FAQ
2583. Javorca, Szentlélek kápolna SLO (GCJAVO)

Nevek vég nélkül ...

Nevek vég nélkül ...

Matjaz gyűjteménye.

Matjaz gyűjteménye.

A bunker.

A bunker.

Az út.

Az út.
Szélesség N 46° 14,068'
Hosszúság E 13° 43,203'
Magasság: 534 m
Megye/ország: Szlovénia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.08.16 15:00
Megjelenés időpontja: 2009.09.08 09:10
Utolsó lényeges változás: 2019.08.01 22:15
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: GToni
Ládagazda: GToni
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 900 m
Megtalálások száma: 79, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


WAP:
A lépcsősor előtt jobbra levő tábla hátulján van a jelszó a matricán. A középső útjelző tábla felirata. 9 karakter.
Jelképes belépő van, de a jelszóhoz nem kell.

____________________________________________________

"Tolmin városán átautózva mindössze nyolc kilométeres, de szűk egy óra alatt megtehető hegyi makadámútra térünk, hogy a szakadék szélén egyensúlyozva, gyönyörű vízesések között lavírozva végre elérjük Javorcát. A 3. osztrák-magyar közös hegyidandár 1916-ban itt emelt kápolnát az elesett bajtársak emlékére. Ez a kegyeleti munka akkor még nem ütközött különösebb nehézségbe: a katonák februárban kezdték a gyűjtést, márciusban letették az alapkövet, és novemberben felszentelték az épületet - tudjuk meg Bedécs Gyula Szlovénia - Isonzó, Doberdó című rendhagyó bedekkeréből. Miközben dühöngött az ötödik és hatodik isonzói csata, egy bécsi építész és egy magyar mérnök a legelegánsabb szeceszsziót csempészte a hegyek közé, ahonnan naponta ezrével szállították a völgyekbe a halottakat. A kápolnát puszta kezükkel építő bakák pedig tölgyfa muníciósládák deszkáiba égették két és fél ezer elpusztult bajtársuk nevét - e táblák ma is ott sorakoznak a falakon, afféle lapozgatható Halottak könyveként.
Csakhogy igen kevés magyar lapozgatja ezt a könyvet.
- Mondja, miért nincsenek magyarul is kiírva erre a táblára a kápolna adatai? - kérdezzük angolul a jegyszedő fiatalembert. - Hiszen magyarok is tervezték-építették, és a falak tele vannak magyar nevekkel.
A kopaszra borotvált, mokány férfi megrántja a vállát, és azt mondja: mert nemigen járnak erre magyarok. Azért lelkiismeretesen körbevezet odabent, eldarálja, hogy más nemzetiségű katonák mellett a szegedi 46/III. zászlóalj áldozatait találhatjuk meg a kihajtogatható falapokon. Ám amikor további kérdéseket teszünk föl, a templomőr gyanakodva közelebb lép hozzánk, szemében furcsa fény lobban fel, és már kétségünk sincs afelől, hogy megszállottal van dolgunk. Újabb látogatók jönnek, szlovén és cseh családok, akik zavart nevetgéléssel hallgatják Matjaz villámelőadását, majd rémülten visszamenekülnek az erdőbe, mert nem tudják hova tenni ezt az eszelős szenvedélyt, amely a férfit hirtelen hatalmába kerítette.
Matjaz ugyanis gyűjtő. A legeltökéltebb fajtából.
Volt vasgyári munkás, dolgozott Olaszországban, majd elvégezte az idegenforgalmi főiskolát, hogy élete álma beteljesülhessen: a világ végén fekvő Javorcában egy monarchiás halottak emlékét őrző kápolna védelmezője legyen. Matjaz azt mondja, amikor végre egyedül maradunk, hogy a gyűjtés függővé tesz, és ebbe sokan bele is halnak, mert a legtöbben első világháborús fegyvereket, robbanószereket keresgélnek, amelyeket a megtalálás helyszínén azonmód felnyitnak. Ám ő csak apró csecsebecséket, személyes tárgyakat bogarászik a régi frontvonalon: érméket, kitüntetéseket, gyűrűket, karkötőket - ha van rajtuk monogram, annál jobb. Kérdésünkre azt feleli Matjaz, errefelé nemigen, inkább a Karsztban esik meg, hogy emberi maradványok is kifordulnak a kövek közül.
- Tizenöt éve lendült föl a világháborúsrelikvia-gyűjtés Szlovéniában - magyarázza -, majd még inkább a kereskedelem. Én is egy kincskereső csapat tagja voltam, de ahogy merültek ki a lelőhelyek, és szaladt föl mindennek az ára, kiszálltam. Magamban vagy a barátaimmal járjuk a lövészárkokat meg a kavernákat - maguk nem is tudják, milyen nagyszerű dolog a barlangok mélyén egyedül kutakodni! Itt már a fémkereső detektor sem mutat ki semmit, mert az eredeti rétegekre olykor másfél méternyi törmelék is rakódott, különösen, ha telitalálatot kapott a bunker.
Matjaz szerint ilyenkor valóságos régészeti munkát kell folytatni: eltakarítani, de előtte gondosan átrostálni a "kultúrrétegeket". Őt a múltkorjában Isten segítette, amikor egy gyönyörű kavernára bukkant, amelyben még senki nem járt előtte. Belekarcolta nevét a mohos ajtókeretbe ("még nem láttam ilyen csodálatos kavernaajtót"), majd másnap visszament barátaival, és estig ástak - de semmi nem került elő. Már mindenki feladta, amikor sugallatra egy ezerszer átfésült törmelékhalmot nézett át Matjaz.
- Nem hiszik el - mondja elfulladó hangon a fiatalember -, de egy igazi buzogány lapult a kövek alatt. Igen, magyaroké lehetett.
Búcsúzóul beszalad a sekrestyébe, majd szakadozott noteszt tesz elénk. Az 1916-os szlovén nyelvű katonai kalendáriumból megtudjuk, hogy a kápolna építésének esztendeje szökőév volt; hogy Ferenc Jóskának készült igazán rokonszenves portréja is, amelyen olyan, mint egy joviális nagypapa; hogy harc, sebesülés, haldoklás esetén milyen imák mondandók el; és hogy a k. und k. katona mindig egy fedél alatt él legfőbb ellenségével: az alkohollal, illetve a paráznasággal. A kalendárium lapjai közül végül lepréselt havasigyopár pottyan ki - 1916-ból.
Csodálatra méltó bolond ez a javorcai Matjaz - talán nem tudja, de ő a Monarchia emlékének egyik leghűségesebb őrzője."
Margittai Károly 2008. október 25.

Mivel mi is találkoztunk Matjazzal, beszéltünk vele, sőt a végén még egy apró figyelmességgel is megajádékozott minket, csak megerősíteni tudom a cikkben leírtakat!

Megközelítés:
Tolmin városából észak felé kell indulni és a  N 46° 11,667' E 13° 43,758' 249 m [GCJAVO+kereszteződés] ponton kell a tábla alapján is balra tartani.
Jobbra tartva a Tolminka patak völgyébe (Tomlinska korita) érünk. Ahol egy kiépített úton -így fizetős, de szerintem nagyon megéri- tehetünk egy körutat. Van függőhíd, alagutak, barlang, ördög hídja szédítő magasságban, medvefej a sziklák közé szorulva stb. Az erőssége kb 2,5. Kb.: 1 óra alatt végigjárható. Lámpa ajánlott! Önmagában elbírna egy ládát, de ugye a .hu-hoz nincsen kötődése.  N 46° 11,900' E 13° 44,426' 217 m [GCJAVO+Tomlinska korita]

A kereszteződésből balra haladva többnyire murvás úton folytathatjuk utunkat. Keskeny, de személyautóval is könnyedén járható. A kezdeti szerpentin után viszonylag vízszintesen halad. Nem jár sok autó erre, azonban előfordulhat, hogy tolatni is kell a továbbhaladáshoz. A beláthatatlan kanyarokban különösen figyeljetek, mert korlát általában nincs, szakadék viszont igen. Mintegy 8 Km.
A parkolóból  N 46° 14,233' E 13° 43,347' 426 m [GCJAVO+Parkolo] 900 méteres sétával juthatunk fel egy betonúton a kápolnához.

A lépcsősor előtt jobbra levő tábla hátulján van a jelszó a matricán. A középső útjelző tábla felirata. 9 karakter.
Jelképes belépő van, de a jelszóhoz nem kell.

A parkolóból É-Ny-i irányba nézve már látható  N 46° 14,322' E 13° 43,453' 434 m [GCJAVO+Bunker] a bunker. Ezt a két világháború között építette az Olasz hadsereg. Többszintes nagy kiterjedésű, több kilövési ponttal rendelkező völgyzáró. A belseje nagyon jó állapotban van és bejárható. Lámpa és madzag -a kitaláláshoz :)- nélkülözhetelen.

Nyitvatartás:
Május, Június, Szeptember: Szombat Vasárnap és ünnepnap 10-17
Július, Augusztus: Kedd-Vasárnap 10-18
Esős időben zárva.

Forrás:
Bedécs Gyula: Az I. Világháború emlékezete
Bedécs Gyula: Szlovénia, Isonzó, Doberdó
Magyar Nemzet

Ládatörténet:
2019.07.18. Új jelszó, 1 pont, leírás aktualizálása.

free counters
Állapot: kereshető

KRW értékelés (45 db): környezet: 4.88 rejtés: 4.05 web: 4.67 átlag: 4.54

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Paul 2022.07.22 18:47 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.11]

akosgy 2022.07.21 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
2 hetes Alpok körtúra tizenegyedik napja, szlovéniai ládázgatás a rekkenő hőségben. Nova Gorica közelében (GC4GYE 4. pontja mellett) aludtunk a kocsiban, majd onnan csorogtunk felfelé a Soca mentén.

A kis hegyi út a kápolnához izgalmas, a parkolóban elfogyasztott reggeli közben pedig a helyi tehenek szórakoztattak minket - konkrétan az egyik, általuk kívánatosnak tartott füves placcra ültünk le kajálni, egy idő után pedig finoman jelezték, hogy ők is ennének onnan. :)

Felsétálva a kápolnához nagyon jól esett az épület mögötti kis ivókút, amiből hideg, vezetékes víz jött. Körbesétáltuk, leolvastam a jelszót (virtuális pontnak végül is ötletes), majd mentünk tovább. Nagyon érdekes, szép, eldugott kis magyar emlék.

Köszi az invitálást.

Göde 2022.05.26 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm.
Az odavezető út alkalmnként zabszemes,de megéri, mert maga az út is gyönyörű. A parkolótól felfelé kissé szuszogtatós, de civilizált. A cél fenomenális!!!
Köszönöm még egyszer Ládagazdának!

Hajo 2021.09.12 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

3CBBD639-CDC3-4A4D-9DD3-6DEF5CD15E29C2188DAA-9525-4FD7-8604-C292CB102749
DD2E3758-C775-4DAE-938C-B268CB81EFD3C571BF68-D9B8-4E82-BE44-632213D152C3
D25CE9B5-5F38-474F-9864-B9436B056AEA 
Merida901 2021.07.16 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Szlovéniai tartózkodás alkalmával tekertem el ide Tolminból. [Geoládák v3.11.3]

pliptai 2021.07.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.57
Egy rövid szlovéniai nyaralás alatt elkövetve. Sajnos a környező magyar ládák begyűjtésére az idő rövidsége miatt nem volt esély. Nem az első utunk volt ez errefelé és remélem nem is az utolsó! Köszönet a rejtésért!

ChefBogi 2020.08.21 12:10 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Ancs 2020.08.21 12:10 - Megtaláltam
Nászút 5/5
A Bohinj-tótól autóztunk át Tolminba a láda kedvéért. Kissé tartottam a felfelé vezető úttól, de ügyesen ki lehet kerülni a másikat, ha éppen jönnek szembe. Fent a parkolóban 10+ autó volt, ami a hétköznapot tekintve engem meglepett. Egyébként van shuttle busz is a településről, ha valaki inkább kihagyná az autózás izgalmát:

https://www.soca-valley.com/en/attractions/first-world-war/javorca/

A hely maga nagyon tetszett, elképesztő, hogy itt harcok folytak, valamint hogy ezt a csoda kis templomot ilyen magasra a háborúban építették. Természetesen a bunkert sem hagytuk ki.
S ha már ennyit autóztunk, a szurdokot is bejártuk, ahová kaptunk némi kedvezményt az itteni belépő bemutatásával.
Még mindig csodaszép ez az ország.
Köszi

IMG_20200821_115040IMG_20200821_121205
IMG_20200821_121331IMG_20200821_121954
IMG_20200821_122005IMG_20200821_122023
IMG_20200821_122053IMG_20200821_122409
IMG_20200821_122414IMG_20200821_122444
IMG_20200821_122726IMG_20200821_123038
IMG_20200821_123047IMG_20200821_124912
IMG_20200821_125031IMG_20200821_125120
IMG_20200821_125357 
Csóka család 2020.08.07 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kobcikrajci 2020.07.15 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

Ignis9 2019.08.18 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

DSCN2843DSCN2859
DSCN2868 
VP 2019.07.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.62
Rejtői segítséggel. Köszönöm!
Nagyon sokáig kerestem, de semmilyen feliratot nem találtam. Utólag kiderült: fekete filc feliratot kellett volna látnom. Hát az az ilyen erős napsütésben hamar eltűnik. :-(
Škocjan felől a Sočához jövet. Kegyetlenül fülledt idő volt, sütött a nap, de már látszott, jön az újabb eső.

Kata kincsei 2019.07.23 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Egy fantasztikus utazásra indultam a fiammal az Isonzó mentére. A 4 napos túránk célja az volt, hogy minél több I. világháborús emlékhelyet, temetőt, gúlát felkeressünk. Kirándulásunk 2. napján a Mrzli Vrh-re indultunk hogy felkeressük a hegycsúcson a magyarok által nagyon ritkán látogatott katonai kápolnát. Azt a kápolnát főként szegedi bakák , a saját kezükkel vésték, vágták ki a hegyoldalban. Zatolminból indultunk. Először felkerestük a Javorca Kápolnát és a segítőkész templomőr lelkes útmutatója alapján nekivágtunk a 7 órás gyalogtúrának. Este 6-kor értünk vissza a kápolnához. Iszonyú fáradtak voltunk, de meghallgattuk mi is Matjaz történeteit. Gyors készítettünk fotót a táblákról a főbejárat mindkét oldalán, sőt a templomőr is készített rólunk:) Azonban a totális kimerülés miatt, nem volt már erőnk elővenni a gps-t, gondoltuk, a fotókon rajta lesz a jelszó. Itthon vettük észre, hogy nem jó táblákat fotóztunk. Kérjük a képek alapján a láda megtalálásának elfogadását! Köszönöm szépen!

[Jóváhagyta: GToni, 2019.07.28 22:11]

Kilátás a kápolnától a Mrzli Vrh-reHáttérben a Júlia -Alpok nyúlványi
Rálátni a Mrzli Vrh-ről a kápolnáraTemplom belső
Túra után, fáradtanA csodazép kápolna
A parkolóban 
bakoscsaba 2018.07.28 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

ha2 2018.07.22 11:10 - Megtaláltam
ZÖLDSPORTOS túrán a Júliai-Alpokban. Személyes kötődésem okán is megható a helyszín. Anyai nagyapám 20-21 éves korában itt is harcolt. Szerencsére túlélte és sokat mesélt nekem.

Zergi 2018.07.22 11:00 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Az esőre álló napon, még a vízesések előtt jöttünk erre. Valóban megható az egész építmény és a tört magyarságú elbeszélés!

IMG_2469IMG_2470
IMG_2475IMG_2478
IMG_2479IMG_2480
IMG_2481IMG_2482
IMG_2484IMG_2486
IMG_2488IMG_2490
IMG_2491IMG_2492
ésKata 2018.07.22 10:00 - Megtaláltam
A ZÖLDSPORT-osokkal találtam meg! [g:hu 1.5.4]

vray 2017.10.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.39
Megtaláltam.

Strombus 2017.10.06 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.45
Gyönyörű útvonal vezet erre a csodálatos helyre. A szűk úton szerencsére senki nem jött rosszkor szembe, de így is meg-meg kellett állnunk, túl szép volt a környezet ahhoz, hogy csak a kocsiból bámészkodjuk. Száraz az idei ősz, így nem minden vízesés "üzemelt", de amelyik csörgedezett, zubogott, az kellőképpen lenyűgözött. Vajon hány vízesést rejthetnek ezek a hegyek?
A kápolna toronysüveg nélkül és részben beállványozva fogadott minket. Jó gazdái a szlovének, a legutóbbi felújítás 2005-ben volt és most megint szükségét érzik. Ami látszott, az mind nagyon jó állapotban van.

Miért multi? Az egymástól 30 m-re lévő két leolvasósdi pont ugyanazt mutatja be és ugyanúgy nem ad keresésélményt. :-(
A multikat sokan eleve le sem töltik maguknak, így nem is tudnak erről a hegyek közé bújtatott szépségről, még kevesebb a látogatója, mintha hagyományos láda lenne. :-(

A jelszórészleteket csak azért is külön írtam! Felesleges kétszer is leírni, hogy egybe kell, mert nem kell! Mindegy hogyan írja az ember.

A copy+paste szöveg és a rejtő saját szövege jó lenne, ha összecsengene és nem tartalmazna sületlenséget. A leírás elején ezt olvasom:"Tolmin városán átautózva mindössze nyolc kilométeres, de szűk egy óra alatt megtehető hegyi makadámútra térünk, hogy a szakadék szélén egyensúlyozva, gyönyörű vízesések között lavírozva végre elérjük Javorcát."
A végén: " Mintegy 8-10 Km. A parkolóból párszáz méteres sétával juthatunk fel egy betonúton a kápolnához."
Az első résznél elgondolkodtunk, vajon mivel gondolja az író szűk egy óra alatt megtenni a 8 km-es távot. Autóval? Az autó annál gyorsabban megy. Biciklivel? Az is gyorsabb. Gyalog? Az pedig lassabb. Akkor mi lehet?
A második résznél el kellene dönteni, hogy 8 vagy 10 km.Ha már az elején 8-at írtunk...

A körtúrát ajánló link sajnos nem működik.

Javorcába vezető útJavorca felé az út mellett vízesés
2017 10 06 Javorca felé az út Péter kocsijával2017 10 06 Javorcai gombaözön 1
Javorca felé az út hegyekkel 1Kápolna felújítás alatt sisak nelkul
Kápolna harangjaKápolnabelső
Péter60 2017.10.06 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.45
Szuper ládaötlet, ide aztán nemigen tévedne be az átlagturista. Varázslatos a kápolna, és már önmagában az odavezető út is egy élmény.
Kár, hogy a "rejtés" ennyire gagyi, pedig bőven lenne itt hely egy rendes ládának!

Apa-fia 2017.08.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltuk! Hatalmas élmény a csodaszép kápolnát felkeresni, amely a világörökség része. Egyre több magyar jön fel a hegyre, ezt a kápolna gondnoka is megerősítette, de mi is találkoztunk személyesen több magyar idelátogatóval. A gondnok megkérdezi honnan jöttünk, és készségesen körbevezet a kápolnában. Kiemelve ha vannak a lakóhelyünk környékéről származó itt elesett személyek.

Motoros túra során jártunk az Isonzó völgyében, ott több 1. világháborús helyszínt emlékhelyet, kiállítást, egyéb nevezetességet felkeresve.
Köszönjük a játékot.

P1210414_resizeP1210416_resize
P1210417_resizeP1210418_resize
P1210419_resizeP1210420_resize
P1210421_resizeP1210422_resize
P1210423_resizeP1210424_resize
P1210425_resizeP1210426_resize
P1210427_resizeP1210428_resize
Csaba és Kati 2017.08.26 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük.
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület szervezésében, annak tagjaként - a tavalyi Isonzó menti túránkhoz hasonlóan - idén már 3 napos történelmi bakancsos túrán vettem részt az isonzói csata emlékére. A gyalogtúrán ebben az évben is egy fél század, ötven fő vett részt.
Tartanom kellett magamat a csapathoz, így csak a közvetlen útvonalba eső rejtéseket tudtam felkeresni, de a túra, az útvonal, a látvány mindenért kárpótolt.
Az idei barangolás útvonalába csak ez az egy magyar rejtés esett.
Tolminból gyalog indultunk fel és onnan le, így ezen a napon 20 km-t hagytunk magunk mögött.
A felvezető erdei út, majd fent a kilátás és természetesen a kis kápolna nagyon szép volt. Rajtunk kívül mások is voltak, de mi uraltuk a hegytetőt.
A 101 éves kis kápolna nagyon szép állapotban van.

Felfelé rózsák közöttAz erdei út mentén
Itt állt meg... és megpillantottuk
A kápolnaKisharang
BejáratOldalról
A kápolna "magyar oldala"Tájékoztató
Nevek ...Tisztelet
Még egy visszapillantás 
H+W 2017.08.22 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Csodálatos volt. Köszönjük a rejtést!

Mary Lou 2017.08.18 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltuk.

Csodás szlovéniai nyaralásunk alatt.
Nagyon érdekes és szívszorító hely, a rengeteg magyar név a a falakon.
Előtte megnéztük a Tolmini szorost az is nagyon tetszett.
A belépő 4 euró volt, de bőven megérte.

Köszönjük!

fercsipeter 2017.07.08 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (80 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]