geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2483. Katymári Vodica (GCKAVO)

Felújítás előtt a havas tájban

Felújítás előtt a havas tájban

Felújítás közben, 2005

Felújítás közben, 2005

Kápolna az alföldi tájban

Kápolna az alföldi tájban

Kis kápolna szent képpel

Kis kápolna szent képpel

Az új márványkereszt

Az új márványkereszt

A kápolna a láda irányából

A kápolna a láda irányából

A kápolna oldal nézetből

A kápolna oldal nézetből

A szent forrás (sajnos még felújítatlanul)

A szent forrás (sajnos még felújítatlanul)
Szélesség N 46° 2,386'
Hosszúság E 19° 11,024'
Magasság: 97 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.07.03 17:00
Megjelenés időpontja: 2009.07.04 08:20
Utolsó lényeges változás: 2015.08.22 11:39
Utolsó változás: 2015.12.29 20:19
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Qszez & Angel
Ládagazda: Balázs-80
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
További infók: http://www.bucsujaras.hu/katymar/index.html
Megtalálások száma: 199 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


WAP:

A Tomanovits-csatorna mellett, az úttól 10 méterre található fatuskó alá rejtve. A doboz mérete egy 12*10*7 cm.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Felső-bácskai kegyhelyek:

1. A világ legnagyobb Mária szobra Hercegszántón (GCMSZH)

2. Vodica-Máriakönnye kegyhely (GCvodi)

3. Szent Anna kápolna, Sükösd (GCANNA)

4. Katymári Vodica (GCKAVO)

5. Csávolyi Vodica (Kis-Vodica) (GCCSVO)

Mi a Vodica?

Vodica nevének hallatán mindenki előtt a Bajától néhány kilométerre délre fekvő kegyhely képe jelenik meg. Kevesen tudják, hogy több Vodica létezik Észak-Bácskában, így Bajától délkeletre, Katymár határában is van egy.

Iványi István 1907-ben megjelent Bács-Bodrog vármegye Földrajzi és Történelmi Helynévtára című művének V. kötetében ez olvasható a névről:

"Szentnek tartott kis források szerb elnevezése, melyek iránt különösen a szerb nép vallásos tisztelettel viselkedik, bizonyos alkalommal búcsújárásban is fölkeres és bajaiban gyógyítást vár vizétől. Ilyen Vodica, melyet a magyarok Szentkútnak, a németek Bründelnek neveznek több van vármegyénkben."

A Katymári Vodicáról:

A Katymárról Kövesmajor felé vezető földút mentén - a falu nyugati szélétől mintegy negyed óra járásnyira - fekszik a napjainkban megújuló Vodica-kápolna és szentkút. Az 1960-as évekig a hívek adományából és kezdeményezésére létrejött kegyhely volt a Katymáron, a környékbeli helységekben és pusztákon élők egyik legfontosabb búcsújáró helye. A forrás vize a Tomanovits-csatornába folyik, amely a napjainkra nagyrészt kiszáradt Crna-barán át a Kígyós-főcsatornába torkollik. Előbbiről a község vezetői a Helynévtár anyagát gyűjtő Pesty Frigyes kérdéseire 1864-ben írták: "...ennek vize a fenekét képező iszaptól barnás, és mint ilyen Crna vagy Fekete tónak neveztetett el."

A Főtisztelendő Egyházmegyei Érseki Hatóság 1883. szeptemberi engedélyét követően kezdte meg Hunyady Antal bajai vállalkozó a kápolna építését. Navratill Ede katymári plébános 1885. április 20-án keltezett levelében a felszentelés engedélyezését kérve jelentette Kalocsára: "A kápolna került a tégla és alapítványi összegen kívül 3362 Ft 37 krajcárba; erre adott borsodi és katymári idősb Latinovics János kegyúr 500 Ft-ot és mintegy 15,000 téglát, a katymári hívek adtak tavaly 1000 Ft-ot, ugyanők és a régi kápolnához zarándoklott vidékiek - sok éven át - 1662 Ft 37 krajcárt, így csak 200 Ft van hátra, mi az idén biztosan be fog folyni." A levél végén még hozzátette: "Mintegy 20,000 téglát adtak össze a hívek (pénz áldozatukon kívül) a kápolna építéséhez." Az idézetből kiderül, hogy a kegyhely régóta létezett és az új kápolna építése előtt rendszeresen felkeresték zarándokok. A fennmaradt szájhagyomány szerint itt egykor Szűz Mária jelent meg, s a mezőn eredő forrás vizének csodatévő erőt tulajdonítottak (helyén utóbb forrásfoglalást, kutat létesítettek). Az ide jövők imáik meghallgatásában bíztak, lelki vigaszt vártak és a forrás, majd szentkút vizétől gyógyulást reméltek. A Vodica elnevezés a kultusz kezdetének időpontjához vihet bennünket közelebb: a bunyevácok az 1600-as évektől, míg a németek később, Mária Terézia telepítései idején jöttek Katymárra. A köztudatban leginkább meghonosodott név (a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár katymári plébániai irataiban is Vodica szerepel) azt valószínűsíti, hogy a terület kegyhely jellegét meghatározó események a bunyevác nemzetiség tagjaival vagy még a németek ide érkezése előtt történtek. Érdekes, hogy Iványi István 1907-ben kiadott Bács-Bodrog vármegye Földrajzi és Történelmi Helynévtára című könyve nem említi a katymári Vodicát, pedig a kegyhelyet abban az időszakban nagyszámú zarándok kereste fel. Ugyanakkor Borovszky Samu monográfia sorozatában Bács-Bodrog vármegye II. kötetében a katymári plébánia leírásában a következő olvasható: "A Vodicza forrásnál a község határában 1884-ben kápolna épült a Bold. Szűz Mennybemenetelének tiszteletére, melyet a hívek ez ünnepen búcsújáró helyként látogatnak."

A terep mélyedésében előbukkanó víz környezete is kiépítésre került: vízgyűjtő aknát, tulajdonképpen kutat alakítottak ki, abból a víz támfalba épített csövön át kisebb medencébe folyt (ide a zarándokok lépcsőn mehettek le vizet meríteni). A támfal boltíves mélyedésébe helyezték Szűz Mária szobrát, elé-fölé két oszlop és a fal által tartott tető került. Az 1900-as évek elején a hívek panaszai szerint a kút vize többször lesüllyedt, esetenként kiapadt. Gärtner Sándor plébános megoldásként 1905-ben bővítést (mélyítést) végeztetett és kútszivattyút állítatott.

A községi képviselő-testület 1882. május 30-án tartott rendkívüli közgyűlésén Navratill Ede plébános előterjesztésére úgy határozott, hogy "Húsvéttól Mindenszentek napjáig minden újhold vasárnapon egyik mise Vodica-kápolnában és egy mise bent a templomban tartassék." A felszentelés engedélyezését kérő, már korábban említett levélben a plébános ehhez még javasolta Nagy- és Kisboldogasszony napját. Városy Gyula kalocsai és bácsi érsek 1906. március 14-én kiadott rendeletében a következőképpen határozta meg az istentisztelet rendjét: "Nagyboldogasszony, Kisboldogasszony napján és Mária nevenapján; ezeken a napokon is, miként Szent György és Szent Mihály napok közti újhold vasárnapokon körmenet indul a helybeli Vodica kápolnához, hol szent mise mondatik, mely körülbelül ½ 7 órakor kezdődik." Vasár- és ünnepnapokon a helyi bunyevác és német nemzetiség hitéletének anyanyelven történő gyakorlását két nagymise mondásával segítették

Az új országhatár, vagy ahogy a helybeliek nevezték a "gyászhatár", a Katymártól délre fekvő községek és szállások híveinek ide irányuló zarándoklatát nehezítette. Vodica lassan elérhetetlenné vált a határon túliak számára. Az 1948 utáni politikai viszonyok ellehetetlenítették a processziós kivonulásokat, a szigorúan őrzött határsáv a kegyhely használati lehetőségét csökkentette, így a misékre a hívek egyénileg jöttek. A karbantartások és szükséges javítások elmaradása miatt a kápolna és a szentkút állapota fokozatosan romlott, a misék az 1960-as években szűntek meg. Az 1970-es években feltört kápolnából eltűntek a kegytárgyak, a berendezés pusztult s a helyet lassan az enyészet vette birtokába. Állapotának romlásával párhuzamosan megkezdődött anyagának elhordása, benőtte a gyom, s az 1990-es évekre már csak a romos torony és a falak egy része őrizte a múlt örökségét.

"1945 után a kápolna egyre inkább elhanyagolódott. A tetőcserepeket ellopták, a belső berendezést fosztogatták, a tornyot a leomlás fenyegette. Így történt egy Éjszakai köd akcióban, hogy négy bátor Katymáron maradt német férfi a Prindl kis harangját kölcsönvette a toronyból. Lovas járművel hazavitték a falu templomába. Később a templomtoronyban rögzítették, ahol ma is felhangzik a harangocska öröm és bánat alkalmából."

Újjáéledve a magyarok Szentkútja, a bunyevácok Vodicája, a németek Prindlje ismét fontos helye lesz Katymár és a környék szakrális életének, s jelzi: a múlt a jövőben folytatódik.

Forrás:
Dr. Nebojszki László: Újjáéledő Vodica-kápolna Katymár mellett
Megjelent: Bajai Honpolgár, 2005. június, 4-7. oldal

Megközelítés:

Bácsborsódról jövet Katymár központjában a Szent István utcát elérve jobbra kell kanyarodni. MAjd ahol az út élesen balra kanyarodna, ott térje le enyhén jobbra a Bajai utcába. A műút végétől már láthatod a kápolna csúcsát.
A földúton több vizzel telt kotyor is lehet, de nem kell félni tőlük, az aljuk kemény, nem ragadsz bele a sárba (ha van).

A kápolna közvetlen környéke piknikezésre alkalmas!

Ez a hely nem természeti látványosság, elsősorban kulturális értéke van!
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (107 db): környezet: 4.55 rejtés: 4.27 web: 4.60 átlag: 4.47

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


ha8je 2021.09.25 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Mr Zerge 2021.09.22 09:20 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Az aszfaltutak végén jól lehet a füvön parkolni. Egyenesen elöttünk volt gyaloglás közben a célpontunk. A kápolna tetszett, érdekesek ezek a vizes helyek.

Vironia 2021.09.19 14:35 - Megtaláltam
Cipollinoval közös ládakeresés! Köszi a rejtést.

cipollino 2021.09.19 14:35 - Megtaláltam
Ládázás Vironiával. Köszi a rejtést!

pocok2013 2021.08.28 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Fercsy 2021.08.13 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Laller0102 2021.08.06 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

JAck:66: 2021.07.31 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

BereznaiMiki 2021.06.12 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.59
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Göde 2021.05.19 13:50 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

Turangy1980 2021.05.16 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

TGyB 2021.05.16 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

SamuraiGesa 2021.05.10 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Gcjoco1956 2021.05.08 09:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.58
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

IMG_2542IMG_2543
IMG_2545IMG_2546
IMG_2547IMG_2548
IMG_2549IMG_2551
IMG_2552IMG_2553
IMG_2554 
tarsolyos 2021.05.08 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.12
Köszönöm a rejtést!

IMG_2541IMG_2544
IMG_2550IMG_2552
IMG_2555IMG_2557
Aniko & Gyuri 2021.04.03 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Barbidzsiii 2021.03.21 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Szép hely. [Geoládák v3.9.6]

anettnori 2021.03.16 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Megvan!
[g:hu+ 2.5.10]

A falu szélén parkoltam, onnan gyalog. Kellemetlen, viharos szélben lett meg a nap harmadik Vodica találata.

-1-2
PEROPOTTYOS 2021.03.10 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
1

tothrobert 2021.02.20 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon köszönjük a rejtést! Csodálatos a hely.

N.Zs. 2021.02.13 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
GCVASK - GCREK - GC4619 - GCMSZH - GC6495 - GCLATI - GCKAVO - GCMADH - GCMETK - GCRTEK mozgó sorrendben.

Az aszfaltút végén hagytuk az autót és gyalog mentünk tovább.
Jó a rejtekhely. A szent forrásból a vízvételi lehetőség le van zárva.
A Csávolyi Vodica (Kis-Vodica) helyszínen 2019.06.15-én jártunk.

IMG_1782IMG_1784
IMG_1785IMG_1786
IMG_1789IMG_1790
IMG_20210213_145818IMG_1792
IMG_1798IMG_1800
IMG_1801IMG_1802
IMG_1803IMG_1804
Pifta 2020.12.05 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

derva01 2020.11.14 11:05 - Megtaláltam
Egy újabb élmény, megtaláltam! :D Köszi szépen! ;) [Geoládák v3.7.6]

rambo81 2020.11.07 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! Rambo és családja.

[Geoládák v3.5.3]

triniti 2020.11.07 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
triniti & családja [Geoládák v3.7.6]

Csapdoki 2020.10.30 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Köszi a lehetőséget.

targonczas 2020.10.04 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

Mimi92 2020.10.03 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Köszönöm. Szép hely!

Nabuhad 2020.09.21 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Laci és Anita 2020.08.15 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

steiner.petra 2020.07.12 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

xXGPXx 2020.07.12 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Szejbi 2020.06.27 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

fehérkút 2020.06.26 08:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.4 teszt]

lovagias 2020.06.26 08:43 - Megtaláltam
:)
Fehérkút-tal közös találat

Albatrosz947 2020.06.23 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Bringával Bácsbokodról meglett . A csatorna ki volt száradva, de a kútból sikerült egy kis vizet húzni.
Köszi a rejtést.

DSCF5705DSCF5706
DSCF5707 
Angyalfiak 2020.06.13 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Kalandmánia 2020.05.31 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Katymár melleti szépen karbantartott templomot találtunk. A rejtes kicsit furfangos de megtalálható. [Geoládák v3.4.0]

Katymár templomKatymár templom
berkopt 2020.05.31 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Janer6328 2020.05.24 20:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.10
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Edina és Jani [Geoládák v3.4.0]

smico50 2020.05.18 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Páratlanpáros 2020.05.18 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

WP_20200518_11_03_34_ProWP_20200518_11_18_30_Pro
hitamas 2020.05.15 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.43
Autóval a célig ... fanyűvő segít (vagy a vakond-tempó) :)

kitkat0123 2020.05.09 19:45 - Megtaláltam
Nem bírtunk már magunkkal két hónap bezártság után, így maszkban és idegenektől a kellő távolságot betartva délnek vettük az irányt és fa-peti, Robogo, tabletta társaságában ismerkedtünk az ország ezen szegletével.

Sok szép helyen jártunk, köszönjük a rejtéseket. Szinte nyári melegben jártuk be Bátaszék, Baja és a Béda-Karapancsa környékét.

Itt már lassan kezdett ránk esteledni, a falu szélső utcáján közelítettük meg, a lakók jól megnéztek maguknak minket.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.3.2]

Katymaz 
Robogo 2020.05.09 19:41 - Megtaláltam
Észak-Bácskai és Tolna megyei ládázás alkalmával kerestük fel a ládát kitkat0123, fa-peti és tabletta társaságában. Nagyon szép napos idő volt, jó volt kiszabadulni a természetbe.
Köszönöm a rejtést!

fa-peti 2020.05.09 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Anna és Misi 2020.03.15 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

aceespepee 2020.03.14 23:59 - Megtaláltam
megtaláltam Zsotyka és Zsozso94 társaságában :)

Zsozso94 2020.03.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam Zsotyka és aceespepee társaságában! :) Köszönöm a lehetőséget!

Katymári VodicaKatymári Vodica
Katymári VodicaKatymári Vodica
Katymári VodicaKatymári Vodica
Zsotyka 2020.03.14 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszönöm a rejtést! Aceespepee, és Zsozso94 társaságában!

tabletta 2019.10.06 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

katica 2019.08.23 11:44 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.6.1x]

atys70 2019.08.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Megtaláltuk. Nagyon szép, kár hogy belülről nem lehet megnézni.

tevelady 2019.06.15 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hegyo 2019.06.15 08:29 - Megtaláltam
Megtaláltam Teveladyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet:3 /Rejtés: 3/ Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

nmárti 2019.04.28 15:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

james 2019.04.26 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

GAMANO 2019.04.15 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BT_pro 2019.03.27 13:35 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm a játékot!

fricilaci 2019.03.09 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Földmunkákat végeztek az úton, szélesebb lett. Köszönjük a rejtést!

PEx2 2019.02.25 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Antissimo 2018.12.17 14:51 - Megtaláltam
Lehet hogy a hó miatt, de viszonylag széles kört bejárva egyetlen tuskónak látszó tárgyat találtam, az alól/abból/a körül viszont nem sikerült előtúrnom semmit. Emelni is próbáltam az előző log nyomán, de ahhoz nehéz volt. Kérném szépen a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.01.23 20:08]

P1370746P1370747
P1370750 
Sir Pajszer 2018.11.12 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Sokat kerülgettem ,túrtam kapartam ,végül tuskót emeltem erre előkerült.
Köszi!

eltájoló 2018.09.16 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam a tuskót, de ládát nem. Most visszaolvasva a bejegyzéseket, lehet, hogy bele volt ásva? Jó sokáig keresgéltem, fel is tűntem az egyik gazdának. A mit keresek kérdésre azt mondtam neki, hogy a földmérő tornyot. Azt mondta nagyon eltévedtem, és megmutatja, merre van. Elkísért majdnem odáig, de amúgy is elmentem volna a tornyon lévő kódért. Közben hívtam a Rejtőt is telefonon, de a láda ügyében nem tudott sajnos segíteni. Abban maradtunk, hogy bejelentem jelszó nélküliként. Sajnos nincs okos készülékem, ezért a trackről készített képet tudom csak csatolni. Ez alapján kérlek fogadd el a találatot! A templom egyébként szép, és már a szentkút is fel van újítva.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.10.21 09:21]

GCKAVO_track 
Maclura 2018.06.08 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Bács megyei tekergés második pontja. Köszönöm, hogy megmutattad.

Domcsaj 2018.05.17 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Köszönjük a rejtést. Estefelé mentünk, szép képek készültek a lefelé menő nap sugarainak köszönhetően.

32924344_1741914482518173_5340151663405563904_n 
Ásványvadász 2018.05.13 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
A látnivaló nagyon tetszett nekünk. Száraz volt az út, szinte a ládáig autóztunk.
A ládát rejtő tuskó egy óriási hangyaboly. Szerintem ez a oka, hogy olyan sokan azt írtátok, hogy elásva találtuk a ládát. A hangyák temetik be.
Mi a tuskó oldalában, gazakkal takarva találtuk, mindezt homok lepte be.

Zéboy 2018.03.21 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy logó 
Berián 2018.03.21 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katika 2018.02.18 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Hatalmas sár volt, inkább legyalogoltuk. Láda a tuskó alatt teljesen beásva. [Geoládák v2.2.2]

ha2 2017.09.23 17:30 - Megtaláltam
Példaértékűen felújított kápolna és forrás. A láda megtalálása nem volt egyszerű feladat. Kérem a játékostársakat hogy még jó szándéktól vezérelve se ássanak el föld alá geoládát.
Itt is kellett nagy, vizes kátyúkat kerülgetni, néha a szántóföld felé kanyarodva.

Liberty 2017.09.23 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
31/20. Kiskunsági homokozás és barangolás a Szerb-Magyar határvidéken.

Nagyon szép a kápolna és a szentkút. Tetszik a ládaoldal ismertetője a kápolna történetéről. Kocsival jól megközelíthető volt most a kápolna a homokos úton, csak a ládához kellett egy nagyobb sáros barázdát megkerülni. A láda kereséssel egy félórát bajlódtunk, mire elértük az utolsó megtalálót. Kiderült, hogy a láda a helyén van, csak éppenséggel be volt ásva a földbe, ami nem igazán volt szerencsés ötlet. Egy bottal kitúrtuk és a gyökerek közé visszarejtettük, kéreggel takarva. Köszönet a hely bemutatásáért.

Katymár címere
Balkanbeat1982 2017.07.31 20:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

snandor 2017.06.04 18:39 - Megtaláltam
Koszi!

EmesESE 2017.06.04 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

GLaszlo_gc 2017.06.02 15:00 - Megtaláltam
kis templom a semmi közepén.

renault 2017.03.26 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Szép

laszloze 2017.03.23 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
egy rövid kiruccanás során begyűjtött láda.
Nagyon régóta vágytam rá, annál is inkább, mert Baa környékén nőttem fel, és mondhatni presztizskérdés számomra a Baja környéki ládák felkeresése.

Köszönöm a rejtést!

Szemán 2017.03.18 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszi

kispeter12 2016.12.31 16:09 - Megtaláltam
Köszönöm.

Katica csapat 2016.12.10 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2016.10.29 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Nagy volt a sár az odavezető úton, a láda pedig jól el volt dugva. Kerülgettem egy darabig, mire megtaláltam.

Andrusa 2016.09.22 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.66
Egy darabig keresgéltük szemfüles kísérőmmel, ugyanis a doboz az út túl oldalán volt szétszóródva. Szerencsére nem sérült egyik darabja sem, visszahelyeztük a pontos koordinátára, így a láda újra el van rejtve! :-)

Radián 2016.09.03 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Köszönjük a rejtést! :)

m_andi 2016.06.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.18
Megtaláltuk.

20160612_135414 
Puzzle Apartman Gyula 2016.04.17 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zeike 2016.03.29 14:31 - Megtaláltam
:) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2016.02.09 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.89
Megtaláltam, júliusban beteg volt a rejtés.Visszajöttem kellemes séta volt. Autóval ne próbálkozzatok. Köszi szépen a lehetőséget,-drukkolok, hogy a nagy tuskót ne vigyék el.

IMG_5248IMG_5250
Paul 2015.11.03 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.24
Köszönöm a rejtést.

Zergi 2015.09.25 15:23 - Megtaláltam
Fogtam!

Attibati 2015.08.21 10:37 - Megtaláltam
162 kilométeres kerékpározás Bácskában.
Az utóbbi idők esőzései miatt a Katymárról a vodicához vezető út alaposan felázott, a bringám több kilóval nehezebb lett a ráragadt sártól, a kerekek épphogy nem álltak be.
A faluban egy nyomóskútnál próbáltam megtisztítani a sártól, hogy legalább a váltók működjenek.
A ládát új helyen, egy fatönk alá rejve pótoltam és ismét kereshetőre állítottam.

GSdriver 2015.05.17 15:19 - Megtaláltam
Sorx-szal. A koordináta a szántásra mutat, az áteresznél álló közeli 3 törzsű fa nem diófa. Sajnos ládát se leltünk alatta. Kérjük a találat elfogadását. [g:hu 1.5.1k] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Balázs80, 2015.05.19 10:24]

A kápolna és a 3 törzsű fa (bal szélső)száraz rönk a közelben
Ez a 3 törzsű faItt kéne álljon a diófa
sorx 2015.05.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Sajnos diófát kidózerolták. Láda vele együtt eltűnt. Koordináta helyén friss szántás van. Méterekkel arrébb kiforditott rönk. Képek alapján jóváhagyást kérek. Képek e-mailben mentek. Sorx

[Jóváhagyta: Balázs80, 2015.05.19 10:23]

alucifer 2015.05.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Sajnos a ládát nem találtam, de még a diófát sem.
A rejtővel történt egyeztetés sem hozott eredményt.
Kérném a képek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Balázs80, 2015.05.12 21:45]

pappcsalád 2015.04.25 16:11 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2015.03.25 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Bácsborsódról a GCLATI láda felkeresése után buszoztam át Katymárra, majd gyalogoltam ki ehhez a rejtéshez. A ládát nagyon könnyen megtaláltam, "meggyógyítottam", azaz kicseréltem, és tettem bele új Logbookot is. Így most egy tiszta, száraz láda várja a további kessereket... :)
A kápolna talán az egyik legszebb, legjobb állapotban lévő, melyeket eddig megismertem. A forrás is nagyon szépen fel lett újítva, érdemes ide kilátogatni.
Ezzel a találattal most már elmondhatom, hogy felkerestem mind az öt Felső-bácskai kegyhelyet... :)
Köszi a rejtést Balázs! :)

Csodás táj a láda felé menet :)))Érkezés a kápolnához
Vodica-kápolnaVodica-kápolna
Vodica-kápolnaVodica-kápolna
Egyenes szentélyzáródású kápolnaA Szentkút
A SzentkútA katymári Nepomuki Szent János rk.templom
Balázs-80 2015.03.17 10:45 - Egyéb
Tudom, hogy a láda el van ázva, jelenleg az utolsó megtaláló szerint a jelszó még olvasható. Ha tervezed a megkeresését és tudsz segíteni, kérlek szólj előtte és küldök egy ládát. Köszi.

QuadKan 2015.03.14 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Megtaláltam

Pampika29 2014.10.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 1.00
Erősen be van ázva.

TücsiTeam 2014.09.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Csatlakozom az elözöekhez. A környezet csodás és megérdemelne egy jobb ládát, mely nem ázik be!

 
jspanyik 2014.09.11 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Ásotthalom felé 12/16.

És egyben újabb mérföldkő, mert ez az 1900. megtalálásom.

Köszönöm a lehetőséget!

Zoltanus 2014.08.23 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Nagyon szép a kápolna és nagyon szép a környezete is. A diófát könnyen megtaláltuk, de sajnos, ahogy Dzsinszka és Bajuszcica is írta a füzet elázott. Köszönjük a rejtést!

dzsinszka 2014.08.23 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Sajnos nagyon rossz állapotban van a láda. A füzetbe semmit sem lehet beleírni, mert teljesen elázott. Az volt a szerencsénk, hogy a doboz belsejében még olvasható a jelszó. Zoltanusszal és Bajuszcicával együtt. Köszönöm a rejtést!

Bajuszcica 2014.08.23 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szépen gondozott a vodica környezete, de a füzet teljesen elázott így nem tudtunk beleírni! Köszönjük a rejtést!

takacsimre 2014.08.13 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Párduc50 2014.06.05 14:55 - Megtaláltam
Köszi!

SirLes 2014.05.19 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2014.05.10 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.25
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Szekszárd-Bácsalmás túra bicajjal. Szép hely, mely kísértetiesen hasonlított a kissé korábban Sükösdön meglátogatott kegyhelyhez. A láda nehéznek tűnt, és az ok is kiderült felbontás után. Csurig volt esővízzel, szerencsére a jelszó még olvasható maradt, és a dobozon is rajta van.

Niki.96 2014.04.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 1 átlag: 1.67 súly: 1.00
Megtaláltuk. :) Köszönjük a keresést. Nem volt nehéz dolgunk, de nagyon élveztük :)

miky 2014.04.26 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

VKBITANG 2014.04.26 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi. :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCKAVO_20140426180905.jpg 
Access Denied 2013.11.30 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.06
Leküzdve a sáros utat eljutottam ide is. A felkelő nap fényében gyönyörködhettem a kápolnában. A szomszéd földön dolgozó traktoros gyanakodva nézegetett, én is ezt tettem volna a helyében szombat reggel :-)
A logfüzet elázása miatt a lapjai össze vannak ragadva. Szerencsére a doboz belső felére is fel van írva a jelszó.

Köszönet a rejtésért!

 
álomfogók 2013.10.26 15:30 - Megtaláltam
A hagyományos Szekszárd, Bátaszék Halottak Napja környéki utat most egy huszáros ötlettel egyrészt előrébb hoztuk pár nappal. másrészt kelet felé folytattuk. Bajánál át a bal partra és onnan irány a Bácska északi pereme. 5. állomás.
Nagyon megkapó hely! A láda viszont beázott, a logbook-ba nem lehet írni.

baranyaifiú 2013.09.15 12:30 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2013.09.15 12:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

arnoldlaszlo 2013.08.21 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.40
Nagyon szép, csendes, érdekes, alföldi hangulatú hely!

A láda tartalma kakivá van ázva és állt az alján a sár!
Sajnos el kellett érnünk a vonatunkat Bácsbokodon, így nem volt idő a szárítgatásra.
Olvasom, hogy mindenki így találja a ládát. Nem lehetne kicsit magasabbra, kicsit más megoldással újrarejteni estleg?

 
gizike 2013.08.18 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk:)
Szép a kápolna, szép rendezett a környezet.
A ládában megint állt a víz.(Lehet valaki beleönti? )
Kiöntöttük a vizet,a tartalmát megpróbáltuk megszárítani,de nem nagyon sikerült.
Köszönjük a rejtést.

Jisti 2013.08.02 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.30
Hamar megtaláltuk. A kút nagyon tetszett.Sok volt ott a darázs.

Szilágyiék 2013.08.02 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Nyaralásra menet, útközben. Enikő találta meg.

Nehogy már a jó úton menjünk, nekünk a földeken keresztül, a legvastagabb porban kellett megkeresni, hátulról érkezve.
Sajnos, a dobozban állt a víz (ugyan honnan? tán a vodica folyt bele??)

Andit közben "megtámadta egy pettyetlen vérkatica"

A kápolna és a forrás nagyon szépen fel van újítva.

LionDaddy 2013.06.19 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.12
Bácsbokodi munka után kerestük fel a helyet atipapával. Fotók és élmények később.

Köszi a rejtést!

 
atipapa 2013.06.19 10:53 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

acsocso 2013.05.04 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Nagyon tetszett a kápolna :)) köszönjük, hogy megmutattad.

A kápolnához útközben összetalálkoztunk egy fagyis autóval :D nagyon finom fagyit árult :)

A logolás közben arra lettünk figyelmesek, hogy 3 őz közelít felénk. Szépen lassan legugoltunk a rejtek mellett és onnan figyeltük őket mozdulatlanul. Ez eredményre is vezetett, mert kb. 100 m-re odajöttek úgy hogy nem vettek bennünket észre :)

Rejtőnek: a ládában víz állt, kiborítottuk belőle, de a logbook teljesen át van ázva.

fagyis kocsi :)
denho 2012.09.22 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Megtaláltuk köszönjük.

Bóta család 2012.09.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Kétnapos REZÉT KUPA pihenőjében látogattunk el SMILKA-val erre a szép helyre.
Köszönjük a rejtést!

SportMan 2012.08.01 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

csipet_csapat 2012.07.22 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Csodás hangulata van. Igazán szépen felújították.
Köszönjük a rejtést.

 
sirgalahad 2012.07.10 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.37
Kiváncsiság békén hagy már
Hisz az utam végén Katymár
Szentkutat is meglelem
Tetszik a hely, kedvelem

Kicseréltem a ládát, meg persze a szétmállott logfüzetet is.

kápolnaszent (méh)család
kúta szép, új láda
fattila 2012.06.14 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Tisztisz és Csabi 2012.05.28 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Igazán hozhattunk volna egy logfüzetet. A következő megtaláló vigyen magával egyet. Egy vízhatlan, új ládika sem ártana. Sokáig kerestük a jelszót a szétázott lapokon, mire észrevettük, hogy a dobozka tetejének aljára is ráírta a rejtő. Tényleg jóízű a víz, talán érdemes lenne megvizsgáltatni, hátha valóban van némi gyógyhatása, még ha csodát nem is tesz. Földesúton távoztunk Gara irányába gyönyörű, hullámzó, mélyzöld búzatáblák között.

Tisztisz, Csabi és Viki baba.

zeus 2012.04.29 14:50 - Megtaláltam
köszi!

RoriZo 2012.04.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
A logfüzet elázott! Köszönöm.

Zsu. 2012.03.17 12:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2012.03.17 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.46
Zsuzsi születésnapi autós-gyalogos ládázgatás a megyében. Bátyám is csatlakozott a kompániához, így hármasban látogattuk meg a helyszíneket és keresgéltük a dobozokat! Fantasztikus időjárás és nagyon szép látnivalók jellemezték az egész kirándulást, panaszra ok nem lehet. Van még értékes látnivaló a megyében, ez a lett a végkövetkeztetésünk.
A csávolyi vodica után a katymári következett. Más helyszín, nagyon más. A kápolna messziről is impozáns, a felújított szentkútat pedig öröm volt megnézni/kipróbálni. Finom a vize! Köszönjük, sosem jöttünk volna ide, ha nincs a láda!

Mikulás

 
pozoli1 2012.01.15 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam.

Péter60 2011.12.07 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Valóban szép a hely, még ilyen totál-tejföl ködben is.
Persze Strombus könnyen "csalánozik" máséval:)!

Strombus 2011.12.07 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Szép hely.
Drive-in találat. Péter60 kicsit félt a sáros földúton az odajutástól, de én bátorítottam. :-)
Sajnos a forrás vizét nem tudtuk megkóstolni, nem folyt.
Köszönjük, hogy ide is meginvitáltatok minket. :-)

Gyömi 2011.11.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Nagyon szép hely. A rejteknél felsértettem a homlokomat egy ággal és a sérülést a vízzel megmostam, így remélem hamar meggyógyul.

 
yano6ard 2011.11.06 14:05 - Megtaláltam
A mai nap utolsó ládamegtalálása és egyben a "vodicák" hiányzó darabja. :-)
TFTC!

SuperGeo 2011.11.05 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Balear 2011.09.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Könnyű és gyors találat egy szép vasárnapi napon :) Különleges maga a kút és a hely is. Köszönjük a rejtést.
Niki és Csabi

koszog 2011.09.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Nagyon szépen felújították. Köszönöm a rejtést.

 
sas&szti 2011.08.14 12:15 - Megtaláltam
Nyaralásból hazafelé 4/4:) Nyaralás össz: 30/30:) Méltó befejező ládája a nyaralásunknak:) Tetszett a bemutatásra szánt hely:) És csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz ilyet a puszta közepén látni?! Minden lepusztulás nélkül?! Hihetetlen, de egyben csodálatos!:) Köszönet a rejtésért:)

 
Goldenbay 2011.07.10 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.52
OK

Gyros 2011.07.10 15:40 - Megtaláltam
e [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

pokers 2011.07.02 15:21 - Megtaláltam
Végre, nem csak a pusztulást látja az ember, hanem a műemlékekkel való törődést.

 
Mihul 2011.05.12 09:40 - Megtaláltam
már ideje volt

Csuek 2011.05.07 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Örülök, hogy nem romokban találtuk. A logfüzet teljesen elázott, csak a jelszó volt olvasható. Tettünk új füzetet.

Pomisa 2011.04.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
A láda teljesen elázott.
A hely nagyon szép.
Köszönjük a rejtést.

mucik 2011.04.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Felső-bácskai autós ámokfutás ötödik ládája. A láda teljesen beázott, éppen csak olvasható a jelszó.
Mucik

t_zlee 2011.04.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.57
Meg lett! A láda nagyon telített vízzel. Logfüzet elázva teljesen. A környezet nagyon szép. Köszönöm a rejtést.

boszorkányok 2011.03.27 13:30 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, köszi.

kupec 2010.11.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Uhh, világvége.
Az utolsó 1 km izgalmas volt. Tökig érő sár volt, no meg siettem is, úgy döntöttem, hogy beautózok. Nem sikerült volna 4x4 nélkül, de így is voltak meleg helyzetek, az agyagos sáron néha keresztbe fordultam, de a gázt nem mertem levenni, mert akkor ott ragadok.
A kápolna kedves folt a nagy pusztában. A belvíz miatt a láda víz alatt van, kissé befagyva. Kicsit feljebb raktam, a jelszó már nehezen olvasható.

carmin 2010.10.31 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
A füzet teljesen át van ázva, a jelszó alig olvasható. Köszönjük a rejtést.

"J&J" 2010.09.04 15:10 - Megtaláltam
BEAC biciklitúra: Baja-Katymár-Bácsbokod-Baja. Ideális bicikliidö.
Kerékpároskupa: 72 km

 
Kertész család 2010.08.19 12:10 - Megtaláltam
Szép a kápolna.A láda teljesen átázott,tocsog benne a víz.Az újabb logbookban még éppen olvasható a jelszó,de az első már csak egy fekete penészes,vizes papírmócsing.

zalajaro 2010.08.15 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Nagyon szépen helyre állított kápolna a pusztaságban ,bő vizü kuttal.

A KÁPOLNAVODICA
Mathau 2010.08.15 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Huh, egy ilyen? Itt a semmi közepén? Csodás! Köszönöm, hogy megmutattad.

madandy 2010.07.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Ezen a vidéken nőttem fel, de a kápolnánál még sosem jártam. Kellemes kirándulás volt, kisfiam is nagyon élvezte!
Bár a láda belseje száraz volt, a füzet teljesen elázott állapotban van, nem lehet beleírni.

TS 2010.07.07 12:50 - Megtaláltam
Szépen felújított a kápolna. Sajnos a láda beázott, így nem tudtam írni bele.

atipapa 2010.06.12 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Köszi a relytést a ládára ráférne egy karbantartás mert a doboz televolt vizzel és a füzet is szétázott.

 
VP 2010.05.09 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.31
Sajnos kiszáradva. Pedig mindenhol sok a víz.
Tájfutó éjszakai országos bajnokság Ruzsán. Előtte és utána ládázás a Duna-Tisza-köze déli részén. Hatalmas fű és gaz, rengeteg szúnyog, az esők miatt vizes minden. Sok helyre csak gumicsizmával lehetett bemenni. Sajnos a fényképezőgépet otthon felejtettem.

csg69 2010.05.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.83
Ez egy gyönyörű hely :)

Besüboboja 2010.05.02 12:35 - Megtaláltam
Ok. [wapon beküldött szöveg]

Skalp 2010.05.01 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Mai legszebb ládám! Köszönet érte!

Nyugalom 
KJ & GM 2010.05.01 10:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Dr.Lada 2010.04.28 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
19izsi73-al hallottuk itt a mezőgazdasági munkák ideje, így gondoltuk besegítünk kicsit az alföldön, ezért lementünk és arattunk. :-)
Eme ládika is ennek esett áldozatául. :-)

19izsi73 2010.04.28 20:55 - Megtaláltam
Az Ismerjük meg hazánkat!" program keretében most a Duna-Tisza köze volt soron.
Sajna már csak sötétben érhettünk a rejtekhelyre, így őszintén szólva nem nyilatkozhatok katymárról...

ennyit láthattam... 
Fonte 2010.04.25 10:41 - Megtaláltam
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]

jiimbo 2010.04.04 17:50 - Megtaláltam
Remek!

szadi&agi 2010.04.04 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Kösz a rejtést!

Szentkút, víz nélkül 
kl 2010.03.20 16:07 - Megtaláltam
Itt is voltunk [wapon beküldött szöveg]

Levi csapata 2010.03.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Megtaláltuk,a láda beázva,kicsit kiszárítottuk,de bejegyezni nem tudtunk.

1 
Nivabibi 2010.01.16 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.05
Egy kedves szilveszteri mugli megtalálta, bejegyzett és takaratlanul visszarakta.

Varga Gábor 2009.12.05 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Ok! Log később.

Csuhás 2009.11.08 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.32
Szép templom a pusztában. Nekem nagyon tetszenek ezek a helyek. Egyszerűen érezni kell a hangulatát! Köszönöm!

Csuhás

Képek a templomról és a forrásról
Valami szépet ma is...
ready2fly 2009.11.07 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Terepjáróval érkeztünk, végigcsúszkáltuk az utat, nagyon élveztük.... Nem ajánlom ilyen időben személyautóval. Drive-in. Szép

istvandsz 2009.10.08 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.86
Megtaláltuk köszönjük

Egy Bácsbokod - GCKAVO-GCBAHT-GCBACS-GCmetk-GCmuma-Kiskunhalas öszi kerékpáros ládaszüret (76 km) első állomása.

Nemtudom, hogy érdekel-e valakit a Keresztek gyűjtése a műemlékem.hu-n. Az útvonal során rengeteg keresztet lehet találni és ahogy néztem még egy sincs regisztrálva.

szamedli 2009.10.01 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
A kutyák örültek a gyógyító víznek! :o)
Köszi a rejtést!

lovasvadasz 2009.10.01 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.67
Megtaláltam!

Nagy por volt:-)

Köszi a rejtést!

Famágus 2009.09.24 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Autóval végig.. kápolnáig.. érdekes a pusztában egy kis kápolna.. ettünk diót, a rejtekadó fáról..köszi.. ez a por nelenne?! de van..

oldfox 2009.09.24 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Könnyen meglett, érik a dió, finom volt.. köszi!

Jevica és Gyuszi 2009.09.06 14:37 - Megtaláltam
+

ier 2009.09.05 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Nagyon szép kápolna.

erbeo 2009.09.05 12:32 - Megtaláltam
Szép hely.

Hampi 2009.08.22 10:55 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Kakukkos és Hajszál 2009.08.16 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
puszta közepén... pikniknek való szép füves terület, viszont semmi árnyék...

zferke 2009.08.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
nagyon-nagyon tetszett!
Köszönöm a rejtést!

 
new will 2009.07.31 16:35 - Megtaláltam
+

Kadorca 2009.07.31 00:00 - Megtaláltam
+

cseszme 2009.07.29 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Minden rendben, a hely megválasztása kitűnő, az elrejtés megfelelő.
oben és sztipán

befi 2009.07.26 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.83 súly: 4.06
Nagyon érdekes volt a ládaoldalról megtudni, és fényképekkel dokumentáltan látni, hogy ez a csinos kis kápolna pár éve még micsoda romhalmaz volt. Nagyon nyugis hely - egy pár szép árnyat adó fa még hiányzik - de az idő megoldja ezt is.
A ládához fi mászott át az árkon keresztül - be drive in logolt :)
Katymár felől érkeztünk, kerülni nem akartunk, így egy 5 km-es földutat bevállalva ÉNY irányba távoztunk és Cérnahátnál (Bácsborsód) értük el az aszfaltot megint. Az út pár száz métert leszámítva kényelmesen autózható volt - a maradékon meg meg túljutottunk.

web lehúzva, nincs telefon. fi

Szines, hivogatóKút
All in one 
Cerberus 2009.07.19 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.38
Megtaláltuk!

Puszkany 2009.07.17 19:10 - Megtaláltam
Megleltuk! [wapon beküldött szöveg]

Balázs-80 2009.07.12 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
4 ládás laza vasárnapi kesselés 1. állomása kedvesemmel, Thommyboj-al és Zsoltival.
Szuper rejtés, szép és érdekes helyen. Egyetlen negatívum az újként is szegényes láda, de ennek ellensúlyozására gazdagítottam egy kis buddha kulcstartóval.

Nagyon szépKözelebbről
Kukorica és az ég 
Thommyboj 2009.07.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Szép környezet, jó az ilyen kis eldugott helyeket felkeresni.
Remek rejtés, csak így tovább.

Csaba & családja 2009.07.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.14
Megtaláltuk.

Emerich63 2009.07.09 00:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Immár hagyományosnak nevezhető teliholdas éjszakai ládázásunk újabb "áldozata". "Ma indultunk, holnap találtunk láda." (éjfél után 2 perccel...) A sejtelmes, már-már nappali világosságot adó holdfénynél gyors, egyértelmű keresés - gyors találat. A templom sziluettje, háttérben a holddal, annak fény játékával nagyon izgalmas volt - jó döntés volt az éjszakai keresés, így mindenesetre sokat nyújtott élményben a látvány és az egyébként "sík" helyszín is... 5. helyünk eddigi leggyorsabb találatunk eredményének beállítása...

simaz 2009.07.05 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Jutka 2009.07.04 12:50 - Megtaláltam
3. hely, Szegedröl [wapon beküldött szöveg]

kiskapitány 2009.07.04 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.31
Klassz hely! A családdal közösen találtam meg.

autogaz 2009.07.04 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
9 órakor vettük észre az új ládát a neten. Gyors koordinátaletöltés után autóba pattantunk és már mentünk is a bajai hétvégi házunktól a 30 km-re lévő rejtéshez. A láda a webes leírásnak köszönhetően könnyen meglett, elsőként logolhattunk újra. A kápolna és környezete igen figyelemreméltó, a hely nyugodt, a tér ami körülveszi ápolt, tiszta. Eltöltöttünk ott egy fél órácskát, megnéztük a kutat is ( vigyázat!!! vaddarázsokkal tele van a kút szára!!!), a kápolnába a középső kulcslukon belestünk, belül is ápolt, tiszta... A ládatartalom új ládához képest itt is igen csekély..., milyen lesz 10-15 megtalálás után?? :)) Mindent egybevetve, a rejtést erős jónak mondhatjuk, mivel szeretjük az ilyen pitty-putty, könnyen meglelhető egyszerű rejtéseket...

Logolás a rejteknélA kápolnánál
LádatartalomKútnál1
Kútnál2 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]