FAQ
2517. Gróf Klebelsberg emlékei Hidegkúton (GCKLEH)

Klebelsberg Kunó fényképe

Klebelsberg Kunó fényképe

Világháborús emlékmű az Ófalusi templom téren

Világháborús emlékmű az Ófalusi templom téren

Klebelsberg kastély az 1930-as években

Klebelsberg kastély az 1930-as években

Az elhanyagolt lakatlan kastély bejárata ma

Az elhanyagolt lakatlan kastély bejárata ma

A kastély park felöli enyészetnek kitett homlokzata

A kastély park felöli enyészetnek kitett homlokzata

Kultúrkúria hirdető oszlopa közelében a multi 2. pontja

Kultúrkúria hirdető oszlopa közelében a multi 2. pontja

Pesthidegkút egyik büszkesége

Pesthidegkút egyik büszkesége

Helyreállitott Forgách kúria a Klebelsberg kultúrközpont otthona

Helyreállitott Forgách kúria a Klebelsberg kultúrközpont otthona

A modern iskola utcája ahol a mikroládát rejtő fa található

A modern iskola utcája ahol a mikroládát rejtő fa található

Klebelsberg Kunó mellszobra a kultúrkúria parkjában

Klebelsberg Kunó mellszobra a kultúrkúria parkjában

Felújított kastély udvara

Felújított kastély udvara

A felújított kastély fő épülete és a park

A felújított kastély fő épülete és a park
Szélesség N 47° 33,973'
Hosszúság E 18° 57,649'
Magasság: 261 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.07.24 21:13
Megjelenés időpontja: 2009.07.24 21:28
Utolsó lényeges változás: 2017.07.25 11:29
Utolsó változás: 2019.06.04 12:16
Rejtés típusa: Multi geoláda (4V)
Elrejtők: Robin13
Ládagazda: Robin13
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1500 m
Megtalálások száma: 669 + 2 sikertelen + 14 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetenteA ládába TravelBug nem helyezhető.


Rövid leírás 1. pont: 47° 33,973 18° 57,649 Emléktáblán az évszámok alatti első sor 9. 15.-, a harmadik sor utolsó szavának 5. 6. betűje

2. pont: 47° 33,957 18° 57,747 kőkerítésben fatörzs alján 3 betű. A kastély látogatható becsöngetésre nyitják a kaput.

3. pont: 47° 33,888 18° 57,606 tábla oldali híd-korlát alatt 4 betű

4. pont: 47° 33,726 18° 57,560 fa villanyoszlop betontartóján 7 betűből álló szó.

Jelszórészletek sorrendje 1. 3. 2. 4. egybeírva.Örömmel tapasztalom, hogy sok geoláda idézi fel hazánk nagyjainak emlékeit. Úgy érzem ebből a "geopanteonból" Gróf Klebelsberg Kunó sem maradhat ki, akinek örökségét Pesthidegkút ma példásan őrzi.
A multi geoláda, Gróf Dr. Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékét idézi fel, aki a Trianon utáni Magyarország alkotószellemű, kiemelkedő kultúr- és tudománypolitikusa és Hidegkút díszpolgára volt.
Gróf Klebelsberg egyik legnagyobb érdeme, hogy vasakarattal kezdett hozzá a Trianon utáni Magyarország újraépítéséhez és ezzel reményt és erőt adott a letargiában és pesszimizmusban vergődő nemzetnek a talpra álláshoz.
"Ha azt akarjuk, hogy az a kor amelyikben élünk és amelyet legfeljebb sejthetünk, haladó és ne hanyatló kor legyen akkor ápoljuk a magyar nemzetben a szomjúságot a tudás, a sóvárgást a világosság után" (Válságos kor veszedelme 1923)

Érdemes felidézni mindazt a tevékenységet, amiért Klebelsberg kiérdemelte korunk megbecsülését, és amit ma is példaértékűnek tekinthetünk. Gróf Bethlen István kormányában 1922-től oktatási reformot indít el és hajt végre, amely a népiskolától az egyetemig az iskolarendszer egészére kiterjed. Négy év alatt 5000 tanyai és falusi, valamint városi elemi iskolát, tantermet és tanítói lakást létesít. A falvakban és kisebb településeken 1500 népkönyvtárat hoz létre. Bevezeti a reálgimnáziumot, támogatja a tehetségeket, a szegény hallgatók részére állami ösztöndíjat alapít.

Megteremti a korszerű felsőoktatást, amelynek keretében befejezi a debreceni Tisza István Tudományegyetem építkezéseit és gondoskodik a pozsonyi-, kolozsvári-, selmecbányai Trianon után átmenekült egyetemek elhelyezéséről. Szegeden megépülnek koncepciója alapján a Dóm téri egyetemi épületek és a Tisza-parti klinikák. Ő álmodja meg és hozza létre a Dóm téri Nemzeti Pantheont jelentős segítséget ad a háború miatt félbe maradt Fogadalmi Templom építéséhez. Az ő ötleteként valósul meg 1931-ben a Szabadtéri Játékok program. Befejezi az Országos Levéltár építését, a Nemzeti Múzeum bővítését, Tihanyban megalapítja aBiológiai Intézetet.

A külföldi egyetemeken tanuló magyar ifjak számára megalapítja a Collegium Hungaricumokat (Bécs, Berlin, Róma). Célul tűzi ki a hazaszerető, vezetésre hivatott értelmiség kinevelését. A szegényebb hallgatók részére állami ösztöndíjrendszert hoz létre. Tántoríthatatlan támogatója a tehetségeknek. Ő hívja haza Szent-Györgyi Albertet külföldről Szegedre. Támogatói tevékenységét sok támadás éri, amelyekre azt válaszolta, hogy: "Az idegen nemzetek négyzetre emelik kiválóságaikat, mi - magyarok - igyekszünk belőlük gyököt vonni". Igen nagy figyelmet szentel az életerős, egészséges ifjúság fizikai nevelésére és a versenysportokra. Megszervezi a Testnevelési Főiskolát,megépíti a Margit-szigeti Fedett Sportuszodát és megalakítja a Magyar Olimpiai Bizottságot.

1920-ban feleségével Hidegkúton, a Templom utcában megvásároltak egy elhanyagolt birtokot. A régi épületegyüttest, kastéllyá varázsolták. Különleges értéket képviselt a négyezer kötetes könyvtáruk. A parkot természetes formájában, kis patak, híd, rózsakert telepítésével, ritka fák ültetésével díszkertté alakították át. Az egész területet kőfallal vették körül. Minisztersége után Hidegkút lett állandó lakhelye, ahol feleségével együtt élt, írt, alkotott, és fogadta a kor kultúrpolitikai kiválóságait.

A Pesthidegkútiak évtizedes álmának megvalósulásaként a kastélyt felújították eredeti állapotának megfelelőn és ünnepélyesen megnyitották 2017.06.21.-én. Az újjászületett kastély emlékhelyként és vendégházként működik. A kastély belső tereinek, a híres könyvtárnak és emlékeknek megtekintéséhez az információs iroda nyújt segítséget.
Részletes leírás

A "GCKLEH" multi geoláda egyes pontjai bemutatják Klebelsberg múlthoz és jelenhez kötődő kulturális emlékeit és szellemi hagyatékát. Tekintettel arra, hogy a multi egyes pontjai közel vannak egymáshoz, Pesthidegkút központjában érdemes parkolni, a bevásárló központnál vagy a templomtéren. Minden ponthoz kocsival is el lehet jutni, de érdemesebb azonban végig sétálni ezt a környéket.

1. pont:  N 47° 33,973' E 18° 57,649' 261 m [GCKLEH-1]. Hidegkút legpatinásabb kis tere a Templom utcában található. A világháborús hősök emlékműve egyedülállóan szép és kifejező, melyet 1925-ben állítottak fel. Itt található még az 1749-ből származó Kegyoszlop, mely a mariazelli zarándoklatok emlékére készült. Az Ófalusi plébánia templom falain elhelyezett emléktáblák több eseményhez fűződnek. A Templom utca ellentétes oldalán helyezkedik el a kastély, melyből innen a kőfal felett az egyik gazdasági épület részlete látszik. A kastély területe lezárt és őrzött. A Klebelsberg emléktábláról olvasható le a jelszó első részét képező 4 betű. Az évszámok alatti első sor 9. 15.-, a harmadik sor utolsó szavának 5. 6. betűje.

2. pont:  N 47° 33,957' E 18° 57,747' 255 m [GCKLEH-2] A felújított kastély fő épülete mögött elterülő park ÉK kőkerítésébe belenőtt öreg fa alsó levágott felületén elhelyezett kis táblán 3 betű a jelszó 3. része. A kastély egész nap látogatható és amennyiben zárva van csöngetni szükséges és bemondani "geoláda pont".

3. pont:  N 47° 33,888' E 18° 57,606' 254 m [GCKLEH-3] A Klebelsberg kultúr kúriához a főútról vezető híd vízszintes korlátja alatt, a kúria hirdető oszlopának oldalán rejtőzködik a jelszó második részét képező 4 betű. A kultúr kúriát érdemes meglátogatni és az udvarát is megtekinteni, ahol 2009 júniusában avatták fel Klebelsberg új mellszobrát (díszpolgárrá avatásának emlékére). A kultúrház julius 1.-től augusztus 20.-ig, 10 órától 18 óráig van nyitva, szombat vasárnap kivételével.

4. pont:  N 47° 33,726' E 18° 57,560' 283 m [GCKLEH-4]. A Klebelsberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium modern és korszerű épületénél található. Az oktatás minden igényét kielégítő épületben a sportolási illetve testnevelési lehetőség is adott (pl. a falmászás). Az iskola főbejáratához vezető (behajtani tilos) utcával szembeni kerítés sarkánál elhelyezett fa villanyoszlop betontartójának oldalán található a jelszó 7 betűből álló utolsó része.

Jelszó: a négy jelszórészlet pontok szerinti sorrendje 1. 3. 2. 4. egybe írva.
Bízom abban, hogy Klebelsberg nagyságának és örökségének megismerése mellett a pontok megtalálása is szép élményeket fog okozni, melyhez sok sikert kívánok a "GCKLEH" multi geoláda felkeresésével.

Köszönet kulisznak a szigligeti és e második ládám elkészítésében nyujtott segítségéért.
2013.12.12. Miután többször eltűnt a 4. pont mikro ládája és a lakók is nehezteltek az elhelyezésért a 4. pont virtuális lett és egy másik helyre került . Lásd a leírást.
2015.03.29. A harmadik ponton a jelszórészlet felújítva.
2017.07.20. Mivel a kastélyt megnyitották az eredeti 3. pont a kastély parkjába lett áthelyezve második pontként, ezért változott a jelszó részletek sorrendje.


Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (375 db): környezet: 4.31 rejtés: 4.05 web: 4.55 átlag: 4.30

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


O.Brúnó 2022.10.01 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

tojas 2022.09.21 19:15 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Bliccc 2022.09.18 16:05 - Megtaláltam
Sikerült! (A 3. pontot a táblától távolabb is keresd.)
[g:hu+ 2.9.12]

Bence2009 2022.09.04 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

H+W 2022.09.03 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

distike 2022.08.14 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést.

jeszter 2022.08.07 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

20220807_15534420220807_155400
egyenlet 2022.08.07 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Apuska 2022.07.31 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

edusanya 2022.07.31 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

DFRi 2022.07.14 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!
A kastély az igazán remek hely a gyönyörű parkjával. Viszont a többi pont csak időpocsékolás. Nem sokat mutatnak be a helyek és nem is nagyon lehet felfedezni hozzádott értéket se :-( Pont elég lenne elolvasni a többi pontról a leíréást...
Feri&Mira [Geoládák v3.12.10]

20220714_13405220220714_134726
20220714_13580820220714_135849
20220714_14004120220714_140107
20220714_14011720220714_140537
Andi0714 2022.06.18 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Karaliosz 2022.06.18 12:57 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v3.12.10]

marosikids 2022.05.14 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.9]

rrol 2022.05.13 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v3.12.9]

bp99 2022.05.01 19:47 - Megtaláltam
Ideális idő volt ma este egy sétához, ~22 fok, illatos tavaszi levegő. Beszerveztük ezt a sorozatot; az első, második, és negyedik pont könnyen meglett, azonban a harmadikat mi sem találtuk és a 3 ismert szórészlet alapján találtuk ki.

Egyébként nem lakunk messze és sokszor jártam már erre, mindig is szerettem a kastélyt, nagyon szép. Nem tudtam, hogy geoláda rejtvény is van itt :-). Köszönjük szépen a rejtést és az ismeretterjesztést! [Geoládák v3.12.8]

Kisiphx 2022.04.30 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

kistimcsi1 2022.04.30 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
TFTC! ♥️ Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget és a munkádat!

A 3.pont nekünk is fejtörést okozott, de Dester logja segített. A kastélyhotelben szálltunk meg, így a multi 2 pontja egészen közel volt. Köszönjük, jól éreztük magunkat itt Hidegkúton!

Képek otthonról! [Geoládák v3.12.8]

Klebelsberg idézetKastély bejárat
ParkKastély a park felől
moli_gyuri 2022.04.26 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]
A 3. pontot mi sem találtuk, de a jelszórészletre rájöttünk.
Cilu&Gyurkoo
Mazsom

 
Skali&Margó 2022.04.18 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
OK!

police107 2022.04.13 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Kellemes délelőtti napsütésben megtalálva.Köszönöm.

Dester 2022.03.27 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Ma nem voltunk formában. A harmadik jelszórészletet nem találtuk, de kiderült (a rejtő segítségével), hogy rossz helyen néztük. Nem akarok spoilerezni, csak annyit írok, hogy ne (csak) az információs tábla felőli végén keressétek, minket picit megtévesztett a leírás.
Nagyon köszönjük a rejtőnek a segítséget ezúton is!

Nagyon tetszett egyébként a helyszín. Nem jártunk még erre, de a kastély és a kertje is csodálatos. Remek időben nagyon kellemeset sétáltunk egy körtúra keretében, ez a láda volt az első állomásunk.

Köszönjük a rejtést!

20220327_14352020220327_142328
20220327_14231220220327_142118
20220327_141821 
birinyi 2022.03.15 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

z0z0 2022.03.15 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.5]

cachekereso 2022.03.14 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam, köszönöm hogy játszhattam.

Leslie33 2022.03.12 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Bobby Holmes 2022.03.12 11:10 - Megtaláltam
Részletek hamarosan, feltehetőleg otthonról!
(Bár eléggé el vagyok maradva a logírással.) Köszönöm a rejtést!
-Bobby Holmes [Geoládák v3.12.6]

csepi26 2022.03.10 13:16 - Megtaláltam
A 3. kivételével a pontokat megtaláltam, de egyszerű volt rájönni a jelszóra. Köszönöm a rejtést.

vasanitsl 2022.03.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Furtyka 2022.02.21 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.6]

Kasszian 2022.02.12 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Kogerj 2022.02.11 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Nagyon szép helyekre vezetett ez a láda. Régóta tervbe volt, örülök.hogy most sikerült.Köszönöm a lehetőséget.

robinbird 2022.01.09 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

totik 2022.01.08 12:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri), Krisz', TZ

vaslemez 2021.12.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Nagyon tetszett a kastély és környéke.
A 3-as ponton a jelszót nem találtuk. De könnyen kitalálható, miután az ember észreveszi, hogy nem a pontok sorrendjében áll a jelszó.

kwh 2021.12.11 13:00 - Megtaláltam
gotcha

Anonemo 2021.11.14 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

bacsnyir 2021.11.14 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Mai Pesthidegkút környéki körtúrám utolsó "felvonásaként" , GCKOTE felől érkeztem meg a városrész - valójában szerintem lényegében még ma is Budapesttől elkülönülő, önálló település - belterületére.
Sajnos már lement a nap, amikor beérkeztem a templomhoz, ahonnan a miséről indultak ki épp a hívek. De így legalább megnézhettem egy pár pillantás erejéig belülről is a templomot, hogy aztán kívülről végigbogarászhassam azt a rengeteg emléktáblát, ami a templom falán, ill. körülötte található. Valóban sok történelmi esemény érintette ezt a csendes, egykor németajkú községet (az utolsók a 1945-ös "kitörés", ill. az 1946-os német kitelepítés voltak).
Klebelsberg öröksége is egy ilyen nevezetesség, s önmagában a - mára gyönyörűen felújított, használatba vett - kastély, az abban levő kiállítás is "ládaérdemes" lett volna. (Sajnos ezt későbbre kellett halasztanom, de legközelebb, ha Solymár felé járok, feltétlen pótolni fogom! A kapu amúgy a vasárnap esti időpont ellenére is tárva-nyitva volt, a kastélyparkot bebarangolhattam, az kastélyudvari táblák egyikét-másikát is végigolvastam.) A 3., és főleg a 4. pontot ("kultúrközpont", illetve iskola) azonban én inkább kihagytam volna a multiból, mert nevükön túl nincs konkrét kapcsolódásuk Klebelsberghez, és látnivalóként sem túl izgalmasak az idelátogatóknak (persze a helyiek számára nyilván értékesek és fontosak).
Imponálónak tartom ugyanakkor a - ha jól számolom, jelenleg már 88 éves - rejtő ambícióját, amivel egy igen informatív ládaoldalt készített, és bő évtizede gondozza ládáját. (Én magam, történész végzettséggel némileg árnyaltabban látom nála Klebelsberg politikai szerepét, ugyanakkor munkabírása és infrastruktúra-fejlesztő tevékenysége természetesen vitathatatlan.) Ismeretlenül is jó egészséget kívánok neki.
Még valami: a hidegre és a vacsoraidőre való tekintettel a 3. és a 4. pont felkeresése között beiktattam az útvonalba a Gyertyás vendéglőt is (szerencsére pont útba esett...) Nem volt rossz választás ez sem. :-)

nonow22 2021.10.16 16:58 - Megtaláltam
Spanyesszel a mai nap záróládája, köszi a rejtést!

spanyesz 2021.10.16 16:58 - Megtaláltam
Végigjartuk nonow22-vel, köszönjük a rejtést

pedro750 2021.10.10 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67
Megtaláltam, köszi a rejtést!
Egy pici rejtői segítséggel meglett!!!!

DonPepe 2021.10.09 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!

Tettünk egy körtúrát Pesthidegkút -> Csúcs-hegy -> Tök-hegy és vissza.
Kihasználtuk az ősz utolsó szép napját. Csodás időnk volt pont túrázásra alkalmas.
Szikrázó napsütés tiszta idő.

Visszatérve a városba begyűjtöttük a 4 pont jelszó részletét és mint megfáradt, megéhezett túristák megálltunk egy étteremben, hogy elfogyasszunk egy finom vacsorát.
Remek nap volt ez 6 ládát megszerezve.

Üdv Réka és Pepe

Onnan jöttünkA nap már alacsonyan jár
Gomba tömegA kastély udvarán
VacsoraÚtvonal
Pecsétünk!2 
erdeisz 2021.10.03 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

kireth 2021.09.12 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Micicila 2021.09.12 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

utigabi60 2021.09.12 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Világutazó 2021.09.01 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.11.3]

TÁJK Alkesz Duo 2021.08.28 20:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!:) [Geoládák v3.11.3]

erdosimi 2021.08.10 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

erdosjudit 2021.08.10 10:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

woodworkinggirl 2021.08.08 14:42 - Megtaláltam
Kiszimatoltuk Cs&P&G&D [Geoládák v3.11.3]

Feliks 2021.08.08 14:41 - Megtaláltam
Kiszimatoltuk! :) [Geoládák v3.11.3]

Cápa 2021.07.18 12:44 - Megtaláltam
THX!
Jelszavak mind rendben, szépen olvasható
A kastély szép helyen van
[Geoládák v3.11.3]

mk45 2021.06.12 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi :)
[g:hu+ 2.6.8]

feketel 2021.05.21 13:06 - Megtaláltam
köszönöm a fáradozásodat! TFTC! a 2. pont irtó szuper! A 3. pontot nem találtam, végig pásztáztam az egész hidat, szinte befeküdtem alá. Ki is jöttek a kúriából, hogy nem én vagyok az első csúszó- mászó emberke, és ugyan mondjam már el mit is keresnek itt az emberek:) 15 perc alatt megvillantottam a csekély tudásomat a GC.hu-ról, és az aplikációkról. Hétvégén már mennek is ládázni :)))) Ezúton is köszönöm a ládagazda Robin13 segítőkészségét[Geoládák v3.10.5]

IMG_20210521_123336256 
tothadam86 2021.05.11 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v3.10.5]

Invictus3 2021.05.08 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Megvan, köszi!
Levezető ládázás a kirándulás végén :)
A filces felirat rejtések a 3-4 pontoknál nem igazán jöttek be, érdemes lenne cserélni..
Az első 3 ponton még nem jártam, a negyediken igen, de akkor nem voltam abban a helyzetben, hogy le tudjam olvasni, most ezt is pótoltam.

anettnori 2021.05.07 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.39
Megvan!
[g:hu+ 2.6.11]

A hidas ponton kértem segítséget, a többi rendben volt.

-1-2
justancsi 2021.04.24 12:07 - Megtaláltam
Családi ebédre mentünk, előtte gyorsan összeszedtük. A harmadik pontot kerestem pár nappal előbb is, akkor nem lett meg. Nincsen előtte a gc előtag, egy firka is lehetne akár. Ez majdnem az összes pontra igaz, ne a megszokott fémlapkákat keressétek, hanem csak alkoholos filccel felírt dolgokat.

tabletta 2021.04.17 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Tosiv 2021.04.16 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.52
Kösz, megtaláltam.

Lücsi 2021.03.28 18:19 - Megtaláltam

Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

barnanya 2021.03.14 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

beneboto 2021.03.14 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam barnanyával, köszönöm a rejtést! A kastélykertbe nem akartunk bemenni, ezért tippeltünk. [Geoládák v3.9.6]

Aniko & Gyuri 2021.03.12 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

racsdani 2021.03.07 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A kastélykertbe izgi volt sétálgatni,nem tudtam mikor kérdeznek rá,hogy mit keresek ott... [Geoládák v3.9.6]

Fidorka 2021.02.21 15:35 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Viktor33 2021.02.20 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

adambogi 2021.02.07 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

hedcsal 2021.01.31 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.20
N/A

Pongiz 2021.01.31 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nagyon kellemes a környék, főleg a kastélykert. A 3-as pont ott van, a fényképező selfie módjával könnyen megtalálható. [Geoládák v3.9.0]

FeldmanZ 2021.01.30 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Babzsak68 2021.01.24 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

kerol 2021.01.16 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A 3. pont a helyén van, ne közvetlenül a táblánál keressétek. [Geoládák v3.8.3]

Sebi42 2021.01.02 22:47 - Nem találtam meg
végigmentem a keresztfiammal ,de a 3. ponton elvesztünk ....lecserélték a hidat ...ergo nem találtuk meg a hiányzó 4 betűt ...szeretnénk hogy ha elfogadnátok hogy megtaláltuk...ha lehetséges :) [Geoládák v3.8.3]

[Elutasította: geocaching.hu, 2021.02.25 17:06]

magyar65 2020.12.20 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük! A 3. pontot mi sem találtuk, de kitaláltuk.

Zella 2020.12.11 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :-) [Geoládák v3.7.6]

Ambró 2020.12.11 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

csomix 2020.12.03 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Irisz14 2020.11.29 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

Tündérpár 2020.11.29 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! A 3-as pont jelszava nincs ott, de kitalálható. Szerintünk új a korlát. [Geoládák v3.7.6]

KremesEmber 2020.11.06 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép napos időben [Geoládák v3.7.6]

nszk 2020.11.01 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

BRobi 2020.10.23 19:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. :-)
[g:hu+ 2.3.4]

bubac 2020.10.23 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

erdei.laszlo 2020.10.10 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

gst76 2020.08.29 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam.
Kerékpáros ládakeresés során jutottam el Hidegkútra.
Lehet, hogy én voltam nagyon béna, de a második pontot nem találtam. Ez úton is köszönöm a rejtő segítségét.
Szépen kivitelezett multi, egyértelmű rejtésekkel.
Szerencsére, a Kastély kert nyitva volt, könnyen bejutottam oda is.

tothg88 2020.08.23 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Vifilancio 2020.08.21 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Doki99 2020.08.21 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

vadasviki 2020.08.21 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Bettinó 2020.08.16 00:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

bimbee87 2020.08.16 00:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Szamárfül 2020.08.08 15:16 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

zsomle13 2020.08.08 15:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Pók 2020.08.08 15:14 - Megtaláltam
Behálózva!

IMG_20200808_093208 
BladeGee 2020.07.29 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

thebestteam 2020.07.26 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

CSELGANCS klub 2020.06.09 17:08 - Megtaláltam
a hídnál nincs jelzés, érdemes pótolni!
zója lulu árci
[Geoládák v3.4.1]

Adriennnsmith 2020.06.03 19:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ;)
Köszönöm az élményt [Geoládák v3.4.1]

Bimba69 2020.06.01 11:25 - Megtaláltam
Megtalaltuk koszi

Röfi73 2020.06.01 10:25 - Megtaláltam
Megtalaltuk koszi.

danita 2020.05.24 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Szabó família 2020.05.22 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

AnitoliTeam 2020.05.16 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Andreoni76 2020.05.16 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

cic 2020.04.18 19:19 - Megtaláltam
Heuréka, ez is megvan! :-) [Geoládák v3.3.2]

A kastélyparkban 
pityulino 2020.04.18 18:05 - Megtaláltam
Levadászva Ciccel!
[Geoládák v3.3.2]

kitkat0123 2020.03.15 17:07 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.

a korláton en sem találtam semmit, a kastély nagyon szép
[Geoládák v3.3.2]

emmerwald 2020.02.22 18:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Köszönöm!

Green Eye 2020.02.18 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Hídon még ennyit nem matattam, nem találtam meg a 3. ponton a jelszót. A hirdetőtábla oldalán sem. Ki lehet találni...
Nem szerencsés ez a rejtés.

Viczi 2020.02.01 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

eniko 2020.01.25 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

anzsu7 2020.01.19 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa és Józsi [Geoládák v3.2.2]

kocsisjozsef74 2020.01.19 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.2.2]

A 3. jelszórészletet nem találtuk meg, ennek ellenére kitaláltuk a teljes jelszót.

sergeant 2020.01.17 00:52 - Megtaláltam
Boszorkával megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.2.2]

lustyiktimi 2020.01.02 23:59 - Megtaláltam
köszi

feherzoltan79 2020.01.02 18:35 - Megtaláltam
Évkezdő túra a Budai hegységben lustyiktimi kessertárssal. Köszönöm szépen a játékot!

Fringilla és Kuglóf 2019.12.31 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Év végi ládázás babakocsival. Köszönjük a rejtést! BÚÉK!

Kapanyányimanók 2019.12.25 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Tetszett a harmadik pont a parkban a ránőtt fa!

znasz 2019.12.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Nagyon tetszett a kastély. Köszi a rejtésért.

ellfelek 2019.11.25 10:45 - Megtaláltam
Ma egy igazi biciklis, gyűjtögetős ládanapot tartottam... Kezdésnek ezzel a ládával, amit már egyszer meg akartam keresni, de a négyes pontól indultam, ami nem volt túl jó, majd a hármas ponthoz átmentem, ami nem lett meg. Akkor feladtam... De most a megfelelő pontól 1-es pont :) kezdtem. A harmadik pont most sem lett meg, de kitalálható a jelszó... A kastély és a parkja tetszett a legjobban...
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.4]

IMG_20191123_102446IMG_20191123_102556
IMG_20191123_102812IMG_20191123_102819
Stimm 2019.11.16 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.82
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] A 3. pontnál a szürkületben nem találtam meg a jelszórészletet a hídon, de kitalálható volt.

HZsoti 2019.11.15 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.38
köszi a rejtést

Rede99 2019.11.14 11:37 - Megtaláltam
Koszi

SziaHello 2019.11.12 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_18]

Manna&Peti 2019.10.27 14:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

Búr 2019.10.23 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a Rejtőnek. [g:hu 1.6.4]

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2019.10.16 08:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ésKata 2019.10.11 19:23 - Megtaláltam
A ZÖLDSPORT-osokkal találtam meg! [g:hu 1.6.4]

Hokuszpok 2019.10.08 19:38 - Megtaláltam
Köszi!
A 2.-es pontról visszafelé találkoztam a kessertárssal.A 3.ponton nem sikerült megtalálni a jelszórészletet,de kis fejtöréssel (na nem a híd korlát segítségével) következtetni lehetett a hiányzó betűkre.

Kovács Beni 2019.10.08 19:38 - Megtaláltam
Köszi!

Szamoska 2019.10.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. Az egyik pontnál összetalálkoztam egy kedves kessertárssal.

fcsaba 2019.10.05 09:14 - Megtaláltam
Szokásos szombat délelőtti program. Korábban nem fért bele az időbe, most véghezvittem. Érdekes helyeket mutat a multi. A korlátnál nem találtam a jelszórészletet, de valóban kilogikázható. Köszönöm a rejtést!

pgyp 2019.09.20 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Már 2 éve elkezdtem keresni, de a hídnál lévő jelszót rosszul olvastam le és nem sikerült bejelenteni. Ma pótoltam.

zsubamba 2019.09.14 17:38 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! 3. ponton a jelszó részletet nem találtam, de kilogikáztam :)

JhsGabor 2019.09.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Syn_yeti 2019.08.31 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.59
Pesthidegkúton átvezető túrám során kerestem meg a jelszórészleteket. Köszönöm a rejtést!

Klebelsberg kastély 
Marpad 2019.08.24 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Solymár környéki barangolás alkalmával ide is eljutottam hazafelé. Köszönöm, érdekes volt.

20190824_15123720190824_151645
20190824_151651quilt_design3-01
Templar 2019.08.20 11:56 - Megtaláltam
Köszönjük!

Berián 2019.07.31 10:50 - Megtaláltam
Gyönyörű a kastély, a falon a farönk érdekes. Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 2019.07.31 10:35 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
qwerty4455 2019.07.17 09:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nikicsu 2019.07.14 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.3]

zoldbeka 2019.05.01 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

sogor36 2019.05.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszi a rejtést.

esztelneki 2019.04.28 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Nagyapó+8 2019.04.27 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az új hídon is megvan a kód!

BigNose 2019.04.22 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zsoffer 2019.04.22 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam! Szuper volt, köszönöm! [Geoládák v2.2.5]

Laltan 2019.04.21 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Ranunculus 2019.04.20 12:59 - Megtaláltam
köszi

Csizmások 2019.03.15 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. A híd kész! Köszi a rejtői segítséget! [g:hu 1.6.2c]

pyrosz 2019.03.14 12:13 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :)
Tetszett a hely, köszönöm, hogy megmutattad!
A 3. ponton mindjárt kész a híd. :D
A hiányzó jelszórészlet kitalálható. [Geoládák v2.2.5]

LH458 2019.03.10 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Ahogy a korábbi logokban is jelezték, a 3. pont nem kereshető -a híd felújítás alatt áll-, de a jelszó kitalálható.
Köszönöm a lehetőséget.

jegesmedve137 2019.03.04 15:57 - Megtaláltam
A fahidat már teljesen elbontották, de a jelszórészlet kikövetkeztethető. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

HRita 2019.02.23 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaszkievics 2019.02.23 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Köszönjük az élményt, HRita, KesserHercegnővel! A környéken túráztunk és ez után gyűjtöttük be a multi pontjait. A templomnál parkoltunk, így ezt a részt jól körbejártuk. A fahídnak már csak a maradványai vannak meg. Így is kikövetkeztethető volt a jelszórészlet, de majd ennek a pontnak a felújítás után új helyet kell keresni - talán az új fahídon :)

P1300938P1300942
P1300987P1300988
Szauer csapat 2019.02.17 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Artemix 2019.02.09 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
A fahíd zárva van, de a négy karakter némi munkával kitalálható.
Szép a kastélykert.

katica 2019.01.26 14:32 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.4]

Access Denied 2019.01.26 13:30 - Megtaláltam
Meglelve!

Szilvil 2019.01.19 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dev86xr 2019.01.19 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Mizo6869 2019.01.04 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Megint tanultunk valamit. Mia, Piri (kutya), Zoli.

Evila 2018.12.30 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk Danival. Kellemes multi, korrekt leírással. Köszönjük a rejtést!
BUÉK!

Mary&Advent 2018.12.08 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

GYEZegzug 2018.11.14 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Köszönöm stmester egész napos kalauzolását. Szép időben, jó társaságban, szép helyeken, nagyszerű nap. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20181114_111212IMG_20181114_111321
Akubb 2018.10.31 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.46
A jó időre, és a közelgő hosszú hétvégére tekintettel ma délutánra egy 80km-es bringás kört iktattam be Angyalföld - Hűvösvölgy - Nagykovácsi - Pesthidegkút - Solymár - Budakalász - Újpest útvonalon, és a túra ötödik állomása volt ez a multi. A kastély, és a parkja nagyon tetszett, hangulatos volt, itt pihentem is egy kicsit, mielőtt tovább indultam volna. A hídon a jelszónak csak a hűlt hely-e volt, de minimális gondolkodással a hiányzó láncszem is könnyen kitalálható ;)
Köszönöm a rejtést!

Bonbonetti 2018.09.16 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kupec 2018.08.28 11:45 - Megtaláltam
Jó kis séta. A kastély nagyon hangulatos, a hídnál a jelszó számomra olvashatatlan, a 4. ponton vmelyik játékostárs újraírta a jelszót, ami így már remekül olvasható. A három töredékből meg kis fejtöréssel kitalálható a teljes jelszó.

Párduc50 2018.08.14 14:31 - Megtaláltam
Ez a multi is tetszett, de nagyon nehéz már elolvasni a 4. jelszórészletet! Köszi!

Kertész család 2018.07.02 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Az oszlopon lévő jelszórészlet egyre nehezebben olvasható.A környék nagyon szép,kár.hogy a híd karbantartása senkinek sem volt fontos.Köszönjük a rejtést.

AlanTheWild 2018.05.06 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Solymárról visszafelé ezt a multit is célba vettem. A híd továbbra sincs "nyitva", de a jelszórészlet látható. Köszi!

IMG_4705 
*Moka* 2018.05.05 11:15 - Megtaláltam
Köszi

*Vica* 2018.05.05 11:15 - Megtaláltam
Lesétáltuk, köszönjük.

Lenovo_A1000_IMG_20180505_105458Lenovo_A1000_IMG_20180505_105523
Lenovo_A1000_IMG_20180505_105537Lenovo_A1000_IMG_20180505_105551
Lenovo_A1000_IMG_20180505_105709Lenovo_A1000_IMG_20180505_105815
Lenovo_A1000_IMG_20180505_110554 
hinia lux 2018.04.08 15:15 - Egyéb
A ládát négy éve találtuk meg, a környéket is akkor ismertem meg. Most egy ládához errefelé vitt az utunk, a templom környékén piknikeltünk, és akkor vettem észre, hogy az akkor még elhanyagolt Klebelsberg kastélyt milyen szépen felújították. Be is mentünk megcsodálni és fotózni.

Klebelsberg kastélySzépen felújítva
LugasFolyosók
ht01 2018.03.22 00:00 - Megtaláltam
Megvan,koszi :)

csipet_csapat 2018.02.20 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Nagyon ügyes multi, a feliratok mindenhol olvashatóak. Sajnos a a kastélyba hiába csengettünk, de a rejtő nagyon kedvesen kisegített bennünket. Jobb időben még biztos többet sétálgattunk volna. Legközelebb. Köszönjük, h megmutattad.

IMG_1109IMG_1111
IMG_20180220_140125IMG_20180220_140119
Luca007 2018.02.18 16:30 - Megtaláltam
havas túra lezárása

izsolt 2018.02.18 16:30 - Megtaláltam
Nagykovácsi-Pesthidegkút túra végén levezetésképpen..
A hidas jelszórészletért köszönöm a rejtő segítségét!

Danichem13 2018.01.20 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Lali3XV 2018.01.20 13:30 - Megtaláltam
A híd továbbra is lezárva, de a jelszórészlet így is leolvasható.
Köszönöm a rejtést!

fsandor98 2017.12.26 04:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

fercsipeter 2017.12.26 01:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pupu 2017.12.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.30
Örülök, hogy Klebelsberg Kunó elfoglalta méltó helyét a közgondolkozásban. Városi futóedzés közben kerestem fel a helyeket, köszönöm!

morph 2017.11.17 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

somga 2017.11.05 15:00 - Megtaláltam
Végigjártuk a pontokat, ebből a jelszó első és harmadik részét meg is találtuk. A fahíd lezárva, de azért meg tudtuk közelíteni, viszont még az előző logokban a még látható betűk maradványaival sem találkoztunk. Az iskolánál a leírásnak megfelelően megkerestük az oszlopot, de a megadott helyen szintén semmilyen feliratot nem láttunk.Lehet, hogy elnéztük, de körbe is fotóztuk a helyeket, ha szükséges küldök még külön képeket.
Ma ez lett volna az ötödik találatunk.Sajnáljuk, hogy nem tudtunk jelszóval teljesíteni. Pedig Hidegkút nagyon szép. Ha lehetséges, kérném szépen a feltett képek alapján elfogadni. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Robin13, 2017.11.06 10:34]

IMG_20171105_124513_HDRIMG_20171105_125329_HDR
IMG_20171105_132318_HDRIMG_20171105_134924_HDR
Molli 2017.10.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Köszönöm a rejtést!

Pogánypeti 2017.10.19 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A gercsepusztai Boldogasszony templomtól gyalogoltam be Hidegkútra. A város ezen része teljesen idegen volt számomra, még sosem jártam itt. Tetszett a felújított kastély és környezete, ill. a Sarlós Boldogasszony templom (kár, hogy nem tudtam bemenni). A Kultúrkúriánál lévő szép fahíd sajnos mindkét oldalról le van zárva, a feljárók ledeszkázva, a híd környéke szalagokkal elkerítve. Szerencsére a filctollal felírt jelszótöredék a kúria főbejárata felől jól olvasható, így nem volt probléma összerakni a teljes jelszót.
Köszi a rejtést! :)

Mirtt 2017.10.14 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2017.10.14 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Norbee97 2017.08.23 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Piliscsévi nyaralás 23/36.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nem túlzottan vagyok oda az ilyen ládákért, de van aki külön szereti az egyes embereket bemutató ládákat, kinek mi. :) Az emléktábla gyorsan meglett, nagyon nem szeretek így számolgatni. A kastély szépen fel lett újítva, aggódtam hogy a fán is filccel lesz felírva a jelszó, de ez nem így volt szerencsére. Egyúttal a láda többi pontját is meg lehetett volna újítani a legutóbbi karbantartás során, ugyanis a hídon meg az oszlopon még a filces írás van, az első ponton betűzgetni kell, nem lenne rossz egy frissítés. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
739.

IMG_20170823_123120IMG_20170823_123205
IMG_20170823_123401IMG_20170823_124050
IMG_20170823_124050IMG_20170823_124340
tádé 2017.08.21 12:46 - Megtaláltam
A kastély nagyon tetszetős lett. Köszönjük, Tádé és Teodóra

 
BLUEway💙2016! 2017.07.17 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Erre jártunk ma, így gyorsan levadásztuk ezt a ládát is. Szép a környék és rendezett az emlékház. Thanks.

20170717_11562620170717_120621
MaTamas 2017.07.02 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.78
Még sosem jártam ebben a városrészben, ma egy nagy sétát tettem itt.
A helyszínek tetszettek, de a filctollal felírt jelszórészletek méltatlanok hozzájuk.

WallHattok 2017.05.25 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltuk!:-) Köszönjük!:-) Nagyon szép a templom környéke!:-)

ErdőCsöndje 2017.05.21 17:29 - Megtaláltam
Mindent a helyén találtam, kellemes séta volt. Köszönöm!

20170521_16583320170521_170249
denho 2017.02.11 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.59
Sajnos a filccel a betonsozlopokra felír jelszó részletek nem nyerték el tetszésem. A hídnál nem találtuk meg a jelszót de kitalálható volt a többi birtokában.

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2017.02.08 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megvan.

redbird 2017.01.13 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm! A hídnál a jelszórészletet én sem leltem, bár mindent ellepett a hó. :)

breimanne 2017.01.08 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!A 2. ponton nem találtam a jelszórészletet, de kikövetkeztettem a többiből!A kastélyt már szépen renoválták a kerítés felett be lehetett látni!

DSCN0328 
Sir Pajszer 2017.01.01 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.93
Köszi!

Atalati 2017.01.01 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

viad 2016.12.30 12:07 - Megtaláltam
Köszi !

emiGrant 2016.12.06 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.79
4/4. Pesthidegkút szép környezetben van és a templom, a Kultúrkúria, az iskolák szépek. Ugyanakkor ez a rejtés nem igazán vitt el bennünket különösebben szép vagy érdekes helyekre. Erre akkor jöttem rá, amikor észrevettem, hogy jóformán nem fényképeztem a séta folyamán. Talán a templom megérdemelte volna, de úgy egyébként nem inspirált semmi. A jelszó mondanivalójával, azonban teljesen egyetértek. Köszi a rejtést!

 
KP1965 2016.11.22 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Futó-kirándulás szép őszi időben kilenc találattal. Ez volt az utolsó. Már sötét volt, mire ideértem, de a zseblámpa fényénél szépen megtaláltam mindent.

Katona55 2016.11.14 18:00 - Megtaláltam
ha már úgyis odamentem a kiállításra, akkor előtte keresgéltem

Strombus 2016.11.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 4.41
Klebelsberg Kuno munkássága és élettere feltétlenül megérdemli a bemutatást. Egy különleges korban élt különleges ember, aki átlátta és megvalósította azt, amire akkor szükség és lehetőség volt. Úgy érzem, magasabb színvonalon kivitelezett ládát érdemelne. 4 pontos multi filcfeliratokkal és láda nélkül? :-(
Ahogy a rejtéseken, a ládaoldalon is lehetne javítani. Van egy-két gépelési hiba és aktualitásukat vesztett fotók. Engem zavar, stilisztikai hiba, hogy hol jelen, hol múlt időben szól a leírás.
Azt mondják, minden nagy ember mögött áll egy nő, de szegény Botka Sarolta nem érdemel annyit, hogy említésre kerüljön a neve,
A terepnehézség nem 1-es, ezt a multit kerekesszékkel nem lehet végigcsinálni!
+ történelmi nevezetesség, várrom, épület? - az effélét nem szoktuk ide sorolni
+ különleges látványosság, helyszín? - mi?
+ sötétben ajánlanád a láda felkeresését? - ha a szomszédok nem örültek a mikroládának, akkor mennyire örülnek a sötétben keresgélőnek? Mit lát a sötétben érkező? A leolvasandókat sem és a látnivalókat sem. Főleg ha GPS nélkül érkezik.
A jelszó tetszett.

Péter60 2016.11.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.40
Méltó ládatéma méltatlan filcfirkákkal. Nem hiszem el, hogy ne lehetne egy rendes ládát telepíteni, tudom, így egyszerűbb...

EmesESE 2016.10.08 13:18 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Nicky&Ati 2016.09.11 17:06 - Megtaláltam
A hídnál a felújítás ellenére sem találtuk meg a jelszórészletet, a többi jól olvasható. Kellemes séta volt, szép környezetben.
Kérjük a megtalálás elfogadását. Köszönjük

[Jóváhagyta: Robin13, 2016.09.16 12:33]

Köszönjük :)

Robin13 2016.09.04 19:00 - Egyéb
A jelszórészletek felújítva a 2. és 4. pontnál. Köszönöm az információt.

Bubo Bubo 2016.09.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.85
A 2.pontnál (híd) lévő jelszó teljesen lekopott a hídról.
A 4. jelszó is alig olvasható.

Ifialex 2016.08.14 11:45 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.

nmaria 2016.07.31 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

Wilka74 2016.07.21 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

geogirl:) 2016.07.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megleltem!

VaVi 2016.07.08 18:45 - Megtaláltam
.

Göde 2016.06.09 16:00 - Megtaláltam
Nagyon jónak tartom, hogy a szép és érdekes helyek mellett a "kultúrkincses" ládák is helyet kapnak ebben a hasznos játékban!

laszloze 2016.05.07 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
A közelben volt egy rendezvény, amire hivatalosak voltunk, egy kicsit ulamas percben meglógtunk, és megkerestük ezt a ládát. :)

Köszönjük a rejtést!

Évi&Zoli 2016.04.20 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.67
A Petneházy Club Hotel bázisról, támadás a környék ládái ellen. Kerékpáros túra GCwiz, GCKLEH és GCfaze begyűjtésére. A 3. pont begyűjtése komoly erőfeszítésünkbe került, egy fél órát kerekeztünk amíg rájöttünk, hogy honnan kel közelíteni(nem egyértelmű a leírás ). Köszönjük!

20160420_12251720160420_122220
20160420_13204820160420_122924
Tomcache 2016.04.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Ok.

dr.is 2016.03.06 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GCFA rejtése után, körbenéztünk errefelé.

Mortanius 2016.02.24 15:34 - Megtaláltam
Én átírnám ezt a szöveget az első pontnál, mert félreértésre adhat okot:
" Az évszámok alatti első sor 9. 15.-, a harmadik sor utolsó szavának 5. 6. betűje."

Szerintem így pontosabb lenne:
Az évszámok alatti első sor 9. 15.- és az évszámok alatti harmadik sor utolsó szavának 5. 6. betűje.

A feliratok olvashatóak, ott vannak a helyükön. Az iskolánál(4. pont) sokan vannak, nagy a jövés menés.
Köszönet a lehetőségért!

 
Vincenzo65 2016.02.20 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.45
Kis tekergés után.

Rézangyal77 2016.02.14 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

BiBoLi 2016.02.14 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget.

Emerich63 2016.01.22 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GCKLEH_20160122122353.jpg 
Murmogoek 2016.01.03 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

StiviG 2015.12.26 13:30 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2015.12.26 13:30 - Megtaláltam
Karácsonyi séta a hideg, de néha napsütéses időben.
Szép multi, jót sétáltunk, s közben megtudtunk mindent a névadóról. Kár, hogy csupa virtuális.
Köszi

ZoliQua 2015.12.25 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Butchman 2015.11.29 19:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Brogan 2015.11.01 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 3.49
Úgy látszik, ezen a környéken minden Klebelsbergről van elnevezve. A kastélyból nem lehetett látni semmit, mivel már sötét volt, de egyébként is magas fal takarja, amit nem olyan rég állíthattak helyre, a Google Street View-ban még teljesen romos.

medike75 2015.10.04 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam köszönöm 😃

Zsókica és Lackó 2015.09.23 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lerson 2015.08.22 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Hidegkút szépséges, a rejtés könnyű, csak kicsit unalmas szinte minden ponton ugyanolyan jellegű feladat. Egy rendes láda nem lehetne megint az egyik pontnál? :)

sagabi 2015.07.27 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
munzee

aDoc 2015.06.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Vasmarokkal.

vándorViktor 2015.05.05 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

Cs.Csongor 2015.05.04 16:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.54
Szép hely, de ennyit még nem szerencsétlenkedtünk jelszóért. Részben olvashatatlan, részben nagy forgalmú helyek, nehéz feltűnés nélkül kutakodni. A hármas pont fölött azonban még egyéb érdekességekre is akadtunk, úgyhogy megérte.
Köszönjük!

 
ndavid42 2015.04.12 16:30 - Megtaláltam
[:756:]
Nem ismertem még ezt a környéket, Hűvösvölgynél tovább nem merészkedtem bringával eddig, úgyhogy köszi a rejtést, enélkül nem jutottam volna el ide :)
(a felírt szövegek simán olvashatók egyébként minden pontnál)

darabosk 2015.04.11 14:20 - Megtaláltam
Megvan:) Köszi a rejtést

stmester 2015.04.08 14:15 - Megtaláltam
végre meglett a harmadik jelszórészlet is, mert olvasható lett több hónap után

gym 2015.03.27 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.74
A jelszó fele netes keresgélés után lett meg... A 2. pont nem járható jelenleg (l. fénykép), a 3. ponton a feliratot nem találtam.

2. pont2. pont közelről
icarusdes 2015.03.22 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.14
Köszönöm a rejtő segítségét a második és harmadik ponttal kapcsolatban :) Végre Bp ezen oldalát is megismerhettem!

becko 2014.12.13 10:00 - Megtaláltam
Tavaly a 4. ponton kezdtem volna, de a ház előtt sertepertélt a lakó.
Felbosszantott a rejtés helye, ezért nem is folytattam, most valóban jobb helyre került.

Jázi és a többiek 2014.11.29 13:00 - Megtaláltam
A 2. és 3. ponton nem találtuk a jelszó-részleteket, de így is kikövetkeztethető. Köszönjük, szép és érdekes séta volt! Vera, András

Deti 2014.11.14 00:00 - Megtaláltam
Köszi

Feri_1 2014.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.84
Köszönjük a rejtést.

Sajnos a ládára már csak az eltépett damil emlékeztet :(

Az egyes pont után érdemes betérni a Klebelsberg Kúria parkjába, mert ott egy fantasztikus játszótér van. Ezt a templomtól lefelé menet jó megejteni, mielőtt elmentek a fahídig, mert a bejárata a Kúria felső részénél van az utca felől.

BG&J-13 2014.10.23 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.48
Közös találat a Harkay Családdal, egy kellemes séta közben.
Köszönjük a rejtést!

csharkay 2014.10.23 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtvényt.
A 3. pont szinte kitalálhatatlan a helyszínen, csak otthon gondolkodva fejtettük meg.

alexi 2014.10.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
A 3. ponton nem találtuk a feliratot, de jelszó kikövetkeztethető. Köszönjük a rejtést!

agatity 2014.10.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.92
A 4. pont sajna már nem volt meg, de Győzőtől elkértük a jelszó utolsó részét.

Tathalas 2014.10.04 15:03 - Megtaláltam
Ezt is megleltem, köszönet a rejtőnek :)
Minden pont a megadott koordinátán, hajszálpontosan. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

piroska 2014.08.24 00:00 - Megtaláltam
Nekem a harmadik ponton nem sikerült megtalálnom az írást.
A bedőlt kerítés a múlté, megcsinálták.
Kép a kerítésen látható gömböcről.

[Jóváhagyta: Robin13, 2014.08.24 21:01]

 
Woodoo 2014.08.18 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Woodoo [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ocsibacsi67 2014.08.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
+van

zsupisti 2014.08.09 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Réka&Nimi 2014.08.09 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vasony 2014.07.30 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 3.40
Megvan, 2. kikövetkeztetve, az előzőekhez hasonlóan.
Vagy mindenki béna, vagy tényleg eltűnt a felirat, de ez így elég rossz.

placi75 2014.07.23 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A hídon a jelszórészletet nem találtam, de megoldottam. A 3. pont is megtréfált, de visszamentem, és megtaláltam. Szép a környék.

Fixis 2014.07.08 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.37
A második jelszó részletet nem találtam a korláton, viszont így is ki lehet találni a teljes jelszót. Szép része ez a városnak. A világháborús emlékmű különösen tetszett!

kectam 2014.06.22 15:58 - Megtaláltam
Családi csavargás utolsó állomásaként sétáltuk végig a multit. Persze közben egy nagyot fagyiztunk is.

zsolty23 2014.06.02 19:31 - Megtaláltam
Sajnos a hídon a feliratot képtelen voltam megtalálni, de a jelszó így is kitalálható volt.
Köszönöm a rejtést!

Secc 2014.05.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Köszi!

psvekker 2014.05.30 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

rozsabogar 2014.05.29 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megvan

Lili.th 2014.05.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
A harmadik ponton csak a feltűnő 3 betűt találtuk, de nem is nagyon nézelődtünk, mivel minket meg az ott dolgozó munkások nézegettek. Az oszlopra pakolták a holmijukat, úgyhogy kissé olybá tűnhetett nekik, hogy azt vizsgáljuk... Lassan elkészül a kerítés.

Molly86 2014.05.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.78
Megtaláltuk :)

ClubJana 2014.05.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Megtaláltuk, köszi!
Jó séta volt!

bebfva 2014.04.26 18:43 - Megtaláltam
Tobbszori nekifutasra vegre megtalaltuk. Gyonyoru a kuria epulete. Nagy kar erte. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

cs24 2014.04.20 00:00 - Megtaláltam
Megvolt

otisz21 2014.04.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.54
Megvan, köszi! Igaz nem gondoltam volna, de kitaláltam. Ugyanis sem a 2. sem a 3. ponton nem találtuk a betűket. Tehát 7 ismeretlenem volt. A kastéllyal szembeni villanyoszlopnál sok munkás volt, a kerítést bontották szét. A fahidat sokáig vizslattuk, de vagy eltűnt, vagy nem voltunk elég ügyesek.

Fadam23 2014.03.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.20
Egyszer már próbálkoztam, de most már nem adtam fel. Köszönet

NPLranger 2014.03.19 10:00 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Pistua 2014.03.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Ok!

hinia lux 2014.03.15 12:55 - Megtaláltam
Pár hónapja egy kiállítást néztünk meg a kultúrközpontban, most visszatértünk ládázni. Örömmel hallom a hírekben, hogy a Klebelsberg kastélyt felújítják.

Az ünnep tiszteletéreKultúrközpont
Kastély 
gyetger 2014.03.15 00:53 - Megtaláltam
A 4.-et nem találtam lámpával, de rájöttem. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

marsoka 2014.03.08 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megvan.
Köszi a rejtést, keresgéltem egy darabig, de aztán jött KataJani és meglett.

KataJani 2014.03.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
.

csehipest 2014.03.02 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Részletek később. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

A második és harmadik ponton kicsit keresgélni kellett, de végül csak megleltem őket, épp csak a szememet nem szúrták ki.

rétihéja 2014.02.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Érdekes séta volt. A 3. ponton sehol sem találtunk értelmes jelszót, de itthon kitaláltuk. Köszi

szepzsuzsi 2014.02.16 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.66
Mai utolsó ládánk. Kicsit fáradtan és a nap végére még az eső is el kezdett esni. A második ponton mi sem találtunk a jelszó részletet, de könnyedén kitalálható. Köszönjük!

 
R.Betti 2014.02.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Megtaláltam. Köszönöm. A kettes ponton a korlátnál én sem találtam meg
a 4 betűt, (lehet, hogy csak azért, mert esett az eső és nagyon vizes
volt), de ki lehetett következtetni a megfejtést.

benger 2014.02.08 13:28 - Megtaláltam
Ok [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ag_de_nes 2014.01.24 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.75
A második pont leírását kicsit rosszul értelmeztük elsőre, de aztán csak meglett a jelszó. Köszönjük. Szomorú a kastélyt és környezetét így elhanyagolva látni.

Cool 2014.01.17 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Köszönöm!

Dodadegu 2014.01.15 11:12 - Megtaláltam
Heuréka!

Törpe 2014.01.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Köszönjük a rejtést! Törpe

Gábor75 2013.12.30 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.91
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Geoszilveszter felé pont útbaesett. Köszönöm a rejtést!

anettx 2013.12.28 13:10 - Megtaláltam
Köszönjük!

karathl 2013.12.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.39
Most látom hogy, 12-én megváltozott a jelszó helye, de ez az információ jóval később jelent meg a honlapon. Én még a régi helyen kerestem jelszót, a kút mellett, miután az odu üres volt, de a betonoszlopon nem találtam feliratot. Gyanítom a jelszót Klebersberg mondatából "Kard csak a .....", de ezek nagyon el voltak dugva az adott helyeken. Kérem a képek alapján elfogadni a megtalálást.

[Jóváhagyta: Robin13, 2013.12.26 17:52]

A kérdéses kútA kút melletti betonoszlop
A láda odujaAz odu tartalma
A bedólt kerítés melletti villanyoszlopAz elhanyagolt kastély
Pajzsika 2013.11.30 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.37
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2013.11.30 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.36
Meg van. A 4. pont még mindig a villanyoszlopról lett meg de ott is már eléggé koppottas a felirat. Köszi a rejtést.

KBB-Balin 2013.11.23 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.93
A láda sajnos nincs, helyette vannak sörös dobozok a fában. A kút menti pótjelszó megvan.

KBB-Bombur 2013.11.23 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.90
A négyes ponton a láda eltűnt, de jó multi volt.

Dolex 2013.10.27 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.58
ok

Robogo 2013.10.26 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Hétvégi biciklis ládázás keretében kerestem fel Nagykovácsi környékét.
Köszönöm a rejtést!

CsHBalint 2013.10.12 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Alternatív jelszóval meglett, köszönet a rejtésért.

K-55 2013.09.29 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Ha csak az itt leírtakat vesszük figyelembe, akkor is leolvasható a következtetés: Klebelsberg Kunó nagyságát az utókor nem méltányolja eléggé. Fantasztikus, hogy a hamvába hullt országot kultúrális téren úgy emelte fel, hogy abból még ma is élünk. Jó, hogy megszületett ez a láda. AA

 
Csg12 2013.09.27 16:10 - Megtaláltam
Kellemes délutáni séta keretében. A láda nincs a helyén. Köszönöm a rejtést!

Oriza 2013.08.31 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Valami rettentő nagy ünneplésbe tenyereltem bele, a fahídnál legalább ötvenen megcsodáltak... :-)

GerGeo 2013.08.12 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.63
Mai nagy biciklis geoládatúrám negyedik célpontja ez a multi volt. Sajnos a 2. pontnál kb. fél óra alapos kutatás után sem sikerült a szerelmes párok karcain kívül más jelszóra hasonlatos szöveget találnom a híd korlátján. Ezen kívül a 4. ponton én hiába másztam fára, ládát nem találtam, mondjuk itt annyira nem voltam kitartó, mint a hídnál, úgyhogy ez lehet, hogy csak az én figyelmetlenségem. Mindenesetre az itteni pótjelszórészlettel, és némi intuícióval sikerült megfejteni a teljes jelszót, de a rejtő igazán végigjárhatná a saját ládáját, és pótolhatná (egyértelműbbé tehetné) az egészet ennyi panasz után.
Mindettől függetlenül én jól éreztem magam, és sokat tanultam, láttam, úgyhogy köszönöm a rejtést! :)

kút a negyedik pontnálfahíd a második ponton a rejtélyes jelszórészlettel
Klebelsberg kultúr kúriakastély (ami kintről látszik)
hátula templomtól
Ófalusi plébánia templomemlékmű a templom mellett
h.krisz 2013.07.20 12:43 - Megtaláltam
kis séta a környéken..köszi

siemens 2013.07.07 14:10 - Megtaláltam
Köszönöm. Már sokan leírták a véleményüket a multi pontjairól, pontosabban a jelszavakról. Sokat hozzáfűzni én sem tudok.

nagyi11 2013.05.31 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.50
Megtaláltuk!

Kincsvadászó Kalózok 2013.05.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.58
Megtaláltuk! Köszönjük az invitálást! A jelszavak elhelyezése és mikéntje végett, nem csodálom, hogy sok a sikertelen és jóváhagyásra állított log. Nem nagyon élveztük így.

gusty 2013.05.11 17:02 - Megtaláltam
Bringával.

Dani19 2013.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Az 1. és a 4. pont meglett, bár a ládát nem leltük meg, a 3.-nál csak tippünk volt, hogy mi lehet a jelszó, viszont a 2.-nál nem találtunk semmit. Kérem a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálást!

[Jóváhagyta: Robin13, 2013.05.13 16:32]

baranyaifiú 2013.05.04 17:30 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2013.05.04 17:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

keleven 2013.04.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.42
Megtaláltuk

acsipapa 2013.04.24 17:10 - Megtaláltam
Meglett, köszönet a rejtőnek a segítségért.

Webber 2013.04.24 17:10 - Megtaláltam
Kis rejtői segítséggel, de meglett.

WADMAC 2013.04.14 17:30 - Megtaláltam
.

Jadrana 2013.04.14 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

hercule&jane 2013.04.13 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
kinyomozva:-) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Az 1., 2. és 3. pontot megtaláltuk. A 4. ponton lévő -sejtéseink szerinti- fában nem találtuk meg a ládát, de elég nagy forgalom volt, így nem is nagyon kutattuk. Maradt ott az alternatív jelszó.

GalocaesPereszke 2013.04.12 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Az 1. és a 4. pontot találtunk meg, sajnos a másik kettőt hosszú keresés után sem. Kérjük a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálást. Köszönjük.

[Jóváhagyta: Robin13, 2013.04.12 20:55]

vittorio 2013.04.02 16:23 - Megtaláltam
A fánál nem találtam a ládát, a 3. pontnál pedig semmit, de a jelszórészlet kitalálható a többi alapján.

 
petiba 2012.12.29 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]
Egy kis szüneti ládázgatás Zsozsókával...

A feliratok nehezen olvashatók már.

 
Kukucsi 2012.12.29 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

lakkanto 2012.12.09 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszi a rejtést, kellemes esti keresés volt.

keltike 2012.12.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.70
kla-val közösen

K.L. 2012.12.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.12
ok

Imperator Csaba 2012.10.26 17:30 - Megtaláltam
Végigjártam a pontokat. Az elsőn a tábla könnyen meglett. A másodikon a fahíd korlátján kerestem a 4 betűs szót a wap alapján, de egy szívecskébe belevésett "Nóri" feliraton kívül mást nem találtam. A harmadiknál az oszlopon kicsit eldugott a részlet, de megtalálható. Cserébe legalább a kastélyt körbejártam.
A negyedik ponton sem a mikroládát nem találtam, sem a pótjelszót öntöttvas kút melletti beton villanyoszlopon. Ráadásul elég nagy volt a jövés menés és gyorsan esteledett.
Kérem a rejtőt, ha lehetőség van rá fogadja el a találatot.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: Robin13, 2012.10.28 22:16]

clip 2012.10.21 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Köszi a rejtést!

 
mansan 2012.10.08 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
Az első pont egyszerű, ráadásul visszaolvasva a bejegyzéseket a felújítás miatt a rejtő megadta a jelszórészletet, így az el is olvasható, ezt esetleg már lehetne törölni. A második pont nem egyszerű, de a kúria portása nagyon készséges, szinte azonnal fölajánlotta segítségét, úgy viszont már nem volt kedvem keresni...éltem inkább a lehetőséggel, mert a tudat, hogy néznek, hogy bénázom nem dobott fel. A harmadik pont villanyoszlopa elsőre kifogott rajtam, másodikra is majdnem, de aztán a megvilágosodtam (mindkétszer szürkületkor voltam ott, olyankor már elkel egy zseblámpa!). A negyedik pont adja magát. Kellemes séta volt! A kert gyönyörű, a kerítés és a kastély elég elszomorító látványt nyújt. Köszönöm!

szollosi73 2012.10.06 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.77
Megvan!
DZST társakkal a Budapest Border Trail ládáit szedegettük a környéken, közben ennek a multinak a pontjait sem hagytuk ki. A villanyoszlopon nem sikerült a feliratot megtalálni, de a jelszó azért így is meglett.
21km-t gyalogoltunk ma.
Köszönöm a rejtést!

Anikó77 2012.10.06 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltuk!

Köszönöm a lehetőséget mindenkinek!

Anikó77, Reggel, szollosi73, markovicsa

Reggel 2012.10.06 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.00
Megtaláltuk!

Köszi a lehetőséget!

Anikó77, szollosi73, markovicsa, Reggel

markovicsa 2012.10.06 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Csapat munkával nekem is meglett.

aniko77, Reggel, szolosi73, markovicsa

Dömemama 2012.09.30 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.72
Köszönjük.

JAck:66: 2012.09.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.82
669, megérett a meggy.

Pala.G 2012.09.02 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.65
Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

 
bzsoltie 2012.08.30 20:00 - Megtaláltam
Tetszett, köszönöm. Este lett mire végeztem.

SzabEdAn 2012.08.20 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2012.08.20 00:00 - Megtaláltam
Köszi

Cerberus 2012.07.23 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Megtaláltuk! Tetszettek a helyek. A fahídnál a jelszórészlet jól olvashatóan a leírás szerinti helyén van, azonban annyit pontosítanánk rajta, hogy a fahíd hirdetőtáblához közelebbi oldalának külső felén van felírva a jelszórészlet, a korlát függőleges részének alján. Tehát ki kell menni a hídon kívülre és alá kell nézni a korlát felső részének. Köszönjük a rejtést.

GeoRoni 2012.07.23 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.75
Meglelve. Sokkal jobb rejtekeket is lehetett volna talalni. nekem ez a rejtes nem jott be. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2012.07.07 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
köszi :)

Liberty 2012.06.17 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
2/2. Budai ládatúra.

Nagyon tetszett a multi minden pontja. A 4 -es ponthoz a 164 cm-es magasságom nem volt elég, ezért az alternatív jelszót használtam fel. Köszönet a rejtésért.

vieva 2012.05.26 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

bfabry 2012.05.24 16:31 - Megtaláltam
A harmadik ponton nem tal?ltam a jelsz?r?szletet, de r?vid fejt?r?s ut?n r?j?ttem. [wapon beküldött szöveg]

joco64 2012.05.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.34
Köszönöm

viskyg 2012.05.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Köszönjük a rejtést!

kaldigeza 2012.05.10 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
A hídnál nem találtam semmit, de kilogikáztam... (Nagyképűen: ugye a rutin és az évek...) A villanyoszlopokkal sincsen szerencsém! Csak nagy szemmeresztés után jött össze a 3. pont felirata... Javítani kellene!!! Az utolsó pontnál egy nyolcadikos srácot kértem meg, hogy a tenyeremre állva (más néven gyors létra...) nézzen körül a tetthelyen! Köszönöm a rejtést.

flendera 2012.05.05 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
A leírásból nagyon sok mindent megtudtunk Klebelsberg Kunóról. Igazán jó kis multi. Kár hogy a kúria kicsit gazdátlan, de reméljük a jövőben valaki felfigyel rá és felújítja. Köszi.

Plavi 2012.05.05 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.37
Az egyik ismerősünk az első pontok közelében lakik, így már jártunk erre. Akkor nem kincskeresés végett. Ezt most pótoltuk.
Hangulatos kisvárosias a környezet. Kedveljük.

P306 2012.04.30 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
Megtaláltam.

csabi1955 2012.04.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.06
Megvan. A kultúrház nagyon jó most éppen egy jó természetfotós kiállítás van érdemes bemenni. A harmadik részletet nem találtuk a kétlábú oszlopon de a jelszó adta magát.

Macusa 2012.04.14 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
"Gyermekvasút-10" utáni örömködés. :)
Köszi a rejtést.

EdeZ 2012.04.09 12:43 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

mazsola069 2012.04.03 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
A kettes pontot nem találtam de a jelszóba adta magát.Köszi a relytést.

Drucki 2012.03.31 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Kár ezért a Kúriáért. Köszönjük az elrejtő segítségét a 2. és a 3. pontban.

Mike 2012.03.17 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Kellemes időben, hat ládás tekerés. A kocsit letámasztottam a kegytemplomnál, onnan 20 km-es karikával kerestem fel a környék ládáit.
Köszönöm a rejtést!

"Klébi"Szép fahid
Hiszek Magyarország feltámadásábanAz óvodások is :)
Csak nekitámasztottam... 
Szellszi 2012.03.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.61
Mai multik 2/1.
Köszönjük szépen!

CSS Team 2012.03.10 15:45 - Megtaláltam
Megvan!

salty 2012.03.07 09:20 - Megtaláltam
Megvan! :)

Robin13 2012.03.03 21:00 - Egyéb
Amig a helyreállítás tart az első jelszórészletet megadom: "kard"

Dodo&Toto 2012.03.03 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.20
Sajnos az első pont felújítás miatt le van takarva,így az nem lett meg.Reméljük így is elfogadjátok. :)

[Jóváhagyta: Robin13, 2012.03.03 21:05]

szipeti 2012.02.26 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Nagyon jók a pontok. A második ponton a jelszórészletet nem találtam a hídon, így azt csak a rejtő segítségével(köszi) sikerült megtalálnom.

carmin 2012.02.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Köszönjük a rejtést.

 
Perigard 2012.02.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Köszi!
Perigard és Kán

timi és a mackó 2012.02.12 15:00 - Megtaláltam
Köszi, nagyon szép a környék.

walky 2012.02.01 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Mai túra 6/2. A felírt jelszókkal elvoltam egy darabig, nem annyira érdekes 10 percen keresztül egy betonoszlopot vizsgálgatni.
Köszönöm a rejtést!

jpal 2012.01.21 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Ezen a napsütötte szombat délutánon két pesthidegkúti ládát, ezt és GCMAKE-t kerestük meg. Már kezdett sötétedni, ezért igyekeznünk kellett.
Sajnos a 2. és 3. pontnál is segítségre szorultunk: előbbinél a kultúrkúria egyik alkalmazottja, utóbbinál maga a rejtő segített nekünk. A végláda kivitelezése hibátlan, viszont a két felirat lehetne profibb is.
A hely nagyon szép, Petra kedvtelve játszott Mátyás király játszóterén.
Köszönjük a rejtést.

Templom, emlékműPetra a fán
Elhanyagolt kastélyparkA kultúrkúria
Mátyás király játszótereEzt látja a mikró
szeles 2012.01.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.27
A fát nem értem fel, a kisegítő jelszót kerestem meg. :)

nzsolt 2012.01.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Köszönjük a rejtést!

mihoj 2012.01.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
A GCKOBE-től érkeztünk. Szép időben, hirtelen felindulásból kerestük fel ezt a multit. Köszönjük a segítséget a rejtőnek a regisztráláshoz. A villanyoszlopnál nem voltunk alaposak.
Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen becses személy nyomában járunk Pesthidegkúton. Persze tanultunk róla anno. Nagyon kellemeset sétáltunk így a környékben. Érdekes volt, ahogy megérkezett egy felhősáv fölénk séta közbe.
Köszönjük a rejtést!

felhősáv
BubaGC 2012.01.07 12:45 - Megtaláltam
-

plecs 2012.01.07 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.17 súly: 3.03
-

joco12589 2012.01.04 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Ok.

TücsiTeam 2011.12.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Szilveszteri túra utolsó állomása.

Hinter 2011.12.10 11:39 - Megtaláltam
A ládikánál éppen metszették a fát, így a pótjelszót kerestem meg. A hídnál elég nehezen találtam meg a feketével felírt jelszórészletet.

Tuulikki 2011.12.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Éjszakai ládázás @daviddal.

@david 2011.12.01 00:00 - Megtaláltam
.

bgjozsa 2011.11.26 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.59
Levezető drive-in GCGER és GCTOP után.

V_Gabor 2011.11.13 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.87
3. pont kicsit megkopott.

Köszönjük, megtaláltuk! Mónika és Gábor (Android+g:hu, 60CSx) [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

GCKLEH_20111113105535.jpg 
kópé1993 2011.11.13 09:13 - Megtaláltam
.

Scorpius 2011.11.05 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.71
A környéken keresgéltem, ide is eljöttem. Minden ponton voltam, de nem lett belőle jelszó. A fényképek tanúskodnak.

[Jóváhagyta: Robin13, 2011.11.23 21:13]

 
ottgyuri 2011.11.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Megtaláltuk!

kismaczu 2011.10.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
A második ponton a felirat nagyon elmosódott,csak a rejtő segítségével ment,de a 4.-nél meglett a mikró,és a Pót jelszó is.
Nagyon tetszett a környék,és a jelszó.

 
Robin13 2011.10.30 00:00 - Egyéb
Kérlek ne vigyetek kis ajádékot, mert a mikroláda (kémcső) kupakja lég- és vizmentesen le van ragasztva. Ugyanis az esővíz vagy hólé be tudna szívárogni és eláztatná a jelszót tartalmazó papírt. Köszönöm. További jó ládavadászatot és Klebelsberg szellemiségének megismerését. Robin13

MultiMagicman16 2011.10.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
GPS-nélkül is könnyen magtalálható, ha ismerjük a környéket, bár a 2. részlet valóban, kicsit nehéz lett. A 4.ponthoz érdemes vinni valami kicsi (kb 1cm-es) ajándékot, mert nagyon jól esik :-) Köszönöm a rejtést!

vakond87 2011.10.03 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Meglett. A 3.pont nehezen adta magát, de a kitartás meghozta eredményét. Köszönöm a rejtést!

Topolya 2011.09.27 18:00 - Megtaláltam
A rejtőtől olyan sok segítséget kaptam, hogy szinte keresnem sem kellett volna a pontokat... de rám is fért a segítség, mert a 2-es ponton az éber portás dohányzott és nem akartam a szeme láttára zuhanni a patakmederbe :-) a 3-as pontom mások is irtak a villanyoszlopra így bedőltem a látszatnak... és így tovább!
Mindenesetre összeségében sikerült jól eltölteni a délutánt.
Köszönöm a lehetőséget.

Gyombi 2011.09.23 11:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Egyiptom 2011.09.10 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
A meleg napon bizony jókat kószáltam, mivel gps nélkül keresgéltem. A rejtő segítsége nélkül nem is lett volna meg, igy nagy köszönet érte. Szép az új iskola, az enyém nem volt ennyire szép, de most lesz osztálytalálkozónk a jövő hónapban és ujra látom majd, az alföldi iskolámat.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.

DonRazzino 2011.08.31 14:55 - Egyéb
Gyalogos kupa: 13.2 km

pliptai 2011.08.26 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Köszönet a rejtőnek a 2. ponton adott támogatásáért és magáért a rejtésért!

barathg 2011.08.09 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
minden elismerés az életműért, ami alkotott!
annál inkább kár, hogy ennyire elhanyagolják a kúriát...

timea 2011.07.14 10:30 - Megtaláltam
A környéket ismerjük, de jó volt így célirányosan körbebiciklizni a pontokat. Sikerült minden jelszórészletet megtalálni, bár a 2. és 3. pontokon kicsit keresgéltünk. Köszönjük a rejtést!

kastélykastély
fahídkultúrkúria
gyusz_58 2011.07.07 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Csak a leírások alapján találtuk meg, igaz h az autós gps kb (?) oda vitt. A jelszó 2. részét nem találtuk meg, csak kitalálásos alapon próbáltuk (hál isten értelmes mondat a jelszó). Sajna ez Mo. minden ami szép leromlik, nem tartják karban...
Köszönjük a rejtést.

Puzzle Apartman Gyula 2011.07.02 14:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

nmárti 2011.06.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
BKV-sokk kezelése:))Ha már annyit meséltek róla:))

57robag 2011.06.20 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.90
ok [wapon beküldött szöveg]
Kerékpárral kerestük fel a multi pontjait.Kár hogy a kasély ilyen elhagyatott,de szerintem biztosan lesz rá akarat és forrás,hogy helyreállítsák.Ilyen nagyszerű emberek kellenek Magyarországra!
Köszönöm a rejtést! :-)

Pimpi69 2011.06.20 17:45 - Megtaláltam
Köszönöm.

karalabee 2011.06.19 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.28
:]

tudo 2011.06.07 15:44 - Egyéb
55 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Budai-hegységben a mai vizsgák után 5 régi ládával. A mai napot megúsztam eső nélkül, tegnap 2-szer kaptam jeget, az első alkalommal nagyon durván.

GCBOTI áttekertem a városon, majd fel a Hűvösvölgyhöz és tovább Pesthidegkútra. Sajnos most is büdös a város. A multi pontjait sorra végigjártam, de fejemben motoszkáltak édesapám szavai Gróf Klebelsberg Kúnóról. A mai utolsó láda, GCWIZ következett.

Kerékpáros kupa: 56.71 km

Templom HidegkútonRomok
TalálatIskola
Nyúl 2011.06.04 17:41 - Megtaláltam
Megvan.
Ott vannak a betűk és olvashatóak is. Bár a 2. ponton mi is vakargattuk a fejünket, ám végül csak meglett.
A láda elhelyezése zseniális. Ugyanakkor a centiméterekkel kevésbé megáldott kessereknek saját bejáratú sámlit, vagy nyakbavevős, illetve bakot tartó társat javallunk. :-)

Mo-Hó 2011.06.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Felkerestük a hidegkúti multi ládád pontjait, de sok mérgelődés közepette sehogy sem találtuk a 2. és 3. ponton a betűket.
Kérjük a fényképek alapján a megtalálás elfogadását.
Sajnáljuk, hogy rossz szájízzel kellett távoznunk pedig igazán szép környéket ismerhettünk meg.

[Jóváhagyta: Robin13, 2011.06.05 18:42]

 
paszi 2011.05.28 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megtaláltuk!
MCM
Az igazsághoz tartozik, hogy a második pontnál segítséget kellett kérnünk. Szerencsére megkaptuk. Köszönjük.

hitamas 2011.05.14 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Budai 30 TT után. Mi lenne ma vele a p.c. világban? Meg tudná ma is változtatni? Oktatás ... egészségügy ....erkölcs ... kultúra.
Ha Magyarországon (többségében) okos, kulturált, erkölcsös és egészséges emberek élnének, nem félnék a jövőnktől. Minden kis lépés ebbe az irányba támogatást érdemel. :)

bferi 2011.05.14 08:30 - Megtaláltam
Erre volt dolgunk.

szirteyzsu 2011.05.14 08:30 - Megtaláltam
Erre volt dolgunk.

Áron31 2011.05.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Köszi a rejtést! :)

Devil 2011.05.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Szép lett az új Művelődési Ház kívülről, belülről. A jelszót erősen keresni kellett, nehezen észrevehető.
Az emléktáblánál 10 méterrel odébb mutatott a GPS.
Köszi a rejtést.

iloilo 2011.05.02 21:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.10] [wapon beküldött szöveg]

kalroli 2011.04.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
megvan köszi, szép séta volt, a gyerekek élvezték a mikroláda megtalálását :-)

radvben 2011.04.28 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.61
A hidas pont másodszorra, a villanyoszlopnál lévő ekkor sem lett meg, de kitaláltam...

Moda111459742 2011.04.27 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.19
Gyereknek magas az a mikro. Köszönjük a találatot.

PiLaRiBá 2011.04.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.48
Jó kis multi, a második ponttal bíbelődtünk egy jó fél órát...:), de rájöttünk, köszönjük a rejtést. PiLaRiBá :)

othnan 2011.04.06 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.57
Szép időben, kellemes munka utáni séta. Második pontnál nehézségeim támadtak. Köszönet a rejtőnek segítségéért.

túráZoo 2011.04.02 00:00 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük!

Ládászok 2011.03.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.02
Blokkolva, köszönjük a rejtést.

Fakakadu 2011.03.14 12:30 - Megtaláltam
Szép kis séta volt. Sima találatokkal. Köszönöm a rejtést.

alecar 2011.03.10 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
A második pont másodjára lett meg. Elég nehezen olvasható a barnán a fekete. Még így romjaiban is szép a Klebelsberg kastély. Köszi!

Aleph & Rita 2011.03.08 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.26
A pontok hamar meglettek. A 3. pontnál tetszett a régi kastély épület. Köszönjük!

peterpan 2011.03.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Ez a láda tényleg kiváló! Már indulás előtt történelemórát adott. A helyszínen pedig nagyon jól éreztük magunkat és mellesleg egy geoládát is megtaláltunk.
Kulturált játszóteret találtunk a Klebersberg Kuno emlékparknál. Ugyanitt mindenféle bioételt árultak a piac-szerűségnél.
Kifejezetten tetszett, hogy a park, a művelődési központ, az iskola, de még a sportcsarnok is viseli Hidegkút neves lakójának a nevét. Az iskola egyébként nagyon barátságos így kívülről. Szeretném, ha a lányom majd olyan iskolába járhatna, ahová kerékpárral lehet járni.
A kastély siralmas állapotban van. Jó lenne, ha valahogy találnának némi EU-s, vagy hazai pénzt a rendbetételére.

 
Tóni&Beus 2011.02.27 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.60
Jó sokat bosszankodtunk a 3. és a 4. rejtés miatt. Néztünk oldalról-felülről-alulról, de bizony a jelszórészleteket nem találtuk. Ha nem kerüli el a figyelmünket, hogy mindkét esetben betűkről ír a rejtő, akkor tényleg kitalálhattuk volna a net segítségével is ezt a két részletet.
Szerencsére a 4. ponton volt némi örömünk a "ládikó" formájából adódóan. Máskor tán figyelmesebbek leszünk, végigolvassuk a kommenteket(?) és ilyen macerás ládára nem megyünk. Örömködni indul ugyanis a kincskereső.
Köszi a ládatulaj netes segítségét a fejtésben.

 
mucik 2011.02.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Kellemes időben a GCMAKE-tól jövet. A második ponton a jelszót nem találtuk, így tippelünk.
Mucik és Panna-baba

Rivelino 2011.02.27 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.56
Családi ládikázás 5/2.

Rigor Mortis 2011.02.13 14:45 - Megtaláltam
Meglett. Köszönöm. RM.

columbo 2011.02.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Köszönjük!

A felújított épület szép. Azt sajnos nem értem, hogy miért kellett egy ocsmány épületet eléépíteni és egy "híddal" összekötni. Az ocsmányság helyett miért nem lehetett a másik épületet is felújítani. Azt sem értem, hogy az angol stílusu épület hogy ékelődhetett a két régi közé.

Az oszlopon ne tévesszen meg a három piros betű.

5N 2011.02.07 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Mi a focipályánál álltunk meg és innen indult a mai 10km-es körtúránk,így a pontok felkeresési sorrendje 2-1-3-4 lett.Csak a hídnál töltöttünk egy picit több időt a kereséssel,de mindenhol mindent megtaláltunk.A 3.pontnál fontos,hogy a nem feltűnő helyen lévő a jó és nem a nagy pirosok,amik szinte kibökik az ember szemét.A 4.-nél is megvan a mikro,a kútnál viszont nem néztük.Köszönöm az oldalon lévő töri leckét,számomra ez kimaradt eddig,de örömmel pótoltam.

Éjvándor 2011.02.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.41
Én is másodszorra futottam ma neki a multinak.
Az első ponttal nem volt gond a múltkor sem. A másodiknál ezúttal se találtam a hídon semmit, azonban az utolsó két jelszórészlet Ronin logja nyomán könnyen meglett. Múltkor a harmadik pontnál rosszat néztem, és a sulis doboz se lett meg a kitartó beszélgetők miatt. Ez utóbbit most se kerestem fel, de a tartalék könnyen meglett az előző pont mintájára.
Ma már csak hobbiból mászok, de régen még ide jártam rendszeresen.
Klebelsberg személye sem ismeretlen számomra, és a történelemleckéért se kellett a szomszédba mennem. Szerencsére a békeszerződés és oktatásra gyakorlolt hatása ismeretében a hiányzó rész egyből meglett.
A romos épületet tényleg őrzik, ezért nem mentem az épületbe, se mögé, de azért bekukucskáltam. Tényleg nagyon megéri.

zalajaro 2011.02.02 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Nehezen de össtejött..

Gyeta 2011.01.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Kellemes séta a dicső elődök emlékére. Manapság is szükség lenne ilyen céltudatos, eredményeket felmutató vezetőkre.
A hely számunkra új volt, örömmel ismerkedtünk meg ezzel a nyugodt városrésszel.

nagyfliszi 2011.01.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Meglett. Igaz, csak két jelszórészletet találtunk meg, de a képzelőerő ...

markoga 2011.01.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.14
A híd és a villanyoszlop nekem sem lett meg :-(

Apexsek 2011.01.05 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Régebben sokat versenyeztünk a Budai hegyekben, de ezen a részen még sose jártunk.
Pontosabban busszal mentünk már át rajta, de kirándulni még egyszer se jöttünk ide.

csacsa1 2011.01.03 12:10 - Megtaláltam
A híd volt a legnagyobb kihívás. Köszönjük a rejtést

Galambok 2010.12.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
A családias kirándulás 2. ládája, ahol megtudtuk ki is az a Klebelsberg Kuno és nagyon ötletes a rejtés. Köszönjük

woncsi és medve 2010.12.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Kirándul a KOLÓnia 2. állomása!
Kellemes kis séta volt Kunó emlékei nyomán.
Köszi a rejtést!

Karate Kid 2010.12.19 14:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

LionDaddy 2010.12.19 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.53
Mai 4. ládánk.
Nagy kár, hogy a kastély állapota ilyen lehangoló, szép lehetne, ha karban lenne tartva. Szerencsére a templom azonban szépen fel van újítva.

A multi legemlékezetesebb pontja számomra a végláda lett. A hóba belefagyott a kis kapszula, a rejtést csak úgy sikerült megtalálni, hogy atipapa bakot tartott nekem és bekukucskáltam a fa "ölébe".

Köszi a rejtést !

atipapa 2010.12.19 14:10 - Egyéb
ismét meg lett kis lelkes csapattal

kicsiogre 2010.12.12 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.74
Megvan!

boson 2010.11.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 2.92
Szépek a megadott terek, de a rejtés a harmadik jelszórészlet megtalálásának nehézsége miatt nem jó.

juli 2010.11.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.91
Nehézkesen, és csak részben, de meglett.
Hosszan kerestük az első ponton az emléktáblát, mire észrevettük a kinyomtatott instrukción, hogy most épp nem látható.
A hidacska korlátján hamar meglett a felirat, ez oké.
A harmadik ponton először egy ugatós kutya fogadott minket, ezért kicsit később odamentünk kocsival, de addigra szerencsére eltűnt. Viszont a villanyoszlopon csak graffitivel felfirkált 3 betűket találtunk, nyilván nem ezekre volt szükség. A valódi felirat nem lett meg, de itthon horanyi.a bejegyzésének és az internetnek köszönhetően kikövetkeztettük a hiányzó részletet. Nem biztos, hogy érdemes ennyire elrejteni azt a feliratot.
A negyedik pont sem annyira könnyű, mert elég magasan van a kincs. Ráadásul ma a leesett hó is nehezítette a dolgunkat. És itt sem találtuk a segítségképpen megadott feliratot a villanyoszlopon.

szadi&agi 2010.11.14 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Kösz a rejtést!

DorTom 2010.11.14 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szép séta volt a gyönyörű időben. Köszönjük a rejtő segítségét a tábla leszerelése miatt hiányzó első jelszórész megadásában, valamint a harmadik részlet pontosításában.

urbalazs 2010.11.12 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.43
Nehezen jött össze: a 3 betűs szó helyett rosszat olvastunk, a templomot pedig felújították és nem volt rajta az emléktábla. A rejtő segítségével meglett. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

Ildióbuda 2010.10.30 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.50
Megvan

Hegyo 2010.10.13 19:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.39
Világosban szebb lett volna, de így is jó volt.

Csaba & családja 2010.10.07 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
A második ponton sehogy se találtuk a feliratot, pedig majd kiszúrta a szemünket. Köszönjük a segítséget.

CacheFinder 2010.10.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.43
Sajnos ezzel a multival nekünk is meggyűlt a bajunk.
A fa fészkében lévő dobozt hamar megtaláltuk, ami nem volt elmondható a korlátra felírt jelszórészletről.
Az emléktábla rendben volt, de a villanyoszlopon keresgéléssel sikerült végképp elrontani a szájízűnket.
Sokkal elegánsabb megoldás lett volna egy kis méretű valódi láda az említett villanyoszlop alatt és akkor még logolni is lehetett volna.
Sajnos a kúria valóban siralmas állapotban van, reméljük, hogy még sokkal jobb napokat is fog látni!
Köszönjük a lehetőséget az elrejtőnek, Palazsunak és Levinnek pedig a telefonos segítséget!

LaySoft 2010.10.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.22
Könnyű séta, de helyenként csak segítséggel találtuk meg a jelszórészleteket.

georgina 2010.10.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Nagyon klassz rejtéssorozat, köszönjük.

akos 2010.10.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Érdekes helyszínek, jó multi!

N.Zs. 2010.10.01 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.92
Ezzel a multival meggyűlt a bajunk. Az öreg fa fészke teljesen rendben volt, de a villanyoszlopon és a hídon lévő betűk csak a rejtő segítségével lettek meg. Köszönjük! A kastély szörnyű állapotban, méltatlanul néz úgy. A kidőlt kerítésen átlépve közelebbről is megnéztük. A betűk rejtése túl macerás. Városi pontnál nem szeretek letérdelni valami alá feküdni, tenyerelni, stb... :-)) A nem feltűnő hely nagyon tág fogalomnak bizonyult.
A bemutatott részek jók, de volt ahol több idő ment el a keresgélésre ahelyett, hogy a látványosságra szenteltük volna. Máshova nem is mentünk, mert ránk esteledett.

parkfejetlen
elölhátul
ez még álla hídnál
bedőlt 
Heni&Gábor 2010.09.25 13:25 - Megtaláltam
Kihasználtuk a gyönyörű őszi időt, és túráztunk egyet a környéken (GCFAZE-GClige-GCVDAG-GCGMBA-GCMAKE-GCKLEH). A multi nem igazán tetszett: a hídnál nagyon sokáig kerestük a jelszórészletet, utána elgyalogoltunk a 3. ponthoz (miért?). Lehet, hogy a kevesebb több lenne...

alfabootis 2010.09.14 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Kellemes kis séta egyik másik ponton rövid keresgéléssel. A 4. ötletes rejtés! Köszi! (És a segítséget is...) :-)

Jani70 2010.08.29 12:05 - Megtaláltam
Belefutottunk a hidegkuti kulturális napokba, jó volt. Köszönöm a rejtést.

pegasus_mv 2010.08.21 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Melyik az öreg fa? Mindegyik egykorú nyár. A segédpontot használtam.
Az egykori kúria látványa elkeserítő.
Köszönöm a rejtést.

MikiCache 2010.08.19 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.03
Ezt is megismertük. Ha az a kastély beszélni tudna... most meg romokban hever. Ez méltatlan!
Miki és Anikó

 
horanyi.a 2010.08.19 00:00 - Megtaláltam
Már többször probálkoztunk (tavaly indultunk először útra), a hídon képtelenek voltunk megtalálni a keresendő karaktereket. A villanyoszlopról nem jó betűket olvastunk le. A többi ponttal nem volt gond. Ma végigolvastam a ládához kapcsolódó bejegyzéseket, ami alapján úgy találtam, hogy kitalálható a jelszó rész-információk alapján is. Végülis az internet segítségével jött össze a jelszó.

sereva 2010.08.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk.

Pet 2010.08.03 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.69
Budapesti szürkítés.

 
tenkip88 2010.07.19 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Nagyon szépen köszönjük a rejtést. Tegnap este kezdtük el a keresést.Az első pontot simán megtaláltuk, míg a második pontnál sötétség miatt el kellett halasztani és másnap folytatni. :)

Paplacs 2010.07.14 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kellemes séta volt, köszönöm a rejtést.

Piás 2010.07.12 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Szép hely, köszi a rejtést!

Lopakodó 2010.07.12 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Jó kis séta volt.

Geri89 2010.07.09 23:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Chubbyval levadászva egy könnyed esti ládázás alkalmával meló után. A környék tetszett, a láda jó.
Köszönjük!

Chubby 2010.07.09 23:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Egy könnyed éjszakai séta során. Szerintem rá fogok szokni az éjszakai ládázásra, legalábbis városon belül, ilyenkor legalább kellemes az időjárás. Köszönjük a rejtést.

Chubby és Geri89

kegabor 2010.06.27 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Erdekes kortura, es sajnalatos, hogy a kuria kornyezete igy nez ki.

prodg 2010.06.24 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.23
Munkából Hazafelé menet útba ejtettem a környéket.
A láda kicsit túlbonyolított, a mondani valója tetszett és Hidegkút is.
Köszi a rejtést.

 
Robin13 2010.06.22 00:00 - Egyéb
A "mikroláda" újból a helyén (a póráz végén). Sajnos megint a gyerekek csenték el valószinűleg. Kérem a pórázt is úgy visszahelyezni, hogy az ne látszódjék.

oliver96 2010.06.20 20:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
A póráz végén nem lóg a ,kutya'. Vagy rossz fát néztünk

ittott 2010.06.05 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Minden egyszerünek tünt, amíg a ládához nem értem. A GPS olyan fára mutatott, amely olyan egészséges volt, hogy egy darab odu nem volt rajta ameddig a szem ellátott rajta. Addig meg nyújtózkodni sem tudok. Az öntöttvas kút sem jött be nekem a beton villanyoszlopokkal, így maradt a telefonos segítség kérés, amit ezúton is köszönök Robinnak. A lényeg, hogy nagyobb sugarú körben kell odúval ellátott fát keresni.

Klébersberg kultúrkúriaA Kultúrkúria játszótere
tótheszter 2010.06.03 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.66
Könnyed multi egy általam ritkán látogatott környéken, köszönöm!

SírkőHíd
Haspok 2010.05.29 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.80
A hídon eltököltem egy keveset, aztán inkább mentem a többiért, majd másodjára megnéztem azt az egy helyet ami elsőre kimaradt :).
Köszi!

befi 2010.05.25 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.12
ok

Zsiráf 2010.05.23 11:11 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 17.5km

Szabó Család 2010.05.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Szép pontok. Köszönjük.

sinus90 2010.05.20 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Megvan. Többen kitalálták a jelszót. Én a részleteket is meg akartam találni. Ha nem is egyszerre, de végül is összeraktam. Az 1. és 4. simán meglett még februárban. A híd nehezen adta meg magát. Egyszerűen nem láttam. Mindig olyankor jártam ott, amikor az ellenfény miatt nem láthattam. Erre ma jöttem rá. Eddig is jó helyen kerestem. Ma megint megnéztem 1 kiállítást. A villanyoszlophoz is több fényre volt szükségem. Az is lehet. hogy a hó eltakarta anno. Ma a templomba is bejutottam, érdemes volt arra is elkanyarodni, bár már nem volt szükséges. Alaposan megismertem Buda ezen részét is. Köszi érte!

 
Dudika 2010.05.09 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Megtaláltam Köszönöm

Palazsu 2010.05.09 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
nagyon tetszett, köszi

Levin 2010.05.09 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Nagyszerűen felépített multi.
Köszönjük a lehetőséget!

Famágus 2010.05.02 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Az elmaradt multikat gyűjtögettük ma, ez is nagyon klassz volt, köszönjük..

 
oldfox 2010.05.02 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
...megtaláltuk, bővebben Famágustól!

Joanne 2010.05.01 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.56
Ha valaki készít statisztikát, annak üzenjük, hogy a hármas ponthoz húzzon egy strigulát. Nekünk e nélkül sikerült megfejteni a jelszót. :) Bár ezzel a ponttal kezdtük, kétségbe is estünk, hogy mi jön még ezután, de a többi simán ment. A záró jelszót rejtő henger sem volt befagyva a fába, mint sokaknak előttünk. Kellemes 25 fok volt. :)

Köszönjük.
Zs&E

-Bandi- 2010.05.01 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.21
Lehet, hogy én vagyok béna, de a fahídon 40 percig keresgettem a jelszót. A többi helyen meg elég gyenge minőségű a filces felirat, szerintem fényképező nélkül nem is tudtam volna elolvasni...
A jelszó nagyon tetszett (amikor már meglett) és a környék is jó.

feri65 2010.04.18 19:15 - Megtaláltam
megtalaltuk!

abacus 2010.04.18 12:59 - Megtaláltam
Részletek és fotók később.

geodorka 2010.04.18 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Leírás és fényképek anyuci megtalálásánál.

Törölt 2010.04.18 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Első ládázásom autóval. Nagyon élveztem ám! Mai 3/1.
A parkolóban álltunk meg és onnan gyalog néztük meg a pontokat. Kislányom az új motorjával, mi meg futottunk utána! :) Utána kipróbáltuk a közelben levő lángosost, nem bántuk ám meg! :)
TFTC!

MukiJames 2010.04.18 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.71
Mai turankat vaorsnezessel kezduk. Az utobbi honapokban megjelent budai ladakat celoztuk meg, ezert Pesthidegkuton kezdtuk a napot.

A fahid korlatjat alaposan atvizsgaltuk, mire sikerult megtalalnunk a jelszoreszletet. A harmadik pont kulonosen tetszett. Na nem a villanyoszlop, hanem az, hogy betekinthettunk a valaha szebb napokat latott kastely kertjebe. Az utolso pont rejtese kicsit meresznek tunik, remeljuk, nem fog tul gyakran eltunni.

A palackot nem is probaltuk kinyitni, csak leolvastuk a jelszot, es mar setaltunk is tovabb. Igy a logolas elmaradt, indultunk is tovabb Mariaremete fele.

Erika, Muki

 
Glac 2010.04.18 10:48 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

farkasék 2010.04.18 00:00 - Megtaláltam
.

geooszi 2010.04.17 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Köszi!

Robin13 2010.04.11 18:00 - Egyéb
A 4. pont mikroládája helyreállítva!!

sirgalahad 2010.04.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.20
Már nyugodtan kérdezz, mert
Tudom, ki volt Klebelsberg
Közoktatást reformálta
Szerkezetét megformálta

A 4. ponton a láda ugyan megvan, de üres... Köszönöm a rejtő segítségét.

régiúj
templomGróf Klebelsberg
Aszilva 2010.04.08 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Ok, köszönöm a rejtést.

Nem ezek a betűk!
Gáspár Norbert 2010.04.06 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Sajnos a vége nem lett meg. Nagyon kellemes időben, kellemeset sétáltam. Köszönöm.

GPS nélkül.

[Jóváhagyta: Robin13, 2010.04.07 19:15]

pszoradi 2010.04.06 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.07
A 2. pontot nem találtuk, de a jelszót így is megfejtettük. Kösz.

Robin13 2010.04.05 12:10 - Egyéb
Köszönöm Gabónak és Zolinak a mikroláda eltünésének jelzését, egyben gratulálok a jelszó megfejtéséhez.
Új mikroláda elhelyezve a pórázon!

usakal 2010.04.04 18:40 - Megtaláltam
Gyalogoskupa 32,1 km Nanukkal.

monori_bela 2010.04.04 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Szeretem Pesthidegkút szép tájait, a Kálváriát. Köszönöm, hogy Klebersberg Kúnót példaképül állítja a láda elhelyezője a mai ember számára. Sokat tett a kultúráért, az oktatásért. Ma is szükség lenne hasonló fajsúlyú oktatáspolitikusokra.

Gabó és Zoli 2010.04.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Első pont egyértelmű. A hídon nem leltem a jelszót (talán a szemműtét után hordandó sötét szemüveg (is) az oka). A villanyoszlop jelszava rendben. A póráz végén nem leltük meg a mikroládát. Érdemes lenne utánanézni, megvan-e. Nem tudom eredetileg leakasztható-e a pórázról, mert ha igen, akkor valahol az avar mélyén kell kotorászni a fa üregében. A jelszót kitaláltam a két részletből. Gabó, Zoli, Lara és Bálint

gabeszmacesz 2010.04.03 18:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Jó ötlet volt az üreges fa.

OsiOsi 2010.04.03 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.61
Teljesen korrektek voltak a jelszórészletek elhelyezései, bárcsak mindenhol ilyen lenne!!!

ipiapacsok 2010.04.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
Az oszlopot a korábbi log javaslatra időspórolásilag kihagytuk, de valóban így is összejött.

Áron 2010.04.01 13:31 - Megtaláltam
A virtuális pontokkal sikerült összehoznom a már-már mondhatni szokásos bénázásomat. a 2.-at nem találtam, a 3.-at rosszul olvastam le. Az elsőnek is csak a fele sikerült jól... de a hagyományossal nem volt gondom.

Köszönöm a rejtőnek a jelszóval kapcsolatos segítséget.

lacc 2010.03.30 15:12 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 10.9 km
Laci

VirágFormaZsiványok 2010.03.28 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.01
+van...Új bringa felavatása 40km-es körrel Pesthidegkúton a VIII.-ból :)A jelszóképzés kifogott rajtam,a helyi erőket kértem segítségül ;)...Köszönöm a rejtést!

Kastély... 
Hegedüs 2010.03.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.33
Avranella segítségével meglett.
Magamtól nem találtam a feliratot sem a 2-esen, sem a 3-ason.
Gondolni kéne az idősebb kesserekre is, akik már rosszul látnak :-)).
A.

Avranella 2010.03.26 18:07 - Megtaláltam
Heureka! :) Koszi a rejtest es a segitseget! [wapon beküldött szöveg]

krupiz 2010.03.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.92
Vasárnapi séta alkalmával.....

ZitaKati Andris és CsZso 2010.03.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
:-)

 
fules22 2010.03.15 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Köszönjük a kellemes sétát!

BékaBütyök 2010.03.15 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.52
Villanyoszlopon én sem találtam a jelszó részletet, de szerencsére könnyen kitalálható. Nem szívesen mondok ilyet, de nem érdemes odamenni, úgysem túl érdekes a hely. A többi pont rendben van.
Béka, Anti

lacza74 2010.03.15 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönöm a rejtést!

SzandiB 2010.03.15 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Az első pont trükkösen lett megfogalmazva, de rá jöttünk.
Kis sétával végig sétáltunk a pontokat és kicsit odább mint a GPS jelzet meglett.
Köszönjük a rejtést!

Első helyszínFél úton vagyunk
A kastély falai 
LCSOKA 2010.03.14 09:53 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

Blankamanka 2010.03.14 00:00 - Megtaláltam
Megvan! A 3. pont nem sikerült. A jeszót kitaláltuk.

mszilvia 2010.03.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.43
Megtaláltam. Köszönöm a segítséget a 3. pontnál Erchegyianak.

tanácsos 2010.03.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
thank you

atipapa 2010.03.03 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönöm

 
geobubo 2010.02.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Érdekes séta Hidegkúton. Nekem, aki szintén budapesti vagyok - csak éppen a 22. kerületből - olyan, mintha egy másik városan járnék.

logo 
Robin13 2010.02.18 15:30 - Egyéb
Mikroláda a 4. pontnál a jégből kibányászva. Kéretik a "pórázon" a szögre visszaakasztani, hogy ne érjen a hóba. Köszönettel!

erchegyia 2010.02.16 19:02 - Megtaláltam
Nos, hát...
Az első ponttal nincs gond, a másodikon viszont nem leltem a feliratot, ami egyébként valóban 3 betű, ahogy a leírásban szerepel. A félreértésre az adhat okot, hogy ezzel szemben valóban 4 karakter...
A villanyoszlopról rossz 3betűs feliratot olvastam le, nem volt egyértelmű.
A 4. pont be volt fagyva a jégbe, nem sikerült kibányászni (elég nagy volt a forgalom is az utcán).
Mindent összevetve azért sikeres volt :))
A jelszóhoz némi segítséggel jutottam...

Angus_Podgornij 2010.02.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Hát... félig meg-, félig kitaláltuk ... Az emléktáblával nem volt gond, sőt, sokat segített.... A hídfeliratot nem leltük, pedig itt találkoztunk Sinus90-ékkel, együtt sem vezetett eredményre a keresés, talán a hó miatt... A mikroládát is jég alől kellett bányászni, de ez nem a rejtő hibája... A villanyoszloppal sokaltunk be, leírtunk 3*3 "nem feltűnő" betűt róla, a végén kiderült, hogy egy negyedik kombináció is lehetett valahol. A helyek egyébként szépek, kár hogy a Kúnó volt kastélyának a szép kerítése pl. már életveszélyesen botrányosan néz ki.

bgecco 2010.01.13 00:00 - Megtaláltam
Hm. Nekem nem volt bajom a jelszókereséssel. Én is sötétben mentem, mint sokan előttem, és mind a korlát, mind a villanyoszlop szépen és egyértelműen olvasható volt. Bár a villanyoszlopnál tényleg nem volt sok látnivaló, de attól még nem rossz. Vagyis láttam már sokkal roszabbat is.

Fil 2010.01.12 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.83 súly: 3.55
Ma másodszor jártam a helyszínen, mivel első alkalommal a 4.pont bele volt fagyva a jégbe.

2. ponton a sötétben esélyem sem volt megtalálni a jelszó részletet, mely itthon a kitalálása után a leírással ellentétben csak 3 betű (4 karakter).
A 3. ponton a sötét miatt esélyem sem volt apró alig látszó feliratot megkeresni. Az oszlopon több 3 betűs felirat is van, melyek persze nem jók.

A jelszót kitaláltam.

A rejtés 1es azért, mert mind Klébelsberghez, mind pedig a keresőkhöz méltatlan, hogy ilyen részleteket kelljen keresgetni, valamint semmi javító változás nem tapasztalható annak ellenére, hogy ezeket folyamatosan leírjuk a logokban.

520 megtalálással ennél nagyobb tapasztalatot vártam volna.

Ha nem a jelszókitalálás a lényeg, hanem, hogy itt jártunk, akkor megint csak kár így feliratozgatni.

 
bigmick 2010.01.10 13:43 - Megtaláltam
Az iskola után irány a műv.központ parkolója, aztán onnan gyalog a maradék 3 ponthoz.
BigMick, Iza

Pazuzu 2010.01.10 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
A 3. pontnál nem voltunk figyelmesebbek, azt hittük kimerítettük a lehetséges felirat helyeket. Köszönöm Robin13-nak a segítséget. Eddig csak átutazóban jártam Hidegkúton, épp ideje volt megismerni közelebbről is. A múzeum és park sajnos zárva volt, majd legközelebb körülnézünk, mivel hagytunk még ládát a közelben. A kerítés nagyon tetszett, remélem azért nem az elbontása lesz az egyedüli megoldás a rendbetételhez.

Robin13 2010.01.07 20:00 - Egyéb
Kedves Kesser Társak! Azt hiszem egy Klebelsberg emlékláda honlapja nem az ilyen polémiák helye, mivel az ennek megfelelő lehetőség a "geocaching forum".
Megköszönöm a mikroláda befagyottságára vonatkozó jelzéseiteket. A mikroláda most már könnyen elérhető, ugyanis ma este a "jégágyából" kiemeltem és a "fészek" nyugati belső oldalán, magasabbra, egy szögre akasztottam. A mikroláda a járdáról kicsit messzebről is látható. Kérem a pórázon lógó mikroládát a szögre visszaakasztani. Az ott lakókat tájékoztattam a játékról.

videotip 2010.01.06 18:00 - Megtaláltam
-

kmiksa 2010.01.06 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
A 4 nem volt egyszerü mert a nagy hóba belefagyott és minden taktikát bevetettünk. Még a feleségemet is a nyakamba vettem hogy vésse ki a jégből :-)))
Köszönöm Robin13 a segitséget!

 
Toti 2010.01.02 17:00 - Megtaláltam
Maga a láda ötlete tetszik, örülök, hogy megtudtam néhány dolgot Klebelsberg Kunóról.
Először egyedül, sötétben próbáltam megkeresni a pontokat. Az első pont simán meglett, de a többi annyira közel van a lakóházakhoz, hogy rövid keresés után feladtam. Nagyon nem szeretek fejlámpával a lakásokhoz közel kutakodni, mert még valami rosz szándékú embernek néznek...
Az új évben már nappal, Alexával együtt tértünk vissza. Így a mikroláda és a másik két pont is könnyen meglett.

Alexa, Totti

Fonte 2009.12.31 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
De jo! Meglett!
Szép környezetben kellemes kis séta!

 
Fazék 2009.12.28 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
A karácsonyfa és az ebéd között volt még egy kis időnk, így sétálgattunk kicsit a kellemes, december végi napsütésben. Korrektül rejtett, de könnyen megtalálható pontok, tetszett.

Lencsi 2009.12.28 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.76
Karácsonyi láda és ebéd közben iktattuk be. Timi és a legkisebb Fazekas a kocsiban maradt, így 7en vágtunk neki. Nekünk minden pont elsőre meglett, kellemeset sétáltunk a napsütés ellenére is csípős hidegben.

picipanni 2009.12.12 16:45 - Megtaláltam
Szép körsétát tettünk, a "plázánál" parkoltunk. A mikro gyorsan meglett, majd megkerestük a 3-as pontot. A séta végén kerestük meg az 1. és 2-t. A művháznál már 5 perce zseblámpával nézegettük a korlátot, de egy kis wapos utánaolvasás felvilágosított, hogy melyik részen kell keresni.. a kinn dohányzó gondnok bónuszul hideg-meleget játszott velünk, hogy végre megtaláljuk. Ekkor döbbentünk rá, hogy tán a lámpaoszlopnál se voltunk túl alaposak, és az odataggelt 3 betű mégsem jó, így visszamentünk, így sikerült. :)

gethe 2009.12.12 16:42 - Megtaláltam
Klassz multi volt, nem jártam még ebben a városrészben. Közbeékeltünk egy gercsényi templom - Csúcs-hegy - Kálvária sétát is, jól esett.

mcfreeze 2009.12.11 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Esti túra keretében ellátogattunk a környékre. Köszönet a rejtőnek!

lasipeti 2009.12.11 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.44
Jó kis munka utáni keresgélés volt, a végére már besötétedett, fáztunk és éhesek is voltunk.
Találat után jól esett a Big Mac menü:)

diego 2009.12.11 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.44
Munka utáni viszonylag könnyű találat. Egyedül a 4. pont volt kicsit nehézkes, de a leírás pontos értelmezése után rögtön meglett.

 
gyurgyalog 2009.12.06 14:35 - Megtaláltam
.

kolibri 2009.12.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A logok alapján az volt a prekoncepcióm, hogy hűha, biztosan órákig fogjuk keresgélni a feliratokat és tuti lesz olyan, amit nem találunk. Hát, a leghosszabb keresgélés talán 3 perc volt...

A templom és környéke kifejezetten érdekes hely: régi sírkövek, világháborús emlékmű, kút, Don Bosco óvoda. Kár, hogy nem volt nyitva.

A Művelődési Házba szintén érdemes bekukkantani, ma például kézműves kiállítás és vásár volt. A részletezésnél egyértelműen le van írva, hogy hol kell keresni, az egyébként igen nagy méretű és összetéveszthetetlen feliratot. El kell olvasni...

A kastély is érdekes vagy inkább szomorú hely. Miért kell ezt hagyni így lepusztulni?? A megtalálandó felirat szintén egyértelmű - fölé van írva, hogy GCKLEH3, továbbá a leírásban is szerepel, hogy nem vehető könnyen észre, azaz a messziről virító firkálmányok kizárva. El kell olvasni...

Az utolsó pont pedig a kerület egy újabb részére visz el, itt is érdemes egy körsétát tenni, megfigyelni az épületeket. Nekem a rejtés is tetszett, bár én messziről egy másik oldali fára gondoltam volna.

Végső konklúzió: mielőtt az ember elégedetlenkedik, olvassa el és értelmezze a leírást!! :o)
(Ettől függetlenül persze elfogadom, hogy izlések és pofonok.)

Nekem tetszett. ;o)

R.Guszty 2009.12.06 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.72
Nem kedvelem az ilyen felfirkált jelszótöredékeket. A helyszínek sem mutatnak különösebben érdekes helyeket... egy emléktábla... egy a nevét viselő iskola... Talán a kastély ami még megtekintésre érdemes.
(A fakorlátnál vagy fél órát kerestem a jelszót, de visszaolvasva a logokat, nemcsak nekem okozott problémát a megtalálása).

sosi 2009.11.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.47
Csak az első és a negyedik jelszórészletet találtuk meg, de a net segített.
Az iskolánál jöttem rá arra, hogy pár éve itt másztunk falat. Hol? Hát a Klébiben!

kobcikrajci 2009.11.28 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.12
Három részletből sikerült jelszót kirakni.

Murus 2009.11.28 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Az eső miatt választottuk ezt a ládát, illetve mert a megjelenése után nem sokkal, az 1. és a 3. pontot már begyűjtöttem. A láda most is csak azért lett meg, mert Cica felérte a fát. A 2. jelszórészletet meg kitatláltam. Se most se korábban nem találtam. :-( Összességében nekem ez most annyira nem tetszett. Murus és Cica

boszorkányok 2009.11.25 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
nagyon jó volt de egy kicsit lehetne pontosabb a leírás. Nem volt egyszerű,de végülis megtaláltuk a jelszavakat.

fa-peti 2009.11.22 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Érdekes multi, érdekes helyszínek. A templom előtti kis tér rendezett, kedves, nagyon tetszett. A második pont viszont iszonyat el van mérve, nekem 32 méter volt :(. A harmadik ponton a villanyoszlopon mindenféle betű van, csak az három nem ami a jelszórészlet. A végláda helye tetszett, a rejtés jól sikerült :-).

Wsky 2009.11.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Szép hely. Köszönjük.

Zugi 2009.11.22 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.09
Na szóval, 1 hetet vártam a beregisztrálásra és szerintem ez nevetséges!!!
Egyrészt a helyszín az nagyon jó, tetszett a pesthidegkúti séta, ahol volt szerencsém már kesselés miatt is párszor megfordulnom, de a rejtés és főleg a geocaching.hu idióta szabályai na az gáz.
Ugyanis a 3. pont baromira nem egyértelmű és -hiba volt-, de keresésem megelőzően nem olvastam el a logokat, így az oszlopon többféle 3 betűs betűkombinációt találtunk. Meg voltam győződve, hogy az egyik az jó. De nem volt helyes, így a többit is végigpróbáltam, mire a rendszer letiltott. És nem ám akárhogy! Pár hibás próba után 1 HÉTRE! Vazz, még a bank sem tilt le rossz PIN kódnál ennyire! Mire ez az egész hercehurca itt??! Kitől jött ez a beteges ötlet??? Hiszen ez egy JÁTÉK!!! De már sokadszorra kell rájöjjek, hogy "furcsa" fickók irányítják ezt a magyar geocaching.hu-t.

Kérhettem volna persze a rejtő segítségét, de kivártam az 1 hetet. És igen, végül én is használtam a logikámat, ahogy többen is előttem, így ki lehetett találni végül a hiányzó részletet, amit a rejtő nagyon bénán tehetett ki a 3. pontra, ha 8 szemmel járó csapatom sem vette észre. Legalább akkor a leírásba tegye már bele, hogy mit NE nézzünk. Vagy keressen más helyet neki, ne telegraffitizett oszlopot!

A 3. ponton kívül a többivel nem volt baj, egyből meglettek és jók a helyszínek is. A végső kis mikroládánál meg az ott lakó nálunk is épp gereblyézett a háza előtt. Ahogy elnézem a logokat, ez lehet minden napos szórakozása:) Nem beszélve a suli tornacsarnokából kis kinti bemelegítésre kirajzó sportolók is persze, hogy pont a rejtek adó fánál álltak meg és ott mozgatták meg izmaikat:) Utána a suli ellentétes oldalánál egy kis házi cukrászdában dobtunk be egy sütit:)

micsoda játéékok lesznek!
 
Sucuka 2009.11.20 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Kellemes délutáni séta Pesthidegkúton egy péntek délután. Kicsit ködös volt, de meglett.

19izsi73 2009.11.19 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.85
شما مخفی شده با تشکر
Az alapötlet, és a környék nagyon bejött; de ezek a betűk nem akartak meglenni ( 2-3 pont )...Elég sok firka van arra, de gondoltam/reméltem a rejtő nem azokra gondolt. Szóval kellett barátom segítsége...Egy kis fazonigazítással príma láda lehetne.

3 betű...
Merre?
iskola
pipu 2009.11.14 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.67
Tobb mint 30 eve jarok Solymarra, de a Hidegkuti patakon csak akkor mentem at, ha a vasboltba kellett bemennem. Jopofa volt a kulturhaz, biztos jo sokan meggazdagodtak a sok elkoltott kozpenzen. Epp egy ökopiac volt amikor arra jartunk, sajnos kutyaval behajtani tilos tabla volt kint, igy nem vettunk semmit. Igy jartak.

A 3-as pontnal nem talaltunk semmifele feliratot. Szerintem erdemes lenne lathatobban felirni arra a villanyoszlopra azt a 3 betut, amit most Gabor kilogikazott. A 4-es pontnal meg eppen falevelet gereblyezett a tulaj akinek a haza elott all a fa. Ezert Solymarrol visszafele megegyszer el kellett mennem a 4-es ponthoz. Kulonben baromira nem ertem miert kellett megneznem egy iskolat. Kulonben ebben a suliban mar voltam egyszer, mert uzemel(t) ott egy maszofal.

gabor.sved 2009.11.14 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Pipu fog erről a találatról többet írni. A ládát ő találta meg, a jelszót én.

álomfogók 2009.11.14 09:15 - Megtaláltam
A II. kerületben dolgozom (igaz a belső részén), mégis egy szombat délelőttre volt szükség két kerületi multi lefülelésére.
Először, úgy reggel 8 és 9 között Hidegkúton sétálgattam, ami önmagában kellemes élményt jelentett. A 2. és 3. ponton azonban én nem találtam semmi hasznosíthatót, a hiányzó részeket otthon találtam ki (még szerencse, hogy a szöveg lényegét az 1. és 4. részlet tartalmazza). Szerintem, kár azokat a középső jelszórészeket annyira titkosítani, ha már elsétál oda az ember, ne egy villanyoszlopot vizslasson hosszasan (és hiába), vagy a Kúlturkúriába tartókat akadályozza a hídon (mint jómagam); emiatt is tettem le ezen helyeken a további keresésről, bízván magamban (és a korábbi logok biztató eredményességében).

SirLes 2009.11.14 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.06
Nekem is a 2. ponttal gyűlt meg a bajom. Szombat reggel nagy forgalom volt arrafelé, volt aki be is vásárolt amíg ott keresgéltem. Aztán a logokból láttam, hogy páran ennek hiányába kitalálták a jelszót. Ezen felbuzdulva tovább mentem. Itthon aztán, internet segítségével, én is rájöttem a hiányzó részre.

dzoli1 2009.11.08 15:50 - Megtaláltam
Kellemes esős időben...kutyák nélkül. :)
A hídon reménytelen volt megtalálni a karaktereket ebben az esős időben, így inkább kitaláltam. :)

magyarday 2009.11.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Hát... A környék nagyon tetszett, élhető, igényes, barátságos helynek tűnik. A rejtéssel kapcsolatban már akadtak problémák: a hídon és az oszlopon is van több, leginkább irka-firkának tekinthető betűkombináció, melyek közül nem nagyon sikerült rátalálni a nekünk kellőre... Igényesebben kivitelezett feliratot nem találtunk. A jelszót némi logikával sikerült kiegészíteni... A láda rejtés klassz, könnyedén meg is lett, bár külön, elázva találtuk meg a leírás egy részét.

csemege 2009.11.07 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.54
A "fahíd vízszintes korlátján, a kúria hirdető oszlopának oldalán" szöveg először megtévesztett aztán amikor rájöttünk, hogy a hirdető oszlop felőli oldalnak kell értelmezni, akkor már simán ment a dolog.

kb ibic 2009.10.31 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
ok

uraniko 2009.10.31 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 2.56
Köszi

-Taby- 2009.10.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.09
Kerékpáros, érdekes túra volt Nagykovácsiból, értelmes, követhető helyeken, ügyes útvonalon, pontokon.
A régi "kastélyba" is bementem, kár hogy mindent szétvertek.

Sajnos sietség, és ügyetlenségem miatt a 4.pontot nem találtam meg, a rejtőnek e-mailbe megírtam a jelszó többi részét, kérem ezek alapján fogadja el a megtalálást!

Köszönöm

[Jóváhagyta: Robin13, 2009.10.28 20:19]

SagiK 2009.10.25 14:50 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Hercimama 2009.10.23 15:27 - Megtaláltam
megtaláltam

lelcache 2009.10.23 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.09
Mai, több site-ot érintő családi kirándulásunk utolsó állomása. Nem voltam különösebben lenyűgözve, de lehet, hogy ehhez az is hozzájárult, hogy nem tudtunk bemenni sehova az ünnep miatt. A rejtés jól kivitelezett, de pindurit veszélyesnek tartom az iskolával szemben. A közeli ház ablakaiból is kifigyelhető, hacsak nem a rejtő lakik benne. A villanyoszlopnál a jelszórészlet megtalálhatatlan. Nekünk ez volt az utolsó időrendben. Találtam 3 db 3 betűs együttállást is, de egyik sem volt jó. Aztán kitaláltam a jelszót, és még a megfelelő betűkombináció ismeretében sem leltem rá az oszlopon jó tíz percig. De persze az is lehet, hogy az én szemem volt alkalmatlan a feladatra. Köszi a rejtést!

lelcache + Zsé + Lilóka + Bambusz

 
Evab 2009.10.22 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Szégyen gyalázat, hogy ládázótársam, Robin13 ládáját ilyen sokkal a rejtés után találtam meg!

zsakar 2009.10.22 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Jól összerakott multi, kár, hogy a kastélyt nem tudtuk megnézni, de az még nagyobb kár, hogy hagyják tönkremenni. Köszönjük.

Gábor és Edit 2009.10.18 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Köszönjük.

 
kivancsifancsi 2009.10.18 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Családi tekergés a vasárnapi ebéd előtt. A második pontot nem találtuk, köszönet Akka81-nek a telefonos segítségért.

 
Nalika 2009.10.11 13:10 - Megtaláltam
Szép séta, eddig ismeretlen helyen....

Atmosz&Zozmosz 2009.10.10 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megvan :) A nap nyolcadik találata. A pontok gyorsan meglettek, a dobozka rejtése pedig különösen ötletes. A villanyoszlopos pontnál volt csak egy pici gond, kijött az egyik szomszédos házból a tulaj, és érdeklődött, hogy ugyan mi jót keresünk mi a villanyoszlopnál :) Röviden elmeséltük a kessing lényegét, így már rendben volt a dolog. Közi a rejtést!

Zergi 2009.10.10 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.09
Fogtam!
Jó kis hely szép kilátással, a terep is zergének való.
Köszönöm!

guppik 2009.10.08 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
+1, köszönjük!

Vándor Csillag 2009.10.06 22:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Meglett.

Mr Bean 2009.10.06 22:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Megvan!

macikupac 2009.10.05 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.12
Újabb telepítésű ládák felkeresése a Budai-hegységben 1.

Ha már megjelent pár új láda a Budai-hegyek között, akkor gondoltam már megéri egy kicsit bóklásznom a környéken. Úgy is rég jártam erre... Ez volt az első .hu-s láda a nap folyamán (de 3 .com-oson már túl voltam). A pontokat 2-1-3-4 sorrendben kerestem fel, ugyanis a buszról leszállva így volt logikus a sorrend. A fahídnál rögtön akadt egy kis gondom. Szerintem már kezdtek hülyének nézni, hogy mi a bánatot keresek rajta. Legalább negyed órát vizslattam, majd telefonáltam. (Ezúton is köszönöm a rejtő telefonos segítségét!) Nagyon nem szeretem az ilyen jellegű firkákat. Ennél sokkal elegánsabb a kihelyezett kis tábla, vagy egy már meglévő feliratból való kibetűzés. A kis templom, parkjában a világháborús emlékművel, régi sírokkal, kopjafával már jobban tetszett. Ha itt lettek volna a fiaim, akkor biztosan megtömték volna a zsebeiket gesztenyével. A hármas ponthoz kelet felé kerültem. Először kicsit aggódtam, hogy ebből az irányból nem fogok sikerrel járni, de kár volt. A villanyoszlopnál egyértelmű volt, hogy milyen feliratot keressek. Próbáltam belesni a kastély parkjába is, de a fák sűrű lombjai eltakarták előlem a fő látványelemet. Így maradt a bedőlt kerítés fölötti sajnálkozás. A ládához is könnyen oda találtam. A gyerkőcök egy része éppen az udvarnak azon szegletében játszott, ami közel esik a végponthoz, de a vastag fatörzs elrejtett előlük. Amikor meglett a zárópont ládája, kicsit csalódottan vettük tudomásul Duduval, hogy nincs benne logfüzet.

Világháborús emlékműA takaros kis templom
EmlékoszlopA címszereplő
KerítéssarokA kastély a fák mögé bújt
A bedőlt kőfalDudu a ládával
ozeki 2009.10.04 09:20 - Megtaláltam
ok

zsotie 2009.10.03 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.02
Fogtam.

Apa63 2009.10.03 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megtaláltam,köszi a rejtést.

halaszkiraly 2009.10.02 09:30 - Megtaláltam
A harmadik pontnál kilőttem mind az 5 lehetőséget.
Robin13-mal telefonon beszéltünk: Ne a kézenfekvő graffiti-t keressétek...

olahtamas 2009.09.30 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.58
Sokszor járok errefele, most legalább körbesétáltam.
A villanyoszlop tele van betűkkel, egy verziót kipróbáltam, de ezek szerint más kellene. (A rejtőtől kapott jelszórészlettel sikerült)
A filctollal alulra felírt jelszót kell keresni, a táblákra írt betűk és a festékkel felfújt nagy feliratok nem játszanak !

Piriloro 2009.09.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
A 4. pont "magasságom" miatt, rejtői segítséggel lett meg. Köszönöm.

Blue Mali 2009.09.29 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Köszi a rejtést.
Kerékpárral kerestem fel ezt a multit is.
Tetszett a 4.pont rejtése.:)
3 pontnál is összefutottam Soko, és Steve07 kessertárssal is.
Együtt kerestük meg a 3. pontnál a jelszórészt. Én mást fényképeztem volna, ha nem keresgélünk tovább.
Az 1., és a 3. pont között tekerve tetszettek a pici házikók.

Steve07 2009.09.29 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
ok.

Soko 2009.09.29 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Munka utáni ládászás Steve 07-el autóval. A második pontnál összeszaladtunk Blue Mali-val. Köszönet a rejtésért.

bohrmann 2009.09.27 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Remek ötlet, különösen a 3. pont tetszik, ami egyúttal el is keserített, hogy hagyhatnak egy ilyen helyet pusztulni.

zoli 2009.09.27 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Hidegkúton még nem jártunk, de a ládának köszönhetően ezt most bepótolhattuk.
Kellemes séta keretében teljesítettük a távot. A pontokkal nem volt gondunk, sikerült mindegyik jelszórészletet begyűjtenünk.
A környezet vegyes képet mutatott. A templom és környéke, valamint a kúria tetszett, de a kastélyért nagyon kár! :(
Összességében ez egy jó kis multi. Köszönjük az invitálást!

Linda és Zoli

seritomi 2009.09.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Jó.

serb.orsi 2009.09.27 00:00 - Megtaláltam
Nagy rohanással, egy 5 éves vágy megvalósulásával, egy csipetnyi szabálytalankodással, elemlámpás kereséssel, sok-sok nevetéssel, egy ötletes végládával, egy nagyon kedves városban, egy új baráttal! Jah és a végén a csokievéssel :)
Köszönöm!
Ez volt az eddigi legjobb!

Pilis50 2009.09.23 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Újramentem, megtaláltam. Beszélgettem a biztonsági őrrel: nem engednek be senkit, és 24-órás állandó őrizet van a területre. Ha valaki mégis bemászna - kötelesek visszatartani és rendőrt kell hívniuk.
Elhasználtam egy (komplett) rejtői telefonos segítséget (nagyon köszönöm, öröm volt Vele beszélgetni - ajánlom másoknak is . . .)!
A romhalmaz megérne egy felújítást, kár hogy Hidegkútnak (az egész kultúrnemzetünknek) nincs rá pénze. Ja, ha ugyanabba a székbe egy MagyarBálint vagy Hiller féle figurák is beülhettek. . . Sajnos, hígul a választék.
Köszönöm a rejtést.

Dzsozy 2009.09.22 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Egy gyors multifelkeresés munka előtt motorral. Szép kis városrész. Kellett egy kis segítség közbe, ezúton is köszi.
Köszönjük a rejtést!

Pilis50 2009.09.22 12:00 - Nem találtam meg
A hídnál "kinéztem" magam, de nem lett meg,
a villanyoszlopfelirat "adja" magát, de azthiszem nem az a jó ...
A többi megvan. Hívom a rejtőt . . . :-))

Táblánál ...  (megvan)Ez nem az a tábla ..
Ez nem aza a 4 betűűűoszlop jobbra .. 3 nagypiros??
Ládánál ...(megvan) 
Discover 2009.09.19 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Kellemes levezető sétával az egész napos hegyi tekergés után.
Köszönöm a rejtést.

ZeCsab 2009.09.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Kösz hogy elhoztál ide.

kiváncsi 2009.09.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Környéken lakom, nagyon örültem a rejtésnek. Nem rajongok a multikért, de ez tetszett a helyismereti plusz miatt, még sosem voltam az új kultúrházban, ahol ma egész napos rendezvény van, nagyon hangulatos. KÖSZÖNÖM! A legnehezebben a hídnál lévő betüket találtam meg, jól meg kell nézni!

"J&J" 2009.09.18 16:10 - Megtaláltam
Kellemes séta koraöszi napsütésben. Az oszlopon több felirat is gyanus volt, végül nem is a jót olvastam le, de a végén mégis összeállt a kép. A láda rejtése nagyon jó, bár lehet, hogy sokaknak nehézséget okoz.
Ma, amikor az iskolabezárások, dilettáns tanügyi reformok, hibáktól hemzsegö tankönyvek korát éljük, tanulságos ez a visszatekintés a mútba.....

csg69 2009.09.16 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Jó kis multi, a 3. pontot egy kicsit benéztem, vissza is kellett mennem, még idejében ráéreztem, hogy nem jó feliratot olvastam le :)

Pepe 2009.09.16 16:15 - Megtaláltam
Ma bejártam a multit, a három jelszó részlet probléma nélkül össze is állt, ámde a végponton nem találtam a mikroládát. A fellelt jelszórészt levélben megküldöm, ill. leírom mit tapasztaltam a 4. ponton. Ezek alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Robin13, 2009.09.16 20:35]

A rejtővel történt levelezésből kiderült, hogy rossz fát szemeltem ki, azaz a mikroláda nagy valószínűséggel a helyén van. Jól nézzetek körül, a fa öreg, de nem annyira vastag, mint a közeli hatalmas fák!

new will 2009.09.13 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő segítségét, nagyon rendes volt. Nekünk is valószínűleg hasonló a játékkal kapcsolatos motívációnk, nem feltétlen a helyes jelszó teljesítmény a lényeg, hanem az, hogy megmutathattunk egy számunkra ismert értékes helyet, olyan embereknek akik valószínűleg e játék nélkül sosem találhattak volna rá.
Ezért hálásak vagyunk ennek a játéknak, mert ez egy "JÁTÉK". Érdemes példát venni Győzőről.
Köszönjük.

Attilacska 2009.09.13 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

 
EndreiTeam 2009.09.13 08:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Ok. [wapon beküldött szöveg]
Az első pontot kétszer is megkerestük, mivel sikerült elnézni valahogy a jelszót. Másodszorra aztán már nem volt gond. Régebben jártunk már itt, amikor a kultúrházban LB27 koncert volt. :)
Jó volt újra eljönni, köszönjük!

Kadorca 2009.09.13 00:00 - Megtaláltam
Még New will néven anno.

3D 2009.09.12 17:20 - Megtaláltam
Kellemes séta volt. Méltányoljuk, ha egy rejtés ráirányítja valamire vagy valakire a figyelmet. Itt most mindkettő megtörtént, a pusztulóban lévő kastély és egykori tulajdonosa méltó a maiak figyelmére is. Köszönjük a rejtést.

povyagi 2009.09.12 12:00 - Megtaláltam
Részletek Mathautól...

Mathau 2009.09.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.15
Visszafelé csináltuk a multit. A 4. pont rejtése jó volt, de szerintem fölösleges volt maga a pont. A 3. pont jó volt, a legjobb érdekes nézni a lepusztuló kastélyt. A jelszórészletet elrontottam, de a rejtő nagyon kedvesen kisegített vele. A 2. pont: Egy telefirkált hídon keressünk filctollas feliratot. Háát. Az első pont is jó volt. A jelszó remek!

kl 2009.09.12 09:43 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

Juju 2009.09.11 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Hidegkútnak kellett ez a láda, új infókat adott. Köszi.

Kerticsorbi 2009.09.09 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Bugár-orienteering 2009.09.08 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.72
nos, Jalsóval egyetértek, a 2.pontnál 'közönség' előtt idősebb egyének nem szívesen hajolgatnak, keresgélnek. a rejtésnek sem tesz jót, ha idegenek megtalálják, még lefestik! a ládát nem találtam, a rejtésre nagyon alkalmas akácfát alulról csodáltam meg (154 cm vagyok), a jelszót megfejtettem.
(az anya)

ghiago 2009.09.06 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönjük.

Mr Zerge 2009.09.06 13:45 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

szaboist 2009.09.06 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
ok [wapon beküldött szöveg]
Nagyon kellemes időben, csendes vasárnapi séta az unokával, a gondosan készített multi pontjaihoz. Köszönjük.

1.Naposzlop
kár érte
Attibati 2009.09.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Kerékpáros találat
Dunakeszi-Pesthidegkút-Hármashatárhegy-Budakeszi-Páty-Budajenő-Dunakeszi 108 km
Megvallom őszintén nem hallottam még erről a kiváló politikusról, a multi révén kicsit megismerhettem tevékenységét.
Az 1. és 2. pont hamar meglett bár jól jött a leírásban a fahídon levő felirat heylének pontos meghatározása. A 3. pont utcája nincs rajta a Topoguidon így egy kicsit kóboroltam a környéken míg meglett. Elszomorító a graffitivel összefirkált elhanyagolt kúria.
A 4. pontnál a GPS elsőre egy másik fához kalauzolt aminek szintén volt "fészke" csak több mint 2.5 méter magasan. A vevő egy kis pihenés után összeszedte magát és már a helyes fához irányított. Szép környezetben jól kialakított multi.

Paul 2009.09.05 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.77
Kellemes séta keretében.

 
jspanyik 2009.09.05 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Szép, kiránduló időben rövid séták, könnyű találatok. A harmadik pontot jól körbeautóztam, mert csak harmadik próbálkozásra találtam meg az odavezető utat. A kastély állapota igen lehangoló, de sajnos ez nem megy ritkaság számba kis hazánkban!

Köszönöm a lehetőséget!

Tikis 2009.09.03 21:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
OK Anitalval

geolaci 2009.09.03 18:29 - Megtaláltam
Snipermasterrel

Snipermaster 2009.09.03 18:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Kodesttel

akosgy 2009.09.01 09:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Délelőtt, munkába bicajozás közben keresgéltem meg a pontokat. Az első három helyszínen simán megtaláltam a jelszórészleteket.

A 4. pontnál körbenéztem fent-lent, jobbra-balra. Lehet, hogy én vagyok a gyökkettő, de én semmilyen kapszulát nem találtam, így a jelszót a többi részlet ismeretében kiegészítettem.

Amúgy jó a multi, köszi! :)

Hz 2009.08.31 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Nyaralás levezető tekergés új ládák okán, 3 találattal
69,4 km-en.

Békésen várakozó paripaItt kezdtem
Voltam itt isTracklog
fejermate 2009.08.31 00:00 - Megtaláltam
Nyár utolsó napja, ami nem is baj csak sajnos a szüneté is :( Úgyhogy most csináltunk valamit és eltekertünk ide... ami nagy hülyeség volt, mert a budai oldalnak ez a része valamiért nem teljesen sík. Ezért eléggé szenvedősen jöttünk felfelé, viszont visszafele egészen Moszkváig gurultunk.. :) . A hídon nem találtuk meg a feliratot, de a jelszó enélkül is megfejthető.

Magnes50 2009.08.30 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Kissé Jalsóval értek egyet, akitől segítséget is kértem, mert engem is néztek többen, hogy mit keresgélek a hídnál. A betüket látva, végülis Fejermatanak is igaza van, hogy ezek a betűk kitalálhatók. Legalább Pesthidegkutat is megismertem, ahol eddig mindig csak átutaztam.
Egyébként Klebersberg Kunó szoborcsoport található a XI. kerületben a Szent Imre gimnázium mellett is. Azt valószínüleg többen ismerik.

 
VP 2009.08.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.27
Biciklivel a Bp. - Budakeszi - Zsámbék - Szomor - Úny - Piliscsaba - Solymár - Budapest útvonalon.
Kessertalálkozó.

bolyak 2009.08.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
VP-t lelelőztük az utolsó ponthoz (ládához?) menet, aztán együtt néztük meg a jelszórészletet. Az ő ideje a korrekt, az enyém csak kb.
Sokszor jártam már Hidegkúton, de ezeket a helyeket nem ismertem, sőt bevallom Klebelsberg Kunóról sem hallottam eddig.

Bernáth 2009.08.30 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Szívesen mentünk el a tőlünk nem is távoli Hidegkútra, hogy megnézzük a rejtő által ajánlott nevezetességeket. A kultúrkúriában éppen kirakodóvásárt és gyermekprogramokat tartottak, nagy volt a nyüzsgés. Szép az új kultúrház, most láttuk először. A kastély sajnos lepusztult állapotában szomorú látványt nyújt. A kertbe még belopóztunk, hogy néhány képet készítsünk, de az épületbe nem mentünk be. Az új iskola - legalább is kívülről nézve - méltó a névadójához. A rejtés is nagyon tetszett.

A világháborús emlékmű a templom előttJátszótér a kultúrkúria udvarán
Lovasfogattal a kirakodóvásárbanDíszkút a pusztuló kastély udvarán
Bluedog 2009.08.28 20:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

PEx2 2009.08.28 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Tényleg finom volt a fagyi:)

urbanj 2009.08.28 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
A kastély parkban valamilyen rendezvény volt, kirakodóvásárral, gyerekműsorral. Ja, és finom főzött fagyival. :)

begeba 2009.08.27 19:20 - Megtaláltam
Ez volt az a multi, amit múlt héten a telefonom lemerülése miatt nem sikerült becserkészni. Már itt álltam a templom tövében, de nem volt infóm, hogy mit kell nézni. Most működött minden. Betűzgetés, aztán tovább. A kultúrházban valami esemény volt ma, mert megteltek autókkal a környező utcák. Én a híd korlátját vizslattam, és hamar meglett a következő jelszó részlet. Irány a villanyoszlop, ez sem volt nehéz. A bedőlt kerítés mögött, az elhagyatottnak tűnő villa teraszán állt valaki. Ezek szerint, illetve feltételezem, hogy őrzik. Más magyarázatot nem találtam. A negyedik állomáson, ami szerintem nem illett túlságosan a logikai láncba, gyorsan meglett a mikrocache is. De még nem sötétedett. Rákerestem a legközelebbi meg nem talált pontra. Irány Ady liget.

jalso 2009.08.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.18
Nagyon üdvös dolog volt ennek a kiemelkedő politikusnak geoláda formájában is emléket állítani. Jók a multi pontjai is, és szellemes a jelszóképzés módja. Ehhez a tartalomhoz teljesen méltatlannak tartottam a filctollal odapingált jelszórészleteket. Nevetséges, hogy a kessert arra kényszerítik, hogy a központ bejáratától néhány méterre, kiváncsi szemek kereszttüzében, a híd alatt kúszva próbálja a betűket megtalálni. Emelett - ha jól értelmeztem a 4. ponton, hogy ne csavarjam le a kupakot - ebben a multiban nincsen hagyományos pont, mivel a "ládában" vsz. nincs is napló, vagyis ez nem más, mint egy kissé ügyesebben rejtett virtuális pont.

Togo 2009.08.26 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Fiammal nekiindultunk meglesni a városi forgalmat, ha már holnap be kell jönnöm a belvárosba aztán hogy valami kellemes is történjen a dugóban ácsorgás mellett megkerestük ezt a ládikát is.
Az első pont mellet parkoltam le aztán szépen végigsétáltuk a pontokat. A harmadik pontnál rutinosan rögtön ott kerestem a feliratot ahol volt. Kár hogy hagyják igy lepukkanni ezt a kúriát. Valamikor nagyon szép lehetett.

 
Piroskaa1 2009.08.22 21:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megtaláltam Dr.Lada barátommal. Nagyon szép rejtés, és a jelszó is frappáns.

Dr.Lada 2009.08.22 21:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Piroskaa1 barátnőmmel kerestük fel a multi pontjait. Az utolsó pontig simán ment a dolog ott viszont nekem a russa az iskola oldalába mutatott, így az ott lévő 3 öreg fát jól körbenéztük, de semmi, ekkor a rejtő segítségét kértük aki a késői óra ellenére is kedvesen segített, így meglett a mikro is. Ezúton is köszönjük a segítséget és ,hogy megismerhettük eme kastélyt.

geokutya 2009.08.20 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.40
Köszi a rejtést.

Marvin 2009.08.19 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Kellemes biciklis találat. Köszi!

Csorbako 2009.08.18 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Megvan. Köszi!

Brekasz 2009.08.18 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Visszafelé gyűjtöttük a pontokat, így futottunk össze Csuhással.

Csuhás 2009.08.18 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.31
Bevallom a jelszóval kisegítettek. A záró dobozka, és az emléktábla nem okozott gondot, de a hídon nem találtam a feliratot, míg a villanypóznán találtam három másikat. Nyilván a melegben én voltam figyelmetlen, de valahogy mégse tartom jónak ezt a jelszó képzést.

Csuhás

A templomnálEmléktábla
A hídon:-)
Modern épületekFelújítás alatt
BedőlvePózna feliratok egyike
Jelszó kapszula 
Brekk Brigád 2009.08.17 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Könnyű találat szép környezetben.

james 2009.08.16 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

nogacsalad 2009.08.16 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Ma ismét egy laza, kedélyes családi ládázgatásra adtuk a fejünket. Mivel ma a kánikula is úgy döntött, hogy nem fog kitörni, kellemes időben, gyengén lengedező, langyos szélben mászkálhattunk. Ez mai 3/1. találatunk.

Körutunkat ezzel a kis multival kezdtük, annál is inkább, mert alig kőhajításnyira lakunk Hidegkúttól.
Az 1. pontnál kissé "megingattuk" Mátyás királyt, s vállon veregettük két katonáját. Kenopizni csemetéinknek sajnos már nem volt érkezésük, mert közben egy kissrác lestipi-stopizta magának...
A logokban többen panaszkodtak, hogy a 2. 3. pontnál bajlódtak a jelszórészletekkel. Nekünk mindkettő egyértelmű volt. Ha valaki figyelmesen (nem csak felületesen) végigolvassa a leírásban adott segítséget, annak nem okozhat gondot a feliratok megtalálása. Másfelől: nem éppen az a kihívás, ha valamit nem lelünk meg egy szempillantás alatt, hanem kicsit megdolgozunk azért a találatért?
A 3. pont volt szerintünk a multi "fénypontja": az elhagyatott kastély a maga gazos parkjával. A logok mellé feltöltött fotókból ítélve kessertársaink nemigen merészkednek be a területre (mert akkor, ugye, tilosban járnának). Ne másszatok be a düledező kerítésen - ahogy mi tettük -, mert akkor megnézhetnétek közelebbről is a valaha szebb napokat látott kastélyt körülvevő ősparkot a hangulatos kis tóval. És felfedeznétek a gyönyörű kőfaragványokkal díszített kutat az udvaron. Az épületbe se lépjetek be! Mert akkor elképzelhetnétek, milyen szép lehetett anno. Látnátok lelki szemeitekkel, hogy a nappali sarkában álló cserépkályha télen ontja a meleget; hogy a szalonban a ház urai cseverésznek vendégeikkel egy csésze kávét kortyolgatva; vagy hogy a több ezer kötettel büszkélkedő könyvtárszobában ott üldögél valaki, és olvas...
A hátsó traktus sem tartogat ám semmi érdekeset! A belső kialakítás alapján valószínűleg a rendszerváltásig használhatták: volt benne több fürdőszobás helyiség, étkező, sőt kis garzon is.

Sajnos a valaha gyönyörű épületegyüttes mára ebek harmincadjára jutott - évei, napjai meg vannak számlálva, gazdátlanul, sorsára hagyva várja a véget... De nagy kár érte!

Nekünk nagyon bejött ez a ládika, köszönjük a rejtőnek, hogy elhozott ide!

Az 1. pontnál játszottunk...Az 1. pontnál kenyeret is találtunk (borral)
1 nő, két manus...A 2. pont őrzője
Bedőlt kerítésKastélyban 1.
PergolaKútnál, ott bent...
Lépcsőházban...Könyvtár előtt...
Régen... :o)És ma... :o(
Főbejárat felőlPadláson...
Pusztul sajnos...Már a fa is menekül kifelé...
Kijutottunk...graffiti
Robin13 2009.08.14 00:00 - Egyéb
Katikának és lagafnak köszönet a név helyesírására vonatkozó megjegyzéséért. Javitottam, remélem sikeresen. Robin13

targonczas 2009.08.13 15:10 - Megtaláltam
A téren már egyszer keveregtem, akkor is tetszett. A többi pont új volt és tetszett.
Gratulálok a témához és a rejtéshez.

lagaf 2009.08.12 18:46 - Egyéb
Si tacuisses philosophus mansisses. ... Ajánlom katika figyelmébe a Klebersberg Kunó szócikket, annak forrásait, valamint a korabeli dokumentumokat...

katika 2009.08.12 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.15
Nekünk eddig ez a legközelebbi láda, ezért otthonról gyalogosan találtuk meg. Fordított sorrendben kerestük fel a pontokat.

A 4. pont sima ügy, nagyon ismerős hely. Peti idén júniusban itt ballagott el a 8. osztályból. Tomi még legalább 3 évig a Klébibe fog járni.
A 3. ponton két feliratot is találtunk, ami megfelel a leírásnak, sajnos egyik sem volt jó. Aztán újból visszamentünk, és egy újabb 3 betűs értelmes szót találtunk a "magasban"- sajnos ez sem volt jó. Ekkor a rejtőtől és néhány előző megtalálótól segítséget kértünk és kaptunk, köszönjük.
A 2. pontnál is sokat jártunk már, nagyon kedves hely.
Az 1. pontnál egy kutya csatlakozott hozzánk, akit sikeresen visszaadtunk a gazdájának.

Észrevétel: A leírásban és lagaf' logjában is hibás a név, helyesen: KLEBELSBERG KUNO.

 
Ronin 2009.08.12 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.77
A véletlen úgy hozta, hogy ad-hoc jelleggel alkalmam nyílt végigsétálni a multit, sőtt utána még a környező utcákban is bolyonghattam egy keveset. A leírás tényleg nagyon jó, a terepen a wap azért egyszerűbb... A 3. pont is meglett, némi alázattal... Nekem kicsit hiányzott a logolás élménye, ha már mikró van a végén, de így is jó volt. Az iskola környékén annyira szimpatikus voltam a fényképezgetésemmel, hogy egy kedves úriember el akart vinni egy darabon kocsival :) Természetesen visszautasítottam, hisz már csak 46 métert jelzett a csix ;))
Köszönet a rejtésért!

Seres Péter 2009.08.09 17:14 - Megtaláltam
Nincs semmi baj a 3. ponttal, szép az ismertető [wapon beküldött szöveg]

emlékműnélszobor
stációtemplom
sírokkultúrház1
kultúrház2kultúrház3
hídnálhídnál2
hídnál3fal1
kertház
fal2iskola1
kerítés 
lagaf 2009.08.07 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.72
Hát... Tipikusan olyan multiláda pontjait kerestük fel ma, melynek leírása messze informatívabb, mint a felkeresett helyszínek. És nekünk még szerencsénk is volt, mert legalább a csinos, kívül román, belül barokk stílusú templomot nyitva találtuk ahol egy szimpatikus néni sok mindent elmesélt a templomról, a plébániáról, s az ide települt Don Bosco Nővérekről, a temetők felszámolásáról, a kalandos körülmények között többször tulajdont váltott Klebersberg-kúriáról, a helység múltjáról, a 2. vh. után közel 90 %-ban Stuttgart környékére kitelepített német ajkú lakosságról, s családja szlovák-sváb gyökereiről. Megcsodálhattuk a barokk belsőt, a díszes főoltárt és szószéket, a német feliratú, szép fajansz keresztút-reliefeket, jobbra fenn a lemeztelenített és megkorbácsolt Krisztus ülő alakját (állítólag a közeli gercsei templomból került ide), a Mária mennybemenetele freskót, valamint a karzat korlátján található Szent Flórián festményt, amely az 1840. október 14-i tűzvészre emlékeztet.
Klebersberg Kunó (igen, így, rövid u-val [!] - ha már egy személy megismertetése a célunk, a leírásban is legyünk pontosak...) nevéhez köthető egyes pontok felkeresése nem jelentett különösebben nagy megerőltetést, csupán a 2. és a 4. jelszórészlet beszerzésével kapcsolatos leírás értelmezése okozott egy kis izgalmat. Végül is minden meglett, s hogy elkerüljük a Hűvösvölgyi úti dugót, nagy kerülővel, Solymár felé tértünk haza.

Sarlós Boldogasszony plébániatemplomErre járt Görgey...
TemplombelsőA megkorbácsolt Jézus
Szent FlóriánBarokk szószék
XIII. stációMária mennybemenetele
A zarándoki emlékműHát ez..?
lepke 2009.08.07 10:30 - Megtaláltam
Egyetértek Lagaf'-fal a weblapot illetően: az remek, informatív, ámde a rejtés messze alatta marad. Minek feltétlenül multivá dagasztani valamit, amihez egy pont is bőven elegendő, mert azzal minden lényeges elmondható.
Legalább a 3. pontot érdemes lenne kivenni a rejtésből, nemcsak azért, mert természetesen én sem találtam meg azt a bizonyos három betűt (Tudo váratlanul szerencsés telefonhívása segített ki - köszönet érte!), hanem mert semmit nem tesz hozzá az eddigiekhez.

Klebelsberg Kunó minden érdeme mellett is ellentmondásos politikus volt, az utókor megítélése sem egyértelműen pozitív, annál sokkal árnyaltabb.
Belügyminisztersége idején meglehetősen megkurtította a választásra jogosultak körét, mást ne említsek, a nők csak harmincadik életévük betöltése után szavazhattak.
A jelszó igen emelkedetten fejezi ki kultúrpolitkája lényegét, ám én belehallom azt is, hogy Klebelsberg azt vallotta, hogy a környező népekhez képest a magyarok kultúrfölényben vannak.
Vajon ha megéri a dolgok eldurvulását, amelyhez az efféle hitvallás is hozzájárult, mit tett volna?

keva 2009.08.06 13:38 - Megtaláltam
Kicsit problémás volt...

zsorzs 2009.08.06 13:38 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2009.08.03 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.35
Munka utáni kerékpározás. Az Amfiteátrumtól tekertem fel ide, Pesthidegkútra. Sajnos (vagy a meleg miatt talán annyira nem is) rámsötétedett a végére. A dobozzal indítottam, amit gyorsan megtaláltam a pontos koordinátáknak köszönhetően. Innen a három virtuális pontra nyomultam tovább. Fotóztam mindent, de a villanyoszlopon nyilván nem a helyes jelszórészletet láttam/fotóztam, mert otthon összerakva a jelszót az nem illett a képbe. Szerencsére, mivel értelmes mondat a jelszó, így nem volt nehéz beiileszteni azt a jelszórészletet sem. Köszönöm szépen a lehetőséget! Mély tisztelettel adóztam Gróf Klebelsbergn emlékének. Egyben egy kellemes munka utáni kerékpáros edzésféle lett a dologból. Otthon egy jó kis behűtött dinnye várt :)

Mikulás

Istyu 2009.08.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Kánikulai melegben caplattam végig ezt a remek multit. A jelszó alaposan kibabrált velem. A 2. pontnál kicsit blama volt a kutatás a sok járókelő miatt, de azért sikerült nagyobb feltűnés nélkül levadászni. A 3. pontot én is alaposan benéztem, már-már lemondtam a bejelentéstől, de Mikulás logját olvasva azonnal beugrott a megfejtés. Talán nem ártana itt egy kis pontosítás. A záróládánál egy kicsit nehéz volt kisilabizálni, a csíkok pont a jelszót takarták. Ismerős környékre hozott ez a rejtés, bár az utóbbi években többnyire csak átutazgatok rajta. Hajdanában gyakrabban megfordultam errefelé, azóta Ófalu sokat változott.

Köszönöm a rejtést!

DonRazzino 2009.08.02 21:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Ismerős környéken kellemes séta, köszönjük!

skj 2009.08.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
A jelszóval nekünk is meggyűlt a bajunk, de nem a villany oszlopi részlettel, mert az teljesen tiszta. (a láda rejtők nem szoktak grafitit készíteni, ezért ne is azokat keressétek van ott más is) Nekünk az ügyetlenségünk miatt a táblái részekkel volt problémánk, de miután le is fényképeztük még itthon sikerült kitalálni a helyes jelszót. Az iskolához én már nem tettem volna pontot.

Puszkany 2009.07.31 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.30
GG és .com közben ezt a multit is felkerestem. A híddal és a villanyoszloppal elbíbelődtem kicsit...

szakica 2009.07.31 10:50 - Megtaláltam
rohanva

Mihul 2009.07.31 10:50 - Megtaláltam
3 ponton sok a zavaró felirat

pörsing 2009.07.30 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Megtaláltam

Stüszi vadász 2009.07.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Lásd fkmaster!

fkmaster 2009.07.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Kellemes séta után gyors találat a nyugalmas környéken.

jiimbo 2009.07.28 11:40 - Megtaláltam
Remek!

Ruttkay 2009.07.27 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.68
+leltem:) [wapon beküldött szöveg]

dyan 2009.07.26 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Vasárnap délutáni kerékpározás keretében jártam végig a multit. Hidegkút szép, jó lenne itt lakni :) kerékpárral nagyon könnyű volt elérni mind a négy pontot, a kis mikroláda rejtése nagyon ötletes! A hármas ponton a betonoszlopnál sokféle "három betűt" találtam, de szerencsére a jelszó azért összeállt.

Bubuka 2009.07.26 11:35 - Megtaláltam
Családi ládázás Scelével és Prüntyivel.

scele 2009.07.26 11:34 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Hogyishivják kuzin 2009.07.26 11:16 - Megtaláltam
* napvirággal ...

napvirág 2009.07.26 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.93
Gróf dr. Klebelsberg Kuno:1875-ben született Magyarpécskán, Arad vármegyében. Édesapja tiroli hivatalnok - katonatiszti arisztokrata, a felmenő ági rokonok a XVI. század óta katonák. A grófi címet egyikőjük Buda visszafoglalásakor szerezte. Édesanyja dunántúli középnemesek leszármazottja. Édesapját korán elveszti. Székesfehérvárra költöznek, a ciszterci rend iskolájában tanul. Katolikus hite és erkölcsi elkötelezettsége egész életét meghatározta. Bár érdeklődése építész-művészi, a családi hagyományok katonai pályára kötelezték volna, jogot tanult Budapesten, Berlinben és Münchenben, a Sorbonne-on államtudományokat; történelmet és közgazdaságtant is hallgat. Kolozsvár, Sopron, majd ismételten Szeged országgyűlési képviselője. 1922-31 között a konszolidációs Bethlen-kormány kultuszminisztere. Széles körű műveltsége rendkívüli munkaintenzitással párosult, kiváló munkatársakkal vette körül magát (Tóth Lajos, Magyari Zoltán, Johan Béla, Sholtz Kornél és sokan mások). A maga diktálta óriási munkatempó, az állandó szélsőséges támadások megrendítik egészségét, és alkotóereje teljében 1932 -ben váratlanul, paratífusz fertőzésben meghal. Temetése során - melyen Kossuth búcsúztatása óta nem mozdult meg ennyi ember - a szegedi Fogadalmi templom kriptájában nyer örök nyugodalmat.

Köszönöm az invitálást!

 
Tototo 2009.07.26 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Köszönjük!

ha2 2009.07.26 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A rejtő szives segitségével állt össze.

Marakess 2009.07.25 18:45 - Megtaláltam
*
Megtaláltuk és nagyon kellemes volt a kirándulás, kissé szeles, de szép időben. Érdekes városrészt láttunk a keresés kapcsán, ahol az ellentétek tobzódnak- omló vakolatú elhagyott ház, és vele szemben csodapalota.

itt is, ott is, hol is?a templomnál
Nebel 2009.07.25 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Van azért még ötlet ebben a városban!
:))
A pontok a templomkert kivételével nem mutattak túl sok mindent, ám a végláda rejtése nagyon ötletes volt!
:)
Kellemes élményekkel távoztunk, köszönjük, hogy elvezettél ide minket!
Képek később...

ier 2009.07.25 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Végigsétáltuk, ügyes a doboz rejtése.

erbeo 2009.07.25 15:33 - Megtaláltam
Kellemes multi, egy általam alig ismert környéken. Az utolsó két pont között megtalált minket egy nagyon barátságos cica, akit első ránézésre valami baleset ért, valószínűleg egy figyelmetlen autós rosszvoltából :(

parrish 2009.07.25 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Megtaláltuk.

L-200 2009.07.25 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Ok.

zöldfülű 2009.07.25 12:15 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Budai TT utáni bónusz - hát ez igazán jól esett!

Köszönöm a rejtést - most már itt is jártam :)

Ezt is láttam...Ezt is láttam...
Ezt is láttam...Ezt is láttam...
Ezt is láttam...Ezt is láttam...
Ezt is láttam...Ezt is láttam...
benist 2009.07.25 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Kis bringakirándulás Délbudáról északra. A második pontnál sokat bogarásztam, de aztán megleltem az írást. Itt összefutottam Tüdővel, a további pontokat közösen jártuk be. A szép kulturális központot nemrég egy helyben lakó barátunk mutatta be némi jogos büszkeséggel.

tudo 2009.07.25 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Pihenőnapra éppen megfelelő 30 km kerékpározás. A láda névadójáról édesapám sokat mesélt gyermekkoromban - méltó emléket állít a GC nagy elődünknek. Gondolva a mai műszaki felsőoktatás helyzetére: nagyon hiányoznak olyan egyéniségek, mint Gróf Klebelsberg Kunó volt.

A 2. pontnál Benisttel futottunk össze - ki tudja már hanyadszor Pest környéki ládáknál. Innen együtt raktuk össze a jelszót. A láda végeztével a Moszkvásig együtt gurulgattunk, közben sokat beszélgettünk a közelmúlt GC élményeiről.

Érik a vadgesztenyePesthidegkút temploma
EmlékműBenist a fahídon
Ládász járművekAmi a kastélyból látszik
Benist haladAz iskola
Bernix 2009.07.24 23:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gyros 2009.07.24 23:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.88
Esti edzés után vettem észre az új ládát, rá is mentünk.
Három pontot Andi&Parker-rel sétáltunk végig.
Az alkoholosfilces felírásokért, és a nem logolható ládáért kár :(

Kúria45 fokos fal :)
Az egyes pontnál 
Andi&Parker 2009.07.24 23:11 - Megtaláltam
Az első ponton összefuttunk Sprokkal, a második ponton sokat időztünk mivel nem találtuk a feliratot, ráadásul nehezítette a dolgot, hogy a gondok néni a lúriáról gyakran kijött körbenézni, hát gyanús lehetett nekik a hídon elemlámpázó emberek. Nagyon nem mertünk emiatt többet keresgélni, gondoltuk, hogy majd később visszanézünk. A harmadik ponton szintén nem voltunk elég bátrak, a házak között éjjel elég feltűnő volt az elemlámpa fénye, így nem kerestünk elég kitartóan. A negyedik ponton szintén nem jártunk nagy sikerrel, megtaláltuk a fát, majd éppen Parker felnyúlt, amikor a fa melletti házból kijött egy hölgy, éppen ezért visszaindultunk a kocsihoz.. gondoltuk, hogy majd később visszajövünk a ládáért. Éppen már indultunk, amikor megérkeztek Gyrosék. Ők bátrabbak voltak, és gyorsan meglelték a palackot. Az első helyezetteknek járó ajándékokat köszönjük, finom volt a csokitojás! :) Innentől Gyrosékkal jártuk be ismét a többi pontot.
A feliratok lehetnének ötletesebbek, az viszont dícséretes, hogy a jelszó egy értelmes szó.

Köszönjük a rejtést!

sprok 2009.07.24 22:16 - Megtaláltam
20 perccel a megjelenés után fedeztem fel, hogy a közelben új láda született. Méghozzá olyan közel, hogy a négyes pont 250m-re van a lakóhelyemtől. Így gyorsan neki is indultam a jelszógyűjtögetésnek. Minden pontját fejből ismertem, 20 éve lakom a környéken, nap, mint nap járok el némelyik mellett.
4,2,1,3 sorrenben jártam végig, a templomnál összefutottam Andi & Parker-al. Nem gondoltam volna, hogy más is rámozdul ilyen későn, de megnyugtatott legalább, hogy nem csak egyedül keresgélek feliratokat éjszaka...

ui.: A negyedik pontnál, a fában lévő kapszulát nem igazán tekinteném hagyományos ládának (a leírással ellentétben), hisz logolni nem lehet, még felirat is figyelmeztet, hogy ne nyissa ki az ember. Mindegy, a lényegen nem változtat, csak feltűnt.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]