geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2526. Árvízi tározó - Cigánd (GCARVI)

A zsilipek

A zsilipek

A tiszai torkolat - balra nézünk ...

A tiszai torkolat - balra nézünk ...

... jobbra nézünk

... jobbra nézünk

... előre nézünk :)

... előre nézünk :)

Befolyás

Befolyás

Hullámtéri vízbeeresztő és leeresztő csatorna és az energiatörő medence

Hullámtéri vízbeeresztő és leeresztő csatorna és az energiatörő medence

Háttérben a főút, ahonnan letérsz

Háttérben a főút, ahonnan letérsz

Itt parkolj!

Itt parkolj!

Ez a tábla ne zavarjon! Az úton átsétálhatsz.

Ez a tábla ne zavarjon! Az úton átsétálhatsz.

Erő

Erő

A "vízbeeresztő és leeresztő műtárgy" másik oldala

A "vízbeeresztő és leeresztő műtárgy" másik oldala

A tározótérbe vezető 3 km-es "mentett oldali" csatorna

A tározótérbe vezető 3 km-es "mentett oldali" csatorna

Kerékpáros paradicsom - de sok árnyékra ne számíts! :-)

Kerékpáros paradicsom - de sok árnyékra ne számíts! :-)

Nagyon közel a Rákóczi-híd

Nagyon közel a Rákóczi-híd

Térképen (Forrás: Internet)

Térképen (Forrás: Internet)

A terepasztal

A terepasztal

Gyönyörű a Tisza, ha békés, nyugodt

Gyönyörű a Tisza, ha békés, nyugodt
Szélesség N 48° 16,276'
Hosszúság E 21° 57,284'
Magasság: 109 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.07.29 08:00
Megjelenés időpontja: 2009.07.29 08:00
Utolsó lényeges változás: 2015.09.21 20:00
Utolsó változás: 2021.01.21 18:21
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: saldar
Ládagazda: fabian11
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 50 m
Megtalálások száma: 291 + 1 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP

Ez a "láda" a Cigánd-Tiszakarádi Árapasztó Víztározó áteresztő zsilipjét mutatja be. Jelszó: a megadott koordinátákon található objektumon (annak két oldalán is) szemmagasság fölött leolvasható pirosas-zöldes színű, 5 karakteres szó. A tiltó tábla és a kamerák ne zavarjanak! Hagyd a kocsit a parkolóban és nyugodtan sétálj át az objektumon a másik oldalra is! Nagyobb az élmény, ha hozod a bringádat, a kocsit a zsilipeknél hagyod, és körbekerekezed a tározót (24 km). Csönd, nyugalom, természet, jó minőségű kerékpárút - csak árnyékot nem találsz. Kiváló családi program. Nézd meg a tuhu térképen!
Jelszó nélküli logot csak akkor fogadok el, ha felteszel egy fotót magadról vagy a gps-edről, a háttérben a zsilipekkel!

Bevezető

Az elmúlt években a Tisza áradásai igen nehéz helyzet elé állították az ország keleti felének lakosságát. A hírekből tudjuk (és sajnos nagyon sokan tapasztalatból is), hogy mekkora károkat okozhat a vízszint hirtelen megemelkedése. Nyilvánvalóvá vált, hogy valamit tenni kell a folyó mentén élők biztonsága érdekében. Ezért született meg a Vásárhelyi-terv, melynek keretében 2008. végére elkészült az első árapasztó víztározó Cigánd térségében. A tervek szerint összesen hat ilyen tározó épül majd meg (a Cigánd-Tiszakarádi, a Beregi, a Szamos-Kraszna közi, a Nagykunsági, a Tiszaroffi és a Hanyi-Tiszasülyi tározók), melyek együttesen kb. 1 méterrel csökkenthetik a veszélyes vízszintet. 2009. nyaráig már két tározó - a cigándi és a tiszaroffi - állt üzembe.

Ezzel a geoládával a legelső ilyen beruházáshoz kalauzollak el az ország egy olyan részébe, ahol a Tisza és természeti környezete nagyrészt gyönyörű, békés oldalát mutatja, amiért megéri egy pár percre kiszállni az autóból és sétálni egyet. A tározó Velencei-tó méretű, de "békeidőben" művelés alá vont föld képét mutatja. Átlagos napokon csak a tározót körülvevő mintegy 24 km hosszú töltés jelzi a határokat, melyen végig aszfaltozott kerékpárút is fut, ami csatlakozni fog az országos kerékpárút-hálózathoz. Ha van kedved, tekerj itt egyet!
A tározó és a Tisza közötti kb. 2 km-es területen létrehoztak egy befolyó csatornát (hullámtéri vízbeeresztő és leeresztő csatorna), ennek az elején találjuk a számunkra érdekes, látványos objektumot, a zsilipeket. Közvetlenül mellettük kialakítottak egy parkolót, ahol akár egy busz is elfér. Azt javaslom, hagyd itt a kocsidat, és gyalog fedezd fel a környéket! A zsilipekre felmenni hivatalosan tilos (erre tábla is figyelmeztet). Korábban biztonsági őrök vigyázták az objektumot éjjel-nappal, ma már csak kamerák ügyelik, hogy rongálás ne történjen. Figyelem! A hely nem veszélytelen, és bár van korlát illetve kerítés, aki nem vigyáz, könnyen a mélybe eshet. Gyerekekkel legyetek nagyon óvatosak!

Megközelítés

Több lehetőséged is van, de minden esetben ennél a pontnál fordulj le északi irányba:  N 48° 16,168' E 21° 57,243' 108 m [GCARVI+kereszteződés] A tiltó tábla ne zavarjon, nyugodtan hajts be a parkolóig.

Érkezhetsz Sárospatak - Tiszacsermely - Cigánd felől a 3804-es úton, de teheted ugyanezt a Sárospatak - Pácin - Cigánd útvonalon is (arra több a geoláda), és ekkor közelebb kerülhetsz magához a víztározóhoz is. Ha tele van vízzel, akkor már-már kimeríted a katasztrófa-turista fogalmát :).
Kelet felől, Tuzsérról is indulhatsz, ekkor át kell kompolnod a Tiszán, majd Zemplénagárd - Révleányvár - Ricse irányából támadhatsz (gyönyörű vidék!)
A Kisvárda - Kékcse felőli megközelítés is szóba jöhet. Ebben az esetben át kell kelned a Rákóczi-hídon, és szinte azonnal jobbra fordulnod.

A "láda"

Eredetileg hagyományos ládát képzeltem ide, de aztán - bármennyire is hihetetlen - a helyszín többszöri, alapos bejárása közben világossá vált, hogy a műtárgy 1 km-es körzetében igényes rejtésre alkalmas hely (olyan, amilyet én is szívesen felkeresnék) csak az ártéren lenne, ám ezt a láda biztosra vehető rendszeres elúszása miatt okozott állapotromlás, illetve "környezetszennyezés" miatt végül elvetettem. Ígéretesnek látszott a főút túloldalán az Alföldi Kék jelzéssel is ellátott töltés biztonságos oldala, de itt nyáron nyakig ér az aljnövényzet és rengeteg állatot - köztük sok fészkelő madarat - sikerült megzavarnom kutakodásom során, ezért arra az álláspontra jutottam, hogy a természetnek, de talán nekünk is jobb, ha nem erőltetem a rejtést, hanem virtuális ládát kanyarítok ki e helyből. Így most egy nagyon tisztán és könnyen kereshető drive-in ládára vadászhatsz, kedves kereső.

Jelszó: a megadott koordinátákon található objektumon (annak két oldalán is) szemmagasság fölött leolvasható pirosas-zöldes színű, 5 karakteres szó.

Természetesen ez a "láda" értetek jött létre, rejtője nyitott minden konstruktív javaslatra, mellyel élvezetesebbé tehető a keresése. Ezért ha esetleg észrevennél egy "bombabiztos" rejtekhelyet mely elkerülte a figyelmemet, írj magánban (esetleg küldj fotót) és megvizsgálom a javaslatot.

A tározó és a zsilipek

2005. szeptemberében kezdték el építeni a Cigánd--Tiszakarádi Árapasztó Víztározót. Az eddidiekhez képest merőben más szemléletben készült el a létesítmény: nem a gátakat magasították az árvízveszély elkerülésére, hanem szabályozott körülmények között kivezetik a nagyvízi mederből az árvízkor keletkező káros víztöbbletet. A 16,5 milliárd forintos beruházást, melyet 2008. novemberében adtak át, az Európai Unió is támogatta. A tározó a Bodrogközi ártérben, Nagyrozvágy, Cigánd és Pácin közigazgatási területén épült. A munkák során számtalan töltés, földút, vízbeeresztő és leeresztő csatorna, hullámvédő erdő és vadmenekítő domb készült. A kivitelezők annyi vasbetont használtak fel, amennyiből 30 tízemeletes házat is fel lehetett volna építeni. A tározó átlagos vízmélysége 3,8 méter, ez azonban csak rendkívüli árvízi helyzetekben állhat elő. A "mesterséges tó" felülete ekkor 24,7 négyzetkilométer, mely nagyjából a Velencei-tó területének felel meg! A befogadott víz mennyisége: 94 millió köbméter. Zsilipjein másodpercenként 550 köbméter víz áramolhat át. A tározó üzembe helyezése 15-20 kilométeres szakaszon érezteti a hatását, maximum 25 cm-es vízszintcsökkenést eredményezve.
A beeresztő-leeresztő műtárgy zsilipjeinek pillérei több mint 9 méter magasak és a szerkezet 43 méter széles. A zsilipeket elzáró táblák másfél centiméter vastag acélból készültek annak érdekében, hogy gond nélkül ellenállhassanak a rendkívüli víznyomásnak is. Szabályozhatják velük a víz beáramlását és kiáramlását egyaránt.
A feltöltés után a vizet mindaddig vissza kell tartani, amíg az árhullám el nem vonul. A leürítés ezután kezdődhet. A tározó a vizsgálatok szerint 6-7 nap alatt tölthető fel, a leürítés másfél-két hónapot vesz igénybe. A korszerű tájgazdálkodás segíti a táj arculatának helyreállítását, ezzel több lesz a turisztikai lehetőség is, mindez pedig a vidék fejlődését segíti elő.
(Forrás: Internet)

A zsilipek megtekintése után sétálhatsz egyet a gáton, bicajozhatsz a gátrendszeren vagy - árvízmentes időszakban - kiballaghatsz (kocsival menni tilos!) a beeresztő csatorna tiszai torkolatához (a zsilipek felől nézve a csatorna jobb oldalán, kb. 500 méter), ahonnan igen kellemes kilátás nyílik a Tiszára. Helyi pecások is szívesen látogatják.

Árvizet csináltam!

A láda "telepítésének" idején Cigándon, a Művelődési Házban volt egy terepasztal (lásd a képen!), melyen nagyszerűen áttekinthető volt a zsilipek működése, és a tározó elhelyezkedése a környező települések között. Kapcsolók és lámpák (nem víz!) segítségével bárki kipróbálhatta a rendszert.

Nagyon kellemes ládázást kívánok!
saldar
Állapot: kereshető

KRW értékelés (127 db): környezet: 4.52 rejtés: 3.97 web: 4.61 átlag: 4.37

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


james 2021.10.17 09:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.12.2]

homemadebyjuci 2021.10.09 16:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi! Bár a rendőrség is kijött elég gyorsan, 10perces nézelődés után gyanúsak voltunk nekik. Aztán egy ott dolgozó úriember segített, hogy nyugodtan átmehetünk a hídon....Furcsa szitu volt egy engedélyeztetett ládához képest!

Lili és Balu 2021.09.11 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Kimberli1 + Imi30 2021.09.03 17:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Páratlanpáros 2021.09.03 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Rekinejo 2021.08.19 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Seda20 2021.08.15 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

szalaij 2021.08.15 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Kogerj 2021.08.15 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

smico50 2021.08.13 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

AlanTheWild 2021.08.07 10:49 - Megtaláltam
A GPS lemerült, így telefonnal próbáltam bemérni a helyet.
Eleve feszélyeztek a kamerák, tiltó táblák, de aztán két vízügyes autó is érkezett, így még

Ha így elfogadható a találat, akkor köszönöm. Ha nem, akkor újra próbálkozok majd...

[Jóváhagyta: fabian11, 2021.08.24 07:12]

IMG_1614IMG_1615
IMG_1616 
Atmosz&Zozmosz 2021.08.05 09:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget. Bővebben később! :-)
[g:hu+ 2.7.14]

dobozipatikus 2021.07.12 08:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

levcsesz 2021.07.02 13:39 - Megtaláltam
Köszönjük!

vViktor 2021.06.25 09:47 - Megtaláltam
Alföldi Kéktúra teljesítése közben.
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

csg69 2021.06.13 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.43
Megvan :)

Gcjoco1956 2021.06.13 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

tarsolyos 2021.06.13 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
KÖSZÖNÖM A REJTÉST!

IMG_4049IMG_4050
IMG_4052IMG_4053
IMG_4054IMG_4057
IMG_4058 
Furtyka 2021.06.08 12:32 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtest! :)

juhaszbalu 2021.06.08 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

MoMaszter 2021.06.07 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Tibcsiii 2021.05.24 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Keresni kellett, mire megtaláltam, de ott van ahol a leírásban is, csak már fakóbbab a színek. [Geoládák v3.10.5]

N.Zs. 2021.05.15 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Nekünk nagyon tetszett. Csönd, nyugalom és egy csér parádéja volt jelen. Olyan Vasarely hangulata van ezeknek a betonkockáknak.

IMG_5312IMG_5315
IMG_5316IMG_5318
IMG_5319IMG_5320
IMG_5322IMG_5325
IMG_5326IMG_5328
IMG_5332IMG_5333
IMG_5334IMG_5335
IMG_5337IMG_5338
IMG_5339IMG_5329
Blabo 2021.05.02 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

E93AEE62-D077-4789-9061-FA38D7605A91E5D1A9A4-E2C0-419D-A22F-A8380398B7DA
0FAE6C90-6CEB-4CBC-9642-A01787678641BFA6D3D1-AD72-454D-9816-594FF738FE94
Susi és Tekergő 2021.05.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Szép idő volt, és útba esett ez a helyszín, így körbe tekertük a gátat! Sajnos nem találtunk feliratot, vagyis amit találtunk az nem a jelszó volt. Csatolok képeket, remélem elfogadja a rejtő a megtalálást. Szép helyszín és szuper hely a bringázásra!

[Jóváhagyta: fabian11, 2021.05.18 09:12]

12
35
67
ládavadász Pisti 2021.05.01 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

eszluzsu 2021.05.01 17:06 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

BT_pro 2021.04.26 15:31 - Megtaláltam
hihetetlen de nem találtam meg, a rejtovel beszéltem. köszönöm!

[Jóváhagyta: fabian11, 2021.05.02 07:24]

Votom 2021.03.06 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Booba 2021.01.29 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

cserpaktomi 2020.12.31 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

lelcache 2020.10.24 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

kivancsifancsi 2020.10.24 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 4.40
Ritkán ládázunk a keleti végeken, ezért már régóta érlelődött az ötlet, hogy pár napos túra keretében minél több ládát gyűjtsünk be ezen a környéken. Most jött el az ideje. Fidorkával, valamint barátainkkal lelcache-sel és sirgalahaddel négyesben egy két napos ládamészárlást tartottunk, aminek esetemben 47 láda esett áldozatul.

19/47: Nem sok látnivaló van itt, de egy árvíztározónál addig jó, míg nincs rá szükség :) Gyors találat.

Fidorka 2020.10.24 15:14 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

mézespuszedli 2020.10.24 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

erdei csiperke 2020.10.24 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Ok [Geoládák v3.7.6]

Tar család 2020.10.22 15:31 - Megtaláltam
Benedekkel AK közben megálltunk,de az adott koordinátán a berendezésen nem találtunk fej fölötti piros-zöld föliratot . Sok időt meg nem szántunk rá,mert a vonat az nem vár. Kérjük a csatolt kép alapjáni elfogadást. [g:hu 1.6.7]

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2020.10.30 12:12]

20201022_132605 
5N 2020.09.21 07:50 - Megtaláltam
Vízzel érdekesebb lett volna.

DSC03844DSC03845
Ildi76 2020.09.18 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

ellfelek 2020.09.04 14:25 - Megtaláltam
Érdekes volt látni ezt a zsilipet... Már elég éhesen érkeztünk ide, úgyhogy megkerestük a feliratot, kattintottunk pár képet és a gáton megettük az ebédünket... :) A történet úgy még érdekesebb, hogy Tokajon a Révész elmondta, hogy milyen nagy problémákat okozott az árvíz a kétezres évek elején... Cigánd települést feláldozták, hogy a többi várost mentsék az Tiszai árvíz elöl...
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.7]

IMG_20200904_142304IMG_20200904_142534
IMG_20200904_142724 
Laci és Timike 2020.08.29 10:43 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

targonczas 2020.08.25 06:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

anettnori 2020.08.23 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.36
Megvan!
[g:hu+ 2.2.13]

Kerestem egy ideig a feliratot. Aztán egy érkező család útba igazítást kért tőlem, majd indultam tovább.

 
Kucsma család 2020.08.21 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.13]

Gyombi 2020.08.11 09:45 - Megtaláltam
Köszönjük, érdekes!

Verácska0721 2020.08.06 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A Szabó család [Geoládák v3.5.0]

martonjozseffgy 2020.08.05 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Már többször meg akartam keresni ezt a helyet, de még csak most értem idáig egy családi kirándulás elején. A jelszó az időjárás miatt erősen megkopott, épp csak olvasható. Célszerű lenne egy alternatív jelszót is elhelyezni. Köszönjük!

Szabó família 2020.07.31 06:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

Égetö 2020.07.25 19:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Mathau 2020.07.24 19:30 - Megtaláltam
"-Ford, mi Csak egy kis gyengédségre vágytunk!
- Örüljetek a ráadasnak..."

[g:hu+ 2.2.10]

povyagi 2020.07.24 19:30 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan!
[g:hu+ 2.2.10]

Pumba9 2020.07.15 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.15 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

JAck:66: 2020.07.15 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.34]

Szőkekapitány 2020.07.09 13:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Chokero 2020.07.02 18:55 - Megtaláltam
Köszönjük, megvan.

emmis 2020.05.31 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Sir Pajszer 2020.03.26 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Köszi!

MattX 2020.03.26 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pantya 2020.03.11 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gabor03 2020.03.11 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Norbee97 2019.12.21 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.10
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Hát nem egy megerőltető találat, az tuti. :D Hasonló építményt a GCKRS1 közelében láttam, szerintem páran rosszul értelmezik a táblát, miután csak ez az egy út megy arra, így természetesen az út nem tiltott terület, csak ami a kerítés mögött van elzárva. Mindenesetre jól megnéztem ezt az egészet, megkerestem a jelszót, és mentem visszafelé, ezúttal is a főúton. [Geoládák v3.0.0]
1253.

IMG_20191221_135021IMG_20191221_135041
IMG_20191221_135110IMG_20191221_135352
IMG_20191221_140755IMG_20191221_140906
sirgalahad 2019.10.12 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.56
Tiszának ha forr az árja
Zsilipeket gyorsan zárja
Béla, ki a zsilip őre
Gyorsan teker, szintidőre

Strombus 2019.10.08 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.54
Érdekes hely, szép, infomatív ládaoldal. Kár, hogy most nem tudtunk időt szánni a a körbebiciklizésre.
Kicsit vicces a rengeteg tiltótábla - ha senki sem veszi őket komolyan.
Megérdemelne ez a hely egy új, gondos gazdát, aki nem viszi át a játékosokat a tiloson és igazi ládával igazi keresésélményt is ad.

Energiatörő medence 
Péter60 2019.10.08 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.54
Érdekes hely. Kár hogy nincs gazdája a ládának, pedig nagyon jó az oldal.
A bringázás most kimaradt, csak gyors körülnézés és leolvasás.

FyG 2019.10.01 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Kuruczok 2019.09.29 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! Körbe is bicikliztük a tározót, kellemes őszi program.

VaVi 2019.09.22 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stikli08 2019.09.21 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Bringás kéktúra Cimbikkel, Simlissel és Vérpandával. [Geoládák v2.2.5]

SziaHello 2019.09.21 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ChefBogi 2019.08.30 17:38 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Toro_001 2019.07.31 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. TORÓ MARCSI Dani Berti [g:hu 1.6.4]

nagyfeco 2019.07.19 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Koszi a rejtest.

20190719_15301020190719_153026
andanonymus77 2019.07.14 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ssophie 2019.07.09 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

norko 2019.07.09 15:00 - Megtaláltam
Alföldi kéktúra közben....

lesipeti 2019.05.02 16:09 - Megtaláltam
Viharos szélben, kerékpárral körbe a töltésen. A Tisza csodálatos, érdemes letérni hozzá! A kerékpárútra a munkagépek sok sarat felhordtak, a korlátozó sorompók legtöbb helyen nyitva vannak :-(

IMG_20190502_160930IMG_20190502_162101
V_Gabor 2019.05.02 08:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.44
Biciklivel, Alföldi Kéktúra végigjárásom közben.
A 2 hetes bringatúra alatt 1160 km-t tekertem, 53 ládát találtam meg, ez volt a 51.
Ám a lényeg, hogy sok-sok jó élménnyel gazdagodtam! :)

Könnyedén.

Köszönöm! [g:hu 1.6.3a]

2019-05-02 08.45.53R2019-05-02 08.47.38R
2019-05-02 08.54.41R2019-05-02 08.57.21R
2019-05-02 08.57.57R2019-05-02 08.58.22R
KálmánCsalád 2019.04.24 13:22 - Megtaláltam
Köszöni a rejtést a Kálmán Család!
Útban a Zemplénbe, jó volt egy kis pihenőt beiktatni. Nagyon alacsony volt a szárazság miatt a vízállás, de még így is érdekes volt, sok szép vízimadárral.

20190424_132335 
Molnár család 2019.04.23 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

ocsike78 2019.03.22 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.3.9]

Cicki 2019.03.14 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Alföldi Kékezés során lett becserkészve. Kicsit kiszívta az UV a jelszót, már nem annyira pirosas-zöldes, inkább szürkés-pirosas. Köszi a rejtést!

FLAC 2019.02.17 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Fehér Márton 2019.02.17 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bolyongoo 2018.10.21 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Hev 2018.10.07 07:10 - Megtaláltam
Alföldi kéktúra közben megnéztük a helyet amig nem tilos. A képek alapján kérnék elfogadást.

[Jóváhagyta: saldar, 2018.10.13 20:55]

-1-2
-3-4
VP 2018.10.05 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.59
Érdekes, monumentális műtárgy.
GPS nélkül. :-(

pliptai 2018.10.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.48
A tározó teljesen száraz volt így az építmény minden részlete megtekinthető volt. Engem egy kicsit zavart, hogy tiltott területre kellett bemennem! Köszönet a rejtésért!

stmester 2018.09.28 12:15 - Megtaláltam
A felirat lassan lekopik.

Liberty 2018.09.28 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Több zsilipet láttam már a ládázásaim során, de ez különösen tetszett. Jelenleg nincs víz a tározóban, így még érdekesebb volt látni az árapasztó felépítését. Köszönet a rejtésért.

Cigánd címere
Shrek 2018.09.08 13:30 - Megtaláltam
Érdekes építmény. Jelenleg minden száraz.

macikupac 2018.09.08 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.49
Keleti kalandok 6.

Ha már itt mentünk el, nem hagyhattuk ki ezt a helyet. Engem érdekelnek az ilyen és az ehhez hasonló műszaki objektumok. Azt azért sejtettem, hogy nem lesz túl sok víz a mederben, de azt már álmomban sem gondoltam, hogy száraz lábbal járhatunk-kelhetünk benne. Ez azért valahol még nekem is nagy élmény volt, nemhogy a fiaimnak. Ezáltal egy klassz téma is adódott, hogy mi mire szolgál (a nagyobbikkal), illetve lehetett kagylóhéjakat és csigaházakat gyűjteni (a kisebbikkel). Kár, hogy a jelszó megszerzésének a módja ennyire igénymentes. Na, mindegy! Az élmény attól még a miénk. Brumi mackónkat hoztuk magunkkal.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

hohner 2018.08.19 13:56 - Nem találtam meg
I. Cigandi "Ki a legeny a gaton" idofutamverseny alkalmaval vegigtekertuk a gatat. 20km, 38 perc. kepet nem tudtam kesziteni, de lattam a zsilipet. kerem a jelszo nelkuli elfogadast. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: saldar, 2018.08.20 20:23]

hacsabi 2018.07.19 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Alföldi kétúra közben útba ejtettük. jelszót nem találtunk a fotó remélem elég lesz köszönöm a rejtést

[Jóváhagyta: saldar, 2018.07.22 17:10]

37588673_2338275336213181_98863408350232576_nP7190094
Hey-ho 2018.06.04 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kupec 2018.05.14 08:36 - Megtaláltam
Szép műtárgy.

Zéboy 2018.05.05 14:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2018.05.05 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

hitamas 2018.03.16 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.31
:)

cipollino 2018.01.14 09:55 - Megtaláltam
Közös ládázás Vironiával. Köszi a rejtést, érdekes a zsiliprendszer.

Vironia 2018.01.14 09:55 - Megtaláltam
Vasárnapi ládavadászat Cipollinóval olyan helyeken, ahol még eddig nem is jártunk! Köszi a lehetőséget :)

IMG_8716IMG_8717
IMG_8718 
mulder2197 2017.12.29 20:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.11.28 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20171128_153036 
stradic 2017.10.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Megtaláltuk Krisztával

takacsimre 2017.10.07 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.21
OK

csipet_csapat 2017.10.07 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20171007_111135IMG_0852
Zenobios 2017.08.26 15:31 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zala 2017.08.26 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

zoltot 2017.08.26 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
==========
Érdekes hely.
Ne legyen szükség a műtárgyra....

IMG_20170826_152945IMG_20170826_152956
IMG_20170826_153032IMG_20170826_153128
Paul 2017.08.21 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stopo 2017.08.21 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Chaba 2017.08.19 08:00 - Megtaláltam
AK közben egy kis pihenőnek szántuk ezt. Hiába kerestük, sajnos nem találtunk semmi, a jelszóhoz hasonlót a műtárgyon.

[Jóváhagyta: saldar, 2017.11.16 17:25]

20170819_08004420170819_075828
20170819_075641 
Kokó 2017.08.17 19:15 - Megtaláltam
Munka után ezt nem akartam kihagyni. Nagyon tetszett ez az építmény.

NaplementeZsilipek
MederbenKockák
SzerkezetLáncos
MarciMilánBálint 2017.08.17 13:55 - Megtaláltam
AK közben nem figyeltem, hogy 200 méterre vagyok ettől a ládától, és ez plusz 9 kilométert jelentett - vissza kellett tekertem érte Cigándról. Érdekes hely, köszönöm a rejtést!

VINAX 2017.08.05 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.08.01 15:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

Attilacska 2017.06.21 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

fehérkút 2017.06.17 10:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget ! Az AK-n biciklizés közben.

fobizan 2017.06.17 09:25 - Megtaláltam
AKT biciklizés közben.

lovagias 2017.06.17 09:25 - Megtaláltam
:) Fehérkút társaságában

Attibati 2017.06.05 11:10 - Megtaláltam
119 kilométer kerékpártúra a Zemplén környékén.
részletek később...

Zergi 2017.05.21 06:18 - Megtaláltam
Fogtam!
Az Alföldi KÉK-túra biciklis teljesítése közben.
Csak telefonos segítséggel lett meg a jelszó, amit köszönök!

IMG_2446IMG_2448
IMG_2449IMG_2451
IMG_2453 
raci 2017.05.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.07
Ott álltunk a zsilipen és próbáltuk elképzelni az árvizet, a lecsapolást, ahogy átzúdul a hatalmas víz és elárasztja a tárolót. Nem könnyű fantáziálni így békeidőben.
Köszi a rejtést.

tapiapi 2017.05.13 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Szuper hely.

Aniko & Gyuri 2017.04.22 10:37 - Megtaláltam
Ok

kanyazoltan 2017.01.10 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
A környéken volt UPC parabola javításom és eszembe jutott,hogy ide még nem néztem be.Mobilnet elő,letölt és keres.A tiltótáblák és a kamerák határozottan távol akartak tartani,de a leírásban olvastam,hogy lehet menni bátran. Nem bántam meg,körülnéztem ,nagyon tetszett! Fotózgattam,mikor a gátőrháztól elindult egy Lada Niva autó,elment mellettem,odaállt az UPC-s autóm mellé és várt(gondoltam lefotózza a tilosba behajtást ,nekem annyi,megbüntetnek) Az autónál a gátőr érdeklődött,hogy miért lehet rossz a parabolája,mondom neki,hogy itt van a műszerem,bemérem,kiderül. Követtem autóval be a gátőrházhoz,ott megláttam a régi szivattyúházat,arról mesélt,közben én is elmeséltem a geoládázást röviden.A parabolája tökéletes lett(a fej volt rossz,szereltem fel egy másikat,jött minden adás.Ránk sötétedett a mesélgetések közben . Megkérdezte,mennyivel tartozik,de mondtam,várja szeretettel a turistákat ez semmibe sem kerül . Nyomott a zsebembe tuszkolva borravalót,mert ha nem fogadom el,akkor megsértődik.Hazaúton tankoláskor előveszem a borravalót,egy ötezres,lehidaltam,túl sok,de annak örülök,hogy tudta értékelni a munkámat :) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2016.10.27 15:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_2095J11_2097
J11_2098 
sebyadri 2016.10.10 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Aleph & Rita 2016.10.07 10:10 - Megtaláltam
Sátoraljaújhelyre tartva megtekintettük az objektumot.
Köszönjük a lehetőséget!

Wsky 2016.09.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Az objektum nagyon jó.

köszi

Szilágyiék 2016.09.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Köszönjük!

SAM_1117SAM_1120
Molli 2016.09.11 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Köszönöm a rejtést!

nmárti 2016.07.16 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Érdekes hely. Az biztos, ha nincs a geocaching, ide sosem jövünk el. Tetszett. Elképzeltük, milyen lehet, ha itt a víz. maga a település is tetszett. Köszi, hogy megmutattad.

Masni 2016.07.12 10:18 - Megtaláltam
Monumentális építmény, a lányaink is nagyon érdekesnek találták. A felirat már nem zöld és piros, inkább szürke és piros, de elég egyértelmű így is. Egészen a zsilipek melletti parkolóig fel lehet menni autóval. A körbebicajozás egy legközelebbi program. Jelenleg Kisvárda és Kékcse között útfelújítás van, a haladás viszonylag nehézkes. Köszönjük a lehetőséget.

Farekék 2016.07.10 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Érdekes építmény. Nekünk tetszett. Köszönjük a lehetőséget.

DSC06493DSC06494
DSC06495DSC06497
DSC06502 
atomfrici 2016.07.09 15:21 - Megtaláltam
köszi a rejtést

Bőrharisnya 2016.04.26 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Köszönjük a rejtést!

GYEZegzug 2016.03.12 09:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Megtaláltam. Köszi szépen.

katika59 2016.03.06 14:35 - Megtaláltam
Nagyon érdekes hely, érdemes megnézni.

Zsu. 2015.10.23 12:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.10.23 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.60
Szabolcs-szatmár-beregi ládázós hosszú hétvége egyik állomása volt ez a láda. A sorompónál parkoltunk majd nyúlfarknyi sétával elértük a műtárgyat. Érdekes a hely, óriási nyugalom volt most itt. A virtuális jelszó gyorsan meglett.

Mikulás

2015-10-23 12.17.002015-10-23 12.53.13
2015-10-23 12.53.552015-10-23 12.54.35
2015-10-23 12.54.40 
Süni1966 2015.09.18 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam

CsKaroly 2015.09.18 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

fjocy és manka 2015.09.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Megtaláltam, sajnos nem volt víz a tározóban, hamarosan visszamegyek és körbetekerem a gáton :-)

13 2015.09.06 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

StiviG 2015.08.19 15:00 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2015.08.19 15:00 - Megtaláltam
Kéktúráról vízitúra felé menet megálltunk a tározónál is.
Érdekes hely, hasonlít a Gibárti-erőműhöz.
Köszi

 
Judit és Béla 2015.07.30 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.12
Megtaláltuk. A koordináta egy másik ötbetűs szóra mutat szerintünk.

Ajtony 2015.07.30 10:34 - Megtaláltam
"Természetesen" először rossz jelszót találtunk GPS hibahatáron belül... szerencsére időben észbekaptunk. A létesítmény nagyon érdekes, a ládalap páratlanul színvonalas és alapos. Csak azok az elriasztó feliratok ne lennének...

Zerind HUN 2015.07.30 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Talán itt esett ma legjobban az eső, de itt esett utoljára. Érdekes hely végülis, én előre nem terveztem, hogy ide is jövünk, de Judit és Béla tervezte.

gordogok 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.51
ok

mackomisi12 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.79
köszi, meglett. Esetleg egy mágneses megoldással az építményen érdekesebb lenne a megtalálás, de így is köszi, mert nem álltunk volna meg itt, ha nincs rejtés.

eltájoló 2015.07.28 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Nem semmi építmény. Köszönöm.

pötyimiki 2015.07.04 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.49
Köszi, hogy megmutattad!

sagabi 2015.07.04 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 2.17 súly: 3.86
Alföldi kék vándorláson

Stautoma 2015.06.29 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
ok

Bróthág 2015.06.28 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

bigmick 2015.06.13 06:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ricsivivi 2015.05.30 15:12 - Megtaláltam
Koszi

negyesigabor80 2015.05.04 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2015.05.03 08:50 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Átsétáltunk a rengeteg biztonsági jelző és kamera között. Kevés víz csordogált most, így nem annyira látványos a helyszín.
3 jelszó esélyes felirat is van a GPS hiba határon belül, szerencsére jól tippeltem.

duranyikd 2015.04.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

Bl4st3r & Amy 2015.03.08 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Remek! Érdekes építmény, ide be kell látni a virtuális láda a legjobb választás. Ez a környék valóban remek bringás célpont lehet. A riasztók illetve a védett objektum a zsilipekre vonatkozik, nem az útra, oda nyugodtan fel lehet menni, a riasztók a keritésen átmászókra vadásznak. Nagyon jó helyszín!

 
Lempike és Sándor 2014.12.27 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést!

Csizmások 2014.09.21 13:00 - Megtaláltam
Elrettentett bennünket a tiltó tábla. Itthon a logokat olvasva már sajnáljuk a gyávaságunkat. Ha tudod fogadd el.

[Jóváhagyta: saldar, 2014.09.24 20:45] Köszönjük!

 
Csaba & családja 2014.09.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.49
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

 
SirLes 2014.08.17 09:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Emese62 2014.07.04 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Alföldi Kéktúra közben Nagyszerű építmény!

 
Párduc50 2014.06.27 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, kár hogy száraz volt :-)

ha2 2014.06.18 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Bringás Alföldi Kéktúra közben.Cigánd felől érkezve.Kicsit tamáskodtunk hogy ez-e az igazi jelszó.De a koo-k egyértelműek voltak.

álomfogók 2014.06.09 16:16 - Megtaláltam
Pünkösdi sokládás szatmár-beregi kirándulás 31. állomás. Immár a Beregen innen.
Talán előbb-utóbb részletekre is jut majd időm.

belus01 2014.06.09 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

K&H 2014.03.22 00:00 - Megtaláltam
Szegedről...

vizipinty 2014.02.17 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

merlegno 2013.12.27 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszi a rejtést! Érdekes az építmény! Bár az elején kicsit megijesztett a belépni tilos tábla, de mégis átmerészkedtünk a hídon és meg is találtuk a jelszót! Nyugodtan át lehet menni!

ßeŁŁ 2013.08.18 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönöm a rejtést! =)

haywire 2013.08.18 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
GCCIGA után hazafelé megálltunk itt is. A gáthoz érkezve kicsit megijedtünk, hogy jutunk át ugyanis érdekes tábla fogadott "Vagyonvédelmi riasztóval védett terület rendőrségi bejelzéssel!". Inkább ne riasszunk be úgyis megnézem alulról a gátat módon kerültem odafelé, visszafelé már inkább átjöttem a gáton, csak nem riasztott be. :D
Köszönjük a rejtést! :)

qnadam 2013.08.10 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
nagyon látványos, köszönjük.
a műtárgyra felmászni tilos tábláról úgy döntöttünk, hogy az csak a bekerített részre vonatkozik, egyébként semmi tiltás nem volt. be lehetett nézni a régi szivattyúházba is, a művház a terepasztallal viszont zárva volt, és nem is volt semmi infó arról, hogy mikor van nyitva.
hazafelé érdemes Encset útbaejteni, van ott egy jó étterem... :)

a tározó felőli oldala tározó felőli oldal
a tározó felőli oldala tározó felőli oldal
tisza felőli oldaltisza felőli oldal
tisza felőli oldaltisza felőli oldal
belülnézetbelülnézet
Lencsi 2013.08.10 12:22 - Megtaláltam
Debreceni dolgoz hétköznapok után kerültünk erre. Meglepő volt az út minősége, ameddig a nagyvárosból a ládáig autóztunk ;)
A gát nagyon pöpec, a környezet az épített környezet ellenére is kellemes, az ember szinte érzi, mi ereje lehet a víznek, amikor elkezdik vele feltölteni a tározót. Köszönjük a rejtést! :)

A kisróka legyen Veled ;) 
MiMintTeam 2013.07.27 17:00 - Megtaláltam
megvagy :)

Dr.Lada 2013.07.24 20:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Izsivel Ukrajnába tartva még a környéken szemezgettünk ládákat (ami csak az utunkba került) :D Ez a láda is utunkat állta, így nem volt kérdés begyűjtjük.:-) Kicsit odébb parkoltunk mert ott vagy gát vagy szalagkorlát van és elsétáltunk. Már csak pár méterre voltunk a céltól mikor is kamerák és táblák fogadtak, hogy a kamerák a rendőrségre vannak bekötve.:-( Mivel vízmű területe nem játék ( volt olyan keser ha jól emlékszem akit terrorizmussal vádoltak meg mert belépett a vízmű területre) így mi úgy döntöttünk, hogy ez nem éri meg nekünk a macerát, így kérnénk a képek alapján az elfogadást.

[Jóváhagyta: saldar, 2013.07.29 23:31]

 
19izsi73 2013.07.24 00:00 - Megtaláltam
Nem mertünk Dr. Ladával a sorompónál parkolni, így ezt távolabb tettük meg.
De a helyszín megvan, jó lenne alaposan is körülnézni erre. Az az igazság, hogy nem találtuk meg a táblát; kicsit bénáztunk...no meg megrémített a kamerás rendszer...
De a képek alapján légyszí fogadd el megtalálásunkat.

[Jóváhagyta: saldar, 2013.07.29 23:31]

 
vitibi 2013.07.09 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

laubi 2013.07.03 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Nagyon érdekes objektum, már rég terveztem megállni itt, most nyitva volt a sorombó, így több hely volt leparkolni :) Köszönöm a rejtést!

vajani 2013.07.03 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést.

Stacee 2013.06.17 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.61
AK közben, 1. nap.
Köszönjük a rejtést!

Hegedüs Zsuzsa 2013.06.09 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.22
A jelszó nincs lefestve, a koordináta is jó, a színe nem zöld. Erről a pontról 5 betűs szó csak ez az egy olvasható.
Köszi a rejtést.

jutics 2013.06.09 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Köszi! :)

Seres Péter 2013.05.20 15:31 - Megtaláltam
821. ládám
A jelszó nincs lefestve, ez tévedés. Az igaz, hogy nem zöld, és 10 méterrel arrébb van, de jól látható. A komp az árvíz miatt nem járt.

 
lemente 2013.05.11 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Bodrogközi tekergés 3/3. állomása. Tetszetős természeti környezet, impozáns és félelmetes műtárgy. Mi, akik a korábban vízjárta, elöntésveszélyes Rétközben, Szatmárban, Beregben nőttünk fel, meg tudjuk becsülni az ilyen és ehhez hasonló árvízvédelmi objektumokat. Egyszer visszajövünk megnézni működés közben. Köszönjük!

Kérnénk tisztelettel a rejtőt a megtalálás képek alapján történő elfogadására.

[Jóváhagyta: saldar, 2013.05.12 16:06]

Köszönjük!

hadidoki 2013.04.25 10:09 - Megtaláltam
Itt jártam!

[Jóváhagyta: saldar, 2013.05.12 16:06]

Repeti 2013.01.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Köszönjük!

Gyeta 2012.11.02 15:00 - Megtaláltam
A felíratot nem találtuk, a fénykép alapján kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: saldar, 2012.11.02 20:22]

DTi 2012.10.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.27
+van. DTi, Andi, Fanni

pajika 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Bodrogközi tekergés során.

[Jóváhagyta: saldar, 2012.11.20 21:28]

 
bakoba 2012.09.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.70
Cigándról indulva mentünk fel az árapasztó töltésére, majd Pácinon keresztül átmentünk Nagykövesdre, ami a rosszul meghúzott határok miatt elvileg Szlovákiában van, gyakorlatilag csak magyar emberekkel találkoztunk, akik roppant kedvesen fogadtak bennünket. Innen fordultunk vissza újból az árapasztó felé, megnéztük a gátat, majd visszamentünk Cigándra. Az egész napi kerekezés 50 km volt. Köszönjük az ötletet.
A túra teljesítői: Bakobáék+Katonáék.

[Jóváhagyta: saldar, 2012.10.03 20:36]

A zsilipek felettSzáraz tónak nedves partján...
Nagykövesd-várromEgy vendégszerető vadászember Nagykövesden.
Díjnyertes fotó?
urbanj 2012.09.21 13:45 - Megtaláltam
A jelszó nem látható, a hordozó felület lefestésre került. Szerencsénkre egy helybéli motoros segített, elmesélte, hogy mit szoktak keresni errefelé és egy másik beljebb lévő objektumon szintén megtalálható.

dzoli1 2012.09.01 09:30 - Megtaláltam
Az AK-t járva.

becko 2012.08.10 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.86
A monumentális szerkezet tetszett.
A kamerák, meg a szigorú ejnye-bejnye táblák nem annyira, bár tudom, hogy nem ellenemre vannak ott.

vzsozso 2012.08.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Mariannal és Eszterrel, hármasban.

Z-M-an 2012.08.04 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Szuper a hely, hatalmas a "vízmű", ezt tényleg megérte megnézni!

Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.
Dici, GeoDuo (Oli+Samu), Z-M-an [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

GCARVI_2012084111307.jpgGCARVI_2012084111320.jpg
navigaator 2012.08.02 00:00 - Megtaláltam
-

Szöszke15 2012.08.01 08:20 - Megtaláltam
Megvan!

tmolli 2012.08.01 08:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

baranyaifiú 2012.08.01 08:20 - Megtaláltam
OK!

scele 2012.07.31 11:07 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

gladius23 2012.07.25 00:00 - Megtaláltam
ok

Zsuzsicu 2012.07.25 00:00 - Megtaláltam
ok

eleem 2012.07.24 16:00 - Megtaláltam
megtaláltam

horvath954 2012.07.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.46
A jelszot nem talaltam meg.A leiras nem volt nalam,csak a koordinatakra kerestem.A fotok alapjan kerem .Egyebbkent,nagyon jo kirandulo ido volt......
Kosz a rejtest.

[Jóváhagyta: saldar, 2012.07.22 16:19]

 
Amras 2012.07.01 08:09 - Megtaláltam
Az Alfoldi Kekturan bringazva megtalaltuk. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

morph 2012.06.17 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

karika77 2012.05.20 10:27 - Megtaláltam
Családdal közös ládázás. Jó volt egy kicsit a Tisza parton sétálni.
Köszi a rejtést!

gabeeboy 2012.05.20 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Családi kirándulás alkalmával megtalálva!

K-55 2012.04.14 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
Egy műszaki alkotás is tud lenyügözően szép lenni! Körbejártuk, megcsodáltuk.

nagykata 2012.03.16 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, AKT 2. napján. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

Brumi 2012.02.02 08:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Útban Sárospatak felé a szüleimmel, köszönjük.

zsakar 2011.11.01 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

SziSziPeLiGe 2011.10.30 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megvan :-)

SünVeedee 2011.10.17 16:30 - Megtaláltam
Köszönjük a "rejtést"!

Gyömi 2011.10.09 15:40 - Megtaláltam
Megvan.

Esteban62 2011.09.26 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.52
Megtaláltam :-)

lozoli 2011.09.14 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
köszi!megvan

Pistua 2011.09.14 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Ok!

NPLranger 2011.09.14 16:35 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Mihul 2011.09.10 11:50 - Megtaláltam
ok

szakica 2011.09.10 11:50 - Megtaláltam
oké

Karate Kid 2011.08.19 13:35 - Megtaláltam
Családi nyaralás alkalmával találtuk meg.

Köszi!

LionDaddy 2011.08.19 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Tarcali nyaralásunkból útban Szabolcsba a nagyszülőkhöz kerestük fel helyet.
A tábla ellenére meghallgatva a rejtő tanácsát a parkolóig behajtottunk. Szépen körbenéztünk, megkerestük a jelszót és mentünk tovább a GCVARD felé.

Köszi a rejtést !

Befolyó oldal
Kifolyó - tározó - oldal 
pozoli1 2011.08.05 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Megtaláltuk. pozoli1 és ancsa

prudy 2011.07.17 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.64
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Csaba és Kati 2011.07.17 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.61
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
Kisvárdai családi látogatás keretében a környék érdekes helyeinek felkeresése. Ez is egy érdekes hely.

Épitményolt segitségünk
kl 2011.07.16 12:04 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Motorosok 2011.06.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
Könnyen megtaláltuk!

ironman 2011.05.28 13:00 - Megtaláltam
Hétvégi kerekezésünk második ládája. Innen a töltésen mentünk tovább Klári legnagyobb örömére.

Klári 2011.05.28 13:00 - Megtaláltam
Nekem nem nagyon tetszett az út Sárospataktól idáig, dombok-hegyek között fák alatt sokkal jobban szeretek bringázni! Innen Nagyrozvágyig a gáton tekertünk, na, ez már érdekesebb volt!

halindaattila 2011.05.10 13:24 - Megtaláltam
Megvan köszi a rejtést!

jattis 2011.04.25 14:29 - Megtaláltam
Köszönjük!

Dóri és a macska 2011.04.25 12:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Evetke 2011.04.25 12:58 - Megtaláltam
Húsvét miatt...
Ez is drive-in - na jó, az ojjektum egyik oldalán hagyva Oaia Micát gyalogszer a másik oldalára. A jelszó nem szorult keresgélésre.

 
madox 2011.03.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltuk :)

szadi&agi 2011.03.12 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Kösz a rejtést! Tisza túl oldalán parkolva, gyalog át a hídon.

EmesESE 2010.12.25 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.70
Könnye meglett.
Köszönjük a rejtést, érdekes műszaki tárgy volt.

Itt is esettA zsilip
palika 2010.11.03 12:51 - Megtaláltam
mi tagadás, ötletes! Köszi :)

carmin 2010.09.05 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Köszönjük a rejtést.

 
szipeti 2010.08.28 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
ok

saldar 2010.08.17 00:00 - Egyéb
Mától megváltoztak a virtuális láda koordinátái és a jelszó is új! Sajnos a jövőben valószínűleg megszűnik az élő őrzés, a biztonsági őrök munkáját felváltja a technika (mozgásérzékelők, riasztók, stb.), így az eddigi szívélyes, személyes tájékoztatás minden bizonnyal elmarad majd.

Bob&Bobek 2010.07.26 09:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.36
A rejtés tökéletes, senki sem találhatja. :-)
Érdemes tovább sétálni a Báró Sennyey Miklósról elnevezett régi szivattyútelepig, ahol az ablakon bekukkantva régi gőzgépet láthatunk.

Kérjük a rejtőt, a fotók alapján fogadja el a találatot!

[Jóváhagyta: saldar, 2010.08.03 11:34]

aztakutyafáját 2010.07.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Impozáns látvány volt a víztározó, az őr pedig határozottan kedves. Igaz a tábla még mindig nincs meg, de ígéret van rá, hogy nemsokára újra kint lesz. Mindenesetre most már mindent tudunk egy zsilip működéséról, valamint életre szóló barátságot kötöttünk a kiskutyával. kérem fénykép alapján a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: saldar, 2010.07.27 20:39]

Fazék 2010.07.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.25
A cigándi tájházzal összekötött délelőtti kirándulás, ebédre már haza is értünk. Az őr szívesen és készségesen mesélt, de a jelszóra csak hozzávetőlegesen emlékezett, így maradt a jelszó nélküli.

[Jóváhagyta: saldar, 2010.07.21 23:33]

columbo 2010.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönjük! Az őrök tényleg nagyon kedvesek voltak:-)

[Jóváhagyta: saldar, 2010.07.09 22:13]

A tábla helye. (?)
 
Ronin 2010.06.18 14:45 - Megtaláltam
Cigánd felé álltunk félre egy kis nézelődésre.
Az őr nagyon készségesen "segédkezett", sok mindent mesélt. (Gondolom örült, hogy végre szólhat valakihez.) Megengedte, hogy az üzemi területen is csinálhassunk pár képet és kisfiam pedig a kutyussal kötött nagy-nagy barátságot :)
Érdekes hely, megnézném egyszer működés közben.
Kérem a rejtőt, hogy a levelezésünk és az itteni képek alapján fogadja el a megtalálásunkat. Előre is köszönjük!

[Jóváhagyta: saldar, 2010.06.20 14:26]

bcs723 2010.06.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Megtaláltam! Nem volt nehéz, mert néhány kollégámmal együtt mi építettük a műtárgyat védő kerítést, ami mostanra lett kész. :) A táblákat egyenlőre leszerelték, de hamarosan vissza fognak kerülni (igaz, egy kicsit más helyre). A láda ötlete egyébként jó. Érdemes meglátogatni ezt a helyet.

lagaf 2010.05.19 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Két éve tettünk errefelé egy kitérőt, mivel a megáradt Tisza miatt sehol sem lehetett komppal átkelni. Akkor a hidra felhajtva rácsodálkoztunk az épülő zsilipre. Akkor nem gondoltuk volna, hogy egyszer kifejezetten megtekinteni térünk vissza. Miután leparkoltunk, mi is egyenest a pecázgató őrhöz mentünk jelezni, hogy miért jöttünk. "Hát persze, ott a tábla" - volt a válasz, majd készségesen körbevezetett bennünket a műtárgyon, részletesen elmesélve történetét, felépítését, működését, s technikai adatait. Noha a Tiszán most is magas víz volt (a rádióban éppen hallottuk, hogy Tiszabecsnél problémát okoz az áradás), a tározót nem kellett igénybe venni, a zsilipek zárva, csupán egy kevés víz szivárgott át. Elköszöntünk alkalmi idegenvezetőnktől és élelmiszer-tartalékunktól kedvesen megfosztó kutyájától, s elhagytuk a gyönyörű szép harmóniáktól zengő helyet - a változó erejű szélben ugyanis a korlát kifúrt csövei aeolhárfa- vagy inkább szélorgonaként több hangon fuvoláztak...

A műKicsit azért átereszt...
NívódíjasMég nem kellett nyitni...
Ich.. 2010.05.03 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
A megközelítéshez két tiltó táblát is figyelmen kívül kellett hagyni, de az őr már készségesen várt minket. Amikor meglátta nálunk a kinyomtatott ládaoldalt, már mutatta is mit kell leolvasni, majd szívélyesen körbevezetett minket az objektumban. Profi idegenvezetésben részesültünk pontos számokkal, adatokkal, érdekességekkel. Az őr tudomása szerint hamarosan be fogják keríteni az egész objektumot, és nem lehet majd a közelébe jutni.

 
nogacsalad 2010.04.29 12:40 - Megtaláltam
A mai napom magányosan ládázgatós kirándulással telt, a keleti végeken. Kora hajnaltól késő estig élménydömping :o)
Log, részletek később...

Tomi_Bp 2010.04.20 10:43 - Megtaláltam
26/19
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2010.04.20 10:43 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

guess.who 2010.04.05 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.85
Nyíregyi esős rövid 3.

Csepergő esőben értünk ehhez a ponthoz. Mivel a gátra vezető úton mindenféle tiltó táblák és sorompószerű építmények vannak, nem is mertünk nagyon odamenni, inkább egyenesen az őrbódéhoz tartottunk, ott köszöntünk az őrnek, aki meglepetésre teljesen természetesen mondta, hogy nyugodtan körülnézhetünk. Amikor meglátta, hogy a táblát keressük, már mondta is, hogy a játék miatt jöttünk, sokan jártak már itt így, és magától elkezdtett mindenféléket mesélni a zsilipről és a tározóról, sőt még fényképeket is mutogatott a működéséről. Érdekes volt, és nagyon jól esett, hogy nem valami marcona biztonsági őr szúrós szeme kísért végig, miközben nézelődtünk. :)

Jelzem: a jelszót tartalmazó tábla mellett most felszereltek egy másik, ugyanolyan színű, de nagyobb táblát is (Nívódíjat kapott ugyanis a zsilip), így aztán a jobb oldali táblát kell keresni. :)
Nagyon érdekes és monumentális építmény, reméljük, sosem lesz rá nagy szükség. Köszönjük, hogy itt járhattunk!

kmiksa 2010.03.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Megvan :-)
Köszi a rejtést

 
galgo 2010.03.07 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Szenzációs hely! Az útról letérve a kocsit ott hagytuk, és gyalog besétáltunk. A biztonsági őrrel körbejártunk, mindent elmondott, akár egy idegenvezető. Annyira rendes, és barárságos volt, a saját kocsijával hátrább vitt a szivattyúházhoz, ahol a gépkezelő nem kisebb kedvességgel vezetett körbe a mai, és a régi gőzgépes szivattyúházban.
Ez igazi ipartörténeti relikvia.

Köszönet a rejtőnek és az ott dolgozóknak hogy ezt láthattuk.

galgo és era

Ahova engedhetik a vizetA Tizsa felől
A kettős zsilipA szivattyúk
A kis villanymotorokA régi szivattyúház
A gőzgép a szivattyúkkalA védmű része ez a híd is
kobcikrajci 2010.02.21 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Köszönet a részletes leírásért, és hogy közelről is megszemlélhettük a hatalmas zsiliprendszert. (+ a biztonsági őr magyarázó szavaiért)

Szabóék 2010.01.09 00:00 - Megtaláltam
Érdekes... köszi a "rejtést"! :o)

Kamilla és Zoli 2009.12.03 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltuk! Köszönjük!

tucsbog 2009.11.07 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.61
Izgalmas lehet, mikor megtelik a tározó

thajagos 2009.10.25 09:31 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, érdekes hely, mindenképpen megé egy kirándulást.

Berci és Rózsa 2009.10.08 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Megvan. Munka után ugrottunk el a tározóhoz.
Ez a pont tényleg megért egy ládát,mégha virtuális is.
Mi is elbeszélgettünk a biztonsági őrrel és sok érdekes dolgot megtudtunk.
Köszönjük

 
luilui 2009.09.27 08:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.76
575 km. 14 óra és 9 megtalálás.

Az őrrel én is elbeszélgettem. Sok mindent és érdekességeket mondott. Alig akart elengedni, biztos unatkozik egész nap :)

 
Nagy Károly 2009.09.26 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Nekem ezen a helyen is a madarak jutottak eszembe, több ok miatt is. ;-)

1. Itt van az egyik mintaterületem az MMM programban (Mindennapi Madaraink Monitoringja)

2. Várom már a tározó első feltöltését (egyszer úgyis ki kell majd próbálni), s azt, hogy milyen madárvilág fog lecsapni az adódó lehetőségre (friss vizes élőhely).

3. Most is a vonulásban lévő és a néhány centis vízben fürdőző barázdabillegetők tetszettek a legjobban. Pár képet róluk is kattintottam, mielőtt elindultunk volna a következő ládához. :-)

Donika 2009.09.22 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.07
A "rézszínű tábláig" egy behajtani tilos, ill. több magánterületre figyelmeztető táblával találkoztunk. A mindig éber biztonsági őr és kutyája viszont egykedvűen szemlélte ottlétünket, valószínüleg többször látott már a fent említett tábla körül kezükben GPS-sel ólálkodó ismeretleneket.

FTom 2009.09.19 16:30 - Megtaláltam
Felfedező úton a Tiszaháton és a Bodrogközben.

M.Sasa 2009.09.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Egy laza Bodrogközi ládázást terveztünk FTommal, ez volt a 11/11. találatunk. Bagyon szép napos időnk volt. A jelszót könnyen megtaláltuk, tetszett a zsilip. Elbeszélgettünk egy kicsit az őrrel, kicsit pazarlásnak tűnik, hogy napi 24 órában őrízni kell, holott lehet, hogy évekig nem is lesz használva... Ne is legyen rá szükség, mert ezzel művelt területeket árasztanának el.

krisbálád 2009.09.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Nagyon érdekes hely, a biztonsági őrtől sok mindent megtudtunk.

Puszkany 2009.09.02 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Kicsit megkavart a több helyen kihelyezett "magánterület" tábla, de aztán csak bementem a tározóhoz.

 
MonTri 2009.08.26 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.02
Megtaláltuk!

vakond87 2009.08.24 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Barátnőmmel az Országos Kerékpáros Körtúrán érintettük e pontot. Az eredeti terv az volt, hogy a Pácin-Cigánd-Tiszakanyár-Dombrád útvonalon megyünk, de amikor Pácin után elértük Bélatanyát, láttuk, hogy kerékpárút megy a gát tetején. Nosza fogtuk magunkat, hátha jó lesz ez a kerékpárút nekünk, és nagy örömünkre a tiszakanyári Tisza-hídig elvitt minket. Itt jelezte a GPS, hogy a láda a zsilip tetején van de se időnk, se merszünk nem volt leírás nélkül, látva a magánterület táblát felmenni oda. Remélem a képek alapján elfogadja a rejtő a találatot. Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: saldar, 2009.09.13 22:21]

Köszönöm a jóváhagyást!

Úton Bélatanya feléMár a kerékpár úton
Madarak a gátrólEU-s pénzből készült.
Zsu a tiszakanyári hídon 
mjdgm 2009.08.22 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.00
A GCNYKV multi után érkeztünk el az Árvizi Víztározóhoz.
Félelmetes látvány volt, óriási építmény! Szépnek nem, sokkal inkább érdekesnek neveznénk! Műszaki ember lévén alaposan megcsodáltuk!
Reméljük, nem kell túl gyakran használni!
Köszönjük, hogy megmutattad nekünk, ismét tanultunk valamit!

saldar 2009.08.21 13:10 - Egyéb
Köszönöm Nivabibi jogos észrevételét. A vízügyesek hírlevele alapján az információt másodpercenkénti 550 köbméterre módosítottam.

Nivabibi 2009.08.20 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.00
Megvan. ( A zslipkapuk áteresztő képessége helyesen 430 köbméter/sec.)

zöldek 2009.08.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Monumentális létesítmény, még nem láttunk ilyet. Épp látogatásunkkor járt ott egy román delegáció. A tározó, mint megtudtuk 990 millió köbméter vizet tud befogadni. Reméljük ritkán lesz rá szükség.

TRider 2009.08.15 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Virtuális találat Apus segítségével. Érdekes műtárgy, megint egy olyan hely, amint a GC és a rejtő nélkül nem találtunk - és ismerhettünk - volna meg.
A leírás szerint az őr valóban közlékeny és segítőkész volt, gondolom így neki is jobban telik a napja. Ettől függetlenül lehet, hogy néhány bátortalanabb látogatót a behajatást tiltó táblák könnyen eltántorítanak.

Köszi a rejtést!

TRider & Apus

alucifer 2009.08.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
ok

Dream Theater 2009.08.12 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Monumentális! [wapon beküldött szöveg]
* * *
Amikor Kisrozvágyon voltam, akkor láttam először a zsilipet. Már akkor megdöbbentem a méreteken. Most, hogy közelről is megnézhettem, nagyon kicsinek és védtelennek éreztem magam. Hatalmas méretek! A biztonsági őr nagyon kézséges volt, mesélt a zsilip működéséről, a beépített betonmennyiségről, a zsilipek szereléséről, a gáton lévő kerékpárútról. Nagyon vicces volt, mert a leírásban mintegy 24 km kerékpárútról van szó, Cigándon a Művelődési Házban a tározó makettjénél már 27 és fél km-ről beszéltek, a biztonsági őr meg 35 km-t mondott (mint a népmesében: mindenki hozzátett egy keveset).

valti 2009.08.09 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Ok! Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

keva 2009.08.08 13:21 - Megtaláltam
A biztonsági őrtől mindent megtudtunk a tározóról. Köszönet érte!

zsorzs 2009.08.08 13:21 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

Hinter 2009.08.08 12:39 - Megtaláltam
Az őr szívesen beszélt az építményről. Köszönjük.

Csenge 2009.08.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Régóta figyeljük a munkálatokat, valóban kész a nagy mű. A zsilip őre szólt, hogy menjek vissza a kocsiért, ami 100 méterre parkolt és álljak oda közel, különben megázik a család. Közben a családnak idegenvezetést tartott a tározó és a bevezető csatorna méreteiről. Mikor visszaértem, elkezdett ömleni az eső, 35 percig el sem lehetett indulni. A jelszó nem stimmel, ugyanis mi a másik tábla utolsó szavát olvastuk le a kezdődő zuhogó esőben, ami: tilos. Kár. Mentségünkre legyen mondva, fejből mentünk, mert csak kölcsöninterneten tudtuk kinézni a koordinátákat.

Köszönjük a láda elfogadását.
[Jóváhagyta: saldar, 2009.08.09 11:25]

adrivik 2009.08.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Egy kis ugornyai fürdőzés utáni levezetés.

Moonspell 2009.08.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Cigándon voltunk párom nagyszüleinél így nem maradhatott ki...

pistikata 2009.08.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.65
Dombrádra menet ezt az utat választottuk a két új láda miatt.
Érdekes hely, köszi!

Somate 2009.08.01 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Éppen a Cigándi Tisza parton voltunk sátorozni mikor megjelent a láda. Amikor értesítettek a megjelenésről rögtön érte mentem. Voltam már itt a telepítés napján csak nem tudtam a ládáról.

er&esz 2009.07.31 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Tiszabercelen volt dolgunk, így "adta magát" a két új láda felkeresése.
Az objektum őre és a kutyusa végtelenül kedvesen fogadtak bennünket.
Teljeskörű bemutatást és fölvezetést kaptunk. Monumentális, masszív, tömény erőt sugárzó az építmény. Köszönjük az ide invitálást!

zayd 2009.07.29 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Sárospatakról bringáztam el ide, műholdképen már nézegettem a tározót, érdekes volt így közelről is látni.

Lefolyó:)Zsilipkapu
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]