geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2804. Zsombói láperdő (GCZSLE)

Az ősláp

Az ősláp

Az ősláp

Az ősláp

Tó a láperdő szélén

Tó a láperdő szélén

Téli láp

Téli láp

Téli láp

Téli láp

Ládakörnyék csapadékos évszakban

Ládakörnyék csapadékos évszakban

Rózsa Sándor csárda

Rózsa Sándor csárda

Zsombó temploma

Zsombó temploma
Szélesség N 46° 18,929'
Hosszúság E 19° 59,138'
Magasság: 95 m
Megye/ország: Csongrád-Csanád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.08.04 14:00
Megjelenés időpontja: 2010.08.07 00:30
Utolsó lényeges változás: 2021.02.06 16:15
Utolsó változás: 2021.02.06 16:16
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Cerberus, GSdriver
Ládagazda: GSdriver
Nehézség / Terep: 2.5 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 480 m
Megtalálások száma: 371 + 2 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Röviden
A Cerberus csapat harmadik rejtése egy különleges természeti érdekességet mutat meg, a zsombói láperdőt. Aki idejön, az tehát ne aszfaltozott sétaútra számítson, hanem lápvidékre! Bár ma már ritka az annyira csapadékos idő, hogy a képeken látható mennyiségű víz várja a ládászt, de nyáron így is dús az aljnövényzet és szúnyogból (kullancsból) sincs hiány. A terület a Rózsa Sándor csárda előtti parkolóból gyalogosan közelíthető meg. A 16x11x5 cm-es láda a lápas terület szélén, egy bokor aljában, vékony törzscsonkban van elrejtve. Kérünk jól rejtsd vissza!

A ládába TravelBug HELYEZHETŐ.

Megközelítés
Autóval:
Az M5 autópályáról a balástyai lehajtónál kell letérni, majd Forráskúton keresztül lehet Zsombóra jutni. További lehetőség az M43 Szeged-Észak kijárata. Szeged felől a kiskundorozsmai templom melletti körforgalomtól indul a Zsombó felé a kiskunmajsai (5405-ös) út. Zsombóra érve a közvetlenül az út mellett álló Rózsa Sándor csárda előtt kell megállni és parkolni. Autóval ne menjetek tovább!  N 46° 19,061' E 19° 59,247' [GCZSLE+Parkoló+Csárda]
Autóbusszal:
A Rózsa Sándor csárdánál levő megállóban kell leszállni.
Gyalog (kerékpárral):
Az Alföldi Kéktúra Csongrád megyei szakasza AKT Zsombón is keresztülhalad. A falu közepén álló templomtól indul a kiskundorozsmai templomhoz vezető zöld sáv zöld sáv turistaút, ezen érhető el a Rózsa Sándor csárda. Az út a 2019-es felújítása óta elkerüli a láperdőt. A csárda mellett induló földúton kell elindulni a ládához (itt-ott egy-egy régi jel még felllelhető).

Fontos tudnivalók
Csapadékos időszakban a terület jelentős része víz alá kerül. Tartósan száraz időben viszont csak a lápi növényzet árulkodik arról, hogy nem közönséges erdőről van szó. A rejtek száraz lábbal elvileg bármikor megközelíthető, de ha van gumicsizmátok, akkor érdemes elhozni, mert sokkal nagyobb élmény ha a lápban is közlekedhettek. Nem kell félni, nem fog elnyelni, de azért legyetek óvatosak, mert ha gödörbe léptek könnyen befolyhat a víz csizmába is, a nedves, fellazult tőzeg esetleg kölcsönveheti a cipőtöket, ráadásul pedig könnyű megbotlani egy-egy víz alatti ágban. Aki tehát úgy érzi, hogy a ládakeresés élményét a dús, csalános, szúrós növényzet, a szúnyogok (és kullancsok) elrontják, az novembertől áprilisig keresse ezt a ládát!Ha pedig mégis a nyári keresés mellett dönt, akkor legalább zárt ruhában és szúnyogriasztóval felszerelve jöjjön, illetve ne méltatlankodjon, ha elszakad a ruhája, vagy ha lakmároznak egy jót belőle a szúnyogok! Szintén fontos, hogy 2019-ben több nagy vihar is sújtotta a területet, így az erdő fái közül sok kettétört vagy kidőlt. Ráadásul nem kevés az öreg korhadt fa és faág is, így szeles, viharos időben kerülendő a terület. Az önkormányzat sajnos eleddig (2020. március) nem oldotta meg a problémát, mindössze annyit tett, hogy a területen átvezető sokak által napi rendszerességgel használt földutak elejére kihelyezett egy-egy "belépni tilos és életveszélyes" táblát ...

Mi is az a láperdő?
Az őslápos a csárda mögött található. A hajdan nagykiterjedésű alföldi lápok helyén szántóföldek alakultak ki. Ezért számít ritkaságnak a Zsombó határában fennmaradt zsombéksásos lápterület a maga lápfüzes és pusztai tölgyes maradványaival. Az ősláp növényzete főleg gyékényből, sásfélékből és füvekből áll. A zsombéksás gyökérzete által kialakított halmok (zsombékok) 80-100 cm magasan emelkednek ki a vízzel borított semlyékből. Az ősláp ritkább növényfajai közül a lápi páfrányból ma már csak néhány szál lelhető fel. A kékperjés rét smaragdzöld színétől élesen ütnek el a buglyas szegfű halványlila virágai. A mély fekvésű lápsemlyéket nagyszerű keretbe foglalja a félkörbe rendeződött lápi bokorfüzes. Süppedékes talaján járva bokáig süllyedünk a szivacsos tőzegbe. A magasabb térszintű szakaszon a Duna-Tisza köze hajdani pusztai tölgyeseinek, a gyöngyvirágos tölgyligeteknek kis maradványaival találkozunk. Gyepszintjében tenyészik a sárga virágú gyömbérgyökér, salamon pecsétje, a gyöngyvirág, a borzas ibolya és a kék ibolya. A már kipusztult égeres erdőcsoport kései hírmondója a kutyabenge és a fákra felkúszó vadkomló. A jellemzően vízzel borított területeket az  N 46° 18,991' E 19° 59,174' [GCZSLE+Elagazas] pontról letérő ösvényen érhetitek el az  N 46° 18,953' E 19° 59,243' [GCZSLE+Mocsar] koordináta környékén.

A láda
A 16x11x5 cm-es láda a lápas rész szélén az erdőben vár. Olyan helyen van, ami szinte biztosan elérhető száraz lábbal. Egy bokor aljában, vékony törzscsonkban, talajszinten keresd fakérgekkel álcázva. Kérünk, hogy gondosan rejtsd vissza a ládikát, hogy az egyáltalán ne látszódjon ki, akkor is, ha Te magad nem így találtad meg. Ládáinkat nem zacskózzuk. Ha mégis így találtad, légy szíves távolítsd el a zacskót!

Rózsa Sándor csárda
A településről elsőként hírt adó 1742-ből származó írott forrás a "forrosomboi" csárdát említi, de úgy tudják, hogy pincéjének réti mészkő boltozata még a török időkből való. A hagyomány szerint Rózsa Sándor, a híres betyár gyakran múlatta itt az időt. Mellette 1956-ig állt az a termetes mocsári tölgy amelyikhez "a Sándor" a lovát kötötte. A csárda jelenleg is üzemel, így akár ládakeresés előtt, akár azután betérhettek (nem főznek rosszul).

Zsombó
A település nevét a Rózsa Sándor csárda mögötti terület elnevezéséből eredeztetik. A tulajdonos neve után a vizenyős, zsombéksással benőtt területet "Forro Somboja" néven emlegették. Területén már a bronzkorból találtak emberi településre utaló nyomokat. A legutóbbi ásatásokra 2004 októberében került sor, amikor késő bronzkori, népvándorlás-, és honfoglalás kori leletek is napvilágra kerültek. Beszédesek a terület helynevei. A Bába dűlő határrész például az egykor nagy számban itt élő kunok területeit jelölő ember nagyságú szobrokra utal. A középkorban a terület a Dorosma nemzetségé volt. A török kiűzése után a király a Német Lovagrendnek adta el a jászkun területeket. Orczy István a lovagrend jószágigazgatója 1719-ben a Jászságból telepített családokat az addigra elnéptelenedett puszták keleti szegletébe, a mai Kiskundorozsma területére. A lakosság a kialakult települést övező fekete földeken gabonát termesztett. A településtől nyugatra, így Zsombó mai területén is rideg állattartást folytattak. 1923-ban tanyaközpontként tartották nyilván, miután az első világháború hadi rokkantjai, illetve a háborúban elesettek családjai számára alakítottak itt ki 26 telket. 1949-ben az anyatelepülés, Kiskundorozsma határából szervezték önálló községgé Zsombót.

Forrás és bővebb infók Zsombó honlapján.
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (185 db): környezet: 4.37 rejtés: 4.40 web: 4.48 átlag: 4.42

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


NándiésDia 2022.01.22 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Barbidzsiii 2022.01.15 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Lindisti 2022.01.02 12:15 - Megtaláltam
hát jól el volt rejtve, de megtaláltuk, köszönjük! :) [Geoládák v3.11.3]

anettx 2021.12.22 10:19 - Megtaláltam
TFTC!
Szeged oda-vissza.
Látni nem láttam, de elhiszem, hogy van itt láperdő.
[Geoládák v3.12.5]

Wilka74 2021.12.18 16:12 - Megtaláltam
Köszi az invitálást. Cuki a cica a csárdánál. [Geoládák v3.12.4]

stmester 2021.12.18 16:12 - Megtaláltam
A csárdánál álltunk meg és már alkonyatban mentünk be. Világosban vissza kell jönni ide.

ZSLE 
kectam 2021.11.18 10:10 - Megtaláltam
Késő őszi geocsavargás LionDaddy-vel Szeged környékén. A csárda mellett parkoltunk, majd onnan sétáltunk be a ládához, ami hamar meglett. Visszafelé ínycsiklandó szagok jöttek a konyháról. Köszönöm, hogy megmutattad.

DSC_2149DSC_2150
DSC_2151DSC_2152
DSC_2153 
LionDaddy 2021.11.18 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.47
Geotúra kectammal a Bp.-Szeged-Bp. útvonalon. 14/3. találat
Élmények és fotók később.

Köszi a rejtést!

okallo 2021.11.07 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Sukki 2021.11.07 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Ifkovics_család 2021.10.26 13:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! ????

linzijani 2021.10.03 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

kasap 2021.10.01 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Mivel pont megéheztem, gondoltam bemegyek a csárdába. Mindenkinek ajánlom, nagyon finoman főznek és igényesen fel van újítva. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

16331200461601633120110328
Green Eye 2021.09.29 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam Alföldi kéktúra kitérővel, köszönöm a rejtést! Szúnyogok nem voltak, de pókhálóztam rendesen.
Csodás, elburjánzott környezet.

gajdacsil 2021.09.26 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Kiskunmajsáról. Timi, Vivien, Szófia, Olívia, Mira, Nimród, Laci.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

Vér Attila 2021.09.21 21:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

minicsilla 2021.09.13 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

HannibalRekter 2021.09.10 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! (a bokor már annyira nem bokor)
A Végzet Kacsája Szekta [Geoládák v3.12.1]

thardiveress 2021.09.10 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

utigabi60 2021.07.27 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

csehipest 2021.07.20 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

vViktor 2021.06.30 12:25 - Megtaláltam
Alföldi Kék tekergés közben.

"De ezen a földön találtam kincset" - Republic [Geoládák v3.11.3]

tabletta 2021.05.24 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

denho 2021.05.22 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

rozsahegyieva 2021.04.17 18:48 - Megtaláltam
Koszi a rejtest! A fiammal imadjuk ezt a jatekot

bozsomarci 2021.04.10 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nagyon izgalmas vadregényes kornyezet ???? [Geoládák v3.10.1]

llevi95 2021.04.10 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.1]

Agyalaza.Sutyi 2021.04.05 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Megtaláltuk! Köszönjük szépen!

Aniko & Gyuri 2021.04.03 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Szilleri 2021.04.01 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

szille 2021.04.01 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

slema 2021.03.27 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

szolyaagi 2021.03.23 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.66
Nagyon nehezen találtuk meg.

mate86 2021.03.21 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

TheJegas 2021.03.20 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ramika & Jégu [Geoládák v3.9.6]

izsolt 2021.03.15 14:15 - Megtaláltam
Gyalogtúra Zsombóra a zöldön

MadMax1456 2021.03.07 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Tavaszitekercs82 2021.03.07 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

gubar 2021.03.06 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Nem volt a legegyszerűbb megtalálni, de annál izgalmasabb! Igyekeztem én is ugyanolyan jól visszarejteni, ahogy találtam. Köszi a rejtést!

zsiz 2021.02.28 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jókor mentünk, mert még nem voltak szúnyogok. Jó volt mászkálni az erdőben, a gyerekek is nagyon élvezték a ládavadászatot.

20210228_16393120210228_164114
20210228_164514 
evilkantor 2021.02.28 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Szekeres13 2021.02.28 10:54 - Megtaláltam
...

phalanx 2021.02.28 08:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

noemilajos98_420 2021.02.15 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.9.6]

TiMik 2021.02.07 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk életünk első ládáját! Élmény volt, köszönjük szépen! Gondosan visszarejtettük.

ésKata 2021.01.23 16:00 - Megtaláltam
Már kezdett sötétedni, de a telefon zseblámpafunkciója működött és ugyanoda vitt vissza. A feltételezett rejtek fotóját teszem fel. A környéket is alaposan körbejártam a sok kidőlt fa között, de sehol se találtam a ládát.

[Jóváhagyta: GSdriver, 2021.01.24 20:12]
2021.01.26-án visszamentünk és pár méterre megtaláltuk a ládát, ezért betegre állítani nem kell.

-1-2
athos_z 2020.12.23 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Ásványvadász 2020.12.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Kicsit megijesztett a tábla az erdő szélén, mi mégsem hátráltunk.
A doboztető három fülű, de még jól zár.

20201206_144304 
kisember 2020.11.09 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Emerich63 2020.11.08 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
Régóta szerettük volna ezt a (viszonylag) közeli ládát, most nekivágtunk.
Szép időben kellemeset bolyongtunk néha a járt, néha a járatlan utakon...
A láda rendben a helyén.

20201108_12301820201108_124215
20201108_12464120201108_124318
20201108_12423020201108_125922
20201108_12562420201108_124334
20201108_125352 
peterzsak 2020.11.08 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést, gyerekekkel visszajovunk! [Geoládák v3.7.6]

Norbee97 2020.11.07 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan. [Geoládák v3.7.6]

IMG_20201107_141821IMG_20201107_142130
IMG_20201107_142517IMG_20201107_142546
IMG_20201107_142659IMG_20201107_142616
IMG_20201107_142816 
KK TEAM 2020.11.07 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A krumplikakas ezt a ládát is ki kapart. [Geoládák v3.7.6]

20201107_11594120201107_115734
20201107_11543420201107_114315
20201107_114640 
Makikák 2020.11.06 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Ily 2020.10.28 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Biciklivel Szegedről. Szép kora őszies napon elindultam erre. Tetszett a rejtés. Gyöngyörű az erdő ősszel. Tettem bele egy játékot, kivittem a szemetet.

ösvényrét
vörösfatörzsek
fatörzsvörös
7dayfarkas 2020.10.23 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Kyogabor 2020.10.21 13:05 - Megtaláltam
Köszi!

bekesgy 2020.10.18 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.5]

Tar család 2020.10.11 13:10 - Megtaláltam
Benedekkel AK közben megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

bagolyvera 2020.10.10 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel közös találat, köszönjük!

Ignis9 2020.10.10 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.00
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

BartaEmese 2020.09.24 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Frank89 2020.08.27 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Ez csudàlatos volt.... [Geoládák v3.5.3]

ha8je 2020.05.31 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Hey-ho 2020.05.19 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Szőkekapitány 2020.03.15 09:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

v.judit 2020.03.14 20:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

mpeti1985 2020.03.14 20:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

FeldmanZ 2020.03.05 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Makkap 2020.03.05 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pipers 2020.02.16 16:30 - Megtaláltam
Megtalaltuk, de Rbill es nmárti logjaval 100%-osan egyetertunk... [Geoládák v3.3.2]

Janer6328 2020.02.02 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Edina és Jani [Geoládák v3.3.2]

Cerberus 2020.01.16 18:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.40
Átadva új gazdájának, egyúttal magamnak is kipipálva. :)

GSdriver 2020.01.16 18:30 - Egyéb
A ládát Cerberus elfoglaltsága miatt befogadtam.

Fontos tudni, hogy a zöld sáv turistaút a 2019. júliusában történt felújításakor új nyomvonalat kapott, így kikerüli az erdő lápos részét és már nem a láda közvetlen környezetében halad. Bár a későbbiekben a CSMTSZ tervezi egy, az erdőn átvezető zöld négyzettel jelzett kitérő felfestését, de jelenleg senki ne keressen jól követhető turistautat az erdőben. Az erdő fái egyébként jelenleg elég viseltes állapotban vannak az elmúlt év több nagy vihara miatt. A tavasz folyamán igyekszem majd arra járni és ellenőrizni a rejtést.

Fixis 2020.01.05 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Kerékpáros találat. Utakat is rögzítettem turistautak.hu-ra.
https://turistautak.hu/tracks.php?id=42222

Gyurma01 2019.12.28 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Páratlanpáros 2019.10.11 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

smico50 2019.10.11 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Joe13 2019.08.18 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.98
Köszönöm a rejtést.

tfmb 2019.08.16 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5]

nmárti 2019.08.12 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 4.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5]Egy pontnak jó, csak hogy ne virítson a térképen.

 
Rbill 2019.07.19 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 3.29
Ez tipikusan olyan rejtés, amelyről a következő jut az ember eszébe: miért? A jelzett turistaút szinte egybeolvad az erdővel, nagyon nehezen járható (kidőlt fák, letört ágak keresztül-kasul) és még arról is le kell térni be a sűrűbe. Szúnyogoktól hemzsegő hely, ahol semmi látnivaló nincs. A csárda mögött az út mellett "Belépni tilos, balesetveszélyes" tábla bátorítja a felfedezőt.
Tehát miért pont ide??

MarciMilánBálint 2019.04.22 11:12 - Megtaláltam
Újabb kis kitérő a kékről - köszi a rejtést! (AK 4/2.)

norko 2019.04.22 11:12 - Megtaláltam
Alföldi kék tekerése közben, kis kitérővel...

kópé1993 2019.04.20 13:02 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20190420_130703IMG_20190420_130304
Sir Pajszer 2019.03.29 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Köszi!

N.Zs. 2019.03.09 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Szerencsére a Rózsa Sándor csárda nyitva volt és éppen két szabd helyük is volt. Már majdnem éhen haltunk. A gyöngytyúk leves, a kacsacomb és a kiszolgálás is remek volt. Tele hassal máris jól indult a rövid séta. A boszorkányos erdőben tettünk 1-2 kitérőt, így mi egy láptavat is találtunk. Jó nagy rumli van odabent!

IMG_4306IMG_4307
IMG_4308IMG_4310
IMG_4311IMG_4312
IMG_4313IMG_4316
BT_pro 2019.01.28 09:49 - Megtaláltam
Megvan,köszönöm a játékot. Nagyon újszerű tiltó tábla van kihelyezve, a turista út erdei szakaszánál,a csárda mellett.

IMG_20190128_100659 
zsolty23 2019.01.19 12:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

fatibi1 2018.11.02 16:35 - Megtaláltam
Köszönöm!Már másodszor vagyok itt,először nem találtam.Akkor a szúnyogok miatt úgy gondoltam,télen jövök vissza.Megérte!A CSÁRDA ÚJRA MŰKÖDIK!!

bigmick 2018.10.23 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0h]

emiGrant 2018.07.24 14:46 - Megtaláltam
Nagy kár, hogy a csárda már zárva van és hogy az erdő szörnyű állapotban, gondozatlanul, de legalább millió szűnyoggal teszi nehézzé a keresgélést. A láda csak segítséggel lett meg, de azért köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
WaterWave 2018.07.23 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Balymester 2018.07.23 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

ChefBogi 2018.05.20 17:38 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.3]

Ancs 2018.05.20 17:38 - Megtaláltam
Alföldi Kék - Kunfehértó-Mindszent
Zsombón pecsételtünk, megpihentünk kicsit, majd némi technikai probléma miatt a betont választottuk a továbbiakban, s ha már így, akkor megkerestük ezt a ládát is.
A lápot nem láttam, a szúnyogokat viszont megetettem. A pihenő rét kellemes.
Köszi

20180520_17355020180520_174158
20180520_17420320180520_174842_HDR
katijoko 2018.05.20 13:00 - Megtaláltam
Tftc. Rengeteg szúnyog volt. Nem volt kellemes a keresès.

EmesESE 2018.04.29 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.26
Megtaláltuk.
A kellemes tisztás után bementünk az erdőbe, itt megetettük a szúnyogokta, voltak bőven.
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Hurri 2018.04.15 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

tibortt 2018.04.09 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Köszi a rejtést. Izgalmas volt félig kidőlt fák körül bóklászni. A láda tökéletes állapotban van. Az erdei pihenő szép.

MimiTiti 2018.03.31 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mirtt 2018.03.31 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2018.03.31 13:36 - Megtaláltam
Hurrá. Újabb láda a gyűjteményembe. Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Trom 2018.03.31 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2018.03.22 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy logó 
Berián 2018.03.22 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2018.02.10 14:43 - Megtaláltam
A pihenő rétnél volt már egy versenyünk. Most egy kicsit kiborult az erdő. Talán máskor lesz szebb arca.

ViczianSz 2018.02.10 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pgyp 2018.01.31 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Megvagy! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Újévi fogadalmam, hogy az idén a Csongrád-megyei összes ládát megtalálom, így ennek jegyében telt a hazautam.
A csárdánál parkoltam, bár elvileg visz tovább a jól járható fölldút, de erre a kis sétára szükségem volt. Nem bántam meg!
A legutóbbi vihar miatt rengeteg öreg fa kidől, egy pont keresztbe az útra, több ág letörve. Viszont az erdő így januárban is gyönyörű volt, az öreg fáknak és a jó időnek köszönhetően tele volt fakopánccsal (egyik kedvenc madaram)! Pont a láda felett is kopogtatott egy, míg én logoltam.

Kádár-Németh család 2018.01.07 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk a tavaszias tél közepén :)

james 2017.11.03 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katika 2017.10.14 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VikiVöki 2017.10.09 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Köszönjük.

IMG_20171009_152752_1IMG_20171009_152014
IMG_20171009_150310IMG_20171009_150019
Liberty 2017.09.23 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
31/11. Kiskunsági homokozás és barangolás a Szerb-Magyar határvidéken.

Szúnyogmentes erdei séta, száraz lábbal, szép környezetben. Köszönet a rejtésért.

Zsombó címere
eltájoló 2017.08.11 06:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Kellemes volt a hajnali kirándulás. Köszi a rejtést.

GAMANO 2017.07.15 19:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2017.07.15 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
:)

arpad955 2017.07.08 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2017.07.02 18:10 - Megtaláltam
Tengernyi szúnyog, de a riasztó hatott, megúsztam csípés nélkül.

Őzifejek 2017.06.19 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Rudi Team 2017.06.19 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

petrot81 2017.06.05 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Családi kincsvadászat 1/2. Az eddigi legdurvább találatom, köszönhetően a brutális mennyiségű szúnyognak. A család félúton visszafordult a szaporodó csípések miatt, így egyedül mentem be a sűrűbe. A ládát kb. 5 percig kerestem (rossz helyen), mire észrevettem a rejteket, amiben takarás nélkül figyelt a doboz.. No mindegy, legalább a rovarok jól laktak.. Sajnos a körülmények miatt nem tudtam jobban körülnézni, pedig nagyon jó a helyszín. Köszönet a rejtésért.

Kincskeresők 
Pogácsaember 2017.05.01 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

sandorfabi 2017.04.08 16:10 - Megtaláltam
Szép kis erdő, köszönjük a rejtést !

tsc 2017.03.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Köszönjük!

V_Gabor 2017.03.14 15:56 - MegtaláltamKöszönöm!
[g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

thera 2016.09.16 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.96
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. :-)

Marton Zoli 2016.09.10 16:00 - Megtaláltam
Nagyon profin vissza volt rejtve, alig találtam meg.

VKBITANG 2016.09.03 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2016.09.01 12:35 - Megtaláltam
...megtaláltuk!
Kedves hely, Oldfoxxal köszönjük!

DSCF0548DSCF0549
oldfox 2016.09.01 12:35 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

Albatrosz947 2016.08.30 17:13 - Megtaláltam
A GPS a 480m-nél megállított az erdőben. Víz nem volt,de szúnyog annál inkább. A bokrok alját átnéztem 25 m-es körzetben.
A képek alapján kérlek fogadd el!

[Jóváhagyta: Cerberus, 2016.08.31 09:43]

DSCF5258DSCF5259
DSCF5260DSCF5261
DSCF5262DSCF5263
zsityi 2016.08.26 18:45 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk :)

kia71 2016.08.21 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2016.08.13 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2016.08.13 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2016.06.30 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSC03589DSC03590
DSC03591DSC03592
mf70 2016.06.20 18:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kiflik 2016.06.11 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.41
Köszi szépen, utoljára gyerekkoromban jártam itt a mocsárnál! Nagy küzdelemben legyűrtem a szúnyogokat is. :)

lovagias 2016.06.10 11:00 - Megtaláltam
fobizan, fehérkút társaságában Alföldi KÉK bicajozás közben.

fobizan 2016.06.10 11:00 - Megtaláltam
Alföldi kék biciklitúra közben.

fehérkút 2016.06.10 10:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést ! (fobizán, lovagiassal az Alföldi Kék tekerése közben !
Ez egy mozgóláda, mert aki nem mozog a loggolás közben azt megeszik a szúnyogok !

Furtyka 2016.05.13 15:50 - Megtaláltam
Hiába nappal volt, mégis félelmetes volt a sűrű erdő ezekkel a magas fákkal esőben, szélben... Köszönöm a rejtést. :)

Zergi 2016.04.27 12:26 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_8804IMG_8806
IMG_8807IMG_8808
IMG_8809IMG_8810
IMG_8811IMG_8812
IMG_8813IMG_8816
IMG_8817IMG_8818
IMG_8819IMG_8820
IMG_8821 
KataJani 2016.04.27 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
.

Attibati 2016.04.03 13:45 - Megtaláltam
90 kilométeres kerékpártúra Szeged környékén.
Egy darabig cipeltem magammal a biciklit is, de ötven méterre a ládától a sok kidölt fa miatt már csak egyedül folytattam. A láda most száraz lábbal megközelíthető.
Kifelé jövet két hölggyel találkoztam, akik szintén a láda felé tartottak.

Tagesz 2016.03.27 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Xorbit 2016.02.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Utólag bejelentve!
Így is köszi! ^^

uccsagor 2016.01.31 15:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Szívemhez közel álló hely! :)

Kék cinege 
kincs92 2015.12.31 12:00 - Megtaláltam
Kalandosra sikerült ez a találat, mert a nagy keresgélésben elhagytuk csapatunk egyik tagját. Szerencsére azért a végén előkerült :)

Köszönjük a rejtést,
Kincső & Csabi, Petra és Laci

Balear 2015.12.31 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Egy kitérőt mindenképp megért és ezzel a ládával hivatalosan is elindítottuk a csongrádi kiruccanásunkat :)

Köszönjük, a rejtést,

Petra, Kincső, Laci és Balear

Paul 2015.11.04 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.25
Köszönöm a rejtést.

Botond89 2015.10.01 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első ládám.
Köszönöm a lehetőséget! :-)

Szatymazról indultam kerékpárral (az egyik szomszéd település). A kerékpár lerakható a csárda melletti kerékpártárolónál. Innen kb. 20 percbe telt a keresés, amihez az androidos geocathing.hu alkalmazás iránytű funkcióját használtam (ezért a funkcióért érdemes lehet letölteni ). Pont a láda helyére mutatott.

Mindenre 5-öst adtam, a terep is nagyon tetszik, szeretek erdőben mászkálni. A közeli tisztás sátorozásra is alkalmas.

harcibarack 2015.08.26 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltam!

Keresési idő: 15 perc
Pontosság: 9m-rel arrébb volt, mint ahol a 0 pontot mutatta. A 0 pont helyén rengeteg jó dugihely volt. Itt kezdtem el keresni egyre nagyobb körzetben. Negyed órába telt, mire meglett, de nem is baj, hogy oda van rejtve. Itt magasabban van, így egy kiadós esőzés után lefolyik a víz a mélyebb pontra. A járókelők sem itt telepszenek le pihenni.
Időjárás: Meleg nyári délután.

Helyszíni jelentés: Sok kidőlt fa van, amik nehezítik az előre haladást, de növelik a megközelítés során szerzett élményt. Az álca tetszett. Jó állapotban van az álca is, a rejtekhely is, és a láda is. Viszont nem tudom hogyan, de egy teljes hangya kolónia volt a dobozban az ajándékok mellett petékkel, dolgozókkal... Nem tudom hogy jutottak bele. A logbook betelt, nem tudtam kicserélni.

Élmény: Nekem még volt szerencsém étkezni a Rózsa Sándor Csárdában, amikor kicsi voltam. Sajnos már nem üzemel, pedig beugrottam volna ide ládázás előtt. A Csárda a "fő"út mellett van közvetlen, elég nagy parkolóval. Ahogy a leírásban is szerepel, érdemes itt hagyni az autót, motort. A biciklisek mehetnek tovább, mert a ládától pár méterig simán be tudnak jutni. Itt van egy bicikli tároló, ahova letámaszthatják, lezárhatják a járművet, viszont innentől kezdve fatörzseken kell átugrálni, átmászni, vagy alatta átbújni. A helyiek olykor kiülnek ide relaxálni, beszélgetni. Innen rá látnak a láda rejtekhelyére, de amúgy nincs nagy forgalom errefelé. Én térképpel is először tettem egy kört a láda körül, de végül csak megtaláltam a környéket. A turista útvonal nem mindig a legjobban kitaposott úton halad.

Köszönöm a rejtést. :)

borospeti 2015.07.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Gyerekkoromban sokszor jártam erre, de már jópár év eltelt a legutóbbi látogatás óta. Térkép hiányában rossz ösvényen indultunk el és egy jó kis kört tettünk a láda körül, de legalább rendesen megnéztük a környéket. Amikor végre a nullpont közelébe értünk, a láda könnyen meglett.

Köszönjük a rejtést!

(Sajnos a jelszót elfeljtettem megnézni, de a logot aláírtuk. :)

[Jóváhagyta: Cerberus, 2015.07.29 11:27]

rosie 2015.07.23 20:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2015.07.23 20:35 - Megtaláltam
kesobb

tarsolyos 2015.06.19 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Köszönöm a rejtést!...eső után csúszott!

 
b.bea78 2015.06.13 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2015.06.08 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Ez volt a mai napom harmadik, egyben utolsó ládája... :)
A Sziksóstótól gyalogoltam idáig erdők, gabonatáblák és gyümölcsösök közti földutakon. Bent a lápos területen hatalmas nagy szúnyoginvázió fogadott, a nagy kapálózásban, verdesésben nem tudtam logolni, csak leolvastam a jelszót, visszarejtettem és futás vissza a napfényre.
Miután kikeveredtem az útra, beballagtam Zsombóra, ahol a Sörpatikában vertem el az időmet a majsai busz érkezéséig... :)))
Köszönöm a rejtést! :)

Nagy volt a hőség...A Kulipintyó Csárdában pihentem egyet
Barackoson mentem keresztülSzétnéztem egy betonbunkerban is
Közeledek a láperdőhözEgy májusfa
LáperdőLáperdő
LáperdőLáperdő
ha2 2015.05.25 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Ideális évszakban-nyárias melegben,szúnyogfelhőben-,
Ideális napszakban- zuhogó esőben-,
Alföldi Kék Túra közben,jól esett.
A rejtés precíz, a visszarejtés is hasonló.
Tipikus "ide sem csörtettem volna be láda nélkül"
Az őzek igencsak méltatlankodtak,hogy meg lettek zavarva.

Csacsibogyó és mazsolafül 2015.05.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Alföldi ládáink közül az egyik legszebb helyen elrejtett, köszi az élményt.

Sheeva & Leon 2015.05.03 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Szép időben, dagonyászás (sár) nélkül megúsztuk a keresést. A szúnyogok már támadtak, így még érdekesebb volt a keresés, az amúgy sem mindennapos terepen.
Köszönjük a lehetőséget! Láda nélkül nem valószínű, hogy bemerészkedtünk volna. :)

GYEZegzug 2015.05.02 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltam. A csizma nagyon jó lett volna,-kemény volt. Köszi szépen a lehetőséget.

Tikis 2015.05.01 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
koszonjuk.Szegedi ladazgatas alatt, eppen favago rendezveny volt :)

Marcsika 2015.04.26 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
köszi

Tisztisz és Csabi 2015.04.26 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Lavami 2015.04.12 17:15 - Megtaláltam
Köszönjük szépen. Varga Család [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

TMC 2015.04.11 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
.Megtaláltuk. Mi nem lettünk sárosak :) Különleges környezet. Köszönjük.

urbanj 2015.04.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Szeged felé menet tettünk egy kis kitérőt ide, de nagyon megérte. Rózsa Sándor csárda előtt éppen virágültetés folyt, jó lenne, ha rendbehoznák és működhetne.

 
annuspeti 2015.04.06 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

matya&zotya 2015.04.06 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, thx!

QuadKan 2015.04.05 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Megtaláltam

A 7 Mestervadász 2015.04.03 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Köszi!

Andris + Edi 2015.03.15 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
3/1. A nemzeti, végre jóidős, délután autóval körbejárós, családi ládázás keretében vadásztuk le. Különleges erdő, köszönjük a sétát :))

 
K&H 2015.02.14 15:22 - Megtaláltam
Nyakig sárosan de meglett... Köszönjük [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vakond87 2015.01.05 09:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
A mai napra Alföldi Kéktúra Szatymaz - Ruzsa-Vágó szakasza jutott. Egész szép időt sikerült kifognom, szép volt a táj is. Két geoládát csak 2-2 km-es kitérő árán sikerült begyűjteni egész nap.
A rejtekhely ügyesen van álcázva, beleolvad a környezetébe. Köszönöm a rejtést!

csipet_csapat 2014.12.31 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Jó, hogy a láp fagyott volt, könnyen közlekedtünk. Köszönjük a rejtést.

 
takacsimre 2014.12.31 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Szeged környéki ládázás utolsó napja barátainkkal, Icával és Gézával. Géza "pillanatokon belül" találta meg. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

SportMan 2014.11.22 10:55 - Megtaláltam
Szép hely a láperdő és környéke. Lényegében egy kis eldugott vidék közel a faluhoz, láttam pár embert sétálgatni is kikapcsolódás céljából a zöld jelzés mentén. A ládával kapcsolatban viszont sajnos nem jártunk sikerrel. Lehet, hogy csak mi voltunk ügyetlenek, viszont 2-en több, mint 1 óra keresés után sem bukkantunk a nyomára. Lehet érdemes volna utánanézni, hogy tényleg meg van-e még. A mellékelt képek alapján szeretném kérni a rejtőtől a találat elfogadását. Köszönöm előre is.

[Jóváhagyta: Cerberus, 2014.11.24 19:16]

 
sztyopa13 a páratlan páros 2014.11.05 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Érintetlen természet.Maga a vadregény! köszönjük.

 
Zsókica és Lackó 2014.10.06 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2014.09.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
Megtaláltuk.

alucifer 2014.09.18 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


povyagi 2014.09.14 14:07 - Megtaláltam
\o/ Hurrá! Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2014.09.14 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.44
Már nagyon sokszor elmentünk mellette, most végre meg is lett. Nem igazán így élt álmaimban a hely, de azért kellemes sétát tettünk és még siklót is láttunk.

macikupac 2014.09.14 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.38
Ásotthalmi geoverseny 18.

A csárdánál parkoltunk le, ami ki tudja, hogy mióta zárva van. Az egyik sarkán tábla, amelyen a környező turistajelzések és -utak hálózata van. Kíváncsi voltam, hogy milyen mélységig megyünk bele a lápvilágba, mert ilyen helyen még nem jártam. Az oda vezető úton igen változatos, vegyes lombos erdőt láthattunk, ahol alapvetően a nyárfáké a vezető szerep. Ha nem térünk le önszántunkból és -szorgalomból a jelzett útról, akkor a láp látványa nélkül mentünk volna haza. Most nem volt benne sok víz és a szúnyogok hada is máshol repkedett. Nem azt kaptam, amire számítottam, de nem volt rossz sem. Talán a kis erdei tisztás tetszett legjobban, ahol egy legalább 1 méteres siklót is láthattunk Macekkel.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

Kokó 2014.09.14 12:44 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2014.09.14 12:44 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

19izsi73 2014.09.14 12:44 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

atipapa 2014.09.13 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Köszi

jspanyik 2014.09.12 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Szeged és környéke 5/15.

Nem egyből, de végül odataláltam. Vadregényes hely!

Köszönöm a lehetőséget!

akical 2014.08.22 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

benist 2014.08.21 09:40 - Megtaláltam
Szegedről hazafelé. Kár a szép múltú csárdáért. Az idei év elég csapadékos volt, most is esett éppen, de láp sehol.

miky 2014.08.20 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zsivy85 2014.08.20 19:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

dorjan család 2014.08.05 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Köszönjük. Gyerekek nagyon élvezték a vadregényes részt. Van pár, az ösvényre dőlt fa, de ettől lett szép a rejtés. :)

SirLes 2014.08.03 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ungerati 2014.07.15 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.76
Szegedről bringával. Kerestem vagy 15 percig, de meglett! Egy csiga őrzi az álmát!

geocat&geodog❤ 2014.06.22 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Köszönjük a lehetőséget!

kagi74 2014.06.15 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szegeo 2014.06.15 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Cinkata 2014.06.15 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Atom82 2014.06.01 14:08 - Megtaláltam
köszi a rejtést. És Kössz a segítséget a kessertársaknak.

adrienn79 2014.04.29 13:23 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Cerberus, 2014.05.15 19:33]

morocsapat 2014.04.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Rendkívül fifikás elrejtés. Érdemes pont ebben az időben keresni, mert a nyárfa virágzása miatt, a hulló fehér pelyhek beborították a vidéket, lassú szállingózások sejtelmessé tette a környezetet. Köszönjük a rejtést!

FoJo 2014.03.01 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Talajszinten ibolyák nyilnak, csapadék hiány miatt most száraz a talaj. Érdekes lehet amikor víz borítja.

Mary Lou 2014.03.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Sziki gyalogos teljesítménytúra teljesítése után, néhány Bihargó túratársunkkal ládázgattunk levezetésnek, kihasználva a szép, napsütéses délutánt. Köszönjük a rejtést!

Emese62 2014.03.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Szép lehet ha van víz a láposban de most szinte száraz az egész! A nagy nyárfák betegek! A talajon csak zuzmók és mohák, itt-ott egy egy-két ibolya virágzott! Én egy kicsit csalódott vagyok! Többet vártam a leírás szerint!

kissjani85 2014.03.01 10:27 - Megtaláltam
A Sziki gyalogtúra teljesítése közben egy kis kitérővel kerestük fel a ládát. Ha majd kizöldül a táj biztosan nagyon szép lesz, bár így is nagyon kellemes környék.

Köszönjük a rejtést!

kétbakancsos 2014.02.26 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Kora tavaszi napsütéses időben körbesétáltuk a zsombói erdőt. Köszönjük a rejtést!

A láperdőA láperdőben
A zsombói erdőA zsombói erdőben
Túranyuszi 2014.02.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.62
Köszi a rejtést! Nagyon tetszett, bár a ládát jobban visszarejthették volna, mert még a vak is látta , hogy hol van . :)

Üdv.: Túranyuszi, Andralin

lutea 2014.01.16 08:05 - Megtaláltam
Hurrá! Ez az első :)

nogacsalad 2014.01.16 08:00 - Megtaláltam
Részletek később...

Sz.Peter 2014.01.03 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Megtaláltuk. Őszies hangulatú, szemelkélő esőben.
Köszönjük.

Katica csapat 2013.12.12 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30e] [wapon beküldött szöveg]

reka.nyilas 2013.12.07 00:00 - Megtaláltam
Mai negyedik találatunk Bogival, Biankával, Erzsikével :), az erdő elég creepy :) Köszönjük.

Geoléda 2013.11.15 11:35 - Megtaláltam
kár, hogy zárva a csárda.

Párduc50 2013.11.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.62
Rózsa Sánd or zárva tart. Az erdő száraz, a rejtés jó! Köszi!

Péter60 2013.11.09 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Így mocsármentesen csak sima erdő, rejtés rendben.

Strombus 2013.11.09 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Cerberuséktól megszokott ötletes és karbantartott rejtés, szép helyen.
A ládakörnyék teljesen száraz volt, semmi gumicsizmás kaland. A bezárt csárda linkjét feleslegesnek tartom a ládaoldalon. A táv a volt csárdától csak kb. 300 m szerintem.

K.L. 2013.11.01 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

krisskamion 2013.10.27 12:45 - Megtaláltam

farkas_e-velfarkas_e 2013.10.27 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51

Már nagyon hazafele... Gyors találat, köszönjük a rejtést!Demente & Nicol & Tina 2013.10.20 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Megvan!
Nem volt egyszerű dolgunk, előttem járók jól visszarejtették. Ja és az őszi lombhullás sem segített. Fő hogy megvan.
Köszönjük!

kobcikrajci 2013.10.17 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.13
Szatymaz-Szeged bicajtúra 7 megtalálással. Maradtam a száraz részen, némi kutakodás után a láda is előkerült.

Csizmások 2013.10.06 15:30 - Megtaláltam
ok

kispeter12 2013.10.05 00:00 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, köszönöm!

plecs 2013.09.15 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.99
Köszönjük a rejtést!

BubaGC 2013.09.15 12:20 - Megtaláltam
:-)

TothTi 2013.09.13 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.03
Köszi a rejtést.

TS 2013.09.13 11:00 - Megtaláltam
Már kétszer is próbálkoztam ennek a ládának a megkeresésével - a régi és a mostani rejteknél is - sikertelenül. Most GPS nélkül sikerült. Az ide vezető erdei úton két kicsi őzgidát láttam. A láperdő most ki van száradva. Örvendetes, hogy a Rózsa Sándor csárdát elkezdték felújítani.

Eszti és Robi 2013.08.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Teljesen száraz időben találtuk az erdőt, sajnos ez számunkra épp a sikertelenséget okozta, mert 3 nagy pók himbálózott a célnél, így nem mertünk közelebbmenni :).

Egy GPS-képernyőfotót tudok mellékelni.
SZiN2013 előtti ládázás 5/3.

Kérjük a rejtőt, azért fogadja el nekünk találatként.

[Jóváhagyta: Cerberus, 2013.08.23 22:20]

THX!!!

 
ecilop 2013.08.21 00:00 - Megtaláltam
Családi nyaralás keretében több ládát is meglátogattunk Szeged és környékén. Köszönjük a lehetőséget és az élményt. A GPS az erdőben kicsit pontatlankodott ez okozott némi nehézséget, de azért megtaláltuk.

Itt kell bemenni az erdőbe a zöld jelzést követve ;-) 
lelcache 2013.08.01 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

szollosi73 2013.07.11 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.84
Megvan!
Szegedről hazafelé megkerestem!
A csárda után álltam meg, és egy rövid sétával begyűjtöttem a pontot. Víznek nyomát sem láttam, viszont az erdőbe belépve olyan irdatlan mennyiségű szúnyog támadt rám, hogy ennyit én még sose láttam, pedig munkámból kifolyólag elég sok időt töltök közvetlen vízpartokon.
Köszi a rejtést!

tanker007 2013.07.03 19:23 - Megtaláltam
Részletes log hamarosan. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Zeike 2013.06.30 17:30 - Megtaláltam
Ezer szúnyog kíséretében...... :)

Gabbence 2013.05.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Ez az első geoládám! Nagyon örülök, hogy megtaláltam. Volt egy Travelbug is, kivettem, majd átrakom máshová. Kösz a rejtést!

szjoco 2013.05.19 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.50 súly: 2.41
Annyi a szúnyog, hogy csak hosszú vastag nadrág, pulóver , sapka, ezek nélkül kár is bemenni , mert a szúnyogok martalékai lesztek :).
TB IN!

AnnAnn 2013.05.19 12:30 - Megtaláltam
Hát, jó régen nem kaphattak enni a szúnyogok, mert iszonyat vadul támadtak a védekezésképp magunkra fújt szer ellenére... rémálom volt!!! Viszonylag gyorsan meglett a láda és már rohantunk is ki az erdőből.

tau 0470 2013.04.06 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Kellemeset sétáltunk feleségemmel. A TB "Eule"-t elvittem, a TB "Hussein"-t beletettem.
Taplógombát is fotóztam 14 m-re a ládától.
Lásd.: 1020. Gomba cache (GCGMBA)
http://geocaching.hu/caches.geo?id=1125
Köszönettel.

Közel a cél.Láp a láda mellett.
Rózsa Sándor csárdaTaplógomba.
Pillangó csapat 2013.03.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönjük a rejtést, szép séta volt, jó a rejtek!

tofu 2013.03.02 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
A tavasz első napjai és napsugarai kicsábítottak minket a természetbe. Idén ez volt az első ládánk! Köszönjük a lehetőséget.

tundy69 2013.03.02 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 1.78
megtaláltuk!

szatyor61 2013.03.02 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 1.48
megtaláltuk!

MAD MIKE 46 2012.12.28 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 1 átlag: 3.67 súly: 2.00
Köszönöm a lehetőséget!

biromester 2012.12.26 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk. :) Dani, Edina, Orsi

kovacs.edina.andrea 2012.12.26 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, nagy nehezen. :) Dani, Edina, Orsi

Bátor2001 2012.12.26 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Köszi, Orsi, Edina, Dani :-)

sanzi89 2012.12.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltam!

vastagj 2012.11.25 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Érdekes hely, köszönjük a rejtést.

CsipiX 2012.11.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Amikor utoljára erre jártam, még működött a csárda. Nem most volt. :) A rejtés nagyon jó, az őszbe forduló természet még tett rá egy lapáttal! Köszönjük!

Liget a csárda mögött 
Access Denied 2012.10.25 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Ősz végi dél-kelet-magyarországi geokess túra.
1 nap. 15/8.

Jól körbejártam a rejtekhelyet, mire meglett a ládika. Lápnak, víznek nyoma sem volt. A csárda zárva volt, eladásra hirdetik.

Köszi a rejtést!

 
moTT 2012.10.21 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Megtaláltuk!!

peterpan 2012.10.20 12:42 - Megtaláltam
All children grow up, except one ... [wapon beküldött szöveg]

RepasZoltan 2012.10.18 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Jó rejtés, köszi

Piroska18 2012.10.05 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Nagyon tetszett az erdő, szerencsére szúnyogok nem voltak.

zyg 2012.09.30 17:25 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

Radián 2012.09.15 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Érdemes volt errefelé sétálni. Köszönjük a rejtést!

Mfer84 2012.09.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Hatalmas a szárazság. Jó sokáig kerestük a ládát.

rét 
irmatyi 2012.09.06 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Az ajánlott parkolótól kis séta, (nagyon jólesett). Pontos koordináta, jól megválasztott rejtekhely. Köszönet érte !

kosbor 2012.08.25 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Pusztai Család 2012.07.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Teljes gyerek sereg (6 fő) nagy boldogsággal találta meg a ládát. Köszi.

lacc 2012.07.22 13:47 - Megtaláltam
Ildike, Ildi és Laci

olahtamas91 2012.07.21 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszönjük a rejtést!

herbi76 2012.07.18 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Köszönjük a rejtést,az erdő most teljesen száraz volt.

-eresz- 2012.07.14 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Köszi a rejtést.

pozoli1 2012.06.03 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam.

WAdam 2012.05.27 12:13 - Megtaláltam
megtaláltuk...

Joanne 2012.05.26 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.55
A régi ötös mellől az autópálya után eltűnt az élet; az éttermek mindegyikére ingatlanos holdingok várják a vállalkozó kedvű embereket étteremnyitásra, egy ilyen egykorvolt étterem mellől indultunk mi is lápai zsomberdőbe, ööö a zsombói láperdőbe. Az Alföldön azért GPS segítségével is emberséges követni a kijelölt turistautat... Ezer éve nem járt előttünk senki a fű méretéből kiindulva. A láda meglett, a szerelmes csigapárt odafele még fényképeztem, visszafelé már eltapostam. (véletlenül)
Zs&E

Tomeyi&Mártika 2012.05.20 11:25 - Megtaláltam
Köszi

Gy^2 2012.05.06 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
láda nélkül biztos nem jövünk ide:)
szép hely, köszönjük

zeus 2012.04.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
most száraz minden

Gyömi 2012.04.21 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Kerestük egy ideig. Köszönjük a rejtést.

totzoli65 2012.04.10 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Köszönöm a rejtést!

biciklis nap volt :-P 
Norbertobadzso 2012.04.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Megvan! Köszi!

pendragonhu 2012.04.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.09
megvan

Babuc 2012.04.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Családi ládázás tavasszal. Többször elmentünk már az erdő előtt, de csak most voltunk bent. Köszönjük!

marcsyyi 2012.03.31 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.30
Szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy megtaláljuk. A vékony fatörzs megnevezés többértelmű !!

tbs 2012.03.31 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.60
Alaposan körbe kell nézni, mert nagyon feladja a leckét.

 
dzoli1 2012.03.24 10:40 - Megtaláltam
Kétnapos nonstop kerékpáros ládázás Szegeden és környékén.

VP 2012.03.18 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.38
Szegedről hazafelé kisebb buszos kitérő.

Pomisa 2012.03.15 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Autós ámokfutás 4/16
Nagyon tetszett a hely.
Köszönjük a rejtést.

Tiszaparti 2012.03.03 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam!
A láda balesetveszélyes helyen van! Pont fölötte van egy félig kidőlt fa, ami egy másikra támaszkodik.

sio 2012.02.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Ősszel a láp miatt nem is mertem ezért a ládáért elutazni idáig, de így csont keményre fagyott talajon már könnyű találat volt. Köszönöm.
A külön feladvány vajon még aktuális lehet?

 
Quadosmarci 2012.01.02 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Megvan köszi a rejtést !

Varga Gábor 2011.12.10 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Ok! Szegeden jártam, és amíg a lányom nyelvvizsgázott, megkerestem néhány új rejtést.

atigabi1207 2011.11.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Majd éhen vesztünk mire ideértünk, a leírás ellenére bíztunk benne, hogy a nagy betyárhoz címzett csárdában megebédelhetünk. Sajnos azonban még mindig lakat van az ajtón - sőt eladó az épület. Aki fantáziát lát benne, hajrá! A rejtést köszönjük - az első eset volt, hogy a parkolóhoz visszavezető úton használnunk kellett a gps-t. Nagyon csalóka a bozótos, simán mentünk három kört amíg benyomtuk a készüléket.

 
Lia és Sanci 2011.11.19 00:00 - Megtaláltam
Másodszorra voltunk itt, elsőnek még a karbantartás előtt próbáltuk megtalálni de nem sikerült. Most sem volt elég könnyű egy darabig keresgéltünk. Viszont figyelmeztetnék mindenkit, hogy a láda fölött egy kidőlt fa van amit egy másik fa tart, és több ilyen fa is van a környéken. Legyetek óvatosak!!

hadidoki 2011.10.28 15:27 - Megtaláltam
megtaláltam

Quantum 2011.10.28 09:48 - Megtaláltam
Megvan!

Szilágyiék 2011.10.22 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Húgoméknál voltunk kétnapos látogatóban Kelebián. De ha már menni kell pár száz kilométert, az útbaeső, még meg nem talált ládákat csak fel kell csipegetni! :-)

Ezen az ösvényen szívesen mentünk volna még tovább is, de sajnos - mint mindig - rövid az idő, hosszú az út, és van még pár láda...

Nagyon tetszett, köszönjük, hogy itt lehettünk!

LeparkolvaInduljunk
közelbenEbből már nem kap áramot a lakókocsi!
Puzzle Apartman Gyula 2011.10.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.98
Gyors találat hazafelé menet. Ettől a ládától tartottam, hogy megússzuk-e száraz lábbal. Ám a helyszínen kiderült, hogy ettől felesleges volt tartanom.

Ferrit 2011.09.17 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.77
GC-főnökkel ebéd utáni ládázás.
Szúnyog sehol :-))
Köszönjük.

 
nomadbz 2011.09.10 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.41
Megtaláltuk!

fattila 2011.09.03 09:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszöntem.

Kerticsorbi 2011.08.26 05:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.16
Közös éjszakai ládázás Thbarnabással és Csorbakóval, köszönjük a rejtést.

thbarnabas 2011.08.26 05:59 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.72
Közös éjszakai ládázás Kerticsorbival és Csorbakóval 16/10.
(na itt már hajnalodott)
Nem nagyon szeretem az ilyen "kedvenc fatönköm a kedvenc kiserdőmben" típusú ládákat. Semmi olyan különlegeset nem láttunk, ami miatt érdemes volt ide ládát telepíteni. Lápnak nyomát sem láttuk.
A szúnyogok java (az egy-két éjszakai műszakost leszámítva) még nem dolgozott a korai órára tekintettel...

Csorbako 2011.08.26 05:59 - Megtaláltam
Megvan, köszi. Közös ládázás Kerticsorbival és Thbarnabassal.16/10.

befi 2011.08.21 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.19
ok

on4avm 2011.08.05 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Megtalaltuk kerekparral a homok uton mentunk hat nehez volt de visszafele mar a jobbik uton jottunk szunyog nem volt de valoban erdekes hogy az erdo kozepen egy tisztas ahol van konektor meg lakokocsinak is! koszi a rejtest jo volt Jan hollandiabol es Thomas

Jan demonstralja a homokon kerekparozasJan a tisztason
zsotie 2011.07.28 00:00 - Megtaláltam
A csárdánál álltam meg. Mikor elindultam, egy férfi jelent meg, szinte a semmiből és kérdezte mijáratban. Gondoltam is magamban, nem sokan járhatnak erre. Visszafele láttam, hogy a csárdában üldögélt. Nekem nem úgy tűnt, hogy nyitva lenne.
Aztán a réten is meglepődtem, hogy konnektorok vannak.
A ládánál elég sok szúnyog volt, próbáltam igyekezni, de keresnem kellett.
Ügyes rejtés!

Mackka 2011.07.26 14:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

farkincza74 2011.07.24 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltam!

A rejtő biztos jutalékos rendszerben van a szúnyogokkal :))) jó sok volt belőlük.
Köszi a rejtést!

perdix 2011.07.23 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Meglelve! Köszi a rejtést!
Jómagam egy szem szunyoggal találkoztam,az is könyörgött az életéért.Nem értem a többiek fanyalgását :)

eső után 
oxyura 2011.07.23 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Nem tudom a többiek milyen szúnyogokról beszélnek!

kilali 2011.07.09 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Köszönöm a rejtést.

szadi&agi 2011.07.03 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Elég sok errefelé a szúnyog... Kösz a rejtést!

Fecaxxx 2011.07.03 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.38
A szúnyogokkal mi is küzdöttünk kicsit,de nem volt vészes!
Előző ládavadász ügyesen visszarejtette,alig vettük észre! :)

köszönjük a rejtést!

FEMOLI

pokers 2011.07.02 19:23 - Megtaláltam
Két hete már megpróbáltuk, de nem voltunk felkészülve a temérdek szúnyogra, akkor 60m-re a ládától megfutamítottak bennünket.
De most egy 500ml-es chemotox-szal felvértezve bevetettem magam közéjük. Hullottak is, mint a legyek :))

Mr Zerge 2011.06.13 12:40 - Megtaláltam
Borzasztóan sok a szúnyog.
Üdv Mr Zerge.

sinus90 2011.06.06 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
A buszról leszállva örömmel vettem tudomásul: a láda nincs 300 m-re légvonalban. A logokat olvasva készültem. Mielőtt az erdőbe beléptem, befújtam magam. Először elmentem a kis rétig, de onnan nem volt út tovább, visszajöttem egy picit, s zsuppsz be a sűrűbe egy ösvényen. A gps közben álomba szenderült. Felébredve láttam, hogy túl jöttem a ládán. Gyorsan vissza. Egyszer ismét megszólalt: 5 m. Szétnéztem és kiszúrtam a ládát, közben fújtam és fújtam magamra a lét... Csak picit lettem sáros.
12.23-kor szálltam le a buszról. 12.40-kor logoltam. Vissza 12.48-kor ment. Spuri, ahogy csak lehetett. A sebességre jó hatással voltak a szúnyogok. Rég nem futottam ilyen jó időt! Az erdőben még eszembe jutott: nem írtam fel a jelszót. Menet közben előkaptam a digit. No nem mentem vissza! Kiérve az úthoz a hosszú egyenesben nem láttam jönni a buszt, csináltam tehát képet. A megállóban ketten is voltak, ergo biztosan nem ment el a járművem. Még megtörölköztem, lesöpörtem magam, megfésülködem, ittam: akkor jött a busz!
Igaza volt peterpannak: tudok én futni, ha kergetnek! Meg ha szorít az idő!
Jelszóval cosinus segített ki. Tudtam, hogy járt itt és meglesz neki.

Üres a csárda épülete
Zsiráf 2011.05.29 20:06 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.20
Kerékpáros kupa: 132.0km

Kötözni való bolond vagyok, hogy ide most elmentem. A buszmegállóig üldözött a szúnyoghad, csak a bicikli mögött maradtak le végleg. Szerencsére a doboz kilátszott a tuskóból, így gyorsan meglett... A környéken lévő utak mintaszerű állapota kicsit vigasztalt. Szatymaz állomáson egyedül vártam az utolsó vonatot..., de jött.

cosinus0 2011.05.22 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.74
Az autós gps-el eltartott egy kis ideig a láda megtalálása, miközben a szúnyogok majd megettek.

bonisbela 2011.05.14 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Kerékpáros kupa: 82,11 km
Túránk 1. ládája. A helyszín érdekes, de a szúnyogok miatt sajnos nem élvezhető. Szerencsére nem kellett vízen át mennünk, de mindenesetre hoztunk magunkkal gumicsizmát is. :) A TB valóban nem volt a ládában, de ezt a nemzetközi oldalon logolni is kellene. Köszönjük a rejtést!

tgb 2011.05.06 19:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Megtaláltam! Érdekes a láp a fák között, ha kicsit tovább gyönyörködhetek benne az erdei alkonyatban akkor talán hangulatosnak is mondanám, de a szúnyogok nem hagytak rá esélyt...
A TB kiköltözött...

Mercenary 2011.05.05 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.83
Valóban van a helyben valami. A rejtés is tetszett! Néhány szúnyogot sikerült letüdőzni.

GeoMogyes 2011.04.25 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Király! Csak az a sok szúnyog!!!!!!!!!!!

GeoDitke 2011.04.25 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Egy nagyon ötletes kis TB-el gazdagítottuk!

faragoz001 2011.04.24 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.54
Ennek a ládának nagyon örültünk, mert a környezete olyan mintha nem is Magyarországon, hanem Venezuelában lettünk volna. Jó volt a rejtés. Nagyon köszönjük!

sanglee 2011.04.21 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Ma egy 3 ládából álló túrát csináltunk, melynek második állomása ez volt. Küzdős volt meglelni, jó sárosak is lettünk, bár ha elsőre a jó irányból közelítünk, megússzuk a fürdést:)
Köszönjük!

Zolnai 2011.04.16 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Megtaláltuk :)
Macska-találat >(^.^)< :)

antalaranka 2011.04.10 14:35 - Nem találtam meg
Negyedszeri próbálkozásra GPS nélkül találtuk meg:)

[Elutasította: Cerberus, 2011.04.10 19:51]

hunbot 2011.04.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
:-)

 
boszorkányok 2011.03.27 16:03 - Megtaláltam
Nagyon hangulatos hely!

Skalp 2011.03.27 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.65
Könnyű kis láda, érdekes hely. Köszi!
Itt hagytam egy Szerbiából átcsempészett geohalat:PC8K8T

Ne röhögj, fafejű!Vizen járok, égbe látok
Lápi geohal 
carmin 2011.02.20 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Köszönjük a rejtést.

Puszkany 2011.02.12 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Tekergés Szeged körmyékén Hz kollégával. Köszi a lehetőséget!

Hz 2011.02.12 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.12
Go to the top 40.

Találat 
Fazék 2011.02.04 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
A csárdánál parkoltunk és szép komótosan elsétáltunk a fiammal a ládáig. Minden keményre volt fagyva, lehetett csúszkálni is a lápon. Érdekes ez a mini láperdő, tetszett.

Maclura 2011.02.04 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Kétszer futottam neki, másodjára meglett.
Elsőre egy kisebb tó közepe felé mutatott a GPS.
Második alkalommal a tó szélére, aminek már jobban örültem.
A láda leírás is sokat segített.
Köszönet a rejtésért.

nyesteabel 2010.12.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönöm

sulyoked 2010.12.04 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Megtaláltuk. Az odúban víz van még, de a láda kis ügyeskedéssel elérhető. Nagyon szép még télen is ez a láperdő.
Köszönjük a rejtést!

Topolya 2010.11.27 12:10 - Megtaláltam
Itt már voltunk ládázni. Vagy csak sétálni?

Jutka 2010.11.27 12:10 - Megtaláltam
Eléggé lápos volt, a ládát rejtő odúban is víz van... de még bírja a ládika. Csak én nem bírtam, belecsusszantam az egyik lábammal bokáig a hideg vízbe. De túléltem... :)

Nivabibi 2010.11.21 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.08
Megvan. (A régi izgalmasabb volt. A csárda szerintem már régen nem működik egy kis frissítés a leírásnak sem ártana.)

Csuek 2010.11.14 15:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Szomolya 2010.11.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Kihasználtuk a jó időt. Ládáztunk.
Nagyon kellemeset sétáltunk, igen jó volt.

netrend 2010.11.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk! Igaz, hogy eléggé ránk alkonyodott, visszafelé már majdnem sötétben jöttünk az erdőn át, de így is nagyon jó volt a kirándulás. Sokkal nagyobbnak gondoltam ezt a láperdőt, alig 600m gyaloglásra volt mindössze szükség, hogy elérjünk a kis tóhoz.

Mikulás 2010.11.06 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.41
Kecskemétről indított dél-alföldi autós kirándulás 2. állomása. A bezárt és pusztulásnak indult (?) csárda előtt parkoltam és a turistajelzésen haladtam a ládáig. Rövid, de kellemes kis séta volt. Nem mondom, hogy világra szóló élmények értek, de gyönyörű, őszi időben mindig szivesen sétálgatok erdőben, főleg, ha geoláda is van a közelben :)

Mikulás

PEx2 2010.11.04 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Tetszett a hely!

 
szaboist 2010.11.01 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Pontos, korrekt rejtés és leírás. A láp erdőben a réten mama-papa álldogál unottan, 2 kicsi gyermek szaladgál. Na mivel érkeztek? Hát, ott áll az erdő szélén a terepjáró! Az ember csak bámul! Biztos nem vagyok elég modern!
Ok [wapon beküldött szöveg]

 
fcsaba 2010.10.30 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Egy kis kitérőt tettünk utunk során, hogy felkeressük ezt a helyet. Már korábban is szemeztem a másik ládával, most ezt gyűjtöttük be. A helyszín nagyon szép, különösen abban a gyönyörű őszi napon, amikor ott voltunk. Köszönjük a rejtőnek az élményt! Csaba, Lilla, CsillagVirág (3), GyöngyVirág (1).

GSdriver 2010.10.24 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
A torlódás után csendben logoltunk. Jó rejtés.

gethe 2010.10.24 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Váratlan találat, váratlanul szép erdőrészlet, és váratlanul nagy szembeforgalom :) Köszönjük a rejtést.

picipanni 2010.10.24 15:40 - Megtaláltam
Szembetalálkoztunk egy másik kis csapattal, 10 percen belüli logolás.. :) nagy forgalma volt ma a ládának.

mucik 2010.10.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Könnyű vasárnap délutáni találat.
Mucik, Pannababa és Mucianyu

szakica 2010.10.16 14:05 - Megtaláltam
ok

Mihul 2010.10.16 14:05 - Megtaláltam
esik

hanola 2010.10.11 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Szeged-Kiskundorozsma-Zsombó-Szatymaz-Sándorfalva-Szeged kerékpáros körtúrán kb. 43-45 km-t tekertünk a gyönyörű őszi napon Csabival és Bercivel. Nagyon jó élmény volt a kalandos túra, maradandó emlék. Egy defekt is "fűszerezte" utunkat, de szerencsére aránylag hamar megoldódott a probléma. A doboz nagyon jól zár, könnyen meg lehetett találni. A lápból inkább csak a doboz környékén lévő tószerű, nyílt vízfelületet láttuk. Köszi a rejtést! (Eredetileg a Fehér-tavi láda is tervbe volt véve, de azt majd máskor cserkészem be.)

jiimbo 2010.09.26 14:30 - Megtaláltam
Remek!

kl 2010.09.26 11:25 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Csuhás 2010.09.24 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Nagyon szép ez a lápos erdő. Azt hiszem az ilyen helyeket késő őszi vagy kora tavaszi időben kell keresni, mert ilyenkor mutatják a legszebb arcukat.
Köszönöm!

Csuhás, Vándor

Nádak, erek...Mit rejt az erdő?
Tavacskát!Boldog öreg kutya.
Csaba & családja 2010.09.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Megtaláltuk

mala 2010.09.11 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.05
E helytől 1 kilométerre töltöttem a gyermekkoromat és itt játszottunk minden hétvégén. Akkor még a csárda mögött gyümölcsfelvásárló telep működött, a pénztárablak előtti lépcső most is látható. Kicsit beljebb az út bal oldalán az első elágazásnál egy erdészház állt. Néhány ott maradt eperfa jelzi a helyét.
A nagy tisztáson minden május elsején "hatalmas" rendezvény zajlott kirakodó vásárral a közeli falvak önkéntes tűzoltóinak versenyével

A fiammal Maatival terveztünk ide ládát, de hát lemaradtunk, de ide rakom az előkészített leírást és a tél végén készült képeket.

A rejtés kiváló és ajánlom mindenkinek, hogy járja be az erdő többi részét is.

A mezőgazdálkodás térhódításával a hajdani nagy kiterjedésű alföldi lápok eltűntek. Néhány maradványa még itt-ott fellelhető. Szegedtől 15 km-re észak-nyugatra, Zsombó községtől dél-keletre, a kiskunmajsai műút mellett fekvő 8 ha-os védett terület talaja löszös-homokos, vize a talajvízből és esővízből származik. A láp száraz nyarakon kiszárad. A zsombéksásos lápterület a lápfüzes és pusztai tölgyes erdővel ritkaságnak számít. A víztelenítés hatására a láp valamikori népes élővilága elszegényedett, csak a legellenállóbb fajok maradtak fenn. A semlyékek partjait övező láprétek gazdagabbak, de a fajritkulás itt is tapasztalható. A megmaradt élővilág értéke az, hogy őrzi az alföldi táj ősi képét.
Növényritkaságai a lápi páfrány, a kékperjés rét, benne a tetszetős buglyos szegfű. Magasabb térszintű szakaszon a gyöngyvirágos tölgyligetek kis maradványaival találkozhatunk. Az erdő gyepszintjében számos eredeti tölgyes jellemző növényfaja tenyészik pl. gyömbérgyökér, salamon pecsétje, gyöngyvirág, borzas ibolya.
A kis területű erdőben jelentős számú madárfaj költ. Az elegyes lomberdőben legjellemzőbbek a cinegék. Uralkodó fajok a balkáni gerle, a gerle, a szalakóta, a zöldküllő, a nagy tarkaharkály. A fenyőerdőben a vörös vércsék, az erdei fülesbaglyok és a szajkók fészkelnek.

Rókalyukak
A nagy tisztás
"Beteg" fák 
Varhelyi 2010.09.04 16:14 - Megtaláltam
Kellemes séta. A legidősebb és a legfiatalabb találta meg közösen a ládát. Köszönjük a rejtést.

(Ide én is akartam rejteni. Gabriello is unszolt, de lusta voltam, mindig halogattam, pedig már a rejtek is elkészült.
Úgy indult a dolog, hogy adoptáltam a GCZSOM ládát. Ez is Zsombón van, de nem ezen a szép helyen, hanem a Lápas-tónál. Nagyon nehéz odajutni, mert egy dzsungelen kell átvergődni, és nincs különösebb látványosság se. Ráadásul később a ládát a terület tulajdonosa eltulajdonította, így betegre kellett állítanom. Úgy gondoltam, majd rejtek ide az erdőbe egyet és akkor azt megszűntetem. Nos, nem rejtettem, de most hogy megtaláltam ezt a ládát, azt a másikat kegyes halálban részesítem.
Legalább nem kell a karbantartás miatt aggódnom.)

a megtalálóklendület a csárda előtt
álomfogók 2010.09.04 14:20 - Megtaláltam
Talajtani Vándorgyűlés 2010. Szeged.
Ebéd éppen a megadott csárdában, 4. talajszelvény feltárás réti dolomittal a láperdő túloldalán. Nem mondhatom, hogy nem esett útba a ládika.
A TB-t elhoztam, az utánunk érkezőkkel a parkolóban váltottuk egymást.

starcus 2010.09.04 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Megtaláltam minden nehézség nélkül. Lepókhálóztam az erdőt, így az utánam jövőnek kevesebb hálót kell leszednie magáról :-) TB-bekerült a ládikába. Ajándékot nem cseréltem, mert a doboz tartalma nagyon szegényes.

tudo 2010.09.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
85 km kerékpár edzés a Szeged - Domaszék - Mórahalom - Ásotthalom - Zákányszék - Bordány - Zsombó - Szatymaz útvonalon 5 új ládával. Néhány km-től eltekintve a szembeszél különböző fajtáival küzdöttem, viszont GCLODR gond nélkül meglett, ami sokat javított a nap minőségén.

GCLODR sikeres és gyors megtalálása után újra aszfaltot érve 3 km pofaszél, majd oldalpofa-, oldalhát- és hátszeles szakaszokon 42/15 - 42/19 között tempóztam átlagos 87 rpm ped. és 142 bmp pulz. mellett. Nagytányérra az egész nap folyamán mindössze 2-szer, és csak pár percre tudtam feltenni. Bordányon frissítettem.

Zsombót elérve megnéztem a templomot, majd továbbmenve a csárdánánál jobbra borítottam a Zöld sáv-ra.

A ládáig tartó úton a nagy zöld rét és a láda melletti tó tetszett. Az erős szélben megkíméltek a szúnyogok, csak néhány bögöly csípett meg. A láda azonnal meglett.

Visszatekertem a csárdáig, aztán egy rövid intenzív szakasszal (42/14 - 42/17 között átlagos 94 rpm ped. és 146 bmp pulz. mellett) zúdultam a szatymazi vasútállomásra, éppen elérve az aktuáis IC-t.

Kerékpáros kupa: 83.49 km

PusztaZsombó temploma
Zöld rétLáperdő
PusztaTalálat
TóTó
DoriKili 2010.08.30 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.06
Munkahelyi látogatásba becsempészett 1. megállónk volt ez.
A réten kapásból a beszélgetés közepette tovább mentünk a jelzés helyett a széles úton. Megkerültük a tanyát, konstatáltuk a nádast köztünk és az erdő között, majd visszafordultunk és mentünk a rendes jelzett úton. Dzsungelharcolni nem akartunk, de utólag láttuk, hogy nagyobb kerülővel a tanya felől is bejutottunk volna a ládához. A láda szomszédságában volt még egy tavacska, amúgy némi illegál szemetet is találunk, túl extra dolgokat nem láttunk, azért köszi a rejtést.
A csárda nem volt nyitva, lehet csak a hétfői napnak volt ez köszönhető.

Dóri
(guesss.who női tagjával, Vikivel, Fannival)

tettestársakládika
kiskundorozsmai malom a láperdőhöz közeli látványosság 
guess.who 2010.08.30 13:22 - Megtaláltam
Munkahelyi projektlátogatás keretében levadászva.

bazsoka 2010.08.21 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Szép, vadregényes kis erdő. Tetszett a rejtés.

Bettike75 2010.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megvan.

KutaToll 2010.08.20 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Felkutatva!

iMagination 2010.08.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönjük!

sirgalahad 2010.08.19 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Láda csalt a lápra
Nem pediglen lépre
Betyár csatát vártam
Nálam volt a vértem
Küzdés velem ártalmas
Nem teszi, ki értelmes

láperdővíz
Gabriello 2010.08.15 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.06
Esti kerékpártúra keretében Szegedről.
Nagyon örülök neki hogy a zsombói láp ládája végre nem egy tőzegbánya tó mellett , hanem tényleg a lápnál van. Köszönet a rejtőnek.
A rejtés tökéletes, a leírás alapján könnyű megtalálni, d emugliknak nem tűnik fel.
A mocsár alapos bejárását tavasszal ajánlom, teljes öltözetben, gumicsizmával, persze kímélve a környezetet. Nagy élmény !

Marvin 2010.08.11 19:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Megleltem. A megközelítés nem volt túl bonyolult.

Sipi&Nx 2010.08.08 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.41
Köszönjük a rejtőnek,különleges hely a homokvidéken!

jgy1955 2010.08.08 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Megvan! +meglehetős szép számú szunyog is :-) !

geo_CsN 2010.08.08 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Mit is mondhatnék? Űberfasza! Köszönjük szépen!

HullámLáp
CsapatFák
Elektromos tisztásRenault Megane
Túrák 
pisznice 2010.08.07 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.10
Reggel vettem észre az új ládát. Szerencsére épp Kunfehértóra indultunk Szegedről, így pont útba esett ez az új láda. Régebben sétáltunk már itt az erdőben. Hangulatos a kis tó az erdő szélén.
Nagyon párás, izzasztó idő volt a sok eső után.
Köszönjük a rejtést.

 
sas&szti 2010.08.07 06:16 - Megtaláltam
Piros 1 :) Ködös párás időben egyszerű és gyors találat. A koordináta nagyon pontos volt, teljes telibe találta a rejteket.

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]