FAQ
2175. Kaposhomok- Adóházak (GCKHAD)

Az elágazás

Az elágazás

Kilátás a láda közeléből

Kilátás a láda közeléből

Az objektumok felé

Az objektumok felé

Antennák

Antennák

Távolban a kifutópálya (is)

Távolban a kifutópálya (is)

Hoppá... panoráma fotó készül

Hoppá... panoráma fotó készül

:)

:)

A régi rejtek a túlsó dombon

A régi rejtek a túlsó dombon

Az egyik régi rejtekhely

Az egyik régi rejtekhely

A kereszt felé vezető útról

A kereszt felé vezető útról

A nemrégi rejtek :(

A nemrégi rejtek :(
Szélesség N 46° 20,787'
Hosszúság E 17° 55,834'
Magasság: 214 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.04.13 15:00
Megjelenés időpontja: 2008.08.03 06:40
Utolsó lényeges változás: 2022.07.19 13:29
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: SaManók
Ládagazda: SaManók
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1100 m
Megtalálások száma: 240 + 1 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


WAP
A geoládát az objektumhoz vezető út végén, az elágazásnál kell keresni. A környező dombokra, völgyekre gyönyörű a kilátás, az út egyenesen az objektumokhoz vezet, mely törmelékes, szemetes! A balra induló út körbevisz az objektumok körül, egészen a keresztig. Érdemes egy sétára a csodás táj miatt.
A láda egy 15x20 cm-es doboz, zöldben, kőrejtekben.
Koordináták:
N 46° 20,787'
E 17° 55,834'

Megközelítés: Kaposhomokra érve a templomnál balra kell fordulni, és végig a szőlőhegyre vezető úton haladni kb. 1 km-t. Az út a cél előtt nem sokkal emelkedik és kanyarodik jobbra, és pont a C objektumba ütközik, és éppen előtte az leágazásnál kell megállni. Parkolás ott lehetséges.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Taszár községben 1936-2005 között létezett és virágzott a hazai légierő egyik fontos katonai bázisa, az MH Kapos Bázisrepülőtér, avagy a taszári légibázis jelenleg használaton kívüli. 1936-tól 1995-ig a Magyar Honvédség (MH) és elődei használták, majd 1995 és 2004 között a délszláv háború rendezésével kapcsolatos légi műveletek egyik bázisaként üzemeltette az Amerikai Egyesült Államok Légiereje (USAF). Ezen időszak során NATO légibázisként is funkcionált az IFOR, majd SFOR alakulatokat is kiszolgálva.
Az amerikaiak 2004. június 30-án ürítették ki a repülőteret, ami 2005 októberében zárt be teljesen, és azóta is használaton kívül van.

Kaposhomokon találhatóak azok az adóházak, amelyből egyszerre kettő üzemelt a kilencvenes években. Ez volt a Déltávoli adóház és a C-objektum. A Déltávoli adóház szerepe a vadász repülőgépek irányszögének megadása és koordinálása a taszári leszállópálya felé. A C-objektumé pedig bármikor felépíthető rádiókapcsolat 4 harcállásponttal: Homokszentgyörgy, Egerág, Juta, Sormás.
A C-objektum különleges építményei még nagyjából állnak, a terület már csak félig-meddig bekerített, de teljesen bebarangolható, és jól "bekiabálható".

A láda elhelyezésénél arra törekedtünk, hogy az elhagyott katonai területet és az a feletti területről nyíló gyönyörű kilátást is bemutassuk. A somogyi dombok, valamint a taszári reptér is látszik Kaposhomok legmagasabb pontjáról, közben pedig ízelítőt kaphatunk a régi taszári reptér működését segítő adóházak, objektumok világából. Ezek sajnos ma már igen elhanyagolt állapotban vannak, de a hely múltidéző, érdekes hangulata garantált.
Ajánljuk mindenkinek, akinek még élénkén él emlékezetében az 1990-es évek taszári katonai bázisa, amerikai és magyar katonák forgataga, a repülőnapok, a vadászgépek... illetve mindenkinek, aki a somogyi dombokra - egy mára lassan eltűnt kornak számító, a repülést anno irányító helyről - szeretne rátekinteni, akár nagyon magasból is, bár az antennákra való felmászást csakis saját felelősségre tegye mindenki!

Ha már erre jársz, figyelmedbe ajánljuk a közeli, szintén a reptérhez kapcsolódó: Taszár légibázis - Repülőmúzeum (GCTSZR) rejtést.

A GCKHAD ládát eredetileg 2008-ban Mathyas rejtette, 2017-ben fogadtuk örökbe. A korábbi multiból, az első állomás nagyon leromlott állapota, megközelítési nehézsége, az időközben eltűnt koordinátákat tartalmazó szekrény miatt jobbnak láttuk hagyományos ládává változtatni.
A kereszthez most is érdemes elsétálni, ez Kaposhomok legmagasabb pontja, az út mellett, mindkét oldalon, hatalmas völgy húzódik és innen is jól láthatjuk a taszári reptér kifutó pályáját, valamint nyáron szederben gazdag az út menti növényzet.
2022. júliusban ismét új helyet kellett keresni a ládának, mivel az utóbbi időben a környék szemét- és törmeléklerakó hellyé vált jelentősen lerontva ezzel a hangulatot, szépséget, és nehézkessé, néhol veszélyessé téve a közlekedést. Az illetékes hatóságok hosszú ideje nem reagálnak a problémára, erre várva volt sokáig beteg a láda. Most visszarejtettük, kicsit előrébb, olyan helyre ahol a kilátás csodás, de kulturált körülmények közt lehet gyönyörködni. Az elágazástól tovább, a balra vezető úton egy kanyarral a keresztig lehet eljutni, amely viszont még most is csodás, tiszta útvonal, és a kilátás mind az objektumokra, mind a távoli kifutókra biztosított.
Kereszt:
N 46° 20,953'
E 17° 55,614'
Az objektum-beli, korábbi rejtek csak óvatosan, körültekintően javasolt, a törmelékek, szemét miatt, sajnos az érdektelenséget, a gazdátlanságát mutatja a területnek.
N 46°20.803'
E 17°55.802'Régi leírás:
WAP
1 Első állomás: Déltávoli adóház.
Az udvarban található antennák száma a jelszó második része.
2 Második állomás: Geoláda
Geoládát az objektum előtti földes úton haladva lehetséges megközelíteni. A láda kereszt mellett van elrejtve.
A ládában levő szó alkotja a jelszó első részét.
A geoláda (második állomás) áthelyezésre került, mivel az eredeti helyen kivágták a fákat és bokrokat.
Nagy-nagy köszönet Strombus-nak :)
A multiláda pontjai:
Első állomás: A régi déltávoli adóház
Második állomás: Geoláda
Megközelítés:
A multi ládának az első állomása, a Kaposhomokon található régi Déltávoli adóház.
Megközelítése a faluban befelé haladva egy templomhoz vezet az út, ott balra fordulva egyenesen tovább kell menni és nem kell letérni. Körülbelül 1 km-t haladva egy igen meredek emelkedőhöz érünk. A meredek emelkedő alján, baloldalt lesz egy aszfaltozott út, amire rá kell térnünk. Ettől a ponttól körülbelül 100 méterre található az adóház, az út bal oldalán.
A bejárat előtt van annyi hely, hogy a kocsival is megtudunk állni. Egy viszonylag keskeny bejárat lesz, ahol betudunk majd menni. Az épületen találunk majd egy elektromos alumínium tokozott szekrényt, aminek a bal oldalán találhatjuk az új Déltávoli adóháznak a koordinátáit, habár ez nem tartozik a multiláda állomásaiba, akinek kedve van, megnézheti.
Új Déltávoli koordinátái:
N 46° 20,637'
E 17° 56,213'
M 161m
A régi Déltávoli adóház belső udvarán több hatalmas fából épített antenna mered az ég felé. Ezek nek az antennáknak a száma alkotja a jelszó második részét.
Az udvarból kifele jövet már lehet látni a C-objektum antennáit, tehát a megközelítése nagyon egyszerű.
A C-objektum(amit lényegében meg kell kerülni) előtti földes út vezet majd a ládához, Geoládát az objektum előtti földes úton haladva lehetséges megközelíteni. A láda kereszt mellett van elrejtve.
A ládában levő szó alkotja a jelszó első részét, a teljes jelszó egybeírva lesz érvényes.
A láda 40 mm átmérőjű, 30 cm hosszú, rejtőszínű PVC cső
Ez a pont, Kaposhomok legmagasabb pontja. Az út mellett, mindkét oldalon, hatalmas völgy húzódik és innen jól láthatjuk a taszári reptér kifutó pályáját.
Kellemes kirándulást és sikeres megtalálást kívánok!- Mathyas
Rövid leírás:
Igazából azért választottam ezt a helyet, mert a kilencvenes évek közepén itt voltam katona és sok kellemes emlék fűz ehhez a környezethez. Kaposhomokon 3 adóház található, amelyből egyszerre kettő üzemelt a kilencvenes években. Ez volt a Déltávoli adóház és a C-objektum. A Déltávoli adóház szerepe, a vadász repülőgépek irányszögének megadása és koordinálása a taszári leszállópálya felé. A C-objektumé pedig bármikor felépíthető rádiókapcsolat 4 harcálláspontal: Homokszentgyörgy, Egerág, Juta, Sormás.
A harmadik adóház neve szintén Déltávoli néven szerepelt, de az a nyolcvanas években üzemelt, és a leromlott állapota miatt egy újat építettek és ezt megszüntették. < /div>
Állapot: kereshető

KRW értékelés (123 db): környezet: 4.30 rejtés: 4.11 web: 4.28 átlag: 4.23

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


mamucsi 2022.09.02 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Vörös család! [Geoládák v3.12.10]

utigabi60 2022.08.09 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

cqz 2022.08.01 12:00 - Megtaláltam
Köszi!

SaManók 2022.07.19 13:35 - Egyéb
Ismét új helyet kellett keresni a ládának, mivel az utóbbi időben a környék szemét- és törmeléklerakó hellyé vált jelentősen lerontva ezzel a hangulatot, szépséget, és nehézkessé, néhol veszélyessé téve a közlekedést. Az illetékes hatóságok hosszú ideje nem reagálnak a problémára, erre várva volt sokáig beteg a láda. Most visszarejtettük, kicsit előrébb, olyan helyre ahol a kilátás csodás, de kulturált körülmények közt lehet gyönyörködni.

SaManók 2022.07.19 13:35 - Egyéb
Ismét új helyet kellett keresni a ládának, mivel az utóbbi időben a környék szemét- és törmeléklerakó hellyé vált jelentősen lerontva ezzel a hangulatot, szépséget, és nehézkessé, néhol veszélyessé téve a közlekedést. Az illetékes hatóságok hosszú ideje nem reagálnak a problémára, erre várva volt sokáig beteg a láda. Most visszarejtettük, kicsit előrébb, olyan helyre ahol a kilátás csodás, de kulturált körülmények közt lehet gyönyörködni.

Zergi 2022.07.02 10:50 - Megtaláltam
Fogtam! - volna, de mi sem találtuk meg.
Fogadd el a képek alapján!

[Jóváhagyta: SaManók, 2022.07.04 10:09]

283_4965283_4966
283_4967283_4968
283_4969283_4970
283_4971283_4972
283_4973 
ésKata 2022.07.02 10:49 - Megtaláltam
A ZÖLDSPORT-osokkal nem találtam meg! képeket vasárnap. [g:hu 1.6.7]

[Jóváhagyta: SaManók, 2022.07.04 10:10]

SaManók 2022.01.16 15:00 - Egyéb
A ládát elhoztam, a környezete az utóbbi hónapokban olyan szemétlerakóvá alakult, hogy ez így nem nyújtja azt az élményt, amit meg szeretnénk mutatni. Az illetékes önkormányzattal felvettem a kapcsolatot, amint újra tiszta és kulturált lesz a terület, újrarejtem a ládát. Remélem nem kell sokat várni.

Molli 2022.01.16 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.31
Levadásztam. Köszönöm a rejtést!

Göde 2022.01.16 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Újabb kincs a tarsolyában. Köszönöm
[g:hu+ 2.7.16]

Anna0812 2022.01.15 20:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

smm707 2022.01.15 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

dializ 2022.01.15 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

remkolyok 2021.10.03 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Robogo 2021.09.12 16:09 - Megtaláltam
Ma Kaposvár - Bonyhád útvonalon kerestünk fel pár ládát kitkat0123-mal. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Első állomásunk Taszár volt majd folytattuk utunka a kaposhomoki antennákhoz. Érdekes hely. Gyorsan meglett a láda.
Köszönöm a rejtést!

kitkat0123 2021.09.12 16:09 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.12.1]

Robinson76 2021.09.06 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.39
A környezet undorítóan szemetes, komolyan attól tartottam, hogy elkapok valami nyavalyát. Ilyen körülmények közé felesleges ládát rejteni, mert csak visszatetszést kelt. A kilátás és a körítés sem nyűgözött le. A rejtőnek köszönöm a munkáját!

zoll 2021.08.07 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Andi, Zoli [Geoládák v3.11.3]

fkmaster 2021.08.06 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Lásd Stüszi vadász!

Stüszi vadász 2021.08.06 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
A Pilisben már többször láttunk hasonló elhagyatott repülőtéri objektumoknál (Urak asztala, Pilis tető), itt is hasonló látványban volt részünk.

Hartau 2021.08.01 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
minden jó volt

RUNiko 2021.07.30 17:37 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt!:) [Geoládák v3.11.3]

eltájoló 2021.07.30 17:36 - Megtaláltam
mmxxxi) A kilátás tényleg szép, de a környzet iszonyatosan elhanyagolt és szemetes.
A láda jó állapotban a helyén van. Köszi a rejtést.

tothn 2021.07.23 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Elisabeth 2021.07.06 19:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

buksika 2021.07.06 19:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

SzandraTomi 2021.07.04 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük!

Aniko & Gyuri 2021.06.12 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Caranthis 2021.06.06 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Sári01 2021.04.24 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Bennnybenő 2021.04.04 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kissdaniel991 2021.04.04 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Béla 53 2021.02.26 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.6 teszt]

fehérkút 2021.02.26 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.6 teszt]

GeoFox 2020.12.06 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.7.6]

katiati7971 2020.10.24 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Miki_eg6 2020.10.23 22:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Töki, Hóember, Bandita [Geoládák v3.7.6]

Elektromágnes 2020.10.04 21:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Kata81 2020.10.04 21:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

bibickee 2020.09.12 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Freebird 2020.09.12 19:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

HRita 2020.09.05 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

szaszkievics 2020.09.05 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Somogyi barangolás közben, eme rejtésnek sem tudtunk ellenállni, így megtaláltuk a Kincsesdobozt, amelynek nagyon örülünk. ;) [Geoládák v3.6.0]

IMG_20200905_103827IMG_20200905_104600
IMG_20200905_104828IMG_20200905_104902
IMG_20200905_104927 
Wilka74 2020.08.26 12:34 - Megtaláltam
Hirtelen ötlettől vezérelve ezt a rendkívüli pontot is beiktattuk a sorba. Autóval mentünk fel a ládáig, a kilátás remek volt. Köszönjük a rejtést és a hely bemutatását!

EmesESE 2020.08.23 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.38
Megtaláltuk ! 🙂
A garázsok tetejéről szép kilátás van a környezetre, bár most a taszári kifutópálya nem látszott. Mindig szomorúan tapasztalom meg ezeknek az elhagyatott helyeknek a hangulatát. Visszaemlékezve a kötelező sorkatonai szolgálatom alatt elvesztegetett 1,5 évre. A falu felé vissza térve találkoztunk az itteni lakosokkal, akik a vasút felől sétáltak lakásik felé a bevásárolt árukkal.
Köszönjük a lehetőséget! ! [Geoládák v3.4.1]

Gabcsi_25 2020.08.22 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

szamosszamoca 2020.08.22 14:20 - Megtaláltam
Mosolyra cserélve. Engem nem fogott meg e hely, sőt. Kimondottan zavart a szeméthalom. Tudom, ez nem a rejtő hibája, de akkor is.

Roberto_29 2020.08.22 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Ősszel látni a volt reptér kifutóit is ! ???? [Geoládák v3.5.3]

viad 2020.08.20 17:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

breimanne 2020.08.20 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Mindig vegyesen furcsa érzések fognak el, ha egy elhagyott, lepusztult katonai objektumokat látok!

Ich.. 2020.08.04 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

IMG_20200804_102736IMG_20200804_102446
IMG_20200804_102420IMG_20200804_102136
IMG_20200804_102130IMG_20200804_101430
IMG_20200804_101421IMG_20200804_101305
csg69 2020.08.01 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.42
Megvan :)

Kata Balázs 2020.07.13 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

KKB 2020.07.11 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

margabat 2020.07.11 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Pont csöpögni kezdett az eső, amikor megérkeztünk. Mivel nem akartuk, hogy itt érjen minket a vihar, nem másztuk meg a dombokat, csak gyorsan logoltunk és mentünk is tovább. Szép a kilátás minden irányba. Köszönöm a rejtést!

szalmakalapos 2020.07.05 16:02 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést !

pliptai 2020.07.04 16:20 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

DJI_0364DJI_0367
DJI_0368DJI_0372
J.AdamsFamily 2020.05.31 22:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Este kicsit félelmetes, de világosban visszatérünk!!

[Geoládák v3.4.0]

BRita72 2020.05.31 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.32
Megtaláltuk! Szerencsére fedél volt a fejünk felett mert az eső eléggé nekieredt...

Totht737 2020.05.31 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

FreeRP 2020.05.16 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kujti 2020.05.01 15:50 - Megtaláltam
Csak az Isten tudja mióta cél ez a láda. Ma jött el az ideje. Nem, olyan régen beszéltem egy emberrel aki még ezen objektum fénykorában Taszáron volt hivatásos. Amiket mesélt és amit itt láttam...érdekes volt így egyben. A kilátásért valóban megéri felmászni, de óvatosan, mert van olyan rész ahol a csatornafedél szorgos méhecske kosárkájában tovaszállt. Köszönöm a rejtést!

bbbIMG_20200501_155530 
Simonpitta 2020.04.13 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
... és egyre több a szemét... [Geoládák v3.12.5]

naandi8 2020.02.22 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gabriel79 és Kn_saci13 társaságában! [Geoládák v3.4.0]

Gabriel79 2020.02.22 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kn_saci13 és naandi8 társaságában [Geoládák v3.3.2]

kn_saci13 2020.02.22 08:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

ukata79 2020.02.01 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Tisztisz és Csabi 2020.01.26 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

Pantya 2020.01.18 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Kántorék 2020.01.01 16:03 - Megtaláltam
Nagyon köszönöm ezt a rejtést! Katona koromban sokat jártam ott parancsnoki sofőr révén, szomorú volt így látni az objektumot. Lementünk az adóházhoz is, sajnos az is romokban hever. Kísértet járta hely lett! :)

Kaposhomok (5sf)Kaposhomok (3)
Kaposhomok (2)Kaposhomok (4)
nfmate 2019.12.28 15:13 - Megtaláltam
lencsilyánnyal közös ládázás :) [Geoládák v3.1.1]

lencsilyany 2019.12.28 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

tabletta 2019.12.15 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

GergoKrisi 2019.12.15 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.32
Köszi a rejtést Nilikével közösen találtuk meg

Nilike 2019.12.15 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.76
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :)

20191215_14011920191215_140147
Csabiq 2019.10.28 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

marciq 2019.10.28 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nándor 2019.10.28 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nmárti 2019.10.26 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] Jó kis horrorhelyszin lehetne . Pusztulás mindenütt.

-1-2
P.B_László 2019.10.23 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Megtaláltam , köszönöm a rejtést .

GYEZegzug 2019.10.12 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.47
Köszi szépen a lehetőséget.

szollosi73 2019.08.19 17:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.17
Megvan!
Majdnem drive-in lett. A gc-nek köszönhetően elég sok elhagyott katonai objektumban járhattam, ráadásul a sorkatonai szolgálatom is egy rádiólokátoros laktanyában telt el, így volt szerencsém ilyen bázisokat működés közben is látni.
Köszi a rejtést!

Kaposhomok- Adóházak-1Kaposhomok- Adóházak-2
niksza 2019.08.15 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

emiGrant 2019.07.04 07:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.31
A kilátás a bunker tetejéről volt az igazi élvezet. A helynek kb. olyan a hangulata, mint a sok-sok elhagyott rakétabázisnak, ahol van láda. A rejtés nagyon jó, de a ládaoldalon nem igazán jól van leírva. A következő kicsit több és pontosabb információt adna: Bunker belső falában aszfalt darabbal takarva. Ha esetleg a rejtő nem akar ennyire pontos leírást, akkor talán törölhetné a jelenlegi megtévesztő leírást és írna egy olyat, ami nem túl részletes, de legalább nem félrevezető. Köszi!

-1-2
-3-4
Liberty 2019.06.30 20:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Misztikus a hely az elhagyatott katonai bunkerekkel. A domb tetejéről még naplemente után is láthattuk a távoli keresztet és a panorámát. Köszönet a rejtésért.

Kaposhomok címere
proti92 2019.06.29 20:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Borika222 2019.05.14 20:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] Első megtalálásom!

Zéboy 2019.05.13 11:10 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2019.05.13 11:10 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Korigumi 2019.05.03 20:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pety84 2019.03.31 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: SaManók, 2019.04.22 16:41]

RoliHun 2019.02.26 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

Fazék 2019.01.27 13:57 - Megtaláltam
Szép napsütés, olvadó hó, gyors találat. Kihalt volt a környék, kicsit sétáltam.

2019-01-27 13.59.082019-01-27 13.59.11
2019-01-27 14.00.08 
bagolyvera 2018.12.27 23:59 - Megtaláltam
Megint Ignis9cel és petheovackával közös ládázás, köszi!

petheovacka 2018.12.27 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Dobozvizit Tolna/SomogyGeoLand-ban bagolyverával és Ignis9-cel. Kösszi a rejtést!

20181227_125638 
Ignis9 2018.12.27 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Bagolyverával és Petheovackával közösen, köszönjük! :)

zalajaro 2018.12.22 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.51
Aki keres, az talál! :)

IMG_20181222_112629IMG_20181222_112753
BombaBoti 2018.11.24 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Paul 2018.10.24 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

zaskl 2018.09.16 13:30 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtuk meg, kérjük a képek alapján a találat elfogadását. Köszönjük a rejtést. ZASKL

[Jóváhagyta: SaManók, 2018.09.16 21:55]

Köszönjük a jóváhagyást. ZASKL

DSC00232DSC00233
DSC00235 
Mojzi13 2018.09.09 17:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam,köszönöm a rejtést! :)
Mojzi13

yano6ard 2018.09.08 11:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

KeryBony 2018.08.18 22:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nagyszerű a panoráma, s ugyanakkor az elhagyatott katonai terep kissé hátborzongató is. [Geoládák v2.2.4]

Nyeta101 2018.08.06 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Kinga & Nyeta101 [Geoládák v2.2.4]

ballasz 2018.07.19 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Érdekes hely. Egy kicsit félelmetesnek éreztem egyedül.
A GPS-em kintre mutatta a pontot.
Ezért fel is hívtam a rejtőt, hogy tényleg ott van-e a láda, de ott volt.
Minden OK, lehet keresni.
Elsőként írtam az új füzetbe.
A kilátás innen nem a legjobb, de ha egy kicsit délebbre megy az ember, illetve a nyugatabbi dombtetőről is körbenéz, akkor teljes a panoráma.
Csodás hely.

Puzzle Apartman Gyula 2017.05.21 09:43 - Megtaláltam
Gyors találat hazafelé jövet. Köszi.

Hetnyekukk 2017.04.02 11:20 - Nem találtam meg
Remélem az örökbefogadás miatt nem találtam meg, nem pedig kidobták....

Attibati 2017.03.16 13:35 - Megtaláltam
103 kilométeres tekerés Dombóvár és Taszár között 11 geoláda találattal.
Hát... én az első pontot - az antennaszámolást kihagynám a multiból, ez a hely szerintem csak annak jelent valamit, aki itt szolgált katonaként. A koordinátával adott helyet egy hatalmas szemétdombon keresztül lehet megközelíteni. Elegendő lenne a második pontot megtartani, ahonnan mind az egykori objektum is jól látszik és szép kilátás is van a somogyi dombokra.

takacsimre 2017.01.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2016.12.29 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.29
Az antennákkal bénáztunk egy kicsit. A hely valóban láda-érdemes. Köszönjük.

IMG_20161229_160848IMG_20161229_161121
anettx 2016.10.30 11:31 - Megtaláltam
TFTC! Háromnapos csavargás ha2-vel az őszi színekben pompázó tolnai-somogyi tájakon.
2. nap Dombóvártól Kaposvárig

Igazán a 2. pont gyönyörű panorámája miatt érdemes ezt a multit megkeresni kontrasztban az elhagyott katonai területtel.
Az adóháznál egy nagy háztartási hulladékkupac van lerakva.

gckhad-IMG_3607 
ha2 2016.10.30 11:30 - Megtaláltam
Háromnapos csavargás anettx társaságában Fejér-Tolna-Somogy-Baranya megyében.
A kis fehér adóházat már teljesen körbenőtték a fák és a gaz.
Fenn a gerincen a ládánál érdemes körülnézni.

484485
487488
491489
vbr 2016.08.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Köszönjük a rejtést!

Kóborló 2016.07.25 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Megtaláltuk.

SaManók 2016.07.25 15:00 - Megtaláltam
Ott voltunk, gyönyörű a hely, főleg a második pont környéke. A régi adóház szinte átjárhatatlan a növényzettől, romoktól. Az udvarra átjutni alig sikerült, ezek szerint nem jól számoltuk az antennákat, de örültünk, hogy kicsit áthatoltunk.
A második pontnál a "kereszt mellett" kissé félrevezető, de megtaláltuk azért a ládát, mely nem éppen cső, hanem csak vitaminos doboz, ami inkább szemétnek tűnik.
A hely szépsége miatt viszont abszolút megérte erre járni, sőt az út melletti szeder... :)
Kérnénk szépen fényképek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2016.08.01 15:44]

IMG_20160725_143545 másolataIMG_20160725_143952 másolata
IMG_20160725_151515 másolata 
james 2016.02.12 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kilali 2015.09.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.83
Köszönöm a lehetőséget.

povyagi 2015.06.21 10:33 - Megtaláltam
\o/ hurra, megvan. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2015.06.21 10:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Luis és családja 2015.06.14 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Bőrharisnya 2015.05.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Valóban egy izgalmas, kalandos helyre vittél a rejtéseddel.
Köszönjük a munkádat!

laszloze 2015.03.10 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Az új munkahelyemről hazafelé indulva kerestem meg ezt a ládát. Nagyon érdekes egy hely, nem is gondoltam volna, hogy ilyen objektumok vesznek körül bennünket. Mindenkinek ajánlom ezt a ládát, mind aki kedveli a kalandos helyszíneket, mind pedig azoknak, akik szeretik a szép panorámájú helyeket.
Köszönöm a rejtést! :)

GabSmith 2014.09.21 09:30 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

Lia & Zotya 2014.09.21 09:14 - Megtaláltam
Megtaláltam! A láda amúgy nem volt elrejte, csak úgy hevert a földön és a leírás sem pontos!

zozodiver 2014.05.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Régi katonaemlék is a hely. Rossz volt elhagyatottan látni az objektumot.

RoriZo 2014.05.02 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tax30 2014.04.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.84
Megtaláltam.Köszönjük a rejtést!
A Duplex művelés nagyon tetszett!Azért az 1-es és a 2-es kifutópálya is jól látszik.

 
Párduc50 2014.03.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.80
Az előző log olvasása után úgy döntöttem, megpróbálom újrarejteni a hagyományos ládát. Mivel az eredeti rejtésnek helyet adó objektumot szerintem használják, az új ládát attól kb 100 méterre délre tettem.
A láda egy 5x10 cm-es műanyag gyógyszeres doboz; koordinátái:
46° 20,815; 17° 55,640. Egy több törzsű fa tövében keresd, ágakkal, kéreggel álcázva. Tollat vigyél, mert azt nem tudtam otthagyni!

Schlégl 2014.03.05 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.36
Sajnos a jelszót kis segítséggel sikerült begyűjteni, mivel a láda nincs meg. Szerintem betegre kellene állítani, vagy pótolni, mivel többen jelezték az eltűnését. A rejtő nem érhető el telefonon (letiltott szám). A kilátás nagyon szép a Homoki hegyről, de a rejtés hagy maga után kívánnivalót. Persze indulás előtt az utolsó log bejegyzéseket nem ártott volna elolvasni. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Törpe 2014.02.21 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Sajnos nem sikerült a ládát megtalálni! Kérem a Rejtőt a képek alapján szíveskedjen a megtalálást elfogadni!
Köszönjük az invitálást!
Törpe

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.03.25 08:22]

PEx2 2014.02.08 14:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a láda helye, de sajnos a ládát nem leltük, pedig vagy fél órán át kerestük. Kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.03.10 22:36]

tmolli 2013.11.02 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

baranyaifiú 2013.11.02 12:40 - Megtaláltam
OK!

Szöszke15 2013.11.02 12:40 - Megtaláltam
Megvan!

Peu405 2013.10.27 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

eTiGeR 2013.10.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.40
Megtaláltam! :) A jelszó bevitellel volt pár problémám... Valószínűleg rosszat számoltunk, mivel a jelszó második részét nem fogadta el a rendszer... Sebaj, most utólag azért kitaláltam a számot... :) A jelszó képzés amúgy érdekes: "A második állomás alkotja a jelszó első részét." Erre is utólag jöttem rá... Persze, oké, én voltam figyelmetlen, de ez akkor is furcsa... Ettől függetlenül tetszett a hely, és a kilátás is szép. :) Amúgy maga a "láda" is érdekes, ilyennel még nem találkoztam... :) Köszi a lehetőséget.

GCKHAD geoláda (1)GCKHAD geoláda (2)
Kereszt (1)Kereszt (2)
AdóházTájkép (1)
Tájkép (2)Tájkép (3)
benist 2013.10.15 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.27
Az első pontnál a megszámolás nem okozott nagy gondot. Miután fél életem antennák fejlesztésével töltöttem, megjegyzem, hogy a megszámolandó objektumok nem antennák, csak azok tartószerkezetei. A bronz antenna huzalokat az élelmes színesfémgyűjtők már biztos rég értékesítették.
A második pontnál a GPS biztatása ellenére rövid tanakodás után letettem az objektumba való behatolásról és körbesétáltam. A megtalálásnál nagyobb munkát okozott a "láda" szétszerelése, de végül megoldottam roncsolás nélkül. Szép a kilátás, érdekes domborzati környezet.

arnoldlaszlo 2013.10.05 16:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.62
A mai repnap második találata a taszári láda után.
Az első pontnál elég nagy szopás bemenni az adóházhoz, mert nagyon-nagy a gaz. A házba nem javaslom, hogy bemenjetek, mert eléggé omlásveszélyes! A tető a hátsó helyiségben már beszakadt. A ház előtt pedig egy fedetlen akna van! Tessék a lábak elé nézni!
Az antennákat meg lehet számolni úgy is, ha nem kajtatunk be a dzsindzsába. A tokozott szekrény már nincs a helyén, a koordinátákat hiába is keressük.
A második pont nagyon szép helyen van! A kilátás szép minden irányban!
A C objektum kerítése le van taposva pár helyen. Gondolkodtam, hogy beosonkodjak e, de nem mertem... Ki tudja ki figyel... még mindíg :))) Biztos szép a kilátás az antennáról is!

Akna!Akna!
Itt lehetett a tokozott szekrény
A beszakadt tetőÖszkomfort
K.L. 2013.09.22 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2013.09.21 17:55 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

19izsi73 2013.09.21 17:55 - Megtaláltam
ok

Kofola BT 2013.09.21 17:55 - Megtaláltam
A versenyről hazafelé.

macikupac 2013.09.21 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 4.34
Patcai geoverseny 22.

A versenyről hazafelé a maradék időben próbáltunk olyan ládákat megkeresni, ahol nem kell sokat gyalogolni. Ez is ilyennek tűnt. Persze a valóságban nem teljesen így alakult, de ezt azért annyira nem is bántuk. Az első pont simának tűnt. Persze, amikor elsőre nem tudtam bejelenteni a helytelen jelszó miatt, azonnal rájöttem, hogy mit ronthattam el. Ez a helyszín - nagyon diplomatikusan fogalmazva - nem nyűgözött le. Rozsdás "vasak" a bozótosban. melyek bizonyára néhány évtized múltán technikatörténeti műemlékek lehetnek - ha addigra nem válnak a színesfém-gyűjtők zsákmányává. A második ponthoz gyakorlatilag oda lehet állni kocsival, de mégsem tettük meg. Így legalább egy kis sétát tehettünk a dombháton. Bár tény, hogy nem a bázison van, hanem a szomszédos dombon, ahonnan "csak" belátni a bázisra. Talán ez így jobb is volt. Sokkal nagyobb élményt adott nekem az, hogy a szeles időben sétálhattam egy kicsit a dombon és nézhettem, ahogy az égen rohangálnak a felhők. A ládát meg kerestük hárman is mire meglett. Ott eszünkbe sem jutott megnézni. Visszaúton még mintát vettünk a szőlőből. Ízlett, kezdődhet a szüret. Pumbi mackóm volt velem.

 
Bazita 2013.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.30
Megtaláltuk...

Csa.Csi87 2013.06.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Elképesztően szép a látkép innen fentről, az elhagyatott bázis látványa sem semmi.

 
cincmoca 2013.06.01 19:33 - Megtaláltam
Eső után indultunk felfedező utunkra. A bizonyos elektromos, tokozattal ellátott szekrényt nem állt módunkban felfedezni, ugyanis HIÁNYZIK! Méteres vizes fűben kerestük a nagy semmit.
Mindezt kárpótolta a dombtetőn fogadó panoráma. :)
Köszönjük a lehetőséget.

gattina 2013.05.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk!

Tapír csapat 2013.05.20 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
egy újabb szuper nap! köszönjük a rejtőnek :)

sobela 2013.05.04 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
A kilátás nagyon szép. Köszönjük a rejtőnek!

:V:G 2013.04.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.90
Egy elhagyott katonai objektum valahogy mindig megmozgatja az ember fantáziáját. A kilátás pedig pazar.

banyóca 2013.04.14 16:30 - Megtaláltam
Gyönyörű panorámához vezetett el a láda, köszönöm a rejtést!

 
zolcsik 2013.03.02 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

dabcsi 2013.02.09 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

apo69 2013.02.02 00:00 - Megtaláltam
Bálint mai harmadik találata, szakadó esőben.

placentina 2012.11.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megtaláltuk, köszönjük az élményt!
Gabi és Zoli

eszti&jan 2012.10.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltuk!

Emmácskánk harmadik ládája :)

Hev 2012.10.20 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.35
Egyesületi gyalogtúrán Hajmás - Kaposhomok között túrázva 'hátulról' találtuk meg, először a ládát majd a virtuális pontot, de itt az antennák már messziről is számolhatók.
Kaposhomokon a kocsma csődbement és bezárt, a kis bolt még vegetál, de a sör jó hideg ott is.

nagyi11 2012.10.06 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Megtaláltuk!

gabor03 2012.09.02 21:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.24
Megtaláltuk!

Majtika 2012.09.02 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Érik a szőlő,meglett a cső!

Péter60 2012.08.29 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.82
Laza találat szép kilátással és egy merész rejtéssel:)! Tetszett.

pappcsalád 2012.08.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.60
Megvan

befi 2012.08.13 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Köszönjük

ADML 2012.04.24 19:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Sikerült!

Cirbolyat 2012.04.20 14:16 - Megtaláltam
Nagyon érdekes és szép vidék. Napsütésben kis keresgélés után, de meglett. Köszönjük a rejtést :-)

 
Mr Zerge 2012.04.09 10:55 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Könnyű találat, jó a rejtés.
Üdv Mr Zerge.

sirgalahad 2012.04.04 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Szegény árva manó fázva
Betoppant az adóházba:
Hát itt nekem mit adtok?
Hogyha semmit, kikaptok!

itt már nem adnak...nem léptem be
bunkerekrálátás
Strombus 2012.03.31 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.58
Napvégi autós találat.

A rejtővel egyeztetve újrarejtettük, hogy megtalálhassuk. :-) A legutóbbi látogatók azért nem találták meg, mert a rejtekadó bokros fát kivágták, a doboz valószínűleg a munkások martaléka lett. Most új helyen, új láda várja az errejárókat.

Nem igazán tudtam, hogy mit várjak ettől a helytől, de érdekesebb volt, mint gondoltam.

C objektum
Gabeszosz 2012.01.28 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.80
KE nyílt napról hazafelé tartva útba esett! Gyerekek, olyan szép a hely (a KE), hogy csak na! :))))))))))

Idefelé jövet (reggel) jó nagyot rohantunk az autópályán, így visszafelé csakazértis komótosan, a kertek alatt haladtunk, mi több, a környék ládáiból is felkészültünk. És bár nem akartuk a fél estét dobozolással tölteni, Kaposhomokon ez az egy még belefért... :)

A lassacskán sötétedő, szürkéllő égbolton hófelhők közeledtek. Nem is volt melegünk kifejezetten, de jól esett ez a kis séta az egész napos ücsörgés után. A kilátás magáért beszélt, különösen a C objektum környékén nyílt csodás panoráma a Külső-Somogyot a Zselictől elválasztó Kapos völgyére. Minden csendes és nyugodt volt, nem egy kifejezett nyári túraszezon. Nagyon tetszett! :)

Emellett csak kis malőrnek számít, hogy a láda sehogy sem került elő a kettes ponton, így a Doriszkánál mellékelt fotó alapján a rejtő jóindulatában bízunk, amit előre is köszönünk!

Gabeszosz + Doriszka, avagy a két kis vadgesztenye!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.03.07 19:55]

Doriszka22 2012.01.28 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.04
Köszönjük a rejtést!

Sajnos kivágták a láda rejtekhelyénél lévő bokrokat és nem találtuk meg a ládát, pedig mi mindent megtettünk a sikeres megtalálás érdekében!

A ládához vezető kis útról nagyon szép volt a kilátás a Kapos völgyére! :)
Köszönjük a rejtést!

Gabeszosz + Doriszka, avagy a két kis vadgesztenye!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.03.07 19:55]

 
Hörcsög 2012.01.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Megtaláltuk! Az objektum őrzője nagyon segítőkész volt és barátságos, szeretethiánya van. Kár hogy nem volt nálunk semmi kaja. Mint már írták a fát és a bokrokat kivágták, köszönjük a rejtő segítségét.

Erdélyi család 2012.01.17 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.02
A láda rejtékét adó fát és a körülötte lévő bokrokat sajna kivágták, így a rejtő segítségét kellett kérni, amit ezúton is köszönünk. A keresésünket egyébként az objetum őrzői nagy érdeklődéssel figyelték.

kutyax 2011.09.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.75
szép környék,kösz a rejtést!

sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.27 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Megkerestük.A C objektumot őrzik.Ahogy megálltunk a nagykapuban ketten is méregetni kezdtek,mi a csudát keresünk mi itt.Mikor előkerült a túrabot meg a hátizsák visszavonultak.Cserébe én is elálltam a nagykapuból.Ezek a személyes kötődésű rejtések nem mindig teljesítik a rejtő szándékát.Valahogy engem sem ragadott el a csodálkozás.No jó én 35 évig játszottam katonásdit.Drága párom kíváncsi volt,hogy mi micsoda,és mire jó!És ettől a faluban jól lehet tévézni?

zsotie 2011.08.15 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.17
Nem gondoltam, hogy az objektumot valaki őrzi, kicsit meglepett.

belus01 2011.07.21 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Cerberus 2011.07.02 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Megtaláltuk! A legfrissebb NaviGuide földútnak jelöli, de valójában tökéletes minőségű aszfaltút vezet az 1. pont bejáratáig, illetve a 2. ponthoz is nagyon közel lehet menni, kb. 350 m-ig meg lehet közelíteni autóval. Ott egy lezárt kerítés és egy földút találkozásánál egy autó pont elfér. Érdekes volt a látnivaló, csak menet közben elkezdett esni, ezért szaporáznunk kellett a lépteinket. A ládát gyakorlatilag alig takarta valami. Elképzelhető, hogy állat vagy valami környezeti hatás rombolja a rejteket. Igyekeztünk visszarejteni úgy, hogy ne látszódjon ki. Köszönjük a rejtést!

 
fuzbal 2011.05.23 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
[wapon beküldött szöveg]
Köszi a rejtést!

rosie 2011.04.30 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetöséget. [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

fodor8peter 2011.02.13 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Szép hely ez a dombtető. Ide még eljövök futni. A rejtés kifejezetten ügyes.

carmin 2011.02.04 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Köszönjük a rejtést.

Judit és Béla 2010.12.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.18
Megtaláltuk.

szalergabor 2010.12.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.18
A ládát nem találtam meg, pedig nagyon sokat keresgéltem a hóban. Szerintem elveszhetett. Végül elrejtői segítséget vettem igénybe.

Ancsa & Taja 2010.11.05 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.17 súly: 2.38
Megtaláltuk!
Gyönyörű a kilátás.

Ancsa & Taja

urbanj 2010.10.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Érdekes hely.

Hampi 2010.07.22 14:29 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

nogacsalad 2010.07.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Első pont sima ügy, itt be is tekeregtem az épületbe. A 2. pontnál szép a kilátás. Csak azt bántam, hogy nem lehet a nagyon titkos ojjektumba behatolni seggbelövés veszélye nélkül. Megnéztem volna belülről is a jól álcázott létesítményt. Alig vettem észre :o)
Köszi a kalandot!

KJ & GM 2010.06.27 16:10 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

pinyoe 2010.06.27 13:58 - Megtaláltam
kk

BRAVO2.0 2010.05.22 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.18
Megleltük. Tényleg jól látszik a beton, kár hogy leszálló gépeket már nem látni...
Kösz a rejtést!

Pomisa 2010.05.08 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Nagyon tetszettek a pontok a kilátás szép!

öfi és nufi 2010.03.28 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
megvan

BOLCSY 2010.03.28 15:25 - Megtaláltam
:-)

somuci 2010.03.28 15:25 - Megtaláltam
BOLCSYval, és Morcival közösen, a tavasz első ládája. :-)
Klassz rejtés!

morci 2010.03.28 15:25 - Megtaláltam
:-)
a csajokkal közösen találtuk meg.

Farekék 2010.02.28 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Szerencsénkre a sár eltűnt, a ládát kislányom találta meg. Érdekes az elhagyott objektum a bunkerekkel.
Taszár nekem is kedves emlék, huszon egynéhány éve a kifutópálya végére jártunk "repülést nézni".
A vízzáró reklám szatyrot lecseréltük, rá keresztben ágat tettünk.
Köszönjük.

 
Petyóó 2010.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Nagyon sáros időben, de meglett!

ndavid42 2010.01.02 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.51
[:321:] mai 3/3
Orfűről hazafelémenet. Meglett nagynehezen.

sereszaki 2010.01.02 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Orfűi szilveszterünkről hazafelé menet ládázgattunk egy jót . Már majdnem teljesen besötétedett,mire ideértünk. Az antennákat hamar megszámoltuk,hanem a ládát keresgéltük egy kicsit. Tettünk pár kört az ominózus bokor körül,mire (már lámpafénynél) sikerült észrevenni egy árulkodó ágdarabot...A kilátás szép lehet onnan nappal,mi inkább csak sejtettük az alkonyatban.
A nap 3/3. ládája.

sereszaki,ndavid42

rkertesz 2009.12.29 14:53 - Megtaláltam
Az első helyszín kicsit....
De a ládától nagyon szép a panoráma!!!
Kösz a rejtést!

H. Gábor 2009.11.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Testvér telephelyen, Egerági háp-on szolgáltam anno én is. Ismerősek voltak a szememnek a feltűnésmentes műdombocskák :). Földhányással megjelölve, ide lőj, itt vannak a katonák! :)

A nem túl sok fapózna meg lett, de a láda nem. Találtunk egy kék pet palackot, egy fehér müa vödröt és egy feka zacsit, de ládát nem!
Na már most vagy bénák voltunk, vagy az integráció még nem szőtte be eme dombocskáját országunknak.
Köszönjük, érdekes volt.
Barnus, Dodó +én.

[Jóváhagyta: Mathyas, 2009.11.22 19:18]

 
kobcikrajci 2009.10.23 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Könnyen elértünk a célig az útmutatás alapján. A fa oszlopok nagyon érdekesek voltak, az enyészet sajnos ilyen helyeken már megszokott társ. Nagyon nyerő a kilátás mindkét helyről, nekem az első telep mégis jobban tetszett.

BiharyG 2009.10.17 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.09
Az első pont nélkül is tökéletes lenne, a láda helyszíne nagyon tetszett!

BiharyG

 
Mikulás 2009.10.17 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.37
BiharyG-t invitáltam egy könnyű, autós-gyalogos, Kaposvár könyéki ládázáshoz. Nem kellett sok ahhoz, hogy kötélnek álljon. 8 körül vettem fel Siófokon és rögtön neki is estünk a mai programnak.

Kétpontos, drive-in multi. Igazából nem érzem az első pont létjogosultságát. A második helyszín viszont pompás! Kontraszt van a két hely között. Az értékelés a dombtetőnek szól. Szeretem az ilyen kis egyszerű, de nagyszerű helyeket! Kösz!

Mikulás

 
tudo 2009.09.08 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.28
1901.

95 km kerékpár edzés 900 m emelkedéssel a Dombóvár - Kaposszekcsső - Vásárosdombó - Sásd - Baranyajenő - Kisberki - Nagyberki - Mosdós - Baté - Kaposhomok - Szabadi - Csoma - Attala - Kapospula - Dombóvár útvonalon 5 új ládával. Volt szembeszél, voltak húzódások, lejtmenetek és természetesen oldalpofa szél.

GCVIGA után Batén frissítettem, és egy 10-est haladtam Kaposhomokra. Az 1. pont antennaszámlálását fentebbről is el lehet végezni; a 2. ponton láda azonnal meglett. Kellemes volt a csaknem körkilátás.

Ha holnap és holnapután nem lenne 8-8 óra előadásom, folytattam volna tovább a napot. Mivel azonban nem akartam teljesen kimerülni, önmegtartóztatást gyakoroltam, és indultam vissza Dombóvárra a 61-esen 52/14 - 42/19 között átlagos 87 rpm ped. és 128 bmp pulz. mellett. Rendes GC-nap volt.

Kilátás útközbenÚtmenti kereszt - Kaposhomok
KaposhomokTámaszpont
AdókKilátás Kaposvár felé
KilátásKaposhomok temploma
Útmenti kereszt - KaposhomokÚtmenti kereszt - Csoma
V63 028 - Gigant Pusztaszabolcson... és V63 028 - Gigant otthon, a terepasztalon
Terdik Család 2009.08.23 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.38
A régi adóházból lassan mindent elvisznek.

Adóház 
Eszti és Robi 2009.07.25 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megtaláltuk!

SirLes 2009.07.25 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.01
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

2in1 dream team :) 2009.07.02 12:25 - Megtaláltam
Blokkoltuk! [wapon beküldött szöveg]

Mo-Hó 2009.06.07 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Köszönjük a rejtést!

peterpan 2009.06.01 09:38 - Megtaláltam
All is well that ends well! [wapon beküldött szöveg]

Lilibaby 2009.05.26 12:25 - Megtaláltam
Könnyen megtaláltuk

Asztalosokk 2009.05.26 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Gyors találat, jó rejtés.

VP 2009.05.15 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.26
Mecseki tájfutó bajnokságok felé menet.

 
Atmosz&Zozmosz 2009.04.26 17:10 - Megtaláltam
Megvan :)

EVANDU 2009.04.23 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Megtaláltuk, de kicsit nehezen! Nagyon szép a dimbes-dombos vidék és rengeteg a búbosbanka. Köszi a rejtést!

aDoc 2009.03.18 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
A láda és felette az avar szépen túlélte az egész domboldal lánggal való fűtelenítését!

A feljutás leírás szerint, lejutás a földúton folytatva tovább.

 
Csuhás 2009.02.14 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.28
Az első pontnál leírást kellett előszedni hogy rájöjjek mit is kell keresni. A második pontnál felmentem a autóval a gerincig, majd rövid séta után megtaláltam a ládát. A rejtés az gyakorlatilag elásás, ha hó fedi akkor elég keserves megtalálni az ilyen ládikát.

Csuhás, Vándor

Katonai bázis távolról..... és közelebbről
Egy a megszámlálandók közül 
Puszkany 2009.01.10 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
Első pontnál nem volt sok teendőnk. Az adótorony közelében történő ténykedésünket figyelemmel kisérte a bizti őr, de a ládáig már nem követett.

kl 2009.01.10 13:54 - Megtaláltam
Itt is jártunk

kupec 2008.11.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Jó kis hely.
Sajnos a 2.ponton már esett az eső.

Pilis50 2008.11.17 14:00 - Megtaláltam
Nem találtam meg a ládát, bár erősen körbejártam az egyetlen, azon a koordinátán lévő fa környékét. Ilyen tüskés-szúrós facsoporttal még nem találkoztam. A kezem - fejem telement tüskével, nem győzöm a sebeimet ápolni, a tüskéket kihúzni. Egyébként jó hely, katonai szempontból és panoráma szerint is.
Kár hogy tönkremegy. Köszi!

[Jóváhagyta: Mathyas, 2008.11.21 18:19]

 
kamzik 2008.10.27 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Jó kis hely! Egy ismerőssel lett levadászva a láda. Számára ez volt az első találat.

targonczas 2008.10.24 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.80
+van.
Tetszett a kilátás.

ancsy&plazy 2008.10.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.45
Megtaláltuk. Bár nálunk a "fa tövében" az nem a "fától 2.5 métere" jelenti! :-)
Klassz hely! Kíváncsi lennék hogy mit őriznek még a security-sek

Csaba & családja 2008.08.30 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Tetszett. Nincs túlbonyolítva, és a láda a lehető legjobb helyre van rejtve.

SylverRat + Bogee 2008.08.23 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.81
Nagymama hazafuvarozása Nagyberkibe utáni találat. Az allergiánknak nem tett túl jót az ember magasságú parlagfű és üröm az első pontnál. A ládához vezető út előtt értekeztünk Bütyökkel, mert neki már megvan, hogy biztosan azon a földúton kell-e bemenni. Utána abszolút drive-int csináltunk belőle. Persze csak száraz időben ajánlott. A ládán zacskót cseréltünk, miután cafatokban lógott róla az eredeti. Az ojjektumok érdekesek.

Nargoth 2008.08.20 11:10 - Megtaláltam
Augusztus 20-i ünnep kis brnigás túrával.

tosza73 2008.08.16 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
A régi Déltávoli adóház mára már elég siralmas képet fest, de a C "ojektum" meg a bunkerek még most is mutatósak. A földút pedig két oldalán a völgyekkel bizonyosan Kaposhomok legszebb pontja.

reprocesszor 2008.08.12 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.88
Először a domb nyugati oldalán közelítettünk, amikor már lágvonalban a rejtektől 60 méterre voltunk rájöttem: lehet, hogy rosszul tettük:-), úgyhogy séta vissza az elágazásig a faluba, onnan már meglett, igaz a leírással nálam nem teljesen volt köszönőviszonyban az útvonal, főleg a "meredek domb előtt aszfalút" rész, de mindegy, meglett, viszont egy kicsit talán pontosítani kéne és/vagy pár segédpontot megadni...
Az "ojjektumok" nekem nagyon tetszettek, kár, hogy a "bunkerekbe" nem lehetett bemenni:-(. A kilátás is szép! A rejtés már vagy 20 méterről látszott, "hála" a tüskés bozót által szétszaggatott, a szél által meglobogtatott kék kukazsákcafatoknak:-(... Amennyire tudtam visszaraktam őket, meg füvet is rá, de nem tudom mennyire lesz maradandó:-(!
Nekem azért összességében tetszett, köszi a rejtést!

Bárányfelhő 2008.08.12 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 2.40
Megtaláltuk!
Köszi!

padler 2008.08.10 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Rövid sétával megtekintettük távolról a kifutópályát is, közelről pedig az érett szedreket:)

efemm + padler

angyalkriszti 2008.08.08 08:50 - Megtaláltam
megtaláltam

szakica 2008.08.08 08:20 - Megtaláltam
OK

szabitaxi 2008.08.08 08:20 - Megtaláltam
OK

Mihul 2008.08.08 08:20 - Megtaláltam
ok

berni77 2008.08.05 16:45 - Megtaláltam
Na, még ilyen sem volt, hogy hetedikként találjak meg egy ládát :) Egyébként anyuval kerestük, hasonló lelkesedéssel, mint a faluban található, 25 éve eladott régi szőlőnket, azzal a különbséggel, hogy a láda meglett, míg a szőlőnk a sokadik keresés után sem. Valaki bemérhetné a koordinátákat... :)

A helyet egyébként nagyon bírtam, lány létemre nagyon tetszenek ezek a katonásdis helyek, nem tudom elképzelni mi lehettem előző életemben....

A rejtés nekem is egy kicsit "merész", talán túlságosan is drive in (mondjuk kivételesen terepjáróval mentem, azzal meg nem félek, bár az Aygo-val is bemerészkedek igencsak vad helyekre...) Az álca egyébként még jó volt - sőt annak ellenére, hogy biztos voltam benne, hogy jó helyen keresem, csak második átböngészésre sikerült a ládát észrevennem - de nem tudom meddig bírja, ráadásul a vízmentesítő kukászsák már cafatokban lóg, azt visszarejtéskor sehogy sem sikerült láthatatlanná tennem.

A láda tartalma igazán nem ragadott meg, nem is tudtam ajándékot cserélni. Kár, hogy elmegy a ládázás olyan irányba, hogy mindenféle ócskaságot rejtenek bele a kesserek ajándék gyanánt, holott olyat illene betenni, aminek akkor is örülne, ha ő találná. Nekem sem a csigaház, sem az elektromos illatosító szerkentyűje nem tartozik ezek közé...

Egyébként nagyon köszönöm a rejtést, olyan helyre vittél el, főleg a hagyományos ládával, ami különleges élményt nyújtott számomra, beláthattam végre oda, ami mindig is érdekelt, de a nagykapujából eddig mindig visszafordultam, mert azt gondoltam ott a civil élet vége :)

A rejtek megtaláláskorA láda
Egy rejtőzködő kereszt a láda közelében :) 
Pifu 2008.08.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Csak elhagyott épületek, bunker és régi tornyok.

 
BaLee 2008.08.03 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Megtaláltuk

az első pontnál
a C-objektum
kereszt a láda közelében:-)
Zerind HUN 2008.08.03 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Amikor még kicsi voltam, egyik alkalommal erről a dombról néztük a taszári repülőnap bemutatóit: nagy élmény volt nekem, mint pici gyereknek a sok repülőt magam körül mindenfelé röpdösni látnom. Most repülőket nem láttunk, csak a szép somogyi tájat. A katonai területek nem túl szépek, de érdekesek.

Ajtony 2008.08.03 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.34
Szép a Zselicnek ez a határvidéke.
A rejtés nem nagyon szilárd...reméljük, megmarad.

Homokdomb 
MaciMac 2008.08.03 09:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.33
Dobogó 3!
Hát, a leírás lehet hogy katonás, de precíznek azért nem elég precíz.
Javaslom a rejtőnek a logbook és az oldal meghatározásainak összevetését.

 
Bütyök+Zulu 2008.08.03 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Éppen indulni készültünk Zalakarosra Kaposvári ládázással megszakítva, mikor konstatáltuk az új láda megjelenését. Kicsit noszogattuk a Mamát és Dorkát az indulásra, így összejött a dobogós hely. Először hátulról másztuk meg a dombot, a kütyük onnan navigáltak fel. Ott álltunk a ládától 10m-re, a Macsix 41m-t mutatot a másik dombra, a c objektumra, közöttünk egy nagy völgy. A domboldalon futkározó szarvasokat előzékenyen előre engedtük, akik alant beköszöntek a kocsiban várakozó családtagoknak is. Dombról le, másik úton fel. Parkolás.Útközben hívtuk volna a rejtőt, de ellopták a fülkéből a telefont:))) Indulás a gps-jel után. "Nem" is lepődtünk meg, mikor ugyanoda jutottunk, ahol először álltunk, a ládához. Legalább megdolgoztunk a találatért. A láda biztos szeretne egy tüsökálló ruhát.
A nagy repülők látványa nekem is hiányzott, de azt már lekéstük. Nem is bánom nagyon, a békés szarvasokat jobban szeretem, mint a harci gépeket. Aznap még elmentünk a GCNHM-hez is, érdekes volt a kettő együtt.

Telefonfülke!!!!
bgecco 2008.08.03 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.58
(379) Megvan! Az első első helyem! Yesss! Bővebb később.
--------------------------------------------------------------------
Reggel ébredés után pda-t bekapcsolva megnézem a gc.hu-t, és látom, hogy 12 perce aktív két láda a közelemben. Légvonalban 20km, nem kell sokat gondolkodnom, kocsiba be és start. A ládaleírás alapján nem tűnt érdekesnek a hely, kicsit szkeptikus is voltam. Odaérve kellemesen csalódtam. Nem olyan száraz, mint amilyennek a leirásban. Az első pontot könnyen megtalálni, az odavezető leírás részletes. Onnan a második ponthoz már nincs segítség, csak annyi, hogy onnan már könnyű odatlálni. Persze nem okozott gondot, csak nem értettem, miért ez a megkülönböztetés. Talán lehetne ezen csiszolni valamit.
A láda helye most nem annyira érdekes, mint 10-15 éve volt, amikor a taszári légibázison állomásoztak az IFOR katonák, és valóban folyamatosan szálltak fel és le az addig csak filmeken látott csúcstechnikák, amit innen nézve örök élményként lehetett elkönyvelni a kis agyunkban.
A fizikai láda rejtése szerintem nem jó. Persze sok ilyen rejtéssel találkozunk az országban, de szerintem pont ezek azok a rejtések, amik könnyen elvesznek, eltünnek. Mindig is harcolok a bokorba letett és fűvel, gallyakkal lefedett dobozok ellen. Nem ismerem a környéket, de talán akadna jobb rejtek is a csészének.
Még valami. Az 1000m úthossza a kiindulóponttól nem igazán értelmezhető a számomra, de ez nem teljesen a rejtő hibája. Mindkét pont szinte drive-in. Számomra az úthossz az ajánlott parkolótól való túrahosszt jelentené, de nem tudom itt egyáltalán van-e ilyen.
Összességében nem rossz, látszik a rejtő igyekezete, kicsit reszelgetve jó lesz ez. Köszönjük.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]