FAQ
2684. Józsefváros kicsiny terein (GCJVKT)

A Lőrinc pap tér felé

A Lőrinc pap tér felé

A templom

A templom

Felfelé nézve...

Felfelé nézve...

Zichy Nándor gróf szobra

Zichy Nándor gróf szobra

Egy terasz

Egy terasz

Pillanatkép az egyik utcán

Pillanatkép az egyik utcán

Lefelé nézve...

Lefelé nézve...

Mikszáth tér

Mikszáth tér

Kreativitás

Kreativitás

Macskaköves kis utca

Macskaköves kis utca

Az magyar igazság kútjánál

Az magyar igazság kútjánál

Károlyi-palota

Károlyi-palota

Festetics palota bejárata

Festetics palota bejárata

Ismét felfelé nézve...

Ismét felfelé nézve...

Kaputelefon?

Kaputelefon?

Legendás földrajztudósunk Cholnoky Jenő emlékére!

Legendás földrajztudósunk Cholnoky Jenő emlékére!

Kis templom

Kis templom

A magasban

A magasban

Guttenberg-otthon

Guttenberg-otthon

Guttenberg tér mellett

Guttenberg tér mellett

Egy remek szobor!

Egy remek szobor!

Egyik kedvenc képem...

Egyik kedvenc képem...
Szélesség N 47° 29,423'
Hosszúság E 19° 4,123'
Magasság: 110 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.02.25 00:30
Megjelenés időpontja: 2010.02.25 10:55
Utolsó lényeges változás: 2018.08.04 19:50
Utolsó változás: 2022.05.07 21:26
Rejtés típusa: Multi geoláda (7V)
Elrejtők: Ákibard
Ládagazda: Ákibard
Nehézség / Terep: 3.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2000 m
Megtalálások száma: 632 + 4 sikertelen + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


WAP
Hét pontos multiláda Józsefváros eldugott kis terein. Pontról-pontra virtuális multi. Tehát minden ponton megkapod a következő koordinátáit és egy jelszórészletet.

Megkérek mindenkit, hogy a rejtésekre és azok helyére direkt utaló képeket ne töltsön fel. Mert ezzel csökkenhet a többiek a játékélménye. Köszönöm!

Ajánlott felszerelés: egy távcső (nem csak a házak homlokzatait csodálhatjátok, hanem az egyik pontot is, mert kissé magasra került, azért remélem menni fog:)), aki éjjel keresi, elemlámpa.

Ajánlott útvonal: Lőrinc pap tér - Krúdy Gyula u. - Szentkirályi u. - Reviczky u. - Ötpacsirta u. - Pollack Mihály tér - Bródy Sándor u. - Vas u. - Stáhly u. - Gyulai Pál u. - Kőfaragó u. - Gutenberg tér

Segítség a pontokhoz:

Az 1. és 3. ponton kisebb, gravírozott táblát, a többi ponton nagyobb, laminált feliratokat keress. A koordináták nem pontosan a táblákra mutatnak, de maximum 10m-es körzetben megtalálhatóak. Ez alól kivétel a végpont, ahol technikai okból picit távolabb került, itt a koo a térre mutat, ahol a pontot keresitek! Részben ezért, részben a gyengébb GPS vétel miatt is a találatok nem feltétlenül egyszerűek, bátran használjátok a segítségeket:

1.: ttögöm sokédapasc ,lánmolpmet
2.: ?réfeleb rebme yge sé sorip gyan :za im
3.: (albát réhef nájótrat rotkelfer nápolzso apmál :DELEL MEN AH ARTXE) !zsdosogálivgem sé lef zzén
4.: nájlutáh zobod ekrüzs
5.: náladlo zobod sózár
6.: bbelezökgel zohtarájeb a innehip el jlü
7.: (náladlotáh albát kevűmzág :DELEL MEN AH ARTXE) savazslej lőrtneb sozág lőrtnik

A helyes jelszóhoz ebbe a sorrendbe rakd a részleteket: 1,3,5,2,7,4,6
WAP vége


Az egész úgy kezdődött, hogy kerestem valamit a környéken és sikeresen eltévedtem. A jó oldala a dolognak az volt, hogy olyan helyen bolyongtam ahol eddig még nem, olyan kis tereket jártam be amikről még nem is hallottam, de szerintem nem leszek ezzel egyedül. Hangulatos kis macskaköves utcák, kicsiny szép terek és nem utolsósorban olyan emlékművek, homlokzatok amiket igazán érdemes megnézni. Egy olyan városrészben ami nem igazán a jó híréről ismert. Még régen amikor GCAyur-t csináltam jöttem rá arra, hogy milyen gyönyörű dolgokat lehet látni egy-egy ház homlokzatán. Azóta többnyire magasra tekintve járom Budapestet és sokszor lepődök meg azon, hogy milyen remekművek mellett mentem el régen. Pontosan ez az amire szeretnék kérni minden megtalálót. Nézzetek fel! Próbáljatok úgy sétálni, hogy minden homlokzatot, minden emlékművet megcsodáltok. Nehéz lesz, annyi van de megéri!

Megközelítés:

Szerintem aki teheti tömegközlekedéssel jöjjön, mert parkolóhelyet nem mindig könnyű találni. 4-6-os villamos Harminckettesek terei megállójánál szálljatok le, célhoz érni a Rákóczi térnél fogtok. Aki mindenképpen autóval jönne az próbáljon meg az egyes pont közelében parkolni, fix helyet, ajánlott parkolót nem tudok javasolni. Esetleg a Pollack Mihály téri mélygarázs jöhet szóba.

A rejtésekről:

A pontokon kis gravírozott műanyaglapocskákat (1 és 3. pont) vagy laminált feliratokat (összes többinél) kell keresni. A pontokhoz segítséget a wapos részben találtok. Mivel ez egy városi multi, magas épületekkel körülvett helyen a gps nem túl pontos. A koordináták bemérésénél az átlag a 8-10 m-es pontosság volt. Ha nem megy, bátran használj segítséget.
Még egy fontos dolog. Fentebb megadtam egy ajánlott útvonalat. Ez az útvonal amin én bejártam a ládát és amire kitaláltam ezt a multit. Ettől eltérő úton is mehettek, de szerintem így van benne a legtöbb látványosság.
A legfontosabb pedig az egészben, hogy kérek mindenkit, hogy ameddig sétál, próbáljon meg nem a lába elé nézni hanem felfelé mert ott a legszebb ez a város. Sok sikert mindenkinek!

Józsefváros története:

A mai Józsefváros az 1720-as években kezdett benépesedni. Az uralkodó háztípust, a földszintes agyagépületeket az 1838-as árvíz elpusztította. Az árvíz után jelentős újjáépítés kezdődött, ekkor kezdtek kialakulni a városias jellegű utcák és középületek. A József körút kiépülése után a millennium évére a főbb utak bérházai is felépültek. Ezek már többemeletes bérházak voltak. A betelepülés, a közlekedés (1866: lóvasút, 1899: villamosvasút) és a gyáripar (főleg vasútépítés - pl. Ganz és MÁVAG - és bérkaszárnya-építés) fejlődésével volt arányos, Józsefváros lakosainak száma 1890-re 91 303 főre nőtt, ami a főváros lakosságának 18,8%-át jelentette.

A fővárosra általában jellemző iparosodás alakította tehát a fejlődést, Józsefváros mégis elsősorban kisiparos kerület maradt. Az iparos réteg mellett itt élt a pesti zsidóság jelentős, bár szegényebb része, valamint a cigányság felső rétegeihez tartozó muzsikus cigány családok. Írók és művészek is nagy számban laktak erre. A környék kávéházai, kertvendéglői és kocsmái híresek voltak, Budapest más részeiből is felkeresték őket.

A kerület beépítése és a lakosság számának ugrásszerű növekedése 1910 körül (164 255 lakos) érte el csúcspontját, a gyárak (és ezzel a munkásság) egy része azonban már kiszorult a kerületből. A fejlődés lelassult, az árvíz után épült Józsefváros tekintélyes része megérett a lebontásra. A gazdasági pangás, a lakásviszonyok elmaradottsága, a külső (eléggé falusias jellegű) részek elszegényedése jellemezte ezt az időszakot, valamint ekkorra tehető a jelentős prostituált negyed kialakulása is. A legtöbb, a 19. század fordulóján virágzó kisebb ipari üzem megszűnt vagy elköltözött. Az I. világháború következtében a szegénység és a minimális gazdasági növekedés miatt a lakásépítési tevékenység szinte teljesen megszűnt.

Az 1930-as évektől megfigyelhető építési konjunktúra létrehozott ugyan néhány jól sikerült épületet, épületegyüttest, ám túl későn indult be és rövid ideig tartott ahhoz, hogy észrevehetően megváltoztathassa Közép-Józsefváros jellegét. A II. világháború során a józsefvárosi épületek mintegy 90%-a sérült meg. Az "újjáépítéskor" elsősorban a romos házakat tették lakhatóvá. Új házakat alig húztak fel, 1950-ig még a foghíjak sem kerültek teljesen beépítésre, s ezáltal Józsefváros Budapest egyik legelhanyagoltabb kerületeként konzerválódott. Ehhez az is hozzájárult, hogy a bérházakat államosították, majd teljesen magukra hagyták: karbantartásukat és felújításukat elhanyagolták, így azok állapota fokozatosan leromlott. Belső-Kőbánya üzemeinek csatolása, a Ganz és a MÁVAG egyesülése (1958) és az országos jelentőségű vállalatok (pl. Május 1. Ruhagyár) termelésbe állása ellenére Józsefváros kisiparos kerület maradt.

Józsefváros még 1950-ben is inkább nézett ki önálló kisvárosnak, mint Budapest egyik kerületének. Ezekben az évtizedekben a lakosság heterogenitásának csökkenése is lezajlott: a magasabb státusú népesség, és a szakmunkásréteg elköltözésével párhuzamosan az alacsony státusúak beáramlása vált jellemzővé. Az 1960-as években merült fel először Józsefváros fejlesztésének gondolata, ám a szanálási és rekonstrukciós tervek készítése mellett az 1970-es évekig jószerivel csak a foghíjak beépítésére került sor, illetve a hagyományos városszövetbe ekkor ékelődött be a Szigony utcai lakótelep a Baross utca és a Práter utca közti sávban.

A kerület ezen túlmenőleg sem egységes; a magasabb státusú József körúthoz közelebb eső részeken a szűk utcák által határolt, kisméretű tömbökben, a két-háromemeletes, egy-egy sarkon négy-ötemeletes szecessziós századfordulós bérházak mellett, megtalálhatóak a hajdani iparosok és kereskedők tágas udvarú, földszintes épületei is. A műhelyek, kisüzemek többsége ma már nem üzemel, illetve raktárként funkcionál. Ez a nagyvárosi és kisvárosi elemeket ötvöző beépítési mód válik a körúttól kifelé távolodva egyre kisvárosiasabbá. A Fiumei út felé eső területeken a tömbök már sokkal nagyobbak, a beépítést lazítja az üres telkek, raktártelepek és a földszintes udvarházak magas aránya is. Jellemzőek a szoba-konyhás lakásokat tömörítő munkás bérkaszárnyák. Ennek következtében a városszerkezeti egységek a szerint válnak el egymástól, hogy melyik háztípus az uralkodó egy-egy területen.

A különböző háztípusok adott területen belüli keveredésének arányai szabályozzák a lakóhelyi szegregációt, a különböző társadalmi, etnikai és demográfiai csoportok térbeni elkülönülését. Emellett a körfolyosós bérházak utcai és udvari frontjainak lakásai közötti státuskülönbségek is jelentősek. A lakóépületek változatossága ellenére a környék általános jellemzője a leromlott állapot és a lakások jelentős részének komforthiánya. A talajvíz miatt nyirkosak, dohosak a házak falai, aládúcoltak függőfolyosók, de előfordulnak a tetőbeszakadások, falomlások és függőfolyosó leszakadások.

Gyakori, hogy házak belső udvarán az ott lakók igyekeznek a körülményekhez képest kellemes környezetet teremteni maguknak: sokan kertet alakítottak ki, ezek különleges hangulatúvá teszik a pusztuló városrészt. Az udvarokban és az utcákon aktív társas élet folyik. Jelentős a középületek, intézmények, iskolák száma.

A főváros működését szolgáló közüzemek központjainak egy része is itt található. Ezek jelenléte még sincs nagyobb hatással az itt élő emberek életére, a városrész fejlődésére. Ez a városrész szaggatott, mindig elakadó fejlődésének köszönhető. Ha be is indult időszakosan a fejlődés, melynek hatására a közintézmények megépültek, egy-egy negyed felértékelődését a kerület kedvező központi helyzete és az 1990-es évektől újra előtérbe kerülő városfelújítási törekvések eredményezik. A közlekedés a városrész központi elhelyezkedésénél fogva jól kiépített. A főutakon Budapest legjelentősebb tömegközlekedési vonalai járnak. De a városrész belső területeit is sűrűn behálózzák a tömegközlekedési eszközök, villamos- és buszjáratok. Számos metró állomás, a Józsefvárosi- és a Keleti Pályaudvar is itt található.
Forrás: Szocháló

Néhány mondat az útba eső látványosságokról:

A pesti Jézus Szíve templom:
A jezsuiták a XIX. század végi budapesti megtelepedése után, a hívek szorgalmazására, részben közadakozásból saját templomot emeltek a Scitovszky (ma Lőrinc pap) tér és a Mária utca sarkán. A templomot Kauser József tervei szerint építették 1888 és 1909 között. A pesti Jézus Szíve templom ma a magyarországi jezsuiták központi temploma.
További információ:Itt

A magyar igazság kútja:
A Népnevelő Magyar Filmipar Rt. finanszírozta és Szentgyörgyi István tervezte a kétmedencés díszkutat. (A szobrászművész 1905-től 1910-ig Brüsszelben az Akadémián tanult, hazánkban a két világháború között sokat foglalkoztatták. A mester híres alkotása a budapesti Szabadság téren állt Délvidék (1920) és a kiskőrösi Petőfi Sándor-szobor (1927), de számos hősi emlékműve áll ma is szerte a vidéken. Műtermi hagyatékát a Nemzeti Galériában őrzik.) A Magyar igazság kútját a budapesti Wenckheim-palota (a mai Fővárosi Szabó Ervin könyvtár) előtt állították fel. Fent kocka alapú talapzaton Justitia, a törvény és az igazság istenasszonya áll mérleggel és karddal a kezében, mellette oltalmat, igazságot keresve a Magyarországot szimbolizáló, fiatal nő. A bronzszobor talapzatára Lord Rothermere domborművű arcképe került. A felső medence szélén a következő felirat futott körbe: "E KUTAT HÁLÁS MAGYAROK EMELTÉK NAGY-BRITANNIA MÉLTÓ FIA, VISCOUNT ROTHERMERE TISZTELETÉRE. AZ Ő BETŰJE MEGÖLI A HATALMASKODÁST, AZ Ő LELKE MEGELEVENÍTI AZ IGAZSÁGOT. 1928". Épülésekor technikai kuriózumnak számított: ez volt Budapest első motoros kútja.
Novák Előd írása

Festetics palota:
A Nemzeti Múzeum mögött húzódó téren álló épület az ország történetében a 18. század óta fontos szerepet játszó Festetics-család városi palotája volt, mely az átalakítások ellenére is megőrizte eredeti képét. Még a világháborút megelőzően állami tulajdonba került, mivel Festetics Tasziló 1933-ban bekövetkezett halála után a magyar állam megvásárolta az épületet. 1941-től itt működött a Teleki Pál Történettudományi Intézet, majd utóda, a Kelet-Európai Tudományos Intézet. Több évtizeden keresztül az Országos Széchényi Könyvtár osztályainak és raktárainak adott otthont, végül az ELTE szociológia tanszékének hallgatói tanulhattak e falak közt. Az épület építészeti, városképi, történeti szempontból is fontos számunkra: a 19. századi magyar építészet egyik legnagyobb formátumú magyar építészének, Ybl Miklósnak az alkotása, hatásos eleme a múzeum körül kialakult mágnás-negyednek, alaprajzi elrendezésében, belső dekorációjával tanúja a már eltűnt arisztokrata életformának.
Bővebben ittolvashattok róla

Gutenberg-otthon:
A hatezernyi taggal rendelkező Magyarországi Könyvnyomdászok és Betűöntők Segélyező Egylete 1905 áprilisában döntött egy egyesületi bérház építéséről. Még ugyanazon év szeptember 27-én döntés született az akkori Gyöngytyúk (ma Gyulai Pál) utcai 620 négyszögöles telek megvásárlásáról, de a terület borsos ára miatt végül a Sándor (ma Gutenberg) tér 4. szám alatti telekre esett a választás. A kiírt tervpályázatra beérkező művek közül Vágó László és Vágó József műépítészek tervét fogadta el az egyesület közgyűlése. Az építkezést 1906. május 3-án kezdték meg a régi épület lebontásával. A folyamatos építőmunkássztrájkok miatt a munkálatok csak vontatottan haladtak, így az átadás eredetileg kitűzött időpontja öt hónapos késedelmet szenvedett. Az egyesületi székház, a Gutenberg-otthon ünnepélyes felavatására 1907. október 13-án került sor, az építési költségek 939 000 koronát emésztettek fel.
Bővebben itt olvashattok róla.

Ezeken kívül még számos látványosság mellett el fogsz haladni utad során, sőt valószínűleg nem is fogod mindet észrevenni annyi van belőlük. Szobrok, emléktáblák, terek homlokzatok. Csak győzzétek befogadni a látványt!

Remélem tetszett amit e kis séta során láttál. Ha igen akkor ajánlom Ráday Mihály: Jelenetek a pesti utcán című könyvét. Abban sem fogsz csalódni.'

Ládatörténelem
2010.02.25.: Láda elhelyezése
A láda eredeti rejtői és gazdái Povyagi és Mathau voltak, munkájukat köszönjük!
2018.05.04.: A ládát örökbe fogadtam. Ákibard.
2018.08.04.: Karbantartás: A hiányzó jelszóhordozókat minden ponton pótoltam. A végpont szintén virtuális lett a veszélyes terep és a sorozatos lopások miatt. A jelszó megváltozott.
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (357 db): környezet: 4.22 rejtés: 4.39 web: 4.69 átlag: 4.43

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


mackomisi12 2022.05.12 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.9]

koppm 2022.05.05 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. A 3. és 4. pontnál kértem egy kis segítséget, hogy pontosan hol lehet, de a többi könnyedén megvolt. Tetszett ez a belvárosi séta. Ős budapestiként sem ismertem mindent.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

geolady 2022.05.02 15:50 - Megtaláltam
Két hónapja kezdtem el ezt a multit, de akkor a harmadik pontnál elakadtam. Harmadik próbálkozásra találtam meg, akkor viszont kapásból észrevettem. Jól jött a nagyfényképezőm a zoomoláshoz, de szerintem egy távcső is hasznos lehet. A többi pont ment mint a karikacsapás. A negyedik ponton letöröltem nedves törlőkendővel a jelszót, most jobban látható.
Örülök, hogy olyan helyeken járhattam, ahol eddig még nem és megismerhettem Józsefvárosnak ezt a kedvesebb oldalát is. Remek kis multi volt, köszönöm, hogy megmutattad.

DSC04365DSC04430
DSC04761DSC04777
pbberta 2022.04.30 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

KJ & GM 2022.04.28 14:55 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J14_3952J14_3955
J14_3959J14_3960
lembo 2022.04.23 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

moklys 2022.04.21 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Hát nagyon érdekes ládasorozat volt! Sok olyan helyet mutatott be amit nem is ismertem, pedig elég sokat jártam errefelé.

- 1 pontnál a ragasztás valóban kezd engedni. Ha lesznek esőzések és szeles idő, akkor elég gyorsan elfog tűnni szerintem.
- 3 pont nagyon kifogott rajtam :D persze így utólag már könnyű! Sajnos 40 perc keresgélés után feladtam és a rejtő segítségét kértem, aki nagyon készségesen segített, de még így sem találtam vagy egy percig :D. Az sem volt szerencsés, hogy a Főkert munkatársai ott tevékenykedtek és már figyeltek, hogy mi a fenét járok én ott ennyit felemelt fejjel :D Már mindent néztem, fát, épületet de bárcsak figyelmesebben figyeltem volna a villanyoszlopokra :)
- 4 pont is egyszerű, és majd kiverte a szemem, de ott is vagy 20 percet töltöttem :D Annyi hogy szennyezett a jelszóhordozó és így nagyon beleolvad a környezetébe, de ettől függetlenül hibátlanul leolvasható még, egyszerűen ideális egyelőre.

Nagyon köszönöm, a munkádat és, hogy megmutattad! A ládázásnak köszönhetően ezt is láthattam :)

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

IMG_0485IMG_0490
IMG_0491 
dinuska 2022.04.17 15:29 - Megtaláltam
Az egyes pontnál a ragasztás kezdi elengedni magát, azt meg kellene tekinteni szerintem, a többiek sértetlen állapotban vannak! Kutyával meg a Mamával indultunk útnak, köszönjük a rejtést, szép nagyon! Edina, Gabi, Szilvi és Szaddám az amstaffkölyök [Geoládák v3.12.7]

neogeo 2022.04.09 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

fredie 2022.04.08 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A 4. pont nálam is igényelt némi kitartást, csak többszöri nézésre láttam meg :) [Geoládák v3.12.7]

KremesEmber 2022.04.02 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Xorbit 2022.03.31 20:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Egy esős este gyűjtöttük be segítőmmel ezt a ládát.
Elsőre azt gondoltam lassabban fogunk vele végezni, de pozitív csalódás volt konstatálni, hogy kényelmes tempóban is 1,5 óra alatt fel tudtuk hajtani ezt a hosszabb multit.

Az utolsó ponton kicsit ügyetlenkedtünk figyelmetlenség miatt, de ezt leszámítva mindent rendben találtunk, ötletesek voltak nagyon a 'rejtések'.

Köszi a munkád és a rejtést! :)

A Vadász 2022.03.28 18:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Kellemes kis józsefvárosi sétát nyújtott a multi ezen a verőfényes tavaszi délutánon, munka után. Bátran ajánlom mindenkinek.

A pontok a koordináták, és a leírások alapján könnyen beazonosíthatóak voltak, és a rejtések is nagyon ötletesek, a belvárosi forgatagban könnyen lehetett log-olni. Én távcső helyett a 3. ponton inkább a nagyfelbontású okostelefont/fényképezőt használnék. A 6. rejteket sajnos nem tudtam megközelíteni, ugyanis a környékét megszállták a hajléktalanok, és nem volt kedvem bajlódni velük. Szerencsére a leírásból GPS nélkül is megtaláltam a 7. részletet, és a már meglévőkkel együtt - a ládagazda segítségével, amit ez úton is köszönök neki - ki tudtam következtetni a teljes jelszót.

Köszönöm a rejtést!

Csizmások 2022.03.27 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést. A 3. Pont telefonos segítséggel lett meg.
[g:hu+ 2.7.16]

FAB03240-C891-4137-93D9-C02211F4EA0D54E80FCF-CE51-463A-B13B-F9FF149E430D
foltimoka 2022.03.26 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Pár hete indultam neki először, de a 3. pontnál elakadtam, mert az egyik lehetséges helyen pár italozó ember álldogált és semmiképp sem akartak arrébb menni. Így feladtam és ma visszamentem. Távcső nem kellett, a telefonommal nagyítottam rá, de sokadjára találtam el a helyes koordinátát. Ezzel csak azt akarom mondai, hogy egy jó telefonnal sem esélytelen.

gyildarefo 2022.03.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Miénk itt a tér

694352B9-232E-4DF8-9252-F1B949A6044DF8EFA81C-C645-4F33-8F45-8A2C0AB6B159
956529F6-FBC3-4B51-B6E8-D0AC58F04E57D8D355EC-A8D9-4C7E-8825-10D2C6063963
1ABACB04-6455-4348-A930-CD835C80A290 
Bence2009 2022.03.22 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Soma00 2022.03.22 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

johnnycache 2022.03.19 10:55 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt! :-)

Gmre 2022.02.25 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.3]

orjovics0604 2022.02.24 20:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Lustadick123 2022.02.13 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

GiL 2022.02.12 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Felfedezve, köszönöm! :)

birinyi 2022.02.11 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

daniella90 2022.02.09 21:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Pusszantás! [Geoládák v3.12.6]

z0z0 2022.02.09 21:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

ÁFÉSZ 2022.02.09 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

monic1006 2022.01.23 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Jó kis séta volt, örülök, hogy megismerhettem a "nyócker" szebbik oldalát!!! Tetszett a koncepció!
A negyedik pontnál ugyan a szemünket kiverte a jelszó, de vagy félórán át kerestük...
Köszönjük a rejtést!

szsoutdoor 2022.01.23 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Kellemes séta a Palotanegyed szép házai és terei között. Jó kis láda, de a 4. pontot elég sokáig kellett keressük. Köszönjük a rejtést!

Oszix 2022.01.05 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

barchetta13 2021.12.31 12:11 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

rianas 2021.12.21 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

nszk 2021.12.14 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

Huncutka01 2021.12.12 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést, és a rejtői segítséget.
Mesterszakáccsal közös találat.

Mesterszakács 2021.12.12 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! kellemes sêta a hidegben. [Geoládák v3.12.3]

Lücsi 2021.12.09 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.3]

izsolt 2021.11.27 12:30 - Megtaláltam
Jó kis multi, úgy éreztem magam mint egy barcelonai turista :-)

A 4-es pontot nem találtam meg, de szerencsére a következő sarkon koo nélkül meglett hint alapján az 5-ös jelszó (amit mint utólag kiderült elfelejtettem feljegyezni) és a 6-os koo
Úgyhogy sikerült végigjárni, a hiányzó jelszórészleteket meg a többiből elsőre ki tudtam találni

köszönöm az élményt (azért a végére már eléggé átfáztam, öröm volt hazajönni)

edusanya 2021.11.23 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Apuska 2021.11.20 18:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

izeke 2021.11.19 19:09 - Megtaláltam
Felfedeztük, megleltük.
Köszönjük a rejtést!
Cukiék :) [Geoládák v3.12.2]

moneycus 2021.11.07 15:22 - Megtaláltam
Koszi:)

pgyp 2021.11.07 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

akosgy 2021.11.03 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Városi bringázások alatt, kis részletekben meglett. Jó rejtések, néha kellett meresztgetnem a szemem. Köszi!

szentvik 2021.09.26 13:30 - Megtaláltam
3. nekifutásra csak meglett.
Elsőre sötétben próbáltam mert épp arra jártam, de már az első pontnál beletört a bicska. Másodjára is csak 1 ponttal jutottam meszebbre. Most zsofferrel együtt bejártuk az elejétől a végéig és minden pont meglepően gyorsan ment. A 2. ponton meglepődve láttam hogy a pár hónappal ezelőtti állapotokhoz képest egy új tereptárgy van, de a rejtő már intézkedett is.
Összességében egy nagyon jó multi, a terek nagy részén már megfordultam, néhol akár egész gyakran is, de jó volt egyben végigjárni (tekerni) oket.
Köszönet!
[Geoládák v3.12.1]

zsoffer 2021.09.26 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Ambró 2021.09.19 20:47 - Megtaláltam
A egyik legjobb Bp-i élmény.
Sokszor voltam erre de , köszönöm! [Geoládák v3.11.3]

pistigyujto@citromail.hu 2021.08.28 18:59 - Megtaláltam
Ott van mind. Eddigi legjobb multi amivel találkoztam.

[cscs] 2021.08.17 20:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kwh 2021.08.09 19:00 - Megtaláltam
gotcha

Ákibard 2021.07.24 21:06 - Egyéb
Karbantartás: Az első ponton ragasztással kikerült egy állandó pont is az ideiglenes pótlás mellé. Mobil szelfi módja ajánlott!
A második ponton lecserélték a telefonfülkét, pótoltam a pontot.
Összes pontot ellenőriztem, mindegyik elérhető.

erdei csiperke 2021.07.15 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Malni 2021.07.10 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Hugival.
Az utolsó koo a park másik végébe mutat, sokáig köröztünk, mire meglett... [Geoládák v3.11.3]

ErdőCsöndje 2021.06.27 21:10 - Megtaláltam
Már öt éve is nekirugaszkodtam ennek, de a második ponton elakadtam, és ez el is vette a kedvem. Most viszont minden pont jól megtalálható volt, klassz élmény volt végigjárni. Csak a 6. pont került egy oltóponton belülre, így azért visszajöttem a nap végén. Köszönöm!

Bliccc 2021.06.07 16:26 - Megtaláltam
Sikerült!
[g:hu+ 2.7.4]

jegesmedve137 2021.06.02 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

kisbrekeke 2021.05.31 20:49 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést :) a 3. pont elsőre rajtam is kifogott de Nikicsu szelfibotos tippje jól jött nekem is :) az utolsó pontnak is kétszer szaladtam neki. De utólag nem nehéz, csak tényleg nem a koordinálta közvetlen közelében kell keresni.

golyci 2021.05.30 19:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]. Egy kis segítség ha nem GPS-el keresel:
https://www.geocachingtoolbox.com

Aliz0327 2021.05.30 19:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]. Egy kis segítség ha nem GPS-el keresel:
https://www.geocachingtoolbox.com

pstrx 2021.05.30 12:54 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Világutazó 2021.05.27 20:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.10.5]

Búr 2021.05.22 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.6.11]

Cápa 2021.05.19 14:57 - Megtaláltam
THX!
[Geoládák v3.10.5]

Nikicsu 2021.05.18 19:26 - Megtaláltam
Sokadjára fogtam neki ennek a ládának, mert az első pont sokszor sokáig hiányzott. Végül tegnap, egy könyvtár látogatás és a Vöröskereszt esemény láda mellé gondoltam belefér még ez a láda is. Már nagyon régen szerettem volna bejárni az útvonalat. A harmadik pontnál megakadtam, mert bárhogy próbáltam lefotózni, nem sikerült kiolvasni a koordinátákat, tényleg magasra került. De ma visszatértem egy selfie bottal, ki gondolta volna, hogy egyszer tényleg hasznát veszem. :D Így sikerült felgöngyölíteni az összes pontot. Kellemes kis séta volt. A Józsefváros szebbik arcát lehet itt megismerni.

DFRi 2021.05.15 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!!!
Remek séta, remek időben, remek tereken:-) Pont jól van kiatalálva ez a kis körséta! A szombati ebéd előtti kellemesen elfáradtunk, jól esett a séta az ebéd előtt :-)
Jól ismerem ezeket a kis tereket, de ilyen sorrendben még nem jártam rajtuk...
Köszönöm a rejtőnek, hogy összeállítottad ezt a kis sétaútvonalat!
Nagyon klassz volt :-)
Brigi&Feri&Mira [Geoládák v3.10.5]

20210515_12444420210515_124501
20210515_12540320210515_125407
20210515_13102120210515_131024
20210515_14060020210515_141230
20210515_14175320210515_141802
koharitomi 2021.04.23 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam.
[g:hu+ 2.6.10]

Lászlócsalád 2021.04.17 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Megtaláltuk, tényleg nagyon szépek a kis terek :) köszönjük :)

20210417_17020920210417_165345
20210417_16511820210417_174037
20210417_17095320210417_173405
20210417_17260220210417_165105
mk45 2021.04.12 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi :)
[g:hu+ 2.6.8]

bubac 2021.04.05 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9]

BRobi 2021.04.05 18:19 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. :-)
[g:hu+ 2.6.9]

Mikkancso 2021.03.30 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

borazslo 2021.03.24 15:09 - Megtaláltam
Az első nem lett meg. De útvonal alapján meglett a második és már minden szépen ment. (Az utolsót tényleg arrébb van a koordinátától de a segítséggel meglett.) Köszi.
[g:hu+ 2.5.10]

hedcsal 2021.03.24 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Az elsőt nem találtuk, de köszönjük a rejtést és a segítséget!

paparazzy48 2021.03.12 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
Városi gyalogos ládázás során, többek özött ezt is megtaláltam.
Köszönom az invitálást és a rejtést: Paparazzy48.

HaKoBeRi Fing 2021.03.06 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltuk, köszi a rejtést, és a segítséget az első pontnál! :)
[Geoládák v3.9.6]

K.L. 2021.02.27 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Az 1. pontot nem találtam, a többi rendben volt.
Köszönöm a rejtő segítségét!

Aniko & Gyuri 2021.02.26 09:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Bobby Holmes 2021.02.20 13:10 - Megtaláltam
Az egész ládázásunk sikertelen volt, de ez meg aztán... Az első pontot nem találtuk, pedig erős tippünk volt, hogy hol lehetne, így aztán elindultunk a megadott útvonalon és figyeltünk, hátha olyat látunk, amire igaz a segítség. Volt olyan pont, aminek a helyét 99%, hogy megtaláltuk, de magát a pontot nem. Végül 2 pont lett meg, az 5. a segítség alapján, a 7. pedig egy nagy trükkel, ugyanis a séta végén indítottam pár másodpercre egy tracket, feltöltöttem GCKUPA-ra és így láttam, hogy ott helyben tizenvalahány méter az utolsó pont, úgyhogy újból keresni kezdtünk és beugrott, mit kell csinálni, így végül meglett. Köszönjük a multit!

Timitomi0202 2021.02.17 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Vvivien128al kerestük. Az első pontot mi sem találtuk, érdemes lenne ellenőrizni. A helyszínek nagyon tetszettek [Geoládák v3.9.6]

vvivien128 2021.02.17 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

TS 2021.02.02 12:33 - Megtaláltam
Évekkel ezelőtt már elkezdtem ezt a multit, de akkor a harmadik pontnál elakadtam. Most pedig az első pontot nem találtam. Szerencsére emlékeztem a második pont helyére, így folytatni tudtam az utamat. A harmadik ponttól becsatlakoztattam a (GCPFAL) multit, ezért jó nagy kőrt rolleroztam végig. A végpont szerintem is távolabb van a megadott koordinátáktól, ezért a ládaoldalon megadott segítség jól jött. A többi pont rendben volt.

5N 2021.01.30 14:35 - Egyéb
Már első pontnál elakadtunk,nem sikerült megtalálni,hogy mi voltunk ügyetlenek vagy nincs is meg azt nem tudom.

Tosiv 2021.01.27 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Kösz, végigjártam.

Mangó 2021.01.03 20:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Koszonjuk a rejtest. Az elso nem lett meg. Az utolso pedig legalabb 20m-re van az adott koordinatalol.

lelcache 2020.12.30 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

20201230-1831220201230-18313
20201230-1831520201230-18316
20201230-1831720201230-18319
20201230-1832020201230-18321
Viktor33 2020.12.28 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

utigabi60 2020.12.22 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

justancsi 2020.12.19 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! a 4. és az 5. pont nem lett meg sajnos, de az utvonalon haladás helyretette :) [Geoládák v3.8.3]

Feri95 2020.12.10 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Tibi1983 2020.12.02 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

LőrincDombiBarangolók 2020.11.28 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Yami 2020.11.26 19:20 - Megtaláltam
Köszönöm! Dbkh-val.

dbkh 2020.11.26 19:20 - Megtaláltam
Vegigsétáltuk, ahogy eddig már sokszor, csak most kerestünk is. Errefelé lakunk, örülünk, hogy egy láda a városrészünk szépségeire is felhívja a figyelmet. Dbkh és családja.

kireth 2020.11.22 09:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
4. ponton nem találtuk a táblát, de tovább haladva az ajánlott útvonalon a következő pont már meg volt, illetve a végén a jelszó is kitalálható

Micicila 2020.11.22 09:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

graffz 2020.11.17 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

FeldmanZ 2020.11.06 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Dolex 2020.10.04 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Megvan, köszi! [Geoládák v3.7.1]

emmerwald 2020.09.24 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Tavasszal már jártam erre, de most sikerült végigjárni a multit is... Szép környék, köszönöm!

Invictus3 2020.09.14 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megvan, köszi!
Az első pontot tavaly áprilisben szedtem össze, aztán a többit idén januárban, az utolsó kivételével, mert ott nem találtam semmit. Azóta egyszer még kerestem, akkor egy másik táblát akartam feszegetni, csak sokan voltak. Aztán most unokatesómat is elvittem, hátha meglátja, és igen! Kiszúrta! Nem mertünk közelebb menni mert ott éppen valaki szundított, és távcsövünk se volt, de szerencsére az ő szeme job mint az enyém, ezért le tudtuk olvasni :D
Köszi, hogy megmutattad a "nyócker" ezen oldalát is :)

kaldigeza 2020.08.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Köszönöm a lehetőséget, és a rejtő segítségét, amivel fővárosunknak ezt a "szegletét" is megismerhettem!

ellfelek 2020.08.20 18:00 - Megtaláltam
Itt is régről már volt talált pontom, persze ezeket is eltüntettem már a gépről, ezért ezt is elölről kezdtük... De szintén megérte újból végigjárni, így hogy már minden ponton megtalálható a továbbvezető koordináta. Azt hiszem a Fantasy Budapest után már minden városi multi láda könnyűnek számít... No, de inkább azt felejtsük is el, mert sokkal élvezetesebb úgy végigjárni egy multi ládát, hogy odahív egy-egy nevezetes ponthoz és a jelszó is meglelhető... Bár az érdekes volt, mikor a téren távcsővel sasoltuk a közeli objektumon a jelszót... :)
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.7]

IMG_20200820_170910IMG_20200820_180139
Atmosz&Zozmosz 2020.08.12 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Bővebben később! [g:hu 1.6.7]

Gibix75 2020.07.25 08:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

Zsizsi60 2020.07.02 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kocsisbenedek 2020.06.24 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! Benedek,Fanni,József,Gyöngyi mama [Geoládák v3.4.1]

Pudvásnyújtozkodók 2020.06.23 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Szuper multi, nagyon szepen koszonjuk a rejtest!!! [Geoládák v3.4.1]

dzsajokosz 2020.06.23 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

Pongiz 2020.05.27 20:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nagyon kellemes séta volt. Csak az utolsó részletet nem találtuk, de szerencsére ki lehetett következtetni. Végre kinyitottak a kerthelységek így egy finom sört is ittunk útközben :-)
[Geoládák v3.4.0]

Mathau 2020.05.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Nosztalgikus érzésekkel mentem végig a pontokon, örülök, hogy a rejtések egy része még az általam kihelyezett táblácska. Még mindig találok új érdekességeket az útvonalon, köszönöm Ákibardnak, hogy jobb gazdája mint amilyen én voltam.

laszlo.torok 2020.05.05 20:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Egyik legélvezetesebb keresésem. Kellemes tavaszi esti séta a Palotanegyedben.
Köszönöm [Geoládák v3.3.2]

pálesz88 2020.03.10 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

MoMaszter 2020.02.27 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Nagyon kellemes kis multi volt, jót sétáltunk a Palotanegyedben! Sok helyütt mennek a felújítások, illetve nagyon sok rész már igényesen fel is van újítva! A Demszky éra óta nagyon sokat szépült a környék.

Köszönjük, hogy végigvezettél minket ezeken a kedves kis tereken!

cosinus0 2020.02.22 19:00 - Megtaláltam
Budapesti tanácskozás után, délutáni-estébe nyúló séta. Szép kis terek, köszi, hogy megmutattad. A 3. pont feladta a leckét, köszönöm a rejtő segítségét a továbbhaladáshoz a 4. pontra. Végül ezt a jelszórészletet a többi ismeretében ki tudtam okoskodni.

Fitti80 2020.02.12 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon ötletes rejtés, az első pont szivatott, de a többi sima ügy volt. [Geoládák v3.3.2]

Zolas21 2020.02.08 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Szilvil 2020.01.25 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

dev86xr 2020.01.25 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.2.2]

Karci 2020.01.22 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Hulkstunt 2020.01.22 05:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Artimus 2020.01.21 21:52 - Megtaláltam
Köszi

Redteam 2019.12.28 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]
Több évig dolgoztam a környéken, és korábban már szemeztem ezzel a ládával, de nem indultam el megkeresni, valahogy a túl magasra kihelyezett pont kicsit visszariasztott.
Eddig. De most elindultam késő délután a sétára és nagyon örültem, hogy így tettem.
A magasra kihelyezett pontot végül nem tudtam leolvasni, hiába fényképeztem le, nagyítás után is olvashatatlan maradt számomra, de enélkül is tovább tudtam menni a következő ponthoz. Az utolsó pont sem lett meg sajnos, "gázos" táblát nem találtam, pedig a kis tér minden tábláját megnéztem.
Szerencsére a két hiányzó jelszórészletet ki tudtam okoskodni.
Tetszett a multi nagyon.

 
duranyikd 2019.12.28 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Báthory Ödönke 2019.12.19 15:00 - Megtaláltam
SZép séta köszi. Évek óta próbálkozom vele, de az 5-dik pontnál mindig elakadtam. A régi rejtés szerint be kellett volna nyúlni valahová. Hát én nyúltam mindenhová, de semmi ládásat nem találtam. Köszönöm hogy virtuálissá tetted.

kocsisjozsef74 2019.12.18 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi
Második nekifutásra, nehezen, de meglett. Köszönjük a segítséget! [Geoládák v3.1.2]

anzsu7 2019.12.18 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa és Józsi [Geoládák v3.1.2]

pozsgayb 2019.12.01 21:24 - Megtaláltam
[Geoládák v3.8.3]

csomix 2019.12.01 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

VINAX 2019.11.25 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.83
Axl szeméből kiszedték a varratokat a szemklinikán, ezután ezt a közeli multit végigjártuk.

Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★

[Geoládák v3.0.0]

IMG_20191125_102124 
SziaHello 2019.11.24 00:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_20]

HZsoti 2019.11.13 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
Minden pont rendben a helyén.
Két pontnál nem árt ha van nálad fényképezőgép vagy egy távolra látó telefon.
Kellemes séta volt, köszi a rejtést

Ákibard 2019.11.03 17:20 - Egyéb
A láda pontjai a saját helyükön megtalálhatóak! Green Eye logja félrevezető: az első pont sincs "máshol", csak máshol van, mint ahogyan Ő gondolta!

A leírásban is szerepel, hogy a városi környezet miatt 10m-es pontatlanságok is előfordulnak, a helyszínen próbáljatok meg kreatívak lenni. És szükség szerint van az oldalon segítség is :)

Green Eye 2019.10.31 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Az első ponttal gondom volt, de meglett. Én is azt gondoltam, hogy az épület fejújítása miatt eltűnt, de megvan, máshol. Egy hónapja próbáltam levadászni, de a jó idő miatt több pontján tömeg volt, ma simán ment. Köszi a rejtést!

Túrázó974 2019.10.24 17:11 - Megtaláltam
PKM (Petit Követve Meglett)

Köszi a rejtést

pedro750 2019.10.24 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

lencsilyany 2019.08.26 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kellemes szabadnapos délelőtti program. Az első 2 pont nem volt egyszerű, de a szelfis telefon segítségével meglett. Az 5-ös pontnál kivártam a soromat a padhoz, az utolsónál meg keringtem a téren, míg a lezárt részre belépve meglett a tábla ;)
Szép helyeken jártam, köszönöm mégegyszer!

geoládászok 2019.08.23 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Megvan! Köszönjük a rejtéseket!
Az első ponton nem találtuk a jelszórészletet, talán az építkezés miatt.

sanzi89 2019.08.17 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Minki 2019.08.06 14:46 - Megtaláltam
Minki itt járt. Köszi a rejtést! ???? [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.07.11 21:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.07.11 21:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PardiAndi 2019.06.29 16:44 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

zoldbeka 2019.06.09 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jó rejtések, minden a helyén, 3 problémás pont a sok mugli miatt. Ha újra kezdeném, akkor reggel nagyon korán kezdeném el. A pontok nagyon szép helyeken visznek keresztül, gratulálok a rejtéshez! [g:hu 1.6.2y]

erdosimi 2019.05.12 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

erdosjudit 2019.05.12 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

erdei.laszlo 2019.05.07 13:11 - Megtaláltam
Nagyon remek "láda". Gyöngyörű helyeken vezetett az első 5 pontot azonnal meglett minden, viszont a Rókus-kórháznál nagyon sokan szoktak ülni vagy betegre várók vagy közmunkában dolgozók, így ott nehéz a jelszó utolsó részét megtalálni. Főleg a jelszót, mivel írtam a rejtőnek meg hívtam is rengeteget nem találtam segítségre. Majd mondom délután visszamegyek hátha kevesebben lesznek a téren. Szintén sokan, de a leírás és a segítség alapján sikerült megtudnom az utolsó ponton lévő jelszó részletet. Viszont a kilogikázott jelszót nem fogadta el a rendszer. Majd az utolsó logolóktól kaptam segítséget. Ezt köszönöm iutólag s! :)

Ettől eltekintve nagyon szeretem a matricás pontról-pontra rejtéseket :D

karcsi9641 2019.04.27 14:59 - Megtaláltam
Sajnos ez a rejtés kifogott rajtam. A Rejtő nagylelkű, többszöri segítsége ellenére sem tudtam két jelszórészletet begyűjteni. A segítséget itt is köszönöm!
A mellékelt fotók, és levelezésünk alapján kérném a "jelszó nélküli" elfogadást, mert a láda alapvető célja teljesült, alaposan megismertem Józsefváros kis tereit.

[Jóváhagyta: Ákibard, 2019.04.29 07:50]

Köszönöm szépen az elfogadást.

4049DSCN1630-001
Képkivágás 
alat300 2019.04.21 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.30
megvan!!!

gyberna 2019.04.17 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) Szuper séta volt, nagyon tetszett a koordinátakutatás, átváltogatás! :) [Geoládák v2.2.5]

zsuzska74 2019.04.02 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést és a segítséget!

Szamoska 2019.03.23 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. Kellemes kis séta volt. Egy-két pontnál azért elidőztem pár percet, de a kitartás meghozta a gyümölcsét.

Ákibard 2019.03.21 21:07 - Egyéb
Délután pótoltam a 4-es pontot, így mindegyik kereshető. Bízom benne, hogy jól megfogja a ragasztó, mert ez a hőmérséklet még nem igazán ideális neki... :(

kupec 2019.03.21 17:43 - Megtaláltam
A 4. pont hiánya ellenére, (az előző logokat olvasva) az 5. pont simán meglett, tényleg majdnem nekimegy az ember. Onnan meg már zavartalan a keresés.

Szilágyiék 2019.03.21 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Köszönjük a rejtőnek, hogy segített a hiányzó pontnál, és köszönjük ezt az élménydús, nagyon szép összeállítást!

Azt hittem Lőrinc papról lesz ott szobor...Ez nagyon tetszett
Út közben (sajnos nem az enyém)Végre tavasz van!
Pupu 2019.03.19 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Városi futás közben kerestem fel, ezért nézni kellett a lábam elé, de azért többször felpillantottam, és szépeket láttam. Köszönöm! A 4-es pontot én sem találtam, de enélkül is lehet boldogulni.

kertimi 2019.03.17 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tanohun 2019.03.17 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szab 2019.03.14 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
4-es pont hiánya egyáltalán nem volt gond, mert az 5-ös feltűnően látszik ha tovább megyünk az útvonalon, nagyon jó segítség volt amiket a logokban olvastam.
Távcsövet nem vittem de nem is kellett volna, egy magasra felnyújtott telefon bőven elég volt.
Én a 7-es pontot sem találtam, de még gáz táblát se, szóval valószínűleg csak nekem nem sikerült.
Érdekes, általam eddig nem ismert helyekre kalauzolt a multi, pedig 1-200 méterre lévő utakon szinte naponta járok. Köszönöm szépen!

Hokuszpok 2019.03.13 17:10 - Megtaláltam
Köszi.
A 4-es pontot én sem találtam,de a jelszó nélküle is kitalálható.Az 5-ős pontot megtalálod ha tovább mész egyenesen az utcán.(Neki ne menj!).

Kovács Beni 2019.03.13 17:10 - Megtaláltam
Köszi.

zsubamba 2019.03.11 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Négyes pontot én sem találtam.

spanyesz 2019.03.05 19:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.28
Nagyszerű multi közös találata nonow22-vel! :-) egy kivételével (4es pont) minden pont a helyén, de nem kell feladni! Nyitott szemmel járatok az ajánlott utvonalon és meg lehet találni! :-)

nonow22 2019.03.05 19:33 - Megtaláltam
Spanyesz-el közös, munka utáni sétálós találat.
A 4. pont kivételével minden a helyén, az 5. pontot előző logok alapján azonosítottuk be. Szerettem multi, köszi a rejtést!

Ákibard 2019.02.13 22:41 - Egyéb
Úgy tűnik, sajnos a 4-es ponton a nagy szürke átalakult kisebb és modernebb szürkévé. Ezzel együtt a pont is eltűnt. Az 5-ös viszont valóban megtalálható egy kis bóklászással... :)
Kis türelmet kérek, beszerzem a kellékeket, és hamarosan pótolom. :)

stikli08 2019.02.12 08:41 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

orszagoskek 2019.02.11 21:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! A négyes pontot én sem találtam. Próbáltam továbbmenni a leírás alapján, de a pontos koordináták ismerete nélkül csak a végpontot sikerült megtalálnom. A rejtő telefonos segítségével később visszamenve már egyértelmű volt minden.
A multi pontjai tetszettek. Néhány tényleg ritkán járt helyre esik, pedig forgalmas helyekhez közel vannak.
Tamás [Geoládák v2.2.5]

eltájoló 2019.01.12 07:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Pontban reggel 6-kor indultam neki a pontvadászatnak. Az első és a második pont rendben meglett. A javasolt felszerelés közé én javasolnék még egy tükröt. Nekem annak segítségével sikerült leolvasni a jelszórészleteket és a koordinátákat. A harmadik pont is a helyén volt. Azt hittem jól látok távolra. Tévedtem. De megoldottam. A 4. ponton viszont nem találtam semmit. A segítséget is elolvastam, azzal sem sikerült megtalálnom a hiányzó koordinátákat. Folytattam a javasolt útvonalat, hátha rálelek az 5-ös pontra (mint ahogy voltak így mások is). Nem sikerült, de a megtett táv alapján már a 6. pontra koncentráltam. Kis keresgélés után rá is akadtam. Így meglett a 7. pont is. A jelszó hiányzó részleteit így ki tudtam találni.
Egyébként tetszett az útvonal, hangulatos volt így hajnalban. De a legjobb az volt, hogy még nem sok ember volt az utcán. Köszi a rejtést.

"J&J" 2019.01.06 10:59 - Megtaláltam
Hát ez a láda feladta a leckét :), csak három nekifutásra sikerült.
Első alkalommal már az első ponton megbuktunk. Szinte biztos, hogy akkor nem volt a helyén a jelszóhordozó, mert másodszorra rögtön megtaláltuk ott, ahol előtte hosszas keresés ellenére sem. A harmadik pontig simán haladtunk, de itt a jelszó olyan helyen volt, hogy még telefonnal fotózva se tudtuk kibogarászni. (Talán érdemes lenne áttelepíteni)
Na, de nem adjuk fel: harmadszor már fényképezőgéppel mentünk, de a teleobjektiv ellenére is csak részlegesen tudtuk megállapitani a lefotózott koordinátát. Már felkészültünk a negyedik kisérletre, abban bizva, hogy majd otthon a számitógépen talán sikerül olvashatóvá nagyitani a képet, mikor Júlia megérzése bejött: a buszmegálló felé ballagva, szinte véletlenül találtuk meg az ötödik pontot. A hatodik és hetedik pont könnyű találat volt, a hiányzó negyedik jelszórészletet pedig egyszerűen kitaláltuk.

Bubu_83 2018.12.22 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltam, köszi! Meg kellett dolgozni érte :).

20181222_11444820181222_115203
20181222_122840 
delfin 2018.12.17 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

adamtoth0412 2018.11.24 20:50 - Megtaláltam
ManiSZE és Migipityesz társaságában kerestük fel a pontokat egy szombat esti esős időben két sör között :-)
Az 1-es és 4-es pont kicsit tovább tartott ,de azok is meg lettek. Köszönjük a rejtést!

bagolyvera 2018.11.18 23:59 - Megtaláltam
Jó kis séta volt, köszönöm! Tényleg sok szép, érdekes homlokzat, díszítés figyelhető meg. A 4. ponton nem találtuk a lapocskát, de ügyesek voltunk és a leírásból kiderült az 5. pont, úgyhogy megoldottuk.:)

Mizo6869 2018.11.18 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Mia, Zoli.

balint14 2018.11.09 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

somga 2018.10.23 13:00 - Megtaláltam
Délelőtti sétánk helyszíne lett Józsefváros ezen része. Nagyszerű útvonal összeállítás, olykor nehezen olvasható jelszavakkal ill. kordinátákkal. Viszont minden a helyén volt, köszönjük.

 séta soránséta során2
séta során3 
Miamicryt 2018.10.01 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szuper rejtés! :)) [g:hu 1.6.2y]

Kiaribua 2018.09.23 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést és a kellemes sétát.

Bonbonetti 2018.09.20 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

StellaDeFrász 2018.09.17 22:55 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zogeboka 2018.09.05 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam az összeset, nagyon szép és érdekes séta volt, mindíg tartogat még meglepetést nekem ez a város, ennyi évtized után is, köszönöm.

Ákibard 2018.08.28 20:35 - Egyéb
Ellenőriztem a multi pontjait, az összes pont (a legelső is) sértetlenül a helyén van.
Minden rejtő más és más, de nálam bárki segítséget kap, aki kér :)

"J&J" 2018.08.27 16:59 - Nem találtam meg
Végre rászántuk magunkat, hogy ezt a ládát is megkeressük, bár sejtettük, hogy nem lesz könnyű. Az első ponton már el is buktunk. Hosszasan keresgéltünk a megadott koordinátán, majd nagyobb körben is, sajnos sikertelenül. A kissé rejtélyes segitség sem vitt közelebb a megoldáshoz. Persze lehet, hogy a nemrég felújitott pont a helyén van, csak mi ügyetlenkedtük el. Kiváncsi leszek a következő logokra.

denho 2018.08.06 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Ákibard 2018.08.04 20:01 - Egyéb
Karbantartás: A hiányzó jelszóhordozókat minden ponton pótoltam. A végpont szintén virtuális lett a veszélyes terep és a sorozatos lopások miatt. A jelszó megváltozott.

Mike 2017.12.23 12:58 - Egyéb
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

Paul 2017.12.21 15:30 - Megtaláltam
Ez egy elég érdekes rejtés.Olvastam hogy több pontja nincs meg,de azért belevágtam.Az első pont keresése közben odajött hozzám két rendőr és érdeklődtek hogy mit is csinálok.Elmagyaráztam nekik mit is keresek.Megértették és megkértek hogy hagyjam abba (terror veszély stb). Erre egy kicsit csodálkoztam de elmondták hogy a térfigyelő kamerán látták hogy keresek valamit és ide küldték őket hogy ellenőrizzenek.(mondták hogy őket is figyelik hogy járnak el)
Mivel a rejtő leírta hogy milyen utcákon kell körbe menni így elindultam a második pont felé.A nagy pirosban nem találtam a második koo-t,tehát innen elég nehéz végig járni a láda pontjait.(olvastam hogy a többi ponttal is van baj)
Viszont így körbe jártam a kis tereket,mindenhol fotóztam.
Ha lehetőség van rá hogy így elfogadott legyen a láda akkor azt megköszönöm.
Ui:minden pont helyén láttam emlék táblákat,szerintem innen kellene betűket kiválasztani a jelszóhoz és a pontok koo-ját nyilvánossá tenni.
Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.01.28 14:54]

IMG_20171221_145924IMG_20171221_145800
IMG_20171221_150810IMG_20171221_151515
IMG_20171221_151659IMG_20171221_152001
denho 2017.12.19 11:30 - Egyéb
A GCPFAL-hoz közel van ez a láda, ezért célszerűnek tűnt volna ezt is végigjárni. Az előző logok alapján tudtuk, hogy nincs meg minden pont, de azért nekiindultuk, bízva abban, hogy az ajánlott útvonalon végigsétálva megtaláljuk azt a néhányat, amiből kitalálható a teljes jelszó.
Az első ponton minden rendben is volt. A másodikat viszont már nem találtuk, így feladtuk a keresést. Majd visszamegyünk, ha minden pont a helyén lesz.
Egyelőre ilyen állapotában inkább a beteg ládák között lenne a helye.

Artemix 2017.12.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Sajna kissé rossz állapotban van. Javaslom a betegre állítását.

GYEZegzug 2017.11.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Köszi szépen a lehetőséget. Azért jó, hogy van öt unokám. Mi van ebben a városban, nem lehet közlekedni. Nekem egy kicsit zavaros ez a rejtés, úgy látom másnak is. Kicsi renoválás nem ártana.

ésKata 2017.11.16 16:00 - Megtaláltam
több nap alatt, munka után, ebédszünetben

Fixis 2017.09.13 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.77
Szép helyekre juttat el a multi. Az első, a harmadik és a hetedik pont rendben volt. A többire ráférne a karbantartás. Az ötödik pontban rossz jelszórészlet van megadva.

zaskl 2017.09.10 15:00 - Megtaláltam
Igazából csak kikövetkeztettük a jelszót. A harmadik ponttól nem jutottunk tovább. Sokat kerestük a 3. pontot, szerintünk a tereptárgyat megtaláltuk, "azimee" logjának megfelelően is kerestük, de a vörös áttapogatása sem segített. Nagyon szép helyekre juttat el a láda, érdemes lenne kicsit javítani rajta. Nagyon szépen köszönjük a rejtést. ZASKL

gst76 2017.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Vasárnap a VizzAir félmaraton után jöttem felkeresni ezt a multit.
Tervemről egyeztettem a rejtővel, hogy a koordináták alapján egy állapotfelmérést végezzek. Részletes eredményt elküldtem részére, vázlatot itt olvashatjátok:
1. pont: helyén van, semmi gond vele.
2. pont: ahogy korábban írták, leesett, mögé dugva. Ez is könnyű találat.
3. pont: helyén van, semmi gond vele. fényképező sokat segíthet...
4. pont: Hátulján látható a ragasztó helye, de a táblát nem találtam, vörösön sem, ahová az előző megtaláló rakta. Lehet, hogy leesett a szemét közé.
5. pont: A négy sarkot átnéztem (táblát, elektromos dobozt, falat), de nem leltem
6. pont: Padok alját, hátulját átnéztem, tábla nincs.
7. pont: helyén van, semmi gond vele.

Roberto Kesser 2017.08.23 19:42 - Megtaláltam
Már többször nekiugrottam e multinak, de mindig elakadtam a 2. pontnál, mert szemétnek véltem a jelszóhordozót..
Az 5. pontnál sajnos nem jó jelszórészlet van kiírva a pótláson!
A 6. ponton nem találtam semmit, de lehet az 5. ponton a koordináta sem pontos...
7. pont rendben van viszont.
Köszönöm a játékot!

azimee 2017.08.22 10:42 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.
1 - ok
2 - ragasztás elengedett, így beszúrva mögé, a hátából egy kicsit mutat a lapocska
3 - ok, sas szem kell, én a fényképezőm zoomját használtam :)
4 - a lapocska ép, de a szürke hátulján csak a helyét látod, én lent a szemétkupacban találtam. Ragasztó nem volt nálam,így az eredeti helynél,a szürke mögött, 25 cm.rel beljebb, a felső sor vörösön találod!!!
5 - Lapocska nem volt, de fehér papír ragasztva celluxszal igen, de a jelszó részlet az a sorrend miatt nem ide való!!!
Nehezen olvasható, még a telefon zoom sem segített, másznom kellett... és fotózni.
6 - A lpocskát nem találtam,a helye megvolt, a festésen még látszik. A 7. koo rejtői segítséggel, köszönöm.
7 - ok

RékaésAdrián 2017.08.17 19:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Azt hiszem, ehhez a rejtéshez kell a kitartás, a házak miatt a gps kevésbé pontos, a segítségek jól jöttek. Harmadjára futottunk neki, egyszer egyedül majd, társaságban. Másodjára a templomnál, miután megvolt a koo, kiszúrtunk két fiút, biztosak voltunk benne, hogy ők is azt keresik... Nyert, majd közösen fürkésztünk a második pontnál, sikertelenül... A fiúk nemrég kezdték a keresést, mondtam is, hogy könnyebb lenne az elején más célpontokat begyűjteni, mert ez összetettebb.
Egy kis segítség után, este ismét nekivágtunk. A környezet nagyon hangulatos és egyben mozgalmas is.
1. pont - ok, bár elsőre gps miatt máshol matattam, másodjára könnyen meglett
2. pont - kicsit feszegetni kell, de kiszúrható, ha tudod mit keresel
3. pont - szükséges a sasszem
4. pont - a ragasztást kicsit reparálni kellene, de adja magát a helyén
5. pont - belefutottunk egy forgatásba, és mivel a jelszót le tudtuk olvasni, nem akartunk feltűnősködni
A jelszó ennyi pontból tudható, szuper jó! Így most kicsit bámészkodtunk, de legközelebb megkeressük a maradék pontokat.
Nagyon jó városi multi, köszönet a rejtésért (és a korábbi logokért, sokat segített :-))!

forgatás 
icarusdes 2017.08.12 17:30 - Megtaláltam
[279]

Köszönöm a rejtést. Kb 3-4 éve kinéztem már ezt a multit, de akkor éppen beteg volt szóval inkább el sem indultam megkeresni.

Ma rávettem magam GCFC és a GCMRE után már ezt a pesti ládát is behúzzam.
Az első pont még relatív egyszerűen meglett, de a második már egy kis kitartást igényelt. A segítség adta magát, de a koordináták pontos helyét nem volt triviális meglelni. A harmadik pont adta magát és amikor az már megvolt, a negyedik is könnyen meg lett.
Az ötös pontnál mind a négy lehetőséget megpróbáltam végigpróbálgatni, mire kiderült, hogy az első gondolatom volt a helyes. Szerencsére sikerült elég közel kerülni a táblához, hogy le tudjam olvasni a koordinátákat. Ahogy előttem többiek, a hatodik pontnál én is sikertelen voltam. A hetedik állomást én is jól tippeltem meg a leírás és a segítség alapján és így az utolsó jelszórészlet is meg lett.

Párduc50 2017.07.19 17:00 - Megtaláltam
Meglett..... A 2. pontnál a koordinátát nem sikerült meglelnem, segítség kellett.

Kaputyin 2017.07.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Tettem egy sétát a "kalapos király"-ról elnevezett városrészben!
Le a kalappal előtte! :)
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

szilard08 2017.06.29 15:14 - Megtaláltam
Köszi

redbird 2017.06.29 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk (részben), köszönjük a lehetőséget! Az 5. pontig mindent megleltünk, a 2. koordináta valóban el van kissé bújva és előszedéséhez kellett egy kis idő mire nagy nehezen sikerült. A 6. ponton sokáig nézelődtünk, a következő pont koordinátáját nem találtuk, ahogyan már az előző logokból is olvasható volt.

A jelszót a megtalált 5 pontból találtuk ki, a napokban viszont még meglátogatom a kikövetkeztethető 7. pontot már csak azért is.

nbokan 2017.04.12 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.14
Meglett. A 2. pontnál a tábla leesett, beékelve találtuk és elég nehéz volt kioperálni. A GPS pontatlansága miatt 3. pontot elég sokáig kerestem, de ez nagyon jó rejtés. A 4. ponton a tábla szintén leesett, de még tartja a cellux, 5. ponton rossz a jelszórészlet, 6. pont nincs meg. Az utolsó ponthoz köszönöm a rejtő segítségét. A többi rendben :) Ráférne egy kis karbantartás. Sétálni jó volt.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
MnM 2017.03.11 14:32 - Megtaláltam
Köszönjük

klfmate 2017.03.09 20:03 - Megtaláltam
Sikerült. Köszönöm a rejtőnek a segítséget!

distike 2017.03.02 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Megtaláltam.Köszönöm a rejtést,a kalauzolást és a segítséget.

Roberto Kesser 2016.10.30 12:00 - Nem találtam meg
2. ponton nem találtam semmit :(

Vincenzo65 2016.10.15 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Kis gyöngyszem, rejtői segítséggel.

Katka991 2016.10.13 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.06
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2016.09.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam egy harkányi fagyizóban :)
Aztán egy meló utáni bringázás alkalmával bekupáztam.
Tetszettek mind a helyszínek, mind a rejtések, mind a rávezetések a leírásban. Gratula!

éjféli vadász 2016.09.24 16:27 - Megtaláltam
1. valóban nem gravírozott táblán volt a jelszó.
Nagyon sokan járnak arra, illetve fix nézőközönségre is figyelni kellett.
3. Mászni kellett, máshogy nem lehetett elolvasni.
5. Itt is mászni kellett.
6. Egy darabig vártunk, hátha pár ember elhagyja a helyszínt. A végére csak egy dohányzó ember maradt. Egy darabig nézett minket, majd megkérdezte, hogy a koordinátát keressük-e.
Elmondta, hogy pár napja valaki már járt ott, végig csúszott-mászott mindenhol, de nem talált semmit.
7. A hiányzó koordináta ellenére könnyen meglett a 7. pont is.

Mindent összevetve, a jelszórészleteket egymás mellé rakva sem kaptunk semmi értelmeset. Kiegészítettük és az volt a jelszó. Nem tudom, hogy mi rontottunk el valamit, vagy hiányos jelszavak voltak.

Molli 2016.09.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Nagyon hangulatos helyeken vannak a láda pontjai. Köszönöm a rejtést és külön köszönöm a Rejtő segítségét!

Ákibard 2016.09.11 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.09
Bubival jártam végig a pontokat.
Először bosszankodva indult a gyér vétel miatt, de amint meglett az első találat úgy éreztem, ez a multi az egyik kedvencem lesz. Mindig is tetszettek ezek a gravírozott táblás megoldások, olyan igényesek. :) Aránylag későn, sötétben álltam neki, még augusztus 29-én. El is jutottam az 5. pontig, ahol az istennek sem találtam amit kellett volna... A felettem lévő térfigyelő kamera mögött ülők már totálisan hülyének néztek, vagy szurkoltak, hogy az n+1. kincsvadász ugyan találja már meg amit kell. De hiába, este fél 10 környékén esélytelen volt. Aztán pár nappal később megint arra mentem, de semmi. Írtam emailt a rejtőnek, de semmi válasz nem érkezett :( Na itt kezdett el egyre kevésbé kedvenc lenni ez a láda. Más megoldás nem lévén, írtam levelet Strombusnak, aki hamar kisegített, köszönet neki!!
Így ma ismét nekivágtam: "Nem adom fel" jeligére azért csak csak az 5. ponton kerestem újból. Most fényes nappal 10 perc csúszás-mászás után meglett. Hát 1) itt nem a leírásban is szereplő amúgy perfekt lézergravírozott tábla van, hanem papír, és 2) elég lehetetlen helyen van... Nem akarok többet írni, hogy másnak ne lőjjem le a poént, de... Én áthelyezném :-/ (Pár hete jártam vasútorvosi alkalmasságin, ott perfekt volt a szemem, így elképzelhető hogy a rejtésben van a hiba, mert a koordinátákból semmit nem tudtam kiolvasni, kerítésre mászást pedig nem vállaltam a térfigyelő kamera alatt... A 3-as ponton, ahol a 4. koo-t kapjuk meg ugyanez a helyzet: szürkületben, sötétben esélytelen olyan magasan elolvasni max találgatni lehet, én így találtam meg...) A továbbhaladásban Strombus segített. Innentől viszont nem találtam az objektumokat. A kórháznál minden pad foglalt volt, egy kivételével, de azon semmi tábla... Várakoztam egy kicsit, de úgy tűnt, hogy az egész kórház ott és akkor kívánja elszívni az éves dohánymennyiségét, a BuBi ideje meg ketyegett, így továbbálltam... Az utolsó ponton pedig a segítség alapján gőzöm sem volt mit kellene találni.
Szerencsére a jelszó tényleg a 3-4 részletből is megfejthető volt, így nem maradt "félárva" ez a találat, de vegyes szájízzel fejeztem be. Amilyen profinak indult, olyan negatív volt a vége :-( És nem tudom, hogy a korábbi megtalálók (akik nem írtak semmi többet, egy "megvan köszi"-nél) ők is betippelték az egyértelmű jelszót, vagy csak mi bénáztunk, és minden a helyén van, csak türelemmel kell megvárni a dohányosokat, és tűéles látásuk van?

Nem szoktam "lehúzni" ládát, mert mindegyikkel sokat foglalkozott a rejtője, de ez a multi most vegyes érzelmeket hagyott bennem. Nagyon profinak indult, lehet egy kis felújítás célszerű lenne, hogy a befejezése is az legyen :))
(Hogy ne csak károgjak: nem messze lakom, szívesen segítek ebben a rejtőnek, ha megmondja hol mit kellett volna keresnem, mert magamtól nem jöttem rá a végén. Igaz a levelemre nem érkezett válasz.)

Bubival geokesselni jóóó :)  
Hugi87 2016.09.04 20:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2016.09.03 20:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

SandorCsaba 2016.08.28 21:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

pegasus_mv 2016.08.20 16:46 - Megtaláltam
Még augusztusban felkerestem a GCJVKT multit. Sajnálattal tapasztaltam, hogy a Kis Rókus Kórház előtti téren a padok egy részén hajléktalanok tanyáztak. Pár padon kórházi látogatók betegekkel beszélgettek. Az üres padokat mind átnéztem, de nem találtam meg a továbbvezető koordinátát és jelszórészletet. A mellékletek (nyomvonal és fényképek) alapján segítséget szeretnék kérni a továbbhaladáshoz.
Kérésemet a rajtő felé is elküldtem, eddig nem kaptam választ. A támogatást előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.12.08 18:17]

GCJVKTGCJVKT2
GCJVKT3 
Strombus 2016.08.19 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Bringával jártam be.
A környék többnyire nagyon tetszett. Tényleg hangulatos terek, utcák, csodaszép épületek vannak errefelé. Köszönöm, hogy megmutattad.

Sajnos ez egy drága láda volt nekem. A 7-es pontnál valószínűleg letettem a nagyon szeretett (és sajnos drága) napszemüvegemet, hogy jobban a dolgok mögé tudjak nézni - aztán anélkül távoztam. Hiába tértünk vissza pár perccel később, már nem volt ott. :-( És ráadásul a jelszórészletet sem találtam. :-(
A 6-os pontnál egy emberi fos keserítette meg a keresést és itt sem boldogultam, csak segítséggel jutottam tovább.
A többi pontnál nem ért baj, de némelyiknél igencsak meg kellett küzdeni a találatért a pontatlan koordinátáknak és a trükkös (értsd nehezen olvasható) rejtéseknek köszönhetően. A 2-es pontnál 17 m-rel arrébb, a 3-asnál 24 m-rel arrébb találtam a táblácskát, mint ahol a masina jelezte. Hogy az olvashatóságért is meg kellett harcolni, azt inkább viccesnek éreztem, azon nem bosszankodtam.
Kár, hogy a jelszó ennyire egyszerű, két pont után meg lehet tippelni.

EmesESE 2016.08.16 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 4.08
Ma reggel munka előtt próbáltam végigjárni.
Ezen a környéken laktam kollégiumba 4 éven keresztül, jó volt itt nosztalgiázni, az ismerős épületek között sétálni.
A rejtés ötlete jó lehetett volna. A pontokat végigjárva a jelszó kitalálható, és én is azt tettem. Miért is:
1. pont OK bár a gps nem oda mutatott ahol a rejtés volt, de megtalálható.
2. pont ok könyen meglett, de itt most 2-es vagy 3-as PW olvasom le
3. pont ok de vissza kellett menem a kocsihoz a szelfi botért, hogy le tudjam fotózni a koo-t ujra kérdés, hogy ez 3. vagy 4. es jelszó
4. pont OK bár itt is elég nehéz lefotozni a jelszót továbra is kérdéses 4. vagy 5-ös jelszót látom
5. pont ok na itt kellett a meszelátó (5-ös vagy 6-os jelszót látom)
6. pont nem lett meg, vagy rajta dohányzott az egész korház, vagy csak a napi sajtót olvasták fölötte. Nem ártana máshova helyezni.
7. Még jó hogy ilyennel már találkoztam meg is lett mégegyszer az 5-ös vagy 6-os jelszó
Nekem még egy vagy két jelszó darab hiányzott, illetve egy 2x lett meg.
A fentiektől függetlenül egy nagyon jó multi volt, köszönet érte.

N.Zs. 2016.08.10 18:00 - Megtaláltam
A GCBP56 multi után próbáltam összerakni ezt a pontot. Az elő hárommal egészen jól boldogultam, majd a negyedik az utcáról lefényképezhetetlennek tűnt, így bementem a múzeumkertbe és felülről sikeresen megoldottam. Nem kellett volna visszamennem az utcára, mert a következő (5.) pont belülről jobban leolvashatóbb, de az utcáról is megoldható. Köszönöm a 7. pont koordináta segítséget. Ismerős helyek voltak, így a koordináta vadászat nem zavart annyira, de továbbra sem értem a rejtett pontos multikat.

furcsa figuramíves ablak
egy szép cégérrendbehozott épület
kollágium
Csempés(z)utcarészlet
IMG_7646Irinyi
Mikszáth térSzabó Ervin könyvtár
Szabó Ervin könyvtár kapujamúzeum kertben
Guttenberg-otthon
IMG_7674 
acsipapa 2016.08.07 19:54 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.08.07 19:54 - Megtaláltam
Meglett.

mangogyuri 2016.08.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.07
Nagyon jó séta volt, köszönjük! A 6. pontot nem lehetett megközelíteni, mert sokan tanyáztak ott. Ennek ellenére a jelszó és a 7. pont helye kitalálható.

szollosi73 2016.07.30 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megvan!
Nagyszerű multi, igazán tetszett. Remek helyeken vezet végig és élvezetes volt a segítségekkel keresni a koordinátákat, jelszórészleteket. Sajnos a 6. pont nem lett meg, így a hetedikhez koo nélkül sétáltam át, igaz addigra már sejthető volt a jelszó is.
Köszönöm a rejtést!

Józsefváros kicsiny terein 001Józsefváros kicsiny terein 002
Józsefváros kicsiny terein 003Józsefváros kicsiny terein 004
Józsefváros kicsiny terein 005Józsefváros kicsiny terein 006
Józsefváros kicsiny terein 007Józsefváros kicsiny terein 008
Józsefváros kicsiny terein 009Józsefváros kicsiny terein 010
Józsefváros kicsiny terein 011Józsefváros kicsiny terein 012
kétbakancsos 2016.07.18 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.83
Szinte egyidőben jártuk végig a pontokat Zolicache kessertársunkkal, megállapításaival egyetértünk. A látnivalók szépek voltak. Köszönjük a rejtést!

Józsefváros 
Tomcache 2016.07.18 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.73
Ma elhatároztam, hogy önégetős-délutánt tartok, ezért felkerestem 3 belvárosi ládát. Ez volt az első, mert gondoltam ez lesz a legnehezebb.
Annyira nem vészes, mert a pontok a helyükön voltak, egyedül a 6.-hoz nem tudtam hozzáférni.
Okostelefonnal támadtam, mintha pokémon go-t játszanék, így másképp néznek h*lyének:-) A terep ismerős, mert oda jártam szakközépbe (Vas utca) és néhány volt osztálytársam is a környéken lakik, ezért felvettem egy baseball sapit is álcaként.
1Pont: Könnyen ment, pár másodperc fotozás, utána a kis téren lévő egyik padra leültem beírogatni a következő pontot.
2Pont: Ez se volt nehéz, már a leírás alapján adta magát. Nagyjából diszkréten fotóztam, viszont furán nézhetett ki, ahogy a telefonnal fényképezgetem az objektumot belülről:)
3Pont: Igen ez már nehezebben jött össze, főleg, hogy tele van kiülős kávézóval, paddal a környék. Itt volt a legnagyobb a népsűrűség az összes pont közül. Kb 15 méteres pontossággal is beleesik vagy 4 lehetséges hely és naná, hogy pont ott ültek a közeli padon és persze, hogy velem egykorú nők:D Végül is csak páran nézték, hogy felfele bámulom a (muglik számára) semmit, majd végül 5 perc felfele nézelődés és sétálás után szintén lefényképezem a semmit, ráadásul rázoomolva:))
4Pont: Gyors találat, gyors makrofoto, mintha szűk helyen pókot fotóznék, majd egy közeli kőpadon az adatok rögzítése. Sehol senki.
5Pont: Gyorsan meglett, gyors foto sehol senki. Bár aki a térfigyelős kamerát kezeli, annak fura lehetett, hogy minek zoomolok a kerítés mögé, mikor sokkal érdekesebb fototémák is vannak:)
6Pont: Ott voltam, de szinte az összes széken ültek így esély se volt. Főleg, hogy a pontatlanság miatt itt is több helyet kellett volna átvizsgálni. Ez az egy pont amit újra át kéne gondolni, mert az embereket nem ültethetem el a székekről:D. Megpróbáltam átnézni a közeli zöld alkalmatosságokat is, de amikor a nővértől kezdve a pincéren át már a hajléktalanok is furán néztek, akkor odébb álltam ^-^
7pont: Habár nem tudtam a koordinátát, így is könnyen meglett a leírás alapján. Vissza a mobilos fotozásra, mint az elején, már csak a miheztartás végett :P Viszont az első anomália itt tűnt fel, hogy ugyanaz a szótag volt felírva mint az 5-ös ponton.

A rejtésre azért adtam keveset, mert ami a ládaoldalon van megadva sorrend az nem jó. A cetlikkel is gond van, mert a jelszóban nem szerepel kétszer ugyanaz a szótag, pedig az 5. és 7. ponton ugyanaz van a cetlin. Egy-két betű is hiányzik...
Az 1-3-2-7-5-6-4 sorrend jó lenne, ha a cetliken is a megfelelő szótag látszana.
Jó hír az, hogy aki tud Magyarul, az így is össze fogja tudni állítani az értelmes mondatot adó jelszót. Nincs fent a com.on így a külföldiek sem nézik be. Ez a szerencse, mert lehetett volna a jelszó ez is: Hgk5tgIIxzflk19o, de akkor még mindig ott állnék a 7. ponton:-)
Jó kis multi lenne, ha a nehezen hozzáférhető pontok mellé tennétek alternatív lehetőséget. Mert aki pl. gátlásos vagy nem szeret a középpontban lenni, annak nehezebben fog menni. Péntek délutántól hétfő reggelig meg átváltozik a nehézség 5+-ra, mert az egész környék egy feltörekvő romkocsmanegyed, nem nagyon ládásznak ott:D

geocat&geodog❤ 2016.07.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Jó kis séta volt! Köszönjük!

BLUEway💙2016! 2016.06.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Többszöri nekifutásra végre +van a jelszó. A 2. és 3. pont nagyon forgalmas helyen van, így nehéz megszerezni a koordinátákat, a 6. ponton pedig - friss festés miatt - "zolika87" segítségével jutottunk túl a végéig. THX!

Dr.Lada 2016.06.14 16:05 - Megtaláltam
log képek hamarosan...

zolika87 2016.06.14 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Ahhoz képest, hogy utálom a belvárost, ezt a ládát kifejezetten élveztem! :)
A 6. pont ténylegesen a festés áldozatává vált. A rejtővel egyeztettem telefonon: vállaltam, hogy az egyik ülőalkalmatosságra ráírom alkoholos filccel. Csakhogy... ezek sötétbarnák, a fekete filc még akkor sem látszik, ha pontosan tudom hová írtam. Ezért közel hozzá egy zöld színű tárgyra írtam fel a 7. pont koordinátáját, illetve a jelszórészletet. Egy kis keresgéléssel könnyen megtalálható, és a gps koordináta is nagyjából megfelelő.

KP1965 2016.06.14 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Élmény volt végigjárni Józsefváros kicsiny tereit. Az első négy pontig minden rendben van, az ötödiken a műanyag táblácska helyett csak egy felragasztott papír fecnin szerepel a következő pont koordinátája és a jelszórészlet sem stimmel. A hatodik ponton kivehető a festés miatt hiányzó táblácska helye, a hetedik pont ismét rendben van, megtalálható a koordináta ismerete nélkül, a megadott infó figyelembe vételével.
A jelszó már a harmadik pont után valószínűsíthető, így nem gond a két hiányzó részlet. :)
Ja és a leírás a hat virtuális mellett ígér egy hagyományos ládát is, de ilyen nem volt. Vagy csak én nem találtam?

Puzzle Apartman Gyula 2016.06.10 19:00 - Megtaláltam
Régóta nézzük már ezt a multit. Többször volt beteg és mi sem jártunk Pesten... Most azonban körbejártuk Milyen jól tettük. :)
Mintha nem is Pesten lettünk volna!!!! A hatalmas forgalom a multi első pár pontjánál nem is volt hallható. Csendes, hangulatos kis terek, foci meccs, sör... :)
A 6. pontnál nem találtunk jelszórészt, de addigra már rég kitaláltuk a jelszót.
Nagyon köszönjük, hogy megalkottad ezt a multit. :)

Mirtt 2016.06.01 15:00 - Megtaláltam
Megtalálva, köszönjük a rejtést! ;) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2016.06.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Köszönöm a rejtést!

szimari 2016.05.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
ok

R.Betti 2016.05.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Rejtői segítséggel (köszönöm szépen), de meglett! :-)

Bau_family 2016.05.21 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.50
Nagyon jól felépített multi, nagyon szépek a terek az utcák, minden. A rejtés annyira nem tetszett, lehetett volna legalább a végén egy pici láda egy logbook-al, illetve két ponton nem is találtam meg a feliratot, szerencse hogy maradék pontokból össze lehetett rakni a megfejtést. Jó séta volt, köszönjük!

P1000496P1000501
Bőrharisnya 2016.05.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Köszönjük a rejtő segítségét

catNcat 2016.05.07 20:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
.

kectam 2016.05.07 18:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Hektor 2016.04.06 11:57 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.2p] [wapon beküldött szöveg]

sarokcsalad 2016.04.02 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
A hatodik ponton nem sikerült megtalálás. A padokat frissen festették, attól tartok hogy velük együtt a koordináták és a jelszórészletet is. A hetedik pont így is kikövetkeztethető volt a leírás alapján, a jelszót pedig a hiányzó részlettel sem volt nehéz kitalálni. Összességében ez egy jó játék volt, bár a hatodik pont mielőbbi pótlása jó lenne.

noee_mii 2016.04.02 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Metaláltuk. Sajnos a 6. pont nem volt meg, de így is tudtuk teljesíteni. Köszönjük a rejtést!

kincs92 2016.04.02 13:31 - Megtaláltam
Ragyogó időben kerestük fel a multi pontjait, kellemes sétát tettünk. A 6. pont sajnos nem került elő, de kis segítséggel meglett a jelszó szerencsére. Mindenképp megéri felkeresni ezeket a helyeket, mi nagyon jól éreztük magunkat :)

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső és Csabi

Balear 2016.04.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.58
Sajnos mi is szembesültünk azzal, hogy a 6. ponton nincs meg a jelszó, de némi segítséggel, amit ezúttal is megint köszönök, sikerült beregisztrálni. Jó kis séta volt, és nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük,

Kincső és Csabi

Mortanius 2016.04.01 13:20 - Megtaláltam
A 6. pontnál nem találtuk a táblácskát és így a 7.-en se lett meg. Ha esetleg valamelyik széken volt, akkor azok mostanában lettek frissen festve... A jelszó viszont könnyedén kitalálható, akár már 1-2 pont után is.
Egyébként nagyon forgalmas környéken van a multi és a koordináták is el vannak mérve rendesen. A helyszín amin körbevezet, tetszetős.
Köszönöm a lehetőséget!

Brogan 2016.03.27 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.49
A 6. pontot sajnos nem találtam, így persze a 7.-et sem kerestem. Viszont a jelszó már az első néhány pont alapján könnyen kitalálható. Továbbá az 1. pontnál sajnos elkövettem egy hibát, ugyanis letéptem az ott lévő táblácskát, de egy másféle megoldással visszahelyeztem. Amúgy a környéken nőttem fel, tehát már ismertem alaposan az összes helyet.

nmaria 2016.03.26 21:26 - Megtaláltam
Köszönöm!

ikba88 2016.03.26 15:55 - Megtaláltam
Ötletesek voltak a rejtések de az egyik jelszó részlet hiányzik míg egy másik kétszer is szerepel. Nehezen de megoldható volt a hibát mihamarabb ki kéne javítani. Köszi a rejtést!

Wilka74 2016.03.19 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget! Nem teljesen tiszta hogy a korábbi megtalálók milyen hiányosságokat láttak. A pontok koordinátái telefonnal is megtalálhatóak. A tippszövegek segítenek. Minden pont a helyén volt, a jelszó a töredékekből kitalálható, ez talán megkavarható volna, de szerintem így is élvezetes óra volt a pontok felkeresése.

waneqr 2016.03.13 13:00 - Megtaláltam
Nagyon kellemes séta volt a hibás ládasor ellenére. Köszönjük!

12
34
56
78
910
1213
14 
Hey-ho 2016.03.11 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

MikiCache 2016.02.21 12:52 - Egyéb
Én pedig azt nem bírom szó nélkül hagyni Petikess, hogy még egy láda oldalán sem bírod ki, hogy ne kötekedj! Szép kis jellemzés saját magadról!

Péter60 2016.02.20 23:30 - Egyéb
Látom Mikikess szinte egy időben kereste a multit, és fogalmaz meg kritikát a marandóságot illetően.
Nem tudom szó nélkül hagyni: Miki, a saját ládáid karbantartásánál is tartod az itt elvárt szintet ?

MikiCache 2016.02.20 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.17
Ezt is láttuk és a pontokat elhanyagolható keresgéléssel meg is találtuk, de ennek ellenére lehetne maradandóbbat is alkotni. Mindezzel együtt jót sétáltunk.
Anikó, Zsike és Miki

vlcsnap-00001vlcsnap-00002
vlcsnap-00004vlcsnap-00005
vlcsnap-00006vlcsnap-00007
vlcsnap-00010vlcsnap-00011
vlcsnap-00012vlcsnap-00013
vlcsnap-00015vlcsnap-00017
vlcsnap-00019vlcsnap-00020
Péter60 2016.02.20 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Továbbképzés előtt, alatt és után szedtem össze a multi pontjait. Ismerős volt a terep, 30 évvel ezelőtt itt keveregtem egyetemi éveim alatt a klinikák közt.
Jó volt nosztalgiázni, rengeteget csinosodott a kerület: felújított épületek, utcaburkolatok, sok új vendéglő, kocsma, csak kapkodtam a fejem.
Valamennyi tábla (matrica) a helyen van, leolvasható. A 3. és 5. pontnál valóban jó, ha van távcső, de megteszi egy zoom-os fényképező is akkor nem kell akrobatikázni.
A jelszót hamar kitaláltam már menet közben (a rejtő helyében én tennék bele egy "csavart"), de élvezettel jártam végig a pontokat. Klassz volt!

stmester 2016.01.14 10:10 - Megtaláltam
köszönöm a segítséget Norbee97-nek és Libertynek, mert nélkülük még ott állnék bizonyos pontokon ahol nem találtam a következő lépést
36 évig dolgoztam a környéken, így már mindent láttam

templom 
Norbee97 2015.12.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Évzáró ládázás Budapesten 5/9.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Maga a multi taktikája tetszett. :) Sok szép helyen jártam, érdekes rejtések voltak. Sajnos az egyik ponton olyan helyre kellett nézelődni, ahol nem szívesen járnék. Azon a ponton már tudtam a jelszót, így bevallom, nem jártam végig a multit. De amit végigjártam az tetszett tényleg. :) [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]
386.

Pogánypeti 2015.12.28 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Először is szeretném megköszönni dr.is-nek a részletes beszámolóját. Enélkül már lehet, hogy az elején abbahagytam volna az egészet...
Végül is az első pont így gyorsan meglett, viszont az egyik cetlit egyáltalán nem tudtam visszaragasztani, pedig nagyon sokat kínlódtam vele. Oda tettem a sarokba, csak a szél el ne vigye. Éppen ezért az sürgős pótlásra szorul!!!
A második pont még jobban el volt mérve, de a "segítségnek" köszönhetően ez is gyorsan meglett.
Na, a harmadik pontnál dagadt a fejem a duplájára...
A sok kandeláber közül végre megtaláltam a jelszóhordozót. Megpróbáltam a távcsövem segítségével lelesni a jelszót, de akárhogyan állítgattam, csak homályos képet adott, túl közeli volt az objektum, a távcsövem meg túl erős. Próbáltam fényképezni, de hiába zoomoltam, a leszálló este miatt csak homályos képek születtek.
Nem volt mit tenni, fel kell mászni. Igen ám, de a szervek éppen ott posztoltak autóstól a kis téren már vagy 15 perce. Szerencsére nem sokáig tartózkodtak ott, beültek és villogóval elhajtottak. A téren nagyon sok volt a sétáló, kivártam amíg kevesebben lettek, akkor felmásztam az oszlopra. Az hagyján, hogy hülyének néztek, de kislányos zavaromban nem tudtam megjegyezni a koo-kat, többször vissza kellett volna másznom, hogy közben lent le tudjam írni azt. Szerencsére a jelszóval kezdtem, és abban a pillanatban nekem is beugrott a megfejtés (ezt is dr.is leírásából tudom, hogy innen már kitalálható).
Ekkor mérgemben úgy döntöttem, hogy itt abbahagyom a további oszlopra mászogatást és az egész keresést, nem volt kedvem további elmért pontokat keresgélni, rossz jelszóképzésekkel bajlódni, ráadásul már nagyon kezdett sötétedni is...
Így csak megerősíteni tudom dr.is-t: "klassz ládaoldal, klassz rejtések, jó elképzelés, de ... Több törődést igényelne...".
Pedig nagyon örültem neki, hogy végre újra kereshető ez a láda...

Jézus szíve rk.templomZichy Nándor szobra előtt Betlehem
Magyar Igazság kútja 
dr.is 2015.12.27 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Minden pont a helyén van, pár percnél tovább egyiket sem kellett keresni.
Kicsit bővebben:
1. pont:
Valójában az utca másik oldalán van, kis műanyag tábla.
2. pont:
Itt is kis tábla, a koordinátáktól 15-20 méterre.
3. pont:
Még ez is kis tábla, ez is 15-20 méter tévedéssel.
A távcső ide kell.
Én itt már rájöttem a simán kitalálható jelszóra.
4. pont:
Itt van kis tábla és Sagabi féle felújított papírcetli is.
A papírcetlin csak jelszórészlet van, de az különbözik a táblán lévőtől.
Sagabi másképp ragasztotta ki a jelszórészleteket, mint ahogy eredetileg voltak.
Ez bonyodalmat okoz, mert így az 5-ös (Sagabi féle) és 7-es (Povyagi féle) ponton ugyanazt az infót kapjuk.
5. pont:
Itt csak Sagabi féle papírcetli van, itt is segít a távcső.
Szerintem itt más jelszórészletnek kéne lennie.
6.pont:
Szintén papírcetli. Ez sem az eredeti szerintem.
7. pont:
Újra kis tábla, ez az eredeti rejtésből megmaradt, de ez az infó már megvolt máshol.

Jelszóképzés szerintem:
1, 3, 2, 7 vagy 5, 6, 4 (papírcetli)

Kicsit szomorú vagyok, klassz ládaoldal, klassz rejtések, jó elképzelés, mégis valaki más újítja fel a pontokat, ráadásul most a jelszóképzés nem is a leírás szerint megy.
Több törődést igényelne...

sogor36 2015.12.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.56
Köszi a rejtést. Sajnos a pontok nehezen lettek meg, de köszönöm placi75 önzetlen segítségét. Legalább 4x zavartam, de mindig segítőkész volt.

placi75 2015.12.12 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.PLaci75 [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Ennek a ládának a pontjaihoz sokszor visszamentem, napközben, hajnalban, mikor nem volt beteg, na meg betegségében. Tavaly decemberben próbáltam megkeresni, mikor még épp nem volt beteg, de csak 2 pontot találtam meg (2,4). A 3-as körül karácsonyi vásár és nyűzsgés volt, így nem másztam, de azt se láttam, hogy hova kéne. 5-ös pont kereszteződésében most épp dolgoznak, a pontot nem találtam. Viszont 4-esnél egy plusz jelszórészlet jelent meg, amivel már lehetett mit kezdeni. 6-os ügyében egyeztettem is a rejtővel tavaly, nem találtam, de ma sem. Most ott is valami adhoc termelői piac van, de koordináta nélkül kicsit nehéz. 7-es, 1-es ma meglett. Összefoglalva: 1,2,4,7 rendben, 3,5,6 nem talált, és a plusz jelszórésszel kitaláltam a végső jelszót.
Sajnálom, hogy mindig van valami gond ezzekkel a pontokkal, és nem lehet kereshetőre állítani.

gyetger 2015.12.08 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!
Ehhez tényleg kell a távcső! Mivel nekem nem volt, maradt az oszlop- és kerítésmászás! :D

sagabi 2015.11.19 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.93
1,5,6,7. pont meggyógyítva 2,3,4. pont eredeti jó helyen. A láda kereshető

befi 2015.01.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.38
Csak az 5. pontot nem találtam. Az 1. még megvan, de a ragasztó már félig elengedte.
Köszönet a rejtői segítségért.

kugyu21 2014.12.10 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Az 5. pont hiányában kétfelvonásosra sikeredett a keresés, de a rejtő segítségével fojtatni tudtam és megtaláltam.

Dióskanyar 2014.11.15 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Bejártuk. Köszönjük!

Pajzsika 2014.11.15 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.79
Mi az 5. pontot nem találtuk meg. Köszönjük a rejtést!

tothadam86 2014.11.09 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)-
köszönöm a segítségeket!

Lili.th 2014.11.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.65
Azt hiszem, sokatmondó már önmagában is, hogy miért épp ez, a lakóhelyemhez legközelebbi láda került 4 és 1/2 évembe... Amikor először próbálkoztunk vele, a telefosott telefonfülke látványa mindig meghátrálásra késztetett. (Ezt akkoriban többen is szóvá tették, ami miatt parázs viták alakultak ki - pedig teljesen jogos volt a felháborodás!) Na most végre ez a pont már a múlté - telefonfülkéstül, ugyanis azokat is eltávolították, helyette viszont az első pontot most sem sikerült megtalálni. Nem is emlékszem, hányszori próbálkozás után szántuk rá ma magunkat ismét, hogy "de most már tényleg...!". Az első ponton azonban csak egy bontatlan óvszert találtunk (ott is hagytuk a következő keresgélő örömére...). Ám most már az első pont hiányában is gördülékenyen vettük sorra az akadályokat egészen az ötödikig, ahol ismételten elakadtunk. A keresgélés azért is volt kellemetlen, mivel az pont egy térfigyelő kamera alatt zajlott kb. negyed órán át - biztos, hogy a rendőrséget is gondolkodóba ejti, hogy mi lehet itt! A 6. ponttól nem sok jóra számítottam, ismerve a helyet, itt mindig rengeteg a hajléktalan. Szerencsére az ominózus padon épp nem ültek, csak egy rajta hagyott kartonpapír árulkodott róla, hogy valaki ott éjszakázott.
Tehát mindent egybevetve nekem eleve nem voltak romantikus elvárásaim ismerve a környéket, ami csak azért örvendhet ilyen magas pontszámnak, mivel nem azok értékelik, akik nap mint nap látják. Valóban érdemes felnézni, és észrevenni az építészeti szépségeket - de előtte nézzünk a lábunk elé mindig, csak azután álljunk meg! Az egy négyzetméterre jutó kutyaszarok száma ugyanis rekordokat döntöget. Továbbá vizeletszag és ~lefolyások körös-körül, hányadék (bulinegyed!), csövesek, kéregetők mindenfelé. (A Jézus Szíve templomnál el is térítette a barátomat egy nő, aki készpénz helyett kenyeret és tejet kapott végül, de vérszemet kapott, és még szappant is akart volna... meg még ki tudja, mi mindent!)
Csak annak örülök, hogy végre túl vagyok rajta, ez is eltűnt a térképről!

Koton Jézus Szíve mellett
Gutenberg - egy T-vel! (ld. képek)
Horizont 2014.10.31 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.64
Megdöbbenve szembesültem azokkal a hangulatos közterekkel, melyekről eddig nem is tudtam. A kockaköves utcákon még ma is nyíló virágok a ládákban, a vendéglő teraszain a ráérős emberek kávéznak, söröznek, vagy egyszerűen csak sütkéreznek a bágyadt napsütésben.

Az 5. ponton olyan koordinátát találtam, mely a Vigadó környékére mutat. Ez nyilvánvalóan nem lehetséges, mert a leírásból az derül ki, hogy a láda koncepciója Józsefváros bemutatása. Ha valakinek nincs helyismerete, akár "lukra is futhat", ami ugye meglehetősen kellemetlen, sőt ciki. Így aztán az sem egészen világos, hogy akik nem emlékez(het)nek olyan régi TV műsorra, mely nekem most sokat segített, hogy juthat el a teljes jelszóig. Ezen ok miatt a 6. és 7. pontot nem tudtam felkeresni, de a jelszót empirikus módon megfejtettem.

A 3. ponton nagy sikert arattam, amikor jobb híján, a járókelők fura tekintetétől kísérve felmásztam a kandeláber vállára, mert távcső sajnos nem volt nálam (én is javaslom, vigyetek magatokkal). Láthatóan kíváncsian várták, vajon mi a szándékom a mutatvánnyal, és mi lesz a vége. A 4. pont koordinátája lett a vége, csak ezt ugye nem tettem közkinccsé.

A korábbi megtalálók által kifogásolt hiányosságokat én nem tapasztaltam, sőt, az első öt ponton rendkívül precíz, gondos rejtési technikát láttam.

Köszönöm, hogy bemutattad Józsefvárost. Bár a vége kurta maradt, de ha lesz pontos koordináta, azokat is felkeresem, mert úgy lesz korrekt a vadászat, és nyugodt a lelkiismeretem.

mozgo 2014.10.29 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Tetszett. Köszönöm még egyszer.

 
Garam.Bence 2014.10.27 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Meglett, bár az ötödik ponton lévő koordináta hibás!
Köszi a rejtést! :)

picuresnagyur 2014.10.20 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Köszi, bevallom, a 3. részletből kitaláltam. Nehezítés volt, hogy főnököm ablaka pont idenéz, ha bent volt, biztos, hogy elgondolkozott azon kell-e olyan embert alkalmaznia, aki a mobiljával azt fotózza, amit... :)
Amúgy sűrűn járom a környéket és kedvelem a palotanegyedet...

hevike 2013.07.05 00:00 - Nem találtam meg
Sajnos sok helyről eltűnt a jelszót és a koordinátákat tartalmazó táblácskák. Egyszer már próbáltuk keresni ezt a ládát, akkor se volt épp meg az összes felirat, mostanra meg még több hiányzik belőle. Kérjük, a képek alapján a log elfogadását.
Köszönjük!

R-Gyu 2013.07.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.76
A mai munkaszüneti napot gyalogos kupázással töltöttem. A 3-as pont kivételével az összes koordinátát a rejtőtől kellett megkérdeznem, mert kíméletlenül eltüntették az összes feliratot. Néhány helyen csak egy fekete csík maradt. Köszönöm a rejtő segítségét, hogy nem jöttem ma hiába, begyűjthettem pár pontot a kupába. :)

2-es ponthoz közel7-es ponthoz közel
szpiridion 2013.06.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

emiGrant 2013.06.04 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.26
Már Jártam erre sokszor és akkor is tetszettek ezek az aranyos kis terek meg az épületek is. Kár, hogy még mindig túl sok nincs renoválva, vagy a renováltak is hamar kezdenek pusztulni és persze a vandalizmus is visszataszító. Sajnos a láda részletei is renoválásra szorulnak: szerintem nem kellene mind a két módszert alkalmazni: legyen vagy a "minden helyen keressük a következő koordinátát" rendszer és akkor csak a végládában legyen jelszó, vagy végig add meg a koordinátákat a sok jelszórészlethez. Így nyögve-nyelve küszködik az ember az idő és a vandálok ellen. Ettől függetlenül a láda ötlete nagyszerü és minden problémám ellenére is élveztem a sétát. Köszi!

Csirimojo 2013.05.20 18:43 - Megtaláltam
az első pontot nem sikerült megtalálni. ennek ellenére kellemes kis sétát generált a pontkeresés. köszi! :) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2013.05.20 18:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Endresz_család 2013.05.07 18:35 - Megtaláltam
Sajnos rögtön az első ponton kudarcot vallottam, nem lett meg a táblácska. A rejtő kisegített, nagyon köszönöm ezúton is. Nem volt könnyű leolvasni, alig látszott. A második némi kutakodás után meglett, bár kétségtelen, hogy az egész környék engem bámult a kutatás miatt. A harmadik ponton már nem is zavart a dolog, cirka tíz perc bolyongás után abszorváltam. A koordinátákat inkább csak tippeltem, alig láttam a magasban. A negyedik problémamentes volt, meg is lepődtem kissé. Az ötödik helyen nem találtam a mikrót, bár a kezemet iszonytosan összetrutyiztam a tapogatással. Megpróbáltam kitalálni, hol lesz a következő tér, ahol végre leülhetek pihenni az útvonal leírása alapján,a tippem a Gutenberg tér volt. Le is csüccseltem az egyik padra, de az összes többin ültek. Nem is erőltettem túlzottan a táblakeresgélést. Na itt lett elegem az egészből.
Az eddigi részletek alapján összeállt a kép a jelszóval kapcsolatban, hát belogoltam.
Javasolnám megfontolni, hogy nem lenne-e célszerű a keresők dolgát esetleg némi konkrétabb útmutatással megkönnyíteni, hiszen a megtalált pontok alapján remek, hangulatos helyeket mutat meg a multi!

 
norbimoncsi 2013.05.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Pesti ládázás második ládája.

Nem vagyunk nagy multi rajongók, de ez a láda kimondottan tetszett, nagyon hangulatos kis utcákat, tereket mutatott meg. Az egyik pontnál volt egy kis gondunk, de a rejtő készségesen segített (utólag is köszönjük).

Köszi a rejtést!

tanker007 2013.04.30 21:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Már 10 hónapja töltöm a hétköznapjaimat a nyolcadik kerületben és környékén, de sok helyet nem ismertem eddig a multi állomásai közül. Nem vagyok nagy multi rajongó (főleg a virtuális pontokat nem szeretem), de ez a kis táblácskás megoldás tetszett. Némelyik pontot kerestük 10 percig is mire meglett, annak ellenére hogy a segítségeket is használnunk kellett rendesen, mert elég pontatlan volt a GPS a magas épületek miatt.
Az esti órákban göngyölítettük fel a multit, ezért nagy volt az éjszakai élet mindenfelé, egyik-másik ponton kellett egy kicsit ügyeskedni a feltűnésmentes leolvasáshoz. Sajnos a mikroládát nem találtuk meg, így maradt az alternatív lehetőség. Összességében nagyon tetszett a multi kivitelezése és a bemutatott kis terek, köszönöm! :)

zsolty23 2013.04.07 16:30 - Megtaláltam
Anettx-szel közösen.

Köszönjük!

anettx 2013.04.07 16:00 - Megtaláltam
köszönjük!

StiviG 2013.03.30 16:35 - Megtaláltam
Köszönöm!

kismaczu 2013.03.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Kicsit nevetségesnek látszottunk az állandó hajolgatás,tapogatózás,pontkeresés közben,már mindenki minket figyelt,jó hogy rendőrt nem hívtak.

 
becko 2013.03.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Váratlanul szép helyeken vezetett az út.
Az 1., 2., 7. pontokon még sosem jártam.
Leghasznosabb kereső eszköz egy tükör.

Ka-Csa 2013.03.16 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Mobilról beküldve. Szuper volt! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

markovicsa 2013.03.09 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Nekem tetszett ez a multi. A jelszórészletek mindenütt jól olvashatók, látszik, hogy nemrég lettek felújítva. Az első három nem jelentett gondot, a negyediket tegnap nem találtam meg. Sejtettem a tipp segítségből, de túl sokan ültek a padokon és már sötétedett. Ma a párommal együtt mentünk és Ő hamarosan megtalálta. Az ötödik pontot kerestem kerítésen belül és kívül is. A keresést nehezítette, hogy a környéken tüntettek és mindenütt rendőr volt. A többi könnyen jött. A tipp segítség nagyon megkönnyíti a keresést.

Tamás&Angi 2013.03.09 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Még a múlt héten kezdtük el ezt a multit, de akkor nem volt időnk befejezni. Most sikerült, tetszettek a rejtések. Köszönjük.

Emmett 2013.03.08 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
köszi a rejtést!

fodor8peter 2013.03.06 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Tetszett a multi, bár én nem javaslom, hogy felfelé nézve menjünk, könnyen "aknára" léphetünk.
Az első pontot én nyugatabbra tenném 4 m-rel, hiszen a kereszteződés ÉNY-i sarkán kell keresni.
A második pont a tuhu-s térkép alapján 18 m-rel keletebbre van.
A többi pont korrekt.

EperJ 2013.02.23 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Végre befejeztük a nyáron megkezdett sétánkat Józsefváros piciny terein. Nyáron nem sikerült az összes jelszórészletet begyűjtenünk, mert már besötétedett és egyes helyeken iszonyat bűz volt :( Most könyvtározás alkalmával esős, téli hideg időben sikerült megtalálnunk.
Gps, térkép nélkül is megoldottuk! :) Köszönjük a rejtéseket!

Gábor75 2013.02.18 00:00 - Megtaláltam
Pimpivel közösen. Ő már mindent leírt :-)
Köszönöm a rejtést!

Pimpi69 2013.02.18 00:00 - Megtaláltam
az egyik legigényesebb rejtés amivel találkoztam,összeszedett és rendezett.Köszönöm a rejtőnek hogy bemutatta ezeket a helyeket.Tudom hogy az előttem szólok mást írtak,de vegyék figyelembe hogy én karbantartás után kerestem meg,ezért a pontok egyértelműek és láthatóak voltak.Köszönöm ,és sok ilyen kellemes rejtést a továbbiakba.

scele 2013.02.16 10:57 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2013.02.16 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 1.83 súly: 3.18
Ez az egyik legigénytelenebb láda amit valaha találtam. Az első és a második pont eléggé undorító.

Kokó 2013.02.08 16:55 - Megtaláltam
Karbantartás a rejtővel. Még ő is látott újat! :)

LionDaddy 2013.01.05 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.08
Budapesti ládázás, városnézés, nosztalgiázás. 8/3. találat.
A mai napra jelzett jó időjárást kihasználva a budapesti ládákból kerestünk fel néhányat, had fogyjanak a keresetlen csészék.
A láda pontjait a GC1848 multi pontjaival keverve kerestük meg, mintegy két óra alatt körbesétáltuk a VIII. és az V. kerület egy jó részét. Mivel a Józsefvárosban cseperedtem fel s éltem 25 évet, a helyszínek jól ismertek voltak számomra. Jóleső érzéssel sétálgattam a rég nem látott utcákon és tereken, mert manapság igen csak ritkán jutok be a belvárosba gyalogosan. Sok minden megváltozott és átépült, számomra mégis megmaradt a jól ismert "otthon vagyok" érzés. A multi bejárása alkalmat adott az emlékek felelevenítésére és új -a hétköznapi életben észre nem vett- részletek megismerésére.

A rejtésről:
A korábbi logokat olvasva eszközökkel (tükör, nagy opt. zoom-os fényképezőgép) is készültünk, és ha nem is sokat, de szükségünk volt rá. Az első pont sajnos tényleg gyomorforgató, de néhány nagy levegővétellel és a fotógéppel sikerült az idő közben pirosra festett táblácskát olvashatóvá tenni. A második pont hamar megvolt, ahogyan a harmadik is, ahol tényleg jól jött a zoom. A 4. és 5. pont sajnos elveszett, megsemmisült. Erről a rejtővel telefonon is beszéltünk, majd készségesen megadta nekünk a 6. pont koo-ját. Ott nem volt gond, jó helyen szépen olvasható a koo és a pw. A multi utolsó pontja kicsit bohókásra sikeredett. A koo-hoz közeledve ismét csak kerestük az 1. és 2. ponton megismert objektumot, de nagy igyekezetünkben nem vettük észre, ahogy bejártuk az egész teret. Pedig az orrunk előtt volt, csak éppen nem a szokásos helyzetében, hanem a földön fekve. :) A jelszót szerencsére így is sikerült megszerezni és a multi végére pontot tenni.

Köszönjük a rejtést!

Update:
Logolás után a rejtő a mai tapasztalataink alapján betegre állította a ládát. Reméljük felújítása mihamarabb megtörténik és a méltatlanul lenézett "nyócker" ismét gazdagabb lesz egy jó rejtéssel.

Judith 2012.11.24 12:00 - Megtaláltam
Megcsíptem!
Kellemes séta, rejtő segítségével megtaláltam az összes pontot!

kópé1993 2012.11.17 09:42 - Megtaláltam
Megvan köszi!

GGABI 2012.10.14 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.44
Köszönöm a rejtést.
Az első ponton nincs meg a tábla, az 5. ponton meg a láda hiányzik.
Ráférne egy karbantartás.
Szépen felújították a kis tereket, hangulatos útvonalon visz végig a multi, van bőven látnivaló.
A rejtés helyeit, inkább nem kommentálom.

bgyuro 2012.10.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Felét megtaláltam, felét kitotóztam.:-)
Megérte egy órácskát kerékpározni és látni, hogy ez a
lesajnált kerület szépül és fejlődik.
Köszönet a rejtésért.

nmárti 2012.09.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Több részletben, de végre összeállt. KöszönöM!

Mathau 2012.09.07 12:16 - Egyéb
Nem tudom, hogy kéne beszélnem egy ilyen csírával aki az ezer éves sérelmeit így és itt éli ki.

De tudod mit? Nem érdekelsz! Ez a szép a logokban, hogy bárki leírhatja a véleményét a ládáról. Még egy ilyen idióta is mint te.

Ide is leírom, hogy megértsd, ha van még valami mondanivalód akkor azt személyesen közöld és ne itt rontsd a levegőt!

Zugi 2012.09.07 10:00 - Egyéb
Hú most aztán megkaptam...
A rejtő bemutatott stílusa és színvonala teljesen egyezik a ládájával. Kb. a széklet és húgy között félúton, mint a multi egyes pontjainál:)

Mathau 2012.09.07 09:18 - Egyéb
Kedves Zugi!

Ne haragudj, de te sötétebb vagy mint egy alagút...

Ha nem találsz egy pontot, hívj fel, eddig még senkinek nem okozott problémát. Ott van, csak meg kell találni. Belül van, sajnos ez tényleg negatívum, de ezen módosítani fogok.

Pont te írod, hogy tele van minden kiülős helyekkel, hogy a fenébe kéne szerinted egy ilyen forgalmas részen diszkrét rejtést csinálni, úgy, hogy az ne is tűnjön el rögtön. Látszik, hogy még nem próbáltál ilyet...

Érdekes módon eddig a hatos és a hármas pontot is mindenki meg tudta keresni és még tetszett is a többségnek. Az, hogy debilnek néztek valószínűleg sajnos jogos, de nem azért mert keresgéltél...

Ha nem lenne ennyi pontja, senki nem követné az útvonalat amit kitaláltam és be akarok mutatni, amit érdemes bemutatni, bocs, hogy szerencsétlen kis zuginak még pötyögnie is kellett, ez pontonként vagy 30 másodpercet is elvesz.

Összességében szerintem a helyett, hogy itt vered a nyálad a hülyeségeidre menj el ládát keresni, hátha lesz egy kis tapasztalatod, vagy esetleg rejthetnél is, nem csak másokat fikázhatnál. Ja, bocs, ez tényleg könnyebb. Ha továbbra is ilyen seggfej maradsz nyugodtan kerüld el a ládáimat, nem fognak hiányozni.

Ennyit rólad!

Zugi 2012.09.06 21:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.40
Józsefvárosnak ezen részei igazán elismerésre méltóak, nagyon szép közterületeket hoztak létre, rengeteg a sétáló övezet, szépek a régi épületei és itt nyáridő végén is telt házasak a kiülős vendéglátó helyek, ami által igazán él a városrész. Érdemes ezeket a belső kis rejtett helyeket felkeresni.

A rejtés kapcsán azonban csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, egy-két hely elég gusztustalan. Emellett túl bonyolított a multi. Egyes pontjai csak épp pár lépésre vannak egymástól, de mindenhol megállni, szüttyögni a koordináták bepötyögésével teljesen fárasztó. Az első pont a legalja, ahol amúgy nincs is meg a keresnivaló felirat, valószínűleg eltűnt, nem is érdemes jelenleg keresni abban az undorító közegben! Így az ember csak kikövetkeztetni tudja a második pontot, ahonnan folytatni tudja a továbbiakat.
A sok kiülős hely miatt nehéz nem idiótának tűnni, amint keresgél az ember az italozók mellett, de az i-re a pontot a 3. pont debil elhelyezése okozza. Egy erdőben még elmenne, de itt szerintem teljesen felesleges az a megoldás.
A 6. pont is még késő este is elérhetetlen, ugyanis tele volt a tér, az összes padon ültek. A rejtő arra nem gondolt, hogy ez még a zsúfolt belváros része, így ennek megfelelően sokkal diszkrétebb helyekre kellett volna a rejtéseket tenni. Mindent összevetve sajnos túl sok minden negatívum épp arról vonja el a figyelmet, amit a multi be akarna mutatni.

HRita 2012.09.06 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.50 súly: 1.00
Bonyolult volt és piszkos :-(

nzsolt 2012.08.14 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Az első helyen nem találtuk és nem is volt kedvünk keresni a pontot. A 2. pont így is könnyen meglett. A 3.pontra felkészülten egy 20x nagyítású távcsövet vittünk,de ez nagyítás azért már túlzás volt. Kénytelenek voltunk mászni és így leolvasni a kis táblát. A többi pont könnyen meglett kivéve a 6. pont. Itt sokan ültek a padokon így ezt kihagytuk. Szerencsére a jelszó értelmes így könnyen kitalálható.
Egy jól felépített multit jártunk végig. Csak az első pont volt undorító és mocskos,de erről nem a rejtő tehet.Kellemes esti időtöltés volt. Köszönjük!

Kertész család 2012.08.12 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 2.50 súly: 3.50
Közel négyszáz találatunk közül ilyen mocskos,undorító helyen még nem kerestünk ládát.Az első ponton a piros tárgy tele van széklettel,ezzel elkoszolódott ruhákkal,felkenve az üvegre,stb.Oda jóérzésű ember be nem megy a jelszóért.Lehetetlen is,ha csak bele nem fekszik szinte a" termékbe".Ennek ellenére a rejtőtől alig-alig sikerült segítséget kapnunk.Az utolsó előtti pont még nem ilyen,de hamarosan ilyen lesz. Az utolsó helyen a hajléktalanok már aludtak a padokon.Tudom,hogy nem a rejtő tehet arról,hogy ilyenné váltak a tereink,de a ládák sorsát mégis csak figyelnie kellene!Ráadásul a kessertársak hetek óta jelzik a rejtekhely gusztustalanságát.
Viszont az "útleírás" és az ismertető szöveg példaértékű.

RobiGergo 2012.07.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.78
Alcala 76-tal együtt jártuk be az utat. Csatlakozom a véleményéhez. Az első pont undorító és eredménytelen volt, a többi viszont üdítő. Köszi a rejtést!

alcala76 2012.07.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.79
Az első pont nagyon undorító volt! Ráadásul a kis táblát sem találtuk, bár fél óráig nézelődtünk befogott orral! A második pont viszont enélkül is megtalálható, és utána sem volt semmi gond! Gyönyörű épületek és hangulatos kis terek mellett haladtunk el, így - az első pontot leszámítva - élmény volt a séta!

Motkány 2012.07.24 20:20 - Megtaláltam
Az 1. ponton olyan bűz és látvány fogadott, hogy kénytelen voltam a rejtő segítségét kérni a gyors találat érdekében. Távcső hiányában és a nem túl hatékony fényképező-zoom miatt a 3-as pont tábláját nem tudtam leolvasni, de a megadott útvonal és a segítségek alapján könnyen meglett a következő pont. A 6. ponton lefestették a táblát, elég nehezen olvasható.
Tetszett a multi, de sztem az első pontot érdemes lenne áthelyezni, indulásnak kicsit erős, ami ott van.

Vityka76 2012.07.24 20:20 - Megtaláltam
:)

Đorka 2012.07.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.77
A környéken igen sokat járok. Már nem egyszer haladtam el a pontok mellett. Nagyon jó délutáni séta volt. Köszi a rejtést!

RichieRics 2012.07.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.80
Dorkával délutáni séta közben kerestük fel a multit. A GPS-em rakoncátlankodott, bár az oldal segítségével is megoldható a feladvány. Szép környék, tökéletes volt a sétáláshoz.

szuperpocok 2012.07.10 20:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.78
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Sajnos a szépen felújított terek némelyikét a lakóközösség nem megfelelően használja, pedig a multi útvonala igazán szép környék is lehetne, és ez csak az embereken múlik.

Az ötös pont elég sokértelmű lett, egy koordináta-pár esetleg hasznos lenne, hogy legalább az utcasarkot belőjje.

yamael66 2012.07.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.31
megvan, koszi.

jjoska 2012.07.07 19:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
Megtaláltuk, kellemes sétával.

zsotie 2012.07.07 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.22
Hangulatos környék a meleg ellenére is. Sokan voltak a kis tereken.
A rejtésekkel már nem voltam ennyire elégedett.

lakkanto 2012.07.05 20:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Nagyon szép volt a Palotanegyed és a Belső-Józsefváros, köszi a rejtést.

Robogo 2012.07.03 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Munka utáni biciklis találat. A pontok könnyen meglettek.
Az 5. pontnál egy kicsit zavart, hogy térmegfigyelő kamera alatt tapogatózok befelé.
Köszönöm a rejtést!

Antissimo 2012.06.26 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.32
Jó kis multi, érdekes helyeken vezet végig. Egy részét ismertem, de több minden változott, mióta utoljára arra jártam. Maga a rejtés sem lenne rossz, de sajnos az első ponton ürülékhalmok, az utolsón vizelde nehezíti a keresést... az első pontot ki is hagytam emiatt, de a többi így is meglett. A jelszó néhány részlet alapján már kitalálható.

EdeZ 2012.06.14 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

gusty 2012.06.09 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.72
A rejtésen nagyon ki voltam, vagyok bukva. A rejtő kérése miatt nem írok konkrétumot, de aki ott járt, vagy fog, az azonnal tudni fogja miért.

petili 2012.06.07 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Znasz-ékal együtt.
Köszi a rejtést!

znasz 2012.06.07 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Köszi a rejtést!

Delfin1990 2012.06.07 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.06
Köszi!

vittorio 2012.06.05 21:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Távcső pont nem volt nálam, de fölmásztam a kiszemelt pontig, a nép nem kis csodálatára :D

anettnori 2012.05.30 16:20 - Megtaláltam
Megvan!

hinia lux 2012.05.26 14:31 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy megmutattad a környék fontos helyeit, nem budapesti lévén, számomra sok újdonsággal szolgált és jó volt sétálni a hangulatos utcákon. Nem minden pont ment egyszerűen, ezúton is köszönöm csbagi kessertárs telefonos segítségét.

Első pont közelébenLőrinc pap téri templom
MikszáthKávin tér
KertUtca
magyar65 2012.05.23 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.09
A 6. pontot csak kikövetkeztettem. Lehet, hogy nem vettem valamit észre? Elég vegyes élményeket szereztem a séta közben. A rengeteg cigarettázó "közösség" benépesíti az utcákat. Köszönöm!

csbagi 2012.05.19 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, Laci fiammal!

Judit és Béla 2012.05.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Megtaláltuk.

GB 2012.05.16 13:36 - Megtaláltam
ok

Andrys 2012.05.16 13:36 - Megtaláltam
:-)

Isfer 2012.05.07 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Esős borongós időben egy kis séta néha romantikus is lehet.
Köszi a rejtést !

 
Liberty 2012.05.07 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Nagyon tetszett ez a városi multi,ötletesen vannak elhelyezve a koordináták és a jelszórészletek.Ügyesen elvezettek egyik pontról a másikhoz, bár a gps időnként a bolondját járatta velem, és 1,5 km-t akart, hogy megtegyek az Aranykéz utca felé, de nem dőltem be:)A kukkerra és a tükörre valóban szükség volt két pontnál, megfogadtam a tanácsot és kellően felkészültem.
Köszönöm, a rejtést, még a szemerkélő eső sem vette el a kedvem a pontok keresgélésétől.

hitamas 2012.05.06 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Hosszabb csata eredménye. Az első pontot többször kerestem, sok érdekeset találtam ott, de táblácskát azt biztos nem. A megadott útvonal alapján a pontok nagyjából kikövetkeztethetők, ezért próbálkoztam a másodikkal és a harmadikkal is. Korábban a másodikat se találtam, de ma - utólagos ellenőrzés - a helyén volt. A harmadik pont némi keresés után koordináták nélkül is megkerült már korábban, ezért ma a negyedikkel kezdhettem, sikerrel. Jöhetett a láda, ami békésen heverészett a várható helyen takarás nélkül. Megpróbáltam valami védelmet gyártani neki. A hatodik ponton olyan nagy volt a forgalom, hogy mentem is tovább a várható hetedikhez, ami rendben megkerült. A jelszó részletek alapján a megoldás nem volt nehéz. :)

Angyal család 2012.04.24 18:19 - Megtaláltam
Nem a rejtő a hibás! Elég SZARul indult... Sajnos az emberi hanyagságot és állatságot nehéz nem észrevenni, de a terek maguk szépek és jó abba belegondolni, hogy talán a régebbi időkben még mennyire megbecsültek lehettek, nem úgy mint most. A rejtések szerintünk nem túl változatosak és talán néhol túlzottan is el vannak dugva egy "virtuális utazáshoz"... A filmesdobozt mi sem találtuk meg... és nem is volt hozzá túl sok kedvünk, mert már olyan régóta keresgéltünk a kutyapisis falaknál, hogy elég lett és csak azért folytattuk tovább, mert látni akartuk a tereket és tudni, hogy melyik pontosan hogy néz ki, meg reménykedtünk abban, hogy a SZAR-os kezdést űberelni már nem fogják és így is lett. Örültünk, hogy végül meglett és néztünk felfelé is! :)

rozsabogar 2012.04.13 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Megvan

Lacza és Tádé 2012.04.11 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Az 5-ös pontnál egy kis rejtői segítségre volt szükségem, de ha az adott útvonalon haladtok akkor nem baj ha kimarad és a jelszó is kitalálható.

salty 2012.04.11 10:00 - Megtaláltam
Megvan! A mikroládát én sem találtam, az utolsó pontnál a koordináta el volt kerítve, épp a járda burkolatát újították fel.

DenkeT 2012.04.09 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Köszönöm! :) Kütyü nélkül bringával :))

ozeki 2012.04.04 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jo kis kaland volt! [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]
Motorizált Budapest újraszürkítés 9/5

 
Pif 2012.04.03 19:00 - Megtaláltam
ok

Glac 2012.03.31 16:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Rea 2012.03.28 15:02 - Megtaláltam
Emlékezetes pillanatokat szerzet nekem az út. Köszönöm :)

reweptor 2012.03.28 00:00 - Megtaláltam
mi sem találtuk az 5. ponton a ládát.
a jelszót így csak kikövetkeztettem..
szerintem érdemes lenne oda is inkább csak egy táblát tenni. nagyon nagy a forgalom, feltűnő helyen lenne.
köszi a rejtést

picinyuszi64 2012.03.18 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Az 5. ponton a ládát nem találtam, de az ajánlott útvonalat végigjárva meglettek a kövekező pontok. A jelszót már az első pontnál kimondtam.
Megfogadtam a rejtő tanácsát, és sokat néztem felfelé. Csodálhattam is szebbnél szebb épületdíszeket. Köszönöm a rejtést.

Mikszát térFestetics Palota
Bródy Sándor utcábanNapóra
Gyulai Pál utcaGuttenberg Otthon
Guttenberg emléktábla 
SzabEdAn 2012.03.17 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2012.03.17 00:00 - Megtaláltam
Köszi

Kukucsi 2012.03.16 16:30 - Megtaláltam
Papával...

petiba 2012.03.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.89
Zsozsókával kikerekeztünk ebben a szép, tavaszi napsütésben...
A környéket meglehetősen ismertük, ide járunk munkába, suliba. Lassan valóban szépül a környék, bár az sosem különíthető el azoktól, akik itt élnek. Nem volt túl felemelő az állandóan kéregetők, a sörösdobozt ölelgetők között kerekezni. A biciklinket is túl sokat nézegették... A szagokról, meg hogy mibe léphet itt az ember, inkább ne is beszéljünk: éljenek a városon kívüli ládák! :)
A pontokon lévő kis táblácskák jól olvashatók, kivéve azt, amire le is kellett ülni (a legkényelmetlenebb), s már lefestették a táblát. A mikroláda valóban nincs ott, de már az első ponton sejtettem mi a jelszó.
Köszönjük a rejtést.

GeoRoni 2012.03.16 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Meglelve (Rejtői segítséggel amit utólag is köszönök)

barathg 2012.03.15 18:10 - Megtaláltam
közös ládázás csipet csapattal :)

csipet_csapat 2012.03.15 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Érdekes séta volt. A mikroláda szerintünk sincs meg.
Köszönjük

 
hitamas 2012.03.11 13:00 - Nem találtam meg
Lehet, hogy azért nem találtam meg az első pontot, mert nem hittem benne. Ami késik, nem múlik ....

hercule&jane 2012.03.03 18:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

A ládát mi sem találtuk, pedig alaposan körbetapogattunk mindent:(
A maradék pontokat az útvonalterv és a segítségek irányításával vadásztuk le.
Nagyon szép ez a környék, a Palotanegyed házai tényleg csodálatosak, érdemes elidőzni itt. Ráadásul az idő is kedvezett a városi sétálgatásnak.

Esteban62 2012.03.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
Végigjártam :-)

gyusz_58 2012.02.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.83
A ládát nem találtuk, a Mathaunak, a Rejtőnek is jeleztük, de az addigi pontokból megvolt a jelszó.
Story, amiért UTÁLOM Budapestet, és FIGYELJETEK autós kesserek!!!
A ládás pontnál (5-ös), van kiépített parkoló, de ott nem lehet parkolni, megállni tilos tábla van az elején, de azt úgysem vennéd észre! Mi szombaton!!! du voltunk ott, sehol senki a Rádióban, és amíg a ládát kerestük a térfigyelő kamera leadta a drótot és az alatt az 5 perc alatt!!! már le is bilincseltek. Szerencse, h még elkaptam őket, de fizetni már kellett, de azért pár keresetlen szóval értékeltem a cselekedetüket és egyebet... Az ilyet azért utálom, mert az, hogy tök holt időben, tök üres utcán, tök senkit sem zavarva, a köcsög pénzbeszedő önkörmányzat ilyen hozzáállással van, na EZ a mai magyar valóság.
Nos vigyázzatok!
Köszönjük a rejtést

joco12589 2012.02.20 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Nagyon szép kis környéken vezet a multi útvonala. Nagyon ötletes rejtésekkel.
GPS nélküli találat.

szadi&agi 2012.02.18 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A Palotanegyed... Kösz a fantasztikus rejtést!

Szárnyas oroszlánSárkány 1
Építész kamaraNemzeti Múzeum tükrőződve + régi kapu
Sárkány 2 
Tikis 2012.02.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.83
koszi.Az elso pontot kiveve konnyen megtalaltunk mindent. Szep hazak,latnivalo van mindenhol. Az elso wc-s pontnal nem leltuk, de meg tavalyrol emlekeztem hol van a masodik pont.

walky 2012.01.27 18:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Begyűjtöttük Clippel. Az első és a harmadik ponttal kissé meggyűlt a bajunk, de végül sikerrel jártunk.

clip 2012.01.27 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

magyarday 2012.01.24 19:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Profi kivitelezésű multi, nagyon élveztük! Köszönjük!

Amiről nem a rejtő tehet: az első ponton halálos pisaszag, ajánlanám a gázálarcot felvenni a "hozzávalók" listájára! :-( Csak többedik nekifutásra sikerült megharcolni a ponttal, mert mindig elszaladtunk. De nem adtuk fel... ;-)

Bubuka 2012.01.09 10:50 - Megtaláltam
A láda már nem beteg, elkísértük a rejtőt az 5. pont pótlására. Így könnyű dolgom volt:-)
Már a GCAYUR-nál is láttam, hogy érdemes nyitott szemmel járni, ez a láda ezt ismét bebizonyította. Köszönöm, jó volt!

MatyiÚt közben egy kerékvető
Galin 2011.12.11 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Meg lett a jelszó, de sajnos az ötödik ponton nem találtuk a ládikát!
Szerintünk a megfelelő helyen voltunk, de ott nyoma sem volt!
A remek útvonal ajánlatból és a pontokhoz írt segédletek nyomán azért sikerült tovább mennünk.
A 6. pontot lefestetté, de azért olvasható! :)
Kellemes kirándulás volt! Köszönjük! :))

SünVeedee 2011.12.04 15:00 - Megtaláltam
Köszi a sétát! Nagyon szép (és egykor szép) helyeken visz körbe!
Kiderült, hogy valóban kell ide távcső, ennek hiányában feleségemet emelgettem a koo-k leolvasásához. Az öreg néni a padon biztos nem értette a dolgot!
Illetve javasolnám a gázálarcot a szükséges tárgyak listájába, mert az objektumok leginkább WC-ként funkcionálnak!

Taki- 2011.11.29 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
3. nekifutásra.
1.kör-1.pont. A pontot wc-nek használták... látványosan büdös volt már távolról is, nem erőltettem.
2.kör-5.pont. A ládát nem találtam, később rejtővel egyeztettem, jó helyen kerestem. 1.pont se lett meg, de erről is informálódtam utólag, mivel a helyszínen az ajánlott útvonal alapján kerestem meg a 2-at, 3-at, stb.
3.kör-Első pont levadászva, siker. 5.pontot megint megnéztem, bukta. Továbbiak sorban megvannak, miután a 6.pont koo-it megkaptam e-mailben. 6.ponton a tábla lefestve, de olvasható.

5.pont jelszórészlete a többiből kikövetkeztethető.

Egyébként kellemes félórás séta, valóban sok érdekességgel a kis utcákon.
Köszönöm!

bgjozsa 2011.11.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Jó kis séta volt a nagy hidegben. Gondos kivitelezésű multi számomra ismerős terepen. Az 5. pontot nem találtam, ezért a rejtő segítségét kértem, aki nagyon segítőkész volt.

Pala.G 2011.11.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Szép volt a környék! Józsefvárosnak eddig csak a hírhedtt negyedeit ismertük, megnyugtató, hogy létteznek, ilyen részek is.

Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

Piroskaa1 2011.11.12 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Köszi a rejtéseket!
Párommal fejeztük be a keresést.
Nekem tetszettek a helyszínek.

Blue Mali 2011.11.12 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.89
Köszi a rejtéseket, ez 7v, részletek később...

Menyasszonyomhoz menvén szedtem össze a pontokat, és többször álltam már neki, de végére ezidáig nem értem.

Jól néztem ki kerékpáron állva sasolva a koordinátákat :)

Jó rejtések, bár bevallom az első pont után tudtam a jelszót.

Mint írtam szerintem 7 pontos virtuális, mert az 5.-ös ponton lévő mikroládába sem lehet írni, így az is virtuálisnak számít.

Sajnos sok helyen volt "nyilvános wc" ami elég szomorú Budapestre nézve :(

Köszi, hogy bemutattad Pest ezen részét.

ndavid42 2011.11.12 13:02 - Megtaláltam
[:429:]
NBL3/D1/5.
Meglett. Legjobban a Mikszáth tér tetszett, nagyon jók ezek a téglafalas házak.

sereszaki 2011.11.12 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Nagy budapesti ládázás ndavid42-vel III. 17/5. találata. A multinak köszönhetően megismerhettük ezeket a kis tereket is.
Köszi a rejtést!

banyóka 2011.11.03 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Sötétben nem volt egyszerű a dolog. Különösen a 3. pont, de mire is nem jó egy fényképezőgép. Köszönjüka rejtést.

Ancs 2011.11.01 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Szép séta volt, általam többségében nem ismert helyekkel. El lehet veszni ebben a multiban. :)
A 6. pontnál a rejtek adó objektummal együtt festették le a koordinátákat és a jelszó részletet, de így is olvasható. Sötétben nehezített pálya.
Köszi

Gyalogos kupa:12.9km

 
Bogi és Papi 2011.11.01 11:01 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük a rejtőnek a ládát, tényleg szép útvonal volt.

Cerberus 2011.10.29 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.02
Megtaláltuk! Jó kis sétát tettünk a multinak köszönhetően a kerület látogatásra érdemesebb részein. A rejtés osztályzása egy átlag alapján jött ki, ugyanis a pontok kidolgozása kifejezetten igényes és ötletes, de sajnos ahogy a korábbi logok is írják, egy-két hely gyakorlatilag nyilvános wc-ként használatos, ahol a keresés teljesen méltatlan helyzetbe hozza a játékost. Ez persze nem a rejtő hibája, de a jelenlegi helyzet mégis ez és csak ez alapján tudunk osztályozni. Ha ezeket a szagok leszámítjuk, akkor elég jó kis multi! Köszönjük a rejtést!

 
Juju 2011.10.11 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Itt éltem jó ideig. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Schmauder Tamás 2011.10.08 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Az első és az 5. ponthoz telefonos segítség kellet, köszi!

VaVi 2011.09.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Ok.

boszorkányok 2011.08.31 00:00 - Megtaláltam
Nagyon szeretem!

Skalp 2011.08.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Hangulatos utcák, terek, kedves kis boltocskák, agyament poén-plakátok. Jó volt nagyon! Még egy vidékinek is!

dienespeter 2011.08.29 15:00 - Megtaláltam
az első az picit durva volt. ritkán takarítják és valószínűleg valamikor vizeltek. nagy levegővételt ajánlok. amúgy gyönyörű város. köszi

Anikó77 2011.08.28 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Az első pontot e rejtő segítségével tudtuk csak megtalálni. Utána már ráéreztünk, hogy mit kell keresni :-)
Köszönjük a segítséget és a lehetőséget!

Anikó77, Norbi

Gyalogos kupa: 10,7 km

CzPeet 2011.08.22 19:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Nagyon szép séta (nekem 1,5óra), és külön örülök h a hosszú betegség után, én lehetek az első, aki bejárta az utat...

Néhány tipp:
- a távcső nem hülyeség... tényleg jól jön :)
- azért lefelé is nézzetek, hiába... Bp-en vagyunk :(
- Én GPS-jel nélkül teljesítettem, csak a pozíciót jelenítettem meg a térképen és indulás :)

Mindenkinek ajánlom!

serb.orsi 2011.03.30 00:00 - Megtaláltam
Szépen, gondosan felépített multi. Megdögölhet, aki tönkretette. A módszerességéből ítélve csak játékos lehetett. Tiszta szégyen...
A rejtővel folyamatosan egyeztetve végigjártam a város ezen részét. Köszönöm a segítségét. Tényleg megérte. A végén már fájt a nyakam, annyit néztem felfelé :) Legjobban a tyúklábú ördögök tetszettek, amik egy teraszt tartottak hátukon a Reviczky utcában.

tudo 2011.03.17 08:37 - Egyéb
40 km városi kerékpározás munkába menet 4 régi ládával a mai előadások előtt.

GCGRND-tól gurultam át a kezdőponthoz. A belső pontok helyére emlékeztem, keresgélni, pötyögni nem kellett. Dicséretes, hogy a táblácskák és a láda időtállónak bizonyulnak. Indultam tovább GCGOHI felé.

Kerékpáros kupa: 39.91 km

TemplomTér
KözépületKözépület
TalálatKápolna
fattila 2011.03.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.51
Kellemes multi lenne, de sajnos három jelszórészlet is "illemhelyre" került rejtésre, ahol komoly próbatétel a létezés is. Nem lehetne ezeket a táblákat áthelyezni? Szörnyű volt az a bűz.

zramzam 2011.03.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Néha az az érzésem, hogy mi kesserek azért vagyunk, hogy a szinte mindenből nyilvános wc-t csinálók után szaglásszunk. Amikor nekifutottunk ennek a multinak, és az első állomáson beleillatoztam a levegőbe voltam azon a ponton, hogy csak erdőbe megyek mostantól ládázni. Eltekintve ettől (ami nem a rejtő hibája) tökéletesen kivitelezett multi, sokat dolgoztatok vele:)) Köszönjük szé.pen

beliczky 2011.03.05 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Köszönöm a rejtő segítségét.
Tényleg így más szemszögből néztem Józsefvárost.
Valóban nézzetek fel érdemes, de azért lefele is nézzetek
nehogy belelépjetek, mint én.

halindaattila 2011.03.01 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.94
Találó a rejtés, köszönjük.

Sas 2011.02.27 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Segédeszközök nélkül... Klassz! Köszi!

vViktor 2011.02.24 00:00 - Megtaláltam
Rejtői segítséggel lett meg az első pont, utána könnyen ment. Szerencsére ez a láda a Nyócker szebb részét mutatja be.

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

Moda111459742 2011.02.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.76
Mindig van egy másik megoldás. Kubadera!

morph 2011.01.31 10:10 - Megtaláltam
Jó kis séta volt, köszi. Érdemes közben a homlokzatokat figyelni, egészen érdekesek vannak.

IMG_8222 
Aleph & Rita 2011.01.28 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Sötétben és gps nélkül jót bóklásztunk! Az első 3 ponton nem leltük a jelszórészleteket, a 4.-en meglett a szürkén, innen már ment mint a karikacsapás, bár a 3.-on nem tudtuk leolvasni a sötét miatt, de az első 2 után adta magát a kimaradt részlet. Jópofa multi, nekünk tetszett! Köszönjük!

geobubo 2011.01.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.76
A multi nagyon érdekes volt és a leírás is tetszett. Viszont a jelszó részleteket és a koordinátákat tartalmazó táblák nem nyerték meg a tetszésem. Az igaz, hogy nagyon igényesek és vízállóak, de nehezen lehet őket leolvasni. Szerintem a betűk kicsik és vékonyak, ezért sokat küszködtem velük.

suky 2011.01.18 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Kezdő geocaching-ező lévén elég hosszúra sikeredett ez a kis túra, mert az első helyen nem találtam meg a koordinátákat, ezért gondoltam, hogy elindulok és legalább az utcanevek és a rejtélyek alapján megpróbálom megkeresni a többit. Hát ezzel odáig jutottam, hogy a 6-at sikeresen megtaláltam. Lett nagy öröm, úgy hogy az alapján már megtaláltam a hetediket. Aztán gondoltam próbáljuk meg újra most, hogy már tudom, hogy miket kell keresni. És sikerült is. Bár a 3-nál elakadtam, de nagy szerencsémre egy szintén geocach-ező úr segített nekem, és én is neki. Köszönet ezért külön is. Végül is csak meglett minden, és egy jót sétáltam.
Köszönöm a rejtést :)

SilverG 2011.01.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Megtaláltuk!

FCsili 2011.01.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltuk! Tetszettek a helyek, bár az első pont elég büdös helyen van...

KataJani 2011.01.13 20:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
583. megtalálásunk. Szép kis bemutató séta. Első rejtek környéke nagyon undorító, majdnem feladtuk. Utána ezt a kis apróságot elfelejtettük, s élveztük a sétát. A 3. pontnál betértünk egy "madaras" étterembe, s ettünk egy Hambi sültkrumplival menüt, nagyon finom volt.
Pontok: 1. 18:26, 2. 18:40, 3. 18:49, 4. 20:06, 5. 20:14, 6. 20:32, 7. 20:42.

TemplomDíszes kapu
Zichy szoborDíszes kövek
Pontosítás 
Szabó Család 2011.01.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.00
A megadott útvonalon mentünk, és valóban rengeteg volt a látnivaló. A segítséget köszönjük.

coocos 2011.01.05 00:00 - Megtaláltam
Két részletben lett meg.

james 2011.01.01 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

Chubby 2010.12.31 19:25 - Megtaláltam
Óévi utolsó :) [wapon beküldött szöveg]

Christinel 2010.12.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Tetszett az útvonal, szép kis helyei ezek Pestnek. A havas "tájban" valahogy a város is más arcát mutatta ma. Viszont a jelszó szerintem túl könnyű volt.

Köszi a rejtést!
Christinel & JohnnyP

Sa monyo 2010.12.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.45
Meg van! :) Ha valaki megtalálja a fényképező gépem tokját valamelyik helyszinen, kérem jutassa el hozzám. lécccccccci.

pliptai 2010.12.02 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Nagyon igényesen kivitelezett multi. Köszönöm a rejtést!

Macusa 2010.11.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Közös szürkítés Baranyaifiúval

baranyaifiú 2010.11.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Közös találat Macusával
OK!

on4avm 2010.11.16 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
megtalaltuk

zoli 2010.11.16 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
A grundos láda után kerestük meg Tamás barátommal ennek a multinak a pontjait, biciklizve. Szép kis tereket, utcákat ismertünk meg.

Tamás és Zoli

Bugár-orienteering 2010.11.16 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Már egyszer nekifutottam, de a 3.pontnál elakadtam. Rejtői segítséget kaptam, így ma be tudtam fejezni.
Szerintem ajánlott felszerelés még egy tükör is.

tevelady 2010.11.13 22:30 - Megtaláltam
Séta a városban apropóján.

Hegyo 2010.11.13 22:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Verával kis belvárosi séta a kerületben.

OsiOsi 2010.11.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.74
A környék tele volt valamikori gyönyörű épületekkel. Sajnos fejmagasságig mindenhol bűz és húgyszag. Telefonfülke fekáliával stb. A környék enyhén szólva undorító vagy csak szombat délelőtt ilyen!?

carmin 2010.11.06 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Köszönjük a sétát.

 
Snipermaster 2010.11.05 07:42 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.49
Megtaláltuk Kodesttel!
Sajnos nehéz úgy felfelé nézni, ha mindenfelé kutyaszarok (remélem hogy kutya...) nehetítik a közlekedést. Sajnos az első pontot valaki WC-nek használta, és a nagydolgát is ott végezte el. Persze ezekről a dolgokról nem a rejtő tehet.
Egyik pontnál a rejtő segített, köszönet érte.

Köszönöm a rejtést!

geolaci 2010.11.05 07:42 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.22
Megtaláltuk Snipermasterrel :)

mcfreeze 2010.10.15 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Munka után vágtunk neki a "körútnak", lelket öntve diego-ba (aggodalmaskodott a közbiztonság miatt). Valóban szép, apró tereken vezetett át a "túraösvény" ;mivel péntek délután volt, sok terecskén pezsgő élet folyt. Annál a bizonyos pontnál, ahol 2 méteres magasság van említve, az a valóságban minimum 2,5 méter, így kötelezően elkél egy jobb távcső vagy egy ultrazoomos fényképező. Nekünk itt lasipeti robogója jött segítségül :-)

lasipeti 2010.10.15 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.54
Munka utáni levezető sétának jó volt.

diego 2010.10.15 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.57
Végre összejött, hogy elinduljunk megkeresni ezt a ládát is. Bevallom a kezdeti logok végett nem mertem egyedül nekivágni, még nappal sem. Kellemes csalódás volt. A 2. pontnál feltűnt, hogy már a 2. pont ami téren van, majd lasipeti megjegyezte, hogy ráadásul mindegyik kicsiny is, így azonnal megvilágosodtam a láda nevét illetően. Apropó, ha már megvilágosodás, a 3. ponton szenvedtünk egy kicsit, pedig volt távcső is. Végül lasi robogóján tornázva sikerült lefényképezni a koo-kat és a jelszórészletet.

Pupu fiának közelségére figyelmeztető tábla :-)
cachekereso 2010.10.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Ejjjjj, de megváltozott ez a Józsefváros, vagy legalább is az egyik része. Érdemes volt végigjárni az utat, mert megismerhettem egyedi, sajátos "feelingjét". Kár, hogy a közterületesek ezt nem érzik át ...

gsy 2010.10.09 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.45
Precízen elkészített multi láda!
Az első ponton minden padon feküdt egy-egy hajléktalan, kicsit elvette a kedvem az egésztől, aztán a második ponton már nem tapasztaltam ilyen negatívumot. Elakadtam a 4es pontnál, mert a GPS-em 80 méterrel odébb mutatott, ezért a rejtő segítségét kértem! :) köszi utólag is! Gyönyörű időm volt és megfogadva a rejtő tanácsát, leginkább fölfelé szegezett tekintettel jártam végig az útvonalat!
Megérte látni! Köszönöm szépen a rejtést!

Ruttkay 2010.10.05 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Biztos? [wapon beküldött szöveg]
Eső esetére tartogatott belvárosi kessek 2.
Komolyan esni kezdett, ez az első két pontnál nem is okozott problémát, bár a kis táblicskut így is keresni kellett néhány percig.
A harmadik ponton a megvilágosodás tárgya hamar meglett, de a mennyiség zavarba ejtett így a tábla csak a GPS jel szerinti legtávolabbin akadt. Szemészeti próba (felhős esős, szürke napon 180 cm-es szemmagasságból): Csak a jelszórészlet leolvasása sikerült zökkenőkkel, a kookba bizonytalan voltam. Hogyan tovább?
Jelszórészletek összerakása... és lőn megvilágosodás!
Szabó Ervin Könyvtár belépőjében WAP próba, s TALÁLAT!
BOCSÁNAT NEM MARADT MÁS, MINT A VISSZA SÉTA! :i

Bärlin 2010.09.28 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Könnyen meglett, ügyes városi multi, melyet végigbicikliztem. Az első pont könnyű találat volt, leszámítva azt az irdatlan bűzt, ami az otthagyott ürüléktől terjengett (erről a rejtő nem tehet). 2. és 3. ponton gyorsan végeztem, 4. is, bár ügyelni kellett a téren ácsorgókra. Már innentől tudtam a jelszót, de végigcsináltam. 5. ponton a láda, klassz, elsőre odanyúltam. Na a 6. ponttal megszenvedtem, mert kb. 3/4 órát kellett várnom és ülnöm a téren, mire kiürült és nyugodtan tudtam keresni. Az első padon olyan vadul csókolózott egy brazil párocska, hogy öröm volt nézni. Majd fennhangon veszekedtek és ismét csókolóztak. A 7. pont már rutin volt.

JAck:66: 2010.09.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
43, megérett a meggy.

fcsaba 2010.09.26 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.59
A megmutatott helyek valójában nem szépek (olyan "nyócker" az egész), de érdekesek.

1. pont: eltartott egy darabig, mire meglett. Az egyszemélyes nagy pirosoknak a fő felhasználási területe ma már a geocaching és a WC, és ez utóbbi nehezítő körülmény volt.

2. pont: gyors találat.

3. pont: a megvilágosodáshoz a rejtő segítségét kellett kérnem. Ennek az ügyetlenségemen kívül oka volt a nagy bizonytalanság is. (Ettől függetlenül ekkor már ki lehetett volna találni a jelszót.)

4. pont: egyből meglett, bár nem tudom, hogy fényképezőgép nélkül hogyan tudtam volna leolvasni.

5. pont: gyors találat. A csavart benne nem értem.

6. pont: szintén.

7. pont: majdnem egyből.

Köszönöm a rejtést!

katika 2010.09.26 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Jót sétáltunk az esős időben. Szép helyeket mutatott a rejtő, köszönjük!

 
Angus_Podgornij 2010.09.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Megtaláltuk, érdekesek a kis terek. A túra közben még egy gyrostálat is sikerült becserkelni diszkont áron. Az első ponton az ojjektumot pont olyan alakok ülték körül, amilyeneket utoljára a "Sötétség Fejedelme" c. J. Carpenter-féle horrorban láttunk úgy tizenöt-húsz-éve... Különösen örültünk a 3. ponton, mert végre értelmet nyert az aznapi borongós időben miafrancnakis cipelt 270 mm-es Tamron teleobi létezése, de persze rossz a szemünk... A 6. ponton az egyik lehetséges céltárgyon egy terepszín ember üldögélt, szatyorjában konyhája-bútora, olvasás közben a félméteres rohamkésével fogpiszkált, de szerencsére kiderült, nem ott kell kereseni.

Gyalogos kupa: 13,4 km.

Lastyák Árpád 2010.09.13 19:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.41
egy gyors körbeséta alatt meg lett.
köszi

sinus90 2010.09.09 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Jó kis multi ez! A Károly körúton volt ma dolgom, gondoltam eljött az idő megkeresni ezt a ládát, ha már úgyis arra vagyok. Jók ezek a macskaköves utcácskák, fákkal és lassan járó autókkal, a sok emléktáblácskával. Persze találkoztunk húgyszagú telefonfülkékkel, itt is ott is hajléktalanokkal. A megvilágosodás helyén is aludt egy. A kút másik oldalán kövezik a teret, a melósok épp ebédszünetüket tartották a fás résznél. A pontok környékén azért mindenütt meg-megnéztek bennünket. Egy tükör sem ártott volna, ja és a fényképgéppel lehoztuk a kicsit magasan lévő pontot. A mikro előtt találkoztunk egy autóssal, aki megkérdezte megvan-e a láda. Látta a kütyüt a kezemben. Akkor még nem volt meg, csak közelítettünk felé. Jó az ajánlott útvonal és jók a segítségek is, éltem velük.

 
othnan 2010.09.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Nehéz indulás után (köszönet a rejtőnek az útba igazításért), a hatodik pontnál megakadtunk.
Sokan voltak a környéken, pihentek és ránk is esteledett. Másnap már az utolsó két pont megtalálása nem okozott nehézséget. Közös keresgélés othriá-va. Köszönjük.

TücsiTeam 2010.09.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Kellemes séta élvezetes keresgéléssel. Be kell vallani, hogy a segítség nélkül egy pontot sem tudtunk volna levadászni. A GPS pontossága közelítette a 20 m-t. De azért meglett!
Köszönjük.

Famágus 2010.08.29 13:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!
Jól körbejártuk a környéket, bár ismerem minden zegét-zugát..
A Baross utca elején nőttem fel, aztán 1-2 csavar után, itt laktam 20 évig a Lőrinc pap téren.. lásd 1 kép, legfelső sarok lakás.. Nem is tudom, örüljek-e vagy bánkódjak, hogy elmentem innen.. mindenesetre nagyon jó volt nosztalgiázni egy kicsit :-)
Plusz /zöld/ kép, az Ötpacsirta és a Múzeum utca sarkán az Építész Pince belső udvara.. meg a Bródy Sándor utca kéményseprő házának cégére :-)
Köszönjük szépen!

nagyapám kádárműhelye voltWeinkheim palota
 
Hadralka 2010.08.29 13:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

oldfox 2010.08.29 13:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

jana.hu 2010.08.28 23:39 - Megtaláltam
[Köszi!] [wapon beküldött szöveg]
Éjszakai ládázás a kollégámmal.
Mivel Rádióban dolgozunk, így a tereket is ismertük, és a pontok is egyből meglettek, még így este is.
Köszi.

kapinya.judit 2010.08.25 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Tegnap estére terveztem, meló utáni levezetésnek. A Futó utcai munkahelyemről sétáltam el az első pontig, ahol viszonylag hamar meg is lett a táblácska, bár eléggé feszélyezett, hogy a téren ülők azt lesték, hogy mit sündörög ez a lökött tyúk annyit ama bizonyos objektum körül? :) A második ponton szintén kiülős hely, sok ráérő tekintet, szóval inkább úgy döntöttem, hogy reggel folytatom, mikor kevesebben vannak.

Ma reggel simán ment minden, nem mondom, hogy nem időztem kicsit a harmadiknál, jól megnézegettem egypárat a potenciális táblarejtő objektumokból, mert a vétel nem volt valami jó... igyekeztem úgy tenni mint egy ártatlan turista :)

Egy szó mint száz, tetszett, szépek a terecskék, köszi a rejtést, szerintem nagyon profi volt.

Steve07 2010.08.23 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.65
Szuper kis multi! ;)

geooszi 2010.08.22 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Kellemes esti séta volt. Talán így este még hangulatosabb is volt a sok teraszon ücsörgő emberrel, akik néha furcsa szemekkel néztek rám...:)

Soko 2010.08.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Mai második multi kerékpárral. A pontokat sikerült megtalálnom. Tetszett a jól felépített multi, köszönet a rejtőnek érte.

Mike 2010.08.21 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Nem nagyon szeretem a városi multikat, de ez a láda kellemes kivétel volt! A segítségek jól jöttek, és a korábbi tapasztalatok alapján nem kellett sokat küzdeni. Azért a 3. pontnál nagyon nézegették, hogy mit is csinálok :)
Józsefvárosban sokat jártam már, de most általam ismeretlen részeket is láttam. Jó kis belvárosi biciklizést csaptam, de gyalog valószínűleg több szép homlokzatot láttam volna...
Köszi a rejtést!

benger 2010.08.19 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nekem nagyon tetszettek a kicsiny terek :) Keresés közben GPS helyett inkább a segítségekre támaszkodtunk, így nagyon könnyen meglett, gyakorlatilag fél óra alatt letudtuk az egészet gyalog :)

molka 2010.08.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Na ez volt az a láda, aminek minden pontjáért keményen meg kellett küzdeni! Gyakorlatilag már az első pont után csődöt mondtunk, pedig szinte beköltöztünk "a nagy pirosba" GPS jelem szinte sose volt, így nagy segítség volt az útvonal ajánlat! A csúcs az volt, mikor a kiülőkkel teli téren a világosság felé másztam! Ja, majdnem elfelejtettem: nagyon élveztük, SZÉP VOLT! Köszi!

targonczas 2010.08.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
A bicikli jó választás volt.

Norbi és bia 2010.08.09 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Szép kis séta volt, és pont jó helyre ültünk le pihenni :)

K-Isti 2010.08.07 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.65
ok.

Fakakadu 2010.08.04 00:00 - Megtaláltam
A terek tényleg szépek, viszont (az egy Mikszáth teret leszámítva) mindenhol kosz, mocsok, ürülék, bűz és hihetetlen mennyiségü hajléktalan. Szomorú, hogy a szép tereinket mennyire elcsúfítják. Nekem ez a láda a város elrothadásáról szólt, nagyon sajnálom...

iloilo 2010.07.30 20:00 - Megtaláltam
Bringás találat. Tényleg jó ez a jelszó. :-)

usakal 2010.07.27 00:00 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 0

AlanTheWild 2010.07.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Még januárban kezdtem el, most sikerült befejezni.
Városi multinak majdnem tőkéletes!
Nagyon tetszik a technikai kivitelezés, a pontok rejtése. "Csak" nagyon hiányzik egy logolható láda a sorból.
Köszönöm a rejtést!

 
Hepur 2010.07.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Tetszett ez a multi, bár örültem volna, ha van olyan láda is benne, amibe lehet logolni. A pontok gyorsan meglettek, kivéve a 3-as. Félrevezetett minket a GPS, mert pont 0 métert mutatott az egyik, a leírás alapján gyanúsnak vélt objektumnál. Jó alaposan végignéztük, majd az összes többit is, kivéve egyet, mert a körül több emberke is volt. Fél órán át biztos kerestük, már a körülöttünk üldögélők is elég furcsán néztek ránk, így jobbnak láttuk telefonos segítséget kérni. Már éppen fogtam a telefont, amikor felnézve megpillantottam a táblácskát.

sanca 2010.07.17 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.36
nexus 6-tal közös kerékpározás 2. ládája.
Nagyon jó gyűjteménye a belváros szebb tereinek. Köszi!

nexus6 2010.07.17 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Sanca-val közös bringázás, a második keresés volt. Szép tereken vitt el, és tetszett a jelszó is. Pár teret már ismertem, de volt ahol még nem jártam. THX.

Apexsek 2010.07.12 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Kellemes barangolás, extra nehezítésekkel.
Lusta voltam feltenni a térképeket, így retrósan kellett haladnom egyik pontról a másikra.
A 4. pontnál meg nem írtam át az észak koo-ját...
Így megnéztem egy benzinkutat tér nélkül...
:-)))))))

dudikoph 2010.07.10 18:30 - Megtaláltam
Szuper helyeken vitt végig, köszönet érte. Az egyik ponton azért elkelt volna egy távcső a táblához :)

V_Gabor 2010.07.10 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Nagyon jó multi, szép környéket (nem számolom bele a jelszavaknál néhol tapasztalható bűzt).

A mikronál egy csavargó bámult, ezért mennem kellett egy kört a "ládával".
6. pontnál egy bedrogozott srác tántorgott körülöttem, de meglett az is.

A vége sajnos nem volt annyira élvezetes, mint az eleje.

 
alfabootis 2010.07.08 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Nagyon jó kis séta volt, mindet (kivéve 6) nagyon hamar megtaláltam! Köszi a rejtést!:-)

Kelly 2010.07.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.54
Párommal másodszorra megtalálva.

Geri89 2010.07.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Meglelve! Második keresésre már sikerült levadásznunk. A 3. pont egy pöppet félrevezetett, de azért meglett. Köszönet a kis segítségért a rejtőtől. Igazából segítség után is rossz irányban kerestem, de végülis azért meglett. Ismertem a terek java részét, de köszönöm a rejtést.
Geri89

LPilot 2010.07.08 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Szép lassan, de végigjártam.

GréTeam 2010.07.08 00:00 - Megtaláltam
Köszi:)

Emerich63 2010.07.07 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Kellemes séta, a wap segítségével minden pontot egyértelműen sikerült beazonosítanunk. Bár az utolsó előtti pontnál az utcaseprő munkások tízórai ideje több mint fél órásra nyúlt (és pont a rejtés helyét foglalták el) de azért sikerült megoldanunk a problémát... Köszönjük a rejtést!

ÚtközbenMR1 - a szavak ereje?
Itt időztünk a padokon ücsörgő "tisztaságfelelősök" miatt majd egy órát 
tótheszter 2010.07.04 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Kellemes vasárnap délutáni családi séta a belvárosban, összekapcsolva a grundos ládával. A harmadik pontot mi is sokáig kerestük, de legkisebb kesser kiszúrta...
Köszönjük ezt a kiváló multit, tényleg emlékeztetett az egyik kedvencemre, a GCAYUR-ra.

Fecske presszóRádiós óra
Elkapták a tolvajtValaki vicces kedvében volt...
mucik 2010.06.26 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Kellemes, hangulatos szombati séta volt. A harmadik ponttal nagyon megküzdöttünk, a koordináták elég pontatlanok voltak, vagy a mi masinánk vitt félre. De azért csak meglett a végén.
Köszi a rejtést,
Mucik

Stimm 2010.06.20 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Klassz! Egyszerű, egyértelmű, mégis megdolgoztat.

zsebeszter 2010.06.19 17:19 - Megtaláltam
Kellemes kis séta szombat délután. A segítségeket kihasználtam és még így is néha nehezen akadtam a megoldásra :)
Sokat fényképeztem. Köszi a rejtést.

joco64 2010.06.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.84
Megtaláltam.

esztelneki 2010.06.08 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Munkába ment bringás találat. Egyértelmű találatokból felépülő remek multi! A távcsövet a bringa váza pótolta. Gratulálok és köszönöm!

zalajaro 2010.06.02 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
JÓZSEFVÁROS.A" nyócker".
Most a szebbik, vagy szép oldala lett bemutatva.
Élmény volt,még akkor is ha szemerkélt az eső.
Nehezen indult,majd elakadt a keresés.
Hála Mathaunak a segítségért,de legfőkébb a rejtésért.
Jó kis MULTI sok tanulsággal.

IGÉNYES REJTÉS.

Petra 2010.05.30 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
több kutyasétáltatás alkalmával begyűjtve. Az utolsót a mai napon két eső között.

kinnie 2010.05.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Jól megtervezett multi volt, tényleg megismertük a kerületet. Az első pontnál sokat vacakoltunk, mert valaki kutyawc-nek használta a rejtés helyét. Azonnal le is buktunk, mert egy másik kessernek is problémát okozott az első pont, de együttes munkával és nagy levegővel megoldottuk. :)
Sajnos a gps ma nem volt a helyzet magaslatán, így végül 2 óra (..és egy kis segítség...) kellett az összes pont megtalálásához.

sereva 2010.05.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltuk.
Az első pont nem volt könnyű a hygénés viszonyok miatt.
Köszönjük a Rejtő segítségét.

SagiK 2010.05.24 10:15 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Vixen 2010.05.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
ok

advent 2010.05.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Vizsga utáni feszültséglevezetés. A harmadik pontnál jutott eszünkbe, hogy nem írtuk fel a jelszó részleteket. Így az első kettőt újra meglátogattuk. Tetszett a multi, a városnézés, kár, hogy eleredt közben az eső. Köszönjük a rejtést!

Evila 2010.05.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.87
Megtaláltuk Adventtel. Nagyon jó kis multi, korrekt leírással. Köszönjük!

jpal 2010.05.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Kitettem a családomat a Múzeumok Majálisán, és hosszas parkolóhely-keresés után az utolsó rejtektől 10m-re parkoltam le (de ezt akkor még nem tudtam).
Rögtön az első pontnál kessertársakra találtam, a harmadik pontig együtt mentünk. Ott jutott eszünkbe, hogy a jelszó-részleteket elfelejtettük felírni. En visszaszaladtam az első két ponthoz, ezért innentől külön folytattuk a keresést.
Tökéletes városi multi, ügyesek és robosztusak a rejtések, a mikro elhelyezése is tetszik. A környék is szép, a Mikszáth Kálmán teret bármelyik olasz kisváros megirigyelheti.
Kár, hogy esett az eső, de hát májusi eső aranyat ér. Köszönöm a rejtést.

Múzeumok MajálisaA legkisebb kesser a majálison
Lőrinc pap térZichy Nándor
Mikszáth Kálmán térReviczky utca
Semmelweis IgnácFodor József
rimano 2010.05.10 20:00 - Megtaláltam
Kis esti séta az ismerős helyeken. A jelszó kicsit könnyű (legalábbis a 30 felettieknek), talán, ha az első részlet csak a végén derülne ki, akkor nem sejtenénk már a 2. pont után). Azért tisztességgel végigjártuk a remek időben. A&N&Zs&Zs

MJM 2010.05.08 16:30 - Megtaláltam
Ez életünk legviccesebb találata! Rég nevettem ennyit, mint ma délután!
A történet ott kezdődött, hogy kellemes szombat délután a város tele emberekkel, túristákkal, fiatalokkal, űldögélő unatkozó nyugdíjasokkal, gyerekeiket "legeltető" anyukákkal!
Az első pontnál egy hölgy riadtan kérdezte tőlünk, hogy meg akarjuk szüntetni a telefonfűlkét? Valószínűleg megtévesztette őt a nálunk lévő iratköteg (mi mindíg kinyomtatjuk a keresendő ládák teljes anyagát és magunkkal visszük), az valahogy olyan hivatalos kűlsőt kölcsönözhetett nekünk. Széljegyzetként írnám, hogy baromi pisiszag volt a telefonfűlkében...ezen inkább sírtunk, mint nevettünk:(
Az egyik pontnál, ahol felfelé kellett nézni, több ember feltételes reflexe beindúlt és velünk együtt néztek a magasba, hogy mi a farnc van ott? Mi tudtuk, ők nem!:) A közeli kávézókból sem nézhettek teljesen hülyének!:)
A legjobb, az a pihenős pont volt! Egy csomó padon űltek.Mi, ami szabadon maradt mind kipróbáltuk, picit sem nézhettünk ki viccesen!:) Láttuk a szemükön, hogy "na innen menekűlni kell"...szép lassan majd' minden pad megüresedett, mi kipróbáltuk őket, hogy esik ott a pihenés, de nem találtuk azt amit kerestünk. Már csak egy "fecske" marad, egy szunyókáló hajléktalan. Esély sem volt rá, hogy elmenjen, és hát persze, hogy nála volt az amit kerestünk! Vígjátékba illő jelenet következett!:))))
Tanúlság! Belvárosi kess-t eztán csak atomtámadás után keresünk!:D....Xavér98-al közösen!:)

xaver98 2010.05.08 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 2.81
Kellemes kis séta a "nyolckerben", köszi!

VasG 2010.05.08 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.57
Reggel Budapestre kellett jönnöm, és ha már így alakult, megkerestem néhány belvárosi ládát. A szokásos hétköznapi tömeg most nem lepte el az utcákat, az ébredő városban rollereztem 22 km-t a négy "nagymulti" pontjait keresgélve.

Egész más volt így barangolni a városban, mint egy hétköznapon rohanni A-ból B-be a tömegben.

Woodoo 2010.05.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Köszönjük, igazán jó volt.

Bárányfelhő 2010.05.05 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

reprocesszor 2010.05.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
Jó séta volt!
Köszi!

Attibati 2010.05.04 16:15 - Megtaláltam
Kerékpáros találat.
Meglepően kellemes volt a környék. A feliratok könnyen meglettek, de a leolvasással sokat kínlódtam. Apró betűkkel vannak megírva a koordináták és a jelszórészletek még szemüveggel is nehezen boldogultam. Az összes ponton nagy volt a forgalom , jól szórakozhattak rajtam a járókelők.

Fazék 2010.05.03 23:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.24
Esti foci után éjszakai keresés. A kiülős kocsmákban még hétfő este is meglepően nagy volt az élet. Ahol fel van újítva, ott szép a környék. Sajnos az utolsó előtti pontot és környékét már birtokba vették a hajléktalanok, esélytelen volt a keresés, de enélkül a pont nélkül is meglett az utolsó részlet és a teljes jelszó.

Csigabiga 2010.05.03 11:47 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

kenau 2010.04.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
A 3. pontnal nem lett meg a tabla, de azert vegigsetaltam a megadott uton, igy lett meg a jelszo.

Mirabelle 2010.04.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Jaj de firnyákos rejtés! Az első pontnál már majdnem feladtuk, de csak meglett... A tereket ismertem, hisz a környéken nőttem fel, jó volt erre járni újra. Meg hát kincskeresni :)
Köszönet a rejtésért.

erchegyia 2010.04.25 14:00 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

alecar 2010.04.22 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Az első táblácskát nehezen találtam meg, utána többi könnyebben ment. A hatodik pontot rossz időben keressétek fel, mivel sokan üldögélnek ott ha jó idő van. Ez a multi príma kiegészítése Józsefváros bejárásához a grundos (gcgrnd) multinak. Köszi!

mendi_es_zoli 2010.04.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.11
A környéken dolgozom, így munkába illetve hazafelé menet, több részletben jártam be a láda pontjait. A legtöbb gondom az első és utolsó helyszínnel volt, még a rejtő telefonos segítségét is felhasználtam. Aztán persze vertem a fejem a telefonfülke oldalába, utólag annyira egyszerűnek tűntek...

A rejtés nagyon ötletes és sikerült igényesen megvalósítani, amit ez úton is köszönök. A helyszíntől viszont nem igazán ájultam el. Az érdekes részletek mellett sokkal durvábban jelen van a lepusztulság és az olyan igénytelenség, amit nem igazán lehet az anyagi gondok számlájára írni! (Főleg a kutyatartókra gondolok itt.)

bszemethy 2010.04.21 19:00 - Megtaláltam
ok

vizipinty 2010.04.21 19:00 - Megtaláltam
Kicsit nehezen indult, de meglett. Köszönet a rejtésért.

-Bandi- 2010.04.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Nagyon tetszett, szép helyek. Nagyon jó és igényes a multi. Köszönöm a rejtő segítségét a 3. pontnál.

kl 2010.04.18 16:31 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

R.Guszty 2010.04.17 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.75
Már az első pontnál elakadtam, és 20 perc hiábavaló keresés után inkább elmentem felfedezni a grundot.. Mire visszaértem a kiindulóponthoz, megvilágosodtam, és pillanatok alatt meglett az első tábla. A másodiknál szintén keresgéltem egyideig, mikor újra elolvasva a leírást, megtaláltam a segítségeket. Innen már egyszerűbb volt a dolgom, pillanatok alatt meglettek a táblák. Bár a terek szépek lehetnének, sajnos a lepusztultság mindenhol látszik már: hajléktalanok alszanak mindenfelé a padokon, a telefonfülkéket WC-nek használták valakik, a díszburkolat pedig már sok helyen hiányos, mozog. Mindamellett jól összerakott multi volt, a jó biciklizés volt a szép napos időben, köszönöm a rejtést.

segoy 2010.04.16 14:30 - Megtaláltam
!

Dudika 2010.04.16 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Megtaláltuk Köszönöm
Hegedüs kesser társsal a kezdőpontnál összefutva könnyed kora délutáni sétával találtuk meg.

Hegedüs 2010.04.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Az első ponton találkoztam Dudikával, ami nekem nagy szerencse volt, mert jó öreg Gekkóm teljesen lebénult a nagy házak között. Így aztán kellemes közös sétával, beszélgetve jártuk végig az útvonalat. A Vas utcában megmutattam a házat, ahol 27 évig laktam.
A.

macikupac 2010.04.15 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Mivel a 2-es pont melletti épületben volt dolgom és bőven volt még addig időm, ezért gondoltam végigjárom Valter barátom alkotását. Egy korábbi alkalommal már segítettem fa-petiéknek leolvasni a 3-as pontnál lévő táblát, így innen indulva éppen a megfelelő helyen végeztem. Ezt a teret már egy korábbi, azóta megszűnt multi egyik pontja miatt felkerestem. Sőt, magában a Szabó Ervin könyvtárban is jártam már. Amíg a gps megpróbált holdakat látni, addig leolvastam a következő pont koordinátáját és a vonatkozó jelszórészletet. Ekkor szembesültem a problémával: nem töltöttem fel térképet a ketyerébe. Dóóóóó!!! Arra azért jó volt, hogy a távolságokat lássam, mert a terepet nagyjából ismertem. A séta közben sok érdekes és díszes épületet láthattam az eső ellenére is. Volt lehetőségem egy gg-s és egy .com-os láda megkeresésére is. A pontokkal nem volt gondom, szinte mind azonnal, vagy kevés keresés után adta magát. Rég volt, amikor még a Mária utcai Ybl-koleszbe jártam a volt barátnőm miatt, s ahol most épp teljesen szétverték az utcát. A több napja, változó intenzitással hulló eső abban is nagy segítség volt, hogy lemosta a járdáról a kutyaszart és nem kellett tartanom attól, hogy belelépek. Sikerült új helyeket, szép homlokzatokat látnom, ami miatt megérte végigjárni a multit. Kár, hogy a ládában nincs logfüzet, mert így az új meghatározás szerint 7V. Öcsipók kísért utamon.

Károlyi-palota, vagy ahogy ma ismerjük: Fővárosi Szabó Ervin könyvtárMagyar igazság kútja
Károlyi-címerEz is a Károlyiak palotája volt
Napóra a ládánálÖcsipók a ládával
Díszes ablak és erkélyHunyadi Mátyás
Immaculata szoborRókus-kápolna
Homlokzat a Gyulai Pál utcábanGuttenberg-otthon
Pusztuló szobor a Mária utcábólJézus szíve-templom
Ha felnézel, látodMikszáth Kálmán szobra
Mikszáth tér - felülnézetből 
BiBoLi 2010.04.10 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Köszönöm.

zöldfülű 2010.04.10 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
lefülelve :)

Jó kis séta volt, köszönöm a rejtést!

És nem mellesleg jól kibeszélgettük magunkat Liával. Meg jól kibosszankodtuk/szórakoztuk magunkat, mert gyakorta szinte semmi hasznát nem vettük a GPS-enk... Úgyhogy extra izgalmak is adódtak :)))

Ui.: a végére érve már hibernálódtam, de így jár, aki elhiszi, hogy itt a tavasz :(

Útközben...Útközben...
Útközben...Útközben...
Útközben...Útközben...
urbanj 2010.04.09 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.66
Munka után lesétálva.

lacc 2010.04.09 08:30 - Megtaláltam
Laci

sirgalahad 2010.04.09 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Forgatom a kereket
Nézem a kis tereket
Hatodik pont, az most ugrik
Mert cseppet sem hasznos muglik
Ülnek, el nem mozdulva
Odanyúljak? - az durva
Lenne; inkább vigyázok
Szépen tovább bringázok

Később erre kerülve
Pillanatra leülve
Mugliveszély mellett
Pótoltam, mit kellett

indulásszoborcsoport
egy másik térenutcakép
arra továbbrégi és újabb
még egy tér 
Istyu 2010.04.06 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Nem különösebben tetszett, de ez nem a rejtő hibája. Nyilván bennem van a hiba, hogy kissé finnyás vagyok bizonyos dolgokra. A mai magyar valóság egy kis szeletét kaptam itt (is), és ezt a rengeteg, egyébiránt értékes látnivaló sem volt képes elhomályosítani. Sajnos!

A jelszóhordozó kialakítása igényes és vélhetően időtálló is egyben. Példaértékű megoldás! A jelszóképzést azonban nem igazán tartom szerencsésnek. Az első néhány pont után könnyedén kitalálható, a megszállott pontvadászt nem ösztönzi a multi végigjárására. A fordított menetirány talán szerencsésebb lett volna. És ez talán még a látnivalókra is igaz.

Köszönöm!

Csg12 2010.04.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
A Canon márkaszervízben voltam, úgyhogy fordított sorrendben teljesítettem az útvonalat. GPS nélkül jó kis móka. Közben beugrottam a Szabó Ervinbe is, mert volt ott dolgom.

dzoli1 2010.04.06 12:00 - Megtaláltam
Egy kis délelőtti ládázás....:)

Csuhás 2010.04.05 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.33
Szemerkélő esőben jártam végig a pontokat. Nagyon tetszett hogy a multi pontjai végre nem filctollas feliratok hanem igényes és időtálló gravírozott táblácskák. Köszönöm a játékot!

Csuhás

Séta közbeni képek
Profi megoldás 
Csabataxi 2010.04.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.70
A feladatok: ötletesek.
A leírás: nagy segítség és annyira tökéletes,hogy akár GPS nélkül is teljesíthetőek a feladatok.
A környék: Undorító és gusztustalan! Lepukkant,romos házak,kutya sz...s járdák,vizelet szagú t.fülkék....
A jelszó: remélem,hogy igaz!!!!!

placc 2010.04.03 17:55 - Megtaláltam
Végigsétáltuk, nézelődtünk, tetszett. TFTH.

placc logo egyik helyszinen 
VHA 2010.03.31 14:30 - Megtaláltam
Nagyon szépek az épületek! A rejtő tanácsára főleg felfelé néztem, de szomorúan kellett tapasztalnom, hogy nem árt a földre is nézni, hogy a különböző állatok (kutya, galamb...) ürülékébe bele ne gázoljak. Mindettől függetlenül nagyon szép, és elgondolkoztató multi!

Fonte 2010.03.31 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]
Egy végtelennek tűnő, két és fél napos egyetemi gyakorlaton voltam a közelben. Közben sokszor arra gondoltam, milyen jó lesz a végén megtalálni ezt a ládát. Az első pont alig 100 m-re volt a gyakorlati helyszíntől.
Szép kis séta, valóban. Kellemes, hangulatos terek. Legtöbb helyen szépen fölújított épületek. A rejtések is szépen kivitelezettek. A mikroval volt ugyan egy kis gondom, mert épp dolgoztak a rejtekhely közelében. Türelmes voltam, és kivártam.
Minden szép, és jó, csak az a szag ne lett volna:)))

Szeretem az írásaitTavasz van, gyönyörű...
Valakire várnak!
Ez egy nagyon jó hely:)
ettore 2010.03.28 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.44
Örültem a kis sétalehetőségnek; a legtöbb ponthoz fűz valamilyen emlék.

Puszkany 2010.03.28 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Nem dobott fel a multi túlságosan, de az útközbeni GG-s és .com-os játékok lendítettek a dolgon.

fkmaster 2010.03.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Kellemes séta a kerület szebbik részén.

MukiJames 2010.03.28 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.71
Ma a kisebbik hugomekhoz voltunk hivatalosak latogatoba, amit osszekotottunk az utobbi idoben megjelent varosi ladak felkutatasaval.

Igy aztan a jozsefvarosi terekkel kezdtuk mai utunkat. A helyszinek tobbsege nem volt ismeretlen, talan csak az elso ponton levo templom volt ujdonsag. A kornyek most is felemas erzelmeket valtott ki belolunk, ahogy altalaban. Lehetne szep is, de sajnos megsem az. A jelszot mar a masodik ponton kitalaltuk, de azert tisztessegesen vegigjartuk az osszes allomast.

Irany a grund!

Erika, Muki

 
Éva 2010.03.27 13:00 - Megtaláltam
Előző hétvégén bpesti továbbképzéssel összekötve akartam megkeresni, de mivel csak 1 pontot sikerült megtalálni, azt is a rejtő telefonos segítségével, nagyközönség szeme láttára, kissé bepöccentem és hagytam a fenébe az egészet. Nem gondoltam, hogy belátható időn belül újra a környéken járok, de végül is feljöttünk a sajtófotó kiállításra és próba szerencse alapon nekiindultunk megint. GPS-jel az ugyan ezúttal sem volt, de így hétköznapi öltözékben és erősítéssel már ment, mint a karikacsapás:-)

Piriloro 2010.03.26 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.39
Rejtés, de minek(?)

Gyombi 2010.03.26 09:58 - Megtaláltam
Jó kis helyek [wapon beküldött szöveg]

Gábor és Edit 2010.03.25 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Féltem ettől a ládától, mert undorodom ettől a kerülettől. De mivel én is itt dolgozom, ezért "kötelező" volt megtalálni. Kellemes csalódás ért, mert a kerület eddig számomra ismeretlen szépségeit fedezhettem fel. Tetszett a rejtések kivitelezése is. Köszönöm, hogy megismerhettem Józsefváros "naposabbik" oldalát is.

pörsing 2010.03.25 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.99
A megtalálással nem volt gondom, de a leolvasással igen. Egy kis tükör nagy segítség lett volna. Ja és másznom is kellett, manapság ez már nem is feltünő.

Gyros 2010.03.23 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.96
Ez is csak egy kerület, Budapest része... ahogy a klip mondja

bgecco 2010.03.23 00:00 - Megtaláltam
Józsefváros nem lenne rossz, de hát a csomagolás olyan amilyen. Sajnos. Ezt már sokan leírták. Erről nem a rejtő tehet. A jelszóképzés azonban valóban hibás. Erről viszont igen.

Hinter 2010.03.22 17:27 - Megtaláltam
Kellemes délutáni sétával becserkészve.

Lopakodó 2010.03.21 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Meg van találva.

Piás 2010.03.21 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.79
Hát..., nem lesz a kedvenc ládám.
1. Multi és virtuális, de ezt csak én nem szívlelem.
2. Etnikum és hajléktalan a környéken, ez utóbbi le is lejmolt egy cigire.
3. Max 3 pont megkeresése után a jelszó már tutira megfejthető, de 2 után is sejthető.
4. Kutya és ember sz.r minden mennyiségben, egy tekintélyes példány rögtön az első pontot tartalmazó ojjektumBAN!
A terecskék szépek, vagy azok lennének, ha tisztántartaná őket valaki.
Köszi a rejtést!

csg69 2010.03.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Rejtői segítséggel, de meglett :)

skj 2010.03.21 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.67
Sikerült. Sajnos az első pontot valaki csúnyán összerondította de ez nem a rejtő hibája. A pontossággal nekünk itt-ott voltak problémáink.

evivagyok 2010.03.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

L-200 2010.03.21 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Megvan.

parrish 2010.03.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Megtaláltam.

Nicky&Ati 2010.03.20 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Ez a láda nekem való mert imádom a régi épületeket. :)
Köszönöm a rejtést.
Nicky&BostoN+Ágica

csemege 2010.03.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.55
Már egy ideje sejtettem, hogy érdekes helyek vannak errefelé, most meg is bizonyosodtam róla. Hogy kell ügyesnek lenni egy térfigyelő kamera alatt?

Csaba & családja 2010.03.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.20
A második ponton találkoztunk Zsolttal és Enikővel, és onnan egymást segítve haladtunk végig a pontokon. Atinak különösen tetszett, hogy velük együtt keresgéltünk.

Joanne 2010.03.20 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Hát!
Teljes kétségbeesés az elején, egyszerűen nem lett meg az első nyom, azután kikövetkeztettük a leírásból és az útvonalból, hol lehet a második pont, de ott sincs semmi. Azután összefutottunk Csabával és két gyermekével, akik segítettek a két pontban és onnantól sínen volt minden. Nagyon benéztük. Az első két pontnál épp filmforgatás volt, úgyhogy míg oda-vissza sétálgattunk a keresgélésben, szerintem többször ingyen statiszta szerepet is játszottunk. :)
Remek.

Zsolt és Enikő

Bluedog 2010.03.20 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Seres Péter 2010.03.20 15:35 - Megtaláltam
682. ládám, egyúttal a 149. budapesti. Éljenek a budapesti ládák!

bohrmann 2010.03.19 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Bár minden pontját ismertem már, így is nagy élmény volt végigjárni a sorozatot, meg persze újabb látnivalók most is akadtak. Valószínűleg én már annyira hozzászoktam a belváros adta negatívumokhoz, hogy számomra egyáltalán nem volt zavaró tényező, amit sokan emlegettek. A rejtések pedig igen ügyesek.

Maratonos Maci 2010.03.19 00:00 - Megtaláltam
Napvirággal ...

napvirág 2010.03.19 00:00 - Megtaláltam
Ezt a multit háromszor kell végig járni! Egyszer a homlokzatokért, másodszor az emléktáblák miatt, harmadszor pedig a pontok összeszedegetésért. Sajnos épp belecsöppentünk a lomtalanítás kellős közepébe. A harmadik pontot nagyon nehezen tudtuk kisilabizálni, pedig távcsövet is használtunk.

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket!

Törölt 2010.03.18 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Pestre kellett mennem ügyeket intézni. Hogy ne legyen annyira egyhangú a dolog beszerveztem Edgar-t, és két ládát. :)
Ez volt a mai első találatunk. Rengetegszer elviharoztam annó a környéken, de valamiért sosem nézelődtem közben. Kár volt! :)
Egyetlenegy negatívja, de erről nem a rejtő tehet, hogy ezeken a tereken olyan hajléktalanszag van, hogy ... :(
A mikroládát is könnyen megtaláltuk!
TFTC!

edgar 2010.03.18 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Kellemes délelőtti séta és közös találat kissyfur80-nal.
A napi rohanás közben érdemes néha lelassítani és körülnézni! Ebben segítettek a rejtők akiktől sokat tanultunk. Köszönjük.

Ez is a belvárosA sebek lassan gyógyulnak...
A magyar igazság kútja 
woncsi és medve 2010.03.17 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Kellemes tavaszias időben egy remek kis séta.
Nagyon szép helyekre vitt el a multi.
Kicsit lehangoló volt hogy rengeteget kell az utcákon kerülgetni a kutya gumikat.
Pedig sok a szebbnél szebb épület!
Köszi a rejtést!

vinko 2010.03.17 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Ok

Cool 2010.03.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Köszönöm a rejtést!

luviktor 2010.03.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Mivel jól ismerjük a rejtőket, ezért épp itt volt az ideje, hogy végre felkeressük valamelyik ládájukat. Nem is csalódtunk! :) Mathau geocachingről vallott elveinek megfelelően, egy igényesen kivitelezett, alaposan megtervezett ládával találtuk szembe magunkat.
A grundot bemutató ládához tudnám hasonlítani, mindkettő egy precízen kidolgozott láda, ráadásul egymás közelében.

Csatlakoznék néhány korábbi bejelntőhöz, miszerint a jelszó elemeinek sorrendjén talán célszerű lenne változtatni, mert így túl könnyű.

szjuli 2010.03.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Már jó ideje ígérgettük, tervezgettük, hogy megkeressük a ládá(i)tokat. Most végre lett egy a közelben, így a mai ünnepi ládázásunk első célpontja ez lett.
Csak jót tudok mondani. Nagyon igényesek a virtuális pontok, és időtállónak is tűnnek. Őszintén szólva nem is vártunk mást tőletek :) A webes része is színvonalas, sok érdekességet megtudhattam róla.
A bejárt útvonal tényleg nagyon tetszik, sok szépet láttunk, és annak ellenére, hogy már egy-két pontját ismertem, jó volt így csokorba fűzve bejárni a környéket.
A segítségért köszi! Mint utóbb kiderült, elnéztem egy sorral a segítségeket, így kb. a 3. ponttól mindig rossz segítséget olvastam fel :) De a telefonos egyeztetés után már minden simán ment.
Nekünk egyébként a GPS jel pontosságával sem volt problémánk.

Köszönjük az élményt!

lepke 2010.03.15 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Nem gondoltam az elején, hogy sikerül bejárnom az útvonalat, mert cudar volt a GPS-jel, helyesebben leginkább hiányzott. Sokszor kénytelen voltam az úttest közepén menni, abban bízva, ekképpen nagyobb a remény, hogy műholdakat fogjak.
Éppen próbálták az ünnepi műsort a múzeumnál, a matatásomat óriási rendőri figyelem kísérte.
Már ismertem ezeket a tereket, de most is szívesen sétáltam erre.
Csak a fényes szellők lehettek volna kissé tompább fényűek, mert majd' elröpítettek.

PEx2 2010.03.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Jó kis multi, tetszett!

Murus 2010.03.14 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
[wapon beküldött szöveg]
Kimondottan tetszett! A GCGRND után abszolváltuk, majd még 2 com-os dobozt is megkerestünk utána. Nem rajongok a kerületért, így elég sok új dolgot láttam. Murus és Cica

Bernáth 2010.03.14 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.35
Nagyon kellemes sétát tettünk a Józsefvárosban, és eközben sok olyan épületet, szobrot és parkot fedeztünk fel, amelyeket talán még soha nem láttunk (vagy csak nem vettünk észre). Néha érdemes magunkat turistának álcázva, fényképezőgéppel felszerelve járkálni a városban, hogy jobban megismerjük. Ebben segített minket ez a rejtés is, köszönjük.

A magasan elhelyezett táblát lefényképeztük (zoomolva), és a képet tovább nagyítva tudtuk leolvasni a koordinátákat.

A láda weblapján a "Számomra ismeretlen épület" című fénykép a Károlyi palotát ábrázolja, ezt is Ybl Miklós tervezte.

Mikszáth Kálmán szobra a Mikszáth térenZichy Nándor szobra (messziről Lenin szobornak néztük)
A Jézus Szíve templomA Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ bejárata (Reviczky u.)
A magyar igazság kútjaA Károlyi palota (a Nemzeti Múzeum mögött)
Egy szép épület a Bródy Sándor utcábanA Festetics palota
Semmelweis szobra a Rókus Kórház előttA Gutenberg otthon
lagaf 2010.03.14 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
A Kulturális Örökség Napjai program keretében már tavaly szeptember 19-én felkerestük e multiláda néhány helyszínét (a fotók zöme akkor készült). A kezdőpontnál látogatható volt az éppen átadott, kívül hajdani szépségét őrző, belül azonban abszolút modern kialakítású Hotel Palazzo Zichy, valamint a még felújításra váró Mézkereskedő ház udvara, s gangjai. Az utcák és terek tele voltak élettel, mindenütt hömpölygött a nép, a kitelepült vendéglátóhelyek pedig tömve voltak. Ugyanekkor sikerült bejárnunk, szakavatott kísérő segítségével a csodálatosan felújított Wenckheim-palotát is, amit persze funkciója miatt régóta ismertünk. Két évvel ezelőtt tekinthettük meg a ládaleírásban is szereplő Festetics-palotát - ha alkalom adódik, csak javasolni tudjuk a látogatást mindenkinek. (Apropó: a ládaleírás "ismeretlen épülete" [12. kép] nem más, mint az Ybl által épített Károlyi-palota - a főhomlokzati címer fotóját felraktam, ellenőrizhető...)
A buszról leszállva a 2. pontnál kötöttünk ki és az előzetes eléképzelésünk kipróbálásaként azonnal meg is találtuk a 3. pont adatait, valamint a jelszórészletet. Innen mentünk az 1. pontra, ahol bénázgattunk kicsit, de a közben megérkezett columbo és b. cs. hathatós segítségével végül is sikeresel voltunk. Kessertársunk segítségét ezután is igénybe kellett vennem, mivel a kütyüm időnként sztrájkba lépett: se kép se hang. Végigjártuk a már jól ismert utcákat és... újabb szépséges részleteket fedeztünk fel. Mindezt köszönjük a rejtőnek.
A ládaleírást kellően informatívnak, összességében jónak tartom, bár az egész Józsefváros bemutatása helyett csupán az "eldugott kis terek" környékére koncentrálhatna. Ami a neves épületeinek bemutatását illeti: ez a rész lényegre törő, annak ellenére, hogy a negyed "tálcán kínálja" a rengeteg információt - aki bővebbet akar, keressen utána. Nagyon tetszik Krúdy eltéveszthetetlenül szép, járdára festett idézete, csak hát, pontatlan: az emlékezet nem jön, hanem jött. Dicséretes szándék a klasszikusok ily módon történő terjesztése, de idézni is "csak pontosan, szépen..." kellene. (Természetesen ezt nem a rejtőnek rovom fel.) De ha már hiba: talán nem gond javítani a leírásban az első pont segítőszövegének elütését; nehogy valaki ezen csússzon el...;-)

Zichy nádorSzállodabelső
A MézkereskedőSzínek
Árnyas terecskeA GCENDR-ből már ismert
Fogadótér a Weckheim-paolábanA Károlyi-palota fődísze
Tisztelegjünk...Ez sem semmi...
Szép. egyedi...Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem
columbo 2010.03.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
:-)

építész kamara kutyaólakkal
Rádió
 
Meli & Tibi 2010.03.13 17:12 - Megtaláltam
Nagyon ötletesek a kordináták és jelszórészletek kiírásai. Az első helyszínen nem találtuk, ezért úgy döntöttünk, hogy továbbmegyünk a másodikra, hogy egyáltalán lássuk, milyen kis táblákat kell keresnünk. Végigvettük a többi pontot, majd újra az elsőt megcélozva már könnyen megtaláltuk az ott lévő táblát.

Zergi 2010.03.13 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Fogtam!
Nyóc-hétkeres keresések. A Grund után és a Gettó előtt jártam erre. Szép dolgok láthatóak felnézve, de azért folyamatosan lefelé is kell sandítani:) A Szabó Ervinnél a házba mutatott a kütyü, köszönöm a telefonos segítséget! Jó, hogy volt útvonal vázlat:)

Marvin 2010.03.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.93
Biciklis találat.

bigmick 2010.03.13 11:29 - Megtaláltam
Hideg télutóban didergős séta.
BigMick, Iza

MaTamas 2010.03.12 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
A közelben jártam egyetemre, így a helyszín nem volt ismeretlen, bár a diplomaosztóm óta sok pozitív változást tapasztaltam.
Valamilyen rejtélyes műszaki probléma miatt, ami azóta jelentkezik, hogy új térképet töltöttem a gps-emre, a koordináták nálam rendre 120-140 métereket tévedtek DK-i irányban, így csak a leírásra és a rejtő telefonos segítségére hagyatkoztam. Ezúton is köszönöm neki.
Az utolsó 2 pontért a hiba kijavítása után jövök vissza, mert azért becsületes vagyok :)

astacus 2010.03.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
ok

beamspot 2010.03.09 17:00 - Megtaláltam
ügyes..

feri65 2010.03.08 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Megtaláltuk kmiksával
köszi a rejtést

kmiksa 2010.03.08 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Megaláltuk :-) Feri65-tel
köszi a rejtést

Pilis50 2010.03.08 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Nagyon ismerős a környék: az 1-es pont előtt '58-63 között naponta többször eljártam, a Mikszáth szobrot most látom a téren az ötödik helyen, keresek kivésett feliratos kútszoborképet, a Guttenbergben valaha törzsvendég voltam.
Ez a "fele" még a rendezettebb rész, a Körút másik oldalán: József utca, Víg utca, Kis -Nagyfuvaros utca a Mátyás-tér és környéke (végig a Sor..-on) az a menőőő.
Köszönöm a rejtést.

a Kamra fala
konvektor
Pilinszky-Horánszky - Makarenkóitt fagyizott velem Latabár
fog-as kérdés
itt Bérmálkoztamgyüjtsd a ... bronzot
ELTE
ide jártak a Vörösingesek 
Lsz 2010.03.07 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.73
Vasárnap du-i keresgélés.

Hz 2010.03.07 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Ismét egy Budapest újraszürkítés.

Gyalogos kupa: 16,2 km

Útközben 
Magnes50 2010.03.07 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Itt nőttem fel a Józsefváros szélén, az Üllöi úton, így a környék ismerős volt, kivéve az első pontot. Sokat játszottunk a Múzeum kertben, majd tanultunk a Szabó Ervin könyvtárban. A 60-as évekhez képest szépült a környék különösen a Pollack Mihály, Szabó Ervin tér és Mikszáth Kálmán tér környéke. Csak az 1. pont helyére nem emlékeztem, itt segítséget is kellett kérnem, mert a közeli szállóból árgus szemekkel nézték, hogy mit keresgélek ott... Az egyik pontot pedig csak kis mászással tudtam elolvasni, szerencsére akkor éppen nem voltak a téren :-))

Mr Zerge 2010.03.07 10:30 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

vileda 2010.03.06 13:00 - Megtaláltam
a pados pontot nem leltük, de a jelszó így is kitalálható

SirLes 2010.03.06 08:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Lányomat bevittem reggel a suliba és ha már a közelemben volt a multi végigjártam. A legnagyobb nehézség a hideg volt, nem igazán öltöztem be, így majd megfagytam. A környéket jól ismerem mert a 2. pont közelében található épületbe jártam gimnáziumba. Vittem magammal egy távcsővet, de nem tudtam használni, mert túl közel volt a leolvasandó szöveg. Ide tényleg a teleobjektív a legjobb eszköz, de azért megy szemmel mint példám mutatja. A jelszót túl könnyűnek találtam, már a 2. vagy 3. pontnál tudtam, de azért végig jártam a pontokat. Kár hogy a mikroban nincs logbook.

Discover 2010.03.05 21:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Jól ismerem a környéket és a mai szabad estémre jó programnak ígérkezett ez a multi. A csípős hideg ellenére nagyon élveztem . A távcső helyett megteszi egy teleobjektív is, de azért nem árt, ha van nálad tükör, mert nekem nagyon hiányzott.
Köszönöm a rejtést.

eperdzsem 2010.03.05 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
Józsefváros? Nyolcadik kerület? Ambivalens?
Köszönhetően ennek a ládának, igen!
Itt dolgozok, laktam is a környéken. Vidékiként kerültem a környékre, és sokat hallottam róla. Természetesen nem a legjobbakat. Nem részletezem, mindenki tudja. Nem akarom szépíteni, nem szeretem. Még a láda után sem fogom. Pedig nagyon sok szépet mutatott nekem, és közben a történetével is megismerkedtem. Sajnos ez a nagyon jó multi sem feledteti velem, hogy kik és mik laknak, élnek itt. Most már a tapasztalatból tudok beszélni és nem előítéletekből. Továbbra is ez a város szennyének gyűjtője, mind anyagi, mind emberi oldalról nézve. Tényleg tetszett, amit láttam, köszönöm a rejtőnek, hogy mindezt megmutatta nekem. Igaza volt abban, hogy mindenre oda kell figyelni, és mégsem veszed észre az össze látnivalót. Dicséretes, ahogy a környéket próbálják rendben tartani, csinosítani, szépítgetni. Megőrizni a múltat, de mégis modernizálni. A bajom csak az, hogy kinek?! Sajnos az utam során már most észrevettem az emberi rongálás eredményeit, a szemetet, graffitit, és még nagyon sok gusztustalanságot. Ezért sajnos nem érdemes próbálkozni. Nagyon élveztem az út elejét, valóban édes kis utcák, még így a visszatérő tél komorságában is barátságos. Aztán úgy az ötödik pont után újból csak visszatértünk a sajnálatos valósághoz. Olyannyira, hogy az utolsó ponton már teljesen vissza is zuhantam, köszönhetően a helyi erőknek, akik egyből kiszűrték, hogy fényképezek, no meg valami más is van nálam, ami "fingom sincs mi, de tuti jó pénzt ér... vagy azt sem, mindegy". Még jó, hogy én voltam a gyorsabb.
De térjünk vissza az objektív szemlélethez. Tökéletes, élvezetes városi virtuális multi, igényes megvalósítással. Amit fentebb írtam, az nem a rejtő hibája. Örülök, hogy ő meglátta szépet ebben a környezetben és nem volt rest ezt nekünk is megmutatni. Számomra sikerült is. Bár a város továbbra sem a kedvencem, köszönöm, hogy az ő virtuális vezetésével én is megláthattam a másik oldalát. Mint egy jó tanár ott volt mindig velem, és az intelmeire hallgatva figyeltem az apró részleteket. Azt hiszem sikerült is. Ezért nagyon nagy köszönet jár neki!
Tényleg ambivalens érzéseim vannak. Utálom, és most már szeretem is, köszönhetően a ládának!
Gratulálok!

Az első kis térVakító napsütésben
Nyáron de szép lehetCsak a belvárosi kép ne lenne
TalálkozásokMegfulladok!
19. sz.-i kátyúAyur maradvány
TetszelBölcs bagoly
Te is fázol, én is...Variációk falra...
Valóság 
Ronin 2010.03.05 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.84
Munka utáni portya egy jól ismert kerületben. Ifjú koromban sokat jártam ezeken az utcákon, de valóban; felfelé ritkán néztem. Most bepótoltam.
Sajnos a szűk utcákat a kütyü nem nagyon "szerette", így sok hódvesztés volt, de ez egy percig sem befolyásolta a keresést az egyértemű pontoknak és módszernek köszönhetően.
Nekem ma azért kellemes meglepetést is okozott a környék, mert már épp elkeztem volna aggódni, hogy még a végén lábbal illetek olyan matériát, amit nem kéne, ha ilyen fenn hordom az orrom... De lepillantva egész türhető helyzetet tapasztaltam. (Lehet, hogy jó útvonalat választottam? ;))
A térfigyelő kamerákra biztos szükség van, de magam és kütyüimet is nagyobb biztonságban éreztem így.
Összességében szép dolgokat is láttam és a cudar szél és hideg ellenére nagyon jól esett a heti örlőmalom után a séta.
Köszönet a rejtésért!

Crox 2010.03.05 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Fújt a szél és hideg volt, de megérta. Köszi a rejtést.
MeKrisz, Crox

MeKrisz 2010.03.05 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.30
Megtaláltuk - második nekifutásra :)

Crox & MeKrisz és Zsofi

halaszkiraly 2010.03.04 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm a játékot [wapon beküldött szöveg]

fa-peti 2010.03.04 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Hát itt ma 2x is jártam... Először az első 2 pont volt sikeres, de nem hittem a figyelmeztetést, azt hittem el fogom tudni olvasni. Nem, nem így volt :-). Na haza Újpestre, majd vissza fényképezővel. Tök felesleges volt :-), mert ekkor jött egy jól ismert kessertárs, aki azt se tudta, hogy itt multipont van és pillanatok alatt lesasolta a számokat :-). Ettől kezdve, gyorsan beszedtük a többi pontot ;-). Köszi.

Teebee 2010.03.04 16:50 - Megtaláltam
fa-petivel... ;)

benist 2010.03.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Kivártam a sétával a télies idő visszatértét, nem volt éppen andalgásra alkalmas. A jelszó hamar kitalálható, de azért becsülettel végigjártam a helyszíneket. Jobb szeműeknek valószínűleg nem okoz gondot a karakterek leolvasása, a kényelmetlen testhelyzetekben számomra nem volt éppen egyszerű.
A jól ismert látványosságokon túl minden városrész tartogat érdekességeket, csak türelem és megfelelő látásmód kell hozzá.

Fil 2010.03.04 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Hűvös időben egyedül indultam a multinak, miután szülinapi ajándékot vásároltam a közeli fakopáncs játékboltban.
Szinte GPS nélkül teljesítettem, nem akart ma jelet fogni a szűk utcákon, de a TUHU és a leírás alapján könnyen eligazodtam.
A szemem még jó, a gondom a különleges pózokat kívánó helyeken keletkezett, hiszen nagy a forgalom. A fényképezőt szerencsére lehet feltünés nélkül úgy pozicionálni, hogy aztán arról olvassam le a kookat.
Rosszabbra számítottam, kellemes meglepetés ért, bár gondolom Józsefváros keleti része nem nem ilyen karbantartott.

Köszönet a rejtésért! Igényes a kialakítás!

Gáspár Norbert 2010.03.04 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Kesserkollegákkal:)

Blankamanka 2010.03.04 00:00 - Megtaláltam
Jó volt! Találkuztunk egy kesserrel így vele folytattuk.

vakond87 2010.03.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Egyetem utáni délutáni kesselés. Kellemes volt az idő, és a séta sem volt túl hosszú. Jól esett egy kicsit barangolni a belvárosban. Köszönöm a rejtést!

19izsi73 2010.03.03 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Walter barátommal már pár hete végigjártuk ezt az útvonalat, és bizony igazat adtam neki:-Igen, megérdemel egy multit ez a rész!
Igazán ötletesen sikerült kivitelezni! Igaz, hogy néhol elaknásított, néhol pedig úgy érezni, mintha egy meditárrán országban (sic!) járnál...de emellett csodás falak között mászkálhatsz. Ha ezek a falak mesélni tudnának!
Őszinte leszek: Az utcsó pontot kihagytam; voltam a téren, csak nem mentem be oda, ahova kellett volna! Nem szeretném elmondani miért...
"Yo-Yo-Yozsefváros
Yo-Yo-Yozsefváros
Yo-Yo-Yozsefváros
Sötét ez a hely, há-há-há, világos
Yo-Yo-Yozsefváros
Yo-Yo-Yozsefváros
Yo-Yo-Yo" (Animal Cannibals)

Ide kéne dobni!csak ő dolgozott ma ott...
Ő így pihen...Ők ötöst adnának!
Danger!
 
Ágica63 2010.03.03 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Ma sikerült végigjárni. Az egyik ponton olyan magasan van a tábla, hogy szemüveggel sem láttam. De a koordinák nélkül is meg lehet találni a következő pontot, a jelszórészletet pedig ki lehet találni. Ágica

red6t6 2010.03.02 21:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Köszönet a rejtésért!

kobcikrajci 2010.03.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
A budapesti getto után Józsefváros felé gurultam görkorival. A villanyoszlopon lévő koordinátához ajánlatos a távcső :) Szabad szemmel nem tudtam leolvasni a koordinátákat, így a közelben lévő szemüveges anyuka segítségét kértem, aki kölcsönadta a szemüvegét :o) Mivel görkori volt a lábamon, nem tudtam felmászni az oszlopra, de azért csak összejött.

VP 2010.03.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.30
Munkából hazafelé egy kis séta. Főleg az eleje tetszett.

gezuci 2010.03.02 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.51
Meglett, kis séta után. Hihetetlen sok szép épület és épületet diszitő szobrocska van szerte Budapesten. Tényleg érdemes felfelé is nézni, nem csak "kutyagumi néző" irányba. Meg sok szebnél-szebb erkély!
Köszi a rejtést.

 
Katta 2010.03.02 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Ez volt az első ládázásom:-). Nagyon élveztem, ráéreztem a keresgélés ízére. Hihetetlen volt rádöbbenni, mennyi szép ház is van Budapesten. Gyakran járom, jártam ezt a környéket, de most kicsit más szemmel néztem. A rejtések többsége tetszett, kicsit talán sok volt a telefonfülke.
Köszi a ládákat!

Avranella 2010.03.02 12:45 - Megtaláltam
Heureka! :) Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

bento 2010.03.02 00:00 - Megtaláltam
Józsefváros legszebb arca.

K-55 2010.03.01 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.90
GPS nélküli megtalálás. 36. éve, amióta a Természet Világa szerkesztőségében dolgozom (Gyulai Pál utca, Blaha Lujza tér, Bródy Sándor utca), járom már, naponta többször is, a rejtő által javasolt útvonal csaknem teljes hurokvonalát. Azóta előnyére változott a környék, s talán már a kutyapiszok is kevesebb errefelé. Ma már a Palotanegyed elnevezés is jobban ráillik. Múltunk sok rejtett értékét felfedezheti itt az ember, ha nyitott szemmel jár. Jó, hogy került ide egy multi. A leírás és a képek alapján munkába jövet, majd ebédelni igyekezve gyorsan begyűjtöttem néhány jelszótöredéket. A többi már bennünk is megvan. Azért majd képeket is teszek fel, a lapleadás után.
És egy POI pontot, a Kovács Cukrászdáról (Bródy 23/A), ahová érdemes betérni, ha igazi jó pogácsára vagy fánkra vágyik az ember. S. GY.

divemaster 2010.03.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Köszi a rejtést,egy kis séta suli után.

Astral! 2010.03.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Még jó, hogy több VIII. kerületi tér kimaradt, így még éjjel sem extrém cache :)
A környékhez közel lakom, jól ismertem. A rejtések egész jók. De ma nagyon nagy volt a forgalom a környéken.
Köszönöm a rejtést

seglare 2010.03.01 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.45
Nagyon jó rejtés!
Igényes kivitelezés, ebből adódóan nem félreérthető. És újfent kiemelem, hogy a jelszórészletek egy értelmes, jelentéssel bíró megfejtéshez kellenek!

Nebel 2010.02.28 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Kellemes családi sétával jártuk végig a pontokat, szintén kiváló időben.
Kellemes városi multiláda született ismét, Józsefváros valóban egyik legszebb részében.
A pontok könnyen megtalálhatóak, bár az első kettőnél egy kicsit mintha távolabb mutatnának a koordináták...
Természetesen a hintekkel könnyen azonosíthatóak a helyek.
Száz szónak is egy a vége: Köszönöm a rejtést!

 
Gyeta 2010.02.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Kedves helyek, régi emlékek kavalkádja.
Az irodalmi nosztalgia tárgyiasult környezete mellett a Józsefváros átalakulása volt az igazi éelmény: új és régi vetélkedése.
A multi mindnen állomása élvezetes!
Köszönet a rejtőnek!

Kezdődik a sétaPál utca
A szerző
Nem voltam egyedülÍgy könnyő gyakorolni
A bódé
 
Mikulás 2010.02.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Az idei év talán első tavaszias napját sok-sok játék teljesítésével köszöntöttem. Mivel reggel 7-kor Törökbálinton volt jelenésem, így kihasználtam a korán kelést és bedobtam hátra a montit is. Istyu "Pörgesd a pedált 1" című kerékpáros körével (GG) indítottam, mely közben a bolyák féle fényképezős játékot is abszolváltam Pusztazámoron (GG). Azután csatlakoztam az Istyu, Pupu, scele trióhoz Biatorbágyon és közösen kerekeztük le a "Pörgesd a pedált 2" játékot (GG), melynek során a Boti kápolnát is érintettük (GG). Ebéd után gyalog indultam a városban és a Noé sorozat Bivaly, 4 oroszlán, 3 madár GG játékokat kerestem fel, így a séta során a várba is feljutottam, ahol a Sziklakórház új pepe féle játék is áldozatul esett, további GG játékokkal egyetemben :) A várból végül a Battyhány tér felé sétáltam le, ahol 5 .com-os láda várt új megtalálókra. Az utolsó kettőt már Arrabona és akosgy kellemes társaságában keresgéltük :) Ezt megfejelve átmetróztam Józsefvárosba, hogy az ottani multi se árválkodjon tovább. Nagyon teszett a pontok "útvonalvezetése" és az egyes látnivalók is. Először tartottam attól, hogy a hét pont sok lesz és majd nehezen lesznek meg, de ezek a félelmeim hamar szertefoszlottak, miután a koordináták pikk-pakk "előkerültek". Nagyon igényes a (Verőcéről már ismert) megoldás a gravírozott táblácskákkal! Pontosak a koordináták és a hintek sokat segítenek! Röviden: profi módon megoldott városi multival van dolgunk! Köszönöm!

Köszönöm az összes rejtőnek ezt a nagyszerű napot!

 
3D 2010.02.28 16:04 - Megtaláltam
Rendben

zsorzs 2010.02.28 15:31 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]
A GCGRND-től jöttünk és végigjáruk a pontokat. Nagyon jó láda!

keva 2010.02.28 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

raci 2010.02.28 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Ugyan ismert számunkra a környék, mégis jó volt ez a kis séta. Egyedül a mérhetetlen mennyiségű kutyaszar akadályozhatja a gondtalan felfelé nézegetést, ezért menet közben javasolt a lábunk elé bámulni, aztán 10 méterenként megállni és körbenézni. (eddig azt hittük, hogy a palotanegyed a jobb környékek közé tartozik) De erről nem a rejtő tehet. Köszönjük a rejtést.

fules22 2010.02.28 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Az egyes pontokon található táblák kivitelezése nagyon igényes, remélhetőleg más rejtők is ezt a tartós módszert fogják választani.
Az ember nem is gondolná, hogy ilyen ronda környéken vannak ilyen kis kincsek is.

nogacsalad 2010.02.28 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Jó 1 hónapos kihagyás után (munka, hó meg még több hó...) ma ismét ládázásra adtuk a fejünket. Kedvünk is volt, az idő is szépnek ígérkezett - hát nekiindultunk. Gondoltuk, bemelegítésnek megkeressük az újabban keletkezett 3 budapesti ládikát.

Nos, a GCGRND és ez a multi olyan közel esnek egymáshoz, hogy kocsiba se kellett ülnünk ahhoz, hogy ezt is végigjárjuk.
Az alapötlet jópofa, a séta során talán olyasmit is észrevesz az ember, amit máskor nem. Ez ránk különösen érvényes, mivel nem szoktunk megfordulni a városnak ezen a részén ;) Tudom, a rejtők arra biztatnak a leírásban, hogy felfelé nézzünk, nehogy lemaradjunk egy látványosságról, de azért lefelé nézni sem árt, mivel a járdákon csinos kis "meglepetések" várják a járókelőt - bár a mondás szerint szerencsét hoznak...
Tetszettek a kis gravírozott táblák, igényes megoldás, bár az egyik kissé magasra került, igencsak meg kellett dolgozni érte. A mikroláda rejtése ügyes, a belváros forgalmassága ellenére minden esélye megvan rá, hogy sokáig megmaradjon.
A jelszó találó ugyan, csak kár, hogy már két részletből ki lehet találni. Így a lustábbaknak és a pontgyűjtőknek végig sem kell járniuk az egészet :(

Köszi a lehetőséget.

KávéházJópofa!
Látom, vagy nem látom?Szép címer
Megvan a mikro!Láttatok már ilyen hirdetést?
Nemrég a sírjánál is jártunk...Ne repülj el, galambom!
Azta, de sok víz lehetett itt! 
Tototo 2010.02.28 12:15 - Megtaláltam
Köszönjük

Attilacska 2010.02.28 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

 
erbeo 2010.02.28 11:23 - Megtaláltam
Vasárnapi városi ládázgatás keretében, az előttünk és az utánunk járó csapattal összefutva sétáltuk végig a multit. Nem volt rossz, a kialakítás pedig a rejtőktől megszokottan jó minőségű.

ier 2010.02.28 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Kisebb kessertalálkozó keretében jártuk végig.

DonRazzino 2010.02.28 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Az értékelésem nem tükrözi a véleményemet, egyszerűen én ennél rosszabbat manapság (ami óta van saját ládám), nem szoktam adni. Sajnos ebben a környezetben nem tudtam jól érezni magam (persze ez az én "hibám"), a feliratok a mikroláda kivételével rendben voltak. A dobozka rejtését, városi körülmények között jobban meg kellett volna oldani. Ne legyen igazam: nem lesz hosszú életű. Bár ez engem annyira nem zavar, sokak szerintem csalódnak, hogy a második pontnál rájönnek a jelszóra.

Köszönjük a rejtést!

szaboist 2010.02.28 10:44 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

pistika 2010.02.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.73
Ma hazafele korbebicajoztam ezt az uj multit. Ujat nem tudott mutatni, hisz bo 10 eve a kornyeken lakom. Mikor elkezdtunk ladazni, s nagy volt a lelkesedes, egy hasonloban gondolkoztunk mi is. Aztan elsikkadt reszunkrol az otlet. Most orulok, hogy Mathau vegul megcsinalta, s gratulalok hozza!
Azt sajnalom, hogy nem sikerult valahova egy valodi ladat rejteni, vagy a mikrot legalabb a vegere tenni egy pici logbookkal - valahogy egy picit biztosabb rejtessel -, hogy ".com-konform" legyen.

kicsiogre 2010.02.27 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Megvan! Nagyon tetszett a rejtések módja, ehhez tényleg keresgélni kellett.
A végére már besötétedett, így jól jött a mobil mint zseblámpa.
Ildi, kicsiogre

guppik 2010.02.27 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.76
Laktunk a VIII. kerületben néhány évig, szerencsére most rendezettebbnek tűnik a környék. A jelszó az első két pont után kitalálható, de azért érdemes végigjárni a kis tereket. Kellemes séta volt a tavaszias időben, köszönjük!

ghiago 2010.02.27 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Erre még nem jártunk pedig nem lakunk messze. Köszönjük.

matt77 2010.02.27 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Mivel itt lakunk a Rákóczi tér környékén, evidens volt, hogy megkeressük. A jó részét már ismertem, de volt 1-2 új hely is. Köszönöm hogy megmutattad!
Már az első pontnál összefutottunk egy kollégával, többé-kevésbé együtt jártuk be az útvonalat.

jspanyik 2010.02.27 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Kellemes, közel négy kilométeres séta keretében, nagy részt "matt77"-ék társaságában keresgéltem a pontokat. Sok új részletét fedeztem fel a kerületnek.

Köszönöm a lehetőséget!

Bryan 2010.02.27 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megtaláltam!

Reggelente a kiinduló pont mellett szoktunk elmenni amikor az Emesét a bölcsibe visszük.
A kerület ezen része szerintem a legszebb :)

Heni&Gábor 2010.02.27 15:10 - Megtaláltam
GCgrnd után jártuk végig ezt a multit. A VIII. kerületben lakunk 4 éve, így több helyszín is ismerős volt, és nagyon örülünk, hogy ide is került láda! A jelszó a 2. pont után kitalálható volt, de azért végigmentünk az ajánlott útvonalon.

tomreti 2010.02.27 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.11
Meglepően szép környéken vezetett végig a ládasor. Bár már jártam a helyek nagyrészén, de így télvégi verőfényben végigjárni és a környezetre figyelni kellemes élmény volt. Ezek a kis szigetek rejtett kincsei a megújuló belső "nyócker"-nek. Sajnálom, hogy valós láda nem került be a helyszínek egyikére sem.
Köszönjük

ha2 2010.02.27 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.28
A jelszó már az elején sejthető volt,ezért kicsit csalódtunk.
Tanulságos volt az épületek homlokzatát végignézni.
Már a második fülke után utolért lcsoka és kolibri.

kolibri 2010.02.27 13:24 - Megtaláltam
Nekem legjobban a kiinduló tér tetszett. :o) Azt még nem ismertem. A többi a könyvtár és a felsőoktatási intézmény- látogatások miatt ismerős volt.
Az első és utolsó jelszórészletet szerintem meg kéne cserélni, mert így már a 3. ponton tudható, hogy mi lesz a jelszó...
Egyébként jó összeállítás!

LCSOKA 2010.02.27 13:24 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

gyurgyalog 2010.02.27 12:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtőnek, hogy megismertette velünk fővárosunk - nekünk eddig még ismeretlen - hangulatos részeit.

tizenegy 2010.02.27 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
naponta járok erre dolgozni :-)

Pepe 2010.02.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Az 1. és 2. pontokat elsőre nem találva végül GPS nélkül, 7-5-4-1-2 sorrendben göngyölítettem fel a multit. A 2. pont konkrét helyéhez segítséget kaptam a rejtőtől, amit ezúton is köszönök.

Áron 2010.02.26 15:27 - Megtaláltam
Megvan. A 7. ponton tudtam mi lesz a jelszó, ez jól is jött, mert a 8. ponton a koordináta egy sarokkal arrébb mutatott.

tudo 2010.02.26 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.30
Munkahelyi kerékpározás közben kerestem fel a pontokat. Az egyetemek és a főiskolák között naponta járok a pontok által mutatott területen.

Lehet, hogy mások számára mond valamit ez a környék, részemről össze sem mérhető egy olyan ládával, mint pl. GCBEMA, hogy az utóbbi idők gyér ládaterméséből csak egyet említsek. Egyébként ha Józsefváros, akkor nekem Budapest Józsefvárosi Konténerterminál, aminek konténerrekodó bakdaruját terveztem, majd a teljes konténer nyilvántartási és -irányítási rendszer szoftverét írtam (ld. GCISTI, N 47° 29,419' E 19° 5,701' 106 m [GCISTI+Józsefvárosi daru] segédpont).

Bízom a Tavaszban, és hogy lesznek szép ládák idén.

Lőrinc pap térLőrinc pap tér
Lőrinc pap térMikszáth tér
Az magyar igazság kútjaFestetics palota
Régi és új épületekFodor József
Szt. Rókus templomGuttenberg tér
Mihul 2010.02.26 10:00 - Megtaláltam
felnézni jobb, lenézve soka kutyapiszok

Városi Chilly csapat 2010.02.26 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltam!
Kellemes séta volt Józsefváros utcáin.Togo 2010.02.25 18:15 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

Mr Bean 2010.02.25 18:00 - Megtaláltam
Megvan

*Vica* 2010.02.25 18:00 - Megtaláltam
Bár a második részletet olvasva egyből beugrott a jelszó... azért végigsétáltuk.

hodoaat 2010.02.25 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
A helyek nagyrésze ismerős volt. Tegnap pont jártam a multi első 3 pontján, sajnáltam is, hogy nem akkor jelent meg, mert akkor gyorsabbak is lehettünk volna. De azért így is benne vagyunk az első 10ben! :)
A rejtés jó volt, csak hát a szagok... :o(

Kini 2010.02.25 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.12
Köszönjük a rejtést!
Csak az a sok pisi szag ne lett volna, az egyes helyeken. :o( De erről nem a rejtő tehet.

ludens 2010.02.25 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Szipetivel sétáltuk végig az ismerős terepet.
Igényes kivitelezés jellemzi. Az a tükör azért célszerű kiegészítés.

szipeti 2010.02.25 15:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Ludens-el jártuk végig a pontokat. Jó kis séta volt. Ajánlott felszerelésnek még javasolnám a tükröt is.

Vándor Csillag 2010.02.25 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
A nagy forgalomban lehetetlen volt feltűnésmentesen keresgélni. De tényleg jó volt elsétálgatni a szép kis terek között a kellemes napsütésben és érezni, hogy jön a TAVASZ végre, végre, végre...:)))

comp@ss 2010.02.25 12:23 - Megtaláltam
Kericsorbival futottam össze. Már az első pontnál méregettük egymást, de a kettes pontnál egyértelmű volt a közös cél. Itt futottunk össze Mekettel és Kiváncsifáncsival, akik már végeztek a multival.

Köszi a rejtést!

Kerticsorbi 2010.02.25 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Comp@ssal közösen találtam meg, köszönöm a rejtést.

Andi&Parker 2010.02.25 11:40 - Megtaláltam
Döntetlen második-harmadik hely kiváncsifáncsival. :)

Az első ponton múlattam időmet, amikor befutott (értsd szó szerint) Mekett és Kiváncsifáncsi. A többi pontot együtt szaladtuk le, a végén már inkább sétálva. Az utolsó ponton persze már megelőzözz minket egy 0. megtaláló, T-Com ruhában.

 
kivancsifancsi 2010.02.25 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Közös szűztelenítés Mekettel és Parkerrel.

Szó szerint házhoz jött az új multi, munkahelyünktől pár saroknyira található az első pont. Villámgyorsan rástartoltunk Mekettel. Az első ponton találkoztunk Parkerrel, innen közösen sétáltuk/futottuk végig a távot.

 
Mekett 2010.02.25 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.93
Első szüzem! (azt hiszem :)

Kiváncsifáncsi riasztott, ő hozott GPS-t, én meg az első megtalálót :)

"Van nálad egy kis apró?"Nem látják a fától az erdőt
Kutyagumiba nyúltam, beletörlöm ebbe a fecnibeParkolóőrök
Manöken a kifutónA nulladik megtaláló
Bewapolom a megtalálástKemény csatában dőlt el a dobogó-sorrend
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]