FAQ
2816. Varasdi Óvár (GCVARO)

Őrtorony

Őrtorony

A sáncok

A sáncok

Várudvar a sánccal

Várudvar a sánccal

A belső vár látképe a sánc tetejéről

A belső vár látképe a sánc tetejéről

A belső vár bejárata

A belső vár bejárata

Belső udvar a várkúttal

Belső udvar a várkúttal

Reneszánsz feljáró

Reneszánsz feljáró

Belső udvari részlet

Belső udvari részlet

Zrínyi-emlékoszlop

Zrínyi-emlékoszlop

Egy kis segítség

Egy kis segítség
Szélesség N 46° 18,599'
Hosszúság E 16° 20,045'
Magasság: 170 m
Megye/ország: Horvátország
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.08.14 17:00
Megjelenés időpontja: 2010.08.15 17:13
Utolsó lényeges változás: 2018.06.30 12:28
Utolsó változás: 2018.12.20 07:19
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Ajtony & Zerind HUN & sjalusic (CRO)
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 2.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 200 m
Megtalálások száma: 182 + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Varasd

A továbbiakban a korábbi pótjeszót, virtuálisként keresd!
A rejtés a középkori eredetű Óvárhoz vezet Varasd belvárosához közel.
A valós láda (méret 10 cm-es PET előforma) bokor belsejében, ágon függ. Az utolsó fotón találsz segítséget. Tartalék jelszó arra az esetre, ha a keresést a gyalogos forgalom megnehezítené: a földön fekvő öntöttvas fedél feliratából egy B-vel kezdődő tulajdonnév  N 46° 18,599' E 16° 20,045' 173 m [GCVARO+geocache] "sjalušić" csáktornyai játékostársnak a folyamatos karbantartásért jár köszönet.
Ha a ládika időnként eltűnik, akkor virtuálisként pótjelszóval keresd. Nem ördögtől való, ugyanis ez a rejtés eredetileg virtuálisként ment át a moderáción. Később, mikor "mjdgm" arra járt, javasolt egy valós rejtekhelyet, ekkor vált valós ládává. Nem véletlenül maradt a pótjelszó is, ugyanis a helyi muglik nagyon aktívak, a karbantartást šjalusić csáktornyai játékostársunk végzi.


A virtuális láda megjelenése után megjelent egy szlovén rejtő .com-os ládája a közelben, így nem tudjuk a .com-ra bejelenteni. Ezért TravelBug nem helyezhető el.

Aki nem rohan a tenger felé az autópályán, hanem Horvátország igazi arcát is meg akarva ismerni, a közbeeső városokat is meglátogatja, elsősorban Varasdra kíváncsi.
Ajánlott útvonal: Letenye-Csáktornya-Újzrínyifalva-Varasd, hagyományos országúton. Tehát a határátkelő után nem sokkal jobbra le kell térni az autópályáról még a fizető kapu előtt.
A belvárosi sétáló körzetet fizető parkolók és "megállni tilos" utcák övezik, mi a Trenkova utcáról nyíló kis zsákutcában találtunk a közelben nem-fizetős helyet:  N 46° 18,811' E 16° 19,956' 170 m [GCVARO+parkoló]

Varasd egy turista szemével
Varasd a Dalmácián kívüli Horvátországnak a turisták által legkedveltebb célpontja - persze csak Zágráb után.
Varasd ma is csak 40 ezer lakosú megyeszékhely, de belvárosában sétálva egy igazi nagyváros képét és hangulatát érzékeljük.
A Közép-Európában párját ritkítóan megmaradt és karbantartott barokk belváros igazi turistacsalogató hely. A sétálóutcákra kitelepült egymásba érő, zsúfolt vendéglátóhelyeken a ráérős emberek sokasága délies derűvel múlatja idejét hétköznap délelőtt is; az egész légkör mintegy megelőlegezi az adriai partokról annyira ismerős gondtalan, életvidám mediterrán életvitel élményét.

Varasd történelméről röviden
Varasd nagy történelmi hagyományokkal rendelkező város. Szent László királyunk óta Horvátország erős autónómiával (többek között saját országgyűléssel) rendelkező társországa volt hazánknak a Szent Korona fennhatósága alatt. Varasd írásos emlékét először III. Béla 1184-ben kelt oklevelében találjuk; a közeli gyógyfürdők említése révén. Ezek már a római korban is ismertek voltak.
II. Endre király Varasd vármegye székhelyeként szabad királyi várossá nyilvánította.
Jelentősége a török korban megnőtt. Az örökös tartomány Stájerország kapuját jelentő délnyugati végek egyik meghatározó eleme (a többi három Csáktornya, Légrád és Kanizsa) lett. Ennek megfelelően a bécsi Udvar is fontosnak ítélte megtartását és erősítését, nem hagyta úgy sorsára, mint az ország belsejében lévő annyi más, török prédává hagyott várost. A török veszedelem idején erős várának, nagyobb biztonságának köszönhetően egy ideig fővárosa is volt Horvátországnak Zágráb helyett. Ennek a helyzetnek az vetett véget, hogy 1776-ban egy nagy tűzvészben a város nagyrészt megsemmisült. Az újjáépítésnek köszönhető a Varasd nagyon szép barakk városmagja. Varasd és a környék lakói ma horvátok. A trianoni diktátum alapján annak idején a Szerb-Horvát-Szlovén (SHS) királysághoz került, és a Muraközzel ellentétben, a II. világháború alatt sem került magyar fennhatóság alá.

Az Óvár története
A korai századokban itt állt földvár a tatárjárás során elpusztult, kővárként IV. Béla építtette újjá. 1397-től került a Cilleiek birtokába Zsigmond király adományaként. A Cilleiek gótikus stílusban építtették át a várat, amelynek tulajdonjoga 1487-ben I. (Hunyadi) Mátyás király természetes fiára szállt, akiből az apja igazi nagyurat, trónörököst szeretett volna kinevelni.
Egy 1527-ben átélt török ostrom során itt vesztette életét egy ágyúgolyótól Frangepán Kristóf horvát-szlavón bán. A vár megerősítésére 1544-ben külső várfal épült, és ekkortájt építették át a várkastéyt reneszánsz stílusban.
A 16. század végétől egészen a Trianont követő időkig az Erdődiek birtokolták. Közben 1809-ben, a város fejlődése miatt a külső várfalakat és a sáncok nagyrészét lebontották.
A vár körül ma egy széles, egykor vízzel telt árok övezi a külső nagy sánc maradványait, ennek vonalvezetésén ma is megfigyelhető, hogy a külső védelmi vonal sarkain hatalmas négyszögletű bástyák ugrottak ki a sánc vonalából. A várfalhoz és a várudvarhoz tartozó épületekből mára kevés maradt meg, de ezek közül ma is megcsodálható az őrtoronynak nevezett várkapu épülete, amely ma múzeumként szolgál.

A belső vár
A fő látnivaló a legbelső védelmi vonal, a középkori eredetű erődített várkastély, az "Óvár". Előtte érdemes a magas sáncmaradványokra felkapaszkodni, így több irányból is megcsodálható a szépen felújított belső vár.
Ennek kapujához közel keresd a jelszóhordozó aknafedelet.
A vár épülete múzeum, amelynek bejárata a belső udvarról nyílik.
A várkastélyba a bejutás ingyenes a nagy kapun, és a rendkívüli szépségű belsőudvaron is körülnézhetsz akkor is, ha idő híján nem látogatod meg a múzeumot.

Ajánlott látnivaló
A magyar és a horvát nép közös hőse VII. Zrínyi Miklós hadvezér, aki magyar-horvát vegyes házasságból született, és erős magyar identitással rendelkezett A horvátok Nikola Zrinski néven tisztelik. Magyar nyelvű költeményeit a horvátok az ő öccsének, Péternek a műfordításában ismerik. Péter ugyanis horvátnak érezte magát, és éppen az ő munkássága révén született meg az egységes horvát irodalmi nyelv.
Csáktornya felől érkezve, mielőtt átkelsz a Dráván, útba esik Felsőzrínyifalva - mai nevén Gornji Kuršanec a Zrínyi-emlékoszloppal  N 46° 19,800' E 16° 21,835' 174 m [GCVARO+fotó].
Zrínyi ereje teljében lett egy máig tisztázatlan eredetű vadászbaleset áldozatává 1664. őszén a csáktornyai birtokaihoz tartozó kursaneci erdőben. Ez a baljóslatú év volt az, amelynek elején Zrínyi világraszóló téli hadjáratával odavágott a török birodalomnak, de a Habsburg-uralkodóház sem ennek, sem a későbbi szentgotthárdi diadalnak nem használta ki az előnyét, inkább vesztesekhez illő, megalázó békekötéssel eljátszotta a lehetőségét az ezer sebből vérző ország felszabadításának. Zrínyi felismerte, hogy a Habsburgoknak inkább érdeke Magyarország kivéreztetése a folyamatos hadiállapot fenntartásával, mint a törökök kiűzése, és ez szembefordította az udvarral. Hamarosan vadászbaleset érte, és az időbeli egybeesés miatt a hazafiak bérgyilkosságra gyanakodtak, egy Póka István nevű hajtó orgyilkos merényletét feltételezve.
A haláleset színhelyén, a közeli kursaneci erdőben Pignatelli Belliguardo Anna grófnő egy emlékoszlopot állított 1724-ben. A kursaneci erdő mára eltűnt, a hely elhagyottá vált, ezért az emlékoszlopot áthelyezték az új falurész főterére, ahol minden évben koszorúzást tart a csáktornyai Zrínyi Gárda.
A latin nyelvű oszlop szövegének csak a horvát fordítása található meg az emlékoszlop talapzatán. Latinul nem tudók is kikereshetik az oszlopon a Zrínyi család ősi jelmondatát: Sors bona, nihil aiud - vagyis "Jó szerencsét, semmi többet"...Neki nem adatott meg...

Ládakarbantartás: Köszönet illet "sjalušić" csáktornyai játékostárunkat is a folyamatos karbantartásért.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (98 db): környezet: 4.77 rejtés: 4.30 web: 4.77 átlag: 4.61

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Korigumi 2023.01.15 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

hgabi 2023.01.05 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

totik 2022.12.02 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

sgbt 2022.10.22 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Pótjelszó a bejárat előtti csatorna fedlapon.

hitamas 2022.10.09 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.54
Krk szigeti "nyaralás" után hazafelé, pótjelszóval. Nagyon nem volt egyértelmű, hogy érdemes-e a növények között keresgélni ... nem is a kedvencem ez a rejtéstípus, inkább igyekeztünk végre otthon lenni. :)

GeoFox 2022.08.20 06:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.12.10]

Zolnai 2022.08.08 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

MaFe örs 2022.08.08 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

ha8je 2022.08.03 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

djdelta 2022.08.03 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Heni&Gábor 2022.08.03 10:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Nagykanizsai nyaralásról "ugrottunk" ki Zágrábba. Útközben Csáktornyán és Varasdon álltunk meg odafelé. A vár környéke nagyon szép volt, csak sajnos többen póráz nelkül sétáltatták ott a kutyájukat. A virtuális jelszó lefényképezese után sétáltunk a belvárosban, tetszett.

-1-2
-3-4
viktro 2022.07.31 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.11]

kitkat0123 2021.10.01 18:32 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.

[Geoládák v3.12.2]

RékaésAdrián 2021.08.20 08:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Második horvát ládánk! Ünnepi találat Sibenikbe menet. Kis kitérővel megkerestük ezt a pontot is. A vár nagyon szépen fel van újítva, biztos belülről is érdekes lehet. Most igyekeztünk a tengerhez, így csak kívülről csodáltuk meg. Valamilyen rendezvény keretében kipakolások voltak, kellemes környezet. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

lelcache 2021.08.01 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.54
Isztriai nyaralásunkból hazafelé menet. Évek óta, minden horvátországi nyaralásunk után néztem a GPS-en, hogy itt van ez a láda, de soha nem volt időnk megállni, mert későn jöttünk. Most direkt úgy indultunk hazafelé, hogy legyen időnk erre a ládára is.
A fürdőtől jöttünk át. Sikerült viszonylag közel letenni a kocsit, és innen sétáltuk körbe a várat. Bemenni nem lehetett, mert le volt zárva. Viszonylag kevés ember is volt, pedig még nem volt későn. Nagyon szépen rendben van tartva a vár is, és a környezete is. Tetszett!

Köszönöm a rejtést!

lelcache+Zsé+Lilóka+Bambusz

20210801-2120320210801-21204
20210801-2120520210801-21206
20210801-21208IMG_5075
Hörcsög 2021.07.10 08:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.11.3]
A 8 napos horvátországi kerékpáros túra hazafelé vezető útját szakítottam meg - többek között - ezzel a ládával. Hajnalban még a Bórával hadakoztam a tengerparton, többször majdnem felborított! Nagyon szép a vár és a környezete, köszi a rejtést!

kivancsifancsi 2020.08.25 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Nyaralásból hazafelé tartva tettünk egy kis kitérőt. A ládát nem találtuk, csak a virtuális pontot. Utána még egy jót sétáltunk. Egy helyi pékségben az otthonitól eltérő ízvilágú, de nagyon finom süteményeket vásároltunk.
Nagyon szép ez a város, köszönjük az invitálást.

Fidorka 2020.08.25 12:23 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Bendínó 2020.08.25 12:23 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

bondi3 2020.07.19 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

g-tabe 2020.07.19 14:28 - Megtaláltam
Megvan!
Köszönöm, hogy elhoztál ide!

scamel 2020.06.23 17:50 - Megtaláltam
Találat, pót-jelszóval!
Köszönöm, hogy idecsábítottál, nagyon hangulatos és rendbe szedett az óváros.
Ide még kirándulni is visszajövök.
scamel

alberrt 2020.06.19 09:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

JenniMiki 2020.06.19 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Jenni&Miki [Geoládák v3.4.1]

Bittmann 2019.10.27 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ajtony 2019.10.26 20:07 - Egyéb
A feliratos fedlap koordinátái NEM az udvari kút mellé mutatnak, hanem a bejárati kapun kívül, a kapuhoz közeli pontra! Ettől függetlenül a találat jóváhagyva, mert nem a fedlap a lényeg, hanem ez a szép és érdekes vár.

ha2 2019.10.26 13:35 - Megtaláltam
Négynapos horvátországi kirándulásunk alkalmával itt is megálltunk.

11881190
11921193
Sajnos nem ez az igazi1201
Ez sem jó nekünk 
anettx 2019.10.26 13:25 - Megtaláltam
TFTC!
Horvátország 4 nap
Ez már sokkal jobban tetszett, a sétálórészen is mentünk egy kört, a jelszót benéztük.
A kút mellett találtunk egy aknafedelet felirat nélkül. Kérhetünk elfogadást? Több fotó később. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.10.26 20:05]

26FF363E-18AC-485E-AD4A-A1268A7B1069gcvaro-DSC07321
gcvaro-DSC07331 
petili 2019.09.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Köszönjük a rejtést!

Lopakodó 2019.08.17 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2019.08.17 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gyildarefo 2019.08.16 18:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Az elmaradhatatlan vinjeraci nyaralásunk előtt betértünk. A város nagyon tetszett, különösen az Óvár és a sok sétáló utca. Este nagy élet volt, még egy helyi rock csapat bulijára is eljutottunk.

Másnap aztán jött a tenger, Paklenica (22 km 1000 m szint) és zrmanjai kanyon.

F4D3EE48-4A5F-4D8E-858B-3D0D6DC4C05A9EC95290-0EFF-4360-B7BE-BC4826B1DD6F
9A874B9B-8046-4965-BE26-F0C9DD4F4812C10FB106-3B0F-45CD-A3FB-41A8326EA747
744DD073-4CFC-42BF-B94F-8B3F95AB362D89831463-B131-4727-964B-F453E717077B
Paul 2019.07.25 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csengellők 2019.07.25 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam a fedlapot! [Geoládák v2.2.5]

R.Guszty 2019.07.18 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bolisz 2019.05.11 11:30 - Megtaláltam
Csak a fedlapot találtuk meg Hev-vel. Köszönjük.

 
Hev 2019.05.11 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam - a fedlapot!

-2-1
-3-4
-5
-6 
Ignis9 2019.05.01 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

DSCN2192DSCN2220
DSCN2230 
menace 2019.04.18 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Diós Bejgli 2019.04.07 16:38 - Megtaláltam
Köszönjük: B, T és Á [Geoládák v2.2.5]

ha8llh 2018.12.15 09:30 - Megtaláltam
Megtalaltam

Balear 2018.12.08 10:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Csodaszép város, főleg így decemberben. A vár is nagyon hangulatos belülről, megérte bemenni.

Köszönöm a rejtést:

Csabi

lghost 2018.10.22 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Köszi

Csizmások 2018.10.06 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

ellfelek 2018.09.23 15:00 - Megtaláltam
Aranyos kis vár, főleg kivülről nagyon mesébe illő... Éppen virágkiállítas volt, mikor odaértünk... De namcsak a várat érdemes megnézni, hanem a sétáló uccákat is a közelben... Ez a része nagyon szép a városnak.
Kösz a rejtést!

IMG_20180923_132632IMG_20180923_133456
IMG_20180923_133648IMG_20180923_134452
IMG_20180923_135929IMG_20180923_140830
Skali&Margó 2018.09.06 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.08
OK!

Benedek_Vulkán 2018.08.30 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Nyaralásból hazafelé megálltunk sétálni. Megérte, a belváros nagyon szép és hangulatos.

Zivatarlány 2018.08.30 16:58 - Megtaláltam
Nyaralásból hazafelé megálltunk sétálni. Megérte, a belváros nagyon szép és hangulatos.

tádé 2018.07.31 11:46 - Megtaláltam
Nagyon impozáns látnivaló. Sétáltunk egyet a belvárosban is. Köszönjük! Tádé és Teodóra

 
Kata74 2018.07.27 21:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

FogósRavaszKérdés 2018.07.27 13:43 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

4Hut 2018.07.16 08:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.36
Tengerpartra menet ejtettük útba. Szép a vár és az óváros. Kár, hogy a vár északi oldalát graffitik csúfítják el.

orszagoskek 2018.07.07 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Tamás [Geoládák v2.2.4]

Ajtony 2018.06.30 12:18 - Egyéb
A karabantartás jelzőt kikapcsolom,a láda ideiglenesen vissza változik virtuálissá, ahogy eredetileg is volt, mert úgy érzékelem, hogy "©jalusić" játékostársunknak nincs lehetősége karbantartást végezni. A ládalap első bekezdéséből másolok ide egy régebbi kiegészítést:
Ha a ládika időnként eltűnik, akkor virtuálisként pótjelszóval keresd. Nem ördögtől való, ugyanis ez a rejtés eredetileg virtuálisként ment át a moderáción. Később, mikor "mjdgm" arra járt, javasolt egy valós rejtekhelyet, ekkor vált valós ládává. Nem véletlenül maradt a pótjelszó is, ugyanis a helyi muglik nagyon aktívak, a karbantartást šjalusić csáktornyai játékostársunk végzi.

Gábor és Edit 2018.06.23 12:06 - Megtaláltam
Pótjelszóval. Köszönjük!

P1150297PANO_20180623_121836
kobcikrajci 2018.05.10 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

vitibi 2018.05.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Pótjelszóval. Köszönöm!

csipet_csapat 2018.05.05 22:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Csak az alternatív van meg. Nagyon szép helyet mutattál meg. Köszönjük!

IMG_1492IMG_1498
IMG_1501IMG_20180505_154651
IMG_20180505_154506 
takacsimre 2018.05.05 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
Csipet_csapattal. Alternatív jelszóval. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Ajtony 2018.04.03 09:28 - Egyéb
Ha ténylegesen eltűnt, akkor egyelőre virtuálisként pótjelszóval keresd. Nem ördögtől való, ugyanis ez a rejtés eredetileg virtuálisként ment át a moderáción. Később, mikor "mjdgm" arra járt, javasolt egy valós rejtekhelyet, ekkor vált valós ládává. Nem véletlenül maradt a pótjelszó is, ugyanis a helyi muglik nagyon aktívak, a karbantartást šjalusić csáktornyai játékostársunk végzi.

csipet_csapat 2018.04.03 08:42 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

Kimberli1 + Imi30 2018.03.30 14:00 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk meg, pótjelszóval logolva. Sajnos a vár az orrunk előtt bezárt, csak 13 óráig volt nyitva. Köszönjük a rejtést!

redfish 2018.02.24 11:25 - Megtaláltam
Megvan köszönöm

Vucsi 2018.01.27 11:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

fn 2018.01.17 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Ok

Ashmelia 2017.11.03 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Megtaláltuk.

Cerberus 2017.11.03 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.35
Megtaláltam, a láda védelme érdekében pótjelszóval.

Köszönöm a rejtést!

IMG_1682 
Webber 2017.11.03 18:10 - Megtaláltam
Ok

fercsipeter 2017.11.03 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2017.09.28 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.02
Csodálatos környezetben egy meglehetősen fotogén vár körül egy nagyon kellemes fél órát töltöttünk. Ide vissza fogok térni egy alaposabb kirándulásra, mert megérdemli.l Sajnos a láda nincs meg, így kénytelenek voltunk a pótjelszót használni. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Liberty 2017.09.28 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
30/3. Barangolás a nyugat-magyarországi határvidék és Ausztria gyönyörű tájain.

Nagyon szép a vár és a környezete, érdemes volt ide eljönni. A belsőudvar is nagyon hangulatos a kúttal, az ágyúval és a boltíves folyosókkal. A ládaoldal leírása nagyon jó útikalauz a vár történetének megismeréséhez. A felakasztott ládát nem találtuk, így maradt az aknafedél leolvasása. Köszönet a rejtésért és a hely bemutatásáért.

Varasd megye címere
Párduc50 2017.09.28 16:00 - Megtaláltam
Gyönyörű környezetben szép vár, rám várt :-)

nóri269 2017.09.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Köszönjük a rejtést! :)

petiba 2017.09.14 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
A kedves 12.d-sekkel osztálykirándultunk. A lelkes csapat most is keresett ládát...
Nóri, Anna és Kata társaságában

GCVARO_20170914111638 
BGellert 2017.08.28 14:45 - Egyéb
A helyszínen épp egy rendezvény bontása zajlott, az ember-sátor-és jármű tömegek miatt nem tudtam megközelíteni a ládát, köszönöm az elrejtő segítségét!

Göde 2017.08.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Sajnos egy nagyrendezvény bontásának közepébe érkeztünk, rengeteg ember, félig bontott sátrak és színpadok. Köszönöm Rejtő segítségét.

zsotie 2017.08.13 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zsedely 2017.08.04 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A ládában nem volt papír, sem jelszó. Ezt pótoltuk. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bori2006 2017.07.06 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Mama, Papa, Nővérem, szalaij társaságában. Köszönöm a rejtést!

pankelló 2017.07.06 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Mama, Papa, Húgom, szalaij társaságában! Köszönöm a rejtést!

kaldigeza 2017.07.06 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
38 fős csapatban kóborolva. Köszönöm a rejtést!

szalaij 2017.07.06 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

padler 2017.06.10 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Sajnos a belső vár szombat délután zárva volt. Sétáltunk egyet a városban, ami tetszett. A ládát a pótjelszóval találtuk meg, annyira adta magát.

padler + efemm

Reggel 2017.04.14 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és reggel

Zazi és a Lányok 2016.10.07 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.92
Az eső is elállt, mire ideértünk. Sétáltunk és ebédeltünk egyet a városban. Mind a két tevékenység a kedvünkre volt. Érdemes a színes angyalokat megkeresni ;-)
A rejtek és a rejtés egyértelmű, könnyű találat!

IMG_5921IMG_5922
IMG_5924IMG_5933
IMG_5934IMG_5935
Nitusz 2016.09.17 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nemi91 2016.09.17 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) Közös találat Tibi1983-mal. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2016.09.17 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Közös találat Némivel.

20160917_125016 
jiimbo 2016.09.17 11:00 - Megtaláltam
Remek!

narp 2016.09.10 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
BiEr-ékkel közösen

BiEr91 2016.09.10 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Egy szombati zágrábi kiruccanás során haza fele levadásztuk. Köszönjük a rejtést! :)

Tikis 2016.08.24 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. potjelszoval mert valami rendezveny van [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2016.08.17 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Alternatívval.

EMZA 2016.08.12 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.75
A láda közvetlen közelében színpadot építettek, ezért néhány óvatos próbálkozás után inkább a pótjelszó mellett döntöttünk.
Szépen karbantartott vár, a kiállítás is tetszett. Köszönjük a rejtést!

piroska 2016.06.05 23:59 - Megtaláltam
EPW túrán, 30 km séta után.
Pótjelszóval.

Csureszh 2016.06.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Tartalék jelszót olvastuk le.

iMagination 2016.05.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönjük!

Szárnyaló Sas 2016.05.17 14:32 - Megtaláltam
Igazi vár, csak a lovagok hiányoznak belőle.
Szerencsére ingyen be lehet menni, csak a múzeum fizetős. A várkapu előtt a kávézó kiülős részéről pont rá lehet látni a várra, úgyhogy ott kell meginni a kávét :)
A ládát nem néztem meg, mert pont ott ült egy egész osztály, a csatornafedeles jelszóval fejtettem meg. A csatornafedél pont a bejárat előtt van.
Megérte beugrani ide, köszönöm!

balazsz@ 2016.04.03 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Sly 2016.03.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Sajnos az eső esett, de egy kis séta belefért.
A logbook teljesen használhatatlan, elázott. A tartóba nem is tudtuk vissza tenni, csak a jelszót tartalmazó rész került bele.

hegi54 2015.12.05 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.99
Köszönjük a lehetőséget!

Logolni az előttünk megtalálókhoz hasonlóan nem tudtunk.
(Kiegészítés: ha már a "ládában" lévő jelszó végképp nem lesz olvasható, akkor a vár közelében lévő összes aknafedlapon látható B-vel kezdődő - latin betűs, nem magyar - felírat pótjelszó lehet!)

Gergő fiam, Zoli és én

PEx2 2015.10.24 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Nagyon tetszett a vár, jó volt végigmenni a sáncon és sétálni az óvárosban. A füzet sajnos csurom víz volt, nem is tudtunk beleírni, de a jelszó olvasható volt. Köszönjük!

urbanj 2015.10.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Magyar-Szlovén-Horvát ládakeresős hosszú hétvége keretében látogattunk el ide PEx2-vel, családdal és barátokkal. Percekig kerülgettük a fát, mire megtaláltuk a ládát. Sajnos nagyon vizes, a füzetet nem lehet szétnyitni, így logolni sem tudtunk. Sürgős csere szükséges. Köszönjük, hogy megmutattad ezt a szép várost, nagyon jót sétáltunk itt.

szabokla 2015.09.12 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Megtaláltuk!

Lendváról jöttünk át egy kis óváros nézésre Ildivel, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. Meglepett, hogy milyen sokan sétáltak a helyiek közül is a vár környékén, ami példaértékűen rendezett.
Sajnos a logfüzetet rejtő előforma beázott, a jelszó még éppen olvasható, de mindenképpen cserére érett!

Köszönjük a rejtést!

osvathek 2015.08.22 07:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Bagee 2015.08.16 12:56 - Megtaláltam
köszi a rejtést! nyaralásból hazafele kis pihenés :)

GeoGirl 2015.08.16 12:56 - Megtaláltam
köszi a rejtést! Sajnos a logbook teljesen elázott. Meglepően szép a város.

Puzzle Apartman Gyula 2015.08.09 11:10 - Megtaláltam
Nagyon szép helyen tudtunk sétálni. Köszönjük, hogy megmutattad.

nmárti 2015.08.04 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Nosztalgiatúra:) alternatívval:))Tele volt a park kubaiakkal:)A vár még mindig gyönyörű:)

 
bumbika 2015.07.13 21:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltuk.

Levin 2015.06.14 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
.

Robogo 2015.06.14 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Maribori hétvégén kerestük fel csoportosan.
Köszönöm a rejtést!

LCSOKA 2015.06.14 13:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

atipapa 2015.06.12 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Pót jelszóval, a láda nem lett meg Köszi

CsKaroly 2015.05.30 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2015.05.21 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Nagyon kellemes hangulatú kis város, nagyon tetszett az esős idő ellenére is! A vár is csodás, éppen egy iskolás csoport lepte el, de végül megoldottam a láda megkeresését! Köszönet a rejtésért!

szalmakalapos 2015.05.10 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Szép időben kirándultunk a helyre. A logbook sajnos teljesen átázott, a jelszót épp csak sikerült elolvasni, mert a kitekerésnél összeragadtak a lapok. Szerintem vékony logbook kellene ebbe a ládába, mert így összetekerve nehéz kitekerni, ha kicsit beázik. Sajnos erre nem voltunk felkészülve. Mi még el tudtuk olvasni a jelszót, kicsit szárítottuk is a vizes tekercset, de hogy utánunk másnak is sikerül-e nem tudom. Ha valaki még időben olvassa a bejegyzésemet vigyen új logbookot ( kb.: 1,5 cm magas, 1 cm vastag, 10 cm hosszú ) Köszönöm a rejtést !

holczman 2014.10.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megtaláltam! A palackot nem találtuk,colás üveg volt a helyén ,de a pótjelszó Ok!

ArNick 2014.10.04 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Buszos kirándulás alkalmával a csoporttól lemaradást kockáztatva megtalálva! Egészen jól elbújt a fekete PET előforma a faágon. :) Köszönjük! A logbook vizes, így írni nem tudtunk bele.

Géza1 2014.08.30 12:30 - Megtaláltam
Köszönöm,élmény volt:)

Schlégl 2014.08.27 21:34 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtam mag. Alternatív könnyen meglett. A vár és környéke nagyon tetszett. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Csaba & családja 2014.08.20 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.49
Hazafelé sötétedés előtt csak az alternatív jelszót találtuk meg. A ládát rejtő bokor előtt egy kisebb társaság tartózkodott. Sajnos a kastélyba is csak bekukucskálni tudtunk.

kispeter12 2014.08.19 00:00 - Megtaláltam
Nagyon szép a vár, és a múzeum is érdekes. 25 kuna a belépő. A logbook teljesen el van ázva. Köszönöm a rejtést.

Evetke 2014.07.20 14:20 - Megtaláltam
[iwc]

Adri&Lacike 2014.07.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk!

RobiGergo 2014.07.08 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.61
Nagyon szép az óváros és a vár is. Érdemes volt eljönni ide! Köszönjük a rejtést!

alcala76 2014.07.08 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Nehezen, de meglett a láda. :) Sajnos, a logbook elég nedves volt, de semmi nem volt nálunk, amivel pótolni tudtuk volna.
A vár kívül-belül nagyon szép, érdemes volt megnézni a kiállítást. (Most 25 kuna a felnőtt jegy).

Péter60 2014.03.26 17:30 - Megtaláltam
ok

EdeZ 2013.12.28 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

sotatyigák 2013.10.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Gyönyörű környezetben szuper rejtés! Köszönjük! :)

robi110 2013.08.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Sajnos esett az eső rendesen így az egyszerűbb módszert választottam. A rejtésért köszönet!:)

tamas.baksa.hu 2013.08.17 13:04 - Megtaláltam
Nagyon szép a környezet, köszönjük a lehetőséget.
CuPi és Béki Győrből. [g:hu 1.4.28a] [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2013.08.14 13:40 - Megtaláltam
Rossz idő miatt az autózás és városi ládázást választottuk. Nem csalódtunk a városban szép volt a belváros és a vár is. Nekünk még a régi esőcsatornás leírásunk volt, ellenőriztük, hogy tényleg nincs láda, majd mentünk a virtuálishoz.

Ajtony 2013.08.07 19:52 - Egyéb
A második rejtőhely is tönkre lett téve. Sjalusic csáktornyai játékostársunk segítségével újra rejtve - köszönet érte. A bokor belsejében az ágakon keress egy 10 cm-es palack-előformát (fekete henger). A virtuális jelszó is élő maradt további esetleges problémák vagy nagy muglisűrűség esetére.

karcsi9641 2013.08.07 10:20 - Megtaláltam
Sajnos láda nincs, de van egy gyönyörű vár, és egy szép város.
Köszönöm hogy idecsaltatok!

 
Csapdoki 2013.07.28 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Nekem sajnos régi leírásom volt csak ami az esőcsatornához vezetett.Mostmár viszont tudom hogy mért nem volt ott.Köszi.

Ajtony 2013.05.28 19:42 - Egyéb
Ez már a második ládika, ami eltűnik. Pedig mindkettő széles körű, határokon is átívelő együttműködéssel lett kihelyezve. Nagyon úgy tűnik, hogy horvát barátainknál is rendkívül kulturálatlan és kíméletlen muglik vannak (sajnos nálunk sem ismeretlen dolog ez...). Nem túl messzire ettől a ládától volt egy geocaching.com-os ládika, ljubljanai rejtők helyezték ki egy-két éve, de azt is megsemmisítették nemrég... Hát akkor egyelőre virtuális...

kakukKata 2013.05.20 00:00 - Megtaláltam
Az összes ereszcsatornát átvizsgáltuk de nem találtunk ládát, így maradt az aknatető. Gyönyörű kisváros, mi is ittunk egy kávét a sok napozó helybeli között. Köszi hogy letérítettél az autópályáról!

brendi111 2012.10.22 15:00 - Megtaláltam
A város egy ékszerdoboz. A vár sajnos zárva volt, de kívülről körbe sétálni is remek program. Hazafelé lementünk a Dráva partra. Hétköznap este fele is rengetegen sétáltak, ez jellemző volt a belvárosra is.
A város és környéke is irigylésre méltó lakóhely.

Fő térA vár
Grgur püspökEgy uta
Dráva partMegjött a vacsora
banyóka 2012.10.13 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Egynapos kirándulás keretében megtaláltuk. Nagyon hangulatos város, annak ellenére, hogy esett az eső. A jelszót rosszul írtuk fel- olvasni jól tudunk, ezek szerint - köszönjük a rejtő segítségét.

 
targonczas 2012.08.19 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Nagyon tetszett.

Macusa 2012.08.09 07:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Továbbra sem "rohantunk" a tengerre, megálltunk és ez is megérte. Még egy kávé is belefért az óvárosban. Ajánlom mindenkinek!!!

Tamás&Angi 2012.08.08 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
GCCKVC felől jöttünk, itt is sétálgattunk kicsit, majd megkerestük a ládát. Köszönjük a rejtést.

Mikulás 2012.08.05 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Három generációs adriai, családi nyaralásra indultunk. Térben és időben is pont jókor "jött szembe" ez a láda. A kis város csodaszép, jót sétáltunk és kávéztunk a belvárosban, majd irány a vár. Nagyon kellemesen meglepődtünk, ritka szép gyöngyszem ez a Varasd! Mindenkinek csak ajánlani tudom a felkeresését! A rejtőnek nagyon köszönjük, hogy ide kalauzolt benünnket.

Mikulás

Fazék 2012.07.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Adriai nyaralásra menet kis kitérő. Szombat délben nagyon nagy nyüzsgés volt a városban, a láda felkutatása után mi is ittunk egy kávét az egyik kávézóban.

Ajtony 2012.07.12 08:05 - Egyéb
A láda újra kereshető testi mivoltában. Az új ládika tekervényes útja: Kaposvárról Pécsre vittem, ott 2 lépcsős közvetítéssel került Strombushoz. Strombus Nagyatád környéki kerekezés-ládászás során adta át csáktornyai jétékostársunknak (sjalusic), aki újrarejtette. Ő horvát leírással ki is egészítette, így remélhetően a helyi erők ezúttal könyörületesebbek lesznek hozzá, mint az elődjéhez. Köszönet minden résztvevőnek!

Karate Kid 2012.07.07 09:03 - Megtaláltam
Starigradi nyaralásunkról hazafelé megkerestük ezt a ládát is.

Köszi!

LionDaddy 2012.07.07 09:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.01
Starigrad-Paklenica-n nyaraltunk az elmúlt héten, hazafelé megszakítottuk az autópályázást és a GCVARO és GCCKVC ládákat megkerestük.
Mi az N46 18.663 E16 19.961 koo-n lévő parkolóban álltunk meg, közvetlenül a vár mellett. Egy előttünk éppen leálló helyi srác elmondása és a táblák alapján is ingyenes a hely.
A vár töltésén átkelve ezért megnéztük a rejteket, hátha találunk valamit, de nem. Így a pótjelszót vettünk igénybe, majd körülnéztünk a várban is. Kifelé a .com-os ládát is megkerestük.

Köszi a rejtést!

 
Hz 2012.07.04 19:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.25
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

A helyszín 
szocsmarci 2012.07.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.20
Pótjelszóval. Egy üres madárfészek a csatorna közelében, és egy madáretető a tujában, ládát mi sem találtunk.

Teddy 2012.06.17 18:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.93
.

Rudi Team 2012.06.02 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Pótjelszóval. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2012.05.27 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
a-beatrix-al közös találat. A hegyekbe tartva kifelé megálltunk és megcsodáltuk a remek várat, meg kicsit a várost is. Mindkettő nagyon szép. A láda hiányzott, így maradt a virtuális jelszó.

a-beatrix 2012.05.27 10:15 - Megtaláltam
Pünkösd a Ravna Gora-ban Gyurival, Krisztivel, Gáborral és Zolival (dr. Lada) /1.
A szállásunk felé, Lepoglavába menet megálltunk Varasdon, hogy kicsit kinyújtóztassuk elgémberedett lábainkat, s megnézzük ezt a várat. Hangulatos belváros, ragyogó napsütés, gyönyörű, felújított vár -, csak a láda hiányzott, a növényzetben csak egy feketerigó volt, akit elijesztettem -, maradt hát a virtuális rejtés.
Így is szép volt, köszönjük!

Mathau 2012.05.26 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.35
Nem semmi ez a hely. Ha már Csáktornyáig kijöttünk akkor ezt is meg kellett nézni. Megérte remek volt ez a vár. Sajnos a láda nem lett meg, pótjelszóval logoltunk...

Bubuka 2012.05.26 15:06 - Megtaláltam
.

zalajaro 2012.05.26 15:06 - Megtaláltam
GCLEKE UTÁN ,EGY KIS HORVÁT CSAVARGÁS SORÁN.

kl 2011.12.16 18:08 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]
Sajnos csak az alternatív lett meg. A városka csodás karácsonyi hangulatú!

donbosco 2011.09.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
A ládát nem találtuk. Maradt a tartalék jelszó, a gps nem igazán találta a pontos koordinátákat. A vár és környéke rendezett, szép.

 
molka 2011.08.29 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Kétszer is kerestük, odafele és visszafele is! De láda egyszer sem volt! Valami fesztivál végére értünk oda, úgyhogy rendkívül szemetes a környék, de a vár csodás! A város is, nagyon jót sétáltunk, fagyiztunk! Köszi!

 
carmin 2011.08.29 10:30 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk, pedig 2x is kerestük. A vár és a város is nagyon tetszett.

eszel 2011.08.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Kérem a tisztelt rejtőt a képek alapján elfogadni.
Sajnos a feleségem ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy hazaérkezvén rögtön kimossa a nadrágom. A nadrágban volt a Horváth ládák jelszavai. Büntetésből 1* kimarad a játékból!
A képeken látható sárga nadrágos hölgy a felelős!
A következő ládák estek áldozatul: GCsenj, GCrast
Vállalati kirándulás alkalmából Pitlivicéről jöttünk városnézésre.
A városban éppen sör fesztivál volt.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2011.09.07 08:25]

 
VP 2011.08.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.35
Hazafelé.
A ládát nem találtuk, logolás a virtuális pont alapján.
A városban épp egy fesztivál zajlik, rengeteg utcai árus van. Finom bureket ettünk.

Toti 2011.08.05 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Horvát túránk második állomása, útban Plitvice felé. Remek időben jártuk végig a várat és környékét. Nagyon szépen rendben van tartva a kert és az épület is. A rejtés környékén sok volt a mugli, ezért elmentünk a .comos ládáért. Az nem lett meg. Utána leolvastuk a .hu-s alternatív jelszót és visszatértünk a rejtéshez. Még mindig voltak, ott, ezért újabb kör és néhány fotó, mire kitisztult a terep. Végre logolhattunk. Köszönjük a virtuális idegenvezetést: Alexa, Nóri, Toti

 
ZobReg 2011.07.27 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Muraközi családi túránk vezetett el Varasdra. Szép kisváros, a hangulatos utcáival, impozáns várával. Köszönjük a rejtést!

richard_szabo 2011.07.22 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Szép kisváros, Egerhez hasonló hangulattal. Tengerpart felé egy éjszakát itt szálltunk meg, másnak is javaslom.

mogyorócska 2011.07.21 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Balaton parti nyaralás után, útban a tenger felé becserkésztük Varasd várában lapuló ládikát:)
Balatonbogláron rátaláltunk Pamacsmágusra aki elkísért minket egészen a Várba:) Azóta Pamacsmágus őrzi a ládát és várja, hogy továbbmehessen valakivel:)
Varasd városa kellemes és sok meglepetést tartogat az arra látogatóknak.
Mi egy Old Mobillal találkoztunk :)
Köszönjük a rejtőnek:)
Mogyorócska, Livimálna és Nikó

acelgirl 2011.07.13 05:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Egy Horvát nyaralás első napján, útitársunk volt egy begyulladt fog is útközbe :D De ettől függetlenül nagyon tetszett a hely és a rejtés is. Köszi

nbokan 2011.07.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
OK. Tetszett, kösz a rejtést.

 
vanek01 2011.07.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Szép város, érdemes volt elmenni.

BiharyG 2011.06.24 11:00 - Egyéb
A múlt heti terepszemle után elhoztuk Ajtony ládáját, mostantól hagyományos doboz lett, lásd a leírást. Jó keresgélést mindenkinek!

BiharyG + Moncsi

BiharyG 2011.06.16 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.12
Nem siettem, úgyhogy letértem az autópályáról egy gyors városnézésre. Megérte, tetszett, köszönöm! GC2RR2M is útba esett... :)

BiharyG

vileda 2011.06.13 00:00 - Megtaláltam
:)

Atmosz&Zozmosz 2011.06.12 13:10 - Megtaláltam
Megvan :-)

Patikus 2011.06.12 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Nagyon szép a vár, sajnos eddig sokszor elmentünk mellette.

 
jager250372 2011.05.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Tulajdonnévnek tulajdonnév... :-)

Bojta 2011.05.21 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Szép vár. Kár, hogy nem kellett ládát keresni.

Strombus 2011.05.21 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Én sem vagyok kibékülve vele, hogy virtuális. :-( És sajnos nem tudtam pár héttel előre, hogy ide hoz az utunk. Még egy nappal előre se nagyon. Így marad továbbra is virtuális. :-( Bizony "szép város Varasdin", - ahogy Kálmán Imre is megmondta (csak aztán Kolozsvárra változtatta). Most jártunk itt először - a "ládának" köszönhetően.

vray 2011.05.20 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.24
Megtaláltuk.

Seres Péter 2011.05.11 11:01 - Megtaláltam
Társasúton

szakica 2011.03.13 10:55 - Megtaláltam
ok

Mihul 2011.03.13 10:55 - Megtaláltam
ok

Csaba és Kati 2010.10.30 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.52
HEURÉKA!
Szép környezetben és parkban egy gondozott vár.
Köszönjük a rejtést.

A templomNapóra
A várA kapu elött
LőrésA vár
A másik oldalrólA dombokon túl
Zerind HUN 2010.10.11 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Ez nem a megtalálás valós ideje! A ,,rejtésben'' vettem részt, ezért jelentem be megtalálásnak, miután meghagytam az első néhány helyet.
Nagyon szép város ez a Varasd a Szent Korona Birodalmának déli részén, a várat is szépen felújították.

mjdgm 2010.09.17 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Rejteni jöttünk Horvátországba, hiszen a nemrégiben Csuhás-tól átvett GCPLIT virtuális geoládát alakítottuk át hagyományossá, és elrejtettük a GCRAST ládát is.
Hazafele tartva letértünk az autópályáról, s nagyon megörültünk ennek a döntésünknek, hiszen kellemes meglepetés volt számunkra a város.
A tegnapi szikrázó napsütésnek mára nyoma sem maradt. Konkrétabban fogalmazva hazaúton végig zuhogott az esőtől, de ez sem tudta kedvünket szegni. Azzal vigasztaltuk magunkat, hogy az esőben szebbek lesznek a fotókon a színek. :-)
Tetszett a vár és annak környezete, tetszett a rejtőtől már megszokott igényes ládaoldal kidolgozottsága is. Önmagában a virtuális rejtés is jó. Annakidején a GCSIMA ládánknál alkalmaztunk mi is hasonlót, hiszen időálló, mindig olvasható és nem netkesselhető. A várat körbesétálva viszont nem egészen értettük, hogy a rejtő nem talált a helyszínen megfelelő helyet egy hagyományos doboznak. Nekünk például azonnal beugrott éppen a rejtőtől látott GCLTTD rejtési módja. A vár mögötti részen igencsak sok lehetőség van... :-)

Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett!

kupec 2010.09.16 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Számtalanszor elautóztam már a város mellet, most végre a ládának köszönhetően munkából hazafelé beugrottam ide.
Vastagon megérte. A történelmi falak mediterrán hangulatot árasztanak, a rengeteg kávézóban már ezen az esős délutánon is sokan voltak. Volna mit tanulnunk a délszlávoktól az élet élvezetéről.
A vár és környéke szép és hangulatos, nekem a rejtés is tetszett, legalább nem kell büdös zacskókkal kínlódni fák és bokrok tövében. Egyáltalán nem hiányzott egy kézbe fogható csésze és ez legalább ritkán veszik el.
Köszi a rejtést.

Joanne 2010.09.04 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Hangulatos mediterrán jellegű városka. Ahogy megtapasztaltuk szombaton 15 óra után már nem kell sok aprót a parkolóautomatákba dobálgatni, de mondjuk a vár sincs már nyitva csak délelőtt.

Timi&Szabi 2010.08.22 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Szép környezetben van a rejtés. Épp valami nyári fesztivál zajlik a környezetében, rengeteg emberrel, hosszasan el is időztünk a városban.
Köszönjük a rejtést!

ReniTesó 2010.08.20 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.13
Ok.(többi hamarosan)

aPPle29 2010.08.18 05:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Balkán-túránk első találata Paleo.team és rücsök barátaink társaságában.
A vár nagyon szépen rendben van tartva,legközelebb be is megyünk,erre most a hajnali órák miatt nem volt lehetőségünk.
Köszönjük a rejtést!

Paleo.team 2010.08.18 05:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Montenegrói rafting és kanyoning programokra igyekezve hajnalban ejtettük útba ezt a "friss ropogós ládát" aPPle29 Balázs/Petra és Rücsök barátaim kíséretében. A ládavadász körúttal összekötött rafting és kanyoning programok alkalmával öt Balkáni országban, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Szerbia és Albánia érintésével kerestünk ládákat, köztük megfordultunk ebben a kedves kis városban is. Igazság szerint hajnalban nem sokat tudtunk időzni Varasdon a sűrű programok, illetve a feszített tempó miatt, de szerintem ezt az óvár megérdemelt volna egy hagyományos ládát. /Gondolom a karbantartás miatt választottad ezt a megoldást!/ Azért nekem még így, a hajnali órákban is nagyon tetszett ez a hely!
GRATULA és KÖSZÖNÖM!

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]