FAQ
2701. Bolyongás a Mátrában (GCBOLA)

Az emlékmű

Az emlékmű

Sötétlápa a K+-en

Sötétlápa a K+-en

Gabi halálánál a tábla

Gabi halálánál a tábla

Sziklák a Gabi halálánál

Sziklák a Gabi halálánál

A Petőfi vagy Nagy-forrás

A Petőfi vagy Nagy-forrás

Diákok az egyetemről

Diákok az egyetemről

A Pisztrángos

A Pisztrángos

Kőris-mocsár

Kőris-mocsár

Mátrai Tájvádelmi Körzet 5. állomás Kőris mocsár

Mátrai Tájvádelmi Körzet 5. állomás Kőris mocsár

Mátrai Tájvédelmi Körzet 7. állomás Féloldalas andezit rög

Mátrai Tájvédelmi Körzet 7. állomás Féloldalas andezit rög

Közel a láda

Közel a láda

A Honvéd üdülő

A Honvéd üdülő

Az üdülő új neve:

Az üdülő új neve:

Lófej - lo/va/golhatsz is

Lófej - lo/va/golhatsz is

Csak úgy zubog lefelé...

Csak úgy zubog lefelé...

Szép, új tábla a Kőris-mocsárnál

Szép, új tábla a Kőris-mocsárnál
Szélesség N 47° 52,770'
Hosszúság E 19° 59,170'
Magasság: 726 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.04.01 12:00
Megjelenés időpontja: 2010.04.01 20:23
Utolsó lényeges változás: 2021.11.21 22:13
Utolsó változás: 2021.11.22 11:00
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: sinus90
Ládagazda: sinus90
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 10000 m
Megtalálások száma: 295 + 2 sikertelen + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetenteEzt a ládát párom halála után, az ő emlékére készítettem. Azokat a helyeket mutattam meg, amiket minden mátrai tartózkodásunk alkalmával felkerestünk.
Mivel a végláda környéke megváltozott és a virtuális pontokat is kifogás érte, a ládát megszüntetem. Élt 11,5 évet...
Köszönöm, hogy ilyen sokan megkerestétek a ládámat!
A láda nem adoptálható semmilyen formában, kérem tartsátok be akaratomat! 2021.11.21 sinus90


WAP: 3 (2 virtuális + 1 hagyományos) pontból álló kb. 10 km-es bolyongásra hívlak a csodás Mátrába.

1. jelszórészlet: a Világháborúban elesett magyar turisták emlékműve: a tervező keresztneve, ahogy a táblán van, ékezet nélkül, sötét betűk.
2. jelszórészlet: ismertető tábla, jobboldali szöveg középső sorában lévő kötőjeles szó első fele, 6 karakter. Fejléc, lábléc nem számít!
3. jelszórészlet: a ládában, amit egy öreg fatuskó alatt találsz meg, 5x8 cm-es doboz fadarabokkal takarva.
A jelszó az 1-2-3 jelszórészlet egymásután írva szóköz és ékezet nélkül. Összesen 16 karakter.
.
A láda a .com-on nincs bejelentve, segítséget a fordításhoz nem kérek!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Egy "Bolyongás a Mátrában" túrára invitállak Benneteket. Ez egy szép és kicsit hosszú túra Kékestetőtől a Honvéd üdülőig. Úgy 10 km körül, ennyire készüljetek. Akár egy egésznapos túra is lehet belőle. Közben vízvételi lehetőséged csak 1x lesz. Kicsi gyereket inkább ne vigyél magaddal, mert a K+ jelzésen valószínűleg a nyakadban kell vinni, mivel helyenként elég meredek és nagy kövek sorozata fogad majd.
Utunk nagy része védett területen visz. Kérlek Benneteket csak a jelzett turista utakat használjátok! Rövidítésre úgysincs mód.

A Mátra, mint az Északi-középhegység része, származása szerint Európa legnagyobb fiatal vulkáni övezetéhez tartozik. A Tarna és a Zagyva völgyétől körbefogva terül el, és bár nem a legnagyobb kiterjedésű hegységünk, itt emelkedik hazánk két legmagasabb csúcsa az 1014 méteres Kékes és a 965 méter magas Galya-tető.

A Mátrát több elkülöníthető részre lehet felosztani. Délnyugatról a Jobbágyi község fölött található Nagy-Hársas lepusztult vulkáni kúpjával kezdődik. A hegytől északra fokozatosan emelkedő előhegyekkel a Nyugati-Mátra a Muzsla csúcsával tetőzik. Az ún. Központi-Mátra a Mátrabérc fennsíkjából, a Galya-tető és a Kékes vulkáni kúp csoportjaiból áll. Meredek, zárt hegyoldalak, kőfolyások, törmeléklejtők, suvadások váltogatják egymást zárt bükkösökkel borítva. Délre lankásabb, párhuzamos völgyek futnak le, melyek közül legmeghatározóbb tájosztó vonal az ún. Nagy-völgy. A Nagy-patak völgyével párhuzamosan alakult ki a Mátra "főbejárata" Mátrafüredtől Mátraházáig. A Mátraalja erdőmentes, szőlőkkel borított megművelt tájairól szinte átmenet nélkül jutunk az erdős hegyi tájba. Keletre a Saskő 898 m-es ormának meredek letörése után a Keleti-Mátra 650-750 m magas hegyei sorakoznak. A hegység északi részét Mátralábának nevezik. Elszórt, kb. 250-400 m magas kis vulkáni kúpokkal borított dombvidék ez, már többnyire művelt erdőgazdasági földekkel.

Indulás előtt otthon nyomtasd ki a menetrendet, szükséged lesz rá. Ha autóval jössz, döntsd el magad, hol hagyod az autót, Mátraházán vagy Kékesen, mert vissza kell jutnod hozzá, ehhez kell a menetrend. Ez egy igazi gyalogtúra. Gyalogosoknak javaslom Kékestetőre a buszt, majd a Honvéd üdülőtől esetleg Mátraházától ismét azt.

Indul a túra:

Kékestetőről a kék sáv jelzésen Sas-kő felé haladva az 1. jelszórészlet:  N 47° 52,418' E 20° 1,823' 896 m [GCBOLA-1], a Világháborúban elesett magyar turisták emlékműve: a tervező keresztneve, ahogy a táblán van, ékezet nélkül sötét betűk.

Visszajövünk a kék+ jelzésig, itt letérünk jobbra a Gabi halála felé. Utunkat kőfolyások kísérik. A történet már csak alig olvasható az útmenti kövek közé állított táblán.  N 47° 52,649' E 20° 0,928' 774 m [GCBOLA+Gabi halála]

Ezt a helyet nemzedékek óta Gabi halálának hívják. Nevének eredetéről azt tartja a néphagyomány, hogy: "Kocsival és lóval beesett egy Gábor nevű".

Szép nagy sziklákon feljebb ballaghatunk, de a megnőtt fák miatt már nemigen van kilátás.

Tovább haladunk a K+ jelzésen az utunkba eső Nagy forrásig. N 47° 52,844' E 20° 0,778' 722 m [GCBOLA+Nagy forrás] Biztosan szomjas vagy már. Ihatsz belőle, s kulacsod is töltsd meg. A forrásokban gazdag Mátra legbővizűbb forrása /vízhozama 20 l/perc/, mely a Pisztrángos tavat táplálja. A Mátrában nagyon kevés a természetes eredetű állóvíz, ez egyik közülük. Padok, asztalok, tűzrakóhely, esőálló áll a fáradt vándorok rendelkezésére. /Az egyik nyár elején egy fiatalember itt készült a vizsgáira, szabályszerűen beköltözött az esőállóba. Itt is aludt./ Azt mondják azt öregek, tényleg voltak pisztrángok a Pisztrángos tóban. A tó partján dobbantottak egyet és máris felugrott egy-két hal.

2. jelszórészlet:  N 47° 52,892' E 20° 0,766' 693 m [GCBOLA-2], helyen álló ismertető tábla, jobboldali szöveg középső sorában lévő 6 karakteres szó.

A táblától induljunk tovább a P+ jelzésen a Vörösmarty turistaház felé. Mocsaras részen kőröl-kőre lépegessünk, így akár szárazon is megúszhatjuk. Elmegyünk a Kőris-mocsár láprétje mellett  N 47° 53,022' E 20° 0,012' 694 m [GCBOLA+Kőris mocsár] mely egy másik természetes eredetű állóvíz, bár már alig van benne vízfelület. Itt is volt egy tábla egy kis történettel, ma már nem találtuk meg. csumi&zsuzso lefényképezték, a szöveg rajta:

"A közeli mocsaras helyet nemzedékek óta Kőris mocsárnak nevezik és az alábbi hagyomány fűződik hozzá: Három-négy falun át hallani a zúgását. Erről tudják, hogy időjárás változás lesz."

Rövidesen letérünk a S pötty jelzésre, melyen egészen az útjelzőtáblás elágazásig menjünk. N 47° 52,745' E 19° 59,293' 730 m [GCBOLA+útjelzőtábla]
Innen közel a láda, már nem esik védett területre.  N 47° 52,770' E 19° 59,170' 726 m [GCBOLA-3].
3. jelszórészlet: egy öreg fatuskó üregében találod a 10x10 cm-es dobozban, melyet növényi részekkel fedtem be.
A jelszó az 1-2-3 jelszórészlet egymásután írva szóköz és ékezet nélkül.


Visszatérve az útjelző táblához a S sáv jelzést kövessük,1: melyen lejutunk a Honvédüdülő portájához vezető aszfaltos útra ill. a buszmegállóba, vagy tovább haladva Mátraházára, ez utóbbi 1,5 km, vagy 2: a sárga sávon felfelé vissza a Kékesre (2 km, közel 300 m szintemelkedés) ha ott hagytad az autód. A Honvéd üdülő kicsit megváltozott és Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központ lett, idegeneknek tilos a bemenet.

A Mátra egyik jellegzetes épülete a Honvédüdülő, melynek tornyos épülete az országútról is jól látszik, egy katlanban kb.700-750 méterre a tengerszint felett, szubalpin éghajlatú vidéken épült.
A mátraházai "Honvéd Üdülőt" Kaplonyi László építészmérnök-mérnökkari százados tervezte a múlt század harmincas éveiben, a Honvédségi Jóléti Alap megbízásából. Az építkezés műszaki felügyeletét a helyszínen, az első földmunkáktól a megnyitásig személyesen végezte. A tornyos főépület egy év alatt készült el, melyet 1933-ban Kánya Kálmán honvédelmi miniszter személyesen nyitott meg. Belső terei a régmúltat idézik. Az étterem faborításait, a magyarosan faragott bútorokat és a búboskemence formájú két zöld szemescsempe kályhát, valamint pohár és étkészletet is Kaplonyi László tervei szerint készítették. Az ő tervei alapján a Parádi Üveggyárban készültek a kézzel festett harangvirág mintás poharak, valamint ugyanezeket a virágfüzéreket hímezték a gyöngyösi asszonyok a szobák ablakait díszítő lenvásznas függönyökre. A főbejárat fölötti nagy négyzet alakú festett üvegablak, mely Haranghy Jenő művész munkája volt, Vak Bottyán tábornokot ábrázolta. Sajnos, mindezek a háború áldozataivá váltak.
A főépületet körülvevő épületeket egy-két évvel később emelték, ekkor készült el a kert is, ahol a körforgalmú úton 1933-34 között naponta kétszer a Mávaut rendszeres autóbuszjáratot közlekedtetett.

Levegője az asztmatikus és más légzőszervi, valamint egyes szívbetegségben szenvedők gyógyulását segíti elő. A nyugodt és aktív kikapcsolódást igénylők részére egyaránt ideális, családias pihenőhely.
Forrás: matrainfo.hu.

A láda útvonalának nagy része a Mátrai Tájvédelmi Körzet nevű új túraútvonal része lett. 2 tábla fényképét baloldalon láthatod is.

Útközben megkeresheted a GCKeTe és GCNAPH ládát is.
Szép, esőmentes napot kívánok Nektek!
sinus90

2011.04.05 Ládakarbantartás:
Új, nagyobb doboz, feltöltve saját készítésű ajándékokkal, melyek cserére várnak, új /2./ logbook.

2011.04.21 A láda újratöltve

2011.06.01 Ládakarbantartás: láda ok.

2012.06.14 Ládakarbantartás. Új ajándékok is kerültek a ládába. A rejtekadó "lófej" része ugyan letörött, a környéken sok fát kivágtak és a vihar is sokat kidöntött, de a rejtés ennek ellenére rendben volt. /Remélem az is marad./

2014.05.21 Ládakarbantartás. Toll és ceruza került a ládába, mert hiányzott. Tettem be ajándékot is. Viharnyomokat láttunk itt is, de a rejtést rendben találtuk. Sőt! több rönkdarab került oda. A favágók biztosan ráakadtak, de nem bántották. Közvetlen a ládarejtek szomszédságában rönkfák sokasága van.

2015.05.12 Ládakarbantartás. Még dél körül szólt Csaba és családja kessertársunk, hogy nincs meg a láda. Ezért a nap végén idekanyarodtam és ugyanabba a fatuskóba pótoltam a ládát.

2018.06.09 Ládakarbantartás. A láda rendben. A 2. pontnál a megváltozott!!!!! jelszórészletet kell megkeresned.

2019.04.02 Láda OK a fakitermelés ellenére.

2019.10.08 Láda OK a fakitermelés ellenére is!

2021.05.28 Ládakarbantartás. Új, 4 füles ládát tettem ki, új ajándék és toll is van benne. A kivágott fákat elvitték, de a régi farönk maradványa alatt változatlanul ott volt a láda. A favágók ismerhették ezt a játékot és a ládát békén hagyták a helyén, köszönjük!
Állapot: megszűnt
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (177 db): környezet: 4.83 rejtés: 4.62 web: 4.72 átlag: 4.72

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Danicsu21 2021.11.18 10:19 - Nem találtam meg
Sajnálatos módon hosszas keresés után sem találtam meg a 2.es jelszórészlethez tartozó ládát, az új koordinátán sem... [Geoládák v3.12.2]

james 2021.10.31 09:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.A 3. ponton a ládát a rejtek helyett, egy rönktől 2méterre, az avarban találtuk meg. A környéken fakitermelés kezdődött, sok fát megjelöltek, illetve a kitermelés maradékát, régebbi és újabb farönköket épp ottjártunkkor is gyűjtőgették.
Ennek okán a ládát nem akartuk veszélyeztetni, így azt feltételezett korábbi rejtekhez képest 6-7 méterrel arrébb helyeztük egy nem megjelölt fa tövébe, az úttól átellenes oldalra, avar és ágak alá. Az új rejtek koordinátái 47'52. 769, 19'59.175
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.7.14]

Spangarázs 2021.10.03 02:59 - Megtaláltam
Haverok, Fanta, Éjszakai túra!
A teljes setétség...
Az egész túra alatt( 26Km) összesen csupán egy rókával találkoztunk.
A második pont csak rejtői segítséggel lett meg, köszönet érte!
Köszi a rejtést!

ÉjszakaiTúra-1ÉjszakaiTúra-2
Gorkii 2021.09.27 19:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Csirimojo 2021.09.27 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A meredeken az ereszkedés izgalmas volt. [Geoládák v3.12.1]

Meredeken 
Masterrr 2021.09.06 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Köszi! N&J

GorPasztor 2021.09.03 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.48
Első multink, nagyon élveztük, köszönjük :)

stmester 2021.08.20 12:12 - Megtaláltam
Még tavasszal kezdtük keresni a pontokat, most értünk a végére. Köszönöm a lehetőséget.

Fazekasék 2021.08.11 08:00 - Megtaláltam
Begyűjtöttük, köszönjük!;)

peter76bp 2021.06.05 13:29 - Megtaláltam
Mátrai körtúrára felfűzve kerestem, de a második ponton 4 ismertető tábla van ebből 3 szól a Pisztrángos tóról, már egy halom variációt kipróbáltam a jelszóra. Ami megvan azt elküldtem mailben a rejtőnek, kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: sinus90, 2021.06.10 01:22]

_DSC1663_DSC1679
_DSC1706_DSC1707
_DSC1712_DSC1714
_DSC1715_DSC1814_PANO
_DSC1831_PANO_DSC1834
sinus90 2021.05.28 15:30 - Egyéb
A Pisztrángos-tó egy részét feltöltötték és új áteresz készült kis hiddal. Új ismertető tábla nem készült, bár elég ramaty állapotban van a régi.
A végláda környéke megszabadult a sok kivágott fától, de a rejtést rendben találtam. Az erdészet dolgozói közül ismerhette valaki a játékot, hogy a láda a helyén maradt. Köszönet nekik. A láda megújult. Sok sikert!

Új áteresz 
V_Gabor 2021.04.17 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.50
Egy nagy kört tettünk a Mátrában: GCKEKL, GCBOLA, GCSOMB és GCREZE.

A doboznak már csak 2 füle van! Kicsit nedves volt belülről, de a papír viszonylag rendben van. Széthajtogatás után láttam, hogy félig szét van szakadva a papír.

Kis törődés ráférne!
Szép kör, a doboz környékén több verset is olvastunk a fákon.
A virtuális rejtések mai elvárásoknak nem felelnek meg. Jó lenne saját készítésóű kis táblákat kitenni. Hely, lehetőség van rá!

Köszönöm!
[g:hu+ 2.6.9]

2021-04-17 10.28.33R2021-04-17 10.29.45R
2021-04-17 10.36.55R2021-04-17 10.37.47R
2021-04-17 10.38.16R2021-04-17 11.31.28R
2021-04-17 14.09.03R2021-04-17 14.12.07R
2021-04-17 14.51.46R2021-04-17 14.52.57R
2021-04-17 14.55.40R2021-04-17 14.57.58R
2021-04-17 15.30.50R2021-04-17 15.45.18R
2021-04-17 15.57.12R2021-04-17 16.31.02R
2021-04-17 16.40.51R2021-04-17 17.10.50R
utigabi60 2021.03.27 09:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ha2 2021.03.20 12:00 - Megtaláltam
Havas-napos túra.
A dobozka egyik füle letörött. Belül nyirkos, de a logbook a zacskóban száraz.
Korábban(geocaching előtt) már jártam a pontokon.
Viszonylag sűrű forgalom volt a 2.és 3. pont között.

DE1F4B9C-7396-46D4-BE35-223C30C7333D9E1CC5EC-9DAD-4CA8-BC2E-0D3467DD108B
E99C592A-AEC3-4957-BBB4-0C5B3DF2A376C76BC748-54CF-45B1-95BC-7FAFA88EB9CC
8B2EEFDC-B012-436F-9F2D-8F6B695B7EEBB63B9068-95F8-435A-9E72-6E8B05ADEBA6
C24D7F76-CA2F-47C3-9D37-46A94E0F0D17E6373677-CA26-486B-9807-19760A4C791C
438C9EA9-E5E4-494D-8880-8A801BDC4C307C5280A8-2DE9-4446-A18B-174B6455ACD0
617459FA-77CE-4CFD-A29C-B750E3215D00 
erdei.laszlo 2021.02.05 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Aniko & Gyuri 2020.12.20 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

kisember 2020.11.01 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

MoMaszter 2020.10.28 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Az első ponton a jelszórészletet már korábban begyűjtöttük, ám akkor vágni lehetett a ködöt, így úgy döntöttünk, hogy most, napsütésben is felkeressük. Nem bántuk meg!

A második ponton inkább lefotóztuk a jelszóhordozót, mert a szarvaslegyek miatt nem volt energiánk ott számolgatni, melyik a középső sor! A Pisztrángos-tó élőhelyet most újítják meg, építési területté van nyilvánítva. Reméljük szépen és környezetkárosítás nélkül sikerülnek a munkálatok.

A végláda gyorsan meglett!

A 2. és 3. pont közti részen volt leggyönyörűbb az erdő, amikor a Pisztrángos tavat a P+-on elhagytuk: a sárga minden árnyalatában pompázó fák és a vastag, friss mohákkal borított kövek csodaszéppé tették a sétánkat!

tabletta 2020.10.18 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kitkat0123 2020.10.18 16:37 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.7.5]

pliptai 2020.09.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.55
Őszi erdei séta a Mátrában 2in1 ládakereséssel kombinálva. A Mátra most is szép volt mint mindig! A két láda (GCBOLA, GCREZE) bejárása 12,6 km és 600 m szint volt. Köszönet a rejtésért!

johnnycache 2020.08.16 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Köszönöm az élményt! :-)

foxmx15 2020.07.10 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

anettx 2020.06.27 11:00 - Megtaláltam
TFTC!
10 hónap bolyongás a Mátrában:) végül ma a láda lett meg, rendben csücsül a helyén.
[Geoládák v3.4.1]

gcbola-DSC06990w 
Caldera 2020.03.05 16:00 - Megtaláltam
Köszi! [Geoládák v3.3.0]

1 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (308 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]