geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2197. Egy másik Vay kastély, Tiszacsege-Nagymajor (GCVAY)

Régi képeslapon

Régi képeslapon

Légifelvétel(Civertan fotó)

Légifelvétel(Civertan fotó)

A mai Kastély

A mai Kastély

Rádió Múzeum és parkoló

Rádió Múzeum és parkoló

Múzeumi részlet

Múzeumi részlet

A kastély pince

A kastély pince

Hátsó homlokzat a park felől

Hátsó homlokzat a park felől

Elöl az új , hátréb a régi rejtek.

Elöl az új , hátréb a régi rejtek.

Az új láda

Az új láda
Szélesség N 47° 39,283'
Hosszúság E 20° 59,515'
Magasság: 95 m
Megye/ország: Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.08.17 12:26
Megjelenés időpontja: 2008.08.21 19:50
Utolsó lényeges változás: 2018.03.05 19:03
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Luilui és Judith
Ládagazda: lucannuss/Debreceni Nyuszik
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 410 + 2 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetenteA ládába TravelBug nem helyezhető.


Nemdohányzó honlap - Dohányzás.huNemdohányzó honlap

Ha megtalálsz egy geoládát, a visszarejtéskor Te magad leszel a láda új rejtője,
Te vagy a felelős a ládáért, és a következő megtaláló élményéért! Ezt ne feledd!!!


WAP

A láda 17 x 11 x 5 cm-es műanyag doboz. Sajnos a kastély nem látogatható így a szemközti utcában lévő fa villanyoszlop betongyámjánál keresd!!

NAGYMAJOR, VAY KASTÉLY MEGKÖZELÍTÉSE

A Nagymajor, Vay kastély Budapesttől 180km-re, a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a Tisza mentén, Tiszacsegétől 5 km-re, az ohati őstölgyes tövében Nagymajor nevű településen helyezkedik el. Nagymajor egy csendes rendezett 80 lelkes közösség. A zsáktelepülés középpontjában áll egy magaslaton a hat hektáros park közepén a kastély. Az M3-as autópályához 30-km-re a 33-as főúttól 10km-re. Közelben található a Tisza-tó, a hortobágyi puszta, és az ohati horgásztavak. Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza, Miskolc és Eger is csak 60-70 km-re van.

TISZACSEGE-NAGYMAJOR, VAY KASTÉLY TÖRTÉNETE

Tiszacsege feltehetően Vay (III.) Ábrahám Ibrányi Annával kötött házassága révén, az 1660-as években került a Vay család tulajdonába. A Szabolcs vármegyei eredetű Vay família őse a családi legenda szerint egy Voja nevű pogány magyar vitéz volt, akit 994-ben Szent István királlyal egy napon kereszteltek meg, és ekkor a Tamás nevet kapta. Valójában a család legelső ismert tagja, (I.) Ábrahám IV. László király idején élt, 1280 körül említette írásos forrás. Zsigmond király 1418-ban Vay (II.) Ábrahámnak címereslevelet és pallosjogot adományozott.

Vay (III.) Ábrahám halála után, 1700 táján már Vay (I.) László volt Tiszacsege földesura, akit 1701-ben herceg II. Rákóczi Ferenc későbbi fejedelemmel - és Vay (I.) Ádámmal - együtt elfogtak, és egy ideig Bécsújhelyen tartottak fogságban. A földbirtokos a szabadságharc idején a kuruc csapatok egyik vezetője volt brigadérosi rangban, majd a szatmári béke aláírói között is feltűnt a neve. 1717-ben a tiszacsegei birtok felét legidősebb fia, (IV.) Ábrahám, egynegyedét idősebb lánya, gróf Teleki Lászlóné Vay Anna, fennmaradó egynegyedét pedig fiatalabb lánya, Platthy Sándorné Vay Bora örökölték. A Vayak kezdetben nem osztották fel az itteni uradalmat, közös kezelésben tartották meg.

1787-ben (IV.) Ábrahám három fia, (I.) Dániel báró, (I.) József és (I.) Miklós báró felosztották maguk között a falut, ekkor mindenki egy-egy negyedrészt kapott a birtokból, a fennmaradó negyeden pedig Platthy Imre vejei, Balogh Péter és Lónyay László osztoztak.

A négy egyenlő részre történt felosztás után nem sokkal már öt major állt a település határában, ezek közül Nagymajor felépítése báró Vay (I.) Miklós nevéhez fűződik. Vay hadmérnök, dandártábornok, cs. kir. kamarás, országgyűlési követ és folyamszabályozási királyi biztos volt, 1783-ban - bátyjával, (I.) Dániellel együtt - magyar bárói rangot kapott II. József királytól.

Nagymajor helyén az 1787-es térkép még az Ohati Tölgyerdő egy részét jelölte, épületet nem tüntetett fel. Vay (I.) Miklós csak ezután kezdte el a tiszacsegei birtokai központjául szolgáló gazdasági egység kiépítését, amely csak később kapta a Nagymajor elnevezést.

A klasszicizáló későbarokk, empire stílusú, rokokó kagylódíszítéssel ellátott kastély 1819 decemberében egy összeírás tanúsága szerint már biztosan állt, ebben azt írták róla, hogy "az egész épület új". Ugyanakkor a kastélypince szemöldökgerendáján az 1821-es évszám látható, lehetséges, hogy ekkor fejezték be teljesen az épületet. (Ez az évszám a felújítás során került elő.)

A négyzetes alaprajzú, kétemeletes, Magyarországon egyedülálló kialakítású kastélyt eredetileg feltehetően nagyobbra tervezték, ugyanis az alapozás 25x25 méteres, erre azonban végül csak 19x19 méter alapterületű felépítményt emeltek. A pince tetejének beépítetlen részén teraszt alakítottak ki. Az 1819-es összeírás tanúsága szerint a kétemeletes "condescensionalis ház" pincéjében 80 gönci hordó bort és 9000 pozsonyi mérő búzát lehetett tárolni.

A kastély pincéjével kapcsolatban a későbbi századokban számtalan legenda keletkezett, ennek elsősorban az volt az oka, hogy a pince közepén kilenc darab (háromszor hármas elosztású), azonos méretű, boltozatos fülke található, amelyeknek mindössze 60x60 centiméteres a bejárati nyílása. Ezek a fülkék aztán az itt szolgáló személyzet, a környező falvak lakói, sőt a műkedvelő történészek fantáziáját is megmozgatták, így számtalan feltételezés látott napvilágot eredeti rendeltetésükről. Az egyik változat Végh Kálmán Mátyás ároktői plébános nevéhez fűződik, aki 1904-ben egy tanulmányt is írt "Az ohati apátság" címmel, és ebben a fülkék megtekintése után azt állította, hogy a kastély a középkori ohati apátság romjaira épült, és mivel feltételezése szerint a szerzetesek bírói hatalommal is rendelkeztek, véleménye szerint az érdekes kialakítású fülkék csakis börtöncellák lehettek eredetileg. (Zoltai Lajos ásatási eredményei alapján megállapítható, hogy a középkori ohati apátság nem itt, hanem a mai Telekháza területén állt.)

A fülkék rendeltetésének másik legendája a báró Vay család Nagymajor környékén rendezett híres vadászataihoz kapcsolódik, eszerint ezekben a fülkékben tartották a vadászagarakat. A földbirtokos família az ohati erdő vadban gazdag őstölgyeseiben valóban sűrűn tartott "hét vármegyére szóló agarászatokat", de amint az - a már említett - 1819-es leltárból is kitűnik, a kilenc helyiség búza tárolására szolgált.

1819-ben a majorsági épületek közül már állt 4 béresház, 2 ökör- és szarvasmarhaistálló, 1 juhhodály, 1 csűr, 1 góré, 1 ól, 1 fáskamra, 1 szekérszín és 1 malom. A kastély mellett pár évvel korábban kiterjedt gyümölcsöst ültettek, amelynek a termését később pálinkává főzték ki az uradalmi főzdében. 1826-27-ben új tiszttartóházat is emeltek itt, a rezidencia 8 katasztrális holdas kertjébe pedig 1823-ban tízezer tő szőlőt telepítettek. Vay (I.) Miklós birtokán főként a juhtartás jövedelmezett jól, ugyanakkor a dohánytermesztésből is komoly bevétel származott, 1829-ben már 19 dohányosház állt az uradalom területén.

(I.) Miklós báró 1824-es halála után fiatalabb fia, báró Vay Lajos Borsod vármegyei főispán, Borsod vármegyei országgyűlési követ örökölte Nagymajort, aki Alsózsolca kastélyában élt állandó jelleggel. (Az idősebb fiú, Vay (II.) Miklós Borsod vármegye főispánja, koronaőr, főkancellár, és a magyar főrendiház elnöke volt pályája során.)

Vay Lajos Nagymajort már 1848 előtt haszonbérbe adta, ekkor Sipeki Balás László gazdálkodott a 6000 katasztrális holdas birtokon, és ő lakta a kastélyt is. Amikor a szabadságharc idején, 1849. július 29. és augusztus 10. között Tiszacsegén táboroztak az orosz csapatok, igen komoly károkat okoztak Nagymajorban.

Az 1860-as években a Graefl família, az 1870-es években pedig a Reviczky család bérelte Nagymajort. 1880-ban már báró Vay Lajos fia, báró Vay Béla volt az uradalom tulajdonosa, aki Borsod vármegye főispánjaként, a főrendiház alelnökeként, és a Tiszáninneni Református Egyházkerület főgondnokaként működött. 1880-tól Klein Ignác bérelte Nagymajort, majd 1889-ben bekövetkezett halála után a bérlet lejártáig, 1891 áprilisáig örökösei irányították a birtok gazdálkodását. Vay Béla a további hasznosításra már 1890 februárjában 15 éves haszonbérleti szerződést kötött Rosinger Lajossal, Klein korábbi ispánjával. Mivel az ohati vadászatok rendkívül fontosak voltak a bárói család tagjai számára, a haszonbérleti szerződésben azt is kikötötték, hogy vadászat idején a kastély második emeletén lévő szobákat csak ők és a vendégeik használhatják.

1895-ben az uradalom területe 5071 katasztrális holdat tett ki, a birtok gépei között felsoroltak 2 lokomotívot, 1 járgányt, 2 cséplőszekrényt, és 11 vetőgépet. Vay és Rosinger a birtok haszonbérletéről 1902. júniusában egy új szerződést kötött az 1906-tól 1921-ig terjedő újabb 15 éves időszakra.

Vay Béla 1909-ben nagymajori kastélyát, a hozzátartozó uradalmi épületeket, valamint birtokának egy 2164 katasztrális holdat kitevő részét eladta bérlőjének, Rosinger Lajosnak. Rosinger 1920-ban bekövetkezett halála után fiai, Radák József és dr. Radák Henrik örökölték a birtokot. Az uradalmat ezután a mezőgazdasági akadémiát végzett Radák József irányította, akinek 1936-os halála után birtokrészét özvegye örökölte.

A II. világháború után a Hortobágyi Állami Gazdaság tulajdonába került a kastély, a dolgozók számára alakítottak ki lakásokat falai között. A park ekkoriban megsemmisült, értékes növényanyagából szinte semmi nem maradt meg. A rendszerváltozás után magántulajdonba került az épület.

DR. VIRÁG ZSOLT

Forrás: http://www.kastelylexikon.hu/month6.html

Ládakarbantartás:

2016. október 4. A ládagazda már nem aktív, a ládaoldal nem frissül, a ládát mások javítják, ráadásul a jogi helyzet is tisztázást kíván, ezért a Ládadoki javaslata alapján adoptálhatóvá teszem. [Admin (Fazék)]

2016.10.11-én Takácsimre kicserélte a törött ládát egy szép újra, nagyon szépen köszönjük Marikának és Iminek.

2016. 10.16-án örökbe fogadtam.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (227 db): környezet: 4.28 rejtés: 4.46 web: 4.57 átlag: 4.43

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


mlaszlo83 2021.11.10 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

alexp 2021.10.28 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

FLAC 2021.10.24 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

CsKaroly 2021.09.17 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

sogor36 2021.09.13 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.08
Köszi a rejtést.

traxx 2021.09.12 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Kár érte ! Megtaláltuk. A kastélyért kár.

PBM 2021.09.05 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

totik 2021.08.10 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

attila31 2021.08.08 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

RVF 2021.06.13 18:01 - Megtaláltam
Meglett Hortobagy es kornyeke ladavadasz napunon. Koszonjuk a rejtest.

Zsoland 2021.06.05 10:08 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v3.10.5]

Senator62 2021.05.24 18:45 - Megtaláltam
Meglett! Köszi a rejtést! Sajnos a mai ládázásunk a NEM látogatható kastélyokról szolt. Ez is közéjük tartozik. Úgy néz ki mint egy szellemkastély. Erről tanúskodik a bejárat két oldalán sejtelmesen pislákoló lámpa!!!

LuiJuice 2021.05.09 18:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Tanohun 2021.04.24 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

kertimi 2021.04.24 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

fkmaster 2021.04.10 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Lásd Stüszi vadász!

Stüszi vadász 2021.04.10 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
A ki/bevezető úton a szürkületben 4-5 őz ugrott ki elénk, a helybeliek is csodálkoztak az esti látogatókon. A láda gyorsan meglett, köszönjük.

FeketeIP 2021.04.05 17:36 - Megtaláltam
Juci&Csaba-val közösen! Megvan! Köszi a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Juci&Csaba 2021.04.05 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kimberli1 + Imi30 2021.03.14 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Páratlanpáros 2021.03.03 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

DSC_8615DSC_8616
typhoon7 2021.02.21 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megvan, köszi a rejtést!

pulzarmilan 2021.01.24 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.34
Idei első ládánk. Köszönjük! [Geoládák v3.9.0]

szilvi&zsolti 2020.12.20 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Sajnáljuk, hohy a láda korábbi helye, a Vay Kastély már nem látogatható. [Geoládák v3.8.3]

ládavadász Pisti 2020.11.07 11:56 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

eszluzsu 2020.11.07 11:55 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.7.6]

mszabynah 2020.09.06 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.83
Megtalaltuk köszönjük!

Bogyóka200325 2020.08.25 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Cowboy 2020.08.25 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

pcguru és Mirci 2020.08.20 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Spangarázs 2020.08.06 14:03 - Megtaláltam
Családi ládatalálat nyaralóidőben...4/3
Magánterület, belépni tilos!
Azért köszi!

kectam 2020.07.17 11:40 - Megtaláltam
Hortobágy körüli csavargás, a kissé szemerkélő esőben. Sajnos ennek a ládának csak pontértéke van, mert amit be akar mutatni, azt nem lehet. A láda jól van a helyén.

DSC09115DSC09116
DSC09117DSC09118
htour 2020.07.16 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Tar család 2020.06.07 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltan, Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.7]

KTTNTZSDSETZS 2020.05.31 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Megtaláltuk.

zoli96 2020.03.21 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ha8je 2020.03.15 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

rajho 2020.03.12 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Pantya 2020.03.12 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gabor03 2020.03.12 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Benedek_Vulkán 2020.03.08 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.33]

Zivatarlány 2020.03.08 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.33]

Istvan98 2020.02.02 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.62
Köszi a rejtést!

Fehér Márton 2019.11.30 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Templar 2019.10.16 12:15 - Megtaláltam
OK!

befi 2019.09.02 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

hitamas 2019.08.23 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.39
:)

whaides 2019.08.08 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

homemadebyjuci 2019.08.03 19:30 - Megtaláltam
Megvan! Igaz, 2x is körbe kellett járnom! :-), köszi!
A kastélyért kár, semmi nem látszott belőle, csak a kertben egy póni.

"J&J" 2019.07.24 09:45 - Megtaláltam
Biciklivel a Tisza vidékén
Hát sajnos, ide csak a ládapontért érdemes bejönni, a kastélyból semmi nem látszik, meg a kastélykertből sem, az öreg ZIL teherautót kivéve. Amúgy minden zárva :((.

csehipest 2019.07.21 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Aniko & Gyuri 2019.07.11 18:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Aniko és Gyuri [Geoládák v2.2.5]

Szejbi 2019.06.28 09:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Marton Zoli 2019.06.08 09:43 - Megtaláltam
Láttam a Zilt az Uralt a kerítésen keresztül. Szerintem én GYEZegzug csereládáját találtam meg.

H+W 2019.06.03 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Luki 2019.05.01 13:20 - Megtaláltam
+one, köszönöm a rejtést!
Bővebben a blogban [Geoládák v2.2.5]

BlackCat 2019.05.01 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

pgyp 2019.04.27 09:27 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.6.0]

totika69 2019.04.26 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

braunfrici 2019.04.22 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Megvagy!

dobozipatikus 2019.04.20 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sepi28 2019.04.19 14:03 - Megtaláltam
Horgászatból hazafelé ejtettük útba, köszi a rejtést :)

james 2019.04.07 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

N.István és Zalán 2019.03.03 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Köszönjük a rejtést! A csíny felfedve :)

VP 2019.02.23 07:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.60
A Hortobágy felé menet gyors reggeli találat. Napos, de fagyos, hideg, szeles időben.
A kastélykertben katonai járművek álltak.

 
Frankie Family 2019.02.10 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

VenTOmi 2018.12.30 23:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mamli 2018.12.30 15:00 - Megtaláltam
Meglett.

emiGrant 2018.11.27 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Bár tudtam a ládaoldalról, hogy nem látogatható, de reménykedtünk, hogy legalább jó állapotban lesz a kastély. Még a hotel tábla is kint van az út mellett, így reménykedtünk. Hát nagy csalódás lett a dologból, amin persze a hideg, havazós téli nap sem segített. Nemcsak, hogy be volt zárva az egész, hanem valami fura, nagy, katonainak kinéző teherautók is parkoltak a kastélykertben. Remélem hamarosan jobb sorsa lesz ennek a különleges és szép épületnek. A rejtés nagyon ügyes: esküdni mertem volna, hogy oda egy láda be nem fér, és mégis ott volt. Köszi a rejtést!

-1-2
JöMö 2018.11.11 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük. Kár hogy magánterület és le van zárva. Így, hogy a kastélyt nem lehet megnézni, ez csak pontvadászat.

Paul 2018.11.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

bubac 2018.10.01 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

BRobi 2018.10.01 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

stmester 2018.09.28 16:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

G_Sanyi 2018.09.07 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

SandorCsaba 2018.08.21 13:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

TanEra 2018.08.15 21:54 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

carmin 2018.07.31 17:15 - Megtaláltam
Ez csak egy találat volt. Köszönjük a rejtést.

Pales 2018.07.27 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

82elek 2018.07.27 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

EVANDU 2018.07.24 20:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Esti kiruccanas kereten belul meglett.
Kar a kastelyert hogy teleszortak katonai ocskavassal

Váradi Csaba 2018.07.22 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! :-) [Geoládák v2.2.4]

kisscsaba.repair 2018.07.22 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

ricsivivi 2018.07.15 14:05 - Megtaláltam
köszi!

Pmagda 2018.07.11 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Köszönöm a lehetőséget, sajnos a kastélyt nem tudtuk megnézni zárva volt a fák miatt kívülről alig látható, pedig szívesen megnéztem volna, biztos szép. Sok a szilvafa, nem mertem megkóstolni, pedig csábítóan érett volt.

1117
2425
Szilágyiék 2018.07.11 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.96
Környezet: szép - lenne - ha láthatnánk.
Elrejtés: a lehetőségekhez képest tűrhető. Nem volt álcázva a doboz.

Viszont éppen nagyon érik a "fosóka"-szilva, nagyon finom!

Köszönjük, hogy megmutattad!

Ennyi látszikA másik épület sem jobban
"Máig harcoló...? " 
OsiOsi 2018.07.07 12:10 - Megtaláltam
Jobb híján "beszilváztunk".

nagyfeco 2018.07.01 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Koszonom a rejtest.

20180701_112812 
dovenyi 2018.07.01 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.
Csendes kis hely, ezen a szép vasárnap délután még egy kutya sem ugatott meg bennünket.
Kár, hogy szinte semmit sem lehet látni a kastélyból. Egy leláncolt, lelakatolt kapu fogadja a bámészkodót, pedig az utolsó kereszteződésnél a település előtt szállást és éttermet ígér egy tábla.

Csiperke62 2018.07.01 08:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Szemán 2018.05.31 21:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Pibo 2018.05.20 18:43 - Megtaláltam
Köszi,,,

anettx 2018.05.01 15:40 - Megtaláltam
TFTC!
Alföldi bolyongás - 3. nap a hortobágyi pusztában
Hazafelé gyors találat.

kupec 2018.04.28 09:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

elvont 2018.04.20 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagy kár, hogy nem látogatható a kastély. [Geoládák v2.2.3]

Paleo.team 2018.04.15 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Ancs 2018.04.15 16:05 - Megtaláltam
Sping walk in Hajdúszoboszló event levezető találata.
Tavaly nyáron már betervezett célpont volt, de megcsúsztam idővel, így akkor kimaradt. Most belefért.
Kár, hogy egy ilyen kastély nem látogatható, mert magántulajdon. Szép lehetett valaha. Vajon mit keresnek a harci járművek az udvaron?
A láda hamar meglett, de nagyon szem előtt van a helye. Talán bírja egy darabig a pótlás.
Köszi

20180415_160724_HDR20180415_160800
20180415_160821_HDR20180415_160914
20180415_160921 
Hegedüs Zsuzsa 2018.03.30 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönöm a rejtést.

IMG_20180330_102704IMG_20180330_102825
IMG_20180330_102859 
GYEZegzug 2018.03.04 15:55 - Egyéb
Ládát kihelyeztük, raktunk bele mindent, jelszó változatlan. A fotó mutatja, hogy hol van, rejtővel beszéltünk.
További jó szórakozást, érdekes helyiség.

N 47° 39,283' E 20° 59,515'

P_20180304_095005 
tarsolyos 2018.03.04 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Köszönöm a rejtést!

20180304_09383620180304_093848
20180304_095335 
Dodó és Malvinka 2018.02.24 15:35 - Megtaláltam
A láda nem volt a helyén. Kép alapján kérem a találat elfogadását. Ládagazda értesítve.

[Jóváhagyta: lucannuss/Debreceni Nyuszik, 2018.02.26 13:35]

Csege 
Gyömi 2018.02.10 14:55 - Megtaláltam
Köszönjük!
A dobozból a vizet kiöntöttük, a tartalma teljesen átázott.

DSC_1895DSC_1890
DSC_1886 
zsolty23 2017.11.17 17:09 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

kópé1993 2017.11.07 08:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

DSC_2234DSC_2233
Ásványvadász 2017.11.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
A doboz beázott, a füzet vizes. Érdekes mert jó állapotban van a láda.

Ekarp 2017.10.30 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést! Kár, hogy a kastély már nem látogatható. Mondjuk személy szerint érdekeltek volna az udvarán álló katonai gépek is...

Zergi 2017.09.26 14:55 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_5803IMG_5804
Göde 2017.09.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Sajnos nem látogatható, és a növényzet teljesen takarja.

sáriék 2017.08.01 18:16 - Megtaláltam
+

tapisomi 2017.07.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszönöm, hogy itt lehettem

Csapdoki 2017.07.09 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Második megközelítésre meg lett .Köszi.

Cseliboy 2017.06.17 19:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

mokubean 2017.06.04 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Kár hogy nem lehetett bemenni a telekre sem :(

álomfogók 2017.05.26 16:30 - Megtaláltam
Debrecenből hazafelé az OTK-ról 3 láda fért bele.

Ich.. 2017.05.26 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170526_111231IMG_20170526_110036
kenau 2017.05.14 07:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TS 2017.05.03 18:28 - Megtaláltam
A Tisza-tó kis körének -48km- körbebiciklizése után autóztunk el a kastélyhoz. Sajnos mi sem tudtunk bejutni. Beszéltünk az alkalmazottakkal akik a kutyákat futtatták a parkban, de arra hivatkozva, hogy a tulajdonos nincs otthon, elzárkóztak a beengedésünktől. Így csak kívülről vethettünk egy pillantást a kastélyra. Legalább a láda a helyén volt.

nazso.oszan 2017.04.30 14:00 - Megtaláltam
Remélem egyszer majd közelebbről is megtekinthetjük, körbejárhatjuk.
Köszönjük a rejtést.

kun.istvan82 2017.03.27 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ági&Gabi❤ 2017.03.18 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2017.03.03 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

horvathzs 2017.02.18 12:50 - Megtaláltam
Sikeresen megtaláltuk.

szaboneki 2017.02.18 12:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Sok éve jártam a kastélyban, amit akkor alakítottak át. A rádiómúzeumot is akkor láttam. Nagy élmény volt. Most csak a lelakatolt kapu fogadott. Kár érte.

baranyaifiú 2017.01.07 13:30 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2017.01.07 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Judith 2016.12.02 10:26 - Megtaláltam
Megcsíptem!

takacsimre 2016.10.11 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.13
Meggyógyítottuk. Új láda, új logfüzet, sok ajándék. Kereshető!!! Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

BaZseLi 2016.09.18 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
A ládában lévő füzetecske nagyon el volt ázva, a jelszót felírtuk egy másik papírra. Hogy ne ázzon el a doboz, betettük egy lefűzhető tasakba.

ocsike78 2016.09.03 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) Nem tudom miért van útban ez a láda valakinek. Az a valaki inkább a portáját tartsa rendben, mert méteres g az van rajta. A ládában víz volt a logbook el van ázva.

BLUEway💙2016! 2016.07.27 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.38
Tiszacsegei gyors, reggeli találat. THX.

20160727_091950 
gege68 2016.07.19 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

MarciMilánBálint 2016.07.02 14:25 - Megtaláltam
Tiszacsegei halászléfesztiválról, melegben, kerékpárral, földúton (köszi, GPS :) ... Mint az előző kesser! És én sem értem, hogyan zavarhatja a tulajdonost ez a láda. Köszönöm a rejtést! Visszafelé azért inkább az aszfaltot választottam... :)

szaszkievics 2016.07.02 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Tiszacsegén, a halászcsárdánál eltöltött napok alkalmával kerestem fel a rejtést. Kézenfekvő volt, hogy a töltés felől, majd földúton vágjak neki bringával, hőségben. Nem bántam meg, mert a rejtés rendben a helyén van, jó állapotban. Igaz a kastély nem látogatható, de így is jó volt rá a rálátás. Szerintem nem indokolja ez a beteg státuszt!

WP_20160702_10_16_32_PanoramaWP_20160702_005
WP_20160702_007WP_20160702_008
WP_20160702_009WP_20160702_010
WP_20160702_012 
Gyombi 2016.06.18 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk gond nélkül. Aktuálisan talán nem beteg, a pótolt láda jól van. Nem értem a leírásban ezt a kérésre töröltem-dolgot. Ez most közterületen van, nem?

zsupisti 2016.05.28 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

perdix 2016.05.22 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.54
Meglelve! Köszi a rejtést!

timken31 2016.05.01 20:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zsolt34 2016.05.01 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

MJANEZ 2016.04.03 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam! :)
A kasatélyhoz bemenni nem lehet ,, magánterület " tábla a kerítésen, így csak kívülről.
A láda rejteke nem előnyös, mert a környező területhez képest alacsonyabban van, nagyobb esőben az oszlop alatt víz alá kerül. Most kb. 3 dl víz volt benne :(

Kicseréltük a szétmálló füzetet és ceruzát.
Beletettünk egy rövid GC üdvözlő lapot is.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Nagyon magas vízállásTeljesen elázott :(
A láda kiszárítva! :) 
tapiapi 2015.09.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.95
A ládát az adott koordinátán nem találtuk. Úgy olvastuk a neten, hogy a kastély újra eladó. Udvarán szépen megfértek a felújított katonai teherautók és a kecskegidák és a pónik. A fotó alapján kérlek fogadd el a megtalálást. Az e-mailemen jelezz vissza, ha segíthetek a láda pótlásában ládadokiként.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.09.09 23:16]

szmoni 2015.08.02 19:40 - Megtaláltam
Bacsnyirrel együtt keresünk. Ő már feltöltötte a képeket rólam és a láda hűlt helyéről. Kérlek fogadd el a találatot.
Köszi!

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.10 22:10]

bacsnyir 2015.08.02 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.62
Balmazújvárosról hazafelé tartva ejtettük útba ezt a helyet, mert a leírás sokat ígérő volt. Sajnos csalódnunk kellett. A kastély ajtaja lezárva, belül katonai teherautók illetve terepjárók parkolnak. A látogatást tábla tiltja. Úgy tűnik, itt tulajdonosváltás volt, és az új tulaj nem rádiómúzeumot meg kastélynéző turistákat, meg éttermet akar itt, hanem valami mást (ha akar egyáltalán valamit). Az egyetlen "életjelet" a kastélykerítésen belül legelő kecskék jelentették.
Sajnos a ládával is ez a helyzet: úgy tűnik, újra ellopták (már egy éve, amióta a logokból ez látható). Szerintem ezt a ládát vagy betegre kéne állítani, vagy pedig (ha a kastély továbbra sem lesz látogatható) megszüntetni. Ha mégis az újratelepítés mellett dönt a rejtő, akkor a villanyoszlop 30 méteres körzetében sok alkalmas fa akad, ahol kevésbé lennének szem előtt a keresők, és a láda is jobban elrejthető. Én azonban most a fotók alapján kérem a megtalálás elfogadását.
UPDATE: Kicsit nyomoztam a neten, és elég meglepő módon kastélyszállóként hirdetik, saját honlapja is van - bár nem tudtam kideríteni, hogy mikor frissült. Utolsó nyomként egy 2015 januári értékelést találtam ról. Ugyanakkor hirdetik (eladó kastélyként, kastélyszállóként) az ingatlan.com-on is, 235 millió ft-os irányáron...

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.10 22:11]

Judit és Béla 2015.07.27 09:30 - Megtaláltam
A helyet felkerestük, ládát mi sem találtunk. A képek alapján fogadd el megtalálásnak, kérlek.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.10 22:11]

maxxtro123 2015.07.11 15:00 - Megtaláltam
A hortobágyi délibáb futóverseny után vettem célba ezt a ládát. Sajnos csak a helyszínen olvastam az előző logot, hogy a láda nincs a helyén. A fényképek alapján kérlek fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.07.18 16:25]

stopo 2015.06.20 13:00 - Megtaláltam
Sajnos a koordinátán nem találtam semmit biztos ami biztos más hasonlo oszlopot is megnéztem de láda nem volt sehol sem.A képek alapján kérem a rejtőt fogadja el megtalálásom.Köszönettel.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.07.08 22:02]

GYEZegzug 2015.06.01 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
A kütyüm nagyon sokat dolgozott de kisebb probléma adódott,érdekes helyen jártam. Konzultáltam a rejtővel.
Köszi szépen a lehetőséget.

EA81 2015.05.25 16:13 - Megtaláltam
Sajnos a megadott koordinátán nem találtunk semmit.
A képek alapján kérem fogadd el megtalálásomat.

[Jóváhagyta: luilui, 2015.08.20 16:25]

Bakk család 2015.04.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Sajnos a ládát az adott koordinátán nem találtuk meg. Hosszú kitartó kutatás után feladtuk. Kérem a képek után a találat jóváhagyását. Köszi

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.05.07 12:14]

Arpad11 2014.10.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.19
MEGVAGY!!!

Elekék04 2014.08.24 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :)

nmárti 2014.08.06 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.01
Egyszer, régen erre jártunk. A bejelentés meg elmaradt. Köszi a rejtést!

Norbee97 2014.07.28 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Ezt nem találtam! Köszönöm a rejtést!
Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan!
A ládát igazából nem is kerestem, hanem alternatív jelszót szándékoztam kirakni. Beszéltem a rejtővel, és elmondta, szerinte mi a jelszó, de ebben nem volt biztos. A valószínűbb jelszót kiragasztottam, de ezt ne keresd, mert nem jó. Sebaj, attól megnéztem a kastélyt, bár nem mentem túl közel, úgy néz ki, laknak benne. Ha már nem lett meg, kérhetném az elfogadást? :) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2014.08.09 18:14]
Köszönöm!
185.

 
Wsky 2014.06.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A hely nagyon szép, az épületek is. Megtudtuk, bérlemény, valóban magánterületként kezelik. Ennek ellenére az ott lévő "gondnok"kal körbejártuk, és nem találtuk.

De jó volt, köszi.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.10 21:54]

 
IREBA 2014.05.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Köszönöm a rejtést!! A kastély magánkézbe került és a láda is eltűnt. Az ott folyó felújítási munkálatokat végző dolgozók segítettek és világosítottak föl, hogy tovább a tulajdonos nem engedélyezi a látogatást. Az egyik munkástól (aki nagyon segítőkész volt, bár a játékot nem ismerte) ígéretet kaptam, ha megtalálná a ládát engem értesít. A továbbiakban a rejtő segítségét fogom keresni.

látkép kintrőlaz udvarfelől nézve
közeli képpince lejáró
kobcikrajci 2014.04.09 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 4.23
A láda eltűnt, hiába kotorásztunk a megadott helyen, nem találtuk. A terület egyébként kihalt volt, lehetett nézelődni a kertben kicsit. A helyzetről mailben értesítettük a rejtőt, eddig eredmény nélkül.

[Jóváhagyta: luilui, 2014.05.08 18:30]

 
Zéboy 2014.01.12 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.43
Megtaláltam.
A csegei utról letérve autót a földut mellett hagytam,elindultam fél perc mulva a tanyáról egy őrült 2 méteres vasdoronggal elkezdett rohanni felém és ordítozott,hogy takarodjak. Nemigen akartam megvárni amíg a kocsit szétveri nemtudom milyen okból így hátraarc keresve egy másik utat.

 
Berián 2014.01.12 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm.

Indikta 2013.12.15 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük.

negyesigabor80 2013.10.31 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

reko 2013.09.07 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

bm 2013.09.07 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Megtaláltam.

Madym 2013.08.31 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Megvan. Nyár végi kis kirándulás, amolyan hirtelen felindulásból. Hortobágyra látogattunk ki, és így szinte kézenfekvő volt, hogy megkeressük ezt a ládát. A kis sárgámat most cseréltem le egy GPS Map 60 csixre, úgyhogy ez egyben annak a főpróbája is volt. Jól vizsgázott, bár vannak dolgok, amiket még nem teljesen értek, és amit még meg kell tanulni. A bejárati kapu amúgy simán kinyitható, egy rozsdás lakatot, és egy dróthuzalt kell leszedni, és már szabad is a pálya. Sajnálatra méltó, hogy ez a kastély is hamarosan az enyészeté lesz, mivel láthatóan nem nagyon törődnek vele. Fel is újították, de egy ideje be van zárva, láthatóan hanyagolják az állapotát. A felújításért persze valaki felvette (és zsebre is vágta) a milliókat, amit tábla is hirdet. Innen tovább mentünk Tiszacsegére, a 400. találatomért. Köszönöm!

luilui 2013.08.27 23:50 - Egyéb
Köszönöm szabbr társnak az újra rejtésért, itt is .

rétihéja 2013.08.25 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Igen furcsa alakú építmény. Sem a borospince, sem a múzeum nem volt nyitva. Köszi az újrarejtést!

Blue Mali 2013.08.24 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.00
Köszi a rejtést.

Piroskaa1 feleségemmel, Viviennel, DjGolyóval elkövetett ládázás kapcsán.

Sajnálatos hogy így elhanyagolták a kastélyt, és a melléképületet, mely múzeumként is szerepel :( Rádiómúzeumba bepillantottunk, és tök kafa lehet belülről is. körbejártuk mindent, valaha nagyon szép kis birtok lehetett. Amit sajnálok, hogy megszűnt az Ohat-Pusztakócs-Mátészalka közt járt kis BZmot vonat. Valaha sokat utaztam rajta, de hát "Azok a boldog szép napok"...

Köszi az élményt.

DjGolyó 2013.08.24 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
A kastély szép csak kár hogy állam bácsi nem foglalkozik az ilyen helyekkel

Lally 2013.08.19 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Szabbr-el közösen megtalálva, aki a ládát pótolta a rejtővel egyeztetve!
Kellemes nyári napot tudhatunk magunk mögött! :-)

szabbr 2013.08.19 18:20 - Megtaláltam
A rejtővel egyeztetve pótoltuk a ládát Lallyval.

Ugyanabban az eperfában, talajszinttől kb. 15 cm-re lévő odúban hengeres tárgy.

Tollat vigyél magaddal!

krisskamion 2013.07.30 10:15 - Megtaláltam
farkas_e-vel és a lányokkal...

[Jóváhagyta: luilui, 2013.08.28 00:11]

farkas_e 2013.07.30 10:15 - Egyéb
2008-ban már jártam erre anyával, most Krisszel és a lányokkal. A művészbejárón közelítettünk, és sajnos nem olvastam a korábbi logokat, hogy eltűnt. Ezt persze mi is észrevettük...
.com-os és .hu-s ládák vegyesen, 13/7
Kérnék majd egy jóváhagyást krisskamionnak!

DóriAtesz 2013.07.15 13:13 - Megtaláltam
Fancsal-Hajdúszoboszló kirándulás során. A láda valóban nincs a helyén. A mellékelt kép alapján kérjük az elfogadást.
DóriAtesz

[Jóváhagyta: luilui, 2013.07.29 20:36]

 
iminyimi 2013.07.09 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Megtaláltuk!
iminyimi+Kira+Lívia
A rejtekadó fa hamar meglett de benne semmi.A rejtő segítégével sikeredett a jelszó.
A kastély jobb napokat is megélt valaha :(.Kár érte.
A rádió múzeum sem üzemel.

Sanchoo és M. 2013.07.09 10:00 - Megtaláltam
Ahogy mindenki... mi sem leltük a ládát. Pedig Isten látja a lelkem, alaposan megkotortam az odút, hátha én leszek a szerencsés... (Ha könyékig benyúlok a felső üregbe, az ujjaim az alsóvan bukkannak elő :))

Az eper még mindig finom!

Kérjük a találat elfogadását a feltöltött képek alapján!

[Jóváhagyta: luilui, 2013.07.10 12:49]

megkongattam :)M. nem érte fel
Önkioldó - 10 sec alatti felfutásOtt?
PrimadonA macsek fel volt dőlve, meggyógyítottuk
Márványtábla, elrejtve 
RobiGergo 2013.07.02 17:00 - Megtaláltam
Alcala76-tal együtt kerestük a ládát. Az eperfa simán megvolt, az üreg is, a láda azonban sehol. A fényképek alapján kérnénk a találat elfogadását! Előre is köszönjük!

[Jóváhagyta: luilui, 2013.07.09 18:07]

 
alcala76 2013.07.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.39
Még hanyatló állapotában is szép a kastély! A ládát sajnos mi sem találtuk (RobiGergovel). A képek alapján kérnénk a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: luilui, 2013.07.09 18:06]
Köszönjük! :)

urbanj 2013.06.26 11:00 - Megtaláltam
Sajnos a láda nincs az eperfa odvában. Az eperfát azonban rendesen megdézsmáltuk. :) Kérem a képek alapján elfogadni szíveskedjetek.
Megtévesztő, hogy kereshető minősítésben található, javaslom betegre állítani.

[Jóváhagyta: luilui, 2013.07.03 21:26]

 
denes91 2013.05.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.30
A láda sajnos nem volt a helyén. Kérném a képek alapján elfogadni a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.06.06 16:59]

 
galgo 2013.03.31 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Bizony-bizony a faüreg üres!

Kár, hogy egyre több ilyennel találkozunk, de csoda ez? hiszen a forgalmas városokban is kinlódnak a vendéváró helyek.

Köszi a rejtést.
galgo és era

[Jóváhagyta: luilui, 2013.04.02 23:54]

pliptai 2013.03.30 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.91
A doboz nem volt a helyén (a jelszó csak rejtői segítséggel lett meg). A környék sajnos a leépülés jeleit mutatja! Kár érte! Köszönet a rejtésért!

Mekett 2013.03.24 07:27 - Megtaláltam
Sajnos üresen állt az eperfa.
Szomorú látni, hogy a többszázmilliós támogatásból csak ennyire futotta :(

[Jóváhagyta: luilui, 2013.04.02 23:54]

 
Kázmér és Párja 2012.12.02 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.01
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést.

tothcsaba 2012.11.04 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.60
Megvan.

 
MikiCache 2012.10.21 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.09
Érdekes célpont. Kár, hogy a kastély parkja annyira elhanyagolt.
Miki és Anikó

 
Lempike és Sándor 2012.08.29 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Köszönjük a rejtést!

fkadar 2012.08.24 19:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Igaz elég lepusztult láda. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.25 19:49]

GCVAY_20120824192529.jpg 
scsabek 2012.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
:)

a-beatrix 2012.08.18 22:35 - Megtaláltam
Zseblámpa nélkül, Cumi75-el, Bea telefonos segítségével.
Köszönjük.

Cumi75 2012.08.18 22:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Sötétben lámpa nélkül jártaunk ott.

tosza73 2012.08.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Mi se találtuk a ládát, pedig egyértelmű volt a GPS, és a rejtő üzenete. A rejtek kifosztva, egyes darabjai szanaszét szóródva. A hely lehetne gondozottabb, de a kastály érdekes. Kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.25 19:49]

Ajtony 2012.08.14 15:50 - Megtaláltam
Hát ez meg mi? Amikor nekiindultunk az alföldi küldetésnek, még nem volt betegre állítva. A rejtekhelyet szétrombolva találtuk. Jelszó, logbook nem volt. Nyilván nem lázálmomban történet ez meg, hiszen azóta tőlünk függetlenül betegre lett állítva és most is az (2012.08.22. 18:03). És utánunk mégis megtalálták? Szeretném kérni a jóváhagyást.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.22 21:02]

Zerind HUN 2012.08.14 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Amikor mi ott jártunk, még nem volt betegre állítva, de a ládát nem találtuk meg. A rejtekhely üres volt, csak egy madárfészekre és néhány tojásra leltünk. A rejtőnek küldtem volna fényképeket, de nem működik az e-mail címe. Viszont a rejtekről ide nem tennék föl képet, ezért csak a kastélyról töltök föl, és szeretném kérni a rejtőt, fogadja el itt a jelszó nélkülit.

[Jóváhagyta: luilui, 2012.08.22 21:00]

Követtük a nyilat.Rovás-ábécé
A láda neve rovással 
csipet_csapat 2012.08.02 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Elég kihalt volt a park és a kastély.
Köszönjük, hogy megmutattad.

 
Holnap 2012.07.29 18:50 - Megtaláltam
Vasárnap este már a kastély kapuit zárva találtam, ahogyan a kisboltot is, de azért félve bemerészkedtem a kertbe.

anettnori 2012.07.25 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.86
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Hortobágyról visszafelé jövet tettünk egy "kis" kitérőt.A doboz hamar meglett. Sajnos, a kastély eléggé elhanyagolt állapotban van. Mivel közeledett a vihar (a szálláson el is ért minket), nem időztünk sokat.

jupipi 2012.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.86
Helló Kerékgyártó-család! Mi voltunk a bicajos kesser-társak! :)

Klassz kis rejtés, de mi a főkapun mentünk be, és gondoltuk, hogy ha már ott vagyunk, körülnézünk, a siklókat kimentjük a romos medencéből, közben meg kellett küzdenünk a "házinénivel", aki mondta, hogy ez magánterület és mitképzelünk :(

Kerékgyártócsalád 2012.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
megvan! Bicajos kesser társak után :)

nyic 2012.07.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Megtalálva.

lili02 2012.07.15 17:30 - Megtaláltam
anyuval

bolyak 2012.07.15 17:30 - Megtaláltam
Nemezelőtáborban voltunk Vókonyapusztán, azt hittem, hogy majd délutánonként jókat kirándulunk a környéken, de ki sem mozdultunk.
Hazafelé azért tettünk egy kis kitérőt.

Zsézsé 2012.07.10 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszönjük

Karate Kid 2012.07.09 08:48 - Megtaláltam
Családi nyaralásra indultunk Szatmárba a nagyiékhoz, útközben ládáztunk apával.

Köszi!

LionDaddy 2012.07.09 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megint egy újabb nyár, vele a nyári iskolaszünet, és a családi nyaralás után "elköltöztek" a gyerkőcök Szatmárba a nagyiékhoz. A szokásos odautat módosítva -M3 autópálya helyett 33-as főút- ládáztunk egy kicsit az Alföldön át, a mai nap 13/3. állomása a Vay kastély ládája lett.
Ez már a második Vay kastély -a vajaiban GCVaja 2010 őszén voltunk-, amihez szerencsénk van. Sajnos összehasonlíthatatlanul rosszabbak az állapotok, mint ott. Látszik a gondozott múlt, de már csak nyomokban. Jobb sorsot érdemelnének ezek az épületek!
A rejtés nagyon jó, szerencsére nem kellett semmit sem elzavarnom a logoláshoz, most üres volt.

Köszi a rejtést!

eazs 2012.07.07 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.65
Nagyon szép kastély lenne. Csak egy kis felújítás és kéne gondozni a kertet és biztosan lenne ott vendég vagy turista.
Hazafelé betévedtünk Mezőcsáton egy humoros lagziba, Mezőcsátra is érdemes elmenni. Látnivalói közé tartozik a református templom kazettás mennyezete, a tájház...
Köszönjük a rejtést! (Kicsit könnyen megtalálható a láda.)

Andor és Marcsi 2012.07.04 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.72
Meggyszedés egy közeli településen, de előtte ezt a ládát begyűjtöttem. A kastély és a környezete valamikor szép lehetett, de sajnos az enyészeté lesz. A ládika őrzői már kirepültek, üres a fészek. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget, hogy itt lehettem.

a ládabejárat
a kastélya park egyik őrzője
ha ezt látod akkor jó irányban haladsz
így néz ki a kastély előtti park jelenleg 
housefly 2012.06.30 10:34 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Tiszacsegén töltött szabadságunk alatt jöttünk át felkutatni a ládát. A "kis lakók" miatt, csak óvatosan nyitogassatok! :)
Beszélgettünk helybéliekkel is. Kár, hogy a pénzéhes tulaj így elhanyagolta az egykoron (1-2 év) virágzó szállodát. 10 éve lett felújítva, de most a gaz és az idő vasfoga emészti fel. :(
Most 100 millióért árverezik, de 70-ért meg lehetne venni! :)

cziraki 2012.06.26 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.08
A kastély kihalt volt. Tiszafüreden nyaralunk a Nádas-Panzióban és ládázunk is természetesen.

patkesz 2012.06.21 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Hangulatos kis hely.:)
Óvatosan vegyétek ki a ládát a helyéről, mert pici lakók vannak körülötte!

Víziló 2012.06.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
A láda mellé befészkelt egy kismadár. Már kezdenek tollasodni a fiókák.

Zolee@ 2012.06.20 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Szép hely és szép kastély . A rejteket egy madár fióka őrzi, vigyázzatok rá.
Érdekes belegondolni milyen lehetett az élet a kastély fénykorában.
Köszi a rejtést.

Kárász00 2012.06.17 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.78
OK

hgabor1 2012.06.10 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival, köszönjük a rejtést!
(Hát igen, a női leleményesség, ha az nincs, én még mindig a ládát keresem.) Ja, és elnézést a kellemetlenségért, a logbookban leírtuk pontosan, mi is történt!
Amúgy kellene egy láda a dubicsányi Vay kastély mellé és lehetne belőle egy háromhelyszínes multi..:))) Kár, hogy ez a csegei be van zárva, egy kávét megittunk volna...

Hiába a marketing-szórólapba is beillő kép, sajnos zárva! 
Norbertobadzso 2012.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megvan! Köszi!

pendragonhu 2012.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
megvan

zeus 2012.05.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
köszi

tóthék 2012.05.20 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltam. Tóthék.

tkriszta 2012.05.20 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam. Tóthék.

tpetya 2012.05.20 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltam. Tóthék.

tjanek 2012.05.20 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltam. Tóthék.

aztakutyafáját 2012.05.05 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Nagyon ötletes a rejtés, köszönet érte.

Csaba és Kati 2012.04.29 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
Jobb sorsra érdemes lenne a kastély és a kertje, azért így is tetszett.

Bejárati kapuKastély
Oroszlán 
Liberty 2012.04.29 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
13/1. Alföldi ládatúra Gyrossal.

Kár, hogy ilyen kihalt és elhanyagolt a kastély. A rejtés viszont nagyon ötletes. Köszönjük.

Tiszacsege címere
 
Gyros 2012.04.29 10:33 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

 
tzag 2012.04.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.64
Izgalmas, félig-meddig elhagyatott kastélykert! A rejtés is eredeti, de jövendő ládázók, csak óvatosan!

KJ & GM 2012.04.18 13:25 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J08_8168J08_8174
ditke01 2012.04.09 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

koszog 2012.04.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Közös ládázás Ádámmal. Köszönjük a rejtést.

ozsigombi 2012.03.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.50 súly: 2.80
A vajai Vay kastélyt már láttuk, most begyűjtöttük a másikat is :)
A kastély mögötti fa sugározta a nyugalmat. :-)

QandB 2012.03.16 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Fonte 2012.03.11 13:49 - Megtaláltam
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]

Saláta Bogi & Sanya 2012.01.20 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
A környezet értékelésekor, az elképzelt látványt értékeltük. Sajnáljuk, hogy a szebb napokat megélt kastély ilyen sorsra jutott.

ier 2011.11.18 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Csendes, nyugis helyen, szép kastély.

Pogacsa1 2011.11.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Sajnos a kastélyt belülről nem sikerült megnézni. De így is érdemes volt eljönni ide. Köszi a rejtést!

kép 
Mirr&Murr 2011.10.23 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Nagyon bejött a hely, szuper, köszi!
Kár hogy a kastély udvarát nem tartják jobban karban. Gyönyörűen faragott padokat lehet találni a fűdzsungelben, ha kicsit szétnéz az ember.

 
szeliju 2011.10.22 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Köszönjük a rejtést! szeliju

Csizmások 2011.10.18 15:00 - Megtaláltam
Most kihalt a környék.

karcsit 2011.10.01 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Eltöltöttünk két éjszakát a kastélyban. Hááát....

Űrturista 2011.09.17 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Kössszi!

Edit Peti 2011.09.05 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.73
A pókhálókat leszedtük a ládához vezető úton. A kastélyban szálltunk meg, mondhatnám hogy megszálltuk, mivel csak mi hárman vagyunk az egész épületben. Falusi turizmus épp elviselhető szintje ez, de poénnak jó.
A láda rendben van, kösz a rejtést!

Kastély maCsinos szoba
palika 2011.09.01 13:32 - Megtaláltam
Vigyázzatok a pókokkal! Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

félnarancs 2011.08.22 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.22
megtaláltuk, köszönjük!

jankoo 2011.08.20 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

Ruttkay 2011.08.16 14:54 - Megtaláltam
KX! [wapon beküldött szöveg]

 
lelcache 2011.08.14 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

DonPipi 2011.08.12 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
Megtaláltam!

Hey-ho 2011.08.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Megtaláltuk köszönjük

 
zöldek 2011.07.23 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk:)

zöldcsacsi 2011.07.14 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Érdemes volt kitérőt tenni!

pozoli1 2011.06.27 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltam, ez az 50. láda!

sry 2011.06.20 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Magvan, Köszi!
Ez egy bringás találat volt. Nekem érdeksek ezek a Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyei utak, mert tök sík minden. Nem vagyok ehez hozzászokva, meg ahhoz se, hogy alig kell váltogatni, csak beállok egy tempóra és megyek, mint a szél......

A kastély szép, de a "park" az nagyon idézőjeles, bár áll benne egy fenséges tölgyfa, azért megérte eljönni idáig. A kastélytól még volt olyan 35 km. hátra, azt "sikerült" szakadó esőben, orkánerejű szélben megtenni :-) :-) :-) végül is a szembeszél is olyan a bringásnak mintha domb lenne.

A láda rejteke elég leharcolt, a pozdorja részek már feldagadtak és kezd széthullani szegény. Megrenováltam, amennyire ezt egy svájci bicskával lehet, most egyben van, de ráférne egy pici gondoskodás, mert a telet már nem fogja átvészelni (szerintem)

Üdv.: SRY

A kastély és hűséges drótszamaramEgy igazi fa,
Soko 2011.06.17 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Gyors találat szakadó esőben. Köszi a rejtést.

Attibati 2011.06.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.27
Kerékpáros kupa: 135 km
A Tisza-tó nagy kör teljesítése közben tettünk egy kis kitérőt Tiszacsegére. A környék elhagyott volt, pedig állítólag a kastéyl szállodaként működik. A ládához mellig érő füben vezetett az út, a ládát egy marék hernyó őrizte.

halindaattila 2011.06.05 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk Köszönjük!

EmesESE 2011.05.14 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.42
Hatalmas fűtengerben közelítettük meg a rejtést.
Köszönet érte.

esyster 2011.05.06 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Megvagy:-)
Fater, Peti
Esyster team

MaFe örs 2011.05.01 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Megtaláltuk. Véletlenül összefutottunk a tulajjal, aki nagyon kedves volt és mindent megnéztünk. Köszi!!

Wladin 2011.04.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.20
A kastély és a kiszolgáló épületek szépek, de még lehetne rájuk költeni bőven. A tulajdonos lelkes. A derest és sem kerülhettem el.
Csegén rengeteg gólyát láttunk de a fecskék sajnos itt is nagyon megfogyatkoztak.

sprok 2011.04.03 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Családi kirándulás közepette. Innen egyenesen a Patkó csárda felé vettük az irányt.

 
vakond87 2011.03.23 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Ma a Hajdú Portya jelvényszerző túra 14-es túráját csináltam meg, mely a Nagymajor-Ohati erdők-Gyökérkút vm.-Ohat-Pusztakócs vá. útvonalat jelentette. Gyönyörű a kastély és környezete, és az idő is napos, derült volt. Köszönöm a rejtést!

Gyalogos kupa: 11km

Tibanation 2011.03.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Nagyon szép hely. Könnyen meglett a láda. Érdekes környezetben, igazi falusi csenddel fűszerezve. Köszönjük

hidas&révész 2011.03.08 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.78
Ötletes rejtés!
Sajnos a kastély (szálló) nem üzemel, kár volt közpénzből ennyit rákölteni a magántulajdonú ingatlanra. Egyébként most eladó, lehet sorbaállni érte! :-)

Patics 2011.02.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.14
Idei első megtalálók! Tiszacsegei munka után, hóban, kihalt környéken... Köszönjük a rejtést

 
Famágus 2010.12.30 13:00 - Megtaláltam
Oldfoxxal és Hadralkával..minden nagyon tetszett, köszönjük!!

 
Hadralka 2010.12.30 13:00 - Megtaláltam
...megleltük!

oldfox 2010.12.30 13:00 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

-Bandi- 2010.12.25 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
megvan. sajnos a rejtek ajtaja (szerintem biztos volt neki) eltűnt, így már messziről jól látható.

Tototo 2010.11.14 14:10 - Megtaláltam
Köszönjük!

Dzsó.bácsi 2010.10.02 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Kolbász kutyus és gazdája minket is szeretettel fogadott és vezetett körbe a kastélyban és a volt istállóban. Teljesen spontán, de nekünk is megjegyezte, hogy örül a ládának, de a késő esti/éjszakai keresőknek már nem mindig...
Köszönet, hogy megmutattátok ezt az érdekes helyet, tipikus "ha nincs a Geocaching..." érzésem volt.

UrbanSh@olin 2010.10.02 11:37 - Megtaláltam
A rejtés nem túl nehéz, de a környezet csodás!

szalaij 2010.10.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

ironman 2010.09.25 17:30 - Megtaláltam
291 kilométeres tekergés a Tisza mellett. Tiszalöknél át a Tiszán, aztán el Kisköréig, a vízerőműtől pedig vissza a Tisza bal partján. Főleg a gátakon, de néhány kitérőt is beiktattam, hogy a táv is meglegyen :-)).
A Vay kastély volt az egyik ilyen kitérő. Ládakeresés közben a kastély tulajdonosának a fiát is beavattam a ládakeresés rejtelmeibe.
Köszönöm a rejtést!

Remete 2010.08.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.35
Tisza-tavi kirándulás közben megtalálva.

szirom 2010.08.09 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
kiskörei nyaralás alkalmával - ismét elmondhatom, hogy soha nem láttam volna ezt a különleges kastélyt, ha nincs a gc... - ezer köszönet a rejtésért!:) - a kastély fantasztikus, jó lenne eltölteni benne egy éjszakát, és végre látni egy igazi szellemet! - a kutyusnak külön köszönet, hogy megmutatta, hol a láda!:)

a deresre húzott Bálint!:)
artissimo 2010.08.09 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Szép kis kastély, szívesen eltöltenék pár éjszakát benne. A rejtés bár manapság már nem egyedi, de ötletes.

ujcsi 2010.08.08 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
A hellyel kapcsolataban kicsit érdekes érzések kavarognak bennünk. Megnéztük a kastélyt, nagyon szép csigalépcsője van, az erkélyes szobát, voltunk a pince részben is ahol borozó lesz vagy van(?).Átmentünk a régi lovardába, ami ma konferencia terem és kávézó. Megcsodáltuk a tulaj által összegyüjtött régi rádiókat is, csakhát bármerre mentünk mindig olyan dolgokba botlottunk ami lerombolta a hely varázsát.
Egyébként kellemes délelőtti elfoglaltság volt, már csak azért is mert ez az egy láda hiányzott még a megyében. A rejtés tökéletes, nem okozott gondot. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

Sipi és Andy 2010.08.03 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Püspökladányi nyaralásunk 2.napja.
Egy pulikutya vezetett minket a ládáig

Lencsi 2010.07.24 18:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
A házigazda Kolbász kutyussal kedélyesen köszöntött minket, aztán körbevezetett a denevéres börtönben, a rádiómúzeumban és a lovardából lett rendezvényteremben is. Mikor megindultunk a hátsó kert felé, Kolbász készséggel mutatta hogy merre menjünk. A hernyók azóta lepkévé váltak :)
A tulaj panaszkodott, hogy bár szereti a geoládászokat, mivel ez az ő otthona, megköszönné, ha az éjszaka közepén nem háborgatná a közösségünk... megszívlelendő.

diego 2010.07.09 08:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.55
Nyíregyházi állatparkba menet levadásztam. Engem meg a szúnyogok. Éljenezve konstatálták, hogy házhoz jön a reggeli :)

 
nogacsalad 2010.07.08 18:30 - Megtaláltam
Részletek később...

ettore 2010.07.03 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.56
Ötletes rejtés, útba ejtettük a Kilenclyukú híd felé.

mzolee 2010.06.27 15:00 - Nem találtam meg
Szep a kastely, elso ladakeresesunk volt.
Viszonylag konnyen megtalaltuk.
Kolbasz addig kergette a madarakat. :)

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.08.01 09:31]

NI 2010.06.26 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Megtaláltuk.Kolbász segitett és szőrös hernyók őrizték a ládát.
Bőrig áztunk. Ötletes volt.

sirgalahad 2010.06.18 05:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.22
E kastéllyal annyi baj van
Hogy múltjában annyi Vay van
I-IV-ig lásd a számot
Lászlót, Miklóst, Ábrahámot

kastély 
Cerberus 2010.06.12 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Megtaláltuk! Nagyon érdekes volta a hely, köszönjük a rejtést!

PLASA 2010.05.23 13:00 - Megtaláltam
megtaláltuk, köszönjük. A kutyát Kolbásznak hívják.

zsotie 2010.05.08 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
A parkolótól egy kis fekete puli kutya mutatta az utat.
Így hamar megtaláltuk.

jjoska 2010.05.08 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
A kutya mutatta az utat.

Zolnai 2010.05.06 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.60
Megtaláltuk :)

raci 2010.05.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
A kastéllyal szerencsénk volt, egy kedves hölgy volt ott, aki belülről is megmutatta. Nagyon szépen megmaradt eredeti formájában a lépcsőház. A ládakutatáshoz a kedves kutyus minket is elkísért, így még jobb volt az élmény. Köszönjük a rejtést.

Bukowszky 2010.05.02 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.81
ötletes!

hacsate 2010.05.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Hazafelé a Hortobágyról.
Remélem legközelebb erre járva több időnk lesz megtekinteni a Kastélyt és a Múzeumot is.
Köszönjük a rejtést.
50. ládám.

Vértes 2010.04.22 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.90
csak egy puli volt a környéken, őt viszont nem lehetett lerázni

 
Évi & Imi 2010.04.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Köszi a rejtést!

csg69 2010.04.04 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megvan :)

evivagyok 2010.04.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

JáBáJuMá 2010.04.04 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Köszi a rejtést!

EdKa 2010.03.28 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
A kapu, a rádiómúzeum zárva. A rejtés tényleg adja magát.

J-Imi 2010.01.24 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.46
Hajdúszoboszlóról hazafele ejtettük útba, könnyű találat a helyi kutyus segítségével:) köszi a rejtést!

csk1 2009.12.29 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.85
Megtaláltuk.
Téli ládázás, ragyogó napsütésben.
Mi a kutyát sem érdekeltük :-)

3D 2009.10.24 14:30 - Megtaláltam
Kellemes hely, kívül-belül megnéztük, a deresre feszítést is kipróbáltuk, köszönjük a rejtést.

R.Guszty 2009.10.17 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Családi ládázás nyaralás közben. A környék teljesen kihalt volt, a ládát egyből megtaláltuk, csak a "nyitjára" kellett rájönnünk. Mikor távoztunk, addigra ért oda a tulaj, úgy látszik "leadták a drótot", hogy látogatók vannak. Kissé bosszankodva vette tudomásul, hogy csak kívülről akartuk megnézni a kastélyt. A kutya lassan igazi geopumi lesz, hasonlóan a felcsúti nyugalom ládánál lévőhöz.

 
tnednora 2009.10.11 00:00 - Megtaláltam
MEGTALÁLTUK, KÖSZI A REJTÉST! CSELES A LÁDA HELYE.:)

Cerbengocz 2009.09.30 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Szép hely, egy barátságos puli/pumi-féle kutyával. Szép tölgy erdő növekszik a környezetében.

together forever 2009.09.22 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést! Aranyos a puli... :)
Egyetlen egy darab rozsdás szög volt az erdőben.... és rittig hogy belelépett a Szerelmem.... :)
Üdv: GD

vinko 2009.09.20 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Nagyon szép és nyugodt kis hely, bár ráférne még egy kis javítgatás.
A rejtés tökéletes!
Köszi!

Totoka 2009.09.10 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Megvan! Köszi!

csmarkus 2009.09.10 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Ahhoz képest, hogy hogyan nézett ki a kastély a felújítás előtt, nagyon szépen rendbehozták.
A rejtés nagyon jó, csak kicsit kár, hogy messziről ki lehet szúrni. A fülbemászók köszönik, jól és sokan vannak! :)

faliszőnyeg a nászutas lakosztálybannászutas lakosztály
lépcsőkorlátlépcsőzet alulról
a kastély főépületerádió a rádiómúzeumban
televízió a rádiómúzeumbanrádiómúzeum
szélkakasbacchus a tömlöc-borozó falán
ott fent dobáltak be élelmet a zsiványoknakitt járkáltak a strázsák
gólyafészek
jasa2 2009.08.27 10:49 - Megtaláltam
megtaláltam

Ane 2009.08.24 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Hortobágyról vissza Abádszalók felé. Ötletes rejtés, ezek mindig tetszenek.

geforg 2009.08.22 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Nagyon ötletes a rejtés szép a környezet kár,hogy nem comos a láda. Könyenmegtaláltuk de maradtunk még egy kicsit nézelődni. Köszönjük a rejtést! Geforg és családja.

Melyiket válaszam? 
Gabeen 2009.08.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Tiszacsegéről kicsi kerékpározás után. Könnyű találat, a rejtés remek.

Somate 2009.08.20 11:47 - Megtaláltam
ok

csgyuri 2009.08.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.42
Erre jártunk, szép hely.

alucifer 2009.08.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Ötletes a rejtek.
Köszi a lehetőséget.

Czucz 2009.08.14 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Sarudi nyaralás alatt vadásztuk le a ládát egy úgynevezett esőnapon. Kőszőnjük a rejtést!!

Jorgos 2009.08.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Tiszacsegéről tekerünk át Nagymajorba árkon-bokron keresztül. Visszafelé egy ritka ronda pumi csatlakozott hozzánk a kastélyból, akit végül autóval kellett visszafuvaroznunk a gazájához.
Köszönjük a rejtést.

farkasék 2009.08.01 18:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2009.08.01 18:28 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

12
lustakandur97 2009.07.30 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
A webes megjelenés alapján többre számítottunk, de a rejtés remek volt. Az egész környéken a megtalálásban aktív szerepet vállaló kutyusban volt a legtöbb élet.

balumaci 2009.07.29 14:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

nepster 2009.07.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
nyaralás alkalmával

mili.erdodi 2009.07.16 00:00 - Megtaláltam
megvan:)

adi.erdodi 2009.07.16 00:00 - Megtaláltam
+van

Szabó Család 2009.07.14 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Örömmel láttuk, hogy egész jó állapotban van a kastély. Köszönjük a rejtést.

targonczas 2009.07.13 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Könnyű találat rekkenő hőségben is.

eszel 2009.07.02 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
ok!

belus01 2009.06.29 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Andris és Móni 2009.06.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Később...

 
tudo 2009.06.20 09:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.26
120 km kerékpár edzés az Egyek - Tiszacsege - Balmazújváros - Hajdúböszörmény - Hajdúhadház - Debrecen útvonalon 5 új ládával. Az első 52 km kőkemény szélmenés volt, a 3. láda terepezést hozott, Debrecenben esőt is kaptam - a GC minden nyári ízében részem volt.

Egyedtől a ládáig a bemelegítés során kitapasztalhattam a rám váró forró pofaszélben járást :-(. Az elágazástól könnyebb volt, a ládáig vitt a bicó. A doboz azonnal meglett.

Körbefényképeztem a kastélyt, aztán kezdtem a mai 1. edzésszakaszt Tiszacsege - Hajdúböszörmény, GCKYRE felé.

TalálatA kastély a láda felől
FeljáratA kastély a park felől
BúcsúA múzeum épülete
tojas 2009.06.20 06:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Mai ládázásunk 1. állomása. A helyettes főnök némi juttatásért bemutatta a kastélyt és történetét.

LádaElölről
LépcsőkCímer
Tibor60 2009.06.18 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megvan! A ládában viszontláttuk egy több km távolságban régebben elhelyezett plüssállatkánkat. Eléggé viharvert volt.
A személyzet (két helybéli asszony) nagyon kedves volt, mert bemutatták az egész kastélyt és elmondták a történetéről amit tudtak. Az összes emelet összes szobáját megmutatták, majd zárásként a borospincét is megnéztük. Hangulatos hely lehet, amikor üzemel.
Megnéztük a Rádió Múzeumot is, ahol belépőt kellett fizetni.

vajdaberci 2009.06.16 10:44 - Nem találtam meg
-

[Elutasította: luilui, 2009.06.20 01:16]

ildisara 2009.06.14 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megvan!

Rudi Team 2009.06.14 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Könnyen megtaláltuk. A tollat pótoltuk.
Éva, Rudi

Csabataxi 2009.06.07 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Talákoztunk a tulajdonassal is,aki nagyon barátságos volt velünk.Megmutatta a rádió múzeumot,és az éttermet is -ahol jót beszélgettünk.Majd búcsúzáskor azt,mondta:maradjanak ameddig akarnak.ÉREZZÉK JÓL MAGUKAT!!!Ezer köszönet a rejtőnek és a tulajdonosnak,hogy itt lehettünk!
P.S:Toll nem volt a ládában.Ha v.ki tervezetten keresi meg a ládát,próbálja meg pótolni.

A kastély.Ő fogad mindenkit.
Itt ebédeltünk.
Az első tv-k.
Az étterem.
guess.who 2009.06.03 11:14 - Megtaláltam
Alföldi mumustalanítás 3.

Hehehehe, GCVAU! :D
Írószerszám NINCS a ládában!!! A logunk is ennek megfelelő.

GCVAU 
Vándor Csillag 2009.05.17 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Hazafelé a hosszú hétvégéről. Ötletes rejtés. :)

Mr Bean 2009.05.17 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megvan!

Pudvásnyújtozkodók 2009.05.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Nagyon jó rejtés, köszönöm!

Dream Theater 2009.05.14 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.28
Azért a Vaján lévő Vay kastély és park sokkal rendezettebb, gondozottabb és nagyobb is.
Viszont a rejtés ötletes, gratulálok!

diverupi 2009.05.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.36
kirándulás Tiszacsege környékén

ZoLiza 2009.05.04 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Ároktőnél átkelve a kompon érkeztünk ide.
Köszönjük a rejtést!

vadmacs 2009.05.03 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
A puli már előre megy
így vezeti be a vendégeket
Szivélyes fogadtatás, csöndes környezet.
Ötletes rejtés, de nem fogott ki rajtunk...
Üdv a ződ kismadárnak...

Borospince is van ámAz idegenvezetőnk
magiesgergo 2009.05.01 15:50 - Megtaláltam
Majális helyett mi a keresgélést választottuk.. Ez volt az első uticélunk, érdemes volt ide eljönni! No. 6.

mikszi 2009.04.29 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.64
A hajdúszoboszlói pihenés negyedik ládája.

Mikola Team 2009.04.17 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.15
jó a rejtek...:D köszi

Dia&Sanyi 2009.04.13 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.00
Nagyon szép a kastély!
A "geopuli" nagyon aranyos,de a "geoszúnyogok" is nagyon aktívak már ;) !!! :D
Köszönjük a rejtést!

Bóta család 2009.02.27 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.17
Megtaláltuk kösz a rejtést, nagyon jóóóó!

 
tatarbifsztek 2009.02.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Eredeti rejtes, koszonjuk. A hoban nyomok vezettek a lada fele.

Varga Gábor 2009.02.18 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Ok! Szoboszlóról hazafelé tettünk egy kis kitérőt, megnézvén ezt a kastélyt is. A rejtés nekem nem okozott gondot, már több hasonlóval találkoztam pályfutásom során.

vik-er 2009.02.07 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Nagyon "szuper" rejtés! A kastélyról nincs véleményem, a múzeumról mégúgysem!

Gabó és Zoli 2009.01.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
A rejtés ősztől tavaszig gondolom okoz némi fejtörést, nekünk adta magát. Ez persze nem von le az értékéből, mert valóban nagyon ötletes. A kastélyparkban amint leparkoltunk, rögtön begördült egy autó. Mondtuk a jóembernek, hogy a ládát keresnénk meg. Láthatólag örült, hogy ilyen népszerű lett a hely. Egy helyes bozontos kutyus a ládáig kísért bennünket nagy farkcsóválások közepette. Ha van időtök, ugorjatok le a Tiszapartra a komphoz Tiszacsegén. A halászcsárdában isteni halászlé várja a halételek kedvelőit.

A fotó a mikmániás kisfiunknak készült 
Sifi 2009.01.27 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Ezt nevezem Rejtésnek!

mato 2009.01.25 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.82
Családdal kirándulva, nagyon szép időben.

Kiváló rejtés!!!
Köszönet érte!

Sajnos a Rádió Múzeumot kihagytuk a saját balfékségünk miatt :-(

Utóbb beszéltem a rejtővel, aki ezt mondta:
"az út túl felén van egy "kocsma" vagy a panzió ajtajára ki van írva kit kell hívni ott a gondnok egy perc alatt előkerül és beenged"

Szóval bátran telefonáljatok!

Szembe süt a napRitkán látni ilyet...
A kastélyÖrző-védő szolgálat :-)
Csuhás 2009.01.11 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.27
Hátúlról közelítettem meg a ládát. Majd sokat küzdöttem az megdagadt összefagyott fadarabokkal. Végül csak megmozdult és tudtam logolni. A kastély érdekes épület, a rádió múzeum pedig felkerült a megnézendők listájára. Köszi!

Csuhás, Vándor

Egy szép fa a parkbanKastély
Duciék 2009.01.02 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.28
Megtaláltuk

brekeke 2008.12.23 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.11
Sajnos kinyitni nem tudtuk a "ládikát". 40 mm eső miatt egy kissé beszorult. A környezet szép és érdekes.A képek alapján kérném a rejtőt hogy fogadja el.

[Jóváhagyta: luilui, 2009.01.02 23:34]

 
valti 2008.12.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Ok, köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

M.Sasa 2008.12.10 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Debreceni lévén viszonylag ritkán adódik alkalman errefelé ládázni, de most Tiszafüreden volt dolgom, időm is volt, így felkerestem a környék rejtekeit. Ez volt a mai 1. ládám. Leparkolva a kocsiból hallottam, hogy a mellettem talicskát toló ember mondja a feleségének: "Ez is biztos a kincsesládához jön..." Milyen igaza volt! Nagyon jó, ötletes rejtés! Elpiszmogtam egy darabig, mire megtaláltam az igazit! Még fára is másztam... A kastélyba csak az ablakon át néztem be, így is tetszett.

er&esz 2008.11.22 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
A művészbejárón közelítettük meg a ládát, amely tárt ajtóval fogadott bennünket. Az épület nagyon impozáns.

 
Csaba & családja 2008.11.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
ok

Villám 2008.11.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.29
ok

ésTöri 2008.11.07 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Hosszú hétvége édes kettesben a kastélyban. Madárászással, tanösvényen való gyaloglással, és természetesen egy kis ládázással összekötve. A kastély környezete kissé elhanyagolt, mert a "kertész" a sok-sok ingyen munka után felmondott. Egyébként fantasztikus hangulata van a szállodának. Különös élmény egy ilyen helyen az ősi falak között eltölteni néhány éjszakát.
Köszönet a rejtésért!

totzoli65 2008.11.07 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
A kastélyban szálltunk meg a hétvégi madármegfigyelés közben. A logok alapján a ládához való hozzáféréshez hoztunk magunkkal harapófogót, vésőt láncfűrészt :-))) de már nem volt rá szükség, az előttünk lévő megtalálók valamelyike hiányzott azon az órán, ahol a "forgáspont-erőkar-teherkar" fogalmakat tanították, de a nyers erőszak?! útján is célba ért :-( (rejtő felé jeleztem a problémát, sajnos helyszínen javítani nem tudtuk :-(( )
Köszönjük a rejtést!

megérdemeltem... ?!?ez bizony itt maradt
lépcső, falfülke eredeti, a falikárpit és az "elektromos fáklya" utánzatŐsz van
Lacipap 2008.11.01 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.02
Érdekes helyszín és érdekes megoldás! Kellemes volt szétnézni a környéken, bár jól ismerem a területet. Most senki nem tartózkodott a környéken.
Darvakat is láttunk, a környező vetéseken csipegettek!
Köszönet az elrejtőknek az érdekes kikapcsolódásért!

 
povyagi 2008.10.31 20:57 - Megtaláltam
Ez a napunk is kicsit elhúzódott, mehettünk volna már haza is... De azért nem jár pont!

Mathau 2008.10.31 20:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Szabolcsból hazafelé nem esett útba, de nagyon fekete volt a térképemen:)
Már sötét volt amikor ideértünk, de azért nagy kutyacsaholás közben meglett.

 
Puszkany 2008.10.29 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Valakinek nem sikerült rájönnie, hogy a ládához hogyan lehet hozzáférni, így picit sérült a takaró...

 
Kerticsorbi 2008.10.29 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Poroszlói, családi őszölés keretében találtuk meg. Köszönjük a rejtést.

Evetke 2008.10.27 09:42 - Megtaláltam
Megvan ez is. A kastély teraszáról rámkiabáltak, hogy "vadászunk? vadászunk?" Holott nem is volt nálam puska. Néztem bambán, aztán elügettem a susnyás felé. Visszafelé érkezve kaján vigyorral kérdezték a jelenlévők, hogy "meglett?" Meg, köszönöm az érdeklődést. "Szóval így néz ki egy kincsvadász." Aha, éppen így - vagy pedig azt hittem, hogy a gps egy extra nagy medál, amit vagányság hordani.

Odafelé ilyet láttam :)Kutyanézőben
CicaMICCCCAAAAAA :)Valami nemesi család élhetett itt, mert van kutyabőr is, benne kutyával
PEx2 2008.10.24 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Ötletes rejtés, majdnem kifogott rajtunk, alig bírtunk hozzáférni a ládához. Pedig sietnünk kellett, hogy idejében kiérjünk a darvak esti húzását megnézni!

nagyi11 2008.10.23 15:00 - Megtaláltam
Ott jártunk, találkoztunk a tulajjal, megnéztük a rádiómúzeumot. Megtaláltuk a ládát is az erdőben, de nem tudtuk kinyitni. (nehezítette a dolgot hogy minden oldalról le volt szögelve). Nem akartunk kárt tenni benne, így nem erőltettük. De mozgatva zörgött benne valami, így valószínű ez volt a láda. A képekre hivatkozva kérem a rejtőt fogadja el jelszó nélkülinek.

[Jóváhagyta: luilui, 2008.11.10 18:55]

 
uhilda 2008.10.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.60
Érdekes helyen volt a kastély, a láda megtalálása nem volt nehéz feladat.

fattila 2008.10.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
A mai nap megnéztük a daruk "behúzását", így Tiszacsege felé kellett mennünk. Családi programként ládázás is bekerült a programba a csodálatos időjárás miatt. Mindenesetre a láda is érdekes volt és a daruk is csodálatosak voltak.

Törölt 2008.09.28 17:30 - Megtaláltam
Kiscsaládommal. :)

abacus 2008.09.28 17:30 - Megtaláltam
Részletek később.

geodorka 2008.09.28 17:30 - Megtaláltam
Apuékkal versenyr?l hazafelé. [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2008.09.28 11:15 - Megtaláltam
A versenyről hazafelé. Pet-ék éppen logoltak, mikor odaértünk.

scele 2008.09.28 11:11 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Pet 2008.09.28 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.59
Verseny utáni nap. Összefutottunk Scele-ékkel.

Peckes 2008.09.28 10:48 - Megtaláltam
Vandussal és Apával ezt is megtaláltuk:-)

peterpan 2008.09.28 10:48 - Megtaláltam
Nembiztosantalaltammeg:) [wapon beküldött szöveg]

farkas_e 2008.09.27 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.37
Hortobágyi versenyre menet az utolsó láda. Csak 15 percen múlt, hogy nem találkoztunk Kyrával... Mi még a Hortobágyra tartottunk, ő már onnan jött! :)
Minket is invitáltak a P.Mobil koncertre, de inkább siettünk, hogy odaérjünk az eredményhirdetésre!
Nagyon jó a rejtés! Köszönjük!

letöröttfeljáró
oroszlánosszélkakas egy szélgalambbal...
Bütyök+Zulu 2008.09.27 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Kiszálltunk a kocsiból, és egy kedves öltönyös úr megszólított bennünket. Bemutatkozott, Ő a kastély tulajdonosa. Még a koncertre is meghívott bennünket, de kicsit alul voltunk öltözve. A kezünben lévő kütyük láttán a láda felé navigált bennünket. Kis fekete kutyus kísért el bennünket, és megkapta barátságunk jeleként a vakargatós simogatásokat.

new will 2008.09.27 16:15 - Megtaláltam
késöbb

SylverRat + Bogee 2008.09.27 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Hortobágyi versennyel egybekötött Debrecen körüli ládázás 9/61.
A verseny nem volt elég fárasztó, így az ebéd után, és az eredményhirdetés előtt pár környékbeli ládát még összeszedtünk. Épp valami T-Mobile koncert készülődtek, mikor odaértünk. A tulaj kedvesen bemutatkozott, a kezünkben lévő kütyükbő rögtön tudta mi járatban vagyunk arrafelé. Megmutatta merre menjünk és elnézést kérve visszament az épülő színpadhoz. Egy aranyos pumi féle eb kísért minket a ládához. Ötletes rejtés. Köszönkjük!

19izsi73 2008.09.27 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.71
A Kofola BT alföldi száguldásának egyik állomása. Ja és megjött a P.MOBIL!

Kofola BT 2008.09.27 14:55 - Megtaláltam
A verseny után.

Kokó 2008.09.27 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Kicsit meglógtunk a versenyről az eredményhirdetésig, hogy begyűjtsünk néhány plusz pontot.
A kastélynál parkoltunk, ahol egy helyi illetékes már kedvesen invitált az esti P.Mobil koncertre, meg némi szürkemarhapörire is volt utalás, de mivel dolgunk némileg sietős volt, így megelégedtünk azzal, hogy útbaigazított a láda felé.
Távozóban összefutottunk a kastély tulajdonosával is, aki ismét felhívta figyelmünket az esti eseményre. Nagyon jólesett a meghívás, de sajna mennünk kellett.
A rejtés tökéletes!

macikupac 2008.09.27 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Hortobágyi geoverseny és Debrecen körbejárása 5.

A verseny befejeztével kicsit szétnéztünk a tágabb környéken is. A kastély parkolójában hagytuk az autót és már indultunk a park felé, amikor a biztonsági főnök elénk jött. Megkérdeztük, hogy szabad-e körüljárni az épületet. Azt mondta, hogy persze és ha van időnk, akkor maradjunk a nemsoká kezdődő P. Mobil koncertre is. Jómagam nem vagyok híve a munkásságuknak, de egy próbát megért volna, ha nem a verseny eredményhirdetésére mentünk volna vissza. Az épület belsejére is kíváncsi lettem volna, de tekintettel a koncertre, nem mehettünk be. Így megkerestük a ládát a fák között. A rejtek már messziről látszott, de a ládához csak egy kis próbálkozás után jutottunk hozzá. Úgy látom, hogy az előttünk járók közül nem mindenki volt elég türelmes és okozott némi kárt a "dologban". Eltávozásunkkor érkezett meg az együttes. Őket üdvözölte a szálló tulajdonosa is, akinek hozzánk is volt pár kedves szava. Bár a kastélyokat kedvelem, de a gc nélkül ki tudja, hogy mikor jutnánk el ilyen helyekre Macekkel...

Az egykori istállók előttCsonkítva
A kastély főhomlokzataA park irányából
Macek a ládával 
Mikulás 2008.09.27 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Profi! A hortobágyi geoverseny teljesítése után vetődtünk erre jpanyikkal! Nagyszerű hely ez is, kár lett volna kihagyni. A pincében megtaláltuk Fűkocka réges-régen elrejtett, de lustaságból soha be nem jelentett ládáját is. :) Kösz a rejtést!

Mikulás

kl 2008.09.27 12:59 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2008.09.27 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Útban a hortobágyi geocaching versenyre megálltunk ennél a kastélynál. A kastélyparkban éppen színpadot építettek az esti PMobil koncertre.
Amint megálltunk a parkolóban egyből megjelent egy helyi figura - talán a gondnok (?) - és felajánlotta, hogy körbevezet minket a kastélyban és a rádiómúzeumban is. Amíg elszaladt a kulcsokért, addig gyorsan megkerestük a dobozt. Nagyon jó a rejtés.
A kastély kívülről átlagos budapesti bérház benyomását kelti. Belülről tetszett, igaz csak az előteret és a pincét láttuk, mert a többi szobában panzió üzemel. A kastély tömlöceit remek borozóvá alakították.
A rádiómúzeum is érdekes. Rengeteg régi kacatot összegyűjtöttek, volt köztük pár érdekes darab.
Az idegenvezetés ára egy kicsit borsos, 3 főre 2000 Ft-t.

KastélyCímer
CsengiTömlöc
PinceKastély
Birodalmi rádió ...... címerrel
TVVacakok
Evab 2008.09.27 09:30 - Megtaláltam
.

zsakar 2008.09.27 09:30 - Megtaláltam
.

Kadorca 2008.09.27 00:00 - Megtaláltam
+

Fűkocka 2008.09.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Két éve rejtettem ide, de nem dolgoztam ki az oldalt. Köszönöm a rejtőnek. Üdv: Fű

2006.06.12. Eredeti jelszót a tulaj adta: "Kastély kincse várja kendtek"

[Jóváhagyta: luilui, 2009.02.21 14:22]

parkolóLófej
Útbaigazító táblaRádiómúzeum
BelülrőlTömlöcborozó
Kilátás a nászutas lakosztálybólCsigalépcsős címer
UdvarBejárat
jspanyik 2008.09.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
A hortobágyi versenyre menet kis kitérővel útba ejtettem a ládikát. Minden nagyon kihalt volt, egy lelket sem láttam sehol!

Másnap a verseny után Mikulás társaságában visszatértem. Megérte, mert egyrészt a kastélyba is bejutottam, másrészt módom állt megtalálni Fűkocka két éve a pincében alvó ládikáját is.

Köszönöm a rejtést!

KiVi 2008.09.25 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.67
A verseny előtti elő-ponttelepítés helyett. Miután a tavaknál elsüllyedtem a bicajjal a sárban, úgy döntöttem, hogy az aszfalton maradtok. Ez tűnt az egyetlen elérhető célnak, lett is egy szép 70km-es kör belőle. A célojjektum hamar meglett, de nem adta magát. Most már sejtem, hogy keményebben kellett volna hozzálátni, de miután roppant egyet nem akartam nagyon feszegetni...

[Jóváhagyta: luilui, 2008.11.10 18:56]

 
Togo 2008.09.20 08:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Szemerkélő esőben érkeztem a helyszínre. Az alternatív bejárat előtt parkoltam és indultam dobozkeresésre. A rejtés roppant ötletes, bár az esőt nem birja, mert a víztől kicsit megdagadt a nyitja és csak egy bicskával feszegetve tudtam rávenni, hogy a ládához engedjen.

Levin 2008.09.14 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Hortobágyi kerékpározgatás közben kerestük fel a ládát.
Először az alternatív jelszót akartuk szemügyre venni de rájöttünk, az alternatív bejárat. :-)
A környezet és a rejtek nagyon tetszett.

Palazsu 2008.09.14 17:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kulisz 2008.09.14 17:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Morcos61 2008.09.13 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.22
H.böszörményből "kis" kitérővel megtaláltuk. Mi is -Katka, Morcos61- gondoltunk, már rá, hogy innen nagyon hiányzik egy ládika, és lőn :-)).
Köszönet érte a rejtőknek. Csak a szokásos csipkebokrot hiányoltuk.

Morcos61 Katka

 
F.Csub 2008.09.07 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.70
Nem volt nehéz megtalálni...:]

FyG 2008.09.07 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Csabi fiam azonnal megtalálta a titok nyitját. :-)

qtatom 2008.09.05 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Sarudi GPSGames versenyre 135 km-es bemelegítés Miskolcról. ;) Tiszaújváros után a múltkor kinézett végig aszfaltozott töltésen egészen Tiszacsegéig (kicsit kacskaringósan) vezet a út. A kastélytól vissza beiktattam 1 kis terepet (ha már a "traktorral" mentem ;)), gyorsan kaptam is egy defektet. Majd vissza a töltésre (kicsit offroad a remek topoguide miatt, izmos szúnyogharapások közepette), ahonnan már csak 50 km volt a cél. :)
Én is körbekopogtattam a rejteket, mire kinyílt. ;)

 
Hinter 2008.09.02 18:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
A kastélyhoz érkezve, még szinte ki sem szálltunk a kocsiból, megjelent a "tulajdonos helyettese". Megmutatta a kastélyt (inkább a szállodát, mert annak használják) majd a rádiómúzeumot. Engem kissé lehangolt, hogy az átalakított épület nincs rendben. Gazdátlannak tűnt az egész. Sok pénz beleöltek, azokon a helyeken amit nem használnak rendetlenség és piszok. A rádiómúzeumra is ráférne egy alapos takarítás. Az idegenvezetés után tudtuk meg, hogy mindez 700.- Ft/fő-be kerül.
A láda hamar meglett, a szúnyogok elől kimenekültünk az erdőből.

Vay Ábraháma büntetés
FTom 2008.09.02 18:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A kilencvenes évek elején jártam itt, akkor lehangoló volt a kastély és környékének állapota. A felújítás sokat segített, de azért bőven akad még tennivaló. A 33-as út felől érkeztünk, és Tiszacsegére, a folyópartra mentünk tovább.

szabitaxi 2008.08.30 12:15 - Megtaláltam
OK

szakica 2008.08.30 12:15 - Megtaláltam
OK

Mihul 2008.08.30 12:15 - Megtaláltam
ok

csele 2008.08.22 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
trükkös rejtés:)

Nivabibi 2008.08.22 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Most nem gondoltatok a netkesserekre! Már messziről kiszúrtam a rejteket, de közelebb érve és körbetapogatva is a leszerelés lehetőségét latolgattam, de megoldódott .........

Piszkosfred 2008.08.22 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Kedves kesser társam Sehy szólt hogy van egy új láda és még nincs megtalálója. Nosza rajta ! Mondta ő ! Engedtem neki és elmentem megkeresni. Nem bántam meg! Igaz csak ezüst érmes lettem, de azt se bánom! Cseles a rejtés,nagyon jó !

smilehunter 2008.08.22 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Az első megtalálás, vauu! A "probléma" nagyon ügyes.
Köszi! :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]