geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2855. Ismeretlen katona sírja (GCIKS)

A sír kora tavasszal...

A sír kora tavasszal...

... és kora ősszel

... és kora ősszel

Sírfelirat

Sírfelirat

Ebben az erdőcskében találod kora tavasszal...

Ebben az erdőcskében találod kora tavasszal...

... itt pedig kora ősszel

... itt pedig kora ősszel

Barátságos dombok...

Barátságos dombok...

... és kiskertek

... és kiskertek

26-os főút, távolabb Sajóecseg

26-os főút, távolabb Sajóecseg

Sajóbábony széle

Sajóbábony széle
Szélesség N 48° 11,316'
Hosszúság E 20° 44,231'
Magasság: 144 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.09.11 14:30
Megjelenés időpontja: 2010.10.29 01:50
Utolsó lényeges változás: 2015.05.14 16:52
Utolsó változás: 2020.09.10 21:22
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Vitya77 +36 70 241 4038
Felhasználó: Vitya77
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 700 m
Megtalálások száma: 180 + 3 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


WAP: A 8 cm átmérőjű, 10 cm magas, henger alakú láda egy kb. 50 m átmérőjű erdőfoltban található, a katonasírtól kb. 20-30 m-re. A koordináta 2011.10.27-én 23:25-kor megváltozott!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A láda koordinátáját 2011.10.27-én 23:25-kor megváltoztattam, mert kiderült, hogy megvan az eredeti láda! Ugyanis 2011. márciusában kessertársak újrarejtették, mivel több kesser nem találta, és azt hittük, elvitték a fatolvajok a kivágott fákkal együtt. Nos, az eredeti láda is megvan, megtaláltam az eredeti rejteken! Nem tűnt el, csak meg kell keresni. A korábbi (március előtti) logokból látható, hogy a rejtés jó, a koordináták pontosak, ezt több kesser is megírta. Emiatt az újrarejtett ládát 2011.10.29-én elhozom a helyéről, visszajuttatom a kedves újrarejtőknek (ezúton is köszönet, hogy önzetlenül segítettek, amikor úgy tűnt, hogy nincs meg a láda), és ezért újra a régi koordináták élnek a régi ládával a régi rejteken. Ha 2011. október 28-29-én mégsem találod a ládát, akkor még megpróbálhatod az új rejtést az alábbi koordinátákon:

N 48° 11,313'
E 20° 44,220'
146 m

Láda megközelítése:

Két útvonalat tudok ajánlani. Az egyiken Sajóbábony irányából, a másikon közvetlenül a 26-os számú főútról érhetitek el a ládát.

1. Sajóbábony felől:

A 26-os főútról be kell jönni Sajóbábonyba, és a városka szélén meg tudtok állni itt:  N 48° 10,930' E 20° 44,298' 141 m [GCIKS+Park1 Bábony széle]. Innen kb. 700 m séta a láda.

2. Közvetlenül a 26-os főút felől:

A 26-os főútról le kell térni DNY-i irányba itt:  N 48° 11,920' E 20° 44,630' 126 m [GCIKS+26-osról lekanyarodás] Pár száz méter után bal kéz felől találtok egy lovardát, ez előtt lehet parkolni:  N 48° 11,736' E 20° 44,251' 139 m [GCIKS+Park2 lovarda]. Innen is kb. 700 m a láda.

A katonasír

Egy érdekes hangulatú helyre invitállak benneteket, egy ismeretlen katona sírjához. Gyerekkoromban mutatták meg nekem ezt a helyet nagyszüleim, akik sajóbábonyi lakosok. Mivel eléggé el van rejtve, ezért valószínűleg csak a helyiek tudnak róla. Legalábbis egyelőre :-)

Magáról a sír történetéről nem sokat tudok írni, hiszen mint a neve is mutatja, ismeretlen katona sírja. A fejfán viszont van egy táblácska, melyet lefotóztam, a képek között megtalálod! Ezen a táblán az 1944. december 11-i dátum olvasható.

A sírt itt találod:
 N 48° 11,307' E 20° 44,239' 143 m [GCIKS+sír]

Sajóbábony fekvése

Sajóbábony Miskolctól 13 kilométerre északra, a Bükk hegység keleti lankáinak (közelebbről: a Tardonai-dombságnak) és a Sajó-medencének a találkozásánál helyezkedik el. A település két markánsan elkülönülő részre oszlik: a falura és a lakótelepre. A falu a Bábony-patak völgyében búvik meg, a 26-os főútról, a református és a katolikus templom kivételével, nem is látható. A lakótelep, mely méretében és lakosai számát tekintve is meghatározó része Sajóbábonynak, a Sajó-medence sík területén helyezkedik el, olyan benyomást keltve, mintha a település a völgyből kifolyt volna a síkságra, ahol aztán kényelmesen szétterült.

Bár Sajóbábony zsáktelepülésnek számít (másfél kilométeres bekötőút vezet a főútvonalhoz), a város megközelíthetősége az országos átlag fölötti. Ennek oka, hogy a 26-os főútvonalat az 1980-as évektől kezdődően négysávossá bővítették Miskolc és a bábonyi elágazás között, így a megyeszékhely központjába például gyorsabban be lehet érni Sajóbábonyból (kb. 15 perc), mint a közigazgatásilag Miskolchoz tartozó Diósgyőrből.

Sajóbábony története

Árpád-kori alapítású település. Neve először Babun (valószínűleg személynév) néven szerepel egy 1325-ös oklevélben. Kezdetben a királynék birtokolta diósgyőri vár uradalmához tartozott. Később többször elzálogosították. Tulajdonosa volt a Nyáry, Drugeth, Jászy és a Rákóczi család is. A XVIII. században, amikor a diósgyőri uradalom újra a koronához került, Bábony ismét a kincstáré lett. A török uralom idején a hatvani szandzsák része volt. A hódoltság időszakában tért át a lakosok nagy része a református hitre. Bár iskolájuk 1600-tól működött, templom építésére csak II. József türelmi rendelete idején kerülhetett sor. Lakói a XX. század elejéig jellemzően a mezőgazdaságból éltek.

Sokak szerint a völgyek szabdalta, sűrű erdővel borított dombos vidék volt az egyik fő oka annak, hogy az 1940-es évek végén, a nagy hadiipari fejlesztések idején itt kezdték el építeni az Észak-Magyarországi Vegyiművek (ÉMV) elődjét, az "1040"-es vállalatot, amely eredetileg hadiüzem volt. A gyár építésén több ezer rab is részt vett, amit valószínűleg a koreai háború kitörése miatti erőltetett ütem tett indokolttá (az első kapavágás 1949-ben történt, a termelés 1951-ben indult meg). A koreai háború végével a hadianyag-termelés (gyalogsági és tüzérségi lőpor, TNT, nitroglicerin) erősen visszaesett, fokozatosan helyt adva a polgári célú vegyipari tevékenységnek (akkumulátorok a MÁV-nak, poliuretán, formaldehid, növényvédő szerek). Az iparfejlesztés következtében robbanásszerű fejlődés következett be: az újonnan érkező munkásoknak és mérnököknek városias jellegű lakótelepet építettek, amely így kulturálisan is elkülönült a régi bábonyiak lakóhelyétől, a falutól. A modern lakótelepek egységes tervezésének jegyében a lakóházakkal egyidőben iskola, óvoda, bölcsőde és sportpályák is épültek.

Az 1980-as évek közepén a község főút felé eső részén egy nagyobb területen telkeket parcelláztak ki, amin egyéni építkezések sorának eredményeként egy modern, családi házas rész épült fel, kellemes, elővárosias környezetet teremtve.

2009. július 1-je óta város. Lakóinak száma 2877 fő (KSH, 2009.01.01.).

Sajóbábony nevezetességei

Itt működött az Észak-Magyarországi Vegyiművek (ÉMV), amely fénykorában közel háromezer embernek adott munkát. Az ÉMV fő profilját a növényvédő szerek és habosított műanyagok alkották. Az 1990-es évek elején, a szovjet piac összeomlásával a cég átmeneti gazdasági nehézségbe került, amiből gyors és határozott döntésekkel még ki lehetett volna lábalni (ahogy a kazincbarcikai BVK, ma BorsodChem példája mutatja), ha az akkori adóhivatal (a magyar államot, tehát gyakorlatilag az ÉMV tulajdonosát képviselve) nem indítja meg a felszámolást a cég ellen, elmaradt adótartozásokra hivatkozva. A felszámolási eljárás következtében az ÉMV több kisebb cégre esett szét (melyek többsége maga is csődbe ment, bár némelyikük sikeresen vészelte át a gazdasági összeomlást.) Később a volt ÉMV területét ipari parkká nyilvánították, amelyben több kisebb és közepes méretű vállalkozás telepedett meg. Az ipari parkban működő cégek bevételeiből az iparűzési adón keresztül a helyi önkormányzat is részesül, 2004-ben például ez az összeg több mint 200 millió forintra rúgott (összehasonlításul: ez az összeg a főút túloldalán fekvő Sajóecsegen alig érte el a 6 millió forintot), így Sajóbábony borsodi viszonylatban a tehetősebb települések közé tartozik.

Az ÉMV működésének évei alatt több súlyos ipari baleset is történt, amelyek rövid időre az országos figyelem középpontjába állították a községet. Itt történt 1979. június elsején az újkori Magyarország egyik legnagyobb ipari balesete, amelynek során 13 dolgozó tűnt el, amikor felrobbant a TNT-gyár egyik üzemrésze (több, mint 10 tonna TNT robbant fel.) A rendszerváltás után a Greenpeace figyelemfelkeltő akciói keltettek időnként feltűnést.

A rendszerváltás után, mint sok más helyen Borsodban, egyetlen utcanevet sem változtattak meg a településen (így ma is van például Kun Béla utca), ugyanis az akkori gazdasági helyzetben a lakosok nagy része úgy ítélte meg, hogy az utcanév-változtatással járó pénzkiadást és utánajárást nem engedheti meg magának.

Az 1990-es évek elején a település területéhez tartozó egyik dombtetőn ásatásokat kezdtek a Miskolci Egyetem régészei, és egy pattintott kőszerszámokat készítő telepet tártak fel. A régészek megállapították, hogy a kőszerszámok előállításához használt köveket távolabbról hozhatták ide, mert a környéken ilyen kőzetek nem lelhetők fel.

Források:
Wikipédia
Sajóbábony honlapja
KSH honlapja
és egy kicsit én is beleszerkesztettem

Köszönet

Nagyon köszönöm Puszkanynak és társainak, hogy 2011. március 14-én újrarejtették az eltűnt ládát!

Sikeres ládavadászatot kívánok!
Vitya77
Állapot: kereshető

KRW értékelés (95 db): környezet: 3.59 rejtés: 3.86 web: 4.28 átlag: 3.91

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


gsscsb 2021.04.01 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

hihena 2021.04.01 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.20
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A leírtakkal ellentétben hagyományos konyhai ládát kell keresni. Gyerkőccel szúrós, beakadós a terep. [Geoládák v3.9.6]

ltnora 2021.04.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

timkep 2021.04.01 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

V_Gabor 2021.03.21 08:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.49
A sír és a rejtek között lapult egy nyúl, csak akkor futott el, amikor visszarejtettem a ládát.

Köszönöm!
[g:hu+ 2.5.10]

2021-03-21 08.34.36R2021-03-21 08.34.51R
2021-03-21 08.34.59R2021-03-21 08.36.22R
fulpes 2021.03.15 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Kellemes séta Sajóbábonyból. Szép környezet.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

GCIKS_20210315_08532920210315_084209
20210315_084705 
Mr. Fülixáj 2021.01.09 15:02 - Megtaláltam
Most lett meg a láda. TFTC Fülix. [Geoládák v3.3.2]

cuno75 2020.12.25 14:23 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM! GEOMAP TÉRKÉPEN IKS, A MEGTALÁLT LÁDÁBAN VISZONT ISK LÁDANÉV SZEREPEL.

Dr.Lada 2020.11.07 08:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Micra 73-al és Lopakodóval elkövetve.:-)
[g:hu 1.6.4]

A település szélén parkoltunk és besétáltunk.

-1-2
Lopakodó 2020.11.07 08:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Micra73 2020.11.07 08:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Elkövetve Dr. Ladával és Lopakodóval.

IMG_20201107_083807IMG_20201107_083827
utigabi60 2020.10.24 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

GAMANO 2020.10.19 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.2]

silboy & Zsóka 2020.10.09 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.32
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

20201009_130753977_iOS 
tabletta 2020.09.07 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kasap 2020.08.15 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

tak-tak 2020.08.07 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Zsombor111 2020.07.05 18:54 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Anikó és Zsombor és Ági [Geoládák v3.4.1]

csirepanna 2020.06.15 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Csenge&Tomika 2020.05.17 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Geokinga98 2020.05.10 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ZsoltPapp 2020.05.10 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

CSUBIX77 2020.02.27 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.20
Először a sírt sikerült megtalálnom, de sajnos nem olvastam végig az összes loggot, így kevés információhoz jutottam a ládáról. Másnap már felkészültebben indultam el, így kiderült, hogy mind a sír, mind a láda egész könnyen megtalálható (a sírhoz a dűlőútról merőlegesen kell bemenni az erdőbe, és a ládika sincs messze tőle). Persze így, mikor még a fákon, cserjéken nincs lomb, könnyen beszélek... (Én vagányságból bevittem a bringát is, de szigorúan csak a vállamon cipelve, még véletlenül sem gurítottam a földön egy centit sem - otthon is akácos közelében lakom, nem egyszer volt defektem földön fekvő akácvesszők tüskéi miatt...)
A láda első osztályú, így képzeltem el az alaptípust is. Benne van az a felhívás, ami azoknak az esetleges véletlen megtalálóknak szól, akik nem ismerik a játékot.

Képkivágás3Képkivágás4
Képkivágás5Képkivágás6
Képkivágás2Képkivágás1
Aniko & Gyuri 2019.10.06 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Anikó és Gyuri. [Geoládák v2.2.5]

GRegina 2019.09.23 08:46 - Megtaláltam
Kint alvás utáni séta. Simán a földön heverve találtam a ládára. Elrejtettem, a koordinátán lévő kivágott fa törzsébe, kéreggel takarva.[Geoládák v2.2.5]

nyikes101 és neoly 2019.08.19 17:32 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk. :) [g:hu 1.6.4]

farkas_e 2019.08.01 17:05 - Nem találtam meg
A nap utolsó keresése, sajnos sikertelenül...
Kb. 300 méterre sikerült megközelíteni autóval, aztán a felázott úton már nem mertem továbbmenni... Nem is baj, hamarosan egy stop-tábla is előkerült. :D
30 méterre mutatott a kütyü a sűrű bozótosba, de végül sem a láda, sem a sír nem lett meg, a sok szúnyog és a dzsindzsa visszarettentett... Ha télen erre járok, majd újra próbálkozom.

STOP! A dombtetőn...Itt balra... Aha!
benist 2019.07.15 11:45 - Megtaláltam
Sajóbábonytól rövid séta. Az erdőben jót bolyongtam, végül a GPS elvezetett a gyanús tuskóhoz, és előkerült a doboz. Az dzsungeles akácosban a sírt meg sem kíséreltem megtalálni.

ystray 2019.06.10 13:15 - Megtaláltam
megvan! :)
a nagy susnyásban a sírt meg se leltem. A ládát is alig.

dobozipatikus 2019.06.09 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Judit és Béla 2019.06.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.35
Megtaláltuk.

tapiapi 2019.05.18 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Köszönöm, hogy idecsaltál. Cserébe, ha hazaérek, megírom, mit láttam. [g:hu 1.6.1x]
Nyakig ér a halidé, meg a gaz, de a láda rendben.

czecze.kovacs 2019.04.28 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ládavadász Pisti 2019.03.02 23:59 - Megtaláltam
Közös találat Eszluzsuval. Nade: általában úgy csinálom, hogy a helyszínen lefényképezem a logbookot a jelszóval, és ennek alapján regisztrálom a ládát. Ez esetben egy húszperces küszködés után jöttem rá, hogy a logbookban TÉVESEN szerepel a láda rövid neve, két betű fel van cserélve, erre ügyeljetek. Ha a láda tulaja látja ezt, legyen szíves javítsa.

eszluzsu 2019.03.02 14:05 - Megtaláltam
Közös találat ládavadász Pistivel

GYEZegzug 2019.02.26 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Igen, így műlik el a világ dicsősége. Emlékhelyet csinálunk, de nincs aki ápolja. Köszi szépen.

kupec 2018.11.01 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

GréJuBé 2018.10.23 16:28 - Megtaláltam
Köszönet a lehetőségért! A sír környéke is nagyjából rendben. Egy arra járó Úrtól kértünk eligazítást a sírhoz, mert a fák nagyon jól rejtik azt, és Ő szolgált bővebb információval is az "Ismeretlen"-ről.

Sir Pajszer 2018.10.19 09:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Köszi!

befi 2018.09.29 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Tojglik 2018.09.20 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Lacza és Tádé 2018.08.30 11:14 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

9mcb-jani 2018.08.23 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Megtaláltam köszönöm a rejtést!

Jaksi74 2018.08.19 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Paul 2018.08.04 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

Párduc50 2018.06.21 10:46 - Megtaláltam
"Kellemes" Susnya nehezíti a keresést. Azért meglett :-)

Kiaribua 2018.05.15 16:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Szépen virágzott a lila akác az út mellett.

LH458 2018.04.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.56
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

horti75 Viki Zozo 2018.04.03 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Nagyon szemetes a környék ill.tolvajkodják a fát nehéz a megközelités

katika 2018.04.01 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetősége
t. A hegyről hömpölyög a sáros víz lefele. Minden csupa sár és szemét. Lehetne a Cito szemétszedő ládát iderakni, mert így elég lehangoló a látvány. A katona sírján lévő kefeszt is kidőlt, szomorú. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Dodó és Malvinka 2018.02.13 09:25 - Megtaláltam
Cuppogó sárban végigcaplattunk. Elég szemetes a környék valóban. Mai ládázós napunk első találata! :) Köszönjük a lehetőséget!

Toth417 2017.12.27 12:48 - Megtaláltam
Szilvásváradról hazafelé drive-in ládázás. Az erdő tele van szeméttel, a gaz szúrós, de a láda meglett. A jelszó elég fura. Köszönöm a rejtést!

Kimberli1 + Imi30 2017.12.27 11:27 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

FLAC 2017.12.03 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Meglett

Fehér Márton 2017.12.03 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltam

ha2 2017.11.12 12:15 - Megtaláltam
Gömör és Aggteleki-karszt túrára menet ez is útba esett. Szinte drive in találat. Kicsit "bújócskázni" kellett a ládához a kissé szemetes erdőfoltban. Teljesen használhatatlan volt a doboz,kikukáztuk.

Liberty 2017.11.12 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
23/3. Aggteleki-Gömör-Tornai-karszt túra.

Egyesületi ládára kicseréltük a törött dobozt és a szétázott logfüzetet, sajnos a sírt mi sem találtuk. Köszönet a rejtésért.

Sajóbábony címere
Ilyen volt a ládaés ilyen lett a csere után
VP 2017.06.24 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.00 súly: 4.54
Középtávú országos tájfutó bajnokság Bükkszentlászlón. A selejtező és a döntő között egy kis csavargás.
A láda megvan a dzsindzsás erdőben, de a sírt hiába kerestem, nem találtam meg.

pemapa 2017.05.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.75
Családos ládászás. Jó nagy susnyaharcot vívtunk. Egy kicsit szemetes is a kiserdő. De gyönyörű időnk volt. Köszönjük!

Zergi 2017.04.23 11:55 - Megtaláltam
Fogtam!
A rejtés bírta a strapát, az egérrégta logbook érdekes volt, a hely nem annyira. A kereszt ki volt dőlve.

IMG_1210IMG_1211
Fazék 2017.01.11 15:38 - Megtaláltam
Így mínusz 10 fokban kényelmesen kereshető a sír, a földút csontkeményre fagyott és száraz, csalánnak, szúrós gaznak nyoma sincs. Mindezekkel együtt is inkább csak erkölcsi mondanivalója van helynek, látványosságnak nem lehet mondani. A láda szabadon hevert a földön, valószínűleg kitúrta valamilyen állat, az alja törött, a logbook szélét megették az egerek (!!!), de mindezekkel együtt - alapvetően - kereshető. Szépen visszarejtettem, a luk alul van, a jelszó olvasható, a logbook (megmaradt része) száraz.

2017-01-11 15.38.062017-01-11 15.38.01
katika59 2016.09.23 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, de nagyon nagy elhanyagolt hely.

VenTOmi 2016.08.16 00:00 - Megtaláltam
Iszonyatosan el van hanyagolva a sír és alig észrevehető. Sajnos rövidnadrág + papucs kombóban nem tudtam megkeresni a ládát, mert a csalán a sírig tartó sétán is alaposan összecsípett! Kérném a képek alapján elfogadni a találatot!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.20 17:55]

IMG_6674IMG_6676
IMG_6680IMG_6682
IMG_6686 
totik 2016.08.04 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri), Krisz', TZ

PeterT 2016.04.23 17:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! :) A láda alja eléggé meg van repedve, javításra szorul.

Vironia 2016.04.23 15:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

cipollino 2016.04.23 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.36
Köszi.

Kokó 2016.03.24 13:30 - Megtaláltam
Erre volt dolgom.
A doboz alja törött, csak azt nem értem hogyan tört be ennyi idő alatt.

ÚtközbenSárga
KékDomb
Bábony 
darkwolf 2016.03.14 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

pliptai 2016.01.04 00:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

htibi80 2015.11.07 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.30
Koszonjuk a rejtest!

Vértes 2015.09.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Nem volt egyszerű bejutni a sírhoz, mi rossz felől közelítettünk.
Köszönjük a rejtő segítségét.

cav004 2015.09.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Kicsit nagy a bozót.

reka.nyilas 2015.08.22 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük :)

csipet_csapat 2015.08.19 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Logbook ok, a láda pár méterre az eredeti helyétől szabadon, az alja máris összetörve.
A felhőszakadás és a rengeteg tüske megakadályozott bennünket a sír felkutatásában:(

webfater 2015.08.01 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Ajándékkal feltöltve:-)

Köszönöm a lehetőséget.

Mim Balu Bia Ipi [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2015.05.12 15:15 - Megtaláltam
84 km kerékpározás Miskolc környékén.
A ládacsere program keretében a láda felújítva.
Nagyon elhanyagolt a környék, rengeteg a szemét, a csalán.
Sokáig köröztem a környéken valami csapást keresve, de aztán beláttam, hogy bizony bele kell mennem a legnagyobb dzsindzsába.
A logbookban már a jelszót sem találtam meg, teljesen szét volt ázva.

Az új ládaA régi láda maradéka
N.Zs. 2015.04.11 11:30 - Megtaláltam
Sajnos a doboz és a logbook romokban hever. A rejtő telefonszáma nem él, így nem tudtunk segíteni rajta...
A kis fa keresztet valaki gondozza.
A közelben hatalmas kastélyt épített a lovarda tulajdonos. Állítólag egy másik épületben vendégszobák is lesznek.

[Jóváhagyta: Vitya77, 2015.04.13 23:04]

Murus 2014.11.08 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 4.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A ládához vezető út kellemes volt, szépen rendben tartott hétvégi házas környéknek tűnt, viszont a láda környezete büdös és tüskés. Maga a láda egy szétesőben levő egykori tejfölös vödör, ami teljesen beázott és a logbook nyálkás a jelszó alig kivehető, a vödör tetején is csak félig olvasható. Murus és Cica

kobcikrajci 2014.11.04 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.34
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Sétálós üzemmód Sajóecseg vá.-ról. A széles látómező, a dimbek-dombok már korábban is tetszettek ezen a tájon, most lehetőség nyílt a bámészkodásra. Érdekes a település központja, amit először láttam. Városnak, falunak is elmenne. :)
A megjelölt sír a bozótosban szintén furcsaság, talán több gondozást érdemelne. A ládafunkciójú tejfölösdoboz nagyon romos, esetleg kicserélhetné egy későbbi látogató.

Norbee97 2014.10.18 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
A láda eldobva, leírás, fedél, füzet külön a ládától, valamint ajándék egy műanyag villa. Füzet amúgy elázva. Szerintem a ládát megtámadták. Jelszót felírtam a doboz fedelére, bár a második része nem nagyon látszik. Ha nem tudod elolvasni, hívj! A láda pedig egy közeli fatőkönk tövébe lett rejtve, és álcázva.
Ezektől függetlenül jó volt eljönni szombati iskola után Miskolcra, majd ide át. :) A vezetékek alatt hallani a feszültséget, akkora ott az áram, csak úgy serceg. :) Innen vissza Miskolcra, a GCMITR-hez. :) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
232.

Láda <i>elemeire szedve</i>
 
tiktak 2014.07.23 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.50
Nagy sár, majd csalán és akác...,dejó!

Csizmások 2014.04.27 11:30 - Megtaláltam
ok

Berián 2014.03.29 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.03.29 11:55 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy és Zéboy.

Zéboy 2014.03.29 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.88
Köszönöm a lehetőséget.

 
Cseliboy 2014.03.29 11:55 - Megtaláltam
Köszi a relytést!

CacheFinder 2014.03.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.97
Az OKT Zádorfalva-Jósvafő szakaszának bejárása után tettünk kitérőt a ládához. Érdekes volt a katonasír ezen a helyen. Sajnos a láda környezete nagyon szemetes, így ez rontott az összképen.
Köszönöm a rejtést!

vándor székely 2014.03.14 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

anyóca 57 2014.02.20 12:10 - Megtaláltam
Nagy sárdagasztással indult a séta, de aztán kellemessé vátl. Sajnos virágot nem tudtam a sírra tenni. Köszönöm,h megmutattad!

hgabor1 2014.02.16 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival,köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Élményekről később, mert voltak... :D

Bluedog 2013.12.26 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

nszabi 2013.10.25 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Salvador és Waxi [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Manka. 2013.10.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.79
Munka után egyik ismerősömmel indultunk el megkeresni. Sajnos nem volt nálam gps, kb 1 óráig kutattunk a kijárt "ösvény" környékén amire megtaláltuk. A keresztfa újra kidőlt, a környezete pedig tele van szeméttel.

Viki-V 2013.10.14 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Szép időre való tekintettel munka utáni ládakeresés. Csak ne sötétedne ilyen korán. Szerencsére a kommentekben említett szúrós bokrok viszonylag levágva/elszáradva.

Novek&Viki-V 2013.10.14 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.77
Megtaláltuk!
A fejfa fel volt borítva de vissza állítottuk de ha megy arra valaki akkor mélyebbre kéne szúrni mert eléggé instabil.

sirgalahad 2013.10.04 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.43
Nem látta az egyszerű szem
Azt, mi itt volt, miszerint:
Titkos hadi vegyszer üzem
Gyártott nitroglicerint

lelcache 2013.10.04 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

geo-fonixek 2013.08.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.07
Megvan!
Hát így nyáron, ráadásul 40 fokba, nem egy könnyű fogás, értem ez alatt az utolsó 15 métert. Szinte tovább tartott megtenni, mint Bábonyból idesétálni. A katona sírja egyáltalán nem látszik, benőtte fű-fa-virág, de mind a dühösebb fajtából.
A befőttesüveget lecseréltük egy nagyobbacska műanyag dobozra, ami még befért a rejtekbe.
Köszönjük a rejtést! (bár némileg csalódást okozott)

peba 2013.07.14 15:20 - Megtaláltam
A nemjóját! Fájdalmas találat, a szó szoros értelmében! :) Egy néni garantáltan hülyének nézett minket, hogy elindulunk a pusztába egy szál táskával, telefonnal a kezünkben. A magasfeszültségű vezeték félelmetesen jó, a frász kerülgetett alatta. A rejtés környezete hardcore dzsumbuj, a katona sírja meg még jobban az. Sajnos sebtében fürkésztem a kommenteket már útközben, a fém befőttesüveg teteje (kisebb típus) kiált a cseréért. Kérlek vigyetek egy újat, ha arra járnátok :) Köszi a rejtést, meg kellett érte szenvedni :)

Csaba & családja 2013.07.08 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.43
Egy hét bóklászás Aggteleken és környékén.

bigmick 2013.05.19 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
A kullancsgyűjtős dzsungelharc miatt nem lett a kedvencünk.

 
becko 2013.05.19 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
2 nap, 55km gyaloglás, 27 láda a madárdalos Bükkben, és környékén.
Igazi extrém kess a derékig érő csalánban, nincs jó rejtekhely a környéken, de ettől függetlenül az ismeretlen katona megérdemel egy ládát.

geoHamsters 2013.04.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.00
Köszi a rejtést. Elég szúrós a környék. :-(

kissss 2013.03.02 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Klasszikus előjáték: Spéter és egyben a környék legjobb lángossütőjénél magamba szívtam némi kalóriát :), majd teli pocakkal nekivágtam egy menet közben kiegyenesedett körtúrának. A láda könnyen megadta magát, de még a visszafogott bozótharc is megkövetelt egy-két csepp véráldozatot...
A befőttes üveg fedele kezdi megadni magát, már nem zár tökéletesen. Aki tervezi a közeljövőben a láda felkeresését, legyen szíves, és vágjon otthon a zsebébe a kisebbik fajta fedélből egyet (kb. 6,5 cm átmérőjű).
Köszi a rejtést! g

PSZE 2013.01.05 15:20 - Megtaláltam
Megvan!

Vsanya 2013.01.05 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Braunka 2012.10.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 1 átlag: 2.17 súly: 2.32
Első igazi drive-in, apát is kezdi megfertőzni a játék :)

nmárti 2012.09.21 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.74
Egy elfelejtett találat a fiókból. Köszi a rejtést!

pongogab 2012.08.19 10:31 - Megtaláltam
GeoCaching vs. DzsungelHarc :)

OsiOsi 2012.08.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
ok

tóthék 2012.08.01 20:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.11
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

tkriszta 2012.08.01 20:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.28
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

tpetya 2012.08.01 20:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.83
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

tjanek 2012.08.01 20:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.83
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Tóthék.

13 2012.08.01 20:24 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 3.01
Meglett.

targonczas 2012.07.26 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Köszi!

data4526 2012.07.08 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm! Droid 1.4.16 [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]
Geocaching, vagy bozótharc? :-) Az az utolsó 15m....
Ami csíp, vág, karmol, karcol, szakít, szúr, vért szív, irritációt okoz, tönkreteszi a ruházatot, defektet okoz, büdös, álljon itt ez a felsorolás a teljesség igénye nélkül, no az mind ott volt. Szerencsére csak az irhám sérült, a rövidnadrág, a póló, ( 34 C° fok ) és a gumik éppek maradtak! :-)
GCHABE -tól jöttem és sikerült nagyon hamar megtalálnom, annak ellenére, hogy a természet erősen akadályozott benne.

 
Andor és Marcsi 2012.06.10 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.33 súly: 2.67
Miskolcról kerekeztünk a helyszínre. A sírt egyből megtaláltuk, de a rejtést keresni kellett, mert nagy az aljnövényzet, ami csíp, szúr és karmol. Jó a rejtés, köszönjük.

12
Sanchoo és M. 2012.06.10 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Folyt.köv. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

Hű, micsoda dzsindzsa volt itt!
Sárdagasztás, akácbozót, csalánhegyek... most is bizsereg még a kezem. Igen, a sír könnyű volt, a láda meg egy óra. Legalább kissé letapostam a bozótot az utánunk következőknek.
hosszabban itt: a blogunkban
Fotók nincsenek, a gép otthon felejtődött.

Lacipap 2012.06.02 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Szép lankás borsodi táj. A láda környezete sajnos nem a legszebb. Azért egy figyelemre méltó hely, a történet is érdekes.
Az akác és a csalán páros rettenetesen megnehezíti a keresést.
Köszönöm a rejtést.

 
rallymax 2012.05.29 11:00 - Egyéb
GcKUPA keretében Andertomi-val erre tekertünk :)

Zsolti66 2012.05.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.74
Nos kedves Polgártársak, Kesserek!
Aki ezt a ládát be szeretné gyűjteni, javallom, legalább egy közepes méretű bozótvágóval közelítsen. Derékig csalán, onnan akác.
Ennek ellenére jó a rejtés, köszönet érte

szabbr 2012.05.05 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Matoval és Fattilaval közös találat.
A rejtés nélkül ide biztos, hogy nem jöttünk volna.
Javasolt Sajóbábony felől közelíteni, kocsival jól járható földút van.

Köszönöm a lehetőséget!

fattila 2012.05.05 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.79
Az akácosnak van egy nagyon sajátságos tulajdonsága. Pokoli gyorsan nő, és most szinte csak kemény küzdelemmel közelíthető meg a láda. Az ilyen rejteket én soha sem kedveltem. Most sem. Mindenesetre köszönöm a rejtést.

mato 2012.05.05 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.50 súly: 3.50
Fattilával és Szabbr kollégával közös BAZ megyei geotúránk állomása.

Szó szerint halálfélelmem volt, megváltás volt végre a földút és a 40-es zóna végét jelző tábla. (a földúton) :))

Javaslom az utánunk jövőknek, hogy menjenek be Sajóbábony központjába és onnan induljanak a ládához.

A település északi körútján közelítettünk, ahol kislányok és kisfiúk bicikliztek ide-oda billegve, miközben családtagjaik Zsigulikra, BMW-kre támaszkodva figyeltek minket a szép rózsaszín és egyéb rikító színű (amúgy rendkívül tisztának tűnő) házaik előtt.

A földút mellet már művelt területek, hétvégi telkek vannak.
2-3 szembeforgalmi visszatolatás után megkértünk egy kapálgató hölgyet, hogy a bejáróján parkoljunk.
Verejtékezve dolgozott(!), készséges volt, szóval megbíztunk benne.

A rejtekről: az ismeretlen katona sírját simán meg lehet találni, de a környezetében burjánzó akácos rendkívül durva. Csak hardcore ládavadászoknak ajánlott!

Ez az a hely, ahová a geocaching nélkül nem jutottam volna el, de az is biztos, hogy soha többé nem jövök ide.

Köszönöm a lehetőséget, maradandó élmény volt! :)

Pepe 2012.04.09 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.05
Hát igen, ha nem lenne geocaching... Sokat nem vártam ettől a helytől, mégis megfogott, hogy a sír ennyi év után is gondozva van, most sokkal szebb állapotban találtam, mint ahogy a learásban szereplő fényképek mutatják. Habár száraz időben, mint ma akár szalonautóval is végig lehetne menni a földúton a ládáig (járnak is a domboldalban álló hétvégi házakhoz), a napsütésées időben mégis inkább a párszáz méteres gyaloglás mellett döntötttem.

Mindenképpen a Sajóbábony felőli megközelítést javaslom, nem hagynám a kocsit őrizetlenül a forgalmas 26-os úton, ki is hagynám ezt a lehetőséget a leírásból.

guess.who 2012.04.09 11:14 - Megtaláltam
Részletek később.

Kullancsokra vigyázzatok!

Törpe 2012.04.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Köszönjük a rejtést!

detto 2012.03.31 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.43
Megtaláltuk

geograta 2012.03.10 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.33 súly: 1.48
A katonasír könnyen észrevettük, annál inkább mert az akácost lassan kivágják. A ládát viszont csak egy helybéli aranyos nénike segítségével tudtuk megtalálni és Tőle tudtuk meg azt is, hogy feltehetően nem német vagy magyar volt az elesett katona. Állítólag néhány éve kihantolták és a fogazatának állapotából arra következtetek, hogy inkább keletről jött.... legalább is ezt mesélte az alkalmi idegenvezetőnk.

A Két Vándor 2012.02.27 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Elsőre megtaláltuk :)

Kocsival könnyen megközelíthető volt :)

Üdv: A Két Vándor

Lempike és Sándor 2012.02.11 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.36
Köszönjük a rejtést, könnyen megtaláltuk.

A sírA kincs
atipapa 2012.01.04 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.03
Köszi

LionDaddy 2012.01.04 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.92
Atipapával ma Kazincbarcikán dolgoztunk, és volt még egy kis időnk előtte. Mivel az eső is elállt, gondoltuk megnézzük.
A lovardáig kocsival, onnan ~ 600 m-t gyalogosan mentünk, azaz dagonyáztunk az agyagos, sáros földúton a ládáig. Könnyű találat volt, de öröm nem sok volt benne, mert a rejtekhely környezetét jelentő erdőfolt lassan sajnos alkalmi szemétlerakóvá kezd alakulni. Permetezőszeres flakonok, sitt, stb.

Köszi a rejtést !

 
majormezei 2011.12.19 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.00
Sajnos nagyon elhanyagolt környezetben van a láda! Szemét, susnyó... Ennek ellenére a sír szépen gondozott. Egy arra járó helyi személlyel elbeszélgetve megtudtam, hogy egy néni gondozza a sírt. Friss virág is volt rajta. Bár kissé elgondolkoztatott az informátorom azon állítása, miszerint a testet mintegy 30 éve exhumálták és Sbábonyban temették újra, a hősök temetőjében. Valaki utána tudna ennek nézni, mert ha ez így van, akkor itt valami rejtőjenős átejtésről van szó...
A rejtés helye egy viszonylag sűrű akácosban van, ami feltételez bizonyos szado-mazo kapcsolatot a rejtő és a kesser között :) Bár - bizonyára a kesserek kényelmére gondolva - szorgos kezek tovább ritkították a faállományt. Ennek ellenére a láda még megvan!
Köszi a rejtést!

A sírhelyA láda (befőttesüveget tessék keresni!)
zayd 2011.10.31 18:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Sötétben izgalmasabb volt a keresés:).
Köszi.

Zsu. 2011.10.29 16:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2011.10.29 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.45
Bükki és Aggtelek környéki hosszú hétvégi ládázásra indultunk Zsuzsival. Mai ötödik találat. A földút teljesen rendben volt, a láda környékén álltunk meg és tovább haladtunk a gazdaság felé, ahol szépen, nagyot köszönve áthajtottunk. Nem volt semmi gond. A rejtés nem tetszett, sokat kellett bolyongani az akácosban, mire meglett, pedig a koordinátákkal nem volt semmi baj. A kis hely, amit a láda bemutat, tetszett. Nem akkora durranás, de szerintem elfér itt egy láda. Köszönjük!

Mikulás

pozoli1 2011.10.23 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltuk. pozoli1 és Ancsa

Mirabelle 2011.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.47
A hely nekem sem tetszett. A környék nem olyan, ami után az ember felsóhajt, hogy jaj, ide vissza kell jönni....
Én még ekkora haciendát Mo-n nem láttam, mint a lovarda fölött álló szerény házikó ;) Egy mexikói sorozatot simán le lehetne forgatni benne.
Köszönet a rejtésért
Ui: a láda nem henger alakú, sima mikrós cucc.

rallymax 2011.10.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.59
Kerékpáros kupa 48,6 km

Meglett !

andertomi 2011.10.22 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Kerékpáros Kupa 48 km

Jó volt a rejtés!
Köszi!

Yoe 2011.09.29 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
ok

wzsolti 2011.09.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
A lovarda irányából jól megközelíthető. A palota felé kell elindulni, ahol a mély szegénységben élő ember lakik.
A ládikót nagyon kellett keresni, de az utánunk érkezőnek se lesz könnyű dolga :) Alaposak voltunk. Egy kivágott fa még földben maradt része ad neki otthont.
A láda és a logfüzet elázott megnehezítve az írást. Kitörölgettük kicsit hagytuk száradni majd raktunk bele ajándékot mert elég szegényes volt. Egy zacsival való láda kiegészítés megóvná a ládikót. Sajna nekünk nem volt kéznél.

Köszönjük a rejtést, magunktól sose jutottunk volna el ide!

a palota főbejárataa kereszt táblája
ez nem annak tűnikígy leltünk rá
így hagytuk magára 
er&esz 2011.09.17 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A település felől közelítettünk, simán ment a dolog. Meglepő volt a dzsumbujban a sír. A rejtés megtalálása nem okozott gondot, a logolás viszont igen. Elázott a logfüzet, az írás helyett némi karcolás sikerült csak. Köszönjük, hogy megmutattad ezt a helyet.

james 2011.09.05 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James [ ] [wapon beküldött szöveg]

gojolly 2011.09.04 15:25 - Megtaláltam
Kicsit más helyen volt a láda, mint ahová a GPS vitt. S borzasztó sűrű növényzet veszi körül, kb. fél éve előttünk nem volt senki, de apa megtalálta ...:)

JollyJokers 2011.09.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Elégé elvolt rejtve..de azért köszönjük!:)

Hey-ho 2011.08.20 10:30 - Megtaláltam
A ládát nem találtam a lovarda felől közelítettem.

[Jóváhagyta: Vitya77, 2011.09.26 23:00]

Köszönöm a jóváhagyást!

Gyombi 2011.08.05 08:59 - Megtaláltam
Hát.. [wapon beküldött szöveg]

arnyek_1 2011.07.23 16:50 - Megtaláltam
Ismertem már a sírt tettünk rá virágot. A gyerekeket jól összecsípte a csalán, de legalább nem lesznek reumások.

peterpan 2011.06.23 11:42 - Megtaláltam
All children grow up, except one ... [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2011.06.10 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.29
Az ötlet remek, jók az ilyen helyek. Mi most félvén a sötétedéstől a ládánál parkoltunk. A sír megvan, viszont a környezete iszonyat dzsindzsa, rövidnadrágban és szandálban nem volt túl felemelő taposni a csalános gazat...Erre készüljetek!

 
szakica 2011.04.02 16:15 - Megtaláltam
ok

Mihul 2011.04.02 16:15 - Megtaláltam
A láda a helyen

Ancs 2011.03.29 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.15
Miskolci kiküldetés alatti ládavadászat.
Autót a jelzett parkolónál hagytam a faluban, a sír könnyen meglett.
A ládát viszont hiába kerestem. Egy idő után a tulaj néni szomszédai érdeklődtek, hogy mit is csinálok arra.
Miután meggyőződtek róla, hogy nem vagyok fatolvaj, velem keresték a ládát. 20 percet eltöltöttünk a kereséssel, pedig a gps eléggé pontos helyet mutatott.
Mint a helyiektől megtudtam, eléggé sok mostanában a falopás, könnyen ráhívhatják a kesser lányára a zsarukat. Ráadásul a tolvajok semmi értéket / érdekeset nem hagynak a helyszínen...
Visszafelé "bátor" tettnek nevezték, hogy ott hagytam a kocsit, ahol...

A lényeget láttam, a ládát a későbbi logok szerint benéztem. :(

Köszi

[Jóváhagyta: Vitya77, 2011.04.13 21:51]

Köszönöm a jóváhagyást!

Sajóbábony
környezet 
Hz 2011.03.14 08:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.14
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

A helyszín 
Vitya77 2011.03.14 08:45 - Egyéb
Puszkany: Én köszönöm, hogy újrarejtettétek!

Puszkany 2011.03.14 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Boklaszas kozben. Ujrarejtve. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.2.7] [wapon beküldött szöveg]

fzsolt73 2011.03.13 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 1.00
Nagyon tetszett, ötletes, jót is sétáltunk. Sajnos nem volt nálunk semmi amit beletehettünk volna, így nem vettünk ki belőle semmit, cserébe tettünk bele 40 Ft-ot. :-)

A játékra rákattantunk nagyon

Csaba és Kati 2011.01.30 10:40 - Megtaláltam
Kazincbarcikai hétvégéről hazafelé terveztük a láda felkeresését. Az előző logot látva - nem találták meg -, azért megpróbálkoztunk. Mi sem jártunk sikerrel.
A láda leírás alapján a parkolót a lovarda mellett választottuk ki, onnét kisebb gyalogtúra következett a havas, zúzmarás tájon. Utunkon egy kisebb, de annál nagyobb hangú kutyasereg kísért bennünket.
A láda és a sír környékén a nagyobb méretű akácok kivágva, elszállítva, csak kisebb gallyak maradtak, amelyeken megértük magunkat átverekedni. A ládát nem találtuk, pedig a gps pontos helyet mutatott. Azért a környékén is szétnéztünk, ott sem volt nyoma. Sajnáljuk, hogy nem volt meg. A korábbi logokban szereplő nénivel nem találkoztunk.
A képek alapján kérjük a rejtőt az elfogadásra.
Köszönjük, hogy e helyet is megismerhettük.

[Jóváhagyta: Vitya77, 2011.02.13 18:38]

Az odavezető útonAz út mellett 1
Az út mellett 2A sír közelében
A sírA sírnál
Rejtek 1Rejtek 2
Útvonal 
EmesESE 2011.01.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.91
A mai nap megpróbáltam megkereresni az Ismeretlen katona sírját, ez sikerült is, de a ládát sajnos a meghatározott ponton nem találtam.
A kis erdő elég lehangoló képet mutatott, az akácos jelentős részén a vastagabb faágakat kivágták, azok eltüntek a földön csak a tüskés galyak maradtak.
A láda keresése közben megjelent az ott lakó hölgy és érdeklődött mit keresek ezen a területen.
A korábbi loggolók bejegyzése alapján hamar megtaláltuk a közös hangot, együtt kutattuk a tovább a láda után de az nem lett meg.
Elbeszélgettünk az ismeretlen katonáról, az eltünő fákról, majd mindketten békésen hazasétáltunk.
A mellékelt képek alapján kérem a rejtőt a megtalálás elfogadására.

[Jóváhagyta: Vitya77, 2011.01.28 23:14]

Innet indultam elErre mentem
Ide TaláltamIlyen a környezet
Itt kellene lenniDe nincs
Mr Zerge 2010.12.11 12:45 - Megtaláltam
A lovardától sétáltunk be, a rejtés ügyes.
Üdv Mr Zerge.

Rudi Team 2010.11.14 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.07
Az autót a földút elejénél hagytuk, mert eléggé nagy volt a sár. A terület tulajdonosával, az idős hölggyel mi is találkoztunk, már sejtette, hogy mi célból járunk arrafelé. A "ládát" könnyen megtaláltuk. Az ismeretlen katona sírjánál mécsest gyújtottunk a napokban elhunyt veszprémi kessertársunk emlékére.
Éva, Rudi

babazoo 2010.11.07 12:10 - Megtaláltam
Érdekes volt, tetszett, köszönjük:)
Köszi
BABA-ZOO

Ich.. 2010.11.07 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.62
A lovardánál parkoltunk, majd "Jockey Ewing" háza előtt elsétálva (egy Apehos vagyonosodási vizsgálat igazán ráférne a birtokra) közelítettünk a doboz felé. Ami őszíntén szólva nem nyújtott nagy élményt, de csalódást sem, mert kb. erre számítottunk a leírás alapján. A környéken azért lennének ládarejtésre alkalmasabb és szebb helyek is ennél. Gyors log, aztán húzás haza.

Pomisa 2010.11.04 07:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Jó nehezen lett meg a láda.

chelone 2010.11.02 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.17
Megtaláltuk. Jó rejtés, pontos koordináták.

SirLes 2010.11.02 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.14
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
A láda magánterületen van. Találkoztam egy öreg nénivel és a kutyájával a sírnál, éppen mécseseket gyújtott. Elmondta, hogy ez az erdőrész az övé, én meg meséltem neki a geocachingről. Majd közösen megkerestük a ládát. Engedélyezte, hogy a láda maradhat és a cacherek nyugodtan kereshetik. Csak a helyi fatolvaj kisebbséget nem szereti, tehát ne baltával vagy fűrésszel keresgéljetek, mert akkor rendőrt hív. :)
Elmondta, hogy már többször exhumálták a halottat, de még a nációját sem tudták megállapítani, így mindig visszatemették.

Nivabibi 2010.11.01 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.08
Megvan. (Nem értem a nem találókat, pontos koo.-k, jó rejtekhely, hanem a "láda" nem teljesen láda, bár így szinte biztosan vízhatlan. Nagy hóban nem keresném, s nem is találnám.) Szerintem a rejtő nerm tehet a "környezetről", ez kérem Miskolc közelsége.

valti 2010.10.31 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Ok, köszi a rejtést!

kl 2010.10.31 13:51 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

fejvadász 2010.10.31 12:15 - Megtaláltam
+ log később

töki 2010.10.31 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.41
megtaláltuk jo a rejtek hely

qtatom 2010.10.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.67
Azonnal megtaláltuk, a koo is pontos volt, a rejtek is korrekt. Kerékpáros kupa: 45 km

Somate 2010.10.30 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam qtatommal közösen.

luilui 2010.10.30 14:54 - Megtaláltam
Sikerült!

Judith 2010.10.30 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.78
Fil családdal egész napos ládázás során kerestük fel.

Fil 2010.10.30 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.72
Judith és Luiluival közös ládázós nap keretében kerestük fel a ládát.
A település szélén megadott parkolót céloztuk meg, de nem mertük az autókat itt hagyni, tovább mentünk inkább a földúton, mely most (száraz időben) korrektül autózható, majdnem a ládáig.
A korábbi logokat olvasva vagy egy nagyon elmért, vagy egy nagyon extra nehézségű rejtésre számítottunk.
Teljesen rendben van a rejtés. A láda koordinátája pontos, pontosan a fejlécben megadott. (Az más kérdés, hogyha a sirnál keresed nem találod :P) Nincs semmi extra különlegesség a rejtésben, ha csak az nem, hogy nem rőzsehalom.
A környezet azonban nem ládaérdemes véleményünk szerint. Nem mutat meg semmit. Sem a település, sem a ládakörnyék nem volt vendégcsalogató. Meg is jegyeztük Judith-tal, ide se jutottunk volna el a gc nélkül, de nem is hagytunk volna ki semmit :D

Útban az izgalmas kess feléA fő látnivaló
Logolás Judith és Luilui társaságábanA kess közelében Márk és anya
alucifer 2010.10.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.78
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


kincseka sirkereszt
susnyáslátkép
látképősz
n. 2010.10.30 12:35 - Megtaláltam
bolyongtam en is a sir mellet sokat, kozben azon gondolkoztam, hogy ez most vagy nagyon elrontott vagy ellenkezoleg, egy jol sikerult rejtes.

A rejtes szerintem jo!
az utanam jovoknek kis segitseg: oszi rejtes, igy gondolkozzatok.

 
elflaco 2010.10.29 18:00 - Nem találtam meg
Mire odaértem, kezdett besötétedni, a megadott koordinátán nem találtam semmit, pedig mindent átnéztem, utána megnéztem a sírt, majd a sötétben próbáltam tovább keresni hasztalanul. Vagy nagyon jó a rejtés, vagy a koordináták pontatlanok, de feladtam, mert siettem fel Budapestre.
Szemét semmivel sem volt több, mint más város melletti erdőkben, a Sajóbábonyban kijelölt parkolótól nyugodtan lehetett menni, nem volt arra semmi kutya, a telkekre is arra járnak, ahogy láttam-

hungrie 2010.10.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.79
Megvan!
Ez az első ládánk ahol mi vagyunk az első megtalálók!
Szerintem semmi gond nem volt a ládával illetve a környezetével, teljesen átlagos Miskolc környéki "állapotok uralkodtak" itt.
Kicsit nehezményeztem a dolgot , hogy pontosan nem lett megadva a láda koordinátája, de 2 perc alatt simám meg lett a kis csapatnak.

 
misee 2010.10.29 14:30 - Nem találtam meg
Életem legrosszab geocaching élménye. Munkából korábban eljöttem, hogy hátha még első lehetek... Sajnos a tegnapi kesselés után a GPS lemerült, és mivel napközben észleltem az új ládát, nem tudtam feltölteni. Mivel korábban kütyü nélkül kerestem, nem gondoltam, hogy probléma lehet. Hát volt. A leírás sajnos eléggé hiányos. A bábonyi parkolóból az alsó úton kell elindulni, jobb kéz felé. Ezt sem árt tudni. Az autót nem jó szívvel hagytam hátra, mert elég sok "kétes" alakot láttam odamenet. A helyszín eléggé barátságtalan. A kiskertekből bőszült kutyák ugattak, csak reméltük, hogy meg vannak kötve. Az ún. "erdőfoltot" nagyjából sejtettük, de gondoltuk, előbb megnézzük a sírt. Mivel nem leltük, egy arra járó férfit kérdeztünk a hollétéről, aki az erdőfoltra mutatott. Ja, hogy a sír is az erdőben van? Meg is leltük ezután. Elkeserítő helyszín, mondhatom. Rengeteg szemét mindenfelé... Gyomirtós flakontól, öblítős üvegen át a hajdan zsákban kitett kisállat csontvázáig minden volt itt. Egyébként egy cserjésben bóklásztunk, számtalan jellegtelen rejteknek tűnő fácskával, de mivel pontos leírást nem kaptunk, csak a szemetet túrtuk egyre frusztráltabban... Bogáncs és tüskés bokrok alaptartozékok persze. Nem ártana be-pluszolni jobb oldalt... Nyáron itt jó nagy dzsumbuj lesz. GPS nélkül elég nehéz, én nem ajánlom. Próbáltuk hívni a rejtőt, de nem jártunk szerencsével. Végül 1 óra gazoskodás után feladtuk. Szomorúan, keserű szájízzel távoztunk. Biztos hogy nem fogok ide visszatérni, GPS-szel sem.
A jövőbeni sikeres megtalálóknak nagy gratula.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]