FAQ
2848. Túl a Vágon (GCtula)

Dolné diery fentről

Dolné diery fentről

Nové diery

Nové diery

Dolné diery

Dolné diery

Horné diery

Horné diery

Horné diery

Horné diery

Horné diery

Horné diery

Tesná rizna

Tesná rizna

Malý Rozsutec

Malý Rozsutec

Malý Rozsutec

Malý Rozsutec

Jó fele jársz!

Jó fele jársz!

bábakalács

bábakalács

Kilátás a Velký Rozsutecről

Kilátás a Velký Rozsutecről

Liptói-havasok és a Kriván

Liptói-havasok és a Kriván

Kilátás a Velký Rozsutecről

Kilátás a Velký Rozsutecről

Malý Rozsutec a Velký Rozsutecről

Malý Rozsutec a Velký Rozsutecről

Velký Rozsutec a Stohről

Velký Rozsutec a Stohről

Kilátás a Stohról

Kilátás a Stohról

A Velký Rozsutec oldalában

A Velký Rozsutec oldalában

A Velký Rozsutec oldalában

A Velký Rozsutec oldalában

A Velký Rozsutec oldalában

A Velký Rozsutec oldalában

Búcsú a Malý Rozsutectől

Búcsú a Malý Rozsutectől

Őszi szinek

Őszi szinek

A Stoh lentről

A Stoh lentről

Jánošik

Jánošik
Szélesség N 49° 14,440'
Hosszúság E 19° 4,380'
Magasság: 745 m
Megye/ország: Szlovákia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.10.10 10:10
Megjelenés időpontja: 2010.10.14 00:40
Utolsó lényeges változás: 2020.02.27 09:54
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: VP
Ládagazda: VP
Nehézség / Terep: 1.5 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 5000 m
Megtalálások száma: 38 + 3 sikertelen + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Röviden: Kétpontos multi. Az 1. ponton a tanösvény tábla tetejében Xx és Yy. A 2. pont (láda) koordinátái: N 49° 14,Xx2' E 19° 06,Yy7'. A láda egy erdő szélén álló fenyő földhöz közeli odújában, ágakkal takarva.

A Kis-Fátrát (Malá Fatra) a Vág kettévágja. Ez a kétpontos multiláda a Vágtól északra fekvő, "Vágon túli" részében van, amit Kriváni-Fátrának (Krivánska Fatra) is neveznek. A hegység kristályos és üledékes kőzetekből vegyesen épül fel, ezért rendkívül változatos. A láda felkeresése közben végigmehetsz egy Szlovák-Paradicsomra emlékeztető szurdokon, megmászhatsz vad mészkősziklákat, mehetsz öreg bükkösökben, fenyvesekben, hegyi legelőkön, borókás és áfonyás hegyi réteken. Kilátása az Árva völgyétől a Liptói-havasokon (mögötte kilátszik a Magas-Tátra is), az Alacsony-Tátrán, a Nagy-Fátrán (ami alacsonyabb a Kis-Fátránál) és a Zsolnai-medencén át Kisucéig terjed.

Ajánlott kiindulópont: Štefanová parkolója  N 49° 13,970' E 19° 3,740' 630 m [GCtula+parkolo], ahol vendéglő és rengeteg panzió, privát szálláshely is van. A sűrű úthálózatnak köszönhetően sok más helyről is lehet indulni, például Biela Voda parkolójától  N 49° 15,475' E 19° 3,955' 570 m [GCtula+parkolo2], vagy Terchovától délre, a szurdokban lévő kis parkolóból a Bobotyn át  N 49° 14,690' E 19° 2,310' 580 m [GCtula+parkolo3]

Az első ponton  N 49° 14,440' E 19° 4,380' 745 m [GCtula-1] egy útkereszteződésben lévő eligazító oszlop mellett a tanösvény tábla tetejében található alumíniumtábláról olvasható le Xx és Yy értéke. A második pont koordinátái: N 49° 14,Xx2' E 19° 06,Yy7'.

A láda (egy 11 cm magas, 6,5 cm átmérőjű műanyag vitaminos-doboz) a jelszóval a második ponton van, egy erdő szélén álló fenyő földhöz közeli odújában, ágakkal takarva. De ehhez még legalább 4 km-t kell megtenned, és 1200 m fölé kell felkapaszkodnod. Eközben végigmehetsz a Horné diery (Felső-lyuk) és a Tesná rizna (Keskeny-szoros) nevű vízesésekkel tarkított, hidakkal, létrákkal és láncokkal kiépített szurdokokon.
Azonban, ha már itt vagy, érdemes kicsit többet is járni. Rögtön az első pont után tehetsz egy kis kitérőt, egy rövid körutat a sárga és a kék jelzésen (és a tanösvényen) a Dolné diery (Alsó-lyuk) és a Nové diery (Új-lyuk) felé. Megéri, mindegyik egy kicsit másképpen szép! (Ha Biela Vodától jössz, akkor pedig arról érkezel.)
A kitérő után most már indulj felfelé, érdemes végig a kék jelzésen menni, az megy a szurdokban. A fém hidak és létrák vizes időben nagyon csúsznak! Legyél óvatos!
Ahogy kiérsz a szűk szurdokvölgyből hirtelen egészen más táj fogad. Az erdő megritkul, és kétoldalt meglátod a Malý Rozsutec (Kis-Rozsutec) és a Velký Rozsutec (Nagy-Rozsutec) hihetetlenül csipkézett sziklafalait. Innen már nincs messze a láda, jelzett utakon kb. 20 méterre megközelíthető.

Ha ide eljutottál, akkor már tied a pont, de a kirándulást még nem érdemes itt abbahagyni. Rövid, de izgalmas mászással (kitett helyeken, láncokkal biztosítva) feljuthatsz a Malý Rozsutec csúcsára  N 49° 14,785' E 19° 6,095' 1345 m [GCtula+M-Rozsutec]. Ennél kicsit hosszabb út és több szint a Velký Rozsutec csúcsa  N 49° 13,895' E 19° 5,925' 1610 m [GCtula+V-Rozsutec], de kárpótol a még tágasabb kilátás. A Liptói-havasok két csúcsa között jól kivehető a Magas-Tátrai Kriván is. Dél felé pedig egészen más látvány fogad: a hegység hirtelen egészen másképp folytatódik, a csipkézett sziklákat lekerekített áfonyás rétekkel borított hegyvonulat váltja fel. Azoknak, akik még bírják, érdemes felmenni a szomszédos Stoh csúcsára is  N 49° 12,710' E 19° 5,645' 1610 m [GCtula+Stoh]. A két csúcs egyforma magas, de teljesen különböző felépítésű, kinézetű, növényzetű.

Visszafelé nagyon sok út választható. Én visszaoldalaztam újra a láda közelébe - ez megint másféle szépségű út. Aki már a ládától vagy a Malý Rozsutectől visszafordul, és nem szeretne a létrákon lefelé menni, az választhatja a  N 49° 14,520' E 19° 6,065' 1180 m [GCtula+zold] ponton induló vadonatúj zöld jelzést. (Trekkeltem, fent van már a legfrissebb openmaps-en.) Ez egyszer keresztezi is a kéket, és éppen az első ponthoz visz vissza. Rossz időben mindenképp ez a jó választás.

Érdemes megkeresni az útba eső .com-os ládákat is: GC1DG0W és GC1HW18 earthcache-ek, GCYB7F, GC1Z90D és GCPHVM hagyományos ládák. (Az első négy nekem belefért rejtés és trekkelés közben az egynapos kirándulásba.)

A láda nemzeti parkban van (de a szigorúan védett részeken kívül), a park szabályai szerint csak jelzett utakon szabad járni - de a terepviszonyok miatt legtöbb helyen nem is lehet máshol. A hegy nem olyan magas és veszélyes, mint a Magas-Tátra, de az erdőhatár felett télen, rossz időben, viharban nem is veszélytelen. Meleg holmit, esőkabátot, vizet vigyél magaddal, és egy jó cipő se árt. A tanösvény táblája szerint medvék is vannak, de én csak egy szarvast láttam. A környék Jánošik hazája, a Vratna-völgy bejáratánál áll a szobra.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (20 db): környezet: 4.94 rejtés: 4.68 web: 4.87 átlag: 4.83

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


"J&J" 2021.08.22 18:13 - Megtaláltam
Három túranap a Kis-Fátrában.
Az első napi Kriván túra után a Kis Rozsutec került sorra, amit a Dolni és Horni Dieryn keresztül értünk el, és persze a ládát is megkerestük.
Bár már jártunk a Rozsuteceken, a szurdokokat nem ismertük.
Kösz a rejtést!

A harmadik nap a délig tartó eső miatt rövidre sikerült, de annál szebb és érdekesebb volt.
Ha fél napos, de mégis kihívást jelentő túrát terveztek, akkor a mellékelt track-en van egy alig 6km-es, de közel 600m szintkülönbségű, sziklás, lépcsős (könnyű) via ferrata-s körút Terhely (Terchova) körül.
(lásd a track-en és a "rövid túra" fotókon)

Nagy és Kis Rozsutec a KrivánrólHorni Diery
Út a Kis RozsutecreA rövid túra
A rövid túraDSC_4302
nagyp181 2021.08.22 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

orszagoskek 2020.08.22 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
A hosszú hétvégén három mesés túranapot tartottunk a környéken, mely során begyűjtöttük ezt e ládát. Köszönjük a rejtést! Tamás [Geoládák v3.5.3]
Huszonkét évvel ezelőtt jártunk itt legutóbb, és akkor is lenyűgözött a hely. Rengeteg látnivaló kis helyen. Szurdok, panoráma, vadregény, vasalt utak egyszerre. Mindenki nagyon élvezte, és biztosan vissza fogunk ide még látogatni.
A koordináta részletek még egész jól olvashatóak. Viszont a rejtett pontos multi jelleg felesleges cifrázás.

Atom82 2020.08.22 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

kobcikrajci 2020.08.15 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.67
Nekem most ez volt a "levezető" túra. És valóban, az elmúlt napokban meglátogatott csúcsok közül a legkisebb terheléssel járt ez a csodás útvonal, és ami talán egy értékelési szempont, ismételten is lenne kedvem végigjárni. Stefanová egy felkapott üdülőfalu sok-sok szálláshellyel. A település határában egy nagy (és majdnem megtelt) parkolóban 3 EUR a napi díj. Innen lehet indulni egy részben lépcsős, és nagyon forgalmas turistaúton az első ponthoz. Itt némi szem meresztgetés után ki lehet totózni a két számot (leginkább a hátulról jobb oldali lapról), és indulhat az élvezet. A Szlovák Paradicsomot idéző vadregényes patakútvonal a kék sáv, ahol ügyelni kell a csúszós kövekre, a szembejövőkre, és a vízbe lépés elkerülésére egyaránt. Mivel a többség teljesen csatakos lábbelivel közlekedett, én büszke voltam rá, hogy néhány vízcseppel megúsztam az egész túrát. :) Jól jött a sebes víz hűs áramlata is a nyári melegben. A második kék szakasz már kevesebb attrakciót tartalmazott, de így is észrevétlenül elrepült az összesen 500 m szint felfelé. Nekem az első ponttól 1.5 órába telt a feljutás a ládáig. Mivel comos is a cache, jó állapotban van a dobozka, mellette golyóstoll, hozzá mini ösvény vezet, plusz a kilátás is megéri. Pár perc pihenő után már nem vágytam új csúcsokra, a zöldön leereszkedtem a parkolóig.

-1-2
-3 
lelcache 2020.08.09 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

Fidorka 2020.08.09 10:53 - Megtaláltam
lelcache társaságában

Mikulás 2020.08.09 10:00 - Egyéb
2011 óta - a multi felkeresése óta - nem is jártam ebben a szép kis tájegységben, de ez "csend" most megtört! Szerencsére szerveződött egy baráti hétvégi túrázás, aminek célpontja a Kis-Fátra volt. Mira, kiváncsifáncsi, Fidorka, lelcache, radpeter, scele, Mekett és jómagam már péntek délután ide utaztunk, hogy legyen időnk egy kiadósat túrázni.
Szombaton javaslatomra egyik régen bakancslistás helyemet a Kis- és Nagy-Krivánt kerestük fel egy nagyjából körtúrában. 1400 méter szint jutott a 17 kilométerre, de nem ez volt a nehéz, hanem a tűző napon aszalódni :-) Csodás helyek, remek társaság és kirándulás volt.
Másnap lazábbra vettük a figurát: a Diery-szurdokot jártuk be alaposan egy körtúra formájában. A szurdok egy részét a multi kapcsán láttuk Zsuval és Lacával, de az nem az egész volt. A jelenlegi útvonalon ez jobban sikerült. Ráadásul ezúttal lényegesen szebb időjárást fogtunk ki.

Mindkét túrára megéri jó korán indulni, még a tömegek előtt. Ez nekünk elég jól sikerült!

Van itt még bőven látnivaló. Jönni kéne többször! Meg a Vágon egyet vizitúrázni sem volna éppen utolsó élmény!... Bakancslistára került :-)

Mikulás

IMG_5909IMG_5920
IMG_5928IMG_5934
IMG_5952IMG_5960
IMG_5982IMG_5988
IMG_6013IMG_6018
szamosszamoca 2020.08.03 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Annyira rég vágytunk már erre a ládára! Sok évvel ezelőtt pont kerékpárosverseny miatt zárták le az utat. Két éve későn érkeztünk, az első pontig jutottunk, de előttünk volt még 500 km, így győzött a józan ész, feladtuk. Ma végre sikerült! Igaz nem a lányom által megálmodott körön,(amit a rejtő is javasolt), de fogunk mi még erre járni! Hiába a korai indulás, csak elmúlt dél, mire Stefanova parkolójában kiszálltunk a kocsiból. A jelszórészletre már nem emlékeztünk, újra le kellett olvasni, de nehezen látható, így én fotóztam és nagyítottuk, így sikerült bevinni a koordinátákat. Jött az izgalom, vajon jó számokat írtunk be? A Horne diery szurdokon haladtunk fel, majd tovább a láda irányába az erdőben. Kedvünkre való volt a rét, ahol kibukkantunk. Apa találta meg a ládát, minden rendben vele. Lányom szerette volna megmászni mindkét Rozsutec csúcsát. Az időnk nagyon fogyott, én nagyon lassítom a tempót, és egyedül se akartam visszamenni a parkolóba. Kompromisszumként apa-lánya felszaladt a Maly Rozsutec csúcsára, hamár ide reakták mellénk :). Én azt hittem az út a túloldalon megy, mikor fentről kiabálnak és integetnek nekem....akkor vettem észre a hidat, amin álltak. Több időnk lett volna, én is felcaplatok, de megelégedtem a lenti panorámával is. Nem is értem, miért csak ennyire kevesen keresik fel ezt a kincset? Mozgalmas, fárasztó napunk volt. A szállásra autózva átok gps felülírta az elképzelést, és elvitt Ruzomberok előtt a hegyekbe, olyan mecseki erdészeti út érzésünk volt, két autó csak lépésben egymás mellett....Nappal biztosan élveztük volna, de most inkább vágytunk egy autópályára.

IMG_20200803_142238IMG_20200803_143544
IMG_20200803_141650IMG_20200803_141249
IMG_20200803_143331IMG_20200803_162114
IMG_20200803_163930116849666_781565575914176_4824156589406415643_n
117009302_3514477828584489_9025844860936699481_n117235172_645437642984305_754978232177342473_n
117294438_334601357563851_8302690472752260310_n117168997_3621532181244745_7357088314795406627_n
Milko 2020.08.02 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! mialbe-vel.
Szuper láda!!! :-) Köszönjük. [Geoládák v3.5.0]

Bugár-orienteering 2020.07.13 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
A vírus utáni első nagy verseny idén a Wawel Kupa volt. Ha már ilyen messzire elmentünk, hazafelé útba ejtettük a Mala Fatrát. Terchovában laktunk, első napra ezt a kört terveztük. Biely Potoktól indultunk a K-n. Podziarnál kitértünk a koordinátákért, le is olvastuk sikeresen, de nem vettem észre, hogy az első koordináta E 19° 04,... viszont a vége E 19° 06,... Így nem jó felé mutatott a vége, mivel mi a Maly Rozutecen és Podrozutecen át terveztünk visszatérni Biely Potokhoz. Itthon már hiába vettem észre a hibát. A túra fantasztikus volt, de nem vállaltam mégegyszer.

[Jóváhagyta: VP, 2020.07.18 22:59]

 
Zergi 2019.07.24 11:00 - Megtaláltam
Fogtam!
Nagyszerű helyen nagyszerű túrákat tettünk nagyszerű csapattal.

IMG_0368IMG_0381
IMG_0382IMG_0386
IMG_0388IMG_0394
IMG_0399IMG_0401
IMG_0402IMG_0407
IMG_0409IMG_0415
IMG_0418IMG_0423
IMG_0424IMG_0427
IMG_0440IMG_0446
IMG_0455IMG_0458
IMG_0495IMG_0502
IMG_0504IMG_0508
IMG_0510IMG_0518
IMG_0525IMG_0526
IMG_0527IMG_0535
IMG_0540IMG_0546
IMG_0559 
ésKata 2019.07.24 11:00 - Megtaláltam
Szuper napokat töltöttünk a Kis-Fátrában a Zöldsporttal. Köszönet a rejtésért, remek helyekre hozott!

vaterlo 2018.06.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Egyesületi kirándulás során közös találat a kessertársakkal. Köszi a rejtést.

Halász család 2018.06.30 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

macikupac 2018.06.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.49
BTHE-hétvége a Kis-Fátrában

Mi az ajánlással ellentétben északról indultunk neki: Biely potokban, a Hotel Diery-nél lévő parkolónál hagytuk a kocsikat, miután megvettük a parkolójegyeket. Itt csupán néhány száz méter után már erdőben voltunk. Az út szélén forrás fakad, aki eddig elfelejtett vizet magához venni, az itt még megteheti. Ez a Dolné diery legalsó szakasza, de már ez megcsinálja a kedvet a túra további részéhez. Pár perc és máris a függőleges falakkal határolt szűk kanyonban vagyunk; fapallókon haladunk, alattunk zubog a patak. Nem győzzük kapkodni a fejünket, kattognak a telefonok/fényképezőgépek és még 1 km-t sem jöttünk... Látványos, kisebb-nagyobb vízesések felett, mellett haladunk el. Emelkedünk, de mivel annyi a látnivaló, nem is foglalkozunk vele. Létra, lépcső - mindegy, megyünk, szomjazzuk a helyet. A rét szélén lévő jelzéselágban rövidke pihenő. Itt csatlakozunk be az ajánlott útvonalba. Felettünk megpillantjuk a Roludňové skaly fehér tömbjét. Kis kanyargás után ismét bevesszük magunkat a fák közé, de immár a Horné diery kanyonjában. Itt a segédeszközök már fémből vannak. Nagyjából olyanok, mint a Rám-szakadékban. A Felső-kanyon hosszabb és technikásabb, mint az alsó rész. Itt néha kell egy kicsit egyensúlyozni, mászni a sziklákon, de semmi különös. A fiaim is élvezik a túrát, pedig korábban még nem volt részük hasonlóban. Az itteni vízesések száma és mérete is nagyobb. Majd elmarad mellőlünk a patak és szép fenyvesbe térünk, amiben nem kell sokat emelkedni a Pod Tanečnicou névre keresztelt nyeregig. Itt remek a kilátás a mai napra kiszemelt Kis-Rozsutecre. A tágas, de kissé szeles rét pedig alkalmat ad egy kis pihenésre, eszegetésre. Itt sikerül elsőre rossz irányba (erősen lefelé) indulnunk, de így legalább láttunk egy igen nagy kupac medve ürüléket. Innen hamar felérünk előbb a Rozsutecek közötti-nyeregbe, majd a sedlo Zákres felé már találtunk áfonyát is. Milánom nagy lelkesedéssel vetette rá magát. A nyeregnél mi jobbra kitértünk a ládáért egy szép, virágos mezőn át. Közben jobbra-balra gyönyörködtük a kilátásban. A dobozka hamar meglett, s egy gyors logolás és fotózkodás után a többiek után indultunk. Elég hamar beértük őket a csúcsra vezető drótköteles résznél. Még egy kis emelkedés és máris fent voltunk a Kis-Rozsutec 1343,5 méteren csúcsán. Ebéd, pihenés és a szokványos csúcsfotók elkészülte közben írtunk a csúcskönyvbe és le sem tudtuk venni a tekintetünket a csodálatos körpanorámáról. A srácaim még sosem voltak ilyen magasan, így nagyon büszke voltam rájuk. A lefelé vezető Z- jelzés eleinte rendkívül meredek, s mellé ráadásul törmelékes is, de vannak láncok, drótkötelek kifeszítve, ami segíti a lejutást. Később csak szimplán meredek az út, de ott a sziklák, gyökerek adnak támaszt a lábnak. Így is hosszan ereszkedtünk, míg elértük Podrozsutec házait. Itt megint egy tágas és virágokkal borított csodás rét van. Ezután az út meredeksége jelentősen csökkent és szépen leértünk vissza Biely potokba, ahol egy-egy nagy kofolával jutalmaztuk meg magunkat. A túra kb. 15 km hosszú volt és rendkívül szép helyeken jártunk. A mackók közül Dudut hoztuk magunkkal.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

johnnycache 2017.07.13 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Köszönöm az élményt! :-)

ha2 2017.07.12 14:00 - Megtaláltam
Reggel egy gyors futás az 1.ponthoz. Egy népesebb család már piknikezett a tábla körül. Semmi gond,gyors fotózás és vissza a szállodába reggelizni. A csoporttal felvonózás majd a piroson gerinc túra.

Stohové sedlo után a sárgán jó kis sárdagasztás a többiek itt nagyon lemaradtak. A Nagy-Rozsutec után meg kellett néznem a kéken a szurdokot.Nem szabad kihagyni. Vissza a nyeregbe és logolás. Láda rendben,száraz a beltartalma,logfüzetben sok szabad hely. Logolás után Kis-Rozsutec mászás drótkötelek segítségével. A lemenetel sem könnyű, főleg ha már reggel óta gyalogol a turista. Térdkímélőnek minden esetre nem nevezhető. Szerencsére napos de nem túl meleg időt sikerült mára megrendelnünk. Ajánlom mindenkinek ezt a túrát.

046045
043041
049050
056055
058 
kivancsifancsi 2016.07.29 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Három napos hosszú hétvége a Felvidéken, három különböző hegység (Fátra, Magas Tátra, Szlovák paradicsom), három fantasztikus túra.

Első nap megcéloztuk VP fátrai ládáját, ami minden várakozásunkat felülmúlta. Volt benne minden, amire csak egy túrázó vágyik, gyönyörű erdők, mezők, magas csúcsók, áfonya, szurdok, csobogó patak, vasaltút.
A Nagy Rozutec sajnos már nem fért bele a programba, így legalább lesz okunk még visszajönni :)
Köszönjük szépen az élményt.

VP 2015.08.14 09:15 - Egyéb
Kirándulással egybekötött ládakarbantartás.
Bár a ládát Magyarországról alig keresik, a .com-on nagy forgalma van. Többen jelezték, hogy a 2. ponton az üveg beázott, a logbook nedves, szétázott. Volt aki az első ponton nem találta az információt.
Pár napja egy szlovák kesser kicserélte szárazra a logbookot, rendbeszedte a ládát, de azért azt gondoltam, ráfér egy karbantartás, ránézés. És így legalább újra jöhettünk erre a szép helyre.
Az 1. pontot még előző nap, az alső szurdokok bejárása előtt ellenőriztük: a kis tábla megsötétedett, nehezebb észrevenni, de megvan, olvasható. Azért, ha már vittem, felcsavaroztam egy új, második kis táblácskát is - tartaléknak.
A 2. ponton a lekvárosüveget egy műanyag csavaros tetejű dobozra cseréltem, új logbookkal. A rejtek teljesen ép, érik az áfonya, a málna és a szamóca.
Ládakarbantartás után megmásztuk a Kis- és Nagy-Rozsutec csúcsát.

Kilátás a ládától
paff-tm 2015.04.06 00:00 - Egyéb
Az első pontot megtaláltuk, de a láda ettől igen messze van. A húsvéti havas táj nehezen járhatóvá tette a szurdokot, de csodálatos táj, érdemes megnézni.

 
alexi 2014.10.04 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Fantasztikus színekben pompázott az őszi erdő, és a szurdokban is jót túráztunk! Komancs barátommal közösen gyűjtöttük be a ládát. Nekem ez a 300. találatom. Köszönjük a rejtést!

Komancs 2014.10.04 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Szuper rejtés, köszönjük. Ezt a túrát kár lett volna kihagyni.

rétihéja 2014.07.26 00:00 - Egyéb
Egy iskolai tábor keretében eljutottam erre a remek helyre. A ládát sajnos nem tudtam megkeresni, de a gyönyörű tájat érdemes volt felkeresni. Mi a Diery hoteltől indultunk fel a szurdokba, egy körtúrát bejárva. Hallottam a sárlavináról, borzalmas lehet a pusztítás, habár mi nem arról közelítettünk, ahol történt a katasztrófa. Viszont tudom ajánlani a helyet bárkinek, ide egyszer el kell menni az életben! Mindenképpen visszamegyünk még egyszer, és akkor a ládát is felkeressük.

griffs 2014.06.29 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Nagyon szuper hely! A lada melletti csucs kulon dobozt is megerdemelne!
Kisgriffel!
Jelszo fotok kesobb
-------------------------------------------------
A rövidke hétvégét a Hernád áttörésre alapoztuk, ami nagyon szép helyszín, de azért egy kis csalódást okozott a családnak. Vasárnap már csak rövid programot terveztünk a hazaút előtt. Nem voltam biztos benne, hogy ilyen szempontból VP multija a legmegfelelőbb választás, de belevágtunk. Teljesen tájékozatlanul/helyismeret nélkül érkeztünk meg az 1-es számú parkolóhoz. Gyorsan meglett az 1-es pont, majd a szintvesztés nélküli zöld jelzést választottuk. Kisgriff hamar fel akarta adni, a masszív szintemelkedéssel bíró túrát, de én pont az ilyet szeretem. 13-15 % alatti utakat bringára találták ki:) Szép volt a környezet, végre nem fenyvesben haladtunk, de mi láncos, lépcsős, vizes túrákra szántuk a hétvégét. Visszafelé aztán megkaptuk.. :) A kéken lefelé, a szurdokban csak ámultunk és nagyon-nagyon élveztük. Itt végre használni is kellett a láncokat (a Hernáddal ellentétben), sőt volt ahol vakargattuk a fejünket: itt most miért nincs biztosítás ! És ami a legfontosabb jóval közvetlenebb kapcsolatunk volt a patakkal, volt ahol be is álltunk a vízesés alá :) A fáradt kezdés után ez lett a legszebb túránk, megfogadtuk, hogy visszatérünk ide és felmegyünk majd a csúcsokra is, amik most időhiány miatt kimaradtak. Köszönjük VP!
A kissé átázott logbokba logolás kimaradt, legközelebb ládagyógyításra is készülünk.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (51 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]