geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2603. Karancssági templom (GCKT)

Távoli

Távoli

Közeledve

Közeledve

Parkoló közeléből

Parkoló közeléből

Innen ...

Innen ...

... a stációk mentén ...

... a stációk mentén ...

... képeket nézegetve, ...

... képeket nézegetve, ...

... de erről is lehet

... de erről is lehet

Keresztes

Keresztes

Keringő

Keringő

Nap elött

Nap elött

Temetőben

Temetőben

Profil

Profil

Sírkert

Sírkert

Karancssági látkép

Karancssági látkép

Távoli hegyek

Távoli hegyek

Közeli dombok

Közeli dombok

Kubinyi kastély

Kubinyi kastély

A kápolna oltára

A kápolna oltára

Templom belső

Templom belső

Belső stáció

Belső stáció

Szószék

Szószék

Karzat

Karzat

Lenézve

Lenézve

Béke, szeretet ....

Béke, szeretet ....

Panorámás

Panorámás
Szélesség N 48° 7,137'
Hosszúság E 19° 39,515'
Magasság: 220 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.09.18 16:00
Megjelenés időpontja: 2009.09.18 23:31
Utolsó lényeges változás: 2020.05.18 16:46
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Kofola BT
Ládagazda: Kofola BT
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 250 m
Megtalálások száma: 268 + 2 jelszó nélküli + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


3 cm átmérőjű, 5 cm magas doboz villanyoszlop tövében.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés


Karancsság a Ménes-patak völgyébe települt község, Budapesttől 110, a megyeszékhelytől, Salgótarjántól 14 kilométerre fekszik a 22. számú főközlekedési út mellett. A faluba beérve itt parkolhattok.  N 48° 7,087' E 19° 39,643' 184 m [GCKT+parkoló]

Karancsságról:

A falu nevének eredete

A Ság helységnévben alighanem kabar törzsnév rejlik, de vannak olyan vélemények is, amelyek szerint a dombos, erdős területet, magaslatot jelentő köznév, illetve méltóságot jelentő szó. Az előbbi változatot látszik igazolni, hogy a Kárpát-medence 42 Ság nevet viselő helysége mind egy-egy domboldal utolsó, már síkságba hajló hegye, illetve dombja tövében fekszik.
A Karancs előtag feltehetően moksa-mordvin eredetű amelynek eredeti jelentése holló, hollós, varjú, varjús. A Karancs, a palóc Olimposz.

Fényes Elek 1850-ben így ír a faluról

Karancs-Ság: Magyar falu, Nógrád vármegyében: 1113 katholikus, 49 evangélikus, 6 zsidó lakos, s egy meredek hegyen épült katholikus anyatemplommal. Határa tágas és jó; erdeje nevendék; szőleje, földje, rétje elég és termékeny. Keny. F. u. Kubinyi Gáspár, kinek itt ékes lakháza és kertje van. Hajdan a szerencsétlen Ságh Felicián birta. Fényes Elek: Magyarország geographiai szótára

Ezután

A XIX. században sokat szenvedett a község a Ménes-patak szinte évenkénti áradásaitól, a gyakran pusztító tüzektől és a járványoktól. 1873-ban kolerában meghalt 128 személy; minden nyolcadik lakos. 1874-ben a falu nagy része leégett.
Az I. világháborúba 114-en vonultak be a községből, s 17-en haltak meg. A Tanácsköztársaság időszakában a csehszlovák intervenciós csapatok két alkalommal is eljutottak Karancsság határáig.
A második világégésnek a településen a szovjet csapatok 1944. december 30-án vetettek véget. A két háború mártírjaira közös emlékmű emlékezteti az utókort.
Érdekes momentumokat jegyzett fel a megyetörténet Karancsságról 1953-ból és '55-ből. Az előbbi években Nógrád megyében a tsz-ek többségében nem volt feloszlási hangulat, de a bomlás jelei érzékelhetőek voltak. A községben viszont lázításért, szabotálásért a legveszedelmesebb hangadókat bíróság elé állították. 1955-ben a tagosításra hivatkozva 205 gazda nem volt hajlandó a községi tanáccsal a kenyérgabona vetéstervét megtárgyalni. 1956. október 27-én a szécsényi Járási Tanács utasítására kibővített ülést tartott a községi végrehajtó bizottság, melynek napirendjén a rend fenntartása szerepelt. Október 28-án a szécsényi Ifjúsági Forradalmi Bizottmány tagjai ismertették a szécsényiek 12 pontját. Október 29-én megválasztották a forradalmi tanácsot. A középületek, a tsz, az erdő és a terményraktár védelmére október 30-án megalakult a nemzetőrség. Október 31-én a forradalmi tanács határozatot hozott a tsz tulajdonában lévő borsószögi földek kiosztásáról.
A község az 1940-es évek végéig tisztán palóc lakosságú volt, ma a lakosság 60 %-a cigány származású.

Aki részletesebben szeretne olvasni a faluról, az itt megteheti.

A templomról

Ez az a látnivaló, amely már kilométerekről szembetűnik. 1891-92-ben épült a 31,5 m hosszú, a toronynál 41 m magas templom, amelyet a százéves évforduló tiszteletére újítottak fel 1992-ben. Az újraszentelést dr. Paskai László bíboros esztergomi érsek végezte.
Karancsság ősrégi temploma a mostani helyén állt, egy öllel magasabban, fazsindely tetős, homlokzat előtti toronnyal.
Az 1688-as Canonica Visitacio már említi, hogy homlokzata előtt magas torony állt, belül egyhajós kiképzéssel, festett toronyzattal és középkori táblás főoltárral. Az 1713-as Canonica Visitacio szerint a templomnak szentélye volt, szószéke, 3 oltára és 2 harangja. A negyven évvel későbbi Canonica Visitacio /1753/ már arról beszélt, hogy a templomnak orgonája is létezett. Ugyan ebben az évben a főoltárt ereklyékkel látták el. A következő Canonica Visitacio /1761/ már a méreteket is megemlítette. Eszerint a hossza: 30.20 m, szélessége: 6.72 m, magassága: 6.60 m, torony 23.50 m belterülete: 292 m2. Padozata téglákkal és arra való kövekkel volt kirakva.
Az 1789-es Canonica Visitacio a berendezési tárgyak mellett pontos leírást ad a 3 oltárról is. A főoltár képe Szent István királyt ábrázolta, két oldalon Szent László és Szent Imre árpádházi királyok szobraival. Az egyik mellékoltár Szűz Mária tiszteletére készült szobra és képe a következő feliratot tartalmazta: Juxta prescriptam normale sub throno insurate. Hevenyészett fordítás alapján: általános előírás alapján oltalma alatt legyetek.
A másik oltár assisi Szent Ferenc tiszteletére állíttatott.
1796-ban a szentélyt meghosszabbították. 1813-ban az írások már a templom romos állapotát említették. 1889. július 28-án tartották az utolsó istentiszteletet a dűlőfélben lévő templomban, melyet a következő évben 1890-ben lebontottak. Az új templom építésére 1890. április 20.-án kezdődött meg a gyűjtés. Két hét alatt 3062 Ft gyűlt össze. A Historia Domus arról tudósított, hogy április 21-én:
"Simon János Őeminenciája magas szóbeli rendeletével a kerületi esperes urat főtiszt. Bada Gábort megbízta, hogy egy új templom tervezetét és költségvetését neki felterjessze. Ő saját költségén még ez évben felépíti a templomot."
A lebontáskor befalazva találtak romanikus faragványokat: 1 Agnus Dei-(Isten báránya) ábrázolást, oroszlánfőt, párkányzatokat, romanikus ablakot, ajtókat. Ezek mellett még feliratos köveket is találtak. Építési okmány nem került elő. Ezek valószínűvé teszik, hogy a régi templom a XII. vagy a XIII. században épült. A lebontás 5 hét és néhány napig tartott. A bontás során a hegy magasságából egy ölnyit lefaragtak, hogy nagyobb teret nyerjenek. A földmunkák közben több sírra bukkantak, ahonnan különböző leletek (gyűrűk, keresztek, üveggyöngyök, 1 zabla, 1 török sarkantyú, régi pénzérmék, melyek közül a legrégebbi Johannes rex Hungariae feliratú - Szapolyai János [1526-1540]) kerültek elő. A templom környéke évszázadok óta temető. 1891. január 23-án meghalt Simon János bíboros. Halála akadályozta a templom építését. 1891. májusában indultak meg az építési munkálatok. Júniusban történt meg az alapkő megáldása Bada Gábor kerületi esperes jóvoltából.
1891. június 22-én helyezték el az építési okmányt a torony falába, a főajtótól jobbra. Jól zárható boldog szelencébe tették, a téglák közé falazták. 1892-ben fejeződött be az Isten házának építése. A régi templomból több falrészt is beépítettek az újba. A főbejárat jobb oldalán látható egy XIII. századi faragvány melyen egy szent alakja dicsfénnyel valamint S.R.MANI-MON felirattöredék rajzolódik ki.

Az új templomot 1892-ben szentelték fel Szent István király tiszteletére.

A templomról és környékéről bővebben itt olvashattok.

A falu további két műemlékéről, a római katolikus kápolnáról és a Kubinyi-Prónay-kastélyról itt és itt olvashattok.

A ládáról és a rejtésről

Mivel az eredeti rejtés és pótlása is tönkrement, ráadásul a dobozt rendszeresen kifosztották, így minimálisra vettük a dobozt és rejtését is. Egyébként is a hely a fontos.
Most már elárulhatom, hogy az eredeti rejtés a "Panorámás" című képen látható.
A jelenlegi láda egy "filmesdoboz" villanyoszlop tövében. Alternatív táblácskát pedig a bejárat baloldalához közeli csatornán találhattok.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (141 db): környezet: 4.61 rejtés: 4.81 web: 4.74 átlag: 4.72

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Tibi1983 2021.10.14 16:21 - Jelszó nélküli megtalálás
Sajnos én sem találtam a ládát, pedig jól átnéztem a környéket.

Kérem a képek alapján a jelszó nélküli találatomat elfogadni.
Elöre is köszönöm!

20211014_16192120211014_162026
20211014_161719 
Tigriscica 2021.10.06 11:59 - Jelszó nélküli megtalálás KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Nagyon szép a kálvária, a képek, a hely gyönyörű, hangulatos hercegnős templom. Köszönöm, hogy felfedezhettem a helyet. Sajnos a villanyoszlopnál semmilyen doboz nem volt, ahova a gps mutatott, de az egész környékét, bokrokat és más villanyoszlopokat is néztem, hátha csak a gps mutatja rosszul.

Kérem a képek alapján a jelszó nélküli találásomat elfogadni. :)

20211006_14084920211006_142050
20211006_14212620211006_140620
20211006_140030 
kismaczu 2021.09.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Ez a templom egy csoda,messziről és közelről is SZÉP.Köszi a rejtést.

2603. Karancssági templom (1)2603. Karancssági templom (2)
2603. Karancssági templom (4)2603. Karancssági templom (5)
2603. Karancssági templom (7)2603. Karancssági templom (10)
2603. Karancssági templom (12) 
Pibo 2021.08.08 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

VenTOmi 2021.08.08 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

nmárti 2021.07.28 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.59
Alternatívval, köszönjük a rejtést!

Tőkésréce 2021.07.25 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Bőrharisnya 2021.07.16 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést.

aknitram 2021.06.20 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2021.06.20 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

new.feanor 2021.05.30 20:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Göde 2021.05.15 11:05 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

Vien 2021.04.25 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
3/8 Megvan

bea0114 2021.04.24 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam

Szívós Győző 2021.04.20 11:59 - Megtaláltam
Csabi@ barátommal tejfelező utunk során megkerestük ezt is

Csabiq 2021.04.20 11:58 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Pótjelszóval logoltam, mert a doboz eltűnt. Viszont helyeztünk ki egy új dobozt, egy helyben rögtönzött logfüzettel. Bár nem filmes, csak egy vitaminos dobozka került ki, de a mérete kb. egyezik. A koordinátát újra mértem:
É 48° 7. 136'
K 19° 39. 526'
A villanyoszlop töve (betongyám) stimmel. Biztonság kedvéért egy követ is tettünk rá. Gyermekkoromban rendszeresen mentünk el autóval a templom alatt. [Geoládák v3.10.5]

Hey-ho 2021.04.11 08:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

BereznaiMiki 2021.04.03 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kalamona 2021.03.15 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.40
Az elrejtett jelszót megtaláltuk, a ládát egy korábbi logolóhoz hasonlóan mi sem találtuk, pedig közel az összes oszlop töve át lett kutatva. [Geoládák v3.10.3]

navigaator 2021.02.06 00:00 - Megtaláltam
-

GeoEvike 2020.11.28 11:11 - Megtaláltam
Pótjelszót találtuk meg, részletek @Totinál. köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.7.6]

Toti 2020.11.28 11:10 - Megtaláltam
A templom nagyon szép. Igazi gyöngyszem. A megadott koordinátán nincs villanyoszlop. A környezőket végignéztük de egyik alatt sincs doboz sajnos. A pótjelszó táblácskája rendben a helyén. [Geoládák v3.7.6]

fullz 2020.08.26 17:31 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa (Alternatívval)

targonczas 2020.08.21 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

danpan 2020.08.05 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

fulpes 2020.07.21 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Cserehát után a Cserhát. 1. Találat a Börzsöny felé haladva. Az előttem logolókkal kicsit vitatkoznék. A láda rendben van. Villanyoszlop van bőven, talán szerencsém volt, hogy egyből kiszúrtam a megfelelőt. Nem temetőben van a rejtés, hanem a templom közelében. A temető van a templom mellett, máshol is előfordul. A kilátás kárpótol.
[g:hu+ 2.2.10]

20200721_10365920200721_103751
20200721_10395420200721_103951
Molli 2020.07.19 12:59 - Megtaláltam
Pótjelszóval.

OsiOsi 2020.05.16 14:55 - Megtaláltam
A koordinátához legközelebbi villanypózna kb 29m. Ott meg nem volt semmi.

Timi&Kiki 2020.05.10 17:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk a pótjelszót! Temetőbe rejtés????? Kicsit morbid.....

baranyp67 2020.05.10 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

urbanj 2020.03.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.38
A koordinátán nincsen villanyoszlop, ráadásul egy temetőben nem illik túrni az oszlopokat. Az alternativ jelszó rendben megvan.

Aniko & Gyuri 2020.03.14 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, alternatívval, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

utigabi60 2020.02.25 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

hitamas 2019.12.30 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.41
A megadott koordinátán nincs villanyoszlop, a környékén több is, de láda nélkül ... végignéztem őket. A pótjelszó rendben. :)

mucik 2019.08.25 23:59 - Megtaláltam
Sajnos mi is csak a doboz tetejét leltük meg.
Mucik

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2019.08.28 21:14]

IMG_2913 
BranDroid 2019.06.29 18:30 - Megtaláltam
Sajnos a dobozt kiürítették és a teteje nélkül ott hevert a megjelölt ponton. A rejtővel egyeztettem, sajnos nem tudtam újrarejteni, mert a nálam lévő logfüzet nem fért bele és a doboz teteje sem volt meg. Kérném a találat elfogadását! [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2019.07.07 21:46]

doboz 
csg69 2019.06.10 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Megvan :)

aldarion109 2019.05.30 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

szabotee 2019.04.22 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Patent&Lord 2019.03.24 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.
A láda rajta a jelszóval megvan, de semmi sincs benne, se logbook, se mugli-infó, se ajándékok.

Fringilla és Kuglóf 2018.11.13 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést. Fentről szép a panoráma. A doboz teljesen üres, se toll, se logbook nincs benne!

Iván19 2018.10.31 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszönöm. Csodálatos panoráma, remek rejtés.

PA318826PA318832
PA318829PA318835
PA318843PA318848
PA318855 
VaVi 2018.10.23 17:05 - Megtaláltam
köszi :)

Zsolt34 2018.07.08 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

timken31 2018.07.08 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Gyönyörű a templom! ????Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kami1 2018.06.07 11:15 - Megtaláltam
bővebben később

Balázs1984 2018.06.07 11:15 - Megtaláltam
Köszönöm szépen az ötletes rejtést.
:-)

Zsolt19880220 2018.05.06 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

csillagvadasz&kiralylany 2018.04.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
5letes rejtés,köszi!

katika 2018.04.14 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyönyörű hely! A ládában nincs toll! [Geoládák v2.2.3]

 
PardiAndi 2018.04.02 00:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel
Köszönöm a rejtő segítségét.

Blue Mali 2017.11.11 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam Piroskaa1-l, illetve a rejtővel Kokóval! Köszönöm a lehetőséget. Részletek később... [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GCWALK után ide is eljöttünk, hisz kis karbantartás kellett!
Még ilyenkor, sötétben is hangulatos volt a hely!

Köszönöm az elcsábítást, pazar rejtést!

Tuareg79 2017.11.06 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Mörren Morcogi Micó 2017.10.18 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk Micicilával. Köszönjük.

Micicila 2017.10.18 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Nagyon jó rejtés, és gyönyörű a kálvária. Köszönjük.

csörike és maci 2017.10.14 00:00 - Megtaláltam
Ok.

kópé1993 2017.10.11 08:41 - Megtaláltam
Ma is szabadnapos voltam, így belefért egy kis Nógrádi ládázás. jó rejtés!

PA110036PA110037
PA110038PA110039
PA110040PA110041
PA110043PA110044
PA110045PA110046
Bogi és Bálint 2017.09.22 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mravikek 2017.09.16 12:00 - Megtaláltam
Meglelve eme remek rejtek! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Dorka lányomat érte leggyorsabban a megvilágosodás, így egyértelműen övé ezen egyedi, ötletes rejtés meglelésének dicsősége.

ravaka04 2017.09.16 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

I s t i & E n i 2017.09.10 16:00 - Megtaláltam
Nagyon ügyes rejtés!

westmark 2017.08.26 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2017.08.16 16:20 - Megtaláltam
Logfüzet pótolva. (Újból). Annyira a gcetes járt a fejemben hogy a Karancssági 2 ládáról el is feledkeztem. Salgótarjánból kellett visszajönnöm.

Nagyon szép. 
kobcikrajci 2017.08.05 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.56
Bicajos nógrádi kör Etes felől. A cél már messziről látszott, a templom szinte őrködik az egész térség felett. Odafent is szépen rendezett a terület, jónéhány kereszt nyújt potenciális rejtekhelyet. A kiválasztott hely talán eléggé szem előtt van, mert ismét csak üres doboz található a rejtekben, melyen szerencsére szerepel a jelszó.

Murmogoek 2017.07.30 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

totik 2017.07.29 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri), Krisz', TZ

cipollino 2017.07.27 13:00 - Megtaláltam
Közös ládázás Vironiával. Köszi

Vironia 2017.07.27 13:00 - Megtaláltam
Salgótarján környéki nyaralásos ládázás Cipollinóval! Eljöttünk, felmásztunk, szétnéztünk, tetszett. Köszi a rejtést!!

anettx 2017.07.22 12:00 - Megtaláltam
TFTC!
Kétnapos kirándulás Salgótarján környékén rengeteg sok, szép, klassz helyen.
Pont harangszóra logoltam ezen a szép helyen!
A rejtés példaértékű és merész!
A teljesen üres ládában hagytam egy új logfüzetet.
MOST LÁTOM LOGOLÁSKOR, HOGY A LOGFÜZETBE ROSSZ JELSZÓT ÍRTAM, A KÖVETKEZŐ MEGTALÁLÓ KÉREM JAVÍTSA!
Elnézést a hibáért!

gckt-IMG_2578IMG_2547
EmesESE 2017.07.16 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Szemán 2017.06.25 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Verka87 2017.05.14 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

adyca 2017.05.14 00:00 - Megtaláltam
Megvan

Zergi 2017.04.30 15:57 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A doboz üresen várt, de a jelszó fel volt rá ragasztva!

IMG_1663IMG_1665
IMG_1666IMG_1667
IMG_1668IMG_1669
IMG_1670IMG_1673
IMG_1674IMG_1675
IMG_1676IMG_1677
IMG_1678IMG_1679
IMG_1680 
Monyók 2017.04.16 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.62
Megtaláltuk!Boldog nyuszit😉

Tripsánszki 2017.03.18 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

vajasfok 2017.01.27 12:38 - Megtaláltam
Szép templom, szép környék, fura népek a faluban.

Köszönöm!

Párduc50 2017.01.27 09:33 - Megtaláltam
Hüó és zimankó túra 4. állomása. GCkaku-val közös találat

fa-peti 2016.12.31 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dudu 2016.10.30 11:50 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

 
Shrek 2016.10.30 11:50 - Megtaláltam
Új, feltöltött doboz várja a kessereket!

 
Oriza 2016.08.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Sajnos későn olvastam, hogy beteg, ezért megkerestem.
Gyönyörűen uralja a templom a környéket, messziről vonzza az ember tekintetét. Ritka szép, érdekes hely.
Én is hamar megvilágosodtam, s konstatáltam, hogy üres a rejtés. Akkor jött a telefon, G:hu, ahol már láttam a beteg bejegyzést. A GPS-ben még benne volt, odavitt 1m pontosan.
("... a pótlásig nem kereshető" dehogynem, csak nem található... :-) )

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.16 17:53]

P8130035P8130038
P8130039 
kopepe 2016.07.25 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Nagyon tetszik a szépen gondozott környezet. A templom sajnos zárva.
A rejtés nagyon tetszik, ötletes. De ÜRES !!!
Köszi a rejtést!

DSCN0866DSCN0869
DSCN0873 
hollowsection 2016.07.05 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Sajnos ki volt már fosztva :( üres volt a láda .

kupec 2016.06.24 14:16 - Megtaláltam
Szép templom.
A rejtés nagyon ötletes, azonban a helyiek bizonyára kifigyelték a dolgot, mert már csak a üres dobozt találtam a rejtekben, a letört fedelet meg a földön. Szerencsére a jelszó olvasható, de sürgős cserére szorul.

Maci012 2016.05.23 15:24 - Megtaláltam
SirLes-sel

SirLes 2016.05.23 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

P1120019P1120021
P1120024P1120025
tarsolyos 2016.03.12 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.94
Köszönöm a rejtést!

P1060329P1060330
P1060336 
Ancs 2016.01.17 16:35 - Megtaláltam
Kóválygás Zagyvaróna környékén hol úton, hol úttalanul. :)
Némi levezetés és ládaellenőrzés hazafelé. A templom már jó messziről látszik, uralja a tájat. A környezete is szép, látszik hogy rendben tartják. Talán egyszer a kastélyt is felújítják és látogatható lesz.
A rejtés szuper, nagyon tetszett.
Köszi

-1-3
-1 
edo 2015.12.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Nagyon tetszett a rejtés!

AtiGabi 2015.11.14 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.60
Köszönjűk!

kivancsifancsi 2015.10.25 11:04 - Megtaláltam
.

Liberty 2015.09.01 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
17/3. Nógrád m-i ládatúra.

Már messziről gyönyörű látványt nyújt a Karancssági templom. Sajnos nem tudtunk bemenni, ezért csak az oltár előtti Madonnát sikerült a kulcslyukon keresztül megörökíteni. A rejtés nemes egyszerűséggel nagyon ötletes. A ládaoldal érdekes olvasnivalót nyújt a templomról és a Karancsság-ról. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Karancsság címere
emiGrant (Juli) a templom előtt
Madonna a kulcslyukon keresztül nézve
emiGrant 2015.09.01 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Mai ládatúránk harmadik ládája. Csodaszép templom, amibe sajnos bemenni nem tudtunk, de Liberty-nek sikerült lefotózni a madonnát a kulcslyukon keresztül. A rejtés nagyon ügyes, nekem feltűnt a rejtek, de Liberty találta meg előttem. Sajnos a dobozka 4 füléből már csak egy működik és az is alig. Újra lenne szükség hamarosan.

 
taylor_n 2015.08.12 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

taylor_g 2015.08.12 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

taylor_v 2015.08.12 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Judit és Béla 2015.06.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltuk.Tetszett a rejtés.

attila31 2015.05.09 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2015.05.05 15:30 - Egyéb
Új logfüzet és toll került a dobozba.

izsolt 2015.05.02 17:15 - Megtaláltam
szellemes rejtés, jó helyszín
eltátottam a számat amikor először megláttam a domb tetjén a templomot, nagyon tiszteletreméltó

Süni1966 2015.04.29 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.

kszmm 2015.04.15 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Köszönöm a szellemes rejtést!
Gyönyörű a kilátás a már zöldellő, környező dombokra.

picuresnagyur 2015.04.04 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
köszi :-) valahogy sejtettem, hogy ez lesz :) egy verőcei emlék ugrott be :) a templom szép, nagyszombathoz illet...

BT_pro 2015.03.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
megvan, köszönjük a rejtés!

Csaba & családja 2015.02.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.51
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. Sajnos megint rosszul írtam fel a jelszót, köszönöm a segítséget.

suba69 2015.02.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Füzet nincs, csak egy labda van a ládában!!!

hab14 2015.01.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Ötpontos rejtés! Köszi! :)

b.monika 2015.01.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Köszi! :) Nagyon szép hely, és a rejtés is ötletes! :)

Évi&Zoli 2015.01.04 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nagyon fifikás a rejtés, és szép a körpanoráma! Sajnos sokáig nem gyönyörködhettünk, mert kegyetlen erős, hideg szél fújt! Logolni nem tudtunk, nincs benne füzet. (...semmi nem volt benne). Szerencsére a jelszó fel van ragasztva a láda fedelére. Köszönjük!

Mukik 2014.10.24 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.59
Köszönjük!

tpetya 2014.08.18 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést. Tóthék apraja nagyja.

tjanek 2014.08.18 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést. Tóthék apraja nagyja.

tkriszta 2014.08.18 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Köszönjük a rejtést. Tóthék apraja nagyja.

tóthék 2014.08.18 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést. Tóthék apraja nagyja.

13 2014.08.18 17:37 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

nagyi11 2014.07.28 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

Réka&Nimi 2014.07.12 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

RoBoSzi 2014.07.05 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.36
Minden nagyon szép,jó,és ötletes :-) Köszönjük a rejtést !!!

Kapucni 2014.07.02 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2014.06.09 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
A templom és a környezete szemetgyönyörködtető! A rejtek kiváló, de a dobozban kizárólag párás levegő volt! A jelszó szerencsére fel van ragasztva a doboz tetejére, de ez így tulajdonképpen egy virtuális pont! Nekem a jelszó jól működött! Köszönet a rejtésért!

5N 2014.06.07 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Ahova a gps mutatott,ott egyből megláttuk,hogy hol van.Máris módosítom:megláttuk,hogy hol kéne lennie,mert a doboz nem volt benne.Aztán körbenéztünk és megláttuk a dobozt magában,üresen.Sajnos ki se nyitottuk,mert átlátszó és láttunk a doboztető belsején egy szót.Sajnos ezt nem fogadja el jelszónak,ezért légy szíves fogadd el a képek alapján.Mindenesetre összepárosítottuk őket újra.Ha csak figyelmetlenek voltunk és kinyitva a tetőt olvasható a jelszó akkor kereshető,ellenkező esetben más is így fog járni,ahogy mi.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2014.06.10 13:20]
Nagyon köszönöm!Nem akartam elhinni,hogy a térképen mosolygós fejjé változott pár perccel a bejelentés után.Ez gyors volt!

othnan 2014.05.26 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Nógrádi ládázások Gabival 12/11. Köszönjük a rejtést.

sandor.andris 2014.03.26 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Nagyon szép idő és csodálatos panoráma volt. Köszönöm a lehetőséget !

pczinder 2014.03.23 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszönjük a rejtést!

Laminsio 2014.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.96
köszi

Bazsa69 2013.11.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
A legaranyosabb és legötletesebb rejtés, amivel valaha is találkoztam! :O)
Köszönet érte! ;O)

Pala.G 2013.10.26 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.68
Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

arrrgggh 2013.10.23 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Nagyon ötletes rejtés!
Köszönjük a lehetőséget!

belus01 2013.07.29 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Csuek 2013.07.18 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
A templom már messziről feltűnik, a rejtés pedig kitűnő.

gácsöjv 2013.07.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megtaláltam, nagyon ötletes rejtés, köszönöm!

sztyopa13 a páratlan páros 2013.07.12 09:00 - Megtaláltam
Megleltük.Sajnos a ládát és a tetejét a lépcső mellett szétszórva üresen találtuk.A rejtekhely épségben volt a helyén.Visszatettük a tégelyt is.tettünk bele egy pici cetli tömböt logfüzet helyett.Nagyon szép a templom.Uralja a tájat.A hozzá vezető kálvária szép alkotás.Köszönjük a lehetőséget.

menace 2013.06.29 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

 
Reni/Laci 2013.06.29 16:10 - Megtaláltam
Ezt a "kincset" is megtaláltuk. Köszönjük! Derűs napot!!! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

G&V 2013.05.25 18:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Tetszett a rejtés, nagyon ötletes megoldás. :)

emmerwald 2013.04.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Eddig csak messziről csodáltuk ezt a szép templomot...
GCTT után megálltunk itt is csemegézni!
Köszönjük!

Bubuka 2013.04.05 11:15 - Megtaláltam
Szép a templom, jó a rejtés.

 
zalajaro 2013.04.05 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Környezetbe illő rejtés!

mato 2012.11.17 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A DEocaching Cacher Club első, hagyományteremtő csapatépítő ládatúrája során kerestük fel. Rendkívül vidám hangulatban telt a nap, ez köszönhető a profi tervezésnek, és kivitelezésnek, és persze a remek társaságnak!

Itt már erősen sötétedett, amikor nekivágtunk a javasolt parkolóból.
A felfelé vezető út frissen van kialakítva, a végső befejezés előtt áll. A stációk is állnak már, de még üresen. A templomnál elállt a szavunk, nagyon szép a kilátás.

A rejtésről - ha lehetne - ódákat zengenék!
Nagyon ritka az ilyen profi megoldás, le a kalappal! Ha lehetne, akkor nem csak 5-öst adnék rá!

Tökéletes záróeleme volt a mai túránknak, hab a tortán!

Köszönet a rejtésért!

parkolóból felfelé
zramzam 2012.11.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Halálosan jó a rejtés!!!!
Már jól ránk sötétedett, az úgynevezett profi kessercsapat pörgött egy kicsit a villanyoszlop körül, aztán persze volt egy műszer ami lehetetlen helyre mutatott:))))) Óriási ötlet, gratulálunk. Nagyon szép a hely is, igazán gyönyörűvé válik ha minden munkálatot befejeznek majd.

ujcsi 2012.11.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Nagyon profi rejtés!

Köszönöm.

Judith 2012.11.17 16:28 - Megtaláltam
Megcsíptem!
DEocaching Cacher Club csapatépítő ládázása Nógrád megyében.
Profin megtervezett és kivitelezett út, jó társaság, zökkenőmentes haladás, sok forgással! :)

fattila 2012.11.17 16:28 - Megtaláltam
A DEocaching Cacher Club első (és nem utolsó) nagyszabású csapatépítő ládázása Nógrád megyében. Határozott, pontos indulás után, profin szervezett útvonalon haladva gyűjtöttük a pontokat. Természetesen a kis buszunk színe is csak a csapatunk színével megegyező lehetett. Köszönöm a csapat minden tagjának ezt a szuper napot. Természetesen ez mit sem ért volna ezen láda nélkül. Köszönöm a rejtést.

pozoli1 2012.11.17 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltuk Nógrádi csapatépítő ládázás keretében. pozoli1 és Ancsa

szabbr 2012.11.17 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A DEocaching Cacher Club csapatépítő ládázása Nógrád megyében.
Nagyon örülök, hogy összejött ez a profi program, jól éreztem magam!

luilui 2012.11.17 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Paul 2012.10.22 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.09
Éppen a naplemente előtt.Nagyon szép a templom.A rejtés nagyon jó!!Szem előtt van és még sem látod.
Köszönöm a rejtő segítségét.

mnoresz 2012.10.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Remek rejtés, köszi!

G&C 2012.10.13 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
;-)

Saláta Bogi & Sanya 2012.09.29 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Ötletes rejtés, csodás panoráma. Köszönjük!

vajdaandi 2012.09.01 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük rejtést. Andi és Gege

norbimoncsi 2012.08.28 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Megvan! Úton a Mátrába, kis kitérő az útba eső ládákhoz. Szép a templom, ötletes a rejtés!

Köszi a rejtést!

Ajtony 2012.08.18 13:23 - Megtaláltam
A rejtés kivitelezése csillagos 5-ös! Sajnos a doboz erősen hiányos.

Zerind HUN 2012.08.18 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Gyors és könnyű találat volt útban Balassagyarmatra, ebéd után, szép kilátással. Sajnos a láda fedelének egyik füle már letörött, és füzet sincs a dobozban.

Rovás-ábécéA láda neve rovással
lpfm 2012.08.14 13:45 - Megtaláltam
Szentkút(GCKSAG) után meglelve. Szépen gondozott a templom környéke. A kilátás is gyönyörű. A logbook hiányzik. Köszönjük a rejtést.

lili02 2012.08.12 17:00 - Megtaláltam
anyuval

bolyak 2012.08.12 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Én még oda se értem a gps-szel, amikor a Lili már meg találta. Szép hely!

zsalaber 2012.07.22 20:10 - Megtaláltam
Köszönjük! :-)

Torja 2012.07.22 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Megvan. A logbook hiányzik (pótlására nem voltam felkészülve), a doboz üres.

K-55 2012.07.21 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Gyönyörű Isten háza uralja a szép környéket. A rejtés ügyes. Sajnos manapság a templomokba nem lehet "csak úgy" bemenni, (ez országszerte így van, az ok ismert), így az élmény egy része elmarad.AA

Galocza26 2012.07.18 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Bükki nyaralásból hazafelé, 1. találat. Gyönyörű fehér templom a hegy tetején, különleges rejtéssel. A legkisebb Galocza hamar megvilágosodott.
A logbook továbbra is hiányzik, ezért logolni nem tudtunk. Szerencsére a jelszó a doboz tetején olvasható. Köszönjük a rejtést!

molka 2012.06.23 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Sétálgatós! Tényleg nem értem kinek a mániája logbook lenyúlása, merthogy megint eltűnt! A láda teljesen üres, egy képeslap béleli ki mindössze! A templom és a hely egyébként szuper! Köszi!

Mirr&Murr 2012.06.09 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Jó volt. :)

 
Attil@ & Réka 2012.06.03 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Köszönöm a rejtést. Attil@

Kofola BT 2012.05.19 19:00 - Egyéb
A logbookot pótoltuk!
A következő megtaláló vihet néhány szál művirágot is! :)

janzso 2012.04.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Megtaláltam, de sajonos a logbook darabokban volt, a jelszó hiányzott. Mivel felkészületlenül mentem, toll sem volt nálam, sem a dobozban már. A környéken láttam a fűben zárható műanyag tasakot, lehet, hogy az is anno a dobozban volt. Érdekes, hogy találtam két nappal ezelőtti bejegyzést is a füzet megmaradt részében, igaz, ezt a neten nem erősítették meg. Magyarul a napokban tehették tönkre.
A fényképek alapján kérem a találat elfogadását, és lehet, hogy sajnos új helyet kell keresni a doboznak, pedig nagyo jó helyen volt.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2012.04.25 16:52]

Ennyi maradt
 
szabiv 2012.04.08 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

lizzard és csapata 2012.02.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Nyugis, csendes hely, köszönöm a rejtést .

 
Hajo 2011.12.29 12:58 - Megtaláltam
Ügyes rejtés, köszi!

 
scele 2011.12.11 12:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Fonte Jr. 2011.12.11 12:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Fonte 2011.12.11 12:30 - Megtaláltam
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]

Avranella 2011.12.11 12:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

N.Zs. 2011.12.03 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Ma reggel 9-re hoztuk Benedeket Kyokusin karate versenyre a salgótarjáni sportcsarnokba. Azt kérte, hogy inkább ne nézzük meg, majd a végeredményre bemehetünk...Így nem maradt más, mint a ládázás.
A leírást olvasva azt gondoltam, hogy a "megvilágosodás" a villanyoszlop lesz! Hát nem! Nagyon ötletes megoldás. Bekerült a legjobb ládákat gyűjtő mappámba. Köszönjük.

 
dzoli1 2011.10.31 11:20 - Megtaláltam
Szép időben.

vitibi 2011.10.30 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
A mindenszenteki készülődés miatt nagy volt a nyüzsgés a temetőben, de sikerült megoldani észrevétlenül a logolást.

befi 2011.10.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
ok

Attibati 2011.09.30 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Kerékpáros kupa:219.6 km Szint: 1258 m
Szemtelenül jó idő van mostanában, így gondoltam kihasználom még az utolsó meleg napokat, szabadságot vettem ki és levadásztam a három legközelebbi ládát. Sajnos már ezek is egy napos kerékpárútra vannak a lakásomtól.
A láda rejtése kicsit meglepett, de ha a plébénos is beleegyezett...
Érdekes, hogy a rejtés anyaga tünt fel először, mintha láttam volna már ilyet Verőcén egy korlátban :-)

hevike 2011.08.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Közös találat msnc-vel. Ötletes rejtés. :)

msnc 2011.08.22 16:30 - Megtaláltam
Évi és Andrissal közös találat. Köszi.

Discover 2011.08.17 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Köszönöm a rejtést!

Millimedi 2011.07.24 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.77
Messziről sokszor megcsodáltuk már ezt a templomot, most végre közelről is megtehettük. A rejtés csillagos ötös - bár egy kis fejtörést okozott...

KGMT 2011.06.22 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Nagyon készültünk,hogy megvilágosodjunk :)
"Szent Péter neve segített"...:)
Köszönet!
(ja és még valami,valóbban óvatosan a megtalálásnál és visszarejtésnél...kár lenne ha ez az ötletes láda előbb-utóbb "martalékká" válna!!! )

KJ & GM 2011.06.17 09:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

becko 2011.06.04 06:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
környezetbe simuló rejtés

Vándor sólyom 2011.05.24 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Akkor mikor megjelent,
Itt kint ez a láda,
Kedvesemnek felcsillant,
Szép szeme világa!

"Lehetnék itt én az első!"
A gondolat bevillant!
Nem is kellett sok idő,
S már kerékpárra pattant!

Sötét volt és félt is szegény,
Mégis kiment érte!
Övé lett az első hely,
De meg is érdemelte!

Nehéz volt a találat,
Mert ügyes volt a rejtés!
De ez a tény nem vette el
Drága Kincsem kedvét!

Föl is hívott telefonon.
"Meglett az első hely!"
Csilingelő édes hangját.
SOSEM felejtem el!

A faluLenyűgöző
Fürgelábak 2011.05.15 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megleltük! Köszi a remekbe szabott rejtést!

Atmosz&Zozmosz 2011.05.08 10:45 - Megtaláltam
Megvan :-)

MukiJames 2011.05.07 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Salgotarjan felol kocsikaztunk erre utban hazafele.

A frissen felelesztett ladat nem lehetett kihagyni. Nem is bantuk meg a kis kiterot, mivel minda a templom mind a kornyek nagyon szep. A rejtes pedig zsenialis, benaztunk egy darabig, mint a nyeretlen ketevesek, mire aztan vegulis csak meglett a ladika.

Utolso megallonk hazafele Szecsenyben volt.

VasG 2011.05.07 19:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Nem akartuk elhinni, hogy ott van, pedig ott van...

 
anettnori 2011.05.07 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A nap (de micsoda nap!) utolsó találata. Kis kitérő hazafelé menet. Azt már rutinból elviseltük, hogy szombat este (!) is folyt egy híd felújítás a falu előtt. Kis várakozás után azért továbbmentünk és felkereshettük ezt a templomot. A helybéliek közül néhányan szép ruhában éppen felfelé igyekeztek a lépcsőn, amikor amolyan "kesser ruhában" mi is csatlakoztunk a felfelé bandukolókhoz.
Fent a rejtés szerencsére egyből meglett, mielőtt a többiek felértek volna. Feléledés utáni első logot mi írhattuk a szűz füzetkébe.
A rejtés szenzációs! Gratula, és köszönet, hogy itt lehettünk!

 
Kofola BT 2011.05.06 13:25 - Egyéb
A láda holnap feltámad poraiból!

Zolnai 2011.03.14 11:56 - Megtaláltam
Sajna nem néztük hogy beteg a láda, de a templomot úgyis megnéztük volna és ez a lényeg! A képek alapján ha lehet fogadjátok el találatnak! KÖSZI!

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2011.03.17 17:29]

Soko 2011.03.13 12:50 - Megtaláltam
2/5. A GCKSAG után útba esett. A templomnál nem találtunk semmit. A rejtőtől telefonon megtudtuk, hogy a láda eltünés miatt beteg, illetve töltsünk fel pár képet.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2011.03.14 08:08]

 
carmin 2010.11.28 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Köszönjük a rejtést.

Nigi543 2010.11.14 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
"Megvilágosodtam"

Dr.Lada 2010.11.12 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Log és képek később.

19izsi73 2010.11.12 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
A láda rejtésénél volt szerencsém részt venni, azonban csak most jutottam el ismét ide. Már alkonyodott, de még éppen tudtam pár képet készíteni eme grandiózus templomról...
A kalandoknak nem volt vége; a karancssági szentkúthoz igyekezve beleragadtunk a marasztaló agyagos sárba! A közeli sertéstelep traktora segítségével felejthetetlen élményben lehetett részünk...

 
james 2010.10.02 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

mb2000 2010.09.18 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
megtaláltuk! Tetszett a rejtés. Köszi [wapon beküldött szöveg]

spary 2010.09.18 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Ismertem a helyet, így könnyen és gyorsan meglet!

Köszönjük!

bohrmann 2010.08.15 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Szép a falu, a templom környéke meglepően gondozott, a rejtés meg kis híján megtréfált.

pörsing 2010.08.11 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Megtaláltuk a sírt is.

lelcache 2010.08.10 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bővebben, ha hazaértem! :-) lelcache [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2010.08.03 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Megérkeztem Karancsságra
Templomot megtekintem
Jó, hogy nem lett narancssárga
Ronda lenne szerintem

ők fogadtakszunyókálás
emlékműszép fehér...
templomrégi kő
madarasz.peter 2010.07.27 17:46 - Megtaláltam
Előtte Etesen bolyongtunk, hát az ottani valóságnak nem sok köze van a térképhez. Nem sikerült elég közel autózni a ládához, meg Nóra is elaludt, úgyhogy továbbjöttünk. A templomtól szép a kilátás, a gyerekek körbe-körbe szaladták. Már nem a kilátást, hanem a templomot. A rejtés tetszett. Utána még megpróbálkoztunk GCKSAG-al is de a nagy sár miatt úgy 1km-ra a láfától visszafordultunk...

Nógrádi Kör (6)
Csapat: Nóra. Máté és én

kiniczkyne 2010.07.24 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nem lehet nem észrevenni a templomot. Tetszett a rejtés, és így a faluról is megtudtunk egy s mást.

Kucsma család 2010.07.14 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Ipolytarnóci Ősmaradványok megtekintése, utána levezető ládázás 2/5. A rejtés nagyon ötletes, köszönjük!

Marvin 2010.07.04 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Jó helyre építették a templomot, a láda remek.

benist 2010.06.27 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
A GPS félrevezetési kísérlete ellenére sikerült a temetőhöz felvezető utat meglelni. A templom megjelenése, állapota és elhelyezése is impozáns. A rejtés szellemes. A zenekíséretet egy temető széli házban gyakorló dobos szolgáltatta.

h725 2010.06.26 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Szép a kilátás a templomtól, a rejtés negyon elmés, és elegáns.
Keresgéltük egy darabig, majd a keresztnél Zsófit érte először a megvilágosodás.
Köszi !

Bogi, Zsófi, Zsolt, Vali, Zsolt

Látkép a templomtólÚt menti kereszt
Láp Lidérce 2010.06.15 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A templom meg már igen régóta tetszik nekem, tavaly talán elmélkedtem a szentkutas logomban, hogy miért is nem kapott ládát az is. Hát akkor tessék, itt a lehetőség.

Fölfelé menet kicsit elbeszélgettem egy nénivel, aki sírt ment gondozni, lassan ballagtunk felfelé.

Megálltam kissé imádkozni a keresztnél, aztán hirtelen - minden egyebek ellenére - nagyon jó kis nevethetnékem támadt.

Igazán jó rejtés!

Míg Jenőke a sírok közt csavargott (kis temetőbogár, hosszú évek óta) addig én szépen lefüleltem a ládát. Aztán persze én is böngésztem a nevek közt.

Jó volt itt lenni.

Még takarásbanIrány
KeresztekNagyon katolikus rózsabokor:)
KözelképKörnyék
Szelíd lankákA temető szélén...
...élet zizzenÖregtemető
IdőtávlatokBékében
Ez is egy sírkeresztMeg ez is
Caldera 2010.06.07 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.46
Ötletes rejtés.

Ráró 2010.05.22 18:22 - Megtaláltam
Lujzival.

Lujzi 2010.05.22 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Remek rejtés!

aztakutyafáját 2010.05.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.38
Jelszót kezdőként nem írtam fel,ráadásul csak videofelvétel készült a megtalálásról. De legalább 2,5 éves fiam nagyon élvezte a dombról való szaladgálást 300 km kocsikázás után.Kérem a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2010.05.23 20:23]

Mr Zerge 2010.04.25 14:00 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

Gyombi 2010.04.23 20:01 - Megtaláltam
Megtaláltam a denevérekkel együtt [wapon beküldött szöveg]

valti 2010.04.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Ok:-)! Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2010.04.10 17:40 - Megtaláltam
Nagyon szép a környék odafentről. Gratulálunk a rejtéshez!

partizán 2010.04.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Megvan!
Köszi a rejtést!

bigmick 2010.04.03 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
A falut a dombtetőről uraló templom kertjében levő temetőben remekül eltalált rejtés.
BigMick, Iza

 
zazu 2010.03.14 17:30 - Megtaláltam
Először a karancssági szent kutat kerestük (nem találtuk), utána ez könnyű sikerélmény volt, pedig a rejtés ötletes. Köszönjük!

kilali 2010.03.10 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Köszönöm a rejtést.

Stn72 2010.01.25 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.25
+Van!

peterpan 2010.01.10 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Cave canem: A parkolónál az út túloldalán levő ház udvaráról a kutyus eltépte a kikötését és szabadon jön-megy a kerítés résein át. Nem árt vigyázni! Annyira jó rejtés, hogy új fényképeket kellett készítenem a loghoz...

peterpan 2010.01.10 00:00 - Egyéb
A szentkút felől jövet 2009.05.10-én nekem is egyből szembetűnt, hogy túl nagy ez a templom ebbe a pici faluba.
http://www.geocaching.hu/logimages/2009-05/14966_20090510_234235.jpg

Szabó Család 2010.01.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Jó rejtés, igazán ötletes. Köszönjük.

gaf 2010.01.09 13:00 - Megtaláltam
Osztálytalálkozó keretében

Tototo 2010.01.03 13:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

kbk 2010.01.03 13:45 - Megtaláltam
Közösen Tototo-val és @ndrew-val.

@ndrew 2010.01.03 13:45 - Megtaláltam
Szép volt.

 
ier 2009.12.29 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Pofátlanul jó rejtés.

erbeo 2009.12.29 11:47 - Megtaláltam
A rejtőktől megszokott színvonalas láda.

kl 2009.12.27 12:12 - Megtaláltam
Itt is voltunk
nagyon jo [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2009.11.29 15:56 - Megtaláltam
Ládakarbantartás, vagy inkább csak ellenőrzés. Szerencsére a láda kitűnő egészségnek örvend.

Mathau 2009.11.29 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Ismét a helyszínen. Most először a rejtés óta. Örömmel láttam, hogy a láda épségben a helyén van és megúszta a halottak napját is. Remélem mindenkinek tetszik a hely és a rejtéssel is meg vagytok elégedve.

 
macikupac 2009.11.29 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Zagyva-völgyi ládázás 9.

Sokan vádolhatnának azzal, hogy most keményen hazabeszélek és durván fényezem magunkat. De aki eljön ide és megkeresi a ládát, az rá fog jönni, hogy nem véletlenül írtam azt, amit. Több alkalommal is átautóztunk Karancsságon és ez a templom már messziről vonzotta a tekinteteinket. Egyszerűen túl nagy egy ilyen kis faluba. Sosem álltunk meg, hogy megnézzük, mert menetben voltunk. De abban megegyeztünk, hogy egy ládát megérne. Amikor a többik felvetették, hogy csináljuk meg, pártoltam az ötletet. A megvalósításból csupán a ládaoldal pofozgatásával vettem ki a részemet. Most - ha már erre vitt utunk - eljöttünk és megnéztük, hogy a közel 40 megtalálás, hagyott-e valami nyomot a helyen. Sajnos már erősen sötétedett, így a fényképek csupán az adott pillanatok dokumentálására jók. A rejtés könnyedén túlélte a halottak napi temetőlátogatási időszakot. Ez jó! Kár, hogy az épület nem volt nyitva, mert nagyon érdekelt volna... De fogok még erre járni! Most Barni volt velem.

Középtávoli képA Kubinyi-kúria felújítás alatt álló épülete
Tetszetős kis kápolna áll a parkolónálHátulról
SzembőlRégi feliratos kőtömb
Barni a ládával 
hegylakók 2009.11.29 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Naná, hogy mise végére érkeztünk, de így legalább körbenéztük a tájat, míg elment a tömeg. A templom környéke szépen gondozott. A gyalogút csúszott, rendes lépcsőt hiányolom. A rejtés klassz, nekem a leírásból egyértelmű volt.
Jaki! A holdas fotó borzongató!

Tuka19 2009.11.28 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Nagyon szép panoráma fogadott minket. Már sötétedett, de így is sikerült a "megvilágosodás". A rejtés ötletes, a templom felett a Hold félelmetes!
Jaki&Tuka

Puszkany 2009.11.28 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Tarján és Gyarmat között autózva sokszor néztem már a templomot és vártam, hogy mikor lesz beládázva. Ötletes rejtés szép környezetben (a temetőt leszámítva).

 
tjakab 2009.11.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első kereső napom második ládája. A nehézség inkább az volt, hogy a három kereszt közül, melyiknél keresgéljek. A megfelelőhöz érve pár percen belül megtaláltam, nagyon ötletes, bár az emberre valószínűleg furcsán néznek, ha látják mit művel, csak hogy megszerezze a ládát. A naplemente csodás innen, érdemes hát megvárni, ugyanis jól belátható az egész környék. Még így is, hogy ujjaim majd lefagytak, megérte a hatalmas építmény "árnyékában" megvárni, amíg eltűnik a nap.

Karancssági templomNaplemente a temetőből
Búcsú a naptólFehér óriás a szürkületben
EndreiTeam 2009.11.22 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Ok. [wapon beküldött szöveg]
A rejtek (is) nagyon tetszett.
Köszönjük!

Ruttkay 2009.11.18 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Eredeti ötlet!

Gondolat ébresztő hely!:) 
brekeke 2009.11.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
ok

nogacsalad 2009.11.06 07:40 - Megtaláltam
Részletek később...

Csizmások 2009.11.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszi a rejtést! Tetszett!

VP 2009.10.31 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.29
Nagy tömeg volt, nehéz volt kiszedni és visszarakni a dobozt.

mrqn 2009.10.25 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszi, Niki és Gergő

CsKaroly 2009.10.25 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Megtaláltuk.
Kriszti, Mónika, Péter, Károly

CsabaHun 2009.10.24 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.34
Nagyon tetszik a templom és a kilátás.
Ötletes a rejtés , köszönjük.

szakica 2009.10.24 13:00 - Megtaláltam
ok

Mihul 2009.10.24 13:00 - Megtaláltam
kiváló rejtés

tudo 2009.10.24 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.29
85 km kerékpár edzés 900 m emelkedéssel a Pásztó - Alsótold - Felsőtold - Zsúnypuszta - Nagylóc - Szécsény - Endrefalva - Karancsság - Ságújfalu - Etes - Karancsalja - Salgótarján útvonalon 4 új ládával. A hosszabb kihagyás után nagyon hiányzott már a mozgás, nem zavart az sem, hogy 2 ládánál nyakig ért a sár.

GCLOC dagonyája után jól esett egy 20-as haladás a dombok között a száradó aszfalton. A szakaszra 54/16 - 54/19 közötti tempómenet átlagos 88 rpm ped. és 154 bmp pulz. jött ki.

A templomot már a korábbi környékbeli ládákkal kapcsolatban megcsodáltam, élvezettem érkeztem tehát ma a célterületre. Ráadásul szombat lévén a takarítás és virágdíszítés miatt be is jutottam a templomba :-). A rejtés egyértelmű, azonnal meglett a doboz. Érdekes volt, hogy a környék tele volt rovarokkal: muslincák, megszédült legyek gazdagították a menet közbeni fehérjeforrásokat, különböző anyag- és antianyag katicabogarak sajátították el a XXI. szd.-i navigációs technológiákat a műszereket közvetlen közelről tanulmányozva :-).

Logoltam, majd kezdtem a mai 3. edzésszakaszt Etes, GCETES felé.

CserhátÉrkezés Karancsságba
A templomSzószék
FőoltárOrgona
Szűzanya oltárJézus oltár
TalálatTanul :-)
A templomKarancsság látképe
Karancsság látképeTemető kápolna
alucifer 2009.10.07 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Nagyon szépen gondozott hely.
A láda 5letes, bár túl sok fejtörést nem okozott.
Gratulálok hozzá!

A templom és a temetőLátkép a rejtektől
Látkép a rejtektőlParkoló a ravatalozónál
Végek 2009.10.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Közelben lakó lévén sokszor elhaladtam alatta a 22-es úton. Most sikerült időt szakítani, hogy feljöjjek közelebbről megnézni.
Mint az várható volt, fentről nagyon szép kilátás nyílik a környékre. A rejtés nagyon jó, kicsit talán merésznek is tűnik, hiszen az egész környékről idelátni.

fkmaster 2009.10.03 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Ötletes rejtés, kellett egy-két perc, mire megtaláltam:) A templom monumentális egy ilyen kis faluhoz, szép és rendezett a környéke.

Foltos Foxi 2009.09.30 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Kis falu nagy templommal. Lenyűgöző! Ötletes a rejtés.

 
Lacipap 2009.09.27 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Kiváló rejtés , csak dicsérni tudom az ötletet!
Ragyogó őszi időben, egy Balassagyarmati motorversenyről hazafelé tartva már nem tudtam ellenállni a csábitásnak.
Köszönöm a rejtőknek!

nsn 2009.09.26 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Megtaláltuk. Köszi a rejtést!

Morcipók 2009.09.26 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk hárman! :)

Morcipók és Robocop 2009.09.26 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk Morcipókkal és kesserebünkkel! Eddig mindig csak elmentünk a 22-es úton a település mellett, sosem tértünk be. A Kubinyi kastélyt sem láttuk még eddig, nem is tudtunk róla és a láda nélkül valószínűleg soha nem is láttuk volna. Igaz, hogy már csak a falai állnak, régi varázsa már a múlté... A rejtés ügyes, nagyon tetszett a kilátás!

Nivabibi 2009.09.25 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Ügyes!!

csk1 2009.09.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megtaláltuk!
A faluban valamilyen ünnepségre készülhettek, mert szép ruhában gyülekezett a falu aprja nagyja, mindenféle muzsikus szerszámokkal. Sajnos a templomba nem jutottunk be, de ez péntek délután nem meglepő.
A rejtés igazán ötletes.

keva 2009.09.25 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

darti68 2009.09.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Palócföldi bicajos ládázásom második állomása. A hófehér templom impozáns, a tájból messziről kiemelkedik. A templom és a környéke is szépen rendben vannak tartva. Köszönöm az igen merész, de ötletes rejtést!

 A templom szembőlKőkereszt feszülettel
A templom a faluból nézve 
Attilacska 2009.09.23 12:25 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

L@zy 2009.09.20 16:51 - Megtaláltam
Sas út túra Anikó, Mikulás, Gábor és Zsorzs társaságában. [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2009.09.20 16:50 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2009.09.20 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.36
A Lengyel-Tátrában jártunk a hétvégén egy nagyszerű csapattal (Anikó, Gábor, L@zy, zsorzs és jómagam). Célunk a Sas-út (Orla Perc) bejárása volt, ami szerencsére sikerült is. Egy szép ládát ki is helyeztünk. Hazafelé ejtettük útba ez az időközben megjelent ládát. A doboz maga másodpercek alatt meglett, valahogy ráéreztem, hogy hol lehet. Ettől függetlenül profi munka! Nagyon köszönöm a rejtést, már többször nézegettem ezt a templomot a távolból, most végre itt álltam előtte...

Mikulás

Csuhás 2009.09.20 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.31
Szép környezetben egy csodás templom. Kiegészítve egy zseniális rejtéssel.
Tetszett, köszönöm!

Csuhás, Vándor

Képek a templomról
 
gonit 2009.09.19 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
A templomot már régóta ismerem, valóban impozáns látványt nyújt messziről. A rejtés zseniális, elmentem mellette egy párszor. :)

Szeleburdi család 2009.09.19 05:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Hát ez szuper jó! Reggel, amikor a férjem elment dolgozni, én már nem bírtam visszaaludni, csak forgolódtam. Felkeltem hát és bekapcsoltam a számítógépet. Szemem-szám tátva maradt meglepetésemben amikor megláttam e közeli rejtést. Gyorsan nyeregbe pattantam és elindultam. Mit ne mondjak elég félelmetes volt sötétben egyedül a temetőben nő létemre. Nem vittem elemlámpát, mondván, úgyis mindig ki van világítva a templom. Na most nem volt! Ráadásul GPS nélkül kerestem, mert szervizben van.
Annyira izgultam, hogy első legyek, mert még soha sem sikerült!
Csereajándékot nem vittem, mert már rég nem foglalkoztat minket, hogy valamit is elvegyünk, de most megtetszett valami és elhoztam. Mai nap pótolni fogom, viszek helyette mást. Hátha összefutok valakivel! Minden vágyunk úgyis az, mert még soha nem találkoztunk egy kesserrel sem!
07.15.:Felébredt a kisfiam, aki amikor megtudta mi történt, azonnal menni akart. (Enyhén "fertőzött" a gyerek!) Le is tudtuk a tartozást! Képeket is most készítettünk. Sajnos senkivel nem találkoztunk! De vittünk virágot a nagyszülőkre!
El kell hogy ismerjem: A REJTEK CSILLAGOS ÖTÖS!!!!!

Napkelte!Kopjafa a templom előtt
Dani az ajándékkalKi lett próbálva az ajándék!
Nagyszülők :( 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]