FAQ
2410. "Castanea sativa" (GCCS)

Szelíd gesztenye

Szelíd gesztenye

Merenyei templom

Merenyei templom

Falu a rejtektől

Falu a rejtektől

Kúria

Kúria

Felduzzasztott patak

Felduzzasztott patak

Kiskúti-patak hídja

Kiskúti-patak hídja

Letérés a zöldről

Letérés a zöldről

Fel a Kan-bükkre

Fel a Kan-bükkre

A névadó kanonok

A névadó kanonok

Ősgeszetenye sarja

Ősgeszetenye sarja

A rejtektől

A rejtektől

Gesztenyeház

Gesztenyeház

Kilátás a Balaton felé

Kilátás a Balaton felé

Letérés a kékről

Letérés a kékről

Távolban Zalaújlak

Távolban Zalaújlak

Gesztenyék mögött...

Gesztenyék mögött...

K+ a szőlőhegyen

K+ a szőlőhegyen

Terkép

Terkép
Szélesség N 46° 34,298'
Hosszúság E 17° 5,693'
Magasság: 151 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.04.25 12:00
Megjelenés időpontja: 2009.04.26 15:38
Utolsó lényeges változás: 2020.04.20 13:31
Utolsó változás: 2021.06.01 07:54
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H)
Elrejtők: waneqr
Ládagazda: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 3.0 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 9000 m
Megtalálások száma: 205 + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Bevezető

A Zalai dombvidék gyakori és kedvelt fája a szelídgesztenye, s bár mára egyre jobban kiszorul erdeinkből, de nyomai még fellelhetőek. Ezen nyomok követésére szolgál ez a ládasor, hol az első láda a zalamerenyei templom, míg a második a zalaújlak melletti Gesztenyeház tőszomszédságában rejtőzik.
Így, ha egy jó, kiadós sétára vágysz...

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Ládasor
Az első láda a zalamerenyei templom melletti kereszt mögött bújik meg egy fatönkben, fakérekkel takarva  N 46° 34,298' E 17° 5,693' 151 m [GCCS-1], s ez csak az első jelszórészletet rejti. Míg a második láda a zalaújlak melletti Gesztenyeház mögötti facsoport egyik óriásának lábánal rejtőzik, egy fatönk darabbal álcázva  N 46° 34,526' E 17° 4,033' 267 m [GCCS-2], a második jelszórészlettel és az ajándékokkal. A láda szokásos méretű, négyfülű doboz.

Az első jelszórészlet leolvasható a kereszt előtti bukszusban is derék magasságban.

Túraajánlat
A ládák egy megközelítőleg 9 km-es körtúra során javasolt felkeresni, Zalamerenyéről indulva.
Az autósok Zalamerenye főterén találnak parkolót  N 46° 34,493' E 17° 5,661' 138 m [GCCS+Parkoló 1], de ide érkezik a távolsági busz is, és innen éredmes a zöld sáv jelzést Zöld sáv követve elindulni észak-nyugatra. A faluvégi elágazásnál jobbra egy régi kúria  N 46° 34,549' E 17° 5,579' 148 m [GCCS+Kúria] hívja fel magára a figyelmet, míg a turistaút a felduzzasztott Kiskúti-patakon kialakított tó felé vezet tovább. A parton, a Mata-völgyben haladva, északról kerüli meg a zöld jelzés a Kan-bükk nevezetű dombot, és éri el a vadászházat  N 46° 34,991' E 17° 4,513' 155 m [GCCS+Vadászház]. Itt az utat nyugatra, a turistaútról letérve kell folytatani, fel az egykori Gesztenyés-hegyre, egészen a  N 46° 34,768' E 17° 3,930' 275 m [GCCS+balknyar] pontig, ahonnan eredei út vezet az ősgesztenye mégmegmarad sarja mellett a Gesztenyeházig  N 46° 34,512' E 17° 4,025' 275 m [GCCS+Gesztenyeház]. Innen tovább a kék sáv jelzésen Kék sáv Zalaújlak következik. Pontosabban annak a települést keletre övező szőlőhegye, ahonnan nagyszerű panoráma kínálkozik. Röviddel ezután ágazik le a kék kereszet Kék kereszt turistaút, s a továbbiakban már ez utóbbit kell követni északra. Zalamerenyét a jelzett út a templom  N 46° 34,304' E 17° 5,708' 154 m [GCCS+Templom] mellett éri el és torkollik bele a főtérre vezető zöld sáv jelzésbe.
Természetesen a túra végigjárható ellenkező irányból és Zalaújlakról indulva is. Ez utóbbi esetben a temető mellett érdemes leállítani az autót  N 46° 33,755' E 17° 4,860' 240 m [GCCS+Parkoló 2].
Kerékpárral csak az edzettebbeknek ajánljuk az út minősége és a meredek szakaszok miatt.

Háttér

Szelídgesztenye (Castanea sativa), szemben a névrokon vadgesztenyével, avagy lógesztenyével (Aesculus hippocastanum) nem a szappanfafélék, hanem a bükkfafélék családjába tartozik. Tizenhárom nemzettsége él a mérsékelt égövön és édes vagy jóféle gesztenyének is hívják. Tekintélyes, harminc métert is elérő, bordás törzsű fa, mely bár viszonylag későn, júniusban pompázik, de akkor talán a legszebb virágköntösbe öltöző fánk.
Dél-Európában és a Kaukázusban őshonos faj, amely vélhetőleg a római légiók segítségével terjed el Pannóniában, ugyanis számukra fontos táplálék volt a gesztenye. Úgy tartották, hogy ahol ez a fa megél ott kedvezőek az életfeltételek az emberek számára is. Amúgy a monda szerint Magyarországra Mátyás király felesége, Beatrix hozta magával Itáliából, s vált termése Mátyás király kedvenc ételévé.
Hazánkban főként a Dél-Dunántúl mészszegény talaján gyakori, mint a tölgyesek elegyfája, de másutt is megtalálható. Széles elterjedése révén egyes vidékeken igazi néptáplálékká vált. Lisztet készítettek belőle és kenyeret sütöttek vagy épp burgonyaként készítették el, ahogy a főtt vagy a sült gesztenye maga is ízletes csemege. Ebből adódóan manapság is keresett gyümölcs, melynek Zala megye a legnagyobb termő vidéke, s innen származik a termés több mint fele.

Kanonok fája a Merenyei-erdő nevezetessége volt az ősgesztenyés, s abban is egy szelídgesztenye csoport, mely egy alig félhektáros bükkösben húzódott meg. A fák szabályos kört alkottak egy 1912-ben elpusztult hatalmas gesztenyefa tuskójánk sarjaiként. A famatuzsálem 800 éves lehetett és a leírások szerint majd 5 méteres törzsátmérővel büszkélkedett, ami 15 méteres kerületet jelentett. A faóriást a környéken csak Kanonok-fájának hívták, utalva méreteire és arra a tényre, hogy a terület a veszprémi káptalan uradalmához tartozott. Az elpusztult fa emlékére és sarjainak természeti értékére már Kaán Károly is felhívta a figyelmet 1931-ben. Sajnos mára ebből szinte semmi sem maradt. A fák közöl már csak egy kiszáradt, megégett, ágtalan óriás áll mementóként  N 46° 34,615' E 17° 3,959' 273 m [GCCS+Gesztenyefa], egy akác és szeder által áthatolhatatlanná vált terület közepén.

Zalamerenye Magyarország egyik legrégebbi falva, mely a garabonci leágazástól 3 kilométerre fekszik dombok karéjában. Az első itteni telep a frank uralom alatt, Pribina pannóniai hercegsége idejéből származik (lásd GCZVAR). Írásos említése először 1024-ben szerepel Szent István adománylevélben, mellyel a zalavári apátságnak juttatta a területet. Neve ekkor Merena, mely szláv eredetű és személynévre utal. A XIII. századtól a veszprémi káptalan birtokához tartozik. A történelem során többször cserél gazdát, hol csellel, hol perrel, hol karddal. Ahogy a török pusztítást és más hányattatott időszakokat sem kerülhetett el, hasonlatosan a szomszédos Zalaújlakhoz.
A falu ékessége a település fölé magasodó dombon álló templom, melyet 1760-ban emeltek barokk stílusban és Szent Mihály arkangyal tiszteletére szenteltek. Helytörténeti érdekesség még az úgynevezett Szerb-akácos, amelyet az első világégés alatt szerb hadifoglyok ültettek. Említést érdemel még a község határában álló egykori Pálos malom, és a régi kúria, ahogy figyelemre érdemesek a falu határában több helyen is megtalálható gémeskutak is.

Zalaújlak pompás természeti környezetben, gesztenyefákkal övezett kis völgyben fekvő zsáktelepülés Galamboktól 7 kilométerre. A falu neve először 1259-ben jelent meg írásos formában, mint Wylak, ami új udvarházat jelent. 1945-ig, kisebb megszakításokkal a veszprémi káptalan merenyei uradalmának része volt.
A török többször elpusztította a falut, amely a végvári harcok idején a kanizsai kapitány bérletébe került. 1560-ban a komári kapitány foglalta el, majd Szigetvár eleste után Zrínyiekhez került.
Az oszmán hódoltság idejéből származó történet, hogy a török elől a templom haragját a Malomvölgyi kútba rejtették , melynek mélye ma is ott rejti azt, ahogy ez a település címerében is megjelenik.
Az 1600-as évek végére Újlak pusztává vált, akárcsak a Kanizsa környéki falvak, s csak lassan, 3 évi úrbéri mentesség megadásával sikerült a falut újra benépesíteni.
Zalaújlak látványossága az 1740-ben, román stílusban emelt egyhajós római katolikus Szent Őrzőangyalok templom  N 46° 33,651' E 17° 4,739' 196 m [GCCS+Templom]. Nem messze tőle áll Egry József a szülőháza, aki 1883. március 15-én látta meg itt a napvilágot és mint a "Balaton festője" vált európai hírűvé.
A település neves szülöttének emlékére alapította és 2008-ban indult útjára az Egry József Művésztelep, melynek első 10 napján 6 pályakezdő festőt láttak vendégül. Az itt született 50 festményét a környékbeli településeken és Nagykanizsán is bemutatták nagy sikerrel.

Ládatörténet
2021.04.30.: A beteg ládát Pongi57 játékostársunk javította, köszönjük. Egyúttal a sokáig Old Eye kezelésében lévő láda adoptálható lett. Admin(Fazék)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (109 db): környezet: 4.53 rejtés: 4.47 web: 4.64 átlag: 4.55

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


eazs 2022.08.21 11:24 - Megtaláltam
Köszönjük

Berián 2022.08.12 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

Zéboy 2022.08.08 13:25 - Megtaláltam
.

petheovacka 2022.07.12 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Zalai kódorgás közben meglelve Csövivel. Kösszi a rejtést! Zalamenyeréből indulva tettünk egy geokört a környező erdőkben. Változatos tájak, kedves erdei állatok, el-eltünedező utak, bezárt kocsmák, lápvilágos dzsindzsa, tengernyi tengeri és napraforgó szegélyezte kalandos utazásunk.

A két Sanyi 2022.06.02 13:38 - Megtaláltam
A 600. láda. :) Az első drive in, a második Zalaújlakról már kicsit húzósabb, de a logika sok energiát megspórolt már a történelemben.

Párduc50 2022.06.02 13:12 - Megtaláltam
Nem kell ehhez 9000 méter, elég 50 is :-)

kaldigeza 2022.04.30 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
9 fős csapattal. Köszönöm a rejtést!

Seda20 2022.04.30 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Cseles rejtés. Legalább Zalamerenyét is meglátogattuk. Rejtek, láda rendben. [Geoládák v3.12.2]

MoMaszter 2022.04.26 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

pezota 2022.04.02 16:52 - Megtaláltam
Megleltem.

Kis Nyuszi 2022.03.30 18:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

akarair 2022.03.14 14:53 - Egyéb
A második pont ládája jól látható helyen feküdt a fa mellett. Rendesen visszarejtettem, most helyén van!

Attibati 2022.02.12 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.59
21 kilométeres gyalogtúra Zalakarosról. Útközben szedegettem a gccs pontjait is.
A Rockenbauer kopjafánál volt a fordulópontom majd visszafelé még a Gesztenykunyhónál levő pontot is begyüjtöttem.
Kényelmes tempóban korán visszaértem Zalakarosra ahol még volt idő gckupa pontgyüjtésre és egy kis energia pótlásra a cukrászdában.

LionDaddy 2022.01.17 09:54 - Megtaláltam
Zalakarosi téli wellness pihengetés, előtte-közben és utána városnézéssel és geoládázással.
A multi első pontján, a templomnál a láda a leírás szerinti rejtekben teljesen rendben van. Mivel az itt megadott jelszórészlet igen csak asszociatív, megpróbálkoztam "kitalálni" a másodikat és elsőre sikerült is. Így a hosszú séta helyett tovább indultunk a GCBAAN felé, jócskán volt még felkeresni tervezett láda a mai napra.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.16]

Ignis9 2022.01.16 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :)

navigaator 2021.10.24 00:00 - Megtaláltam
-

thgabor 2021.10.09 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Stacee 2021.09.12 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Az első pontot a faluban előző nap kerestük meg. Nagyon szép rendezett kis falu, kimondottan tetszett!
A második pontot DDK közben ejtettük útba, ez is egy hangulatos hely, remek időben időztünk is itt egy kicsit, de tovább kellett indulnunk...
Köszönjük a rejtést!

duranyikd 2021.08.15 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

morph 2021.07.16 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

PEx2 2021.07.15 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

grudi 2021.05.09 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm !

BRita72 2021.05.08 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Totht737 2021.05.08 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Pongi57 2021.04.29 10:57 - Egyéb
Egyesületi dobozra cseréltem a törött hengert és új logbook is került a dobozba.

új logbbokúj láda
Pongi57 2021.04.29 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A láda első pontját tavaly decemberben kerestem fel autóval, miután megtettem a RP-DDK-n a Zalakomár - Zalakaros szakaszt. A második pontot pedig stílszerűen szintén kéktúrázás közben kerestem fel, mert ma pedig a Zalakaros - Palin etap következett.

Az idő remek volt, bújkált a nap, élénk volt a szél, de a kellemes túrázáshoz pont megfelelőek voltak a körülmények. Az út száraz volt, az erdő friss és üde. Már lombkorona borította az ágakat, de még a talajszinten virítottak az erdei virágok.

A ládánál szomorú szívvel gondoltam a rejtőre, Old Eye kessertársunkra, ki nemrég hunyt el, s aki többször segített egy-egy térképészeti problémánál. Sajnálom, hogy személyesen nem találkozhattunk.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

Kilátás a Balaton felé a ládától nem messzeA láda rejteke előtti rét
Rozlin 2021.04.19 15:15 - Megtaláltam
Az 1. ponthoz autóval mentünk. Az esős idő miatt gyorsan, védve logoltunk, nehogy elázzon a láda tartalma. A 2. pontot Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrázás alatt kerestük meg. Az esős időjárás miatt itt is próbáltunk sietve logolni. Ez a láda el van repedve, a cseréjére nem voltunk felkészülve sajnos.

DSC04665DSC04696
5N 2021.04.19 15:15 - Megtaláltam
Az első ponthoz elautóztunk előző nap,ami utólag nagyon jó döntés volt.Itt minden rendben van a ládával.A 2.pontot Kéktúra közben szedtük össze,sajnos ez a láda hosszában el van repedve.Sajnos nem voltunk felkészülve arra,hogy segíthessünk.

DSC04663 
Judit és Béla 2021.04.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Megtaláltuk.

akarair 2020.11.28 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Nyúlék89 2020.10.10 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Zalamerenyei templomban pont harangoztak. [Geoládák v3.7.1]

pstrx 2020.10.05 15:18 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Szzs 2020.10.05 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nagyon köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.7.1]

Zerind HUN 2020.10.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Nem az ajánlott útvonalon közelítettük meg, hanem külön-külön kiindulóponttól a két helyszínt. A zalamerenyei templomhoz odaautóztunk, aztán gyalog meg akartunk keresni néhány környékbeli kőkeresztet, ezért elindultunk a kék kereszten délre, ám a csodás őszi kikericses rét közelében egy járhatatlan útra rátérve kellett volna elindulnunk a keresztek felé, ezért inkább visszafordultunk. Aztán autóval átmentünk Zalaújlakra, ahol megettük a magunkkal hozott ebédet, majd onnan közelítettük meg a láda másik pontját egy elég sáros úton. Én valamiért óriás gesztenyefákra számítottam itt, de sajnos azokat nem láttunk. Aztán még elmentünk megkeresni néhány itteni kőkeresztet. Sajnos kettő már nincs meg, csak fakereszt áll helyettük.

Ajtony 2020.10.03 12:40 - Megtaláltam
A végládát valaki áthelyezhette, mert nem a névadó fa tövében találtuk, hanem egy termetes hárs tövén. No de milyen kaland után. A merenyei (nagyon szép belső berendezésű) templom példásan védett ládája után úgy gondoltuk, hogy a második pont könnyen megközelíthető lesz rövidebb úton, a Zalaújlakról induló kerékpárúton. A kerékpárút (?) tartogat meglepetéseket. Eddig mindig azt gondoltam, hogy a zselici sárgaföld-sár a legmarasztalóbb... be kell vallanom, hogy a zselici sár bakfitty a jó kis zalai agyagsárhoz képest. Köszönet a rejtésért.

BoViKa 2020.09.30 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Sose láttunk még szarvasbogár temetőt.. [Geoládák v3.6.0]

Aniko & Gyuri 2020.09.21 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Liberty 2020.08.21 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
A Zalai-dombság természeti szépségeinek a felfedezése volt a mai geotúránk fő célja. Tetszett az impozáns templom, felmentünk a rövidke csigalépcsőn, de magasabbra már nem lehet menni. Zalaújlakon rejtettük el a GCHIRE mozgót, Egry József festőművész szülő-és emlékházánál. Köszönet a rejtésért.

Zalamerenye címere
Old Eye 2020.07.09 09:55 - Egyéb
teszt

hitamas 2020.03.14 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.42
Zalaújlak felől mentem fel a második pontért (meg utána GCDZK4-ért). Egészséges késő délutáni séta. Nem készültem a törött ládára, de még bírja ... :)

Ásványvadász 2020.02.04 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A Gesztenyeház melletti rejtést Zalaújlakról indulva kerestük meg tegnapelőtt. Sajnos a láda repedt, a belseje nedves.
Az első pont ládája rendben van.

stmester 2019.11.14 11:10 - Megtaláltam
A második pontot két éve találtam meg, most az elsőt amikor Hévízen voltunk.

mögöttetemplom
GYEZegzug 2019.10.10 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Szakadó esőben leküzdve. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20191010_103137 
NZs 2019.10.09 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.96
Zalakarosi kesingtúra 9/8.

A két ládát két megközelítéssel kerestük: a második lett meg előbb. Zalaújlakon, a falu szélén találtunk jó parkolóhelyet Geopelnek (N46 33.837 E17 04.550), innen sétáltunk el a Gesztenyeházig a K3, majd a K jelzésen. A padoknál megpihentünk kissé, éppen a rejtek keresésére indultunk volna, amikor egy szakállas, csövesforma ember érkezett. Zalamerenyére igyekezett, tőlünk kért útbaigazítást. Kis ideig még ott sertepertélt, de mi alig vártuk már, hogy elmenjen és nyugodtan kereshessük a ládát. A fa odvába, a rejtő fadarabok közé jó 3-4 cm-es sárga-fekete csíkos rovar mászott be éppen, mikor odaértünk. Kicsit aggódtunk, hogy talán vadméh raj költözött be oda, ezért bottal próbáltuk kiszedni a ládát. Szerencsére a méretes rovar egyedül volt, így nem hiúsította meg a logolást.
A multinál több dolgot nem értettünk: mi ez a Gesztenyeház? Sem a ládaleírásban, sem a helyszínen nem derült ki semmi erről. Hol vannak a gesztenyefák? A ládát talán szerencsésebb volna átnevezni GCTOLGY-re, mert tölgyfa volt bőven, utunk során annyi makkot láttunk a földön, egy csorda vaddisznó is jóllakhatott volna belőle! Gesztenyefát viszont egyet sem. Az ember azt gondolhatná, hogy egy, a szelídgesztenyéről szóló tematikus multiládának talán van némi köze ezen gyümölcshöz - de az ember tévedne. Pedig valószínűleg jó néven venné minden ősszel erre vetődő kesser, ha a leírás szerint kis számban megmaradt szelídgesztenye fák néhány szép példányának koordinátáit megadná a ládasor! Hogy a két pontnak mi köze a gesztenyéhez, ezt azóta sem sikerült megfejtenünk. A Gesztenyeház melletti ládát rejtő nagy fa is egy tölgyfa, és a szomszédai sem gesztenyefák. A templom szomszédságában rejtőző láda környékén sem leltünk egyetlen gesztenyefát sem.
A 2. pont megtalálása után ÉNy felé, a Kéken folytattuk utunkat a GCDZK4 láda felé (ld. ott), majd visszatértünk a kocsihoz. Zalakarosi ebédünk elfogyasztása után elautóztunk Zalamerenyére, és egészen a temető bejáratáig felhajtottunk. Ez a pont akár drive-in is lehetne. Könnyen adta magát a láda, itt is logoltunk, majd különösebb látnivaló híján elhagytuk a területet és visszagurultunk Zalakarosra, hogy megkeressük a kesingtúra utolsó ládáját, a zalakarosi piknik helyet (GCPIKN).
NZs & Dóri

odaúton: szép repülőGesztenyeház
1. pont templomaugyanaz szemből
ott lehet felmenni a toronyba......illetve csak idáig!
tfmb 2019.10.06 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5]

markovicsa 2019.09.10 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Kék túráztam Zalaegerszeg és Kaposvár között 09.06-14-ig. Az első három nap egész éjszaka esett, a harmadik éjszaka borzasztó vihar volt, villámlott, dörgött, esett. Az út eleje agyagos, nem itta el a sok esőt a föld, ezért nagyon nehezen tudtunk gyalogolni, hihetetlen sár volt. Gyakran a cipőt nem lehetett felismerni. Nem adtuk fel, végig jártuk az útvonalat. E miatt a kék jelzéstől távolabbi ládákat nem mertem bevállalni, egyrészt a sár, másrészt töltöm a 67. évet és a túratársak nem vártak rám, gyakran rohantam utánuk. E ládánál is segítséget kellett kérnem, az egyik jelszó részletet nem értem el. Köszönöm szépen a Rejtő segítségét, nagyon gyorsan kisegített.

DSC00071 
N.Apa 2019.08.17 17:27 - Megtaláltam
Családi ládázás! Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Parmerozpazepan 2019.07.25 10:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Az erdei láda (vigyetek cserét) bringával, Újlak felől keresve. Száraz időben gond nélkül járható, néhány kisebb kaptatóval. A faluban sikerült egy jót beszélgetni az Egry-emlékházat gondozó hölggyel. Éppen művészeti tábor volt itt gyerekeknek. Tök jó.
Zalamerenye is tetszett, impozáns a templom, bár kissé hívek-vesztettnek tűnt (mint oly sok más régi, szép templomunk vidéken...). Szeretem az ilyen világvége (főúttól 5 km-re) helyeket... Láda itt rendben.
A jelszó nem tetszett, kis fantáziával kitalálható az egyik fele ismeretében.

EmesESE 2019.06.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
Megtaléltuk :)
Két oldalról közelítettük. Az erdészeti gépek majd méteres nyomvályút martak a szekérútba, de most a száraz időben ez nem jelentett gondot.
Köszönjük a lehetőséget.

tgb 2019.05.25 14:01 - Megtaláltam
Szent Orbán TT közben levadászva. [Geoládák v2.2.5]

nixmerf 2019.05.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.66
Megtaláltuk, köszi!
Az első pontnál minden rendben volt, de a másodikhoz vezető út kész dagonya, a láda pedig még mindig cserére szorul.

zmoolnii 2019.04.27 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, kösz a rejtést! A kettes ponton a láda meg van repedve, és nedves a belseje. [Geoládák v2.2.5]

illeskese 2019.04.21 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

anettnori 2019.03.07 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Megvan! [g:hu 1.6.2]

Kerékpáros találat, bár az erdei házikó felé úgy 1 km-el előtte letettem a bringát, aztán gyalog fejeztem be (annyira járhatatlanná tették a földutat két keréken a fakitermelő munkagépek).

IMG_20190307_133159IMG_20190307_150738
SirLes 2019.03.02 09:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

golyostoll 2018.12.10 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. A zöld és kék jelzés közötti jelzettlen utakon bolyongtam nem kevesett, de meg lett!! [g:hu 1.6.0]

izsolt 2018.11.03 09:45 - Megtaláltam
Zalakaros felé..
A kettes ponton a láda mintha cserélve lett volna.
köszönjük

Törpe80 2018.08.22 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.15
Második ponton repedt a láda és a tartalma csupa víz.Egy karbantartás ráférne.Köszönjük a lehetőséget.

SimonG 2018.08.05 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Sajnos a 2. ponton található láda repedt, a belseje teljesen el van ázva, beleértve a logfüzetet is. Hamarosan a jelszó sem lesz olvasható, karbantartást igényel.

csaba159 2018.07.16 17:00 - Megtaláltam
DDK közben. ..Köszönöm a rejtést.

Áron csapata 2018.05.20 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
A Gesztenyeház mögötti láda még mindig repedt, a füzet elázott, cserélni kellene.
A templom melletti láda rendben van.

rozsagab 2018.04.27 18:29 - Megtaláltam
Kellemes séta volt Karosról. A füzet elázott, cserélni kellene. Köszi a rejtést.

belus01 2018.03.11 12:53 - Megtaláltam
Zalamerenyéről részben az ajánlott útvonalon, kitérővel a Rockenbauer kopjafához. "Kicsit" sárosak lettünk.

rakosaz 2017.11.18 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

fodor8peter 2017.11.02 13:08 - Megtaláltam
A 2. pont környékén sikerült egy kisebb szatyor gesztenyét gyűjteni.
Zalamerenyén a 90-es évek elején jártam, most kicsit nosztalgiáztam.
Az első ponton rendben a rejtés, a Gesztenyeház melletti viszont kissé be van rogyva.
Konkrétan a láda megrepedt (anyaga elöregedett vagy valaki erőszakosan tette vissza), állt benne a víz. Ezt kiöntöttem, szemetet kiszedtem a ládából, majd repedéssel lefelé helyeztem vissza. Kérem a következő megtalálót, hogy ha nincs lehetősége csereládát vinni, ugyanígy tegyen. Sajnos nálam most nem volt pótláda, igaz, nem is a ládakeresés volt a fő cél.

VP 2017.09.29 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.56
3600.
Azt reméltem, hogy a 2. pont óriása egy szelídgesztenye lesz (de tölgy).
A GC34FV verseny felé menet egész nap Zalában csavarogtam.

KJ & GM 2017.09.09 14:10 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_4659J11_4662
J11_4663J11_4694
J11_4696 
halaszkiraly 2017.09.06 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Murus 2017.06.24 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Cicának nem volt elég a Fertő-tó megkerülése oda-vissza, elment még ide is bringával Kanizsáról, pedig csak pihenni érkeztünk ide, nomeg Johannát összeszedni a nagyszülőktől. Az 1. pontnál elkapta Cicát egy nagymama, és invitálta be a templomba, így hiába szeretett volna gyorsan továbbtekerni, nem szabadult könnyen, utána meg persze örült, hogy benézett. Egyébként a környék annyira sáros most, hogy még a bringalánc is leugrott egyszer. Azért meglett a láda. Köszönjük! Murus és Cica

Kogerj 2017.05.20 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Szent Orbán túra során találtuk meg. A templomban egy kedves hölgy mesélt a templom történetéről. Köszönöm a lehetőséget.

tabletta 2017.04.30 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vbzsli 2017.03.11 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.13
Egy csodás 17 km-es túra részeként kerestük fel. Rengeteg vadat láttunk útközben (sok gím tehenet és egy gyönyörű bikát is, 5 nagy vaddisznót egész közelről és millió nyomot), valamint hatalmas hóvirágmezőket, ami mind-mind még szebbé tette az élményt. Köszönjük!

Turistaember 2016.11.14 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kpuppa 2016.10.14 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCCS_20161014173019.jpg 
Green Eye 2016.09.17 19:00 - Megtaláltam
Zalai kirándulás alkalmával Old Eye rejtővel és Pajti kutyával megtaláltuk.
Óriási esőt kaptunk, csúszkáltunk az agyagos sárban.

20160917_16521620160917_185816
Old Eye 2016.09.17 19:00 - Egyéb
A zalamerenyei eltűnt ládát Green Eye-jal pótoltam, a Gesztenyésháznál lévő rendben.
Jó vadászatot! :-)

katika 2016.08.07 17:55 - Megtaláltam
A kereszt mögötti tuskóban nem volt semmi. A templom körül teljes nyugalom volt. Köszönjük a lehetőséget és a rejtő gyors segítségét!

csipet_csapat 2016.07.09 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Két részletben néhány év eltéréssel.

bagolyvera 2016.05.28 17:00 - Megtaláltam
A zalamerenyei templom és környéke nagyon-nagyon tetszett! Köszönöm! (én is csak megtippeltem a második jelszórészt, megígérem, egyszer visszamegyünk és megkeressük a ládát, hogy logolhassak, de most nem találtuk meg a megfelelő bejárót és már nagyon késő volt...:(

K.L. 2016.05.07 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.

hinia lux 2016.04.17 17:00 - Megtaláltam
A második pontot Zalaújlak felől kerestük meg, az első pont szint drive in.

LogolásGesztenyés ház
Cicki 2016.03.19 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Köszi a rejtést!

Cirbolyat 2016.03.19 12:34 - Megtaláltam
Egyesületi túrán megtaláltuk. Köszönöm a rejtést.

rubin55 2016.03.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Köszönöm

salem.macska 2016.03.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.54
Mi a kék pluszt nem találtuk meg így másfelől mentünk vissza de így is 9km lett. Kár hogy a gesztenyefák nincsenek meg 😾

softi 2016.03.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
ok.

nmárti 2016.02.14 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Kicsit kalandosra sikerült, napsütéssel indult, esővel zárult:) Férfiasan bevallom:) a második részt tippeltem:) Képek később , köszi a rejtést!

IMG_0688IMG_0693
IMG_0699 
vaterlo 2015.12.16 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.56
DDK (Zalakomár-Palin) túra közben. Az első pontért 2 km-es kitérőt kellett tennem. Köszi a rejtést.

ArNick 2015.12.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
A javasolt túraútvonalon gyalogosan teljesítve. Indulás Zalamerenye templomától, de a cél kis változtatással Zalakaros egyik nevezetes pontja, a kilátó lett. Köszönjük!

Skali&Margó 2015.11.01 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
OK!

kobcikrajci 2015.10.17 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2015.10.03 00:00 - Megtaláltam
Zalakarosi és környéki ládázás.

GeoPatikuS 2015.08.21 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2015.08.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]
A strandolásra alkalmatlan idő miatt kirándulással töltöttük a vonyarci nyaralás napjait.
LEMBO

 
HgZoli 2015.08.14 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Köszönöm!

dendeocse 2015.06.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megvan.

Szili83 2015.03.11 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést. Zalaújlakon a Gesztenyés házhoz vezető úton épp vezetékfektetés zajlott, de megközelíthető. Ott dolgozók segítőkészen utat biztosítottak. Sőt a láda tanulsága szerint kesselnek is... :) (Láda elrepedve, így kissé beázik.)

Sly 2015.03.07 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.72
A javasolt parkolónál letettük az autót, innét felsétáltunk a templomhoz, majd a víztározó mellett a másik ponthoz.

Az endomondo 7.52 km-t mért.

Strombus 2014.12.21 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.20
Ládasor? Valamikor az volt? Most csak két egymástól távoleső pont, amik között nem látom az összefüggést, Biztos rossz évszakban is jöttünk. A templom tetszett, de a multi nem.

Péter60 2014.12.21 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
A merenyei templomnál szerencsénk volt, mert a gondnok hölgy épp arra járt és beengedett minket. Nagyon érdekesen mesélt a falu és a templom múltjáról.
Számomra nem igazán derül ki, hogy a multi másik pontja hogyan kapcsolódik ide.
A dobozok a helyükön vannak, remélem lesz új gazdájuk.

Csaba & családja 2014.10.14 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

sjan 2014.10.05 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Zalakaros 25 TT közbeni találat.
Köszi a rejtést.

heyjoe 2014.10.04 14:12 - Megtaláltam
Zalakaros 25 TT bejárásán, Vándor Csillaggal.
Köszönöm a rejtést!

befi 2014.09.26 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Az első pont is megvan, a bal oldali tuskó aljánál kívülről, már nem trükkös álcázással, mint régen. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

levayzsolt 2014.08.08 14:04 - Megtaláltam
Az elso lada eltunt. A helye megvan meg a fakereg is... A masodikat megtaláltuk. Köszönjuk a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.09.10 20:19]

peterpan 2014.08.05 00:00 - Megtaláltam
Zalakaros felől GCpikn és a kilátó érintésével tekertem fel a ládához. Írószerszám nem volt benne. Menet közben jött meg az étvágy még egy kis tekerésre, ezért tovább mentem a kéken a Rockenbauer végládáig (GCDZK4).

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.09.05 22:10]

 
Hegedüs 2014.06.26 00:00 - Megtaláltam
Zalamerenyén közel egy órát töltöttem a tuskóknál, először kiszabadítottam őket az akácos-csalános dzsuvából (a képen már így láthatók), de ládát nem találtam. Derékig érő buxus bokor sincs a kereszt előtt. A Gesztenyeház könnyen meglett.
A.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.03 22:29]

james 2014.05.31 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Oriza 2014.04.29 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

CyberWolf59 2014.04.12 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A teplomnál a láda igazán jó! A gondnok néni sok érdekeset mesélt a templomról és a faluról. Kalandos volt a második pont felkeresése biciklivel.

plecs 2014.04.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Részben a Thury emléktúra "termése", részben meg az azt követő ládázás "termése" lett ez a cache, köszönjük a rejtést!
A templomos ládika rejtése nagyon tetszett, a kezemben volt és mégsem tudtam, hogy ott van! :-)

BubaGC 2014.04.05 11:00 - Megtaláltam
:-)

Büresz 2014.03.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 1.70
Megvan!

Livedli 2014.03.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.66
A templom gyönyörű helyen van, és hatalmas. A gesztenyés ház keresése közben sikerült eltévedni és nem volt könnyű a tájékozódás GPS nélkül.

waneqr 2014.02.22 00:00 - Megtaláltam
Remélem gazdára talál...

Csaba és Kati 2013.12.27 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]
Szép időben, szép helyen. Zalaújlakról a 2. pontig a kéken nyakig sárosan, agyagosan. Úgy néz ki, hogy az út javításába fogtak, de még nem végeztek.
Mindkét pont tetszett!

A templomA templomnál
A templomtoronybólKúria a faluban
A Gesztenye házA dobozzal
A "kéken" agyagban, sárban 
sainbo 2013.12.15 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Köszi ! Szép a környék...ETUS42-vel csúszkáltunk arra ......

ETUS42 2013.12.15 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Az előző logokban - jó időben - felrakott képeket nézve kicsit irigykedek. :) Mi nyakig sárosak, deresek lettünk... :) Köszönjük, kellemes kirándulás volt sainbo-val!

eckerg 2013.10.30 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17

Megtaláltam, köszönöm a rejtést!felmenő1974 2013.10.06 00:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a környék és a rejtés is!

pappcsalád 2013.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.06
Meglett

Svéd 2013.09.06 15:06 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

cila 2013.09.06 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Zalakarosról indultunk, először a Gesztenyeházat kerestük fel, majd onnan mentünk Zalamerenyére. Itt nem találtuk a ládát, de mivel utánunk megtalálták mások, valószínű csak vaksik voltunk. (Ezúton is köszönöm a rejtő segítségét.)
Az út több helyen bozótos, és parlagfűvel igencsak fertőzött :((
Zalamerenyéről Zalakarosra menet sikerült eltévednünk, és további kalandos bozóttúrába keverednünk, de végül sikeresen hazatértünk szállásunkra. Mindennel együtt kb. 15-16 km-es túrát tehettünk. (Gps is bedöglött közben átmenetileg....)
Köszönjük a rejtést, másnap a fürdő 36 fokos vizében pihengetve már visszatekintve megszépültek az emlékek :)

scele 2013.08.08 12:28 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Az első pont nem annyira fogott meg, sőt a két pont közötti út se nagyon. Láttam már sokkal szebb útvonalakat waneqr-tól. :-)

A Gesztenyeház viszont egy tündéri hely. Végül kétszer is érintettem ezt a pontot a mai körön, így másodjára is megcsodáltam a helyet. Az ajánlott útvonal végét nem ajánlom senkinek így nyáron, mert 15 méter útán már sírtam a szedrestől. Volt olyan, hogy egyszerre 4-5 helyen lógtak belőlem a tüskék. Ellenben a kék turistaút (itt éppen) tökéletesen járható.

moli_gyuri 2013.07.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
szellemes

Fox Yey

a-beatrix 2013.05.25 16:25 - Megtaláltam
Zalamerenye a templomával tényleg szép hely, s mi olyan szerencsések voltunk, hogy egy kedves fiatalember, Gábor ki is nyitotta nekünk a templomot, így belülről is láthattuk. Mivel a fiatalember tényleg nagyon közvetlen volt, a geoláda megszerzése igencsak nehézségekbe ütközött, de csak meglett :-)
A következő pontig, a Gesztenyeházig egész jó időnk volt, kellemeset túráztunk, s csak miután a házat elhagytuk, kezdett el zuhogni az eső. Bőrig áztunk, mire visszaértünk Zalakarosra, de nekünk így is szép volt, köszönjük.

eleem 2013.04.10 14:30 - Megtaláltam
megtaláltuk

csbagi 2013.04.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Autós-gyalogos ládázás Istvánnal és Tibivel(Eleemmel), 8 találattal.
Napsütésben indultunk, de útközben megeredt az eső. Jól eláztunk, + csúszkáltunk a sárban. De azért jól éreztük magunkat, visszaútban még énekeltünk is! Végül azért izgultunk, hogy kijön-e az autó a sárból... kijött!

Cseber 2013.04.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam, Ágival és Eleemmel! Igaz közben jól eláztunk, és dagaszthattuk a sarat! De megérte!

Pervein Család 2012.11.17 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Pomisa 2012.11.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Őszi ládázás 16/25.
A ládákat nem egy túra alkalmával találtuk meg. Most a 2.ponthoz mentünk el. Zalaújlakon parkoltunk és hála az este leesett esőnek eszméletlen nagy sárban mentünk el a ládához. Két nagy emelkedő volt útközben ahol csak nagy nehezen tudtunk átjönni. Egy lépést mentünk előre és majdnem annyit vissza is csúsztunk:) A Gesztenyeház nagyon szép helyen van.
Köszönjük a rejtést.

Gabro 2012.10.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
:-)

targonczas 2012.10.20 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.16
Kalandos volt.

Vándor Csillag 2012.10.06 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Zalakaros túra bejárásán.

Zergi 2012.09.20 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.28
Fogtam!
Sár volt rendesen. A hely nem rossz!

keridori 2012.09.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltuk! :)

Dokiii 2012.09.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltuk! :)

osvathek 2012.06.21 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.23
Jó kis túra volt, bár a végére a gyerekek már kezdtek nyűgösködni. Viszont láttunk egy "igazi kígyót", a gyerekek nagy örömére.

Cirmi 2012.06.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
A "bukszust" mi is hiába kutattuk, nem láttuk sehol a jelszót, de a láda meglett, igaz sok csalán közt rejtezett. A Gesztenyeháznál már többször is voltunk, nagyon szép hely! Köszi a rejtést!

padler 2012.06.16 14:05 - Megtaláltam
A második pontot a Nagybakónak - Zalakaros kéktúra során kerestük meg. A Gesztenyeház kellemes hely, a láda környékét viszont hangyák őrzik. A túra során láttunk virágzó szelidgesztenyéket is, bár nem akartuk elhinni, hogy még csak most virágzik.
A zalamerenyei templomot már a túrát követően kerestük fel. Bár az eredeti ládát nem sokáig kutattuk, a bukszust többször is átnéztük, de úgy látszik, tényleg jó a rejtés.
A képek alapján kérem a megtalálás elfogadását.

efemm + padler

[Jóváhagyta: waneqr, 2012.06.22 21:56]

T-bond 2012.04.23 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2012.04.07 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Nekem a két állomás közé kb. 1000 km és három hét ékelődött. Az első állomást ugyanis még 03.17-én, egy szép családi kiránduláson, szüleimmel együtt látogattuk meg, Zalamerenyén született nagyapámra emlékezve. Ezután rokoni szálak mentén kocsival Zalaújlakra is eljutottunk, ahonnan már nem is lett volna olyan messze a második állomás, de az adott helyzetben mégsem volt vállalható.
Végül három héttel később, a tavalyi után második Thury 30 túrám alkalmával lett meg a második doboz. Viszont mindkét végpont annyira tetszett, és annyi jó térképezni való utat :-) sejtet a vidék, hogy szeretnék visszatérni a köztes szakasz térségébe is - leginkább biciklivel.
A Postás kulcsosháznál a túraállomáson érdeklődésemre a helyiektől hallottam, hogy anno a Gesztenyeháznál lehetett leadni gyűjtött termést, de ha jól értettem, a terület valamiféle magrezervátum volt, és emiatt a gyűjtést is eléggé szabályozták, a területet őrök felügyelték, gyűjtés előtt-után le kellett jelentkezni.
A rejtőtől megszokott színvonalú koncepció, igen jó láda, hálás köszönet.

Babu&Zeo 2012.03.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
A gyönyörű napsütéses idő meghozta a kedvünket a láda megkereséséhez. Nem is bántuk meg, hogy neki vágtunk. A táj gyönyörű, így egy kellemes túrát tehettünk a ládához.
tracklog

Fox Yey

hocia 2012.03.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk! : )

kksziszi 2012.03.15 00:00 - Megtaláltam
Igaz harmadik nekifutásra,de sikerült.
Köszönjük

MaTamas 2012.03.10 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Reggeli 17km futóedzés Zalakarosról. Szerencsére fagyott volt a talaj, jól tudtam haladni, eltévedés és sárdagasztás nélkül. Sajnos botanikai ismeretek hiányában nem tudtam beazonosítani a sok kopár fa között a szelídgesztenyét, de a friss tarvágások aránya is magas volt. A dobozok azonnal meglettek, ami jól jött, futás közben nem kellett sokáig fagyoskodnom. Összességében futóedzésnek remek volt a kör, bár a láda célja ilyenkor kora tavasszal nem latszik.

GyÉ 2011.12.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Egy kisebb futóedzés keretében fogtuk meg, igazi nagy zalai sár volt :) Tetszett az útvonal.

-Mese 2011.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.79
A templomnál a plébános kérdezte meg, hogy mit csinálunk, és mikor meséltünk neki erről a játékról, annyira megtetszett neki, hogy még GPS vásárlási tanácsot is kért :-)). Ezek után az erdőben összefutottunk az erdésszel, elmesélte, hogy egy gomba pusztította ki a gesztenyéket, és megmutatta a gesztenyésházban a hatalmas gesztenyesütőt. Köszönjük a rejtést!

Black Pearl 2011.10.31 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.62
Kellemes őszi napon egy jó kis kirándulás.

 
Mr Zerge 2011.10.29 16:10 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...
Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2011.10.19 14:15 - Megtaláltam
DDK szakasz teljesítése közben. A láda körül rengeteg szarvasbogár tetemet láttam. Köszi a rejtést.

gesa62 2011.09.11 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Forma I helyett inkább kirándultunk.A család nagyon élvezte a keresést.

molka 2011.08.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Poroszkálós túra, talán kicsit hosszadalmas, furcsa ládaötlettel! Zalaújlakról indultunk és a szövegnek megfelelően vártam, hogy majd akkor látunk is valamit az ősgesztenyésből, ha már arra visz az út.. Sokkal jobban tetszett már Merenye felől felmászva a kék kereszten az út mellett egy igazán szép, dimbes dombos, de elkerített gesztenyés, gyönyörű balatoni kilátás közelében. Nekem ez a hely passzolt az egész túrából a legjobban! Köszi!

carmin 2011.08.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Horvátországi nyaralásunk előtt 2 napot Nagykanizsa környékére szántunk, így ezt a ládát is felkerestük.

aDoc 2011.08.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
E napon egész nap esett, de pont ezért menni kellett.

A járás a sárban szuper! Lefelé a hétmérföldes lépés, fölfelé a kettőt előre egyet hátra működött. A vízhatlan bakancs beázott. A hátizsák szintén, a zipzáron keresztül. Ing alsó rétege nem.
Ja, lovagláshoz szükséges izmok is kellettek.

A javasolt útvonalat a szomszédos falu meglátogatása után (azt gondoltam nap és egyéb segédeszköz híjján is megismerem az égtájakat, de nem..) csak vissafelé az első ponthoz sikerült követni.

Sikerült rókát v. sakált lencsevégre kapni a vadászház közelében gyomor-cipelés közben.

Átázás után jólesett a forró vizes fürdő!

t1kovacs 2011.07.30 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.03
Szeretjük az ilyen körtúrákat. A templom mellett lévő mikroládát csak nehezen találtuk meg, már majdnem feladtuk, de végül meg lett. Fekete üregben, fekete borítású láda, hát ez így trükkös!
Szép környezetben, klassz túra volt.

harcsat 2011.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
lett egy kullancsom

bgecco 2011.07.20 00:00 - Megtaláltam
Az éjszakai esők után jártam erre. Az első ponton 2-3 perc keresés után megnéztem a leírást, és azt láttam, hogy nincs meg a láda, és a bukszusban kell keresni tartalék jelszót. A friss eső után átkutattam a bukszust, de azon kívül, hogy csurom vizes lettem, nem leltem semmit. Valszeg nem voltam elég alapos, de minden vizes volt, és ezért hamar feladtam:( Itt a rejtő segített ki.
A második pont sima ügy volt. Mondjuk bokáig sáros lettem, mert a jó minőségű földesutak is gázosak voltak, de megérte.
Köszönet a ládáért.

má-csa 2011.06.12 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk.

Schlégl 2011.06.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Nagyon egyértelmű helyen, de nehezen észrevehetően van elhelyezve az első doboz. Már majdnem feladtuk a keresést (1,5 óra). Sikerűlt, ügyes rejtés. A második pont könyebben megtalálható. Köszönjük. Schlégl

Ráró 2011.05.17 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Mivel Zalaújlakon van nyaralónk, így már esedékes volt ennek a ládának a megkeresése.Az első ponton már majdnem az alternatív lehetőséget választottam, amikor a kezembe akadt a láda.A Gesztenyeháznál lévő ládánál sok a hangya.

ZalaújlakZalaújlak
Zalamerenye
 
gyusz_58 2011.04.30 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
2x is kihasználtuk a drive in lehetőséget a 9000m helyett:) Lusta disznó kesser vagyok, mea culpa...
Viszont az első pontnál kellett a segítség, köszönjük.

A rejtek felöl... 
waneqr 2011.04.09 10:30 - Egyéb
Így rendeztük a ládát, és a pompás tavaszi időben, virágzó madárcseresznyefák között folytattuk az utunkat.

waneqr 2011.04.09 10:00 - Egyéb
Az Örömhegyre készültünk karbantartani a GCDZK4 ládát, s közben. ha már útba esett, ránéztünk erre a ládára is. Jól tettük, mert sajnos az előző megtalálóknak nem sikerült lezárni a dobozt és elrejteni azt...

szakica 2011.03.12 11:35 - Megtaláltam
ok

Mihul 2011.03.12 11:35 - Megtaláltam
ok

lama 2010.11.01 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Nagyon jót sétáltunk a szokatlanul enyhe novemberi napon. Az első jelszórészletet nem találtuk se ládában, se bukszusban... A túra elejét nehezítette, hogy a tározó környékén nagyon feltúrták az utat, hatalmas volt a sár. Ahol emelkedni kezd az út, már nagyon szép volt az erdő. Az ajánlott körön visszafelé a K és K+ elágazásánál a jelzések kissé megtévesztők, így nekünk egy ráadás km is jutott.
A képek alapján kérjük a megtalálás jóváhagyását.

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.11.02 14:16]

A keresztnélA tározó mentén
Hol van már a május?Duzzog a Kis Herceg
Támadtak a harlekinkaticákTankolás
Mama szokásos feladataCS-sütő
A fődoboz meglett!Őszínek
Lilla, Borka és az erdőDőlnek, vagy csak úgy tűnik?
Mama hajrázik 
Nervas 2010.10.10 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Kis-Balaton 25 teljesítménytúra közben kerestük.
A multi második pontja könnyen meglett, az elsőt sajnos 15 perc keresés után sem találtuk. Pedig a bukszusban is kerestük.
Kérem a (nem túl jó minőségű) képek alapján a jóváhagyást.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.10.16 19:26]

zalajaro 2010.08.11 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Egy újabb waneqr féle láda kipipálva.
Egy újabb túrára invitáló keresés és újjabb élményekkel gazdagabban.

 
Mathau 2010.08.11 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
A templom és környéke igen gondozott, kellemes helynek bizonyult, a buxust használtuk mi is, a mikro nem került elő. A 2. pontot GCDZK4-felé menet ejtettük útba, ez is érdekes hely volt, roppant csöndes kis faház az erdő közepén.

 
nogacsalad 2010.08.01 16:55 - Megtaláltam
Az 1. pont jelszavát a buxusból bogarásztuk ki! (ügyes megoldás)
Részletek később...

sirgalahad 2010.07.29 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Kívül tüskék védelmezik
Termés belül hártyás
Többen is azt vélelmezik
Hogy szerette Mátyás

Mai nagyszerű, mintegy 32 km-es Waneqr-ládakereső sétám végén sajnos nem leltem itt az első pontot. A tuskóban nincs, a bokorban meg nem nagyon tudtam keresni, mivel a templomnál valamire gyülekeztek népek. Kérem a képek alapján az elfogadást; köszönettel
Sirgalahad

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.08.01 06:45]

templomláda névadó
útközbentáj
fcsaba 2010.05.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Rövid kirándulás Lillával, gyerekek nélkül.

A merenyei templom ismerős volt, kb. 10 évvel ezelőtt, együtt járásunk kezdetekor már végigjártuk a miseutat. Most kifejezetten a geoláda miatt jöttünk ide Zalakarosról.

Az első pontnál nem találtuk a ládát, és mivel kevés időnk volt, nem is kerestük tovább, hanem tovább folytattuk utunkat. A logokból ítélve valószínűleg mi voltuk figyelmetlenek. Köszönjük szépen a rejtő segítségét!

A vadászháznál le van zárva a turistaút, ezért a leírásnak megfelelően balra fordultunk. Igen ám, de nem azon az úton, amelyen menni kellett volna, hanem egy kb. 10 méterrel mellette levőn, ami aztán egész más irányba vitt el. A kirándulás eléggé vadregényesre sikeredett, a terep egyre nehezebb lenn, végül az utolsó 100 méteren belül már nyakig érő csalánban kellett utat törnünk. Milyen jó, hogy nem voltak velünk a gyerekek! A második láda könnyen meglett.

Mivel sietnünk kellett vissza, sajnos nem tehettük meg az ajánlott kört, hanem most már az ajánlott úton mentünk vissza a vadászházig, majd onnan tovább. Útközben hatalmas erdei szamócákat találtunk!

Köszönjük szépen a rejtést!

Zsu. 2010.05.23 15:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2010.05.23 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.39
Kétnapos, pünkösdi portyázás Zsuval a nyugati végeken. A vasárnap inkább a .com-os ládálról szólt, míg a hétfő a .hu-ról. Jópár .com-os láda felkeresése után jutottunk el végre Kanizsa környékére, hogy a helyi fő erő, waneqr, az utóbbi időkben elszaporodott jobbnál-jobb rejtéseit sorban felkereshessük. Az egyes pontnál olvastam, hogy előttem nem találták. A jó hír: ott van az szépen (lásd 3. fotó) csak jobban körül kell nézni ;) A másik pontja is teljesen rendben volt, némi sárral küzdeni kellett, de szépen szikkad már a talaj. Kellemes séta volt a kulcsos házig és vissza. Köszönjük a rejtést!

Mikulás

bbeledi 2010.05.22 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Szent Orbán 30 teljesítménytúra közben kerestem. A második pontja megvan, az elsőt nem találtam. (Jóváhagyást kérnék). Köszönöm.

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.05.27 22:06]

rudolfis 2010.05.22 13:25 - Egyéb
Szent Orbán tt közben.Gyalogos kupa 33.3km.

banyóka 2010.05.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Többször jártunk már a pontoknál, de akkor vagy még nem volt a láda vagy csak nem gondoltunk rá, hogy keressük meg. Most Szent Orbán teljesítménytúra alatt végre megtaláltuk. Végig jó nagy sár volt, ezért a tájból semmit nem láttunk, mert folyamatosan a lábunk elé kellett nézni. De legalább végre sütött a nap.

Hepur 2010.05.22 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Szent Orbán 30 TT alatti találat, lizó&András kessertársakkal közösen. Az első pont nehezen lett meg. Kerestük a megadott koordinátán, és a buxusban is, de nem jártunk sikerrel. Már a fotók is elkészültek a jelszó nélküli megtaláláshoz, amikor lizó megnézte még egyszer, és meglett a ládikó.

Gyalogos kupa: 34,6 km

közös nevező 2010.05.22 00:00 - Megtaláltam
Mindkét láda a teljesítménytúra ellenőrzőpontján volt, így kihagyhatatlannak éreztük, bár Hepurral már igen elkeseredtünk a zalamerenyei pont miatt. Kerestünk mi ládát, pótjelszót, de csak nem akart előkerülni egyik sem.
Hepur nézeteit ismerve a jelszó nélküli megtalálásokról :-) nem adtam fel én sem ,és a további keresgélést követően csak meglett az a furfangos rejtek.

gesztenyeházaz óriások
kessertársakbukszus Hepur nélkül
bukszus Hepurral 
Old Eye 2010.04.21 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Gratula, wanegr! Nagyon szép, hangulatos túrát köszönünk neked.
Kösz a rejtést és a leírást! Az utóbbit, mint valahavolt biológus, jelesre értékelem :-)

Bütyök+Zulu 2010.04.21 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Orosztony felől közelítettünk,a jó köves úton. A híd után a kétfelé ágazott az út, az egyik jó minőségű, a másik járhatatlan volt éppen. A jó úton tovább mentünk, 3 őz kíváncsian nézte, tényleg arra megyünk-e, arra mentünk. A kék jelzésig jutottunk, ott leparkoltunk, és csodaszép völgyben elindultunk a gesztenyeláda felé. Több helyen találkoztunk még szarvasokkal, őzekkel, favágókkal. Utána visszaindultunk, megcélozva a kopjafát. Szép helyen mentünk fel .Az első ládát ,másnap kerestem meg. Kicsit féltem, hogy nappal hogyan lehet megtalálni sok ember szeme láttára, de ez a veszély nem fenyegetett, csak sok kismadár dirigálta a keresést.:). A láda rögtön meglett, pontos a koo. Kedves, nyugodt kis falu. Kösz a rejtést!

 
hadidoki 2010.04.17 17:44 - Megtaláltam
Többnapos DDK túra során megtaláltam.

 
Atmosz&Zozmosz 2010.04.10 17:00 - Megtaláltam
Megvan :-)

piroska 2010.04.02 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk a kanonok fa égett helyét, Júlia meg én vaddisznót is láttunk!
Dél-zalai ládázás és kéktúrázás.

"J&J" 2010.04.02 14:10 - Megtaláltam
Hiánypótló DDK.
Tavaly Zalakarosról indultunk a Geokéken kelet felé, most a hiányzó nyugati szakaszt kezdtük bepótolni. Piroskával közös találat.
Az elsö pont majdnem kifogott rajtunk, pedig nem is volt nehéz (utólag...)
Gyalogos kupa 18 km

 
motyoo 2010.03.28 13:23 - Megtaláltam
Bár a keresztnél csak a bukszus segített, nagyon kellemes séta bejárni ezt a multirejtést! Köszönjük!

pikk8 2010.01.16 16:00 - Megtaláltam
Amikor épp nem a túraútvonalon gyalogoltunk, akkor a vaddisznó (?) csapásokon haladva mi is elég vaddisznó módjára néztünk ki a túra végére :) A templomnál levő láda (fekete gumi "stucctojás") elég nehezen lett meg, már végignéztük a tönkök alatt, aztán "csapkolódtunk" a hóban és egyszer csak Csabi eltalálta :) Amúgy kerestük a pót jelszót is, de elakadtunk a bukszus szónál :) Aztán az eredményes keresést és havon-hegyen át mászást a helyi talponállóban leöblítettük egy mézessel :) Köszi a rejtést :) Csabi+Kriszti

indulunk... a befagyott tónál...hóban... sárban...
már a "dombon" :) kilátássalnyugis séta :)
szölö tökékhez közel :) jeges utakon :)itt már lefelé jövünk - szerencsére
valahol itt kell lennie, de HOL? túrjunk a hóban :)ezzel megyünk a kocsmába :)
zsorzs 2010.01.03 14:47 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

keva 2010.01.03 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

farkasék 2010.01.03 00:00 - Megtaláltam
.

 
Giorgio 2009.12.11 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Ha nem lett volna ekkora sár, valószínűleg jobban értékeltem volna a tájat. Nedves időben nem ajánlom erre a túrázást.

kisagi 2009.12.07 14:05 - Megtaláltam
Zalamerenye temploma már messziről látszott, de a turistautat eltorlaszolták a favágók, így szép, de kalandos út volt. A kereszt mögött feltúrtunk mindent, de láda sehol. A jelszó első része próbálkozás (bocsi) lett volna...
A 2. láda helyszínén már jártunk korábban, így most Nagybakónak felől mentünk. Sok-sok nagy őzláb gombát találtunk!
Mindkét helyszín nagyszerű!

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.01.10 08:12]

TücsiTeam 2009.12.05 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
MenDan Hotelben töltöttünk néhány napot, közben ládásztunk.
Nagyon kellemes élményeket gyüjtöttünk.
A láda igényessége és a környék is tökéletes volt.

gethe 2009.10.11 13:24 - Megtaláltam
Kis-Balaton 25 teljesítménytúra közben, nagyon szép a környék -bár jó nagy sár volt... :) Köszi a rejtést!

picipanni 2009.10.11 13:24 - Megtaláltam
Teljesítménytúra közben. Nagyon szép volt az erdő!!

Rudi Team 2009.09.23 17:35 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

BiharyG 2009.09.07 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Az első pontnál 20 perc keresgélés után elhasználtam a telefonos segítséget (köszönöm!), a második könnyen meglett. Köszönöm az élményt!

BiharyG

rudolfis 2009.08.20 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.92
A ládát nem leltem az 1 ponton,de a bakszusban megleltem a jelszót,a bakszust nem tudtam hogy eszik e vagy iszák de a kereszthez érve egyértelmü lett.

fkmaster 2009.08.03 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
A ládával kezdtem Nagykanizsa felől a keresést, ami gyorsan meg is lett. A templomnál összecsíptettem magam az egyre nagyobb csalánnal, de egyik fatörzsben sem találtam ládát. A bukszus viszont elárulta a lényeget:)

Deme1 2009.06.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk. Sajnos az elmúlt napok esőzései miatt a túra meghiúsult, de a környék és a táj is nagyon szép volt, még nagyig érő sárban is. :)

abcs 2009.06.21 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Nagyon szép séta volt...igaz, az előző napi zuhé miatt néhány lépéssel kevesebből kellett megoldanom...de sikerült!! Köszönöm!

Puszkany 2009.06.12 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.28
CS-2-t Zalaújlakról közelítettem meg bringával a Kék háromszög, Kék sáv jelzéseken. Az első pont felkeresését pedig zalakarosi kitérővel kötöttem egybe.

kupec 2009.06.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.18
A 2.pont környéke tetszett.

bgyuro 2009.06.04 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
ok

benist 2009.05.26 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Zalakarosi üdülés során bringás kirándulás gczkcs-től tovább. Egyes szakaszokon a dagonya miatt kellett leszállni, a két láda közötti jelzetlen úton pedig elnéztem valamit, mert egy iszonyat meredek oldal és kb 50 m bozótos áttörése után sikerült a láda közelébe kilyukadni. Közben rengeteg repülő lény akart belőlem falatozni, így komoly megkönnyebbülés volt, mikor visszatértem a kultúrába.

SuperGeo 2009.05.23 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Az egyik pont TT közben a másik utána családostól harangzúgás közben. A harangozó szívélyesen beinvitált bennünket a szép kis templomba.

Köszönjük a rejtést!

freddy 2009.05.09 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.30
Délután tanulás utáni kis 80km bringa Susie-val!

Susie 2009.05.09 18:45 - Megtaláltam
Sütivel!!! Frenetikus volt :) A templom, nameg a mézeskalácsház..! :)

kl 2009.05.03 09:50 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettemValoban kellemes volt AZ Erdei seta [wapon beküldött szöveg]

vanek01 2009.05.01 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Ma a másik irányba, Zalaújlak felé a kék kereszten indultunk el, majd a láda megtalálása után a tegnap még járhatatlan patakvölgy felé tértünk vissza Zalamerenyére. Jó kör volt.

vanek01 2009.04.30 16:30 - Egyéb
A templomnál gyorsan meglett a láda, utána elindultunk a zöldön, de a tó után az erdő felé közeledve áthatolhatatlan sár borította az utat az előző napi esőtől. A vihar is közeledett, ezért meghátráltunk, de visszatérünk majd egy szárazabb napon.

Szeszuska 2009.04.27 07:35 - Megtaláltam
Szűztelenítve!

Kis éji tér-idő flúgosfutam... 2/2.

A főtéri parkolást nem láttam célszerűnek több okból, kicsit feljebb a templom előtt álltam meg, itt van 2-3 autónyi hely.
Tetszett a mikrocache kabátja :)
A zöld jelzésen indultam a második pont felé a tó mellett, immár világosban szerencsére, mivel kicsit késésben voltam, később engedtem a navinak hogy a széles földút és folytatása helyett korábban bevigyen az erdőbe :) (jobban járok, ha nem, de kevésbé lett volna izgalmas) így a nagy 'zöldségben' sikerült is elvéteni a TUHU-s térképre tervezett nyomvonalat, visszamenni és ismét mászni nem volt kedvem, így az azon nem szereplő erdészeti úton haladtam tovább, majd
megörültem mikor találtam egy, pont a láda irányába vezető szintén kétnyomsávost (sűrűsödő szintvonalakkal :) ). Bár izmos emelkedővel, a célnak meg is felelt, nem tartott sokáig az öröm, fakitermelő zsákutcába vezetett, de folytatódott tovább egy egylépésnyomos ösvényben a láda felé (bizonyára az ott lévő Gesztenyeházikót használták szállás, vagy pihenőhelynek). A néhol 45 fokos meredeken már vállon kellett vinnem a bicajt úgy 250 métert, nem kissé melegedtem ki :)
De rövid pihenők után egyre közeledett a kék pötty, és ismét idilli látvány tárult a szemem elé, a Gesztenyeház a kis tisztással. Ez is nagyon szuper hely, szintén a nyugalom szigete. Itt a doboz műszer nélkül is egyből meglett, annak ellenére hogy nagyon jó az álca, beleolvad a környezetbe. Pihenésképpen gyors logolás mindkét ládáról, majd Zalamerenye irányába indultam visszafelé. A széles földutas tekerés, s összekötő mászás után egy szűk katlanos kanyargós downhill következett, amit nagyon élveztem, bár aggódtam az avar alatti faágakban vagy kövekben való felbukfencezés lehetősége miatt.
A vadászházhoz közeledve, a szántott terület mellettt haladva megálltam pár tájkép erejéig, s épp akkor sikerült a mai 3-ik őzikét megpillantani, s őt már fényképezni, majd videózni is.
Összességében a környezet hasonló benyomásokat tett rám mint a GC8MP-nél, az e tájékra eső ládák begyűjtésénél hasonló tavaszi időszakban mindenképpen gyalogosan is bejárásra kerül a környék.

 
waneqr 2009.04.26 15:40 - Egyéb
Néhány további fénykép, melyek a ládatelepítéssel egybekötött Zalaújlakról induló kék háromszög Kék háromszög és a Zalamerenyére tartó kék plusz Kék kereszt turistautak felmérése közben készültek.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]