FAQ
2389. Szigliget varázsa (GCSZGV)

Szigliget keleti kapuja, Wass Albert emlékével és az Avasi toronnyal

Szigliget keleti kapuja, Wass Albert emlékével és az Avasi toronnyal

Szigliget szimbóluma a vár

Szigliget szimbóluma a vár

és az Esterházy kastély

és az Esterházy kastély

Királyné szoknyája rejti az 1. pontot

Királyné szoknyája rejti az 1. pontot

A vár belső udvarán keresztül jutunk a felső színtekre.

A vár belső udvarán keresztül jutunk a felső színtekre.

A ládát a toronyfal előtti nyugati várfal rejti.

A ládát a toronyfal előtti nyugati várfal rejti.

A vár makettje, szemben a nyugati fallal

A vár makettje, szemben a nyugati fallal

Panoráma Badacsony felé

Panoráma Badacsony felé

Esterházy borpince múzeum

Esterházy borpince múzeum

Alkonyi búcsú Szigligettől

Alkonyi búcsú Szigligettől
Szélesség N 46° 47,330'
Hosszúság E 17° 26,301'
Magasság: 180 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.10.31 16:30
Megjelenés időpontja: 2009.03.31 18:15
Utolsó lényeges változás: 2009.04.20 16:49
Utolsó változás: 2020.08.14 21:47
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H)
Elrejtők: Robin13 és Evab
Ládagazda: Robin13
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 7500 m
Megtalálások száma: 738 + 2 sikertelen + 20 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást halaszkiraly készítette.A ládába TravelBug nem helyezhető.


Rövid leírás: Négypontos multi: 1.pont: A mikroláda, az Óvár kilátó tornyánál a négyzetes kő talapzattól ÉNY irányban 2 méterre elhelyezkedő ikerfa közös tövénél a gyökér üregben kövekkel takarva található a 2. pont koordinátáival és a 4 betűs jelszórészlettel. Láda eltünt, Pótjelszó: a kilátótorony alsó szintjének északnyugati pillérét fedő deszkalap belső oldalán. 2. pont: Szentháromság-kápolna oldalfala és a lábazata közötti kővel takart üregben van a mikroláda, benne a 3. pont koordinátái és 3 betűs jelszórészlet. 3. pont: Sziklafalon vastag borostyán gyökér mögötti üregben mikroláda a 4. pont koordinátáival és a 4 betüből álló jelszórészlettel. 4. pont: láda a vár középső színtjén a nyugati várfalba rejtve, benne a 9 betűs jelszórészlettel. A gps bemutatásával kedvezményes belépőjegy kapható. Amennyiben a várkapu zárva van, pótjelszó a várkapuhoz felvezető út jobb oldali utolsó ismertető tábla hátoldalánál található. Jelszórészletek összerakási sorrendje: 3-1-2-4 pont.Wap vége.

Szigliget a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, védett természeti terület. A Kamon-kő tanösvény pedig fokozottan védett természeti terület.
- A geoláda pontjait csak közúton, illetve jelzett túrista úton szabad megközelíteni.
- A geoláda 3. pontjához a Kamon-kő tanösvényen csak gyalogosan lehet közlekedni.
- Amennyiben a természetvédelem érdekei szükségessé teszik, a védett természeti területen, vagy annak meghatározott részén a közlekedést és a tartózkodást a természetvédelmi hatóság korlátozhatja, illetve megtilthatja. Ez esetben a rejtőnek kötelessége a kihelyezett geoládát a területről eltávolítani, és a játék honlapján a játékosok figyelmét felhívni a terület látogathatóságának korlátozottságára.
- Kérjük, hogy a területen kirándulók ne hozzanak és hagyjanak a területen semmit és ne is vigyenek el a természetből semmit. Ne tegyenek kárt a növényzetben és a talajban illetve a közetekben. Tüzet rakni és sátorozni tilos. Mindezeket a természet védelméről szóló 1996 évi LIII számú törvény írja elő.


Részletes leírás:
A szigligeti multi kiinduló, első pontja az Óvár-hegyen (Királyné szoknyája) található. Ajánlott az Óvári hegy északi lábánál lévő parkolóból elindulni, ahol több kocsi számára is van hely.
1. pont:  N 46° 47,330' E 17° 26,301' 180 m [GCSZGV-1]. Óvár. A parkolóból kiépített meredek lépcső vezet fel az Óvár romjaihoz és az új kilátótoronyhoz. Érdemes a lépcsőkön felmászni, mert a kilátás különlegesen szép, a vár romjai felújítottak, pihenő helyekkel és ismertető táblákkal kiépítettek. A mikroláda, az Óvár kilátótornyánál a négyzetes kő talapzattól ÉNY irányban elhelyezkedő ikerfa közös tövénél a gyökér üregben kövekkel takarva található a 2. pont koordinátáival és a 4 betűs jelszórészlettel. A láda eltünt ezért Pótjelszó: a kilátótorony alsó szintjének északnyugati pillérét fedő deszkalap belső oldalán.
2. pont: A Rókarántó dombján lévő Szentháromság-kápolnánál található a multi 2. pontja. Az 1. ponttól az Aranykagyló- majd Kamonkő utcán (piros Piros sáv, aztán sárga Sárga sáv jelzésű turistaút) célszerű elindulni, a Kápolna táblánál jobbra felfelé sárga jelzésű Sárga sáv keskeny kiépített egyenes ösvény vezet fel a kápolnához. A mikroláda a kápolna Badacsony felé néző oldalfala és a lábazata közötti kővel takart üregben található, benne a 3. pont koordinátái és 3 betűs jelszórészlet. Kisegítő jelszó a kápolna megvilágítását védő kis téglafal belső oldalán.
3. pont: A tanösvény 8. pontját képező Kamon-kő.
A kápolnától a sárga Sárga sáv jelzésű műemlék pincesor út végéhez közel élesen balra fordulva vezet fel a dombra a Kamon-kő Tanösvény, melyet kék T betű jelzés Kék T jelez. A Tanösvény egyik zsák-állomása a Kamon-kő. Az ismertető táblától 4-5 méterre a sziklafalon kb. 1 m magasan vastag borostyán gyökér mögötti üregben, kő darabkával takartan van elrejtve a mikroláda, és benne a láda (4. pont) koordinátái és a 4 betűből álló jelszórészlet. Kisegítő jelszó a táblára írva található.

A mikroládák kis átlátszó plasztik kémcsövek, melyekbe helyezett papír hengerre vannak írva a koordináták és a jelszó részletek. A kis csövek jól záró kupakját kérjük nem felnyitni, és a csöveket pedig ugyanarra a helyre visszahelyezni és ugyanúgy rejteni.

4. pont, GCSZGV ládája (multi vége). Helyszín: a Szigligeti vár.
A Kamon-kötől, mely a tanösvény 8. állomása az ösvényen haladva lehet eljutni az Öregfalu templomához, ahonnan indul a várhoz felvezető kiépített út. A várat, nagyon szépen, önerőből állította helyre és építette ki az önkormányzat, A körpanoráma pedig egyedülálló élményt nyújt. A láda a vár középső színtjén, a nyugatra néző alacsony várfalba van elrejtve. A 10x15 cm-es plasztik ételdobozban található a logbook és abban az utolsó jelszórészlet 9 karaktere. Kérjük a ládát és a takaró követ gondosan visszahelyezni a rejtekhelybe úgy, hogy a várat látogatók azt ne vegyék észre. A vár, márciustól október végéig minden nap 9-19 óráig látogatható. Belépőjegy 600 Ft. felnőtteknek és 300 Ft. gyermekeknek, 6 éven aluliaknak ingyenes. A Polgármester jóindulatának köszönhetően a gps bemutatásával 50%-os kedvezmény kapható. Amennyiben a várkapu zárva van, pótjelszó a várkapuhoz felvezető út jobb oldali utolsó ismertető tábla hátoldalánál található.
Jelszó: húsz betüből álló egybeírt két szó, összerakási sorrendje: 3-1-2-4 pont.

A Szigligeti multi, 7,5 km hosszú és 360 m szintemelkedésű körtúra, melynek 4 pontja érinti Szigliget leglátványosabb és hagyományosabb részeit. Szigliget "gyönyszeme" az Aranykagyló völgy/öböl, melyet az Óvári-hegy a Kamonkő és a Rókarántó övez. A táj mediterán klimája következtében kiváló szőlő terem és a völgyben szép régi borpincék sorakoznak. Kiindulópontnak ajánlható az Óvári parkoló, mely a multi első pontja közelében található. Lehet azonban más parkoló is a kiindulás pl. a hajókikötő vagy a strand parkolója. A multi pontjainak körbejárása során ajánlott a szigligeti látványosságokat is meglátogatni mert varázslatos élményben részesülhetünk. A vár tatárjárás után 1260 körül épült és többszöri bővítés után 1521-től a Tóti-Lengyel családé lett. Érdemes megemlíteni, hogy a török csapatok többször ostromolták, de bevenni nem tudták., hiszen a híres törökverő Kinizsi Pál apósa, Magyar Bálint volt a vár kapitánya.
Szomjoltás és az ország egyik legpatinásabb és legrégebbi pincéjének megtekintése céljából ajánlható az Esterházy Pince meglátogatása (könnyen útba ejthető:  N 46° 48,088' E 17° 26,302' 140 m [GCSZGV+pince]). A többi szigligeti látványosságokat az alábbiakban ismertetnénk röviden, hiszen a nevezetességekről leírásokat a helyszínen mindenütt találhatunk.

A középkorban a tapolcai medence síkjából kiemelkedő hegyeket még mocsaras, nádas vette körül, akkor ezért Szigetnek is nevezték. Lehet, hogy mai elnevezése is erre utal. Bár már régmúlt időkből is találtak leleteket, a honfoglalás után a Lád nemzetség szállás területe volt. A legrégebbi település az Avasi templom körül alakult ki. A XIII században épült román stílusú kősisakos tornyú templom miután a település a XV. században elnéptelenedett elpusztult és csak a tornya maradt meg. Egyébként, ha Badacsony felől jövünk mindjárt a település első házainál találkozunk a toronnyal, melyhez egy szép székely kapu, Wass Albert szobra és parkosított bejárat vezet. Innen az autóút, kettéválva és körülölelve a Várhegyet, Antal hegyet és a Hálás-tetőt, egyrészt a parton az Aranykagyló völgyet és a hajókikötőt érintve, másrészt egyenesen tovább haladva a dombon keresztül az öregfaluba vezet. A másik régi település a XIII. században épült templom köré csoportosulva a vár alatt alakult ki. Ez a mai Öregfalunak nevezett, műemlék jellegű település rész. A falu közepén található a klasszicista stílusban épített volt Esterházy kastély, ma alkotóház. A településen több szép nádtetős népi lakóházban és présházban gyönyörködhetünk.
A Kamon-kő tanösvényen gyakorlatilag végig kell haladni a szigligeti multi 2-3-4. pontjainak felkeresése alkalmával. A tanösvény 9 állomásból áll, melyeket fordított sorrendben érintünk. A 8. állomás a Kamon-kő.

Az Óvári parkolóhoz a visszajutás: A piros Piros sáv jelzett út vezet az Öreg- majd Újfalun és a Malomdombon keresztül vissza a parkolóhoz.
Az Aranykagyló (hajókikötő) és a strand parkolóhoz a visszajutás: Az Öreg- majd Újfalun keresztül a Soponyai autó úton jutunk vissza a parkolóhoz. A parti utat végig nádas övezi a Balaton felé a hegyoldal felé pedig a régebbi és újabb szép tájházak látványa kíséri. A parkolónál van a szigligeti strand és a büfék sora.

Sikeres láda keresést és szép varázsos élményeket kívánunk minden kesser társnak aki a GCSZGV multit és ezzel Szigligetet felkeresi.

2012.06.30. Köszönet wtl-nek, hogy jelezte a vár bejáratának átépítését illetve egy várkapu kiépítését. Az új helyzetnek megfelelően javítottam a 4. pont leírását és pótjelszót helyeztem el arra az esetre, ha várkapu zárva van.

2012.07.08. Köszönet Balassa Balázs Polgármester Úrnak, aki nagylelkűen lehetővé tette, hogy 50%-os kedvezménnyel vásárolhassuk meg a belépőjegyet. Ehhez az SZGV 4-el bejelölt gps készüléket kell bemutatni.

2019.07.10. Az 1. pont mikrofiolája megint eltünt ezért a pótjeszót és a 2. pont koordinátáit a kilátó alsó szintjének északnyugati tartó fa oszlopát keresztező deszka hátsó falán lehet megtalálni.

2020.08.10. A vár és a feljáró út felújítása befejeződött, így a 4. pont ládája újra a helyén megtalálható. Kérjük a záró követ a résbe visszahelyezni. A pórjelszó szintén jól olvasható.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (419 db): környezet: 4.83 rejtés: 4.66 web: 4.69 átlag: 4.73

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


RenaRouge 2022.08.12 08:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

vitibi 2022.08.11 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

Adamm 2022.07.29 15:27 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v3.12.10]

avori 2022.07.28 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Heni&Soma [Geoládák v3.12.10]

hornyaz 2022.07.28 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zoli, Jucus, Emese [Geoládák v3.12.10]

istv2k 2022.07.28 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

IMG_20220728_135325IMG_20220728_134105
IMG_20220728_132402IMG_20220728_111757
IMG_20220728_110953 
Dióskanyar 2022.07.27 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Pajzsika 2022.07.27 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
[Geoládák v3.12.10]

g-tabe 2022.07.26 16:29 - Megtaláltam
Megvan, de nem volt egyszerű.
Az 1. pont tapasztalatait lásd az előző 'Egyéb' bejegyzésemben. A 2. ponton nem találtuk a mikrót, a világítás alapjáról vettük a következő pontot. A 3. könnyen meglett. A 4-et megint csak nem találtuk, így maradt az út menti pótjelszó.
A hely szép, izgalmas, érdemes a barangolásra. Köszönöm a rejtést!

g-tabe 2022.07.26 13:15 - Egyéb
Infó az 1. ponthoz: A nem éppen mikró láda a helyszínen a kilátó elõtt egy gödörben szem elõtt hevert. Áthelyeztem a kilátó DNy-i sarkában álló tölgy tövéhez.
A leírásban szereplõ mikró ládának egyébkéntse híre se hamva. [Geoládák v3.12.10]

Drucki 2022.07.19 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam,
köszönöm a lehetőséget!
[g:hu+ 2.9.11]

szjuli 2022.07.12 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Nyaralásunk talán legszebb kirándulása kerekedett a láda köré. Nagyon jól van felépítve, hogy végigvisz Szigliget kevésbé ismert részein is. Korábban én csak a várban jártam, ahogy a turisták többsége, most örültem, hogy megismerkedhettem a félsziget többi dombjával, szépségével. A szigetcsúcsra benyúló gyönyörű régi házak pedig teljesen elvarázsoltak.
A végén természetesen a várba is felmentünk. Azt is jó volt látni, milyen szépen rendbetették, milyen érdekes a kiállítás.

luviktor 2022.07.12 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Szerintem az első ponton megvan a láda, viszont a kilátón elég sokan voltak, így nem túrtam fel a rejteket, hanem maradt az alternatív. Szintúgy a második és a negyedik pontokon. Ebben a két esetben szerintem sincsenek meg a dobozok.

Szerencsénk volt, mert a multi a szemszögünkből jól volt felfűzve. Nagyvonalakban: Start (Óvár) - GCREP3 közelében - GCMAFE közelében - Vár.

A láda nagyszerűen bemutatta Szilgiget rejtett zugait. Jellemző, hogy a várnál eszméletlen tumultus, azon kívül meg szinte alig találkozni emberrel. Nekem ez a település most versenybe szállt a legszebb környezetben található magyar település címért. (Legalábbis azok közül amiket ismerek, ugyebár. :) ) Amikor a kéken jártunk errefelé, akkor is csak egy kis szeletét láttuk, de most sokkal több mindent meg tudtunk nézni. Nagyon köszi a rejtést!

BékaBütyök 2022.07.02 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nyaralás közbeni ládavadászat.
[Geoládák v3.12.10]

Torgyik család 2022.06.25 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Az első pontnál a ládát megtaláltuk és visszatettük az eredeti helyére, a fa tövébe. A 2. pontnál nem találtuk meg, pótjelszót használtuk. [Geoládák v3.12.10]

Páratlanpáros 2022.06.16 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

smico50 2022.06.16 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Brown Anikó 2022.05.28 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

tomi322 2022.05.23 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

johnnycache 2022.05.07 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt! :-)

Kappa 2022.04.18 07:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.34
Megtaláltam, köszönöm a beletett energiádat! ☺️ [Geoládák v3.12.7]

Aleph & Rita 2022.04.08 14:00 - Megtaláltam
Csak a 3. ponton találtunk dobozt és a kedvezményes kütyü bemutatásról sem hallott a pénztáros, úgyhogy azt akár ki is lehetne törölni a leírásból. Azért persze bementünk a várba, ha már eljutottunk ide és jól körbe is jártuk, akárcsak a félszigetet, a rejtésnek köszönhetően.

APaksi 2022.03.13 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Lücsi 2022.03.13 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Gyugyu95 2022.01.15 18:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.65
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Az 1. és 2. ponton nem lett meg a láda, a pót jelszóval lett meg a következő pont helye. A vár már zárva volt, így ott is a tábláról olvastuk le a jelszórészletet.
Gyönyörű vidék, szuper túra, ajánlom mindenkinek. :) [Geoládák v3.12.5]

Mai95 2022.01.15 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

vittorio 2022.01.15 16:03 - Megtaláltam
Szigliget tényleg varázslatos, nem bántuk meg a 3:15-ös kelést. :D A kápolnánál és a várnál nem találtunk ládát, csak pótjelszót.

 
Aniko & Gyuri 2022.01.15 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk (pótjelszavakkal), köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

dojdi 2021.11.13 14:05 - Megtaláltam
A 2. és 4. ládát hosszas keresgélés után sem sikerült megtalálni, itt a pótjelszavak segítettek.
Köszönöm a rejtést!

gelo 2021.11.10 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

BuBiPuma 2021.11.01 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

EVANDU 2021.10.29 00:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.50
Jo kis hely, addig jo amig nem lehet konnyen es gyorsan megkozeliteni Pestrol

Ede 2021.10.26 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Igazán klassz kis túra Szigligeten. Megtalálók Miki és én.

IMG_20211026_114041IMG_20211026_114059
IMG_20211026_130247IMG_20211026_132925
Ambró 2021.10.10 20:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Mary Lou 2021.09.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltuk!

Csodás őszi túra során.
A második ponton a ládát mi se találtuk, ott a pótjelszó segített, a várnál a ládát a hatalmas tömeg miatt nem is kerestük, ott is a pót segített.

Köszönjük.

20210925190845 
csenge&laleeésbarni 2021.09.15 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nekünk azért több lett mint amennyi írva van, a várban való mászkálással együtt több mint 10 km, de megérte minden megmászott csúcsért. [Geoládák v3.12.1]

taheja 2021.09.07 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

bernipeti 2021.09.01 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
A második ponton a ládát kétszer is próbáltuk, két külön napon, nem találtuk - maradt az alternatív jelszó.
A negyedik ponton a koordináták a várfalon kívülre (kb. 10 méterre) mutattak, de a GPS-ünk biztosan rendben volt, mert minket helyesen mutatott a várban. Veszélyes is lett volna megközelíteni a jelzett koordinátát - itt is maradt az alternatív jelszó.
Nagyon szép körtúra, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

CsabaiMangó 2021.08.29 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Köszönöm, hogy közelebbről megismerhettem Szigligetet. CsabaiMangó (Ági, Kinga és Lexi kutya) [Geoládák v3.11.3]

non 2021.08.29 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Lacza és Tádé 2021.08.26 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

pocok5 2021.08.20 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

KP1965 2021.08.12 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Ötnapos Kéktúra Sümeg és Badacsony között, 131 km gyaloglás, 12 bélyegző és 26 GC találat. Ez volt a negyedik nap harmadik találata.

20210812_12114520210812_120941
20210812_12162820210812_125208
20210812_13011920210812_130133
20210812_141937 
MerenyiCsalad5 2021.08.11 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! (A 2. és 4. pótjelszóval) [Geoládák v3.11.3]

Sophie_00 2021.08.11 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :) [Geoládák v3.11.3]

Visti48 2021.08.10 19:40 - Megtaláltam
Bobby Holmes társaságában. Köszönjük a multit! [Geoládák v3.12.7]

Bobby Holmes 2021.08.10 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kingajani 2021.08.09 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

aknitram 2021.08.09 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

J.Máté 2021.08.09 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Jacsa 2021.08.09 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Az 1. és a 3. rejtést megtaláltuk, a 2. és a 4. csak a pótjelszóval sikerült. Köszönjük a rejtést és, hogy elinvitáltál ide bennünket! [Geoládák v3.11.3]

Emerich63 2021.08.08 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]
Szombati Bagossy Brothers koncert után vasárnap bebarangoltuk Sztigligetet.
Egy 8,6 km-es, erre a ládára felépített túra, mely során GCREP3 és GCMAFE és ládát is becserkésztük.
Mire a várhoz értünk jól kitúráztuk magunkat Szigliget szépségeit megtekintve.
A multi minden pontja (2. és 4. pót) ezúttal rendben megtalálható.

20210807_19444720210808_092200
20210808_09244720210808_092354
20210808_09292220210808_102210
20210808_102304 
tsipos007 2021.08.04 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

othnan 2021.08.02 10:20 - Megtaláltam
Közös ládázás solyomeye-vel.
Köszönöm a rejtést.

solyomeye 2021.08.02 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Közös találat othnan-nal. Köszönjük, a rejtést!

Palyvik 2021.07.26 18:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.99
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Csabiq 2021.07.03 11:55 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Az első ponton a kapszula a helyén van, bár kupak nincs rajta. A pótjelszó is rendben van. A második ponton a jelszórészletet javítottam! Mivel nincs meg a mikro és olvasva az előző logokat számítottam a hibás jelszórészletre, időt szántam az ügyre. A rejtőt nem értem el, így bonisbela játékostárs segítségét kértem, amit ezúton is köszönök. A harmadik ponton tegnap jártam az itt található virtuális láda miatt, de akkor még nem tudtam a multi eme pontjáról. Szerencsére a javítás járulékos nyeresége miatt meglett ez a jelszórészlet is, így ma megúsztam a visszamászást. A várba nem mentem be a tömeg miatt, régebben többször voltam már bent, pótjelszóval logoltam. Élmény volt keresztbe kasul bejárni a félszigetet.
Később a rejtő visszahívott, köszönöm. [Geoládák v3.11.3]

Barnamac 2021.06.12 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kis segítséggel és a 2 pont előírt jelszórészletét kitalálva sikerült. [Geoládák v3.11.0]

Horváth Edit 2021.06.01 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

bonisbela 2021.05.30 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
A magyar oldal alapján jártuk végig az állomásokat, melyek sokszínűsége és szépsége miatt tényleg érdemes volt meglátogatni mindegyik helyet. A 2. állomáson nem találtuk a dobozt, a jelszórészlet pedig csakugyan hibásan van felírva. Itt a pótkoordinátákra hagyatkoztunk. Mire az utolsó állomáshoz értünk, a létesítmény bezárt, így másnap is visszajöttünk. Köszönjük a rejtéseket!

rianas 2021.05.24 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

gergelyszabo 2021.05.15 18:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

TakacsReka 2021.05.15 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

tevelady 2021.05.02 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval, TFTC. [g:hu 1.6.2y]

Kisbubi 2021.05.01 20:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

paidlp 2021.05.01 20:19 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Hegyo 2021.05.01 17:00 - Megtaláltam
Levadásztam Teveladyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet:4 /Rejtés: 4/ Web4: [g:hu 1.6.2y]

bubac 2021.04.24 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

TÉM1210 2021.04.24 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Az útvonal.profi, mi a 3. es a 4. pont között autóztunk, de így is nagyon jó kirándulas volt!!!! Az első, de nem az utolsó geotúránk volt, csodálatos időben

v.bogika 2021.03.15 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.37
Nagy Szigliget rajongók vagyunk Tibikével, többször jártunk a várban, fagyizóban, ide járunk strandolni és ő háromszor futotta le itt a félmaratont is, de a multi több pontja ezidáig ismeretlen volt számunkra.

Az Óvár (1. pont) autóval könnyen megközelíthető. Meredek lépcsők vezetnek a kilátóponthoz, ahonnan csodás a panoráma. A kilátóban gyerekeknek fejlesztő játékok, lent pihenőhelyek. A láda elég merész, de most kevesen voltak, könnyen hozzáfértünk. Pótjelszót szintén csekkoltuk, rendben.
A kápolna (2. pont) közvetlen közelében szintén lehet parkolni. Helyes kis épület, szintén padokkal körülvéve. A közeli magaslatról a fák miatt kilátás nincs, de a Villa Kabala jól látszik. A ládát mi nem találtuk, így a pótjelszót olvastuk le, de mint utólag kiderült, az ide felírt jelszórészlet helytelen!
A Kamon-kőhöz (3. pont) ajánlott parkolónak a Villa Kabalát írta az autós GPS, de ez fals abból a szempontból, hogy a sziklákat nem lehet megközelíteni innen gyalog (helyi bácsika elmondása szerint sem). Turistajelzést sem láttunk. Aztán megpróbáltunk felmenni az Óvár felől, de ott piros cetliket találtunk kifüggesztve, hogy vadászat miatt túrázóknak arra menni tilos. OK, akkor még megpróbáltuk a fent az erdő felöl, először fakitermelésre vonatkozó kiírás tiltotta a belépést, utána egy magánterületbe ütköztünk, úgyhogy mi a Kamon-kőnél végül sajnos nem jártunk...
A várba (4. pont) most nem mentünk be, így a pótjelszót olvastuk le.

Végül is a 3. pont nélkül, meg az elírt 2. pontos jelszórészlettel is sikerült kitalálnom (*büszke*), de azért a ládaoldal némi javítást igényel ezek alapján. Egyébként Szigliget ilyenkor is csodás. A strandnál vettünk lángost - többen is nyitva tartanak, szigorúan elvitelre. A várnál fagyiztunk, megnéztük az Avasi templomromot és még kisétáltunk a mólóra is. Nagyon szuper, mozgalmas március 15-énk volt! :)

anettx 2021.03.13 10:42 - Megtaláltam
TFTC!
Szigliget és környéke.
Bár többször nyaraltam már ezen a szép helyen, mikor még nem ládáztam, de csak a várban voltam ezidáig, minden más hely ismeretlen volt számomra.
[Geoládák v3.9.6]

gcszgv-collage 
Andi2791 2021.02.28 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

KlimaTamás 2021.02.28 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

szacstma 2021.02.20 17:29 - Megtaláltam
A 2. pontnál nincs meg a láda, a pótjelszó helytelen. Ki lehet találni, de kicsit szomorú voltam, mert nyáron már egyszer elkezdtük csak akkor nem sikerült időhiány miatt befejezni és azóta a helyszíni problémák nem változtak. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

GeryClaire 2021.02.20 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

IMG_20210220_161914 
Pomisa 2020.11.21 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 4.21
Egyszer régen elkezdtük a multi végigjárását, de akkor a 2.pont után abbahagytuk. A 3.pont simán meglett, nekem még GPS se kellett. A várnál azt hittem, hogy zárva lesz, de nyitva volt, így 1000 ft-ért bementem. A láda helye nekem nem volt egyértelmű helyen, nem is találtam. A pótjelszó viszont megvan. A ládaoldal szerintem elég ömlesztett, ráférne egy javítás.
Köszönjük a rejtést![g:hu 1.6.4]

jgabor 2020.11.14 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Ködös napon egy remek túra. Köszönjük a lehetőséget!

IMG_0259IMG_0269
jlilla1 2020.11.14 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

S13 2020.11.07 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam, köszi a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

letya2 2020.11.07 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.7.6]

zsofi.kreka 2020.10.31 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

szigliget 2020.09.13 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Bubu_83 2020.09.12 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Nagy sétával megtaláltuk az első idei ládámat. A Hálás-hegy meredek kaptatós volt. A harmadik pont két fiolájában eltér a negyedik pont koordinátája. A nagy tömeg miatt a várnál a pótjelszót kerestük meg.

Tetszett, minden irányban szép panorámát láttunk.

IMG_20200912_114701IMG_20200912_114710
IMG_20200912_131814IMG_20200912_145504
IMG_20200912_145516 
karcsi9641 2020.09.11 23:59 - Megtaláltam
Kihasználva a gyönyörű időt, ma Szigliget volt az úticél
Most is tömegközlekedéssel mentem a helyszínre. Sopron-Szombathels-Celldömölk-Tapolca vonat, innen Szigliget autóbusszal.
Nagyon régen jártam itt, de arra emlékeztem, hogy az egyik legszebb település a Balaton partján.
Nem csalódtam, tényleg gyönyörű. Hogy nem volt tömeg, az még fokozta az élményt.
Mivel a másik két magyar, és a két .com-os ládát is megkerestem, sajnos a várba már nem tudtam bemenni, mert akkor csak éjjel értem volna haza. Külön köszönet a pót-jelszórészletért.
A második ponton tényleg nem jó a jelszórészlet, ezt nem ártana a leírásban kiemelten feltüntetni.
Köszönöm a gyönyörű sétát, és a változatos rejtéseket.

DSCN3226-001DSCN3228-001
DSCN3229-001DSCN3235-001
DSCN3236-001DSCN3245-001
DSCN3248-001DSCN3258-001
DSCN3260-001DSCN3261-001
nikuszesnoemu 2020.09.09 20:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Nagyon szép túra volt. A szigligeti várban a jó idő miatt kicsit többen voltak, így ott nem kutakodtubk sokáig - kénytelenek voltunk a pótjelszót használni. [Geoládák v3.6.0]

SandorCsaba 2020.09.07 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Béla 53 2020.09.06 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.0 teszt]

kekenj 2020.09.06 14:55 - Megtaláltam
kösz a rejtést

Nomádvándor 2020.09.06 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

foximaxi 2020.09.05 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Szombati séta.

Cerberus 2020.08.28 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.42
Megtaláltam! Gabival közös balatoni ládázás szlovén nyaralásból hazafelé levezetésként.

Előző nap délután kerestük fel az első 3 pontot, az utolsó a várban pedig a logolás napján. Nagyon szép helyszíneken kalauzolt végig a láda még úgy is, hogy autót is igénybe vettünk a pontok között. A 2. ponton helytelen jelszórészlet van, de a többi birtokában simán kitalálható.

Köszönöm a rejtést!

IMG_1819IMG_1822
IMG_1825IMG_1827
IMG_1833IMG_1840
IMG_1846IMG_1850
IMG_1853IMG_1854
IMG_1857 
Pappandi66 2020.08.27 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Zsoland 2020.08.26 16:10 - Megtaláltam
Sokat sétáltunk ahhoz hogy begyűjtsük a részleteket. Láttunk sok szépet, de a nap fénypontja mégis a vár volt. Ezt is megtaláltuk, köszönjük!
[Geoládák v3.5.3]

gkriza 2020.08.22 23:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, jó nehéz túra volt. Kriszta, Zoli

Keszibogár 2020.08.22 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Rebeka524 2020.08.21 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

denho 2020.08.20 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

AuroraBorealis 2020.08.19 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A második helyszín jelszavában a második és harmadik betű helytelen. [Geoládák v3.5.3]

May55 2020.08.15 08:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Kuesztia 2020.08.08 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

kissss 2020.07.29 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

vikikrisztian 2020.07.22 15:53 - Megtaláltam
ynwa V&K [Geoládák v3.5.0]

szigliget0722-1szigliget0722-2
Szőkekapitány 2020.07.19 08:59 - Megtaláltam
Köszönöm Szépen a rejtést.

Monyos és Sziszke 2020.07.18 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

julliae 2020.07.18 12:34 - Megtaláltam
Szuper volt bejárni a Szigligeti várat és környékét. A 2. ponton a pótjelszóra hagyatkoztunk, ami helytelen. A harmadik ponton két fiola van egy számjeggyel eltérő koordinátákat. A várba a geoláda említésére féláron beengedtek minket. Sajnos a várban már nincs láda, de a ládagazda telefonon segített a jelszóval
és kellemesen elbeszélgettünk. [Geoládák v3.4.1]

akarair 2020.07.13 14:00 - Megtaláltam
Nagyon szép volt a körtúra, méltó bemutatása Szigligetnek!
Köszönöm a játékot!
A várba sajnos nem tudtam bemenni, mert nem volt nálam pénz.
A pótjelszó itt hiányzik.
A képek és az emailben elküldött jelszórészletek alapján szeretném kérni találatom elfogadását!

[Jóváhagyta: Robin13, 2020.07.13 21:04]

Screenshot_20200713-170207IMG_20200713_130726
IMG_20200713_140533IMG_20200713_140551
IMG_20200713_122106 
PervaiSDG 2020.07.12 19:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Julcsival és Mátéval A 2-es ponton a mikro ládát nem találtuk meg, a pót jelszó pedig hibás volt[Geoládák v3.4.1]

moli_gyuri 2020.07.06 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.69
Köszi
Cilu&Gyurkoo
Mazsom
Az Óvárban még sosem voltunk és a kápolnánál sem. Jó hogy ezt is megismertük. A Szígligeti várnál a jelszót nehezen vettük észre, eléggé beleolvad a "környezetébe".

20200706_09144320200706_093232
20200706_09364320200706_093801
20200706_09382020200706_093947
20200706_10295320200706_131927
20200706_13290820200706_150242
Yesok 2020.07.03 21:02 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

KKB 2020.06.26 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

margabat 2020.06.26 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Köszönöm a rejtést! Érdekes multi volt, több olyan állomással, ahova enélkül biztosan nem jutottunk volna el. Maga a vár ismerős, többször is jártam már benne, most is felmentünk, viszont a láda egyelőre még megközelíthetetlen.

A templomnál is csak az alternatívot találtuk meg, viszont a filccel felírt jelszórészlet két betűje is helytelen, így sokáig nem akarta elfogadni a rendszer, magamtól kellett rájönni a hibára. Ez eléggé félrevezető szerintem, ezért a következő megtalálóknak segítségül írom, hogy a k és az a betűk helyére két másik betű kell, hogy értelmes szó jöjjön ki.

Emma Rose 2020.06.16 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

LC 2020.06.03 11:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. [Geoládák v3.4.1]

Kopi 2020.05.23 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Remek körtúra, finom fagyi. Sajnos a vár éppen felújítás alatt van, bemenni nem lehet, a pótjelszó jól jött.

Butchman 2020.04.15 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kacci 2019.11.26 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Juju 2019.11.26 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam.
Köszönöm a szépen a rejtőnek, hogy megmutatta ezt a szép helyet!
[g:hu+ 2.0.15]

emiGrant 2019.10.09 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Nagy kár, hogy a vár nem látogatható, mert bár én már jártam ott kb. 10 éve, nagyon szerettem volna megint meglátogatni. Így csak három része lett ennek a multinak, de még így is sok szép helyen voltam. Általában nem szeretem a multikat, de ezt nagyon élveztem. Volt sportértéke a sok hegymászásnak, csodásak voltak a panorámák és az összes rejtés meglett, kivéve a Kamon-kőnél, ahol az alternatívat használtam. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13 
y_o_d_a 2019.09.19 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

vaslemez 2019.09.08 15:03 - Megtaláltam
Sajnos a várnál mi is lepattantunk, zárva van 2020 tavaszáig. A felmenő út el van barrikádozva, lehet, hogy fel lehetne jutni az alternatív pontig, de tilos és nincs is sok értelme (a ponton kívül).
Azt hittük, hogy a 3 részlet alapján ki lehet találni a jelszót, de nem. Sőt, a 3. részlet elég furán kapcsolódik az előzőkhöz.

[Jóváhagyta: Robin13, 2019.09.10 22:09]

received_489894401809151 
Lesmon4SLS 2019.09.04 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.91
Az első ponton szép új láda van, minden okés.
A második pont is okés. Mikor jöttem el, akkor jött fel a pap harangozni a kis kápolnába.
A harmadik pontot is megtaláltam, itt két fiolát is találtam, az egyiknek nem volt teteje, de a másik hasonlóan szép új fiola volt, mint az első két pontban. Mindez egy szakadt zacskóban volt a sziklába rejtve.
Mikor beütöttem az utolsó pont koordinátáit és láttam, hogy hova vezetnek (előzőleg nem néztem meg, hogy melyik pont hol van), tudtam, hogy ez most nem fog sikerülni, mert rekonstrukciós munkák miatt a vár zárva van. Lehet, hogy a pótjelszóig el lehet jutni valahogy, de nem kísérleteztem, mert a templom melletti/mögötti út közepén egy korlát van keresztbe rakva, rajta három nyelven a szöveg, hogy rekonstrukciós munkálatok miatt a vár zárva.

[Jóváhagyta: Robin13, 2019.09.06 15:49]

zarva 
marka74 2019.08.31 20:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Klari2006 2019.08.31 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

AeroTommi 2019.08.31 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Szép, hosszú séta volt...

Sánta8 2019.08.31 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

GYEZegzug 2019.08.30 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.46
Köszi szépen a lehetőséget.

Robin13 2019.08.19 21:11 - Egyéb
Az első és második pont felújítva, fiolák az eredeti helyükön a jelszórészletek korrigálva. Szép élményeket kívánok, most már gond nélkülieket.

kasap 2019.08.19 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Vadalma28 és kedves családjával összefutottam és együtt kerestük fel a pontokat. A kellemes társaság és a csodás táj miatt a 4. pontnál eszméltem rá, hogy nincs több keresendő pont. A második pont nekem se stimmelt :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

vadalma28 2019.08.19 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Nagyon köszönjük kasap segítségét!

Manna&Peti 2019.08.14 13:35 - Megtaláltam
2. pontnál a jelszórészlet nem stimmel, de kitalálható. Köszönjük a rejtést! :-)

adyca 2019.08.11 23:59 - Megtaláltam
Kérem a kép alapján elfogadni!

[Jóváhagyta: Robin13, 2019.09.03 15:26]

68676375_10214829859275734_7668315785160294400_n68751560_10214829859475739_2015000416772685824_n
68544920_10214829301621793_4586283047808139264_n 
ÁnyosIngov 2019.08.09 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

banhalmi 2019.08.04 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk mind a négyet, nagyon izgalmas volt, köszönjük. [Geoládák v2.2.5]

Mary&Advent 2019.08.01 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést. Minden részletet megkerestünk, de nem adott ki értelmes jelszót és persze nem is volt jó. Szóval tippelve jó lett. A pénztáros elég lekezelően beszélt /viselkedett.

earl77 2019.07.31 10:53 - Megtaláltam
Két részletben jártuk végig a pontokat. (Az első hármat 2 nappal korábban.)
Az első állomás teljesen jól működik, jól olvasható a felirat. A 2. ponton elírás van a jelszóban, de rá lehet jönni. A 3. ponton két fiolát találtam. A koordináta minimálisan eltérő bennük, de a leírás alapján a végláda simán meglett.

Jó kis kirándulás lett a végén.
Köszi a rejtést!

Pogánypeti 2019.07.23 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
A Szent György-hegyről gyalogoltam át a nagy hőségben a szigligeti két ládáért... :)
Az 1. ponton sajnos tényleg nincs láda, ott a pótjelszót használtam. A multi 2. állomásánál a jelszótöredék nem jó, de ha megvan az összes többi, akkor rögtön kitalálható! A 3. pont OK, és végül következett a multi fénypontja, a Vár! A pénztárnál mondtam, hogy mi járatban vagyok, és mutattam az érvényes GC tagkártyámat, így féláron, azaz 400 Ft-ért jutottam be a várba. Nagyon tetszett az egykori vár területe, másfél órát eltöltöttem odabent. A láda könnyen megtalálható, szerencsére azon a részen senki nem tartózkodott, nyugodtam tudtam logolni, visszarejteni. Miután alaposan körbejártam mindent, megindultam a közeli buszmegállóhoz, ahonnan visszautaztam a révfülöpi apartmanomba...
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

FTom 2019.07.23 11:50 - Megtaláltam
Az Óvár-hegyi 1. pontnál lehet, hogy eltűnt a "mikroláda", de a kilátó sarkánál, azon tartóoszlop tövében, melyre felírták a pótjelszót, kövekkel borítva egy kb. 20 cm-es konyhai doboz rejtőzik. Van benne régi, szakadt füzet régi bejegyzésekkel, még éppen olvasható koordinátákkal és a jelszóval.
A 2. ponton jelenleg is el van írva a jelszórészlet.

tfmb 2019.07.19 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.50
Köszi a rejtést!

Csirimojo 2019.07.12 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Utána mindenképpen érdemes kipróbálni a Szigligeti Fagyizót

A kápolna közelről... távolról
20190712_185104 
Gorkii 2019.07.12 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mordor 2019.07.05 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zoli 2019.07.02 16:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Az első ponton csak az alternatív lehetőséget találtuk mi is. A másik hárommal nem volt gondunk. Bár a jelszó a végén nem stimmel (a 2. ponton lévő részlet hibája miatt), de könnyen kitalálható a helyes megoldás.
Lehet, hogy csak a nyári hőség miatt, de a terep nehézségi fokát mi magasabbnak éreztük a 2-es értéknél. :D Igencsak megküzdöttünk a szintkülönbségekkel.
A pontok egyébként nagyon szép, érdekes helyeken vezetnek végig. Egyiknél sem jártunk még, sok új élménnyel gazdagodtunk.

Köszönjük a lehetőséget!

Linda, Bence és Zoli

IMG_20190702_121906IMG_20190702_122210
IMG_20190702_123705IMG_20190702_123353
IMG_20190702_125657IMG_20190702_125947
IMG_20190702_130020IMG_20190702_130118_1
IMG_20190702_130204IMG_20190702_130557
IMG_20190702_135354IMG_20190702_151811
IMG_20190702_152021IMG_20190702_160741
IMG_20190702_162411IMG_20190702_171646
Zergi 2019.06.22 11:15 - Megtaláltam
Fogtam!
Az első pontnál a nyilvánvaló hely üres volt, csak egy láda fület találtam. A rejtő telefonon segített az alternatív jelszórészlet helyének megjelölésével, köszönöm!
A 2. pont rendben volt - kivéve azt, hogy a háromból két betű helytelen. A 3.-nál szinte véletlenül lett meg, a gps még vagy 13 métert jelzett, de a leírás segítsége jó. A 4. állomáson tűzszünetet kértem a történelmi íjászverseny résztvevőitől a logoláshoz.

IMG_9778IMG_9781
IMG_9782IMG_9783
IMG_9784IMG_9785
IMG_9786IMG_9788
IMG_9789IMG_9790
IMG_9791IMG_9792
IMG_9793IMG_9795
IMG_9801IMG_9802
IMG_9803IMG_9804
IMG_9805IMG_9806
IMG_9807IMG_9808
IMG_9809IMG_9810
IMG_9811IMG_9812
IMG_9813IMG_9814
IMG_9815IMG_9816
IMG_9817IMG_9818
IMG_9825 
sinus90 2019.06.16 15:20 - Megtaláltam
Busszal érkeztünk Libertyvel Szigligetre. Hegyre fel és le, ismételgetve. Az 1. jelszórészletet az erdészek ládájában találod - segítség: oszlop és padozat között - ha a comos koo nem áll rendelkezésedre. A 2. pont jelszórészlete nem jó, ki kellene javítani! Szerencsére a viharból csak a dörgések jutottak nekünk, szárazon megúsztuk. Itthon aztán olvastam milyen vihar volt itt-ott.
Nem számoltam a lépcsőket, de volt belőlük néhány. Fájós lábúaknak, szíveseknek nem ajánlott, azzal együtt, hogy nagyon szép helyeken jártunk.
Köszi a rejtést!

Liberty 2019.06.16 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Szigligetet kerestük fel ezen a szép napon Sacival. Nagyon találó a láda elnevezés, valóban varázslatos volt a multi minden pontja. A várba a belépő 50 %-os volt, elég volt megemlíteni, hogy geocaching. Nagyon tetszett a vár, minden zugát végigjártuk, a panoráma fentről nagyon szép. A Kamon-kő környezetében óriás szitakötők hemzsegtek, szinte kerepeltek a szárnyaik. Csüngtek a fa ágain és levelein, a nap fényében különleges volt a látványuk, a fejüket kétoldalt beborító hatalmas zöld szemükkel. Nagyon szép nyaralók és hangulatos ódon nádtetős házak között mentünk a Szentháromság kápolnához, itt rejtettük el a GCKAKU-t.
Itt a jelszóban valami csavar van, biztosan elírás történt, mert a végén így nem jó a jelszó. Rögtön rá lehet jönni, hogy mi lenne a helyes jelszórészlet, de talán mégis szerencsés lenne a rejtőnek kijavítani. Az Óvár kilátójából újabb csodás panorámában gyönyörködtünk. A jelszót a comos ládában találtuk meg. Köszönet a rejtésekért és ezért a varázslatos sétáért.

Szigliget címere
réka97 2019.06.07 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megvan, köszönjük! :)

Evila 2019.04.21 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
11 órakor érkeztünk az ajánlott parkolóba, fellépcsőztünk az Óvár romjaihoz, gyönyörű a kilátás. Sajnos a palack nincs az adott helyen, a pótjelszó rendben (elnézést a Rejtőtől, hogy nem olvastam el rendesen a leírást és húsvétkor fölhívtam, ezúton is köszönöm kedvességét!).
A második pont jelszórészletét nem értem, nem illik a szóba, de kitalálható a jelszó így is.
A 3. pont jól megizzasztott bennünket, végig mentünk a kő előtt, a tetején pedig vissza. Csodás a kilátás, csak a leereszkedés volt problémás a tanösvényre.
A 4. pontnál minden rendben volt, láda a jó kis rejtekében. 800 Ft a belépő, de él az 50 %-os kedvezmény! Rengetegen voltak a várban, a kilátás csodálatos, innen különösen.
Megnéztük még az Eszterházy kastélyt (kívülről) és az Avasi templom romot a székely kapuval. Visszafelé lementünk a mólóra, igazi tavaszi, nyár elejei hangulat volt.
12 km-rel zártuk a napot.
Köszönjük a Rejtő munkáját! Evila, Advent, Dani

IMG_7179IMG_7192
IMG_7189IMG_7197
IMG_7208IMG_7214
IMG_7217IMG_7288
IMG_7305IMG_7316
IMG_7319 
stmester 2019.04.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Csak azt a sok lépcsőt tudnám feledni. A tanösvényen minden harsogó zöldben már. A kilátó toronynál a pótjelszó össze van firkálva.

P1030746P1030749
P1030753P1030757
P1030759P1030760
P1030764P1030766
csyzylacee22 2019.03.28 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönjük a rejtést!Kati, Laci! [Geoládák v2.2.5]

Luca007 2019.03.09 17:30 - Megtaláltam
Szigligeten túráztunk,
közben ládát találtunk.
volt itt minden:
mérges kutya,
kedves cica,
vár, kilátó,
fürödtünk.. ja nem az másnap volt :-)

izsolt 2019.03.09 17:30 - Megtaláltam
a vasárnapi hévízi fürcsike előtt körbesétáltuk Szigligetet a piros a (narancs)sárga és a tanösvény jeleken
annyi megnéznivaló volt, hogy a végén ránk is esteledett
köszi a rejtést

geoládászok 2019.03.09 16:46 - Megtaláltam
Megvan! Köszönjük a rejtést!

 
uvegeskornelia 2019.02.17 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SierraLima 2019.02.17 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

henger1 2019.02.17 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hörcsög 2019.02.16 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.2e] Ajánlom mindenkinek ezt a remek multit! A várban már sokszor voltam és a Tanúhegyek nyomában is megvolt, de rengeteg új eddig nem ismert helyre elkalauzolt a multi. Remek az útvonal-vezetése, jók a rejtések, köszönöm! Látszik hogy sok munkája van benne a rejtőnek!

Nitusz 2018.12.30 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Nemi91 2018.12.30 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tibi1983 2018.12.22 08:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Tetszett!

gyalogk 2018.11.18 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Ifkovics_család 2018.10.22 14:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Kádár-Németh család 2018.10.22 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.56
Megtaláltuk, köszönjük.

Ifialex 2018.10.21 16:50 - Megtaláltam
Tetszett a multi, köszi!

N.Zs. 2018.10.07 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Hazafelé álltunk meg Szigligeten borús időben. Néha az eső is szemerkélt, de meleg idő volt. Először az Óvár kilátóhoz lépcsőztünk 128+25 lépcsőt. A kilátás nem volt tökéletes, így nem sokat időztünk. A miko gyorsan meglett. Itt kezdett komolyabban esni az eső, siettünk vissza az autóhoz. Üldögéltünk, amíg elállt az eső, majd a Szentháromság-kápolnához is lépcsőztünk még 62 lépcsőfokot. A rejtés kiváló, de a fiola teteje törött.
A 3. pontot vártam leginkább. Szeretem a sziklákat. Hát... kicsit csalódás volt az agyon hirdetett Kamon-kő. Valahogy többet vártam. A Sziklafalon vastag borostyán gyökér mögötti üregben 2 mikroláda is van. Innen átruccantunk a GCmafe virtuális pontért, majd a várnál a pótjelszót olvastuk le. Voltunk már korábban a várban, és éppen záróra is volt.

Óvár feléIMG_1596
IMG_1597IMG_1602
alsó szintfelső szint
IMG_1599a kápolna felé
innen indultunk a tanösvényenlefelé csúszot.....
IMG_1625IMG_1626
IMG_1631 
Danicsi2116 2018.10.07 13:04 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Jó kis túra volt!

Bigmak 2018.10.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Az Óvárnál parkoltunk, innen végig gyalog mentünk végig a túrán oda-vissza, az eltévedésekkel együtt inkább 10 km lehetett, mint 7 ;-) A 2. pont után elindultunk toronyiránt a 3. felé, sikerült is GPS szerint kb. 30 méterre megközelíteni, amikor a helyi erők útmutatása szerint vissza kellett fordulnunk, mert machete és mászókötelek nélkül nem lett volna esélyünk közelebb menni :-) Úgyhogy visszafordultunk, újra visszamentünk a kápolnához és megkerülve a hegyet inkább végigmentünk a tanösvényen, ahol begyűjtöttük GCMAFE virtuális ládát is.

Köszönjük a túrát, nagyon szép helyekre vitt el! Méltó ahhoz, hogy ez legyen az első közös találatunk kedvesemmel :-)

QandB 2018.09.30 14:12 - Megtaláltam
megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Discover 2018.09.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC5346_DSC5350
_DSC5351_DSC5353
_DSC5354_DSC5356
_DSC5357_DSC5366
_DSC5367_DSC5370
_DSC5398_DSC5404
anna.medgyesi 2018.09.16 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zugi 2018.09.09 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Eredetileg szűkösebb időm miatt épp csak röviden terveztem útbaejteni Szigligetet és így csak a GCmafe ládát gondoltam levadászni, de mielőtt felmásztam volna annak nem kis szintemelkedést jelentő hegyére, mégis inkább átgurultam e multi első pontjához, mert féltem duplán mászhatok majd hegyet ha e multinak is van pontja azon a hegyen. És milyen igazam lett, ez így is lett! :)
Elkezdtem hát az első pontjánál az Óvár hegyén. Itt a láda könnyen meglett, majd mentem a kilátóra bámészkodni a szuper panorámában, ami elsősorban Badacsony irányába a legjobb.
Innen a kis Szentháromság kápolna következett, idilli helyen. Épp egy jegyespár fotózását végezték a helyszínen, nem hiába igazán megfelelő egy helyszín ez ilyesmire.
Pontok között csodás nyaralóit, mesés ódon nádtetős házak közötti kis utcáit ismerhettem meg Szigligetnek, amely települést korábban teljesen kihagytam mindig, hiszen erre jártamkor minden utam állandóan csak a várába vezetett. Úgyhogy ha nincs ez a láda, valószínűleg még mindig nem láttam volna ezt a csodás helyet. A 3. pontja vezetett fel a Hálás-tető nevű hegyre a Kamon-kőhöz. Maga a hegy erdeje és útvonala nagyon szép, buja zöld, árnyas zöldalagút szerű. Legnagyobb kánikulában is óv a napsütéstől az út során. De bevallom ettől a Kamon-kőtől kicsit többet vártam, csak egy nagy szikla töve. Lehet fel lehetett volna mászni a tetejéhez, de itt panorámát külön nem kerestem, hiszen az már több ponton is bőven megvolt a környéken.
Ezután egy a közeli bokrokban átszökkenő őz haladt el mellettem, majd így jutottam fel a GCmafe ládához. E hegyről lejövet onnan kocsival átgurultam a várhoz. Ekkor már naplementén is túl voltunk, a vár már bezárt. Ez kedvezett nekem a parkolásban, de így csak a pót jelszóhoz szaladtam fel. Viszont nem bántam, hiszen a várban sokszor voltam már, így azt jól ismertem.
Egy csodás fekvésű, látnivalókban gazdag települést mutatott be e multi, még akkor is ha hossza miatt pontjai közt a kocsit használtam inkább, de még így is sok gyaloglás van benne.

20180909_174244_resize_220180909_174314_resize_2
20180909_174434_resize_220180909_175319_resize_2
20180909_175335_resize_220180909_175418_resize_2
20180909_175648_resize_220180909_175913_resize_2
20180909_180018_resize_220180909_190143_resize_2
20180909_190331_resize_220180909_191438_resize_2
Mama és Papa 2018.09.09 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Nagyon szép hely .Jó rejtés. Köszönjük.

IMG_0888 
Lonka 2018.09.08 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nyikes101 és neoly 2018.08.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Ezt is megtaláltuk! :)

Bugár-orienteering 2018.08.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
A héten a környék látnivalóit, ládáit gyűjtöttük be.
Az 1-3 pontokat még 16-án délután jártuk végig, az utolsót ma, jó alaposan körülnézve a várban. A virtuális jelszórészletet nem találtam, de nem baj, a doboz megvolt.
Minden nagyon tetszett.

az 1. láda őre ma ő volt.
Soma00 2018.08.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést! Egy jó séta után a várnál csak a pótjelszót mertük bevállalni.

GCSZGV_1GCSZGV_2
GCSZGV_3 
annamatyi 2018.07.26 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Szép helyeket, jó kilátást mutató körtúra volt. A szúnyogok és böglyök csapatosan támadtak a 3. pont felé menet. Alternatív jelszót kerestem a 4. pontnál, mert a vár tele volt látogatókkal.

A kilátó őreAz utca névadója
Félpanoráma észak felé 
4D1Z 2018.07.24 15:00 - Megtaláltam
Jó kis túra volt, köszi a rejtést.

ellfelek 2018.07.19 17:00 - Megtaláltam
Természetesen a várban kezdtük a sétát, ami nagyon tetszett... Remekül felújjították és berendezték az egészet... Nekem nagyon tetszett... A kilátó és a kápolna is ötös... De a tanösvény sajnos nincs karbantartva, így elég zord volt az erdő azon része... Sok helyen kidőlve, rádőlve az útra a fák... De a vár... No az tényleg szuper :)
Köszi a rejtést!

IMG_20180719_151633IMG_20180719_153540
IMG_20180719_153558IMG_20180719_153620
IMG_20180719_154721IMG_20180719_155753
IMG_20180719_174141IMG_20180719_190537
fodordav 2018.07.18 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Régóta terveztük, hogy megnézzük közelről a Fonyódról évtizedek óta látott, a Badacsony bal szomszédjaként ismert hegyet. A javasolt sorrendben végigjártuk, tetszettek a bemutatott helyek. (A 2. pont után átautóztunk a tanösvény végéhez, a temetőhöz, így a végén a 4. ponttól a kocsi épp két gombóc fagyi távolságra volt.)
A tanösvény terepcipőt igényel, kicsit vadregényes.
A 3. ponton 2 fiola is volt egymás mellett, inkább fejmagasságban. Érdemes lenne a régit eltávolítani, mert abban a 4. pont E koordinátája hibásan 7-re végződik.
A váron látszik, hogy törődnek vele, van program, jók a táblák, lépcsők, rengeteg lelkes látogató volt az orkán erejű szélvihar ellenére. Szerencsésen sikerült a ládát megszerezni, visszatenni. Valóban féláron léphettünk be mindketten. A vár alatti Várkávézó kihagyhatatlan állomás, az általam próbált limonádé és fagyi is felejthetetlen élmény volt.
Köszönjük! Enikő, Dávid

ha2 2018.07.16 14:50 - Megtaláltam
Keszthelyi nyaralás közben jártuk végig a multit. Szúnyogok kiéhezve csaptak le ránk. A várban kezdtük a túrát, a koo.k ismerete nélkül. A nagy turistaáradatban jobb is hogy nem keresgéltünk. Alternatív OK. A kápolnánál gps nélkül is sima ügy. 3.ponton két jelszóhordozó is van. Rejtés profi. Az Óház kilátónál sajnos a rejtek közvetlen környékét illemhelynek használják.
Összességében szép, panorámás multi.

Robin13 2018.06.21 20:00 - Egyéb
A geoláda felújítva, lásd fentebb. Vigyázat: a nyári időszakban a tanösvényen kiéhezett szúnyogok inváziójára lehet számítani, javasolt szúnyogriasztó spray-t vinni.

bani 2018.06.01 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

molnar.m 2018.05.21 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.95
Koszi a rejtest, megtalaltuk, a 3. Ponton nem talaltunk semmit, de egy masik tura alkalmaval veletlen megtalaltuk a 3. Pont jelszavat, igy ki tudtuk kovetkeztetni a jelszot! :)

Roberto Kesser 2018.05.19 18:00 - Nem találtam meg
Tapolcára későn érkeztünk, mert a korábbi vonatot álmunkban sem értük volna el.
Ott sok volt a néznivaló, ezért pont a legnagyobb zivatarban tettük meg az aszfaltos szakaszt a Szent György-hegyig.
Ott a multithoz rossz irányból érkeztünk, ezért azt másfélszer megmásztuk, de szép volt, mint mindig.
Sajnos csak a csúcstól lefelé sütött ki a nap.
De az újabb aszfaltos szakasz legalább az erős sugárzás miatt volt kellemetlen és nem az esőzés miatt.
Szigligeten kanyarogtunk kicsit és a 2. pontnál kezdtük volna a multit ezúttal, de a mikró ládát nem leltük, a pót-felirat megújításra szorul.
Mivel az egyes pont már 2013-ból megvolt (bár a 2. is), és a 3.-hoz nem fűztem sok reményt (azt már akkor sem találtam, de most is van rajta új meg-nem-talált log), viszont a 4. pont már feltehetően zárva lett volna, továbbá az első pontra tervezett bivakolást az átázott hálózsákok miatt lefújtuk, így inkább rohantunk a Badacsonytördemici vasútállomáshoz, hogy elérjük az utolsó vonatot.
Majd legközelebb eljutok a Várba nyitvatartási időben is és még talán rohanásban sem leszek..

kismaczu 2018.05.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Csak a rejtő segítségével sikerült.Nagyon szép túra,mindenkinek ajánljuk.

2389. Szigliget varázsa (16)2389. Szigliget varázsa (17)
2389. Szigliget varázsa (19)2389. Szigliget varázsa (21)
2389. Szigliget varázsa (27)2389. Szigliget varázsa (28)
2389. Szigliget varázsa (31)2389. Szigliget varázsa (41)
2389. Szigliget varázsa (43) 
becko 2018.05.06 15:00 - Megtaláltam
Három napos geotúra, első nap Balatonfűzfőtől Szigligetig 13 találattal.
Ez is egy jó túra volt.
A kápolnánál szerintem nincs meg a doboz, a 3. pont helyét nagyjából tudtam, a jelszó részlet adta magát.

10yei 2018.05.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
A kápolnánál sajnos hiába kerestük négyen hosszasan a fiolát, azt nem leltük. Tartok tőle, hogy lába kélt. De a rejtő telefonos segítségével tovább tudtuk folytatni ezt a szép kis túrát. Ezúton is köszönjük a rejtést!

kattamaki 2018.04.30 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Sajnos, csak pótjelszóval sikerült, mert a tegnapi és mai melegben a gyerek totál kikészült.
Csoda, hogy a várhoz feljött...
Köszönjük, ha a mellékelt fotó alapján elfogadod.
Anita, Bálint, Zsolt

U.I.: Köszönjük szépen az emailes visszajelzésedet. :-)

[Jóváhagyta: Robin13, 2018.05.02 09:31]

GCSZGV 
kattamaki 2018.04.30 15:59 - Egyéb
Sajnos, csak pótjelszóval sikerült, mert a tegnapi és mai melegben a gyerek totál kikészült.
Csoda, hogy a várhoz feljött...
Köszönjük, ha a mellékelt fotó alapján elfogadod.
Anita, Bálint, Zsolt

IMG_20180430_15594 
bigmick 2018.03.23 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.4f]

GCSZGV_20180323114720.jpg 
GaZiRo 2018.03.15 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Köszönjünk a rejtést.

lypapp 2018.02.24 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Köszönjük, megvan!

Furtyka 2018.02.11 18:13 - Megtaláltam
A vege mar sotetben lett meg. Koszonom a rejtest! :)

halaszkiraly 2018.01.09 14:48 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a ládák állapotát! Üdv: ládadoki

laszloistvan 2017.12.29 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Jól szervezett és rejtett multi pazar helyszínen, az egykori Szirtes-házban régi és új emberekkel robbantott gasztroszociális élménybomba után. Az Óvár régi tartozás (alig hiszem, hogy nem jártam még itt - utoljára pár hete a Tanúhegyek TT-n hagytam ki mint bónusz-pontot), a Rókarántó kellemes nosztalgia, a Kamon-kő halvány(an maradó) emlék, a vár sötétben és ingyen újratöltött kaland (pedig előzőleg csak a pótjelszó tűnt reálisnak). Több hónap ládaböjt után igen jól esett évzárásképpen Pongival a barátságos téli napon.
Több állomás kapszulája törött (az Óvárnál ráadásul az üregből kidobva találtuk - bezacskóztuk és visszarejtettük). Egyelőre jól működik, de távlatilag karbantartás javasolt.

Stark család 2017.11.15 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Mindhárom mikroláda kupakja törött és az üvegcsék belül párásak, nedvesek. :-(
Köszönjük a rejtést! Nagyszerű napunk volt! :-)
Jól láttuk, hogy a hangyás ház oldalán rántják a rókát a Rókarántón?

kilátás az Óvárbólkár lett volna nem megnézni
a multi egy újabb "kötelező eleme" :-)kilátás az Óvárra a Rókarántóról
kilátás a Kamon-kőtől a kápolnára.
. 
Ekarp 2017.11.02 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A várban jártunk már sokszor, a kápolnánál is néha. A Kamon-kőhöz és az óvárhoz viszont csak a láda apropóján jutottunk el, köszönjük, hogy ide csaltál!
Nagyon jó hangulata volt a falunak a késő őszi napsütésben, élveztük a pontok végigjárását.

Detty & Zoli 2017.10.01 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Badacsonytördemici hétvégénk első találata, melyet még szombaton kezdtünk el keresni (1-2. pont) és vasárnap fejeztük be a 3. és a 4. pont levadászásával.

Köszönjük rejtést, szép helyekre vitt el ez a láda is.

Detty & Zoli

MoMaszter 2017.09.26 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Tetszett a multi! Mars3696 képes volt bedurrant térdízülettel végigmászni rajta! :)
Az első ponton, az Óvárnál a el van törve a kupak!

Kilátás Óvár kilátóbólNem őszinte a mosoly bedurrant térdízülettel
bagolyvera 2017.09.07 23:59 - Megtaláltam
Végigjártuk, tetszett! Köszönöm a rejtést!

dsnine 2017.08.29 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Esteban62 2017.08.27 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170827_182159 
FreEve 2017.08.25 17:23 - Megtaláltam
Szigliget számomra eddig ismeretlen részét mutatta meg a játék, nagyon tetszett, még úgy is, hogy a .com- os oldal alapján csináltuk csak, és ott nem túl sok a segítség, de így is meglett, megérte a megpróbáltatást, amit a 3. pont elérése jelentett ebben a melegben. Köszönöm az élményt!

GBoys 2017.08.25 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Egy kellemes túra keretében megtaláltuk!

Köszönjük!

hitamas 2017.08.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Családos nyaralás Szentbékkállán ... minden palack a helyén, a ládát távirányítással nem sikerült megtalálni, maradt a pótjelszó ... :)

zaskl 2017.08.18 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

sovi85 2017.08.12 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jól bejárattad a szigetet ;-) Köszi [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

petiba 2017.08.05 11:40 - Egyéb
Csak 50%-os a kedvezmény... Vagy másnak szebb a mosolya. ?? [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zsuzsi&Akos 2017.07.17 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Pár hete jártunk az 1. pontnál, sajnos a mikro kémcső törött darabjai már akkor szétszórva hevertek, a leírás szintén. A 3. pont kémcsövén a kupak törött. A várba menet jeleztük a geoláda keresési szándékunkat, erre ingyen engedtek be, ami ugyan meglepő volt, de nagyon örültünk neki :-)
Összességében fantasztikus Szigliget, és csodás helyekre vezetnek a pontok. Aki teheti, látogassa meg az avasi templomromot is Szigligeten. Köszönet a rejtőnek!

Tonykopter 2017.07.15 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Felleltük! Nagyon szép volt! Köszönjük!

Robin13 2017.07.03 23:59 - Egyéb
Az 1. pont mikrofiolája lehet, hogy eltünt ezért a pótjeszót és a 2. pont koordinátáit a kilátó ÉNY. tartó fa oszlopát keresztező deszka hátsó falán lehet megtalálni.

HunNia72 2017.07.02 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Nagyon élvezetes túrát tettünk, gyönyörű helyekre vittek a ládák. A kilátás mindenfelé meseszép. Köszönjük!

bence máté 2017.06.24 15:00 - Megtaláltam
ok

RoriZo 2017.06.18 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

hesim 2017.06.12 18:46 - Megtaláltam
Ehhez a multihoz több mint egy év kellett, de megvan végre! :)

sio 2017.05.21 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.05.20 20:11 - Megtaláltam
Tanúhegyek 50 tt-ről letérve. Jó volt látni, hogy a váron kívül is van világ.

ViczianSz 2017.05.20 20:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a kellemes kis sétát. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

cav004 2017.05.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
ok

Ragacs 2017.05.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Tényleg varázslatos...

Csureszh 2017.04.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Jó kis túra volt, de megérte. A várnál ettem finom sajttortát. A várba most nem mentünk be, mert sokszor láttuk már, így ott a pótjelszót kerestük meg. Útközben a a Magányos fenyőt is levadásztuk.

AlanTheWild 2017.04.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.66
Szigligeti családi séta keretében. Köszönjük!

2017-04-15 0012017-04-15 007
2017-04-15 0082017-04-15 011
2017-04-15 021 
Csaba és Kati 2017.04.01 12:27 - Egyéb
Ezen a szép kora nyári napon Szigligeten kalandoztunk, sétáltunk fagyiztunk, bejártuk a rejtés majdnem minden pontját, és fent voltunk a várban, ahonnan csodálatos a kilátás. Még mindig megvan Szigliget varázsa!
Szép nap volt!

A várA kútnál
A várbanKilátás a várból
A vár fokánA végládával
H+W 2017.03.17 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

farnerz 2017.03.03 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megvan! Nagyon tetszett a túra..köszönöm!!Kiváló Multi!

szenor 2017.02.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
A leírás segítségével mindent könnyen megtaláltunk. A várral kezdtük, aztán jött a többi. A végén minden összejött. Köszönjük a rejtést.

Toti 2017.02.19 13:39 - Megtaláltam
Az osszes jelszohozdozot konnyen megtalaltuk. Szep helyekre vittek a pontok. Koszonjuk a rejtest. Alexa, Niki, Toti [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

alcala76 2016.10.31 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Jó kis túra volt, szép lett a vár is, igényesek a rejtések, a 3. ponton törött a kupak, a 4. pontról hiányzott a láda (remélem, csak én néztem el vmit), az alternatívot a sötétség miatt alig találtuk. Egy fém lapos megoldás szerencsésebb lett volna.

Kilátás Badacsonyrakilátás Badacsonyra
Őszi színekŐszi színek
Hangyás ház :)Naplemente a várból
VárVár
VárVár
Benedek_Vulkán 2016.10.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Nagyszerű túra volt csodás helyeken. A Szabadság utcában parkoltunk, összesen 8,5 km-t gyalogoltunk. Köszönjük ezt a nagyszerű multit, minden pontján láttunk valami érdekeset.

Zivatarlány 2016.10.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Nagyszerű túra volt csodás helyeken. A Szabadság utcában parkoltunk, összesen 8,5 km-t gyalogoltunk. Köszönjük ezt a nagyszerű multit, minden pontján láttunk valami érdekeset.

Csövi 2016.10.23 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Floribundus 2016.09.19 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Gejóka 2. ládaüldözése.
1. helyen kb rejtetlenül hevert a 'spóratartó' :) fiola a földön (kupak törött), berejtettük egy hasadékba.
2. helyen feltehetöen kiesett a kereső kezéből és legurult, a nem csupán eső áztatta aljnövényzetben, a meredély alján találtunk rá - üresen bár, de visszahelyeztük a résbe (kupak itt is törött)
3. rejtek ok (qpak törött)
4. itt minden rendben
Nagyon jó kirándulás volt, köszi!

serb.orsi 2016.09.09 23:59 - Megtaláltam
Ez egy elég nehéz multi volt! Idő hiányában kocsival jártuk be, a meleg és a pontatlanságok miatt viszont megszenvedtünk vele.
Az 1. ponton a láda (konyhai doboz) nem a kőfalban van, hanem egy fa gyökere rejti, kővel álcázva. A dobozka 4 füléből már csak 1 van meg.
A 2. ponton csak a mikroláda összetört és megmaradt darabjait találtuk meg. 1,5 hónapja sincs, hogy a rejtő rendbe rakta a pontokat, meglepő, hogy eddig tartott ki.
A 3. és 4. pont teljesen rendben volt. A végláda kívül-belül egy különösen tetszetős darab :)
A környék nagyon szép, a láda valóban gyönyörű helyeket mutat meg.
A gps felmutatása a várnál 50% kedvezményre jogosít, de előre kell szólni, mert a pénztáros, ha látja is a műszert, magától nem adja meg.

mozgo 2016.08.28 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.86
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSC_0185 
A2M 2016.08.27 20:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

leg3nd 2016.08.27 20:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2016.08.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Balatoni hosszú hétvége során. Köszi

nrudi 2016.08.26 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! ZMER
Egyszer már sok évvel ezelőtt nekifutottunk ennek a multinak, de akkor a 2. pont után ránksötétedett és nem tudtunk befejezni, most elölről kezdve végigjártuk újra, nagyon szép volt. Újdonság volt a feltárt óvár és az ott álló kilátó.
Rossz hír viszont, hogy a 2-es és 3-as mikroláda kupakja törött és nagy a veszélye a beázásnak és félő, hogy olvashatatlanná válik a következő pontot és jelszórészletet hordozó papír. Most még gond nélkül olvasható, igyekeztem úgy visszarejteni, hogy az így is maradjon, de kell az új kupak!!!

halaszkiraly 2016.08.14 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

túrapocokok 2016.08.12 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

SIBIGYI 2016.08.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Ismét egy gyönyörű helyen, ragyogó napsütésben. Köszönjük a rejtést.

Bettike75 2016.08.06 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zsuzsi és Palcsi 11010713 2016.08.01 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Köszönjük szépen ezt a csodálatos kirándulást! Gyönyörű a táj!

Robin13 2016.07.31 12:21 - Egyéb
A multi pontjainak karbantartása megtörtént és új geoláda került a 4. ponthoz, sok új ajándékkal. Az 1. ponton a rejtekhelyet takaró nagyobb követ kérném állítva ugyanugy visszahelyezni és a fiolát kisebb kövekkel alátámasztani, hogy az üreg párkánya alatt védve maradjon. Köszönöm és szép szigligeti élményeket kívánok.

öregmedve 2016.07.11 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Nagyon szép Szigliget.

lepke 2016.07.11 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.95
Nagyon büszke vagyok magamra, hogy minden rossz ómen ellenére végiggyalogoltam a szörnyű forróságban ezt a nehéz multit.
Azzal kezdődött, hogy kiderült, a busz csak a bekötőútig visz bennünket, és ezzel egy időben pedig lemerült a GPS-em. Igen nekibúsultam, mihez kezdjek most, de aztán legott lefutottam a faluba venni elemeket, Öregmedve meg a várnál várt:)
Még soha nem akartam feladni a keresgélést annyiszor, mint most, kivált az első pontig haladtam nehezen, mi több, már egyenesen a játékból kezdtem kiábrándulni. Itt van ideje hangot adnom a bosszúságomnak azt illetően, hogy csupán az autósokra gondol sok rejtő, és sajnos gyakorta magam sem kalkulálom bele a vonattól, busztól való plusz kilométereket.
Még nem volt vége a pechsorozatnak, mert az 1. ponthoz közeledve, nem értettem, miért nem lelem a fiolát, már jöttem is visszafelé a lépcsőkön azzal, hogy hagyom a csudába az egészet, amikor észrevettem, hogy a magányos fenyő koordinátáira mutat a GPS. Nosza, új erőre kaptam, visszavágtattam a ponthoz, el a 2.-hoz, és itt már nem volt kétséges, hogy a fenyegető hőguta ellenére végigjárom az utat.
Öregmedve telefonon tartotta bennem a lelket, és az utolsó ponthoz érve már együtt kerestük meg a ládát.
Szigliget gyönyörű, örömmel láttuk, hogy itt még az új építésű házak is illeszkednek a műemléki környezetbe - gondolom, előírás is, hogy nem lehet mindenféle szedett-vedett, ízléstelen lakokkal belerondítani a tájba.
Hah, a táj! Egyik legszebb Magyarországon.

balaton 009balaton 011
balaton 012balaton 015
balaton 013balaton 016
matyaspeter 2016.07.10 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kertész család 2016.06.30 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyon jól összerendezett ládasor.Élveztük a keresgélést és a látványt.Minden pont külön-külön is olyan élményt adó,hogy talán megért volna egy-egy önálló rejtést.Köszönjük a rejtést.

lanyiz 2016.06.11 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Természetbarát szakkörös kirándulás alkalmával, egy 13 fős csapattal kerestük fel a multi pontjait. Nagyszerűen éreztük magunkat. Köszönjük a rejtést!

LionDaddy 2016.05.28 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
20. házassági évfordulós tapolcai hosszú hétvégénk 2. napját Szigligetnek és a Tavas-barlangnak szenteltük.
Délelőtt ennek és a GCMAFE ládának köszönhetően keresztül-kasul bejártuk Szigligetet, sok szép helyet, érdekességet láttunk.
A multi pontjainak rejtése tetszett, csak a 3. ponttal voltam kicsit gondban, mert a sziklafal és a fák miatt a műhódvétel gyenge volt. A jel nagyon ugrándozott, de a leírás és a borostyán segített. A várban lévő - nem kicsi - végláda rejtése pazar, a kilátás csodás arról a pontról.
Kellemes élmény volt, hogy a vár lábánál lévő parkolóban nem kellett fizetnünk, ezt a pénzt elköltöttük egy finom kézműves fagyira a várbazárban. :)

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg, otthon kiegészítve]

P1350162P1350165
P1350170P1350172
P1350175P1350176
P135017920160528_105242
P1350182P1350191
P1350195P1350201
P1350203P1350205
P1350206P1350212
P1350213P1350219
P1350220P1350225
P1350230_stitchP1350234
P1350235P1350237
P1350244P1350245
P1350258 
fullz 2016.05.16 15:30 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

tabletta 2016.05.07 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

james 2016.03.31 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

katijoko 2016.03.27 17:05 - Megtaláltam
Az 1. láda már csak 1 ponton záródik.Még szerencsére nem ázott be.Hosszú túrával jutottunk célhoz.Köszönjük.

mapet50 2016.03.12 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Szép település.

emmerwald 2016.02.16 14:00 - Megtaláltam
Ok

Laminsio 2016.02.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi

reprocesszor 2016.02.01 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Utószülinapi séta Somogyi Hóvirággal.
A várban egy lélek sem volt, így az igazi.
Köszi!

Somogyi Hóvirág 2016.02.01 14:44 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

petheovacka 2015.11.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.42
A mai kis munkakerülős ládavadászatot e szép kis multi köré építettem. Minden pontja tetszett, szépen végigvezet a szigligeti látványosságokon. Egy kicsit megkevert az első pont com-os/hu-s koordináta eltérései, de aztán könnyen meglett. Innen már sínen voltam és szépen összeszedtem a puzzle részleteit. A pótjelszót is megtaláltam a várnál, de mivel nyitva volt, ezért akkor már szétnéztem a Balaton Várában is és meglett az igazi láda is. Nagyon izgalmas a vár körbejárása és gyönyörű a kilátás fentről. Minden kesser számára alapmű! Kösszi.

3+
z-khegyek
wzoli 2015.11.11 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
22 C fokos őszi napsütésben találtuk meg a multi pontjait, remek volt.

Piroskaa1 2015.11.02 12:18 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Párommal Blue Malival [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kiaribua 2015.10.25 16:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Sanchoo és M. 2015.10.04 15:00 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű, de hát attól érdekes.

Ha elaltattam a Pamacsot, megírom a megtalálás hiteles történetét. :)))

Nos, Pami szunyókált, itt a keresés rövidke története.

Ignis9 2015.10.03 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Nagyon jó kis multi egy nagyon szép helyen! :) Köszönöm a lehetőséget! :)

 
a-beatrix 2015.09.27 13:30 - Megtaláltam
Keszthelyről hazafelé dzoli1 társaságában egy jó kis séta, az utolsó ponton alternatív jelszóval /2.

 
dzoli1 2015.09.27 00:00 - Megtaláltam
Hévízi és környéki ládázás.

Petyóó 2015.09.11 14:00 - Megtaláltam
Megvolt, köszi a rejtést!

Kisdecso 2015.08.26 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Közös megtalálás Kislányommal Estyvel. Fényképek később. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]
- Szigligeti nyaralásunk alkalmábol 3 részletbe.

Kis Családom az Óvárban
 
Esty 2015.08.26 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

szilo 2015.08.23 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

feldefanni 2015.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltum!

bmxlacko 2015.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk!

urbanj 2015.08.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
A multi által Szigligetnek olyan részeit is megismertük, amit eddig nem ismertünk. Nagyon szép helyekre vittek a pontok, köszönjük a rejtést.

szlaura 2015.08.21 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Autóval tettük meg a pontok parkoloi közti távot. De azért ígyis sokat kellett ssétálni. Ha mindent gyalog kellett volna, sokkal sokkal hosszabb lett volna, nem bírtuk volna. A vár nagyon tetszett :) köszönjük a rejtést!

altipeti 2015.08.21 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük az élményt!
Altipeti és Micike

jaky 2015.08.16 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk Katával, Vikivel, Danival. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zsuzsi es sanyi 2015.08.06 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
A hőség miatt elég kemény volt, de a látvány miatt megérte. Köszönjük!

whaides 2015.08.04 12:34 - Megtaláltam
Levadászva! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

oktobence02 2015.07.31 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

baranyaifiú 2015.07.30 14:40 - Megtaláltam
Ok!

tmolli 2015.07.30 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2015.07.18 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Mostani nagy túránk egyik legjobb multi ládája volt az északi parton.

notram03 2015.07.12 08:30 - Megtaláltam
Levadásztam!

mbf05 2015.07.12 08:30 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a rejtést!

benist 2015.07.11 10:00 - Megtaláltam
Félnapos program volt a négy pont felkeresése, de jó helyekre vitt el. Az 1-es pontnál a korábbi falüreg üres volt, a fiola egyfülű dobozban a kilátó DNY-i oldala alatt fa gyökere közt, kővel takarva. A kápolnánál hatalmas tömeg, egyszerre szerveztek oda keresztelőt és katonai megemlékezést. A fiola felöli oldalon senki, így előkerült. A Kamon kői túránk a pincétől indítva elég kiadósra sikerült, jó sok szinttel. A doboz rögtön meglett, a szikla impozáns. A melegtől némileg tikkadtan a 4. pontnál már csak a pótjelszót gyűjtöttem be, de a várat már korábban láttuk, a többi pontot viszont még nem. Szigliget egyébként egyedien szép hely.

Szili83 2015.06.28 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
1. pont és 2. pont tökéletes.
A 3. pont valóban nem túl izgalmas. Nincs igazi látványosság, csak maga az erdőjárás szépsége.
A 4. pont, a vár és a kilátás viszont csodaszép.
Köszönjük a a rejtéseket.

NZs 2015.06.25 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.88
Munka-kessing.
Balatongyöröki dolgom végeztével a múltkor, a györöki kilátóból kinézett Szigligeti Vár felé vettük az irányt. Éhesek voltunk, ezért első megállónk az Aranypatkó Étterem volt a kis téren. Jót ettünk és a kiszolgálás is elsőrendű! Jóllakva indultunk a multi első pontjához.
A leírásban megadott parkolótól felmásztunk a meredek lépcsőkön a kilátóhoz és megkerestük a ládát. A leírással ellentétben egy fa alatt, egy hagyományos ládában leltünk rá a hengerre, de a dobozban azon kívül egy logbook is volt. Tetszett nekünk a kilátó is, meg az onnan látható panoráma is.
Kocsival elgurultunk a második pont felé, de egy zsákutca tábla utunkat állta, ezért az útkereszteződésnél leparkoltunk és gyalogosan indultunk a kápolnához. Gyorsan meglett az itteni henger, pedig jól el volt rejtve. Szép a kilátás innen is!
Erősen közeledett a napnyugta ideje, ezért kilépve indultunk el a Kamon-kőhöz. Nagy kerülővel, komoly emelkedőn értük el a 3. pontot. Ez igényelte a legtöbb energiát és ez a pont a legkevésbé érdekes. Nyugodtan kimaradhatott volna a multiból, kevesebb nem lett volna tőle. Egy bazi nagy szikla, de ennyi. Kilátás nincs, csak iszonyú mennyiségű szúnyog! Csalódás volt. Kapkodva kerestük a jelszóhordozó hengert és a szürkületben sietősen lépkedtünk visszafelé a bejárt úton. A kocsihoz visszaérve egyenesen legurultunk az Aranykagyló utcán a vízparti úthoz és azon visszafelé az étteremig, majd ott jobbra felfelé a Várhoz. Megkerestük az alternatív jelszót a táblán. A kaput már bezárták, de azért körbesétáltuk a romot, így végülis láttunk majdnem mindent... ;-)
Hangulatos, jó hely Szigliget, érdemes volt eljönni ide!
NZs & Dóri

csirkemell steak körtében sütött mézes, diós márványsajttal, fettuccinivelA Ház cicája éhes
lépcsők a dombradeszkavár az óvár-hegyen
fenn a várbankilátás a Badacsony irányába
2. pont: Szentháromság kápolnarácson belesve
"a toronyban egy harang lakik"A Királyné szoknyája a kápolnától, tetején a zászlórudak
bogaras ház - útközbenpanoráma - útközben
oda megyünk fel, rövidíteni sajnos nem lehet...C'mon kő
A 2. pont a 3.-tólkerengő
várbelsőkilátás
naplemente az ablakban 
kia71 2015.06.20 10:36 - Megtaláltam
Klasz kis multi. Tetszett. Köszönet a rejtésért.

geooszi 2015.06.20 00:00 - Megtaláltam
Nagyon klassz hely Szigliget várastul, mindenestül! Köszi! :)

nmárti 2015.06.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Szép volt, mint mindig:))Klasszul felújították. Köszi a rejtést! A fagyi a vár alatti fagyizóban verhetetlen!! :)

gege68 2015.05.11 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam én kis feleségemmel. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Antissimo 2015.05.03 17:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Az első három pontot egy kiránduláson, az utolsót ma a várban gyűjtöttük be. Köszönjük a rejtést, segített Szigliget felfedezésében! :)

Tiszaparti 2015.05.01 16:00 - Megtaláltam
Köszi!

z0ly 2015.04.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Megtaláltam!

Pilis50 2015.03.22 14:15 - Megtaláltam
Végül sikerült összerakni ...

Kokó 2015.03.21 18:25 - Megtaláltam
Rövidtávon leküzdöttem, de a végén őriztem a pontot! A "varázs" átjött, mert élveztem az itt eltöltött időt!

 
kópé1993 2015.03.21 17:12 - Megtaláltam
TT alatt és után meglett. Köszi a rejteseket.

EUKE999 2015.03.21 15:40 - Megtaláltam
Megvaaan. Köszönöm a lehetőséget és a rejtést. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bajuszcica 2015.03.21 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
GCTT07 rövid távja közben összeszedve. Köszönjük a rejtést!

 
nbokan 2015.03.21 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
GCTT07 teljesítése közben végigjártuk a pontok. Nagyon tetszett, kösz a rejtést.

kectam 2015.03.21 14:20 - Megtaláltam
GCTT07 alatt szedegettük össze a pontokat. Remek kis multi, nagyon élveztük, köszönjük a lehetőséget

abacus 2015.03.21 14:08 - Megtaláltam
GCTT07 rövidtávja közben jártuk végig a pontokat, utána pedig bejártuk a várat.

geodorka 2015.03.21 14:08 - Megtaláltam
GCT07 közben apával.

Szabó família 2015.03.21 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Geocaching Teljesítménytúra közben Zsolttal, Zolival és népes csapatával közösen.

NagyKG 2015.03.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltam, köszi!
GCTT07 közben.

lebert63 2015.03.21 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCSZGV_20150321110128.jpgGCSZGV_20150321110149.jpg
GCSZGV_20150321110206.jpgGCSZGV_20150321115631.jpg
Lopakodó 2015.03.21 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1d] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2015.03.21 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1d] [wapon beküldött szöveg]

Evi&Roby 2015.03.21 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

SzigligetenSzigliget kikötőjében
cila 2015.03.21 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
GCTT07 során összegyűjtve :) Köszönjük a rejtést!

Makimókus 2015.03.21 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
GCtt07-en, klassz volt, köszi!

Parmerozpazepan 2015.03.21 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Szuper multi, begyűjtve TT során. Köszi.

Csizmások 2015.03.21 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Köszi!

Kofola BT 2015.03.21 12:23 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BDT 2015.03.21 12:23 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

19izsi73 2015.03.21 12:23 - Megtaláltam
A végláda már évekkel ezelőtt meglett, de a sors úgy hozta hogy a többi pont kimaradt; pedig számtalanszor elmentem mellettük, de a társaság, a hangulat miatt kimaradtak...most végre pótoltam a hiányt...

Dr.Lada 2015.03.21 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Elkövetve [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

A GCTT alatt teljesítettük a multit Mazsola69-el és Szabó familyval. A TT után meg felmentünk a várba a ládáért, na meg a panorámáért.:-) Már jártam párszor a várba, de ide mindig jó újra felmenni, hisz mesés a panoráma. Persze a többi pontról is remek panorámában volt részünk.:-)

Zazi és a Lányok 2015.03.21 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
A GCTT07 rendezvénye során, mi a teljesítménytúra alatt kerestük meg a pontokat. Szuper tavaszi időben, jó társasággal. Az ebéd is ízlett! Szigliget még mindig szép!

mazsola069 2015.03.21 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCTT07 közben gyűjtöttük be a pontokat. Igényesen kivitelezett multi 1 remek helyen, köszi a rejtést.

narp 2015.03.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam

befi 2015.03.21 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pók 2015.03.21 11:50 - Megtaláltam
behálózva

TigerCat 2015.03.21 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2015.03.21 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

jpal 2015.03.21 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
GCTT07 kapcsán kerestük meg ezt a négypontos multit. Mivel ez egy kötött sorrendű multi és a túra útvonala nem ebben a sorrendben haladt, valamint a szigligeti vár zárva volt, a 4-es pont tartalék jelszavának helyére az 1-es ellenőrző pontnál külön felhívták a figyelmet. Az 1-es pont egybe esett a 2-es ellenőrző ponttal, a 2-as pont szintén a túra útvonalára esett. A 3-as ponttért kellett tennünk egy kitérőt, de megérte.
Tényleg varázslatos hely Szigliget, köszönjük a lehetőséget.

A 4. pont tartalék jelszavánálSzoborlány
Az 1. pont: ÓvárKilátás a Rókarántó dombról (2-es pont)
Kilátás a Kamon-kőtől (3-as pont)A szigligeti vár
SirLes 2015.03.21 10:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bbianka 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam
GCTT07

bferi 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam
GCTT07

szirteyzsu 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam
GCTT07

zsomle13 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
.

Szamárfül 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Köszi a rejtést!

TücsiTeam 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
A teljesítmény túrával összekötve levadásztam.

Gyombi 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam
Gctt közben

Hagyma 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Megtaláltuk, köszönjük !

CacheFinder 2015.03.20 15:47 - Megtaláltam
A GCTT07 előtti délutánon, gyönyörű időben jártuk végig a multit. Nagyon tetszett a pontok környezete és a kilátás. Megérte a TT rövid távjának gerincéül ezt a multit választani. Köszönet a rejtőnek, hogy hozzájárult a 4. pont ideiglenes publikusságához megkímélve ezzel a túrázókat attól, hogy még egyszer fel kelljen másszniuk a várba.
Köszönjük a rejtést!

waneqr 2015.03.08 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Köszönjük a lehetőséget!

Fenilefrin 2015.02.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Meglett, köszi a rejtést! :D

Hektor 2015.02.14 17:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

rakoskato 2015.01.28 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Havas,téli terepen nehezen szántam rá magam egy multira.Nem bántam meg! Keszthely környéki fél százados múltamból kimaradt Szigliget.Éppen ideje volt... Köszönettel.

WADMAC 2015.01.03 14:05 - Megtaláltam
Köszönjük!

Jadrana 2015.01.03 14:05 - Megtaláltam
Remek túra volt, szép helyekre jutottunk el és Szigliget összes dombját megmásztuk. :-) Még sosem jártam itt előtte (bár a várhoz már régóta szerettem volna eljutni), így örültem, hogy most a multi pontjait követve alaposan bebarangolhattuk a községet. Az Óvárhoz vezető lépcsőkön való közlekedés kalandosra sikeredett, mert nagyon jegesek voltak, de a további útvonalon semmi probléma nem volt az olvadó, havas terepen. Köszönjük az élményt!

Kilátás az Óvártól...... még sütött a napocska is...
... és a kápolnátólA kápolna
És végre fent a várban 
navigaator 2015.01.01 00:00 - Megtaláltam
-

kolegergo 2014.11.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
Nem volt könnyű de megérte bár a néhány pont szerintem felesleges. Köszönjük!

kobcikrajci 2014.11.19 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.35
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Esőszüneti szigligeti túra a vasútállomásról indítva. Tényleg varázslatos szépségű hely, amit a kiadós séta során bárki láthat. A hangulatfokozáshoz hozzájárult, hogy 1-2 helybeli embert leszámítva semmi nyüzsgés nem volt, illetve egész délután szépen aranyozta a tájat az őszi nap fénye. November ellenére a vár is nyitva volt még!

jupipi 2014.11.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Ködben, térdfájdalmakkal, de nagyon szép helyen, jó társaságban! :)
Köszi!

Levin 2014.11.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
.

Vargapapamama 2014.10.28 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Szép túra, köszönjük a rejtőnek!
Az első ponton a láda nagyon rendetlen volt, tettünk bele logbookot, és jétékleírást, valamint becsomagoltuk egy nejlonnal. (Fa tövében van a láda). Az utolsó ládába valaki egy cukrot tett, ami szétolvadt, így minden ragacsossá vált. A cukrot kidobtuk. Kérjük a kessertársakat, hogy ennivalót ne tegyetek a ládákba (hangya veszély), ha nincs normális ajándék nálatok, akkor ne vegyetek ki semmit, és ne tegyetek bele semmit. Ez még mindig jobb mint mindenféle vacakkal teletömni a ládát.
Vigyázzunk a játék szépségére!

Skali&Margó 2014.10.26 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.83
Süllő fesztivállal egybekötve.

fodor8peter 2014.10.26 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést, szép helyekre vitt, eddig csak a várban voltam Szigligeten.
Az első pontot nem falmaradványban, hanem egy fa tövénél találtuk meg.
A harmadik pontot visszatettem a borostyángyökér mögé.
Sajnos a végládába egy intelligens játékostársunk egy szem cukorkát helyezett el valamikor, ami az idők folyamán elengedte papírját és szétfolyva összeragaszt mindent. :( Egy komplett tisztítás kellene.

melinya 2014.10.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget:-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Telkess 2014.10.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Második nekifutásra (?) ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

 
Kilátó 2014.09.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Két részletben, néhol a kerékpárt hátrahagyva

 
K.L. 2014.08.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Nagyon jó túra, bár én nem szeretem a láncba kapcsolt pontokat, mert nem tudom megtervezni, hogy honnan induljak, mennyi ideig fog tartani a végigjárásuk, és mivel menjek. Most is kerékpárral indultam, de inkább csak akadályozott.

Lazso 2014.08.26 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Nagyon élveztük ezt a multit, Szigliget gyönyörű még így nyár végén is. Köszönjük a lehetőséget. Lazso és családja

Jankomedia 2014.08.25 00:00 - Megtaláltam
Sikerült ezt a multit megtalálni. :)
Szigliget gyönyörű mindenkinek ajànlom.

Strombus 2014.08.22 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Jaj, de régen szerettem volna már bejárni Szigligetet és megszerezni ezt a ládát! Nem okozott csalódást. Nagyon élveztem a dombról-dombra föl-le kirándulást, a szimpatikus rejtéseket és alig vártam, hogy végre a várig jussak, ami minden oldalról nézve oly impozánsan magasodik a csúcson. Sajnos elég későn értünk Szigligetre, mert útközben is elládáztuk az időt, így hiába szedtük a lábunkat, a vár közelébe már csak nyitvatartási idő után értünk és már előre szomorkodtam magamban, hogy végre itt vagyok, mégse lesz vár és igazi láda, csak külső nézelődés és pótjelszó. De azért amilyen gyorsan csak tudtam, nekiiramodtam az utolsó dombnak is. És csodák csodája, hiába volt már este 8 óra, majdnem sötét, épp egy autó jött ki a vár területéről és ott volt még a portás is, házikójában égett a lámpa! Elővettem legszebb mosolyomat és legnyájasabb hangomat és szépen kértem, engedjen be csak pár percre, csak a geoládát hadd keressem meg.
- Micsodát?
- Tudja, a geocaching játék! - és mutattam a GPS-emet.
- Nem tudom, mi az, de csak menjen!
Így nagy boldogan bejutottam. Izgatottságomban, örömömben hogy sok évi ácsingózás után végre itt lehetek, nem találtam meg hamar a ládát. Rossz helyen kerestem. Aztán lehiggadtam, gondolkodtam és akkor meglett a szép méretes doboz.
Úgy látszik, ilyenkor nem 7-kor zár a vár vagy valami rendezvényre készültek, mert rajtam kívül is voltak emberek, nézelődők. Valamivel utánam érkező kessertársamat is készségesen beengedte a portás bácsi. Ő azzal az ürüggyel kéretkezett be, hogy én már benn vagyok. :-) Kifelé, már teljes sötétben, szépen köszöntünk és megköszöntük a bejutás lehetőségét. Portás bácsi kikiabált a házából: - És megtalálta?
Péter60 válaszolt: - Igen.
- Nem maga, hanem a hölgy, amit keresett!
Megnyugtattuk, hogy az is meglett, nemcsak én. :-)

A szép hely, a jó rejtés, a bájos jelszó, a kedves portás nagyon jó záróélmény volt ez a mai napra. Sőt, még csak a mai kessernapra, mert ezután következett a Balatonfüredi Borhét meglátogatása és a többrendbeli fagyizás kedvenc helyemen, a Füredi Korzó Fagyizóban (összesen 8 gombóc csúszott le nekem). A legfinomabb olasz rizlinget a füredi Piffáth Pincészet mérte, rosét pedig a csicsói Szabó és fia. Érdemes megjegyezni a nevüket.
Klassz nap volt! Köszönöm a rejtőknek és a kessertársamnak.

Péter60 2014.08.22 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.16
Egyszer már elkezdtem, csak elkevertem a jelszó részleteket.
De hát Szigliget nyilván megér több látogatást is, nagyon jó volt újra végigjárni a pontokat, megunhatatlan.
A ládaoldal megérdemelne egy kicsit jobb taglalást, frissítést.

tcsa 2014.08.19 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Hú, de hú ez a Szigliget! Köszönjük a körbemutatást! a kézműves udvar (várkávézó) fagyiját csak ajánlani tudom! A váron belül pedig míves Kő Boldizsár-féle mini játszótér.

kisember 2014.08.19 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
köszi

EurTour 2014.08.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megtaláltuk! nagyon szép volt a kilátás, csodás hely volt.
Javaslom!

Geoléda 2014.08.12 23:59 - Megtaláltam
ok

Párduc50 2014.08.12 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Köszi, Meglett a láda is :-) Szép túrában volt részünk, köszönjük!

Hegyi túra 2014.08.11 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszi a rejtést.

BBálint 2014.08.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Cserszegtomaji nyaralás 7/4.
Hát az egy igen kalandos láda volt! Az első 3 pontját még 2011. szeptember 18-án kerestük fel KisKatával, akivel akkor még csak szűk két hónapja ismertük egymást... Mivel előtte még Hegyesdet is meglátogattuk, aznap nem jutott idő magára a szigligeti várra.
Azóta most adódott az első igazi igazi alkalom, hogy befejezzük a "kalandot". Velünk jött Mesi baba is KisKata hátán. A várban sokat elidőztünk, ezúttal sem csalódtunk.
Három év eltelt az 1-2-3. és a 4. pont között, de micsoda különbség..!

Nagyon izgalmas multi volt. Köszönjük!

KiaKata, Mesi, BBálint

 
Ancs 2014.08.09 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
OKT Badacsonytördemic - Tapolca szakasz közben "kis" kitérővel.
Mivel mára túl sok, útvonalon kívüli ládát vettük célba, az első pontot kihagytunk. Valószínűleg nem láttunk volna sokat a lényegből.
A templomtól megcsodáltuk a Balatont és a harmadik pontot is alulról. A pincék nagyon szépek, rendezettek, remek kilátással. Élmény lehet itt pihenni. A harmadik pont felé összefutottunk három kóbor kutyával a tanösvényen, de szerencsére nem történt konfliktus köztünk. Két kisebb védett egy láthatóan nagyon öreg és talán beteg németjuhászt. Figyeljetek rájuk!
A harmadik pont hamar előkerült, majd indultunk is a negyedikért. Mivel a várban még sosem voltam, természetesen bementem és körülnéztem, amíg a többiek a büfében hűtötték magukat. Nem bántam meg, remek hely.
A ládát sikerült egy nagyon forgalmas helyen, biztonságosan elrejteni, s nem kell akrobatának sem lenni hozzá. Grat!
Köszi

 
szalayt75 2014.08.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Igazán érdemes megkeresni a pontokat, gyönyörű a környék. Köszönjük, hogy ennyire szép helyekre vezettetek!

aszdogemakri 2014.08.07 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszönjük a rejtést.

0ffhu 2014.08.05 18:26 - Megtaláltam
Itt is tettünk egy biciklis kanyart, közben begyűjtöttük, szép kanyar, köszi [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

DóriAtesz 2014.08.02 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 1/5
Nagyon tetszett!
DóriAtesz

Vucli és Mucli 2014.07.20 18:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.20
Köszönjük a rejtést, jó túra volt.

gcsaba 2014.07.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Nagyon szép túra volt, köszönjük a rejtést.
A kamon kőnél meglehetősen veszélyes a közlekedés egy kidőlt fa miatt, reméljük hamarosan megoldják.

Szilviék :) 2014.07.11 00:00 - Megtaláltam
KÖSZÖNJÜK!!!

pliptai 2014.07.07 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Nagyon tetszett ez a multi! Noha magában Szigliget várában jó párszor voltam már, a többi pont látnivalója teljesen imeretlen volt számomra! Köszönet a rejtésért!

Schlégl 2014.07.05 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

dabcsi 2014.07.05 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GeoPatikuS 2014.07.03 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2014.07.02 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Vonyarci nyaralás alatt, GeoPatikussal közös találat.
A 2. ponttal kezdtünk; a létszám csökkent, hiszen kicsit meleg volt a sétához. A Kamon-kői pontban az okozta a problémát, hogy ha megálltunk a felfelé úton kicsit pihenni, azonnal millió vérszomjas szúnyog talált meg minket.
A várban nagyon régen jártam már, azóta nagyon szépen kiépült a környéke. A várba most nem mentünk be (majd a gyerekekkel közösen), így maradt a pótjelszó. Lembo

 
kaker 2014.06.24 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Marakess 2014.06.15 10:40 - Megtaláltam
Unokatestvéreimmel családi találkozó keretében ezt is felkerestük.

 
karathl 2014.06.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.52
Kemény túrán nagy melegben és sok szunyog kiséretében megtaláltuk. a 4. láda alternatív helyét a GC kupa nem ismeri.

Rubor 2014.06.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Nyár eleji hőségben megtaláltam.

jozsi18 2014.05.30 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Nagyon jó volt!
Köszönjük!
Bubi és Bömbi

Blue Mali 2014.05.02 18:48 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

PocokTeam 2014.05.02 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! Pocok Team [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2014.03.01 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A szép idő kicsalta az embereket. A várban annyian voltak, mintha a törökök szállták volna meg, ezért a negyedik pont pótjelszóval. Csodálatos időben, csodálatos helyeken egész napos programot adott ez a multi. Megérte 1:30-kor felkelni érte! Köszönjük, hogy elhoztál ide!
A láda megtalálásának részleteiről bővebben a blogunkon olvashattok.

Kilátás a deszkavárból
A haverommal
Mr Bean 2014.02.15 17:30 - Megtaláltam
Megvan! Szép volt köszi. A vár télen is nyitva 10-16-ig. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ikejapipi 2014.01.19 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Gyors séta, könnyű találatok.

Lentről kilátTempcsi
sziklavár felé
Mákos 2014.01.19 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Ládázás Petivel és a tyúkkal. Nem kis séta volt még autós segítséggel is. Volt szint benne.

totik 2014.01.04 14:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtest. Krsz'tz

anettnori 2013.12.03 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A kápolnánál kezdtem. Nehezen adta magát, de végül meglett. Ezután átsétáltam a Kámon-kőhöz, ettől tartottam a legjobban, de ez hamar adta magát. Az óvári kilátás gyönyörű volt a kora téli (késő őszi?) napsütésben, és a környék is remekül fel lett újítva. A várnál már lent, a lépcső kezdeténél ment a betonkeverő. Felfelé menet azért reménykedtem, hátha sikerül. Sajnos, a ládát nem mertem előkeresni. A szalag mögött 2 munkás is tevékenykedett, inkább visszafordultam az altarnatívhoz.

Jól felépített multi, tetszett!

Vándor Csillag 2013.11.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Szigligeti séta :)

Acsart 2013.11.02 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
400.-adik ládánk megszerzése volt a cél, úgy gondoltuk a szigligeti multi megfelelő lenne az eseményhez. Nem csalódtunk, csodálatos környezetben nagyon jót kirándultunk. Az első pontról jó hírt közölhetünk, az óvári romok rekonstrukciója és a kilátó elkészülte végső stádiumba került. A tervezővel futottunk össze a helyszínen így bemehettünk a még lezárt helyekre is (Köszönjük). A kilátóból nagyon szép a panoráma, maga az építmény jól illeszkedik a környezetbe bennünk egy régi palánkvár képzetét, keltette. A második pont a kápolnával a maga a béke szigete, a rókarántó szikláiról, pedig ismét csodás kilátásban volt részünk. Harmadik pontnak én inkább az avasi templomromot tettem volna, de szép volt az erdei séta a kamon kőhöz, még ha az emelkedő kissé szuszogásra is készteti az embert, no és a kilátás innen is pazar lehet. Szerencsétlenségünkre ide érve eső kerekedett és a felhők igen alacsonyan gomolyogtak, pára takarta a tájat. Ezért sietősen az utolsó pont felé vettük az irányt, ahol a várkávézóban leltünk menedéket. Forró csokival és teával melegítettünk a befejezéshez. Kedvezményes geós jegyekkel érkeztünk a várba, az eső is alább hagyott, a rejtés azonban nem adta könnyen magát. A rossz idő ellenére is sokan kirándultak, valamint a terület jelentős részén felújítások munkák folytak rengeteg a lezárt rész. Kollégánktól kértünk telefonos segítséget, (Ő már megtalálta ezt a rejtést) hogy egyáltalán jó helyen matatunk? Kiderült, hogy a hely oké, de pont egy szalaggal lezárt részen kellene keresnünk. Egyikünk szemmel tartotta a munkásokat, míg a másik kutatott, az erős szélben és csepergő esőben kifejezetten kalandosra sikerült a találat. Köszönjük az élményeket és a rejtéseket, nagyon jól éreztük magunkat: Andi, Acsart

Irisz14 2013.11.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Megtaláltuk! Ismét megáztunk, de most meg van a jelszó, a várat máskor nézzük meg. Nagyon szép helyekre vitt el a multi, köszönjük a rejtést.

 
horvathszaby 2013.11.01 09:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Újra felkerekedtünk, hogy, míg kitart a a jó idő, fogyasszuk a kilométereket az kéktúrán...
Mai útvonalunk Badacsonytördemic - Tapolca volt.
Mivel, már régen jártunk erre, most tettünk egy kis kitérőt, hogy a multi pontjait végigjárva, kicsit jobban megismerjük Szigligetet...
A pontokat 2,1,3,4 sorrendben jártuk végig, mert, bár nem voltak meg néha a koordináták, a leírás annyira pontos, hogy nélküle is könnyedén megtalálhatóak a ládák.
Útközben "segítségünk" is akadt, mert a település elején hozzánk szegődött Dönci, akit nem tudtunk haza küldeni, így a Kamon-kő-től a vár felé indulva felhívtuk a gazdáját, hogy hová is jöjjön a kutyusért...
Az 1. ponton éppen felújítás folyik, de, mi azért felkéredzkedtünk a kilátóba is...
A 4. ponton is folyik a vár rekonstrukciója, így az alternatív jelszót kerestük meg (Már a pénztárban tájékoztattak bennünket, hogy a láda át lett helyezve a felújítás miatt! Valamint (ahogy a leírásban is szerepel), mikor megmondtuk, hogy geocachingelünk 50%-os jeggyel mehettünk be a várba! Ezúton is köszönjük Szigliget polgármesterének ezen kedvességét!)
Tovább indultunk a Szent György-hegyre.
Köszönjük a rejtést!

Roberto Kesser 2013.10.23 15:02 - Egyéb
FONTOS!!!

Az első pont rejtését a COM-os ládával egyetemben fenti dátummal az építési törmelékből guberáltam, és az
N 46° 47.328' , E 17°26.302' koordinátán újrarejtetem!

Az óvár felújításából adódó falcementezések miatt, a munkások az egyik üregben talált konyhai műa. ládával nem tudtak mit kezdeni, és félre tették. Ez sajnos idővel a szemeteszsákok mellé vándorolt egyéb törmelékkel együtt, ahol éles szemű barátnőm kiszúrta, amíg én jóhiszeműen a munkások által megadott helyen kerestem.
Innen a feltehetően eredeti COM-os rejtek közelébe rejtettem, a COM-os dobozban hagyva.

Segítség: tzokkerekoygttalaaf

A második pont koordinátája az első pontban pontosan meg van adva!
Itt az oldalon közölt koordináta erősen eltér attól (48 m légvonal), de a leírás alapján is megtalálható.

A harmadik pontban sajnos a késői indulás, sok keresgélés, újrarejtés, ebédelés, és nézelődés miatt már ránk esteledett, és így nem találtuk/kerestük sokáig a tubust. A negyedik pont már úgyis zárva lett volna, mikorra oda érünk...

zöldfülű 2013.09.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Lefülelve :-)

Indián-nyaralás keretében, 3 csepp eső, mázsányi lágy, őszi napsütés, rengeteg szépséges táj és nem kevés kaland közepette...

Halmozva az élvezeteket: ládázás OKT közben, gyönyörűséges tájakon :-)))

Szigliget amúgy is nagy kedvencem: itt szagoltam bele a vitorlás versenyek világába, és nyúlfarknyi pályafutásom minden percét élveztem (hja, tudni kell időben abbahagyni :D :D :D)

Sajnos rengeteg képem elveszett, ill. sérült, de nekem így is tetszenek, hát megosztom őket (is) ;-)
És néhány régi fotót is előkotortam - csak úgy magamnak, ha majd 100 év múlva nézegetem ezt az oldalt... :D

Köszi a rejtést

Éppen és épen az élen :D
má-csa 2013.08.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.92
Megtaláltuk! Az Óvárat éppen építették Kőmíves Kelemen késői utódai, pont azt a részt ahol a láda rejteke volt. Jól elbeszélgettünk velük (éppen ebédidőt tartottak), megtudtuk, hogy az összes építőanyagot és eszközt (cement, kő, betonkeverő, stb,) emberi erővel cipelték fel a várhoz a meredek lépcsős ösvényen, ahol teher nélkül felmenni sem egyszerű!A ládát sajnos mi sem találtuk meg.
A panoráma ládasor többi pontjáról is pazar. A várbelépőnél tényleg adtak kedvezményt, így 900 helyett, csak 600 Ft-ot kellett fizetni.

[HUN]RZolee 2013.08.27 17:10 - Megtaláltam
Köszönjük, nagyon szép környék.

Kovács Ági 2013.08.22 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Gyönyörű helyekre vittél minket, köszönjük!

Viczi 2013.08.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Igen kalandosra sikerült ez a ládakeresés. Először autóval jöttünk, a mólónál parkoltunk (a strand körül egy zsebkendőt nem lehetett leejteni), szüleimmel megkerestük a második pontot. Egyrészt nagyon szép házikók között lehet felmenni, a kert mindenütt gondozott. Másrészt gyönyörű a kilátás. Innen egyedül mentem fel a harmadik pontig, majd találkoztam a szüleimmel újra a várban. Nagyon meglepődtünk a kedvezményen, ez volt a harmadik ponthoz vezető meredek domboldal jutalma. Körül is néztünk a várban. A nagy örömben elfelejtettem megkeresni a ládát. Másnap biciklivel jöttünk vissza, és leolvastam a tábla hátoldalát.

Kesmester 2013.08.18 11:48 - Megtaláltam
A várnál lévő ládát sajnos nem találtuk, de a két mikroládát igen, a 4 pont szépségei bőven kárpótoltak minket, köszönet. [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

Yarka Loak 2013.08.15 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Nyaralás alkalmával, gyerekekkel. Gyönyörű vidék és panoráma. Szép házak, barátságos emberek. Nagyon jó a leírás, talán gps nélkül is megtaláltuk volna. Köszönjük!
v

Csongesz 2013.08.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Gyönyörű környezet, szuper rejtés :)

Skalp 2013.08.13 19:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.05
Strandolás utáni estébe nyúló ládázás, majd hajnali fényvadászat.
Köszi!

Lebilincselő szerelemŐskövület
KecóA bogaras gazda háza
viragtapso 2013.08.13 17:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, minden pont meglett.
;)

A+I

fille.de.l.est 2013.08.13 17:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, megtaláltuk.
A munkások éppen pihentek, így az első pont is meglett (Benne a com-os ládában).
A+I

boszorkányok 2013.08.13 00:00 - Megtaláltam
Szépség!

h.krisz 2013.08.12 15:56 - Megtaláltam
gyönyörű a környék...köszi

SilverG 2013.08.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk!

FCsili 2013.08.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk.

Kurszk7 2013.08.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! Szép környezetben jártunk, nagyon tetszettek az értékek ahol utunk vezetett. A nagy hőség ellenére is élveztük.

tothr 2013.08.07 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Csaba és Kati 2013.08.02 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Jó túra volt! Húzós volt! Tetszett!
A láda minden pontja rendben, még az első is, csak a közeli com-os ládában található. A végláda keresése során nem kell várfalat bontani.

Óvár romjai felújítás alattKápolna
Kilátás a kápolnátólKamon-kő
A várKilátás a várból
A ládikó 
Schöberlék 2013.08.01 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.85
Jó kis túra volt. A kápolna GYÖNYÖRŰ volt, érdemes volt oda felmászni!

Dozoek 2013.07.31 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
A vár és lenyűgöző. jó kis kirándulás volt! Köszönjük a rejtést é hogy mindezt megmutattad nekünk Kedves Győző! És persze köszönöm a segítséget is :)

Maci és Honey 2013.07.25 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

kiralyek 2013.07.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Köszönjük a ládát. Marci és Luca találata.
Biciklivel is remekül megközelíthető.
Alkonyatkor a környék gyönyörű.
A vár melletti fagyizót mindenkinek ajánljuk.

geomurr 2013.07.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Vonyarcvashegyen töltött hétvégén ugrottunk át ezért a multiért, megérte. Szigliget gyönyörű, minden pontját élveztük, köszönjük, hogy megmutattad!

kisskiss 2013.07.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
A gyerekek lelkesedése vitte előre a dolgot, a várbeli láda elfogását egy Magna Cum Laude koncerttel kötöttük össze, klassz este volt!

Raczky család 2013.07.18 14:39 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

aicon 2013.07.15 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2013.07.14 00:00 - Egyéb
még kép

timea 2013.07.13 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Az első pontot kihagytuk, a második nagyon tetszett, a harmadikra csak a bátor családfő tudott felszaladni a szúnyogok miatt, a negyediket újra együtt kerestük fel. Itt több ládát kereső család futott össze, és csak nagy sokára egyesült erővel sikerült megtalálni a dobozt.
Köszönjük a kedvezményes várbelépő megszervezését!
Remek multi, nagyon jó program volt!

 
peterpan 2013.07.13 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Fonyódligetről bringával Vandus és anya társaságában. Nagyon jó, egész napos program volt az út és a láda. A tanösvényen levő harmadik ponthoz erőltetett hegymenetben tereltem a lányokat a rengeteg szúnyog inváziója miatt. Ebből volt egy kisebb hiszti, de a fenti tisztásnál pár szitakötő feledtette is a kellemetlenséget. A hidegfront mögötti kicsit szeles és felhős idő pont jó volt a bringázáshoz. Több, mint 30km-t tekertünk.

kia71 2013.07.09 00:00 - Egyéb
A régészek az első pont mikroládáját berakták a közeli geocaching.com-os ládába. Valószínűleg azt gondolták, hogy összetartoznak. :) Csak pár méterrel került arrébb. Egy magas kőfal aljánál kell keresni.

G&V 2013.07.05 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Az első ponton éppen feltárás folyt a láda környékén ezért a rejtő segítségét kellett kérnünk a következő pont helyét illetően. A vár tetszett a legjobban. :) Köszönjük a rejtést.

büfés 2013.06.29 19:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCSZGV_20130629190802.jpgGCSZGV_20130629190815.jpg
anyóca 57 2013.06.27 13:45 - Megtaláltam
A csodálatos Szigliget, varázslatos helyeire kalauzol el a multi. Már az indulásnál rejtői segítséget kértünk, mert a ládát nem találtuk, a padra felírt - segítségnek szánt alternatív pedig teljesen lekopott, olvashatatlan. Már sokszor nyaraltam itt, de számos új hellyel most ismerkedtem meg. Köszönöm a rejtést és a segítséget.

vieva 2013.06.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

sztyopa13 a páratlan páros 2013.06.13 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Az óvárban tereprendezés folyik.A munkások nem tudtak a kapszula helyéről.Pont ott halmozzák fel az összegyüjtött köveket.A közeli GC1CPKZ ládáról tudnak.Ha tul sok kő gyülne össze és nem lenne elérhető a láda,megörzésre átteszik a com. os láda mellé.

 
Nyuszinyuli 2013.05.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szuper kis túra volt :))

kamzik 2013.05.20 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszi a rejtést!
Nagyon szép túra volt!

sutyi_a_hegyrol 2013.04.30 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! Figyelem helyenkent elkepeszto szunyog felhoben. Rovid cuccban nem ajanlott, hosszuban meg tikkaszto :) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

vikiszabo 2013.04.20 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltam!

CyberWolf59 2013.04.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Ez egy hosszú keresés volt ! 2012. Húsvét hétfőjén kezdtük, az első 2 láda megtalálása után ránk esteledett. Úgy adódot, hogy a keresés 2013. Húsvét hétfőjén folytatódott és vált teljessé. Köszönjük a szép túrát !

vizsla1 2013.03.13 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megcsíptük!

Kiváló környezet, táj, nagyszerű a tanösvény, bár a 8-as pontnál található jelszórészlet megszerzése a a letörött fának köszönhetően kalandos volt. A vár fantasztikus és a rejtés kitűnő, de a sok látogató miatt nehézkes a logolás.
Gratulálunk az ötletes rejtésekért!
Róza, Norbi

kat1823 2012.12.08 00:00 - Megtaláltam
Megvan, Köszönjük!

Halász család 2012.11.24 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést. A kápolnánál lévő rést földel tömték be.
De a rejtésig nem értek el. Nagyon szépen kivitelezett rejtés.

SirAndrew 2012.10.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Gyonyoru kilatas, remek helyszinek, szuper rejtes! Koszonjuk! (hoban bakancs ajanlott ;) )

babybearly25 2012.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltuk, köszönjük. Nagyon szép helyeken jártunk, a leírások tökéletesek!

D.Tóth 2012.10.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Fesztivál okán valo ládázás. Nagy nyüzsgés.
Várnál sokanvoltak.

Tozsó 2012.10.05 15:00 - Megtaláltam
2012.10.05.Szigligeten túráztam ill egy felkérésnek tettem eleget és így többed magammal jártam végig a kijelölt tanösvényt és a piros,sárga jelzésű út vonalakat.Nem terveztem geoládázást.De a Szentháromság kápolna kivételével végig jártuk a multi pontjait.Mivel Szigliget az egyik kedvenc helyem itt a Balaton körül Badacsony után.Most is nagy örömmel jöttem. üdv.Tozsó. Balatonfüred.

[Jóváhagyta: Robin13, 2012.10.09 17:49]

kilali 2012.09.18 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Köszönöm a rejtést.

Marcello87 2012.08.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Nicol86 2012.08.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Köszi! :)

effell71 2012.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Nagyon szép! A 2. pontnál a mikroláda egyáltalán nem volt elrejtve, de mi gondosan visszatettük a helyére, kis kövekkel eltakarva:D

Tóni&Beus 2012.08.19 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Remek! Már tudjuk, milyen egy ötpontos láda. Teljesen el voltunk ragadtatva, komolyan!

Kukucsi 2012.08.18 22:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

ReAl8486 2012.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nagyon kellemes séta volt. :)

gyorfimi 2012.08.13 18:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtőnek. Hosszú, de élvezetes túra volt.

petiba 2012.08.13 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]
Tényleg gyönyörű Szigliget. Nagyon élveztük a túrát. Minden úgy volt, ahogy a leírásban szerepel. (S hozzá minden tábla, útmutató ép a tanösvényen!)

LammBal 2012.08.13 08:08 - Megtaláltam
Megtaláltam

gszines 2012.08.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Köszönjük a rejtést.
Alulvészfékelt Bt.

Bőrharisnya 2012.08.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.78
A túra jó csapatépítő tréning volt.
Köszönjük, hogy ilyen szép helyeket láthattunk!

ituj 2012.08.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon szép kirándulás a kedvenc balatoni helyemen. Gyönyörű kilátásokban volt részünk.

Grizli 2012.08.08 17:04 - Megtaláltam
Hát kissé hosszú séta végig föl-le föl-le...sehol egy működőképes kút egész út alatt, legalábbis mi nem találtunk. Teljesen felkészületlenül mentünk neki. Azt hittük egy laza kis séta lesz, se víz se semmi nem volt nálunk. A víz hiánya elég nagy hiba volt, mindenki vigyen magával, aki arra jár. De ettől függetlenül nagyon tetszett ez a multi. köszi a rejtést Grizli és Boszi.

Lettusa 2012.08.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A Kamon kői ládánál kicsit elkavarodtunk, de szerencsére második nekifutásra megtaláltuk a ládát. Gyönyörű hely, jó elhelyezések.

bzsoltie 2012.08.07 20:15 - Megtaláltam
Igazi vérbeli multi 0 virtuális ponttal. Nagyon élveztem. :)
Külön tiszteletreméltó, hogy sikerült elintézni, hogy aki ládát keres féláron bemehessen.
Tisztelet a rejtőnek.

Tapsifüles 2012.08.07 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Jó hosszú a multi bejárása. Szép helyekre vitt el.
Köszi!

Szörcsing TM 2012.08.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nagyon szép környezet jó kis multi láda :) Nagyon sok vaddisznóval találkoztunk ez egy kicsit rázós pillanatokat okozott :(
Összességében nagyon jó és emlékezetes keresés volt!!!
:)

Zsókica és Lackó 2012.07.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Eddigi legkalandosabb túránk és leginkább legnyűgöző panorámát kínáló "sétánk" volt. Mivel inkább az ösztöneinkre hallgattunk az 1. pont után.....így éppen az ellenkező irányba indultunk el. Mikor ezt a hibát észleltük, akkor már úgy gondoltuk, fordított sorrendben próbáljuk meg teljesíteni a pontokat. Sikerült a koordináták tudta nélkül is a jó leírásnak köszönhetően megtalálni a ládákat, ezzel vált még inkább izgalmasabbá az utunk. Azt állapítottuk meg Lackóval, hogy még látványosabb is volt így a túránk,mivel a Balaton panorámája mindig előttünk volt.
Köszönjük a rejtést!

Photographer 2012.07.27 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Hosszú hétvégénk alkalmával kerestük fel a ládát. Még sosem voltunk Szigligeten, csak mindig elautóztunk "mellette", de most végre sikerült időt szakítanunk a Községre.
Az autót az ajánlott parkolóban hagytuk, innen mentünk a GCSZGV-1 pont felderítésére, ami nagyon hamar meglett. A Szentháromság-kápolnához a nagy meleg ellenére elég fárasztóan jutottunk el, ahol picit megpihentünk, majd könnyed sétával indultunk a Kamon-kő Tanösvényhez. Út közben mi is megpillantottuk a "Hangyás" házat, a "Vigyázz macska" feliratot, valamint Szigliget "elit" negyedét, ahol kizárólag új építésű, modern villák találhatóak.
A Tanösvényre elég komoly emelkedő árán sikerült felmenni, így a Kamon-kő 4. ismertetőtáblájánál szükségünk volt egy kis pihenőre :) Aztán egy kis rövidítéssel eljutottunk a Sziklafalhoz és az "Út végéhez". A tanösvény Szigligeti várhoz kivezető szakasza eléggé elhanyagolt és néha már nem is látni az utat. A dombról leérve egy lekaszált sáv jelezte a turistajelzésen haladást. A várhoz menet megnéztünk egy hősi temetőt, majd felmentünk. A pótjelszót vettük igénybe, ami nagyon jól funkcionált, így megszereztünk minden jelszórészletet!
Mivel elég későn értünk vissza a kocsihoz (21:30), ezért úgy terveztük, hogy Szigligeten töltjük az éjszakát (autóban), s erre kerestünk megfelelő helyet: először az Óvári romterület parkolóját gondoltuk erre a célra, de az autó mögött fel-alá járkált egy - vélhetően - helyi lakos, s inkább elmentünk innen egészen a strand parkolójáig, ahol leparkoltam, és átrendezkedtünk az autóban. A strandon éppen egy DJ játszotta a zenéket, így "zenés" éjszakánk volt. Majd reggel felébredtünk, és azt vettük észre, hogy nem voltunk "egyedül": volt egy szlovák lakóautó és egy fehér Punto is, amiben 2 személy szintén az autóban töltötte az éjszakát! :)
Szigligeten nem csak a ládával, de egy szuper éjszakával és egy egész napos strandolással gazdagodtunk!
Köszönjük a rejtést!

Meli kiolvassa a koordinátákatSzentháromság-kápolna
Ilyeneket kell keresni :)Panoráma a kápolna környékén
Meli a hangyás háználItt lehet rövidíteni
Ennél tovább nem lehet menniMeli a tanösvény vége felé
Vár bejárataEzzel az információval lehet bemenni féláron a várba
skiccpausz 2012.07.27 16:29 - Egyéb
majdnem meglett okt közben

 
puzsing 2012.07.25 16:11 - Megtaláltam
meeeegvan ez is [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Togo 2012.07.25 16:07 - Megtaláltam
Puzsinggal közös keresgélés keretében. A kasszánál a GPS tényleg jóárúsitja a jegyet. :)

 
Fotó Anti 2012.07.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.93
Balatoni kirándulásunk egyik állomása...
Köszi a rejtést!

ngbriell 2012.07.22 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Megvan!
Szintkülönbségek miatt jó kis szuszogtatós multi :)
Az első két akadályt könnyedén vettük, mindkettő ügyes rejtés, az előttünk visszarejtők ráadásul nagyon precízen rendezték el a köveket. A kápolna után eltévedtünk, a lépcsőkön mentünk le a Kamonkői utcába, ahol nem volt kék T jelzés. Utólag itthon -a rejtő kedves segítségét igénybe véve - kiderült, hogy ez a remekbeszabott GPS-ünk toronyiránt vitt, pedig kerülővel kellett volna, ez volt a hiba. Az utolsó pont koordináta nélkül lett meg egy másik időpontban.

ANNO
Kata64 2012.07.22 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Három részletben kerestük - a 2.-tól a 3. pontig a GPS rossz úton vezetett. A leírásra kell figyelni, köszönjük!!!

valti 2012.07.20 19:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Ok:-)! [wapon beküldött szöveg]

Veres család 2012.07.18 16:30 - Megtaláltam
Bár a 3. pontot igen nehezen, de végül megtaláltuk. Azért a kápolnától jócskán kell még gyalogolni a tanösvény kezdetéig.

Márta 2012.07.17 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Csodaszép helyek!

 
Varhelyi 2012.07.13 17:00 - Megtaláltam
Két részletben teljesítettük multit. Először az első három pontot kerestük meg. Aztán két nap múlva a várat néztük meg, amire rászántunk másfél órát. Köszönjük a rejtést.

űrkuszmusz4 2012.07.09 14:00 - Megtaláltam
megvan

KataJani 2012.07.08 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.89
Mai 2/1., össz. 771. megtalálásunk. Tapolcai hosszú hétvége alkalmával ládázgattunk egy kicsit. Mára a Tavasbarlang mellé még két várlátogatás lett betervezve. Az első ez volt. A túra nem volt könnyű, főleg ebben a melegben. A tanősvényt kezdi benőni a növényzet, rá férne egy kis karbantartás. A barátaink nem ládáztak, ők a várban vártak minket, mely szépen karban van tartva. A kilátás is jó minden irányban, észre lehet venni a lopakodó ellenséges haderőket. A vár alatt az egyik pincében finom nedűt vételeztünk elvitelre. Plusz programként megnéztük az arborétumot. Utána elvittek minket autóval a kiindulópontig, így nekünk csak 6.4 km lett a túra hossza.
Pontok: 1. 11:38, 2. 12:08, 3. 12:55, 4. 14:35.

ÓvárfalKápolna
OltárKilátás Kamon-kőtől
VárdombVár
Háttérben Szent György-hegySzigliget
Arborétum 1.Arborétum 2.
Arborétum 3.Útvonal
Magasság 
Robin13 2012.06.30 17:00 - Egyéb
Köszönet wtl-nek, hogy jelezte a vár bejáratának átépítését illetve egy várkapu kiépítését. Az új helyzetnek megfelelően javítottam a 4. pont leírását és pótjelszót helyeztem el arra az esetre, ha várkapu zárva van.

laas 2012.06.28 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Szuper! Szigliget gyönyörű!
Laas, Zsuzska76, Attila

wtl 2012.06.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Hogy ez a Szigliget milyen szép! A multi jól összeállított, pontjai szép és érdekes helyekre kalauzoltak el minket. A vár és az ott éppen koncertet adó duda zenekar különösen tetszett. A ládának jó helyet találtatok. Sok, szép fotóval háláljuk meg ezt a körtúrát. A mai nap 2/1 ládája. Irány a Szafari múzeum.
Tihanyiék Füredről.

 
Babu&Zeo 2012.06.15 00:00 - Megtaláltam
Gyönyörű hely Szigliget. Minden pontja magával ragadó. A 3. pontnál volt szerencsénk összetalálkozni 7-8 vaddisznóval akik épp a délutáni sziesztájukat töltötték az út melletti pocsolyában. Mire észre vettük őket már 3-4 méterre voltak tőlünk. A bozóttól ők nem láttak minket, így aztán szép csendben kivártuk míg odébb mentek majd folytattuk utunkat felfelé. :)

Fox Yey

vecsmeli 2012.05.27 00:00 - Megtaláltam
Pünkösdi bortúra alkalmával kerestük fel Szigligetet. Nagyon szép a vár és a környéke is.

Áron csapata 2012.05.20 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.90
Jöttünk, láttunk, győztünk :-) [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]
Szigliget szép, de ez a láda nem igazán Szigliget igazi szépségét mutatja be, hanem csupán "hegyre fel, hegyről le" mászást igényel :( A kilátás jó, na de ennyiszer? Mi inkább "Szigliget 4 csúcsa" nevet adnánk ennek a ládának. Sajnos ez nem nyerte el a csapat tetszését, de ilyennek is lenni kell néha :(
A terep nehézségére a szintkülönbség miatt többet adnánk 2.0-nél.
Olvastuk, hogy a kapszulákat is nehezen találták meg néhányan, Mi is keresgéltük egy ideig, de végül mindet megtaláltuk segítség igénybevétele nélkül. A láda üres, semmi ajándék nincs benne :(

viad 2012.05.07 23:59 - Megtaláltam
ok

jasa2 2012.05.01 14:49 - Megtaláltam
megtaláltam

Socrates 2012.04.29 16:53 - Megtaláltam
Csoportos megtalálás! Köszönöm a rejtest! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Gextrem 2012.04.29 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget, és a segítséget. Nagyon szép hely 3 napot töltöttünk itt el, a borok sem utolsóak. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

GCSZGV_20120429092503.jpgGCSZGV_20120429093642.jpg
kaldigeza 2012.04.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Párom vejével kalandoztunk! A várban jó program volt, de a nagy szélben nem sokáig maradtunk! Mindegyik ponton már korábban rengeteget jártunk, mivel a rokonságnak a hegy tövében van a szőlője! Hálásan köszönöm a rejtő segítségét!

Mercenary 2012.03.24 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.92
Az első 2 pontot külön-külön sikerült begyűjteni. Most a 3. és a 4. pontra rászántam az időt és a fáradságot hogy egy léptékben legyen meg.

V_Gabor 2012.03.18 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Keszeggel és cappuccinoval indítottunk a strandon, majd: másztunk, mindenhová elsétáltunk és nagyon szép, ám szeles kilátásunk volt! :)

Következő program nyáron, itt: naplemente fotózás a várból.

Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

Szent György-hegy
GCSZGV_20120318163730.jpg
 
TompeszUr 2012.03.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Ezer köszönet a rejtésért. Az egyik legjobb láda, amit megtaláltunk. Hosszú, fárasztó, de nagyon megéri. Sok szép helyre elkalauzolt, ahova a multi nélkül soha nem keveredtünk volna el. Még egyszer köszönjük ezt a szép napot.

Jafarka 2012.03.17 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Sokadszorra is nekiálltunk és végre sikerült :) Köszönjük a rejtést és a szép helyeket

zssule 2012.03.17 13:29 - Megtaláltam
Jó kis túra volt, szerettük. Ötletes rejtések. Köszönjük

 
takuan 2012.02.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.62
-

haribali 2012.02.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Jó kis túra volt. Sikerült az összes mikroládát megtalálni, nem kellett a helyettesítő feliratokat igénybe venni még így a nagy hóban sem. Ügyesek a rejtések!

tomki 2012.01.28 15:50 - Megtaláltam
Köszi a sétát!

Attca 2011.12.02 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Mgotával és Sugival indultunk keresni, sajnos nem ment olyan gyorsan és egyszerűen mint gondoltuk. A 3. ponthoz vezető utat turistatérkép hiányában nem találtuk. Ezért két délutánt kellett rászánnunk, hogy meglegyen a láda. Nem bánjuk, mert igazán szép helyeken járhattunk, csodás dolgokat láthattunk. Köszönöm a rejtőnek az ötletes keresnivalókat.

Megmásszuk a Királyné szoknyáját.Fent az Óvár-hegyen.
A Rókarántó dombján lévő Szentháromság-kápolnánál Sugival.Kamon-kő Tanösvény egy szép decemberi napon.
Kamon-kőnél Sugival.A várban Mgotával és Sugival.
Fentről nézve ilyen a vár. 
Mgota 2011.12.02 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Tetszettek a rejtések, igaz, két délutánunkat Szigligeten töltöttük Sugival és Attcával. :) Sajnos kedden csak két pontot tudtunk kipipálni, ezért ma visszamentünk, a másik két pontért. :) Köszönet a rejtőnek, hogy ezen a gyönyörű helyen találhattunk ládát, az útbaigazítást is köszönjük. Nagyon jól éreztük magunkat. Az erdő gyönyörű, a kilátás kicsit ködös volt, de a Balatont és a közeli területeket így is láttuk.

"Az ember önmagában képtelen arra, hogy maradandóvá tegye az élet szépségeit. Hogy megfogja és kiértékelje azt, ami az életben szép, jó, kellemes és megnyugtató. Nem mintha nem látná meg. Meglátja, csakhogy nincs mit kezdjen vele. (...) Legalább két ember együttes érzése kell ahhoz, hogy a szép szép legyen, s az öröm öröm."

Wass Albert

Szigliget központja decemberbenaz első jelszórészlet felé indulunk
megtaláltuk az elsőt+ a com.-os ládát is :)kilátás a Rókarántóról
szemben a felhőkben úszó  Badacsonytanösvény vége és a multi 3. állomása
szemben a Szigligeti vár, most oda megyünka vár udvarában Sugival pörögtem
a hintát is kipróbáltuklátkép a várból
belső udvar egy részea várfal egy részlete
E.T. 2011.11.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
E.T. megtalálta volna, ha a szigliget.hu vagyis a szigligeti önkormányzat nem vágott volna át minket azzal, hogy belépőt csak október 31-ig kell fizetni. De hiába köszöntött be november hava, csak elkezdték szedni a 600 Ft/fő belépőt. Az első három pont megvan, visszatérünk később...

Ma (december 11-én) "becsületből" és mert az egyik kedvenc várromunk megkerestük a 4. pontot is. Köszönjük az előzetes jóváhagyást!

[Jóváhagyta: Robin13, 2011.11.22 18:27]

fubenalvo 2011.11.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon kellemes napot töltöttünk a keresés által Szigligeten. Köszönjük szépen a körbevezetést! :)
A végső ládánál volt egy kis bolyongás a GPS-ünk pontatlanságából adódóan, de az is meglett végül. :)

Ayse és Fubenalvo

OnionTrip 2011.10.31 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megtaláltuk! :) Köszönjük a rejtést.

picuresnagyur 2011.10.28 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Nagyon kedves és türelmes rejtői segítség a negyedik pontnál :) köszi szépen!

bakocseri 2011.10.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Süllő fesztiválra látogatva töltöttünk el két napot Szigligeten. Fél napos kirándulás keretében kerestük fel a ládát. Nagyon szép a város és a panoráma.

enazati 2011.10.03 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
később

rero72 2011.09.24 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.09
Gondoltuk lazulunk egyet a Balaton partján, de elég aktívra sikerült a hegymászásnak köszönhetően. Viszont meglett a multi minden pontja.

Köszönjük,
Judit+Robi

gyvica08 2011.09.23 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk!!!:)

BRobi 2011.09.23 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltam. Köszönet a rejtésért.

Dormatt13 2011.09.11 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Szép a vár :)

Kaputyin 2011.09.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Tanúhegyek csodás világa.(PLT) játék kapcsán.
Köszönet a rejtésért!

 
peter.ori1 2011.09.11 00:00 - Megtaláltam
köszi szépen,érdemes volt erre jönni

Petán 2011.09.11 00:00 - Megtaláltam
Meglett...
Köszi a rejtést...
Egy hosszú nap záróládája...
Aztán egy kis fürdőzés...
Jólesett...

:-)

 
zack13 2011.09.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
A jó időt kihasználva kerestük a pontokat.Sajnos a 3. nem lett meg.Valószínűleg nem jó felé mentünk.
A panzió felől próbáltuk de sajnos a régi út már nem létezi.
A várban viszont sikerült megtalálni:)
Köszönjük a rejtést!

csipet_csapat 2011.09.07 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Nagyon szép multi. A 3.pontnál nehezen találtuk a megfelelő turista utat, mivel már néhányuk lekerített, beépült. De meglett, az a lényeg. A vár pozitív csalódás volt, néhányszor már elmentünk mellette, de sose gondoltuk volna, hogy ilyen nagy.
Ráadás: strandolás a jó időben, csupán néhány "ottmaradt" fürdőzővel.
köszönjük.

GPS-re gyűjtök
ez is lehetne egy pont
zsbodor 2011.08.31 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Vártúrázás közben felkerestük a ládapontokat. Nagyon tetszett a rejtés! :)

geogirl:) 2011.08.28 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltuk! Kellemes délutáni séta volt! Köszönjük!

Lancelo-T 2011.08.28 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
A nagy zsúfoltság miatt egy darabig eltartott a vadászat.

Ilyet is látni 
kovjutka 2011.08.28 13:14 - Megtaláltam
Kéktúrázást követően kellemes levezető séta. A tanösvényen siklót is láttunk. A várban nagy forgalom volt és a rejtés helye is kedvelt fényképezőpont.

Tikis 2011.08.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Nagyon tetszett, jo kis seta volt, bar egy reszt autoval mentunk.Imadom a varakat.koszi!

fcsaba 2011.08.20 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.65
Balaton-felvidéki nyaralás első napján Szigligetet látogattuk meg. Lillának a térdműtéte óta ez volt az első jelentős túrája. A 4 éves CsillagVirág saját lábán tette meg a teljes távot, GyöngyVirág a háti hordozóban volt velünk. Összesen több mint 9 km-t mért a végén a GPS.

CsillagVirág segített a ládák megtalálásban. Útközben egy kedves kesser-családdal is találkoztunk.

A vár impozáns, gyönyörű, és finomat lehet ott enni. Életemben most voltam először ezen a tájon, igazán csodálatos! Köszönjük a rejtést!

Cicamica 2011.08.20 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést:D Szép környék, minden jutott a multiba. Bár a túra részét nem úsztuk meg a melegben..; ) Gondolok a tanösvényre..

Vivi képePöfeteg
 
pogesz 2011.08.19 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.36
Köszönjük!

karcsipanna 2011.08.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.32
Szuper volt! Szerintem 2 geopontot is megérne, kicsit sok egynek!

darabosk 2011.08.13 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Ezt a ládát már 2010 nyarán elkezdtem, de csak most sikerült befejezni. Fantasztikus volt végig a multi, nagyon szép környezetben jártunk. A mikrók után vacsoráztunk, majd sötétben kerestük meg a végládát és gyönyörködtünk a teliholdban, az ezüsthídban:) Köszi a rejtést!

 
sas&szti 2011.08.10 14:40 - Megtaláltam
Ez szép kis túra volt:)))))) Mai nap 3/3 ládája:) Gulácsi ládatalálatunk után levezetésképpen becserkésztük Szigliget varázsát:) A rejtő segítségét igénybe vettük mert a nagy szél ellenére is nagyon sokan voltak a várnál és nem akartunk túl nagy feltünést kelteni a kutakodással. Elmondta hol keressük és így célirányosan levadásztuk:) (köszönet) Hazudnánk ha azt mondanánk, hogy nem fáradtunk el a nap végére, de megérte!:) Szigliget varázslatos:) Igaz korábban már jártunk erre, de akkor még nem ismertük ezt a játékot, örülünk, hogy olyan helyeket is bemutattak a pontok amiket eddig nem ismertünk:)) Köszönet a rejtésért:)

szabokla 2011.08.06 19:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltuk!
Az első 3 pontot még a múlt hónapban kerestük fel, de mivel aznap este a várban Varga Miklós Band koncert volt, és mi Liza kutyával voltunk kihagytuk a befejezést. Most egy másik Káli-medencei ládatúra befejező állomása lett a vár. A nap már lemenőben volt, csodás vörös fénybe borítva a falakat. Látogató is volt még bőven, ki kellett a megfelelő alkalmat várni, de azért sikerült feltűnés nélkül logolni. Jó ládasorozat!
Köszönjük a rejtést!

ÓvárKamon-kő
Naplemente a kikötőbenNaplemente a várban
Fények 
miandar 2011.08.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Első ládázás, három nap alatt részletekben megtalálva. Gyönyörű helyszín, nagy élmény volt a legifjabb kessereknek is (1,ill két évesek) :-)

lilgery 2011.07.31 00:00 - Nem találtam meg
Sziasztok!

Ma akartuk elkezdeni a keresgélést Szigligeten, azonban az első Geoláda megtalálása után a másodiknál abba kellett hagynunk a keresgélést, ugyanis valaki vagy ellopta vagy nem az eredeti helyére rakta, de egy másik ládakutató csapattal együtt átkutattuk a kápolna badacsonyi oldalát de semmi... kérnék valakit aki utána tud járni az tegyen valamit annak érdekében hogy meg lehessen keresni. Előre is köszönöm!

Chandler & Brigi 2011.07.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Kozos ladazassal bejartuk ezt a szep szigetet nyaralasunk alkalmaval. Joe; Roand; Brigi; Chandlerl

Delfin1990 2011.07.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszi a rejtést.

znasz 2011.07.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
A várban elég merész a rejtés. Köszi.

nomadbz 2011.07.23 19:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.36
Izgalmas kaland volt.

M.Sasa 2011.07.23 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Vonyarcvasgegyi nyaralásból jöttem át, itteni 19. találat. Szemerkélő esőben jártam végig a pontokat, könnyen meglettek. Többször jártam már Szigligeten, de még mindig tud újat mutatni, most főleg a ládázás miatt. Gyönyörű környék, a várból csodálatos a kilátás! Köszi a rejtést.

nemlac 2011.07.15 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam:) [wapon beküldött szöveg]

pit2 2011.07.09 21:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszönjük a rejtést!

szollosi73 2011.07.06 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk!
Nagyszerű multi!
A mai nap nagy részét Szigligeten szerettük volna eltölteni, mivel még soha nem jártunk itt, és meg akartunk nézni mindent, amit ez a település rejteget. Ha nem ládáznánk valószínűleg az első három pontra el sem jutottunk volna, pedig milyen érdekes, látványos mindegyik hely!
A pontokat szépen, sorrendben szedtük össze, az első pontnál a com-os ládát is levadásztuk. A kápolna nagyon szép helyen van, ott megmásztuk a kilátó pontot is, majd a Kamon-kő tanösvény következett jó kis kaptatóval és végül a vár. Ott jó sokat időztünk, hatalmas területet lehet bebarangolni, és láthatólag folyamatosan építik, szépítik. Szerencsétlenségünkre éppen amikor a ládát szerettük volna megkaparintani, egy nagylétszámú gyerekcsapat lepte el a várat és a láda környékét is, így kellett jópár kört sétálnunk még, hogy zavartalanul vehessük elő.
Sikerült!
Köszönjük a rejtést és az élményt!
Szilvi+János

 
schimoda 2011.07.01 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.30
Szép kis kirándulás volt meg kell hagyni! Szigligetet már ismerjük egy ideje, de akadtak meglepetések! A Királynő szoknyája, és az Óvár legendástul nagyon megkapó, a kápolnánál már jártunk ugyan korábban, de a kilátásért érdemes volt ismét felmenni. A Kamonkő tanulmányút 3-as-4-es pontja közti kaptatót szívesen kihagytam volna, azon nem sok kedvem volt felcaplatni! :o)

Összességében jó kis túra volt!

Köszi a rejtést:

LEO Team

Puszkany 2011.07.01 14:14 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

közös nevező 2011.06.25 00:00 - Megtaláltam
Tetszettek a rejtések és a bemutatott helyek is.

Hajo 2011.06.17 17:00 - Megtaláltam
Szép napot töltöttünk Szigligeten.

Először a várba mentünk. Ott vettem csak észre, hogy van egy multi láda Szigligeten :-) Ez a pont tehát GPS nélkül lett meg. A többi persze GPS-el.
Köszi

Badacsony zoomPanoráma IV. Béla király toronyból
dáká 2011.06.12 20:11 - Megtaláltam
Dáká,Renaiddal

RenaID 2011.06.12 20:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Gyönyörű hely,jó kis túra ötletes rejtés.
Kétnapos pünkösdi hétvégénk egyik állomása volt Dákáékkal.
A 3.-ik pontot a másik irányból közelitettük meg,így oda vissza két kilométer volt,hogy még sötétedés előtt lássuk a várat.
A kamon kőnél valami megzavart egy őzet ami óriási sebességgel csörtetett és elöttünk nagy kört leírva arra futott amerről jött.Megállt a lélegzetünk is,jó,hogy nem álltunk az útjában.De nagy élmény volt.
A vár szép,a rejtés nekem nagyon tetszett,.Fél 9-re végeztünk is,még egy fagyi is belefért a végére a gyerkőcöknek.
Köszönjük!!!

Yoda&lukit 2011.06.12 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.98
A várig nagyon szép séta volt, Szigliget tényleg látványos hely, a borairól nem is beszélve. A várnak és a benne lévő jelszónak viszont semmi értelmét nem látom, ez megkeserítette a többi pontot. A leírásban ki kellene javítani már végre, mert a mostani 700-as beugró messze van már a 300-tól, főleg, ha csak a ládáért megy oda az ember. A 3. ponton a mikroládát nem találtuk, szerencsére ott volt a pótjelszó és koordináta. Györgyivel és Lacival.

kobor_aprod 2011.06.11 21:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nagyon tetszett a multi, mert bár régóta ismerjük Szigligetet tudott újjat mutatni. Méghozzá a Kamonkő tanösvényt, ahol pár vaddisznóba is belefutottunk. Sokáig nem vettek észre, borzongató érzés volt mindössze pár méterről figyelni őket.

A leírások nagyon pontosak, akár GPS nélkül is becserkészhető lenne :-). A várbeli rejtés nagyon tetszett ez utóbbit holdfénynél kerestük fel. :)

A várban valóban változott a belépő a leíráshoz képest, de én minden évben felkeresem legalább egyszer és megéri. A kilátás gyönyörű, és a vár is folyamatosan épül-szépül.

LTA 2011.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Utolsó erdei iskolánk alkalmával közös találat az osztályommal két részletben levadászva. Köszönet a rejtőnek a segítségért!
A várból gyönyörű a kilátás, többször jártam már itt, de a 8.a-val sem lehetett kihagyni!

 
zalajaro 2011.05.30 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Szigliget a csodálatos.

Mathau 2011.05.30 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 4.29
Nemrégiben láttam egy kitűnő Milos Forman filmet, az Amadeust. Ott az egyik jelentben azt mondja II. József amikor már nem tud mibe belekötni azt mondja Mozartnak az operájára, hogy "túl sok a hangjegy". Az ember nem képes ennyi hangot egyszerre hallani...Nos valahogy így voltam én most Szigligetnél. Túl sok volt a szépből, de tényleg! Jártam én már itt, tudtam, hogy a várat szépen renoválják, de, hogy még emellett ennyi szép hely legyen ebben a kicsiny faluban, az bámulatos.
Gratulálok a rejtőknek és köszönöm, hogy elhoztak ezekre a helyekre!

A belépő már 600Ft, de ne sajnáljátok, amint láttam, tényleg a "falakra" költik!

cofe 2011.05.29 14:00 - Megtaláltam
Megvan. Wap

 
Csapdoki 2011.05.23 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Nagyon jó rejtés .Kösz.

csbagi 2011.05.22 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
Eredetileg azt terveztük, hogy Badacsonyba megyünk, és útközben megkeressük ezt a ládát is. A vége az lett, hogy az egész napot majdnem Szigligeten töltöttük, Badacsonyba már el se indultunk. Kicsit félek az ilyen ládáktól, ahol a pontokat nem tudja pontosan az ember, nem lehet igazán rákészülni - most sem hittem el, hogy ilyen hosszú lesz. De végül nem bántunk semmit, minden pontról, vagy közeléből gyönyörű volt a kilátás. Még fürödtünk is a Balatonban!
A vár szépen gyarapszik, 3 éve voltunk itt utoljára, azóta is sok a változás. A láda helye már nem a legfelső szint a várban. Amúgy szerintem jobb lenne egy félreesőbb helyen elrejteni.

A 2. pont feléA 2. pont felé
2. pont2. pont
Avasi templomromA 3. pont felé
A 3. pont feléA 3. pont felé
3.pont3.pont
3. pont közeléből a 2.A 3. pont felé
4. pont4. pont
4. pont4. pont
4. pont4. pont
Fürdés 
Cseber 2011.05.22 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.08
Megtaláltam, Ágival! Én a Várban való rejtéssel elégedetlen voltam!!!!!! Nem tartom jónak,hogy egy értékes MŰEMLÉK falát kell bolygatni! Ráadásul sok a nézelődő és nem is szabadna ott járkálni!

Rmiska 2011.05.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Tök jó volt. Köszi.

Viktor&Detti 2011.05.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megvan.

hocia 2011.04.25 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam.

jenci 2011.04.24 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.81
köszönjük

kksziszi 2011.04.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
Megtaláltuk!!!! Nem mondom,hogy könnyű terep. Ja és a belépő már 700Ft.
Nagyon szép volt! Köszönjük.

DBlasius 2011.04.05 19:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.49
Megtaláltuk! Mai utolsó ládánk. Az utolsó pontot már sötétben kerestük.
A pincesor út végét mi a kápolnához közelebb kerestük és a sárga jelzés is már elkopott. De végül az utca vége felé megtaláltuk a tanösvényt.
Kellemes volt a séta a gyönyörű erdőben és még őzeket is volt szerencsénk látni.
Köszönjük a rejtést!


EmesESE 2011.03.13 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.15
A mai napok olyan lukakba kellett nyúlkálnom amikbe külömben nem nyúlnék bele, és olyan gondolatok jutottak eszembe amik nemjutnának eszembe, de az utolsó rejtés mindent elfelejtetett.
Jó buli volt köszi a rejtést.

KJ & GM 2011.02.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Ma 5 éve találtuk az első ládánkat. Az évfordulóra jó kis multit választottunk, minden pont tökéletes volt. Köszönjük, hogy itt lehettünk!
Köszönet azoknak, akik lehetővé tették e játékban való részvételt, a rejtőknek és a kedves játékostársaknak!

stoto 2011.02.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Veszprémből busszal Szigliget bejárati útig, onnan gyalog. Mindegyik pontot könnyen megtaláltam a tavaszias időben. Szerintem az Avasi templomromot is be lehetne vonni a multiba.

Crusader 2010.12.31 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Viharos megtalálás a dermesztő hidegben. Nagyon szép volt, köszönjük!
Csányi-Balogh:)

norko 2010.11.28 13:30 - Megtaláltam
Kis séta a még mindig friss hóban. Kár, hogy a várnál már az eső is eleredt. Tetszettek a helyek, a várnál évekkel ezelőtt voltam, azóta pár dolgot felújítottak.

gabortel 2010.11.28 12:00 - Megtaláltam
Kis séta az előző napi Tanuhegyek 40 után. Minden szép és jó volt!

McEdly 2010.11.05 00:00 - Megtaláltam
Megküzdöttünk vele, gyerekek már elég nehezen vették a levegőt a végére... De izgalmas volt, köszi a rejtést! A Bakos étterembe ne menjetek utána, nagyon drága és brutál bunkó a pincér...

targonczas 2010.11.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Nagyon sokat változott a vár az utolsó látogatás óta. Jó volt látni!

Ajtony 2010.11.03 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
"Jó szuszogtatós", de remek!

Judit és Béla 2010.11.03 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megtaláltuk.

Zerind HUN 2010.11.03 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Sokfelé jártam már régebben a környéken, de Szigliget eddig valahogy kimaradt. Végre most eljöttünk ide is. A harmadik pont után rendkívül érdekes esemény történt: elindultunk egy úton és visszaértünk egy olyan helyre, ahol már voltunk, és amiről azt hittük, hogy teljesen ellenkező irányban van. Még most sem egészen értem, mi volt ez.

MegyizliMutáció
Kilátás Kamon-kőről kápolnára 
Robin13 2010.11.02 18:30 - Egyéb
Köszönöm a láda meghibásodott fedelére vonatkozó jelzéseket. November végén lecserélem a ládát. Addig kérném akinél plasztik zacskó van azzal burkolja a ládát a beázás veszélyének elkerülése végett. Szép szigligeti élményeket kivánva minden látogatónak.

Vadláb 2010.11.01 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Nagyon izgalmas multi, a 3. ponttal azért megküzdöttünk, illetve nem is a ponttal, hanem az odavezető út megtalálásával. A láda nagyon jó helyre lett rejtve, viszont elég nagy mugli veszély. A teteje sajnos cserére szorul. Köszönjük. Barbi és Vadláb

Ymdar 2010.11.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Nagyon jó kis túra volt, a lépcsőket imádtuk :) a 3. pontnál a rövidebb utat választottuk, megnéztük az amerikai bombázórepülő lezuhanásának helyét.

A ládára ráférne egy csere, mert a fedele nem zár tökéletesen.

Lápigyerek 2010.10.24 15:07 - Megtaláltam
Közösen GyZsTeam csapattal. Nagyon jó volt. Köszi!

GyZsTeam 2010.10.24 15:07 - Megtaláltam
Közel 11km-es túrával hoztuk össze. Szigligetet nagyon jól megmutatta. Köszönjük!

 
Robin13 2010.10.22 15:00 - Egyéb
Köszönöm simalacrum jelzését a fenevadakra és a 2. pont eltört mikro ládájára vonatkozóan. Ma kicseréltem a 2. pont mikroládáját (vadi új)! Kérem a környezetben található köveket nem felhasználi a műanyagcsövecske eltörésére.
Egyébként az 1. ponton az "örző védő" meztelen csiga fenevadakat célszerű lenne a következő keresőknek eltávolítani!!
Köszönöm!!! :-)

Tüni&Milán 2010.10.16 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szép kis túra volt, az erdő és a kilátás gyönyörűűű, viszont a Kamon-kőhöz nem lehet a leírt módon eljutni, mivel magánterületen vezetne át (le is van kerítve), a tanösvényen kell végigmenni, de megéri!

navigans 2010.10.04 00:00 - Megtaláltam
Az első ponton két meztelen fenevad csiga őrizte a ládát. A második ponton megrepedt a dobozka, de még olvasható az infó. Nagyon szép séta volt, köszönjük.

kacsati 2010.09.23 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Kalandosan indult a mai napi ládázás. A túrát egybekötöttük az Öt kápolna a Szent György-hegyen túramozgalommal, így az első megállónk Kisapáti volt. Parkolás, indulás a Szentkereszt kápolnához, vissza, indulás a bolthoz pecsétekért. Kocsiból ki, boltba be, pecsét rendben, és itt kezdődtek a gondok! Lányos zavaromban bezártam a kocsi kulcsot a csomagtartóba, előtte meg az autót lezártam, mondván 5 m-re és húsz másodpercre elmegyek, mégsem maradhat felügyelet nélkül, még egy ilyen kihalt helyen sem. Gyors faggatózás- ki tud legközelebb autószerelőt! A legközelebbi is messze van. Nem marad más hátra, mint a pótkulcs, de az otthon, Ajkán a szekrényben lapul, még az öt év alatt egyszer sem kellett. Rövidre fogva: kesser-és túratársamnál zsebében( és nem a kocsiban) volt a telefonja, a felesége tel. számát meg mindenki fejből tudja, első két órája a mai nap lyukas, otthon van, tel. megy ( Ügye milyen ..... vagy!) Egy kedves festő ismerősön munkáját megszakítva utánunk hozta a kulcsot, autó indul a Lengyel kápolnához! Autóból ki, egyik kulcs nálam, másik Jocónál, ( Amíg vége nem lesz a túrának, ez nálam marad! Jogos!), irány a multi pontok, és a kápolnák begyűjtése. A hegy tetejéről gyönyörű kilátás, szép tiszta idő, szépen látni Szigliget várát, következő úti célunkat. Az idő szalad, becsület fogy, kéket, pirosat ( már mint jelzést) ismerjük, fedezzünk fel más utat. GPS mutat rövidet, de nehezen járható! Kemény fából faragtak, nem ijedtünk meg. Út sehol, bujkálunk a bozótban, majd jó 100 m után vettem észre hogy a csiksz nincs az övtartóban. Kétségbe esés, laza talajba viszonylag könnyen ment a hátramenet, vas megvan, irány a jól ismert kék, majd az autó. A Szigligeti multi nagyon tetszett, a pontok a jó leírásnak köszönhetően ( talán a vár kivételével) gépi segítség nélkül is kereshetők, eddig általam nem járt helyeket is megmutat. A tanösvény csak túrázóknak ajánlott, alkalmi kiránduló nem hiszem, hogy a szívébe zárja! Irány a vár, a kilátás, a táj, no és a vár!- magáért beszél! A ládához már kellett a GPS segítsége, de hamar megleltük, logolás, és indulás haza! Hétvégén Kislőd- B.-bél OKT, vasárnap Döbröntei falunapokra túra! Tarts Velem, térképet ne hozz, nálam mindig, aauuttóóvvaall megyünk, nem maradsz le semmiről!!!!!

szalaij 2010.09.23 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Rudi Team 2010.09.23 13:45 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

keszist 2010.09.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Szép túra, érdekes rejtések.

Csaba & családja 2010.08.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
A zuhogó eső ellenére is sikerült tartalmasan eltölteni a napunkat a ládának köszönhetően. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük.

baliagy 2010.08.26 16:40 - Megtaláltam
Nagyon klassz multi volt. A legkeményebb a 3. pont begyűjtése volt, ott volt pár perc, hogy könnyebb lett volna kerékpár nélkül :). Köszönöm a rejtést, élmény volt megtalálni... Sajnos a várra a végén kevés idő maradt, különben a vacsoráról lemaradtunk volna.

Kerékpáros kupa: 52.5km.

magpet 2010.08.26 16:40 - Megtaláltam
Kezdem a "negatívumokkal":
1. Dagadt vagyok, és így megmászni bringával ezeket a dombokat, hát minimum kegyetlen.
2. A túra közben defektet kaptam, de alattomosat, éppencsakeresztőset. Három pumpálás után viszont a legváratlanabb helyen (N46° 47.835' E17° 26.743') jött szembe egy bringabolt (Brin-Garázs), ahol sikerült a dolog végére járni. Ez úton is köszönöm a szakember értő segítségét, csak ajánlani tudom a helyet mindenkinek! (Volt nálam ragasztókészlet, de az ilyen defektet vízbe mártás nélkül lehetetlen felderíteni.)
3. Rossz irányból érkeztünk, ezért nagyjából sikerült újra lejárni a multit visszafelé. :)

Pozitívumok: minden más!
1. Nagyon jól kitalált útvonal! Őszintén szólva a multikat sokszor erőltetettnek gondolom, de ez a sorozat hibátlan, ide tényleg egy multi kellett!
2. Pontos mérések, informatív lerások. A kaland így maga az útvonal lehetett, és nem a 80m2 csalán, vagy a 35m2 függőleges borostyán reménytelennek tűnő áttúrása.
3. Profi technikai kialakítás. Az elrejtett objektek vízzáróak, szépen rendben vannak.

A lényeg: ha multiláda, akkor ez itt az etalon. Köszönöm szépen a lehetőséget! (Ha nem lenne világos: a negatívumok egyikéről se az elrejtők tehetnek! :)
A csak gyalogos részeken természetesen nem volt kerékpározás, mert a szabály szent dolog.

Kerékpáros kupa: 52.5km

Az első ponton2. pont
Pumpás menet kicsit eresztő első kerékkel :)Műtő
FoltA Brin-Garázs hivatalos cicája
Harmadik pont (a képen nem a rejtekhely látható!) 
angyalok 2010.08.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon szép napot szerzett nekünk Szigliget bejárása. Szép volt a Királyné szoknyája, tetszettek a növényismertető táblák és a dombon levő őrtorony története. A kápolna egyszerűen tüneményes a kilátás pedig varázslatos (tényleg!). A Kamon-kőt kicsit nehezen találtuk meg térkép hiányában. A Vár igazán igényesen van felújítva és bemutatva. Köszönjük a szuper rejtést!

psolyomi 2010.08.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk!

A Kamon-kő-nél elrejtett geo-kapszulához vezető út nem egyezik a weben leírtakkal. Magántelkeken keresztül sajnos nem lehet megközelíteni. A vár felé kelet felé kerülve a bicikliszervíz után balra, tanösvényre letérve tudtuk mi megközelíteni.

Zsuzsi, Dani, Józsi, Andi, Ildi, Peti

 
otisz21 2010.08.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Megvan, köszi!

szevaa 2010.08.21 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
OK! Az Óvár-hegy helyes kis púp, a Kamon-kő környékén küzdöttünk a szúnyogokkal, amúgy jó kis túra volt, a vár túlzsúfolt :(, reméljük Csobáncból nem csinálnak ilyet...

ottgyuri 2010.08.21 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.10
megtaláltuk!

rotty 2010.08.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Strandolásra alkalmatlan napnak látszott a mai, így ruccantunk egyet Balatonberényből bringázva Szigligetre.
Az első pontnál némi zápor mellett kezdtük. Eddig ismeretlen volt számunkra az óvár, máris haszonnal indult a multi, a koordinátán túl tetszetős helyet mutatott. Hasonlóan a második pont is érdemleges: pompás a kilátás a Tóra és a Kamon-kőre. A tanösvényre csatlakozva a bringákat a letetettük a sorompónál és gyalogosra váltottunk. A láda remek rejtekhelyen van itt is, nincs bozótharc, nincs trutyi, elegáns nagyon. Az erdőben még egy zápor elért, de hamar el is vonult, napsütésben értünk a várhoz. Rengetegen járták a várromokat, még is könnyedén lehetett logolni a félreeső, de a bozóttól is távol eső rejtekhelynél.
A vár után felkerestük az arborétumot, elsősorban az alkotóház érdekelt, ahol sok író megfordult, és amiről néhány olvasásélményem is akad. Titkon számítottam valami kiállítás félére, elvégre a megnyitása óta eltelt 57 év alatt sok érték gyűlhetett össze, ami megmutat valamit az egykori alkotóházi életről, az itt született művekről. Amolyan irodalmi kávéház vagy oázis lehetett itt egykor, ahol a sok kiválóság ugratta egymást, nyaralt, mulatott és alkotott, kinél mi volt a fontos éppen...
Sajnos kiállítás nincs, de a park tele faóriásokkal és a klasszicista épület is nagyon elegáns a kert tetején. Jó volt itt lődörögni, ahol megannyi írókedvencem sétálgathatott, vagy sétál még most is...
Remekül és tartalmasan töltöttük az időt Szigligeten, régen volt már ilyen igényes multiládához szerencsénk. Ugyan nem szeretem a rejtett koordinátájú multikat de ez itt nem volt zavaró, frappáns rejtések, önmagukban is ládaméltó állomások, gratulálunk a rejtőknek!
Kerékpáros kupa: 87,8 km

Hepur 2010.08.15 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
5 napos Balaton megkerülés közbeni találat. Szuperül felépített multi! Tetszett, hogy fokozatosan vezetett fel minket a várhoz, hogy nem kellett dzsungelharc a ládához jutáshoz, hogy minden helyen rendes ládát kellett keresni.
Kerékpáros kupa: 68,3 km

Dolex 2010.08.15 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk! Jól megizzadtunk mire mind a 4 pont meglett.

Kata&Dani 2010.08.12 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Már régóta szerettünk volna eljutni Szigligetre, most ez sikerült. Balatonlelléről indultunk, áthajóztunk Badacsonyba, majd innen gyalog mentünk Szigligetre. Kissé meleg volt, de ez nem szegte kedvünket, mert a bemutatott táj igen szép, a végén a vár meg rendkívül impozáns.
Köszönjük a rejtést!

aDoc 2010.08.12 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Bicajjal Tomaj felől. Szigligeti strandról fel a romhoz, majd a kápolnához.
Kápolnánál fáradt szolgálati galamb pihent.

Tanösvényen végig, láda konspirációs módon meglelve.

 
surman 2010.08.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Megtaláltuk!

 
Jujanna 2010.08.08 19:00 - Megtaláltam
Kalandos kis túra csodálatos környezetben, helyenként vérengző szúnyograjjal, a végén a lenyűgöző kilátást biztosító szigligeti várral. Kihagyhatatlan kirándulás, köszönjük az elrejtést:-)

G_Sanyi 2010.08.08 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Zsuzsival, Barbival és Orsival közösen. Az autót az első pont előtt hagytuk, és onnan mentünk végig a multin. A 3. ponthoz felvezető út kicsit szuszogtatós, de szeretjük az ilyet:). Nagyon szép és hangulatos a falu, a várból pedig csodás a kilátás. Köszönjük, nagyon tetszett!

 
zsu&rich 2010.08.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 1 átlag: 3.17 súly: 2.78
Megtaláltuk!
Ha nem is könnyen, mivel az útleírás botrányosan rossz. Már az elején hiányoltam az óvár alatti parkoló koordinátáit, aztán a Szentháromság kápolnától sem egyértelmű az útirány (mivel a sárga jelzés pont a másik irányba mutat mint a helyes irány). Viszont a ládák/kapszulák leírása olyan pontos, hogy GPS nélkül is megtalálhatók. Szerintem pont fordítva kellett volna megcsinálni. A ládákat keresgélni, viszont könnyen odatalálni. A tanösvény is a térkép szerint egy "körút" ennek ellenére több elágazás is van benne, persze mindegyikben a kék T jelzéssel. Sajnos ezt a kirándulást most nem élveztük annyira a fölösleges kitérők miatt.

Kerticsorbi 2010.08.04 21:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Régi szép emlékek jöttek elő............., köszönöm a rejtést.

hp-kzs 2010.08.04 19:28 - Megtaláltam
*

mopimester 2010.08.04 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.34
Megtaláltuk, három napra beosztva a multi pontjait. Kánikulában elég volt az Óvár, esőnapon a kápolna, és a Kamonkő. A kápolnánál a repülős emléktáblát a gyermek nagypapája állította. Sajnos a márványlap eltörött, cserére vár. Akárcsak a kapszula ennél a pontnál, az is megrepedt és cserére szorul.
A harmadik pont elég nyögvenyelős. Eső után az elhanyagolt tanösvény csúszós. A 4. ponttól át lehet vágni a 8-astól 9-es fele vezető ösvényre, nézzétek a térképet a 4-es pontnál! Minket szorított az idő, nagyon készült a vihar.
A várban kóricáltunk kicsit a láda körül, mert a GPS pontossága miatt nem egyértelmű a rejtekhely. Hogy ne lőjem le a poént, azért annyit mondok, hogy nem kell kilépni a várfalon, vagy korláton kívülre. :-)
Összességében tetszik a rejtés ötletesek a kapszulák, a jelszórészletek, de egy nap alatt végiggyalogolni nem biztos, hogy minden körülmények között teljesíthető.

ÓvárnálDésessel
Kilátás a KamonkőtőlMegtaláltuk!
VirágFormaZsiványok 2010.08.04 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
+van...kesobb bovebben...
Fantasztikus túra volt,külön nehezítésnek Badacsonyból jöttünk végig gyalog oda-vissza!!!Nyaralás alatti ládázás...a badacsonyi multi 2 nappal korábban meglett és ezt sem hagytuk ki!Sokadszorra nyaralunk itt Badacsonyban szigligetre is mindig átjöttünk a várhoz,az Avasi templomhoz,hajókáztunk is már itt,de a belső részeket,a kamon követ az óvárat még nem láttuk..most bepótoltuk a láda apropóján!
Köszönjük,nagyon hangulatos szép helyeket ismertünk meg!

Cega 2010.08.04 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.54
Megtaláltuk, szép a környezet.

gyocsa 2010.08.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
Köszi, elég jó kis túra. Az utolsó ládánál figyelni kell h a muglik ne lássanak meg:P

cziraki 2010.08.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Megtaláltuk.

Frigg 2010.07.29 19:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.28
Gyönyörű környék. Nagyon tetszett:)

Webber 2010.07.29 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.37
Busszal jöttünk a Szent György-hegy aljától a vár aljáig, innen kezdtük a multit, így egy kicsit sokat kellett sétálni. A Kámon-kő annyira nem fogott meg, a vár viszont nagyon tetszett, megtudtuk, hogy ez a vár látható folyton az RTL-Klubon.
A láda nem lett meg, de a rejtő segített a jelszóval, köszönjük.

mb2000 2010.07.29 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Remekül összeállított multi volt a mai nap levezető ládája. Szigligetre valahogy sosem keveredtem még el, pedig huszonéve nyaralok a Balaton partján... Varázslatos az egész település, egészen szűk kis utcácskák, hajtűkanyarokkal, amikbe be sem lehet fordulni egyből, tovább kell menni, és úgy 180 fokos forduló; elképesztő paloták, igazán különleges hangulat, amik miatt különösen ajánlom minden kessertársnak a környéket.

A rejtés: külön köszönet, hogy nem gagyi és szerencsétlen, villanyoszlopról leolvasós meg utcaneves jelszórészletek, illetve virtuális állomások vannak a multiban! Full respect ;-) Ezek a kis csövek nagyon vagányak! Mind a háromnál olyan érzésem volt, mintha egy rendes geocache-t találtam volna meg!

Az 1. pont pont ideális mászás volt, valamennyi kilátással párosítva.

A 2. ponthoz kocsival mentünk, egyrészt messzebb is esett, másfelől meg ki akarna visszagyalogolni...? Jópofa kis kápolna volt a jutalmunk. És olyan a rejtés, hogy úgy is elő tudtam venni, hogy a templom előtt sütöttek szalonnát.

A 3. pont megközelítésénél sokat filóztam, hogy merről is menjek, végül északkeletről, a tanösvény egyik kezdőpontjánál leparkolva indultam neki, innen kerek 1 km-t jelzett a gps. Sajnos kicsit csalános az ösvény, a közepén pedig elég meredek, de meglett ez a pont is. Mire visszaértem a kocsihoz, elég rendesen megizzadtam...

A 4., a jutalompont már kellemes séta volt (a beugró egy Rákóczi, nem 300 HUF!), megint meg kell jegyeznem, hogy annyira örvendetes, hogy nem a várrom melletti csalános szúnyogdzsungelben van a láda, hanem magában a várromban. Ez jó! Ahogy maga a rejtés is. A kilátás pedig egyenesen pazar. Aki nem hiszi, járjon/másszon utána!

Köszönöm az egész szigligeti multit!

SZACSATOUR 2010.07.24 13:05 - Egyéb
Ez a vidék az egyik nagy kedvencünk.
Már tavaly is megtaláltuk a ládát, most a Cicókkal látogattunk ide.

zsoliszoft 2010.07.13 11:40 - Megtaláltam
Több napra szétosztva kerestük meg az egyes pontokat, majd a végén a ládát. A tanösvény elhanyagolt és gondozatlan, helyenként rengeteg parlagfűvel tarkított. Köszönjük a rejtést.

Ötvös család 2010.07.09 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megvan. Kedves Robin13!
Mióta együtt mentünk a tavaszi geoversenyen, készültem, hogy felszedjük a telepített szigligeti multit. Most került rá sor.
A rejtőhöz méltó színvonalas láda, Szigliget olyan szépségeit tárja fel, amellyel nem hinném, hogy magunktól találkoznánk.
Szúnyogriasztót, főképp az első és a harmadik ponthoz vinni kell. A várba a belépőárak változtak, a felnőtt 500Ft, a diák 250Ft lett.
A záróládánál figyelni kell sok a mugli, csak óvatosan!
Képek később.

Ládavadász96 2010.07.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megtaláltuk.

LPilot 2010.06.28 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.02
Hát ez szép és nehéz és szép volt.

tótheszter 2010.06.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Régen élveztem már ennyire egy multit. Kiváló érzékkel sikerült összeállítani: volt itt lépcsőmászás, meredek tanösvény, csodálatos szitakötők, lebilincselő vár, finom fagylalt és limonádé...
A várat a gyerkőcöknek is meg kell mutatni: hirtelen felindulásomban vettem egy Vártúrák pecsételő füzetet, így megvan a program a nyárra!
Köszönjük.

Panoráma a kápolnátólGombák
Arany szitakötőVár a tanösvényről
VárlépcsőCímerek
ÁgyuLátkép a Huszár toronyból
Korabeli konyhaZászlók a szélben
Panorama a várból 
Tappancs2 2010.06.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Könnyed szigligeti séta napsütéses időben:-) Nagyon jó rejtés, mindent láttunk, amit csak lehet Szigligeten. Köszönjük!

iloilo 2010.06.26 18:30 - Megtaláltam
Egész későn mentünk a várba, belépő már nem kellett, de még így is várni kellett mire eltüntek a vendégek a legfelső toronyból, ahonnét nagyszerű rálátás nyílik a logoló kesserekre. :-)
Jó kis séta volt, köszi.

feldelaci 2010.06.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Szúnyoginvázió közben meglett!

Bala1 2010.06.08 19:30 - Megtaláltam
Az 1. ponthoz még tavaly mentünk fel. Lépcső hiányában úgy szenvedtük fel magunkat...de kalandos volt.Idén is felmentünk és már van lépcső. A 2. és 3. pont egy kisebb és egy jóval nagyobb séta volt. Nagyon jól kitalált pontok, tetszett is! A vár pedig a legjobb volt,főleg kisgyerekkel. Köszi, szép rejtés !

Kedvencünk az ágyú.
...egy lövés a várból.Egy pici pihenő.
Marvin 2010.06.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Nekem különösebben a multi 3. pontja nem igazán tetszett, de lehet erről a sok szúnyog tehetett. Viszont a vár csodálatos volt és az idő is remek. Köszi!

csg69 2010.06.05 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Megvan :)

oross 2010.05.30 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk

farkasék 2010.05.29 18:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

usakal 2010.05.24 07:20 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 0 km

barbiesattila 2010.05.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.72
.

Tibi67 2010.05.24 00:00 - Megtaláltam
Köszi!
Az Óvárnál és a Kamon kőnél iszonyatos mennyiségű szúnyog!
Az idő szép napos volt!

pascal975 2010.05.23 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Becserkészve.
Szép hosszú sétára sikeredett, és az esőzések után a szúnyogok nagyon éhesek voltak végig az utamon.

Pepe 2010.05.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Pünkösdi Balatonfelvidéki bringatúra közben. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a rejtő kétszeri telefonos segítségét a 4. pontra való navigálással. A 2. pontról sajnos vissza kellett térnünk az Aranykagyló utcán hagyott bringákért, és emiatt nem az ajánlott úton, hanem az 1. pont mellett újból elhaladva folytattuk utunkat a 3. pont felé, amely egyébként látványban (pontosabban annak hiányában) kilóg az egyébként remek másik három pont közül. Nagyobb gondot okozott (és nem értem, hogy miért csak nekem) az, hogy a 3. ponton talált végpont koordináta nem egyezik a rejtek koordinátájával, ezért is kerestük a várban hosszú ideig eredménytelenül a ládát.
És még egy apró megjegyzés: a felnőtt belépő 600 Ft, a gyerek belépő 300.

egyedk 2010.04.10 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Többször szemeztem már a szigligeti várral és a hangulatos településsel. Ennyire mélyen azonban nem ismertem. Jót túráztam a kráter peremén, közben régi és új építésű, hagymányos stílusú házakat láttam, gyönyörködtem a kilátásban.

A település önerőből tudatosan fejleszti a várat. Viszonylag kevés pénzből, ötletekkel és sok munkával szép eredmény érhető el.

A szeles, borongós idő ellenére jól éreztem magamat. Köszönöm az idegenvezetést!

raci 2010.04.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Példás multi, mind a rejtések, mind a honlap nagyon jó. És persze a helyszín sem utolsó. A régi vár meglepetés volt, a Királyné szoknyáját ismertem, de a tetején még sosem jártam. A végén a vár, melynek meglátogatása mindig élmény, annak ellenére,hogy minden évben felkeresem egyedül, vagy csapatosan. Tetszik, ahogy épül-szépül, évről évre. Első várlátogatásom kb. negyven éve lehetett, akkormég a felmagasló délnyugati falon kívül nem sok minden látszott, csak fák, bokrok, romantika. Most már egészen várkinézetű.Gratulálok a helybelieknek a fáradozások eredményéhez. Így tovább! Köszönöm a rejtést és a szép sétát.

Kisandris85 2010.04.08 00:00 - Megtaláltam
Végigjártuk.

Awiki 2010.04.08 00:00 - Megtaláltam
Visszafelé, de meglettek a ládák. Először a várban kezdtünk , aztán a tanösvény, majd az óvár. A szépkilátó felejthetetlen marad:) Köszi a rejtéseket!

Fazék 2010.04.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Szuper volt, teljes családdal heten kerestük a pontokat. Az elsőnél megtaláltuk a .com-os ládát is, a harmadik felé pedig szívmelengető tavaszi virágokat fényképeztünk.
A Szigligeti Várban tavaszi évadnyitó volt rengeteg árussal, mutatványossal, programmal. Hosszú órákig ottragadtunk.

 
Myself 2010.04.03 00:00 - Megtaláltam
:) nadon jo vot

hinia lux 2010.02.19 09:35 - Megtaláltam
Megvan :) A multi első két pontja júliusban lett meg, akkor azt gondoltam, és írtam logban, hogy majd ha nem lesz őrült meleg, meglesz a 3-4. pont. Hát jól kivártam, hogy ne legyen meleg. :)
Még mindenképpen havasan szerettem volna látni Szigligetet, szeretem a téli erdőt. Nehezítette a terepet a kemény hó, amibe mindegy egyes lépésnél belesüllyedtem.
Nagyon gyönyörű volt a táj, és csodás a kilátás a várból, ahogy a napfény próbált áttörni a sűrű ködön, és látni engedte a panorámát.
Igazán élmény volt.

A túra kezdeteTéli hangulat
Előbukkanó napVárban
VárpanorámaVárcsúcs
Panoráma Badacsony felé 
Access Denied 2010.01.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Mai ötödik, egyben utolsó találat.

Eddig ismeretlen helyeket sikerült ismét feltérképezni, hála a rejtőnek. Jól összeszedett multi, megdolgoztatta az izmaimat :)
A vár egyre csak szépül, dicséret érte az önkormányzatnak!

Kösz a rejtést!