geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2411. Nyolc másodperc (GC8MP)

Múlik az idő

Múlik az idő

Tér és idő

Tér és idő

8s a Napnak, 1h Neked

8s a Napnak, 1h Neked

Távolban a város

Távolban a város

Szőlőhegy

Szőlőhegy

Kopjafa

Kopjafa

Kerekvár

Kerekvár

Sánc

Sánc

Obornaki dombok

Obornaki dombok

Útközben

Útközben

Panoráma

Panoráma

Útközben

Útközben

Tavacska

Tavacska

Megérkezés...

Megérkezés...

Tisztás

Tisztás

Útközben

Útközben

Szőlőhegy

Szőlőhegy
Szélesség N 46° 30,060'
Hosszúság E 16° 51,222'
Magasság: 211 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.04.25 17:00
Megjelenés időpontja: 2009.04.26 15:39
Utolsó lényeges változás: 2020.06.03 05:50
Utolsó változás: 2020.06.03 07:15
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H)
Elrejtők: waneqr
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 3.0 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 10000 m
Megtalálások száma: 68 + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


Kétpontos multiláda Dél-Zalában, az Obornak közeli Kerekvár-dombon és Pálinkás-árokban, ahol a jelszórészleteket rejtő ládák egy-egy fa gyökerei között rejtőznek.
Így, ha egy kiadós sétára vágysz időben és térben...

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!

Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.

Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!

Köszönjük a közösség nevében! :)


A ládába TravelBug nem helyezhető.

A ládasor
A multi első pontjának ládája a Kerekvár sáncának oldalában, egy fa gyökeri között rejtőzik, fakéreggel takarva  N 46° 29,789' E 16° 53,221' 236 m [GC8MP-1], benne az első jelszórészlettel. A második pont ládája a Pálinkás-árok végének fekvő tisztás szélében, egy nagy fa lábánál "mobil" fatönkben lapul  N 46° 30,060' E 16° 51,222' 211 m [GC8MP-2], benne a jelszó utolsó részével.

Háttér

Az idő
Egyetlen állandó dolog van, s ez a változás maga. Ennek a változásnak az értelmezésére szolgáló fogalom az idő. Az idő, mely érzékszerveinkkel fel nem fogható, s amely sosem telik egyformán. Miként ezt Epikurosz megfogalmazta: "az idő nem létezik önmagában, önmaga által, csak észlelhető tárgyakon keresztül". Ezzel együtt és épp ekként próbáljuk folyamatosan megragadni azt. Ezen próbálkozásnak máig ható eredményei a sumérokig nyúlnak vissza, akiktől megtanultuk, hogy 12 hónap és (majd') 360 nap van egy évben, hogy (majd') 28 nap egy hónapban, hogy 24, azaz 12 nappali és 12 éjszakai óra van egy napban, hogy 60 perc van egy órában, és 60 másodperc van egy percben. Ennek az időszámításnak a rendszerét a természeti megfigyelések adták, elsődlegesen az égitestek mozgása: a Föld a Nap körüli keringése, ami adja az évet; a Hold Föld körüli keringése, ami adja a hónapot; és a Föld saját tengelye körüli forgása, ami adja a napot; stb.

A tér
Az időhöz képest könnyebben megragadhatónak tűnik a tér, melyben vagyunk: Magyarország - Dunántúl - Dél-Zala - Oltárci-dombok - Pálinkás-árok. Azonban ezek csak nevek, a körülöttünk lévő világ gondolati leképezései. Ha mindenki számára egységesen értelmezhető formában kívánjuk megragadni a teret, akkor az időt kell segítségül hívni. Hiszen a távolságok és így a helymeghatározás egyik legfontosabb eleme az idő. A földrajzi helyzetmeghatározás hátterét is az égitestek mozgásának megfigyelése adta. Már a sumérok, de később Ptolemáiosz is képesek voltak a delelő Nap helyzetének megfigyelésével az észak-dél irányú helyzet becslésére, míg a kelet-nyugati irányú helyzetkülönbségeket a megtett út vagy az idő mérésével határozták meg.
Az 1707 októberében Gibraltárból visszatérő győztes angol flotta a Csatornán 4 hajót és 1647 embert vesztett, mert a nagy ködben nem voltak képesek megállapítani a földrajzi koordinátákat. Eme katasztrófa hatására 1717-ben III. Anna angol királynő kihirdette a Hosszúsági Törvényt és díjat tűzött ki a hosszúsági érték pontos meghatározására. Ezt megközelítőleg 50 évnyi kemény munka után John Harrison nyerte el a pontos kronométer megalkotásával.

8 mp a Napnak
Az idő múlásának és a tér érzékelésének talán legplasztikusabb megnyilvánulása a kelő és nyugvó Nap képe. Ez a jelenség az, melyen jól megfigyelhető miként fordul el a Naptól a Föld; s ez az út, ami a ládasor két pontja között 8 másodpercbe telik a Napnak. Tehát a két pont közt ennyi időeltérés van a napkelte és a napnyugta között.
Hajdanán az emberiség - teljesen természetes módon - a Nap deleléséhez viszonyított helyi időt használt, s így az településről településre változott. Ez aztán a globalizálódó világunkban jelentősen megváltozott. Ma már szinte nem is csodálkozunk rajta, hogy a záhonyi vasutas ugyanazon zónaidő szerint indítja a Latorca IC-t, mint ahogy az onnan 2450 kilométerrel és 2 órányi helyi idővel nyugatra lévő Santiago de Compostela bazilikájának harangjai misére hívják az El Camino zarándokait. Hazánkban nincsenek ekkora távolságok, így nincs 30 percnyi eltérés sem helyi időben a keleti és nyugati végek között.
A Nap kelte és nyugta közötti eltérés számításakor fokonként 4 perccel lehet kalkulálni. Így a Magyarországra megadott értékek - melyek a 19°-os hosszúsági körre vonatkoznak - is ebből számíthatóak: keletre fokonként négy percet levonni, nyugat felé pedig ugyanennyit hozzá kell adni a megadott időponthoz.

1 óra Neked
A sétát az obornaki út és a sárga Sárga sáv turistaút kereszteződésétől  N 46° 29,589' E 16° 52,998' 263 m [GC8MP+parkoló] érdemes kezdeni, leállítva itt az autót. Innen a Kerekvárhoz a kék háromszög Kék háromszög jelzést kell követni, majd ezen tovább le a kék Kék sáv turistaúthoz. Ezt kell aztán követni majd 4 km-en keresztül egészen a  N 46° 29,865' E 16° 51,174' 235 m [GC8MP+kereszteződés1] ponton lévő útkeresztőzésig, ahol letérve jobbra a kék jelzésről egyenesen tovább folytatódik az út északra kanyarodva egészen a tisztásig.
Visszafelé követhető az idevezető út is, de ajánlott inkább a  N 46° 30,076' E 16° 51,237' 224 m [GC8MP+kereszteződés2] ponton keletre elhagyni a tisztást és követni az erdei utat a kék Kék sáv jelzésig. Aztán azon vissza majd 2 km-ren át a sárga Sárga sáv turistaútig, amelyet követve délre már a parkolóhoz ér az út.
A teljes túra parkolótól-parkolóig 10 kilométeres, s a középső közös kék szakasszal együtt egy nyolcas alakot ír le, ami a számtalan erdei út adta lehetőséggel élve bátran variálható, felfedezve a környéket.

8 évszázad az emberiségnek
A ládasor mindkét pontja egy-egy építményhez, pontosabban annak romjaihoz vezet, s bár nem nagy közöttük a távolság, de időben mégis elég távol esnek egymástól, majd nyolcszáz évnyire.
Az első ponton található Kerekvárból ugyan mára semmi sem maradt, de az egykori várdomb és sánc, valamint a vár emlékre állított kopjafa igazán érdekes látnivalót kínálnak ebben a nagyszerű természeti környezetben.
Vándor László kutatásai szerint a vár része azon XII-XIII. századi kisvárak sorának, melyek a belháborúktól sújtott országban a jelentősebb birtokosok területeit védték. Katonai jelentőségük nem volt számot tévő, ahogy a tatárjárás során ez be is bizonyosodott. Azonban ezen egyszerű építmények alkalmasak voltak lakójukat megvédeni a rablótámadásoktól. Ez aztán a XV. század javuló közbiztonsági állapotai között már jelentőségét vesztette, így, az a vár, amit nem rombolt le a tatár, az az enyészeté lett. A Kerekvár, mint a többi Árpád-kori kisvár zöme, egy kisebb átmérőjű dombocskán állott, melyet sánccal és árokkal vettek körül, kihasználva a természet adta védelmet is. Belsejében egy fatorony állhatott, ahol a környék földesura lakott és őrizte legértékesebb tárgyait, okleveleit. A vár építtetője valószínűleg Jakab mester lehetett, aki III. István által behívott, német eredetű Hahót-Buzád nemzetségből származott. Ők építették a Drávától a Zala alsó folyásáig terjedő vidék 21 kisvárának nagy részét.
A második ponton lévő erdészházból sem sok minden maradt. Egykori ottlétére mára csak a talapzat és a kerítés maradványai, valamint a düledező kút utal, mely a megöregedett gyümölcsfák között igazán szomorú látvány. Mindez éles kontrasztot ad az utak találkozásában fekvő kellemes tisztáshoz, melyet északról fenyőerdő, délre vízfolyások öveznek. Igazán kellemes hely egy kis piknikre...'

Ládatörténet

2020.05.31. Ásványvadász pótolta az elveszett 2. pontot
2019.10.13. A láda adoptálhatóvá vált
Állapot: kereshető

KRW értékelés (37 db): környezet: 4.48 rejtés: 4.35 web: 4.62 átlag: 4.48

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


5N 2020.10.31 16:10 - Megtaláltam
RP DDK közben.Elég sietve írtam ki a ládákat,így a logokat sem olvastam,pedig akkor megkíméltem volna magunkat a dzsungelharctól.A gps-en lévő,de a valóságban nem létező utat követtük,mindenen át.Visszafelé egy tökéletes utat találtunk amit fel is töltök ide hamarosan.

DSC03950DSC03951
DSC03953 
Rudi Team 2020.09.22 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Aniko & Gyuri 2020.09.21 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

tabletta 2020.06.13 08:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Ásványvadász 2020.05.31 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A hosszú hétvégét tervezgetve találtam meg ezt a beteg ládát. Tudtam, hogy útba fog esni, ezért elhatároztam a javítását. Az utolsó megtaláló Attibati volt tavaly januárban. Tőle kértem segítséget. Sokat tudtam meg a két pontról, a dobozokról, a megközelítésről. Elmondta a jelszó részleteit is, így azokkal készültem a pótlásra. Segítségét ezúton is köszönöm.
Tegnap az első ponthoz mentünk, a második csak ma fért bele az időnkbe.
A rejtő javaslata szerint, a megadott parkolóból indultunk. Könnyű séta volt a várig. Így elkerültük azt a kínlódást, amit az észak felől közeledő játékosok átéltek és leírtak. Ezt javaslom mindenkinek.
A dobozkát a leírás szerinti helyen megtaláltuk. A várárok túloldalán, a sáncon álló fa tövében. A doboztető egyik füle hiányzik, de teljesen száraz, a jelszó jól olvasható.
A második pontnál sokáig keresgéltünk. Sajnos a régi láda maradványaiból nem találtunk semmit. Mivel az eredeti rejtés pontos helyét nem tudtuk, egy nagy fa tövébe raktunk egy négy füles pepco-s dobozt. A védelmet egy mobil :) fatuskó biztosítja. A jelszórészlet az eredeti. Bár a rejtés néhány méterre van a feltüntetett koo-tól, azért mi mértünk egy újat. Persze a rejtek gyakorlott szemnek messziről feltűnik.
N 46° 30,060' E 16° 51,222' 212m

8MP/1-38MP/1-2
8MP/1-18MP/2-2
8MP/2-18MP/2-3
szikizso 2019.10.13 20:44 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


markovicsa 2019.09.09 13:40 - Megtaláltam
09.06-14-ig kék túráztam Zalaegerszegtől - Kaposvárig, közben az elérhető ládákat 1-2 km-en belül megkerestem, majd rohanás a csapat után. A 2. pont felöl közelítettem először. A láda keresése sem volt egyszerű, az adott koordinátán nem találtam. A közelben egy állatok által szétrágott műanyag dobozt találtam, nagy valószínűséggel ez volt a láda. Ebben megerősít az előttem logoló Attibati.
Az első pont keresésén útközben gondolkoztam, hogy ezek után érdemes e tovább keresni a másik pontot. Rossz döntést hoztam. Utat, de még csapást sem találtam. Nagy háti zsákkal legalább fél órát küzdöttem a sűrű cserjék, kis fák között mire felértem a kerekvár sánchoz. Csak az irányt követtem amit a GPS mutatott, de az szinte járhatatlan volt. Felértem a Kerekvár sánchoz, minden fa gyökérzetét átnéztem, nem találtam ládát. Legalább 20 percet keresgéltem. Lefelé sem találtam utat, ismét a sűrű cserjésen kellett átvágni. Rendszeresen beakadt a hátizsák, csak úgy tudtam haladni, ha széthajtogattam 3-5 méter magas 3-4 cm vastag fákat. Mondhatom, nagy öröm volt a semmiért. Rohanás a többiek után, de csak késő délután értem Őket utol, a napi utolsó ponton (szálláson). Kértem segítséget, de nem kaptam. A fotók alapján kérem a jelszó nélküli elfogadást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.10.20 07:34]

DSC00015DSC00016
DSC00017DSC00018
DSC00019 
Attibati 2019.01.02 23:59 - Egyéb
Az előző log alapján a láda cserére szorul.

Attibati 2019.01.02 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.53
27 kilométeres túra 1340 méter szintemelkedéssel a K jelzés mentén
A várhoz nagyon nehezen kapaszkodtam fel. Valaki egy iránymenetet töltött fel a tuhura útként. A hegyoldalt itt sűrű növendék erdő borítja, minden lépésért meg kellett küzdeni. Felérve pedig kidölt fák nehezítették az előrejutást. A láda könnyen meglett, a koorináták pontosak. Visszafelé már nem a sisnyáson keresztül jöttem, hanem a sáncon sétálva találtam egy széles szekérutat, amit egy nyiladék keresztezett. Ezen leereszkedve megúsztam a dzsungelharcot.
A második ponton sokáig kóvályogtam fától fáig végül egy széttört dobozra lettem figyelmes az egyik potenciális rejtekhely közelében. A jelszó még olvasható volt, de a ládát valami állat teljesen széttörte.
Sajnos nem készültem pótlásra, az előző megtalálók nem jelezték, hogy probléma lenne a ládával. A láda tehát cserére szorul.

IMG_20190102_103434_toroltIMG_20190102_103456
james 2018.11.05 16:35 - Megtaláltam
A 2. ponttól közelítettem és az első pont felé én is belefutottam a nemlétező ösvénybe. Visszamentem az aszfalt útra és és a jelzett út másik fele irányából könnyű séta az első pont. Ezen az úton még őzeket is sikerült látnom, de a ládát sajnos nem találtam.

Próbáltam felvenni a kapcsolatot rejtővel és korábbi megtalálókkal is a jelszórészlet érdekében, de a rejtő nem válaszolt, a korábbi megtalálók nem írták fel a jelszót, így nem tudtak segíteni. Mivel a második pontról csak a logfüzet fényképe van meg, így azt tudom feltölteni - persze a jelszórészlet kitakarásával.

James

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.01.31 20:49]

A 2. pont - logbookÚtban az 1. pont felé
Őz a távolbanAz első pont környéke
KJ & GM 2018.05.19 11:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_5428J11_5430
M2411_2 
zaskl 2018.04.30 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

SirLes 2018.04.29 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Nagyon nehezen adta meg magát az első pont, mivel mi a 2. pont felől érkeztünk és feltehetőleg régi térkép volt a GPS-en. Ahol a túraútnak fel kellett volna mennie a Kerekvárhoz, ott nagyon sűrű fácskák állták el az utunkat. Jelzés persze sehol egy darab sem. Neki indultunk, de 20 méter után visszafordultunk. Végül nekivágtunk megkerülni a hegyet és pár száz méterre találtunk egy lánctalpas csapást, ami letarolta a csemetéket. Ott sikerült feljutnunk és szembesülni vele, hogy már másfelé vezet a turistajelzés. Másik irányból, még régi térképpel sem okoz problémát ez a változás. A ládák megtalálásával nem volt probléma.

P1270313P1270317
P1270321P1270323
P1270322P1270325
horvath_jani 2018.04.21 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

g-tabe 2018.04.15 13:40 - Megtaláltam
Minden OK volt!
Köszi a rejtést!

Csaba és Kati 2018.01.06 11:41 - Egyéb
Javítottam, pótoltam az eltűnt 2. pont ládáját, egyeztettem a rejtővel telefonon, lásd a logomban.
Kérem a TMK kikapcsolását!

Csaba és Kati 2018.01.06 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük.
Részletek és képek később.
Megtaláltam a helyét. Vittem egy ideiglenes dobozt, elsősegély logfüzetet, azt kihelyeztem.
Bővebben otthonról. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
-------------------------------------------------
A mai napra a három Dél-dunántúli kéken levő multikat terveztem be. Mindhárom teljesítve, összesen 23 km gyaloglással, amit nehezített az útvonalon levő sár dagasztása. A jó kis zalai agyag tapadt rendesen. Jól elfáradtam mára!
Ezt a ládát a rejtő által ajánlott útvonalon sikerült teljesíteni szép tavaszias időben.
A Kerek várhoz a kék háromszög jelzésen kiválóan, bozótharc nélkül ellehet jutni. Közvetlen a vár körül, nyáron már meggyűlhet a látogatók baja, de most nem volt veszélyes. A kis doboz rendben a helyén volt.
A 2. ponthoz végig a kéken hegyen-völgyön át, végig az erdőben. Mindenhol erdő, ami szép-szép, de ennyit gyalogolni?
Az előző logból tudtam, hogy a 2. ponton nincs meg a doboz, így vittem magammal egy ideiglenes pótdobozt, és egy elsősegély logbookot. A régi rejtektől nem messze, egy fa tövében levő nem túl nagy tuskó belsejébe tettem az új dobozt. Egy fűrészelt fadarabbal takartam. Toll nincs benne.
A logbookban a jelszót - még a helyszínen - a rejtővel pontosítottam, és a megbeszélteknek megfelelően egy új jelszót írtam be. (A rejtő még nem írta át, így nem tudtam megtaláltam -ot logolni, ezért a jelszó nélküli, és egyben kérem a rejtőt fogadja el).
Az új rejtek koordinátái: N 46° 30,060' E 16° 51,215'

[Jóváhagyta: gagimoccapicci, 2018.01.06 21:07]

Vadetetés a kék háromszögönArra
Ott a várAz erdőben a kéken
NapsütésbenA 2. pont régi rejteke lehetett?
az új (ideiglenes) doboz és logfüzet az új jelszóvalAz új rejtek, benne a doboz
A rejtek, takarvaA rejtek távolabbról
VP 2017.09.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.56
Erdőritkitás miatt a 2. láda rejtekével együtt megsemmisült. Köszönöm a rejtő segítségét!
Az első pontnál elég nagy bozótharccal értem el a várat. (Aztán elvesztettem a szemüvegem, és vissza kellett érte menni, így négyszer törtem át a fiataloson.)
A GC34FV verseny felé menet egész nap Zalában csavarogtam. Klasszak ezek az erdők!

 
Strombus 2017.01.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.41
Azt hiszem, ez az első -5 C-ban megkeresett geoládám. Induláskor még -10 volt, amikor leparkoltunk, -7, csak a végére lett ilyen meleg. :-)
Reggelre esett 1-2 centi hó, rá a pár nappal ezelőtti 1-2 centire, így a szikrázó napsütésben a hóban taposás, a szűz hóban nyom hagyás, lépteink ropogásának örömteli élménye is megadatott, de nem járt együtt nehezített haladással. Sosem láttam még ennyire szikrázó havat. Gondolom, a nagy hidegtől lehetett, hogy a szokásosnál nagyobb felületek verték vissza a fényt.

A Kerek-vár megközelítése ebben az évszakban nem okozott gondot, nyáron nehezebb lehet. A láda megtaláláshoz egy kis telefonos bátorításra volt szükségünk kobcikrajcitól, de végül tényleg a koordinátákról került elő. A szép kis kerek földvár nagyon tetszett.
Ezután vissza a kocsihoz, kis autózás, majd caplattunk a második ponthoz. Nem sok távot spóroltunk meg, talán 2 km-ert, de ebben a hidegben az is jó volt.
A ládát hamar megtaláltuk, de erdészház romjait nem láttunk.
Ismeretterjesztés, elgondolkodtatás céljából nagyon jó és érdekes ez a láda, de azért jó lett volna, ha a második pontnál is akad tényleges látnivaló vagy ha az nem, legalább egy ötletes rejtés. Annak azért nagyon örültem, hogy mindkét ponton ládát kellett keresni.

2017 01 10 Kerek-várra igyekszik Péter GC8MP2017 01 10 GC8MP-2 felé Eszteregnyei szőlőhegy
Péter60 2017.01.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.41
Az első ponthoz simán felvezetett a kék háromszög jelzés, ilyenkor télen laza az út, nyáron gondolom küzdés lehet a bozót. Szeretem az ilyen konkrétan kivehető földvárakat, ahol "tapinthatóak" az évszázadok. A kis dobozka hosszas keresés és hála kobcikrajci telefonos segítségének meglett. Hajszálpontosak a koo.-k, a sánc tetején fa tövéban ott a ládikó.
A második pont eléréséhez inkább elautóztunk az eszteregnyei szőlőhegyre, és gyalog folytattuk. Láda rendben, szép munka Wanek úr !

kobcikrajci 2016.09.03 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.53
Bicajjal a dél-zalai kék környékén. A kozmikus távlatokból nagyon hamar visszaérkeztem a földi léptékekhez, ugyanis a térképeken jelzett k3 helyét észak felől benőtte egy sűrű csemeteállomány, így keresgéltem a feljutás lehetőségét a Kerekvárhoz. Sajnos NY felől igyekeztem nekivágni, az eleinte szellős nyílás hamar szedresbe vezetett, de azért szokás szerint átverekedtem magam a tüskéken. A csúcson már járható az ösvény, de a ládát nehezen találtam, mert egy "közeli" fához helyezte az előző megtaláló. Ha már ez egy GPS-es játék, én a koordinátának leginkább megfelelő fához raktam a dobozt. A bosszúságokat leszámítva kellemes vidék, a sáncok jól kivehetők, és kilátás is nyílik. A nap végére értem a szintén üde erdei tisztáshoz, ahol könnyen rábukkantam a másik rejtekre.

Segítség a vár megközelítéséhez: a kék3 nyomvonala megváltozott, K felől egy meredek egyenesen át vezet fel.
Innen: N 46° 29,841' E 16° 53,359' 194 m
ide: N 46° 29,738' E 16° 53,252' 242 m

ArNick 2016.04.17 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
A Kerekvár-dombon a kis méretű ládát a sáncban találtuk nyílt terepen "elszórva", álcázás nélkül, de lezárt állapotban. A legközelebb lévő fa gyökerei közé került vissza, két faággal takarva. A második ponton a láda a helyén volt, de a füzet erősen nedves.

A GCDZK3 fordított sorrendben történő végigjárása után, annak első pontjától továbbhaladtunk az első kereszteződésig, majd ott balra letérünk. A szántóföld végében pedig jobbra tartva tökön-bokron, patakon, árkon, csalános vidéken átugrálva, jutottunk a túlparton vezető szekérútra. Ahol még kicsit tovább haladva, irányba vettük a Kerekvár-dombot, egy térképen nem jelölt (vadászati célra használt) nyiladékon. A dombról lefelé már a kék háromszög dél felé vezető része volt a választott út, s annak folytatásaként a sárga sáv jelzést vettük igénybe. Melyről egy idő után áttértünk a kékre, hogy elérjük a 2. pontként jelölt tisztást. Visszafelé végig a kék sáv jelzésen haladtunk Homokkomárom templomáig.

Köszönjük a lehetőséget!

fehérkút 2015.03.15 11:30 - Megtaláltam
Közös találat Bacsóval!
Köszönöm a rejtést. A hozzávezető út nem létezik.

Bacsó 2015.03.15 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Érdekes a téma.
A Kerekvár még ma is igen nehezen bevehető. Út nincs, fiatalos bozót van bőven, de megvan!

 
dendeocse 2014.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Az 1. pontot Obornak felöl közelítettük meg a K3-ön. A jelzés áthatolhatatlanul be van nőve fiatal erdővel. Kis kerülővel kelet felöl fel lehet menni a gerincre egy nyíladékon át. A 2. pontot tölgyfa tövében találtuk, kéregdarabokkal és korhadt fatuskóval takarva.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (73 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.