geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2701. Bolyongás a Mátrában (GCBOLA)

Az emlékmű

Az emlékmű

Sötétlápa a K+-en

Sötétlápa a K+-en

Gabi halálánál a tábla

Gabi halálánál a tábla

Sziklák a Gabi halálánál

Sziklák a Gabi halálánál

A Petőfi vagy Nagy-forrás

A Petőfi vagy Nagy-forrás

Diákok az egyetemről

Diákok az egyetemről

A Pisztrángos

A Pisztrángos

Kőris-mocsár

Kőris-mocsár

Mátrai Tájvádelmi Körzet 5. állomás Kőris mocsár

Mátrai Tájvádelmi Körzet 5. állomás Kőris mocsár

Mátrai Tájvédelmi Körzet 7. állomás Féloldalas andezit rög

Mátrai Tájvédelmi Körzet 7. állomás Féloldalas andezit rög

Közel a láda

Közel a láda

A Honvéd üdülő

A Honvéd üdülő

Az üdülő új neve:

Az üdülő új neve:

Lófej - lo/va/golhatsz is

Lófej - lo/va/golhatsz is

Csak úgy zubog lefelé...

Csak úgy zubog lefelé...

Szép, új tábla a Kőris-mocsárnál

Szép, új tábla a Kőris-mocsárnál
Szélesség N 47° 52,770'
Hosszúság E 19° 59,170'
Magasság: 726 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.04.01 12:00
Megjelenés időpontja: 2010.04.01 20:23
Utolsó lényeges változás: 2021.11.21 22:13
Utolsó változás: 2021.11.22 11:00
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: sinus90
Ládagazda: sinus90
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 10000 m
Megtalálások száma: 295 + 2 sikertelen + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetenteEzt a ládát párom halála után, az ő emlékére készítettem. Azokat a helyeket mutattam meg, amiket minden mátrai tartózkodásunk alkalmával felkerestünk.
Mivel a végláda környéke megváltozott és a virtuális pontokat is kifogás érte, a ládát megszüntetem. Élt 11,5 évet...
Köszönöm, hogy ilyen sokan megkerestétek a ládámat!
A láda nem adoptálható semmilyen formában, kérem tartsátok be akaratomat! 2021.11.21 sinus90


WAP: 3 (2 virtuális + 1 hagyományos) pontból álló kb. 10 km-es bolyongásra hívlak a csodás Mátrába.

1. jelszórészlet: a Világháborúban elesett magyar turisták emlékműve: a tervező keresztneve, ahogy a táblán van, ékezet nélkül, sötét betűk.
2. jelszórészlet: ismertető tábla, jobboldali szöveg középső sorában lévő kötőjeles szó első fele, 6 karakter. Fejléc, lábléc nem számít!
3. jelszórészlet: a ládában, amit egy öreg fatuskó alatt találsz meg, 5x8 cm-es doboz fadarabokkal takarva.
A jelszó az 1-2-3 jelszórészlet egymásután írva szóköz és ékezet nélkül. Összesen 16 karakter.
.
A láda a .com-on nincs bejelentve, segítséget a fordításhoz nem kérek!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Egy "Bolyongás a Mátrában" túrára invitállak Benneteket. Ez egy szép és kicsit hosszú túra Kékestetőtől a Honvéd üdülőig. Úgy 10 km körül, ennyire készüljetek. Akár egy egésznapos túra is lehet belőle. Közben vízvételi lehetőséged csak 1x lesz. Kicsi gyereket inkább ne vigyél magaddal, mert a K+ jelzésen valószínűleg a nyakadban kell vinni, mivel helyenként elég meredek és nagy kövek sorozata fogad majd.
Utunk nagy része védett területen visz. Kérlek Benneteket csak a jelzett turista utakat használjátok! Rövidítésre úgysincs mód.

A Mátra, mint az Északi-középhegység része, származása szerint Európa legnagyobb fiatal vulkáni övezetéhez tartozik. A Tarna és a Zagyva völgyétől körbefogva terül el, és bár nem a legnagyobb kiterjedésű hegységünk, itt emelkedik hazánk két legmagasabb csúcsa az 1014 méteres Kékes és a 965 méter magas Galya-tető.

A Mátrát több elkülöníthető részre lehet felosztani. Délnyugatról a Jobbágyi község fölött található Nagy-Hársas lepusztult vulkáni kúpjával kezdődik. A hegytől északra fokozatosan emelkedő előhegyekkel a Nyugati-Mátra a Muzsla csúcsával tetőzik. Az ún. Központi-Mátra a Mátrabérc fennsíkjából, a Galya-tető és a Kékes vulkáni kúp csoportjaiból áll. Meredek, zárt hegyoldalak, kőfolyások, törmeléklejtők, suvadások váltogatják egymást zárt bükkösökkel borítva. Délre lankásabb, párhuzamos völgyek futnak le, melyek közül legmeghatározóbb tájosztó vonal az ún. Nagy-völgy. A Nagy-patak völgyével párhuzamosan alakult ki a Mátra "főbejárata" Mátrafüredtől Mátraházáig. A Mátraalja erdőmentes, szőlőkkel borított megművelt tájairól szinte átmenet nélkül jutunk az erdős hegyi tájba. Keletre a Saskő 898 m-es ormának meredek letörése után a Keleti-Mátra 650-750 m magas hegyei sorakoznak. A hegység északi részét Mátralábának nevezik. Elszórt, kb. 250-400 m magas kis vulkáni kúpokkal borított dombvidék ez, már többnyire művelt erdőgazdasági földekkel.

Indulás előtt otthon nyomtasd ki a menetrendet, szükséged lesz rá. Ha autóval jössz, döntsd el magad, hol hagyod az autót, Mátraházán vagy Kékesen, mert vissza kell jutnod hozzá, ehhez kell a menetrend. Ez egy igazi gyalogtúra. Gyalogosoknak javaslom Kékestetőre a buszt, majd a Honvéd üdülőtől esetleg Mátraházától ismét azt.

Indul a túra:

Kékestetőről a kék sáv jelzésen Sas-kő felé haladva az 1. jelszórészlet:  N 47° 52,418' E 20° 1,823' 896 m [GCBOLA-1], a Világháborúban elesett magyar turisták emlékműve: a tervező keresztneve, ahogy a táblán van, ékezet nélkül sötét betűk.

Visszajövünk a kék+ jelzésig, itt letérünk jobbra a Gabi halála felé. Utunkat kőfolyások kísérik. A történet már csak alig olvasható az útmenti kövek közé állított táblán.  N 47° 52,649' E 20° 0,928' 774 m [GCBOLA+Gabi halála]

Ezt a helyet nemzedékek óta Gabi halálának hívják. Nevének eredetéről azt tartja a néphagyomány, hogy: "Kocsival és lóval beesett egy Gábor nevű".

Szép nagy sziklákon feljebb ballaghatunk, de a megnőtt fák miatt már nemigen van kilátás.

Tovább haladunk a K+ jelzésen az utunkba eső Nagy forrásig. N 47° 52,844' E 20° 0,778' 722 m [GCBOLA+Nagy forrás] Biztosan szomjas vagy már. Ihatsz belőle, s kulacsod is töltsd meg. A forrásokban gazdag Mátra legbővizűbb forrása /vízhozama 20 l/perc/, mely a Pisztrángos tavat táplálja. A Mátrában nagyon kevés a természetes eredetű állóvíz, ez egyik közülük. Padok, asztalok, tűzrakóhely, esőálló áll a fáradt vándorok rendelkezésére. /Az egyik nyár elején egy fiatalember itt készült a vizsgáira, szabályszerűen beköltözött az esőállóba. Itt is aludt./ Azt mondják azt öregek, tényleg voltak pisztrángok a Pisztrángos tóban. A tó partján dobbantottak egyet és máris felugrott egy-két hal.

2. jelszórészlet:  N 47° 52,892' E 20° 0,766' 693 m [GCBOLA-2], helyen álló ismertető tábla, jobboldali szöveg középső sorában lévő 6 karakteres szó.

A táblától induljunk tovább a P+ jelzésen a Vörösmarty turistaház felé. Mocsaras részen kőröl-kőre lépegessünk, így akár szárazon is megúszhatjuk. Elmegyünk a Kőris-mocsár láprétje mellett  N 47° 53,022' E 20° 0,012' 694 m [GCBOLA+Kőris mocsár] mely egy másik természetes eredetű állóvíz, bár már alig van benne vízfelület. Itt is volt egy tábla egy kis történettel, ma már nem találtuk meg. csumi&zsuzso lefényképezték, a szöveg rajta:

"A közeli mocsaras helyet nemzedékek óta Kőris mocsárnak nevezik és az alábbi hagyomány fűződik hozzá: Három-négy falun át hallani a zúgását. Erről tudják, hogy időjárás változás lesz."

Rövidesen letérünk a S pötty jelzésre, melyen egészen az útjelzőtáblás elágazásig menjünk. N 47° 52,745' E 19° 59,293' 730 m [GCBOLA+útjelzőtábla]
Innen közel a láda, már nem esik védett területre.  N 47° 52,770' E 19° 59,170' 726 m [GCBOLA-3].
3. jelszórészlet: egy öreg fatuskó üregében találod a 10x10 cm-es dobozban, melyet növényi részekkel fedtem be.
A jelszó az 1-2-3 jelszórészlet egymásután írva szóköz és ékezet nélkül.


Visszatérve az útjelző táblához a S sáv jelzést kövessük,1: melyen lejutunk a Honvédüdülő portájához vezető aszfaltos útra ill. a buszmegállóba, vagy tovább haladva Mátraházára, ez utóbbi 1,5 km, vagy 2: a sárga sávon felfelé vissza a Kékesre (2 km, közel 300 m szintemelkedés) ha ott hagytad az autód. A Honvéd üdülő kicsit megváltozott és Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központ lett, idegeneknek tilos a bemenet.

A Mátra egyik jellegzetes épülete a Honvédüdülő, melynek tornyos épülete az országútról is jól látszik, egy katlanban kb.700-750 méterre a tengerszint felett, szubalpin éghajlatú vidéken épült.
A mátraházai "Honvéd Üdülőt" Kaplonyi László építészmérnök-mérnökkari százados tervezte a múlt század harmincas éveiben, a Honvédségi Jóléti Alap megbízásából. Az építkezés műszaki felügyeletét a helyszínen, az első földmunkáktól a megnyitásig személyesen végezte. A tornyos főépület egy év alatt készült el, melyet 1933-ban Kánya Kálmán honvédelmi miniszter személyesen nyitott meg. Belső terei a régmúltat idézik. Az étterem faborításait, a magyarosan faragott bútorokat és a búboskemence formájú két zöld szemescsempe kályhát, valamint pohár és étkészletet is Kaplonyi László tervei szerint készítették. Az ő tervei alapján a Parádi Üveggyárban készültek a kézzel festett harangvirág mintás poharak, valamint ugyanezeket a virágfüzéreket hímezték a gyöngyösi asszonyok a szobák ablakait díszítő lenvásznas függönyökre. A főbejárat fölötti nagy négyzet alakú festett üvegablak, mely Haranghy Jenő művész munkája volt, Vak Bottyán tábornokot ábrázolta. Sajnos, mindezek a háború áldozataivá váltak.
A főépületet körülvevő épületeket egy-két évvel később emelték, ekkor készült el a kert is, ahol a körforgalmú úton 1933-34 között naponta kétszer a Mávaut rendszeres autóbuszjáratot közlekedtetett.

Levegője az asztmatikus és más légzőszervi, valamint egyes szívbetegségben szenvedők gyógyulását segíti elő. A nyugodt és aktív kikapcsolódást igénylők részére egyaránt ideális, családias pihenőhely.
Forrás: matrainfo.hu.

A láda útvonalának nagy része a Mátrai Tájvédelmi Körzet nevű új túraútvonal része lett. 2 tábla fényképét baloldalon láthatod is.

Útközben megkeresheted a GCKeTe és GCNAPH ládát is.
Szép, esőmentes napot kívánok Nektek!
sinus90

2011.04.05 Ládakarbantartás:
Új, nagyobb doboz, feltöltve saját készítésű ajándékokkal, melyek cserére várnak, új /2./ logbook.

2011.04.21 A láda újratöltve

2011.06.01 Ládakarbantartás: láda ok.

2012.06.14 Ládakarbantartás. Új ajándékok is kerültek a ládába. A rejtekadó "lófej" része ugyan letörött, a környéken sok fát kivágtak és a vihar is sokat kidöntött, de a rejtés ennek ellenére rendben volt. /Remélem az is marad./

2014.05.21 Ládakarbantartás. Toll és ceruza került a ládába, mert hiányzott. Tettem be ajándékot is. Viharnyomokat láttunk itt is, de a rejtést rendben találtuk. Sőt! több rönkdarab került oda. A favágók biztosan ráakadtak, de nem bántották. Közvetlen a ládarejtek szomszédságában rönkfák sokasága van.

2015.05.12 Ládakarbantartás. Még dél körül szólt Csaba és családja kessertársunk, hogy nincs meg a láda. Ezért a nap végén idekanyarodtam és ugyanabba a fatuskóba pótoltam a ládát.

2018.06.09 Ládakarbantartás. A láda rendben. A 2. pontnál a megváltozott!!!!! jelszórészletet kell megkeresned.

2019.04.02 Láda OK a fakitermelés ellenére.

2019.10.08 Láda OK a fakitermelés ellenére is!

2021.05.28 Ládakarbantartás. Új, 4 füles ládát tettem ki, új ajándék és toll is van benne. A kivágott fákat elvitték, de a régi farönk maradványa alatt változatlanul ott volt a láda. A favágók ismerhették ezt a játékot és a ládát békén hagyták a helyén, köszönjük!
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (177 db): környezet: 4.83 rejtés: 4.62 web: 4.72 átlag: 4.72

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Danicsu21 2021.11.18 10:19 - Nem találtam meg
Sajnálatos módon hosszas keresés után sem találtam meg a 2.es jelszórészlethez tartozó ládát, az új koordinátán sem... [Geoládák v3.12.2]

james 2021.10.31 09:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.A 3. ponton a ládát a rejtek helyett, egy rönktől 2méterre, az avarban találtuk meg. A környéken fakitermelés kezdődött, sok fát megjelöltek, illetve a kitermelés maradékát, régebbi és újabb farönköket épp ottjártunkkor is gyűjtőgették.
Ennek okán a ládát nem akartuk veszélyeztetni, így azt feltételezett korábbi rejtekhez képest 6-7 méterrel arrébb helyeztük egy nem megjelölt fa tövébe, az úttól átellenes oldalra, avar és ágak alá. Az új rejtek koordinátái 47'52. 769, 19'59.175
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.7.14]

Spangarázs 2021.10.03 02:59 - Megtaláltam
Haverok, Fanta, Éjszakai túra!
A teljes setétség...
Az egész túra alatt( 26Km) összesen csupán egy rókával találkoztunk.
A második pont csak rejtői segítséggel lett meg, köszönet érte!
Köszi a rejtést!

ÉjszakaiTúra-1ÉjszakaiTúra-2
Gorkii 2021.09.27 19:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Csirimojo 2021.09.27 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A meredeken az ereszkedés izgalmas volt. [Geoládák v3.12.1]

Meredeken 
Masterrr 2021.09.06 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Köszi! N&J

GorPasztor 2021.09.03 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.48
Első multink, nagyon élveztük, köszönjük :)

stmester 2021.08.20 12:12 - Megtaláltam
Még tavasszal kezdtük keresni a pontokat, most értünk a végére. Köszönöm a lehetőséget.

Fazekasék 2021.08.11 08:00 - Megtaláltam
Begyűjtöttük, köszönjük!;)

peter76bp 2021.06.05 13:29 - Megtaláltam
Mátrai körtúrára felfűzve kerestem, de a második ponton 4 ismertető tábla van ebből 3 szól a Pisztrángos tóról, már egy halom variációt kipróbáltam a jelszóra. Ami megvan azt elküldtem mailben a rejtőnek, kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: sinus90, 2021.06.10 01:22]

_DSC1663_DSC1679
_DSC1706_DSC1707
_DSC1712_DSC1714
_DSC1715_DSC1814_PANO
_DSC1831_PANO_DSC1834
sinus90 2021.05.28 15:30 - Egyéb
A Pisztrángos-tó egy részét feltöltötték és új áteresz készült kis hiddal. Új ismertető tábla nem készült, bár elég ramaty állapotban van a régi.
A végláda környéke megszabadult a sok kivágott fától, de a rejtést rendben találtam. Az erdészet dolgozói közül ismerhette valaki a játékot, hogy a láda a helyén maradt. Köszönet nekik. A láda megújult. Sok sikert!

Új áteresz 
V_Gabor 2021.04.17 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.50
Egy nagy kört tettünk a Mátrában: GCKEKL, GCBOLA, GCSOMB és GCREZE.

A doboznak már csak 2 füle van! Kicsit nedves volt belülről, de a papír viszonylag rendben van. Széthajtogatás után láttam, hogy félig szét van szakadva a papír.

Kis törődés ráférne!
Szép kör, a doboz környékén több verset is olvastunk a fákon.
A virtuális rejtések mai elvárásoknak nem felelnek meg. Jó lenne saját készítésóű kis táblákat kitenni. Hely, lehetőség van rá!

Köszönöm!
[g:hu+ 2.6.9]

2021-04-17 10.28.33R2021-04-17 10.29.45R
2021-04-17 10.36.55R2021-04-17 10.37.47R
2021-04-17 10.38.16R2021-04-17 11.31.28R
2021-04-17 14.09.03R2021-04-17 14.12.07R
2021-04-17 14.51.46R2021-04-17 14.52.57R
2021-04-17 14.55.40R2021-04-17 14.57.58R
2021-04-17 15.30.50R2021-04-17 15.45.18R
2021-04-17 15.57.12R2021-04-17 16.31.02R
2021-04-17 16.40.51R2021-04-17 17.10.50R
utigabi60 2021.03.27 09:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ha2 2021.03.20 12:00 - Megtaláltam
Havas-napos túra.
A dobozka egyik füle letörött. Belül nyirkos, de a logbook a zacskóban száraz.
Korábban(geocaching előtt) már jártam a pontokon.
Viszonylag sűrű forgalom volt a 2.és 3. pont között.

DE1F4B9C-7396-46D4-BE35-223C30C7333D9E1CC5EC-9DAD-4CA8-BC2E-0D3467DD108B
E99C592A-AEC3-4957-BBB4-0C5B3DF2A376C76BC748-54CF-45B1-95BC-7FAFA88EB9CC
8B2EEFDC-B012-436F-9F2D-8F6B695B7EEBB63B9068-95F8-435A-9E72-6E8B05ADEBA6
C24D7F76-CA2F-47C3-9D37-46A94E0F0D17E6373677-CA26-486B-9807-19760A4C791C
438C9EA9-E5E4-494D-8880-8A801BDC4C307C5280A8-2DE9-4446-A18B-174B6455ACD0
617459FA-77CE-4CFD-A29C-B750E3215D00 
erdei.laszlo 2021.02.05 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Aniko & Gyuri 2020.12.20 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

kisember 2020.11.01 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

MoMaszter 2020.10.28 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Az első ponton a jelszórészletet már korábban begyűjtöttük, ám akkor vágni lehetett a ködöt, így úgy döntöttünk, hogy most, napsütésben is felkeressük. Nem bántuk meg!

A második ponton inkább lefotóztuk a jelszóhordozót, mert a szarvaslegyek miatt nem volt energiánk ott számolgatni, melyik a középső sor! A Pisztrángos-tó élőhelyet most újítják meg, építési területté van nyilvánítva. Reméljük szépen és környezetkárosítás nélkül sikerülnek a munkálatok.

A végláda gyorsan meglett!

A 2. és 3. pont közti részen volt leggyönyörűbb az erdő, amikor a Pisztrángos tavat a P+-on elhagytuk: a sárga minden árnyalatában pompázó fák és a vastag, friss mohákkal borított kövek csodaszéppé tették a sétánkat!

tabletta 2020.10.18 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kitkat0123 2020.10.18 16:37 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.7.5]

pliptai 2020.09.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.55
Őszi erdei séta a Mátrában 2in1 ládakereséssel kombinálva. A Mátra most is szép volt mint mindig! A két láda (GCBOLA, GCREZE) bejárása 12,6 km és 600 m szint volt. Köszönet a rejtésért!

johnnycache 2020.08.16 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Köszönöm az élményt! :-)

foxmx15 2020.07.10 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

anettx 2020.06.27 11:00 - Megtaláltam
TFTC!
10 hónap bolyongás a Mátrában:) végül ma a láda lett meg, rendben csücsül a helyén.
[Geoládák v3.4.1]

gcbola-DSC06990w 
Caldera 2020.03.05 16:00 - Megtaláltam
Köszi! [Geoládák v3.3.0]

1 
Túrázó974 2019.12.25 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
A láda utolsó pontja közelében volt a szállásunk, így adta magát, hogy ezt a ládát is megkeressük. Szép útvonalon vezet végig a láda. Túra közben ránk sötétedett, de volt nálunk bőven lámpa:-). Köszönöm a rejtést és a segítséget!

kópé1993 2019.11.16 11:56 - Megtaláltam
Mátrai 12 km-es túra! Köszi a rejtést!

IMG_20191116_110212IMG_20191116_110223
IMG_20191116_110655IMG_20191116_114004
IMG_20191116_115726IMG_20191116_115847
IMG_20191116_121127IMG_20191116_124119
IMG_20191116_125040IMG_20191116_120431
GAMANO 2019.10.12 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. Kellemes időben, kellemes társaságban, kellemes túra volt.

IMG_20191012_113230IMG_20191012_135858
IMG_20191012_170004IMG_20191012_170642
Liberty 2019.10.08 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
A Mátrában bolyongtunk Sacival, gyönyörű őszi időben, sárguló, pirosodó erdőben.
Szép helyeket mutat be a multi, jó rejtésekkel. A harmadik ponton a láda a régi fatuskó alatt épségben megtalálható, nem lett a fakitermelés áldozata. Köszönet a rejtésért.

Egy különleges gombát sikerült lefényképezni, eddig még nem találkoztam vele:

Sárga korallgomba

Gyöngyös címere
sinus90 2019.10.08 13:30 - Egyéb
A láda nem lett a fakitermelés áldozata! Ott lapul a helyén az öreg tuskó maradvány alatt.
Sok mindenféle fadarab, ág van a környéken, de egy darabot sem kell odébb tenni, felforgatni bármit is. Csak a ládát takaró néhány kisebb fadarabot kell levenni a ládáról.
Segítségként mellékelek egy képet, ilyen környezetben van a láda. Ott is marad!
Megértéseteket köszönöm!

20191008_13394220191008_134647
copfocska 2019.10.04 13:59 - Megtaláltam
Sajnos a lada a fakitermelés aldozata lett, fotok mellekelve.

[Jóváhagyta: sinus90, 2019.10.08 23:08]

1BA562BA-C697-42F5-9D52-1148F3A6AF3EB25AE50D-8FA0-4E05-A9AD-E98DC2B0EF58
8DFF2626-A88E-4521-B182-6961FA23023406C6901C-323F-4AF1-9364-07B1025F956D
3B3C6E73-0E24-49E6-AFC2-C6B599037021 
ErdőCsöndje 2019.06.29 16:45 - Megtaláltam
Egy emlékezetes Kékes-tető körüli kirándulás közben gyűjtöttük be pár másik ládával együtt. Számunkra a második jelszórészlet leírása nem volt egyértelmű, ezért leírom, hogy egy kötőjeles szóösszetétel első tagjáról van szó. Köszönjük!

kertimi 2019.04.21 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tanohun 2019.04.21 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mura 2019.04.19 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

sinus90 2019.04.02 13:30 - Egyéb
Ma ládaellenőrzést/karbantartást tartottam a mátrai ládáim egy részénél. Itt is voltam. Eszméletlen sok fát kivágtak/felaprítottak, ott állnak most köbméterezve.
A láda sértetlen a romokban heverő egykori lófej maradványnál. Persze körülötte sok rönk is van. Íróeszközt hozzál magaddal, mert nem tudtam pótolni, a nálam lévők nem fértek be a dobozba.
Sikeres keresgélést kívánok!

ott a láda!Ez csak a töredéke a rönköknek, ezeket látja al áda
GRegina 2019.03.30 23:59 - Egyéb
Kettes pontért még visszatérek, sajnos már nem ejtettük útba...

HOVANA_Család 2018.12.16 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! HOVANA Csapat???? [Geoládák v2.2.5]

belus01 2018.12.10 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

vajasfok 2018.11.27 12:09 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

Mary Lou 2018.07.28 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltuk.
Mátrai túra keretében.
Köszönjük !

20180728_11285520180728_113347
kupec 2018.05.28 16:21 - Megtaláltam
Remek volt. A GCMF10 utolsó előtti pontjáról toronyiránt lezúgtam az alant kanyargó erdészeti útra, amin szinte szintben eljutottam az 1. pontig. Visszamászva Kékesre a GCMDEL pontjait keresve jutottam vissza Mátrafüredre a kocsihoz, amivel felmentem a Honvéd üdülőhöz és onnan mentem be 2. és 3. pontért, majd visszafelé a GCREZE pontjait is begyűjtöttem.

Zéboy 2018.04.08 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 
Berián 2018.04.08 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

R-Gyu 2018.02.17 13:46 - Megtaláltam
Egy kiváló túra keretében vidám társasággal a gyönyörű téli Mátrában fél méteres hóban.

IMG_0576 
Kokó 2018.02.17 13:45 - Megtaláltam
Kellemes és sikeres túra eredményeként ezt is remek társaságban találtuk meg.

EmlékműPisztrángos
eltájoló 2017.11.04 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Tényleg jó nagy bolyongás lett belőle, mert a többi közeli multiláda pontjaival egybefűztem a megtalálást. A láda jó állapotban van. Köszi a rejtést.

akosgy 2017.11.04 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Sétáltunk egy laza, 21 km-es kört a novemberi napsütést élvezve. A pontokat fordított sorrendben találtuk meg. Részeiben már megpróbáltam korábban összegyűjtögetni, de mindig vagy elkevertem a jelszórészletet vagy közben megváltozott a láda. :) Most egyben volt a legbiztosabb felkeresni. Köszi.

Stüszi vadász 2017.10.08 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.69
Lásd fkmaster!

fkmaster 2017.10.08 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.27
A Sas-kői kilátás lenyűgöző volt, nagyon köszönjük. Élvezetes volt végigolvasgatni a tanösvény állomásait is, a mocsaras, kőgörgeteges északi oldal szintén tetszett.

Fixis 2017.09.04 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Az első pontot még 2016.09.25-én találtam meg.
A szabadnapot és a kellemes időt kihasználva majdnem egy évre rá megkerestem a többit is. :)

sanzi89 2017.02.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam!

Magasles 2017.01.08 11:40 - Megtaláltam
Idei első mátrai futás eredménye a mínuszokban :)
Nagyon jól esett, jó volt újra hóban is futni

tothadam86 2017.01.08 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk-8)-

Gabó és Zoli 2016.12.31 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Hucul 2016.12.04 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCBOLA_2016124154907.jpgGCBOLA_2016124171040.jpg
dendeocse 2016.10.02 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megvan.

Vincenzo65 2016.10.01 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Nem tudom mi volt a bolyongás? Ma több helyen is megfordultunk 36 km alatt. Nagy bolyongásban ez egy kicsi volt.

kismaczu 2016.08.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Az erdőrezervátumi -séta ,és a Sombokor ládákkal összevont kirándulás.

IMG_20160829_120135IMG_20160829_123023
IMG_20160829_123058IMG_20160829_123131
IMG_20160829_123942IMG_20160829_124801
IMG_20160829_132216IMG_20160829_132237
rokkó 2016.07.30 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Sokáig kerestem, nagyon nehezen lett meg, a helyszínen favágás volt, a láda könnyen veszélybe kerülhet. A túristaúton, a sárga sáv jelzésen milliónyi hangya, szinte végig, lejjebb már óriáshangyák, ilyen hangyainváziót még nem láttunk, mintha egy horrorfilmben lettünk volna. Üdv: Éva és Ani

moTT 2016.07.26 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!
Megvan a láda 3. pontja, csak kitartóan kell kutatni, mert a közvetlen környezetében valóban nemrég favágás történhetett!

Fairy70 2016.07.10 14:00 - Megtaláltam
Kellemes, szép túra, barátokkal, kb. 4 óra alatt jártuk végig kényelmesen, pihenőkkel. A Sas-kőnél pazar panorámában gyönyörködtünk. A Nagy-forrás most épp csak csordogál, rég volt kiadósabb eső. 2-3 éve jártunk erre, akkor még a Kőris-mocsárban is volt víz, most növényzet borítja. Sajnos a ládát mi sem találtuk meg, mi is úgy láttuk, hogy a favágáskor tűnhetett el a helyéről. Kérem, hogy a fotók alapján fogadd el a megtalálást.

[Jóváhagyta: sinus90, 2016.07.10 19:46]

20160710_12241720160710_134609
20160710_14531420160710_123015
fodordav 2016.07.08 15:31 - Megtaláltam
Második nekifutás... 2011-ben a GTT útján haladva, kis letérővel már megtaláltuk, de ezt a jelszó részek rossz sorrendbe írása miatt nem tudtam bejegyezni.
Most ismét itt jártunk, megtaláltuk a középsőt, így a sorrend jó lett.
Nagyon tetszett az út, jó volt visszatérni. Viszont sajnos sehogy sem találtuk a ládát - favágók jártak ott, félő hogy megsemmisült.
A helyről, ahol a GPS alapján kerestük, hamarosan felteszek képeket.
Enikő, Dávid

sinus90 2016.04.15 23:00 - Egyéb
Kedves Krisztián!
1 hónap állt rendelkezésedre, hogy válaszolj mélemre. Sajnos így nem fogadhattam el a jelszó nélküli megtalálásodat!

Dienes Krisztián 2016.03.14 00:00 - Nem találtam meg
Izgalmas túra.

[Elutasította: sinus90, 2016.04.15 23:50]

Pajzsika 2016.03.12 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.91
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2016.03.12 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük.

szlaura 2016.02.06 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
400. ládánk
Mátrai hétvége 2. nap Ádámmal és Shiva kutyussal
Mátraháza - Gcreze1 - gcreze2 - gcbola3 - gcbola2 - gcreze3 - gcbola1 - gcmdel - gcfk 24,3 km
Mátraháza - Kékestető - Mátrafüred - Sástó - Mátraháza
Az utolsó 3,3 km full sötétben, elemlámpával. :)
Köszönjük a rejtést!

MiEgy kidőlt fa gyökere
2.nap 
Cseber 2015.10.25 08:45 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

csbagi 2015.10.25 08:45 - Megtaláltam
Gyöngyösi-mátrai kirándulásunk 2. napján Kékestető környékét jártuk Istvánnal.
A Honvéd üdülőtől indulva, más ládákat is útbaejtve, fordított sorrendben kerestük meg a pontokat. Így volt jó, mert a csúcs az 1. pont volt: csodás volt a kilátás az őszi hegyekre, erdőkre!

Hegedüs Zsuzsa 2015.08.27 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
2014 áprilisban elkezdve, most a második pontot is megkeresve végre befejezve a bolyongás.
Köszi a rejtést.

 
Csaba & családja 2015.05.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Remek időben nagyon jót sétáltam. A ládát nem találtam, de mivel a rejtő is épp erre járt még az útvonal tervezéshez is kaptam segítséget. Köszönöm ezt a remek napot.

Mörren Morcogi Micó 2015.05.08 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Micicilával közösen... Az 1. ponttól gyönyörű a kilátás, a 2. pedig a hangulatával fogott meg minket. Hétköznap révén egy teremtett lélekkel sem találkoztunk. A 3. pontnál épp nem volt meg a jelenlegi láda, viszont megtaláltunk egy régit, amiből már hiányzott ugyan a jelszórészlet, de a rejtő gyorsan segített, amit ezúton is köszönünk.

Micicila 2015.05.08 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Csodás napot töltöttünk a Mátrában. A láda megtalálása kicsit kalandos volt, és ezúton is köszönjük a rejtő kedves segítségét a 3. jelszórészlethez. Gyönyörű helyeken vezet a multi, és még az idővel is szerencsénk volt. Köszönjük.

gzg 2015.05.01 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Köszi a lehetőséget!

Kobe24 2015.05.01 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Köszi a rejtést! :)

vaterlo 2015.04.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Több részletben becserkészve. Köszi a rejtést.

gabortel 2015.03.19 12:04 - Megtaláltam
Tavaszi Mátra-láda-túra.

Piroskaa1 2014.11.02 12:43 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

Riki&tsa 2014.10.25 16:40 - Megtaláltam
Hatalmas túra! Androidos telefon az utolsó pontnál kezdte, mi azonban úgy gondoltuk, hogy az első ládánál vagyunk. Lázasan kerestük az emlékművet, de csak egy szarvast sikerült megtalálni, az is elrohant. Miután végigjártuk az útvonalat és rájöttünk, hogy vissza kell mennünk a kezdőpontra, úgy döntöttünk, hogy délutánra hagyjuk a végét. Szép kilátóhelyek, sok emelkedő. Nekünk tetszett, bár sok volt a jóból. Köszönjük a rejtést!

Bubbantó 2014.09.24 12:30 - Egyéb
Bár a meteorológia már nagy lehűlést jelzett, mégis kellemes, napsütéses időben volt részem. A mai túrám 12 km-re sikeredett, útvonala: Kétestető (GCKeTe+GC3A13) - Saskő (GCBOLA-1+GC4ZDKB) - Erdőrezervátumi séta (GCREZE-3 - GCREZE-2) - Sísánc (GCSANC+GCGR3Z) - sípálya (GC!HZCV) - GCREZE-1 - Naphimnusz park (GCNAPH) - Mátraháza (GC4VZ47)
A saskői com-os láda kivételével mind megvan, hurrá!
Köszönöm a rejtőknek!

A GCBOLA többi pontját majd máskor...

13 2014.08.30 11:47 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

CharlieR 2014.08.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a csodás helyek megismertetését.

lovagias 2014.08.27 00:00 - Megtaláltam
:)

bigbluehun 2014.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Megvan mind. Köszi a csodás leírást és a kalauzolást!

Beatam 2014.08.07 12:18 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!!

helo 2014.07.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.56
A mókus megvolt!

picuresnagyur 2014.07.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
hogy ibolya mit keresett júliusban az erdőben, azt nem tudom :) viszont nagyon sok szépet láttunk, köszi! :)

Varázslajos 2014.07.12 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Röné 2014.07.12 00:00 - Megtaláltam
:)

Attil@ & Réka 2014.07.06 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Elkezdve 2011.04.09-én befejezve 2014.07.06-án :)
Köszönjük a rejtést! Réka & Attil@

golyakr 2014.07.06 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
később

zsolty23 2014.07.05 11:11 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

maxxtro123 2014.07.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszi a rejtést!

golyakr 2014.06.14 14:17 - Egyéb
Kékestetőről indultunk Mátraházára (13.97). Elég bolyongósra sikerült az utunk, két pontot sikerült érintenünk. Az egyik pont a láda volt. Hamar megtalálásra került, de rendkívül leamortizálódott kinézete miatt gyanút fogtam és telefonon felkerestem a rejtőt. Kiderült, hogy mi egy másik dobozt találtunk meg, az eredeti természetesen sokkal jobb állapotban percekre rá már a kezemben volt. A kimaradt pontot egy későbbi alkalommal pótlom.

InstrukciókEgy másik láda pár méteren belül
Visszarejtettem, hátha izé.. valami 
majd_máskor 2014.05.01 14:20 - Megtaláltam
Nagyon jót túráztunk a családdal, gyerekek jól bírták végig. Köszönjük a rejtést.

haywire 2014.04.19 13:20 - Egyéb
Csak a multi 3. pontját kerestük, ez esett a túraútvonalunkra. :)
A többit majd később megkeressük. :)
Köszi, a rejtés rendben van.

 
Kukucsi 2014.01.19 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

petiba 2014.01.19 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

GCBOLA_20140119121134.jpg 
bgabor24 2013.11.02 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2013.10.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92

:)rétihéja 2013.10.23 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Szép helyekre látogattunk el. Köszi

CukiMaCi 2013.10.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szenzációs láda, szenzációs találat, mivel ránksötétedett a Mátra kellős közepén, zseblámpa híján csak a Hold fénye segített hazatalálni. Nagyon igényes rejtés. Külön köszönjük a Kedves rejtőnek az egyéb láda-ajánlásokat, meg az összes segítséget.

Mathias-2120 2013.10.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Kalandos egy túra volt, ugyanis a láda 2. pontja keresése közben ránk sötétedett az erdőben, telefonunk lemerült és kb 2-3 km-re voltunk a szállásunktól, amit így csak a Hold fénye segítségével találtunk meg. Ezzel együtt nagyon tetszett a túra, emlékezetes, maradandó élmény volt! Köszönjük a rejtést és a javaslatokat :)

Jucika első ládája :) 
gyildarefo 2013.10.14 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
A légvonal áldozatai lettünk, avagy egy igazi bolyongás a Mátrában. Kékesről indulva a 2. pont van közelebb, így ott csodálkozva jöttünk rá, hogy nincs emlékmű. Ezután elmentünk a 3. pontra, majd az elsőre. Így is csak 11 km lett, bár 600m szintemelkedéssel. Az idő szuper volt, s főleg a színek... Imádjuk ilyenkor.

Itt kezdődik a bolyongásSéta a színesben
Arthur vörös szőnyegenTurista emlékmű
+Kő
SzínItt lett vége
lacc 2013.09.08 10:43 - Megtaláltam
Ildi és Laci [wapon beküldött szöveg]

totedu 2013.09.07 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Kellemes sétával begyűjtöttem a második és harmadik pontot, az elsőt már egy éve útba ejtettem.

fodorka59 2013.08.17 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Nagyon szép volt az útvonal, már régen szerettem volna ezekre a helyekre eljutni. Korábban csak az első helyen jártam. Nem volt olyan vészesen nehéz, bár sok volt a kő a lábunk alatt. A forrásnál jót ettünk és megízleltük a hideg vizét. Jó lenne a forrásnak is egy szép fatábla, mert már nehezen olvasható. Azt hittem eltévedtünk, mikor a sárga négyzeten jöttünk lefelé a sárga sáv helyett, de mi nem láttunk útjelző táblát. A sárga pötty után már csak a sárga négyzet volt. Végül a Vörösmarty túristaháznál kötöttünk ki, de így is jó volt.

A kék sávon
Az emlékműkilátás a tavakhoz
sötétlápa
A Petőfi-forrásnál
Pisztrángos 
markovicsa 2013.08.15 07:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
08.11-18-ig gyalogosan teljesítettem a kéktúra 2. szakaszát Putnok - Becske szakaszt két túratársammal. Én útközben ládáztam és közel 70 km-el többet mentem mint a túratársaim. A kéktúra könyv szerint a megtett szakasz hossza 195 km, 43 geoláda pontot kerestem. Mivel túratársaim nem ládáztak sokszor csak futva órák múlva értem utol Őket.
A túratársaim még aludtak a Vörösmarty túristaházban én már ahogy világosodott úton voltam. Megbeszélt reggeli időpontra visszatértem négy jelszórészlettel, közel 10 km gyaloglás után.

 
nmárti 2013.08.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Útközben:))Köszi a rejtést!

ozeki 2013.08.11 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jo kis kaland volt! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

 
prodg 2013.08.11 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Goldenbay 2013.08.11 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2013.08.11 14:00 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

bencz és kicsipook 2013.07.31 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltuk!

kobcikrajci 2013.07.28 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Hőségnapi hűsölés a magasban. A barangolás két részletre szakadt, mert más ládákat is útba ejtettem. Kellemes, nyugodt helyszíneken vezet végig, szerencsére tömeg sehol sem volt.

Gyombi 2013.07.23 14:39 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

joco12589 2013.07.21 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Köszi a rejtést! Szép napos időben levadászva. :)

fgabor007 2013.07.05 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.48
A síremléktől nem fordultunk vissza, hanem a Disznó-kő felé mentünk le körbe. Nagyon szép útvonal. Köszi a rejtést.

jjoska 2013.05.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Kellemes sétával.

JAck:66: 2013.03.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
830, megérett a meggy.

hollozso 2012.12.31 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

csillagt 2012.12.31 13:36 - Megtaláltam
Szilveszteri bóklászásunk során felkutatva. Helyenként korcsolyapályára hasonlított az ösvény, annyira lefagyott a letaposott/megolvadt hó. Kékesről indulva a Kék sáv-on a az #1 pont volt az első. (Érdemes pár méterrel tovább menni - a kilátás megéri.) Majd a #2-es pont következett, ahol találkoztunk kétbakancsos párossal - bár ez csak később derült ki. :) Egy nagy esés és egy kis pihenő után visszakapaszkodtunk Gabi haláláig, onnan pedig a Sárga kereszt-en GCREZE-2 és -3, majd a GCBOLA-3 a ládával. Visszafelé emberes volt a kapaszkodó...

A ládában itt is jócskán volt lom. Lidl blokk, bob pálya nyugta, 2009-es kártyanaptár?

Erzsébet-szikla
Sas-kői emlékmű
A távolban egy... Bükk
Petőfi-forrás 
kétbakancsos 2012.12.31 09:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Kellemes pihenőhelyre találtunk a Pisztrángos tónál. Köszönjük a rejtést!
BUÉK!

A PisztrángosJégoszlop a Nagy forrásnál
diego 2012.12.08 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.80
Nagyon szuper hó volt fönt. 15-20cm egész úton. A pontok szuper jól vannak kivitelezve, hogy még ekkora hóban is gond nélkül meglett. Karöltve a GCREZE ládával, így egyéni sorrendben csipkedtem fel a pontokat. a 3. ponthoz brutál volt mind a lefelé, mind a felfelé menet a sárgán. Lefelé egy botlás után egyszerűen s**re estem, és így folytattam lefelé. Egy merész ugrató is volt benne, ott talpra kerültem, de a hó alatt lévő kőben megbotlottam, így előre tovább. Egy másik kő állított meg a sípcsontomnál. Kb összepisiltem magam, de a lényeg, hogy meglett a láda. Visszafelé az nem volt semmi. 400m-en 80m szintkülönbség 20cm hóban, amit előtte lecsúszkáltam :-)

Maci és Honey 2012.10.21 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltuk.

melinya 2012.10.21 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Bolyongtunk :-)

Ötvös család 2012.10.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
GCREZE-vel összekötve.

Hey-ho 2012.09.30 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.52
GCBOLA és GCREZE pontjai egy igazi mátrai bolyongással egybekötve.
Köszönjük a rejtést!

 
EndreiTeam 2012.09.29 11:49 - Megtaláltam
Köszönjük!

carmin 2012.09.08 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
A mai mátrai bolyongásunknak ez a ládika adta a fő útirányt. Tetszett, köszönjük a rejtést.

norbimoncsi 2012.08.29 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Megvan. Több láda pontjaival összekombinált vadászat keretében. Köszi a rejtést!

hanola 2012.08.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Nos, ezt a multit több részletben sikerült begyűjteni. (Bár könnyebbnek nem mondanám, mintha egyszerre tudtam volna le, de így 3-szoros élményt adott...)

1. pont: 2011. okt. 31. 13:40
Kékes - (KS) - Sas-kő - Kékes (Csabiékkal)
Igen gyönyörű a panoráma a Sas-kőről! (Tériszonyosoknak csak óvatosan...) :-)

2. pont: 2012. aug. 28. 14:15
Kékes - (KS Sas-kő felé) - (K+) - Gabi halála - (K+) - Petőfi-forrás - (K+) - Gabi halála - (S+) - (északi sípálya) - Kékes (egyedül)
A kőfolyás a Sötét-lápa közelében és a láda környéke is gyönyörű szép (karbantartott, ideális piknikezőhely! A Petőfi-forrás valóban bővizű. Jó néhány nagy kidőlt fát láttam, főleg az S+ úton. Az S+ és az északi sípálya összekötését igazán megoldhatták volna, mert sem jelzést, sem összekötő utat nem láttam (mentem kb. toronyiránt...). Visszafelé tehát rövidítettem, de tény, hogy nagyon meredek az északi sípálya. Gratulálok annak, aki ennek a meredeknek a végén a sílécen meg tud állni a csúszást követően. Ez a túra elég jó tempóval haladva is 2,5-3 órás volt.

3. pont: 2012. aug. 07. 19:00
Honvéd üdülő - (S) - láda - Honvéd üdülő (Szandiékkal)
Egy kis eltévedés után viszonylag könnyű találat. Nem volt jelezve az elején, hol kanyarodik el balra a turistaút...

Köszönöm a rejtést!

sosi 2012.08.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
már többször jártunk az ellenőrző pontokon (leginkább télen), de akkor még nem létezett a multi

csipet_csapat 2012.08.21 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Összefésülve GCSANC és GCREZE-vel. Az első pont volt a legszebb. A ládától meg csak éppen le kellett ereszkedni, és már otthon is voltunk - a Honvédüdülőben:)
Köszönjük.

Indulás.
Megérkeztünk.
ark03 2012.07.31 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Parádóhuta - Kékes - Parádóhuta túra közben érintettük a pontokat. Kicsit talán túl meleg volt túrázáshoz, de így is élveztük. Az emlékműtől a kilátás fantasztikus! Köszönöm a rejtést!

Topolya 2012.07.29 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

ottgyuri 2012.07.24 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Megtaláltuk!

Évi&Zoli 2012.07.22 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
A két multi pontjai egy délutáni túra keretében!
Köszönjük!

Azazello 2012.07.21 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Mátrai hosszú hétvége alatt.

Vgyuri 2012.07.14 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Egyszer fent (GCreze), egyszer lent. (GCbola) Végül majdnem az aznapi kiindulópontra értünk vissza, de előbb még kajáltunk a Pisztrángos tónál. Merthogy "Van egy kék tó a fák alatt, ha belemegyek lehűti a lábamat..."

Később a mocsarat is megúsztam. Köszönöm a rejtést!

cila 2012.06.18 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Busszal feljöttünk a Kékestetőre, GCBOLA-t GCREZE-vel összekötve szép körtúrát tettünk, majd GCMDEL pontjait begyűjtve tértünk vissza Mátrafüredre, szállásunkra. Gyönyörű helyeken jártunk, köszönjük a rejtést. Turbánliliomot is láttunk.

pczinder 2012.05.27 07:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

G&V 2012.05.20 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
A Viktória rétről indulva és oda vissza érkezve kerestük meg a GCREZE és a GCBOLA láda pontjait. A körséta nem volt hosszú, de a nagy szintemelkedés miatt nem volt könnyű sem. :) Nagyon jó mind a két láda, nagyon szép útvonalat mutat meg.
Gyönyörű a kilátás a Disznó-kőtől és a Sas-kőtől is.
Köszönjük a rejtést!

 
G&V 2012.05.20 14:30 - Egyéb
Még pár kép. :)

 
KataJani 2012.05.20 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Pontok: 1. 10:45, 2. 11:40, 3. 13:10.

picinyuszi64 2012.05.20 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam

Csergina 2012.05.20 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

hurinoemi 2012.05.20 12:39 - Megtaláltam
Zerge túra során több ládapontot is érintettünk. Nagyon változatos helyszínek, köszönöm a túravezetést Zerginek és a Multiláda összeállítását a rejtőknek.

Az emlékműnélPanoráma a Mátra keleti részére
ésKata 2012.05.20 12:39 - Megtaláltam
A ZÖLDSPORT Egyesülettel.

Zergi 2012.05.20 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Fogtam!
Hatvanból kerekeztünk Nagygomboson át földúton - Nagy-hegy - Petőfibánya (Kerék söröző után emberes emelkedő) - Rózsaszentmárton (két láda) - Szücsi (finom bor és gyereknapi műsor) - Gyöngyöspatán föl a várba, majd megint bicótolós emelkedőn - Juhászház - szépen legurulva Gyöngyöstarján - Gyöngyös - Gyöngyössolymos - Lajosháza útvonalon. Ott sátraztunk, majd hajnalban Útépítők forrása. Aztán gyalogos túra ládázással a Kékesről indulva Mátrafüredig.

Esteban62 2012.05.20 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Végigjártam.

Blue Mali 2012.05.13 12:55 - Megtaláltam
Megvan, részletek később...

Aleph & Rita 2012.05.13 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Mai 24 km-es mátrai bolyongásunkon megleltük. Köszönjük a lehetőséget!

marsoka 2012.05.09 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Nyugdíjas túrán jártunk erre nagy örömünkre 17-en.

luviktor 2012.04.30 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Két részletben: egyrészt a GCTT3 túra keretein belül, másrészt saját Kontra-Mátra-bérc keresésünk közben. De egyszer szeretnénk majd végigjárni az elejétől a végéig, vagyis inkább a végétől az elejéig, hogy a sárga jelzésen is felmenjünk Kékesre. Az 1-es pont különösen lenyűgöző. Köszi a rejtést.

szjuli 2012.04.30 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Még egy évvel ezelőtt kerestük meg a 2. és 3. pontját, a GCTT alkalmával. A Pisztrángos-tó ellenőrző pont volt, a ládához pedig a túra után mentünk el. De az első pontját csak a mai Kontra Mátrabérc túránk alatt szedtük össze. Ez volt a legjobb része a ládának. Ettől az emlékműtől valami gyönyörű kilátás nyílik mindenfelé, méltó helyre sikerült állítani. A mai szép időben, a már lefelé bukó napfényben talán még szebb volt a panoráma. Köszönjük a lehetőséget!

Schall 2012.04.20 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Köszi a rejtést!

L'Ádiika 2012.04.20 14:20 - Megtaláltam
Köszi a túrát! Nagyon jó volt! :)

pideryus 2012.04.20 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megtaláltuk, köszönjük!
Rengeteg feldőlt fát láttunk.

Mátrai ládázás Adiikaval és Schallal 8/18

zoltan0608 2012.04.13 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Első ládakeresésem, szép elrejtés volt.

bohrmann 2012.03.16 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Nem sikerült ugyan egyetlen túra alkalmával teljesíteni, de ez mit sem rontott az élményen.

GSdriver 2011.12.18 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
GCREZE-vel szimultán, az "adósságtörlesztés" jegyében. Szép túra, érdekes pontok és ebben a multiban még számolni sem kellett. Juhúú! :)))

Tél, hó, napsütésSzép, új táblák a Kőris-mocsárnál
Szép, új táblák a Kőris-mocsárnál"Közel a láda" útjelzőtábla ma
SzantoA 2011.11.13 12:30 - Megtaláltam
OK

ghostspike 2011.11.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megvan

Szilaj család 2011.10.30 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
A láda 2. és 3. jelszórészletét még augusztusban megkerestük, mára csak az emlékmű maradt.

Csizmások 2011.10.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Augusztusban 2. és 3.pont Mátraházáról becserkészve. Most az első pont Kékesről kicsit fázósan, de a Mátra most is csodálatos! Köszönjük!

Mira 2011.10.28 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.33
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Mátra szürkítés projekt 3. része, ahol is bolyongtunk a Mátrában, "megkóstoltuk" az abasári rizliget, majd végül bevettük a Kopasz-hegyet.
Ízelítő a túránkból a Youtube-on

Érdekes volt most őszi köntösben látni a tavaszi TT egy szakaszát.

 
Hz 2011.10.28 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.23
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Gyalogos kupa: 20.4 km

Útközben 
Cirrus79 2011.09.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Meglett, köszi a rejtést. Jót kirándultunk Sucu&Noémivel :)

Shootzu 2011.09.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megtaláltuk. Jó kis túra volt. Rengeteg kidőlt fa keresztezte az utat. Köszönjük a rejtést.

povyagi 2011.09.18 15:40 - Megtaláltam
Egy szulinapi buli masnapjan tett rovidebb kirandulas alkalmaval kerestuk meg. Lattam vaddisznocsoportot, harom egyeddel. :)

Mathau 2011.09.18 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.31
Nem éppen az ajánlott útvonalon, de azért csak összehoztuk. Jó kis séta volt!

 
macikupac 2011.08.28 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Mátrai bolyongás 4.

Otthon sokat törtem a fejem, hogy ezt a két, Kékestető környéki Sinus90 multit, hogyan tudnám a legoptimálisabb úton egybegyúrni. Végül a BOLA-1, BOLA-2, REZE-3, REZE-2, BOLA-3, REZE-1 sorrendet találtam ki magamnak. A helyszínen még az is megfordult a fejemben, hogy ezen multi első pontjához nem megyek el, mert az ottani jelszórészletet már jóval korábban lefotóztam (akkor még ez a multi nem létezett), de végül úgy döntöttem, hogy az időmbe belefér. Utoljára 2 éve télen jártam itt. Akkor innen felfelé a Kékesre mentünk és nagyjából itt bukkantunk elő a ködtengerből. Most ez nem fenyegetett. Észak felé volt némi panoráma, bár a párásság korlátozta azt. Gabi halálánál még csak felfelé jöttem korábban. Ezúttal lefelé is volt hozzá szerencsém. A Pisztrángos-tónál sok piknikezővel találkoztam, így lőttek annak, hogy leülök az egyik pihenőhöz és csendben ebédelek, hallgatva a madarakat és az erdő zaját. Inkább a Petőfi-forráshoz telepedtem le. Teli hassal másztam vissza Gabi halálához - megszakítva egy időre ezt a multit - és az Erdőrezervátumon átgyalogolva jutottam el a harmadik pont közelébe. Bár ezáltal kimaradt a Kőris-mocsár, azért azt már láttam korábban. Viszont ezen az úton gyalogolva megismertem néhány igen jó kilátópontot a S+ jelzés mentén. Azt tudtam, hogy a Sombokor emelkedőjéből/lejtőjéből (S-/S+ elágazás a Kékestől Ny-ra) bőven sok egy év alatt egy is. Pláne, ha valaki úgy dönt, hogy oda-vissza megjárja szűk 20 perc alatt. De ez volt a legésszerűbbnek tűnő választásom, ha minél rövidebb idő alatt és felesleges kilométerek nélkül akartam megoldani a feladatot. Nem volt egyszerű a mutatvány, de sikerült. A láda előtt nagyon kemény állapotok uralkodnak: össze-vissza dőlt fák szerte-szét. Bőven jutott a turistautakra is. Sőt, az irányjelzőtáblát sem kímélték. A ládánál már bőven jó a helyzet, így nem vacilláltam sokáig: gyors log és fotó, majd fel azon az úton, amin lejönni sem egyszerű. Macek kísért a mai utamon.

 
tiktak 2011.08.18 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Mai 2. ládánk.
Bár már aug.16-án levadásztuk GCBOLA 2. és 3. ponjtjait, csak most jött el az idő az elsőre. Pazar kilátás, szép hely.

Macusa 2011.08.14 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Mivel a közelben nyaraltunk, mi is bolyongtunk..... (Szuper)

Barát... 
Puzzle Apartman Gyula 2011.08.09 13:30 - Megtaláltam
.

csp187 2011.08.06 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
DONE!!!

efgtt 2011.08.04 17:00 - Megtaláltam
Szép helyek, jó túra.Kösz.

Bróthág 2011.08.04 00:00 - Megtaláltam
Megvan

karalabee 2011.07.31 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
:]

cactus 2011.07.31 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.25
Ma sikerült megkeresnem a ládát is, a többi pontot egy korábbi túra alatt kerestem meg. A pár héttel ezelőtti vihar nagy pusztítást végzett a fák között.
Köszönöm a rejtést!

FákFák
FákFák
FákFák
Fák 
Reni&Zali 2011.07.18 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Zseniális túrázás a Mátrában, könnyen követhető, szépséges útvonalak, szóval zseniális, na. :)
Nagy vagányan Mátraházáról mentünk neki a hegynek (piros + jelzésen), gondoltuk, mi az nekünk, egy kis Kékes chsz... mert bár tudtuk, hogy az ott 1014 méter, de mi nagyon kemények vagyunk. A kedves kis sétaként induló ösvényen a tetőig számtalanszor sanszos volt, hogy kiköpjük a tüdőnket, de ezért kemények vagyunk. És tényleg, mert túléltük, és utána levadásztuk a GCKeTe-t, és aztán ezt a ládát, és mindennek bemelegítéseként a GCNAPH-val kezdtünk. 3 láda egy napon, nem akármilyen magasságokban! Kemények vagyunk, vagy kemények vagyunk? :D

dessew 2011.07.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.64
GCREZE-vel kombináltuk mátrai túra során Kekszessütivel. A ládákat/pontokat nem pontosan sorrendben vettük, hanem azok helyét térképre vetítve választottunk útvonalat. Szép körtúra kerekedett belőle, Mátraházai indulással. A célban megkóstoltuk a palacsintát, nagyon finom! :-)

DolF 2011.07.16 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Köszönjük a rejtést, csodálatos volt. A GCREZE és ez a láda együtt tényleg egy hatalmas bolyongás volt a Mátrában. A 3. pont felé figyelni kell, hogy a sárga pöttyön folytassátok az utat, mert mi figyelmen kívül hagytuk és emiatt elég nagy kitérőt tettünk.

 
Toti 2011.07.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
A ládasorozat 1. és 2. pontját már a GCtt03 Teljesítménytúrán felkerestük mivel az útvonalak nagyrészt megegyeztek. Nagyon szép, izmot és tüdőt egyaránt megmozgató túrában volt részünk. A fenti pontoktól gyönyörű a kilátás, de ez nem meglepő az ország tetején. Ma becserkésztük a maradék 3. pontot is. Sok vad mozgolódott az erdőben a láda környékén.
Alexa, Toti

csg69 2011.07.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Szuper multiláda, köszönet érte :)

vaslemez 2011.06.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Hiper-szuper jó kis túra, a GCREZE folytatásaként. Honvédülőtől indulva és ide érkezve. Maga a láda az erdei tornapálya 7. állomásától mindössze néhány lépés. Az 1. pont nagyon pazar. Itt tájfutókkal is találkoztunk, akik természetesen lazán futottak felfelé, miközben mi már csak kopoltyúkkal lélegeztünk.

Mókus az ablakbanHonvédüdülő
Még mindig az üdülőÉs persze ez is az üdülő
Discover 2011.06.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
A végponton a panoráma egyszerűen csodálatos volt.
Köszönöm a rejtést!

88pebo88 2011.06.17 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Nagyon jó kis túra, remek túraötletet adott nekünk.

vitibi 2011.06.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Kellemes sétaúton...

Lacipap 2011.06.06 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Megtaláltam!!
Nos ez a mai nap egy " sinus 90-es " nap. ( No meg mártai is. )
Nagyon jó időben indultam, az új láda felkutatására, bár az idő-járásjelentés nem kecsegtetett valami remekkel. Igyekeztem összefűzni a GCBOLA ládát és az új GCREZE ládát, sikerrel. Itt ott kicsit esett, néhol megfenyegettek az égiek, de aztán nagyobb zuhé nélkül megúsztam.
Az egész nagyon jó volt. Köszönöm az elrejtőnek ezeket a szép utakat!!

5N 2011.06.05 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Ma végig Ancs nyomában jártunk,de ennél a ládánál össze is futottunk.Az emlékművet ismertem egy régebbi Kékestető-Sirok OKT-ról.A forrás új volt.A ládánál pedig már nagyon esett az eső,de nem akartuk itt hagyni.
Gyalogos kupa: 15.4 km

Ancs 2011.06.05 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Mátraházáról irány a Kékestető, majd jött a Bolyongás.
Gabi halálát megsirattuk, a Forrást megízleltük, a Pisztrángosnál megpihentünk, a Mocsarat szinte nem is láttuk.
A végládánál hosszas égzengés után megérkezett az eső, de csak az utolsó 300m-en áztunk el.
Köszi

Gyalogos kupa:14.5km

sztyopa13 a páratlan páros 2011.05.21 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Csak meglett!Először a zuhogó eső,csattogó villámlás egész Gyöngyöspatáig kergetett.Az ottani láda begyűjtése után,másodszorra nekiduráltuk magunkat Kékestető felől.Szép út volt.Köszönjük a lehetőséget.

cziho 2011.05.14 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szép túra volt, köszönjük!

R&R 2011.04.29 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megtaláltuk!

Köszi

MikiCache 2011.04.24 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Kitűnő túra a Mátrában, nagyon kellemes társaságban.
Köszönjük a célpontokat.
Anikó, Cafi, Miki és Dani

álomfogók 2011.04.23 16:00 - Megtaláltam
Húsvét környékén a Mátrát szoktuk járni. Ez idén csak Nagyszombaton sikeredett, de legalább olyan helyeken fordultunk meg, amerre korábban még nem. Köszönjük a "túravezetést".

don10178 2011.04.19 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megvan,köszönjük!!
Teljes döbbenettel vettük tudomásul,hogy az üdülö mögött egy szebb napokat is megélt "gyakorló terep" és focipálya is van!Szégyen,nem szégyen,de itt lakok 20 km-re és nem is tudtam erröl a helyröl,ezért is nagyon köszönöm,hogy megmutattad ezt a helyet.Odafelé menet muflon csapat rohanására lettünk figyelmesek,ez külön öröm volt.Nagyon tetszett minden!

A nagy tornász:zsuzsoárulkodó múlt
A gallyak között az egykori siugró sánctorna vége
Kékestetö 
vakond87 2011.04.16 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
A ládát három részletben találtam meg. Az első pontot még egy márciusi kékezés közben, a második pontot a GCTT03-on, a harmadik pontot pedig a Mátrabérc TT-n vadásztam le. Köszönöm a rejtést!

Gyalogos kupa: 54 km

*Vica* 2011.04.09 18:20 - Megtaláltam
III. GC Teljesítménytúra közben/után.

 
jana.hu 2011.04.09 18:20 - Megtaláltam
[Köszi!] [wapon beküldött szöveg]

III. Geocaching Teljesítménytúra közben!

2 pont a túra közben 1 pont utána :)

Pet 2011.04.09 18:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
TT közben és után.

Bubuka 2011.04.09 18:14 - Megtaláltam
A GCTT03 alatt és után.

zalajaro 2011.04.09 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.80
Lesétáltuk.

rimano 2011.04.09 17:17 - Megtaláltam
Teljesítménytúra keretében, útban hazafelé meglett a 3. pont is. A&N&Zs&Zs

szirteyzsu 2011.04.09 16:15 - Megtaláltam
GCTT03 közben/után.

bferi 2011.04.09 16:15 - Megtaláltam
GCTT03 közben/után.

kivancsifancsi 2011.04.09 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Mátrai hétvége: 14/17

Az 1. és 2. pontot GCTT03 közben a 3. pontot a túra után találtam meg. Szép helyeket mutat meg, nekem az 1. pont tetszett különösen. Köszönjük.

pbzs 2011.04.09 14:59 - Megtaláltam
OK.

anettnori 2011.04.09 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

GCTT03 közben és után.
A rövid távon először a 2. pont esett útba. A tónál pihentünk egy kicsit, addig is volt idő megszerezni a szükséges jelszó részletet.
A sötétlápa meredek kaptatóján az elágazóban a többiek pihegtek egy jót, a gyerekek fürödtek, hemperegtek a rengeteg levélben. Én meg elballagtam az 1. ponthoz a jelszó részletért. Az egyik legszebb panoráma fogadott út közben! Még soha nem jártam erre, de nagyon örülök, hogy most láthattam a tájat innen is.
A túra végeztével a többiek eszegettek, én meg becserkésztem az utolsó (leírás szerint 3.) hiányzó pontot. Nem is kellett keresgélnem, egy pesti kesserpáros éppen logolt, a kutyusuk meg fáradtan figyelte őket. Így nekem már csak a visszarejtés "nehéz" feladata maradt. Egy darabig közösen jöttünk visszafelé, aztán nekem kissé sietnem kellett, így elváltunk egymástól.
Összességében nagyon jó a multi, szép helyeket mutat meg. Amit sajnálok, hogy nem a rejtő eredeti szándéka szerint "bolyongtunk" a Mátrában, hanem a rövidtávnak megfelelően.
Köszönet, tetszett!

Tikis 2011.04.09 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.72
GCTT03 kereteben

kectam 2011.04.09 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
racz.tibi-vel a GCTT03 keretében

racz.tibi 2011.04.09 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
A ládát a GCTT03 alatt kectam-mal és a feleségével jártuk végig! Köszi!

Bluedog 2011.04.09 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. (GCTT03)

Bajuszcica 2011.04.09 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
TT03 közben, kis kitérővel. A ládából én vettem ki az utolsó ajándékot, köszönöm! Valódi bolyongás volt, csak gyorsan kellett teljesíteni, szerencsére Csigabiga és Radpeter megvárt minket, így minden pecsétet begyűjtöttünk, a rövidtávon :) Köszönjük a rejtést :D

 
dzsinszka 2011.04.09 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Köszönöm a rejtést!

Zoltanus 2011.04.09 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
A TT alatt rohammunkában Dzsinszkával és Bajuszcicával.
Szinte állandó futás az ellenőrzőpont és a multi koo.i között. :)
Köszönöm a rejtést!

A láda környezetePisztrángos tó
Dzsinszka az egyik pontnál 
Mihul 2011.04.09 12:40 - Megtaláltam
tt03-mal

safc 2011.04.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Nagyon tetszett, különösen a gerinc az emlékmű felé.

donkardos 2011.04.09 12:00 - Megtaláltam
GCTT03 közben.

izsolt 2011.04.09 11:45 - Megtaláltam
gctt során (rövid táv) tértünk ki
megérte :-)
köszönjük!

Gyalogos kupa: 13,0 km

Dóri és a macska 2011.04.09 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk a túra közben.

Evetke 2011.04.09 11:43 - Megtaláltam
GCTT03 közben.

Rife + KisRife 2011.04.09 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
GCTT03 közben

Anikó77 2011.04.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megvan GCTT03 közben!

NaSza 2011.04.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
megvan :-)

peterpan 2011.04.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Már a megjelenése előtt (!) figyeltem ezt a ládát. Nézegettem, hogy mikor, meg hogyan tudnám teljesíteni. Kis túlzással a TT03-at is azért vállaltam be, hogy végre megnézhessem az északi oldal kőtengerét, amiről Sinus90 rengeteget mesélt. Nem hiába járt ő annyit a Mátrába, szerintem értékes multit rakott össze a sok év, és a még több kilométer tapasztalatából.
A végládát hagytam levezetésként a végére, a teljesített GCTT03 jóleső érzésével kényelmesen sétáltam el érte. Meglepő volt az erdő mélyén a felhagyott tornapálya, aminek a 7-es állomásának a közelében lapul a ládikó.

banyóka 2011.04.09 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
A harmadik pontot még nevezés előtt, a másik két pontot geocaching teljesítménytúra közben találtuk meg. A legjobban az első pont tetszett. Nagyon szép volt a kilátás, egyértelműen a legszebb a túra alatt, csak az erős szél miatt nem sokáig gyönyörködtünk benne, a gerincen kisétálva többször is azt hittem lefúj minket a szél. Egy-két nagy szikla árnyékában viszont nagyon jó idő volt, ahogy odasütött a Nap.

Fazék 2011.04.09 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.27
A ládát még a nevezés előtt becserkésztük a fiammal, a virtuális pontokat pedig túra közben. Az emlékműnél nagggyon komoly szél fújt. Szép helyeket mutatnak meg a pontok, köszönjük.

szipeti 2011.04.09 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
ok

Jig$aw 2011.04.09 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.03
Ok. 109.

fcsaba 2011.04.09 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
TT03 során a pontok levadászva, Norbival. Olyan nagy szél volt, hogy az emlékműnél kifújta a papírokat a kezemből!
Köszönöm a rejtést!

MukiJames 2011.04.09 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
TT kozben kerestuk fel mindharom pontot - forditott sorrendben.

Az elso es a harmadik pontert kellett egy kis kiterot tenni, de a szintidovel ugysem foglalkoztunk. A tobbieknek eleg volt a kitero a ladaert, az emlekmuhoz nem jottek el, igy egyedul mentem el megnezni a szuper kilatast. A szel majd' lefujt a kerincrol, de azert megerte :)

Nagy forgalom volt, sokan dontottek hozzam hasonloan amellett, hogy egy kis kiterot iktatnak a versenytavba. Innen aztan lehetett felmaszni a Kekesre.

Erika, Muki, Anita es Maja

Hajo 2011.04.09 09:33 - Megtaláltam
GCTT03 közben kerestem meg.
Nagyon szép hely! Az egyedüli igazi kilátás volt a túra során.

Gyalogos kupa: 26,1 km

Áron csapata 2011.04.09 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
GCTT03 közben...

benist 2011.04.09 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.10
A gctto3 során kisebb-nagyobb kitérőkkel 3-2-1 sorrendben. Az útvonal is tetszett, de az 1. pont kilátását még sokáig csodáltam volna, ha nincs viharos szél és szintidő.

Dr.Lada 2011.04.09 08:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Log, képek később.

Robogo 2011.04.09 08:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Mátrai III. Geocaching Teljesítménytúra alatt kerestük fel csoportosan a ládát.
Köszönöm a rejtést!

LCSOKA 2011.04.09 08:51 - Megtaláltam
Ha már multi, nem fért volna el még két doboz a leolvasandó táblák körül?

usakal 2011.04.09 08:25 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 69,4 km

Természetesen a második ponton nem azt írtam fel amit kellett, és Nanuk se emlékezett arra mi volt a baloldali táblán. Kis segítséggel azért összejött.
k*vica*

Gubirobi 2011.04.09 08:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.24
GCTT3 közben többekkel megtalálva!
A ládát keresni sem kellett, mivel egy lelkes kis csapat épp logolt megérkezésünkkor. A logok alapján elég nagy volt a láda forgalma!:)
A szél kivételével kellemes időben és remek társaságban gyűjtöttük be a pontokat. Szép helyeket kereshettünk fel!
Köszönöm a rejtést!
Gyalogos kupa: 23,6 km.

tracklogomjutalom a nap végén
logommocsár
vadászatemléktábla
utak 
SirLes 2011.04.09 08:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.17
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
GCTT03 közben kerestem meg. Megérték a kis kitérők.

12
3 
Togo 2011.04.09 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
A GCTT03 közben kerestem meg.

ssophie 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
később

adams 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
később

zsorika 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
Köszi :)

Pogacsa1 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
GTT 3 keretében. Köszi a rejtést!

poison 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

yamael66 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.13
tt03 kozben. koszonom a rejtest

höri 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam
Megrágva [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2011.04.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Geo-TT közben - gyönyörű tájakon, itt-ott oxigénhiányos állapotban :)
2 pontján már TOBU kapcsán is jártam - és ha arra a túrára visszagondolok, ez a mai "kishalál" csak sétagaloppnak tűnik :)))

Köszönöm a rejtést

Útban Gabi halálához...Szegény Gabi...
Szegény mi - ja, ők :)2 2 között
2. ponttól a 2. ellenőrzőpont...2 kedves rész-táv-túratárs :)
Soko 2011.04.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
A III. GC Teljesíménytúra elött és közben. Köszi a rejtést.

befi 2011.04.08 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
A dátum, a logfüzetbe beírás dátuma, az 1 és 2 pontot a gctt03-n olvastuk le.

Shakespir 2011.04.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megvan!
Szép tavaszi kirándulás. :)

R.Guszty 2011.02.13 08:51 - Megtaláltam
GCTT03 közben

tibbi 2011.02.08 16:00 - Megtaláltam
Hosszú idő után az első komolyabb túránk volt, egy gyenge 10 km-es úton. 3-2-1 sorrendben találtuk meg a pontokat, és még éppen sötétedés előtt sikerült visszaérnünk a szállásra. Köszönjük a lehetőséget!

geooszi 2011.01.29 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Két részletben gyűjtöttem be a pontokat. A ládát még tavaly, az első és második pontot pedig most Téli Mátra XL közben némi kitérővel gyönyörű időben.

ironman 2011.01.29 14:10 - Megtaláltam
Téli Mátra túrán tett kitérőkkel! A láda füzetkéje rövidesen betelik! S jó lenne vinni egy szélesebb szájú mikroládát is.

Klári 2011.01.29 14:10 - Megtaláltam
A Téli Mátra túrába tettünk két kis kitérőt. Aztán másnap a Vörösmarty turistaháztól megint tettünk egy kis kört, ezúttal a csak a láda pontjait jártuk végig! Megérte, láttuk a Magas-Tátrát!

BatkaMano 2011.01.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.29
Szeles, hideg, napos időben.
THX

Garfield13 2010.12.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Kicsit nehéz volt a jeges havon eljutni az emlékműhöz, de sikerült. :)
dzoli1 és a kutyák nélkül nem ment volna!

dzoli1 2010.12.11 16:00 - Megtaláltam
Szép télies időben Garfield13-mal és a kutyákkal.

becko 2010.11.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.72
A mikroláda szája sokkal kisebb az átmérőjéhez képest, ezért nehéz kivenni belőle a füzetet.
Kicsit (nagyon) tartottam a friss havas kereséstől.
Mivel GPS nélkül játszom, ezért mindig igénybe vettem az előző kesserek által kitaposott ösvény adta könnyebbséget. Ezt a könnyítést most -a Mátrában- befedte 10-15cm hó.
Ezen a hétvégén 8 ládát ástam ki a szűz hóból, ez az eredményesség engem is meglepett.

túráZoo 2010.11.20 00:00 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük!

Borongolás a Mátrában 
L@zy 2010.11.13 15:17 - Megtaláltam
Pest megyei piros 55 TT után Zoéval, aki a célba jött értem. [wapon beküldött szöveg]TT03 bejárása közben, Atibati, Scele, Paco társaságában, Kíra és Zoé kiséretében.

scele 2010.11.13 15:17 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Paco 2010.11.13 15:17 - Megtaláltam
Ez is megvan, még sincs este! Köszönöm a rejtést. [wapon beküldött szöveg]

berkyék 2010.11.04 16:00 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!

Jászextrém 2010.11.03 11:12 - Megtaláltam
ok

Zsiráf 2010.11.01 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.15
Gyalogos kupa: 30,6km

Én is jártam a TotalBrutál alkalmából erre... 3-2-1 sorrendben jártam végig, Gabi halála kemény volt, pláne mert én nem haltam meg félúton, hanem túléltem... A világháborúban meghalt turisták emlékművénél mécsesek égtek...

N.Zs. 2010.10.23 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Fordított sorrendben teljesítettük. A Honvéd üdülő előtti parkolóban álltunk meg. A láda gyorsan meglett. A következő pont felé mentünk, mikor a GPS kiírta, hogy Kőris m. Ezek után lezajló jelenet:
Zs: nézzünk már utána mi ez...
Papírt elő (nem készültünk előre) Kőris mocsár, de hol van itt mocsár? (ősz-vastag levélszőnyeg)
Anti: Itt mindenhol. Pl. ahol szép zöld...
Zs: lefényképezem, katt. Visszalépek, bokáig süllyedek, tényleg itt a mocsár...
Jó kezdet. Gabi halálánál fölmentünk a szikla tetejére, ott ebédeltünk. A kékig nem találkoztunk emberekkel. Az emlékműtől még fölmentünk a Kékesre, majd vissza a sípályán. Összesen 4 óra alatt (3ó menet, 1ó állás) és 11,3km-t mentünk. Jó kör volt. Köszönjük.

rejtekfaeligazító
Kőris m.patak az avar alatt
kifordult
itt ebédeltünk
torpny-kereszt
emlékműjó szinek
 
Attibati 2010.10.09 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Átautózva a Mátrán először a GCKAZS ládámat cseréltük ki, majd visszatérve Mátraházára fordított sorrendben jártuk be a pontokat. Az erdő - különösen a magasabb régiókban - már szépen rozsdásodik. Az útvonal végig jó minőségű turistaúton vezet, sárral alig találkoztunk. A Pisztrángos tó után következett a sokszor, több irányból is megtett K+ jelzés. A túra legszebb pontja az emlékmű volt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a sárguló erdőkre. Végül még felmásztunk a Kékesre is, majd a sípályán ereszkedtünk vissza az autóhoz.

 
zsorzs 2010.10.03 13:20 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

keva 2010.10.03 13:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

baranyaifiú 2010.10.02 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.51
Köszönöm ezt a szép túrát!

farkasék 2010.09.11 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kl 2010.09.04 11:21 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2010.09.04 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.35
KMB részekén iktattuk be a multit. Köszi a lehetőséget!

brekeke 2010.08.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
ok.
Szép és tartalmas túra.

Rudi Team 2010.08.14 13:15 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2010.08.11 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
Jó nagy séta szép látnivalókkal.
Köszi a rejtést

herrbert74 2010.08.10 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Tetszett nagyon. KAR!
Évi és Herrbert

Sötét-lápa nyergeEzt félrerakom
Kilátás a Sötét-Lápa nyergénélGombával az Erzsébet sziklánál
Szikla a Saskő közelébenKilátás Saskőnél
Pisztráng-tónál 
Végek 2010.08.01 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A GCKMB teljesítése közben ezt a multit is sikerült bejárni, a pontokat fordított sorrendben kerestem meg.
Köszönöm a rejtést!

Mikulás 2010.07.24 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.40
markazi drive-in ládák után túrázósabb rejtések jöttek sorban: Holló-kő, majd Sár-hegy, illetve Cseplye-tető. Azután egy gyors letámadással a Muzsla-kilátónál lévő láda is áldozatul esett. A mátrai bolyongás érdekes multi, már ami a túraútvonalat érinti, mivel nem körtúra. Sokat nem komplikáltam a dolgot, fenn parkoltam a Kékesen és onnan a Kéken lerongyoltam az első ponthoz, amit jól ismertem (legutóbb egy kellemes csapattal jártam itt tavaly a Kontra Mátra bércet teljesítva). Szép kilátás, jelszófotó és irány vissza a Kéken a K+-ig. Onnan újra komoly szintveszteségeket elszenvedve le egészen a Gabi halála felé és még lejjebb a kis tóig. Ott is jelszófotó, majd mosakodás a közeli forrás hűs vizében. Innen pedig vissza a már bejárt, de combos utakon a Kékesre. A harmadik pontot "trükkösen" a hozzá közel eső hajtűkanyarból támadtam. Onnan egy rövid séta, kis szintemelkedéssel a Sárgán. A Rákóczi kódot lefotóztam a nyeregben. A láda könnyen megadta magát. Itt ért véget a mai nap számomra. Mivel ráértem, legurultam Egerszalókra, ahol nagyon jót csobbantam a fürdőben.
Köszönöm a rejtést!

Mikulás

attila32 2010.07.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Letudva!
Az első pontból csodálatos a panoráma.
Köszi!

 
Pilis50 2010.07.24 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Lesétáltuk a távot, útközben két felsétáló kesserbaráttal találkoztunk.
Az időjárás nagyon tetszetős volt, a busz 3 percel elöttünk ment el.

Gyalogos kupa 11 km.

lelcache 2010.07.24 15:56 - Megtaláltam
Verseny után, levezetésként. Bővebben hamarosan.

lelcache

sirgalahad 2010.07.24 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Jót bolyongtunk föl és le
Zúgó bükkös ölébe'
Favágónak halálától
Hegyoldalba alálátol'

lelcache ereszkedikmajd kutat
kilátás 
Brekk Brigád 2010.07.20 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Kellemes séta szép helyeken.

kilali 2010.07.10 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.35
Köszönöm a rejtést.

tudo 2010.07.07 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.32
105 km kerékpár edzés 1500 m emelkedéssel a Salgótarján - Rónafalu - Mátraszele - Mátraterenye - Mátraballa - Mátraderecske - Recsk - Parád - Kékestető - Mátraháza - Mátrafüred - Gyöngyös útvonalon 2 új ládával. Egész nap zuhogott az eső, teljesen átáztam, az utolsó lejtős szakaszon pedig csontig kihűltem.

GCHUTO után 57 km folyamatos esőmenet következett. Az ilyen szakaszon a kerékpáros nem hűl ki, mert folyamatos a mozgás, így termelődik annyi hő, amennyit a nedvesség elvon. Recsk után az emelkedőn kellemes volt a 42/17 - 42/21 climbing átlagos 76 rpm ped. és 147 bmp pulz. mellett, egyensúlyban voltam. A pontokat 3-2-1 sorrendben teljesítettem a menetirány miatt.

A Honvéd Üdülő elágazástól azonnal jött egy nagy adag zöldség, a felgyülemlett víz pedig a nyakamba, a cipőmbe, a kerékpáromba zúdult. Elérve a magasságot a sárral kellett küzdeni, később a csúszóssá vált sziklák nehezítették az előre haladást.

A 3 pont azonnal meglett. Az útvonal Sárga sáv - Sárga négyszög - Piros + - Kék + - Kék sáv volt.

GCTOBU-ból ismert környék így átázva más arcát mutatta. A folyamatos eső mellett a szél miatt a levelekről időnként lezúduló csapadék, a máris megáradt vízfolyások, a déli sötétség sajátos színt kölcsönöztek a napnak.

Kerékpáros kupa: 105.29 km

Találat a 3. pontonErdő szakadó esőben
MocsártóPihenő az esőben
SzalamandraBicó a hegyen
EmlékműKilátás
KilátásSziklakert
Kereszt a hegyenHáttérben a Kékes
Bicó a KékesenAdótorony
Nivabibi 2010.07.05 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.06
Két pontja szinte azonos a szép emlékű "Totál brutál"-lal, a harmadikat pedig nem értem.

Mr Zerge 2010.07.03 09:00 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

feri60 2010.05.04 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Egy kis logisztikát igényelt a multi teljesítése, de megoldottuk. Mátraházán hagytuk az autót, busszal fel a Kékesre, majd onnan végigjártuk a pontokat. A végén kis kitérőt tettünk a sísánchoz, majd megebédeltünk a Honvéd üdülőben, ahol megállt az idő :D
25 éve voltam itt először, legutóbb úgy 10 éve töltöttünk el pár napot. Semmi, de semmi nem változott, csak a kapukat nyitották szélesebbre.

 
Pepe 2010.05.04 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Mátrai ládázás keretében Feri 60-nal. Jót sétáltunk, köszönjük!

Ejepetya 2010.04.29 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Visszafelé jártuk végig. Jóféle mászás lett belőle.

macska 2010.04.25 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Kedves gyöngyösi segítőtársakkal, a javasolt Kékestető-Mátraháza útvonalon. Kellemes tavaszi időben, szép helyeket láttunk.
Köszönöm a rejtést!
Jenő

nogacsalad 2010.04.09 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Ezt a sétát bizony jól kiélveztem! Mai első ládikónak terveztem be, nem akartam lerohanni.
Az útvonal megválasztása nem okozott gondot, ebben a remek ládaoldal is sokat segített.
Reggel 06:00-kor letettem a szekeremet a Honvéd üdülő előtti nagyobbacska parkolóban. Innen felsétáltam Mátraházára a buszmegállóba. Az első 06:20-as busszal felvitettem pohos hasamat a hegytetőre. Innen jószerivel csak lefelé vitt a séta. Jól ismertem az utat, hisz felül nemrég jártam GCKMB ügyben, az alsó szakasz pedig még GCTOBU időkből volt ismert számomra. Most andalogtam, nézelődtem, ittam a forrásból. Általában a Mátrában csak a kulacsomban látok vizet, ez a rész ennek ellenére vízben, forrásban, lápban, tóban gazdagnak mondható.
Egy dologra azért kíváncsi lennék: Ki is volt az a bizonyos Gabi? És mitől Gabi halála az a bizonyos hely? (no ennek majd jól utánajárok)
08:45-re már vissza is értem az autóhoz. A parkolóban még elidőztem egy rövidke reggeli erejéig, amit a forrásnál vett vízzel koronáztam meg.
El is határoztam, hogy rövidesen családos megoldásban is végigsétáljuk. A lánykám úgyis sokat panaszkodik, hogy állandóan csak felfelé menetelünk. Itt sétálhat majd lefelé is :o)
Az úton találkoztam bogarakkal, madarakkal (bár őket inkább csak hallottam), és két éhes vérengző vérmókussal :o)
Remekül kidolgozott, ügyes rejtés. Kár, hogy csak 3*5 pont adható rá. Itt most adnék még párat szíves örömest.

Ajándékot nem cseréltem, csak az élményeket vittem magammal. (azért hagytam még belőle az utánam érkezőknek bőven)

Köszönöm a lehetőséget!

Innen csak le..Kelő nap
1. pontMindenfelé hóvirág!
Még jeget is találtamA forrásnál
Sárgától-zöldigVége felé
3. pontItt a vége, fuss el véle
Stn72 2010.04.05 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.33
+Van!

lacsz 2010.04.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Nagyon szép időben, kellemes séta.

Molli 2010.04.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Megtaláltam

VP 2010.04.03 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.31
Nógrád Nagydíj tájfutóverseny Mátrakeresztesen, utána, hazafelémenet kirándultunk még egyet.
A környéken már nagyon sokat bolyongtam: a 60-as évek közepén éveken át egy közeli erdészházban nyaraltunk. Azóta pedig sok kirándulás, tájfutóverseny és geoláda vezetett el újra ide.
VP és Mila

gym 2010.04.03 07:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Az ezüst is szépen csillog. Pedig korán indultam...

álomfogók 2010.04.02 22:00 - Egyéb
Hogyha mi ezt tudtuk volna ...
Ma a Mátrában jártunk, de erről a ládáról sajnos nem volt tudomásunk. Be kár, pedig már nagyon jól jönne egy piros egyes.

NitiZoli 2010.04.02 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Úgy volt, hogy az abonyi állatkertet látogatjuk meg kisoroszlán- simogatás céljából. Aztán ez a láda érdekesebbnek bizonyult. :) Zoli az ebekkel kitett engem a Kékesen, aztán visszament Mátraházára, és feljöt busszal. Tehát lefelé teljesítettük a túrát.
A pontokat otthon már nem volt időnk- kedvünk feltölteni, így bepötyögtük... Nos, egy kis tévedés történt, ugyanis az első pont koordinátája helyett én a Gabi haláláét mondtam be Zolinak, így szépen elsétáltunk az első ponthoz vezető leágazás mellett. :) Erre pontosan a Gabi halálánál jöttünk rá. Rövid tanakodás után arra jutottunk, hogy nem mászunk vissza, hanem az út végén majd visszamegyünk a Kékesre, és onnan közelítjük meg az ojjektumot. Érdekes módon a következő két pontot gond nélkül sikerült felkeresnünk, nem bénáztunk többet. :) Nagyon szép sétát tettünk az erdőben, csak azt az egyet sajnáltuk, hogy itt fent még nincs igazi tavasz. Ettől függetlenül természetesen elbűvölt minket a Mátra. Nagy élmény volt szűz logbookba írni, és elsőként bontogatni a kis ládát. Nem vettünk ki ajándékot, de nagyon szép benne a nyaklánc!
Miután meglett a láda, majdnem elindultunk a S+-on a Sísánc ládához, de inkább meggondoltuk magunkat, nem válllatunk ekkora emelkedőt. Inkább visszacsattogtunk Mátraházára, helyenként bokáig érő sárban... :-/
Aztán fel a Kékesre, s innen az első ponthoz. Hát, ismét bebizonyosodott, hogy nincsenek véletlenek! Amikor először erre jártunk, borús idő volt, s a kilátásból semmit nem élvezhettünk volna. Most azonban, gyönyörűen kisütött a nap, és fantasztikus panoráma tárult elénk... Emiatt bőőven megérte az a plusz 5 km! El is akadt a szavunk egy kicsit :) Ja, és az úton, a kereszt környékén milliónyi hóvirágot fedeztünk fel. Sosem láttunk még ilyet azelőtt, és először simán elsétáltunk mellette!
Összegzésként mi mást is írhatnánk, minthogy köszönjük ezt a fantasztikus túraajánlatot, és ajánljuk mindenkinek azt a multit!

Kidőlt fák..rengeteg van belőlük :(Az erdő
Mostmár szinte állandó útitársaink: Rafi és SzotyiKőtenger
A láda lelkes megtalálói :)Kilátás az 1. pottól
HóvirágokSzintén egy kis kilátás
Az emlékműAz elmaradhatatlan sztárfotó... RAFI teljesítette! :D
don10178 2010.04.01 23:05 - Egyéb
Ezt kerested?
Tavaly még sikerült lefényképezni,igaz nehezen olvasható.
A 7végén megpróbálom begyüjteni a ládát is!!! :))

Köris mocsár 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]