geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2172. Tardosi kalandozás (GCTrds)

Kilátópontról

Kilátópontról

Bányahegy a távolban

Bányahegy a távolban

A fa csúcsa szinte a ládára mutat

A fa csúcsa szinte a ládára mutat

A falu melletti rétről

A falu melletti rétről

Tűzoltószertár

Tűzoltószertár

Templom a háborús emlékművel

Templom a háborús emlékművel

Szt. Vendel

Szt. Vendel

Fekete Lajos Múzeum

Fekete Lajos Múzeum

Emlékmű

Emlékmű

Egyszerűen szép

Egyszerűen szép

Kálvária dombra vezető ösvény

Kálvária dombra vezető ösvény

Ezt látja a láda

Ezt látja a láda
Szélesség N 47° 39,511'
Hosszúság E 18° 26,359'
Magasság: 356 m
Megye/ország: Komárom-Esztergom
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.07.31 10:30
Megjelenés időpontja: 2008.08.02 17:10
Utolsó lényeges változás: 2021.06.05 14:36
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+3V)
Elrejtők: kovtom és szamedli
Ládagazda: kovtom
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 4300 m
További infók: http://www.tardos.hu
Megtalálások száma: 256 + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


A végláda
Egy kis kirándulással, némi kaptatóval egybekötött 15x30x6 cm-es műanyag láda - koordinátáját egy üregben található tárgyon találod, melynek adatai három virtuális ponton szedhetőek össze.
1. ponton található objektumra több helyen fel van írva a mikroláda hosszúsági koordinátájának egy részlete (XYZ), mely koordináta az E18° 26.XYZ'. Mivel többen jelezték, hogy ez a szám már nem nagyon olvasható, így pótlásáig egy egyszerű konverzió XYZ = DCCXLII.
2. ponton az emlékmű rézfejes tábláján felülről a negyedik név betűinek száma adja BC számot. Alternatíva: nézz fel a torony óra alatti ablakára és számold meg az ablak vízszintes léceit!
3. ponton az emlékmű jobb alsó sarkán levő szám, második számjegye adja az A számot. Alternatíva: fordulj meg és a közelben lévő épület falán található fa dobozra faragott betűket számold össze!
A szélességi koordináta tehát a következőképpen alakul N47° 39.ABC'


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Láda leírás:

Több pontból álló utat kell végigjárnotok, mely Tardoson visz keresztül. Három virtuális ponton szedhetitek össze egy üregben található tárgy koordinátájának részleteit, melyen a végláda helye található. Mindegyik helyszín próbál valamit bemutatni Tardos érdekességeiből.

1. Kilátópont: a megadott  N 47° 39,511' E 18° 26,359' 356 m [GCTrds-1] koordinátán található objektumra több helyen egy háromjegyű szám van felírva, mely a mikroláda hosszúsági koordinátájának utolsó három számjegye (XYZ). A hosszúsági koordináta tehát a következő: E 18° 26,XYZ'. Mivel többen jelezték, hogy ez a szám már nem nagyon olvasható, így pótlásáig egy egyszerű konverzió XYZ = DCCXLII.

2. Templom és környéke: a megadott  N 47° 39,763' E 18° 26,754' 301 m [GCTrds-2] koordinátán lévő emlékmű rézfejes tábláján, felülről a negyedik név betűinek száma adja a szélességi koordináta utolsó két számjegyét (BC). Alternatív meghatározás: nézz fel a torony óra alatti ablakára és számold meg az ablak vízszintes léceit!

3. Polgármesteri Hivatal és Iskola: a megadott  N 47° 39,800' E 18° 26,971' 295 m [GCTrds-3] koordinátán lévő emlékmű jobb alsó sarkában lévő szám második számjegye adja a szélességi koordináta tizedes vessző utáni számjegyét (A). Alternatív meghatározás: fordulj meg és a közelben lévő épület falán található fa dobozra faragott betűket számold meg!

Tehát a szélességi koordináta a következő képpen alakul: N 47° 39,ABC'

A fenti koordináta birtokában már meg tudjátok keresni a végláda koordinátáját tartalmazó tárgyat egy fa tövének odvában - mészkő darabbal - eltakarva. Annyit segítségként még, hogy a fa közvetlenül egy márvány emlékoszlop mögött található.

A végláda megközelítése az alábbi koordinátákról induló pontokról lehetséges:  N 47° 40,341' E 18° 26,238' 277 m [GCTrds+ösvény-nehéz], N 47° 40,237' E 18° 26,586' 290 m [GCTrds+ösvény-könnyebb]

A végláda egy kis kirándulásra ill. könnyebb hegymászásra invitál titeket, hogy a Tardos körül lévő csodálatos erdőből ill. a Malomvölgyből is kapjatok egy kis ízelítőt. Az 1. ösvény kicsit mászósabb de rövidebb, a másik hosszabb, de talán könnyebb úton vezet el a ládához, ami egy szikla alatt kövekkel és avarral van takarva.

Remélem nem sikerült túl nehézre, de szerettük volna egy kicsit izgalmasabbá tenni a keresést!

A kezdéshez ajánlott parkolóhely koordinátája:  N 47° 39,444' E 18° 26,646' 325 m [GCTrds+parkoló]. Innen a  N 47° 39,429' E 18° 26,626' 325 m [GCTrds+letérő] ponton kezdődő úton haladj az első virtuális ponthoz. Ha ezt begyűjtötted akkor, ha nem akarsz sokat visszagyalogolni, majd a végén akkor menj le a 2. vagy 3. ponthoz, ahol szintén le tudod rakni az autót. Onnan viszont már érdemes végig gyalog menni.

Tardos története:

Tardos a Gerecse hegység ölelésében fekvő település, mely a honfoglalást követően a Tarján törzs Tardos nemzetségének szálláshelye volt.
Első írásos említése 1217-ben történt Turdos alakban. Akkor a Karakó vár faluja volt, melyet Imre király 1204-ben - adománylevelével - az esztergomi káptalannak adományozta márványfejtésre, de II. Endre elvette a káptalantól, s (Katapán nb.) Paulinus és Jakab ispánoknak adta, majd visszavette tőlük, s az esztergomi egyháznak adta vissza.

A község a török hadjáratok során elpusztult és 1720-ig
lakatlan volt. Ekkor az érsekség - Keresztély Ágost herceg, Magyarország első hercegprímásának, illetve Csáky Miklós gróf hercegprímás ideje alatt - az érsekújvári birtokáról katolikus szlovákokkal népesítette be. Ezzel kialakult a település magyar-szlovák vegyes nemzetiségű lakossága.

A bányászattal kapcsolatban meg kell említeni, hogy már a rómaiak is kedvelték az itt található jura kori, vasoxidtól megszínezett, ammoniteszes vörös mészkövet, vörösmárványt. Az itteni vörösmészkő a távoli provincián élők számára is képes volt felidézni az otthoni előkelő környezetet olyannyira, hogy a Duna-partig, az akkori Lepavistáig vezető kőhordó utat építettek. A XII. századi feljegyzések szerint Imre király is innen szállíttatta a követ. 1487- és 89-ben pedig Beatrix királyné a budai építkezésekhez 42 hajórakomány márványt vitetett innen Budára.

A bányászkodás ma is rendületlenül folyik Tardoson. Ugyanakkor a már fölhagyott bányarészeken a sziklamászók találnak gyakorlóterepet, s a geológia szerelmesei, a kőzetgyűjtők, a jura kori, csigára emlékeztető lábasfejűek, az ammoniteszek ép példányai után kutatók is gyakran megfordulnak errefelé.

Egy kis földtörténet:

Tardos a Gerecse-hegység központi részén, egy, a hegység többi részétől jól elkülöníthető, tektonikus eredetű völgyben fekszik, melynek hivatalos megnevezése: Tardos - Vértestolnai Medence. Mint a medence megnevezés is utal rá, hegycsúcsokkal, hegygerincekkel határolt, hegyközi, többé-kevésbé sík területről van szó.
Akik kicsit már elmélyedtek a domborzati térképek böngészésében, és megkeresték rajta Tardost, egy jellegzetes, észak-déli lefutású "völgyet" azonosíthattak, mely még a nagyobb léptékű űrfelvételeken is jól kivehető.

A Gerecsében a Dachsteini Mészkő felett, a jura időszakban rózsaszínes, majd egyre sötétebb vörös színű, óceáni medencékre jellemző üledék rakódott le. Ebből alakult ki mai, jellegzetesen vöröses színű, főleg mészkő és márga rétegsor, melynek egy a díszítőkő bányászat szempontjából értékes szakasza a "tardosi vörösmárvány".

A tardosiak számára megszokott látvány, de az ide érkező, átutazó idegennek egy rózsaszín kőhalom a hegyen. Csupán ennyi látszik ugyanis a "vörösmárvány" bányából. Szándékosan írtam a "vörösmárványt", bár tudományos szempontból nem tekinthető márványnak, felhasználása, megmunkálása, sőt, még összetétele is megegyezik a klasszikus márványokéval: kalcium-karbonát (kalcit).
A különbség a kőzet történetéből adódik. A tardosi "vörösmárványt" nem érték azok a hatások (nyomás, hőmérséklet) amelyek pl. az Alpok, vagy a Kárpátok hegyláncainak kiemelkedése során működtek, nem préselődött össze olyan mértékben, hogy valódi márvánnyá váljon. Szerencsére. Ezért lehet pl. a kifejtett tömböket a réteglapok mentén elválasztani, és az ősmaradványok (pl.: Ammoniteszek) is ezért maradhattak meg.

Forrás: www.tardos.hu, hu.wikipedia.org

Látnivalók:

1. Régi Rádiók Múzeuma  N 47° 39,805' E 18° 26,946' 295 m [GCTrds+radiómúzeum], egyedülálló magángyüjtemény. A község központjában, - a polgármesteri hivatal szomszédságában - található a Magyar rádiózás multját, - 1925-1975-ig gyártott rádiókból és az említett kor dokumentumaiból összeállított és bemutatott állandó
kiállítás. A kiállításon megtekinthető rádiók: restauráltak, így minden darab működőképes. A gyűjtemény jelenleg 90 darab készülékkel rendelkezik. Ez a szám lassan gyarapodik, ahogy a gyűjtő egy-egy újabb régiség restaurálásával, bővíti a már meglévő állományt. A szüleink és nagyszüleink rádióit ismerheti meg a látogató, akár működés közben is. Lehetőség nyílik régi 78 fordulatszámú bakelit lemezek hallgatására vagy orsós magnóról felhangzó 50-60 évvel ezelőtti slágerek újra átélésére.
A gyűjtemény megtekintése szép élményt nyújt a nem szakmai érdeklődésűek számára is. A rádiózásban jártas látogatók láthatnak illetve hallhatnak néhány technikai különlegességről. A kiállítás hétfő kivételével mindennap 10-18-óráig látogatható. Előzetes egyeztetés alapján, ettől eltérő időpontban is van lehetőség a gyűjtemény megtekintésére.
A gyűjtő és kiállító: Tarnóczy András Tel.: 06-30-234-6840

2. Római katolikus templom  N 47° 39,761' E 18° 26,746' 301 m [GCTrds+templom]- 1775-ben épült, barokk stílusban. A templom homlokzati tornyos, műemlék.

3. A Bánya-hegyen halad át az országos kék jelzés, a Gerecse 50 és a Kinizsi Százas teljesítménytúrák útvonala.

4. Fekete Lajos lakóhelyén  N 47° 39,790' E 18° 26,786' 298 m [GCTrds+emlékház] létesült múzeum, emlékház (jelen pillanatban felújítás alatt).
Fekete Lajos (1891-1969) Kossuth díjas, oszmán-török nyelvész és történész, egyetemi tanár. A magyar tudományos akadémia tagja.

Kellemes kirándulást!'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (150 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.47 web: 4.65 átlag: 4.58

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Strombus 2021.11.01 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
A GC20GH születésnapi láda végére fűztük fel Tardos megtekintését. Eddigre már igen hűvösre fordult az idő, nem esett már olyan jól a biciklizés. Persze, mire a falu központjából az első ponthoz feltekertünk már nem fáztunk, de lefelé annál inkább. Milyen nagy, városias, szép új házak vannak az egyes pontnál! A belterületi pontok közül a kálvária tetszett a legjobban.
Ez a láda is azt a régi trendet követi, hogy virtuális pontokkal sétáltassuk végig a játékost a településen majd küldjük ki a világ végére a ládáért. Itt a pontok, koordinátarészek szedegetése, számolgatása izgalmasabbá tette a virtuális részt is és a végláda elhelyezésénél nem az volt a rejtő elsődleges célja, hogy muglibiztos helyre rejtsen, hanem az, hogy egy hangulatos részt mutasson meg a játékostársaknak.

Jó lett volna pár sor a ládaoldalon a személyes kötődésről.

Péter60 2021.11.01 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.57
A GC20GH tekerése végén még eme multi pontjait is begyűjtöttük.
Nem igazán szeretem az ilyen matekos ládákat, de minden a helyén, az első pont is simán olvasható. A végláda klassz helyen van, nem bántuk, hogy felhoztál ide, persze már bringa nélkül :).

papay416 2021.10.17 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

csehipest 2021.10.17 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

comcen1 2021.10.05 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

moneycus 2021.10.03 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Witgergo 2021.10.03 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! Pali és Gergő [Geoládák v3.12.1]

pgyp 2021.10.03 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Búr 2021.09.25 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.7.14]

álomfogók 2021.09.12 16:30 - Megtaláltam
GC20GH helyett ezt is abszolváltam

Viczi 2021.08.28 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

izsolt 2021.08.20 16:35 - Megtaláltam
jókor jöttem, a végládánál épp esküvő volt :-)

KJ & GM 2021.08.19 10:10 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget! (A ládalapon a DCCXLII=DCCX-LII.)

J14_2124J14_2129
J14_2132J14_2135
J14_2447J14_2449
J14_2451 
Famágus 2021.08.07 09:56 - Megtaláltam
Remek, kalandozós multi, jól szórakoztunk, minden simán ment..
Láttunk már egys, mást, de ilyen multit még nem.. A koo-k megtalálására gondolunk :-) klassz!!! Oldfoxxal köszönjük!!!

oldfox 2021.08.07 09:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

scele 2021.07.18 14:05 - Megtaláltam
mögvan

ha8lls 2021.07.15 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

4F2F58D6-78B0-4B92-9181-BABA9CD380D72D911143-1207-4BBD-8DF1-7E98D9B33AD8
Senator62 2021.07.03 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Meglett! Köszi a rejtést!
Nagyon tettszett az összetett rejtés, jó kis túra volt. Nagyon szép a kilátás a ládától.

urbanj 2021.06.06 16:14 - Megtaláltam
A mai napi túránk során ezt is megtaláltuk. Nagyon tetszett Tardos, igényes település. Köszönjük a rejtést.

golyostoll 2021.06.06 10:18 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.3]

kovtom 2021.06.05 15:00 - Egyéb
Ismét kereshető.

csaba159 2021.05.01 23:59 - Megtaláltam
Narkával közös Gerecse MTB tura közben kerestük meg ezt a ládát.
Eljutottunk az utolsó pontig, viszont a végláda koordinátáit sajnos nem tudtuk leolvasni, mert nagyon elmosódott volt a felirat.
Kérnék egy jelszó nélküli elfogadást!

[Jóváhagyta: kovtom, 2021.05.04 18:52]

Drucki 2021.04.17 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam,
köszönöm a lehetőséget!
[g:hu+ 2.6.9]

Jacsa 2021.04.09 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.1]

S0beit18 2021.04.09 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.1]

MEMME és ZEREB 2021.04.05 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.41
Köszi a rejtést!

OsiOsi 2021.04.05 09:50 - Megtaláltam
A pontokat pár nappal ezelőtt kerestük fel, de a 4. pontnál "fizikai" akadályba botlottunk.
Ezért a ládát csak ma találtuk meg rejtői segítséggel.

toroki 2021.03.21 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Autóval jártuk körül Tardos nevezetes helyeit. Pazar kilátópontokra vitt fel. Sajnos időközben egyre jobban szitált a hó, ezért felhős volt. Rejtőötletekben gazdag, igazi játék volt ez! Autós családoknak is kiváló időtöltés. A végjelszónál piknikezni is lehet. Green Eye társaságában találtam meg, akinek köszönöm a kódfejtést!

Green Eye 2021.03.21 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam hóesésben, toroki társaságában, köszönöm szépen a rejtést!
Nagyon ötletes, jó kis ládaút!

kovtom 2021.03.13 21:03 - Egyéb
Akosgy közreműködésének köszönhetően ismét kereshető a láda. Köszönöm szépen a segítséget!!!

akosgy 2021.03.13 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Évi rendes medvehagymázós túránk barátokkal. Idén kicsit elsiettük, még alig bújtak ki a friss hajtások, de már lehetett azért szedegetni egy keveset.

Ezt a ládát sok-sok éve "keresem" már, minden évben egy-egy pontját megnéztem, aztán a ládához valahogy sosem jutottam el, pedig a koordináta is már jó pár éve megvan. Idén a túra előtt kettesben felszaladtunk a ládáért, amíg a többiek befutottak a parkolóba. A láda rendben a helyén van.

A korábbi adatok birtokában tudtam a multin egy kis tatarozást végezni, alkoholos filccel az 1. ponton felírtam két helyre a hosszúsági (XYZ) értéket, a 4. ponton pedig újraírtam a végláda koordinátáját, most mindkét helyen jól olvashatók a feliratok.

A láda tehát kereshető. Köszi.

kergosz76 2021.02.14 18:04 - Megtaláltam
Telefonhívás alapján kérem az elfogadást. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

[Jóváhagyta: kovtom, 2021.02.14 18:58]

Göde 2021.02.04 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]
A kilátópontról a kilátás már nem az igazi, újonnan épült házak takarják a panorámát.
Megkíséreltem megfejteni a faszeletre írt koordinátákat. Több utolsó jegyet is felírtam magamnak, de Istennek hála már az első sikeres volt.

kovtom 2021.01.30 21:51 - Egyéb
A megkopott felirat javításig a láda nem kereshető.

Bobby Holmes 2021.01.30 21:40 - Megtaláltam
A rejtőnek írt email alapján kérem az elfogadást. Köszönöm! [Geoládák v3.9.0]

[Jóváhagyta: kovtom, 2021.01.30 21:44]

Ambró 2021.01.26 19:46 - Megtaláltam
A koordináta már nem olvasható.

A tegnap esti telefonhívasra hívatkozva, szeretném kérni az elfogadást. A fotót természetesen mint mindig, törlöm.

[Jóváhagyta: kovtom, 2021.01.27 18:25]

kivancsifancsi 2020.12.21 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Gerecsei kirándulásra érkeztünk, aminek a fő célpontja a bikolpusztai kisvasút nyomvonalának bejárása volt. Előtte azonban befejeztük ezt a multit. A tardosi pontokat már a közeli verseny után megkerestük, de akkor a végládára nem maradt idő, így azt most leltük meg. Jól összeszedett multi és a végláda is szép helyre került. Köszi az invitálást.

 
Fidorka 2020.12.21 10:27 - Megtaláltam
lelcache társaságában

lelcache 2020.12.21 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

20181014-1186620181014-11867
20181014-1186820201221-18223
20201221-1822420201221-18225
Atmosz&Zozmosz 2020.09.19 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.31
Nekünk kissé túlbonyolított volt ez a multi, de azért jól szórakoztunk a keresése közben :-) A pici fatáblán lévő koo-t sürgősen javítani kellene, az utolsó számjegy most mindennek látszik, csak nem annak, ami valójában (J&J segítségéért köszönet!). A ládát a nehezebbnek jelzett ösvényen közelítettük meg, lefelé tűnt inkább nehéznek a rajta való haladás. Azért jó kis túra volt, köszönjük a rejtést!

spanyesz 2020.09.03 18:23 - Megtaláltam
Megtalaltam, köszi a rejtést! Szuper kis túra volt így a napi 42km után :-D

utigabi60 2020.08.20 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

kerol 2020.07.04 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Köszönöm!

Reggel 2020.06.06 12:28 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

james 2020.05.18 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Azt hittem ez a láda sosem fog véget érni... A szöveg alapján három pontra készültem. Aztán kiderült - számomra -, hogy ezek alapján megkapom egy negyedik pont koo-it, ahol meglepetésemre egy 5. pont koordinátáját találtam, ami egyébként fantasztikus helyen van.

James
[g:hu+ 2.0.30]

pomm 2020.05.16 16:16 - Megtaláltam
Köszönjük :)

Szabó família 2020.05.06 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2020.04.22 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Harmadszori nekifutásra, most csak az ötödik pontért, vagyis a ládáért jöttünk. Az általam felírt koordináta helyén szinte áthatolhatatlan bozótos-szedres fogadott, de azért kerestem 5-10 percig... eredménytelenül. Köszönöm a Rejtő segítését! Jót túráztunk. A Szász-völgy elején senkit ne tévesszem meg az "éleslövészet nincs" tábla - találkoztunk vadászokkal.

/Quatermain/

petheovacka 2020.04.12 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Hús/vétkezés a Gerecsében Szabinával. TFTC.
Jó kis multi, tetszett a végállomás!

"J&J" 2020.03.19 15:11 - Megtaláltam
Ez a láda eléggé megdolgoztatott. Nehezem értelmeztük, hogy mit is kell keresni, és a 4. ponton a koordináta nagyon rosszul olvasható. Talán nem rontjuk el a következő megtalálók élményét, ha segitségnek ideirjuk: "26".
Szép séta volt, köszönjük a rejtést.

KP1965 2020.02.29 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Az idei első GeoVándor túra utáni második bónusz találat. Ez a multi nem szerepelt a túra programjában, azért sok csapattárssal találkoztunk a ládánál. :)

20200229_16401520200229_164517
kitkat0123 2020.02.29 16:49 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.3.2]

macikupac 2020.02.29 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.52
A Geovándor után adta magát, hogy a környék egyetlen - számomra kereshető - ládáját megtaláljuk. Szerencsére a többieknek sem volt meg, így ne ment nehezen a dolog. A pontokat 3-2-1-4-5 sorrendben jártuk végig. A belső pontok, amik a főtérnek nevezhető terület közelében vannak, egész jók és érdekesek. Kár, hogy a bányász emlékház nem volt nyitva. Az, hogy leolvasósak nem tesz jót nekik, de ez a kisebbik baj. Az 1-es pont már teljesen felesleges a multiba. Egyrészt, mert a beépítésekkel sokat vesztett értékéből a kilátás, másrészt meg nem is kell elmenni oda a számért. Én ezt áttenném inkább a kálváriára. Az ottani pont (4-es) viszont nem igazán olvasható. Szerencsére meg tudtam nézni a neten, hogy milyen számjegy az olvashatatlan. Ezt jó lenne valami tartósabb megoldásra cserélni. A tó környéke kihalt volt, de jártam már erre olyankor is, amikor rengetegen voltak a parton. A láda környékén szép hóvirágokat fotózhattunk és a logolás végére odaértek Wilkáék is. Ma Öcsipók jött velem.

(Lazy wapon beküldve és később kibővítve)

LCSOKA 2020.02.29 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

fa-peti 2020.02.29 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Wilka74 2020.02.29 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
A Geovándor után felkerestük EmiGrant-tel a pontokat. A végláda szép helyen van, de kicsit fura nekem, hogy ennyi pontból van összerakva a rejtés. Ettől függetlenül köszönöm szépen a rejtést és a hely bemutatást!

IMG_8837IMG_8838
IMG_8826 
emiGrant 2020.02.29 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Az elmúlt hetekben rengeteget ládáztam a Gerecsében, és most, a Geovándor túra után erre a ládára is sor került. Tardos egy nagyon takaros falu és a templom meg a környéke nagyon tetszett. A végládához a rövid, de nagyon meredek utat használtuk, mivel még voltak terveink más ládákhoz is elmenni. Ezek a sziklák meg meredekek nagyon tetszenek nekem, itt persze a kis tavacska volt a sztár. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9 
Vincenzo65 2020.02.15 15:48 - Megtaláltam
Reggel négy pont után kis Gerecse kerülő végén gyűjtöttem be a ládát. Jó magasan volt. Szép hely.

hitamas 2020.02.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.41
:)

Tünde&Attila 2019.12.29 12:21 - Megtaláltam
Tetszett a ládarejtés, kösz! Megdolgoztunk vele, itt-ott kopott volt a számsor, különösen az utolsót volt nehéz kisilabizálni, de végül csak megvívtuk a harcot sikeresen :)

Molli 2019.11.16 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam.

lakkanto 2019.10.19 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

LH458 2019.08.10 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
A végládánál nálam ugrált a GPS jel, így rejtői segítséggel meglett.
Köszönöm a segítséget!
Szép hely, jó multi.

nimka 2019.07.20 11:06 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.6.4]

ErdőCsöndje 2019.07.14 19:38 - Megtaláltam
Két éve kezdtem neki ennek a multinak, akkor idő hiányában a végládához nem jutottam el. Most Tatán jártam, így ezt is befejeztem. A végláda környéke nagyon barátságos: horgásztó, játszótér, szalonnasütők, büfé - látszik, hogy a helyiek szeretnek idejárni. Köszönöm!

Skali&Margó 2019.06.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
OK!

kópé1993 2019.04.29 09:41 - Megtaláltam
Gerecsei bolyongás. Köszi a rejtést!

IMG_20190429_100324IMG_20190429_100016
IMG_20190429_095152IMG_20190429_094616
IMG_20190429_095251 
Lopakodó 2018.12.30 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pötyimiki 2018.12.30 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

csipet_csapat 2018.10.15 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 4.36
Sajna a leírás nem éppen logikusan épül fel. Azért kisilabizáltuk. És egy kis segítséget is kaptunk. Köszönjük.

IMG_4473IMG_4491
IMG_4490IMG_20181014_143717
takacsimre 2018.10.14 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

stmester 2018.10.14 12:40 - Megtaláltam
A számolgatás után eljutottunk a végláda koo-ját rejtő helyre, megtaláltuk, de a számok nem olvashatóak rendesen!! Ezért nem mindegy, hogy az E pontnál hova mész. A segítséget köszönöm.

IMG_20181014_115700
Csapdoki 2018.10.13 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Kis segítséggel meg lett.Köszi.

GYEZegzug 2018.10.13 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Köszönöm a segítséget, anélkül nem jött volna össze.

td3 
Oszi&Edit 2018.10.06 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.84
Érdekes keresés volt a sötétben, de meglett! Köszönjük!

aresz 2018.09.18 11:37 - Megtaláltam
Másodszori nekifutásra, de sikerült. Nagyon nagy az öröm, köszönjük szépen! :) [Geoládák v2.2.4]

Mary&Advent 2018.09.02 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

PANO_20180902_124409IMG_20180902_124848
IMG_20180902_125055 
Dr.Lada 2018.01.13 17:33 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.0]

Dr.Lada 2018.01.13 12:16 - Egyéb
Az első ponton mindkét lekopott feliratot javítottam, és még belülre is felírtam pár helyre, hogy tovább tartson.
A második pont teljesen rendben.
A harmadik ponton a szobor le van takarva télire, de a pótjelszó tökéletesen működik.
A negyedik ponton a kis fa tábla rendben a helyén van.
A ládához már nem volt időnk felmenni, így az megmarad legközelebbre.

dendeocse 2017.12.20 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Az első ponton elég kopttak már a számok, de ki lehet venni még őket.
A harmadik ponton jól jött az alternatív lehetőség, mert az emlékmű le van takarva.
A negyedik ponton könnyen meglett a végláda koordinátája.

anettnori 2017.12.11 11:41 - Megtaláltam
Megvan! A három virtuális. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

A három virtuális pont meglett. Mondjuk, elsőre a szélességi koordinátában felcseréltem a két részletet, emiatt egy szántóföld közepére mentem, ahol egy villanyoszlopnál nem találtam semmit. Aztán korrigáltam és a kálváriához mutatott a kapott koordináta. Itt sajnos, semmilyen tárgyat nem találtam, pedig elég sok követ átforgattam. A telefonszámmal próbálkoztam, de valami nem oké vele, mert a rendőrségen vette fel egy hölgy, aki semmit nem tudott erről a játékról...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.01.11 17:24]

IMG_8652IMG_8653
GubaMackó 2017.11.19 10:14 - Megtaláltam
Szép helyen van(nak). Köszi a rejtést!

Ancs 2017.11.19 10:14 - Megtaláltam
Rövid séta a Gerecsében.
Az első pontbak túl sok értelmét nem látom, a kilátást egy épülő ház szinte eltakarja. A koo részlet nehezen olvasható.
Második pont rendben, igazán szép a település központja. Harmadik pont letakarva, de megoldható.
Valamiért 4 pontosnak gondoltam ezt a ládát, így nem értettem, miért oda mutat, ahova... Aztán mk feloldotta a félreértést. :)
A kálvária igazán kellemes, ahogy az utolsó pont környéke is. A láda mellett meguzsonnáztunk, majd mentünk tovább.
Köszi

20171119_09005020171119_091129
20171119_09153420171119_091742
20171119_09183520171119_092008
20171119_09415420171119_094541
20171119_10004920171119_100353
LionDaddy 2017.11.09 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.38
A mai túra tervezésekor láttam, hogy az utolsó pont beteg. Mivel moderátorként látom a rejtett pontokat is, felkészülten érkeztem és az előző logban olvashatatlannak jelzett feliratot a 4. ponton kijavítottam. A végláda ismét kereshető!

A multi többi pontját is megnéztük a falun is átvezető mai GCGGT-GCSZBO túránk során.
A végláda helyének apropót adó Malomvölgyi-tó szép hely, tetszett a tó és mögötte elhúzódó, őszi színekben pompázó hegyoldal látványa.

Köszi a rejtést!

20171109_11572320171109_121611
20171109_12594620171109_131231
20171109_13183220171109_131958
20171109_125916 
atipapa 2017.11.09 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.11.04 12:20 - Megtaláltam
Végigjártam a pontokat, de a láda helyét mutató jelszó hordozón olvashatatlanok a koordináták. Próbáltam elérni a rejtőt, sikertelenül.
Kérném a találat elfogadását a képek alapján.

[Jóváhagyta: kovtom, 2017.11.09 13:25]

IMG_20171104_120309[1]IMG_20171104_122642[1]
azimee 2017.08.20 17:35 - Megtaláltam
Köszi.

CsKriszti 2017.08.14 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

WallHattok 2017.07.30 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Megtaláltuk!:-) Köszönjük!:-) Szép kis falu, csak szerintem sok a multi ....

H+W 2017.07.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Köszönjük a rejtést!

Liberty 2017.07.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
8/4. Ládatúra a Gerecse szépséges tájain.

Tardos egy nagyon szép fekvésű, kedves kis község, sok szép érdekességet láthattunk a pontok bejárásával. A villanyoszlopon filctollal átírtuk a kopott koo. részletet. Nagyon szép innen a panoráma a falura és a bányahegyre. Nagyon szép a templom, a kálvária, a fő tér és a vörös márványkőből készült emlékművek. A Malomvölgyi-tó lenyűgöző természeti környezetben helyezkedik el. A tó megkerülésével jutottunk el a dombtetőre vezető ösvényhez. Kissé meredek és sziklás úton értük el a ládát. Innen nagyon szép a kilátás a tavat körülölelő dombokra, sajnos fentről nem látszik a tó a magas fáktól. Innen tovább indultunk a Szarvasbőgés ládájához. Gyönyörű túra volt, köszönet a rejtésért.

Tardos címere
ha2 2017.07.08 13:00 - Megtaláltam
Nagyon takaros szép kis falu. A ládához a kevésbé meredek ösvényen mentünk fel.

051052
053 
V_Gabor 2017.04.23 13:27 - Megtaláltam
1 kopott
2 oké
3 oké
4 jó
5 láda, csere szükséges


Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VaVi 2017.04.16 16:48 - Megtaláltam
köszi :)

DóriAtesz 2017.03.15 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 6/6
DóriAtesz+Tomi

geooszi 2017.02.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
GCOKOV - GCBAJK - GCAGAR - GCGGT - GCTRDS - GCSZBO körtúra során levadászva! Minden pont könnyen meglett, szép túra kerekedett belőle. :)

Judit és Béla 2016.10.31 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Megtaláltuk.

Botanist 2016.10.25 20:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. D&Zs [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

K-55 2016.10.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Szép kis település. A 3. pontnál az enyhébb terepet választva is izzasztó volt az utolsó rész, a jelölt "feljáratot" a tó megkerülésével, a gátnál lehet megtalálni.

DSC_0453DSC_0449
DSC_0452DSC_0454
DSC_0455DSC_0456
DSC_0466DSC_0472
DSC_0477DSC_0487
DSC_0491DSC_0495
DSC_0499DSC_0502
DSC_0510DSC_0518
DSC_0525DSC_0527
DSC_0531 
kobcikrajci 2016.09.27 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.53
Bicajos Gerecse-járás az eddig még kimaradt ládák között. Bár a GPS alapján csak 3 állomásra készültem, nem jelentett nagy megterhelést a +2 sem. Nagyon hangulatos környék, jól elhelyezett pontokkal, kis távolságon belül mindegyik más hangulatot kelt, nagyon tetszett az egész. Technikailag az első feladat kicsit ijesztő, de aztán kiderült, hogy a bozót bolygatása nélkül is látható a szükséges infó fejmagasságban, kicsit megkopva. (Legjobban a falu felőli oldalon.) A nap végére kellemesen elfáradva "már csak" le kellett gurulnom Tatabányára! :)

Paul 2016.09.03 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.29
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kukucsi 2016.08.23 13:12 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

petiba 2016.08.23 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Zsozsókával átkerekeztünk Héregről. Kicsit emelkedi Tardos felé, de nagyon szép a Gerecsében biciklizni.
A falu is nagyon szép fekvésű, s a séta elég egyszerű. (Bár a villanyoszlopot mos a szeder teljesen befutotta, s mi is ezzel kellett, hogy vacakoljunk sokáig.)
Nem is gondoltuk, hogy ez a kis falu mennyi katonát adott a háborúnak, s mennyien is estek áldozatul az '56-os forradalomnak...
Köszönjük a rejtést.

GCTrds_20160823130754.jpg 
Tiszaparti 2016.08.15 07:26 - Megtaláltam
Köszi!
Az első pont nem kellett volna bele, de amúgy szépen végig visz a falun.
Az első három pont még előző este lett meg. Reggel folytattam a másik kettővel.

szjuvi 2016.08.09 00:00 - Megtaláltam
Egy gyönyörű túrás napot tartottunk a Gerecsében..., gondoltuk megnézzük a kiindulási állomásunkat Tardost is
A geocaching.com-on megszoktuk az afféle nagyszabású látnivalókat, mint tépett bokor szemetes töve, nemzeti dohánybolt, meg effélék, de mindannyiszor kiveri nálam a biztosítékot a villanyoszlop és környezetének átkutatása, felkeresése, és bárminemű bevonása ebbe a játékba. Hát itt ezzel kezdtük.
A látvány lenyűgöző, Tardos kellemes hely, a templom szép, a Polgármesteri Hivatalhoz nem mentem volna, ha nincs ott az emlékmű, a Kálvária is megér egy látogatást.
Én besokalltam a végére a rengeteg koordinátától... és a végládához menet - ahogy előttünk már sokan - lerúgtuk a fél domboldalt, kész erózió. Kövek alatt , avarral takart láda? Mindenütt kövek és avar volt. Csodás a kilátás, de a végére elcsigázódtunk....
Azért köszi!

BiBoLi 2016.07.01 16:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett. A végláda különösen szép környezetben van. A márvány emlékoszlop mögött található tárgyon levő koordináta nehezen olvasható, fontos lenne átírni.
Köszönjük a lehetőséget.

Rézangyal77 2016.07.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Megtaláltuk Liával.
A végláda helye talán önálló ládát is megérdemelne. Nagyon tetszett a hely, igazi felfrissülés volt GCGGT és GCSZBO megpróbáltatásai között. A kék közkútból hideg vízzel is fel tudtuk tölteni a tartalékainkat.
Köszönjük a játékot!

joove 2016.06.25 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Szép környezetben fekszik a falu, bejártuk majd továbbmentünk a Gerecse tetejére.

vajasfok 2016.05.01 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Robogo 2016.04.17 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Tatabánya környéki biciklis ládázás alkalmával kerestem fel a ládát.
Köszönöm a rejtést!

anettx 2016.03.15 12:35 - Megtaláltam
TFTC!
Tegnap még tavasz, mára meg visszajött a tél!
Nagyon szép helyre visz el a láda!

gctrds-IMG_5797 
igelkott 2015.12.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.44
Jót kalandoztunk, köszönjük a rejtést!

Lupus21 2015.12.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
Köszi, megtaláltuk!

becko 2015.12.24 10:40 - Megtaláltam
A mai napon a Tardos környéki ládák felkutatása volt soron.
A végpont környéke nagyszerű látványosság, de szerintem a falu béli pontok nem tesznek hozzá az élményhez. Ebben a számolgatós formában inkább elvesznek belőle.
Innen a vadregényes Bucsina-völgyön becéloztam GCSZBO-t.

Kaputyin 2015.12.11 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
sagabi 2015.11.24 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Munzee

Párduc50 2015.11.24 15:20 - Megtaláltam
Egy mozgó helyett ezt találtam :-)

littledog 2015.11.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Gyönyörű szép őszi időben, kirándulás keresztül az erdőn, nem találva az ösvényt

mitibi 2015.11.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Köszönjük a rejtést!

zaskl 2015.10.29 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZAL

nbokan 2015.09.12 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Az első ponton a kopott felirat félre is vezethet, érdemes megnézni mindkét feliratot. Szép volt a kilátás. A falu központ és a kálvária is szép volt. A rejtések is jók, a leolvasósoknál tetszett, hogy vannak alternatívok. Mi a "nehéz" ösvényt választottuk a ládához, szép útvonal és egyáltalán nem volt nehéz. Viszont a ládát keresgéltük egy darabig mire meglett a sok szikla között.
Tetszett Tardos, köszönjük a rejtést.

 
nmárti 2015.09.09 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
Egy régi találat elfelejtve. Köszönöm a rejtést!

bimbee87 2015.06.19 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Köszönjük a rejtést, szép az erdő nagyon!

szollosi73 2015.06.16 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Megvan!
A Koldusszállás - Bányahegyi eh. OKT szakasz teljesítése után lesétáltam Tardosra, reggel itt hagytam egyébként is a kocsit. A pontokat 3-2-1-4-5 sorrendben szedegettem össze, a kilátópontos nekem nem igazán jött be, viszont a többi teljesen rendben volt. A szép új logbook-ba elsőként logoltam, (a láda egyik füle már most hiányzik, de cserébe dupla zacskóban van, de sajnos azok eléggé nedvesek belülről) majd a közeli kellemes büfében ittam egy kávét, amit lefolytottam egy hamburgerrel és némi kólával. A tó környéke nagyon szép, rendezett, klassz a büfé is, nekem bejött!
Köszönet!

 
Access Denied 2015.05.17 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Az első ponton a több jelölés 2, amiből az egyik erősen kopott, viszont a kilátás gyönyörű.
A második és harmadik pont ugyan a község bemutatását szolgálja, de kissé soknak éreztem, ám a 4. helye és kivitele tetszett.
A végláda tágabb környezete remek, jó helyre sikerült rejteni.

A doboz sérült /hiányos/, a füzet nedves.

Köszi a rejtést!

Monik 2015.05.17 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Egy kicsit kaotikus a pontok leírása, hogy most akkor hány pontos is a láda összesen. Az első ponton a 3 jegyű szám félreolvasható. Szerencse, hogy két helyen is megvan.
A 4. ponton levő rejtés nagyon remek, és a hely is, amit mutat.
Köszönöm a rejtést!

bati.hu 2015.04.26 18:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Harmadik gerecsei bringatúránkon találtam. Eredetileg nem akartam keresni mert sok volt a multipont. De a lejtőn a hátsóknak közbejött egy lánc szakadás. Itt az alkalom gondoltam.
Kicsit meglepett hogy még van egy ötödik pont is. De aztán a többieket is lecsaltam a tóhoz. Igy egy kis kerülve tamadtuk meg a Gerecsét.Köszi a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2015.03.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.21
A nap utolsó találata! A pontok rendben vannak, de szerintem az egész egy kicsit túl van bonyolítva! Az utolsó helyszín egyértelműen vitte a pálmát! Köszönet a rejtésért!

acsipapa 2015.02.14 15:53 - Megtaláltam
meglett

Webber 2015.02.14 15:53 - Megtaláltam
Meglett.

grw766 2015.01.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Köszönjük a rejtést !

Attibati 2014.12.21 14:05 - Megtaláltam
80 kilométeres tekerés a viharos szélben a Tatabánya-Környe-Kömlöd-Tata-Tardos útvonalon.
A láda régi mumusom. Egyszer már elkezdtem bejárni még az előző változatot, de a roszz útviszonyok miatt felfüggesztettem a keresést.

A szobros pontokkal bajban voltam, mert már télire becsomagolták őket. Azért sikerült belesni a fólia alá. Az első számot a templomon megszámolandókkal is ellenőriztem.
A utolsó ponthoz menet egy darabig cipeltem a biciklit is, majd a ládától 100 méterre otthagytam, mert a terep már nagyon sziklás volt. A meredek rész viszonylag rövid, így én ezt az útvonalat javasolnám a megközelítéshez.
A környéknek tipikus vértesi táj jellege van.

jocya 2014.11.01 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Kellemes családi kiruccanás alkalmával levadászva. A láda vadkárt szenvedett. Alja kitörve, logbook elázott. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCTrds_2014111143632.jpgGCTrds_2014111152301.jpg
GCTrds_2014111153733.jpg
 
Butchman 2014.08.03 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtés! Erik, Mónika, Laci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nepster 2014.06.17 14:50 - Megtaláltam
Bringával köszönöm a lehetőséget. A láda helye nem tetszett, a tó szép de indokolatlanul magasan van a láda ahonnan nincs is jó kilátó pont ebben az évszakban. A feljutás a vékony ösvényen ami rettentően köves és gazos szintén nem volt kellemes út.

 
johnnycache 2014.06.14 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.77
Köszönet érte!

picuresnagyur 2014.05.10 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
köszi :) bocs, nálam egész nap kilencedike volt... estére leesett :)

Ani&Roli 2014.04.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltuk! Először végig jártuk az Öreg-kovács hegyi túra láda pontjait majd utána mentünk a faluba ahol éppen medvehagyma fesztivál volt :) A falu nagyon szép. A láda nagyon jó helyen van. Köszönjük!

Winssent 2014.04.26 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Köszönöm a rejtést! Kellemes séta volt, kellemes környezetben!

Mathau 2014.01.18 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Nem volt egyszerű a végládához feltekerni, de valahogy megoldottuk...

povyagi 2014.01.18 13:46 - Megtaláltam
Többek között Mathauval, biciklizve. Vagy inkább biciklit tolva... :)

kicsiogre 2014.01.18 13:46 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

 
mazsola069 2014.01.18 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2014.01.14 14:02 - Megtaláltam
Az emlékművek, szobrok mind téli ruhában voltak. A végládához a hosszabb úton mentem, lefelé a rövidebben. Szerintem a rövid sem nehezebb, sőt. Kár, hogy a ládától nem látszik a tó.

zalajaro 2014.01.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
.

 
keltike 2014.01.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
köszönöm, hogy megmutattad

K.L. 2014.01.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
ok

katica5416 2014.01.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.30
Jól körbejártuk érte Tardost, de megérte:)

Frigyes § 2014.01.05 10:00 - Megtaláltam
Második gerecsei láda 2014 elején. A Malom-völgy még hétvégén is teljesen kihalt ilyenkor.

 
Discover 2014.01.01 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Újévköszöntő ládázás.
Köszönöm a rejtést!

vViktor 2013.12.26 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

Csaba & családja 2013.10.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Szép időben jót sétáltunk.

kismaczu 2013.09.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Már régóta vártuk hogy meggyógyuljon,és a GCSzbo-val egyközös találat.A nehezebb oldalt választottuk,de nem nehéz.

vaslemez 2013.09.10 20:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Tetszett a láda, pont kellemes! Mivel kicsit későn indultunk, ránk sötétedett, de az ilyen esetekre van a fejlámpa, ami most is jó szolgálatot tett! Kösz!

Blue Mali 2013.07.28 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Köszi a rejtést.

Kedvesemmel Piroskaa1-el kerestük meg eme multit.
Nem szeretem az ehhez hasonló multikat, a behelyettesítőseket, de
ez még belefért :)

Odúban tárgyon lévő koo nem mutatott túl közel, így belefért egy frissítőállomás, majd átautóztunk.

Jó meleg volt egész nap.
Érdekes hogy Tardosnak a szegényebb, és a "gazdagabb" arcát is láttuk.
Egyébként csendes kis falu.

Köszönjük.

Piroskaa1 2013.07.28 13:37 - Megtaláltam
Kedvesemmel Blue Malival rekkenő hőségben.
Nem csúnya település, de a végláda szép helyen van.

Köszi.

Pajzsika 2013.07.12 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Meglett, köszi!

Dióskanyar 2013.07.12 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.07
Meglett! Köszi.

napvirág 2013.06.30 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.06
:-) Ha már a Gerecsében kirándultunk, Tardosra is elrándultunk.

Köszönöm a lehetőséget!

zöldfülű 2013.06.30 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Lefülelve :-)

OKT utáni levezetés, viherfelhők árnyékában, ám szerencsére szárazon "megúszva" :D
A környék szép... a pontozás kissé felülértékelt, ami elsősorban a tágabb környzetnek szól ;-)

Köszi a rejtést

JAck:66: 2013.06.29 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
961, megérett a meggy.

dzoli1 2013.05.24 14:00 - Megtaláltam
A kutyákkal.

voyagers 2013.05.20 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

darabosk 2013.05.19 16:04 - Megtaláltam
Ok.

hinia lux 2013.05.19 16:04 - Megtaláltam
A leírásban szereplő "hosszabb, de talán könnyebb út" tulajdonképpen nem létezik már, senkinek nem ajánlanám. Visszafelé a rövidebb utat választottuk, ami levezet a tó mellé. Szép vidék Tardos környéke.

SziklákHíd
A tardosi tóA túloldalról
zsoltika63 2013.05.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Jó kis séta volt Tardoson. Skj-vel kerülgettük egymást, a végládánál megmutatta a rejtek helyét.
Köszönöm a rejtést!

Kilátópont
emlékműrejtek
a ládana mi van benne?
log 
skj 2013.05.01 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Köszi a rejtést. Jó kis túra volt.

molka 2013.04.27 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.88
A Medvehagyma Fesztivál miatt kismillióan voltak a faluban, de Tardos így is csodaszép hely. Az 1. pontot nem nagyon értettük, a 4.-nél meg majdnem rosszul lettem, hogy még innen is tovább. :-) A tónál a katasztrófavédelem "fesztiválozott". A tó jobb oldalán a falu felől meredeken felmentünk egy csapáson, így pár száz méter a végláda. Köszi!

carmin 2013.04.27 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.24
A túra után Tardoson Medvehagyma Fesztiválba csöppentünk. Egy picit élveztük a hangulatot, aztán begyűjtöttük a pontokat. A végláda helye önálló ládát is megérdemelt volna, nagyon szép helyen van. Molkával közös találat.

gabortel 2013.04.20 12:03 - Megtaláltam
Gerecse 50 alternatívaként ~40km és 7 láda.

soka9001 2013.04.14 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.72
Medvehagyma vadászat keretében megkerestük-e szép helyen elrejtett dobozkát. A koordináta részleteket összerendezgettük és a végládánál találkoztunk Peterpannal.
A láda környezete nagyon tetszett, köszönjük.

A 2 pont altarnatív meghatározása szabad szemmel megfelel a koordináták jó meghatározásához. Egyébként pedig nem annyi mint amennyi.... Ezt már csak a fotó kinagyításakor vettem észre :)))))

peterpan 2013.04.14 12:42 - Megtaláltam
All children grow up, except one ... [wapon beküldött szöveg]

 
Kerticsorbi 2013.04.02 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Szép helyen van a láda, köszönöm a rejtést.

Éva 2013.03.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Nagyon szép környék, a láda közelében hóvirágokkal.

velates 2013.02.26 11:42 - Megtaláltam
Tavasznyitó multi keresés!Sziklakertek árkon-bokron,hegyen-völgyön által,mert csak így az igazi!!(az Úr a természetben is Úr-hölgyeké az elsőbbség!)Köszönjük!S&J

Tamota 2013.02.26 11:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!Az első multig. találásunk "pályafutásunk"során,élvezve az első tavaszi napsugarakat,a táj adta szépségeket,a tavasz első hírnökeit.Kitűnő (szikla)rejtek!Ü:A keretes szerkezettel még teljesebb lett volna a nap!!Bár így is benne volt minden,am(k)it szeretek....J&S

Somos 2013.02.21 10:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget! :)
(bokáig érő hóban)

griffs 2013.01.22 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Mai túránk első kísérlete volt. Szeretjük Tardost, így a multi is tetszett. A láda is szép helyen található, de a megtalálását, térdig érő hóban, mi esélytelennek ítéltük meg. A rejtőnek küldök tracket, amin látható, hogy azért próbálkoztunk, egy jó darabig. KÖSZÖNJÜK!

[Jóváhagyta: kovtom, 2013.02.02 15:36]

sirgalahad 2013.01.10 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.40
Szörnyű kérdés mardos ma:
Eljutok-e Tardosra?
Ha eljutok, kalandozok
Emlékül majd havat hozok

templommotor
kálváriakereszt
a láda felékilátás
gen.dever 2012.12.08 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

katnorbi 2012.11.24 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Kicsit dilemáztunk, hogy bele fér-e a mai napba ez a multi, végül belevágtunk. Tetszett az első pont is, az állatok, a szabadon bóklászó csacsi, a falu látképe. A végláda felé már szürkületben indultunk és mi is megbántuk, hogy nem a "nehezebb" utat választottuk, mert lehet, hogy meredekebb, de nem hosszú szakaszon, a "könnyebb" út nem esett jól. Végül sikerült épphogy leérni a korom sötét előtt. Összességében nagyon szép multi, köszönjük az élményt.

toni01 2012.11.24 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megleltük. A végládát már szürkületben találtuk meg. A kutyus mutatta az utat nekünk is egy darabig,de mi nem mentünk utána a rövidebb út felé. Köszi a rejtést. Közös találat katnorbival.

csillagvadasz&kiralylany 2012.11.24 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
A nehezebb út a jobb, a másikon villanypásztorba és kerítésekbe botlottunk.
Köszi a rejtést!

DonRazzino 2012.11.19 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Köszönjük! A fekete kutyától nem kell félni. Azért van, hogy kísérje a kessereket a végláda környékén :-)

SzaboI 2012.11.19 15:04 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

mihoj 2012.11.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Vártuk már újra, ezt a multit. Nemrég a Gorba tetőn kirándultunk, akkor varázsolt el minket Tardos és környéke. Ez most is így volt, nagyon kellemeset sétáltunk a szép fekvésű faluban. Az első ponton még nem szokták meg a lakók a kirándulókat úgy vettük észre. Szép házak vannak arra, szép panorámával. Bár most a pára takarta némileg. Vissza az autóhoz és irány a templom. Útközben megálltunk a kisboltnál egy ruha-árus hölgynél sapkát, kesztyűt venni. Hideg volt.
A templomtér elbűvölő. Innen már gyalog sétáltuk végig a rejtést. A negyedik ponton mi mikro-táblát találtunk, nem ládát. A falu végén hozzánk is oda verődött a puli kutyus és végig szinte ő mutatta az utat, mintha már bejárta volna. És tényleg, ahogy írja egy kesser is. :)
Mi déli irányból másztunk fel a tó mögött, de a gps szerinti egyetlen útvonal magánterület halad át, így a láda irányába úttörők voltunk. Leérve a tóhoz ismét kellemes környezetbe csöppentünk, kihagyhatatlan ahogy az egész multi.
Köszönjük a rejtést!

Evila 2012.11.11 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Az első pont nem igazán tetszett, a többi viszont remek! A kocsit a templom közelében hagytuk, onnan kellemes, szép sétát tettünk. Köszönjük a rejtést!
Evelyne + Advent

Az 1. ponttólTemplom
Útbal a láda felé 1Útbal a láda felé 2
A ládátólMalom tó 1
Malom tó 2 
MaTamas 2012.11.09 08:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
22km gyaloglás TRDS-BIKV2-1-7-6-SZBO-GGT útvonalon, rengeteg őz, szarvas és muflon és társaságában.

Sokat kellett várni erre a ládára, de megérte.
Az első virtuális pont igénytelennek mondható rejtését feledteti a folytatás. A mikroláda és a végláda is a legjobb minőségi osztályba tartozik, nem beszélve a helyszínekről. Tardos eddig is az egyik kedvenc helyem volt, mindig szeretek ide visszajárni.
Ritkán adok csupa ötöst, de ez a láda megérdemli.

A végládához feljött velem egy aranyos helybeli pulikutya is, aki elkísért volna tovább is, de végül fájó szívvel lebeszéltem róla.

kovtom 2012.11.03 00:00 - Egyéb
A láda ismét kereshető!
Üdv: kovtom

KataJani 2011.10.15 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Mai 6/3, össz. 665. megtalálásunk. Zergi túra a Gerecse hegységben. Az útvonaltervezésnél természetesen be lett pipálva a közeli geoládák érintése opció. Nagyon jó időnk volt. A mikroládát csapatostul sem találtuk.

[Jóváhagyta: JAck:66:, 2011.10.16 18:00]

KöszöntésJó kis hely lehet
PanorámaBor védőszentje
TemplomSzép belső
KálváriadombSzép fa
Zergi 2011.10.15 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.24
Fogtam!
Agostyáni út - Vég-kő - Gyenyiszka-bg.- Gorba-tető - Gorba-hegy - Hajni-berek - Tardos - Tűzköves - Fiar-bükk - Prímás lejtő - Kis-Gerecse-kőfejtő - Jura-zsomboly - Tűzköves-bg.- tv torony - Gerecse-tető - Gerecse-oldal - régi vasút - Tardos
Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását!
Köszi!

[Jóváhagyta: JAck:66:, 2011.10.16 17:59]

Fonte 2011.04.22 17:25 - Egyéb
A rejtőtől azt az ígéretet kaptam, (március 28-án kelt levélben), hogy tavaszra meggyógyítja a ládát. Remélem Ő is úgy gondolja, hogy ez mostanság van :)

Ráró 2010.10.08 19:03 - Egyéb
Mikor lesz már kereshető?

kovtom 2009.10.26 16:53 - Egyéb
Sajnos a rejtés mostanában esik-kel. Benist villanypásztoros kalandja okán körbenézve a rejtést kiderült, hogy a volt tanösvényt és környékét legelővé alacsonyították, megfejelve jó pár villanypásztorral.
A fentiek okán a ládát ne keressétek amíg átalakítjuk a rejtést!

benist 2009.10.10 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Kirándulás a Gerecsében. Kocsival bejártuk a három segédpontot, majd megkerestem a mikrót. Bár a jelzett fa több ízléses odúval bírt, a doboz a fa tövének közelében, az avar közt feküdt. Miután nem tudtam, melyik az eredeti lakhelye, a fa tövébe helyeztem egy kéregdarabbal takarva. A céduláról kibolházott útmutatást követve megkerestem a végládát. Az ösvény lehet, hogy egyenesen oda vezet, de a villanypásztor eltérített, így kicsit kerültem. Közben legalább tízszer kellett a huzal alatt átbújni. Siettem a közeli sötétedés és a lemerülő aksik miatt, de végül megtaláltam az elég egyedi ládát, melynek rejtése sem szokványos. A kifogás talán csak az lehet, hogy a láda helyén semmi látnivaló, az ösvény elején viszont igen, ide jobban illene a láda. Nem egészen értem az elgondolást, hogy egy község látnivalóinak összegzéseként még egy kiadós túrát kell tenni egy nagyrészt érdektelen területen.

kovtom 2009.10.01 10:42 - Egyéb
A mikroláda ismét a helyén. Legurult a hegyoldalon, ezért szeretnélek megkérni titeket, hogy gondosan rejtsétek vissza. Köszi!

fn 2009.09.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.84
köszönöm a rejtőnek a segítséget.

coocos 2009.09.27 11:50 - Megtaláltam
A mikroláda pillanatnyilag nem volt a helyén, köszönöm a rejtő segítségét!

Pifu74 2009.08.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
megtaláltuk

Vándor Csillag 2009.08.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Igényes, szép rejtés! Jó kis multi.

öregmedve 2009.08.22 10:36 - Megtaláltam
Megvan.

lepke 2009.08.22 10:36 - Megtaláltam
Mindig alapból tamáskodom azt illetően, hogy szükséges-e egy faluban sok pontos multi, és most sem vagyok meggyőzve.
Nekünk másodszorra sikerült bejárni a pontokat, mert előzőleg a busz indulása miatt már nem maradt idő a láda megkeresésére, amelyért valóban eléggé hosszan - és tán fölöslegesen is - kell küzdeni.
A szép faláda és a kilátás némileg enyhített a morcosságunkon.

GyZsTeam 2009.08.16 18:02 - Megtaláltam
Megint egy nagyon szép helyet ismerhettünk meg. Nem jártunk még itt. A tónál beszélgettünk a pecásokkal a környék nevezetességeiről. Cserébe elárultam a horgászathoz jó napokat és időpontokat. Remélem a garmin nem téved. Nagyon tetszett minden. Köszönjük!

keresek 2009.08.16 18:02 - Megtaláltam
Ok.

Katka 2009.08.01 15:30 - Megtaláltam
Biciklivel teljesítve Katával és Danival. Az utolsó pontot persze nem :)
Köszi a rejtést!

Kata&Dani 2009.08.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
40 km-es biciklitúra a Gerecsében Katával és Katkával, tatai kiindulóponttal és tatabányai végponttal. A multi tetszett, a záróládához persze nem bicóval mentünk :-)
Köszi a rejtést!

besadam 2009.07.17 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
szerintem kissé túl van bonyolítva a láda.
az első pontról szép a kilátás, a többi virtuális pont nem túl érdekes.
a láda rejtése tetszik, bár, hogy miért oda került, azt nem értem...

Varhelyi 2009.07.04 17:50 - Megtaláltam
Szépen körbejártuk a falut, mitagadás az összes pontot az utolsó (és az első) kivetelével kocsival. Viszont az utolsó nagyon tetszett, élvezetes kis ösvény vezetett a hegytetőre. Kár hogy a rétre nem lehetett kimenni a kerítés miatt.
Köszönjük.

Marvin 2009.07.04 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megleltem.

Istyu 2009.06.28 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

Egy kiadós tordasi ebéd közben szemeltük ki mai vadászatunk negyedik céljául el azt a rejtést. Szokás szerint kissé felkészületlenül fogtunk hozzá a kereséshez, ezzel is egy kicsit nehezítve a feladatot. A köztes pontokkal nem volt gond, azokat rutinosan megoldottuk, de a végláda egy kis pontosításra szorult. Ezért a tóparttól vissza kellet mennünk a kálváriához. Rövid tanakodást követően sikerült tisztáznunk magunkban a vétkesség kérdését, majd ismét nekivágtunk a záróládának. Kellemes, bár a meredekebb részeken kissé sikamlós terepen jutottunk el a méretes és igazán egyedi kialakítású ládikához. Természetesen közben megérkezett a mai napon már menetrend szerű zuhi.

Tardos eddig sem volt ismeretlen számunkra, hiszen gyakran szoktunk erre bicajozni. Újdonságot a szépen gondozott kálvária jelentett és természetesen a végláda környékén sem jártunk még. Mindent összevetve, remek kis séta volt. A nap végére sikeresen elfáradtunk, de mindenképp megérte ezt a kis befektetést.

Köszönjük a rejtést!

 
norbimoncsi 2009.06.27 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Úton a tatai fesztiválra, 6/1. Nagy ködben, de annál nagyobb lelkesedéssel indultunk neki. A hangulatot csak fokozta a faluban talált néhány érdekesség (lásd fényképen). Sajnos még korán volt, pedig megnéztük volna a kiállítást. A koordináták könnyen meglettek, és a ládával sem volt gond. Nagyon tetszett, ötletes!!! A közel egy órás "faluban tekergés" után bíztunk benne, hogy nem csalódunk a ládában. És így is lett. Köszi a rejtést!

 
Barangoló alias elel 2009.06.20 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]
Takaros kis település, az eső ellenére nagyon tetszett, no és a rejtés is nagyon igényes. A végláda teteje a peremén kicsit repedt, szerencsére még nem ázott be, de nagy kér lenne érte.

 
Mo-Hó 2009.06.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.24
Második nekifutásra sikerült.
Köszönjük a rejtést!

Zsiráf 2009.06.05 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Nem egy hétköznapi doboz... Korrekt leírások... Sok egyediség persze ebbe a faluba sem szorult. A sziklafal Süttő felé viszont valahonnan ismerős. Csak azt nem tudom, miért is jártam én arra valamikor rég...

JuJó 2009.05.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.42
a tardosi séta kellemes volt, de a láda elhelyezése felesleges bozótharcot, mászást igényelt és semmi kilátás.....

Luxi69 2009.05.12 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Nagyon kellemes tekergés kerekedett ki a végére.
A rejtés ötletes! :)

N.Zs. 2009.05.10 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Ez nem volt benne a mai tervbe... aztán úgy alakult, hogy belekerült, és végül ez tetszett a legjobban. Így lesznek az utolsókból elsők! Az arborétumba igyekeztünk, de nem eléggé, mert a 13:00-ás sétát lekéstük. Így jöttünk Tardosra a virtuális pontokat begyűjteni. A kálváriánál leszakadt az ég, így fél óra esőisten riogatás után tudtuk a mikroládát előhalászni az odújából. Gyorsan visszamentünk Agostyánra és a du.3 órás vezetésre mentünk be. Utána kerestük meg a ládát. Az ösvény nagyon tetszett, kilátás szuper! A láda pedig egyszerűen a legek között. Ilyenkor kellene még egy bónusz mező, és egy nagy plusz pont. Köszönjük.

rajtnálaz egyik pihenőnél
az ösvény egy darabjakilátás
Crusader 2009.05.10 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Tatabányáról tekertünk át bringával, nagyon jól esett, kellemesen elfáradtunk. A pontok könnyen meglettek és tetszett a láda is, ilyennel még nem találkoztunk. Ládázás után ettünk egy finom hekket és Tata felé tekertünk haza. Vica&Henrik

mikly 2009.05.03 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.78
A nap utcsó ládája. Kellemes baktató fel-le a végére. A láda kicsit nehezen lett meg, szaladgáltunk egy mint a falon a környéken, de meglett és még a GPS aksija is épp kibírta. Köszönet.

 
Erdélyi család 2009.05.01 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.94
A horgásztónál nagy volt az ünneplés. Rengeteg ember, hangos zene. Szép táj.

bigmick 2009.05.01 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Jó sok időt eltöltöttünk a láda pontjaival (leginkább a saját kis tévedéseink miatt), de nem baj, mert jó időben, szép helyekre vitt. A tónál tombolt a majális.
BigMick, Iza

 
MukiJames 2009.04.11 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.62
Husveti Gerecse-tura Mayaval, elso allomas.

Megkozckaztattuk, hogy a 25 fokos melegre valo tekintettel talan mar levettek a fagyvedelmi boritasokat az emlekmuvekrol, es nekivagtunk a multinak. A virtualis pontokkal nem is volt semmi gond, a mikroladat azonban nem talaltuk, akarhogy is nezelodtunk a koordinatan levo stacio kornyeken. Szerencsere nem sertette a buszkesegunket, hogy telefonon kerjunk segitseget a rejtotol. Tole meg is tudtuk, hogy epp utban van tardos fele ladakarbantartas celjabol, es a mikro a zsebeben pihen. Kereshettuk volna meg egy darabig... :)

Miutan megtudtuk a zarolada koordinatajat, neki is indultunk. Utkozben egy-egy par remek sultkolbasszal alapoztuk meg a mai tura energiaellatasat, majd flementunk a ladaert. Azt mondjuk nem ertettuk, miert ott van a lada, ahol. Teljesen semmitmondo hely, talan a Malomvolgyi to kornyeken jobb lenne, ha mar ugyis ki kell ruccanni a falubol erte.

Logolas utan vissza a faluba, majd megindultunk fel a Nagy-Gerecsere.

 
Maya 2009.04.11 11:19 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2009.02.14 00:00 - Egyéb
Tardost belepte a hó. A mikroládát még nem, köszöni jól van.

Maci012 2008.11.16 13:11 - Megtaláltam
SirLes-sel.

SirLes 2008.11.16 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Az első pontnál még azt gondoltam a rejtőről, milyen rendes hogy nem küld fel a hegytetőre. Aztán mikor megláttam hogy a végláda 1-2 kilométerrel arrébb a hegytetőn van, már a "galád" jelző jutott eszembe :) Jól kitalált ládasor, de nekem többnek tűnt 4 kilométernél. A mikrocachest a fától pár méterre a földön találtuk. Visszatettük a vélt rejtekbe.

ier 2008.11.08 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
A harmadik pont emlékműve téliesítve van. A fóliát felhajtva olvasható a keresendő szám.

zsorzs 2008.11.02 09:30 - Megtaláltam
Csúnya köd volt a faluban, nem sokat láttunk.

keva 2008.11.02 09:26 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

lovasvadasz 2008.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtaláltam!

Köszi a rejtést!

Lassu 2008.10.23 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
A falu közepéről indultunk, 2-3-1 sorrendben összeszedve a ládákat. Utána irány GCGGT, GCSZBO, majd ennek a ládának a maradék pontjai. Jó kis kör volt.

Donaldkacsa 2008.10.21 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Nagyon kellemes séta, csendes kis faluban és völgyben. Micsoda láda. :) Köszi!

uzsi 2008.10.19 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megvan

bajnokjanko 2008.10.19 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Megvan.
Bajnokjanko, Geonagyi, Uzsika

MC Pite 2008.10.18 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.30
Sokat járok erre, gondoltam a ládát is levadászhatnánk már :)

cofe 2008.10.18 16:17 - Megtaláltam
3-an, kerékpárral. Szépek az őszi színek.

sangliers 2008.10.16 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.87
OK.

fkmaster 2008.10.03 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.05
Jó hosszúra sikerült a multi, pár pontja már ismerős volt a környékbeli ládák korábbi megtalálása után. A végláda valóban kicsit távolra került, de az ösvény kezdőpontja nagy segítség. A ládaötlet jó, de a fagyot nem fogja túlélni a konstrukció.

Köszönöm a rejtést, jó volt újra kirándulni egyet Tardoson!

katika 2008.09.13 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
ok [wapon beküldött szöveg]
Jót kalandoztunk Tardoson. Nyugis hely. A végláda is szép helyen van, még jó, hogy a rejtő megadta az ösvény elejét. A láda igényes, az elrejtése viszont szabálytalan. A büfé most nyitva volt.

 
VP 2008.09.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
A háborús emlékmű, önkormányzat és iskola, stb. virtuális pontok hidegen hagynak. A segédponttól fölcipeltem a biciklit a ládához (miért oda került??), de lefelé már biciklizhető földutakon jöttem. A tónál a büfé sajnos zárva volt.
Biciklivel - gyakran járt, kedvelt biciklis útjaimon.
Reggel már biciklivel vittem Milát iskolába, majd gyönyörű időben 187 km a Bp - Budakeszi - Zsámbék - Gyermely - gyarmatpuszta - Tarján - Tardos - Agostyán - Tata - Öreg-tó - Tatabánya - Felsőgalla - Taján - Héreg - Nagysáp - Sárisáp - Tinnye - Piliscsaba - Solymár - Bp útvonalon. (4 .hu-s és 1 .com-os láda, a multi pontokkal együtt összesen 11.)

szentkereszty 2008.08.30 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.25
A láda az út végén igen ötletes kivitelű, de teljesen idegen a többi ponttól, és a helyét sem értem. Egy falusi multi után keményen bekerget a rejtő az erdő közepébe, ahol nincs semmi. Esetleg a bánya érdekesebb lenne... (Ha a tó megmutatása volt a cél, ahhoz nem kell egy kilómétert a hegyre kergetni az embert.)

 
zem 2008.08.30 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
SagiK-ékat tetten értük a dobozkánál, aranyosak (és szépek) voltak a gyermekeik, no meg sör is előkerült. :-) A láda és a bemutatás profi (emiatt az értékelés), ám kissé "com-os ízű". Ismertük Tardost, volt ami új volt most, volt ami felesleges szerintünk. A templomot múltkor belülről is volt lehetőségünk megnézni. Vendégeinknek és gyerkőceinknek is tetszett, köszönjük a rejtést!

SagiK 2008.08.30 12:15 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]
Mai tervünk a neszmélyi Hilltop Borünnep felkeresése volt. Előtte sétáltunk egyet az Agostyáni arborétumban, majd leautóztuk a multi pontjait.
Természetesen a tuhu térképet nem frissítettem már jó ideje a GPS-en, így az ösvényt sikerült elvétenünk. Szerencsére volt egy kis nyiladék, amin nem túl nagy véráldozattal fel tudtunk menni a megfelelő útra.
A ládát hamar megtaláltuk, de a visszarejtésre már nem volt szükség. :)

erand 2008.08.26 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Megtaláltam, a végre egy igazi láda!

tádé 2008.08.25 17:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Hangulatos kalandozás volt; majdnem számunkra csupa újat és érdekeset mutatott meg a rejtő; a tó volt csak ismerős a közeli GCSzbo láda kapcsán. Külön köszönet azért, hogy a rádiómúzeumra is felhívta a figyelmet - ezzel egybekötve nosztalgikus, romantikus kirándulás volt.
Kicsi Gesztenye és Tádé

 
abc 2008.08.23 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltuk! :) Nagyon szép séta volt, sosem jártunk még Tardoson azelőtt. Tetszett a kódkeresés a helység megismerése közben.
Az ösvényről mi sikeresen letértünk a végládához közeledve, és megvívtuk az arra található összes szúrós növénnyel a harcunkat... Az 5 éves kisfiunk is velünk volt, mondanom sem kell, ki sem látszott a nagy gazból. :) De végül visszatértünk a helyes útra és eljutottunk a ládához. Csodás darab! A rejtés is jó! Köszönjük! Gyerekeseknek ajánljuk :)

Mr Zerge 2008.08.23 10:25 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

kupec 2008.08.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
ok

jalso 2008.08.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.14
Nagyon kellemes környék, a multi ügyes matematikai feladattal adja meg a láda koordinátáinak a helyét és egyben egy szép, különleges kálváriához vezet. Köszönöm a rejtést. Maga a láda kitűnő, valódi kincsesláda, a rejtekhely viszont nehezen álcázható. Persze itt az a veszély, hogy ha sikerül jól álcázni, akkor azt mondják majd, hogy el van ásva a láda.

Egy igazi kincsesládaHősi emlékmű
VÖrös márvány kálvária
R-Gyu 2008.08.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.08
könnyű találatok a multiban
R -Gyu

nogacsalad 2008.08.17 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Térképszürkítés okán ma megkerestünk néhány ládikát Komárom-Esztergomban, egyet Szlovákiában, végül levadásztuk az utolsó hármat a Budai-hegyekben. 7/3

Kalandos multi, az biztos! Jópofa ötlet a koo-gyűjtés, nem is rontottunk el semmit, hiszen gond nélkül eljutottunk a mikroládáig. Lefirkantottuk az ott talált, végládához vezető ajánlott útvonalat, és persze a koo-kat is, de valahogyan mégis elkeveredtünk, nem találtuk a ládikához vezető, helyes ösvényt. Na, azért nem vagyunk egy elveszett család, úgyhogy végül csak-csak megtaláltuk a - meglehetősen méretes - ládát. Jópofa, igazán ötletes a rejtés!

A dobozkából kivettünk egy matricát és egy labdát, s ezeket helyettesítettük szintén matricával, meg egy hajcsattal.
Köszönjük a kalandot, és hogy eljöhettünk ide!

KilátásEmlékműnél
TemplombanSzobor a templom falán
Érdekes emlékműMászókázunk
Ezt írták a betonbaKálváriánál, kezemben a mikroláda
Úton a ládika feléSzép faládika
bgecco 2008.08.15 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
(425) Tetszett. Eddig nem is tudtam, hogy erre van Tardos. Csak a híres vörös tardosit ismertem. És tényleg olyan itt is mint a belvárosi épületeken.
A láda első 4 pontja nagyon tetszett, a tó is szép volt, de a hegymászás utolsó 2-300 méterét kicsit feleslegesnek éreztem. Összességében jó volt, köszönjük.

Márta 2008.08.14 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.59
Megtaláltam. [wapon beküldött szöveg]

Hz 2008.08.10 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.94
Vasárnapi Gerecse szürkítő, laza tekergés. 57,4 km.

Kezdő pontonMikroláda és mi
Köztes pontItt a vége
tudo 2008.08.07 10:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Kellemes nyári időben 75 km kerékpáredzés a Szár - Felsőgalla - Tarján - Tardos fordítóval útvonalon 800 m emelkedéssel 2 új ládával. Mindkét láda tisztán teljesíthető volt.

GCFGKH után Tatabánya felé indultam, majd az edzésekből ismert, szép és nehéz tarjáni szakasz következett. Vértestolna felé szemet gyönyörködtető volt útközben a látvány.

A pontok és a mikroláda sorra meglettek. Felbukkant a Zöld sáv, majd a faluban a Piros +. A végládához megadott ösvény belépési pont hasznos. Innen sajnos már nem kerékpározható a hegy, a láda is szúrós, tüskés környezetben van. Szerencsére defekt nélkül megúsztam. Logolás után lejöttem a hegyről, és az ismert úton nyomultam visszafelé Szárra 52/14 - 52/15 között átlagos 83 rpm ped. és 155 bmp pulz. mellett. A tervezetthez képest eggyel korábbi vonat elérhetőnek tűnt, legalábbis a lejtős szakaszokon :-). Aztán jöttek a húzódások és az ellenszél, lemondtam róla. Végül 11:40-kor fordultam le a főútról Szárra, és a maradék 3 km-t ing-gatya nyomtam, így 11:45-kor érkeztem az állomásra - a vonat pedig 11:46-kor indult. Persze az Edge 305 többször is rám csöngetett az illegálisan magas pulzusszám miatt.

VértestolnaTardos látványa a közeli dombról
GerecseTardos temploma
Templom belsőÚtmenti kereszt - Tardos
1. találat"Tetszett a tó!"
2. találatFogy a nyár: ezen a növényen mérhető :-(
KálváriánKálvária Tarjánban
Spoty 2008.08.04 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nagyon ügyesek voltak a készítők! :D Tetszett a tardosi kalandozás! Mivel itt lakom kicsit könnyebb volt a dolgunk, bár visszafelé kicsit rohannunk kellett mert majdnem elkapott a vihar! Köszi a rejtést!!

 
kl 2008.08.03 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
A kivitelezés és a rejtés is példás!

Mikulás 2008.08.03 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Dorogon voltunk a bányatónál merülni és délután elhatároztuk Zsuval, hogy felkeressük a három új, környébeli rejtést. A nagysápi multi után egy újabb multi: Tardos. Nem volt nálunk leírás, így wapon néztük ki a koordinátákat és az instrukciókat. Nagyjából simán ment minden (azért balfaszkodtam rendesen, hiába, kell még a tapasztalat!). Nagyon tetszett a kálváriánál található pont! Azt hittem itt vége, de tévedtem, mert a végpont nem itt volt, hanem egy csodás kis helyen! Nagyon profi a leírásban, hogy megadod, hogy hol kell "beszállni" az útvonalba! Komoly sisnyajárás lett volna belőle, ha nem veszem észre a gerincre vezető kis ösvényt! Hálás köszönet, kitűnő geoláda. A rejtésről nem is beszélve! Na, ez 5-ös!

Mikulás

 
szakica 2008.08.03 15:10 - Megtaláltam
ok

Mihul 2008.08.03 15:10 - Megtaláltam
Nagyon kellemes hely

GyeKo-Team 2008.08.03 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Régen itt laktam úgy 12-évvel ezelőtt, és a rejtők is közel állnak hozzám így hát lehet, hogy kicsit részlehajlóan nyilatkozom de, nekem nagyon tetszet a láda. Érdekes volt úgy éreztem magam régi lakhelyemen, mint egy turista. Szépen végigjártam a rendezett tiszta falut kis családommal volt szép kilátás, láttunk szép kálvária dombot friss virágokkal, horgásztavat, sétáltunk egy jót az erdőben.
Egyszóval jól éreztük magunkat, köszönjük a rejtést.

 
Puszkany 2008.08.03 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Puszkányné és Deni kutya maradt az első pontnál szedrezni, én pedig elbóklásztam a záróládáig. Szép helyekre visznek el a multi pontjai. Nagy forgalom volt útközben összefutottam Fazékkal és a ládánál Csuhással. Köszi a rejtést!

Csuhás 2008.08.03 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.24
Korrekt ládika. Normális nem elbonyolított városi pontok, majd egy szép sétát kínáló ládika. Tetszett, köszönöm!

Csuhás

Kilátás a kezdetektőlTemplomnál
Vörös márványStációk
Gránitba marvaHorgásztó
PihenőKalandpálya maradék
Valami szépet ma is... 
Fazék 2008.08.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Néhány könnyű vasárnapi ládát néztünk ki népes családommal. A legkisebbje a ládáig vezető utat szandálban már nem bírta, de a kemény mag a ládáig ballagott.
Új ládáknál megszokottan több kessertárssal is találkoztunk.

Doric és Laszisz 2008.08.03 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Szívesen jöttünk ismét Tardosra, a falut eddig még nem jártuk be igazán, csak a környéket :) Az első parkolótól gyalog mentünk végig, így is csak 9km az egész. Ügyes megoldás a falu bemutatása a virtuális pontokkal, a település és a végláda összekapcsolása a mikroládával, és az abban rejlő értékes információkkal. Szép rendezett a falu és a ládához vezető ösvény is nagyon tetszett.

 
joerno 2008.08.02 22:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Ez volt a második "első" megtalálásunk. A mai napon, miután az Őrségben eltöltött egyhetes nyaralásunk után hazaérkeztünk, hamar észrevettük az új ládát Tardoson! Nagyon örültük neki, azonnal felkerekedtünk, hogy felderítsük a láda pontjait. Ennek is köszönhető a kései megtalálás! Nagyon jól összeállított feladat volt, a faluban lévő négy pont egyértelmű, nincsenek feleslegesen túlbonyolítva. Az első három pont bemutatja falu egy részét, és egyben játékosságot is visz a geoláda keresésébe. A végláda elhelyézése, és a rejtés is nagyon ötletes volt a kis hegyitúrával. Gratulálunk az új ládához! Ajánljuk mindenkinek, nagyon élvezetes kis kirándulás!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]