geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2607. Műemléktemplom Szentsimonban (GCSITE)

A templom a fák ölelésében

A templom a fák ölelésében

A torony csúcsa

A torony csúcsa

A templomban

A templomban

Freskótöredékek

Freskótöredékek

A hősök emlékére

A hősök emlékére

A környék dombjai

A környék dombjai
Szélesség N 48° 13,763'
Hosszúság E 20° 13,857'
Magasság: 230 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.09.23 18:00
Megjelenés időpontja: 2009.09.23 23:00
Utolsó lényeges változás: 2019.01.28 22:00
Utolsó változás: 2019.01.28 22:03
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Eszter, Viki, Zorka és Zoli
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 350 m
Megtalálások száma: 172 + 1 sikertelen + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


A hagyományos, kb. fél literes geoláda a templomtól pár perces sétával érhető el.
A templomba bejutást a 30-441 5571 telefonszámon kell egyeztetni, vagy a szomszédos Postán nyitvatartási időben lehet érdeklődni.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)


Szentsimon A Hangony patak völgyének középső részén fekvő község első említését 1214-ben találjuk meg, akkor még Hangony-puszta néven. A területet 1247-ben kezdik el templomának védőszentjéről nevezni. A települést bár eredetileg a Hangonyi nemzetség foglalásbirtokaihoz tartozott, a rimaszécsi Balog család királyi adományként kapta. A völgyben a könyves Kálmán idejében kialakított Gömör vármegye déli határvonala a Hangony patak lett. A bal parton lévő Hangony, Szentsimon, Uraj, Susa Gömörhöz került, a jobb parton lévő Domaháza, Sikátor, Bolyok Borsod vármegye területe maradt.

A SZENTSIMONI KATOLIKUS MŰEMLÉK TEMPLOM

 N 48° 13,958' E 20° 13,587' 227 m [GCSITE+templom]
Az első templom torony nélkül, egyenesen záródó oltárral épült, jórészt homokkőből. Falait támpillérek erősítették. Ajtaja délre nyílt, ablakai csak magasan, lőrésszerűen lettek kiképezve. A későbbi bővítések során nyerte el mai téglalap alakját. A további bővítések eredménye a nyolcszögű huszártorony, és a téglából épített szentély Utoljára épült hozzá a sekrestye és az oldalsó bejárat előtere, az ún. "szegények egyháza". A tornyán lévő jelzésekhez hasonlót Petőfi 1846-ban Sajógömörben látott, a toronydísz is jelzi, hogy történelme során sok urat szolgáló épületről van szó.
A pápai tizedjegyzék 1332-es feljegyzései szerint a faluban már plébánia is volt, ami az esztergomi egyházmegyéhez, majd 1776 után a rozsnyói püspökséghez tartozott.
1920-ig a rimaszécsi esperesi kerület legnagyobb egyházközsége, hozzá tartozott Alsó és Felsőhangony, Uraj, Susa, Jéne, és Kisfaludpuszta is. A plébánia épülete 1776-ban épült. Tartalmazza a hangonyi határban a török által elpusztított pálos kolostor köveit is. Plébánosai nagy műveltségű, elismert emberek, többen a rozsnyói papnevelde tanárai voltak. Anyakönyveit 1715-től vezetik.
1948-1960 között a templomot Csomor Ernő plébános restauráltatta, ekkor kerültek napvilágra a XIII. századból, valamint a feliratok tanúsága szerint 1423-ból származó freskótöredékek az északi falon és a diadalíven. Ezeken megtaláljuk Szent Györgyöt, a királyok imádását fogadó Madonnát és a megfeszített Krisztus siratását. A külső falak a pillérek közt is festve voltak! A diadalívről leválasztva, gipszágyba helyezve és bekeretezve megtalálható egy 1330 körül készült részlet is, valószínű Keresztelő Szent János képével.
A templom másik országosan ismert nevezetessége az 1650-ből származó késő reneszánsz és gótikus elemeket is hordozó 24 nagy méretű fakazettából álló mennyezeti borítás. Ez azért is ritkaság, mert ez inkább a református templomokra jellemző építészeti elem.
A templom többi berendezése is műemlék. Szószéke és oltára 1687-ban készült, orgonája 270 éves, karzatalji festése 1737-ből való, Mária oltára 1850-ben készült. Megtalálhatók Heintz Henrik, Prokopp Péter, Molnár C. Pál, Jeges Ernő és Sugár Gyula alkotásai is.
A település a története során mindig erősen vallásos volt, erre utal a területén előforduló nagy számú kereszt és három kápolna (1828-ból,1899-ből és 1918-ból). A ma fellelhető tíz kő és vaskereszt közül a legrégebbi 1905-ös építésű a falu közepén áll. A templomkertben található emlékmű a két világháború Szentsimoni áldozatainak állít emléket.

SZENTSIMON KÖZELMÚLTJA

A falu története során a Hangonyiak, majd a Balog nemzetséghez tartozó Széchyek tulajdona volt, de később Wesselényi Ferenc(Széchy Mária férje) , majd Csáky Imre bíboros is magáénak tudhatta e földeket. 1900-ra a Csákyak eladósodtak és eladták a területet Miklovics rimaszombati ügyvédnek, aki tovább akarta adni a falu lakóinak. Ez akkor nem sikerült, Grosz János lett az új birtokos.
Trianonban Csehszlovákia határát a község északi határvonalán húzták meg. Addig a rimaszécsi-feledi járáshoz tartozott, vásározóhelye is Rimaszécs volt. Ezt a kapcsolatot a határ megszüntette. A határon átmenekültekkel megnőtt földnélküli lakossági rétegéből egyre többen vállaltak az ózdi gyárban munkát. A falun át Ózdról Hangonyra átvezető utat 1911-ben építették ki makadám úttá. Bár a Felvidék visszacsatolásával 1938-tól 7 éven át megszűnt a közeli országhatár, Szentsimon továbbra is Borsod megye vonzásában maradt, előbb a putnoki, majd az ózdi járáshoz sorolták. Lakói közül egyre többen vállaltak munkát a vasgyárban, de a környékbeli településekkel ellentétben nem költöztek a városba. A település 1979-től egyesült Ózd várossal, amellyel összeépült. Közigazgatásában ma is hozzá tartozik.

A templom mellett az egykori iskola épületében  N 48° 13,972' E 20° 13,565' 226 m [GCSITE+múzeum] helytörténeti gyűjteményt találhatunk. Szentsimonban az 1980-as évek második felétől rendeztek kiállításokat. Először kézimunkákból, hímzésekből szőttesekből, főleg a "stafírungok" legféltettebb darabjai kerültek kiállításra. 1995-től Szentsimonban évente megemlékezést tartanak a Don kanyari áttörés évfordulóján. 1996-ban először háborús emlékek kiállítása kapcsolódott ehhez a megemlékezéshez. 2005-től állandó kiállítás nyílt az összegyűjtött emlékanyag felhasználásával. A tárolókban többségében az eredeti fotók és dokumentumok vannak, a falon ezek kinagyított másolatai, néhány segédanyaggal kiegészítve. Az asztalokon elhelyezett könyvek csak a keresztmetszetét adják a témának, de van köztük néhány különlegesség. Az akkori ember lelkületének könnyebb megértését segítik a két világháború közti időszakból származó dalok, hangfelvételek. A kiállítás rendszeres látogatói Ózd város középiskoláinak történelem fakultációs osztályai és néhány általános iskolai felső tagozatos osztály, akik rendhagyó történelemórán ismerkednek meg a két világháborúval egy kis falu lakosainak szemszögéből. A helytörténeti gyűjteményről, és mindarról ami a faluhoz kapcsolódik Szentsimon honlapjáról tájékozódhatunk.

A HŐSI EMLÉKMŰ

Neveit olvasva jól érzékelhető a települést alkotó nagycsaládok az ún. "HADAK" névsora. Érdekessége, hogy a második világháborút megelőzően az 1938. október 4.-én lezajlott, parancs nélküli rimavölgyi bevonulásnak is emléket állít. Tartalmazza a faluból elhurcolt zsidó vallású lakosok nevét is.

Szentsimon Ózdról a kb. óránként induló 20 jelzésű helyi járattal közelíthető meg.
A településről és a templomról 2001-ben kiadott színes tájékoztató kiadvány a templomban és a mellette lévő Postán is kapható.
Misét szerdán és pénteken 7.30-kor, vasárnap 11.00-kor tartanak.A templom többnyire zárva van, de bármikor látogatható előzetes egyeztetés után. Ez a 30-441 5571 telefonon, illetve ezen az e-mailen megtehető, vagy nyitvatartási időben a szomszédos Postán is segítenek a bejutásban

A segítségért köszönet Kovács Bélának!

Ládatörténet:
2018. szept. 11. A láda több mint 6 hónapja beteg volt, a ládagazda már nem aktív (vagy nem látszik javítási szándék), a ládaoldal nincs aktualizálva, ezért a Ládadoki javaslatára adoptálhatóvá teszem. [Admin(Fazék)]
2019. január 27. Az elveszett ládát Attibati újrarejtette. Köszönjük. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (86 db): környezet: 4.23 rejtés: 3.66 web: 4.29 átlag: 4.06

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


batkicsalad 2021.04.05 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.00
A koordináta nem pontos. Sándor útmutatása után még bolyongtunk kicsit a környéken de Kopacs nagyon kedvesen adott pár támpontot ami alapján végül megtaláltuk a naplemente alatt. :) első ládánk volt, emlékezetes marad. :)
Indul a következő kaland :)

Kopacs86 2021.04.04 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 1.48
Szentsimon
Meglett...
Nem pontos a GPS jel, a környezet mocsaras, sáros, lehangoló. Amúgy meglett, elég leharcolt kis doboz.

Antalok 2021.03.21 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
A táj gyönyörű, de több helyen sárba süllyedős. Két irányból is megközelíthető. Köszönjük!

csaknora 2021.03.21 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megtaláltuk, de óriási a sár és órákat kerestük mire meglett. Köszönet az előttünk megtaláló Sándornak a segítséget! Gumicsizma nélkül nem ajánlott elindulni.

szeles 2021.03.19 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

utigabi60 2020.11.21 08:53 - Megtaláltam
Az előttem megtalálókhoz képest nekem szerencsém volt, mert reggelre fagyott. Így a sárdagasztás helyett "csak" vizes lett a cipőm. Én sem értem, hogy miért kell ilyen helyre elvinni a ládát, amely igazából messze van a bemutatni kívánt objektumtól. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

pliptai 2020.10.23 13:25 - Megtaláltam
Remek volt a tehénszaros és hugyos sárban bokáig gázolni! Nem igazán értem, miért kell a ládát a látnivalótól a világ végére rakni! Azért köszönet a rejtésért!

kópé1993 2020.10.23 13:25 - Megtaláltam
A láda messze került a bemutatni kívánt helytől.. Ráadásul a sok csapadék miatt a földeken áll a víz, a láda felé lévő földúton bokáig gázoltunk a sárban vízben. nem élveztük ezt a részét.. A templom szép, be is tudtunk menni, épp nagytakarítás volt. Köszi a rejtést!

IMG_20201023_131255IMG_20201023_131321
IMG_20201023_131356IMG_20201023_131440
IMG_20201023_131525IMG_20201023_131537
IMG_20201023_131547IMG_20201023_131556
IMG_20201023_132920IMG_20201023_133305
IMG_20201023_133655 
Lustadick123 2020.08.30 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

targonczas 2020.08.23 07:15 - Megtaláltam
Az út melletti fánál keressétek.
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

nmárti 2020.07.31 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 4.55
Köszi a rejtést, részletek később. Majd egy évvel később visszatértünk, nyaralásból hazafelé. Csak fotó készült, a láda már tavaly meglett.

 
Iván19 2020.07.22 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.51
Nagy szerencsénk volt, mert épp takarították a templomot, így belülről is meg tudtuk nézni. A ládát sajnos nem leltük meg, nem mertünk a nádason átvágni. A képek alapján, ha lehetséges, kérem a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2020.07.31 12:33]

P7226269P7226270
P7226274P7226276
P7226284P7226288
P7226275P7226289
P7226293 
nfmate 2020.07.08 15:11 - Megtaláltam
ózdi látogatás során vegre megvan. Eddigi alkalmakkor a pótjelszót kerestem sikertelenül. Most láttam, hogy elméletileg megvan a láda, ezért arra sétáltam. Valóban megvan, jó állapotban, kb 15 méterre a jelzett koordinátától. Köszönet a rejtésért! [Geoládák v3.4.1]

Évi&Zoli 2020.05.30 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Mai napunkat a GCTerr megkeresésére fordítottuk. Aztán hazafelé még ami útba esik. Így jutottunk el Szentsimonba is. Épp ünnepre készültek, szerencsénkre így megnézhettük belül is. Gyönyörű a kazettás mennyezet! Köszönjük!

IMG_20200530_151433IMG_20200530_151510
IMG_20200530_151536IMG_20200530_151554
IMG_20200530_152010IMG_20200530_153451
Caldera 2020.05.14 07:15 - Megtaláltam
Köszi! [Geoládák v3.3.0]

Aniko & Gyuri 2020.05.10 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Szemán 2020.04.12 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

MattX 2020.03.17 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Csapdoki 2019.09.15 09:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Verseny utáni nap eredménye ként itt is jártam.Köszi.

Fazék 2019.09.14 18:40 - Megtaláltam
A verseny után kis kitérővel becserkésztük még ezt ládát is. Sajnos a templomot annyira nem lehet megnézni, hogy még az udvarára sem lehet bemenni, így a látnivaló kb. nulla, maradt a ládakeresés. Az Attibati által kinézett helyet azóta villanypásztorral kerítették be, és a birkák nyári szállása lett, de éppen pár napja érhetett véget az idény, mert már újra "látogatható" a hely. A koordináta kissé pontatlan, de a láda kicsit lejjebb rendben megvan a fa tövében.

2019-09-14 18.40.352019-09-14 18.43.04
szikizso 2019.09.13 17:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 611. láda. A láda koordinátáján a bokorban nem találtam meg a ládát. A völgyben állattenyésztéshez elkerítették az átjárást. A megtalálást kérem a fotók alapján elfogadni. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2019.09.18 13:02]

Köszönöm.

20190913_17452320190913_174459
20190913_174447 
Katona55 2019.09.12 15:40 - Megtaláltam
Pótjelszóval lett meg.

emiGrant 2019.09.12 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.32
Mivel nagyon szeretem a kazettás mennyezeteket, nagyon fájt, hogy nem tudtam bejutni. A ládaoldalon levő telefonszám sem segített rajtam a bejutáshoz és mivel félek a villanypásztortól, kénytelen voltam segítségért folyamodni. Még jó, hogy renoválták, de azért azzal is kellene törődni, hogy be lehessen jutni. Nekem Ózd túl messze van, pedig szívesen örökbe fogadnám, de így inkább nem. :(

-1-2
Attil@ & Réka 2019.07.26 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

BT_pro 2019.04.02 17:59 - Megtaláltam
Megvan,köszönöm a játékot!

VenTOmi 2019.03.15 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2018.11.01 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 4.40
A GCTerr után levezetőnek két templomos pontot néztem ki.
A pótjelszó olvasható a faláda alján. A fejlécben a koordinátákat e szerint kellene javítani és virtuálissá módosítani. A templomba csak az ablakon keresztül néztünk be, mert éppen mise volt.

IMG_2312IMG_2313
IMG_2315IMG_2314
IMG_2316 
Tibi1983 2018.10.30 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtő munkáját! [Geoládák v2.2.4]

kenau 2018.10.22 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Templom keriteskapujan bal oldalon van egy hirdetodoboz, azon van a jelszo. Jelenleg jol olvashato...

Péter60 2018.08.22 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.49
A pójelszó már olvashatatlan volt, javítottuk, egy darabig bírni fogja.
A fejlécben a koo-k az erdőbe mutatnak ?? No comment...

Strombus 2018.08.22 12:00 - Egyéb
A templomig nem jutottunk, már a kerítésajtót zárva találtuk. :-(

Immár 6 éve "ideiglenesen" pótjelszó az "eresz"-en. Létrát nem hoztunk magunkkal, így az ereszt nem tudtuk átvizsgálni. A megjelölt épület egyik ereszcsatornáján sem sikerült feliratot találnunk. Sőt, a "templom kapujára felszerelt fa szekrénykén" sem, nemcsak azért mert nem jutottunk be a templom kapujáig, hanem azért sem, mert a templom kapuján nincs semmiféle dobozka. Viszont a templom kerítésén, a kapu mellett van és annak az alján végre észrevettünk valami írásnyomot. A jelszó kétharmadát sikerült kibetűznünk, a vége reménytelennek bizonyult, így kénytelen voltam stmester felhívni, aki készségesen kisegített a hiányzó betűkkel. Alkoholos filccel megerősítettük a feliratot, néhány megtalálót talán kiszolgál így.

Se igazi látnivaló, se láda - ez így igen gyenge émény volt.

Norbee97 2018.05.04 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.94
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nem is tudom minek nevezzem ezt a "ládát". Doboz nincs évek óta, ennek ellenére a koordináta az erdőbe mutat, emiatt gyalogoltam pluszban (szerencsére azért időben észrevettem, pedig ott mentem el a templom mellett). Illetve a virtuális jelszó se feltétlen látszik, erről meg a rejtő nem tehet, hiszen nem is foglalkozik vele. Szerencsére azért még olvasható volt, filc nem volt nálam, így szimpla tollal megerősítettem, remélem kitart egy darabig. Sürgősen új gazdára van szüksége. :( Egyetlen különlegessége a dolognak a helyi járat volt, az egykor sokáig debreceni, majd nyíregyházi, most pedig ózdi DUD-999 rendszámú busz... :) [g:hu 1.5.4j]
875.

IMG_20180504_135043IMG_20180504_135132
IMG_20180504_135159IMG_20180504_135523
IMG_20180504_135528 
Liberty 2018.01.11 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
3/2. Ózdi séta

A szép kis templom zárva volt, csak az ablakon bekukucskálva volt látható a hangulatos templombelső. Az ereszcsatornán nem találtuk a jelszót, ezért a templom kapujára felszerelt fa szekrényke aljára filctollal felírtuk.

A koordináta:
N 48° 13,957 E 20° 13,573

Ózd címere
stmester 2018.01.11 12:15 - Megtaláltam
A jelszót felírtam a templom fém kapuja melletti fa szekrényke aljára. Remélem onnan nem kopik le. N 48° 13,957 E 20° 13,573 az új koordináta.

Bl4st3r & Amy 2018.01.06 17:19 - Egyéb
Piros kereszt Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam. Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd. További tudnivalók a beteg ládákról. Üdv: ládadoki

Email-t küldtem a rejtőnek.

Kimberli1 + Imi30 2017.12.27 16:20 - Megtaláltam
Sajnos a pótolt jelszó is lekopott, mivel nem volt nálunk alkoholos filc, így nem is hívtuk fel a rejtőt, mert nem tudtuk volna pótolni. Kérjük a képek alapján a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2018.01.03 17:08]

IMG_0127IMG_0130
IMG_0128 
bakkerman 2017.10.22 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.11
A jelzett helyen sikerült megtalálnunk az alternatív jelszót. Köszönjük a rejtést! Ági & laci

Discover 2017.10.10 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
A lekopott jelszót a rejtővel egyeztetve a templom melletti épület, Posta felöli ereszcsatornára felírtam két helyre is.
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC0295_DSC0288
_DSC0289_DSC0290
_DSC0291_DSC0292
_DSC0293_DSC0294
_DSC0296_DSC0297
kupec 2017.09.17 10:32 - Megtaláltam
Hasonlóan jártam az előző játékoshoz, annyi különbséggel, hogy a csatornán, a fal felé találtam egy felragasztott cédulát, de gyakorlatilag olvashatatlanul szétfoszlott.

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2017.09.20 18:36]

IMG_20170917_103949IMG_20170917_104058
pczinder 2017.09.02 10:20 - Megtaláltam
Bár tudtam, hogy az alternatív jelszó működik, kimentem az eredeti helyszínre. Ott fényképeztem nektek ezt a szép trágyakupacot. Aztán a pótjelszót se sikerült begyűjteni, ugyanis az érintett ingatlan kerítéssel hermetikusan le volt zárva. Kérem szépen a képek alapján jóváhagyni a találatot.

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2017.09.20 18:36]

005007
izsolt 2017.04.30 16:00 - Megtaláltam
gyalogtúrás nap után

Végek 2017.04.22 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

westmark 2016.12.26 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2016.12.01 13:15 - Megtaláltam
Fogtam!
A koordináta a "semmibe" mutat, e helynek semmi köze a láttatni kívánt ragyogó templomhoz, melynek koordinátája nem töltődik le a gps-be!
Az alternatív jelszónál az ereszen helyett érts ereszcsatorna lefolyócsövön fal felé levő ragasztott feliratot!

IMG_6891IMG_6892
IMG_6893IMG_6894
IMG_6895IMG_6896
IMG_6897IMG_6898
IMG_6899IMG_6900
IMG_6901IMG_6902
IMG_6904IMG_6905
IMG_6906IMG_6907
IMG_6908 
GYEZegzug 2016.08.04 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Köszi szépen a lehetőséget.

kobcikrajci 2016.07.23 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.52
Bicajos Ózd környéki barangolás. A határtúra fáradalmai után felüdülés a könnyű találat, a rendezett templomkert. Szerencsém volt, mert épp esküvőre készültek, így nyugodtan nézelődhettem belül is. Egyszerűen csodás... Az egyik helyi hölgy szerint a megye legszebb temploma. Elképzelhető! Felhívta figyelmemet a nem mindennapi toronydíszre is!

Dokes 2016.03.27 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam az alternatív jelszót. Köszi a rejtést.

LionDaddy 2015.11.19 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 4.28
Ma Polgárban és Ózdon dolgoztunk, majd hazafelé útba ejtettünk néhány könnyebben becserkészhető ládát.
A korábbi logokat és a ládatörténetet olvasva rögtön a templomhoz mentünk, amit - bár számítottunk rá - sajnos zárva találtunk. Szerencsére a pótjelszó megvolt, így a találat nem maradt el.

A rejtés jelenleg valójában virtuális - se láda, se logbook, csak egy felirat -, míg az oldalon beállított típusa "hagyományos". ??? Azt nehezen hiszem el, hogy nem akad a környéken egy biztonságos, tartós rejteknek alkalmas hely. Jó, hogy így is kereshető a "láda", de jó volna végre rendezni ezt a régóta betegeskedő állapotot.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg, később kiegészítve]

atipapa 2015.11.19 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lempike és Sándor 2015.10.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Köszönjük a rejtést, a jelszó rögtön meglett.

Szabó Család 2015.08.26 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Megtaláltuk. Köszönjük.

piroska 2015.05.24 18:31 - Megtaláltam
Belül sajnos nem tudtuk megnézni, mise volt és a templom tele.

 
Zahy 2015.05.24 16:36 - Megtaláltam
BEAC-túra

"J&J" 2015.05.24 16:36 - Megtaláltam
OK, Piroskával és Zahyval közös találat

 
kingajani 2014.11.09 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Anymen 2014.08.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Az épület felújítása után én sem találtam jelszót, de legalább az épület rendben van egy ideig.
A feltöltött képek alapján kérem a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2014.08.27 10:31]

TemplomIn memoriam
Emlék tábla 
sandor.andris 2014.05.26 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam az aranyos kis templomot és a szomszédos régi iskolát. De a jelszót vagy az arra utaló jelzést sehol sem. Pedig centiméterről centimé-terre végig néztem az "ereszt". ( jelenleg az iskola külső felújítása, festése, mázolása folyik )
Kérném a mellékelt fotók alapján a meglelést elfogadni.

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2014.05.27 09:41]

Csizmások 2014.04.29 11:15 - Megtaláltam
Szemerkélő esőben. Köszi!

Kapucni 2014.04.17 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zsolti66 2014.03.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Alternatív jelszóval.
Köszönet a rejtésért

emmerwald 2014.03.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.67
Hangonyi séta után. Köszönöm a lehetőséget!

Geoléda 2014.03.15 23:59 - Megtaláltam
nice

Párduc50 2014.03.15 11:40 - Megtaláltam
Nagy nehezen megtaláltuk, a tartalék jelszót. Jó lenne, ha a WAP-ban szerepelne a tartalék jelszó koordinátája is, különös tekintettel arra, hogy jelenleg csak ez elérhető.

Jud72 2014.03.11 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Göthő 2014.02.28 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk!Köszönjük a rejtést.

Cseliboy 2014.02.15 15:51 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Zéboy 2014.02.15 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.77
Köszönöm a lehetőséget.

 
Csiperke62 2014.02.15 15:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Berián 2014.02.15 15:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.
Felmásztunk a sárba, de nem volt ott a láda, csak a helye.
Az alternatív jelszót kellett hasznáni.

Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.02.15 15:15 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy, Csiperke62 és Zéboy.

urajizold 2014.01.03 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Háromszor is nekiindultam már ennek a ládának a felkeresésére. Eleinte sikertelenül, vagyis ahogy vesszük. A jelszót nem találtam csak a templomot sikerült megnézni. Aztán végre az eresz szót is értelmeztem és a jelszó is előkerült, de nem jelentettem be a megtalálást. Akkor még szép fehér papíron jól megtalálható és könnyen olvasható volt. Mostanra sajnos elszineződött és csak azért találtam meg mert tudtam hol kell keresni. Aztán trükkös fényképezés után a képről sikerült elolvasni a jelszót. Kellene az az igazi láda valami jó helyre!

Secc 2013.11.03 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.48
Köszi!

sirgalahad 2013.10.03 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.43
Ily szép festett kazettából
Zene helyett szól a lélek
Nem fémből van, hanem fából
Égbe hangzó szó az ének

lelcache 2013.10.03 16:53 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

plecs 2013.06.22 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.94
Igazi ládával azért jobb volna, de így is köszönjük!

BubaGC 2013.06.22 15:15 - Megtaláltam
:-)

pongogab 2013.06.22 09:12 - Megtaláltam
Ózdi Kohász TT 35 KM kerékpáros túra alkalmával útba esett :)

Hey-ho 2013.05.18 11:00 - Megtaláltam
A templomban és környékén pünkösdi nagytakarítás volt, így könnyű volt a bejutás, főleg hogy a helyiek ajánlották a lehetőséget.
Köszönjük!

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2013.06.02 20:48]

Köszönjük az elfogadást!

Skalp 2013.04.28 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 4.03
A templomkert is zárva volt, s az ereszen sem sikerült felfedezni semmi érdekeset. A környező dombok viszont gyönyörűek.
Kérem a rejtő jóváhagyását.

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2013.07.30 23:01]

 
Pankamanka 2013.01.06 15:30 - Megtaláltam
Megvan! Majdnem elmentünk mellette, de megismertem a templomot. :)

Garfield13 2013.01.06 15:30 - Megtaláltam
dzoli1-gyel és Pankamankával

dzoli1 2013.01.06 15:30 - Megtaláltam
Egy Bükki hosszúhétvégén Garfield13-mal, Pankamankával és a kutyákkal. A koordinátákat nem ártana átírni, hogy a virtuális pontra mutassanak.

Paul 2012.10.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 4.09
Köszönöm a rejtést.

carmin 2012.10.20 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.20
Sajnos nem jutottunk be a templomba. Köszönjük a rejtést.

Gyömi 2012.09.30 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Bejutottunk a templomba, nagyon tetszett. Köszönjük!

hacsate 2012.08.04 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

mewwe 2012.07.31 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.60
Alternatív jelszóval, a láda finoman szólva sem facsoportban van (volt), ha egyáltalán még létezik. Szedres, szúrós, kellemetlen. A templom viszont a tökéletes idegenvezetésnek hála mindent feledtet. Bátran hívjátok a megadott számot, és szánjatok rá fél, egy órát, érdemes kérdezni is. A láda miatt szerintem egy lépést sem érdemes tenni, semmit nem tesz hozzá a templomhoz.

 
aknitram 2012.07.22 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Feri0705 2012.07.19 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.36
A rejtésnél a ládát nem találtuk. Az alternatív jelszóval logoltunk. Sokkal jobb helyet lehetne keresni a főládának, a beton villanyoszlop, vagy a fa villanyoszlop, esetleg a kerítés közelében. Sikerült bejutnunk a Templomba és Kovács Bála személyében egy a templomról mindent tudó kalauzunk volt. Köszönet a rejtésért és a kalauzolásért.

 
Petrukkio 2012.06.30 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
A geoládát nem találtam. Szerintem nincs meg. Az alternatív jelszó koordinátája: N 48°13.971' E 020° 13.567'

Alba Regia 2012.06.26 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk (alternatív jelszóval). A templommal éppen szerencsénk volt, mert egy diákcsoport miatt kinyitották.

csillagt 2012.06.22 20:12 - Megtaláltam
A logokat olvasva a ládát nem kerestük. A nap úgyis már lemenőben volt és a reggeli zuhé is feláztatta a földutat. Mivel párom szülei a közelben laknak, egy későbbi időpontban még rákeresek a cache-re is. Ha nem lesz ott, meggyógyítjuk. Kis segítség az utánunk érkezőknek: pótjelszó az ereszCSATORNÁN. :-) Körbejártuk az épületet mire rájöttünk. Képzelem, hogy festhetett mindez kívülről: mintha a bejutást keresnénk, ráadásul a szomszédban posta van.

hollozso 2012.06.22 20:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

kectam 2012.05.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
A logokat olvasva a ládával nem is próbálkoztam, a templom sajna zárva volt, de a környék nagyon szép.
Köszi a rejtést

attbuda 2012.05.27 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Lordenfolc 2012.05.21 15:41 - Megtaláltam
Sajnos a ládát hiába kerestük. Az alternativ jelszót sem találtuk az iskola ereszén.
Kérlek a fotók alapján fogadd el a találatot.

Üdv. Lordenfolc

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2012.05.26 00:06]

 
Nigi543 2012.05.18 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.98
Szerencsénk volt, mert a templom kaput pont az érkezésünkkor nyitották, így szét tudtunk nézni a templomban is. A láda hűlt helyét is sikerült megtalálni. Köszönjük!

csg69 2012.04.29 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Pótjelszóval.

pildi 2012.04.28 12:07 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtuk, valószínűleg elégett. Az alternatív jelszó jól jött. Nagyon szép a templom, köszi a rejtést.

andertomi 2012.03.24 12:12 - Megtaláltam
Kerékpáros Kupa
Megtaláltuk !

rallymax 2012.03.24 12:12 - Megtaláltam
Kerékpáros kupa
keretében ezt is megkerestük. A doboz elégett darabjait láttuk. Alternatív meglett a csatornán.

3rinaldo 2012.03.16 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Atmosz&Zozmosz 2011.12.26 14:50 - Megtaláltam
Megvan :-)

humvan 2011.12.24 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A ládika sajnos nincs a helyén. Jó, hogy van alternatív jelszó, de azt is nehéz észrevenni. Hideg volt, a hó szállingózott, de a szép műemlék templom kárpótolt mindenért minket. Boldog karácsonyt!

becko 2011.12.08 13:30 - Megtaláltam
A ládát nem találtam, a leírásban szereplő facsoportot sem (én bokornak nevezném azt a fát), de az alternatív kisegített.

gyusz_58 2011.10.29 16:50 - Megtaláltam
Egyből az ereszre mentünk rá drive-inileg. Bocs... és persze nem volt nyitva a templom:(
Köszönjük a rejtést

Vagdalthús 2011.10.16 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.55
Harmadik, egyben utolsó ládánk volt a Heves-Borsodi-dombságban tett túránk során. Először a ládát kerestük, de a bozótban összevissza túrva a környéket sem találtuk. Szerintem öncélúan messze van a helyszín a templomtól, egyáltalán nem felhasználóbarát környezetben. Az alter jelszó viszont tökéletes megoldás.
A helyszín mindenképpen ládaérett, köszönjük a lehetőséget!

a-beatrix 2011.10.16 16:40 - Megtaláltam
3/3. Úton a Vajdavár-homokkővidékről hazafelé négyesben: Péter, Brigi, Gyuri, s persze én :-)
Hogy legyen végre egy ládám Borsodban is, "kikönyörögtem" ezt a helyet, ha már útba esett :-)
A csapat ismét kettévált: míg Brigi és Gyuri fotózott, addig mi Péterrel (Vagdalthús, vagyis a klón) elindultunk a ládáért, ami a templomtól elég messze volt. Sajnos a megadott koordinátán a domboldalban facsoportnak csak erős jóindulattal nevezhető bozótos volt. Feltúrtuk, de a ládát sajnos nem leltük, így a pótjelszóért indultunk.
Kár, hogy még a templom kertjébe sem lehet bemenni, az óriási fák a kapu felől teljesen eltakarják a templom épületét. Szerencsére Gyuriék megoldották a problémát, így vannak szép képek :-)
Köszönöm.

pozoli1 2011.10.09 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Megtaláltam.

Yoe 2011.09.28 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
ok

papj 2011.08.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
A templom és környezete kiváló példa arra, hogy az ún. leírt vidékeket is érdemes felkeresni. A templom méltó párja a tágabb környék freskós templomainak! Köszönjük a rejtést és Kovács Bélának a szakszerű idegenvezetést.

carSfamily 2011.08.07 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.48
Az alternatív jelszót "megviselte" a természet -vagy valaki más- ereje, ezért a Rejtő segítségét kértük. Köszönjük! A jelszót ideiglenesen helyreállítottuk.
carSfamily

Togo 2011.05.07 06:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Olvasva az előző logokat tartalék jelszóval. Tartalék jelszó köszöni jól van. :)

REViZorZ 2011.04.27 21:26 - Egyéb
A jelszó érintetlenül az ereszen van. Talán segítség, hogy nem feltétlen a legközelebbi ereszen kell keresni.

CsKaroly 2011.04.25 11:20 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk a helyén, és az ereszen a jelszót sem láttuk. Kérnénk a képek alapján a találat elfogadását.

Mónika, Péter, Károly

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2011.04.27 21:26]

 
REViZorZ 2011.04.12 19:00 - Egyéb
Sajnos a láda pótlására most nem jutott idő, de igyekszem mihamarabb megnézni, mi vele a helyzet. A pótjelszó az iskolaépület ereszén érintetlen, kereshető.

EmesESE 2011.04.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Ózdi ládázás után próbáltam megkeresni a GCsite ládát is.
Ez sajnos nem sikerült. A domb oldalban a ládának a vélhető helyét megtaláltam, a körülütte lévő fű, és fák fel voltak égetve, ott láda nem volt, csak egy fiolát találtam.
Ezután megpróbáltam a pótjelszót megkeresni, sajnos itt sem jártam sikerrel, bár a templom bejárata le volt zárva ide nem tudtam bejutni.
Kérem a megtalálót a melléklet képek alapján a megtalálást jóváhagyni szíveskedjen.

Vándor Csillag 2011.02.13 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Pótjelszóval.

cseta 2011.01.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Éjszakai találat!
Sötétben és nagy sárban nem próbáltuk meg a ládát becserkészni.
A pótjelszó sima volt.
Köszönet Kovács Bélának, aki a templomban idegenvezetést tartott nekünk!

tusy 2010.11.13 15:40 - Megtaláltam
Gyönyörű időben(+20°C) kerestük fel ezt a ládát. Köszönjük a rejtést.

molnarbalazs 2010.11.13 00:00 - Megtaláltam
ok

luilui 2010.11.01 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Judith 2010.11.01 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam!

KJ & GM 2010.10.19 12:00 - Megtaláltam
A ládát a sár miatt nem tudtuk megkeresni, az alternatív jelszó pedig nem látszik. A képek alapján kérnénk a találat elfogadását.
Köszönjük a lehetőséget!

[Jóváhagyta: REViZorZ, 2010.10.19 21:47]

Köszönjük!

luviktor 2010.09.25 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
Köszönöm szépen a rejtő segítségét. Érdekes történettel is szolgált, ami arra vonatkozott, hogy vajon a templomkertben található második világháborús emlékművön miért szerepel 1938. :) Köszönjük az érdekes leírást valamint a rejtést.

tuzhaju 2010.09.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.30
Sziasztok! A rejtés annyira jól sikerült, hogy a ládát nemigazán tudtuk megközelíteni a sár és növényzet miatt, az alternatív jelszót pedig nem találtuk, mert az idő(járás) azzal is elbánt. Ennek ellenére élmény volt. :)

sakter 2010.09.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Haligali! Haverral és nőinkkel, kis kiruccanás közepette nézelődtünk és gyönyörködtünk. (megjegyzés: jött egy bácsika kissé illumináltan s a következőt mondta nekünk: bocsánat nincsen véletlenül egy százasuk egy hétig kölcsön? előttünk járó haveroméknak: csak jöttem szétnézni, hogy ki ez a sok ember, mert azt hittem, hogy valami majális lesz!) ...emlékezetes marad

szjuli 2010.09.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Hétvégi ládázásunk első állomása. A ládához vezető út még most is elég sárosnak tűnt, és mivel nem voltunk hozzá öltözve, inkább az alternatív jelszóhoz indultunk. Hosszas keresgélés után olvastuk egy logban, hogy az már nem olvasható. Így segítséget kellett kérnünk. Köszönjük a rejtőnek!

Donika 2010.09.05 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.14
OK.

Csaba és Kati 2010.08.07 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 2.83 súly: 3.43
HEURÉKA!
A templomhoz képest - amiért érdemes itt megállni, vagy idejönni -, valóban messze van a láda, ahova egy felejthető út vezet. A rejtekhez hasonló jellegtelen bokrot, melynek a környékén semmi nincs - madarak sem voltak, a nagyobbacska sast sem láttuk - (kivétel a szúnyogsereg), talán lehetne közelebb is találni, így több idő maradna a célállomás megtekintésére. A környék dombjai valóban szépek, és örömmel láttuk a legelésző tehéncsordákat is.
A falu szélén az egyik néni nagyon kedvesen adott tájékoztatót mindennemű kérdésünkre, de beljebb a faluban, a templom (és az ereszcsatorna) körül figyelemmel kisérték minden lépésünket.
A pótjelszó az ereszcsatornán már nem látszik, így írány a láda.
Persze azért köszönjük, hogy a ládarejtés ide is elhozott bennünket.

A templomEmlékmű
Valahol a hídon túlLegelésző tehenek
A ládához közeli dombokA ládától jobbra levő domb
Távoli dombok 
zsorzs 2010.07.20 15:10 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]
Alternatíva. Ez sem volt könnyű, sok volt a néző.

keva 2010.07.20 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

tamapo 2010.07.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.82
Megtaláltuk! Köszönjük!

Attibati 2010.07.10 14:50 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 158 km 1550 m szint
Salgótarján-Etes-Salgótarján-Zabar-Ózd-SalgótarjáN
Nagyon messze van a látnivalótól a láda ráadásul egy teljesen érdektelen helyen. Csak későn vettem észre, hogy alternativ jelszó is van.

alkatel 2010.05.30 12:30 - Nem találtam meg
Sajnos csak a hült helyét találtam

Stn72 2010.05.25 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.39
+Van!

Lacipap 2010.04.26 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Azért fákat így kivágni nem semmi dolog!!

Távolban a falu. 
ganajtúró 2010.04.24 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.60
Nagymamás megtalálás, tetszett neki, hogy a lakóhelye közelében ilyen izgalmas dolgok vannak. A híd után a nádasban valami lovat vagy mit dobtak, olyan dögszag volt, hogy még, de a láda körül már csak a méhecskék döngicséltek, nem a döglegyek. A szajkókat jó lett volna látni, sajnos nem mutatták meg magukat. A lányom telipakolta a ládát :o)

Morcipók és Robocop 2010.04.17 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk a ládát, kellemes meglepetés volt, ugyanis a körülötte lévő fákat már kivágták, a láda mégis idegenektől érintetlen.

Milán&Enikő 2010.04.04 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.08
A fákat sajnos kivágták, de a láda a megadott helyen volt.

csk1 2010.04.03 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.92
Megtaláltuk!
A templomot nem nyittattuk ki, Húsvét előtt nem akartunk zavarni. Talán legközelebb. A képek alapján igazán szép és értékes műemlék.
Véleményünk szerint a ládának jobb helye lenne a templom közelében.

zayd 2010.04.03 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
A templomban már jártam korábban, köszi a rejtést.
Kerékpáros kupa: 56,7 km

guess.who 2010.03.29 17:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.83
Körbe-Bükk 4.

A nap 4. ládája volt, könnyed levezetésként az előzőek után. Először sikerült bemennünk egy zsákutcába, ami éppen a láda irányába vezetett, de onnan vagy 2-300 méterre egyszer csak végetért, úgyhogy új utat kellett keresnünk. A templom mellett ez sikerült is, besétáltunk a dombok közé, majd odamentünk a rejtekhez és megtaláltuk a dobozt.
Sajnos ahogy mi megtaláltuk, úgy megteheti más is, ugyanis a rejtek facsoportját kivágták tüzelőnek, elképzelhető, hogy maga a láda is veszélybe kerül emiatt!

Gyeta 2010.01.23 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.69
A falut és a templomot is ismerem, hiszen a közeli faluban laktunk gyerekkoromban. A régi utcánkhoz ez a láda van legközelebb.
A templomot most nem nyittattuk ki, így is esete lett, mire hazaértünk.
Köszönet a rejtésért!

Merre menjek?A templomnál
attila32 2010.01.17 14:51 - Megtaláltam
Ok
Attila és Melinda

er&esz 2010.01.16 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A 2010-es év nyitó ládája. Kellemes séta volt a rejtek felkeresése. A téli táj is hangulatos a helyes kis dombok között. Köszönjük a lehetőséget!

koer 2010.01.16 10:43 - Megtaláltam
ok

EndreiTeam 2009.12.31 08:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Ok [wapon beküldött szöveg]
A templomot csak kívülről láttuk, a rejtek körüli dombos vidék látványa nagyon tetszett.
Kellemes élmény volt megkeresni, köszönjük!

szakica 2009.12.27 15:20 - Megtaláltam
Köszönjük.

Mihul 2009.12.27 15:20 - Megtaláltam
ok

angyalkriszti 2009.12.27 00:00 - Megtaláltam
A templom nagyon szép, és a a ládika is könnyen meg lett!!!!!!!!!!!!

gabor.sved 2009.12.19 13:47 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

VP 2009.12.12 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.30
Sajnos a templomba nem jutottam be.
Eddig csak átutaztam, átbicikliztem Ózdon, most a három láda keresése közben végig is sétáltam rajta. Nem lopta be magát a szívembe, bár a város és környéke valóban különös a lepusztult ipartelepekkel, a kopasz és tarvágott hegyekkel. A mostani út apropóját a holnap megszűnő Szilvásvárad - Putnok vasútvonal és a ládák adták.
3-kor ébresztő, gyalog a metróhoz, 5.03-as vonattal Egerbe, majd tovább Szilvásváradra. A Szilvásvárad-Putnok vonaton sokan voltunk - egytől-egyig "katasztrófatúristák", a vonaltól búcsúzó vasútbarátok.
Átélhettem mégegyszer a híres abszurdot, amikor az útkereszteződés előtt megáll az addig is csak 30-cal haladó motorkocsi, leszáll a kalauz, nagy nehezen kinyitja a lakatot, leveszi a láncot és letekeri a sorompót. Ezután a vonat átgurul a túloldalra, a kalauz feltekeri a sorompót, visszaláncolja, lakatolja, felszáll a vonatra - és már mehetünk is tovább.
Újra megcsodáltam a Sáta és Kiskapud közti vad tájat az alagúttal és az izgalmas, kanyargós vonalvezetéssel. Így érkeztem meg Királd elhagyott állomására. (Budapestről 202 km - 4 óra 47 perc. Ez a vonalbezárás egy több évtizedes pusztulási folyamt vége.)
A királdi multi után Kiskapud megállóhelyet érintve gyalog érkeztem Ózdra. Végigjártam a multikat, egészen Szentsimonig, utána pedig busszal haza.

Mr Zerge 2009.12.12 13:35 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

kilali 2009.12.10 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.32
Köszönöm a rejtést.

SirLes 2009.11.21 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.06
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Kivülről láttam csak a templomot. A dombok között kicsit olyan érzetem volt mintha a skót felföldön lennék. De lehet hogy ez csak a köd és eső szitálás miatt volt :)

koszta 2009.11.14 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Sajnos a templomkert zárva volt.

 
vakond87 2009.11.13 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Megtaláltam. A mai kerékpártúrát a Királd-Béke-forrás-Sajómercsei kilátás-Királd-Ózd-Szentsimon-Ózd-Arló-Járdánháza-Csernely-Bükkmogyorósd-Szilvásvárad útvonalon tettem meg. A túra 75 km hosszú volt és 5 új ládát találtam meg, sorrendben: GCKIRD->GCOZER->GCOZDS->GCSITE->GCARLO. Gyönyörű őszi időt fogtam ki, még a hideg is tűrhető volt.

Közel 3 órás pihi után újra útnak indultam. Először a ládát kerestem fel, majd bementem a faluba megnézni a templomot. Kb fél óra után sikerült szerezni kulcsot a postás nénivel. A templom belülről gyönyörű, engem főleg ezek a fából készült festett kazetták fogtak meg. Köszönöm a rejtést!

nogacsalad 2009.11.06 11:30 - Megtaláltam
Részletek később...

 
zahako 2009.10.31 08:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Reggeli kutyasétáltatás közben "szimmantottam ki" a ládát. Szép kis kessercsapás vezet hozzá a dűlőúttól.

Rudi Team 2009.10.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
A templomkertbe sem tudtunk bejutni, viszont a ládát könnyen megtaláltuk.
Éva, Roland, Rudi

Csaba & családja 2009.10.28 13:45 - Megtaláltam
Csak a ládát találtuk meg, ezért nem is értékelünk.

tudo 2009.10.27 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
80 km kerékpár edzés 600 m emelkedéssel a Salgótarján - Cered - Zabar - Domaháza - Hangony - Szentsimon - Ózd útvonalon 5 új ládával. Ma az Ősz a legszebb arcait mutatta.

GCCERE után frissítettem. Szükség is volt rá, mert 14-15 %-os emelkedők jöttek. A völgy korábbról ismert volt, de csodálatos fekvése és az őszi pompa teljesen elkápráztatott. Méltán jön erre a Zöld kerékpár.

Szentsimon és a templom korábbról ismert volt; újra körbejártam. A ládát a sáros idő ellenére 23 m-ig tisztán meg lehetett közelíteni kerékpáron ülve. A doboz azonnal meglett.

Visszatekertem az aszfaltútra, aztán be Ózdra és kezdtem GCOZDS-t a 4. ponttal.

Macska - kaját kunyeráltZabar
Legelésző bárányok15 %-os emelkedő
SzínekNapsütésben
Országút a völgybenÚtmenti kereszt - Domaháza
Legelésző bárányokKissikátor
Országút a völgybenÚtmenti kereszt - Szentsimon
A templomA templom
TalálatŐszi katicabogár
Grizzlymókus 2009.10.25 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.43
Balogh családdal együtt találtuk meg. A templomot nem is láttam, igaz kissé kutyafuttában kerestük meg. :)

Balogh Család 2009.10.25 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Köszönjük a rejtést!, Nagyon közel van a lakhelyünkhöz és nagyon örülünk neki hogy lett itt is láda! Együtt kerestük meg barátainkkal!

töki 2009.10.25 11:48 - Megtaláltam
megvan!

fejvadász 2009.10.25 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.53
Mai 2/5
Tökivel, és Bilbóval
thx a rejtést

bilbo 2009.10.25 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
megtaláltam

Mikulás 2009.10.23 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.37
Háromnapos kazincbarcikai kirándulásunk 4. állomása. Ózdról tettünk egy rövid kitérőt. A láda rejtekével nem volt semmi bajom, bár picit messze esik a címben jelölt látnivalótól. Sebaj. A nagyobbik gond (szintén nem róvom fel a rejtőnek) a bezárt templom, sőt nem is csak a templom, de még az udvara is zárva volt. Alig láttunk valamit a csodaszép épületből :(

Mikulás

Zsu. 2009.10.23 12:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ich.. 2009.10.17 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Mai harmadik ládánknál -hasonlóan az előttünk logolókhoz- éreztük, hogy ez bizony lehetett volna akár multi láda is, vagy egy ügyesen elrejtett mikroláda a templonál. Ettől függetlenül így is élmény volt a megtalálása. Sajnos a ládarejtés limitje megemelkedett nemrég, de hajrá REViZorZ! Nincs már messze az ötven megtalálás, és jöhetnek az újabb ládák a környékünkre.

 
mjdgm 2009.10.06 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.03
Bélapátfalvai nyaralásunk(?) harmadik napjára is beterveztünk néhány rejtek felkeresését. Mivel ez a doboz a lakásunktól bő 220 km távol van, így nagyon értékesnek találjuk, hogy hatodikként logolhattunk.
Örömünket azért kissé visszavette az a tény, hogy nemcsak a templomba, de még a templomkertbe történő bejutás sem sikerült. :-(
Így maradt néhány kép, majd az innét 520 méter távol elrejtett láda felkeresése. A doboz fele menet kissé úgy éreztük, mintha a multi második pontjához tartottunk volna, pedig ez egy hagyományos láda.
Köszönjük a rejtést!

Puszkany 2009.10.03 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
Egy kicsit messze került az alma a fától. A templom sajnos duplán zárva kapu (és gondolom) ajtó is. Így kimaradt a kukkantás

 
kl 2009.10.03 13:04 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

Nivabibi 2009.09.30 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.02
Megvan.

alucifer 2009.09.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.64
Kellemes séta, könnyű találat.
Köszi, a rejtést.

Látkép a ládátólLátkép a ládától
Látkép a ládától 
valti 2009.09.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.57
Ok:-)! Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]