geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2713. Nova - Barangolás Göcsej "fővárosában" (GCKVNO)

Kilátás

Kilátás

Kilátó

Kilátó

Pince

Pince

Pihenő

Pihenő

Tornapálya

Tornapálya

Nyomvonal

Nyomvonal

Prés

Prés

Templom

Templom

Szobor

Szobor
Szélesség N 46° 40,039'
Hosszúság E 16° 40,737'
Magasság: 221 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.04.10 15:40
Megjelenés időpontja: 2010.04.14 22:10
Utolsó lényeges változás: 2021.07.02 19:15
Utolsó változás: 2021.09.15 22:14
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Nemthi + waneqr
Ládagazda: Nemthi
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Megtalálások száma: 166 + 1 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Nova szőlőhegyének természeti szépségeire hívja fel a figyelmet a ládasor, egyik pontjával a kilátóba, másikkal a tornapálya közelében fekvő vallási emlékhez invitálva meg a keresőket, ahol maga a láda rejtőzik.
FONTOS, hogy a második ponthoz a kilátó után jutunk el, nem a szőlőhegy elején található tornapálya táblát követve!

A láda a Kerka völgy ládasorozat (GCKV) tagja, melynek célja hazánk dél-nyugati sarkának apró csodáinak bemutatása. Így, ha erre jársz...

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Láda
A láda egy zöld tetejű, 11 cm magas henger, ami a liliomlevelek takarásában bújik meg, a talapzat sarka mellett (!ttellem koras ősle bboj, tnel, ebmezs jllÁ)
Kérem, hogy vigyázzunk a virágokra keresés és visszarejtés során is, csak óvatosan!

A jelszó képzéséhez
1. pont - A kilátó  N 46° 40,380' E 16° 40,408' 224 m [GCKVNO-1]
2. pont - Szakrális emlék őrzi a ládát a tornapálya közelében  N 46° 40,039' E 16° 40,737' 221 m [GCKVNO-2]
Figyelem, a jelszó betűkkel írandó!

Megközelítés
Nova a 75-ös út két oldalán, Lenti és Pacsa között fekszik. A ládát a Csömödér-Mikekarácsonyfa felé vezető útról, a "Csicsergő" Szabadidőközpont bejáratával szemben induló hegyre felvezető útról lehet elérni gyalogosan egy kellemes túra során, de gépkocsival és kerékpárral is megközelíthető a szőlőhegyi úton végig, egészen a pihenőhelyig.

Nova
A települést, a "Göcsej fővárosaként" is gyakran emlegetett Novát a Cserta- és a Kerta-patakok fogják közre. Az Árpád-kortól feljegyzett története van, az almádi apátság alapítólevelében leírt birtokhatár ismertető említi először, a veszprémi püspök birtokaként, amely 1777-től a szombathelyi püspöké. Egy Nagy Lajos korából 1453-ból való irat még possessióként említi, ám 1446-ban már oppidumként, tehát mezővárosként regisztrálták. Egy közvetlenül Mohács előtt keletkezett irat 25 telekről és 4 malomról számol be.
A templom plébánosa 1550-ben Petrus vicearchidiaconus volt. Kanizsa eleste után egyre többször jelenik meg határában a török. A városkát megerősítik, de a gyakori betörés miatt a birtokai elpusztásodnak. 1622-ben Ergelics Ferenc püspök 6 év adómentességet ajánl az elhagyott birtokok újratelepülőinek. A török pedig pusztított: 1656-ban a lövei kapitány adja hírül, hogy Zágorhidánál egy nagy török egység cselt vetett az egerszegieknek, s hogy ne tudjanak hírt adni a novaikat elhurcolják. Emberei elvesztését Széchenyi György püspök a szécsiszigetiek pusztításának tartja. A vidék a töröknek is fizetett adót, az utolsó török uraság Mohmed Ispaya volt. A megszállás végén leírják, hogy mekkora pusztulást szenvedtek. Az ősi kéttornyú templom is tető nélkül maradt. Hamarosan azonban békés időszak kezdődik. 1716-tól kereszteltek, 1750-től teljes anyakönyvet vezettek.
Mivel filiális egyháza van, iskolájában a környékbelieket is tanítják. 1871 után kisközséggé fejlődött vissza. A vasúti forgalomtól távol esett és ez magyarázza, hogy nem tudott fejlődni. A szombathelyi püspök egykori birtoka a gróf Batthyány család kezére került.
A település, mint a Göcsej központja még a két világháború között megőrzött szerepéből néhányat járási székhely, s mint ilyen szolgabírói, másrészt körjegyzőségi központ. Volt tüdőgondozó, szülőotthon, orvos, gyógyszertár is. Jelentős számú iparos dolgozott a községben. 1950-ben elveszik járási székhely címét, ezáltal az elvándorlás igen felgyorsul.
Szerencsére az oktatásügyi és kulturális élet megmaradt. 1967-ben nagy erőfeszítésekkel megépült az iskola, amely jelenleg is működik, van óvoda is.
A falu híres plébánosa, Plánder Ferenc Göcsej néprajzának, hagyományainak, történek máig legkiválóbb kutatója volt.
A település környezetében érdemes felkeresni Csömödért (horgásztó), Páka (Öveges-ház, Háromszentek kápolna), Iklódbördőce (Mároki-kápolna).
Forrás: www.nova.hu

Nevezetességek

A SUTTOGÓ templom
A környék egyik legmagasabb temploma a novai Nagyboldogasszony templom Mária Terézia idejében, 1778-ban épült. A templom a régi rossz állapotú helyett épült, a források szerint Hefele Menyhért tervezte az épületet. A barokk stílusú templom freskóit Dorffmaister István készítette, amelyeken Mária életútját követhetjük figyelemmel attól a pillanattól, amikor értesült arról, hogy ő lesz Jézus szülőanyja egészen a mennybemeneteléig. A templom akusztikai különlegessége, hogy a kórusíven található szenteltvíztartóba belesuttogott szó hallatszik a másik szenteltvíztartó felett. A templom orgonáját 1787-ben Treffer János Jakab kőszegi mester műhelyében alkották. Az épület előtt a hívek által emeltetett kereszt áll 1922-ből.
Látogatási idő minden nap 9-12 óra és 14-19 óra között. Elérhetőség.

Forrás:
Templom története
A "suttogó" templom működési elve

Helytörténeti gyűjtemény
"Sokból, amennyit akarsz - kevésből, amennyit lehet", mondja a mottó a Plánder Ferenc Helytörténeti Gyűjteményben, ahol a XIX-XX. századi paraszti táplálkozást és a táplálék megtermelésének, előállításának jellemző helyszíneit: szántóföld, gyümölcsös, pitvar konyha, kamra, kástu, valamint az eszközöket és a kapcsolódó szokásokat mutatják be a fényképek, rekonstrukciók és enteriőrök.
A gyűjtemény a XVIII. század második felében épült földszintes saroképületben, az egykori uradalmi tiszttartói házban került berendezésre. A húsz méter hosszú barokk stílusú épületet északról és nyugatról egy-egy bástya támasztja, a szobái és a folyosók bolthajtásosak, alatta hatalmas pince található, ahol a gróf az aratóknak szánt bort tárolta.
A kiállítás anyagának ismertetése
A látogatás csak előzetes bejelentkezés alapján történik.
Látogatásra jelentkezés

Harangláb
A térség jellemző haranglábát itt is megtalálhatjuk. Nova Zágorhida elnevezésű településrészén áll a XVIII. században épült, római katolikus, műemlék jellegű harangláb. A kisméretű, kétoszlopos, talpas, házas, zártszoknyás építmény jellemzője a rövid nyakrész és az arányosan megnövelt méretű felső süvegtető (lásd még delzala.hu).

Vadászkastély
Nova mellett található az Olga-major vadászkastély, amely valamikor gróf Batthyány Zsigmond tulajdonában volt. A környéken lőtt vadak trófeáival díszített műemlék jellegű épület jelenleg a Zalaerdő Zrt. tulajdona. 1970 szeptemberében itt lőtte Marion Schuster vadászvendég az akkori világrekord trófeát viselő gímbikát. A terület vadászati lehetőségeit újabb színfolttal gazdagítja a nagy vadkanokat rejtő hernyéki vaddisznós kert.
Ifjúsági táboroknak ad otthont a Csicsergő Szabadidőközpont, amely"C" kategóriás ifjúsági szálló. A központban évente több alkalommal is rendeznek a település és környékének hagyományait bemutató programokat, mint amilyen a disznóvágás, kemencés sütés. A gyönyörű táj, a csendes, nyugodt környezet, a jó levegő tökéletes helyszínné teszik a tábort gyermekek és családok, csoportok számára rendezett programok lebonyolítására is.
A település egyik különleges programja a Göcseji Aratónapok, amelynek XX. jubileumi rendezvénye 2008-ban volt. Az idősebbeknek már csak nosztalgia a kézikaszás aratás, a fiatalabbaknak viszont annál nagyobb kuriózum. Előfordult, hogy valaki itt látta életében először, hogyan aratták elődeink a kenyérnek való gabonát, s talán ennél is többen vannak azok, akik itt ismerkedtek a cséphadarós cséplés izzadtságos, fáradtságos munkájával.
Az arató napokon minden évben megválasztják Göcsej első kaszását, aki a kis és nagybandák aratói közül kerül ki. A kiválasztás a meghatározott nagyságú búzatábla learatása után következik, de díjazzák a hagyományos aratási ételeket és italokat bemutató asszonycsoportok legjobbjait is.

Kilátó és tornapálya
Göcsej legszebb dombjait és a környék látképét a nemrég elkészült, szőlőhegyen található kilátóból csodálhatjuk meg, amely mellett pihenőhely is található. Ahogy a szomszédos dombháton is, melyet a hegyi úttal kiegészült, erdei tornapálya fűz fel egy kellemes, majd 3 kilométeres sétaútra.
________________________________________________________

Ládakarbantartás
2021.07.02.
Láda új (ideiglenes) helyre rejtése a tornapálya közelébe.
Kérem, hogy vigyázzunk a virágokra keresés és visszarejtés során is, csak óvatosan!
A koordináták már az új rejtekhelyre mutatnak.

2013.01.01.
Láda újra rejtése új rejtekre, nem a fenyő tövébe. A "Nováért és Gyermekekért Alapítvány" egy új helyszínre telepítette a tornapályát, de az nem változott, hogy a maga a láda a tornapályához invitálja a kincskeresőket, annak utolsó állomásának közelébe. Remélem a rejtekhely helyének ellenére sokáig megfelelő lesz, nem lesz áldozata sem favágóknak, sem kíváncsiskodóknak.
Kérem a gondos visszarejtést!
A koordináták már az új rejtekhelyre mutatnak.

2012. 04. 17.
Csaba & családja jelzése alapján a láda cseréjét terveztem, de a helyszínen látottak alapján a tervet későbbre halasztottam.
A láda ideiglenesen "beteg"-re van állítva, mivel az erdei tornapálya útvonala módosítás alatt van, illetve a pálya elemeit felújítják.
A tornapálya kialakítása után a multi második pontját, a ládát újra elrejtem.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (93 db): környezet: 4.38 rejtés: 4.24 web: 4.57 átlag: 4.40

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


zami 2021.10.31 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

BranDroid 2021.08.25 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

drkmse 2021.08.13 10:52 - Megtaláltam
Szép a kilátás és a pincesor. Köszönöm a rejtőnek hogy elhozott ide, és Putyi77- nek hogy bejegyzésébel segitett a jelszó képzésében [Geoládák v3.11.3]

kovacsgabi 2021.08.10 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nehéz szülés volt a jelszó első része. [Geoládák v3.11.3]

Brotha20 2021.07.31 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

karakai 2021.07.31 20:01 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Putyi77 2021.07.24 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3] de a leírásban most nem találtuk, hogy a kilátónál a tetőt belülről tartó gerendák száma kell betűvel. Korábban olvastuk csak azért tudtuk.

Benkő család 2021.07.15 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam

gyulaci 2021.07.12 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

adamszo 2021.07.11 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

sipsza 2021.07.11 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Nemthi 2021.06.27 19:14 - Egyéb
Láda új (ideiglenes) helyre rejtése a tornapálya közelébe.
Kérem, hogy vigyázzunk a virágokra keresés és visszarejtés során is, csak óvatosan!
A koordináták már az új rejtekhelyre mutatnak.

EdKa 2021.06.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Egy kis pihenésre érkeztünk Zala megyébe. Lentiben laktunk, onnét kirándulgattunk, ládáztunk. Sajnos nem volt szerencsénk a ládázások során, több esetben előfordult, hogy a rejtő jóindulatában bízva jelszó nélküli megtalálást jelentettünk. Így vagyunk ezzel a ládával is, az első pont megvan, a másodikkal, azon belül a növényzettel meggyűlt a bajunk. Kérjük a rejtőt, a fényképek alapján fogadja el a megtalálásunkat.

[Jóváhagyta: Nemthi, 2021.07.02 09:41]

108_0049108_0050
Ásványvadász 2021.05.23 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A második pont megközelítése a nagy gaz és az éjszakai eső miatt nem volt kellemes. Sajnos az itt található láda beázhatott, a belseje vizes, a benne lévő dolgok penészedni kezdenek. A logfüzet szétesett, most még bele lehet írni, a jelszó olvasható.

fullz 2021.04.05 16:23 - Megtaláltam
Dobozban a papírok nedvesek. Karbantartást igényel.
fullz+Zsuzsa

Benkoek 2021.03.21 10:08 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

akarair 2021.01.24 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, a láda rendben a helyén!
A közösség nevében is köszönöm a Rejtő munkáját. [Geoládák v3.9.0]

hernadi44 2020.10.25 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

kisember 2020.09.30 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

R-Gyu 2020.08.25 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

nfmate 2020.08.19 06:20 - Megtaláltam
Kora reggel indultam becserkészni. Sajnos a kilátó le van zárva, a második pont környéke meg elég elhanyagolt sajnos.... Az első jelszórészlet azért megtréfált, köszönet az előző megtaláló segítségéért. [Geoládák v3.4.1]

Skali&Margó 2020.08.16 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.15
Totál lepukkadt az erdei tornapálya, csak a szunyogoknak jó ez a pont.

GeoMelinda 2020.08.05 10:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

bapa 2020.08.04 11:33 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

Judit és Béla 2020.07.22 18:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.40
Megtaláltuk.

ystray 2020.07.22 18:04 - Megtaláltam
megvan
csalánnal dzsungelharcot kellett vívni!

Nyúlék89 2020.06.28 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A gerenda számolás majdnem kifogott rajtunk. :) Kár a torna palyaert, szép hely lenne.

Monaa92 2020.06.27 09:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Sajnos a kilátó le van zárva, nem lehet felmenni. A 2.pontnál pedig csalán és gaztengeren kell átjutni. A 2.pont teljesen indokolatlan. [Geoládák v3.4.1]

Lazlo86 2020.06.27 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.18
Mára már a kilátó le van zárva szalagokkal. A tornapálya is az enyészeté. Nagy kár érte.

Aniko & Gyuri 2020.06.15 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kitkat0123 2020.06.06 11:55 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.4.1]

Robogo 2020.06.06 11:55 - Megtaláltam
Délnyugat zalai kirándulós, ládázós hétvége alatt kerestük fel ezt a helyet kitkat0123, tabletta és fa-peti társaságában. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Az előző napi esős, viharos idő ellenére ma szép napsütéses de néha kicsit felhős idő volt. Sokat kirándultunk, ma is csodálatos helyeket ismertünk meg.
Köszönöm a rejtést!

fa-peti 2020.06.06 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

tabletta 2020.04.19 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Nemoo975 2019.11.25 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Rebi és Benjo [Geoládák v3.0.0]

sztikletti22 2019.11.19 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Sikeresen megtaláltam, nagy köszönet érte, hogy megmutattad.

Gomba 
Zolka+Bogár 2019.09.30 18:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

V_Gabor 2019.09.29 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.45
Kicsit penész szagú a láda.

Szép környék, egyedül a 2. pont volt elhanyagolt.
Ettől függetlenül tetszettek a bemutattot részek!

Köszönöm!
[g:hu 1.6.4]

2019-09-29 11.28.31R2019-09-29 11.30.23R
2019-09-29 11.39.29R2019-09-29 11.39.42R
2019-09-29 11.40.43R2019-09-29 11.41.12R
2019-09-29 11.42.55R 
bagolyvera 2019.09.27 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel erre jártunk, köszi!

Ignis9 2019.09.27 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

anettx 2019.09.07 16:40 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Zalai dimbes-dombos tájakon kirándulgatás 2.0
Klassz multi, tetszett!
A 2. pont környéke kár hogy ilyen elhanyagolt, pedig klassz piknikező hely lenne.

gckvno-DSC05898Hinta-palinta:)
Kiaribua 2019.08.20 11:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. A település leírása érdekes, a kilátó rendben, de a tornapálya lassan az enyészeté lesz, hónaljig érő csalánon kell átvágni a ládához.

scele 2019.08.12 17:55 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kicsiscele 2019.08.12 17:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

urban73 2019.07.14 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nbokan 2019.06.05 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.21
Az eső miatt, mindkét pontot autóval közelítettük. A kilátó rendben van, a tornapályát viszont már visszafoglata a természet. A ládát csak egyedül kerestem, a többieket inkább kint hagytam a hintánál. Kösz, rejtést.

-1-2
-3-4
-5 
BaLiAnIzAb 2019.04.22 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltuk, köszönjük.

Balaci 2019.03.30 12:30 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt (az esküvő amire hivatalosak voltunk), és a láda is meglett... Közös találat Borsóval, kösz a rejtést. Balaci

Pilis50 2018.11.11 11:11 - Megtaláltam
+lett

második pont
tornaasztal
hinta 
Lagerta 2018.10.31 15:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Gergő és Eszti

Csureszh 2018.10.30 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.44
A tornapálya halódik, a kilátó nagyon jó!

james 2018.10.30 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Pongi57 2018.10.27 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Valami nekem sem stimmelt, mert ott a helyszínen vagy négyféle megoldást beírtam, egy sem volt jó. De valószínű elgépelhettem valamit, mert itthon azt a megoldást egyből elfogadta, amit ott a helyszínben először beírtam. ;-)

A kilátó által megmutatott panoráma pazar, még a mellé épített mobil torony ellenére is! A hátteret a sötét felhők adták. Viszont a tornapálya az elhagyatott, elhanyagolt, leromlott. Ilyen állapotában nem érdemes bemutatni. Javasolnám, hogy vagy úgy legyen ez egy kétpontos multi, hogy a láda a kilátó környékén van elrejtve és a faluban van egy virtuális pont, vagy átalakítani hagyományossá és csak a kilátó marad. Én most környezet szempontjából csak a kilátót vettem figyelembe és ezért az 5 pont. A láda környezete szóra sem érdemes!

ez a kép nem adja vissza a helyszín szépségét 
h725 2018.08.24 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Picit belebonyolódtunk a jelszó első felébe, de azért sikerült előbb-utóbb. A második pontnál sajnos látszott, hogy ez az erdei tornapálya bizony már túl van a fénykorán. De most a környék le volt kaszálva, könnyen el lehetett jutni a kincshez. Utána még bementünk a templomba is. Nagyon szépen felújított, csodás freskók díszítik. Ja, és suttogtunk a szenteltvíz-tartóba is. Működik ! Aki arra jár feltétlenül próbálja ki ! Köszönjük a rejtést !

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

Irány a kilátóA kilátóból
Úton a második pont feléA környezet
A szátóföld szélénA templomban
SzószékA templom előtt
dabcsi 2018.08.16 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Őrségbe, Vendvidékre tervezett ládatúránk első ládája. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Nekünk szerencsénk volt mert teljesen ki volt kaszálva a tornapálya - talán felújítják. A torony melletti toronynál egy hatalmas daruval dolgoztak és egy munkavédelmi sisakos nagyon kedves ember érdeklődött mit csinálunk, ismerte a játékot és ajánlott programokat is a környéken még Lendvát is ahol Chagall kiállítás van és Ő már látta.

norba44 2018.07.30 19:59 - Nem találtam meg
Teljesen benőtte a gaz a terepet, gyerekekkel kerestük, feladtuk, kár érte. A torony az OK, de a második lelőhely járhatatlan, tornapálya pedig már nincs - egy helyi elmondása alapján, évek óta nincs.

kicsiogre 2018.07.23 11:34 - Megtaláltam
Családos ládakeresés volt, de sajnos a második pont gyerekkel járhatatlan. A 1,5-2 méter magas csalántenger nem gyerekbarát. Szerintem célszerű lenne egy picit közelebb vinni az úthoz a ládát.

Petike83 2018.06.30 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

zaskl 2018.04.28 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Paul 2017.12.13 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2017.06.24 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.55
Bicajjal Szentkozmadombja felől "élvezve" útközben az aszfaltozott "hullámvasutat". Szintből jutott még a cache közvetlen közelébe is, ezen a meredek emelkedőn feltoltam a szamarat. Érdemes volt, hiszen a szép panoráma mellett olyan kilátót találtam, amit karban is tartanak, több helyen cserélték a deszkákat ahelyett, hogy egyszerűen lezárnák. A láda környezete már kevésbé tűnik népszerűnek, csendben pusztul, de azért a füvet nemrég kaszálták. És cseresznyézni is lehetett a kutakodás mellett.

 
feldelaci 2017.03.18 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2017.01.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.41
Szép környezet, kellemes, érdekes hely.

Az ajánlott látnivalók jó lenne, ha kapnának koordinátákat, a helytörténeti gyűjtemény linket vagy legalább információt a nyitvatartásról, telefonszámot. A ládakarbantartás rész jobb lenne ha alulra kerülne, csak a tömöten megfogalmazott, hasznos információ felülre. A leírás hosszú, de személytelen, máshonnan kimásolt, forrásmegjelölés nélkül.
A jelszó tetszett.

2017 01 11 Novai kilátó GCKVNO-1 
Péter60 2017.01.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.41
Klassz szőlőhegyes környezet, némi átdolgozást megérdemelne a ládaoldal.

bumbika 2016.10.30 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Megtaláltuk.

Göde 2016.09.02 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.25
Becsülendő a falutól a tornapálya és a kilátó építése!

Dr.Lada 2016.08.21 17:08 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

MoMaszter 2016.08.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Köszi a sétát!

Bubuka 2016.07.29 16:40 - Megtaláltam
.

Liberty 2016.07.29 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
6/2. Zala megyei ládatúra.

Nagyon szép község Nova, a sok érdekes látnivalóival, a virágos házaival, a szép kilátóval és a szabadidő központtal. Útban a láda felé kissé félrevezető az Erdei tornapálya táblája, mert először balra indultunk el, de hamar rájöttünk, hogy a sorompón túl van a helyes út. Gyönyörű a panoráma a kilátó tetejéről, de a rossz állapotban levő, elhanyagolt tornapálya kevésbé látványos. Köszönöm a rejtést.

Nova címere
 
Mahesvara 2016.06.22 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
a láda beázik, szerintem cserčre črett, a jegyzet megmenekült a tasaknak hála [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Schlégl 2016.05.31 20:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.70
Tetszett a megmutatni kívánt göcseji táj. A második pont már nem annyira, nagyon elhanyagolt játszótérrel, gazban és csalánosban sikerült eljutni a ládáig. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Egyébként az 500. találat!

20160531_194806 
Párduc50 2016.05.21 19:53 - Megtaláltam
Megvagy!

Pepe 2015.11.11 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Barangolva kissé hosszadalmas lett volna, autóval élvezhető. Köszönöm.

tamuss 2015.11.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Tetszett a rejtés, mert annyira nem volt egyszerű. Kicsit kellett gondolkozni. A rejtőnek nagyon köszönjük a segítséget! Jó móka volt! :-)

hegi54 2015.09.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Köszönjük a lehetőséget és a Rejtő segítségét a gerendák számolásában!
Egyébként a jelszó második fele egy csodálatos Zichy Mihály festményt juttat eszembe, ami a Somogy megyei Zala falu múzeumában (GCZCHY) látható a többi alkotással együtt eredetiben.

Gergő, Édesanyja és Édesapja

VP 2015.08.24 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Nován jó húsz éve többnapos tájfutóversenyen voltam először.
Mostpár nap a barátaimnál Kerkakutason. Séták, csavargások a környéken.

sgbt 2015.08.22 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mazzag 2015.08.22 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vieva 2015.08.10 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

nmárti 2015.08.03 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.13
A kilátás szép:) Sok a körte a kilátó mellett:) A többit borítsa sűrű homály, mint a ládát:)

 
jetijak 2015.07.23 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tiktak 2015.07.16 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Sajna lentről mentünk, ahol ki van jelőlve a tornapálya....végig csalán, szúnyog, szemét....de a kilátótól kényelmes 20 perces séta a láda, csak innen közelítsetek!

K-Team 2015.04.07 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Sajnos a láda nem lett meg. Az erdei tornapálya tábla mellett elhaladva egy magánterületre jutottunk. Előtte fölmentünk a kilátóhoz, ahonnan a GPS bevitt minket az erdőbe, ahol vagy másfél órát bolyongtunk. Talán a nagy szél miatt a koordináták bemérése is problémás volt, nem tudom. Az egyetlen szép pillanata a kirándulásnak az volt, mikor a közelünkben szarvasok bukkantak fel.
Kérném a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Nemthi, 2015.04.09 21:24]

 
Dokiii 2015.04.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megvan! :)

keridori 2015.04.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megvan! :-)

Murus 2015.03.21 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

A láda helye nekünk nem mondott sokat, de az első pont tetszett. Szép a kilátás élveztük a szép időt is. Murus és Cica

kacci 2014.12.26 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtalálva

Zsókica és Lackó 2014.11.19 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

plecs 2014.11.01 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.10
A ládikára az Zala-őrségi DDK/geocaching projekt keretében akadtunk rá!

BubaGC 2014.11.01 11:10 - Megtaláltam
:-)

Tonykopter 2014.09.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Felleltük!

TothTi 2014.08.31 11:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Parmerozpazepan 2014.07.25 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Jópofa a kis játszótér és sütögetőhely a rejtésnél, bár elhanyagolt kissé. Van tóka is az egyik kis udvaron. Egyik kedvenc szőlőhegyem Zalában a novai :)

karathl 2014.06.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Megtaláltam.

Rubor 2014.06.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Megtaláltam

kisefi 2014.06.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Megtaláltuk.

-[Jando-klan]- 2014.05.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Kirándulási tervünket az eső ugyan felülírta, így Gyepü már nem fért bele, de Nova igen. A tornapálya sajnos már nem úgy van ahogy a térképen, mivel áthelyezték a szőlőhegy felőli részre. Szerencsére sokat beszélhettünk egy helyi lakossal aki sokat mesélt a tornapályárol. A rejteket gyorsan megtaláltuk GPS nélkül is.
A gerendák száma viszont nem annyi, mint amire a rejtő gondolt (ezek a szarufák).

Feli 2013.12.01 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Köszi

kovgyulus 2013.11.01 14:10 - Megtaláltam
Kellemes őszi napsütésben sikerült megtalálnunk.

szabokla 2013.10.12 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
Megtaláltam!

A Kabbala ménestől hazafelé észrevettem, hogy ezt a ládát még nem fedeztem fel, gondoltam itt az ideje..
Gyönyörű napsütésben volt szerencsém a kilátóból a tájat csodálni. Aztán a tornapályán ami azért egy kicsit elhagyottnak tűnt, mivel a láda hamar meglett, éltem a természet kínálta lehetőséggel és kihasználtam a terített asztalát. Friss gesztenyét szedtem, találtam pár szem diót, gombát, málnát, és szilvát, almát is hullattak már a fák. Miután jól belakmároztam vidáman indultam tovább...

Köszönöm a rejtést!

Óriás napóraCsodás a táj
Mosolygott rám :-)Lehet teríteni...
kawalaja 2013.09.14 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Megtaláltuk!

Adri&Lacike 2013.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltuk!

geomurr 2013.08.19 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Zalai geocaching túránk során begyűjtve, köszönjük!

nova1nova2
ngbriell 2013.08.17 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Sajnos csak a kilátós pont lett meg, a tornapályás nem. Kérem a rejtőt, a képek alapján fogadja el a megtalálást!
Köszönöm!

[Jóváhagyta: Nemthi, 2013.08.22 08:35]

 
sirgalahad 2013.07.26 06:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.42
Óhh, már tudom, az a Nova
- Gondol vissza Casanova -
Haranglába van a lánynak
Nem csak egynek, valahánynak

TothA67 2013.06.08 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszönjük, nagyon élménydús túrát kaptunk!

dendeocse 2013.04.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megvan.

ArNick 2013.04.06 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Kerékpáros (tavaszváró) túra, sárban, szélben, felhők alatt. Köszönjük!

Az előző időszakban hullott sok csapadék miatt a pincesor felől közelítettük meg a ládát rejtő helyszínt, de még így sem úsztuk meg szárazon. Az út a vége felé sáros, (óriás)pocsolyákkal telített volt, a célhoz érve a füves területen pedig teljes szélességében állt a víz. A talaj puha, süppedős, mocsaras, kiválóan alkalmas vaddisznóknak, dagonyázóhelyként. :)

hacsabi 2013.03.24 10:00 - Megtaláltam
Sajnos nem a legjobb időben....köszönöm a rejtést

CyberWolf59 2013.01.06 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Köszönjük! A szőlőhegyen az egyik bácsi még egy pohár borra is meginvitált bennünket, mivel kocsival voltunk, csak beszélgetés kerekedett. Mi még a múlt évben tötöttük le a koordinátákat, így sikeresen meg is találtuk a régi láda romjait. A Nemthivel történt telefonbeszélgetés közben aztán meglett az ùj láda is.

Csuhás 2012.08.18 09:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.38
Mára olvashatatlan állapotba került a logbook maradéka. A tornapálya melletti padok, és az eső biztos fedett terület szolgált két éjszakára is nyugodt alvóhelyként. Köszi!

Janka, Csuhás, Vándor

[Jóváhagyta: Nemthi, 2012.08.23 12:28]

TűzrakóBivak hely
Tornázni is lehet
Gordiuszi száraz kútLelátás
Kilátás 
carmin 2012.04.30 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Tudtam, hogy beteg a láda, de azért megkerestük. A jelszó még olvasható. Köszönjük a rejtést.

Borsos család 2012.04.08 00:00 - Megtaláltam
Zalai hétvége!Köszönjük! Az első pont tetszett,de a másodiknak jobb helyet is lehetne keresni! A láda törött stb

 
Csaba & családja 2012.04.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.35
A láda nagyon rossz állapotban van, törött beázott. A jelszó sem olvasható.

[Jóváhagyta: Nemthi, 2012.04.08 18:44]

Zolnai 2012.03.17 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.89
Az első pont tetszett , de második teljesen felesleges!

salty 2012.03.16 12:50 - Megtaláltam
Megvan! :) A láda sérült, plusz semmi sem takarta... :S ráférne egy csere!

Kerticsorbi 2011.11.05 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2011.10.02 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Utolsó ládaként még 1 kilátós.

El kell ismerni, innen is szép a kilátás.
Az erdei játszótér területét most kezdték el rendbe rakni, legalábbis a nyomok erre utaltak. Reményeim szerint hamarosan felkerül a TUHU-ra is.

Kösz a rejtést!

KFT57 2011.08.21 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
A sportpályán keresztül közelítettük meg a rejteket.Kicsit elhanyagolt az út,és nem mindenhol egyértelmű hogy merre kell továbbmenni.Az egészet egybevéve tetszett.Köszönjük.

rattus2 2011.07.17 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.83
.

kutyi 2011.07.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Novai nyaralás.
Már ötödik éve rendszeresen itt tartjuk a Csicsergőben a
Bolyai club gyermektáborát.
Sajna tavaly nem tudtunk jönni, de idén igen, és örömmel láttuk, hogy itt is lett időközben egy láda.
Hogy a hely szép, azt eddig is tudtuk.
Köszi
Kutyi, Tücsök, Matyi, Vili, Lóri

 
gyusz_58 2011.06.25 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Köszi a segítséget a bénázásért és a klassz kirándulásért!

pecso66 2011.06.12 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.52
Pünkösdi hosszú hétvége alkalmából kellemes kis séta után könnyű találat. A doboz a fák között rejtetlenül... Gondosan álcáztuk a logolás után.
Sajnos az erdei tornapálya lehangoló állapotban van, hasonlóképpen a geoláda is.
Köszönjük a rejtést!
Pércsy család

laas 2011.05.24 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
A láda szabadon hevert a fa mellett. Visszarejtve.
Nagyon hangulatos szőlőhegy.
Laas, Zsuzska76

csipet_csapat 2011.05.05 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Szegény tornapálya nagyon elhanyagolt. De dzsungel harc azért nem volt. Szinte drive in-t csináltunk belőle.
Köszönjük.

Gyáva Oroszlán 2011.04.30 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
A Caola sk. turistáival 3 éjszakát töltöttünk a Csicsergőben.
Innen kerestük meg Parókáékkal együtt a ládát.
A vizes fű és a felázott agyagos talaj megtette - rajtunk - a magáét.
De azért jó volt.

Ott jártunk 
kétbakancsos 2011.04.29 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést. Nován a Csicsergő szabadidő központban voltunk, ahonnan igazán ideális megközelítésre volt lehetőségünk. A láda takarás nélkül volt, a fa tövében, egy plusz nylonzacskóba még beletettük, mert elöregedett a régi. A magyar nyelvű leírás a beázások miatt nehezen olvasható

eperdzsem 2011.04.25 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Emlékszem, amikor több, mint egy évvel ezelőtt megjelent a láda, azt gondoltam: "Nova? Azon meg mit lehet bemutatni?!" Bizony, ugyanazt hittem, mint Nagykapornakon, de mindkettőben kellemesen csalódtam. Igaz, ezekben a községeben csak átutazások során jártam, és kocsiból nem látszanak a rejtett értékek. Többet nem ítélek elsőre... :)
Húsvét hétfőn a locsolások és a hatalmas ebéd után nem lehetett kihagyni egy kis sétát. A leírást elolvasva pedig rájöttem, nem is olyan rossz hely ez.
A kilátóból valóban gyönyörű kép tárul a dombokra - ezekkel pedig nem tudtam betelni ezalatt az egy hét alatt, amikor végre szülőZalámban jártam újra.
A második pontot a tuhu jelzett térképén értük el, a tornapálya felső végén. A láda hamar meglett. Sajnos nem túl jó állapotban találtuk: az általános leírást az egerek megrágcsálták, a régi doboz pedig törötten volt benne, ahogy egy korábbi log is jelezte. Ezt mi kivettük, mert haszna nem volt, de sok helyet elfoglalt, és még veszélyes is a törött élek miatt. A nagy ládát kipucoltuk és kis rendet raktunk benne.
Visszafelé gyűjtöttünk egy kis gyújtóst, mert ki szerettük volna próbálni a szülinapomra kapott extrém tűzcsiholót (mint amilyen Bearnek is van). Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű a dolog. Kb. egy perc után már égett is a kis rakás! :)
Nagyon jó kis program volt!
Köszönjük!

Oda fel!Kemények vagyunk!
Egy újabb Szent-OrbánEgerek is jártak itt
CsipkeLog
Tüzet is csiholtam 
Mr Zerge 2011.04.25 12:55 - Megtaláltam
Üdv Mr Zerge.

Zergi 2011.03.20 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.19
Fogtam!
A kilátó és a táj ok, rendben van, de a tornapálya nem kicsit erőltetett dolog:( Meg is kérdezték, hogy mit keresünk erre le-föl autózva. Persze a vendégszeretetből adódó pincébe invitálás sem maradt el a földitől:) Ez igen, ilyenekért érdemes élni!

eleem 2011.03.15 00:00 - Megtaláltam
2011.01.09 megtaláltam

Hz 2011.03.04 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.13
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Faarc 
eleem 2011.01.15 00:00 - Egyéb
kopepe sporttárssal egyetértek

csbagi 2011.01.09 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.81
Megtaláltuk!

Kinyílt az első kankalin ("sípolóvirág")Vaddisznócsapások keresztezték utunkat sok helyen
Cseber 2011.01.09 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam hatalmas sárban, Ágival.

Kesserlábak olvadás utánGyakorlat 1.
Gyakorlat 2. 
waneqr 2010.12.27 13:00 - Megtaláltam
Nemthi kezei közé helyezve, aki nem csak ötletgazdája és társtelepítője volt a ládasorozatnak, de igazi ismerője is a környéknek, így jó gazdája lesz a ládának is.

GJoe 2010.11.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.91
ok

befi 2010.10.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Egy könnyű kis 6 napos kiruccanás Dél-Zalába az elmaradt nyaralás pótlására.

kopepe 2010.10.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Dzsungelharcban fel a kilátóhoz, és onnan újabb hosszú dzsungelharc a ládához. Ezt így ne tegyétek! Csak a kiépített úton, és onnan tovább a megrajzolt tornapálya-úton...
Ráadásul sok eső után, a vendégmarasztaló göcseji sárban. (Nova a Göcsej fővárosa!)
Sajnos a ládára ráhajtanak a vaddisznók, mert 2 méterrel odébb dobva, de sértetlenül találtam. Tán fociztak vele:)
A gerendák számával nekem is bajom volt, ez waneqr segítségével állt össze:)
Köszi a rejtést!

zalajaro 2010.09.18 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Szép zalai táj,szőlőhegy.Jó helyre hozott a rejtés.
Köszönet érte.

Mathau 2010.09.18 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Ismét egy szőlőhegy és ismét gyönyörű. Mondjuk Novából nem sokat mutatott a doboz, de a hegyet szépen bejártuk.

hg4ggv 2010.08.21 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.70
A láda széttört doboza nem sok takarás mellett egy fekete nylon zacskóban volt egy nagyobb dobozban. Lassan ki lehetne dobni a régi dobozt. Viszont a toll is darabokban hevert szerteszét...
A novai csicsergőben töltöttünk pár napot...
20-án megkerestük a kilátót, 21-én pedig végigmentünk a tornapályán. Az 5. pont mellett csak nem egy lezárt olajkút van?

Anna, Máté, Szilvi és Feri (HA4BF)

sztyopa13 a páratlan páros 2010.08.19 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Az összetört ládát egy másikba tettük.Tollat nem tudtunk adni.Jaj!Már megint egy tornapálya.Kíváncsi lennék használta e valaha valaki ezeket a tornapályákat?Most is azon töröm a fejem,mit lehet produkálni a szines végű oszlopokon.1966-ban találkoztam először hasonlóval a debreceni laktanyában azt akadály pályának hívták.Majd 40év szolgálat sem tudta megkedveltetni velem ezeket a szórakoztató eszközöket!

K-55 2010.08.18 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Nemesnépen töltöttünk öt napot. Közben ládáztunk is. A kis műanyagdobozt összetörve, a fától két méterre, a földön találtam. (Vaddisznó?) Bővebben később.
Hazafelé, Budapestre tartva még erre a napra is tartogattunk egy ládát. A kilátónál kezdtük, majd a nejeinket helyben hagyva, innen indultunk a második ponthoz. Lehet, hogy nem ez volt a legjobb ötlet. Barna a rendes út végén visszafordult, én némi dzsungelharc után eljutottam a rejtekadó fához. A "fészek" szétszedve, a doboz sehol. Azután, jobban körülnézve, a bokor alatt összetörve megtaláltam. Igyekeztem kissé rendbe tenni, majd visszarejteni a helyére.

EmlékműA kilátó
Nagyboldogasszony templom
Hétvégi házakMár nincs messze
Így találtam 
bbeledi 2010.08.15 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Megvan.

SirLes 2010.08.03 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.12
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

Szlovénia felé felkutattuk ezt a multit. A környéket ismerem, mert itt Nován voltunk 3 évvel ezelőtt pár napot. Kár hogy a kilátó rossz anyagokból, elég gyenge minőségben készült el. Így nem lesz túl tartós darab.

12
Lucypapa 2010.07.21 13:10 - Megtaláltam
Göcseji teker(g)és 1

Kerékpáros kupa: 63,5 km

 
Szamoska 2010.07.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.40
A nagy hőség ellenére végigjártuk a tornapályát. Gratulálok a rejtéshez, remek kis multi.

GyZsTeam 2010.06.27 19:00 - Megtaláltam
OK!

zsotie 2010.06.16 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.08
Eső után gyorsan begyűjtöttük.

lebert63 2010.06.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.62
Megtaláltam!
Köszönjük!

Zsu. 2010.05.24 18:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2010.05.24 18:00 - Megtaláltam
Köszönet! Fotók és bővebb beszámoló később... [wapon beküldött szöveg]

banyóka 2010.05.23 14:45 - Megtaláltam
Az első pontnál ugrálóslufiváras, főzős talán pünkösdi búcsú volt. A 2. pontnál nagyon sokáig keresgéltünk, de nem találtuk a ládát. Segítségért a rejtőt is hívtuk, köszönjük neki a jelszórészletet. De még egy utolsó kísérletet tettünk és ezúttal meglett a láda, jól eltüntetve, beásva a földbe.

Yumi 2010.05.22 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Köszönjük. Kár , hogy a multi két pontját nem lehet gyalog összekötni,de sabaj.

raci 2010.05.08 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Többször jártunk a településen, de ezeket a helyeket nem ismertük. Pedig érdemes időt szentelni az ismerkedésre. Főként az erdei tornapálya tetszett, mi felnőttek ugyan lusták vagyunk, de a kislányunk tisztességesen végigcsinálta, néhol, ahol különösen tetszett a feladat, még repetázott is. A kilátás bámulása közben a gerendaszámolás nem volt probléma, legfeljebb azon lehetne elmélkedni, hogy mik a gerendák, de ez nem igazán okozhat gondot, a variációk száma csekély. Köszönjük a rejtést!

targonczas 2010.05.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.98
A gerendák számával vitatkoznék.

kupec 2010.04.25 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.22
Jó volt megint erre jönni, régen jártam már ezen a vidéken.
Élveztem a régi szőlők, présházak látványát. A nagy élvezetben már csak jóval a logolás után vettem észre, hogy a 2. pont jelszavát elfelejtettem felírni. Hiába no, ez van, ha az ember még kezdő...
Utólag is köszönöm waneqr segítségét.

kl 2010.04.25 11:45 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2010.04.25 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.34
A kilátó hamar meglett, innen makadám úton tekeregtünk el a pihenőhöz. Köszi a lehetőséget!

Atmosz&Zozmosz 2010.04.24 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Remek! Köszönjük!

keresek 2010.04.18 12:00 - Megtaláltam
Ok.

Roby 2010.04.17 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Kellemes séta a hegyen. Az első pont megvolt autóval, a másodikat pedig az erdei tornapálya vonalát követve cserkésztem be.

Csaba és Kati 2010.04.17 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
HEURÉKA!
Ez a település is kiérdemelte már a maga kis ládáját. A pontok környékén még van kisebb tennivaló, de egyszerre minden nem megy, de ha kész lesz, akkor az is szép lesz.
A kilátás, a környezet szép, az emberek barátságosak - ez jellemző Göcsejre.

Novai erdőKilátó - árnyék
KilátásKissé már romos
Erdei tornapályaLog
KJ & GM 2010.04.17 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtőnek a tájegység bemutatását! Kellemes időben jót kirándultunk.

Vucsi 2010.04.17 09:14 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Terdik Család 2010.04.16 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
A mai második út-nélküli keresgélésünk. A pihenőhelynél még van némi tevékenységnek helye.
Köszönjük a rejtést.

Sly 2010.04.15 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
Nován már egy lakodalom kapcsán jártunk, ráadásul a Csicsergő központban volt a buli, szállás :)

A kilátóról klassz kilátás, a 2. pont kis sétával...

Mai 7. láda, mai 7. első találat :)

Összességében mind a hét hely klasz volt és az éjszakai eső sem okozott gondot.
Megérte a korán kelés, mert a természet hangja, ilyenkor a leghangosabb. Köszi a rejtéseket!

2. pont előtt az útNárciszok
a napi hét első találatos 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]