geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2854. Mini-skanzen (GCBAYA)

Skanzen udvar

Skanzen udvar

Skanzen - Zsúpfedeles ház I.

Skanzen - Zsúpfedeles ház I.

Skanzen - Zsúpfedeles, előtornácos ház

Skanzen - Zsúpfedeles, előtornácos ház

Előtornác

Előtornác

Skanzen - Kocsiszín

Skanzen - Kocsiszín

Községi park

Községi park

Pihenők

Pihenők

Polgári lakóház I.

Polgári lakóház I.

Polgári lakóház II.

Polgári lakóház II.

Paraszti porta I.

Paraszti porta I.

Paraszti porta II.

Paraszti porta II.
Szélesség N 46° 18,158'
Hosszúság E 17° 29,454'
Magasság: 140 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.10.28 12:55
Megjelenés időpontja: 2010.10.28 18:00
Utolsó lényeges változás: 2010.10.28 18:00
Utolsó változás: 2014.04.16 19:29
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony & Zerind HUN
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 161 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


Mini-skanzen, Kisbajom

Az országútról Kutas és Szabás között leágazó bekötőúton a faluba érve bárhol találsz parkolóhelyet. A láda (18 cm * 12 cm * 8 cm) a mini-skanzen területén bújik meg úgy, hogy közterületről is rá lehet lesni. A vízmentes flakonban csak a napló számára van hely, bármit ott akarsz hagyni, azt ne a flakonba, hanem melléje a ládába tedd! A skanzen területére bármikor díjmentesen beléphetsz, be is kell lépned.
Segítség a megtaláláshoz: a láda méretben, anyagában és színében is illeszkedik a rejtőhelyhez. Jól nézd meg a fotókat, mert a rejtőhelyen gyenge a műholdjel (10 méternyire már teljesen pontos a mérés); az egyik segíteni fog.
Előfordulhat, hogy a faládát a terület gazdái időnként beteszik a nyitott ablak mögé, amely így a tornácról érhető el benyúlva.

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

Kisbajom természeti környezete
Kisbajom Kelet-Belső-Somogy kistáj homokos síkvidékén fekszik, a Szabási-Rinya magas vízállású, gyakran vizenyős lapályán. Ennek megfelelően jellegzetes szépségű kocsányos tölgyes - égeres erdők ölelik körül ezt a kis zsákfalut, amelyet nem véletlenül neveznek a Rinya-mente gyöngyszemének.

Kisbajom története
Nevével először egy 1397-ben kelt oklevélben találkozhatni, az akkori helyesírás szerint Kysbayonként. Első ismert birtokosa Tárnok Demeter volt, aztán az évszázadok során gyakran változtak birtokosai. A későbbiek közül ismertebbek a Wárday és Koroknay családok. A török megszállás alatt sem néptelenedett el teljesen, az ő nyilvántartásukban 6 adóköteles portával szerepel, mint Kisbája. A török időket átvészelve lakossága gyorsan gyarapodott. A környék 19. századi birtokosai közül közismertek a Somssichok és Festeticsek, de magát a falut a "pógárok", református gazdák lakták, akik a maguk urai voltak. Ekkoriban a fejlődést az sem tudta megakasztani, hogy 1847-ben egy nagy tűzvész során a falu teljesen megsemmisült. A csapást lehetőségként kihasználva, tervszerűen, rendezett utcaszerkezettel épült újjá, ahogy most megismerhetjük. A község tovább gyarapodott, és a 19. század végére a lakosok száma ezer fő körüli volt. A gazdálkodók fő bevételi forrása az állattenyésztés volt, egy átlagos portán 15...20 disznó is hízott. A tisztes anyagi körülmények megteremtésében nem kis szerepe volt a község határában működő 6 vízimalomnak - erre a község címere is utal. De a mélyben már munkáltak a részben saját maguk által okozott baljós erők. A Dombóvár-Fiume vasútvonal megépítésekor nem engedték a vasút nyomvonalát határukon átvezetni (nehogy a "tüzes masina" megvadítsa a legeltetett állatokat), és ennek az északabbra eső Kutas látta hasznát. A község így a perifériára szorult, de az igazi vérveszteséget a dél-dunántúli református közösségek átka, az egykézés okozta. Ráadásul amikor a nagy háborúkban elesett egy-egy örökös, a magukra maradt szülők kiöregedése után tucatjával váltak gazdátlanná a házak. Az őslakosság csökkenését az 1950-es évek végéig kiegyenlítette a pusztákon (lakott külterületeken) élő uradalmi dolgozók, pásztor- és idénymunkás-családok beköltözése, akik mind katolikusok, ezért többnyire nagycsaládosok voltak. A falu múltjáról és lakóinak küzdelmes életéről a leghitelesebb forrásból, a falu öregjeitől gyűjtött leírást ismerhetsz meg az Egy somogyi parasztcsalád meséi - c. könyvből (S. Dobos Ilona, Akadémiai Kiadó Bp. 1962.).
A törzsökös lakosság aránya 1960-ra mintegy 50%-ra esett vissza, és arányuk a napjainkra 450 főre csökkent népességen belül még alacsonyabb, a néprajzi kép is sokszínűbb. Az 50-es évektől a mezőgazdaság már nem nyújtott elegendő munkaalkalmat, megkezdődött az elvándorlás. A falusiak gyakran vállalták a munkásszálláson töltött éveket távol családjuktól, míg véglegesen letelepedhettek a városokban. Ma az a jellemző, hogy a megüresedő házakat holland és német betelepülők újítják fel, hozzájárulva a vonzó falukép megtartásához.

A község öröksége
A forgalomból kieső zsákfalut (a 70-es évek előtt csak földúton lehetett megközelíteni) elkerülték a 20. század gyors változásai, ezért aztán feltűnően sok, jó állapotban megtartott épülete a 19. század második feléből a népi építészet értékes emlékeként szerepel. Részben helyi védelem, részben -mint például a szintén a tűzvész után épült református templom és a hozzá tartozó parókia épületegyüttese- műemléki védelem alatt állnak. Ezek miatt érdemes a többi utcát is felfedezni, nemcsak a skanzen környékét.
A parókia ma erdei iskolának ad otthont, amelyhez néhány, eredeti formában megőrzött paraszti porta csatlakozik. A skanzen bemutat a régmúltból egy-egy berendezett rinyakovácsi és kisbajomi talpasházat, istállót, kovácsműhelyt, kocsiszínt, disznóólat, kukoricagórét, galambdúcot, és az udvaron ott az elmaradhatatlan gémeskút. A szegényparaszti házakból és melléképületekből álló mini-skanzen bepillantást nyújt a jó 100 évvel ezelőtti világba; bemutatva a gazdálkodás eszközeit és a mindennapok tárgyi világát.
A skanzen udvarának kapui mindig nyitva állnak; ha be lennének csukva, a reteszek elhúzhatók, a látogatás díjmentes. Így a skanzen épületei mindig körbejárhatók, közelről megfigyelhetők. Ha a házakat belülről is látni akarod az elmúlt időket idéző berendezési tárgyakkal, akkor szombat-vasárnap kivételével 8-16 óráig lehet idegenvezetést kérni az Erdei Iskolában 200 Ft/fő áron. Előzetes egyeztetés esetén (erdeiiskola.kisbajom@freemail.hu) hétvégén is van erre lehetőség.
Ha egyáltalán nincs időd a skanzen látogatására, az eredeti formában rekonstruált szalmafedésű talpasházakat akkor is közvetlen közelről megcsodálhatod az utcafronton.
Az erdei iskola nyújtotta lehetőségekről és az ottani szálláslehetőségekről is részletes tájékoztatást ad ez a honlap.
És ami a látogatót örömmel töltheti el, ennek a kis falu lakosainak többsége -persze a legújabb bevándorlás eredményeként nem mindenki egyformán- ma is ugyanolyan igényes környezetére, mint az újjáépítő generációk. Annak ellenére, hogy a községben a foglalkoztatottság alacsony fokú, így sem az egyes lakosok, sem a közösség nem dúskál az anyagi javakban, a környezet mégis rendkívül rendezett és esztétikus. Igaz, némelyik műemlék házon lesz még mit felújítani. A közterületeken lévő virágos parkok és a környezetbe illő utcadíszek vonzó mintául szolgálhatnak messze földre. Többnyire rend, tisztaság mindenhol az úr, az alvégen is! Kérlek vedd figyelembe azt a hagyományt is, hogy a faluban mindenki köszön mindenkinek.
Ha most sietned kell, könnyen lehet, hogy azt mondod: "ide még visszajövünk".

Köszönetnyilvánítás
Ez úton köszönjük Végh Gábor Polgármester úrnak és Bognár Mária Erdei iskola managernek a rejtéshez nyújtott segítségét.
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (80 db): környezet: 4.84 rejtés: 4.84 web: 4.84 átlag: 4.84

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Ashmelia 2021.10.04 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Webber 2021.10.04 12:52 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.12.1]

fercsipeter 2021.10.04 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Cerberus 2021.10.04 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.44
Megtaláltam! Háromnapos terepjárós somogyi ládászás Ashmelia, fercsipeter és Webber társaságában. 31/38

Nagyon szép helyszín és szuper rejtés.

Köszönöm a rejtést!

IMG_4685IMG_4686
Nemi91 2021.08.21 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Tibi1983 2021.08.21 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszönöm a munkádat és a lehetőséget!
Megtaláltam!
Örülök, hogy megmutattad. [Geoládák v3.11.3]

bazsogeleba 2021.08.14 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Köszönöm a rejtést!

scele 2021.08.11 13:53 - Megtaláltam
mögvan

kicsiscele 2021.08.11 13:53 - Megtaláltam
scele társaságában

RUNiko 2021.07.27 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Köszönöm az élményt!:) [Geoládák v3.11.3]

eltájoló 2021.07.27 19:17 - Megtaláltam
Tudtuk, csak nem sejtettük, hogy ilyen szuper helyre jövünk. A skanzen nagyon szépen karban van tartva. A helyiek tényleg köszönnek mindenkinek (még a gyerekek is).
A ládával kissé bénáztunk. Bár kitaláltuk, melyik kép segít, a helyszín nem teljesen volt ugyanolyan. Ezért a "beviszik az ablakba" infóra koncentráltunk. Telefonos segítséget kértünk a Rejtőtől, amit utólag is köszönönk.
Nagyon jó a rejtés, csak valószínűleg kicsik, fáradtak és éhesek voltunk már. Köszi a rejtést.

breimanne 2021.07.16 11:36 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

h725 2021.07.14 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.13]
Csodás hely ! Gyönyörűen rendezett, karbantartott. Nem csoda, hogy emléktábla őrzi, az ezt megálmodó, és megteremtő polgármester emlékét. A leírást olvasva, azt gondoltuk először, hogy a "mindenki köszön" csak amolyan költői túlzás, de nem az ! Ez is nagy élmény volt. A kincs igazából könnyen meglett, bár csak második nekifutásra. Ugyanis épp egy ember csiszolta a korlátot a rejtő "objektum" körül. Úgy gondoltuk, teszünk egy kört, aztán megpróbáljuk újra. Legfeljebb megmondjuk neki, hogy mit is keresünk, valószínű, hogy úgyis tud róla. De mire visszatértünk, már nem volt ott. Köszönjük a rejtőnek, hogy idecsalt minket. És persze a rejtek nagyon rendben van.

Bogi, Vali, Zsolt

 A falu főutcájaHangulatos helyen sétálunk
EmléktáblaGyönyörű
Faragott pár 
horimilan 2021.07.01 23:59 - Megtaláltam
szép környezet érdemes elmenni

zalajaro 2021.07.01 14:25 - Megtaláltam
Aki keres, az talál! :)

Bubuka 2021.07.01 14:24 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, nagyon tetszett! Nemcsak a láda, az egész település!

P1000208P1000213
P1000216P1000218
Pantya 2021.06.26 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! kosziz David :D [Geoládák v3.11.2]

gabor03 2021.06.26 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

Kapus 2021.06.26 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Kikyo 2021.05.24 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyönyörű hely! [Geoládák v3.10.5]

buksika 2021.04.05 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

bagolyvera 2021.03.15 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel erre jártunk, megtaláltuk,köszi! Tetszett a hely!

Ignis9 2021.03.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

20210315_11242220210315_112610
20210315_11261720210315_112743
20210315_113049 
sipsza 2021.02.23 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

GeoFox 2021.02.21 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.9.6]

Petyóó 2020.10.18 14:07 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Totht737 2020.10.18 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

IMG_20201018_121728[1]IMG_20201018_123405[1]
IMG_20201018_120804[1]IMG_20201018_123125[1]
BRita72 2020.10.18 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Csapdoki 2020.10.04 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Nagyon takaros kis falú.Köszi.

szikizso 2020.10.04 12:03 - Megtaláltam
Fürkészésem sikeres volt. \0/

Takaros kis falu, jó látni ilyet. [Geoládák v3.6.0]

Discover 2020.10.04 09:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.6.0]

_DSC2165_DSC2166
_DSC2167_DSC2170
_DSC2171_DSC2172
_DSC2173_DSC2174
_DSC2175_DSC2176
_DSC2177_DSC2178
_DSC2179_DSC2181
lelcache 2020.10.03 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

kivancsifancsi 2020.10.03 17:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.39
A verseny eredményhirdetése után, de még sötétedés előtt jöttünk ki ehhez a ládához. A rejtés nagyon ügyes. A logolással Kicsit várnunk kellett amíg a helyi erők odébb állnak. Köszönjük a lehetőséget.

Fidorka 2020.10.03 17:52 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Bendínó 2020.10.03 17:52 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Fazék 2020.10.03 14:35 - Megtaláltam
A GC39FV teljesítése és az eredményhirdetés közé még befért egy kis autós kirándulás. Nagyon szépen karbantartott hely, köszönjük, hogy megmutattad.

IMG_6448IMG_6452
IMG_6456IMG_6457
Katona55 2020.10.03 13:50 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel.

stmester 2020.10.03 13:50 - Megtaláltam
A GC verseny után ez is meglett.

IMG_20201003_133812IMG_20201003_133905
IMG_20201003_134456IMG_20201003_134545
GYEZegzug 2020.10.03 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
A GC39FV alkalmából kellemes ládázás. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20201003_134103IMG_20201003_133853
emiGrant 2020.10.03 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
A mai nap abszolut kedvence!! Csodaszép skanzen, sok érdekes épülettel, szépen renoválva, vagy megőrizve az eredeti állapotot. A rejtés is nagyszerű, azonnal kiszúrtam. A falu is nagyon szép és tele van jó állapotban levő, érdekes, majdnem műemlék-szerű épületekkel. Alig tudtuk elragadni magunkat, annyira tetszett minden. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11 
pliptai 2020.10.03 07:20 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

jspanyik 2020.10.02 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

20201002_17284320201002_172917
20201002_17305120201002_173105
nbokan 2020.10.02 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Somogyi GC39FV-es hétvégénkre menet itt is megálltunk. Kellemes csalódás volt ez a kis település, nagyon tetszett a skanzen és a rejtés is, köszönjük.

-1-2
-3-4
-5-6
Aniko & Gyuri 2020.09.16 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

drkmse 2020.09.13 10:59 - Megtaláltam
Nagyon szép a skanzen, és a falu is, látszik hogy törődnek vele. Köszönöm a rejtőnek hogy megmutatta [Geoládák v3.6.0]

bfabry 2020.08.20 18:40 - Megtaláltam
Szép, rendezett falu, szép skanzen, köszi, hogy elhoztál ide!

bcs723 2020.08.20 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Nyaralásunk 6. ládája. Köszönjük a rejtést.

kncsk 2020.07.29 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Köszönjük!

Jankiq 2020.07.19 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!:)
Csodaszép, gondozott és rendezett település. [Geoládák v3.4.1]

marciq 2020.07.19 15:39 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Skali&Margó 2020.05.24 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
OK!

Törpe 2020.05.08 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Nagyon szuper!
Köszönjük a rejtést!
Törpe

targonczas 2020.04.11 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.22]

Csabiq 2020.02.27 15:18 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Nagyon kulturált szép hely, igazán kedves emberekkel. [Geoládák v3.3.2]

GergoKrisi 2020.01.02 12:36 - Megtaláltam
Nagyon tetszett, kössz a rejtést!

Nilike 2020.01.02 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Az újév első találata! :)
Nagyon tetszett nekünk, ide se jutottunk volna el, ha nincs ez a játék!
Köszönjük a rejtést!
BUÉK!! :)

20200102_12544920200102_123839
20200102_124601received_3056340084590279
20200102_12511920200102_125622
tabletta 2019.11.23 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

viad 2019.10.26 13:27 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nmárti 2019.10.25 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] A hétvége egyik legjobb találata, tipikus "hanincsageocaching"-élmény. Nagyon tetszett a település, látszik, hogy van gondos gazdája . öröm volt itt nézelődni.

-1-2
-1-2
 
Liberty 2019.08.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Igazi ékszerdoboz a Rinya mentén ez a szép kis zsákfalu Kisbajom. Hangulatosak a sok-sok téglával kirakott hidak az árkok felett, tele virággal. Még az utcasarkok neveit is virággal beültetett félköríves téglafallal jelzik. Hangulatos a skanzen nádfedeles "talpas" házai, a bödönbe és lábosba ültetett muskátlikkal, a szérű és a fejéshez használt fejőedények az ágasfán és az Erdei iskola. Gyermekkorom emlék képeit láttam magam előtt, mintha nagymamám kicsiny falujában lennék. Kellemes kikapcsolódás volt a Skanzen és a falu bejárása, köszönet a rejtésért.

Mai virág szépségek: Mályvacserje (első két kép), Erdei zsálya, Nyáriorgona

Kisbajom címere
Fringilla és Kuglóf 2019.07.17 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szép, rendezett település. Találkoztunk a polgármester asszonnyal is, aki körbevezetett minket és szívesen mesélt a falu gondjáról, bajáról. Még nem látott geoládát, ezért megmutattuk neki azt is. Igazán érdemes volt eljönni ide, a doboz is igényes kivitelezésű.

anettnori 2019.07.12 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megvan! [g:hu 1.6.3]

Szabi találta meg, már majdnem feladtuk.
Tetszetős környezetet alakítanak ki, ottlétünkkor is folyamatosan dolgoztak.
A 100. találat lett a miénk.

IMG_20190712_130202IMG_20190712_131326
VP 2019.06.30 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.62
Kedvesen kérdezték a helyiek, hogy miben segíthetnek. A ládáról nem tudtak. Némi keresgéléssel megtaláltam.
Vasárnap délelőtti csavargás Lábod körül.

Csizmások 2019.06.29 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

margabat 2019.05.27 19:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Már javában ment le a nap, de nem bántam meg, hogy hazafelé beugrottam Kisbajomba ezért a ládáért. A skanzen szépen karban van tartva, érdekes látnivaló. A faluképért nagy pirospont a helyi önkormányzatnak és az illetékeseknek, így kellene kinéznie minden somogyi zsákfalunak!

A fa ládikába valaki rakott egy epres nyalókát, azt kidobtam és - mivel nem volt - tettem bele tollat. Köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Nádfedeles házRózsafüzér királynéja templom
jalso 2019.05.18 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Köszönjük a lehetőséget. Érdekes hely, jó rejtés.
Ildi és Gyuri

skanzen 
pappcsalád 2019.05.11 13:17 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.2y]

Korigumi 2019.05.07 21:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

anettx 2019.04.12 19:46 - Megtaláltam
TFTC!
Esős-sáros Somogyjárás közben.

ha2 2019.04.12 19:45 - Megtaláltam
A mai nap utolsó előtti találata. Szépen gondozott falu és skanzen.
Kicsit nyújtózkodni kellet a ládáért, de alacsonyabbak is elérhetik egy kis leleményességgel.

Mr Zerge 2019.04.07 14:55 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Érdekes a kis skanzen, alaposan körbejártuk, tetszett a helyszín.
A ládát csak a tornác korlátjára fellépve értem el. Egyébként a rejtés jól bele simul a környezetbe.

Molli 2018.08.16 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Köszönöm a rejtést!

MikiCache 2018.06.23 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.22
Tényleg mini, ja és tényleg skanzen.
Talán nem ártana megemlíteni, hogy a láda jó magasan van. Alacsonyabbak ne próbálkozzanak.
Miki és Anikó

IMG_0392IMG_0393
IMG_0394 
Bass 2018.02.16 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon szép. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2017.12.05 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
A skanzen szép és érdekes, sajnos kevés időnk maradt rá.

bgecco 2017.09.23 15:00 - Megtaláltam
Kellemes meglepetés a gondozott terület és az ingyenes skanzen. Köszönet érte! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tapír csapat 2017.08.13 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
A falu és a skanzen nagyon szép, rendezett. A ládaszerzést egy muskátli bánta, de visszaültettük!;)

Berián 2017.08.02 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2017.08.02 16:44 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
takacsimre 2017.06.10 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Csak felfelé nézve kerestük. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

cs24 2017.04.22 09:35 - Megtaláltam
Megvolt

vetele 2017.04.17 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Köszi a rejtést! Rövid keresgélés után megtaláltuk.

e369 2017.04.17 13:51 - Megtaláltam
Szép zöld, nyugodt környéken van a láda, a skanzen érdekes volt. Köszi a rejtést!

IMG_20170417_140446IMG_20170417_135735
IMG_20170417_140351IMG_20170417_135555
rubin55 2017.04.15 16:09 - Megtaláltam
Még jó hogy volt velünk egy magas ember is, egyébként nem tudom hogy szedjük le....

salem.macska 2017.04.15 16:09 - Megtaláltam
Nagyon nehezen de meg lett. Köszi

laszloze 2017.04.11 14:28 - Megtaláltam
Szabáson járva ugrottam be ebbe a kis faluba. Nagyon hangulatos kis falu. Minden kessernek csak ajánlani tudom.

Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bluemonday 2016.07.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Nagyon érdekes és meglepő a skanzen. A rejtés is nagyon jó, egy darabig tanácstalanul nézelődtem a tornácon és az ablakok mögé is - végül meglett.

IMG_0157IMG_0158
KJ & GM 2016.04.25 14:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J10_9155J10_9154
J10_9153 
szalmakalapos 2015.11.15 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Tetszett a skanzen. A múltat és a jelent ötvözi, de nekem ebben a formában megfér a kettő egymás mellett.
Köszönöm a rejtést, és hogy megmutatta ezt a helyet !

Bütyök+Zulu 2015.10.22 13:20 - Megtaláltam
majd

Körforgalom
 
kobcikrajci 2015.09.17 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Somogyi bicajos barangolás Nagybajom környékén, a kutasi megállóból indulva. Virágzó kis falu, egy tündöklő múltidéző kerttel. Bármiféle zavaró körülmény nélküli, nyugodt ládatalálat, szabadon lehet nézelődni. Talán a település védjegye lehetne a mindenütt látható téglasarok, téglahíd. :)

Lia & Zotya 2015.09.05 21:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nagyi11 2015.07.04 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

 
Rubor 2015.03.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Érdekes rejtés, megtaláltuk.

 
Szabó Család 2014.11.11 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Szépen karbantartott az egész terület, jó a rejtés. Köszönjük.

Bőrharisnya 2014.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Köszönet a rejtésért.Valóban csodálatos a kis falu.Mindenkinek ajánlom.A rejtés igazi Ajtonyos

fa-peti 2014.04.12 17:40 - Megtaláltam
DDRKT utan vonat fele haladva beugrottunk megnezni ezt a pici skanzen. Csodalatos hely, szep napsutes volt. A ladat kb 15 percig kerestuk de nem talaltuk meg sajnos pedig meg be is mentunk jocskan a kertbe :). Mivel Kutasrol indult Pestre a vonatom nem sokkal kesobb ezert fel kellett adnunk a keresest. Kerlek fogadd el az en megtalalasom is. Koszonom! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.05.02 16:02]

befi 2014.04.12 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
Kerestünk, kutattunk, sajnos nem találtuk. Vagy nagyon jól el van dugva, vagy nincs meg a láda. Pedig hárman kerestük elég soká (Fapeti is velünk volt). A vonatot el kellett érni Kutason, így feladtuk a keresgélést.

Az egész falu egy gyönyörűség, üdítő volt látni a rendezettséget, a sok felújított, szépen rendbe tett épületet, portát, parkot.

Légyszi hagyd jóvá a találatunkat a képek alapján.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.04.15 13:13]

 
szakica 2014.04.12 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0r] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2014.04.12 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0o] [wapon beküldött szöveg]

GCBAYA_20140412133217.jpgGCBAYA_20140412133644.jpg
GCBAYA_20140412133930.jpgGCBAYA_20140412134247.jpg
GCBAYA_20140412133137.jpg 
eTiGeR 2014.03.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.22
A láda sajnos nem lett meg... Az egyik képemen látszik is, hogy nincs a helyén, tehát valószínűleg eltűnt... Amúgy szép ez a skanzen, főleg ha még fizetni sem kell érte... ;) A képek alapján kérném a találat elfogadását, köszönöm!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.03.29 16:02]

Mini-skanzen (1)Mini-skanzen (2)
Mini-skanzen (3)Mini-skanzen (4)
Mini-skanzen (5)Mini-skanzen (6)
Mini-skanzen (7)Mini-skanzen (8)
Mini-skanzen (9)Mini-skanzen (10)
Walterhal 2013.12.05 16:00 - Egyéb
Már egy órája hezitálok, hogy nem találtam meg, vagy egyéb logot írjak. Mivel eddig egyetlen ládánál sem adtuk fel -mert láda találatlan nem maradhat- maradok az egyébnél, mivel, ahogy a rejtő is írja, ide vissza kell térni! Kutast, és a csökölyi ládát úgyis a családtörténet fotós dokumentálása miatt fel kell keresni. Már alkonyatban értünk ide, a rejtés meg profi, úgy érzem, több idő kell rá!
A falu meghökkentett minket, hiszen számtalan ellenpéldát látni! Olyannal meg sosem találkoztunk, hogy be lehet ingyen kukucskálni egy tájházba. Pont mostanában volt kellemetlen ellenpélda is! Szóvá tették, hogy az ingyenes belépési lehetőséget nem honoráltuk zsebbe tett pénzzel.
Tavasszal újra eljövünk!

 
Kokó 2013.09.20 17:40 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2013.09.20 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.33
Patcai geoverseny 8.

A kétnapos somogyi ládavadászat egyik nagyon kellemes meglepetése volt ez a hely. Részben azért, mert szeretem a skanzeneket és ez a hely egy abszolút élő helyszín. Nem olyan, mint Szentendre vagy a közeli Szenna, hanem a nap 24 órájában itt élnek emberek. Ami még meglepő volt, hogy nincsen belépődíj. Odabent két lovacska legelészett, s az ember épp terelte be a birkákat az éjjeli szállásukra amikor odaértünk. Jót beszélgettünk, körbenéztünk. A láda sem adta magát könnyen, de nem járt túl az eszünkön, mert Jonkó már ravasz és rutinos medve.

[wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

Kofola BT 2013.09.20 17:39 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Schlégl 2013.07.22 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

dabcsi 2013.07.20 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg] Szombaton nagy kört tettünk, először a Kapos-Alfa ládát kerestük meg (egyszer majd összejön a torkolati láda is...), aztán Csököly, itt kellett egy kis telefonos segítség mert a tele pelus , 3 sörös doboz, 2 pálinkás és sok üdítős palack után (muglik figyelő tekintete között) nem akart összejönni. A Rejtő szíves segítségét azt hiszem közreadhatom : a kétféle zöld bokor határán... Innét Kisbajom következett, földes úton - csak erős idegzetűeknek (vagy terepjáróval). Gabival kesser "elköteleződésünk" előtt persze már itt is jártunk (mennyi ládánk lehetne ha előbb kezdjük...??,,,!!!) most is tetszett, és elgondolkoztunk, hogy, ha Polgármester úr másutt - nagyobb léptékben - dolgozhatott volna.... Innét tovább a vidraparkba, ezt is végigtúráztuk már így csak a minimum jelszórészletet vadásztuk le. Mike: itt nem találtuk a hidat, így a közút felöl lett meg. Porta-Pacis: most láttunk először utazó bogarat, illő tisztelettel tettük vissza, itt még nem tartunk. Petörke után még Szennában a tartalék jelszóra volt idő, aztán haza. Ma mesélték Szilviék, hogy utánunk végig járták az egész túrát + 1 /:-)/

Ajtony 2013.07.17 17:51 - Egyéb
A mikei és csökölyi láda megtalálásának kedvéért csatlakoztam Zerind HUN-hoz meg Judit és Béla-hoz; ezért jutottam el ismét ide. Igaz, a falucskában jócskán akad még elhanyagolt, pusztulásnak induló ház, ugyanakkor a legnagyobb elismeréssel kell szólnom arról az igényességről és gondosságról, amit tapasztaltam. A "Pihenők" kerámia szobor éppen a rejtés idején indult romlásnak, kezdett töredezni. És most ott az új másolat, gyönyörű, fából készült alkotás. Reméljük, ez hosszabb életű lesz.

Zerind HUN 2013.07.17 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Kivételesen egy olyan Ajtony-láda, aminek a rejtésekor nem voltam ott (csak az előzetes terepfelméréskor), így meg kellett keresnem utólag. Erre egy szokatlan, munkaidő utáni ládakeresés alkalmával került sor: Judit és Béla Ajtonnyal eljött 16 órára a munkahelyemre, onnan együtt indultunk Csökölybe, Mikére és ide. Az egyik legszebb falu Kisbajom! A három kedvencem között van (Somogydöröcske és Libickozma mellett). Remélem, még sokáig megmarad ilyennek, és itt persze nem a szegénységre gondolok, hanem a kinézetére.

Judit és Béla 2013.07.17 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyszerű, pompás, remek!

szaboist 2013.07.01 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Barátainkkal közös ládázás Somogyban. A leírás alapján gyors találat, nagyan kedves környezetben. Köszönjük a rejtést!

 
Párduc50 2013.06.20 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Megvan, köszi a rejtést!

Adri&Lacike 2013.05.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltuk!

blintux 2013.04.27 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

szamosszamoca 2013.04.01 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Rendezett kis falu, hangulatos a főtere. Nekünk pontos volt a vétel, és gyorsan meglett a ládikó, pedig felkészültünk a hosszas keresésre. Köszönjük, hogy megmutattad!

 
ballasz 2013.02.17 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Csodálatos ez a falu! Mindenképp vissza kell még ide jönnünk!

fodor8peter 2013.02.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönjük Ajtony vezérnek ezt az újabb kiváló rejtést!

kaldigeza 2012.10.19 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Lángos sütés és kóstolás, lovaskocsizás, kosárfonás-nézegetés, roma-folklór közepette. Tényleg nagyon terepszínű a láda! Szurkolóm is akadt: egy helyi szöszi, aki ismerte a játékunkat... Köszönöm a rejtést!

sirgalahad 2012.09.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Csendes falu Kisbajom
Hogyan éltek itt vajon?
Választ segít kerseni
Skanzenba kell belesni

Stimm 2012.08.24 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Kerékpáros találat. Szép, rendezett település, gyönyörű skanzen. A rejtés is tetszett. Ide még vissza kell jönni.

Csuhás 2012.08.20 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.38
Nagyon szép kis skanzen. A kánikula ellenére alaposan körbejártunk, minden ablakon bekukucskáltunk. A láda rejtése egyszerűen tökéletes!

Janka, Csuhás, Vándor

TársasházZsúpfedeles házikók
Eresz alatt
Valami szépet ma is... 
belulo 2012.08.15 17:45 - Megtaláltam
Csodálatos település! Valóban ékszerdoboz! TB be.

Famágus 2012.08.07 15:30 - Megtaláltam
Nagyon tetszett ez a kis falu, a skanzen, a házak, minden.. azok a téglából rakott korlátok, hidacskák, hát le a kalappal.. Oldfoxxal köszönjük, hogy láthattuk!!!
A rejtés is zseniális!!!

oldfox 2012.08.07 15:30 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

Strombus 2012.07.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Szép kis falu, szép kis skanzen, jó rejtés. :-) Köszönjük.

 
Péter60 2012.07.07 16:30 - Megtaláltam
ok

melanchton 2012.06.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Köszönet a rejtésért. Melanchton

kamzik 2012.04.30 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Szép ez skanzen.
Köszi az ügyes rejtést!

ADML 2012.04.29 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Sikerült!

BiharyG 2012.04.09 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Nagyon kellemes meglepetés volt az egész falu, köszönjük az élményt!

BiharyG + Moncsi + Réka + Kinga

 
Pimpi69 2011.10.22 10:58 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Paul 2011.09.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

 
sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Egy hetes túránk legszebb élménye!Sörnyepuszta után nagy hatással volt ránk a különbség!Külön köszönet a leírásért.

 
Togo 2011.08.18 19:28 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2011.08.06 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Balatonboglári családi nyaralásunk utolsó előtti napját egy kis ládázással töltöttük.
A GCATTO-nál ért kalandok után nyugalmat és drive-in ládákat kívántam :) Talán érthető okokból.
No, ez pont egy ilyen volt. A ládától pár méterre álltam meg és amíg Zsuzsi tisztába tette Lillát, én belogoltam azt. Kicsit körülnéztem és nagyon tetszett a mini-skanzen. Jó kis hely, sosem jöttem volna erre, ha nincs a geoláda. Köszönöm!

Mikulás

 
kiniczkyne 2011.08.04 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltuk

szuszmic 2011.06.24 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.43
Megtaláltuk !
Köszönöm a rejtést, nagyon aranyos helyre kalauzol el a geoláda.
Köszönöm a megtalálónak is, élmény volt a ládakeresés és a megtaláláshoz vezető út.
Hogy mi minden érték, mennyi titok és meglepetés elfér egy ilyen kis ládában ... olykor még fényt is talál benne a gondos szemlélődő ;)

rosie 2011.06.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.14] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2011.06.22 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

Hörcsög 2011.06.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Megtaláltuk! Anita & Árpi

Csibe&Zoli 2011.05.29 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Kedves kis falu, igazán szép központtal, érdemes volt eltekernünk erre! A láda könnyen meglett. Köszönjük a rejtést!

klaci 2011.05.14 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
A falu nagyon szép, rendezett, és "zsákfalvasan" nyugodt, különösen tetszett a tágassága. Sajnos azért elég sok ház van szomorú állapotban.
Sajnos a rendezettség szerintem részben annak köszönhető, hogy nagy a munkanélküliség, sokaknak a közmunkaprogram ad csak lehetőséget a munkavállalásra, e formában (is) gondozzák a közös felületeket.
A közösségi tér nagyon jó kialakítású, szép, szuper hely, a helyiek nagyon kedvesek. Remélem összejön a közösségi épületekkel az a terv, amire szánták őket, és beindulnak a remélt folyamatok.

sziamang 2011.05.07 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Szép is volt, jó is volt, lóetetés is volt.

Puszkany 2011.05.07 12:36 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

kl 2011.05.07 12:36 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

adamh 2011.05.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
nagyon ötletes rejtés!

padler 2011.04.24 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Nagyon rendezett falu, ötletesen kitalált közösségi hellyel. A koordináták pontosak, a rejtés könnyen megtalálható volt, bár előzetesen valamelyik kiállított tárgyban számítottam rá. A ládában a logbookon kívül nem sok mindennek jut hely.

padler + efemm

Mathau 2011.04.15 08:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Mai első dobozunk. Szép rendezett kis falu, rengeteg téglával:) A rejtés elsőrangú, bár egy kicsit nagyobb láda azt hiszem jobb lenne.

 
Dr.Lada 2011.04.15 08:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Izsivel, Mathauval rohanjuk le Somogy ládáit akció keretében.:-)))

19izsi73 2011.04.15 08:22 - Megtaláltam
késöbb

 
Atmosz&Zozmosz 2011.03.13 16:55 - Megtaláltam
Megvan :-)

kiss52 2011.02.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon szép, kellemes hely.

kupec 2010.12.18 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Nagy hó esett az éjjel, már az is komoly kihívás volt, hogy bejussak a faluba, mert előttem még a busz sem érkezett meg. A skanzenbe alig tudtam bemenni, olyan mély volt a hó a kapunál.
Nagyon hangulatos hely egyébként, tetszettek az épületek.
Végigtapogattam a szóba jöhető rejtekhelyeket, sajnos a szél befújta a havat a tornácra, így végül sikertelen volt a látogatás. Köszönöm a rejtő utólagos segítségét.

Pomisa 2010.11.14 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Ötletes rejtés.

BRAVO2.0 2010.11.02 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Szép hely, valóban, köszönjük a rejtést!

Csaba & családja 2010.11.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Nagyon tetszett az egész falu.

sheriff 2010.10.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Mai napi 3.ládánk. Köszi. Nagyon tetszett a falu, a skanzen, stb. A helybéli emberek nagyon kedvesek.

Csöreszék 2010.10.30 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.16
A mindenszenteki hétvégét kihasználva meglátogattuk a ládát.
A dobogóról ugyan lemaradtunk, de azért jót kirándultunk ebben a szép kis falucskában.

SzoViki 2010.10.30 16:10 - Megtaláltam
+one

Terdik Család 2010.10.30 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Már korábban is olvastunk róla, hogy Kisbajom rendezettségével minta lehetne a zsáktelepülések számára. Előre tervezett programunk miatt a P1-ért nem tudtunk versenyre kelni, reménykedtünk egy dobogós helyezésben. A ládát könnyen megtaláltuk. A hely és a rejtés ideális családi kesserkedésre. Mi egy élő skanzent láttunk.
Köszönjük a rejtést.

 
Adri-Szabi 2010.10.30 10:00 - Megtaláltam
Jó hely. :)

Pihenő 
Eszti és Robi 2010.10.30 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Közös találat Szaszával, aki anno megmutatta nekünk a geocachinget, de már nem aktív ládavadász.** A skanzen tetszett, nem gondoltuk volna, hogy ilyen környezet is van ebben a faluban. Nagyon jó időt fogtunk ki, jól éreztük magunkat.

**Breaking news: Szasza újra a geokesserek között!

 
Farekék 2010.10.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Munkából hazajövet a feleségem hívott, hogy van új láda a közelben. Gondoltuk, egyszer mi is lehetnénk elsők. A gyerekeket összeszedve fél óra autózással találtunk rá erre a szépen gondozott kis falura. A mini skanzenhez egy patak mellett futó utcácska vezet, a patakon látványhíddal, takaros templommal. A házakba sajnos nem tudtunk bemenni, de mindent végig néztünk, etettünk lovakat. Az egész település nagyon tetszett.
Köszönjük a rejtőnek, hogy eljuthattunk Somogyország e szegletébe.

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]