geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2409. Csepel Művek (GCCsM)

Csepel Művek logo

Csepel Művek logo

A Tanácsház tér háttérben a főbejárattal 1951-ben

A Tanácsház tér háttérben a főbejárattal 1951-ben

A főbejárat egykor, Lenin elvtárssal

A főbejárat egykor, Lenin elvtárssal

A ma már nyitott főbejárat, Lenin nélkül

A ma már nyitott főbejárat, Lenin nélkül

Lenin elvtárs a szoborparkban

Lenin elvtárs a szoborparkban

Bunker

Bunker

Kissé tönkrement csarnok

Kissé tönkrement csarnok

A hírdetőtábla ma már nem hírdet

A hírdetőtábla ma már nem hírdet

Emlékművek a gyár területén

Emlékművek a gyár területén

Retro cuccok

Retro cuccok
Szélesség N 47° 25,902'
Hosszúság E 19° 3,935'
Magasság: 113 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.03.25 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.04.26 13:59
Utolsó lényeges változás: 2019.07.29 14:31
Utolsó változás: 2019.11.04 09:45
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: gst76 (adopt.:Filék, CacheFinder és LaySoft)
Ládagazda: gst76
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4400 m
Megtalálások száma: 640 + 3 sikertelen + 42 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


WAP:
5 pontos, pontról pontra multiláda az egykori gyárterületen. Az első négy ponton a következő koordinátát találod, illetve egy-egy számot. Azokat jegyezzed fel, a végén szükséged lesz rá. Jelszó első része a záróládában, amely egy 15x10x7 centiméter méretű hagyományos konyhai tárolódoboz. Ne szokványos rejtésben gondolkodj! Kisgyerekkel óvatosan! Jelszó második fele az első négy ponton kapott számok összege számjeggyel írva.
Segítségek a pontokhoz visszafelé írva.

1. .náynávllá uraD
2. .nopolzso méF
3. .ttala ők ,ttögöm notebsaV
4. .avtagól ebősC
5. !sétepelgem neygel zE

A hétvégi keresést javasoljuk, hétköznapokon nagyon nyüzsgő a környék. A kisgyerekes, babakocsis keresés nem ajánlott. Éjszakai találatként csak nagyon extrém kessereknek! Autós teljesítés kizárólag saját felelősségre, kerékpárosok esetleges defektre számítsanak!


A ládába Travel Bug nem helyezhető.

Játékszabályok:
Az utolsó pont kivételével minden helyen virtuális pontokat találsz a következő pont koordinátájával, illetve egy piros számmal. Azt jegyezzed fel! Nézelődj, s indulj a megfelelő irányba! A jelszó első felét az utolsó ponton lévő ládában találod, amely egy 15x10x7 centiméter méretű hagyományos konyhai tárolódoboz. Ne hagyományos rejtésben gondolkodj! Ez mögé írjad az első négy ponton talált számok összegét. Így kapod meg a teljes jelszót.
Minden pont biztonságosan megkereshető. Nem kell zárt területekre, épületekbe bemenni, kerítést, létrát, tetőt mászni, korláton átbújni, nyitott aknába lemenni! Ha sorompóval, kerítéssel, tolókapuval lezárt utcába jutsz, akkor bizony kerülnöd kell!
A gyár területe autóval is bejárható, de a hatalmas kátyúk, hiányos, macskaköves utak miatt ezt mindenki csak saját felelősségére tegye! A gyár területén a főút (Színesfém utca) kivételével szinte bárhol megállhatsz, parkolhatsz.
A pontok ugyan körbevezetnek, de remélem betévedsz a sikátoros kis utcákba is. Készíts fotókat!

Figyelem!
A kisgyerekes keresést nem ajánljuk, kivéve autós teljesítésnél, ha marad valaki vele az autóban. Nagyobbak esetén a sok balesetveszély miatt (nyitott aknafedők, kiálló rozsdás vasak, omladozó épületek) csak kézenfogva haladjunk! Éjszakai teljesítés csak extrém kessereknek!
Gyalogosan kicsit hosszú, viszont sokkal élménydúsabb az út. Bárhová bekukkanthatsz, fotózhatsz, vagy félhetsz. :)
Autós teljesítéskor az óvatos, lassú vezetést ajánljuk, mivel utak vagy vannak, vagy nincsenek. A kiálló síndarabok, rosszul illeszkedő aknafedők, mély gödrök, megkeseríthetik a keresést. Az autót a gyár kihaltabb, eldugottabb részein ne hagyd őrizetlenül!
Hétköznap 17 óráig nagy a mozgás, ilyenkor igyekezz elvegyülni! Ebben segít a fényképezőgép is. Megszokott látvány a sok kíváncsiskodó, sőt retro esküvői fotózásba is belefuthatsz. Vigyázz, nehogy fémtolvajnak nézzenek!

Hívunk, várunk, gyere velünk te is egy kommunista szombatra! :)A gyárról bővebben:
Ládánkkal egy sokáig ismeretlen helyre, az egykori Csepel Művek területére invitálunk benneteket. A kommunista- rendszer idején erre a területre csupán az ott dolgozók léphettek be, ezért akkor nagyon nagy élmény volt amikor gyerekként -évenként egyszer, Gyereknapon- bemehettünk oda.
A Csepel Vas- és Fémművek Magyarország legnagyobb ipari vállalata volt, amelynek egyik önálló gyára a Csepel Szerszámgépgyár volt. A Weiss-fivérek (Berthold és Manfréd) 1892-ben alapították mai helyén a gyárukat, amely fénykorában 25-30000 embernek adott munkát. Ma már ipari parkként működik és az egykori zárt, titkos terület teljesen szabadon látogatható.
A bejutás számtalan helyen lehetséges, mivel a terület manapság sok kisebb-nagyobb cégnek biztosít telephelyet. De nemcsak cégek telephelyei, hanem ABC, posta, szálló és pizzéria is működik az egykori gyárvárosban. 2005 mérföldkő volt a Csepel Művek történetében. Egészen addig ugyanis nem voltak hivatalos utcanevek a budapesti viszonylatban is nagy területet elfoglaló ipari övezetben. A gyáróriás privatizációja során több száz vállalkozás volt bejelentve egyetlen címre, a Gyepsor utca 1. szám alá.
Tegyél egy sétát a gyár területén és meglátod: garantáltan időutazónak érzed majd magad! A kis utcákon sétálva olyan érzésünk van, mint ha visszarepülnénk az időben néhány 10 évet és akár -ma már vicces, akkoriban viszont még fontos- jelképekre is bukkanhatunk.
Ha rendesen körbejárjuk a területet, felfedezhetjük az egykori bunkerrendszer egyes látható elemeit is. Jó tudni, hogy -bár az 1930-as években készültek- a mai napig eredeti céljukra is használhatóak. A bunkerek sajnos a nagyközönség elől elzártak, azonban lehetőség nyílik egy részüket vezetett túra keretében bejárni. Ezekről bővebben itt tájékozódhatsz. Ha ez annyira nem is hoz lázba, néhány elhagyott gyárcsarnokba azért óvatosan, önállóan is bekukkanthatsz!
A Budapest Riportban 2004-ben megjelent cikkből ollózva: "A háború 1938-ban már a "levegőben lógott", ezért az állami szervek megpróbáltak felkészülni a légoltalomra, felkészíteni a lakosságot a légitámadásokra. A Weiss Manfréd-gyárban kezdetben TGS (törmelék, gáz és szilánk) óvóhelyeket jelöltek ki, amik lényegében a megerősített üzemi öltözők voltak. Később készülhettek el azok a földfelszín alatti és feletti, különböző befogadóképességű, masszív vasbeton szerkezetek, melyek a gyár területén egyenletesen elosztva épültek, és a mellettük lévő gyáregységekről kapták kezdőbetűjüket (F-fémmű, H-hadianyag, V-vasszerkezet, C-csőgyár, M-motorkerékpár). Olyan vastag faluk volt, hogy a kor legerősebb bombáit is jó eséllyel kivédhették. Vannak olyan többszintes bunkerek, melyek akár 5000 embernek is oltalmat nyújthattak. Az óvóhelyek nemcsak a múltban, hanem ma is készek a csepeliek védelmére Több mint kettőszáz ilyen, többségében a világháború idején épült légoltalmi hely van Csepelen, egy részük önkormányzati, más részük magántulajdonban. A magántulajdonban lévő, jelenleg különböző hasznosítás alatt álló óvóhelyekre is vonatkozik azonban a szabály, hogy szükség esetén 24 órán belül alkalmassá kell tenni őket a védelmi célokra."

Tömegközlekedéssel történő megközelítés:
Csepeli HÉV-vel, vagy a 35, 36, 38, 138, 148, 151, 159, 179-es buszokkal a Szent Imre tér megállóig.

Reméljük jól érzed majd magad ezen a kis retro-ládázáson! Kérünk benneteket, hogy gondosan ügyeljetek a multi kellékeire és rejtekeire. Ne tegyetek fel olyan képeket amelyekkel eláruljátok a rejtekeket és a kérdéseket! Viszont fedezzetek fel, fotózzatok sok emlékművet, épületet. Mérjetek- és jelentsetek be POI-kat. (Gyárkémények, üzletek, stb...)

Fotózz!
Készíts jobbnál jobb fotókat, mutasd meg mennyi érdekeset láttál! Legyél akár Lenin szobor, aki a bejáratra mutat annak közeléből, esetleg masiniszta egy kivénhedt mozdonyon. Ha lehet ne a szemetet fotózd! Tudjuk, sajnos rengeteg van belőle.

 N 47° 25,859' E 19° 3,915' 111 m [GCCsM+parkoló]
 N 47° 25,965' E 19° 3,671' 100 m [GCCsM+csarnok]
 N 47° 26,105' E 19° 3,538' 100 m [GCCsM+mozdonyok]
 N 47° 25,630' E 19° 3,414' 100 m [GCCsM+víztorony]

A felhasznált képek forrásai:
www.csepelmuvek.hu
www.szerszamgepgyartas.hu
www.csepel-sziget.hu
www.ilyenisvoltbudapest.hu


A természetet és a megtalálás élményét beszennyező, ládát beázni hagyó és nedvesen tartó, bepenészesítő, undorító nejlonzacskók nagy ellenzői vagyunk, ezért kéretik ládáinkat megkímélni ettől! Köszönjük! A vízálló dobozaink viszonylag szellős helyekre vannak rejtve, így majd csak megszáradnak maguktól...
'

A láda oldalt és a ládát 2019.07.07-én módosítottam! gst76
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (409 db): környezet: 4.38 rejtés: 4.73 web: 4.73 átlag: 4.61

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


mk45 2021.10.05 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi :)
[g:hu+ 2.7.14]

johnnycache 2021.09.11 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Bunkertúrával összekötve. Köszönöm az élményt! :-)

duty 2021.09.11 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

erdosimi 2021.09.09 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

erdosjudit 2021.09.09 10:21 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

Ane 2021.08.31 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
És meglett. Sötét téglás épületek között, macskaköves utcákon, csak sok a hulladék meg sitt.

zoli86 2021.07.20 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Szabó família 2021.07.17 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

Cicapapa51 2021.06.07 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Mivel pár nappal korábban a Csepel Művek bunkertúrán vettem részt, adta magát, hogy visszalátogassak ide mást, újat látni.
A multi pontjai jól követhetők, a segítség azért jól jön.
Köszönöm a rejtésbe fektetett munkát és helyek megmutatását.
Az elhagyott csarnokon dolgoznak. Készül valami. A mozdonynál eltűnődtem. Mi volt előbb? A mozdony? vagy a fa?
Üdv
Cicapapa51

Cápa 2021.06.01 12:42 - Megtaláltam
THX!
[Geoládák v3.10.5]

törő 2021.05.30 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Tarr78 2021.05.29 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

SziaHello 2021.05.29 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Málnavadász 2021.05.23 20:18 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.


Gmre 2021.05.22 19:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Magamtól sose mentem volna erre a környékre, csöppet se bántam meg!
Nagyon örülök hogy végig jártam! [Geoládák v3.10.5]

[cscs] 2021.05.15 17:48 - Megtaláltam
Egy esős, szombat délutáni séta. Betévedtünk (direkt) egy-két félelmetes, "túl elhagyatott" utcába, ezzel együtt különösen izgalmas élmény volt. A rejtések logikusak, a túrát kellemes tempóban, meg-megállva kb 2 óra alatt teljesítettük. A láda visszarejtésére figyeljünk oda, nekünk túl egyértelmű volt. Igyekeztünk jobban visszarejteni, hogy a következőnek meglegyen az élmény :)[Geoládák v3.10.5]

Lenin felbukkan
Lenin távolról
 
Aliz0327 2021.05.09 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

akosgy 2021.05.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.21
Délutáni bringázgatás. Nagytétényről tekertem át az M0 hídon - meglepő módon nincs lezárva, azt hittem, az ominózus fiaskó után újrakezdik a bütykölést. A Művek területe a várakozásoknak megfelelően retrótvar, de nem baj, ez a lényege, talán a 3. pont volt a maga módján kellemes hely, itt el is rágtam egy gyümiszeletet és élveztem kicsit a napsütést. A rejtések mind kiválóak és jó állapotban is vannak. Tetszett, köszi.

Lustadick123 2021.05.08 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

tuzvarazslo 2021.04.29 19:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

JenniMiki 2021.04.25 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Jenni&Miki [Geoládák v3.9.6]

LőrincDombiBarangolók 2021.04.25 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Lászlócsalád 2021.04.20 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.79
Eleredt az eső mire odaértünk, így az autós nézelődés mellett döntöttünk. Viszont így nem is mászkáltak sokan, lazán tudtunk keresgélni :) Köszönjük :)

20210420_13233720210420_140507
20210420_13532020210420_132351
20210420_134451 
erdei csiperke 2021.04.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Tosiv 2021.04.01 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Kösz, megvan! Nagyon retró volt!

gst76 2021.03.27 18:35 - Egyéb
A végládát a mai napon kicseréltem!
Külön-külön zacskózott ajándékok, üres logbook, és toll várja a lelkes megtalálókat.

Malni 2021.03.15 12:38 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm! Sajnos a doboz tartalma ki volt szórva, a logfüzetet nem találtam meg. [Geoládák v3.9.6]

Linorka81 2021.03.07 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

aerofly 2021.03.07 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Aniko & Gyuri 2021.03.06 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

pedro750 2021.02.28 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

öreg48 2021.02.25 17:42 - Megtaláltam
KOPEPE segítségével megtaláltuk !

kopepe 2021.02.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Öreg48 társaságában.
Köszi a rejtést!

20210225_153353 
utigabi60 2021.02.21 09:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A második ponton a ragasztás kezd lejönni. Javítást igényel. [Geoládák v3.9.6]

kergosz76 2021.02.12 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Ambró 2021.02.12 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Timitomi0202 2021.02.10 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Vvien128-al találtam. Nagyon tetszett a hely mindkettőnknek. [Geoládák v3.9.5]

vvivien128 2021.02.10 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam Timitomi0202-vel, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.5]

FeldmanZ 2021.01.24 10:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

U-111 2021.01.06 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

djozike 2021.01.01 14:54 - Megtaláltam
Koszi elso pont volt a legnehezebb

Pazuzu 2020.12.30 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Nagyon érdekes túra volt, a bunkerekbe is jó lenne majd bekukkantani. Köszi a rejtést!

Toti 2020.12.30 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Szalamandra66 2020.12.30 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Eddigi legjobb multi, amit felkerestem. Pályakezdőként itt dolgoztam. Az újkori hazai történelem egyik szégyenfoltja a CsM sorsa.

Hubbi barátai 2020.12.27 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

Divinor 2020.12.25 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

pstrx 2020.12.20 15:53 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Mangó 2020.12.20 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Koszonjuk a rejtest

Tahics 2020.12.04 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

kireth 2020.11.29 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Micicila 2020.11.29 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

kupec 2020.11.08 15:41 - Megtaláltam
Jó nagy (és lepusztult) ipari környezet. Az 1. ponton kóvályogtam egy darabig, amíg odataláltam a daruhoz.
[g:hu+ 2.3.4]

Kiscseri 2020.11.07 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

csomix 2020.09.16 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

viad 2020.09.13 15:47 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2020.08.23 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.11
+

/Quatermain/ [Geoládák v3.5.3]

Invictus3 2020.08.15 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megvan, köszi!
Még 06.16-án kezdtük el egy haverommal, akkor a hármas pontig volt időnk eljutni, ma be tudtuk fejezni. Jó láda, köszi, hogy megmutattad ezt a korántsem hétköznapi létesítményt :D

szaszkievics 2020.07.26 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

HRita 2020.07.26 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

kitkat0123 2020.07.26 12:29 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.5.0]

erdei.laszlo 2020.07.19 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

GYEZegzug 2020.07.01 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.48
Megtaláltam, remek rejtések! Köszönöm, hogy megmutattad ezt az érdekes helyet.

kovmik91 2020.06.27 17:48 - Megtaláltam
Hosszú séta volt kissé nyomasztó, de látványos környezetben, ötletes rejtésekkel. Köszönöm a lehetőséget.

20200627_17112320200627_174907
20200627_16412320200627_171708
Stimm 2020.06.24 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

KremesEmber 2020.06.21 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Remek időutazás volt! [Geoládák v3.4.1]

Pongiz 2020.06.13 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Nagyon izgalmas volt :-) [Geoládák v3.4.1]

Fejla 2020.05.15 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.70
Köszi jó volt.

Green Eye 2020.04.30 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, remek rejtések! Köszönöm, hogy megmutattad ezt az érdekes helyet!
Nagyon élveztem minden részét, de a sok szemét elkeserítő itt is.
Itt még laknak is, kisgyerekek játszottak lenn a házak előtt...

az egyik lakó
szemben Budafokkontraszt
szívfacsaró
IMG_20200430_165322
Dolex 2020.04.19 16:46 - Megtaláltam
Ez a Csepel Művek valami gyonyoru! mintha vissza mentem volna az időben. nagyon jó volt az útvonal is, eddigi egyik legjobb ladam. köszi! [Geoládák v3.3.2]

nonow22 2020.04.12 14:46 - Megtaláltam
Spanyesszel ma, végképp megunva a város közepi karantén hangulatot, kiszabadultunk. Bringával tekerünk Csepelre és tettük meg a gyártelepi túrát. A maga furcsa módján nagyon tetszett a hely, meg is lepődtem rajta. A "kontrasztos" lett arra a jó kifejezésünk, hogy milyen is a gyártelep hangulata. Köszi, hogy végigvezettél minket. :) [g:hu 1.6.7]

IMG_20200412_132605IMG_20200412_133841
IMG_20200412_133418IMG_20200412_162459
spanyesz 2020.04.12 14:46 - Megtaláltam
Nem bírtuk tovább... Kiszöktünk a karanténból és a bezartsagbol. Bringázás közben útba ejtettuk a ládát nonow22-vel. Köszi a rejtést! Sokáig a gyartelepen dolgoztam, de így még sosem maszkaltam és nézelődtem, mint most, élmény volt

anzsu7 2020.04.11 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Zéti, Zaza [Geoládák v3.3.2]

ku.adam 2020.04.10 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
ok,köszi

Noreee 2020.04.10 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönöm szépen, nagyon jól éreztem magam ismét :)

Sian 2020.03.15 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Ma autóval fejeztük be azt a vadászatot Veruval, amit még tavaly kezdtem el biciklivel. Sajnos az idő nem volt túl szép, ezért inkább csak célirányosan, ponttól pontig haladtunk a legrövidebb úton, de azért a hely hangulata így is átjött. Sajnálom, hogy a pontokról eltűntek a találós kérdések, nekem azok is igazán tetszettek. Persze így is jó kis program volt bejárni a láda útvonalát, köszönjük a rejtést!

ChefBogi 2020.03.01 12:02 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.3.2]

zsubamba 2020.02.23 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

emmerwald 2020.02.14 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Köszönet az időutazásért!

NBZ 2020.02.12 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! BZ [Geoládák v3.3.2]

kocsisbenedek 2020.01.25 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Benedek,Fanni,József [Geoládák v3.2.2]

kocsisjozsef74 2020.01.25 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Fanni, Benedek, Józsi [Geoládák v3.2.2]

Emerich63 2020.01.18 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]
Különleges hangulatú hely... nehéz korrekten értékelni (nem a rejtést, a helyet) hiszen elhanyagolt lepusztult épületek sorát látni. Itt-ott pezseg az élet kibérelt csarnokok, amott rommá tört üvegablakok mögött megállt az élet... néhol az ablakon belesve szinte látni ahogy a munkás letette a szerszámot, az utolsó olajos kannát, és többet nem kellett bemenni dolgozni...furcsa hely, többre érdemes. Remek rejtés korrekt pontokkal. Gyalog körbe sétáltuk, nagyon köszönjük a lehetőséget. Nincs zsákutca, ha a séta során nemcsak a Gps iránytűjére, hanem a térképre is figyelsz, melyen jól látszik hol, merre kell a kis utcákon navigálni, hogy körbe érj...
A Duna partra érve, és a folyóba nézve bizony jól látszik, hogy itt sajnos most is komoly olajszennyezést okozó tevékenységet folytat néhány működő üzem...

20200118_12441920200118_124506
20200118_12501820200118_125108
20200118_13014420200118_130315
20200118_13001920200118_133536
20200118_13155720200118_133217
orszagoskek 2019.12.30 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.49
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Érdekes séta volt. Gyalog még sosem jártam odabent. Autóval sem sokszor. Lehangoló, hogy egykor komoly üzemek most miként festenek gazdátlanul.
A láda elrejtése tényleg ötletes. Már messziről sejtettem, hogy hol kell majd keresni. (Érdekesség, hogy a séta közben azt a kifejezést fogalmaztam meg magamban a hellyel kapcsolatos mottóként, amit aztán jelszóként olvastam a ládában. Így aztán nem írtam ide a megjegyzésbe.) Tamás [Geoládák v3.2.0]

fényes múltborús jelen
elhagyotta természet visszahódít
ésKata 2019.12.28 13:31 - Megtaláltam
+találtam! [g:hu 1.6.4]

pinter_ur 2019.12.01 10:49 - Megtaláltam
Vasárnap reggeli felfrissülés Lacival, köszi a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Balazsl02 2019.12.01 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést, nagyon tetszett a gyártelep, és az útvonal is jól lett megalkotva.

Rede99 2019.11.27 12:05 - Megtaláltam
Koszi

zoldbeka 2019.11.25 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. Egy évvel ezelőtt már nekiugrottam, de akkor időm se volt befejezni, meg a hiányzó pontok is gondot okoztak volna. Most újra arra járva, gondoltam befejezem. Meglepetésemre új pontok, új játékfelépítés várt. Sebaj, végigjátszottam. Remek rejtések, pontos koordináták - gratulálok! [g:hu 1.6.4]

IMG_20190401_122927IMG_20190401_124851
IMG_20191125_135254IMG_20191125_135953
Zolas21 2019.11.03 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Már régóta szemeztem vele. Gyalogszerrel levadászva, mintegy másfél óra alatt. Meglepően sokan mászkáltak a gyár területén. [g:hu 1.6.4]

Bonbonetti 2019.11.02 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.10.26 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

erand 2019.10.26 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
oK!

Pumba9 2019.10.23 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
3 éve és 2 éve is kerestem, de az első ponton elakadtam. Mindkétszer hétköznap volt és
a szomszédos épület őrei figyeltek, illetve felszólítottak, hogy hagyjam el a helyszínt. Most ünnepnap indultam neki. Október 23. vénasszonyok nyara, 27 fok. Pulcsiban izzadtam (kabátom a karomon) Első pont rögtön meg lett, 2. és 3. ponton bénáztam, 4 pont messziről virított. A végládát pedig háromszor megkörnyékeztem, mire megtaláltam, pedig elsőre is arra gondoltam. Jó kis túra volt, 7 km. Többször eltévedtem, kapura/kerítésre futottam, illetve egyszer csináltam egy hátraarcot, mert elég rossz arcokkal találkoztam. Itt-ott hallottam kopácsolást, mozgolódást az épületekben az ünnep ellenére is, de az utcán szinte csak romával találkoztam. Kicsit paráztam bent egyedül nőként. Mindent egybevéve hihetetlen időutazáson vettem részt, itt lakom nem messze, de nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy területen fekszik. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20191023_131622IMG_20191023_131801
IMG_20191023_131654IMG_20191023_123416
IMG_20191023_131734IMG_20191023_130434
IMG_20191023_124251IMG_20191023_123359
IMG_20191023_124937IMG_20191023_124946
IMG_20191023_124537Screenshot_2019-10-23-20-32-29-472_com.endomondo.android
szikizso 2019.10.23 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Remek kis túra volt. Az első pontnál bénáztam, de rejtői segítséggel sikerült elindulni. Már régóta szemeztem a ládával, főleg mióta megújult, mivel itt dolgozom. A mai szuper kiránduló időben sikerült levadászni. Az összes helyszín ismerős volt, nem is gondoltam hogy ott rejtés van.

Nikicsu 2019.10.13 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.4]

HZsoti 2019.09.07 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Kellemes séta a szemerkélő esőben, időnként keresztezve a szombati bunkertúrásokat :)
köszi a rejtést

coteacote 2019.08.25 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pogánypeti 2019.08.18 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Ez volt a mai napi kerékpáros ládavadászatom 5. találata a hatból, és nekem ez tetszett a legjobban! :)
A Csepeli kiserdőből tekertem be az egykori gyár területére. Nekem nagyon bejöttek ezek a régi gyárépületek és környezetük, van egyfajta hangulatuk, rengeteg fotót készítettem. A pontok a helyükön voltak, gyorsan megtaláltam őket. A környék vasárnap lévén szinte kihalt volt, nem sok ember mocorgott odabent a gyártelepen, gyorsan tudtam haladni. A végládához közelítve a Színesfém utca végén éppen szexfotózás zajlott!!! Szőke meztelen néni fetrengett egy piros Lamborghini motorháztetején, két profi fotós meg szorgalmasan kattogtatott. Na, ott egy kicsikét lassabban gurult a bringám... :)))
A végláda helyszíne tényleg "meglepetés", jót nevettem rajta, és maga a rejtek is ötletes!
Találat után betértem a bejáratnál lévő sörözőbe egy "jólmegérdemeltre". Akkor vettem észre, hogy a három felé vált GCWWed egyik példánya itt tartózkodik a Belvárosi Szent Anna templomnál. Uccu neki, gyorsan lezártam a montim a közeli Szent Imre téren lévő Aldi bejáratánál, majd betömegközlekedtem magam az esküvő helyszínére. De az már egy másik történet...
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

TÁJK Alkesz Duo 2019.08.10 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hokuszpok 2019.08.08 18:31 - Megtaláltam
Köszi a rejtést minden pontot a helyén találtam.

Kovács Beni 2019.08.08 18:31 - Megtaláltam
Köszi!

gst76 2019.07.30 05:12 - Egyéb
Köszönöm a jelzést a 4. ponttal kapcsolatban.
Hétvégén kimegyek, és kiteszek egy új jelszó hordozót.
Türelmeteket előre is köszönöm!

Update:
A 4. pontot pótoltam, a csőben meglelitek, vékony bowdennel kikötve.
Ha eltűnne, akkor a tábla hátuljára felírtam.

Evila 2019.07.29 12:54 - Megtaláltam
Advent velem is végigjárta a felújított multit és a "várost". A 4. ponton most nem találtuk meg a palackot. Szerencsére a végláda helyét ismerte, a hiányzó számot pedig kitalálgattam. Valóban hétvégén érdemes menni, hétköznap nagy a forgalom, a zaj, és még a fotózásnak sem örülnek mindenütt.
Köszönjük a rejtést!

Mary&Advent 2019.06.10 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést. 2 pontot nem találtuk, így rejtő segítségével mentünk a 3 ponthoz.

gst76 2019.06.01 18:43 - Egyéb
Mai nap folyamán a 4. pontra kivittem egy kis gyógyszeres doboz, benne a végláda koordinátájával. A leírással ellentétben, az ajtó alatt, oldalt található a kis henger. 10 méterről is kiszúrható a fehér kupakja!

A ládát nevemre veszem, pár héten belül teljes rácfelvarrás várható!

üdv, Tibor

halaszkiraly 2019.05.30 10:54 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Adoptálható ládák rejtőtársunk!
A 2409. GCCsM (Csepel Művek) kereshető geoládád státuszát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre változtattam.
További tudnivalók a beteg ládákról.
A közösség nevében köszönöm fáradozásodat.

Köszönettel és üdvözlettel: halaszkiralyEmail-t küldtem a rejtőnek.


Strombus 2019.05.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.52
A láda erősen hasonlít a bemutatott helyszínéhez. Valamikor kimagasló, egyedi, igényes, ma vegetáló, lepusztult, hiányos. Talán jobb lett volna, ha Ákibárd fogadja örökbe ezt a ládát -Mike- helyett? :-(
A 4-es pont hiánya szeptember óta ismert, de ez cseppet sem zavarja a jelenlegi ládagazdát. :-( A körülmények sokat változtak a rejtés óta, de a ládaoldal semmit. :-( Az egyes pontokon nem palackok, hanem petlingek várják a keresőt - már, ha várják. :-(
Sok játékostársi segítséggel és a vártnál sokkal nagyobb idő- és energiaráfordítással végül minden pontot felkerestük és eljutottunk a végládához is, ahol gst76-nak köszönhetően takaros kis ládát találtunk. (Jóval nagyobb is elférne, de legalább van.) A rejtések és bemutatott helyszínek jók, érdekesek. különlegesek. A végláda rejése nagyon tetszett. A környékén lévő pár gaz engem nem zavart, nem tudom EmiGrant honnan közelíthetett.
Ez a láda full ötös értékelést érne, de a karbantartás hiánya miatt sajnos most messze nem az. :-(

emiGrant 2019.05.25 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.29
Csepelen már sokszor ládáztam, de a rejtett multikat nem nagyon szeretem, így ez sokáig kimaradt. Hát ma nekiestünk, bár tudtuk, hogy a 4.-ik palack nincs meg, de a végén ehhez segítséget kaptunk, és így eljutottunk a végládáig. Ott a sűrű és szúrós növényzet okozta a problémát és az is, hogy nagyon nehezen lehetett kihúzni a ládikót. Ettől teljesen függetlenül magát a régi gyártelepet, kissé lepusztult, de még mindig élő formájában nagyon élveztük. Roy kifejezetten imádja az ilyen ipari műemlékeket, így ő is jól megvolt. A kátyukat a Duster jól vitte, így ez sem volt probléma. Most a rendszer nem engedi, hogy karbantartást igényeljek, de már egy kesser ezt megtette és azóta van egy csomó jelzés, hogy ráfér mindegyik részre, hogy ellenőrizve legyenek. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
Sian 2019.05.12 13:00 - Nem találtam meg
A logok elolvasása nélkül vágtam neki, így a 4. ponton jó 20 perc keresgélés után jutottam el odáig, hogy megnézzem azokat is. Sajnos a pont tényleg eltűnt, és bár a láda gazdája nagyon segítőkész volt, ő sem tudta megmondani, merre menjek tovább. A keresést sajnos fel kellett adnom a cél előtt, de így is nagyon érdekes, néhol borzongató érzés volt ezek között a régi épületek között tekeregni. A vasárnap ellenére is nagy volt a nyüzsgés, de a pontok ügyes elhelyezése miatt nem igazán kellett tartani a lebukástól. Ez a hely nagyon megérdemelné ezt a multit, ezért drukkolok, hogy mielőbb sikerüljön kijavítani! Ha meggyógyult, biztosan visszajövök befejezni! :)

KacsákA bunker
Esteban62 2019.03.17 15:00 - Egyéb
Olvastam, hogy hiányzik a 4. pont, de azért megkezdtük a végigjárást. Ha a hiányzó pont pótolva lesz, folytatjuk, befejezzük. Azt mindjárt az elején eldöntöttük, a kérdésektől függetlenül, minden pontot megkeresünk. Gyönyörű napos délután volt, eddig élmény :-)

20190317_14170420190317_142929
20190317_14303520190317_143044
20190317_14310620190317_144209
éjféli vadász 2019.01.27 22:51 - Megtaláltam
Hiányzik a 4. láda, ezért segítséggel lett meg. Ezúton is köszönöm!

Sheep2018 2019.01.08 21:37 - Megtaláltam
Sajnos tényleg hiányzik a 4. láda. Köszönjük a segítséget. Az eddigi legizgalmadabb rejtés és keresés. [Geoládák v2.2.5]

antipresent 2018.10.22 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.94
Megtaláltuk, bár az utolsó ládához a 4-ik hiánya miatt telefonos segítséget kértünk.

Párduc50 2018.09.20 13:40 - Megtaláltam
Sikerült végigmenni, bár a 4. láda nekem nem lett meg. Köszi az élményt!!

Csirimojo 2018.05.13 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Gorkii 2018.05.13 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

EmesESE 2018.05.01 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

tádé 2018.04.28 18:24 - Megtaláltam
Nosztalgikus időutazás - nagyon tetszett! A keresésben a zsákutcákon és helyenként a biztonsági őrökön kívül nem volt fennakadás. Az utolsó feladványnál már majdnem elővettem a mobilnetet... :) Köszönöm!

geoládászok 2018.04.14 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönjük a rejtést! Érdekes hely, jó rejtések. A kérdések tetszettek!

VINAX 2018.04.07 13:09 - Megtaláltam
Egy kis nosztalgia körút, Viki itt volt postavezető, és Axl volt a felettese. :-) De a Csepel 6-os posta azóta már megszűnt. Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.3]

csaba159 2018.04.02 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Kerékpárral teljesítve. Az egyik legjobb multi, amivel találkoztam. A kérdések-rejtések nagyon jók!

Wilka74 2018.03.30 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Kicsit félve mentünk neki ennek a ládának. Kár volt. A mai állapot alapján: minden pont (a helyes megfejtés esetén) tökéletes egészségi állapotban kereshető, jó koordinátán, szellemes rejtésekkel. A pontokat gyalog kerestük meg, egy szépen felépített körtúra keretében. A pontok bringával, sőt kocsival is megközelíthetők, nem rosszabb az út, mint bárhol a városban. Atrocitás nem történt, nem is nagyon láttunk senkit a fő utcát kivéve. Köszönjük a rejtőnek, hogy ilyen helyre vitt el minket!

UI: a megtalálóknak üzenem, hogy a zacskózott logbook CacheFinder kolléga logja alapján is nem kibontandó, valójában szemétben lenne a helye. Kisgyerekkel s/ne fogdossátok össze!

IMG_6774IMG_6776
IMG_6778IMG_6780
IMG_6781IMG_6782
IMG_6785IMG_6790
IMG_6792IMG_6793
IMG_6797IMG_6798
IMG_6799IMG_6800
AlanTheWild 2018.03.25 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Csepeli barangolás keretében. Gondolkodóba estem, hogy neki vágjak-e. Aztán úgy döntöttem: igen! Gyalog elég komoly séta volt, de hétvége lévén legalább nem voltak muglik. Köszönöm!

Seno 2018.03.15 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Egy karbantartás ráférne az induló és cél ládára, mivel egy helyen van a kettő, viszont a kettes pont kordinátái hiányoznak. [Geoládák v2.2.3]

PardiAndi 2018.02.10 00:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel...tetszett :)

Kukucska 2018.01.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Gábor75 2018.01.21 13:46 - Megtaláltam
Ok

halaszkiraly 2018.01.10 14:48 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján a villáskulcsot kikapcsolom, Köszönjük a jelzést! Üdv: ládadoki

kivancsifancsi 2018.01.06 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Kitúrtam [wapon beküldött szöveg]

Ezt a multit mindig ignoráltam, valahogy soha nem volt kedvem egy jó kis erdei séta helyett egy gyártelephez. A hétvégén aztán mégiscsak ráfanyalodtam, hogy megkeressem. Minden szempontból nagyon pozitívan csalódtam. A nagykapun áthaladva mintha időutazásban lenne részem, hirtelen 20-30 évet repültem vissza az időben. Különös hangulata van az egész környéknek. A multi nagyon profin kidolgozott, a rejtések könnyen megtalálhatóak, de mégis alaposan elrejtettek. A pontról pontra haladás is ügyesen van megoldva a kis kvízzel.
Élveztük minden percét. Köszönjük szépen a lehetőséget.

alcala76 2018.01.02 11:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Érdekes helyszín. Az idei év első ládája!

denika 2017.12.26 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

denho 2017.12.26 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.75
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

Piró 2017.11.26 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Egy régi adósságot tudtunk le ezzel a ládával. Már nagyon rég szemezgettem vele, de hol beteg volt, hol pedig a feltételek nem voltak adottak a részünkről, hogy megkeressük.
De ma végre eljött a nap, hogy ide is eljutottunk. A kollégáimat ismertettem meg a geocaching-gel és bátran mondhatom, hogy nagy élmény volt mindenki számára.
Észre sem vettük, hogy 5,5 km-t sétáltunk a gyár területén a nem túl jó őszi időben. Érdekes hangulata van az egésznek. Nem mondom, hogy néha nem vártuk egy-egy kihaltabb területen, hogy mikor tör ránk a sarok mögül egy zombi. :) A törött ablakok, az elhagyatott gyárépületek, a leaszfaltozott sínek mind-mind a poszt-szovjet, különös érzést erősítették.
A láda felépítése nagyon klassz. A második ponthoz közeledve egy biztonsági őr állta utunkat, aki közölte, hogy innen már magánterület és nem mehetünk tovább. De szerencsére még ez előtt elfordulhattunk a ládát rejtő utcába. A harmadik ponton lévő, piros X-et rejtő palack sajnos eltűnt. Csak a tartója van meg. Kerestük a lehullott levelek között, hogy hátha csak leesett, de nem találtuk. Köszönjük a segítséget Ákibard kessertársnak, aki tovább navigált minket az úton.

Összességében nagyon jó kis vasárnap délutáni program volt és örülök, hogy végre ide is eljutottam és elég jól bejártam ezt az emblematikus helyszínt.
Az elvesztegetett kalóriákat a nem messze lévő Rizmajer kézműves sörházban szereztük vissza. ;) Mindenkinek ajánlom.

Köszönjük a rejtést.

Kis csapatunkIMG_3813
IMG_3814IMG_3815
IMG_3816IMG_3822
Az ablak......és ami mögötte van
IMG_3823IMG_3826
IMG_3827IMG_3829
Ákibard 2017.11.12 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Egyszer réges régen (2010-11 körül.) már kerestem ezt a ládát, de csak a Duna-lejáró utcánál lévő pontig jutottam el. Akkoriban még a Teller Ede út sem volt meg, a pontok pedig laminált (?) papírokon voltak.
Akkor volt hogy diákmunkásként kijártam a Duna-lejáró utcában lévő Almand Kft. üzembe, ahol műanyag flakonokat készítettünk. A mostani túrán láttam, hogy az épületben már más cég foglal helyet...
Azóta meg nem valósult, régi cél volt ennek a ládának a begyűjtése. Még idén nyáron beszéltünk össze kollégákkal (akik szimplán a CSM-et szerették volna bejárni) hogy a láda pontjaival végiggyalogoljuk. Máig kellett erre várni, Szilárddal és barátnőjével jártam végig :) A 6-7 évvel ezelőtti állapothoz képest jelentősen változott a terület, és azt kell mondjam, előnyére. Persze sok helyen elveszett a retro hangulat, mégis inkább felujiított, karbantartott épületek legyenek, mint düledezőek.
A multi pontjai jók, jól követhetőek voltak, talán a rejtvények egy kicsit túl egyértelműnek hatottak. Néhol kicsit eltértünk a GPS által tervezett útvonaltól, így összesen 7 km-t gyalogoltunk faltól-falig.
Összességében szuper vasárnapi program volt, örülök, hogy bejárhattam :)
(És picit bánom, hogy nem fogadtam örökbe, mondván még nem jártam be, így nem tudom mire vállalkozom.)

Talán egyvalami: a záróládánál a "nem szokványos rejtés" utalás erősen félrevezető. Az elsőre nyilvánvalónak tűnő rejtekre oda sem néztem, mondván az szokványos lenne. Mi is aknákat, falat, villanyoszlop tövét nézegettük. Összességében szerintem semmi extra nincs ebben a rejtekhelyben. Jah, és a mérete közel sem 20*13*5 inkább 10*6*3 körül lehet, ez is csalóka még.

Mizo6869 2017.11.09 15:23 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Mia, Zelma (kutya), Zoli. A környezetet nem tudom értékelni, de ennél a rejtésnél nem is fontos. Gyalogosan kb. 2 óra alatt jártuk végig a rejtést. Az első három kérdésre tudtuk a válasz. A negyediket nem tudtuk, ezért a google támogatását vettük igénybe. A láda keresésénél a segítséget nem tudtam értelmezni. Nem tudom mi a szándéka ezzel a rejtőnek, de azt gondolom a segítségnek nem szabadna félre vezetőnek lennie. Magyarán, a ládát ne falba keresd.

-Mike- 2017.11.04 16:00 - Egyéb
A ládát örökbefogadtam.
Jelenleg -kessertársaknak köszönhetően- rendben van.
Kalandos keresést!

Bl4st3r & Amy 2017.11.01 20:48 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki

Adoptálható ládák 2017.10.26 20:00 - Egyéb
gst76 kessertársunk pótolta a ládát, így az mától újra kereshető.

Köszönöm a javítást.

CacheFinder 2017.09.09 20:57 - Egyéb
Sajnos úgy néz ki valaki "rászállt" a ládára. A múltkor valami gusztustalan barna ragacs volt benne, most pedig ez az elpusztult rágcsáló. Megpróbálok egy teljesen új helyet keresni neki. Türelmeteket kérem!

ErdőCsöndje 2017.09.09 15:49 - Megtaláltam
Új végláda kell, mert a régiben sajnos egy elpusztult rágcsálót találtam ezért mindenestül kidobtam. Nem volt szép. A logbookot jobb híján ideiglenesen egy zacskóban ott hagytam, hogy a jelszó meglegyen, de a zacskóból ne vegyétek ki, dobjátok ki amint lehet.
A multi többi pontja kifogástalan állapotban van.
Köszönöm.

Vincenzo65 2017.08.28 10:15 - Megtaláltam
Jó kis játék volt!

balazslaklia 2017.07.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Jó volt, első találásnak tökéletes!

CacheFinder 2017.07.23 19:32 - Egyéb
Ládakarbantartás. A dobozban lévő azonosíthatatlan barna dzsuvát eltávolítottam, a ládát kimostam, fertőtlenítettem. A geoláda kereshető. Köszönöm a türelmet!

CacheFinder 2017.07.08 20:34 - Egyéb
Egyik kessertársunk információja szerint a záróládában valami barna dzsuva található. Jövő hét végén kimegyek és ellenőrzöm, kijavitom. Addig is a ládát betegre állitottam. Türelmeteket előre is köszönöm!

Frida 2017.07.08 19:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.00
100. ládaként egy kicsivel több mint egy órás sétával jártuk be, különös volt látni! Köszönöm a rejtést!

Kezdődik a séta :)
Artemix 2017.06.29 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
A telep kicsit retró hangulatú. A rejtések nagyon jók, bemutatják az egész telepet. Nagyon élveztük a keresést.Sajnos az első ponthoz nem engedett oda egy magát biztonságinak képzelő , a biciklibolthoz tartozó fiatalember, de a Rejtő segített.

redbird 2017.06.27 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! A rejtés fantasztikus, végig sétáltunk, nem kevés időnkbe telt, de megérte! :)

szilard08 2017.06.27 14:16 - Megtaláltam
mindent megtaláltunk, köszönjük

lelcache 2017.06.13 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Hegyimanók 2017.06.05 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Bicajjal kerestük fel a terepet. Izgalmas volt a kitalált játék és a barangolás az útvesztőben. Legalábbis néha labirintusnak tűnt. Pár pont volt, ahol le kellett tenni a bringát.

otisz21 2017.05.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Megvan köszi!

DSC07829DSC07830
DSC07833DSC07834
DSC07837 
alat300 2017.05.14 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.65
megvan! a láda tetője sajnos két helyen is törött

Búr 2017.05.14 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2017.05.10 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

A nap utolsó célpontja.
Itt is a biciklis teljesítés került előtérbe. Nem bántam meg.
Még soha nem jártam itt (meg a Csepel-sziget is fehér folt volt számomra 2 nappal ezelőttig).
Az első pontot úgy 10 perc alatt találtam meg. A kérdésre úgy éreztem, tudom a választ, de azért mindkét koordinátát bepötyögtem a kütyübe. Kis idő múlva kiderült, helyes volt az emlék. De azért furdalta az oldalamat a kíváncsiság, mi van, ha rosszul tudok valamit? Ezért az itteni koordináták bepötyögése után megkerestem a második pont "hibás verzióját" is.
Ezután végig így jártam el. 2 helyre mentem minden állomásnál, így minden rejtést és a gyártelep (ipari park) jóval nagyobb részét tudtam bejárni, megismerni.
A végláda rejtése szenzációs! Hozzáteszem, hogy kissé hanyagul lett visszarejtve (bocs Pupu - vagy köszönöm? -, az egyik sarka kissé látszott), lehet, ezért lett meg szinte azonnal. Okulva belőle, próbáltam alaposabban visszatenni...
A teljesítés közben még telefonon beszélgettem egyet DFRi ládász társsal, aki ajánlotta a Rizmajer Sörfőzde (közel van!) termékeit. Úgyhogy, miután végére értem a multinak, ott még feltankoltam kicsit, hogy otthon legyen egy kis lazítás...

Összegezve: Ez a multi az egyik legjobb, amivel 10 éves kesserkedésem alatt találkoztam. Élvezetes, izgalmas, jó rejtések, érdekes környezet, eredeti koncepció. Sajnos hatos osztályzat itt sincs. Szinte bántam, hogy vége lett.

IMG_6347IMG_6349
IMG_6351IMG_6352
IMG_6353 
Pupu 2017.05.10 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Már akkor is jártam az üzemben, amikor még Iljics volt a portás, azóta pedig többször, például vezetett bunkertúrán. Mégis újszerű élmény volt megint bebarangolni az óriási gyártelepet. Precíz pontok, rögtön megtalálható ládák. Jó válaszokat adtam a kérdésekre, nem volt kerülőút. Nagyszerű játék volt az egész, köszönöm!

IMG_2662.v01 
kectam 2017.05.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Nagyot csavarogtam a régi épületek között. Olyan helyekre is eljutottam, ahová nem is gondoltam volna. A koordináták pontosak, a rejtések klasszak. Szerencsére nem kellett ktérőt tegyek, mindent elsőre megtaláltam. A végláda remek helyen van, szinte sajnáltam, hogy vége lett :)
Köszönöm a rejtést!

Ziziperec 2017.05.01 14:31 - Megtaláltam
Megvan! Köszi!
TFTC
Munka ünnepén bevettük a fővárost bicajjal. :)

Szekat 2017.05.01 14:30 - Megtaláltam
Megvan! Köszi!
TFTC

KTE 2017.04.22 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.80
Köszönjük az élményt!

IMG_2017-04-22_19-33-59 
azimee 2017.04.16 17:55 - Megtaláltam
Duna menti barangolás és kompozás TT-vel egybekötött ládázás.
Köszi

szlaura 2017.04.01 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Nagyon nagyon tetszett az, hogy 2 választási lehetőség volt, kiemeli a többi láda közül. Ezen kívül pontos és igényes rejtések. A végén a rádás csavar is nagyon tetszett. Köszönjük szépen! Ádámmal gyalog, mai második. Csak ez a láda 6,45 km volt úgy hogy egy kérdést tévesztettünk el.

RIDECHANNEL 2017.03.31 20:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Jó volt! Köszi a rejtést! :D

DFRi 2017.03.16 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Megvagy láda :-)
Köszönjük a lehetőséget!
Mira&Feri [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]
Annak ellenére, hogy a multikat nem szeretem, kifejezetten jól esett ez a keresés. A rejtés nagyon ötletes és kifinomultan kidolgozott. Gratulálok hozzá! A Csepel Művek területén sokat jártam, így ismerős volt a helyszín, viszont a Duna partján itt még nem voltam. Köszönjük az élményeket!

GCCsM_20170316145305.jpgGCCsM_20170316145316.jpg
ha2 2017.02.26 10:30 - Megtaláltam
Bringás multi bejárás. Bennem nincs semmi nosztalgia az elmúlt évtizedek után és a sok szemét is eléggé lehangoló.
Maga a kivitelezés teljesen jó.

035036
043044
Túlparton Budafok 
norbye 2017.02.19 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2017.02.11 15:40 - Megtaláltam
Csepeli ládázásunk utolsó pontja. Már a leírás kíváncsivá tett, a helyszínen viszont így is elképedtem, hogy milyen sajátságos helyszín ez a volt ipari terület. Nekem félelmetes, de érdekes. Hazaérve aztán kicsit jobban is utánaolvastam Weisz Manfréd történetének.
A rejtőnek köszönet az igényesen és gondosan kialakított pontokért és játékért.

AmortizálvaVigyázat
Még szépség is van benneÚtközben
Ricsi és Cinti 2017.02.08 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Klari2006 2017.01.22 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Jani segített. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Sánta8 2017.01.22 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Az első ládám.

Szalay-team 2017.01.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Köszönjük szépen! 😊 érdekes volt belegondolni, anni micsoda munka, nyüzsgés, termelés foly ott! Most meg csak a pusztulat! 😞

KP1965 2017.01.03 20:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Munka után, egy Kvassay-zsilipes kitérőt követően kezdtem neki e remek multi felderítésének. Gyalogosan, zseblámpával jártam végig a 6,6 km-es sétát. Minden kérdésre sikerült a jó válasz megadni, így elkerültem a zsákutcákat, viszont kétszer futottam bele az utat elzáró kapuba, de mindíg megtaláltam a megfelelő kerülőutat. Nagyon precízen van összerakva az egész, köszönet érte és gratuláció!

esztelneki 2017.01.01 13:04 - Megtaláltam
Zseniális, tökéletes. Remélem ebben az évben minden láda ilyen lesz. Biciklivel az év első ládája. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

2Szaki 2016.12.31 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.45
Jó rejtések, és jó kis körút a gyártelepen! Köszi!

Kiaribua 2016.12.03 16:05 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. A rejtések nagyon rendben vannak. A multinak köszönhetően a gyárterület egy részét bejártuk.

Barika55 2016.11.26 16:20 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt! Egy rosszul rögzített koordináta miatt egy órát keresgéltünk egy másik épületnél! ha-ha-ha! (már 2 munkás odajött, hogy mit csinálunk ott)

DSC01600 
XII. András 2016.10.15 20:30 - Megtaláltam
De érdekes kis túra volt ez! :-) Nagyon ötletes a rejtés, kifejezetten tetszett. Sajna késő délutánra értem ki, erősen sötétedett már rögtön az első pontnál, de kerékpárral voltam, amin van egy nagyon erős fényű akkus lámpa - ez zseblámpaként is nagyszerűen funkcionál, tehát nem álltam le a kutatással, végigjártam a kapott koordináták mentén a teljes utat. Nem olyan veszélyes ez, mint a leírásodban szerepel, több út egész sima, talán újraburkolták őket. Az iparvágányok környékén kell inkább vigyázni. A harmadik pontnál belebotlottam egy másik zseblámpás figurába, majdnem megkérdeztem, hogy egy cipőben járunk-e, de ő csak horgász volt. :-D Szóval, köszi az élményt, máskor is végigmegyek majd itt, a bekódolt tévutakat is végigjárva, és akkor fényképezgetek is.

Judit és Béla 2016.10.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Megtaláltuk.

Norbee97 2016.10.08 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nagyon ötletes egy láda, imádtam. Nagyon sokat sétáltam, és kis segítséggel, de mindig jó helyre jutottam, nem találtam X-et. :) Sajnálom hogy ellopták a telefonom, így sok képem elveszett, de a facebookra szerencsére raktam fel és azokat meg tudtam menteni. :) Jól éreztem magam a keresés közben, jól összerakott multi. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]
512.

FB_IMG_1477063102321FB_IMG_1477063099619
FB_IMG_1477063097220FB_IMG_1477063094228
FB_IMG_1477063091561FB_IMG_1477063088797
FB_IMG_1477063083317FB_IMG_1477063079488
FB_IMG_1477063075333 
Nyunyó_Rulez 2016.09.27 16:00 - Megtaláltam
Voltunk már itt többször is,pl.szabadulós játékon,meg bunkertúrán is itt mindkettőt ajánlom mert nagyon érdekesek!DE a rejtések is nagyon jók,én még szívesen elmentem volna még három-négy pontra:-)Mi mindegyik feladványt jól válaszoltuk meg így nem volt dupla munka.bár mi hétköznap voltunk akkor elég nagy a nyüzsi,de azért levadászhatóak akkor is,de körültekintéssel kell közlekedni,mozogni ott,mert sok a jármű,kamion.

solva 2016.09.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Minőségi kivitelezés, érdekes hely. Az egyetlen probléma csak az volt, hogy vasárnap is nagy a nyüzsgés.
Köszi a rejtést!

ellfelek 2016.09.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nagyon élveztem ezt a multit... Egy picit sajnáltam is, hogy mindig szerencsésen a jó irányba mentem... :) Nem a kedvenceim a multi ládák, főleg amelyiknél nem lehet tervezni előre az útvonalat... De ez szuper volt, a rejtések is tökéletesek...
Köszi a rejtést!

IMG_4361IMG_4365
IMG_4366IMG_4367
IMG_4368 
CacheFinder 2016.09.04 18:28 - Egyéb
Ládakarbantartás. Egy-két pont helye megváltozott, valamint a harmadik helyszínen újra egy palackot kell felkutatnod. A leírást módosítottam.

Katka991 2016.08.28 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

mazsolaaa 2016.08.21 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Ötletes, szuper ez a rejtés... az igazi hardcore kesserek ne használják a guglit...! :) Remek fényképeket lehet készíteni a séta során. Nézzétek végig, milyen volt az én szemszögemből...!

Volt utca-dzsungel, benne tábla-erdővel, hogy mi mindent tilos azon a környéken... Egy picivel odébb megszólalt a fejemben az Imagine Dragons refrénje: "I'm radioactive, radioactive)... Aki nem ismeri, feltétlen hallgassa meg (https://www.youtube.com/watch?v=ktvTqknDobU), hogy átérezze a hangulatot, amikor belefutottam a veszélyes, radioaktív anyagot tároló dobozokba, amik itt-ott szétnyíltak, hiányzott a sarkuk, itt-ott nem volt tetejük... Sebaj, ha már itt jártam, hát belenéztem egybe, és sugárzó arccal sétáltam tovább :D

Megörökítettem csap-családot: a képen látható csap-papa és csap-mama, mellettük négy csap-csemete, és balkézről két zabigyerek :) Ha már család, benéztünk a szülészetre, ahol a MOL Bubik meglátják a napvilágot. Zolinak megmutattam a kreatív csodafodrászatot, ahol nemcsak hogy kinőtt a haja, de rögtön dús afro-frizurája lett. Ugye, milyen tuti? Kár, hogy nem tartós...

Megtanultam, hogyan kell kreatívan összelakatolni egy ajtót, hogyan kell szelfit készíteni domború tükörben...

A séta végén találkoztam életem legidiótább szerkezetű villanyoszlopával - szerintem az, aki megalkotta, beszívott, aztán berúgott, mint egy albánszamár, és a delírium közepette megrajzolta ezt a csodát :)

Láthattuk a mérges mérföldkövet, akinek elrontotta a fodrász a bubifrizuráját. Felette megcsodáltuk több mint tíz méter magasan a "lebegő tornacipőket" - ezekről sajnos nem tudtam jó fotót készíteni. (Nézzétek meg!) A végén új állásom (ja bocs: ülésem) lett: felcsaptam kocsisnak, és meghajtottam a vaslovakat a terepen.

Óriási élmény volt, köszönöm a rejtőnek! :)

Táblaerdő az utca-dzsungelben20160821_112811
Húzd el a csikk-ot!Csap-család
Bubi szülészet és bringagyógyászatAfrofrizurát a kopaszra! :)
Kreatív zár-megoldásFormák
Gömbtükrös szelfiEz egy méteres bélyeg a falon... a fal-levélen?
A természet dekorál......és visszafoglal
TekergőExtra lábú villanyoszlop
Egy mérges bokorZolcsinak is ilyen frizurát kreáltunk a víztoronyból :D
VasparipaKocsisleány
Vasúti s(z)ínek 
2016PZ 2016.08.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.73
Szintén egy nagyon ötletes rejtés , köszönjük szépen a rejtőnek !
Felejthetetlen élmény volt , végigjárni a pontokat , és látni a
régi épületeket . Ugyanakkor egyben szomorú látvány is volt a
pusztulás nyomait felfedezni.

20160821_120347(0)20160821_120100
20160821_11494620160821_131303
20160821_12221620160821_121528
temesvaryek 2016.08.13 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Jó kis bicótúra volt a CSM-ben, ötletes, szuper volt. Köszönjük!

CacheFinder 2016.08.06 17:55 - Egyéb
Ládaellenőrzés. Sajnos az első pont valóban eltünt, azt pótoltam. Végig jártam a multi pontjait. Ha minden kérdésre jól válaszolsz, akkor most már tökéletesen végig lehet menni. Ha rosszul válaszolsz, akkor ráfutsz két hiányzó pontra. Hamarosan pótolom őket, illetve a háromas pont is vissza fog alakulni kereshető palackká. Köszönöm a jelzéseket, a multi kereshető!

SzabEdAn 2016.07.30 16:30 - Megtaláltam
Az első pont hiányzik, pontosabban 15 perc keresgélés után hívogattam az előttem megtalálókat (a ládagazda természetesen nem volt elérhető), hárman ugyanazt a helyet mondták ahol én is kerestem, nem volt ott... még fel is másztam, hogy véletlenül valaki nem rejtette oda csak szórakozásból, de ott sem volt. -gst76--nak köszönhetően meglett a 2-ik pont koordinátája, ahonnan végig lehetett sétálni. Tudatosan mentem el mindegyik ponthoz, (a többi rendben volt) érdekes helyek, ötletes kivitelezés - na persze leszámítva az elsőt. Köszönjük a rejtést.

erdélyiek11 2016.07.30 16:27 - Megtaláltam
Meglett. Köszönjük a lehetőséget. Szabedannal közösen. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tiszaparti 2016.07.29 10:00 - Megtaláltam
Ez lett volna a mai első ládám de rögtön az elején elakadtam. Nem találtam az első ponton a ládát. Többször is átnéztem de semmi. A rejtővel sikerült telefonon beszélni. Az általa mondott helyen nincs ott a láda.
A volt gyárat azért körbetekertem és készítettem pár képet a megbeszéltek alapján a mostani állapotokról.
Nem most jártam itt először. Még 1987-ben voltam itt egyszer un. pályaválasztást segítő gyárlátogatáson. Akkor még működött a gyár. Nem sokra emlékszem ugyan belőle de arra igen, hogy belépés előtt a portánál le kellet adnunk miden fényképezőgépet egyéb gyanús tárgyakat, táskákat. Egy vezető végig vitt néhány gyárcsarnokon ahol valamiket éppen gyártottak. Viccesen bemutatta "Frédit". Ez valószínűleg az a nagy fúrógép volt ami ma is ott áll egy marógép társaságában az irodaház előtt, bár nagyobbra emlékeztem. Ami akkor a legjobban tetszett az a gyár belső múzeuma volt. Ott álltak sorban a gyönyörű Pannóniák és kisebb motorok... Jó lenne tudni mi lett a múzeummal.
A mostani szabad túrám nagy felfedezése az volt, hogy sok olyan internetről ismert web-shop telephelyével találkoztam akiktől már rendeltem ezt-azt.
Azt azért egy kicsit sajnálom, hogy a "vezetett" túráról most lemaradtam, de így is élmény volt ez a "gyárlátogatás" így 30 év elteltével.
Köszönöm a lehetőséget!

[Jóváhagyta: CacheFinder, 2016.08.01 11:16]
Köszönöm a jóváhagyást!

Az első pontKéményerdő
Talán a második pont környékénvíztorony
RomFrédi?
Ma még a HÉV is nosztalgiázott a kedvemért :) 
majeri 2016.07.02 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

lakkanto 2016.06.30 19:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon érdekes volt, köszi a rejtést.

vViktor 2016.06.21 00:00 - Megtaláltam
Már az első ponton sem leltem a ládát...de szerencsére gst76 segített telefonon a következőő koo-val.

"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

H+W 2016.06.19 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2016.05.16 14:45 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.05.16 14:45 - Megtaláltam
Meglett. :)

csbagi 2016.05.08 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Az első 2 pontot még márciusban kerestem meg, akkor sehogy sem sikerült megtalálnom az utat a 3. ponthoz. Aztán itthon megnéztem a térképet, meg elmélyedtem kicsit a telefonom menüjében - így már könnyű volt.
Mindkétszer vasárnap délután jártam ott. Különös világ...

-2-3
-4-1
-2-3
-1-2
-1-1
-2-3
szalergabor 2016.05.07 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
OK!

catNcat 2016.05.01 18:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Izgalmas érdekes, néha kicsit félelmetes.

Pilis-Visegrádi-hg. rajongók 2016.04.26 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Köszönjük a rejtést!

Hangyási Ádám 2016.04.23 23:59 - Megtaláltam
Hosszú túra volt, de megérte.

adam.hangyasi 2016.04.23 13:04 - Nem találtam meg
Szép túra volt, bár elvett egy fél napot.

[Elutasította: gst76, 2019.12.06 06:55]

BLUEway💙2016! 2016.04.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.07
Mai csepeli 2. ládánk: IDŐUTAZÁS A MÚLTBA... Egyre élhetetlenebb állapotokat találni a Gyepsor u. 1. sz. alatt... Nem is értjük, hogy egyes utcákban (a romhalmazok között), hogyan dolgozhatnak még emberek.... Pedig IGEN! Kivételek pedig - szerencsére! - vannak: pl. a Duna parti szakasza érdekes és szép hely! THX!

20160423_11575220160423_115716
20160423_11592420160423_114726
20160423_11480320160423_121903
20160423_12203520160423_121730
20160423_122956 
BiBoLi 2016.04.17 18:01 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget .

napisten 2016.04.09 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szpiridion 2016.04.03 17:05 - Megtaláltam
Délutáni séta során levadászva, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

gst76 2016.04.03 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Ládagyűjtéssel összekötött "családlátogatás) Csepel kerékpárommal tekertünk ki a "szülői házhoz". Sajnos, az a fénykép nem sikerült, azért még vissza térek...
Régóta szemeztem ezzel a ládával, mert már többször jártam a gyár területén, mivel itt vannak a kerékpár nagykereskedések is...
Nagyon jó kis multi, nekem a négy sarokra emlékeztet. Körbe járja az egész telepet.

veszd 2016.03.20 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést, élveztük!

halmicsibe 2016.03.19 17:55 - Megtaláltam
Nagyon jó élmény volt végigjárni ezeket a különös gyári utcákat.

K-55 2016.03.12 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Szépen felépített multi. Maga a Cs. M. mai állapota érdekes, de siralmas. Ám, ha a fénykorára gondoltunk, csodálatosnak találtuk A.

DSC_0266DSC_0270
DSC_0279Kiszabadultunk!
SzellőztetésDSC_0286
DSC_0290DSC_0291
A túlpartDSC_0300
Új és régi világDSC_0305
BejáratProfi munka
DSC_0309DSC_0310
Nyáron majd jövünk!DSC_0314
Még tartjaÁtállították
Gyombi 2016.03.08 00:00 - Megtaláltam
Szuper multi, érdekes hely! Köszönöm!

Nyúlék 2016.03.06 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
Köszönjük szépen!:) szupi volt!

zsolty23 2016.03.04 15:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

V_Gabor 2016.02.28 10:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Jó multi. A negyedik kérdés egyik válasza igen megmosolyogtatott! :)
A láda fedele törött és lyukas, de belül száraz minden.

Van GPS-ünk és nem félünk használni. :)
Köszönöm!

[g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

2016-02-28 09.19.26R2016-02-28 09.17.21R
2016-02-28 09.18.45R2016-02-28 09.18.52R
2016-02-28 09.18.57R2016-02-28 09.19.05R
2016-02-28 09.19.10R2016-02-28 09.23.12R
2016-02-28 09.30.58R2016-02-28 09.32.02R
2016-02-28 09.40.21R2016-02-28 09.53.42R
2016-02-28 09.57.17R2016-02-28 10.02.16R
2016-02-28 10.03.42R 
HGery 2016.02.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Idén az első :)
Köszönöm!

bertalandavid 2016.02.27 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szigetország!

noee_mii 2016.02.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Nagyon jó élmény volt, köszi a rejtést! :)

sarokcsalad 2016.02.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Megtaláltuk

szjuli 2016.02.20 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Már megjelenése óta szemezünk ezzel a ládával, nem tudom, miért csak most kerestük meg. De ma kihasználtuk, hogy végre kisütött a nap, így egy jót sétáltunk a gyár területén. Szeretem az ilyen érdekes, régi épületeket. Nagyon kettős érzései vannak itt az embernek, ahogy látja az egyre romló, egykorvolt gyár hatalmas területét. Érdekes elképzelni, milyen volt ez fénykorában, mikor több ezer ember dolgozott itt.

Jól felépített multi, igényes kivitelezés.

luviktor 2016.02.20 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Már kinéztük ezt a multit jó régen, élmény volt most végigjárni. A játék jó ötlet, és a feladványok sem nehezek szerencsére. A legnehezebb az egyetlen olyan pontot volt megtalálni, ahol nem is volt feladvány. Néha figyelmesebben is olvashatna az ember. Mindenesetre köszönöm molnar.m segítségét, valamint a rejtőt is, hogy visszahívott!

A multi jól felépített, szépen bemutatja a gyár főbb pontjait.

Kutyákkal kapcsolatban: hát mi is megtorpantunk, amikor szemben velünk az utcán kóborolt egy hegy méretű állat. Viszont Juli figyelmes volt, és nem kellett vagy két kilométert rátenni pluszban, hanem a sínek felé kerültük meg az épületeket.

szimari 2016.02.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Jó multi.

log4pont
Közel a Duna 
Dzsipiesz 2016.01.30 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Ötletes ,jól kivitelezett multi! Gratulálok a rejtőnek!Ismerős vagyok ezen a helyen ,dolgoztam ,jártam errefelé, a hely nem olyan veszélyes ám,mint ahogy le van írva ,nem kell félni :)

LH458 2016.01.30 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Remek multi! Gyalog jártuk végig a pontokat, igazi időutazás volt.
Akár egy teljes napot lehet bóklászni a Gyepsor utca 1.-ben. :-)
Köszönjük a lehetőséget, nagy élmény volt.

molnar.m 2016.01.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.84
Köszi a rejtést!:)

holczman 2015.12.26 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Megtaláltam!

becko 2015.12.26 09:20 - Megtaláltam
Néhány hete kifutottam az időből, a végládáért vissza kellet jönni.
A közeli telephely éber kutyája észrevette a matatást, a csaholásra az őr is előkerült, ezért a logolás elmaradt.

PalBaaal 2015.11.29 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Két részletben megtaláltuk, köszönjük! Ötéletes rejtés :)

Pibo 2015.11.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi...

barchetta13 2015.11.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, klassz volt bóklászni a a telepen.

sorx 2015.11.23 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2015.11.23 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

uzolee 2015.11.23 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. with sorx and hugi [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dr.is 2015.11.22 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Piedone 2015.11.10 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Köszönjük a rejtést!

Blue Malival közösen kerestük meg a pontokat!
Jó rejtések, és ötletesek!

Jó nap volt!

Köszi.

Blue Mali 2015.11.10 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! Piedoneeval közösen.
Ő az agy!?
Blue Mali [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Remek multiláda, klasszak a pontok!
Örülök, hogy felkerestük Piedonéval!
Másrészt jót tett ennek a ládának, hogy gondoskodó gazdira lelt!
Öröm volt Csepelezni! :)

Mortanius 2015.10.30 14:10 - Megtaláltam
Szépnek nem szép(leszámítva a Duna partot), de mindenféleképpen egy érdekes, elgondolkodtató helyszín. A rejtés szellemes.
Köszönet a lehetőségért!

Lencsybaba 2015.10.24 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCCSM_20151023174603.jpgGCCSM_20151023174625.jpg
GCCSM_20151023174633.jpg 
szuperpocok 2015.10.22 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

snucee 2015.10.17 12:30 - Megtaláltam
Nagyon jó túra volt! :) Kisebb problémát okozott néhány telephely-őrző kutya.
Nagyon jó volt itt sétálgatni, ahol megállt az idő!

csörike és maci 2015.10.10 14:00 - Megtaláltam
Ok.

Roberto Kesser 2015.10.02 16:40 - Megtaláltam
Már párszor jártam a terület különböző részein más rejtések révén, de most jól körbejártam!
Óriási autóforgalom, jó néhany bringás, de legalább dupla annyi bringabolt keresztezte utamat.
Sajnálom, hogy harmadik pont nem az eredeti kérdéses megoldás, mert tetszett a rendszer! - Ja, egyébként egy piros keresztet sem kellett találnom, és csak egyszer volt naptárra szükségem ;)
Végláda ötletes, csak pont azt néztem ki korábban/messziről, hogy olyanban eddig rejtést nem találtam, és én biztos oda tenném :D
Köszönöm a rejtéseket!

szollosi73 2015.09.12 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Különleges helyszín! Nagy élmény volt itt sétálgatni!
A kocsit az ajánlott parkolóban hagytam, onnan gyalogszerrel jártam végig a pontokat. Jó volt a régi gyárépületek között, kis sikátorokban bóklászni. Rengeteg fotót lehet itt készíteni, téma van bőven!
A pontok mind rendben voltak, a kérdésekre mindig sikerült jó választ adnom.
Köszi a rejtést! Tetszett!

Mozso1 2015.09.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszönjük

probi 2015.09.09 19:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

feherg 2015.09.06 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Nagyon szuper séta volt. Köszönjük a rejtést. Igazi időutazás. Sajnálatos hogy ezt a sok ipari műemléknek beillő épületet nem hasznosítjuk. A rejtés nagyon minőségi. Üdv,

Tomcache 2015.08.23 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Ok.

Ágica63 2015.08.23 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Jó kis séta volt. Ágica

Nicky&Ati 2015.08.23 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

wadi 2015.08.21 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönjük! Az elrejtés és az ötlet meg a kivitelezés inkább 10-est érdemelne!
Jól elfáradtunk, de nagyon megérte!
Vandi&Wadi

CacheFinder 2015.08.16 19:27 - Egyéb
A harmadik ponton a palack többszörös eltűnése miatt jelenleg csak egy matricát találsz a következő pont koordinátáival. Tehát egyelőre itt eldöntendő kérdés sincs. Dolgozom azon, hogy az eredeti állapotot visszaállítsam! A multi kereshető!

kifli csapat 2015.07.31 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
szép kis időutazás volt,köszi

a kilátás a telepen
griffs 2015.07.07 18:00 - Megtaláltam
Csepeli bringatúrán, meló után, brutális hőségben. A pontok nagy része megvolt régebbről (minden évben lekupázom a szigetet), most már csak a ládát kellett megkeresnem, amely remek állapotban volt. Végig olvastam a logokból, milyen küzdelmet folytat Cachefinder az eltűnésekkel, a remek rejtési szisztéma fenntartása érdekében. Le a kalappal előtte. KÖSZÖNÖM!!

sagabi 2015.07.06 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 3.87
Szipetivel

CacheFinder 2015.07.05 18:56 - Egyéb
Kicsit több mint egy hónap alatt kétszer tűnt el a harmadik pont. Ez már több, mint véletlen. Úgy néz ki, hogy valaki rájár arra a palackra. Hamarosan megnézem és ha tényleg nincs meg, akkor új helyet keresek neki. Ha elfogynak a mágneses palackjaim, akkor a rögzítési mód is változni fog majd.

Update:
Megnéztem. A pontnak valóban hűlt helye. Új helyet keresek neki a közelben, addig a multi státuszát betegre állítom. Köszönöm a jelzést!


placi75 2015.06.26 07:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Félsiker... Első 2 pont már megvolt kb. fél éve. Ma reggel kimentem folytatni, de nem lett meg a 3. Egy korábbi megtalálóval egyeztettem, és úgy tűnt, jó helyen kerestem. Koo.t nem tudott a folytatáshoz, így csak elmondás alapján megkerestem a ládát. Ha meggyógyul, még visszamegyek teljesen végigjárni a pontokat.
Érdekes hely. Apukám dolgozott egy hasonló monstrum gyárban, ami azóta szintén szétesett. Gyerekként többször jártam a munkahelyén, iskolás gyárlátogatás keretében is. Köszönöm a rejtést!

Csg12 2015.06.07 16:10 - Megtaláltam
Fantasztikus multi! Kreatív, igényes. Köszönöm a rejtéseket! 75 km-es bicajos kör első állomása.

maxxtro123 2015.05.31 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2015.05.31 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Nagyon nagy köszi a rejtőnek! Szuper volt. A 4. pontig simán ment, ott telefonos segítséget kellett kérnünk bénaságunk miatt. Az 5. pontot keresve nem találtuk a ládikót, vissza a 4. pontra ellenőrizni a koo-kat. Koo. rendben, persze az eszünkbe se jutott Maxxtro123-mal, hogy mi nem válaszoltunk jól a kérdésre. Pedig ez történt. Köszi a rejtőnek a segítséget!

Pistua 2015.05.23 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Ok!
Meglett.
Köszi a rejtést.

racz.tibi 2015.05.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Ebéd utáni kis séta keretein belüli találat. Csepelen lakunk a párommal és már rég bandukolni itt egyet. Köszi az ötletes rejtést, s vezetést!

CacheFinder 2015.05.17 18:49 - Egyéb
Ládakarbantartás. A második "valós" pontnak eltűnt a mágnese, de hála Istennek legalább a palack meg volt. Sajnos a földre a koszba dobva. Kicseréltem egy újra, remélem tartósabb lesz az elődjénél. A második "kamu" pont kompletten eltűnt, pótoltam. A harmadik -többek által nem talált- pont is valóban hiányzott. Pótoltam, de ha újra eltűnik, akkor más megoldást kell majd keresnem rá. Ha elfogynak a mágnessel szerelt palackjaim, akkor másfajta rögzítést fogok alkalmazni, mert úgy néz ki, hogy a mágneses dobozok kelendőek errefelé... A többi pontot rendben a helyén találtam.

error404 2015.05.16 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GeoGergo 2015.05.16 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ZoliQua 2015.05.16 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gyetger 2015.05.14 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! Érdekes hely. :)
A 3. nem lett meg telefonos segítséggel sem, de lehet, hogy csak rossz helyen kerestük. [g:hu 1.5.1j] [wapon beküldött szöveg]

Ashtray 2015.04.27 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

icarusdes 2015.04.26 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
A harmadik ponttal nem biztos hogy minden rendben van. Szerencsére ndavid42 emlékezetét felhasználva sikerült befejezni a multit. [179]

nmárti 2015.04.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Tetszett, jók a rejtések. Maga a hely egyszerre lehangoló és érdekes. Mennyi érték pusztul itt...is. Köszi, hogy megmutattad.

moszat 2015.04.04 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.69
Megtaláltuk. Nem volt egyszerű, de második próbálkozásra meglett.

3kori3 2015.03.21 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

LillaFeri 2015.03.15 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Az első ládánál már majdnem feladtuk, de csak meglett végül. Ötletes rejtés, köszönjük!

jozsefmezei 2015.03.15 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönjük. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

solyomeye 2015.03.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Kellemes "ünnepi" séta volt! Köszönjük a rejtést!

 
mazsola069 2015.03.09 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sogor36 2015.03.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.35
Szép kis séta volt. A végén olyan Deja Vu érzésem volt.
Köszi a rejtést.

REGEFAM 2015.02.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.54
Köszi a rejtést!

Atalati 2015.02.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Barangolás a múltban. Tetszett Köszönöm. Palacsintázó ajánlott :-)
Köszi a segítséget Sir Pajszer

Maya95 2015.02.21 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Köcsög 2015.02.21 11:31 - Megtaláltam
*Diagnosztizálva*. Faintos volt, első pont nehéz, de utána már azért könnyebben ment viszonylag, hogy tudta az ember mire számítson.

Sir_Karrde 2015.02.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Zseniális rejtés, köszönjük!

Vityka76 2015.02.15 14:00 - Megtaláltam
:)

Motkány 2015.02.15 14:00 - Megtaláltam
:)

Sir Pajszer 2015.02.14 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Köszi! Szuper az egész!

stmester 2015.02.13 14:15 - Megtaláltam
nehezen, de megvan

Horizont 2015.02.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
3/2. Mozgó, csepeli és soroksári ládatúra Libertyvel.
A GCM001 mozgó Veresi becserkészését követően Csepelre mentünk. Izgalmasnak tűnt a láda koncepciója. És valóban olyan érzést kelt az emberben, mintha 80-100 évvel visszapörgette volna a naptárt. Itt, mintha megállt volna az idő. Azonban az is látható, hogy az ipartörténeti emlékek között ott vannak a mai vállalkozások, mint pl.: Mol Bubi bringa gyára is.
A pontról-pontra rejtési technika itt is rendkívül hasznos, mert kötelezően végig vezet a gyáróriás bemutatásra érdemes pontjain, mígnem megérkezel a célhoz. Gratulálok, köszönöm a lehetőséget.

Liberty 2015.02.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
3/2. Mozgó, csepeli és soroksári ládatúra Horizonttal.

A reggelt a mobil001 láda megszerzésével kezdtük Veresegyházán, majd utána Csepelre és Soroksárra mentünk ládázni.
Végigjártuk a multi pontjait, szórakoztatóak voltak a kérdések, közben ismerkedtünk a történelmi gyártelep szinte szellemvárossá változott gyárépületeiben. Időnként úgy éreztük magunkat, mintha egy filmgyár díszletei között lennénk. A ládarejtés nagyon ötletes, nagyon tetszett. Összességében egy fantasztikus multi, sokat dolgozhatott vele a rejtő, jól kidolgozott, precíz munka. Élmény volt! Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Csepel címere
CacheFinder 2015.02.01 17:22 - Egyéb
A tegnapi napon a multi 4-es pontjánál jártam kicserélni a mágnese-vesztett dobozt. Szomorúan tapasztaltam, hogy az eltűnt a helyéről. Hazatérve meglepetten tapasztaltam, hogy ghcmja ládásztársunk viszont röviddel előttem megtalálta. Egy gyors levélváltásból kiderült, hogy valaki önkényesen áthelyezte a pontot egy -az eredetihez kísértetiesen hasonlító- másik tárgyra. Jobban belegondolva jobb is lesz neki ott, így a 3-as ponton hamarosan módosítjuk a koordinátát és a doboz visszakapja mágnesét is. Addig is egy az eggyel jobbra lévő valamin keressétek!

ghcmja 2015.01.31 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2015.01.18 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
köszi :-) a tegnapi Mátra után kicsit nagy volt a kontraszt, de tetszett.

 
cs24 2015.01.04 00:00 - Megtaláltam
Megvolt

Pajzsika 2015.01.03 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Végigjártuk, köszönjük!

Dióskanyar 2015.01.03 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Van egy hangulata a helynek. Szeretjük az ilyet. Köszönjük a rejtést!

kugyu21 2015.01.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Nagyon vártam már a láda gyógyulását, sajnos nem sikerült időben észrevennem, hogy első kereső lehessek, de legalább a 2015-ös év elsője lehettem.
Köszönöm a gyógyítást és a lehetőséget.

Knaliret 2014.12.30 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Köszönjük a rejtést! Ennyire profi kivitelezéssel ritkán találkozni. :) Ötletes, jól kidolgozott.

Csomi89 2014.12.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Köszönöm.

Fixis 2014.12.26 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Ez is megvan! Egyik cimborámmal kerestem meg a ládát. Remélem, sikerült megfertőznöm a geocaching betegséggel! A hely ismerős volt, itt rendezték meg a Bringásfutár Európabajnokságot, ahol önkéntesként vettem rész. Király volt! Akkor volt ám élet itt!

zolika87 2014.12.26 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon jó volt, köszi a rejtést! Az első ládám :)

Magasles 2014.12.14 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Köszönöm a lehetőséget. Egy érdekes helyet ismerhettem meg belülről.

tothadam86 2014.12.14 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

joco64 2014.12.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönöm.

 
CacheFinder 2014.11.23 17:13 - Egyéb
Az utóbbi időben több játékos jelezte, hogy az utolsó kérdésnél -az interneten keresgélve- rossz választ adott. Segítségként: ne hagyd, hogy a Wikipedia félrevezessen! Az utolsó kérdésre hibás választ adva a koordináta egy olyan helyre mutat, amellyel szintén többeknek gondja támadt. A pontot ma ellenőriztem, nálam az Oregon 3 méteres pontossággal 1 méter távolságot mutatott. Szerintem ez tűréshatáron belüli érték. A palackot a helyén találtam! A keresgélést megkönnyítendő -a ládaoldal rejtésekre vonatkozó részének módosításával- adok még egy kis segítséget. Remélem, így már könnyebb lesz!

bgjozsa 2014.11.23 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Csepeli ládázás 1/3. ládája. Igényes multi. A kérdések tetszettek; az utolsón kívül mindre ment a válasz. Az utolsó pontnál zsákutcába futottam, ezért a rejtő segítségét kértem, amit ezúton is köszönök.

 
FCsili 2014.11.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltuk!

SilverG 2014.11.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltuk!

kópé1993 2014.11.17 12:11 - Megtaláltam
Nagyon jó kis multi. A 3. pontnál volt egy kis probléma, de a rejtő segített, így tovább tudtam lépni. Köszönöm még egyszer a segítségét. A láda rejtése pedig egyszerűen szuper. Köszi a rejtést!

Lili.th 2014.11.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
A környezet pontszám természetesen nem a szépség-, hanem inkább az érdekesség-faktort jelzi. Gyalog jártuk be a területet kb. másfél óra alatt. A rejtések jók, a ládák igényesen lettek felújítva. Nem is emlékszem, mikor volt szerencsém utoljára ilyen multihoz, amelynek minden pontja működik! A kérdések jók, bár az okostelefonok korában már nem jelentenek igazi kihívást.

Csábító reklámfelület(Mű)csokimikulások tavalyról
A régi és a modern találkozása
Vörös tócsák
ndavid42 2014.11.16 15:24 - Megtaláltam
[:719:]
Néha rászűrök csak a beteg ládákra, hogy mik azok, amiket jó eséllyel sose fogok már megtalálni, lecsúsztam róluk. A CSM is ilyen volt, nézegettem, h de jó láda lehetett, persze ilyen helyen, mint a gyártelep, már csak jó lehet egy láda. Így nagy örömmel láttam, hogy ez a láda is meggyógyult a közelmúltban, és a szemerkélő eső ellenére nekiindultam Csepelnek meg a multinak.
Nem bántam meg! Az időjárás nem rontott az élményen, sőt, ez az őszies-csapadékos idő csak jobban ráerősített a Stalkeres kinézetre. Párszor már bejártam a telepet, de még most is sikerült új helyekre eljutni a láda által, úgyhogy pláne megérte. Tetszett a multi, ötletes az egész!

Rézangyal77 2014.11.16 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk, köszönjük a játékot!
A szemerkélő eső miatt kényelmes autós keresés volt, viszonylag járhatóak az utak, rosszabbra számítottam a leírás alapján. Igazán hátborzongató a lepukkant, koszos gyártelep a kitört ablakokkal, rozsdásodó darukkal, sehova nem vezető sínpárokkal... Pláne, hogy hétvégén majdnem kihalt volt és a borult novemberi idő is adta hozzá a hangulatot. Zombis filmet valaki?
A 4. kérdésnél a telefonom a Gugli más választ adott, mint a helyes (csak a nap nem stimmelt), így az X palack feltételezett helyéhez jutottam, ami nem volt a megjelölt ojjektumban. Az utánam jövők legyenek kedvesek ellenőrzni, hogy én bénáztam-e vagy tényleg lába kélt. Mondjuk, nem nagy ügy, mert a láda megtalálásában nem akadályoz.
A rejtések rendben voltak, nagy élmény igényesen kivitelezett rejtésekkel és jelszóhordozókkal találkozni. Csatlakozok a feléledésen örömködőkhöz, magam is jó ideje szemezgettem a gyárlátogatással.

Életveszélyes és tilos!Vendégcsalogató...
Naggyon szép... 
hitamas 2014.11.15 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Sokat vártam rá, de megérte ... :)

csehipest 2014.11.15 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Végre ez is megvan! Nagyon jól ki van dolgozva ez a láda, látszik rajta, hogy nem csak sietve kidobálták valahol a pontokat, hanem mindegyiknek jó rejtekhelyet kerestek. A kérdésekre a válaszokat az első pont kivételével mindet eltaláltam, bár ha kicsit jobban odafigyelek talán azt is tudtam volna. A negyedik ponton volt a legkönnyebb dolgom mivel a két lehetőség közül az egyik az én névnapom volt ezért a válasz adta magát. A túra nekem nagyon tetszett a végére el is fáradtam kicsit a sok sétálástól.

anettx 2014.11.14 15:50 - Megtaláltam
TFTC! Szuper a multi! Az utolsó kérdésnél bizonytalanodtam el, aztán csak nehezen találtam meg az X jelű palackot, mivel a gps nekem a másik oldalra az épületbe mutatott. Köszönöm a rejtő segítségét!
A láda aztán gyorsan meglett.
Kb. 1,5 óra alatt sétáltam végig a pontokat, hihetetlen lepusztult minden, de annál nagyobb élet van a telepen!
A legjobban a 3. pont tetszett!

 
vittorio 2014.11.11 13:10 - Megtaláltam
Már régóta vártam, hogy meggyógyuljon ez a láda. Mindegyik találós kérdésre tudtam a választ elsőre. Valóban nagy a mugliveszély, különösen a végládánál, ahol az érkezésemkor a kerítés mögött egy biztonsági őr mászkált. Továbbálltam, majd később, amikor már tiszta volt a levegő, visszamentem a ládához. Megtisztelő volt elsőként írni az új logfüzetbe.
Betértem az ajánlott palacsintázóba, majd miután sikerült választanom (kereken 130 féle palacsintából nem egyszerű), folytattam az utam a GCTAM felé.

CacheFinder 2014.11.09 15:35 - Egyéb
A multi pontjai a mai napon kihelyezésre kerültek, a leírást a valóságnak megfelelőre módosítottuk. A láda kereshető. Köszönjük a türelmeteket és reméljük, hogy legalább akkora élményt fog jelenteni nektek a keresgélés, mint amilyent nekünk négy éve, mikor egy forró nyári napont a dobozt megtaláltuk!

CacheFinder 2014.10.04 19:55 - Egyéb
A mai napot a gyárban töltöttük. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nevet, mert sok épületet átalakítottak, felújítottak, hasznosítottak a négy évvel ezelőtti állapothoz képest. Sír, mert a gyár ezen része elvesztette azt a retro hangulatát amelyet ez a multi meg kíván mutatni. Ennek ellenére úgy érzem, hogy sikerült olyan helyeket találnunk, amelyek még őrzik ezt az életérzést. A záróláda -egyébként kitűnő- eredeti helyét szintén eladták, felújították, elkerítették, bekamerázták, így teljesen új rejteket kellett keresnünk neki. Úgy érzem, hogy ez a multi szelleméhez méltóan sikerült és ennek nagyon örülök. A régi pontokat be akartuk szedni, de egy elhasználódott laminált lap kivételével nem voltak a helyükön. Igazából volt olyan amelyiknek a helye sem volt már meg. Elkezdjük az új dobozok elkészítését és hamarosan kereshetővé tesszük a multit!

CacheFinder 2014.07.10 00:00 - Egyéb
A ládát 2014.07.10.-én 370 darab megtalálással örökbe fogadtuk Filtől. Kijavítása, kisebb mértékű átdolgozása folyamatban van. Rövid időn belül kereshető lesz. Türelmeteket kérjük!

ghcmja 2013.06.02 14:10 - Egyéb
Az 5. pont koordinátája magánterületre mutat.. (gugli föld szerint is)
Vagy tévedek?

hitamas 2013.05.21 17:30 - Egyéb
A 4. és 5. pont lehet, hogy rendben van. Az első (majdnem) biztos nincs, és ha a második ugyanaz maradt, mint a régi, akkor abból is csak a zsákutca létezik úgy többé-kevésbé. Ezek után nincs út a végcél felé ... :(

Fil 2013.05.17 17:00 - Egyéb
A 4., 5. pont pótolva.

Besüboboja 2012.03.18 00:00 - Egyéb
Hát úgy tűnik, nekünk ez sehogy se akar összejönni....
10.-szer jövünk de megint nem sikerült a 4. ponton ávergődni!!
Most már szeretném elfelejteni a műveket, ismerni már ismerjük....!

gusty 2012.03.17 15:00 - Megtaláltam
Ma betekertünk a fiammal egy rendkívüli történelem órát tartani. A defekt már rögtön az első ponton megvolt. A negyedikig sima ügy volt, de az sajna eltűnt. Ez tuti, mert jött egy emberke, aki rögtön vágta mit csinálunk. Felajánlotta, hogy segít, s mi elfogadtuk, mert már jó 20 perce kerestük, s csak azt tudtuk elképzelni, hogy elveszett. Sajnos az ő segítsége is ezt erősítette meg. Nem baj, legalább hallgattunk egy kis zúzós zenét. Azért az ötödik pontért még egyszer visszanézünk.

[Jóváhagyta: Fil, 2012.03.18 17:11]

GalocaesPereszke 2012.03.17 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.11
Megtaláltunk 3 pontot. A 4. pontnál sajnos nem találtuk meg a ládát. Képeket küldtünk. Köszönjük.

[Jóváhagyta: Fil, 2012.03.24 08:40]

Égenjáró 2012.03.11 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Bár az útlezárások miatt nehányszor kellet útvonalat módosítani, de ettől eltekintve könnyen meglettek a pontok! És a környék is érdekes!
Köszönjük!

Plavi 2012.03.10 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Hosszúra sikeredett ez a multi. Még akkor kezdtem, mikor az első pont kicsit arrébb, a fánál volt, aminek a helyén ma már a többsávos út halad. Nem bánom, mert valamiért tetszik ez a hely. Talán a titokzatossága miatt, vagy mert mindig tartogat valami újat, felfedezhetőt. Így biztos máskor is visszajövök még ide.

brutte 2012.03.10 16:00 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt a túra. Jók voltak a rejtések és a kérdések is. névnapon volt fejtörés, de fogtuk a fejünket amikor rájöttünk. köszönjük.

Haborgotejberizs 2012.03.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Köszi a rejtést!

gyusz_58 2012.02.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.83
Gyerekekkel mentünk egy kis szociológiai tanulmányra. Sok helyre be is mentünk, csak érezni a szocializmus illatát...
Én még fősulis koromban voltam ott, amikor még a bunkerek működtek és honvédelmi ismeretek tárgy keretében meg kellett nézni:)
Köszönjük a rejtést

diego 2012.02.25 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.73
.hu-s és games-es ládák keresése közben.
Anyai nagypapám itt dolgozott darukezelőként. Őt sajnos már nem ismerhettem, de legalább bepillantást nyerhettem egykori munkahelyére.

Az első ponton a kérdésre rögtön rávágtam a választ, majd magabiztosan indultam a második pont felé. Majd kb 10 percnyi keresés után egy kedves matrica fogadott. Ebbe közre játszott az is, hogy a kedves szél elfordította az objektumot, amin a matrica volt. Szerencsémre elmentettem a másik koordinátát is, így aztán mentem a helyes irányba. A harmadik ponthoz vezető koordináta válaszát viszont helyesen tudtam. Azért a kíváncsiság, és ha már útba esett, elhajtott a másik válaszlehetőséghez is. A 4. pontra vezető választ csont nélkül tudtam, pedig semmi tapasztalatom nincs vele kapcsolatban. A pont felé menet begyűjtöttem a .com-os és games-es ládákat is. Az 5. pont felé szintén magabiztosan indultam, mert mindkettőt megnéztem előre a térképen, így kijött melyik a helyes válasz.

Gazdagrét
 
cseta 2012.01.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Aranyos!

Taki- 2012.01.07 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Háttt... kicsit félelmetes, kicsit meghökkentő a környék, de mindenesetre hangulatos, az tagadhatatlan. Mindenhol meglett a jó megoldás elsőre, így a piros Xekhez nem lett szerencsém. Legjobb esetben is körbevisz a láda a vasművek területén, ami egy 4km-es séta volt nekem. Helyenként kutyák ugattak, helyenként hajléktalanok bámultak... érdekes volt, 5ös.

mjdgm 2011.12.29 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.14
ok

Judith 2011.12.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
700. megtalálásom!

Szuper volt!
Igen, én sem szeretem a multikat, pedig van egynéhány a ládáim közt, de ez a multi, felejthetetlen volt.

Mirtillel és Fontéval jártuk végig. Nagyon tetszett, jó volt.

Fonte 2011.12.29 16:00 - Megtaláltam
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]
Judittal és Gabival sikerült egy nagyon jót sétálni a multi felgöngyölítése során.
Juditnak ez lett a 700. megtalálása, amit este aztán méltó módon megünnepeltünk:))

Csövek és rozsda minden mennyiségbenÚj és régi
Használaton kívül:)Új színek
Vajon mikorra készül el?Bunkerra épült víztorony:)
Kéményből volt bővenSzépen felújítva
Egy másik világba érkeztünkJudit mozdonyvezető szeretne lenni:)
De jó, meglett! 
Tuulikki 2011.12.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyon izgalmas volt. Nekünk sokáig tartott. Ajánlom a bejárat mellett lévő palacsintázót, nagyon kiadós! @daviddal.

@david 2011.12.19 00:00 - Megtaláltam
.

Fürkészek 2011.11.26 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.42
"Vörös Csepel vezesd a harcot"! Remek idők voltak, mikor még a becsületes emberek nyugodtan dolgozhattak és a csaló, rabló bűnözők félhettek. Jobb világ volt mint a mostani. Kár, hogy a vallást üldözte.
A rejtés szenzációsan jól sikerült. Nagyon tetszett!
Nekünk nehezen indult. A nagy fiam szúrta ki az első pontot, de természetesen a kérdésre én tudtam a helyes választ. Bár az emlékeim megkoptak. Hiába mentünk a helyes pontra, nem voltunk körültekintőek és ez megtévesztett. Így a rossz pontot is megnéztük. Második alkalomra lett meg a 2. pont. A 3. pont is egyből meglett, bár a ládikó nem volt betakarva, teljesen látszott. Természetesen leálcáztuk. A 4. pontnál összefutottunk a tulajdonossal, lebuktunk. Beavattuk, mondta, hogy őt nem zavarja a ládika ott léte. Innen kis kör kerülővel gyorsan meglett a végláda is. Tehát a kérdésekre rendben ment a válasz. Sétáltunk kb. 6.5 km-t. Nagyon élveztük. Köszönjük szépen a rejtést! Teljesítette 2 fő.

*Vica* 2011.11.17 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
A 4-es pontnál elakadtunk, 5,2 km-es séta lett.

Végre egy hagyományostól eltérő, remekül kivitelezett láda!

Piás 2011.11.13 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Multi is, űberkunsztos is, de ez 5letes!
Érdekes volt a kis, önálló vároka postával, kocsmával, Közérttel....
Végig ügyesen vettük a pontokat, kivéve az utolsó előttit, mert ott - baromi önbizalommal - a rosszat húztuk, így lyukra futottunk. Nem akartuk elhinni, felhívtuk hellsytes-t...., és kiderült, tényleg elszúrtuk. Szerencsére felírtuk a másik koo-párt is, így már azonnal meglett.
Köszi a rejtést és a segítséget!

Lopakodó 2011.11.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Nem szeretem a multikat, de ez tetszett:-)

hellsytes 2011.11.08 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2011.11.06 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Hú, ez gyalogosan mindenfelé elmászkálva elég hosszú volt,piros x nélkül is... Nagyon érdekes környék de nem kihalt, csak leharcolt. Találkoztunk több kesserrel is (üdv lányok innen is) pár értetlenkedő őrrel, 2 szabadon lévő kutyával, és egy fura figurával aki elvitte a célládát, és pont akkor hozta vissza.(nem talált benne semmi nekivalót gondolom) jó kis cache köszönjük

carmin 2011.11.05 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Köszönjük a rejtést.

banyóka 2011.11.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.82
Gyalogosan kerestük fel a ládát, a rejtések jók voltak, minden kérdésre jól válaszoltunk, így is sokáig tartott. Időnként zsákutcába mentünk, amikor kerülni kellett. Az első pont után felkerestük a Pocakrakót, érdemes volt. A 2. ponton pont a láda előtt rakodtak egy kocsiba, meg is kérdezték, hogy segíthetnek-e. Így várakoztunk, a 3. pont környéke nagyon tetszett, a 4. ponthoz közel dolgoztak.
örülök, hogy nem sötétben kerestük fel, lehet, hogy féltem volna.

Vértes 2011.11.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
szép őszi időben jártuk be a gyártelepet autóval

 
mapet50 2011.11.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Mint egy elhagyatott város...

cav004 2011.11.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.60
Vasárnap voltunk, és tényleg alig voltak a környéken. Egy teljesen más világ, bőven lehetett volna még bolyongani...

zeus 2011.10.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
a helyet ismertem, két komolyabb megrendelőnk is itt működik. a játék nagyon tetszett!

kicsiogre 2011.10.22 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Csepeli bringázás során megkerestem ezt is.

 
Cerberus 2011.10.15 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk! Ez egy nagyon ronda környék, amely máskor más helyen kifejezetten ellenszenves volna, itt viszont olyan hihetetlen hangulata volt az egész dolognak, hogy így ezer találat felett is elmondhatjuk, hogy ez a láda a top 3-ban szerepel. Ebben persze nagy szerepe van a kreatív és ügyes koncepció alapján kidolgozott rejtésnek. Mi autóval jártuk végig a pontokat, közel sem olyan vészes a helyzet, mint amire a leírás alapján számítottunk. Persze óvatosan kell közlekedni, de még ünneplős autóval is meg lehet probléma nélkül oldani. Persze a pontok környékén jobban szétnéztünk, benéztünk a kis utcákba is. Piros x-szel nem találkoztunk :) Összességében nagyon jó multi volt, köszönjük a rejtést!

Az autós bejárás során készített vágatlan, nyers videoink:
1. rész
2. rész

hercule&jane 2011.10.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Ejh, de retro volt:) Nagyon bírtuk!
Ma összességében bénák voltunk:D:D A negyedik pontnál hosszú percekig tipródtunk, miközben az orrunk előtt volt a láda, több helyszínt megfogdostunk, csak pont a ládáét nem:)
A harmadik pont melletti rész félelmetes volt.
Szeretjük az ilyen pontról pontra ládákat!
Jah..és a negyediknél a kérdés király:):):)

JAck:66: 2011.10.02 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
455, megérett a meggy.

Noni&Bruno 2011.10.02 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk.

ozeki 2011.10.01 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jo kis kaland volt! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2011.09.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Már régóta szemeztünk ezzel a multival, és ma végre sikerült az időutazás.

magyar65 2011.09.20 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.97
Második nekifutásra, de meglett! Folyamatosan azt próbáltam elképzelni, milyen lehetett ez a környék "fénykorában"? Nagyon jól kigondolt és összeállított láda, kifejezetten érdekes helyekkel! Köszönöm!

nexus6 2011.09.17 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
Testvéremmel és két fiával sétáltuk végig a pontokat a fotómarathonnal összekötve. Sok-sok jó kép készült, de a hely is szenzációs volt. A láda nekem nagyon tetszett, főleg a körbevezetés, és az is, hogy a jó válaszokat tudva is néha keresni kellett az utat. A hőerőmű kettészelte az egyenest...
Gratula!

Bärlin 2011.09.17 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Testvéremmel és a gyerekekkel közös ládázás és jó kis séta volt a 4. Fotomarathon keretében. A láda szépen bemutatja a környéket. Jók a fejtörők és ügyes a rejtés.

LionDaddy 2011.09.15 07:45 - Egyéb
Ma ismét itt dolgoztunk, és a múlt heti sikertelen megtalálás után ha már így esett, ránéztünk a végláda rejtekére.
A gondos rejtő a ládát azóta pótolta, köszönjük!
Logoltunk is egyet ennek örömére. :-)

atipapa 2011.09.07 08:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
A kolegával kerestük fel a multit,érdekes volt.Köszi

[Jóváhagyta: Fil, 2011.09.07 22:15]

LionDaddy 2011.09.07 08:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Munkám révén többször jártam már ezen a ipartörténeti helyen, de akkor még nem kerestem ládákat. Ma ismét munka miatt vitt erre az utunk atipapával, így gondoltuk megkeressük még akkor is, ha beteg. Nem volt rossz döntés, mert nagyon tetszett a multi felépítése és a bemutatott helyszínek is. Több ismerős is volt ezek közül, de láttam újakat is. A kérdések nem voltak nehezek és igazán jól felidézték a hely szellemét. Valahányszor itt járok, mindig olyan érzésem van, mintha az időben visszarepültem volna 20-30 évet, csak az emberek, autók lennének a mai korból valók. Érdekes! :-)

Az 5. ponton a láda tényleg hiányzik, ezt a koo közelében lévő 4 db védőföldelés-doboz átvizsgálása után sajnálattal ismertük el. A telefonon történt beszélgetés és a képek alapján kérem a rejtőt, fogadja el a találatot.

Köszi a rejtést !

[Jóváhagyta: Fil, 2011.09.07 22:13]

Öntőgépszerviz Kft. - Itt dolgoztunkIpari gázmérők - ezekkel foglalkozunk
Az 5. pont - üresen :-( 
mSac 2011.09.04 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Kerékpáros találat.

A többit később..

Farfalla 2011.09.04 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.16
Kerékpáros találat.

Sokat szívtunk vele, de meglett.

Péter60 2011.09.02 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Nagyon tetszett! Vegyes érzelmekkel vágtam neki, Zsófi lányommal jártuk végig egyre nagyobb lelkesedéssel. Igazi retró túra volt, igényes és szellemes rejtésekkel és kérdésekkel. Profi munka, csak gratulálni tudok! Csak azt sajnálom, hogy fényképezőt nem vittem magammal.

szunyog81 2011.09.01 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Köszönet Fil-nek a kezdeti segítségért:) Nagyon jó kis barangolás. Apóst vittük segítségnek, ő volt a válaszadó. Sok a mugli, építkezések vannak és sok a biztonságis.Képek később
király rejtés!!!!!!!!!!!Yeeeeeeee

Rudi Team 2011.08.31 15:30 - Megtaláltam
A pontok keresése közt még meg is ebédeltünk, sajnos a Pocakrakó technikai okok miatt zárva volt.
Éva, Rudi

bognárkák 2011.08.28 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.45
Végre volt értelme bóklászni az elhagyatott utcákon :) Köszönjük a rejtést!

Jack Pot 2011.08.28 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.91
Hát lehet, hogy elrontottunk valamit, bár a legvégéig úgy tűnt jól mennek a dolgok. Még a rettegett 4. pont is meglett cca 3 perc alatt. Csak hát minden akkor jó, ha a vége jó. De nem az... De amíg tisztázzuk mi a baj, marad jelszó nélkül. Amúgy a hely nagyon jó, imádom a szocreált. Laktam egy ideig Csepelen de ide egyszer sem jöttem el. A hely hangulata tényleg egyedülálló. Végül is megérte, ha lesz belőle találat, ha nem. Nekünk legjobban a vonatos rész tetszett és örülök, hogy meg tudtam mutatni a csajaimnak milyen lehetett az élet egy szocialista gyárvárosban. Az persze egy teoretikus kérdésfelvetés, hogy a gyáróriás vagy a munkanélküliség nyomasztóbb. Nagyon jót csavarogtunk, gyakorlatilag teljesen elhagyatott üres volt a gyár ez még fokozta az élményt. A végén még a pontot is megkaptuk, köszönet érte a rejtőnek!

[Jóváhagyta: Fil, 2011.09.02 21:11]

Allisc 2011.08.20 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Jó kis séta volt.

Sa monyo 2011.08.20 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Megtaláltuk!

minimal 2011.08.18 09:30 - Megtaláltam
mindig amikor nagykerbe jööttem a csepel művek területére, megkerestem egy pontot - valamikor nyár elején kezdtem el :D a harmadiknál elakadtam, 2x jártam ott, nagy nehezen meglett :) a negyedik pont tényleg nagyon jó!
köszönöm a rejtést.

Amras 2011.08.17 19:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk Jinksyvel. Nagyon kiraly volt. Foleg a negyedik pont tetszett ;-). Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg] Valóban egy időutazásban volt részünk. Próbáltuk elképzelni, hogy milyen lehetett a gyár néhány évtizede. Ma már sok helyen sci-fibe illő, atomtámadás utáni hangulata van a helynek. Kicsit későn voltunk, így néhol tényleg parás volt itt bringázni. :)

Mig46-ék 2011.08.07 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.61
Köszönjük a rejtést! Külön köszönet Fil segítségéért a negyedik ponton, mert nélküle bizony lehet, hogy feladtuk volna a másfél órás keresgélés után! Összességében jó kis móka volt!

barathg 2011.07.31 19:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
a három híres multiból (GCACHE, GCAyur) ennek álltunk neki utoljára, de mégis ez lett meg elsőre :)
a módszerünk az volt, hogy ha tudjuk a választ, akkor először a rossz válaszhoz megyünk. ha meg nem tudtuk, akkor is sikerült először a hibáshoz menni. így sikerült talán nagyobb területet is bejárni. kicsit félremért a gps a harmadik pontnál, aztán az ötödiknél, de csak meglett mindkettő.
a hibás válaszoknál kicsit kopottak már a jelzők, de azért a célnak megfelelnek.
a legutolsó pont pedig - mi más? - a palacsintázó volt, hát kár lett volna kihagyni azt is :D

Cicamancs 2011.07.24 13:40 - Megtaláltam
Az első pontnál kicsit nehezen indultunk el, nem tudtuk mit és merre nézzünk. A többi már nem okozott különösebb nehézséget, habár Oldfox és Famágus elsőre nem mindig értettek egyet a megfejtést illetően, egyszer sem tévedtünk el. :) Hála Nekik, mert én úgyis csak tippeltem volna...

Famágus 2011.07.24 13:40 - Megtaláltam
Régebben sokat jártam ide, egy lapszabászatba, de ennyire sosem barangoltam be a helyet..
Hát, hogy őszinte legyek, ez nekem nagyon tetszett, a játékos hangulata, a hely, minden úgy ahogy van szuper.
Aranyos sztori is volt a 4. pontnál, ahol egy ott dolgozó fiú óhatatlanul látta, hogy ott kóválygunk ide-oda, kedvesen ránk szólt, hogyha meguntuk, szívesen megmondja hol van amit keresünk :-)
Valójában nekünk, mint öreg rókáknak a feladványok sem okoztak gondot :-) Köszönjük szépen!!! Oldfoxxal és Cicamanccsal..
Hát igen, a kérdések válaszaiban, Oldfox volt a penge, mint mindig :-)
Utána meg remek kávét ittunk a bejáratnál lévő intézményben.. sok habbal :-)

Mi is ezen rágódtunk, hogy a túróba, miért kellett tönkretenni az ilyen gyárakat, ez is pl. a mai napig hatalmas bevételt hozhatna az országnak..

 
oldfox 2011.07.24 13:40 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

paparazzy48 2011.07.17 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
95 km-es tekerés Monorról, a gutaütésben. A Kvassay láda multkori legyüjtésekor ide is eljöttem, de sajna a Garminomban az elsőpont régi koo-ja volt (így lyukra futottam). Kivártam a viszonylag csendesebb hétvégét, hogy kiélvezhessem a vadászatot. Hál'isten nem csalódtam Filékben, szinvonalas multit hoztak össze. Itt aztán volt időm elgondolkozni, hogy tették tönkre a nehéziparunkat (Csepel, Diósgyőr, Ózd, Dunaújváros stb), a mezőgazdaságot (behozatal: cukor, búza, kukorica, gyümölcs stb). Semmiben nem vagyunk önellátóak, teljes a kiszolgáltatottság energia és bankügyekben. Leszoktatták az embereket a munkáról (segélyből tengődés), a fiatalokat a tanulásról (csak bulizás, tengés-lengés, pénzéhség, követelődzés). A szép tájainkkal, az idegenforgalmi érdekességeinkkel, vizeinkkel sem tudunk mit kezdeni! Totális csőd minden vonalon, ahogy ez a város a városban kiruccanás, romos, nagyrészt kihasználatlan épület együttese is mutatja. Node a rejtés, az nagyon rendben volt, köszi a szorgalmas és ötletes rejtőknek: Paparazzy48.

A Gubacsi hídA bejárat
UtcarészletEladó az egész világ
A kulcslyukon belesveAz élet élni akar
Csepeli Dunapart bringávalA tajtékzó víz
Angelica 2011.07.10 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.18
Megtaláltuk! :)

Gabri-el 2011.07.10 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Megtaláltuk (már másodjára is XD)

Robogo 2011.07.07 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon érdekes volt itt kerekezni.
Köszönöm a rejtést!

BoPe 2011.07.03 11:50 - Megtaláltam
Régóta tervben volt a megkeresés, de mostanra érett meg.

SylverRat + Bogee 2011.07.03 11:50 - Megtaláltam
Majd

Fil 2011.07.02 21:25 - Egyéb
A láda már nem beteg, keresd nyugodtan, körültekintően. Kellemes időutazást!

Pimpi69 2011.05.31 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm.

Fakakadu 2011.05.31 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

pliptai 2011.05.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Szuper ez a multi! 20 évvel ezelőtt jártam utoljára a gyár területén. Akkor sem idézte már a fénykorát, de így most ez egy igazi retro-kalandtúra volt! Külön köszönet a rejtőnek a 4-es pontnál adott támogatásáért!

 
Fil 2011.05.27 10:31 - Egyéb
E-mailben megbeszéltük. A 3. pont a helyén van.

lanius 2011.05.22 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Megvan köszi!

gnegyzet 2011.05.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
Nagyon jó ötlet a kvíz és a geoláda összekapcsolása. Nagyon jól szórakoztunk. Köszönjük.

igilight 2011.05.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
1. pontnál nem tudtuk, hogy mit keressünk, meglepő és ötletes "rejtés".
3., 4. pontnál nagyon megizzadtunk, pedig igazából egyik se nehéz, de szükség volt a segítségre.
A végládát nem találtuk meg.
Köszönjük a rejtést és a segítségeket.

laubi 2011.05.16 20:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Piros X-szel nem, de kedves rejtőkkel ládaellenőrzés közben találkoztunk. Az első három pontot éjféltájt kerestük fel [nem veszélytelen!], aztán egy szabadon kószáló kutya elriasztott minket [ugye?!] és 2 nappal később autóval fejeztük be. A hely hangulata miatt nemcsak térben, de időben is utazhattunk. Remekül tervezett és kivitelezett multi! Köszönjük! (A 4 ponton munkálatok folynak a nap minden szakában szemfüles biztonsági emberekbe botlani, ez persze igazából sötétben érdekes, amikor őr és kesser egymást szemléli a zseblámpa fényében :) Az 5. pont megbetegedett, de a jelszó megtalálható...)

befi 2011.05.12 10:50 - Egyéb
Kerékpáros kupa:80.4km

grizzancs 2011.05.10 00:00 - Megtaláltam
ahhojjal osztoztam a palacsintázás élményében (én hősiesen megettem az egész óriásat!)

Aki szereti az FPS játékokat, annak mindenképp ajánlom, kb. mintha bármelyik 2. világháborús játék pályatervezője ellátogatott volna ide.

lángos :) 
ahhoj 2011.05.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Wow, ez szuper volt. Maga az egész terület nagyon hangulatos, a láda elrejtések meg csillagos ötös ;) Különösen tetszett a 3. pontnál levő jelszó, találó :P
És a vadászatot megünneplendő, betértünk a kapu mellett levő palacsintázóba egy óriás palacsintára. Háát, érdemes elmenni oda, de csak kifejezetten éhesen. Jóóó nagy adag ;)

eperdzsem 2011.04.30 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Éljen május elseje, éljen a kommunista szombat! A kettős ünnepnek köszönhetően ládázó szakszervezetünk úgy döntött, hogy egy méltó helyen kívánjuk tiszteletünket tenni dolgozó népünk előtt.
Igazi időutazás ez a multi-séta. Azt, hogy tökéletesen felépített és precíz rejtés, úgy gondolom nem is kell részletezni. Örömmel vágtunk neki a gyártelep felfedezéséhez. Az egész úton szinte mindenkinek csak azon járt az esze, hogy vajon mi, hogy nézett ki itt 30-40 évvel ezelőtt? Mekkora volt a tisztaság? Hol voltak a nagyfőnökök? Hol árulták pult alól a felest fizetésnapon? Kiket és miket szállítottak a régi sínek? Sok-sok kérdés, ami az én generációmnak valószínűleg sajnos örökké megválaszolatlan marad.
Közben sokat tanultunk a gyári építkezési technikákról is, többek között végre rájöttünk, hogy a csarnokok teteje miért is fűrészfog-szerűen van kialakítva. A harmadik ponton pihenve pedig találtunk egy lobogót a Duna-parton. Sokáig néztük vajon kié-mié lehet, de nem jutott eszünkbe hasonló zászlajú ország. Mindegy, Lehel szépen kikötötte a korláthoz. Ezután egy nyár eleji zápor kapott el minket, ami elől az egyik csarnok eresze alá menekültünk. A végláda felé pedig egy sunyi kis (nagy) kutya ment el mellettünk, majd amikor tisztes távolságba ért, visszafordult és jól ránk ijesztett. Annyira, hogy pici pocak ennek hatására mozdult meg érezhetően Virágom számára.
Többek között ezért is marad örökké emlékezetünkben ez a hely, ha az idő lassan el is mossa létezését...
Köszönjük!

Tűzön-vízen átÜresen
"Rég, rég, rég volt, rég""Vérünk nem omlott a harcban hiába"
III/IIIUFO
A Nagy Testvér figyel minket"Tör előre a hadsereg"
"Tisztítom és zsírozom"Mindent látó szem
Azazello 2011.04.28 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Munka utáni kellemes séta.

Aleph & Rita 2011.04.14 14:50 - Megtaláltam
Az 1. pontot lógó orral találtuk meg, picit feljebb emeltük! Az eredeti helyét nem tudjuk hol volt! Mivel gyalog voltunk, mindig a helyes választ választottuk, így elég hamar bejártuk a környéket. Köszönjük!

alecar 2011.04.13 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Gyalogosan, jó nagy szélben, valóban retró ez az egész telep. Az első és a negyedik pont a rejtő segítségével. Köszi!

kicsiogre 2011.02.11 07:50 - Egyéb
Ma reggel kivágták az első pontot rejtő fát.

taylor_g 2011.01.15 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Szülinapi megtalálás.
Régóta szemeztünk ezzel a rejtéssel. Nagyon jól felépített, ötletes feladatok vártak ránk. Valóban egy kis időutazás, visszajöttek a gyerekkori emlékek.
Köszönjük a rejtést és a segítséget.

 
scele 2010.12.19 16:49 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

zakany 2010.12.19 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Már sokszor voltam itt.. most visszatértünk!

Esküvő után beugrottunk :))2009. október
gladius23 2010.11.12 00:00 - Megtaláltam
Sokadik nekifutásra csak meglett:-) Döbbenetes járkálni a rengeteg lepusztult gyárépület között. Egyszer már jártunk itt, csak looser-ek voltunk és az egyik jelszót nem írtuk fel:-)

serb.orsi 2010.11.12 00:00 - Megtaláltam
Első nekifutásra (2010.03.02.) a 3. ládánál nem fordítottuk meg a papírt, amin a jelszó volt. Tiszta amatőrök voltunk :D A mai nap visszamentünk és lerendeztük ezt a részét.
A környéken járva ismét egy totál más világban éreztem magam. A multi nagyon jól összerakott, rendkívül igényes munka. A rejtőnek köszönöm az e-mail-es segítségét. Nem csak a Színesfém utcán nem lehet átmenni, hanem a Duna-lejáró vége is magántulajdonban van. Leghamarabb az új hőerőmű után lehet lemenni a partra. És ugyanúgy vissza.

Celusendon 2010.10.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
Megtaláltam! Részletes leírás kicsit később. :)
A hiányzó jelszótöredékért köszönet a rejtőnek.

mato 2010.10.18 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Fattilával közös találat.

Csepelen volt dolgunk, így nem hagyhattuk ki ezt a ládát.
Életemben először jártam a gyártelepen, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hangulatot élőben átélek, ilyet még csak filmekben láttam.

Szemerkélő esőben, teljes szürkeségben látogattuk végig a pontokat, a környezet felidézte a gyerekkorom fekete-fehér filmeit: egy-két helyen szinte vártam, hogy forgatásba botlunk.
A rejtés: ez a "jó válasz - rossz válasz" játék ötletes, nagyon tetszett.
A második ponton sokat elidőztünk: a forgalom is nagy volt (targoncák nyargaltak össze-vissza), az épületek leárnyékolták a GPS vételt, meg nem is tudtuk igazán, hogy pontosan mit is keresünk, de aztán végül kesser ösztöneinkre hallgatva ("mi hová rejtenénk?") megtaláltuk a rejteket.

Az utolsó ponton elakadtunk, mert az ELMÜ lezárta a láda környékét.

Egyeztettem a rejtővel, ezúton is köszönöm a segítségét!

Magával ragadó a hely, nagy élmény volt, köszönet a rejtésért!

fattila 2010.10.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Köszönet a rejtésért és a segítségért.

Svenson 2010.10.10 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Fakakadu 2010.09.24 15:00 - Egyéb
Az első ponton nem találtunk semmit csak négy csavar volt ott. Gondolom azokkal volt rögzítve a ... ( nem tudom mi). A lényeg, hogy nem tudtunk tovább menni. Kérem a rejtőt ellenőrizze, hogy kereshető-e a láda. Köszönöm.

RichieRics 2010.09.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.60
Đorkával közösen kutattuk fel, és augusztus közepe óta visszajártunk GPS nélkül :) Mókás láda volt, és nekem is ez volt az első ilyen multim. Köszönöm a rejtést!!

Đorka 2010.09.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Augusztusban kezdtük el RiCHiERiC$-el keresni a pontokat. GPS hiányában, minden pont után haza kellett mennünk, hogy megnézzük, mit takarnak a koordináták. Nagyon jók voltak a rejtések, legjobban a második pont tetszett. A 3. pontot nehézkesen találtuk meg, mivel többször útlezárásba ütköztünk, így a visszaút sötétben kicsit félelmetes volt. Többször gondolkodtunk, hogy legálisan bemehetünk-e bizonyos helyekre, de sehol sem szóltak. Az utolsó pont forgalmas volt, az éppen zajló építkezés miatt, és szerintem ez volt a legcsúnyább állomás. Ez volt az ehhez hasonló első multim. Izgalmas volt, szórakoztató volt, tehát köszönöm szépen rejtést!!!!!

akos 2010.09.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Nagyon jó rejtés. Vakon (a webes infók nélkül) ugrottunk rá a Garmin jelzése alapján, de így is élvezetes és egyértelmű volt minden pont.

Nagyon jó kaland volt. Sok ilyen kellene még!!!

Priaxis 2010.09.05 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltuk Edécskével! Hát ez a hely zseniális! Tényleg egy darabka történelem. Sétálva az utcákon az az érzése az embernek, hogy 30-40 évet visszaugrott az időben. Aztán a következő sarkon meg egy teljesen modern épület várja. Érdekes elképzelni, hogy itt régen munkások tízezrei nyüzsögtek. Most alig néhányan szállingóztak, talán éppen ezért botolhattunk bele egy elhagyatottabb ponton egy filmforgatásba... amolyan 18 éven felülieknek szánt típusúba :-)
A rejtés csillagos ötös!
Köszönjük!

Priaxis

 
Edécske 2010.09.05 14:40 - Megtaláltam
Megvan!

kekboa 2010.09.05 00:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.36
Nagyon hangulatos és szuper kesselés P41nnel, Pandival, Szilvussal és Tomossal. Mindenképpen ajánlanánk bevállalós kessereknek az éjszakai vadászatot! Mivel az utolsó láda megtalálása hajnal fél 1-kor nagyon komolyra sikerült :D

Szilvus 2010.09.05 00:30 - Megtaláltam
Valójában még délután elkezdtük keresni, de az utolsó pontnál filmforgatás folyt, ezért később kellett visszamenni a jelszó 2. feléért. Legalább kipróbáltuk az extrém kesserkedést is!:) Már vagy egy éve terveztük, hogy begyűjtjük, most sikerült hatan(+Maya) összegyűlnünk. Nem biztos, hogy kisebb létszámmal nekiveselkedtem volna...beszari vagyok.
Óriási élmény, köszönjük a rejtést!!!

P41n & Pandi 2010.09.05 00:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

6 fős ládászás, 4 láda nappal, de az utolsó csak éjjel, mert filmforgatás miatt nem engedtek be a ládáig. Éjjel hátborzongató a hely, ami a múlt szellemét idézi a működő munkásszállóival, kihalt gyárrészekkel, hatalmas csarnokokkal, lerobbant ősrégi teherautókkal.

Eddigi legjobb multink! Szuperek a kérdések, bár nem nehezek, mégis volt amelyik elgondolkodtatott minket. A 4. főleg! :) A rejtések ötletesek, nem nehezek, mégis gondosak. A multi körbevisz a komplexumon, mindent megmutat, ami érdekes. A leírás hasonlóképp körültekintő, részletes és érdekes.

Köszönjük a rejtőnek a gondos munkát! Ide még biztos visszatérünk.
Fényképek később.

tomosny 2010.09.05 00:30 - Megtaláltam
Több, mint egy éve tervezük ennek a láda megkeresését! Tényleg annyira komoly, ahogy elödeink írták!
Sőtétben nem ajánlják a keresést, mi az utolsó pontot éjjel kerestük, eg délutáni filmforgatás miatt.
Köszi a rejtést!!!

gccsm+mozdonyTátra
 
georgina 2010.09.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Hihetetlen miként pusztul az egykori gazdasági csoda.

Discover 2010.08.31 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
A CSM szocialista fénykorában nem jártam erre, úgyhogy nincs viszonyítási alapom, de úgy éreztem mintha visszamentem volna pár évtizedet az időben.
Köszönöm a rejtést!

PAS 2010.08.29 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon tetszett a környék. Ha nincs ez a láda lehet nem látom ezeket az épületeket. Jó élmény volt. Köszönöm!

Ulci 2010.08.29 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Jó kis láda volt, csúcs rejtés. Látszik, hogy a lexikális tudásom némileg hiányos, pláne erről az időszakról.
Első pont rögtön meglett, a második pontra jól emlékeztem, de minthogy elsőre nem találtuk meg a ládát (gps-em alig látott műholdat), ezért azt gondoltam, hogy tévedtem és eltekertünk a másik koo-hoz, ahol meg is találtuk az x-et. Szóval további hosszas keresgélés után meg lett a második pont, aztán a harmadik pontnál fogalmam sem volt a válaszról, ezért tippeltünk, de rosszul. A negyedik pont nem volt gond, de az ötös pontnál ismét csak tippelés lett a vége. :-)
Még szerencse, hogy bringával nem olyan távokról van szó, hogy zavart volna és így alaposan körbe nézhettünk. Úgy láttam, hogy vasárnap délután ellenére volt itt élet, család ment haza bevásárlásból, ilyenek. Kissé meglepődtem... Itt élnek emberek?

kojak 2010.08.29 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.34
Megtaláltuk! Igazán érdekes volt, már régóta terveztem, hogy benézek a gyártelepre. Az első pont mögötti susnyás "aknásítva" van és a ládával szemben hajléktalanszálló lett kialakítva! Hál Istennek nem voltak otthon!

tótheszter 2010.08.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Kerékpáros teljesítés: a Margitszigeti fák multi jutott eszembe az első ponton, az is tetszett.
A második pontnál 20 percet kellett várnom, mert a szemközti ajtónál cigarettaszünetet tartottak a hölgyek. A harmadik pontnál tetszett a kilátás, nyugis hely. A negyedik pontot elszúrtam elsőre :), majd lemerült a GPS, s a pótelemmel is csak egy-egy pillanatra tudtam beélesíteni a műszert. A láda rejteket sokáig kerestem, pedig a jelzés eléggé egyértelmű. Köszönöm a sorozatot, a rejtőt bíztatnám a folytatásra!

Virág tornyokkalUszály templomokkal
zoldfulu_001 2010.08.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk. :)

jbako 2010.08.20 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Régi idők óriás telephelye, mára teljesen lepusztult. Érdekes volt körülnézni, sajnos ez a pont volt bicajos ládázásunk végpontja a Bea gumidefektje miatt. Innen 7km gyalogút következett haza...:(

a-beatrix 2010.08.20 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
Egy örök időkre emlékezetes láda. Bár a rejtő figyelmeztette a bicajosokat a defektveszélyre, mi úgy gondoltuk, ez csak mással fordulhat elő. Hát nem, pont velem. Keresztül-kasul bicajoztuk a helyet, végigjártuk az összes pontot, megtaláltuk az összes ládikát, meglett a jelszó is, aztán még elindultunk az itteni com-os ládához is -, még odaértünk, csak már tovább nem. Hosszú volt gyalog hazamenni :-(

Még csak olajozás, a defekt később jött-, nekem. 
MikiCache 2010.08.10 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.03
Totális retro feeling! Város a városban! Nagyon érdekes hely.
Miki és Anikó

Báthory Ödönke 2010.08.04 14:00 - Megtaláltam
Megvan. Szép munka ez a cache. Külön köszönet azért, hogy a zsákutcákat is megjelölted.
Az utolsó ládát nem találtam (bár nem sokat kerestem a muglik miatt).

befi 2010.07.21 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Nagyon jó!

Kerékpáros kupa: 85,8 km

Ruttkay 2010.07.10 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
2xra sikerült. [wapon beküldött szöveg]
Megvan, pedig előző alkalommal is centiméterekre voltam a harmadik pont ládájától.
Most viszont szombat esti nyugalomban minden ment mint a karikacsapás.
Tetszett a multi tematikája, a nem túl nehéz mégis ötletes kérdések, szóval érdemleges hely. Sajnálom, hogy nem vigyázunk ipari műemlékeinkre méltóan! Megérdemelné Csepel is!

Nyugalom, ki gondolta volna itt!Zuhatag
GeocachemanCsepeli vadromantika
edgar 2010.06.30 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.03
BKV-s megközelítés Újpestről (párom kerekes széke miatt csak felszínen, hébe-hóba közlekedő alacsonypadlós busszal, háromszori átszállással és a járatok közti 30 - 40 perces várakozással), gyalogos séta a gyárban (nyári hőségben és gyári csúcsforgalomban). Vagyis megfelelt egy profi túlélési gyakorlatnak. :)
A rejtés ötletes, a rejtekhelyek jól tükrözik a gyár jelenlegi állapotát, a kulturálttól a szemétdombig... Az üzemek ugyanezt mutatják: néhány jól karbantartott épületben működő korszerű cég és sok-sok állagmegóvás nélküli, romos műhelyben, az egykori értékeket felélő kis létszámú vállalkozás össze-vissza kavalkádja... A gazdátlannak tűnő üres, pontosabban szeméttel teli, düledező csarnokokat és az egyéb módon hasznosított épületeket már nem is említem... (Vajon mit szólna Weiss Manfréd a rock klubhoz az egykor tízezreknek munkát adó Vas- és Fémművekben?)
Összességében ez egy gondolatébresztő, tanulságos multi. Érdemes volt becserkészni!
Köszönjük Filéknek!
Ui. Sajnos rossz a fényképezőgépünk, így csak gyengécske mobilos képeket tudtunk készíteni... :(

Bejárat Lenin nélkülValahol az üzemben
Valahol az üzemben (2)Valahol az üzemben (3)
Valahol az üzemben (4)Parlagon
Már ez sem gördül...Vezetőfülke
ettore 2010.06.27 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Nagyon jó kis vasárnap esti séta volt. Kicsit több volt benne a gyaloglás, mint amire számítottam, és kicsit kevesebb őrződött meg a WM és a vörös Csepel hangulatából. A rejtés viszont remek.

The Fox 2010.06.27 18:30 - Megtaláltam
[Az Egyesületre vonatkozó valótlan állítások miatt törölve.
geocaching.hu]

Csövi 2010.06.19 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Kis segítséggel, de megvan.

targonczas 2010.06.17 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
A 90-es évek végén jártam először itt. Már akkor megfogott a hely hangulata még lepusztultságában is. Örömmel jöttem megint.

CacheFinder 2010.06.13 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Már egy ideje forgott a fejemben a terv, hogy végig kellene járni eme multi pontjait. A múltidézés pillanata most jött el, amikor is LaySoft cimborámmal felkerekedtünk és megkerestük a Csepel Művek területén található mindhárom geoládát (A .hu-s multit, a .com-os mikro-t, és a games.hu-s virtuálist.) és mondhatom, nagyon élveztük a séta minden pillanatát! Az igazsághoz tartozik, hogy mindkettőnkhöz közel áll a gyár. Én Csepelen nőttem fel, mindkét szülőm itt dolgozott és én is itt voltam utolsó éves ipari tanuló. LaySoft Budafokon nőtt fel és a Duna túlsó partjáról "csodálhatta" a gyár látványát. Emlékszem a gyereknapokra, amikor minden fel volt díszítve, a hangszórókból "lelkesítő" zene szólt, mindenhová be lehetett menni és mindenféle harci járműbe be lehetett ülni. A gyereknapi ajándék pedig kedves ráadás volt az üzem részéről. Ezek fényében kíváncsi voltam, hogy mi változott. Alázatosan jelentem: minden és semmi. A hely rendesen lepusztult, de valahogy a hangulata és -ugyan hülyén hangzik, de- az illata a régi. Mi vasárnap rekkenő hőségben jártuk be a pontokat és elég kihalt volt az üzem. Semmilyen attrocitás nem történt, kivéve, hogy egy kutya megugatott minket. De ugye: amelyik kutya ugat, az nem harap! Találkoztunk "járőr szolgálat" feliratú autóval is, de ránk sem hederítettek. Persze! Színesfém tolvajok napernyővel, mi?! Nagyon hálás vagyok Filéknek ezért a multiért! A rejtések ötletesek voltak és a kérdések is nagyon jók, bár én azokból nehezebbekre számítottam. Egyszer sem futottunk vakvágányra, csak iparvágányra! :) Én nem is nagyon terveztem úton, csak légvonalban és inkább az emlékeimben kutatva találtam meg a pontokhoz vezető utakat. Meglátogattuk a már régen bezárt irodagép-műhelyt, ahol utolsó évben az ipari gyakorlatot töltöttem. Mondhatom nem volt semmi érzés ennyi idő után újra ott állni az ajtó előtt! Ugyan a Pocakrakó Étteremre az volt kiírva, hogy minden nap nyitva, de sajnos ennek ellenére vasárnap ebéd időben zárva volt. Persze ennek ellenére sem maradtunk éhen.

Figyelem! Figyelem! Szolgálati közlemény!

A másik két pont közül a .com-ossal gyűlt meg komolyabban a bajunk. Sajnos valaki elővigyázatlanul helyezte vissza a dobozkát, így az beesett az eredeti helyének aljára, emiatt szinte lehetetlen volt észrevenni. Jó sok időt eltöltöttünk azzal, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel kiszabadítsuk a csészét, de végül próbálkozásainkat siker koronázta. A ládikát megtisztítva a rárakódott fémreszeléktől és rozsdától eredeti helyére visszatettük! Ha keresed, kérlek légy óvatos a kivételével és a visszahelyezésével, nehogy újra beessen! Mert bizony azt a ládikát is érdemes keresni, amely egy a méltán híres TeamGBGA rejtések közül! Köszönöm a lehetőséget, úgy érzem jogosan adtam meg rá a maximális 3 darab 5-öst!

Az egykor oly szigorúan örzött bejárat, a 2-es kapu.Egy a sok kis hangulatos sikátor közül.
A Crims0n jIHAD nem riad vissza semmitől...Viztorony, csak úgy.
Az egykori irodagép műhely.Bioerőmű?!
Ipari tetem. Csőkígyó a semmibe.Sínek, spontán.
"Álmomban vonatok indulásra várnak."Rongálja a nép vagonát!
Ez is keresheted.Amatőr masiniszta.
Ojjektum, arra az esetre, ha jön a zatom.Daru madár fenn az égen.
Akkor, hogy is van ez?!Utcarészlet.
Üzemcsarnok kívülről.És belülről.
LaySoft 2010.06.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Ez a láda méltó követendő példája lehetne sok más városi ládának. A könnyű vasárnapi séta bebizonyította számomra, hogy egy betondzsungelben is lehet élményekben gazdag, eseményekben dús ládázást átélni. Gratulálok a rejtőnek, szép munka, kellemes élmény volt!

Bernáth 2010.06.06 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Évekig a Csepel Művekben dolgoztam, de akkoriban nem volt szokás csak úgy sétálgatni a gyár területén, ezért sok helyszín most újdonság volt számomra. 26 éve nem jártam ott, és vegyesek a mostani benyomásaim. Egyrészt nagyon érdekes volt vasárnap a kihalt "műemlékek" között sétálgatni, másrészt meg sajnáltam, hogy a legtöbb termelő üzem megszűnt, jó esetben egy raktár, vagy egy kisebb műhely maradt csak a területén.

A rejtés kiváló, és bevallom, hogy egyszer zsákutcába futottunk. A korunk miatt a történelmi kérdésekkel nem volt gondunk (Leninnel személyesen is talákoztunk), de az alkohollal kapcsolatos kérdés kifogott rajtunk. A gyerekeinket is el kellett volna hozni, mert ilyen "ipari múzeumot" még nem láttak.

A Duna-parti láda veszélyben van! Ha még 40-50 cm-t emelkedik a Duna, el fogja önteni a ládát. Gondolkodtunk, hogy esetleg máshova helyezzük át, de hirtelen nem találtunk jó helyet neki, és nem akartuk a leírás alapján keresőket sem zavarba hozni. Ezért a rejtőre bízzuk, hogy szükség esetén intézkedjen.

FőbejáratA volt Számítástechnikai Intézet (itt dolgoztam)
Ez volt régen a TrösztközpontElhagyatott épületek
VíztoronyGyárkémények
Cikkcakkos homlokzatokHa tovább árad a Duna, elönti a ládát!
A hőerőműEgy hosszú üzemcsarnok
Kanyargó csővezetékMozdonyok
CsövekRomos üzemcsarnok
Csepel Zeneművek 
zalajaro 2010.06.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
KÖZELÉBEN ÉLTEM, MÉSEM VOLTAM A TERÜLETÉN SOHA.
MISZTIKUS KÖRNYEZET.HA TUDNA MESÉLNI AMÚLTRÓL.....
Több tisztaságot érdemelne.
Azt hiszem virágzó korában nagyobb rend volt az uralkodó.

Még:Jelszó második része alternatív,nem a tömeg miatt.

Gextrem 2010.05.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.98
Köszönjük a rejtést

Lehetetlen 2010.05.12 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.92
CSS Team egyik tagjával kerestük meg... Először én kaptam a bringámon egy hátsó defektet majd mire végeztünk és már csak méterek választottak el minket a kijárattól a másik bringának is le eresztett az első kereke. Emlékezetes marad ez a multi...

CSS Team 2010.05.12 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Kér kesser, két kerékpár, két defekt.
És az utolsó pontnál két adag sz.r :-(
Ettől eltekintve jó volt.

alfabootis 2010.05.04 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Nekünk NAGYON tetszett! Jók a rejtések, ötletes a kérdéses továbbvezetés és a hely szelleme is *5!!! Még sok ilyen láda kéne!!!

lagaf 2010.04.26 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Hát, azt nem mondanám, hogy a hajdani gyártelepen szeretik a fényképezőgép jelenlétét. Úgy éreztük magunkat, mintha huszonvalahány évvel ezelőtt jártuk volna egy szupertitkos objektum utcáit: eleinte csak alaposan megnéztek bennünket, majd egy utca elején elénk toppant egy nyakkendős pitbull kinézetű biztonsági őr és kérdőre vont bennünket, hogy mit keresünk itt, s főleg miért fényképezgetünk? Válaszunkra, hogy csak a hajdani gyártelepet járjuk, közölte az utca végéig ez magánterület, s ha már itt vagyunk, átenged bennünket, de a fényképezés tiltva van. Tábla? Az nincs, de itt semmi keresnivalónk. OK. Kikerültük. A mozdonyokat fényképezgettem, amikor megáll egy sötétített üvegű közúti cirkáló, és kerekképű sofőrje megkérdi: valami gond van-e? Nincs. Akkor mit fényképezgetünk? Hát a mozdonyt. Miért el akarjuk vinni? Nem folytattuk az épületes párbeszédet, odébbálltunk. Sok titkolni való lehet most is itt...
Lehet, hogy hétvégét kellett volna választanunk a gyártelep felkeresésére, akkor nem lett volna ekkora élet és mozgás, s nem kellett volna unos-untalan félreugrálni a száguldozó kocsik, teherautók elől. Az erősen szétprivatizált gyáróriás területén gőzerővel folyik a kizsákmányolás - elsősorban az infrastruktúráé, nincs aki összefogja az egészet, a vállalkozásoknak csak töredéke fordít gondot épületére, környezetére. Meddig mehet ez így; amíg végleg rozsdatemető nem lesz?
A mintegy 5 kilométeres út szerencsére csendesebb, zöldebb részen is keresztül vitt, az ott látottak: víz, virágok, kacsák, gyíkok, vörös vércsék stb. enyhítették a piszkos, romos, kiégett, lepusztult épületek lehangoló látványát - súlyos depressziótól mentve meg bennünket. :-)
Maga a rejtés tetszetős, ötletes; a kérdésektől persze mi is jobban tartottunk, mint kellett volna; végül is a maximális 9 pont felkeresési lehetőségéből mindössze öttel éltünk..;-) Tekintettel arra, hogy eddig nem volt szerencsénk meglátogatni a nagy "szocialista ipari fellegvárat", melynek zúgására - mint tudjuk - a Váci útnak kellett felelnie, megköszönjük a lehetőséget, de nem valószínű, hogy mostanság visszatérünk ide...

Jellegzetes épületPravda
Ez vagy valami, vagy megy valahová...Elárvult horog...
A természet visszavág...Formatervezés
Öntödei pillanatképSütkérezik
Terelő utca...Szigorúan védett masina...
Szalasztani tilos!Ma is van forgalom...
Ritka kivétel: tatarozva...Odébbrakva.
Attolico 2010.04.25 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Másfél órás sétával bejártuk az egész területet. Nagyon érdekes volt minden. Köszönjük!

Christinel 2010.04.25 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Eddigi egyik legizgalmasabb ládánk. Jó kis multi, bejártuk az egész gyárterületet keresés közben. Bicajjal voltunk, szerintem ez a legalkalmasabb eszköz itt a kereséshez.
Köszi a rejtést!
Christinel & JohnnyP

bozsupe 2010.04.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Három órás körút a Csepel Gyárban..:)
Már jó ideje itt lakunk, de nem jutott még eszünkbe, hogy besétáljunk, de nem bántuk meg! SŐT!
Az elrejtések nagyon profik!!:)
Köszönet az élményért!!

andrazs 2010.04.20 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Köszönjük a rejtést. András, Apa

"J&J" 2010.04.10 14:30 - Megtaláltam
Csepelen jártunk, megtaláltuk. A kérdések könnyüek voltak, a helyszin érdekes.
Sajnos, csak 8 km-t tettünk meg, igy ez nem jelenthetö be a gyalogoskupa találatok közé :).

 
LPilot 2010.04.04 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Fura összhatást eredményeznek a stalkeri környezetben az új cégtáblák, egykét kitatarozott épület, vagy egyszerűen csak lecserélt nyílászárók. Van egy szelleme a helynek. Köszönjük a rejtést.

jpal 2010.04.04 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Volt abban valami pikantéria, hogy április 4.-én látogattunk el a magyar munkásosztály egykori fellegvárába. Ez fontos ünnep volt a munkások számára, mert mindig ilyenkor volt a jutalomosztás.
Csepeli nyuszi felkeresése után jöttünk el ide a legkisebb kesserrel, és a gyaloglós megoldást választottuk.
Az átkosban egyszer jártam a CSM-ben, amikor egyetemista koromban társadalmi munkát végeztünk abban az üzemben, ahol a nyers motorblokk-öntvényeket tisztogatták.
A mostani látogatás vegyes érzelmeket keltett bennem, mert egyszerre hordozta az elmúlás és az újjászületés hangulatát.
A rejtések első osztályúak, a kérdések megválaszolásához szerencsére nem kellett túl nagy felkészültség, a 4. ponton feltett kérdés kifejezetten aranyos (majdnem bedőltem neki). Az egyes állomások jól vezetnek végig az egész gyáróriáson.
Összességében kellemes és tanulságos séta volt, a "csepeli nyuszival" együtt köszönjük Filnek.

A főbejáratCsendes üzem
Április a CSM-benKikötői daru
GyárudvarFáradt mozdonyok
Kiszolgált daru 
abacus 2010.04.03 11:57 - Megtaláltam
Részletek és fotók később.

kolibri 2010.04.03 11:57 - Megtaláltam
Előzetesen egy kicsit többet, retróbbat vártam tőle, de azért így is jó volt. A kérdéses variáció nagyon tetszett - nem sikerült lukra futnunk.

geodorka 2010.04.03 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Leírás és fényképek anyuci megtalálásánál.

Törölt 2010.04.03 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Csepel-sziget szürkítő ládázás kislányommal, Apával és Kolibrivel.
A tervbe vett sziget körüli kört időhiány miatt sajnos nem tudtuk befejezni, de legalább vissza kell még jönnünk ezekre a szép helyekre! Nagyon tetszettek! :)
Mai 7/1. ládika volt ez. Nagyon fura hangulat uralkodott a területen. Mintha egy másik világba kerültünk volna. Az itt dolgozó emberek mind-mind nagyon furán néztek ránk, szinte már az volt az érzésünk, hogy mit is keresünk mi az ő kis elszigetelt birodalmukban. Volt aki szólt is ezért. A kérdésekre szerencsére mindre rögtön tudtuk a választ, de így is sokszor zsákutcába futottunk az utakat tekintve. Jó kis túra volt! :)
TFTC!

zferke 2010.03.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
tökéletes rejtés, nagyon köszönöm!
(a pocakrakó is csillagos ötöst érdemel )

coocos 2010.03.28 18:15 - Megtaláltam
Az utolsót elkerültem.

 
MJM 2010.03.28 11:25 - Megtaláltam
Azt kell mondjam, hogy ez a kess le van szarva! A szó legszorosabb értelmében! Ugyanis az utolsó pont előtt/alatt egy hatalmas kaka várt minket wcpapírdarabokkal letakargatva! Ugyan ez nem az elrejtő hibája, ettől függetlenűl nem ez életünk legkellemesebb találata!:(
Azért köszi!

xaver98 2010.03.28 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 1.83 súly: 2.60
Megtaláltuk, MJM-el közösen !

Brogan 2010.03.21 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Jártam már itt néhányszor, jó volt újra körbejárni. Ügyes multi!

kémény 
mrx 2010.03.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Az egyik oldalról a rendőri jelenlét nagyon erős, a másik oldalról a fémhulladék "gyűjtők" alkotnak nagyokat.

Láttunk pl: egy nőt aki babakocsiban csempészet ki egy "talált" csákányt, és a baba helyett a csákány fejét simogatta... :-)

A rendőrök minket is igazoltatni akartak, de a "mit csinálnak itt?" kérdésükre adott válaszunk után, nagylelkűen eltekintettek a papírok megtekintésétől. Majd ezek után felkapták arany színű Ray Ben napszemüvegeiket, és fülig vigyorogva elgurultak mellettünk... :-)

szani002 2010.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.36
izgi volt főleg hogy a rendőrök igazoltattak:)(Napszemüveg)

artissimo 2010.03.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Kitűnő rejtések sorozata, akár kesses oktató túrának is nevezhetném, amelyet minden kezdő és haladó kessernek szívből ajánlok a tanulságok miatt.

Zugi 2010.03.15 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.13
Gratulálok, ez a multi lehetne egy etalon! Bárcsak a többi is ennyire profin kidolgozott, precízen kivitelezett lenne! Sajnos az utóbbi időben csupa hiányos, leamortizált multival volt dolgom. Ezen viszont élmény volt végigmenni. Eredetileg egy szép természetbeni túrázást terveztünk e napra, de ez a hideg, szeles idő meghiúsította Azt azonban nem bírtam ki, hogy ne menjek el e szép napsütésben valahova, így Csepelt választottam. Légvonalban nagyon közel van hozzám a Csepel Művek, jobbára majdnem csak a Duna választ el. Emiatt külön élmény volt számomra a csepeli Duna-partról a budai oldal felé a kilátás, látni otthonomat egy másik perspektívából.
A retro feelinget is nagyon bírtam. Szeretem ezeket a századfordulós ipari épületeket is és vannak lepukkant részei, de szerencsére néhány egész szépen felújított is akad. A hőerőmű környezete pedig példásan rendezett, ahogy egy mai ipari létesítménynek lennie kell.
Ma ünnepnap miatt nagyon kihalt volt a terület, így senki nem zavart a kesselésben, minden pontja könnyű találat volt, 1 órán belül körbejártam és csak a legelső helyen kellett zsákutcába futnom:)

budafoki kastélyokhőerőmű
távolban a Széchenyi hegy
 
Bluedog 2010.03.07 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

djewla 2010.02.28 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Közel 2 órát töltöttünk a Csepel Művek területén. A 3. pont környezete nekem különösen tetszett. :) Öten jártuk végig az utat, egyedül lehet, hogy nem vállalkoztam volna rá.

Ancs 2010.02.28 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Naponta látom a területet, mégsem jutott még eszembe bemenni....

még működiksikátor
Dunamozdony
kerékalkalmi barát
feri65 2010.02.26 10:00 - Megtaláltam
megtalaltuk!

kmiksa 2010.02.26 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.37
Megvan :-)))
Köszi a rejtést.

reprocesszor 2010.02.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Nem volt egy villámkess a részemről...
Először a megjelenés után jártam ott, ekkor minden remekül haladt, csak az utolsó előtti "láda" hiányzott, de gondoltam sebaj, nem kerget a tatár. Aztán ősszel eljutottam végig, hurrá! Aztán otthon rájöttem, hogy az (akkor még ládaméretű) 3. ponton mindent elolvastam, lefotóztam, de a jelszó mint olyan nem tűnt fel, hogy van egyáltalán, így "kicsit később" azért is visszamentem. Volna, de mikor épp ráértem, akkor meg az volt dögrováson. Ma végül meglett, immár ismerősként sétáltam mindenfelé, sőt pár új utcát is felderítettem. Jó volt. Már a bunkerlátogatáson is tetszett, de még így-hogy a láda miatt még négyszer jártam ott- sem untam meg. Remek hely!
Köszi!

Drink Team 2010.02.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Egy kis segítséggel, de megtaláltuk!

A ládavadászatról íródott egy kis versike melyért külön köszenet jár Vityának!

Szép szombati napra virradva
Elindultunk Csepelre vigadva

A restibe egy gyors sört bedobtunk
Aztán a bejárathoz bandukoltunk

Vörös elvtárs hűlt helyén
Az első kérdést meglelénk

Mivel a jó választ megadtuk
A második ponton palackra akadtunk

Itt a megfejtés nem volt túl egyszerű
De ettől a Drink-Team nem lett egykedvű

A hármas rejtéshez érve
Megebédeltünk nevetgélve

Az öröm oka nem volt más
Minthogy e kérdés könnyű volt, ez nem vitás

Tovább indultunk a négyes irányába
Ott sok Mugli leskelődött, de hiába

Trükkösen kivettük a dobozt, mi magunk
És erre is gyors választ adtunk

Mivel tudtuk, hogy már közel a vége
Siettünk is, lábunkat nem kímélve

S eljött az idő, a jelszó a falra volt írva
Ezt is megcsináltuk, és söröztünk lazítva

csabi1955 2010.02.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 2.20
Megvan

Ruttkay 2010.01.25 16:30 - Nem találtam meg
A második ponttól WM irányba mentem, de a kerítésen hosszas keresés ellenére palackot nem leltem. Pedig ma megtalálták! A nyomokat is láttam!
Kiváncsian várom az utánam érkezőt!

A gyár súlya alatt...Füstjelek
Csepeli mese: Hol volt, hol nem volt... 
veszett disznó 2010.01.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Mekkora jó! Hihetetlenül tetszett a hely, egy egész napig járkáltam volna föl s alá, ám a hideg miatt visszavonultam. Köszönöm a rejtésbe fektetett munkát. Nem apróztad el. Mai negyedik találatom.

fa-peti 2010.01.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Kellemes séta volt Lóri barátommal, és eközben meggyógyítottuk a GBGA-21 ládát is. Érdekes rejtvényekkel és helyekkel találkoztunk. Kutyákkal is több helyen futottunk össze.
Köszi ezt a kis sétát és az érdekes információkat.

Az egyik pont feléJeges viszonyok
Budafok feléMozdony
GBGA környékén 
geooszi 2010.01.16 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Köszönet a bemutatóért. Nem jártam még itt. Érdekes volt.

PEx2 2010.01.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Esőben indultunk, már a harmadik pontnál át voltunk ázva, de azért jó kis séta vol! Borzasztó látni, hogy megy tönkre ez a hatalmas monstrum.

tavidir 2010.01.07 14:00 - Megtaláltam
Jó pár éve erre járok minden nap, öröm volt munkába menet egy kis játékot beiktatni, a környék ismerős volt, a rejtés remek, hétköznap nagy a forgalom, álcáznom kellett néhányszor a tevékenységet+ leesett közben a hó, az is fűszerezte a dolgomat. :) Köszönőm!

Havas keresésUFO száll le egy kis térre...
miénk itt a tér 
urbanj 2009.12.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Érdekes volt végigjárni, többször megkerestem mindkét pontot is, a zsákutcát és a jót is.

tomreti 2009.12.29 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Érdekes volt végigjárni. Bár nem ez a legszebb környék ahol ládát keresrem, de mindenképpen tanulságos és a megoldások ötletesek.
Itt hagytam a "uProfesszor" magyar TB-t.
Köszi.

bszemethy 2009.12.28 18:35 - Megtaláltam
ok

Paul 2009.12.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Sokszor járok ide a kerékpáros nagykerekbe.Többször boklásztunk itt, érdekes egy hely.Tényleg időutazás.A rejtések is nagyon ötletesek.A harmadik kérdéssel voltak kis problémáim...

Ottocar 2009.11.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.31
Bár én már jártam itt, a családnak újdonság volt, a múlt.
A környezet értékelése nem a szépségnek, hanem az érdekességének köszönhető. A harmadik pont hiányzik, de Fil (a rejtő) smsben pótolta a hiányosságot. Nagyon tetszett. Köszönjük.

Macusa 2009.11.14 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
A harmadik pont hiányzott, de a rejtő ötletes megoldással áthidalta a problémát. :)
Köszi a rejtést!

baranyaifiú 2009.11.14 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Köszönjük a rejtő segítségét a hiányzó pont kapcsán!

dzoli1 2009.11.07 12:10 - Megtaláltam
Egy kis szombat délutáni ládázás. :)

elani 2009.10.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Panni a gyárban váltót kezel piros csizmában. [wapon beküldött szöveg]
GBGA 21 utáni keresés. Nagyon sokáig laktam Csepelen, de akkoriban még nem igen lehetett bejárni a gyárba, meg amúgy sem volt ott semmi keresnivalóm. Néhányszor ugyan már jártam bent, de ilyen sok időt még nem töltöttem ott. Nagyon tetszett minden, bár kicsit félve lépked az ember, a ládák is olyan helyen vannak, hogy kicsit féltem, mikor szól rám valaki, hogy mit nyúlkálok ott. Nagyon tetszett minden, köszönöm. :-)

Bala1 2009.10.25 13:04 - Megtaláltam
Hát ez a hely főleg 5 éves kisfiúnknak tetszett...néhol mint egy kísértetváros, tele rejtéjes dolgokkal. Vajon mit rejthet egy-egy lyuk
a falon és milyen mélyen lehet lenézni egy pincehelyiségbe. Szerintem szuper gyerekkel. Ötletesek a rejtések. Nagyon kalandos volt. Köszi

bigmick 2009.10.25 11:08 - Megtaláltam
Érdekes túra volt a múltba.
BigMick, Iza


88pebo88 2009.10.24 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Nagyon érdekes hely valóban, érdemes ide ellátogatni egyszer, bár lehet, hogy elég lenne csak 3 vagy 4 ponttal bemutatni; profin megszervezett pontok! 'Kedvenceink' a jó kis munkásszállók =D

madarasz.peter 2009.10.24 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Előző este marhapofát főztünk bográcsban így hát másnap nekivágtunk. Az első pont levadászása után frissítettünk az Arany izé kocsmában, ezt az utolsó után sem mulasztottuk el. A gyárban jó nagyot sétáltunk amerre kellett, tetszett, nekem különösen a feliratok...

Csapat: Judit, Dönci, Lassu, Alfi, Livi, Viki, Robi, Béla és én

Illetékes vagy?Az meg hol van?
Még jó, hogy október van...Gyülekeztünk...
Hol?Győz a természet...
mobela 2009.10.24 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Jó a túra, nagyon ötletesek a rejtések. Simán végig lehet menni kisgyerekekkel is.

Lassu 2009.10.24 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Madival meg Bélával.

Evab 2009.10.22 18:08 - Megtaláltam
Köszönjük.

zsakar 2009.10.22 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Szerencse, hogy sötétben mentünk, mert így kevesebbet láttunk a Csepel Művek pusztulásából. Köszönjük.

Piriloro 2009.10.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
A 2. pontot hosszas keresés után megtaláltam, de a jelszó második része alternatív.

Fil 2009.10.08 17:45 - Egyéb
Az első pont újra a helyén, a láda kereshető! Kellemes időutazást :)!

 
Foltos Foxi 2009.10.08 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
200. Ládánk! Kb. egy hónapja elkezdtem, de idő hiányában nem tudtam befejezni. Ma sikerült. Nagyon tetszett!!

 
Dudika 2009.10.03 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltam Köszönöm a rejtő útbaigazítását .....kellett ,hasznos volt.
Jó rejtés , a pontok megtalálása után még egy kis plusz sétát is tettem a területen a fotók kedvéért. Valamikor a nyolcvanas évek elején már jártam itt hivatalból, de akkor még a főkapun is nehéz volt bejutni hisz egy stratégiai üzem volt. Én csak gyalogosan vagy autóval ajánlom a keresést mert az első próbálkozásom idején a kerékpáromba egy gumiba már a főkapunál hat /6/ tüskét szedtem össze. Viszont ezt a keresést mindenkinek tudom ajánlani mert különleges a környezet. Klasz , csendes szombati barangolás volt.

CzPeet 2009.09.27 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.43
Hátborgongató hely :) De jó értelemben.... szinte láttam magam előtt a működő gyárat és az ott dolgozó munkásokat :)
Hihetetlen :)

JohnnyJoker 2009.09.27 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Becserkészve....
Nagyon retro. Egy másik dimenzió.
Köszi a rejtést.

Tompika23 2009.09.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
:) MEGVAN, nem is tudtam h Csepelen is van vízesés :P

R.Guszty 2009.09.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Nagyon jól összerakott multi. Biciklis/autós ládázás. A 2. kérdésnél nem volt egység a csapattagok között, de egy gyors google-zás eldöntötte a kérdést.A 3. láda előtt sajnos leeresztett a hátsó gumim, és persze - ahogy lenni szokott - most derült ki, hogy a gumiragasztó ki/beszáradt, a tartalék belső pedig szintén tropa. Még elsántikáltunk a 3. ládához, ahol pillanatnyi habozás nélkül, egyszerre vágtuk rá a jó választ Ádámmal. Ezután Alízt hátrahagyva a mozgásképtelen biciklivel, kitekertünk az autóért, és innen kocsival kerestük fel a maradék két pontot. A 4. pont előtt megnéztük a GG-s és a .com-os ládát is.

iCe 2009.09.26 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Párommal (Nonával) jártuk végig az utat, ami által felfedeztük a Csepel Művek területét. Nem szaporítom a szót, mert nála jobban én sem tudnám leírni az élményt, mintha a számból vette volna ki a szavakat.
Az első pont kicsi felújításra szorult, de kézzel helyretettük, amennyire tudtuk.
Köszönöm a láda rejtőjének, hogy ilyen frappáns módon ennyire varázslatos helyekre kalauzolt el minket.
Jah és csont nélkül, gyalog teljesítettük. (ketten együtt összehoztuk) ;)

Nona 2009.09.26 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Hatalmas élmény volt a Csepel Művek területén barangolni! Szombat délután voltunk ott a párommal, így mindent fel tudtunk fedezni, kevés ember mászkált ott szerencsére. Nagyon élveztük az egészet, átsétálni a történelmen, látni a múltat és a jelent egymás mellett...Csepeli lakosként biztos nem jutott volna eszembe bent mászkálni a volt gyár területén, így hatalmas köszönet az elrejtőnek. A rejtekhelyek pedig nagyon ötletesek voltak, és a kérdések is tetszettek. Egész szombat délutáni programot és egy kb. 6 km-es sétát jelentett ez a multiláda, na meg sok romantikázást és fényképet a Csepel Művekről:)

Központi Csarnok...voltRégi tűzcsap
A vágány mellett kérjük vigyázzanakVagon
Központi útBiztonságos ez?!
Látkép... 
Tomi_Bp 2009.09.20 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
6/4

Drive-in

Nagyon jó kis láda volt!

Köszi a rejtést!

Master Retes!!! 2009.09.20 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.48
Gyalog igen csak nehézkes...

bogyóka 2009.09.20 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 1.48
Köszi

Murus 2009.09.20 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
[wapon beküldött szöveg]
Vasárnap délután babalátogatóba indultunk Csepelre, gondoltuk, itt az idő, hogy megkeressük ezt a multit. Az első ponton meglepődtem, hogy vajon mindenhol ekkora vmi lesz, a másodikat Cica találta meg, a 3. igen gyorsan előkerült, a 4. majdnem kifogott rajtunk, az ötödiket kicsit kerestük, de sikeresen meglett. Bevallom, nekem az jelentette a legnagyobb nehézséget, hogy a városi dobozoknál már hozzászoktam ahhoz, hogy látom, melyik utcában van a keresett pont, viszont itt a GPS-em vmiért egyetlen utcát sem jelölt. Közben megkerestük az itt lapuló com-os dobozt is. Murus és Cica

geolaci 2009.09.19 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.14
Snipermaster testvérrel közösen találtuk meg. Szerintem a terep a Quake 2 nevű számítógépes játék hangulatát idézi. Különösen a vége felé, nagyon jó!

Snipermaster 2009.09.19 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.39
Kodest barátommal együtt kerestük meg, mivel van egy olyan jó szokűásunk hogy a Csepel-szigeten együtt ládázunk! :)

Érdekes terep...

Utolsó pontnál belénk kötöttek hogy mit keresünk ott, mondván hogy múlt héten is kirámolták a raktárjukat...

kapunálDuna
Manka és Regi 2009.09.19 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.15
Meglett tobbszori on szivatas utan. Jo volt ujra erre jarni 15ev utan. Koszonom a rejtest.

cheoppy 2009.09.13 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Nagyon találó helyen van ez a multiláda sorozat, nekem tetszett a gyártelep, kár hogy nincsenek hivatalos turisztikai látványosságok (pl. víztorony túra vagy szétrozsdásodott csarnok séta), pedig lehetne benne potenciál. :)

Schmauder Tamás 2009.09.12 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.95
OK.
A környezet 1-es értékelése szabadon 5-ösnek is értelmezhető

MukiJames 2009.09.06 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Masodik nekifutasra sikerult teljesitenunk a ladat. Amikor legutobb megprobalkoztunk vele, a masodik ponton sajnos lukra futottunk, eltunt a kapszula. Ennek ellenere nem bantuk, hogy ujra fel kellett keresnunk a helyszint, mivel a hely hangulata magaval ragado.

Eredetileg VasG-ekkel kozosen szerettuk volna bejarni a multit, de ez sajnos nem jott ossze. A kerdes-valaszon alapulo elagazasok otlete nagyszeru. Szerintem egy kivaloan kivitelezett varosi multival lettunk gazdagabbak.

Erika, Muki

pistikata 2009.08.29 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Az első pontot már tavasszal megkerestem, de valahogy elírhattam a koordinátát, mert a másodiknál elakadtam.
Aztán pár hete a .comos csepel művel kádával együtt az első két pontot megkerestük.
Mivel tegnap lehalt a PDA-m, s az adatok abban voltak, így ma előlről kezdve mentünk végig Antoine barátommal. Szegény kapott egy defektet a bicaján, de tetszett neki a multi. Lehet, le is fordítjuk közösen :-)
Kellemes kerekezés volt, érdekes környezetben, köszi a rejtést!
(Habár a 2. ponton majdnem elakadtunk, mert pár hete még nem pont itt volt a doboz, ahol ma.)

Kerticsorbi 2009.08.28 20:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Nosztalgikus élmény volt. Köszönöm a rejtést.

LCSOKA 2009.08.25 17:15 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

Redteam 2009.08.20 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Szuper a rejtés és az ötlet :)
A harmadik pontnál meg kellett szakítanunk a keresést, mert két motoros a láda mellé ült le és nem is akartak onnan elmozdulni. Így közbeiktattuk a GCTAM ládát. Miután azt levadásztuk visszamentünk a Csepel Művekbe.
Már kezdett sötétedni, mire az utolsó pont meglett. Esti ládázásra tényleg nem épp a legjobb környék :)

beamspot 2009.08.15 21:00 - Megtaláltam
érdekes volt..

nagyfliszi 2009.08.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Nagyon tetszett, igazi kincsvadászat.
Köszönjük a rejtést.

bgecco 2009.08.09 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Hát ez igen jóra sikerült. Nagyon jónak tartom a kérdések alapján történő továbbhaladást. Igy interaktivabb, és gondolkodtatóbb. Akárcsak egy Wherigo játék. A hely szelleme magávalragadó.

b.zs. 2009.08.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
OK!

farkasék 2009.08.05 18:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2009.08.05 18:11 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

5N 2009.08.05 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Először is azzal kezdeném,hogy nagyon tetszettek a rejtések.Gyalogosan jártuk végig,amit egyáltalán nem bántunk,de autóval is lehetne,mert szerintem nem olyan vészes az út,legalábbis amerre mi mentünk.Nagypapám itt dolgozott,így valami kicsi emlékem van,de eléggé a múltba veszik.Talán valami május 1 vagy valami hasonló alkalommal be lehetett ülni a tankokba,meg akkor láttam először modell helikoptert ami repült.Persze akkor csak körbe körbe és nem lehetett irányítani,de attól is el voltam ájulva.

 
Fil 2009.08.04 20:00 - Egyéb
Karbantartás:

2. pont új rejtést kapott.
A koordináta nem változott, tehát aki itt tartott, pontosan ugyan itt folytathatja az útját.
Az autóval teljesítők álljanak le kicsit korábban, ne keltsetek feltünést a szűk utcában.
A koordináta pontos, viszont a sok reflexió miatt célszerű messziről tempósan megközelíteni, majd a továbbiakban ne hallgassatok a GPS-re, megbolondul a szűk utcában, képes 20 méterekkel is arrébb küldeni később.

halaszkiraly 2009.08.01 13:30 - Megtaláltam
2-es pont Fil segitségével, a többi tiszta.
Köszönöm, hogy megmutattad ezt az eltünőben levő helyet...

Attilacska 2009.08.01 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést és a 2 ponthoz adott segitséget.

3D 2009.07.27 19:15 - Megtaláltam
A kettes ponton a rejtő segítségét kértük, amit ezúton is köszönünk. Itt egyáltalán nem találtuk a dobozt. A többi helyen minden rendben, a leírás szerinti módon az összes láda/doboz a helyén van.
Ez tényleg időutazás volt. "Sajnos" nekünk a válaszok könnyen mentek, az első nekünk még belénk sulykolt tananyag volt, a többihez meg nem kell "öregnek" lenni. A rejtés és az ajánlott pontok átfogó képet adtak a helyről. A végére, mint az ilyen veszni hagyott helyeken általában, az emberen elhatalmasodik vérmérséklet szerint a depresszió vagy a tehetetlen düh: mennyi munka, szellemi, fizikai erőfeszítés eredménye pusztult itt el végérvényesen.
Nagyon tetszett a rejtés, köszönjük.

 
Digpalas 2009.07.26 17:05 - Megtaláltam
Nagy élmény volt ez a jól kitalált multi. A kivitelezés is tetszett, remekül kihasználta a rejtő a környezet adottságait. Lenyűgöző a gyár egykori mérete, a Duna-part kellemes meglepetés volt. Az egyik pont közelében fényképezés folyt, először kessertársakra gyanakodtunk, de nem, profi modellfotózás folyt az elhagyatott gyárépületeknél.
Megj. : A keresést múlt héten szombaton kezdtük el, akkor még megtaláltuk a 2.pontot. Ma visszamentünk, mert egy koordinátát valószínűleg elírtunk ( a gyár területén kívülre mutatott), de már nem találtuk meg a ponton a ládát, így kilogikáztuk a hibás koo-t.

 
Patics 2009.07.26 12:00 - Egyéb
Nagy nosztalgia érzéssel indultunk neki a multi végígjárásának. Bár én a Ganz Mávag-ban "nőttem" fel, ez is hasonló feeling.
Mindjárt neki is futottunk az első piros x-nek, sajnos Leninből nem készültem eléggé. Így azonban nyugodtan mentünk a második ponthoz, ahol véget is ért a kalandunk, ugyanis a palackot nem találtuk meg. A hűlt helyét, szerintem, biztosan megleltük. Próbáltunk telefonos segítséget de Filéket nem értük el. Így most itt tartunk.
Kifelé találkoztunk egy kesserpárossal, gondolom ők is hasonló eredményre jutottak. Na, majd legközelebb folytatjuk, ha pótolva lesz a második pont.

csg69 2009.07.21 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.44
Megvan :)

L-200 2009.07.19 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megvan.

parrish 2009.07.19 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Megtaláltuk!

 
Bubuka 2009.07.18 10:20 - Megtaláltam
Zergivel egy kis ebéd előtti ládázás.
Nagyon érdekes a hely. Olyan zegzugos, segítség nélkül simán el tudnék benne tévedni.

Zergi 2009.07.18 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Fogtam!
Bubukával terveztük, hogy nielőtt kitör a vihar, elkesselünk ide.
Hol van már, amikor az itt posztoló Lenin elvtárs zsíros kenyeret kapott a kezébe? Most a zegzugos utcácskák, épületek úgyszólván kihaltak voltak, így tudtunk haladni. De mi lehetett itt akkor, amikor itt teljes gőzzel folyt a (hadi)termelés?
Tisztelt Ládásztársak!
Rejtő általi instrukció alapján (köszi érte) közhírré tétetik és kidoboltatik, hogy a 4-es pontnál építkezés folyik. A félkör alakú épület átellenes felén találtok két "halszálka" közlekedési jelzőtáblát. Nos, az egyik tartóoszlopában rejtezik a pótjelszó igen talányosan.
Külön szót/dícséretet érdemel a jól kidolgozott rejtés-sor!
Csak megjegyzésként írom: egyszer sem futottunk zsákutcába...:)

SagiK 2009.07.18 10:10 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

bldone 2009.07.12 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Tökéletes láda, (számomra) rendkívül érdekes környezet.
Zag-gal és Bilbo-val vadásztuk le a ládát, a második pontnál sajnos a rejtő telefonos segítségére szorultunk, mert a jelzett helyen nem leltük a ládát, de korrekten ki lettünk segítve, és onnantól minden simán ment.
Vasárnap délelőtt kellően kihalt a hely egy jó kis fotózáshoz, sétálgatáshoz.

Zag 2009.07.12 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Nagyon hangulatos az egész gyár. Autóval hasítottunk végig bLaCkDoG-gal és Bilbóval, de sok helyen megálltunk nézelődni, fényképezni. A 2. pontnál nem találtuk a ládát, telefonon jeleztük a rejtőnek, akitől SMS-ben megkaptuk a továbbjutáshoz szükséges kérdést és a két koordináta párt.

GyárterületGyárterület
Kilátás a 3. ponttólKilátás a 3. ponttól
Kilátás a 3. ponttólGyárterület
GyárterületGyárterület
Gyárterület 
vakond87 2009.07.07 21:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltam. Fényképezni sajnos nem tudtam, mivel lemerülő félben volt a gép, így kímélnem kellett, hogy a jelszórészletek legalább le legyenek fotózva. A multi nagyon tetszett, a záróládánál lévő sikátornál bevallom féltem, mert már sötétedett és nem valami hívogató volt a hely, de azért csak erőt vettem magamon és amikor láttam, hogy nincs mitől félnem, akkor már nyugodtan keresgéltem a záróládát. Mai megtalált ládáim: GCBP56, GCTOKO, GCCSM, GCMET4. Köszönöm a rejtést!

imori 2009.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Király láda! köszi

Túrázó974 2009.07.05 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Nem bántam meg, hogy elkísértem Mike-ot!
Aki szeretne egy kis világvége utáni hangulatot, az munkaidőn kívül jöjjön, de azért nappal. (Éjjel, pláne egyedül, bátorságpróbának sem utolsó)
Szellemesek a kérdések. Az első ponton eltaláltuk a jó választ, viszont elsőre nem leltük az elrejtett kérdést, így elbizonytalanodva megnéztük a másik koordinátát is, de nem találtuk a piros x-et se. FELHÍVÁS: Valaki légyszíves fényképezzen egy piros x-et, had tudjam mit kellet volna látnom! Köszi.
Ui.: Aki nem különösebben szeret gyalogolni hozzon bicajt.

-Mike- 2009.07.05 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Lóri barátommal leparkoltunk a bejárat közelében, és amúgy rendesen, gyalog körbejártuk a területet. Még igy vasárnap délután is volt mozgás bőven, sőt kutyákkal is találkoztunk, de nem voltak harapós kedvükben. Az első ponton kicsit sajnáltam a fát, a csavarok miatt. A második pontot Gergő segitségével találtuk meg (köszi mégegyszer). A harmadik pontnál attól tartottunk, hogy nem lesz-e gond a megemelkedett vizállással, de nem volt. Negyedik, ötödik pont simán ment. Fél kettőtől kb. fél ötig kószáltunk a gyár területén. Én gyerekkorom óta szeretem az ilyen helyeket, ezért külön köszi. Ha nem lett volna a sok kocsi, tiszta Resident evil hangulatom lett volna :) Vagy Silent hill (hehe)
A jutalom egy fagyi volt a közelben...

Silent hillKoordináták
Saját viztoronySzendereg a robogás
ÁrnyékLáncok
arpi1970 2009.07.05 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.69
Hát, -nem semmi. Az ötlet nagyon jó, és a kérdések is. Különösen a 3. kérdés tetszett ami igencsak megmozgatta a fantáziámat... :-). Kétszer is magánterületre tévedtem, első alkalommal fapofával és magabiztosan közlekedtem így azt hihették, hogy ott dolgozom, mert nem kérdeztek semmit. A második alkalommal fennakadtam az őr rostáján, de amikor megmondtam, hogy mi a helyzet, teljesen pozitívan állt a dologhoz.

Astral! 2009.07.02 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Köszi a rejtést... gyalog a dögmelegben az útbaeső comossal együtt. De azért élveztem :)

bohrmann 2009.07.02 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Hihetetlen jó ötlet, végig élveztem a keresgélést. Bringával talán a legjobb bejárni a terepet, csak hétközben vigyázni kell, mert elég erős az autós forgalom.

Fil 2009.06.30 19:00 - Egyéb
A ládát kicseréltük egy új, jól záródóra. Új a logbook és a jelszó is változott.
Kérjük igyekezzetek ugyan úgy visszaálcázni.

VasG 2009.06.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Csepeli nagymultik hétvégéje #2
Amióta megjelent a multi, folyamatosan foglalkoztatott, hogy végig kellene járni. Ma végre sort tudtam rá keríteni, de az időjárás sajnos nem kedvezett, az első pontnál még csak dörgött az ég, a második ponttól már esett az eső is. A nézelődést, keresést mindez nem különösebben zavarta, a fényképezőt viszont nem akartam áztatni. Utólag átgondolva nem is baj, ezt a hangulatot nem lehetne fényképekkel visszaadni, ide el kell menni. Naponta eljárok a főbejárat mellett a HÉV-vel, de csak most merészkedtem be először. A sorozat kivitelezése nagyon tetszett, jók a rejtések és a kérdések. Köszönöm, valóban egy élmény volt!

 
jociandi 2009.06.27 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Tetszett, köszönjük. Jó volt ez a kérdezősdi, a piros keresztek felhasználásán nevettünk. Felavattunk két geoszüzet is.

A 2. pontnál hívtuk Filt, mert elakadtunk, köszönet a segítségért. És ugye milyen kicsi a világ, kedves Fil? :)

A logbook sajnos nedves. Az utolsó pont ládáját nem találtuk meg, pedig kerestük.geforg 2009.06.27 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Hát nagyon érdekes volt!!Mi autoval csináltuk végig,csak lassan kell menni.Nagyon magassan van a Duna most,elég félelmetes volt.Tényleg a régi rendszer maradvényai!Kár hogy csak maradvényok részben!Kőszőnjűk a rejtést!!!Geforg és családja

Megtartom!Egy kis utca.
Gyakorlo terem? 
Apexsek 2009.06.25 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Egy másik ügy kapcsán jártam a környéken, s gondoltam felkeresem barátom multiját.
Az 1. ponton helyes választ adtam (hiszen nekem ezt még tanulnom kellett), ám a 2. pont csak nem lett meg.
Gondoltam, biztos a Vista-m ugráló pontossága a ludas, vagy mégis rossz volt a válasz?
Elmentem a másik megoldáshoz, de itt se jártam sikerrel.
Felhívtam a rejtőt, akivel értekezve úgy véltem, elsőre jó helyen voltam, csak egy a susnyásra vonatkozó mondata zavart.
Ahol én voltam, ott semmilyen bokor nem volt.
Viszont minden más stimmelt.
Ajjaj, akkor valószínűleg eltűnt... :-((((((((
A rejtő újabb hívásomra megadta a kérdést, amit itt kellett volna találnom.
Ez is könnyű kérdés volt, irány tovább.
Gondoltam, készítek néhány képet, s elküldöm Fil-nek, hogy tényleg jó helyen jártam-e?
Elkészült a két kép a romos házfalról, mikor megjelent egy fickó, s az iránt érdeklődött udvariasan ugyan, morcosan, hogy mit is csinálok itt?

Próbált erőből tárgyalni, de mikor látta, hogy nem nagyonhatott meg, s felmérte, hogy összehajtogatom, ha sokat ugrál.
Ki akarta töröltettni az egész fényképezőgépet, de mondtam neki, hogy meg se próbálja kitörölni a sajátfotóimat.
Végül a békesség jegyében megengedtem, hogy a saját kezével törölhesse ki a két db helyszínen készült képet.
Ettől megnyugodott.

A továbbiakban könnyen és simán vettem az akadályokat a multi állomásain.
A kérdésekre mindig jó válasz született, de megelőzvén a visszatéréseket, biztos-ami biztos alapon mindig útbaejtettem a zsákpontokat is.

A 4. pontnál megjelent a rejtő is a családjával.
Mellesleg épp ennél a kérdésnél adtam rossz választ...
:-))))))))
Az épp szülinapját ünneplő kislányuk meghívott vendégségbe, hogy kostóljam meg a tortáját, s nézzem meg, hogy görkorizik (ma tanult meg).

Ők elmentek a közeli új ládához, én meg a záró ponthoz, hogy majd ott találkozunk újra.
A célhoz közeledve egy helyen megakartam várni a zoom-olás után, hogy felálljon a térkép, de egy idősebb férfi szólt, hogy ne menjek tovább!
:-)))))))
A ládikó meglett, s közben Fil-ék is befutottak (pontosabban gurultak).
Még egy kicsit beszélgettünk a segítőmmel, s utánna a Filékhez vettük az irányt.

A rejtőékhez érve kaptam a szülinapi tortából, a háziúr pálinkájából (megemlékeztünk az előző napi 20:20-ról...), s később se hagyták, hogy kiszáradjak.
A háziasszony a torta után akkora adag whiskiey-t tett elém, hogy csak na...
:-))))))))
Sokat beszélgettem a családdal, de már közelgett a vesztem!
Hááát, nem godoltam volna, hogy az egésznapos mászkálás után egy kb. 30-40m-es folyosón fogok kimelegedn!
:-)))))))
Viki segített benne:
Sokat fogocskáztunk, Viki megmutatta hogy korizik, majd nagyon tetszett neki a pörgetős játék is.
Huhh, jól megizzadtam!

Ekkor ért Csepelre a hatalmas vihar süvítő széllel, s rengeteg esővel.
Fil-el, s Vikivel az erkélyről néztük az ítéletidőt.
Jó volt látni, hogy nem indultam még haza!

Még sok játék után a háziasszony még finom vacsorát is készített nekünk, aminek én agglegény férfiú igazán örültem!

S a napnak még nem volt vége!
A családapával, s ifjú lánykájával még egy társasjáték is belefért, amit már igen későn fejeztünk be, de szerencsére még könnyen hazaértem szárazon.

Köszönöm Fil-nek, s családjának az érdekes multit, s a vendéglátást!

Vége...

adams 2009.06.23 19:00 - Megtaláltam
.

ssophie 2009.06.23 19:00 - Megtaláltam
később

ghiago 2009.06.20 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönjük, nagyon jó láda.

jalso 2009.06.18 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Nagyon jól és szellemesen megalkotott multi egy hatalmas ipari múzeumban. Szerencsésen választottam a péntek délután 5 óra utáni kezdő időpontot, mert kutatásaimban lényegében senki sem akadályozott, a terep legnagyobb része teljesen kihalt volt. Rögtön a második ponton megakadtam, de Fil telefonos segítsége (amelyért hála és köszönet) átlendített a nehézségeken, és onnan végig élvezetes volt a játék. Még ott is, ahol szakmai tudás hiányában éppen rossz pontot látogattam meg. Köszönöm a játékot.

Ládászok 2009.06.18 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.77
Ez bizony egy közös találat volt gezuci-val. Köszönöm a rejtést.

 
gezuci 2009.06.18 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.44
Keresés közben összefutottam a ladaszok egyik tagjával és együtt csináltuk végig. Nekem sok régi, jó és rossz emlékem fűződik Csepelhez. A csepel Művekre szerencsére nem vonatkozik egy rossz sem. Eléggé kuszának tünik ott minden. Talán az egyetlen hely ott ami tetszik az az erőmű, ahol már bent is jártam a munkám kapcsán.
Köszi a rejtést.

MatoBoci 2009.06.17 20:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Chubbyval, meglett. [wapon beküldött szöveg]

Ez a láda most igen megtetszett, főleg, hogy hosszú idő óta ez volt az első, ráadásul Chubbyval is régen voltam már:) Épp megúsztuk a sötétedést, de így is igen félelmetes volt a hely számomra, szinte semmi zaj, csak azok a halk neszek.. :) Ez most nekem egy 3x5-öt ért, nagyon köszi:)

Chubby 2009.06.17 20:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.51
CKár, hogy a Heineckenben nincs ck. Egyébcként fantasztickus :) [wapon becküldött szöveg]

MatoBocival jártuk végig, gyalogosan, és éppen a végére sötétedett be. Szegénykém nagyon rettegett a gyár sötét bugyraiban, és hát így gyalogosan nem is volt túl szimpatikus hely. No de azért csak végigjártuk :) A pontok nagyon ötletesek voltak, a kérdések is tetszettek. A környezet azért kapott "csak" hármast, mert ugyanannyira volt csodálatos, műszaki, gyárias, mint lepukkant, bizalmatlan és visszataszító. Köszönjük a rejtést, de nem ez lett a kedvenc helyem a városban.

Chubby

Áron 2009.06.17 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Barni és Áron meglelte...

Csaba & családja 2009.06.16 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.14
Számomra élszomorítóak az ilyen düledező gyártelepek. A rejtés nagyon eredeti, ha lehetne 6-t kapna.

fkmaster 2009.06.14 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2009.06.14 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
A 2.ponton a biztonsági őr már rutinosan magyarázta kollégájának, hogy kik vagyunk és mit játszunk itt. Velünk is kedélyesen elbeszélgetett, sőt még a rejtekre is utalt, hátha nem járunk sikerrel:) A 3.pontot a GPS és a PNA is elég nyögvenyelősen találta meg - itt egykerekező és gumifüstölő motorosok figyeltek félszemmel. Az utolsó pontnál kicsit tévelyegtünk, de meglett a ládika is és a felirat is.
Köszönjük a rejtést, ide tényleg nem jutottunk volna el geocaching nélkül. A hétvégi időzítés is jó ötletnek bizonyult, nem sokan zavarták a keresést.

Geri89 2009.06.14 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Meglett! Egy csepeli barátommal mentünk el megkeresni kétkerekű barátainkon. Ez a fajta megközelítés nem feltétlenül ajánlott főleg ha országúti gépe van az embernek (jelen esetben a montim defektes). A hely hangulata szenzációs, gyönyörűek ezek a raktárak, gyárépületek, itt tényleg jelen van a múlt. Be-be pillantottam egy egy ilyen csarnokba, elég monumentálisak. Megért ide egy ládát rakni, sőt pontosan egy multi ládát, és nem hazudok ha azt mondom, hogy még ez az 5 pont is kevés, hogy bemutassa a helyet.
Keresés közben kessertársakra leltünk akik szintén drótszamárral voltak.
Köszönjük a rejtést!
Geri89

mucik 2009.06.14 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Nagyon jó kis multi!!! Mindent sikerült elsőre eltalálnunk! Fiatal kessertársakkal üldöztük egymást, mindenki biciklivel. Nagyon nagy élmény volt. Köszi a rejtést.
Mucik

stratomi 2009.06.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megvan!

Angus_Podgornij 2009.06.14 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
500!
Nagyon tetszett ! Az első pontnál rögtön találkoztunk Csuhással és mivel nem nagyon találtuk az infot, benyitogattunk ide-oda : mintha megállt volna az idő, a korláton még ott volt az évtizede odadobott kabát, a salak készen állt a szállításra, a kezelőgombok várták hogy beindítsa valaki a szalagot.... Ilyenkor rögtön eszébe jut az embernek a Sztrugackij fivérek Stalker című könyvében leírt Zóna... Kicsit reménykedtünk, hogy még a kommunizmus kísértetével is találkozunk esetleg, ahogyan belengi.... A kérdések-korunkra való tekintettel- nem voltak nehezek, sőt az egyik helyen kiderült, hogy egy pont olyan tárggyal rendelkezünk hátizsákilag, bár a csekkolás a tárgy beltartalmának részleges megsemmisülésével járt :) Gyalog jártuk végig, mindenképpen így az igazi ! Véletlenül berongyoltunk valami erőműbe is, ahonnan kiebrudaltak... Gratulálunk, érdekes helyszín, jó rejtés, kiváló ötlet !

Föl, föl...Detti?
LEOUFO
Nincs keresztforgalomárnyékok
líra csővelFöl, föl...
Víz, toronyJövőkép?
Csuhás 2009.06.14 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.30
Nagyon jó! A wapos segítséget ha lehet inkább ttotídrof (fordított) írással kérném, mert a gps-re töltve a jelenlegi olvashatatlan. Pedig elkél ott a segítség. A második pontnál, palackot, vagy dobozt kerestem, fel is adtam volna ha következő csapat nem segít.

Csuhás

Képek az ipari tetemről..
Angus_Podgornij 
irmatyi 2009.06.11 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Nagyon jó, ötletesen kitalált, nagyon jól elkészített multi. Gratula !
Kösz !!!

Woodoo 2009.06.08 19:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Nekem nagyon tetszett! Végre egy nem szokványos multi!
Somával és Zozmival karöltve. :)

Somahaver 2009.06.08 19:56 - Megtaláltam
+ van! Woodoo és az Öcsikém segítségével!!

Soko 2009.06.07 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.79
2/2. Budapesti szürkítés bringával 58 km szép napsütésben, majd kiadós esőben közben első hátsó defekttel. Az első pont hamar meglett. A másodikat sokáig kerestem sikertelenül és csak segítséggel lett meg. Utólag mindenkinek köszönet érte. Keresés közben az első kerék leengedett az eső pedig eleredt. A végén örültem, hogy túl vagyok rajta.

Heni&Gábor 2009.06.07 12:15 - Megtaláltam
A második pontot sokáig kerestük (pedig a kordináta tuti), végül Fil telefonos segítségével meglett (köszönjük). A többi ponttal nem volt gond.

Fazék 2009.06.07 09:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
100. megtaláló. Lehet lezárni a fotópályázatot :)
Kellemes vasárnap délelőtti napsütésben lányommal kerestük. Profin megcsinált láda, egy helyen a piros X-et is leellenőriztük. A 2.-es pont nagyon (jól) el van rejtve sokáig kerestük, bár a koordináta pontos. A végláda meg még jobban el lehet rejtve, mert azt nem is találtuk meg, csak a jelszót.

asfroolez 2009.06.07 01:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
megvan!

Fil 2009.06.06 12:00 - Egyéb
Karbantartás.
2. pont újra kihelyezve, valóban hiányzott.
Bocs a kellemetlenségért.
---------------------------------------------------
Segítség:
Néhány pont, (mint ez is) olyan helyen van, ahol a magas épületek és a keskeny utcák pontatlan vételt okoznak.
A GPS-ed a viszonylag nyiltabb terepről jó helyre visz, igyekezz gyorsan beazonosítani hol lehet.
Amikor már a helyszínen vagy, képes 20-30 méterekkel arrébb, ide-oda küldözgetni a műszer (ne dölj be neki).

efery 2009.06.06 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Köszönöm a rejtést, és Fil, meg Scooby papa segítségét! A 2-es pont léggé vált, többen sem találtuk. Kesser "kommunista szombat" volt a mai nap :-)). Egy sajnálatos, de valós időutazás. LÁTNI KELL! A rejtés módja ötletes. Egy kicsivel többet töltöttem a ládázással, mint ami a log-ban írva vagyon, nekem 18,8 km (!) lett a csiganyálam... És készült 250 fénykép... No nem a rejtés a hibás, de nem tudtam kihagyni a "tájat". És a "meleg" üzemeknél még nem is nagyon jártam, úgyhogy biztos még 1-2 nap CsVM-ben tötött idő! Még egyszer köszönet Fil-nek! (Természetesen nekem is a 4. pont lett meg előbb, de becsületből -Fil SMS-e után- megkerestem azt a pontot is! MEGÉRTE!) Egyébként ez volt a 99. ládám, a 100. a 100-ik lesz!

CsövekHa a daru az út fölött dolgozik...
CsVMÓvóhely - egy a sok közül
ElhagyatvaEzt látja a mozdony
Vigyázz! Vonat járatSzerelőcsarnok
Virágoskert :-)Víztorony a gyárban
Forradalmunk vezetője a munkásosztályIsten, segíts! Ha tudsz...
N.Zs. 2009.06.06 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
efery, bcs723 és SirLes társaságában egy darabig.
Ma csak kettesben csavarogtunk, a gyerekek eközben streetball-oztak. Apa egyébként igen jól ismeri a környéket, évek óta ide jár cégekhez. A rejtő segítségére volt szükség a 2. pontnál, és segített is! Köszönjük. Innen a GCKDO multihoz mentünk, ahol megtudtuk egy idegenvezetőtől, hogy honnan ered a Csepel név. Árpád vezér lovászát hívták így. Állítólag. Még nem néztünk utána....

ez akármi is lehet
 
bcs723 2009.06.06 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.09
Hááát kalandos egy cache volt ez... Az első ponton megtalált koordinátán legalább fél órát keresgéltünk, de csak nem találtuk a második pontot. Keresgélés közben újabb "kollégák" is megjelentek (Efery, Kötelek, SirLes), de együtt sem jutottunk sokkal többre, ezért közösen a rejtő segítségét kellett kérnünk. A telepen az embernek olyan érzése támad, mintha visszament volna az időben. A jelszó lehetett volna kicsit ötletesebb is...

SirLes 2009.06.06 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.98
Utolsó alkalommal kellett szombaton Budapestre iskolába hozni a lányomat, végre vége az iskolaévnek! Nekem is fárasztó volt, bár ennek köszönhetően Budapestet szépen kiszürkítettem. Mivel Csepelen is volt ma dolgom, adódott ez a multi. Igazából biciklin szerettem volna teljesíteni, de most nem volt rá lehetőségem, 4 keréken teljesített találat lett belőle. Az első kérdés ravasz, de a 2. pontra érkezve biztos voltam jó helyen járok, mert geocacher tömeg fogadott. A mikro eltűnt, de szerencsémre Scooby papa nemrég abszolválta a pontot, így telefonos segítséget adott. Hála neki, tovább tudtam folytatni és rögtön a 4. ponttal, mert a 3. koot nem tudta. Így kicsit rövidítve, gyorsan meglett a láda.
25 évvel ezelőtt, egy hónapig, nyári munkán dolgoztam a Csepel Művekben, ahhoz képest most nagyon le van pukkanva.

Gyros 2009.06.03 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Az első kérdés kivételével tudtam mindre a választ, így hamar meg is lett volna, hacsak nem akadok el a második pontnál.. Petiba segített mit is kellene keresni az oszlopoknál, de így sem lett meg. Végül megadta a köv. koot, köszi! Vagy én voltam béna, vagy a cucc tényleg nincs ott.

A Csepel művek területe amúgy nem új számomra, sok új cég bérel itt helységeket, raktárat, néhánnyal kapcsolatban vagyok, szoktam ide járni.

BejáratHelytelen válasz! :)
Vízesés :)Azt hittem ez a doboz, de nem :)
Senki nem jött :(Helyi legszebb lépcső :)
DonRazzino 2009.06.01 23:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Közepesen félelmetes csak éjjel :) , autóval könnyen végigjártuk. Megfelelően lámpákkal felszerelkezve, egyszerű találatok, főleg, hogy a koordináták pontosak. Köszönjük!

Kukucsi 2009.06.01 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Nagyon tetszett.
Köszönjük!

petiba 2009.06.01 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönjük. [wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett a rejtés. Különösen a vége szellemes.
Érdekes volt végigtekerni Kukucsival a pontokon. (Azért örültünk a nyugodt, ünnepi napnak.)
Valószínűleg még visszajövök (pl. kisvonatot) fotózni.

comp@ss 2009.06.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Nagyon ott van! Kedvenceim az ipari műemlékek! Időutazás a javából, sok fénykép, és néhányszor odavert alváz. Olyan alakok mászkáltak...

Jók a kérdések, de azt a bizonyos sörmárkát (a parton) nem így írják!!! Kupak is volt a láda mellett.

Köszi! Nagyon tetszett!!!

Scooby 2009.05.31 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.60
Mozizás helyett, mivel nem kaptunk jegyet...
Az első ponthoz nekünk is kellett néhány perc, pedig igazán könnyen észrevehető. A 2. pont kocsiból kiszúrva. A 3. pontnál kellett megint keresgélni, de meglett. A 4. szintén könnyen. 5. pontnál alternatív jelszót használtuk. Ötletesek a kérdések.
Mi autóval jártuk be, szerintünk sima ügy, pár éve szinte minden pesti út még ilyen volt :-)
Köszönjük a rejtést.

sereva 2009.05.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.24
Megtaláltuk.Figyelmetlenségemnek köszönhetően a rejtő segítségét kellett kérnem.Nagyon köszönöm.A látvány nagyon lehangoló,de a rejtés nagyon ötletes.Köszönjük.

katika 2009.05.30 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
ok [wapon beküldött szöveg]
Apukám több, mint 40 évig dolgozott Csepelen, ezért igazán örömmel jöttünk Csepelre.
Az 1. pontot sokáig kerestük, mire meglett. Azt hittük a többit is ilyen nehéz lesz megtalálni, de szerencsére nem volt semmi gond. Kivéve, hogy a végén a ládát nem találtuk, ezért maradt az alternatív pont. Köszönjük!

 
sirgalahad 2009.05.28 06:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Rozsdás csőben mélyen belül
Motoszkál a múlt idő
Sirgalahad nyeregben ül
Bejárja a multit ő

az ég felémelyik hova és mit
megrogyvacsendélet
hőhatásőrizték is
égetésre várvafigyelem!
DBell 2009.05.26 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.54
megvan

x16xel 2009.05.26 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Megvan.

Főkapu 
pörsing 2009.05.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Megtaláltam

petika 2009.05.24 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
A kezdőponton a táblát Mariann fedezte fel. A 2. pont megtalálása tartott a legtovább, mert a műhódjelek sokszor bizonytalanok voltak, egyszer átküldtek a szomszédos utcába is, de végül a leírásban levő segítséget is igénybe véve sikerült. (Majdnem ott volt ahova először mutatott a GPS :-)
A kérdésekre tudtam a választ, így - bár nem kellett kitérőket tennünk - 5.1 Km-t sétáltunk. A 3. pont megkeresése előtt egy kicsit élveztük a Dunapart látványát. Az új erőmű üde színfolt a lepusztult környezetben. Kár, hogy így elenyészett a valaha szebb napokat látott terület. A 4. ponton nagyon ötletes a dobozka álcázása. A záróládánál a GPS megint bizonytalankodott egy kicsit, és miközben nézelődtünk, a kerítés túloldaláról minket figyelt egy úriember, ezért várakoztunk egy kicsit, hogy ne legyünk feltűnőek. Az úriember néhány másodperc múlva megszólított:
"Elnézést, Önök is keresnek valamit?" Azt hittem egy másik geokesingelővel futottunk össze, és rá is kérdeztem, hogy talán ő is ugyanezt keresi. Meglepetésemre azt kérte áruljuk már el mit keresünk, mert mostanában olyan sokan járnak errefelé és szeretné tudni milyen játékban veszünk részt. Röviden elmondtam neki, hogy miről van szó, megköszönte a tájékoztatást. Amikor kisétáltunk a főkapun akkor ment el mellettünk és az autójából barátságosan integetett.
Nem is gondoltam volna, hogy az egykori Csepel művek területére itt be lehet jönni és szabadon lehet sétálgatni. Magamtól biztos nem jutott volna eszembe idejönni. Köszönet a lehetőségért!
Mariann, Petika

u.i.: Utólag megnéztem ezt az oldalt és meglepődve láttam, hogy a mai napon kik ünneplik névnapjukat. :-)

Azért a gyenge műholdjel is idevezetettFelújított emeleti rész
TartályokErőmű
Itt van valami!Vezetőállásban
TrabantJelszó a GPS alatt :-)
zöldfülű 2009.05.24 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

TeccceTT

Utoljára akkor jártam errefellé, amikor az acélváros fénykorában idelátogatott nagyonfontosszovjetelvtárs (hát ugyebár ebből tudható, hogy nem tegnap volt) Ahogy az kell: utak lezárva, mindenki moccanatlan még a járdákon is, stb., amikoris jött egy kutya, "aki" kutyába sem vette a tiltásokat... Elég vicces volt, ahogy a nagy csendben-rendben 3 rendőr kutyafuttában próbálta meg jobb belátásra bírni a rebellis ebet :)

Köszönöm a rejtést

Út-közbenÚt-közben
Út-közbenÚt-közben
Út-közbenÚt-közben
Avranella 2009.05.24 10:29 - Megtaláltam
Heureka! :) Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Fil 2009.05.23 18:16 - Egyéb
Az utolsó logképeket látva, ismét felhívom a figyelmet az omlásveszélyes öreg épületek, karbantartás és használaton kívüli létrák balesetveszélyére.

Ismétlem a leírásban is kiemelt részt:
Minden pont szabadon megközelíthető, nem kell zárt területekre, épületekbe bemenni, sem kerítést, létrát, tetőt mászni, korláton átbújni, nyitott aknába lemenni! Ha sorompóval, kerítéssel, tolókapukkal lerekesztett, lezárt utcába jutsz, akkor bizony kerülnöd kell.

zoli 2009.05.23 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Baráti társaságban, bringával kerestük fel a pontokat. Nehezítésként az első pont után defektet szereltünk :-) A kerítések megtréfáltak. A Pocakrakóban megkóstoltuk a palacsintákat, jók voltak. Érdekes volt végigjárni a területet, köszi a rejtést!

Jenő, Tomi és Zoli

Defekt :-(Tomi keresgél
Erőmű:-)
EnyészetA negyedik pont felé
iloilo 2009.05.22 18:00 - Megtaláltam
Hát ez nagyon jó volt... A tegnapi sikertelen kísérlet után, ma simán meglett a 4. pont is. A jelszó mellett túlóráztak, így a nagyobb dobozról olvastam le a feliratot. :-)
Amúgy tényleg tetszett amit láttam. Néhány szerkezetnél elgondolkodtam hogy vajon mi a fenére használhatták.

Zsiráf 2009.05.21 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.04
A '90-es évek közepén jártam már néhányszor erre... Akkor még nem volt ez a lazaság. In-Kal Security az volt...
Most meg kellemes csavargás. A főkapu körül nagy volt a forgalom, talán a sokaknak ekkor ért véget a munkaidő? A 2. és 3. pont között volt kis gondom az út megtalálásával. Kicsit furcsán értelmezik errefelé a zsákutca fogalmát... Elnézegetve épületeket úgy éreztem, hogy az utolsó tatarozás még a II. vh. előtt lehetett... Duna part... Budafokon voltam gyerek. Onnan valahova ide érkezett a Szende átkelőhajó... A 3. pont doboza kicsit meglepett. A végállomás dobozának mérete szintén... Valahol a 4-es állomás közelében van két kibelezett mozdony. Olyan szomorú látvány. És olyan jellemző e helyre... Talán a gyár egy részéből panoptikumot lehetne csinálni az utókor részére. Míg van miből kiindulni...

placc 2009.05.21 13:30 - Megtaláltam
Nagy élmény volt, a szocialista szellem ott lebegett minden sarkon...
TFTH.

dilinger2 2009.05.20 19:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.70
Nagyon király a hely! Köszönöm a rejtést. Retro hangulatom támadt.

sania 2009.05.20 19:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Szenzációs! A régi termelési gyakorlatokat juttatta az eszembe :-)

..
. 
Marvin 2009.05.17 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Mivel a 4. pont eltűnt, a rejtő telefonos segítségével meglett. Nagyon élvezetes multi, különös hangulata van a gyárnak. Biciklivel nem volt vészes a kátyúkat kerülgetni.

szaboist 2009.05.17 18:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
IDE KELLETT LÁDA! A játék a játékban pedig még érdekesebbé tette a keresgélést, időutazást!
A negyedik pontról eltünt a láda, így Fil-t hívtuk, aki nejével a szó szerinti telefonos kérdés-felelek után az 5. pont koo-ihoz segített, mint egy igazi kvízben! Az 5. ponton kicsit ugrált a GPS, de azért sikerült, meglett a ládika! Dupla köszönet a rejtőnek és családjának, akik utazásukat megszakítva tovább segítettek minket!

 
astacus 2009.05.17 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Dél-pesti kerékpáros ládázás Sorexszel és Zicsával III.

Erzsébet felől érkeztünk a tetthelyre. A felvezető feladatot is szellemesnek találtuk, nem kis büszkeséggel konstatáltuk, hogy a kérdéseket meg tudtuk válaszolni. Volna, aki ezt a korunknak tudná be. :)

A gyárkomplexum rendkívül érdekes, már csak a méreteiből fakadóan is. Utólag megnéztük, és arra jutottunk, hogy Budapest összes nagyobb közparkja együtt beleférne. Hangulata csaknem az eredeti, bár a sok rezidens cég miatt nem tűnik teljességgel múltbelinek. A kockakő és sárga keramitburkolatok és azok minősége azonban garantáltan nosztalgikus érzéseket kelt, bár kerékpárral kicsit fájdalmas menni rajtuk. Jó érzés volt a nagyszámú kerékpáros céget látni. A hőerőmű pedig már méreteivel is meggyőző. Vicces volt a sok próbaterem is. Fiatalkoromban egy újpesti gyárban és a felszámolt Goldbergerben próbáltunk hasonló körülmények között.

A GPS megviccelt, ezért a második pontot hosszas keresgélés után találtuk meg, utána már csak a negyedik pontnál akadtunk el, immár Dr. Ladáékkal, kollektíven. Miután Zicsa már csak a bokájával lógott ki a csatornából, egyet kellett értenünk azzal, hogy a láda eltűnt, ezért közös telefonos segítségért folyamodtunk. Ezúton kérek még egyszer elnézést a rejtőtől a vasárnapi zavarásért és köszönöm a segítséget. A végső láda is telitalálat volt, köszönet a rejtésért. A két kerékpáros csapat ezután szétvált, mi még ellátogattunk a Tamariska dombhoz.

Dr.Lada 2009.05.17 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Jó kis multi. A 80' években 2-3 alkalommal bejutottam ide, akkor is lenyűgözött a hatalmas gyárterület, melyben akkoriban menetrendszerinti busz is járt. Most újra megnéztem. A 4. pontig simán eljutottunk hiba nélkül itt viszont kb 3/4 órát töltöttünk, mert eltünt a koo, egy ideig kerestük azután rájöttünk, hogy nincs, viszont otthon nem írtam fel a rejtő számát. Megpróbáltam ismerőseimet hívni hátha valaki net közelben van és megnézi nekem a rejtő számát, de senkit nem értem el, ekkor szerencsénkre találkoztunk egy felkészültebb kesser csapattal akiknél megvolt a rejtő száma. Míg én a bringám defektjével bajlódtam ők is körülnéztek, majd a rejtőtől kértünk segítséget. Az 5. pontot együtt kerestük fel.
Néhány kép, hátha valamelyik befér a fotópályázatba.

Víztorony első részVíztorony második rész
A már újjáépített és a még pusztuló részKéményerdő a hely egyik jellegzetessége
TáblaVízesés, igaz ipari:)
Tábla 2Formatervezett vasbeton villanyoszlopok
Vörösszőnyeg helyett:)Darú persze ipari:)
MozdonyBunker ajtó sörreklámmal
jspanyik 2009.05.16 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Volt egy kis szabad időm és ez lévén a legközelebbi lehetőség, úgy döntöttem, hogy sétálok egyet a magyar ipar volt fellegvárában.

A kellemes időben, ha már itt vagyok lássak is valamit, gyalogosan vágtam neki a távnak. Tetszett az ötlet és a kivitelezés is, de sajnos nem sikerült a végére jutnom, mert az ötödik pontról eltűnt az információ. Mivel nem, rendelkeztem a rejtő telefonszámával, csak hazaérve állt módomban segítséget kérni.

Köszönöm a rejtést és a jelszót!

VP 2009.05.11 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Munka utáni séta.
Bár egyetemista koromban, a 70-es évek legvégén sok gyárban jártam, itt még nem voltam. Egy város a városon belül. Főleg a 2. és 5. pont környéke tetszett.

Vándor Csillag 2009.05.10 23:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Éjszakai autós ládavadászat. :) Remek volt! Senki sem zavart minket, gyorsan, könnyen megtaláltuk a pontokat. A kérdéseken jókat nevettünk. A rejtések ötletesek, ügyesek. Elhagyatottnak és kisértetiesnek tűnt az egész, mégis érdekes volt a múltban bóklászni egy kicsit.

Mr Bean 2009.05.10 23:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.78
Megvan!

ÁZSI 2009.05.10 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.85
A mult egy érdekes fejezete, ötletes rejtésekkel. Köszönjük

 
Zsolesz 69 2009.05.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Köszönjük

divemaster 2009.05.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.96
Meglett, köszi.

boribon524 2009.05.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.79
Hm, mit is mondjak, kissé retró volt a feeling valóban, de nem szólt olyan nagyot.

guppik 2009.05.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Először sajnáltuk, hogy nem autóval mentünk be a gyár területére, de aztán a séta közben egyre inkább értékeltük az érdekes (bár időnként lehangoló) látnivalókat, köszönjük!

Fil 2009.05.10 12:30 - Egyéb
A 2. pont áthelyezésre került az egyik üzem kérésére.
Minden rendben kereshető!

Ezúton is elnézést kérek az üzemtől azon (ha jól számolom) 7 játékostársunk nevében is, akik az elmúlt 2 hét során munkaidőben jártak a területen és ezzel zavartuk önöket a napi teendőikben.


Palazsu 2009.05.10 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Belga-Tibó-Levin társaságában. Közben a rejtővel is találkoztunk, aki épp láda karbantartásra érkezett.

Levin 2009.05.10 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Belga és Tibi segítségével Palazsuval jártuk végig a multit. A kettes pontnál elakadtunk, de mivel Belgáék már jártak itt, ez nem jelentett problémát.
A gyárat korábbról már jól ismerem, így tudtam mire számíthatok. ennek ellenére jól éreztem magam, igazán remek, jól kigondolt városi multi ez.
Amikor végeztünk, a kijáratnál még összefutottunk a rejtőkkel akiktől megtudtuk, hogy miért nem találtuk a kettes pontot. Ezután nem volt más hátra, mint az ajánlott pizzéria alapos tesztelése.
Jótanács: ne üljetek be éhesen...

Ntoni 2009.05.09 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Megtaláltuk!
Zsozsi, Fabio, Ntoni

Fil 2009.05.09 09:49 - Egyéb
Karbantartás.
2. Pont új palackot kapott.
"Valaki" szándékosan megrongálta, és eltüntette péntek délután 5 és 8 óra között.

nogacsalad 2009.05.08 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Örömládázás a "gyárban":
A mai napra (péntek, munka után) egyetlen láda megtalálását terveztük be, ám ez multi, és nem is szűk családi körben jártuk végig, hanem peterpan sporttárssal, valamint lányocskánk kis osztálytársnőjével, Rebekával. Hogy izgalmasabb legyen, a hely sajátos hangulata miatt este 7 órára tűztük ki az indulást, hogy ránk sötétedjen keresgélés közben. Vittünk almát, nassot, szomjoltót - no meg fejlámpát, és persze kalandvágyó Jumbo porszívónkat, "aki" mindenképp velünk akart jönni (1. fotó).
A láda ötlete (opciós pontokkal) nagyon eredeti, a helyszín megválasztásáról nem is beszélve. Egy kicsit tényleg olyan volt, mint egy időutazás a múltba.
Hogy valóban igazi élményben legyen részünk (és így is lett), gyalog jártuk végig az egyes pontokat, s közben figyelmesen nézelődtünk, serényen kattogtatva a fényképezőgépet. A kérdésekre többnyire tudtuk a választ, de azért felkerestük a zsákutca pontokat is.
Egy hőkezelő üzem nyitott kapuján át belesve láttuk, miként izzítják, majd hűtik le olajfürdőben az acél idomokat. Szóval éppen edzést tartott az acél az edzőteremben. Az egész látvány olyan volt, mint egy filmhíradó képkockái az ötvenes évekből mondjuk, valami ehhez hasonló hazafias narrátori szöveggel: ... a hőkezelő üzem munkásai fáradhatatlanul dolgoznak, hogy teljesítsék a normát, kivívva ezzel társaik és az egész magyar nép tiszteletét... Ilyet korábban sosem láttunk, tényleg csak a filmhíradókban, klassz volt! Aztán a munkások odajöttek hozzánk, s váltottunk is velük pár szót - miközben megszólalt egy légiriadóhoz hasonlatos sziréna, jelezve, hogy eltűnt az olajnyomás. "Putyin elvette a gázt" - mondták az emberek, tanúbizonyságát adva naprakész politikai tájékozottságuknak.
A 2. pontnál gondban voltunk, ugyanis sehogyan sem leltük a kapszulát, még a leírásban megadott segítséggel sem. Gyors telefon a rejtőnek, Fil-nek, aki mintegy 2 perccel később a helyszínre érve (ott lakik egy köpésre) megerősítette gyanúnkat, hogy a dobozkát megrongálták, a tartalma elveszett. Miután jól megválaszoltuk az aktuális kérdést, Fil odahaza előkereste, s SMS-ben megírta nekünk a 3. pont helyes koordinátáit. Így hál' istennek, folytatni tudtuk kalandunkat. Utólag is köszi, Fil!
Közben ránk sötétedett, s így persze még izgalmasabb volt a gyárépületek közt mászkálni. Itt-ott heverő, elhagyott autó dísztárcsák (ld. egyik fotó) jelezték az utak nem épp kifogástalan minőségét.
Felmásztunk egy - már eléggé leamortizált állaptban lévő - vasúti kocsira is, és a végén peterpan bevitt minket egy régi gyárcsarnok területére, ahol a szemétkupacok közt igen érdekes leletekre bukkantunk: videókazetták, személyes levelek jelszóval, fényképpel, amelyek a jelek szerint sosem jutottak el a címzettekhez. Nyilván lopott holmi...
Ládakeresés alatt, javasoljuk a következő dalok hallgatását: múltidéző hanganyagok
Nos ennek a ládikának egy óriási hibája van, mégpedig az, hogy nem mi találtuk ki :o)
Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy ez a mintegy három órásra sikeredett bóklászás a néhai Csepel Művek területén igazi élmény volt! Köszönjük!

Kalandvágyó porszívónk (balra) és ifjabb társa (jobbra)Hát...
Csábító ajánlat
Csacsogó kislányok (miénk a rózsaszín pólós)Akasztják a hóhért :)
Komoly versenyzőEgy vasúti kocsinál
Jól kinézek!Megvan!
A majdnem-nevem mellett állva
"Graffiti" 
peterpan 2009.05.08 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Egy furcsa véletlen folytán kicsit korábban tudomást szereztem az akkor még csak készülő ládáról. Történt ugyanis, hogy egyik este Fil a környéken rejtette el a Szellemjárót. Én már akkor is mentem egy nagy kört a terülteten. Időutazás-szerű fantasztikus élmény volt. Mint később kiderült a multi egyik pontját is érintettem ennek során.
Eredetileg stílusosan Május Elsején szerettük volna tiszteletünket tenni Nógáékkal, de csak egy héttel később tudtuk delegálni a bizottsági tagokat.
Rég nem üzemelő gyárról lévén szó, megfelelő egyéni munkavédelmi felszerelést viseltünk (lásd Nógáék fényképei), valamint beélesítettük kedvenc Jumbó porszívónkkat akinek vittünk egy társat is. Ők is jól érezték magukat, :) meg mi is. Már egy öreg órája énekeltük a mozgalmi dalokat, japcsi túristákat megközelítő mennyiségűt fényképeztünk de még csak a második pontnál voltunk. Kerestük, keresgéltük de csak nem lett meg. A rejtő bámulatos gyorsasággal a helyszínen termett és igazolta a hiányát. Röviden útbaigazított a következő pont felé és menet közben SMS-ben kaptuk a következő kérdést. Köszönjük a segítséget és az élményt Fil!
Véletlenül találtunk egy még üzemelő hőkezelőüzemet, ahol épp vasat izzítottak, majd hűtöttek le olajfürdőben. Tényleg olyan volt, mintha nem szóltak volna nekik, hogy a cocializmusnak vége. Azt azért tudták, hogy a Putyin adja a gázt, azaz csak adta, mert épp akkor ment el a nyomás. Végig gyalog mentünk és nem bántuk meg. Ez egyébként a látványon kívül azért is érdekes, mert tucatszám láttunk elveszett dísztárcsákat, amit a rázós út szerelt le a donorokról.
A ládamegtalálás után játékon kívüli programként megmutattam a társaságnak az elhagyott üzemcsarnokot. Nagy meglepetésünkre bent igencsak balhés cuccokat találtunk: filmek mesterkópiája, fényképek és egyéb személyes adatok, felhasználónevek+jelszavak, hitelkártya és SSN számok fénymásolatai, különböző adathordozók. Az utolsó előtti képen egy ilyet tartok.

Induláskor élesítettük a porszívóinkatcsúcsosodik
agoN rMKérik a 30-adjukat.
Azért ez nem CsepelEz mintha régebbi lenne, mint 2005
Nem vették észre, hogy bezárt a gyár, ezért most is gyártják az acélt
Itt is dolgoznak mégHarmadik sor, egyes daru
PhishingVilágítottunk is
Hz 2009.05.08 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.02
Túl a 8000 km-en, Budapest szürkítő tekerés, 1 hu-s, 9 games-es találattal, 52,4 km-en.

Találat8000 km
freddy 2009.05.07 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.30
Ez nagggyon izgi hely :) Mint egy horror filmben a zombik között :)

gekaen 2009.05.06 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Levivel és Lacival jártuk végig az útvonalat. Jó volt látni, hogy az egykori gyár területén még ma is mennyi kisebb üzem működik.

julaci 2009.05.06 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Levivel, és Gergővel kerestük a ládákat, kellemes séta volt, sok érdekeset láttunk.
Köszi!

levmaster 2009.05.06 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Naggyon jó kis túra volt! Igazi élmény a régi gyárterületet bejárni, s végignézni hogy mi mindenünk volt. Volt - sajnos -, már csak múltidőben...
Az utolsó pontnál jó néhány percig keresgéltük, de végül meglett :)
Köszi a rejtést!

Támadás!
TücsiTeam 2009.05.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
A sörben nem voltam járatos, ezért plusz kört kellett tennem, de ötletes volt. A második pont felújításra szorul, mert törött a mikroláda!

Nivabibi 2009.05.06 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.98
Kicsit több az aggodalom, mint a valós veszély, de azért érdekes, bár többször jártam itt. E privatizált világban egy kicsit a "kínai piacok" hangulatához hasonlít, minden sarokban egy üzemecske és mindig másé.

$züc$i 2009.05.05 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Már jártunk egyszer itt. Most is olyan a hangulata. Az elrejtés nagyon tetszett. A második ponton a dobozka leesett a földre, egy autó rámehetett, így a földön találtuk meg, összetörve. A vastag csőbe tudtuk visszatenni, hogy ne legyen olyan feltűnő.

ő még működik
1965-ös hév
csemege 2009.05.03 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.44
Ha megfelelő útvonalat választ az ember, nem is olyan rázós biciklivel.

jolliefille 2009.05.03 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést, nagyon jó láda ! :-)

PolarBear 2009.05.03 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.58
Nagyon tetszett a "gyártelep". Tűzött a nap, nagy volt a forróság, gyalog tettük meg a túrát. Köszönöm a rejtést !

Jani70 2009.05.03 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Hú, ez nagyon tetszett! Talán mert vasárnap volt, kessereken kívül alig láttunk embereket a gyár területén. Olyan volt mintha elhagyott díszletek között sétáltunk volna. Minden pontot elsőre sikerült megtalálni, ez összesen 5,2 km. Az elsőnél kicsit többet kellett keresnünk, de a megadott segítség igen hasznos volt. A harmadik pont után összefutottunk Bigz kollégákkal, a túra egy részét együtt tettük meg.

woncsi és medve 2009.05.03 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Nem gondoltuk volna, hogy ilyen nagy ez a terület. Jó volt bringázni és meglepő, hogy nem találkoztunk senkivel.

 
Attibati 2009.05.03 10:28 - Megtaláltam
Mr Zergévell jártuk be kerékpárral a gyár területét.
Nem egy szépség a környék de nagyon érdekes. Én még sohasem jártam Csepelen és meg is lepődtem rajta hogy ennyire szabadon lehet közlekedni a gyár területén.
A kvíz kérdések nem tetszettek nem szeretem ha a gc-t más játékokkal keverik. A kérdések egyik másika - különösen a fiatalabbaknak - valóban szivatós lehetett. Ennek ellenére közös erővel mindig a helyes választ sikerült eltalálnunk.
Útközben felidéztük az "átkos" idejét , amikor még vasárnap reggel a rádió mozgalmi dalokat sugárzott hogy :"Vörös Csepel zúgjon a hangod Váci út felelj neki..."
Az utolsó előtti ponton a doboz nagyon mélyre csúszott, csak egy - a közelben talált - "szerszámmal" tudtuk előpiszkálni.

Mr Zerge 2009.05.03 10:00 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]
Bicajos kalandozás Attibatival.
Üdv Mr Zerge.

RiFi 2009.05.02 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Kommunista szombat a gyárban... [wapon beküldött szöveg]
* * * * *
Karcsi barátommal (DT) vágtunk neki a multinak. Én személy szerint még sosem jártam a CSM-ben, sem régen, sem mostanság, ezért kíváncsian indultam az időutazásra. Kocsikat a bejárat előtt hagytuk és gyalogszerrel haladtunk tova. Lélegzetelállítóak a méretek, hatalmas ez a gyártelep... szinte tapintható és érezhető volt az egykori légkör. Gyárszag, igen, ez a jó kifejezés... Főleg, hogy Karcsi végig kiabálta, hogy itt vagyunk a GYÁÁÁRBA', no meg mozgalmi dalokat is énekeltünk stílszerűen :) "Kovács Lajos brigádvezető jelentem, hogy a Lenin brigád április hónapban 628%-os termelési eredményt ért el..."
A pontokról pár szó:
Az eleje könnyű volt, de rögtön a második ponttal gondban voltunk, 4 (!) mellékutcát is bejártunk, de mindenütt akadály, vagy kerítés, vagy egy épület, sokszor tényleg csak 10-15 méter választott el a céltól.
Egyszercsak a FLANS TECH Kft. magánterületére tévedtünk, de szó sem volt kerítésen átmászásról vagy ilyesmi, csak az utcában sétáltunk. Egyszercsak megjelent a helyi TJ Hooker, lepukkant sötétkék Suzukijával elegánsan keresztben előttünk megállva vont kérdőre "Mit csinálnak itt?" és szólított fel azonnali távozásra. A válaszunkat nem értette, de nem is érdekelte. El akart vitetni rendőrökkel és leendő tolvajnak titulált. Na ezt nem csípem, úgyhogy letegeztem.
Szerencsé(jé)re jött egy tapasztaltabb, idősebb kollégája, aki hallott már a kincskeresésről és kultúráltabban lehetett vele társalogni. Ennyit az atrocitásról, kerüljétek el ezt a részt.

Miután meglett a szükséges pont, ott szerencsétlenkedtünk, miközben megérkeztek agikalman-ék is és együtt kutakodtunk tovább. Jó 10 percig vacakoltunk ott négyesben, mire Karcsi végülis megtalálta... Aztán elbúcsúztunk, mert ők autóval voltak, mi pediglen gyalogosan indultunk az újabb koordináták felé. A többi pont könnyen meglett, a kérdések is egyszerűek voltak, mindre jó választ adtunk. Karcsi nagy napja volt ez, igazán elemében volt, az összes pontot ő találta meg és vicces régi történetekkel szórakoztatott végig, nagyokat nevettünk, köszi haver :)
Sokat gyalogoltunk, a délelőtti squash után ez a kb. 6-7 km (kerülőkkel) már sok volt. Ellenben nagyon tetszett az egész multi!
Köszönjük!
Ez volt a 176. találatunk.

Rifi elvtárs és Matyi elvtárs, kiváló dolgozók

Ui: Attibatitól elnézést kell kérnem, asszem én voltam, akire célzott, nem volt szándékos, csak nem akartam, hogy illetéktelenek megtalálják, aztán sok lett... Bocsi, ne haragudj.

FőbejáratMúlt és jelen
RetroKarcsi: "Megyünk a gyááááárba'..."
IparvágányMatyi a Duna-parton
Egy kémény a sok közülDaru
Lemegy a nap...Kiszuperált mozdonyok
Dream Theater 2009.05.02 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.26
Kesselés közben a következő vicc jutott eszembe a helyszínről:
Az út mentén egy nyugdíjas melós stoppol és egy fiatal, bombajó nő veszi fel egy Mercedesszel. Útközben kérdi a nőtől:
-Ne haragudjon kedveském, én 40 évet dolgoztam a Csepel Művekben, de csak egy Trabantra tellett. Ha nem sértem meg, Ön mivel foglalkozik, hogy ilyen drága luxusautóra futja?
-Orális szex-szel. - válaszolja a hölgy.
-Az a sz...pás? - kérdi a melós.
-Nem, 40 év Csepel Művek az a sz...pás!

ergyd 2009.05.02 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.45
Kerékpárral - bár néhány hete tuhu-térképeztem errefelé -, de akkor még nem tudtam a ládáról. Klassznak tartom az ilyen ipari helyeket, és nem kevésbé tetszett a cache is. Ötletes a kvíz-szerű megoldás.
Az utolsó pontnál összefutottunk agikalman - ékkal, együttes megtalálás. :)

agikalman 2009.05.02 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Ez a kőkemény retro érzés!
Nagypapám évtizedeket húzott itt le, a családom nagy része ma is itt dolgozik, de már nem a művek dolgozójaként.

Szombat révén elég kihalt volt a terület, a 2. ponton találkoztunk RiFi-vel és társával, akikkel együtt kerestük a ládát, de végül csak meglett.
A 3. és 4. pont megtalálása könnyedén ment, majd az 5. keresésénél újabb társra leltünk (Gyurci1), és segítségével lett meg a jelszó!

Köszönjük a rejtést, igazán jól szórakoztunk!

ÚTKÖZBEN TALÁLTUNK EGY IRATOKKAL ÉS NÉMI KP.ZEL TELI PÉNZTÁRCÁT! A TULAJDONOSA AZ E-MAIL CíMEN MA JELENTKEZZEN (A PÉNZTÁRCÁBAN LÉVŐ LAKCíMÉN MÁR KERESTÜK, HOGY VISSZAADJUK, DE MÁR NEM LAKIK OTT), UTÁNA BEVISSZÜK A RENDŐRSÉGRE!

UI: pénztárca a XX. kerületi rendőrségen landolt, ha a tulajdonosa keresné...

fejermate 2009.05.02 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Tetszett!

Ata72 2009.05.02 08:37 - Megtaláltam
Második nekifutásra.

Először hétköznap indultam neki. Nekem az nem jött be! Már az első ponton három közterület felügyelő bámulta, hogy mit keresek én hétfő reggel nyolckor a biovécé közelében.
Mivel a kérdést helytelenül válaszoltam meg, parkoló autók között kellett kutakodnom ami a járművek tulajdonosainak annyira nem tetszett. Jogosan.
A 'jó' ponton unatkozó munkások figyelték a Magánterület tábla előtti bátortalanságomat, majd mikor rájöttem a hibára, a hangár túlodalánál lévő ipari kamerák, a szintén érdeklődő melósok végleg elvették a kedvemet...
Ezért úgy döntöttem hogy egy munkaszüneti napon fogom kényelmesen végigcsinálni a multit. A mai nap reggelén ez össze is jött. Hiba nélkül, könnyedén teljesítettem.

Összességében tetszett. Örülök hogy kicsit jobban körbejárhattam a területet bár a Bunkerlátogatás és egy GG játék után csak ismétlés volt a sok, helyenként félelmetesnek tűnő elhagyott csarnok.

Köszönöm a játékot!

komoly darabokzsákutcában
elhagyott csarnokez gerjeszti a bizalmat! :) pacemakerrel óvatosan!
valami újfő a biztonság
matrixegy bunker
zsotie 2009.05.01 19:06 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Seres Péter 2009.05.01 16:51 - Megtaláltam
A Kádár rendszer egyik legnagyobb égése volt, amikor a bejárat előtti Lenin szobor kezébe zsíros kenyeret tettek a munkások. Három sikertelen gyalogos kezdés után kocsival végigjártuk a múltat, ami azért egyeseknek jelen.

bejáratraktár
kéménykutya
falvíz
dobozlétra
téglák 
Totoka 2009.05.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Megtaláltuk! :)

csmarkus 2009.05.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Ötletes rejtés, érdekes környék. Ide sem jöttünk volna el egyhamar a geocaching nélkül. Köszi és gratula!

Detty & Zoli 2009.05.01 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Mivel szép napos idő volt, úgy gondoltuk, hogy egy bringás cache keretében keressük meg ezt a ládát. Csepeliek lévén nem volt túl messze tőlünk, úgyhogy ez csak egy kis délutáni bringázás volt, menet közben összefutottunk cache-r tásakkal is. :-)
A gyár nem volt ismeretlen számunkra, bringáztunk is már a gyárterületen, meg többször jártunk bent kocsival, gyalog is.
Szerintünk nem volt nehéz ez a láda és azért érdekes helyekre is elvitt.

Köszönjük a rejtést.

Detty & Zoli

Ezek egyikét val.szeg még vezette a Nagyapám
Belga 2009.05.01 15:12 - Megtaláltam
A rejtések ötletesek voltak és hát volt egy kérdés ami kifogott rajtunk, hiába nem vagyunk nagy ismerői az adott terméknek. :)
Mi eredetileg gyalog vágtunk neki de a 2-ik pont felé meggondoltuk magunkat és inkább az autót választottuk. Sötétben tényleg csak a nagyon bátrak vágjanak neki, még nappal is láttunk "fura" alakokat.
Dettiékkel az első és második pontnál találkoztunk, Csabiékkal pedig a 4-ik pontnál futottunk össze és utána együtt találtuk meg a jelszót.

Csabataxi 2009.05.01 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Éljenmájuselseje! :-) Nagyon tetszett ez a retro-cache!

OsiOsi 2009.05.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Nagyon huncut rejtések voltak. Nehezen állt rá a szemünk. Az első pontnál Macikupac segített.

Pilis50 2009.05.01 13:19 - Megtaláltam
Ma nagy "felvonulás"volt "Vörös Csepelen"!
Leninelvtárs közelében összefutottam macikupaccal, aki volt oly szíves és kerékpárját tolva gyalogosan, beszélgetve járta velem végig a távot.
Jó volt a gyári séta, itt-ott pakoló "anyagmentő" személyeket láttunk, gondolom "nemjönbeafőnők" módon lehet "dolgozni"...
Megnéztünk pár színes X-et is, így tanul a gyerek ..

inflálódik a teherbírásnem "műemlék"  ..
hazudozóóókmerre menjünk  ??
Számtanpélda?
Keskenyvágány
Vízvonal-jel
A cvsöves hazafelé megynyugágy
a pók örzi ... jegyzetelés
macikupac 2009.05.01 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Kerékpáros multiládázás Csepelen és a budai Duna-parton 1.

Amikor a bejárathoz értem, OsiOsi&Évi-ék igen tanácstalanul köröztek a helyszínen. Csak a legkézenfekvőbb helyen nem keresték a pontot. A választ megadtuk, s innen mindenki ment a maga útján tovább. Én hamarosan visszatértem, mert sikerült rossz koordinátát bepötyögnöm. Ekkor érkezett Pilis50, akivel végül lesétáltam a multit. Nagyon sok és érdekes dolgot láthattunk. Számomra a hely egy város a városban. Hatalmas területet jártunk körbe és nagyon sok vicces történetet hallgathattam közben Pilis50-től, aki számos alkalommal dolgozott itt anno. A kettes ponttal elég sokat vesződtünk, mert nem igen találtuk a bejáratot. Az útba eső zsákutcákat is megkerestük, csak úgy, kihívásból. (Nem volt sok ilyen.) Az erőműből kiáramló hatalmas hűtővíz-mennyiség zaja még mindig elviselhetőbb a belváros folyamatos ricsajánál. Nagyon tetszettek a kibelezett mozdonyok is, valamint az ezekhez közeli vakvágányon álló villanyszerelő-kocsi is. Sokszor az az érzésem volt, hogy a munkások kezéből kiesett a szerszám a munkaidő lejártakor, s holnap ott folytatják a munkát, ahol 20 éve abbahagyták. A záróláda helye igen ötletes, bár szerintem lehetne itt a főláda. Számomra különösen nagy élmény volt úgy keresgetni, hogy közben kérdésekre kellett válaszolni ahhoz, hogy a következő pontra juthassunk. Csak az utolsó kérdésen véreztünk el, mert az annyira banális és alattomos is egyben, hogy na! Macó is élvezte az időutazást a múltba.

FőbejáratAz alapító emléktáblája
Daruk és nem darvakA csillék sínpárja
VíztoronyKipofozva
HűtővízMacó a ládával
Bevetésre készenKurfli
KibelezveLégó-ajtó
Hogy ilyet is lássunkIgazi gyártelepi hangulat
Non-komfortA múlt egyik emléke
Alaposan kitáblázva 
Tototo 2009.05.01 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Tetszett. A 3. pont válaszában nem voltam biztos, de szerencsére így se ismertük meg a piros x-et.
Köszönjük.

Pet 2009.05.01 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.63
A második pontnál az elrejtő telefonos segítsége ébresztett rá, hogy nem a koordináták a pontatlanok hanem az épület másik oldalán vagyunk. Köszönjük neki.

Még egyel kevesebb hely ahova rejthetünk lakó kerületünkbe.

povyagi 2009.05.01 10:05 - Megtaláltam
Mathauval

Éljen május 1, irány a Csepel Művek!
Nem csak mi gondoltuk ezt így, hiszen befele is, kifele is találkoztunk kesserekkel.
Nagyon jópofa volt, hogy egyszerű kérdések vannak feladva, habár az utolsóra csak másnap jöttem rá, hogy miért egyértelmű. :)

[Jóváhagyta: Fil, 2009.07.29 09:47]

Mathau 2009.05.01 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Végre egy olyan láda amit még én sem tudok kritizálni. Fil, gratulálok hozzá. Az ötlet nagyon jó, csak azt sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe, bár én azt hiszem ennek a HC változatát csináltam volna meg olyan Brogan-os rejtésekkel. No mind1, így is remek. Unokatesómék próbáltak itt régen, így nem volt teljesen ismeretlen számomra a gyár területe, bár ennyire még nem jártam be mint most. Így május elsején indultunk neki, nem reggelizve, mert gondoltam eszünk majd a kedvenc kifőzdémbe a gyárnál, de sajnos erre nem került sör mivel zárva volt. Az első pontnál parkoltunk, innét séta. Ezzel rögtön szívtunk kicsit, mert nem emeltük föl a fejünket. A 2. pontot rossz oldalról (a magánterület felől kerestük). A 3. pont felé menet megnéztük a fake pontot is mert nem voltunk biztosak a válaszban. A rendes 3.-tól remek kilátás nyílt második otthonunkra, Budafokra. 4. és 5. pont jó helyen, ötletes rejtéssel. Összességében nagy élmény volt bebarangolni így a gyárat. Szomorú volt látnom mennyire lepusztult itt minden. Fénykorában is megnéztem volna...

 
james 2009.05.01 10:00 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

feri60 2009.04.30 10:30 - Megtaláltam
Végre egy láda, amelynek teljesítéséhez nem hátrány a "tapasztalat" ;)
Autóval mentünk, és jól tettük. Bringával nem lehet egy élmény a minősíthetetlen utakon rázkódni, gyalog meg egyenesen horrorisztikusnak tűnik a "séta".
Közben persze levadásztuk a szomszédos oldal ide vonatkozó pontját is.

Pepe 2009.04.30 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.76
Jó játék volt, pláne hogy nem gyalog és társaságban (feri60, szipeti) lett teljesítve. A kérdések annyira könnyűek, hogy mindig jó irányt választottunk. A 4. ponton talált kérdésen jót derültem. Élénk élett folyik odabenn, eddig azt hittem, hogy ez egy lezárt, kihalt terület. Köszönöm a lehetőséget!

szipeti 2009.04.30 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.87
feri60 és pepe1948 társaságában végigautóztuk a pontokat. Minden válaszunk jó volt, így nem kellett sokat bóklászni. A rejtések nagyon jók.Tetszett az egész, a környezet meg olyan, amilyen. Köszönöm feri60-nak a fuvart.

 
fules22 2009.04.29 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Nagyon tetszett, köszönjük!

erbeo 2009.04.29 18:25 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez az ötletes multi, az utóbbi idők legjobb ládája szerintem. Érdekes volt a gyár területén kolbászolni, bár naponta járunk el mellette, és időnként még keresztül is szoktunk rajta autózni. Most a zsákutcák többször is megvicceltek minket :)

ier 2009.04.29 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Elég lehangoló ilyen lepusztult gyárat látni. Valamikor a gyár területén volt a középiskolai tanműhely, valahol a 3. pont közelében, most rá sem lehet ismerni a környékre. Végigautókáztuk, bár az utcák katasztrofálisak, a kerítések meg útban vannak. :-)

Togo 2009.04.29 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Még sosem jártam a gyárterületen. A leírás alapján kihalt területre számítottam, ehelyett pezsgő élet van, nem győztünk az autók elöl ugrálni. A második ponthoz megtalálni az utat nem volt egyszerű feladat. Volt hogy 35 méterre volt csak a pont éppen csak egy raktárépület állta az utunkat. Egy öregúr robogóról közölte is nevetve, ha a koordinátákat keressük az nem ebben az utcában van. :)
Kissé megzavart néha, hogy a Naviguide-ban lévő utcatérkép néhol köszönőviszonyban sem volt a valósággal, vagy ahol igen ott az adott utca le volt kerítve raktárnak. Azért csak megtaláltuk minden ponthoz az utat. Sehol nem futottunk piros X-be, ezért a végén az utolsó pont hibás válaszának pontját megkerestük , ha már csak cirka 20 méteres kitérőt jelentett a kocsihoz visszavezető úton.
Köszönöm a rejtést, érdekes élmény volt.

Egy zsákutca
Volt feszültségretró feeling
Adunk a szépségreHalszem
Rozsda marja, nem ragyogHa ilyet találsz, rosz választ adtál
 
Csigabiga 2009.04.29 16:44 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Bolyongás Togo társaságában! :o)
A bejárat melletti parkolóban elhagytuk az autót, és gyalogosan kezdtünk bele. Az első pont gyorsan meglett, és a válasz is. Elindultunk a második helyszín felé, de csak sokadik próbálkozásra jutottunk oda, mindig utunkat állta egy kerítés, fal, vagy épület! Miután odajutottunk, már gyorsan meglett. :o) Ezután már nem volt különösebb gond, szerencsére mindig tudtuk a jó választ. Az utolsó pontnál a GPS bizonytalankodott egy kicsit, ezért ott is keresgéltünk, de végül meglett az is! :o) Még benne volt a dobozkában a 9. helyezett cetlije - mi is ott hagytuk.
Végül kíváncsiságunkban megnéztunk az utolsó helytelen válasz koordinátáján lévő jelzést, mivel nem volt nagy kitérő a parkoló felé menet.

Köszi a rejtést, eddig sosem jártam a Csepel Művek területén, és valószínűleg a későbbiek folyamán is kihagytam volna.

Sajnos a képeket csak telefonnal készítettem. :o(

Ezúton is köszönöm Togonak, hogy itt lehettem! :o)

CsövekUtca
Kamerával őrzött terület! :o)Már csak a semmit méri...
A megtalálók - görbe tükörben :o)Halott vonatok...
AblakMár nincs szükség táblákra...
Üzemcsarnok - volt...Legyen valami szép is!
Fil 2009.04.29 12:16 - Egyéb
Sajnálom, hogy megtévesztett a logbook üdvözlő szövege!
Igyekeztem egyértelművé tenni a szabályokat, hogy az adott pontokon egy-egy kérdést találsz, két lehetséges válasszal és hozzájuk tartozó koordináta párral.
Tehát nem utalások a következő pontra, hanem egyértelmű koordináták (2 is).
A nehézséget is 3-nak adtam meg.
Nem egyszerű!
Sajnálom mégegyszer!

Kérek mindenkit nézze meg mire vállalkozik, tartsa szemelőtt a játékszabályokat és a figyelmeztetéseket!!!

tudo 2009.04.29 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.25
Két előadás közti 45 km városi kerékpározás.

Csepellel számos szálon kapcsolódok. A Csepel SC kerékpáros szakosztálya mindig nemes ellenfél volt a versenyeken az FTC számára; egyetemistaként a 2. év utáni nyári termelési gyakorlatot Csepelen egy forgácsoló fémműben töltöttük, esztergálást tanulva; a képzés alatt számos alkalommal jöttünk ki különféle technológiai folyamat tanulmányozása céljából tankörünkkel; tanszéki alkalmazottként a Csepel Művek számára több fázisban készítettünk műszaki terveket.

Mindezen élményeken felbuzdulva jöttem ki az Egyetemről. A 2. pontot sokáig nézegettem, mire megadta magát. A láda azonnal meglett. Azonban a 4. pontra való utalást ösztönösen a logbook 1. lapjáról vettem, ami közel 1 órámba került :-(. Mihult hívtam, aki döbbenettel fogadta, hogy "megváltozott a leírás". Végül visszamentem a ládához, újra kinyitottam, akkor vettem észre, hogy a fedél belső felületén van a következő kérdés.

Sajnos, amint várható volt, az első kerekem összeszedhetett valami fémforgácsot, mert estére, a BMF előadásom után az első kerék a földre eresztve várt :-(.

A láda körbevezet a Csepel Művek területén, számomra sok régi emléket elevenített fel.

IndulásGyárudvar
Régi gyárépületÜzem
CsarnokVíztorony
CsarnokokDuna-part
TalálatDuna
Sorozat daruVissza az Egyetemre
karalabee 2009.04.28 19:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Megtaláltuk, köszi a rejtést. Nagyon ötletes, még több ilyet!
:]

benist 2009.04.28 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Bringás kirándulás a múltba. Az eddigi vélemények alapján kicsit tartottam a multitól, de végül hétköznap délelőtt is sikeres vadászat volt. Gondosan és átgondoltan kialakított pontok, némi kvízzel fűszerezve. A második ponthoz csak némi tekergés után jutottam el, ott meg kellett várni, míg a szakik eltűnnek a műhely mélyén. A harmadik pontnál megesküdtem volna, hogy oda nem lehet eljutni, pedig igen, és ráadásul vadregényes színfolt a rozsdaövezetben. A kérdéseket sikerült rendre eltalálnom, bár egyik-másik anno az óvodai felvételi alapját képezte :-). Meglepett a láda ajándékgazdagsága, de szokásomhoz híven most sem vettem el semmit. A végládánál volt egy-két mellényúlásom, egy udvarias bennszülött a kerítésen túlról meg is kérdezte, hogy miben tudna segíteni. Itt megkerestem a "zsákutcát" is, teljesen korrekt. Az hogy feltűnést kelthetek a sok bringalerakat láttán eszembe sem ötlött. Összességében tetszett, kerekezve még fárasztó sem volt, csak kicsit rázós.

Steve07 2009.04.27 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Egyszer már jártam a Csepel Művek területén régebben, de akkor nem igazán nézelődtem.
Most volt rá időnk, hát megcsodáltuk az egykori gyár területét.
Összességében nekünk tetszett a rég múlt felidézése, ezét adtunk a környezetre is jelest.
Köszönjük a lehetőséget!!!

 
MátraiL 2009.04.27 18:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Szép történelmi környezet, ez a kedvenc helyem Csepelen.

Jig$aw , ludens , MátraiL

ludens 2009.04.27 18:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Vasárnap este vettem észre ezt az új multit, végigolvasva már akkor nagyon tetszett. A helyszínen ez az érzés még fokozódott.
Az első pontot hétfőn reggel munkába menet (merthogy csepeli vagyok) néztem meg, de a hideg szél, és a munkás öntudat lebeszéltek a további sétáról.
Este folytattam a 2. pontnál, ahol társaságot is találtam. Így hármasban jártuk végig az időutazást.

Nagy élmény volt, köszönet érte.

A partra érve eszembe jutott, hogy a gyár fénykorában különjáratú komp szállította a munkásokat Budafokra, s vissza.
Legalábbis így hallottam, bár erre vonatkozólag most semmit sem láttam.
A kérdésekért, és az egész szervezésért külön plussz pont járna.

Jig$aw 2009.04.27 18:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.08
Nagyon tetszett ez a rejtés. GPS nélkül indultunk neki barátommal, mint mindig, gondoltuk, laptoppal majd beülünk a mekibe és mindig nézzük a következő koordináta helyét és úgy haladunk tovább. Első pontnál sikerült is, a második pontnál viszont társra találtunk és így hárman folytattuk tovább az utunkat a további pontok felé, immár GPS segítségével :) Sokat jártunk már a Csepel művekben, egyik kedvenc helyünk, külön tetszett, hogy körbevezetett minket az egész területen, szinte, és a