geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2325. Sipota vízesés (Erdély) (GCSipo)

Az Aranyos patak felett átvezető lengőhíd

Az Aranyos patak felett átvezető lengőhíd

Vonul A Csapat

Vonul A Csapat

A Szolcsvai-búvópatak barlangja

A Szolcsvai-búvópatak barlangja

A meredek tisztás alján

A meredek tisztás alján

Kilátás az Aranyos völgyére

Kilátás az Aranyos völgyére

Mohás vízesés

Mohás vízesés

A vízesés mögötti barlangban

A vízesés mögötti barlangban

Szüntelen esőben

Szüntelen esőben

A Bedellő sziklafala

A Bedellő sziklafala

Visszaúton

Visszaúton
Szélesség N 46° 24,336'
Hosszúság E 23° 27,982'
Magasság: 655 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.06.17 15:59
Megjelenés időpontja: 2008.12.16 12:40
Utolsó lényeges változás: 2018.09.10 09:05
Utolsó változás: 2018.09.10 09:31
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Anikó és Miki
Ládagazda: MikiCache
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 10500 m
Megtalálások száma: 53 + 1 sikertelen, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


WAP: A virtuális láda jelszava a vízesés felőli sziklára pingált dátum (8 karakter).

Ládakarbantartás: 2018.09.05.
A láda újjáéledt, köszönhetően kobcikrajci kessertársunknak. Köszönet érte.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Kedves túrázó, ezzel a geoládával Erdélybe szeretnénk elcsábítani, az Erdélyi-Szigethegységbe és azon is belül, a Gyalui-havasokba. A túra teljes hossza 10,5 km.

Megközelíthetősége
Figyelem!
A Sipota vízesés túra
A Gyalui-havasok ismertetése
Irodalomjegyzék:
Geoláda megtalálói:

Megközelíthetősége
A Sipota vízesést több irányból is meg lehet közelíteni, de ami magát a túrát illeti, itt csak azt fogjuk ismertetni, melyen 2008-ban a Torockó túra 2.0 alkalmával odajutottunk.
Csakis a bőség zavara miatt, a túra autós szakasza is lehet rövidebb, de rosszabb és kevésbé érdekes, na meg hosszabb, de pillanatnyilag járhatatlan, illetve még hosszabb, de jól járható és érdekes is:-)

Rövidebb, de rosszabb és kevésbé érdekes:
Ha Magyarországot az ártándi határátkelőnél hagyjuk el, akkor Nagyváradon (Oradea) a dél-keleti irányú DN76 (E79)-es főutat kell keresni. Belényest (Beiuş) elhagyva is a DN76-on (E79-en) maradunk, és csak az  N 46° 31,421' E 22° 27,844' 285 m [GCSipo+1Utelagazas] pontban térünk kelet felé, a DN75-ös főútra, melyen az  N 46° 24,349' E 23° 26,400' 390 m [GCSipo+Parkolo] pontban, egy lengőhíddal szemben, parkolási lehetősét találunk. Innen indul a Sipota vízesés túra. Nagyváradtól idáig nem a legjobb utakon autózhatunk, viszont lehetőségünk nyílik egy-két geoláda levadászására:-)

Hosszabb, de pillanatnyilag járhatatlan:
Ezen az úton, egészen az Aranyos völgyéig, pillanatnyilag, és varhatóan még pár évig, az épülő autópályához szükséges anyagokat szállítják, ezért közönséges személygépkocsival járhatatlan. De ha mégis ezt választanád, és ha Magyarországot az ártándi határátkelőnél hagyod el, akkor Nagyváradon a keleti irányú E60-as főutat kell keresni. Az E60-asról, vagy egyes térképek szerint az 1-es főútról, Magyarlónánál (Luna), az  N 46° 44,720' E 23° 27,112' 387 m [GCSipo+2Utelagazas] pontban térj dél-nyugat felé, a DJ175-ös útra. Ezt az amúgy is toldozott, foltozott utat az  N 46° 30,525' E 23° 35,671' 345 m [GCSipo+3Utelagazas] pontban cseréld fel, egy hasonlóan gyenge minőségű útra, a DN75-re, ami az Aranyos (Arieş) patak völgyében halad. A már ismertetett pontban, a lengőhíddal szemben, parkolási lehetőséget találsz. Innen indul a Sipota vízesés túra.

Még hosszabb, de jól járható és érdekes út:
Ha Magyarországot az ártándi határátkelőnél hagyod el, akkor Nagyváradon a keleti irányú E60-as főutat kell keresni. Ez az út bevisz Kolozsvárra. Miután meglátogattad Mátyás király szülőházát és lovas szobrát, a Torda (Turda) felé vezető úton elhagyod a várost. Tordán egy nagyobb körforgalomból keresd a kivezetést az  N 46° 33,884' E 23° 46,727' 339 m [GCSipo+4Utelagazas] ponthoz, mert innen indul nyugati irányba az E81-es út, mely utat az  N 46° 32,580' E 23° 46,339' 332 m [GCSipo+5Utelagazas] ponttól már DN75-nek hívnak. A már többször is ismertetett pontban, a lengőhíddal szemben, parkolási lehetőséget találsz. Innen indul a Sipota vízesés túra.


Figyelem!
A hegyekbe indulunk, ahol a hegyek törvénye érvényesül! Az eső és a hideg váratlanul érkezik! Tehát vigyünk magunkkal meleg ruhát és esőkabátot! (Nem esernyőt!). Ha elered az eső, az ösvények, sziklák csúszósakká válhatnak, ezért erre a túrára csakis túrabakancsban vállalkozzunk. Vigyünk magunkkal fejenként legalább 1,5-2 liter ivóvizet, és az ajánlott helyen frissítsük fel teljes ivóvízkészletünket. A legnagyobb kánikulában is legyen hátizsákunkban valami meleg ruha, mert az eső pár perc alatt is eleredhet, ami ott a hegyek között gyors és kíméletlen lehűléssel jár!

A turistajelzések használhatóak, mégis érdemes felkészülni térképpel, esetleg útleírással. Térképes útleírásként, az "ERDÉLY HEGYEI" sorozat 9. kiskönyvét, Jancsik Péter "Torockói hegység" című munkáját tudnánk ajánlani. Tájékozódáshoz, útvonaltervezéshez pedig használjátok a térképes GARMIN GPS-ekbe is feltölthető ingyenes térképet, az Erdély Térkép Projekt oldalairól. Ez utóbbira nagy szükség lesz a körtúra egy adott szakaszán, ahol a magas fűben nem látszik sem az ösvény, sem a más híján kövekre festett útjelzés.


A Sipota vízesés túra
A már sokszor említett lengőhídon át kell kelni. Tisztelettel felhívnám a figyelmét azoknak, akik még nem tapasztaltak ilyesmit talpaik alatt, hogy érdemes egyenként a hídra menni, fogózkodni mindkét kezünkkel, amíg mozgásban vagyunk a lábunk elé nézni és nem lengetni a hidat. Amint érezzük, hogy lépteinktől beleng a híd, álljunk meg, és várjuk meg, míg a lengés lecsillapodik, majd óvatosan folytassuk utunkat. Ha útközben fényképezni akarunk, előbb álljunk meg, bizonyosodjunk meg, hogy senki sem lép a hídra, majd körültekintően fényképezzünk.

Rövid sétát követően beérkezünk egy településre. Az  N 46° 24,179' E 23° 26,643' 450 m [GCSipo+6Utelagazas] pontban eldönthetjük, hogy a kis hídon átvezető rövid, de sivár piros kereszt Piros kereszt jelzésű ösvényt, vagy az élményekben és látnivalókban sőt, geoládában gazdag, de hosszabb, kék kereszt Kék kereszt utat választjuk. A túra attól lesz túra, ha ez utóbbira esik választásunk. A vízeséstől visszafele vezető utunk úgy is az előbb említett piros kereszt lesz.

Kevés és kényelmes sétát követően, a kitűnő GCSZBP geoládának köszönhetően megismerkedhetünk a Szolcsvai-búvópatak barlangjával és megtekinthetjük annak hatalmas portáléját.

Kis pihenő után, még a lengőhíd előtt találunk egy piros háromszög jelzésű ösvényt Piros háromszög, melyen továbbfolytatjuk utunkat. Egyszer csak kiérünk egy meglehetősen meredek oldalon levő hatalmas, füves tisztásra. Itt bizony már nem tudjuk követni az ösvényt, amit mindenütt benőtt a hatalmas fű, így a kövekre festett jelzés sem látható. Itt nagy segítségünkre lehet a már említett, az Erdély Térkép Projekt oldalairól letöltött GPS térkép.

Felérve egy erdő szélére, megtaláljuk a piros háromszög jelzést. Ezt követve egy kitűnő kilátást biztosító pontba érünk. Az Aranyos völgyében gyönyörködve kipihenhetjük a hátunk mögött hagyott tisztást. Továbbhaladva érdemes alaposan figyelni a jelzést, de főleg a GPS-t, mert a már említett piros háromszög jelzés még tartogat egy nagyon csavaros meglepetést.

Ha a csavaros meglepetésen sikeresen túljutottunk, utunk egy gyönyörű erdőben folytatódik, míg ki nem érünk a Bedellő platójára, egy varázslatos, teljesen lapos tisztásra. Ez a találó nevű, Erkély-tisztás. A tisztás felett a Bedellő több, mint 100 méteres sziklafala magaslik. Az Erkély-tisztás széléről alázuhanó vízesés pedig a Sipota vízesés. A tisztás széléről nem látszik a vízesés, ezért ne is próbálkozzunk azt felülről megtekinteni, arról meg már nem is beszélve, hogy rendkívül veszélyes, a minden átmenet nélkül szakadékba torkolló tisztás szélén levő fák közé lépni, mert lehet, hogy egyből 20 métert lépünk, és lefele...

A Sipota vízesés, egy több lépcsőből álló vízesés. Az első lépcső úgy 15-20 méteres, melyet alulról kitűnően meg lehet látogatni. Az odavezető ösvény az Erkély-tisztás dél-nyugati csücskéből indul, közvetlenül az Aranyos völgyén átívelő lengőhídhoz vezető, és korábban már említett piros kereszt Piros kereszt jelzésű ösvény mellől.

Persze a geoláda is valahol ott van a vízesés alatt, egy különálló, nagyobb szikladarab oldalában keletkezett, többé-kevésbé természetes üregben, kövekkel és falevelekkel álcázva.

A vízesés teljes magassága 50 méter. Legalsó lépcsőjének zuhataga pedig egyenesen az Aranyos patakba érkezik. Ez a zuhatag kényelmesen megtekinthető az aranyos völgyében futó DN75 jelzésű aszfaltútról.


A Gyalui havasok rövid ismertetése
A Közép-Európán végighúzódó Kárpátok hatalmas gyűrődéssel képződött hegyvonulata, félkörben öleli át az Erdélyi-Szigethegységet.

"Az Erdélyi-Szigethegység amint már a neve is elárulja, jól körülhatárolt, nagy kiterjedésű majdnem 20.000 km2-nyi hegytömb, amely nyugatról elválasztja a Tisza alföldjét a keletre elhelyezkedő Erdélyi-medencétől, míg északon a Szamos, délen a Maros szab határt a hegyvidéknek. Az Aranyos völgye, amely nyugatról keletre teljes hosszában szeli át e hegységet, egy északi és egy déli tömbre osztja fel azt.

A Gyalui-havasokat viszonylag kevesen ismerik és kevesen járják. A maga 1350 km2-ével, az Erdélyi-Szigethegység legnagyobb, kb. 25 km szélességben húzódó vonulata.

Fő vonzereje a hegységre jellemző magas, panorámákban bővelkedő hegyoldalak és hegyhátak, általában enyhe emelkedőkkel és elkoptatott gerincekkel. Szépségét fokozzák mélyre bevágott völgyei mészkőszorosai, szirtjei, zuhogó vízesései, vízelnyelő barlangjai, elszórt hegyi tanyákban gazdag vidéke.

A hegység állatvilága nem túl gazdag. Előfordul itt medve, szarvas és farkas is, de gyakoribb a vaddisznó és az őz.

Kívánunk nagyon jó időt, kellemes túrázást és sok pozitív, felejthetetlen élményt!

Anikó és Miki

Ezen geoláda rejtésében, - nagy megtiszteltetésünkre - a Torockó 2.0 túrán résztvevő Csapat segédkezett, szeretetével, szakértelmével, tapasztalatával és ötleteivel. Hálás köszönet Nekik Mindenért!

A közös és egybehangzó döntés szerint, a megtalálás elsőségét, de csak az elsőségét, természetesen fenntartják az igazi első megtalálónak úgy a vendégfüzetben, mint a webes felületen.Irodalomjegyzék:
- Jancsik Péter - Torockói hegység
Állapot: kereshető

KRW értékelés (33 db): környezet: 4.92 rejtés: 4.89 web: 4.86 átlag: 4.89

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


szirtes 2021.08.18 16:30 - Megtaláltam
Ok

erdei csiperke 2021.08.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Zergi 2021.08.05 16:20 - Megtaláltam
Fogtam!
A Szolcsvai-búvópatakot megmutató ládától jöttünk át ide. Nem csalódtunk, nagyon izgalmas volt az út is és a látnivaló is! Utoljára a Nera-szurdokban láttunk ehhez hasonlót.

IMG_5500IMG_5501
IMG_5503IMG_5507
IMG_5516IMG_5517
IMG_5518IMG_5519
IMG_5520IMG_5527
IMG_5529IMG_5530
IMG_5531IMG_5533
IMG_5535IMG_5536
IMG_5538IMG_5544
IMG_5546IMG_5547
ésKata 2021.08.05 14:42 - Megtaláltam
Egyhetes Torockó környéki túrázás során kerültünk ide. Köszönöm, hogy megmutattad.

lacc 2019.08.19 14:45 - Megtaláltam
A Szolcsvai búvópatak után jöttünk ide. A vízeséstől jobbra 2 dátum is szerepel, egy megerősített és egy lekopó félen levő.
Mindkettő n hhh éééé formátumban.
A Rejtő ** karaktert vár, mindkét ********* megadni, de a rendszer egyiket sem fogadja el.
A hely megmutatását köszönjük!
Ildi és Laci

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.10.07 19:30]
[Jelszóra utaló részt töröltem, LogBíró]

20190819_15541520190819_155103
kobcikrajci 2018.09.05 16:23 - Megtaláltam
Három napos torockói kirándulás csodás helyszíneken. Utolsó célpontként a GCSZBP vízesésétől gyalogoltam idáig a p3 jelzésen. Először parasztporták között (2 helyen nyitható kapuval), majd dús hegyi legelőkön ballagtam, néhány elhagyott csűr mellett. A 770 m magas gerincen átjutva erdős részen ereszkedik az ösvény egészen a zuhatag feletti erkélyig, majd a csodás, egyedi vízesésig. A moha és a víz együttese szinte valódi függönyt szőtt a barlang elé, ahol jó volt tocsogni a puszta köveken távozó vízfolyásban.
Sajnos a ládával nekem sem volt szerencsém, mert a jól azonosítható rejtekhelyben már csak egy majdnem elfogyasztott babkonzervet találtam. A látnivalóra gyerekeknek szóló tanösvényt alkottak, lehet hogy ők tarolják a környéket, elég sok szemetet itt hagyva.
A rejtőt a helyszínről sikerült felhívnom, akivel megegyeztünk egy rögtönzött újraélesztésről, remélem jól fog működni.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.09.10 07:51]

-1-2
-3-4
zöldek 2018.07.30 13:35 - Megtaláltam
Erdélyi nyaralásunk során kerestük fel ezt a helyet. Kellemes túra volt, tele kalandokkal. Gyönyörű a vízesés, érdemes felkeresni. Sajnos a ládát mi sem találtuk meg, ezért kérjük a rejtőt, hogy a képek alapján fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.08.12 09:50]

úton a vízesés feléa vízesés
hamboglarka 2018.04.22 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk!

tomasz63 2017.06.04 12:30 - Megtaláltam
Az alsó vízesésnél már sokszor megálltunk.
A Búvópatak-rendszert is bejártuk már.
Itt viszont most jártunk először.
Nagyon látványos, hangulatos vízesés pazar környezetben.
Sajnos a ládát nem találtuk meg csak a román ládát.
Az egyetlen különálló nagy szikla vállmagasságban lévő ürege üres volt.
Feltételezésem szerint ott lehetett a láda.
Minden más üreget is átnéztünk, de hiába.
A képek alapján kérem a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.07.06 19:03]

DSC03997DSC04020
DSC04026DSC04029
DSC04035DSC04043
DSC04048DSC04049
DSC04061 
bence máté 2016.09.25 15:38 - Megtaláltam
a ládát nem találtuk a helyén...más forrásból lett meg a jelszó

tarsolyos 2016.06.16 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.96
Köszönöm.

P1110639P1110652
P1110654P1110656
GYEZegzug 2016.05.17 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Hosszú hétvége unokákkal valamint kellemes baráti társasággal. GCTRV valamint a GCSBV rejtések gyógyítása,láda cseréje.Köszi szépen a lehetőséget.

Mary Lou 2015.08.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltuk.
Torockói nyaralásunk negyedik napján. Szép körtúrát tettünk.
A falu szélén parkoltunk, majd a Szolcsvai búvópatak láda begyűjtése után indultunk a vízesés felé.
Nagyon szép vízesés.
A rejtés nagyon ötletes.
Köszönjük!

 
salki 2014.11.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Koszonom!

K.L. 2014.10.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megtaláltam.

mayagabor 2014.07.30 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

halindaattila 2014.07.30 08:23 - Megtaláltam
EKE vándortábor alkalmával megkeresve. Hosszú út vezet idáig. Láda rendben beázás mentes. Log füzetbe még sok hely van!!!
Köszönöm a rejtést!!

FoJo 2013.09.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
..

Emese62 2013.09.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.39
Nagyszerű túra, csapatos találat Csabai Bihargók kis csoportja portyázott a környéken! Mint sokan mások, mi is Torockón kezdtük, a Vulkán, és a Vidály-kő meghódítása után ide is eljutottunk. A rejtés cseles, mindenki fenn keresi! Szeretem ezt a vízesést, bemásztunk a barlangba is, idefelé az útról megnéztük az alját is! Köszönöm a lehetőséget!

otisz21 2013.08.20 16:30 - Nem találtam meg
A búvópatak kifolyásától indulunk, nagyon melegen sütött a nap és ez az út végig mezőkön át vezet, ezért árnyékot nem találtunk, aztán már egész közel voltunk kb. 800 méter, de az út járhatatlanná vált mert egy nagy részen a fák derékból ki voltak törve, hatalmas vihar lehetett itt valamikor. Ezen a szakaszon átjutni nagyon sok idő lett volna és veszélyes is volt. Ezért feladtuk és mivel időre vissza kellett érnünk sajnos visszaindultunk.

[Elutasította: MikiCache, 2013.08.27 11:54]

Csuek 2013.07.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
A rejtő által ajánlott útvonalon közelítettük meg a ládát. A kolostornál egy nagy fehér kuvasz csapódott mellénk. Először csak követett bennünket és közben módszeresen megjelölte az út mentén a jellegzetességeket. de kitartóan velünk tartott. Kicsit megijedtünk, amikor a réten legelésző bikával összetűzésbe került és mi kettőjük közé kerültünk. Egy idő után át vette az irányítást, és bár nem mondtuk neki hová megyünk mutatta az utat. Időnként megállt, bevárt bennünket. A "csavaros helyen" kifejezetten jól jött a segítsége, hiszen a turistjelzéseket nem igen láttunk. A vízesésnél egyszerűen lefeküdt a ládát rejtő szikla alá.
Most a korábbi logokat visszanézve, a kutya már a rejtésnél is ott volt. Ja, így könnyű...

 
lodoktor 2013.05.05 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.51
Haromnapos szolcsvai satorozasunk alkalmabol kerestuk fel, elkapott egy hatalmas jegeso is,azutan visszatert a 30 fok:) nagyon s zep hely,mkosz a rejtest.kepek kesobb.ami a ladat illetiminden rendben van, szaraz, talan aki meg arra jar, vgyen egy ket golyostollat.

BARLANG-ASZOK 2012.11.17 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Koszonjuk a rejtest. Nagyon szep a hely es erdekes a mesztufa-vizeses.
Klari es Lehel

Hinter 2012.07.27 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Bélavárhoz terveztük a mai napi túránkat de a zuhogó eső miatt módosítottuk a programot. Az idő is kiderült mire a vízeséshez értünk és nagyon örültünk, hogy ezt a gyönyörű helyet megkerestük. Köszönjük

M.Sasa 2012.07.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
18-an mentünk zömmel Debrecenből Torockó környéki túrázásra, ezt a ládát másnap kerestük fel. Átkelve az Aranyoson Alsószolcsváról jó minőségű aszfaltúton közelítettük meg autóval a vízesét kb. 2km-re, innen nagyon szép úton meneteltünk felfelé, gyönyörű volt a kilátás! A vízesés feletti réten többen sátoroztak, nagyon kedvesek voltak, lekísértek a vízeséshez. Szinte hihetetlen, de ez az idei első megtalálása ennek a ládának! Fantasztikus volt a látvány, a vízesés, a barlangok. A rejtés fenomenális, azért adtam csak 5-öst, mert többet nem lehet. Köszi a rejtést.

Vízesés 1.Vízesés 2.
Vízesés 3.Vízesés 4.
Vízesés 5. 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (54 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]