geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2354. Gyere ki a hóra! (A) (GCHOOO)

Az első kereszt

Az első kereszt

A második kereszt

A második kereszt

A második kereszt, kicsit másképp :)

A második kereszt, kicsit másképp :)

Iránymutatás

Iránymutatás

A csúcs éppen csak, hogy hóban

A csúcs éppen csak, hogy hóban

A csúcs nagy hóban...

A csúcs nagy hóban...

A csúcs kicsit távolabbról

A csúcs kicsit távolabbról

Útközben

Útközben

Útközben

Útközben

Útközben

Útközben

Léccel erre!

Léccel erre!

Bakanccsal erre!

Bakanccsal erre!
Szélesség N 46° 47,216'
Hosszúság E 14° 58,318'
Magasság: 2140 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.01.22 12:00
Megjelenés időpontja: 2009.01.30 17:00
Utolsó lényeges változás: 2019.07.24 15:11
Utolsó változás: 2019.07.24 15:39
Rejtés típusa: Multi geoláda (2V)
Elrejtők: höri és zöldfülű
Ládagazda: zöldfülű
Nehézség / Terep: 1.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3500 m
Megtalálások száma: 22 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.0 megtalálás hetente


WAP: Az 1. ponton a kereszten szereplő nevet keresd! Ha ismét eltűnne a kereszt, ne bosszankodj egy percet sem, megküldöm a hiányzó részletet. A 2. ponton számold meg a kereszthez közeli épület déli oldalán a földszinti ablakokat, a keleti oldalán a sárga táblákat! Ezeket írd le egymás után sorban, a számokat számjegyekkel, és ha összesen 11 karaktered van (amiből a név 8 karakter), akár már logolhatsz is!
-------------------------------------------------------------------
Ezzel a ládával elsősorban egy kis síeléssel egybekötött havas kirándulásra invitálunk a Koralpéra, bár maga a környezet nem csak télen ér meg egy misét, jobban mondva egy kis sétát. És mivel a nagy hóban ugyan remekül lehet siklani, a dobozok kiásása viszont igencsak körülményes lenne, így hát egy kis virtuális multimókában lesz részed, melynek során 2 keresztet kell meglátogatnod.

Az első pont:
 N 46° 48,426' E 14° 56,820' 1630 m [GCHOOO-1]
Ezt a keresztet már többször áthelyezték, most éppen a Ferienhotel Koralpe mellett áll - állítólag :D A jelszó első részlete a kereszten található tábla 2. sorában szereplő név. Mivel a jelenlegi koordinátákat az osztrák "kollégáktól" kaptam, ha belefér az idődbe, kérlek, ellenőrizd le és ha pontosítani kell, lécci jelezd! Köszi előre is!
Ha nem találod meg ezt a keresztet, egyszerűen kérd el a jelszórészletet, a lokátort úgysem úszod meg :-) :D
A második pont:
 N 46° 47,216' E 14° 58,318' 2140 m [GCHOOO-2]
A Koralpe legmagasabb csúcsa a Großer Speikkogel. Mivel itt a kereszt nagy hóban nem közelíthető meg, a jelszórészletet a szomszédos rádiólokátor épületéről kell leolvasnod, az alábbiak szerint: először az épület déli oldalán számold meg a földszinti ablakokat (két számjegyű szám), majd a keleti oldalon a sárga táblákat (egy számjegyű szám)!
Jelszóképzés:
Név, első, majd második szám számjegyekkel, egymás után írva, összesen 11 karakter.

Amennyiben a kereszt elkorhadna, netán mát megint továbbállna (az elmúlt 10 évben már háromszor költözött), vagy az épület összedőlne, mire odaérsz, dobj fel egy fényképes logot, és ne aggódj: meglesz a jutalom!

Megközelítés:
Ajánlott kiindulópont a Graz és Klagenfurt között nagyjából félúton, a Lavant folyó partján fekvő Wolfsberg városka (itt is érdemes kicsit nézelődni). Innen mintegy 12 kilométernyi kanyargás és több, mint 1000 méternyi szintkülönbség legyőzése után érsz az egyes ponthoz, mely egyben az ajánlott parkoló is. Persze gyalog is jöhetsz: a városból több jelölt turistaút vezet az első pontig.
Az első jelszórészlet leolvasása után 2 lehetőség közül választhatsz - persze csak télen, mert nyáron nehéz lenne lécre pattanni...
A, azaz síelős variáció:
(nézd a sítérképet!). Dobd be a hátizsákodba a bakancsodat és a kamáslidat, nézd meg, hogy melyik liftek és pályák működnek, majd csatolás után a bal oldali csákányos felvonón (Kärntner Woche Lift) koppanásig!
A/1: Ha jár a felvonó a déli oldalon is, csússz át annak az aljára (Wasserhanggipfellift) és a tetején jobbra szállj ki, majd a tízes kék pályán csússz le az útkereszteződésig  N 46° 47,540' E 14° 57,412' 2047 m [GCHOOO+KERESZTEZŐDÉS] A lécektől megszabadulva irány a csúcs, ami innen kb. 1200 m. Az út csak ítéletidőben nem járható (vagy akkor is?), mivel a lokátorok kiszolgáló személyzete itt közlekedik (na ja, mégiscsak van előnye, ha néhány lokátort a természetvédelmi terület határán a hegycsúcsra telepítenek...) Visszafelé kék 10 és 6 a pálya, vagy a piros 4, bár ehhez egy kicsit mászni kell, de megéri!
A/2: Hóhiányos időben a déli oldalon nem jár a felvonó, ekkor az első felvonó (Kärntner Woche Lift) tetejéről toronyirányt indul a menetelés a kereszteződéshez (ez az út is kellemes: jómagam 3x is bejártam, tehát tuti túlélhető...)
B, azaz túrázós variáció:
(nézd a turistatérképet! de azért ne dőlj be neki, mert itt-ott pontatlan; léptéke 1:50000). Az első ponttól kb. 300 méterre  N 46° 48,498' E 14° 56,748' 1639 m [GCHOOO+TÁBLA] ugorj fel a 560-as turistaútra, majd az útkereszteződésben  N 46° 47,540' E 14° 57,412' 2047 m [GCHOOO+KERESZTEZŐDÉS] válts sávot: ekkor már látni fogod a végállomást. Visszafelé érdemes beiktatni a Koralpenhaus hütte felkeresését, némi folyadékpótlás céljából  N 46° 47,454' E 14° 57,368' 1966 m [GCHOOO+HÜTTE]

Jó szórakozást!

A csúcs közelében van egy com-os láda, de ez sajnos télen reménytelen - hacsak nincs egy nagy-nagy hólapátod :(
GCYPWT

Végezetül pár szó a Koralpe hegységről:
A Koralpe (szlovénül Golica) a Lavantali vagy Nóri-Alpok hegyvonulata Ausztriában, a Mura és a Lavant folyók között. Legmagasabb csúcsa a 2140 magas Großer Speikkogel.
Topográfia
A Koralpét nyugaton a Lavant folyó völgye, északon a Packsattel, keleten a Nyugat-Stájer -dombság, délen pedig a Drautal és Sulmtal között elterülő nyereg, a Soboth határolja. A hegyvonulat hosszában fut végig a Karintiát és Stájerországot elválasztó tartományi határ. Bár a kristályos kőzetalapú hegyvonulat legmagasabb régiói magashegyi karakterrel bírnak, a hegység legnagyobb része a középhegységek jellegzetességeit viseli magán.
Jelentősebb csúcsok:
Reinischkogel (1463 m): A fővonulattól kissé északkeletre elhelyezkedő hegy a grazi lakosok közkedvelt kirándulóhelye: a környék számos vendéglővel várja látogatóit. A Reinischkogelt a Wildbach-Schrogentor-Oberer Modiachwinkel árok jól elhatárolja a fő hegyvonulattól.
Großer Speikkogel (2140 m): Közkedvelt túracélpont. A menedékházon kívül a csúcs körül található az Osztrák Hírközlési Társaság URH-rádió- és TV-adója (DBV-T) és az Osztrák Szövetségi Hadsereg radarberendezése (Goldhaube) (A Koralpen-Speikkogelen kívül létezik még a közvetlen szomszédságában található Stubalpen-Speikkogel, valamint a Gleinalpen-Speikkogel)
A hegyvonulat legdélibb részén, a Sobothon található a Soboth- víztároló, amelynek vizét Lavamündben áram-előállításra használják fel. Itt lesz a Koralpéből Poßruck vagy Radlkamm (szlovénül Kozjak). A részben Szlovéniába fekvő déli vonulat középhegységi jellegzetességű és az olykor szakadékszerű horhosok a Drauba szállítják csapadékát. A déli vonulat legnagyobb csúcsa a Karintia és Szlovénia határán fekvőz 1522 méter magas Hühnerkogel (szlovénül Kosenjak).
A Koralpét az osztrák észak-déli ("Weg 05") turistaút szeli át.
Geológia
A Koralpe egyetlen, a Stubalpéra csúszott fedőrétegből áll. A nyugaton a Stubalpe határolta Koralpe keleten a Stájer-medence üledékei alatt tűnik el. Délen a Koralpe régebbi keletkezésű kristályok alkotta vonulata a Bachern-hegységben (szlovénül Pohorje) folytatódik.
A jégkorszak és az erózió legyalulta a hegyvonulatot, amely metamorf kőzetekből lépül fel. Jellegzetes építőelemei a lemezes gneiszek, melyeket "Stainzer Platten" néven bányásznak és értékesítenek. További különlegességnek számítanak a gneiszekben előforduló eklogitok.
A Weinebene környékén előfordulnak pegmatitok, amelyek lítium tartalmú szilikátot, spodument tartalmaznak, ezáltal Európa legnagyobb lítiumkészletét képezik. A hegyvonulatban fellelhető további nyersanyagok az üveggyártáshoz használatos kvarc és márvány, a porcelán előállításához szükséges földpát, a szigetelőanyagként használt csillám, továbbá hematit és számos egyéb kőzet.
Turizmus
Elsősorban a Weinebene környéke, a Koralpe középtáján elhelyezkedő nyereg közkedvelt túracélpont, ahol jelentős számú turistaút és hütte található. Karintiából, a Lavant-völgyben fekvő Wolfsbergből kiindulva a Koralpenhaus és a Großer Speikkogel is könnyű túra keretében elérhető.
Ezen túlmenően néhány kisebb síközpont nyújt lehetőséget az alpesi- és északi sí gyakorlására.
A helyi topográfiai adottságoknak köszönhetően kiváló feltételek kínálkoznak Waldrast térségében (Wolfsberg-Rieding környéke) a sárkányrepülők, siklóernyősök és repülőgép modellezők számára: innen kiindulva órákon át tartó termik- vagy lejtőrepülést folytathatnak, tavasztól egészen őszig. (forrás:wikipedia.de)

Pozor: mivel az első kereszt néha odébb vándorol, és a jelenlegi koordinátákat osztrák kollégáktól kaptam, minden pontosítást megköszönnék :-)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (21 db): környezet: 4.85 rejtés: 3.68 web: 4.63 átlag: 4.39

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


akosgy 2020.03.07 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Kijöttünk a hóra. :)

Pár napos síelésre mentünk ki Ausztriába, odafelé menet egy délutáni, félnapos csúszásra pont megfelelt ez a kis családias hangulatú síterep. Szép napos idő volt, némi széllel. A pályáknak sajnos csak a fele üzemelt, viszont cserébe korrekt módon adtak 50% kedvezményt, így osztrák viszonylatban egész jutányos áron lehetett csúszni, és fél napra ez is bőven elegendő volt.

Az 1. pont gyorsan meglett, a mért koordináta szerintem jó.

A rejtés gyenge pontja, hogy neve alapján bevallottan télen számít a keresőkre, a helyszíne pedig egy kiépített síterep, ehhez képest a 2. pont igen távol esik a síterep felső pontjától. Nem hiszem, hogy ha valaki kifizeti a síbérlet árát, akkor azzal szeretné tölteni az időt, hogy bakancsban gyalogol hosszan egy jellegtelen gerincen egy radarállomáshoz. Leolvasós pontot lehetne tenni a 2070m magas Steinschneider csúcsára is, ami normál sível, lifttel is elérhető, panorámában ez sem adna kevesebbet, mint a radarállomás. Nyáron pedig ide ugyanúgy fel lehet túrázni.

A rejtés kétségtelen erőssége viszont, hogy nem veszi véresen komolyan magát, a 2. pont némi "beleérzéssel" megfejthető, így elég csak az élményre koncentrálni. :) Mivel a rejtő szándéka szerinti élmény tökéletesen megvolt, így nyugodtan logolom a találatot. ;)

Köszi az invitálást.

Voltak azért kintŐrkutya :)
LetekintésSzéles lankák
Az ülős lift már tavaszi pihenőnRetro csákányos
zöldfülű 2019.07.24 15:55 - Egyéb
Végre-valahára megérkezett az osztrák "kollégáktól" a lenti kereszt várva-várt koordinátája, így már az szerepel a leírásban. Amúgy csupán bő 100 méterrel került odébb, és elvileg mindenki elment a kereszt mellett, aki felment a parkolóba :D
Kérem, hogy ha a koordináta pontosításra szorul, jelezzétek, mert nem saját "termék". Köszi szépen előre is.
Kellemes, szemet gyönyörködtető kirándulást kívánok mindenkinek + egy kérés/jó tanács: akkor sem érdemes agyonstresszelni magatokat, ha megint valami baki lesz a ládával, a találatot fotó alapján mindenkinek meg szoktam adni bármikor, bárhol. Úgy tűnik, hogy ez egy sérülékeny láda - hiába lett pont azért virtuális, hogy ne legyen vele gond ;-) :D Szóval csak semmi stressz, élvezd a látványt, hisz EZ A LÉNYEG, az élet ugyanis túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokon is bosszankodjunk, amin nem muszáj vagy nem érdemes... Be positive :-) A rosszindulatú feltételezésre, hogy ne mondjam, rágalmazásra (miszerint egy új láda miatt nem lett betegre állítva ez a láda) pedig csak annyit válaszolok, hogy pl. ha ezt a ládát megszűntettem volna, akkor is beadhattam volna az új ládatervet (egy kis matek... ;-)) De nem is érdemes foglalkozni az ilyen rosszindulattal, nincs kedvem nekem is pereskedni becsületsértésért :D

Strombus 2019.07.12 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.53
A GCBBK ládasorozat teljesítése volt utazásunk célja, de bevettük a programba ezt a soha útba nem eső ládát is.
Az első ponton a parkolóba gurulás közben már kerestük a szemünkkel a keresztet és csodálkoztunk, hogy nem látjuk. No, izzítsuk be a kis GPS-t, majd az megmutatja! Hát, nem, ahova mutat, ott bizony kereszt nincs. Ekkor trükkös rejtésre kezdtünk gyanakodni, talán ad nekünk keresésélményt a rejtő, nemcsak leolvasodit-matekozósdit, gondoltuk. Minden gyanús! Minden lehet kereszt! A sífelvonó tartóoszlopa például. Ráadásul témába is vágó és elég közel van a koordinátákhoz is. Aztán ott egy zöld kereszt a falon, talán azon van, ami kell? Okoskodtunk. De semmi se vitt közelebb a jelszórészlethez. Hitetlenkedtünk, csodálkoztunk, hisz az általunk ismert keresztekre nem jellemző a mobilitás, párszáz évig jól elvannak egy helyen. Akkor ez hova lett? Úgy látszik, itt Ausztriában minden más.
Így végül kudarcunkat beismerve, a rejtő segítségében bízva (aki később készségesen vissza is hívott) nekivágtunk a hegynek. Jól esett a gyaloglás a hosszú autózás után. Tetszett a sok virág, a panoráma, a síliftek, a számomra ismeretlen táj és létesítmények.
Az idő változékony volt, eleinte napos, majd inkább kicsit borús, de kellemes kirándulóidő. Egészen a keresztig. Ott aztán szakadni kezdett az eső, így kénytelen voltunk magunkat az épület mellett meghúzni, abban bízva, hogy ha eddig ennyire gyorsan változott az időjárás, akkor most is az lesz és ez az eső sem tart soká. Bő fél órát szobroztunk ott, amikor végre csillapodott anyira, hogy elindulhassunk lefelé. Felfelé meredek ösvényeken jöttünk, most inkább a műúton, a csúszós, vizes fű helyett. Szépek voltak az eső utáni fények és nagyon érdekes az esőfelhő éles határvonala, de azért jobban örültünk volna, ha ezeket nem tapasztaljuk meg.

Megértem, hogy a rejtőnek érdekes ötletnek tűnt egy elsősorban síelős megközelítést ajánló láda, hisz ilyen még biztosan nem volt akkoriban és talán most sincs több. De úgy tűnik, ez a játékosokat nem hozta lázba, hisz 10 évvel a rejtés után a 20-21. megtalálók lettünk. A 21 közül egyetlen egy sem ment sível! Csak az egyharmada kereste télen, közülük csak 5 jutott fel a csúcsig.
A kevés megkeresésnek részben az is oka, hogy semmi más magyar láda nincs a közelben. Nekünk 100 km-es kitérőbe került ez a két virtuális pont, amiből jelenleg kettő beteg, így azt mondom, nem érte meg. :-( Ennyi erővel egy az utunkba eső másik szép hegyet is megmászhattunk volna.
Az egyes pont jelszóhordozójának hiánya április óta ismert a rejtő előtt, a kettesen a számolósdi, lehet, még régebben, talán már 2016 óta nem egyezik azzal, amit a rejtő 2009-ben látott. A helyes szám a helyszínen kikövetkeztethető, de ha csak otthon logol az ember, akkor nehéz, mert azt hiszi, hogy a másik számot rontotta el. A rejtő a ládát betegre még most sem állította, megjegyzést, segítségkérést a ládaoldalra csak ma, frusztált telefonhívásunk után írt.
Nemrég moderáltatott új ládát, így a beteg jelzés korábbi elmaradása érthető, csak nem erkölcsös. :-(
Gondoltam, az első pontot a rejtői karbantartásig filcfirkával pótlom, de miután kiderült, hogy a második ponttal is baj van, úgy döntöttem, nem érdemes. Aki elfárad ide, az egy filcfirkánál többet érdemel.
Tíz év után, azt hiszem, ez a láda megérett egy koncepcióváltásra, a jelszók megújítására, a többségében nyáron érkező keresők örömére valódi ládák kihelyezésére, virtuális téli pótjelszókkal.

Egyébként a lokátor környékén, a csúcson most már három .com-os láda van, így multi, két hagyományos.

Talán itt állt a kereszt?Panoráma a parkoló felé GCHOOO
Harangvirág Párnás habszegfű
Gombos varjúköröm GCHOOOKosbor
Großer Speikkogel 2140 m Péter kereszt és lokátorok GCHOOOGroßer Speikkogel 2140 m lokátorok eső után 3 GCHOOO
2019 07 12 Koralpe Großer Speikkogelről lefelé Péter az esőfelhő és a Koralpenhaus hütte  GCHOOOEső után ismét napos
Péter60 2019.07.12 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.52
Szép kis túra, de se kereszt, a fenti táblák se rendben, ez így nagyon gáz.

zöldfülű 2019.07.12 16:54 - Egyéb
Sajnos a lenti kereszt azóta sem került vissza :-( Ettől függetlenül a láda kereshető, mert senkinek sem szeretnék keresztbe tenni, aki kimenne a hóra. Kérem, hogy aki megtalálja a kereszt új helyét (egyszer már áthelyezték, úgy tűnik, ez egy vándor kereszt :-(), mérje be és küldje el az új koordinátákat. A jelszó első részletét a kereszt újbóli felbukkanásáig kérésre mindenkinek megküldöm. Előre is köszönöm a segítségeteket.

cav004 2019.04.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
A havas táj ellenére voltak páran, akik felsétáltak a csúcsra. Volt aki sílécekkel. Gyönyörű kilátás, nagyon hangulatos házak a hegy lábánál.

Köszönjük a rejtő segítségét a jelszóhoz.

Vértes 2019.04.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.12
Megtaláltuk. Részben hóban sétáltunk fel a műutat követve.
Az alsó kereszt hiányzik és a sárga táblák számával is volt problémánk :)

Köszönjük zöldfülű segítségét a jelszóval kapcsolatban.

P1030437P1030430
P1030426P1030421
Cerberus 2017.11.11 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.35
Megtaláltam! Novemberben még szerettünk volna egy kis csapattal valamerre kirándulni Ausztriában, így ez lett az egyik helyszín. Ez persze itt már ilyenkor is havas tájat jelent. Gond nélkül felautóztunk a gyönyörűen letakarított szerpentinen a parkolóig. Előzőleg tartottam kicsit tőle, hogy ide hóláncot fognak megkövetelni, de semmi ok nem lett volna erre.

A csúcsra felgyalogolni sem volt nehéz, az emelkedőt a letakarított aszfalton tettük meg, mely a hütte után már ugyan jeges volt több helyütt, de némi csúszkálással így is leküzdhető.

A virtuális ládákat annyira nem szeretem, a számolgatósakat pedig végképp, azonban a bemutatott helyszín gyönyörű. Maximálisan megérte ide eljönni. Tetszett az egész csapatnak.

Köszönöm, hogy elhoztál ide!

IMG_1731IMG_1735
IMG_1741IMG_1743
IMG_1748IMG_1752
IMG_1755IMG_1756
IMG_1758IMG_1759
IMG_1760IMG_1766
melinya 2017.07.06 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Csoda szép egy hely az már biztos. Az ember azt sem tudja fotózzon, vagy videózzon. Valóban ez a környezet meg ér egy misét :-)

DSC_0039DSC_0043
DSC_0048DSC_0055
DSC_0136DSC_0148
DSC_0184DSC_0188
DSC_0192DSC_0202 (2)
DSC_0218 (2)DSC_0111
VP 2016.08.18 05:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.50
Negyed ötre értünk a parkolóba, reggeli, öltözés után 5 előtt indultam. Az út mellett tehenek kolompoltak a sötétben.
Napfelkelte előtt értem fel a csúcsra. Kelet felé még felhős volt az ég, a Nap így csak kicsit látszott. Nyugat felé viszont: lent ködtenger, felette pedig végig a Karavankák, a Júliai-Alpok, északnyugaton a Zirbitzkogel, ...
Megszámoltam, amit kellett, megkerestem a .com- os ládát, fényképeztem, aztán indultam lefelé, mert nagyon hideg volt.
A számolás utolsó része nem sikerült, így a rejtőtől kértem és kaptam gyors segítséget. Köszönöm!

karcsi9641 2015.06.17 00:00 - Megtaláltam
Ausztriai kirándulásunk kapcsán szerdán elindultam,hogy megkeressem ezt az ígéretes ládát. Sajnos az időjárás ellenem fordult. Már induláskor hideg volt , erős széllel, de gondoltam megpróbálom.
Az első pont természetesen simán meglett. A parkolóból a remek útvonalajánlat alapján elindultam felfelé. Mikor a gyalogos rész fele után jártam, eleredt az eső, na ekkor feladtam.
Kérem a Rejtőt, hogy bírálja el megérdemlem-e a pontot?

[Jóváhagyta: zöldfülű, 2015.06.25 07:11]

Köszönöm szépen.

BG&J-13 2015.03.10 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.57
Megtaláltuk, közös találat Regivel és Józsival:-) Köszönjük a rejtést!
Téli pihenésünk alatt kerestük fel ezt a ládát, második nekifutásra lett meg a csúcs is. Első alkalommal a Koralpenhaus-ig jutottunk, egy kellemes Glühmost mellett eltöltött pihenés után, a metsző szél hatására inkább lefelé vettük az irányt. Másnap szánkóval visszatértünk és újból megpróbáltuk a csúcstámadást. A kevésbé szeles és napsütéses időben köztes pihenőkkel sikerrel jártunk. A lefelé út gyorsabb volt......;-)) Sajnos a hó már nem volt túl jó minőségű, erősen olvadt és napról napra fogyott.

Első pihenő csúcstámadás közben2. pihenő csúcstámadás közben
CélegyenesbenKitartás, már nincs messze a csúcs...
CsúcskeresztGlühmost és Hüttenpause
Száguldás.....szerelem....Grosser Speikkogel az autópályáról
Csúcson Brigi és Jőzsi
griffs 2013.08.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
No ez aztán már egyáltalán nem hiányzott. Tegnap feltekertünk 2.120-ra (Dobratch), 1600 szintemelkedéssel, majd repetáztunk Olaszországban 5-600 szinttel. Ma lecsapattunk Gerlitzenről (azért lefelé is volt 1-2 hupli), majd kicsit sétálgattunk a Wörthi-tónál. Persze még haza is kell vezetnem. Szóval itt az volt a tervem, hogy Mathau felfut 1.600-ról, amíg én relaxálok a kocsinál. Na persze hogy 20 perc múltán visszatért. Aszfalt visz a csúcsig tekerjük ki. A hátam közepére sem hiányzott már. Tisztességből összerakta azért a bringát. Az elején kicsit tologattam, aztán csak rákaptam az ízére és kitekertem a csúcsra, Mathau nyomában. Jó időben, fantasztikus panorámával, kiváló minőségű úton. Persze itt már nem tudtam ellenállni a kisértésnek és regurultam egész a faluig (így a 20 kili is összejött a kupába).
Élmény volt, csak a 'rejtés' ne lenne virtuális.

Mathau 2013.08.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Griffsel egy remek hétvége után, illetve alkalmával. 1600-ig mentünk autóval, innét egy jót tekertünk:) Izzasztó volt, de a kilátásért megérte megküzdeni.

FILA71 és Dávid 2013.03.01 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönjük szépen!
Erre is sodort az élet. -3 fok, szélcsend, szikrázó napsütés, 2 méteres hó.
Visszanézve a völgyek felett köd, mintha repülőn ülne az ember.
Felejthetetlen élmény.
Nagyon tetszett!!!

Az útbaigazítás tökéletes.

 
SirLes 2012.06.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.25
Három évvel ezelőtt megígértem ZF-nek, hogy felkeresem a ládáját. Jó hosszú ideig tartottam az ígéretemet :)
Bad Kleinkirchheimbe tartottunk a feleségemmel láda karbantartásra és tettünk egy kitérőt ezért a multiért. A 2. pontot az első ponttól toronyiránt megközelítéssel kerestük fel. Kellemes kis túra volt. Megérdemelne egy igazi ládát is, téli alternatívval.

12
34
56
7 
virge 2011.04.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Egy kellemes túrázás keretében.Köszönjük szépen!:)

harzol 2010.07.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Egy hegyi futás keretében ejtettük útba a "ládákat" Furkóval, aki már járt itt.
A futott karika (erősen offroad, még futócipőben is):
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kyikpvkehivxbefn

Mikulás 2010.07.14 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.40
Karintiából hazafelé tartva felkerestem ezt a rejtést is. Érdekessége - azon kívül, hogy szép hely és a Koralpen legmagasabb hegye - hogy a parkoló még Karintiában, de a csúcs már Stájerországban van. A megadott parkolóban, gyakorlatilag az első pont mellett parkoltam és kb. 50 percet vett igénybe a második pontig (kereszt) történő eljutás. Ott természetesen a .com-os ládát is megkerestem, így nekem nem is tűnt fel, hogy ez "csak" egy virtuális volt ;) Nagyon szép időt fogtam ki, mert szépen sütött a nap, de enyhe szellő gondoskodott, hogy ne érezzem a meleget. Fenn építik már a harmadik vaniliagombócot. De minek? A kilátás tényleg szép, egyáltalán nem bántam meg, hogy felsétáltam a Speikre. Köszönöm a rejtést!

Mikulás

 
furko 2010.02.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.84
Kimentünk, és volt hó! :)
A déli oldalon fölfelé dőlt az izzadság rólunk... aztán a gerincre érve, és a csúcson belénk hasított a hideg!

A Speik-et a geocaching.com-ról (GCYPWT) nem sikerült kiásni...

furko és domó

 
Fazék 2009.10.02 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.21
A Karintiai gerinctúra előtti bemelegítésnek szántuk, de önmagában is embert próbáló volt. A parkolótól nagy lendülettel gyalogoltunk felfelé, aztán már csak kisebb lendülettel, a menedékház után viszont egy hirtelen jött hóvihar eléggé megtépázott minket, az esőkabát is csak nagyjából védett meg. A jelszóképzés a helyszínen már egyértelmű, de talán egy alternatív ládát érdemes lenne a nyári (?) keresőknek elhelyezni. A kilátás persze a havasesős, felhős időben nulla volt a csúcson.
Visszefelé a menedékházban alkoholtartalmú italokkal javítottuk a hangulatunkat majd a gyorsan olvadó hóban még kicsit hógolyóztunk.

 
Skali&Margó 2009.07.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Felfelé ragyogó napsütés, lefelé felhőszakadás, jégeső. Nagy élmény volt!

kiralyek 2009.06.18 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Miénk a valódi első megtalálás!!!
De mindenképpen fenn vagyunk a dobogón, öt hónappal rejtés után!
Veronából jöttünk hazafelé tegnap és ez a láda pont útbaesett. Meg az a második hely is nagyon birizgálta a csőrünket....
Szóval este fél hétkor álltunk meg a parkolóban. A sárga tábla szerint a csúcs másfél órára van, a GPS szerint 2.8 km-re. Nagy tempót vettünk és fellihegtünk egy óra alatt. Közben végig fűszeres alpesi illat, legelésző-kolompoló marhák, és terepasztal-szerű táj alattunk jó mélyen.
Amikor felértünk 2000 m-re, nagy ovációval ünnepeltük. Innen a csúcs már nem volt messze. "Logoltunk" a csúcskeresztnél, fényképezkedtünk, aztán kimentünk a hóra :-)))
Visszafelé 40 perc alatt jöttünk a kocsiig, és aztán téptünk haza. Fél 12-kor a házunk előtt álltunk.
Köszönjük, nagy élmény volt!

1.pontÚtközben
1962 méternélKesserösvény
A csúcsonÖsszetett műlesikló
Alkonyodik 
zöldfülű 2009.02.15 18:30 - Egyéb
A ládával elsősorban a környéket szerettem volna megmutatni és egy kis havas örömködésre ösztönözni a kessertársakat. A képeket elnézve mindez megvalósult. Hát, úgy látszik valóban érdemes volt kijönni a hóra, még ha a csúcspontot nem is igazából értétek el (már nem volt messze...) Gratuálok!

Ferencz család 2009.02.14 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Háromnegyed megtalálás. Az első pont megvan, majd elindultunk fel a másodikhoz. 1906 mes magasságig jutottunk, ahol inkább feladtuk. Mire ide felértünk cudarrá vált az idő, beborult, havazott, és kellemetlen jeges szél támadt. A nagy hó alatt elvesztettük a turistautat, toronyiránt meg nem vállaltuk. Visszatértünk az autóhoz, és a gyerekekkel hatalmasat szánkóztunk a tanulósípálya mellet. Köszönjük ezt a szép napot, nagyon jó kiruccanás volt! A hat gyerek mellett eljött velünk még egy Nagymama és Madzag kutyánk is. Érdekesség, hogy a képeken látható nagy faszánkó több, mint 60 éves, még a velünk eljött Nagymama gyerekkori szánkója!

[Jóváhagyta: zöldfülű, 2009.02.15 18:25]

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]