FAQ
2715. Szilvágyi - Vargánya Tanösvény (GCKVSZ)

Ahogyan a madarak látják

Ahogyan a madarak látják

Présház

Présház

Pihenő

Pihenő

Szőlőhegy

Szőlőhegy

Pincék

Pincék

Fa oromzat a pincemúzeumon

Fa oromzat a pincemúzeumon

Honalapító

Honalapító

Harangláb és templom

Harangláb és templom

Tanösvény

Tanösvény
Szélesség N 46° 43,371'
Hosszúság E 16° 38,274'
Magasság: 228 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.04.10 12:20
Megjelenés időpontja: 2010.04.14 22:20
Utolsó lényeges változás: 2011.09.17 14:51
Utolsó változás: 2021.09.15 22:09
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Nemthi + waneqr
Ládagazda: Nemthi
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 248 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


Szilvágyi - Vargánya Tanösvény
Szilvágy község határában fekvő, patkóalakú szőlőhegyen vakító fehér öreg pincékhez és a völgyben fekvő idős gesztenyésre nyíló panorámához invitál ez a láda, amire régi boronapince vigyáz.

A láda a Kerka völgy ládasorozat (GCKV) tagja, melynek célja hazánk dél-nyugati sarkának apró csodáinak bemutatása. Így, ha erre jársz...

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Láda
A láda egy kis 10x20x6 cm-es hosszúkás műanyag, ételtároló doboz, színes tetővel, ami a szőlőhegyen, a szőlőműveléshez, borászathoz kapcsolódó eszközöket bemutató boronafalas múzeum tetejének egyik sarka alatt lapul, a Vargánya-tanösvény pihenőhelyének közelében. Keresd a keresztes fa oromzatot.
Segítségként tekints fel az eresz alá.
Eléréséhez nyújtózkodni kell, esetleg "bakot" tartani a kincskereső társnak, de semmiképpen se az épület falát, épület szélét használjuk "lépcsőnek". Vigyázzunk az épületre!
Kérem, hogy visszarejtéskor csak annyira told be a ládát, hogy ha a pince fala mellett állsz és oldalról felnézel a rejtekhelyre, akkor ne látszódjon.

Megközelítés
Szilvágy Zala megye északi részén, Lentitől 21 kilométerre található. A település központjából indul a tanösvény és érdemes ezt a 4,2 kilométert végigjárva felkeresni a ládát.
Gépkocsival vagy rossz időben azonban ajánlott inkább a faluból Zalaegerszeg felé indulni és a település vége táblánál jobbra letérni a temető felé, végig aszfaltos úton, majd innen tovább kavicsos úton a pincékig és onnan a pihenőig.
Aki Zalaegerszeg, Nova irányából érkezik annak a település kezdetét jelző fa tábla előtt kell balra menni.

Szilvágy
A település Göcsej szívében, Lenti és Zalaegerszeg között, pompás környezetben helyezkedik el. Nevének első írásos említése 1343-ból ered. "Ozyagh"-nak hívták, ekkor a Bánffyak tulajdona, majd a Nádasdyak kezére kerül. Az 1389-es oklevelekben Alsó-és Felsőszilvágyként szerepel. Aszivágy néven is említették, amely kiszáradt patakmederre is utalhat, de a szilva népies elnevezését is bele lehet érteni. 1773-ban már Szilvágynak említik. 1778-ban még állt a Szent Adorján tiszteletére szentelt, de már akkor is romos katolikus temploma, amely később megsemmisült. Híresen gazdag gombatermő vidék, mely nemcsak a környékbelieknek kedvenc gombászóhelye, hanem országos gombásztábornak is otthont ad.
A település környezetében érdemes felkeresni Novát (Plánder Ferenc Helytörténeti gyűjtemény, templom, kilátó, erdei tornapálya), Pórszombatot (Medes-hegy fakereszttel, őshonos gyümölcsfajták gyűjteményével).

Vargánya Tanösvény
A túraútvonal névadója az egyik legízletesebb ősszel szedhető, ehető gombafaj, amely elsősorban tölgy és bükkerdőkben fordul elő, és könnyedén felismerhető barna kalapjáról, vörösesbarna tönkjéről.
A tanösvény Göcsej egyik híres gombatermő vidékének központjából, Szilvágyról indul és a közeli szőlődomb, a környező erdők természeti kincseit, valamint épített örökségét mutatja be.
A kiinduló pont a község temetője mellett (1. állomás) található, amely a falu központtól indulva Becsvölgye irányába, a falu végén jobbra lévő bekötőúton haladva érhető el. Az induló tábla információval szolgál a Göcsej tájegység jellegzetességeiről, és a temető értékes növényfajait is bemutatja. Sokan nem is gondolják, hogy a gondozott sírkertek számos értékes növénynek nyújtanak menedéket és biztosítanak fennmaradást, mint amilyen a hangafélékhez tartozó csarab, és a különböző orchideafélék, mint amilyen az agárkosbor.
A temető után a bal oldali, réteken keresztül vezető úton haladjunk tovább, amely az első hegyhátra vezet minket, ahol öreg boronapince és idős gyümölcsfák közelében található az újabb megálló (2. állomás), amely az itt fellelhető építészeti emlékekről, a közeli völgyben található régi gesztenyésről, termésének felhasználásáról mesél. A boronafalas pincesor a Bánffy földbirtokos család birtoka volt. A három egymás mellett lévő boronapince 1890 körül épült. Megőrzésük így együtt jelent nagy értéket.
Utunkat a következő domb irányába folytassuk, ahol egy régi pincesort követően jutunk el a következő ponthoz, ahol hangulatos pihenőhely és erdei tornapálya várja a túrázókat (3. állomás és pihenőhely). Őseink munkáját dicsérik a ma is termő, régi gyümölcsfák (körte, alma, szilva, meggy) és megismerhetők a talán sok helyen már elfeledett régi szőlőfajták is. Kinti munkára alkalmas napon vendégszerető gazdákkal is találkozhatunk, akik szívesen megismertetik az érdeklődőket a régi szőlőkkel, gyümölcsökkel, a tartósításukra használt aszalással, és a hegyi élettel.
Kelet, észak-kelet felé induljunk tovább, és egy rövid réten haladó szakasz után máris az ízletes gombák egyik élőhelyére jutunk, az erdőbe, ahol gomba-kalauzt is találunk az első információs pontnál (4. állomás). A legúribb (császárgomba) gombától az egyik legmérgezőbb, és a mesékben gyakran ábrázolt légyölő galócáig sok fajt megismerhetünk, amely előfordulhat a környező erdőkben.
Tovább haladva az erdei ösvényen egy öreg tölgyfához érkezünk (5. állomás), amely a régi legelőerdő egyik tanúja. A hagyományos és a mai erdőgazdálkodás által kialakított erdők közötti különbség ezen a ponton jól megfigyelhető, jellemzőiről nyújt információt a tábla.
Az erdőben továbbhaladva a következő pont szintén egy öreg tölgy alatt (6. állomás) található, amely a falu legelő állatainak egykori itatójánál áll.
A mára magassásos területté alakult rész régen gyakran került víz alá a legelőerdő részeként, és csak hosszú idő alatt alakult át a jelenlegi állapotba, amelynek a folyamatát ismerteti az itt található leírás.
Az utolsó előtti ponthoz a fiatal fákból álló erdőt követő réten kell áthaladni, amely az egykori majorság területéhez tartozik. A rét szélén (7. állomás) álló táblán a művelt területek természetes élőhellyé való átalakulási folyamatát, a művelésből való kikerülés utáni életüket és jellegzetes fajaikat ismerhetjük meg.
A túra útvonala innét a faluba visz. A major épülete mellett elhaladva, az úton a település irányába induljunk, ahol a központban álló, a XIX. század első felében épült, régi szépségében tündöklő haranglábnál érünk utunk végére (8. állomás). A harangláb története mellett, a Kerka mentén számos faluban fészkelő védett fehér gólya életét ismerhetjük meg. A vonulása, táplálkozása, életmódja mellett, a rájuk leselkedő veszélyekre (pl. magasfeszültségű vezetékek) is felhívja a figyelmet a leírás. A hazánkban néhány helyen még kéményen is fészkelő gólya Szlovéniában a természetvédelem jelképe.
A település egyik látnivalója a római katolikus fa harangláb és az előtte lévő díszes nagy fakereszt. A kétoszlopos haranglábnak eredetileg a szoknyája és a harangháza is teljesen nyitott volt. Később házas, zártszoknyás, zárt harangházas építménnyé alakították. Műemlék jellegű, barokk stílusú, melynek különlegessége, hogy a kétoszlopos nyitott nyakrészt zárt harangházzá alakították és így tömegében nagyobb harangláb keletkezett. Ez a későbbi bővítés ügyes ácsmunkát dicsér, hiszen olyan harmonikus az építmény megjelenése, mintha eredetileg is ilyen lett volna.

Láda karbantartás
2021.06.27.
A láda ellenőrzése megtörtént, minden a helyén van!

2020. 03. 08.
Láda ellenőrzés. Minden rendben van. A Pincemúzeum épületének belsejét az elmúlt évben felújították és a közeli Tündérkert őshonos gyümölcsfái is új jelölőtáblát kaptak.
Vigyázzunk a láda keresése és visszarejtése során is az épületre! :)

2015. 06. 07.
A láda pótlása az eddigi rejtekhelyre. A láda "helyzetére" vigyázó szemek figyelnek a helyi önkormányzat és a Pincemúzeumot létrehozó egyesület révén. A láda keresése és visszarejtése során továbbra is vigyázzunk az épületre! :)

2011. 09. 17.
A láda másodszori újrarejtése egy új helyre.
A koordináták már az új rejtekhelyre mutatnak.
2011. 09. 17.-én 10:30-kor pincemúzeumot avattak a szilvágyi Nagy-hegyen, amely a ládának is jó rejtek. A rejtést a pincemúzeum létrehozója és tulajdonosa a Szilvágyért Egyesület engedélyezte, de kérem, hogy vigyázzunk az épületre a láda keresése, visszarejtése során.
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (120 db): környezet: 4.63 rejtés: 4.58 web: 4.67 átlag: 4.63

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


H_P 79 2022.12.29 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Göde 2022.11.02 09:56 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm.
[g:hu+ 2.9.12]

MoMaszter 2022.10.12 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

kilali 2022.09.12 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

mikecore69 2022.09.10 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk, köszi a rejtést! Ivi+Miki+Saci:)) [Geoládák v3.12.10]

bondi3 2022.09.10 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

donbosco 2022.09.10 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Anubisz 2022.09.10 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

AriTomi 2022.09.10 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést, Ari,Tomi,Patrik és Adél [Geoládák v3.12.10]

g-tabe 2022.09.10 11:41 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

Molli 2022.09.03 18:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Levadásztam. Köszönöm a rejtést!

earl77 2022.08.30 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

kir6 2022.08.30 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

barkop 2022.08.07 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

pliptai 2022.07.24 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Szabó família 2022.07.17 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.11]

vikikrisztian 2022.07.02 12:28 - Megtaláltam
ynwa V&K [Geoládák v3.12.10]

IMG-20220702-WA0035IMG-20220702-WA0037
Esztike90 2022.06.03 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Eszti és Gábor! ☺️ [Geoládák v3.12.8]

toroki 2022.03.27 09:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Köszönöm a rejtést.

hencsibéby 2022.01.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
KÖSZÖNUK A REJTÉST :)

zami 2021.10.30 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A temetőnél egy üres táblát találtunk, itt van az első "tartalmas". [Geoládák v3.12.2]

lillus73 2021.10.26 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

norb83 2021.10.24 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

fodor8peter 2021.10.23 16:28 - Megtaláltam
Néhány fiatal helyi erő ott bóklászott, némi ólálkodással közelítettem meg a ládát. Rendben a helyén.

szaszedina4 2021.10.03 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

bkenyeres 2021.08.28 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Borsos család ???? [Geoládák v3.11.3]

kovacsgabi 2021.08.25 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kovács Gábor [Geoládák v3.11.3]
Ha szemben állsz az épülettel, akkor a jobb hátsó sarkánál keresd.

IMG_20210825_183355IMG_20210825_183356
Perseph0né 2021.08.25 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

BranDroid 2021.08.24 08:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Benkő család 2021.08.22 17:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

BT_pro 2021.08.16 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a játékot!
[Geoládák v3.11.3]

Brotha20 2021.07.31 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

karakai 2021.07.31 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Putyi77 2021.07.24 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

gyulaci 2021.07.12 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

sipsza 2021.07.11 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

adamszo 2021.07.11 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Nemthi 2021.06.27 19:38 - Egyéb
A láda ellenőrzése megtörtént, minden a helyén van!

fullz 2021.04.25 14:32 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Gyurcika99 2021.04.21 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

kiralyek 2021.04.17 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Mama és Papa 2021.04.17 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Nagyon tetszett,a rejtés is és látvány is. Köszönjük.

bagolyvera 2021.03.27 23:59 - Megtaláltam
Erre jártam, megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ReniBibe 2021.03.06 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Hangulatos pincesor! Tavaszi napsütéses sétával egybekötött keresés volt! Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

akarair 2021.03.06 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, a láda rendben a helyén!
A közösség nevében is köszönöm a Rejtő munkáját. [Geoládák v3.9.6]

avy 2020.11.13 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

hernadi44 2020.10.31 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Zara & Domi [Geoládák v3.7.6]

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2020.10.24 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Nagyon tetszett a gyümölcsfa génbank,és a présházak..a láda a földön volt,visszatettük a helyére

tarsolyos 2020.10.05 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
KÖSZÖNÖM A REJTÉST!
MAGYAR ATTILA HELYI BORÁSZNAK, NAGYON FINOM KÖRTEPÁLINKÁJA VAN!

IMG_8486IMG_8487
IMG_8488IMG_8489
kisember 2020.09.30 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

nkriszti 2020.09.26 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Aniko & Gyuri 2020.09.21 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nagyon hangulatos. [Geoládák v3.6.0]

Evita7878 2020.08.20 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

GeoMelinda 2020.08.06 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Somogyi.Tibor 2020.07.22 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

Judit és Béla 2020.07.22 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Megtaláltuk.

ystray 2020.07.22 17:17 - Megtaláltam
megvan

GYEZegzug 2020.07.21 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.49
Újra Zalában, jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

szucsfamilia 2020.07.12 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

richarditft 2020.06.07 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Rebi & Ricsi
[g:hu+ 2.1.17]

scele 2020.06.07 13:47 - Megtaláltam
mögvan

Skali&Margó 2020.06.01 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
OK!

Nyúlék89 2020.05.24 13:36 - Megtaláltam
Szép környezet, szuper rejtés. köszönjük :) [Geoládák v3.4.0]

Laminsio 2020.05.16 09:59 - Megtaláltam
Köszi

Mathau 2020.04.30 10:38 - Megtaláltam
"Ez piszok jó, Egon!" [Geoládák v3.3.2]

povyagi 2020.04.30 10:37 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.6.7]

Kistojas77 2020.04.28 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Bubu 84 2020.04.28 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

niksza 2020.04.26 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Lagerta 2020.03.27 17:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!
Eszti és Gergő

Lazlo86 2020.03.14 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Monaa92 2020.03.14 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

donkardos 2020.03.07 13:10 - Megtaláltam
.

sztikletti22 2019.11.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Gyönyörű hely, sikeres találat. Köszönet a lehetőségért.

illyes.zoltan1 2019.11.02 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Gyönyörű környezet. Köszönjük a rejtést!

Zolka+Bogár 2019.09.30 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hörcsög 2019.09.21 23:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.4]
19/18. Hazafelé nem hagyhattam ki, ügyes rejtés!

anettx 2019.09.07 14:42 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Zalai dimbes-dombos tájakon kirándulgatás 2.0

Ajtony 2019.07.30 11:23 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2019.07.30 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.15
Elég rossz minőségű utakon jutottunk el autóval 150 méterre a ládától, bár igaz, ennek egy része azért van, mert (talán) csatornát építettek a faluban, így nemsokára ott visszacsinálják jóra az utat. Szép kis szőlőhegy, a célépület is tetszett, bár csak kívülről láttuk.

Paul 2019.07.26 09:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pales 2019.07.25 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

-[Jando-klan]- 2019.07.13 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A tanösvényt is szerettük volna végig járni de az első tábla már nincs meg, csak a táblatartó. A második állomás nem közelíthető meg mivel kerítés zárja le a térkép szerinti utat. A láda és a harmadik pont nagyon szép. Ettünk egy finom ebédet a pihenő helyen, majd megkerestük a ládát. Az ösvény 4 pontjához vezető térkép szerinti utat n találtuk. Érdeklődtem a helyiektől de nem tudtak a tanösvényről. Ezzel fel us adtuk a további túrázást. [Geoládák v2.2.5]

zaskl 2019.06.10 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

nbokan 2019.06.05 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
A láda meglett, a présházak tetszettek, de sajnos vargányát nem láttunk. Én átnevezném Szilvágyi szőlőhegyre. A neve alapján mást vártunk, de amit láttunk az tetszett, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
james 2018.10.30 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Pongi57 2018.10.27 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Klassz, szépen karban tartott présházak. Remek helynek tűnik! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0b]

V_Gabor 2018.10.23 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.41
Csend és nyugalom, senki nem volt a környéken. Sajnos bemenni nem tudtam.
A láda példás rendben.

Köszönöm!
[g:hu 1.6.0h]

2018-10-23 10.15.24R2018-10-23 10.18.14R
2018-10-23 10.18.26R2018-10-23 10.18.39R
2018-10-23 10.18.42R2018-10-23 10.18.56R
2018-10-23 10.19.15R2018-10-23 10.20.38R
2018-10-23 10.22.20R2018-10-23 10.22.30R
bolyak 2018.10.22 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi. [g:hu 1.6.0]

ztibi 2018.10.22 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Ötletes rejtés, rendeben lévő láda. A környezet idilli! Köszönjük szépen!

Iprá 2018.10.19 16:40 - Megtaláltam
Köszönöm

IMG_1225IMG_1226
h725 2018.08.23 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szép és gondosan ápolt, kedves kis település Szilvágy. És maga a tanösvény is csodás. Miután megleltük a kincset, egy jó darabon még tovább sétáltunk. Olyan szerencsében is részünk volt, hogy láthattuk, ahogy egy hölgy saját kezűleg javítgatja a pincéje falát sárral. Megnéztük a tulajdonosok nevével ellátott, régi fajta gyümölcsfa-növendékeket is. Szép és egyben nagyon hasznos dolog is ez. Olyan hely ez, amit minden ládikó-keresőnek jó szívvel tudunk ajánlani.

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

Kereszt és harangtoronyRészlet a parkból
A főtérA pincemúzeum
Séta a környékenZsófi a szőlősgazda
Az egyik pincénélRégi fajták megőrzése
dabcsi 2018.08.16 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

gym 2018.08.11 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

norba44 2018.07.30 13:48 - Megtaláltam
Szép helyen van, de a tanösvényt mi nem tudtuk követni, semmi jelölés, térkép, kár érte.

tmanjunior 2018.07.29 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Szép hely! Köszi a rejtést!

vocsok 2018.07.23 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Nagyan szép hely !
Köszönöm :-)

Acsart 2018.07.03 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Meglelve! Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Acsart

P1320149P1320155
P1320156P1320157
P1320162 
Petike83 2018.07.02 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Péter60 2018.03.23 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.47
Egy szőlőhegy nekem mindig tetszik, azt se bántam, hogy a tanösvényből mit sem láttam.

Strombus 2018.03.23 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.47
Jó rejtés tökéletes koordinátákkal, békés szép hely. Öreg pincék elöttük öreg padokkal.

Az épületre vigyáztunk.
A ládakarbantartás rész jó lenne, ha a leírás végére kerülne, a láda rejtekére vonatkozó rövid kis rész pedig a legelejére.

h633214 2017.10.21 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Ignis9 2017.10.21 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.49
Petheovackával kicsit ködös időben, köszönjük. :)

DSC03209 
petheovacka 2017.10.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Köddel-bélelt ládakergetés Ignis9-cel az Őrségben. Dödölle rulez! Kösszi a rejtést! --- Szép pincék.

20171021_120135 
tabletta 2017.10.14 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2017.10.01 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

ha2 2017.08.15 10:40 - Megtaláltam
Négynapos Őrségi ládatúra során. Irigylésre méltó,nyugis hely. Itt még kint lehet hagyni a présházak előtt a kis széket, szerszámot, kannát.
A rejtek nagyon egyértelműen adta magát de hiába nyúltam be könyékig nem találtam a ládát. A legközelebbi ház mellől elhozott székre állva megpillantottam az üreg mélyén a dobozt. Egy hosszú bot segítségével sikerült kihalászni. Logolás után fahasábokat tettem a nyílásba, így már nem tud egykönnyen beljebb csúszni a doboz.

Liberty 2017.08.15 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
50/40. Őrségi és Veszprém megyei ládatúra.

Nagyon tetszenek a présházak, sajátos hangulata van a környéknek. A pincemúzeumba az ablakon keresztül be lehet látni. A ládát először nem értük el, a szemközti ház elől hoztunk egy széket, és nagy nehezen "kipiszkáltuk" a ládát a rejtekből. A rejtekbe kisebb fahasábokat tettünk, hogy ne csússzon hátra a láda. A láda elé egy fa darabot tettünk, így illetéktelen nem tudja észre venni. Köszönet a rejtésért, a hely bemutatásáért.

Szilvágy címere
bigmick 2017.08.13 11:19 - Megtaláltam
A ládát sajnos nem találtuk, a rejtek üres. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Nemthi, 2017.08.13 21:12]

GCKVSZ_20170813111921.jpgGCKVSZ_20170813111941.jpg
Cheesy 2017.07.17 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.88
Helyes kis környék, köszönjük a rejtést! Api és a Bocsok

Attibati 2017.07.14 12:25 - Megtaláltam
122 kilométer kerekezése az Őrségben, a Kerka völgyében.
Egész nap csepergő esőben tekertem, a széldzsekit is fel kellett vennem, nem sikerült kánikulai napot kifognom a túrához.
Kicsit félve közelítettem a házakhoz, az ilyen magányos tanyákon gyakran van szabadon tartott kutya, de a pincéknél egy lélek sem volt. A láda elővétele nem okozott problémát, nagyszerű a rejtekhely.
A közeli pihenőben az ismertető tábla olvasása közben meg is ebédeltem majd újult erővel indultam neki a követlező ládának.

Zéboy 2017.07.11 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.07.11 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2017.06.24 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.55
Bicajjal Nova felől. Bár a nagy meleg némileg rontott az összhangulaton, egy újabb bájos helyszínt ismerhettem meg egy korrekt rejtéssel. Csak a közeli földeken dolgoztak, a falurész kihalt volt, így nyugodtan nézelődhettem, senki nem zavart.

Törpe 2017.05.13 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Hát egyedül nem tudtam volna elérni a ládát.
Köszönjük a rejtést!
Törpe

laas 2017.04.14 10:10 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

feldelaci 2017.03.18 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

geomurr 2016.10.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Gombát sajnos nem találtunk, ellenben találkoztunk egy kedves idős úrral, aki elmesélt néhány érdekességet a hely múltjáról. Köszönjük a lehetőséget!

kópé1993 2016.08.21 16:48 - Megtaláltam
A délelőtti dobozokat biciklivel, ezt a két dobozt már kocsival teljesítettük! Nagyon tetszettek a présházak. A rejtek nekem nem okozott problémát, pont elértem! :)

P8210332P8210334
P8210336P8210338
P8210341 
Dr.Lada 2016.08.21 16:26 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Beus512 2016.08.03 22:05 - Megtaláltam
Lentiben nyaralunk a családdal. Férjem gombászik,így gondoltuk egybekötjük. Sokat túrázunk,de sajnos itt nem volt egyértelmű,hogy mikor merre. 3 Tanösvényes táblát találtunk,de sajnos nyíl nélkül. Reméltük,hogy majd később a fákon lesznek jelzések/myilak,de semmi. Ez csalódás volt,de a láda helyét Megtaláltuk,de a ládát nem. Fényképeket csináltam. Kérném elfogadását.

[Jóváhagyta: Nemthi, 2016.08.07 12:42]

WP_20160803_11_19_32_ProWP_20160803_11_19_53_Pro
WP_20160803_11_20_18_ProWP_20160803_11_22_00_Pro
WP_20160803_11_24_43_Pro 
Schlégl 2016.05.31 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Nagyon sajnáltam, hogy szinte már este értünk fel a ládához, szívesen barangoltam volna még a hegyen. Nagyon tetszett.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2016.05.21 19:21 - Megtaláltam
Köszi szépen!

vanek01 2016.04.10 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Maci012 2016.03.13 13:30 - Megtaláltam
SirLes-sel

SirLes 2016.03.13 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pityulino 2016.02.17 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Őrségi magyar-szlovén ládavadászattal egybekötött pihizés alkalmával, Ciccel.
Köszi a rejtést!

cic 2016.02.17 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Örségi geoládázás során találtuk meg Piytulinóval. Az esős idő és a hatalmas sár miatt a téli, drive in megközelítést választottuk. Hamar meglett a láda. Száraz időben szívesen végigjárnánk a tanösvényt, gyönyörű hely. Köszönjük a rejtést!

Gyümölcsfák között 
korpasr 2015.12.13 13:50 - Megtaláltam
jöttünk, láttunk, megtaláltunk

Pepe 2015.11.11 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Sokat ront a környezeten egyes porták rendetlensége és az oda nem való stílustalan, befejelzetlen épületek.

Bubuka 2015.11.06 15:05 - Megtaláltam
.

Csureszh 2015.10.26 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Csendes, napos, őszi időben.

urbanj 2015.10.25 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Magyar-Szlovén-Horvát ládakeresős hosszú hétvége keretében látogattunk el ide PEx2-vel, családdal és barátokkal. Gondolom nem sűrűn járnak erre, nem kellett nagyon eldugni a ládát. Köszönjük a rejtést.

PEx2 2015.10.25 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Nagyon hangulatos a présházak környéke, jó a rejtés, köszönjük!

A 7 Mestervadász 2015.10.10 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Köszi!

hegi54 2015.09.11 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszönjük a lehetőséget!

Gergő, Édesanyja és Édesapja

VP 2015.08.24 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Nagyon szép szőlőhegy! Beszélgettem a pincemúzeum korábbi tulajdonosával is (akinek most szemben van egy újabb, emeletes pincéje).

Pár nap a barátaimnál Kerkakutason. Séták, csavargások a környéken.

sgbt 2015.08.16 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Meglett!

 
Fazék 2015.08.07 09:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
A nap fénypontja volt ez a hely. Napsütéses délelőtt, kihalt környék, fényképeztem, hullott almát ettem, élveztem a nyugalmat.

 
nmárti 2015.08.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.13
Köszi a rejtést! Képek később.

 
tiktak 2015.07.16 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Nagyon szép hely! Láda jó helyen, könnyen kereshető!

blezs 2015.05.24 19:44 - Megtaláltam
A láda sajnos eltűnt.

[Jóváhagyta: Nemthi, 2015.05.26 07:39]

lyzX 2015.05.24 19:44 - Megtaláltam
A hely nagyon szép!
Sajnos a láda nem volt a megadott helyen. A képek alapján kérjük szépen a megtalálás elfogadását (blezs és lyzX).

[Jóváhagyta: Nemthi, 2015.05.26 07:39]

(Láda - helye)
 
zalajaro 2015.05.10 06:40 - Megtaláltam
A láda nincs a helyén :(
Segítséget is kaptam egy szék formájában, mégsem találtuk.
Viszont betekinthettem a házba.

A képek alapján kérem a megtalálás elfogadását !

[Jóváhagyta: Nemthi, 2015.05.14 09:46]

Babu&Zeo 2015.05.01 00:00 - Megtaláltam
Hosszas keresgélés után sajnos mi sem jártunk sikerrel. :( A képek alapján kérnénk a találat elfogadását! Köszönjük!

[Jóváhagyta: Nemthi, 2015.05.02 10:46]

K-Team 2015.04.07 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.51
Sokáig kerestük a ládát, székre és kannára álltunk, mégsem találtuk a pincemúzeum egyik sarkában sem. El sem tudom képzelni, hogy hol lehet.
Kérném a megtalálás elfogadását a képek alapján.

[Jóváhagyta: Nemthi, 2015.04.09 21:23]

 
nfrici77 2015.03.22 18:00 - Megtaláltam
Valószínű, hogy pályázatos pénzből készült. Szép cifra nagy táblák hirdetik az állomásokat. Kár, hogy nem egyértelműen. A faluban például a buszmegállónál a szemközti oldalon van egy tábla. Egy irányjelző nyilat igazán rakhattak volna rá, mert így rossz utcába mentünk, a tábla oldalán.
A hegy szép, a pincék is, hangulatos, kellemes hely.
A pincét többször körbejárva, tapogatva sem találtam semmit. Ha a tető alatt fent kellett volna lennie, nem jó hely szerintem. Egy átlagos nő nem ér fel sehogy oda. Sőt egy átlagos férfi sem...hacsak nem mászik falra, azt meg ugye nem illik.

Kérném a fotó és leírás alapján az elfogadást.
Köszönöm

[Jóváhagyta: Nemthi, 2015.03.30 18:35]

 
kacci 2014.12.26 11:10 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk a pincemúzeum épületének egyik sarkában sem sajnos!

[Jóváhagyta: Nemthi, 2014.12.31 18:28]

pikk8 2014.11.22 12:55 - Megtaláltam
8/3 Az Abbáziában töltött hétvége során. Körbejártuk mind a 4 sarkot, de sajnos sikertelenül. Kérnénk a fényképek alapján történő elfogadást.

[Jóváhagyta: Nemthi, 2014.12.01 17:09]

 
Zsókica és Lackó 2014.11.18 12:58 - Megtaláltam
A láda nincs meg :( pedig minden zeg-zugot átnéztünk.Kérnénk a fotók alapján az elfogadást. Köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Nemthi, 2014.11.19 20:33]

GCKVSZ_20141118125746.jpgGCKVSZ_20141118125827.jpg
plecs 2014.11.01 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.10
No ezért érdemes geoládázni: a fene sem gondolná, hogy egy ilyen eldugott helyen, mint ez, ilyesmikbe lehet botlani! Csodás hely!

BubaGC 2014.11.01 12:05 - Megtaláltam
:-)

Csaba & családja 2014.10.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

K-55 2014.09.25 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Ilyenkor, szeptember végén sajnos már a vargányáknak bealkonyult, de megérte a szép utat bejárni. Először a kedves polgármester asszony igazított útra minket, fenn a pincéknél pedig a rendkívül szimpatikus polgármester helyettes úr, Attila kínált meg egy pohár borral, miközben jóízűen elbeszélgettük, és a múzeumot is megtekintettük. Mind a két embert, és Szilvágyot is a szívünkbe zártuk.

 
Rudi Team 2014.09.24 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

TothTi 2014.08.31 12:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Ötletes őseink cicaajtaja.

Benkoek 2014.08.16 00:00 - Megtaláltam
Vargánya helyett csak ezt találtuk.

Parmerozpazepan 2014.07.25 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Gyönyörű hely, a pincék is szépek.
A rejtés kifejezetten praktikus, szeretem az ilyen ötleteket.

Famágus 2014.07.07 09:25 - Megtaláltam
Drága uramnak, fáradhatatlan kessertársamnak Oldfoxnak ez a láda volt az 1.300.-ik találata. Úgy látjuk, ez a hely a maga csendes, természetes módján nagyon méltó volt erre. Köszönjük!!!

oldfox 2014.07.07 09:25 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

karathl 2014.06.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Megtaláltam.

Rubor 2014.06.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Megtaláltam, széepek a pincék.

kisefi 2014.06.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Megtaláltuk.

Fenilefrin 2014.05.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.41
Meglett, köszi a rejtést! :D

csbagi 2014.05.07 11:39 - Megtaláltam
Istvánnal és Julcsi lányommal ládáztunk ma a Kerka völgye környékén.

Cseber 2014.05.07 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival és Julcsival!

Mr Zerge 2014.04.19 09:40 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A lád környezete érdekes, kis házak, szépen rendezett pincék, a nyugalom szigete. Merész a rejtés, jó nagyot kell nyújtózni.

Ikejapipi 2014.04.07 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Bödönbetyúk!

bödön 
Mákos 2014.04.07 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Sok pince, nyugis környék.

Szabó Család 2014.04.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
Köszönjük a rejtést.

markaszerviz 2014.01.09 14:52 - Megtaláltam
Ez se nem lett meg... Köszönjük a Mókát! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

retek34 2013.10.28 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

medvecr250 2013.10.23 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Ragyogó napos, bár kissé szeles de langyos időben. Gyönyörű séta volt. Köszönjük, hogy megmutattátok ezt a gyönyörű szőlőhegyet. medvecr250, Luca, Totó, Gyöngyi.

droops 2013.09.22 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Köszönöm a rejtést :)

Lenteam 2013.09.08 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

egyedk 2013.08.01 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Érdemes megszakítani a monoton utazást. Kis kitérővel idilli világba érkezhetünk.

ArNick 2013.04.20 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Zalaegerszeg-Alsóerdő felől, a legrövidebb, de bizonyára a legnagyobb szintemelkedéssel bíró útvonalon. Kerékpárral. :) Kellemes hely a pincesor. A szombat és a jó idő ellenére alig volt mozgolódás. Köszönjük a rejtést!

CyberWolf59 2013.01.06 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Köszönjük! Még visszajövünk gombászni!

vieva 2012.10.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltam.

Moha 2012.09.23 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Moha és Páfrány, KisMohákkal [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

pH03N1x 2012.09.22 18:38 - Megtaláltam
Megvan! Jofejek voltak a helyiek :)

Templar 2012.09.19 14:50 - Megtaláltam
OK!

keridori 2012.09.02 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltuk! :)

Dokiii 2012.09.02 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltuk! :)

kovgyulus 2012.08.28 09:45 - Megtaláltam
A mai nap első ládája.

belus01 2012.08.20 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

KFT57 2012.08.05 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
A múzeumot könnyen megtaláltuk, a pihenő segített ellazulni :)
Köszönjük!

sirgalahad 2012.07.24 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Sötét erdő vad lánya
Tudja, hol nő vargánya
Söprűnyélen lovagolt
Láttam - hát egy csoda volt

mi merrevén présház
névadóhárman
romos ház 
MaFe örs 2012.07.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
Megtaláltuk! Köszönjük!

Adri&Lacike 2012.07.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Megtaláltuk!

Csuek 2012.07.07 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Tetszettek a pincék! Az árnyékban hűsölő, gazdák, kicsit gyanúsan méregettek.

skj 2012.07.05 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Tikkasztó hőségbe gyalogoltunk el a ládáig Kustánszegről. A pincéknél pihentünk egy nagyot, aztán indultunk vissza. A Krumplistanyánál már úgy elfáradtunk, hogy stoppolásra vetemedtünk, a harmadik autó fel is vett bennünket. Innen is üdv a sofőrnek!

pozsesz 2012.06.24 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2012.06.24 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A vargánya szóból azt hittük, hogy egy erdei út visz majd fel bennünket, és így gyalog indultunk.
E kis csalódás után könnyen vigasztalódtunk, mert a pincesor tényleg csodálatos.
Köszönjük.

takacsimre 2012.06.20 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Öt napos nyaralásunk huszonkettedik ládája. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Tonykopter 2012.06.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Felleltük!

anettnori 2012.05.28 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Nem gondoltam volna, hogy ezen a részen ilyen gyöngyszemeket rejt a táj. egyetlen gondom volt, hogy nem olvastam leírást, emiatt jó 10 perc kellett a láda felleléséhez.
Köszönet a lehetőségért!

 
Csuhás 2012.05.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.37
Szép gondozott környék. A présházba csak az ablakon át lestünk be, de a közeli pihenőpadokat kihasználva jót teáztunk. Köszi!

Janka, Csuhás, Vándor

Présházak
Pár régi földmíves eszköz
Ebédszünet
menace 2012.04.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Göcseji ládakeresgélős túra alkalmával megtaláltuk. Köszi

 
carmin 2012.04.30 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Köszönjük a rejtést.

 
gyöngyfűző és párja 2012.04.28 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Kellemes pihenőhely, barátságos emberek!

Boccantyú 2012.04.09 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
köszi a rejtést

hacsabi 2012.04.09 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Magunk voltunk sehol egy teremtett lélek. Így nyugodtan keresgélhettünk.
Utána viszont fotóztunk és élveztük a táj varázsát

Borsos család 2012.04.07 00:00 - Megtaláltam
Zalai hétvége/3 Köszönjük!

hinia lux 2012.03.25 10:09 - Megtaláltam
Göcseji ládázásunk második pontja. Nagyon jó hangulatú helyszín.

HangulatTavasz
Házsor macskávalMásik oldalról
darabosk 2012.03.25 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
Megvan:) Képek és log később...

Zolnai 2012.03.17 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.89
Megtaláltuk :)

sprok 2012.03.16 12:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

salty 2012.03.16 11:50 - Megtaláltam
Megvan! :)

gyusz_58 2011.11.27 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Laza drive in találat, a pincében kóstolt vörös újborral egybekötve.
Nyami:)
Köszönjük a rejtést

Kerticsorbi 2011.11.05 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

eleem 2011.10.06 18:00 - Megtaláltam
megtaláltuk

eperdzsem 2011.09.30 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Kihasználtuk az igazán szép őszi időt, és a szabadságunkat és ellátogattunk ide is. A szőlőhegy megközelítése autóval egyszerű volt, köszönhetően a száraz, ám annál porosabb földútnak. A rejtés melletti kis játszótér szélén parkoltunk le, ahonnan rövid séta után meg is találtuk a dobozkát. Az új füzetbe mi írtunk először. Kifejezetten jólesett az árnyékban ücsörögni, hiszen a nap az évszakot meghazudtolva nagyon erősen égetett.
Ezután kis felfedezőútra indultunk a pincék közt tovább. Több helyen szüreteltek a vidám társaságok, akik némiképp meglepően borral, pálinkával is megkínáltak... volna, ha én nem vezettem volna, Virág nem lett volna terhes, és Ritának nem kellett volna autózni még a nap során. De a szándékot igazán értékeltük. Ritkán találkozni manapság ilyen kedves, önzetlen emberekkel.
Egészen az utolsó pincéig sétáltunk, ahol még gesztenyét is szedtünk. Visszafelé még egyszer bepróbálkoztak nálunk a kínálóval, megígértük, hogy visszajövünk még, és akkor elfogadjuk. A kis piknikezőhelyen még pihentünk egy kicsit. Kipróbáltam a játszóteret, és érdeklődve figyeltük a szilvaaszaló asztalokat. Ekkor újabb hölgy érkezett hozzánk, egy nagy tál krumplis pogácsával. Miközben majszolgattuk, elmesélte, hogy telt náluk a szüret.
Végeredmény:
- nagyszerű rejtés, jó láda
- szuper kis szőlőhegy
- gyalog, és ebéd előtt kellett volna jönni. :)
- kár, hogy a tanösvény kimaradt, de az egy picit hosszú lett volna
Köszönjük a rejtést!

Láda és OregonKészül a log
Pandika és Emma az árnyékba vonultTüzet is raktunk
PihenőAszalóasztalok
Pagoda dísz...lábamat lógatom én...
Nemthi 2011.09.17 17:40 - Egyéb
A láda új rejtekhelyre került, a régitől nem messze. A koordináták már az új rejtekhelyre mutatnak.

Zergi 2011.03.19 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.19
Fogtam!
Sajnálom, hogy a láda beteg, szívesen megjavítottam volna.
A becsvölgyei ebéd és a pórszombati egyházi esküvő között jártunk erre:)

[Jóváhagyta: Nemthi, 2011.03.23 10:44]

waneqr 2010.12.27 13:00 - Megtaláltam
Nemthi kezei közé helyezve, aki nem csak ötletgazdája és társtelepítője volt a ládasorozatnak, de igazi ismerője is a környéknek, így jó gazdája lesz a ládának is.

iCe 2010.11.06 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.53
Nagyon szép helyszínen vezetett az utunk, de sajnos a végén nem találtuk meg a ládát, csak a hűlt helyét. A fazék ott volt. Kérem a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálást a képeim alapján.

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.11.07 17:57]

:(
befi 2010.10.14 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.14
Egy könnyű kis 6 napos kiruccanás Dél-Zalába az elmaradt nyaralás pótlására.

kopepe 2010.10.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Szép helyre visz el a láda. Jó a tanösvény ötlete, csak azt nem értem, a végállomáson túl miért a magán szőlőbe lett telepítve a láda? És a szép helyszínen miért kell a láda miatt lemenni a dzsindzsásba?

álomfogók 2010.08.28 14:25 - Megtaláltam
Ötödik Kerka menti ládánk.
Nagyon tetszett a szőlőhegy és a pincesor. Itt értettem meg az előző láda jelszavát. Az itteniét pedig szintén valamikor később a nap folyamán.

Nemthi 2010.08.20 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Csendes, naplementés időben kerestem fel a ládát, amely szép környezetben a közelgő szüret hangulatával várja az erre járókat. A régi boronafalas pincék legszebbjei a szőlőhegyen itt láthatók.

sztyopa13 a páratlan páros 2010.08.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
A láda nem azonos a leírásban szereplővel,inkább gyógyszeres flakon mint étel tartó.De a helyén van!A pincesor az osztrákoknak is tetszik.Nagyon építkeznek:-)A tornapályán kissé elgondolkodtam,miért pont ide építették.Nem hinném hogy Józsi bácsinak metszés,kapálás,permetezés után,vagy közben erre támadna kedve.Az unoka ha vele ment,akkor segítsen ne ugrabugráljon.

bbeledi 2010.08.15 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megvan.

GyZsTeam 2010.08.08 11:29 - Megtaláltam
Szeretem a régi pincéket és környezetüket. Igaz, tavasszal sokkal szebbek, de most is nagyon jó volt. Egy gazdától sok érdekes információhoz jutottunk a környék életéről. Köszönjük! (Csak a vargánya hiányzott, annak ellenére, hogy állítólag sok volt most. Mi nem találtunk egyet sem.)

Ezt miért kellett?
 
Blazi 2010.07.28 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.54
Csak a bor hiányzott....

Köszi

Szamoska 2010.07.15 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.40
Nagy nehezen, de megtaláltuk. Hát.. érdekes helyen van a láda.

waneqr 2010.06.28 00:00 - Egyéb
Köszönet a mjdgm párosnak a rejtők és minden további megtaláló nevében a láda javításáért!

mjdgm 2010.06.27 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
A mai napra Szlovéniában található .com-os ládák felkeresését terveztük be, de nem hagyhattuk ki az oda illetve a visszaút során a magyar rejtésű ládákat sem! :-)
Pár nappal korábban már felvettük a kapcsolatot a rejtővel, mert láttuk: a láda beteg státuszú volt, s felajánlottuk a gyógyítását.
A helyszínen egyértelmű volt számunkra, hogy a doboznak lába kelt, hiszen a dobozt utólag elrejtő Zsotie-t is felhívtuk a helyszínről, de az ő elmondása szerint sem találtuk meg a mindösszesen 4 négyzetméternyi területen!
Így az általunk hozott filmesdobozba betettük az otthon elkészített logfüzetet, és elrejtettük az eredeti helyére, a lyukas fazék alá a diófa tövébe.

A doboz jelenleg magánterületen található, a telek tulajdonosa "beavatott" a rejtő által! Valamiért volt egy olyan érzésünk, hogy nagyon-nagyon érdeklődik a játék iránt...

És most az apróbetűs rész következik:
Véleményünk szerint talán szerencsésebb lenne a dobozt áthelyezni egy olyan helyre, ahol a szőlősgazda sem tud róla, meg nem is magánterület.
Hátha egyszer megunja, hogy szőlőérés idején sok kesser mászkál végig a telkén, s talán olyat tesz, hogy ismét pótolni kell majd.

lebert63 2010.06.09 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Megvan!
Köszönjük!

zsotie 2010.06.07 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.07
A ládát szabadon, minden nemű álca nélkül találtuk a fűben. de legalább megvolt. Nem tudtuk mi is lenne a rejtek, fűvel próbáltuk álcázni.
Kellemes, nyugodt környék.
Könnyen megközelíthető.

Zsu. 2010.05.24 17:18 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2010.05.24 17:18 - Megtaláltam
Köszönet! Fotók és bővebb beszámoló később... [wapon beküldött szöveg]

 
kupec 2010.05.24 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.22
Kellemes vidék.
Sajnos a tanösvény kimaradt.

Yumi 2010.05.22 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Kedvünkre való rejtés, köszönjük (Bár nem tudom, hogyan lehet birtokháborítás nélkül megtalálni) .

schöphi 2010.05.09 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Megtaláltam!

luckyhunter 2010.05.09 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.54
Anno rengeteget jártunk ide az öreg tölgyesbe gombászni, de a pincesort soha nem néztük meg. A rözse kerítés nagyon tetszett. Ránk elég furán néztek a helyiek, végül is birtokháborítást követtünk el.
A játszóteret mi is birtokba vettük egy kis időre.
Köszi a rejtést!
Luckyhunter

tanösvény
raci 2010.05.08 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
A piros fazekat nem kellett volna elárulni, úgy érdekesebb lett volna. A hegyhát emberei nagyon kedvesek voltak, még egy pohár borra is invitáltak, de sajnos a sofőrködés mellett az túl nagy luxus lett volna. Köszönjük a rejtést.

bicsi 2010.05.04 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltuk. Idefele útközben vettük észre kislányunk az otthoni benti papucsában jött el, azért a játszóteret is bepróbálta. Köszönet a rejtőnek, ősszel valószínű a tanösvényt (közeli erdőt) ismét megnézzük vargánya reményében.

Játszótér papucsban
Ricsi és a pitypang 
targonczas 2010.05.01 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Kiváncsi lennék kinek készült a játszótér?

Roby 2010.04.25 19:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megkockáztattam autóval a hegyi utat, mivel a temető melletti aszfaltos út csak rövid ideig tart. Először nem voltam benne biztos, hogy jó helyen járok de szerencsére a GPS folyamatosan csökkenő távot mutatott. Ötletes jópofa rejtés, gyönyörű vidék.

 
jetijak 2010.04.25 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Megtaláltam.

Puszkany 2010.04.25 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Ssjnos gombát nem találtunk, ellenben egy jót tekeregtünk a pincesoron. Köszi a lehetőséget!

kl 2010.04.25 10:12 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Atmosz&Zozmosz 2010.04.24 12:35 - Megtaláltam
Megvan :-)

keresek 2010.04.18 12:45 - Megtaláltam
Kicsit sétáltunk és utána az egyik pincetulajdonos társaságában ebédeltünk a pihenőhelyen.

Vucsi 2010.04.17 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam!

KJ & GM 2010.04.17 14:25 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtőnek a tájegység bemutatását! Kellemes időben jót kirándultunk.

Csaba és Kati 2010.04.17 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
HEURÉKA!
Szép környezetben, szorgos munkáskezek tették szebbé a szőlőhegyet.
A rejtés jó. Köszönjük.

Info táblaPincesor
Ötletes - Igalon van hasonló rejtésLog
szabokla 2010.04.17 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Megtaláltuk! Még dobogós log! Volt szerencsénk a gazdával egy jót beszélgetni a gombaszedés rejtelmeiről is! A tornapályát a csemeték azonnak le is tesztelték. Talán az egyetlen láda ahol a logolásunk éppen megelőzi Csaba és Kati bejegyzését és nem fordítva történik a találat. Öröm volt látni amikor megérkeztek éppen a távozásunk előtt! :-) A többi ládánál éppen utánuk logoltunk. Köszi a rejtést! (A gombász gazda szerint június végén, július elején már lehet keresni a vargányát! Egyetlen üröm, hogy a PDA cerkáját valahol itt elhagytam :-( )

Pályabejárás.A ládaőrző lábatlan gyík.
Barbi a megtaláló!Kedves kessertársak érkeztek! :-)
Terdik Család 2010.04.16 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Elég érdekes helyre került tornapálya. Kíváncsi lennék ki finanszírozta, és hányan fogják használni.
Köszönjük a rejtést.

Sly 2010.04.15 06:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Előző éjjel még gondolkodtam, hogy menjek, ne menjek ezkhez az új ládákhoz.. Aztán 23:30 ra már kinyomtattam a lapokat, gps-be a ládák.. :)
A fazekas megoldás tetszett :)

Mai 1. láda, mai 1. első találat :)

már világos volt :)
 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]