geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2609. Értékeink nyomában (GCOZER)

A könyvtár épülete régen és most

A könyvtár épülete régen és most

A Tiszti Kaszinó

A Tiszti Kaszinó

Az Olvasó épülete 1925-ben

Az Olvasó épülete 1925-ben

Az Olvasó színházterme régen és most

Az Olvasó színházterme régen és most

Az Ózdi Vasgyári Olvasó Egylet emblémája 1910-ben

Az Ózdi Vasgyári Olvasó Egylet emblémája 1910-ben
Szélesség N 48° 12,752'
Hosszúság E 20° 17,742'
Magasság: 229 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.08.29 14:00
Megjelenés időpontja: 2009.09.25 23:10
Utolsó változás: 2012.11.19 23:35
Rejtés típusa: Multi geoláda (4V)
Elrejtők: Eszter, Viki, Zorka és Zoli
Ládagazda: REViZorZ
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 900 m
Megtalálások száma: 192, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


WAP
1. N 48°12,752' E 20°17,742' A bejárat mellett mellmagasságban lévő táblán olvasható első évszám.
2. N 48°13,022' E 20°17,675' Az ajtóval szemben állva a jobb felső sarokban elhelyezett kis táblán lévő szám
3. N 48°13,057' E 20°17,724' Az épületen lévő külső ajtók száma, beleértve a hátsó lemezajtót is.
4. N 48°13,084' E 20°17,905' A bejárati ajtóval szemben állva a bal oldalon lévő márványtábla második sorában olvasható évszám
A jelszó a négy ponton talált számok egymás után írva. Összesen 10 számjegy.
END WAP


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Ez a séta Ózd épített értékeit mutatja be.

Ózd infrastruktúrája a vasgyártás kezdetétől rohamos fejlődésbe kezdett, az egyre nagyobb lélekszám egyre több intézményt kívánt. A város kulturális fejlődése is elkezdődött a XX. század elején, aminek a mai napig jó néhány "nyoma" maradt.
Ezen épületeknek a város története során több funkciójuk is volt, de volt idő, mikor semmilyen élet sem zajlott bennük. Az Ózdi Kohászati Üzemek bezárását követő években a város nem tudta méltóképpen fenntartani az örökséget, amit az egykori gyár után kapott, az épületek állapota romlásnak indult.
Az elmúlt évek során azonban nem kevés áldozattal sikerült Ózd egykori kincseit felújítani és élettel megtölteni.
Ezeket a kulturális sarokköveket szeretnénk bemutatni a következő négypontos multival, ami csupa virtuális pontból áll. Ezt az indokolja, hogy olyan forgalmas helyeket járunk be, ahol folyamatosan változik a környezet, s nem lenne szerencsés évente odébb pakolászni egy hagyományos pontot... és sajnos félő, hogy gyakran lába is kélne...

Egykor Ózd és a környező települések (Vasvár, Sajóvárkony, Bolyok) jelentéktelen, földművelésből élő falvak voltak. 1817-től a Sturman család és egy vagyonos csoport törekvésének megfelelően megkezdődött az ipari méretű vasgyártás előkészítése. Ennek eredményeképpen felépült 1847-től a Gömöri Vasművelő Egyesület. 1881-től a vasgyártás minőségi és mennyiségi követelményeit szem előtt tartva fúzióra lépett az ózdi Rimamurány-völgyi Vasmű Egyesület és a Salgótarjáni Vasfinomító Társulat, s létrejött Rimamurány-Salgótarjáni Vasmű, aminek köszönhetően Ózdon és környékén tömegesen jöttek létre munkahelyek. A lakók kulturális igényeinek kiszolgálása is szükségessé vált.

1. Könyvtár
A sétát Ózd bibliotékájánál kezdjük.
 N 48° 12,752' E 20° 17,742' 229 m [GCOZER-1]
A jelenlegi Városi Könyvtár épületét 1925-26-ban építették a közügyek intézése céljából. A nagyközség vezetői és munkássága támogatásával épült Községháza, később Tanácsháza 1988-ig látta el funkcióját, ezután költözött ide a város legnagyobb bibliotékája. Az épületben maradt a házasságkötő terem, és 1990-től ide került a Műszaki Könyvtár gyűjteménye, ami addig az Ózdi Gyári Tiszti Kaszinó épületében volt.
Az eklektikus stílusú épület ad otthont az időközben megszűnt környékbeli fiókkönyvtáraknak is.
A könyvtár múltja és jelene és nyitva tartása iránt érdeklődők itt olvashatnak bővebben. Ózd várossá nyilvánításának 50. évfordulóján az épület külső falára emléktábla került.
A jelszó első részlete a bejárat mellett mellmagasságban lévő táblán olvasható első évszám. Összesen négy számjegy.

2. Kaszinó
Az Tiszti Kaszinó épülete a következő pont.
 N 48° 13,022' E 20° 17,675' 220 m [GCOZER-2]
1881-ben a gyár főtisztviselői, tisztviselői, gyári iskola tanítói, a helyi hatóságok vezető tisztviselői, a főszolgabíró, a szolgabírák, a községi jegyző és a három vallásfelekezet papjai számára megalakult Tiszti Kaszinó az addigi gyári élelmezési irodák és az ugyanabban az épületben lévő élelmezési üzlet - provizorát - fölé épített emeleten kapott helységet. Az építés 1884-ben valósult meg.
A Jedech nevű építész terveinek megfelelően tágas táncterem, tiszti étkező, olvasószoba, biliárd és vendégszobák fogadták a kaszinó tagjait. Főleg a szórakozás céljaira épült a Tiszti Kaszinó, és bár eleinte mindössze 40 tagja volt, a gyár fejlődésével egyre többen lettek. Szükségessé vált az épület bővítése, ami 1896-ban valósult meg. A hátsó szárnyba kerültek a vendégszobák. Mai formáját az 1938-as átépítés után nyerte el. Az átalakítás során a külső, eklektikus neoreneszánsz stílust változatlanul hagyták, a belső teret viszont alaposan átalakították. A legdíszesebb tánctermet, mai nevén tükörtermet rejtett világítással, és az épület többi részével egységben lévő gazdag gipszstukkó díszítéssel látták el.
A kohászat működése idején az épületben új funkciókat kapott. Itt volt a Pártoktatók Háza, de nevezték Technika Házának is és megszűntéig itt volt a Műszaki Könyvtár. Az ÓKÜ megszűntével a Kincstári Vagyonigazgatóság tulajdonába került, ettől kezdve az épület állapota romlásnak indult.
2002-ben a szomszédos Olvasóval együtt visszakerült Ózd város tulajdonába, ezt követően került sor az épület rehabilitációjára. Először a hátsó szárny került felújításra. Jelenleg itt működik a Zeneiskola.
Az első rész felújítását követően a földszinti helységekben elindult a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem két kihelyezett főiskolai kara. Az emelet a város ünnepi eseményeinek, konferenciáknak, egyéb gyűléseknek díszes helyszíne.
A bejutni a főiskola működési idejében lehet, de a felső szint látogatása csak bizonyos ünnepek, összejövetelek alkalmával lehetséges.
A jelszó második része az épület hátsó szárnyában működő zeneiskola bejárati ajtajával szemben állva a jobb felső sarokban elhelyezett kis táblán lévő szám. Összesen egy számjegy.

3. Olvasó
A harmadik állomás az Olvasó néven ismert épület.
 N 48° 13,057' E 20° 17,724' 221 m [GCOZER-3]
Az épületet a Rimamurány-Salgótarjáni Rt. építtette a dolgozók kulturális igényei kielégítésére. Az Olvasó mindmáig ezt a célt szolgálja.
Az Ózdi Vasgyári Olvasó Egyletnek megalakulásakor nem volt székháza. Mivel más lehetőség nme volt, a Tiszti Kaszinóban egy helységet biztosítottak számukra. Ezt azonban hamar kinőtték, 1896-ra már kétszáz főt számláló tagsággal bírt az egyesület, szükségessé vált egy saját székház. A gyár főkapujával szemben lévő két főmesteri lakást alakították át erre a célra, amihez 1901-ben egy tánctermet építettek színpaddal.
A taglétszám növekedése miatt mintegy húsz évvel később az épületet lebontották, és helyére a ma is álló új Olvasót építették fel.
Megépítésekor az ország hatodik legnagyobb színháztermével rendelkezett, 10 méteres színpadnyílással, 1140 fős nézőtérrel várta a színházszerető közönséget. Itt kapott helyet 1990-ig a Városi Könyvtár is. Az épületet 1980-83 között felújították, de az Ózdi Kohászati Üzemek megszűntével az Olvasó - akkori nevén Liszt Ferenc Művelődési Ház - financiális és szervezeti problémákkal kezdett küzdeni, aminek következtében az ezredforduló előtt be kellet zárni. Több éven keresztül üresen állt, állaga leromlott, mikor ismét a város tulajdonába került. Egy újabb rekonstrukció után 2007-ben jelenlegi formájában átadták, azóta székhelye az Ózdi Művelődési Intézményeknek . Az impozáns épület gondos felújítás után nyerte el mostani állapotát, aki teheti nézze meg az Olvasót belülről is. A nyitva tartás a gyakorlatban folyton változó, a programok függvényében.
A jelszó harmadik része az Olvasó épületén lévő külső ajtók száma, beleértve a hátsó lemezajtót is. ( Egy kétszárnyas ajtó egynek számít. ) Összesen egy számjegy

4. Múzeum
A séta utolsó pontja a Városi Múzeum épülete.
 N 48° 13,084' E 20° 17,905' 224 m [GCOZER-4]
A millenium évében, 1896-ban került átadásra. Akkor iskolának készült hét tanteremmel, ami az idők során több szükségszerű átépítés után tizenöt tanteremmel, könyvtárral, napközi otthonnal, tanműhellyel és szertárakkal a maga korában páratlan iskolaépület lett Majd száz évnyi működés után 1983-ban az iskola egy új épületben összeköltözött a Bem Úti Iskolával. Az épület az ÓKÜ tulajdonába került, majd felújítását követően itt rendezték be a Kohászati Gyártörténeti Múzeumot. Az 1994-től önkormányzati tulajdonba került gyűjteményt folyamatosan bővítve a város létrehozta a Városi Múzeumot . Azóta a gyár múltját bemutató tárlaton kívül látható itt régészeti, sporttörténeti, pedagógiai, életmód és ásványkiállítás is.
A jelszó utolsó része a bejárati ajtóval szemben állva a bal oldalon lévő márványtábla második sorában olvasható évszám. Összesen négy számjegy

A jelszó a négy ponton lévő számjegyek egymás után írva. Összesen tíz számjegy.

Jó keresést kívánunk!

free counters
Állapot: kereshető

KRW értékelés (99 db): környezet: 4.30 rejtés: 4.00 web: 4.55 átlag: 4.28

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


MaFe örs 2021.10.26 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Zolnai 2021.10.26 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

tfmb 2021.09.01 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.95
Köszi a rejtést!

majeri 2021.08.17 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Sz.vivi 2021.08.06 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kakonyi 2021.08.06 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Sanyaboy82 2021.07.03 19:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

szeles 2021.06.18 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam.

eszluzsu 2021.05.22 17:01 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

ládavadász Pisti 2021.05.22 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Fehér Márton 2021.04.14 17:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Szalamandra66 2021.03.27 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Egész napos Ózdi városnézés alkalmával. A nehéz sorsú város milyen sokat ad, arra, hogy a szép épületeit rendben tartsa. Megjegyzem, hogy az első ponton nem 1, hanem 2 db tábla található azonos, mellmagasságban, és mindkettőn van évszám. Szemben állva a bal a nyerő. Továbbá érdemes szobrokat, szocialista domborműveket, régi szebb napokat látott lakóházakat is fotózni.

orszagoskek 2021.02.21 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.65
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Bővebben később. Tamás [Geoládák v3.9.6]
Útban hazafelé körbejártuk a pontokat. Kár ezért a városért.

vlala67 2020.12.09 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

utigabi60 2020.11.21 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

xandra.nemeth 2020.10.17 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.5]

pliptai 2020.08.29 16:30 - Megtaláltam
A hiányos Ózdi séta ládasorral szemben ez rendben volt. Lehetne a két multiból akár egyet is csinálni, ha már a sétás úgy is adoptálható. Köszönet a rejtésért!

targonczas 2020.08.23 07:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

maxxtro123 2020.08.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Köszi

VenTOmi 2020.07.20 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Évi&Zoli 2020.05.30 16:20 - Megtaláltam
A GCTerr megtalálása után hazauton megálltunk Ózdon, hogy végig sétáljuk a multi pontjait. Valamit benéztünk, mert a jelszót nem fogadja el a rendszer. Kérlek fogadd el a fotók alapján! Előre is köszönjük!

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2020.05.31 12:40]

Köszönjük a gyors elfogadást!

IMG_20200530_155946IMG_20200530_160401
IMG_20200530_160714IMG_20200530_161949
Aniko & Gyuri 2020.05.02 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

fulpes 2020.02.09 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Ózdnak ezeket a szép épületeit eddig még nem ismertem. Örülök, hogy elvezetett hozzájuk a rejtő. Sajnos a múzeum kapu zárva volt (vasárnap délután), így a negyedik évszámot nem láttam. Kicsit bogarásztam a neten, aztán meg is lett. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

20200209_15112320200209_152612
20200209_15270920200209_153335
20200209_15350820200209_152228
Judit és Béla 2019.10.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Megtaláltuk.

ystray 2019.10.26 14:00 - Megtaláltam
megvan :)

csehipest 2019.10.18 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Csapdoki 2019.09.15 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Verseny utáni nap itt is jártam.Köszi.

geoládászok 2019.09.14 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

szikizso 2019.09.13 20:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 612. láda. [Geoládák v2.2.5]

Pilis50 2019.09.13 10:00 - Megtaláltam
Vonattal Ózra, majd ezt a ládasort szedtem össze. Utána busszal Gyepes-ig ahonnan gyalogosan a Bázis felé.
A bejárásnál egy kapuval kevesebbet számoltam, de csak ez volt a bizonytalan érték.

ózd1ózd3
ózd4ózd5
ózd6ózd7
ózd8 
Katona55 2019.09.12 12:00 - Megtaláltam
Közös ládázás EmiGrant-tal.

emiGrant 2019.09.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Ez nemcsak egy építésművészeti, hanem történelmi séta is volt. Örültem, hogy most már elkezdődött a régi értékek felújítása és használatba vétele. Most már csak arra lenne szükség, hogy sok-sok munkahelyet is teremtsenek, hogy a szépen felújított épületeket foglalkoztatott, jövőképpel ellátott emberek használják. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5 
Mandras 2019.06.23 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kivancsifancsi 2019.06.23 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.32
Baráti társasággal érkeztünk a térségbe felmérni az őszi geocaching verseny helyszínét. Így esett útba ez a pont is. A szakadó eső miatt a túrázósabb ládák helyett a városi multik keresése maradt. Kevesebbre számítottam ettől a multitól, de pozitívan csalódtam, pár épület kifejezetten tetszett.

scele 2019.06.23 15:17 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Fidorka 2019.06.23 15:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

radpeter 2019.06.23 15:17 - Megtaláltam
o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

Caldera 2019.01.06 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

jfowler 2018.10.30 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Manna&Peti 2018.09.29 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

bakkerman 2018.09.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Kellemes koraőszi séta során sikerült bejárnunk. Köszönjük szépen a fáradozást! :-)

bigmick 2018.08.26 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0f]

GCOZER_20180826114746.jpgGCOZER_20180826120610.jpg
GCOZER_20180826121225.jpg 
Strombus 2018.08.22 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.49
A Szlovák paradicsomba menet útba ejtettük Ózdot.

Amiket ez a láda multi mutatott be, az sokkal jobban tetszett, mint a GCOZDS látnivalói. A városra jellemző valódi különlegességek. Kár, hogy minden pont igen egyszerű virtuális. Megérdemelne ez a láda egy kis ráncfelszedést, ötletesebb, keresésélményt nyújtó virtuális pontokat és 1 (2, 3 4?) hagyományos ládát.

A Városi Múzeum linkje nem működik.

Péter60 2018.08.22 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.49
Tetszettek a közelmult emlékei, sokkal jobb multi, mint a másik ózdi! Egy doboz azért kaphatott volna helyet.

nb7100 2018.08.15 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dorka, Gréta [Geoládák v2.2.4]

Párduc50 2018.08.07 15:59 - Megtaláltam
.

Skalp 2018.07.22 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.23
A ládaoldal jobban tetszett, mint a város. Én hiányoltam mindkét multiból Ózd keményebb arcát is, ha már van/volt neki.
Az első ponton két tábla is van mellmagasságban, a bal oldali kell!

-1-2
-3-4
gyetger 2018.01.14 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
[g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2018.01.11 11:20 - Megtaláltam
Csak kívülről néztük meg az épületeket, mert indult a busz.

IMG_20180111_104225 
Liberty 2018.01.11 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
3/1. Ózdi séta

Kellemes séta keretében ismerkedtünk a várossal. A pusztulás és megújulás egyaránt jellemzi a várost, sok érdekes látnivalóval. Nagyon tetszik az igényes ládaoldal és a felkeresett látnivalók leírása. Köszönet a rejtésért.

Ózd címere
Laminsio 2018.01.01 16:00 - Megtaláltam
Köszi

emmerwald 2018.01.01 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Köszi.

pczinder 2017.10.19 10:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Discover 2017.10.10 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC0231_DSC0236
_DSC0237_DSC0238
_DSC0240_DSC0241
_DSC0242_DSC0243
_DSC0244_DSC0246
_DSC0247_DSC0250
kupec 2017.09.17 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nfmate 2017.08.26 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.30
Ezer köszönet, jó séta volt 😊

Norbee97 2017.05.15 10:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.79
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nem volt egy túl hosszú séta, de viszonylag jól telt. Az állomástól indultam, minden pont előkerült, egyedül az ajtókkal gyűlt meg a bajom, nem voltam alapos, ezért oda újra vissza kellett mennem.
Szerencsére miután alaposan megszámoltam, sikerült bejelenteni. Az utolsó ponton két tábla van, de mivel az egyik 2016-os, így egyértelműen nem azt kell nézni. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
621.

IMG_20170515_094857IMG_20170515_095308
IMG_20170515_095339IMG_20170515_095724
IMG_20170515_095857IMG_20170515_100107
IMG_20170515_100336IMG_20170515_100938
IMG_20170515_101314IMG_20170515_101527
Zergi 2016.12.01 12:07 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_6863IMG_6867
IMG_6868IMG_6869
IMG_6871IMG_6872
IMG_6873IMG_6874
IMG_6876IMG_6877
IMG_6878IMG_6879
SandorCsaba 2016.11.05 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

sandor.andris 2016.10.15 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nagyon tanúságos és kellemes séta volt. Köszönjük !

Murmogoek 2016.10.08 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2016.08.04 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Köszi szépen a lehetőséget.

Dokes 2016.03.27 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltam. Köszi!

Lempike és Sándor 2015.10.16 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Köszönjük a rejtést!

cs_cintia 2015.08.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Érdekes volt, köszönjük a lehetőséget. :)
Az Ózdi Városi Múzeum felújítás miatt zárva van..

 
postman 2015.05.05 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1c] [wapon beküldött szöveg]

Hollosics 2014.10.23 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Wsky 2014.08.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Köszi
meglepetés ez a város számomra. :)

kilali 2014.08.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést.

Jud72 2014.08.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

Lacipap 2014.07.20 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Ismert területen jártam! Nem volt nehéz megtalálni, Ózdnak az értékesebb részeit bemutató multit.
Köszönet az elrejtőnek az igen jó kis sétáért.

 
Csizmások 2014.04.29 10:15 - Megtaláltam
Szemerkélő esőben.

CsKaroly 2014.04.19 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kapucni 2014.03.25 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Göthő 2014.02.27 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.83 súly: 1.60
Köszönjük a lehetőséget.

Csiperke62 2014.02.15 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

Cseliboy 2014.02.15 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Zéboy 2014.02.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.76
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2014.02.15 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.02.15 13:32 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy, Csiperke62 és Zéboy.

LionDaddy 2014.02.12 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.19
Megtaláltam. Fotók és élmények később.

Köszi a rejtést!

 
atipapa 2014.02.12 08:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

urajizold 2014.01.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
A 90-es evek vegen nagyon elkeserito volt latni ezeknek az epuleteknek a pusztulasat. Nagyszeru, hogy megallitottak ezt a folyamatot , felujitottak az epuleteket es ujra hasznalatban vannak. Bar a Muzeumra csak az utobbi igaz, de remenykedjunk, hogy az is fel lesz ujitva valamikor. A bent levo gyartorteneti kiallitas makettjei meg kisgyerekeknek is erdekes lehet.
Akkor lenne igazi az orom, ha a varosban most is annyi dolgozo es ertekteremtes lehetne mint fenykoraban.

PSZE 2013.12.25 11:27 - Megtaláltam
Köszönöm.

nmárti 2013.10.21 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.92
Egy régi találat, a fiókból előkaparva. Köszi a rejtést!

Ramszesz 2013.10.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.82
Rejtvényfejtő verseny szünetében kellemes séta keretében látogattam meg a megjelölt pontokat. A Kaszinó és a Könyvtár nagyon tetszett. Szomorúan láttam viszont, hogy mi lett a magyar nehézipar egyik fellegvárából, ahol annak idején többször is jártam.
Köszönöm a rejtést.

sirgalahad 2013.10.03 18:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.43
Olvasóban olvasok
Múzeumban múzok
Ózdi érték, hol van sok
Oda tracket húzok

lelcache 2013.10.03 18:44 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

20131003-05820131003-059
20131003-06020131003-061
Braunka 2013.09.14 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Ózdi - esős - vonatos találatok.

Attibati 2013.08.15 14:07 - Megtaláltam
Szilvásváradi bázissal jártuk kerékpárral a környék ládáit, ez volt az első találat.
Furcsa ellentét volt a Vasmű omladozó falai és a szépen felújított épületek parkok között.

vaterlo 2013.08.12 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Ezt is megtaláltam. Köszönöm a rejtést, jó móka volt.
Az az eset, amikor nem kellett a GPS. 19 éves koromig éltem Ózdon, a négy helyszínből kettőben rendszeresen megfordultam. Az Olvasó könyvtárát hetente többször látogattam, de voltam ott zenekari próbán, színházi előadásokon és koncerteken valamint városi rendezvényeken. A Múzeum épületében pedig 5 évig napi vendég voltam (az elején még heti hatszor), mivel az általános iskola első 5 évét ott teljesítettem. A mostani Disco épületében volt például az iskola tornaterme.
Most rokonlátogatás során jártam végig a helyszíneket.

13 2013.06.22 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

plecs 2013.06.21 19:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Ózd szocreálos emlékei akár külön is megérdemelnének egy ládát, a maga nemükben kifejezetten érdekesek.

BubaGC 2013.06.21 19:19 - Megtaláltam
:-)

*Moka* 2013.05.26 15:00 - Megtaláltam
Kellemes délutáni séta keretében. :-)

*Vica* 2013.05.26 15:00 - Megtaláltam
"Árpád jó munkásember..."

Jááj az ilyen multiknál mindig lutri a jelszó. Most sem sikerült elsőre. :-(

 
Hey-ho 2013.05.18 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

kópé1993 2013.05.06 15:55 - Megtaláltam
Megvan köszi a rejtést!

 
Pankamanka 2013.01.06 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, Mamával és Zolival jártuk végig.

dzoli1 2013.01.06 15:00 - Megtaláltam
Garfield13-mal és Pankamankával.

Garfield13 2013.01.06 15:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel és Pankamankával.

Paul 2012.10.23 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.09
Köszönöm a rejtést.

carmin 2012.10.20 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.20
A GCOZDS ládával együtt igazán megismertük a várost. Köszönjük a rejtést.

NyuszMusz 2012.09.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.78
megtaláltuk

Mészáros Róbert 2012.09.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.04
egy gyárlátogatási sétával megspékelve teljes helytörténeti élmény volt :)

hollozso 2012.06.23 21:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

csillagt 2012.06.23 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

pongogab 2012.06.03 14:21 - Megtaláltam
Megvan

kectam 2012.05.30 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Kellemes sétával a másik ózdi multi közben, mellett, alatt stb :)
A régi gyárváros lassan-lassan megváltozik
Köszönöm a rejtést

csipet_csapat 2012.05.22 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Nagyon kellemes csalódás volt a város. Igazi bepillantást nyertünk GCOZDS ládával együtt.
Nekünk egy élhető, bár kontrasztokban bővelkedő város képét nyújtotta.
Köszönjük.

pildi 2012.04.28 12:55 - Megtaláltam
Köszi, ezt is begyűjtöttük, érdemes volt.

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2012.05.26 00:07]

Szkubi 2012.04.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.11
Köszönöm!

andertomi 2012.03.24 13:33 - Megtaláltam
Kerékpáros Kupa
Megtaláltuk !

rallymax 2012.03.24 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Kerékpáros kupa
keretében ezt is megkerestük. Jó kis kör volt.

humvan 2011.12.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Ózdi létünkre jó volt végigjárni ezeket a szép épületeket.

Atmosz&Zozmosz 2011.12.26 12:00 - Megtaláltam
Megvan :-)

Kaputyin 2011.12.20 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

becko 2011.12.18 12:10 - Megtaláltam
A vasgyár szomorú látvány, ettől eltekintve a bemutatott helyek környéke rendben van. Én lepusztultabb városra számítottam, ehhez képest kellemes csalódás.

Feri0705 2011.12.18 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam. Családi látogatás során. Középiskolai éveimet itt töltöttem Ózdon, illetve az Olvasó mellett dolgoztam, anno.

 
Arual 2011.12.10 13:30 - Megtaláltam
ok

gyusz_58 2011.10.29 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.74
Nem túl látogatott láda, pedig megéri!
Nekünk tetszett a város, olyan szoc maradvány. Bár látszik, hogy munka az kevés van..:(
Sztori: Kérdeztük egy embertől, ha "mélyebben" szeretnénk látni Ózdot, merre menjünk? Erre azt mondta: Ott vedelik a kannásbort e!:)

Köszönjük a rejtést

pozoli1 2011.10.09 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Megtaláltam.

Yoe 2011.09.28 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
ok

kobcikrajci 2011.09.14 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.59
Az állomástól indulva az ajánlott sorrendet megfordítva jártam végig. Bár a középületek nagyobb részét rendbetették, a környék zöme igencsak lehangoló. Romok, pusztulás, egy korábbi életforma zuhanása. Igazán sajnálom, hogy működés közben nem láttam a város iparát, a vasút dübörgését. (Köszönet a jelszó pontosításáért a rejtőnek!)

navigans 2011.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
+ irányba változott a városról alkotott véleményem. Látszik, hogy igyekeznek rendbe tenni, amit lehet. Érdemes megnézni a várost. Köszönjük.

Nigi543 2011.08.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Ózdon jártam középiskolába, de azóta nagyon sokat változott.

carSfamily 2011.08.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.41
Érdekes kesserként sétálni szülővárosomban! Furcsa a "gyár" kémények nélkül! A Kaszinó körül sétálva felelevenedtek az alagsori bulik emlékei...
Köszi a rejtést!
carSfamily

zsagerist 2011.07.10 00:00 - Megtaláltam
Szép épületek.

othria 2011.07.01 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
Közös ládázás RealRaullal és othnan-nal.

RealRaul 2011.07.01 16:25 - Megtaláltam
Közös kirándulás othnan-ékkal, othria-val.

othnan 2011.07.01 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.60
Igazán szomorú. Valaha szebb napokat látott város. Közös ládázás othriá-val és RealRaul-ékkal.

mendi_es_zoli 2011.05.14 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Ózd rali pályabejárása után sikerült rá időt szakítani.

hacsate 2011.05.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Ki hinné hogy milyen szép, a város régi magja. Köszönjük.

EmesESE 2011.04.11 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Könnyed tavaszi séta során gyüjtöttem össze a rejtés pontjait.
Nagyon kell figyelni a kordinátákra és a leírásra, többször is elnéztem a táblán levő számokat, vagy a táblát.
Igazán örülök, ennek a városi ládának, és hogy közben nem kellett tökön paszulyon sárban, még egy hegyet is megmásznom egy ládáért.
Köszönöm a rejtést, tényleg vannak értékek ebben a városban.

feri65 2011.02.19 14:39 - Megtaláltam
okay [wapon beküldött szöveg]

 
cseta 2011.01.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszi a rejtést!
Az ajtók számával gondban voltunk; egyel többet számolhattunk...
:)

Hz 2011.01.11 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.11
ÉK magyarországi turné, I. nap.

Részlet 
tusy 2010.11.03 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm.

luilui 2010.11.01 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Judith 2010.11.01 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

KJ & GM 2010.10.18 15:35 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
luviktor 2010.09.25 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.24
Durva érzések kavarognak az emberben Ózd ezen környékét járva. Nagyon jó a láda olyan szempontból, ami ilyen-olyan értelemben mindenkire hat, mindenkiben valamilyen érzést vált ki. Megmondom őszintén, engem inkább elkeserít. Nincs összehasonlítási alapom, sosem jártam még a városban, így nem tudom honnan indult. A szép színházzal szemben a száz métereken keresztül húzódó lepusztult gyár hihetetlenül disszonáns. (Valami hasonló kettősséget éreztem, amikor a 8. kerületben sétáltam Budapesten.)
A könyvtár előtt ott van egy szépen felújított park, az épület háta mögött meg... Hát aki arra jár, láthatja. Nem lehet egyszerű az élet errefelé. :(

szjuli 2010.09.25 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.37
Krasnahorkára tartva álltunk meg a városban, és jártuk végig a két multit. Látszik a városon, hogy próbál fejlődni, de azért még van hova.

tuzhaju 2010.09.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.30
Sziasztok! Sikerült megtalálni, és arról is megbizonyosodni, hogy a városnak vannak igazán szép részei (is).

sakter 2010.09.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Haligali. Köszönet a rejtésért, mert eddig sokszor utaztam át a városkán, de nem volt alkalmam szétnézni. Rengeteg fantázia van a városban, és sok mindent ki lehetne hozni ebből a településből...

zakany 2010.08.11 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Babakocsival teljesítve! Köszönjük.. bár olyan volt mint Csepelen, ahol 20 évig éltem..

 
Csaba és Kati 2010.08.07 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.43
HEURÉKA!
Első alkalommal jártam Ózdon, pedig a környéket már 30 éve többször bejártam, közösen a feleségemmel. (A környék ládáinak begyűjtését és a régi helyek újbóli felkeresését 1 éve kezdtük.) A város tetszett. Találkoztunk nagyon szépen felújított régi házakkal, kevésbé felújítottak mellett voltak újonan építettek is, valamint megmaradtak a vasgyári múlt építményei, kicsit lehangoló állapotban.
Köszönjük a rejtést.

Múlt képei 1Múlt képei 2
Múlt képei 3Múlt képei 4
Múlt képei 5 
atgaspar 2010.07.29 00:00 - Megtaláltam
ok

Moonspell 2010.06.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Munka előtti séta Ózdon. Köszi!

Morcipók és Robocop 2010.06.05 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Sajnáljuk, hogy a múzeum épülete ilyen rossz állapotban van, a többi 3 épülettel szemben. Egyre jobban rakják rendbe a várost és az épületeket, reméljük a folyamat nem áll meg.

Báthory Ödönke 2010.05.15 18:00 - Megtaláltam
Esős, szutymákos időben.

Milán&Enikő 2010.04.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.04
Megtaláltuk

zayd 2010.04.03 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Már sokszor jártam Ózdon, de errefelé még nem, érdekes volt, köszi a rejtést!
Kerékpáros kupa: 56,7 km

guess.who 2010.03.29 18:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Körbe-Bükk 6.

A nap utolsó ládája, pontosabban ládátlan virtuálisa. Jó volt, hogy könnyen lesétálható, mivel a pontjai közel vannak egymáshoz, és nem volt túlbonyolítva sem.
Ennek ellenére sikerült hibát vétenünk a 3. ponton, pedig ketten is számoltuk az ajtókat, mégis kimaradt egy valahogyan. Érthetetlen. (Ezúton is köszönjük a rejtő utólagos telefonos segítségét!)
A három közeli pont afféle régi, kisvárosi hangulatot árasztott, az utcákon alig lézengtek az emberek - de aztán megláttuk a közvetlenül mellette levő, szétrozsdált, lebombázott valamikori gyárterületet is. Azt nem kellett volna, túl erős volt a kontraszt, mintha a gyár egykori tervezői direkt tervezték volna a boldog békeidők épületeit agyonnyomó helyre a vasszörnyeket... Kár.

toshee 2010.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Ózd régi szép arcát láthattuk.

Deme1 2010.03.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megtaláltuk. Jó látni, hogy néhány régi épületet szépen rendbehoztak és funkciója van, viszont a környező omladozó, elhagyott épületekről ezt nem lehet elmondani...

Gyeta 2010.01.24 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.70
Édesanyámmal és a nejemmel teljesítettük ezt a multit.
Gimnazista éveim sok-sok emléke jött elő a séta során: a mostani könyvtár akkoriban még a városi tanácsháza volt, itt tartották az esküvőket; az olvasóban mozi működött, de néha színi előadásokat is néztünk ott. A múzeumban működött a város elitt iskolája, a gyári iskola.
A kohászati üzemek helyén megmaradt ipari "roncsok" látványa lehangoló, bár a mi már nincs meg, az még fájóbb: se kémények, se víztorony, se martin kemencék, se kohók, se oxigéngyár ..., viszont a kaszinó és az olvasó gyönyörűen rendbe lett hozva.
Valódi örömmel töltöt el, hogy a kaszinóban egy felsőoktatási intézmény is működik, sikeres volt a hosszú évekig tartó lobbizás.
Az olvasó remekül néz ki. A portásnő volt szíves és beengedett a nagyterembe, hogy élőben is megcsodálhassuk a felújítás eredményét. Mindeközben a fúvós zenekar szolgáltatta a "talpalávalót" a délelőtti próba keretében.
Köszönet a Rejtőnek!

Köyvtár a régi falubanKöyvtár a régi faluban
Az Olvasóval szemköztA gyár hajdani főbejárata
KaszinóOlvasó
A cspatunk legidősebb tagjaBent az Olvasóban
A színházteremA színházterem
Múzeum, régebben a Gyári iskola 
er&esz 2010.01.16 14:05 - Megtaláltam
Érdekes volt a kontraszt.

koer 2010.01.16 14:05 - Megtaláltam
ok

EndreiTeam 2009.12.31 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Ok [wapon beküldött szöveg]
Úgy gondoljuk ez a multi izgalmasabb volt, mint a GCOZDS, számunkra érdekesebb pontokat mutatott be.
Köszönjük!

szakica 2009.12.27 15:50 - Megtaláltam
Ezen a részen még nem jártunk, köszönjuk, hogy megmutatták, érdekes kettőség az épületek és a gyár.

Mihul 2009.12.27 15:50 - Megtaláltam
ok

angyalkriszti 2009.12.27 00:00 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt, köszi a rejtést!!!!!

zahako 2009.12.13 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.94
Köszi, az 1es ponton mondtam ki annó a boldogító igent. Aztán lakzi a Drótostetön.

Gabeen 2009.12.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.23
Köszönöm a rejtést! Hűvös időben kellemes séta volt.

VP 2009.12.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 4.30
Eddig csak átutaztam, átbicikliztem a városon, most a három láda keresése közben végig is sétáltam rajta. Nem lopta be magát a szívembe, bár a város és környéke valóban különös a lepusztult ipartelepekkel, a kopasz és tarvágott hegyekkel. A mostani út apropóját a holnap megszűnő Szilvásvárad - Putnok vasútvonal és a ládák adták.
3-kor ébresztő, gyalog a metróhoz, 5.03-as vonattal Egerbe, majd tovább Szilvásváradra. A Szilvásvárad-Putnok vonaton sokan voltunk - egytől-egyig "katasztrófatúristák", a vonaltól búcsúzó vasútbarátok.
Átélhettem mégegyszer a híres abszurdot, amikor az útkereszteződés előtt megáll az addig is csak 30-cal haladó motorkocsi, leszáll a kalauz, nagy nehezen kinyitja a lakatot, leveszi a láncot és letekeri a sorompót. Ezután a vonat átgurul a túloldalra, a kalauz feltekeri a sorompót, visszaláncolja, lakatolja, felszáll a vonatra - és már mehetünk is tovább.
Újra megcsodáltam a Sáta és Kiskapud közti vad tájat az alagúttal és az izgalmas, kanyargós vonalvezetéssel. Így érkeztem meg Királd elhagyott állomására. (Budapestről 202 km - 4 óra 47 perc. Ez a vonalbezárás egy több évtizedes pusztulási folyamt vége.)
A királdi multi után Kiskapud megállóhelyet érintve gyalog érkeztem Ózdra. Végigjártam a multikat, egészen Szentsimonig, utána pedig busszal haza.

Mr Zerge 2009.12.12 12:50 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

kmiksa 2009.12.08 10:45 - Megtaláltam
Az Tiszti Kaszinó épülete nagyon szép volt belülről, még az emeletre is felengedtek !!!

SirLes 2009.11.21 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.06
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Tízen évvel ezelőtt többször is jártam Ózdon. Azóta szépült a város, de továbbra is messze áll attól hogy a szívemhez nőjön.

koszta 2009.11.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Itt születtem, és itt nőttem fel. Sajnos 30 év alatt nagyon lepusztult a város. Nagyon sokat jártam az olvasóba moziba. Pancsa néni volt a pénztáros, és 3 Ft-ért adott egy jegyet az erkélysorra. A képeket nézegetve jutott eszembe, hogy a mostani könyvtár ajtaját dédnagyapám készítette. Úgy nézzetek rá! :))

vakond87 2009.11.13 09:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Megtaláltam. A mai kerékpártúrát a Királd-Béke-forrás-Sajómercsei kilátás-Királd-Ózd-Szentsimon-Ózd-Arló-Járdánháza-Csernely-Bükkmogyorósd-Szilvásvárad útvonalon tettem meg. A túra 75 km hosszú volt és 5 új ládát találtam meg, sorrendben: GCKIRD->GCOZER->GCOZDS->GCSITE->GCARLO. Gyönyörű őszi időt fogtam ki, még a hideg is tűrhető volt.

Nekem maga Ózd hangulata jött be nagyon. A multi pontjai akkor lennének érdekesek, ha mindent megtekintettem volna belülről. De e láda nélkül nem biztos, hogy ma Ózdon lettem volna. Köszönöm a rejtést!

nogacsalad 2009.11.06 12:45 - Megtaláltam
Részletek később...

csg69 2009.11.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Rejtői segítséggel, de meglett :)
Köszönet érte

osibring 2009.10.29 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Gördögökkel közös felfedezés.
Kösz a rejtés!

gordogok 2009.10.29 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
Kissé hosszúra nyúlt a keresés mert a végére a Múzeum felkeresése nagyon sejtelmesé sikeredett a sötétben!

Rudi Team 2009.10.28 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.00
Kellemes séta, könnyű megtalálásokkal.
Éva, Roland, Rudi

Csaba & családja 2009.10.28 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.17
Ez lenne a város összes értéke, meg a düledező gyártelep?!

tudo 2009.10.27 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.29
80 km kerékpár edzés 600 m emelkedéssel a Salgótarján - Cered - Zabar - Domaháza - Hangony - Szentsimon - Ózd útvonalon 5 új ládával. Ma az Ősz a legszebb arcait mutatta.

GCOZDS után ugyanolyan ritmusban sorakoztak a pontok, mintha azt a ládát folytatnám. Most 1-2-3-4 sorrendben jártam végig a ládát. A 3. pont ajtószámolgatósdija során többször megkerültem az épületet, hogy alaposan megnézzem és lefényképezzem az ajtókat. Egy buszmegállóban várakozó utas furcsán nézte a köröket; lehet, hogy háztömb körüli versenyre felkészítő edzésnek titulálta a körözést.

KaszinóOlvasó Egylet
töki 2009.10.25 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
király

fejvadász 2009.10.25 16:27 - Megtaláltam
Mai utólsó ládánk! jo volt, szép környék, bár a gyár aállapota lehangoló.
Tökivel és Bilbóval

bilbo 2009.10.25 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
megtaláltam

Mikulás 2009.10.23 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.37
Háromnapos kazincbarcikai kirándulásunk első napján kerestük fel ezt a multit is. Bizony jó volt! Az ilyet is szeretem: mutat újat és értéket! Az épületek szépek voltak, legtöbbje felújított, jó volt ilyet is látni ezen a "nyomott" környéken! Kösz a rejtést! A pontokat között felkerestük Fairy GPSGames játékát is :) (InDustry).

Mikulás

Zsu. 2009.10.23 12:59 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

grolee 2009.10.20 06:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Meglett, alkatrészeket hoztam az OAM-ba :) és ha már itt voltam gondoltam meglesem ezeket a helyeket. Köszi, szép kis város.

Ich.. 2009.10.17 09:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Pár hete már készültünk erre az Ózd környéki ládázásra, de mindig közbe jött valami. Ma végre sikerült. Reggel az jutott eszünkbe, hogy pont egy hete a Bükkben rövidújjúba mentünk végig a Less Nándor teljesítménytúrán (voltak akik rövidnadrágban, és voltak akik félmeztelenül napoztak a réten) ma pedig pulóver, télikabát és sapka volt az öltözék. A labor előtt parkoltunk és előbb Fairy gpsgames-es játékával próbálkoztunk, majd végigjártuk a négy pontot. Régebben munka miatt sokat jártam Ózdra, de ez a környék teljesen ismeretlen volt. Ha lenne rá lehetőség szívesen visszamennénk az időben pár évtizedet és ott is végigjárnánk a négy pontot, de így is nagyszerű élmény volt. Köszönjük.

 
mjdgm 2009.10.06 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.03
Bélapátfalvai nyaralásunk(?) harmadik napjára is beterveztünk néhány rejtek felkeresését. Bár ez a doboz a lakásunktól bő 220 km távol van, ennek ellenére is 7.-ként logoltunk. Ennek a multinak a teljesítése egyben azt is jelentette. hogy 120 perc alatt meglátogattuk a rejtő eddig rejtett összes ládáját! :-)
A két ózdi multi után a ládaoldalon látható képekhez hasonlóan bennünk is kissé felemás kép alakult ki a városról! Talán a legjobb kifejezés erre az "érdekes" szó.
Aki a helyszínen csak a WAP-os részt olvassa el, könnyen járhat úgy, mint mi: a rendszer szerint rossz a jelszó!
Köszönjük a rejtőnek a telefonos pontosítást, ugyanis az ajtók száma számunkra nem egészen volt egyértelmű. Az pedig, hogy a 2. pontnál mi évszámot kerestünk a leírásban szereplő szám-mal szemben, igazán nem a rejtő hibája volt. :-)
Köszönjük a rejtést!

 
SZACSATOUR 2009.10.04 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Mi Ózdon jól éreztük magunkat! A két láda keresgélésével gyorsan elment az idő.
Köszönjük a rejtést és a segítséget.
Piroska, Matyi, Gyuri

Puszkany 2009.10.03 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Ez a multi tényleg a szépet és jót mutatja meg a településből. A többiről nem nyilatkoznék...

kl 2009.10.03 12:46 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

Nivabibi 2009.09.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Még szerencse ,hogy a moderátorok nem akartak egy városszéli szeméttelepet is belerakatni.

alucifer 2009.09.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Kellemes séta, könnyű találat.
A város ugyan fejlődik, de mind az, ami naggyá tette
az enyészetté válik.
Köszi, a rejtést.

A könyvtárPetőfi tér
A szinház
A hajdani gyár 
valti 2009.09.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Ok:-)! Köszi a rejtést [wapon beküldött szöveg]

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]