geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3021. Hatlábú pajta - Ferencz József fája (GCFJBF)

Ferencz József fája

Ferencz József fája

Hatlábú pajta

Hatlábú pajta

Ágbog

Ágbog

Hatszázas törzs

Hatszázas törzs

Él, csak tél

Él, csak tél

Moha

Moha

Kicsit OKT-n is...

Kicsit OKT-n is...

...aztán csak piros

...aztán csak piros

Jóbarátok

Jóbarátok

Fényhatár

Fényhatár
Szélesség N 46° 47,886'
Hosszúság E 17° 18,353'
Magasság: 230 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.02.05 00:00
Megjelenés időpontja: 2011.08.04 21:04
Utolsó lényeges változás: 2015.10.05 20:12
Utolsó változás: 2019.02.09 06:50
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: LI
Felhasználó: laszloistvan
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1500 m
Megtalálások száma: 519 + 1 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


WAP:
P és P+ jelzések találkozásánál hagyományos doboz a 'Hatlábú pajtában'.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


FIGYELEM!
A láda a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén található. A megközelítés és a keresés során erre legyetek tekintettel - autóval a lentebb javasolt parkolóhelynél tovább ne menjetek.


Az egykori legnagyobb bükk

Ez a geoláda eredetileg és elsősorban az ország akkori legnagyobb bükkfájának megmutatására jött létre 2011-ben.
Már amennyire ezt adott pillanatban egyáltalán meg lehet állapítani - maga a mérés sem abszolút egzakt, nem is folyamatos (olykor évekig nincs újabb hiteles adat egy adott fáról), a trónkövetelők pedig gyakran mérési hibahatáron belül tolonganak az élen.
És persze annak tudatában készült a geoláda, hogy az ilyesfajta elsőségek nem tartanak örökké: a legnagyobb legöregebbek életéből van hátra a legkevesebb, a lista éle gyorsan változik. Magányos faként, szabadabban növekedve könnyebb elérni az első helyeket - ám az ilyeneket még viszonylag jó egészségi állapotban is könnyebben megtalálja egy-egy villámcsapás, vagy szélvihar (így jutott annak idején ez a fa is elsőséghez). Ha megérik a végelgyengülést, akkor pedig a kiszáradás előtti utolsó, stagnáló éveikben rendszerint még életükben letaszítják őket a lista éléről a gyorsabban gyarapodó trónkövetelők (ahogy ezt is).

Mindenesetre a kihelyezéskor (2011-ben) az akkor fellelhető források összevetéséből ez a fa tűnt 2009. óta az ország legnagyobb bükkfájának. És aztán éppen e ládalapról, a keresők fotóiból derül ki, hogy 2012. nyarán még zöldelltek élő részei, 2013-ban viszont már nem. Tehát 2013-ra, állva halt el végleg, de valószínűleg már előtte elvesztette az elsőséget, tán még a dobogót is. De áll még önmaga emlékműveként, meg lehet nézni, kopogtatni, lehet merengeni a példáján.

És lehet mindentől függetlenül is egy kellemes erdei sétát tenni a "Hatlábú pajtá"-hoz, akár egyéb úticélok felé útbaejtve.
Emlékül pedig elolvasni az eredeti leírást, melyet lentebb mellékelek.

Megközelítés

Javasolt megközelítés a Nagymező felől, a P jelzés mentén. Kocsit a Nagymezőre vezető út kanyarulatában lehet hagyni, ahol a P jelzés földútra tér. Innen oda-vissza összesen 3 km kellemes séta. (A cél felé innen gépjárművel továbbmenni nem illik, nem érdemes, és az illetékes természetvédelmi hatóság engedélye nélkül nem is szabad.) Kicsit távolabb, a Nagymezőn kiépített parkoló is van.
Egyéb túrákba iktatva a Büdöskút felől is meg lehet érkezni a P jelzésen, vagy a keletre eső gerincről a P+ vezet le. Segíthet pl. a turistautak.hu.

A láda

Az átlagnál kisebb doboz a 'Hatlábú pajta' fedett pihenőhely faszerkezetében várja a keresőket.
Viszonylag bátor megoldás - körültekintő visszarejtést kérek.A láda eredeti leírása

Ferencz József fája

A Keszthelyi-hegységben, Gyenesdiástól északra, a Büdöskúti- és a Pajta-völgy találkozásánál, az ún. "Hatlábú pajtánál" áll a "Ferencz József fája" nevű bükk. Kétségtelenül tekintélyes - szépsége, vagy tömegének érzete alapján mégsem sorolnám a szuper-impozáns fák közé. Azt sem gondoltam, hogy bármiféle ranglistán megelőzheti pl. a pár éve még ereje teljében pompázó, szépségével, méretével, helyzetével egyaránt lenyűgöző henyei társát - 250 évre becsült korával is elmarad attól. (Persze az is igaz, hogy sokkal könnyebb egy napsütötte fennsíkon, mező közepén, szabadon kiterjeszthető lombkoronával uralni a teret, mint erdő belsejében, szűk völgy alján.)
No de le a szubjektív kategóriákkal: pár hete belebotlottam, hogy különféle források egyre inkább ezt a fát tekintik a legnagyobb hazai bükknek - és ez így bizony geoláda.

Hogy legnagyobb?

Konkrétan a törzs körméretét tekintve - miután az ezzel foglalkozók elsősorban e paramétert mérik definiált módon, és eszerint rangsorolnak. Tehát itt most nem magasságról, korona-átmérőről, tömegről vagy életkorról van szó; tény, hogy ez csak egyik mérőszám a lehetségesek közül, de ha mindenképp egyetlen, viszonylag objektív - és ráadásul nem túl nehezen mérhető - paramétert kell használni, ezt szokás.

"De hogyan definiáljuk a nagy fát? Milyen mérhető, kvantitatív bélyeget nevezzünk ki a "nagyság" kritériumának? A kérdésre egyértelmű a válasz: a törzskörméretet kell mérni, mert ez a tömeg, az életkor és a tekintély mércéje. Száz centinként exkluzív klubokba csoportosíthatjuk a fákat: a négyszázasként említett fák törzskörmérete 400-499 cm, az ötszázasoké 500-599 stb. A bizonytalan füzeket és nyárfákat nem számítva mintegy száz olyan fa lehet az országban, melynek körmérete meghaladja a 600 cm-t. Ezeket tekinthetjük igazán kapitálisnak. Persze érdemes a különféle fajú fákat külön listákba sorolni. Más a karakterük, más a növekedési ütemük."
(Pósfai György: Dendrománia)


(Ahogy látom, a dendrománia olyasmi, mint a geocaching: túrázás, keresés, mérés, fényképezés, dokumentálás, trófeavadászat - és itt most épp össze is olvadnak. :-))

Létezik persze cizelláltabb (ám - annak előnyeivel és hátrányaival - szubjektívebb) értékelési módszer is: az ún. Nadler-pontozás, mely a törzs körmérete mellett a fa egészségi állapotát, koronájának méretét és formáját, környezetét, megközelíthetőségét is figyelembe veszi. Eszerint a bükkök listáját - legalábbis pár éve még - tényleg a henyei vezette, a hársak között pedig - bármilyen listán - a szőkedencsi fáé az elsőség.

Mióta legnagyobb, és mekkora is?

A címben szereplő minősítés persze nem örökös és visszavonhatatlan - hősünk 2009. óta jogosult birtokolni, és nem fogja örökké.
A témában leginkább mértékadó és hiteles forrásnak tekinthető dendromania.hu weboldal katalógusa szerint a gyenesdiási fa 587 cm-es körméretével (2003-as adat) közelíti a "kapitális" méretet, de ez a két monostorapáti hatszázas mögött még csak a "bronzra" volt elég.
Egyéb, a Pósfai-féle listára hivatkozó, azt pontosító forrás szerint a fa azóta elérte a bűvös 600-as határt, és a két monostorapáti listavezető 2009-es sajnálatos pusztulásával első helyre lépett.
A Pósfai-féle adatbázis szerint ugyanakkor gyenesi fánk mögött mérési hibán belül is többen tolonganak; a mérések felülvizsgálata, ill. a fák gyarapodása néhány év alatt is változtathat a rangsoron.

Szorgalmi feladat: mérés

Jómagam egyelőre szakértelem és eszköz híján nem végeztem mérést, de a jövőben szeretném megpróbálni. Érdekes lenne, ha a mérési módszerből felkészült keresők közül többen megkísérelnék a mérést, és ezeket közölnék a bejegyzésben, hogy ezek átlagolásával nyilatkozhassunk a körméretről, ill. esetleg annak változását követhessük.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (259 db): környezet: 4.48 rejtés: 4.53 web: 4.62 átlag: 4.55

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
+
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


csuvix 2021.04.17 13:15 - Megtaláltam
Megvan, koszi

N.Zs. 2021.04.10 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.51
Jó rejtés. Az "Az átlagnál kisebb doboz" 10 éve még igaz lehetett, de a mai dobozok méretéhez képest még egy kicsit nagyobb is...
Az úton először egy másik házat pillantottunk meg, de annak nem voltak lábai. Aztán balra előkerült a szép pihenőhely. Nem pihentünk le itt, mert nem sütött oda a nap és inkább napfürdőzni volt kedvünk.
És ebben is az eredeti logbook van. Le vagyok nyűgözve. Ez a környék ilyen?
Visszafelé Anti felhívta a figyelmemet, hogy a töltés mögött valaha tó lehetett. Megnéztük, lehet.

IMG_4139IMG_4140
IMG_4142IMG_4143
IMG_4144 
nbaggio 2021.04.10 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Kéktúra közben megtaláltuk, köszi a rejtést! A láda rendben.

IMG_2693IMG_2694
IMG_2700IMG_2706
pstrx 2021.04.09 15:45 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

vadvirsli 2021.04.09 15:36 - Megtaláltam
Koszonjuk
Agi.Patrisz.Mark.Balint

Lilla312 2021.04.06 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Jafarka 2021.04.05 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Gubakutya 2021.04.04 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm!

Kecso79 2021.04.04 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

peter76bp 2021.03.15 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

dr.hola 2021.03.13 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kriszta205 2021.03.13 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 1 átlag: 3.67 súly: 2.67
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Pincehegyiek 2021.03.07 20:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kovben 2021.03.07 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.9.6]

Viktor1210 2021.03.07 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

semigravis 2021.03.06 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megtalaltam, köszönöm a rejtést.

stb80 2021.02.28 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Benedek_Vulkán 2021.02.27 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Hévíz-Vállus közötti Kéktúra közben megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Zivatarlány 2021.02.27 16:02 - Megtaláltam
Hévíz-Vállus közötti Kéktúra közben megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

hrics 2021.02.23 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszi a rejtést!

jgabor 2021.02.14 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

jlilla1 2021.02.14 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ÁG-Team 2021.01.30 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

tfmb 2021.01.28 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Köszi a rejtést!

Skali&Margó 2021.01.09 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.18
OK!

rudolfis 2021.01.01 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Köszönöm a rejtést

Viviis1231 2020.12.29 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

bagolyvera 2020.12.27 13:26 - Megtaláltam
Ignis9cel megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Ignis9 2020.12.27 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

20201227_09160220201227_093819
20201227_09390120201227_093915
20201227_094230 
Vándor Csillag 2020.12.23 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

griffs 2020.12.18 14:46 - Megtaláltam
Bringával. Merész rejtés.

vakoge 2020.12.11 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

dimi3 2020.11.19 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget

rozsagab 2020.11.08 09:25 - Megtaláltam
Megvan.

Marpad 2020.10.27 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
4 napos OKT túra a Balaton felvidéken

quilt_design3-01 
eszpee 2020.10.27 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

S13 2020.10.25 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltam, köszi a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

medusa 2020.10.23 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

anyec80 2020.10.23 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Csg12 2020.09.25 21:23 - Megtaláltam
A fát nem találtuk. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

SuperAnya 2020.09.25 21:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

fullz 2020.09.13 10:45 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Nyúl & Bandája 2020.09.11 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

szollosi73 2020.09.07 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Megvan!
2017-ben már kéktúráztunk erre, de akkor a kék még lejjebb ment, nem itt a pajta előtt és akkor nem kanyarodtunk fel a ládáért. Most a Berzsenyi kilátótól ereszkedtünk le a ládáért. Tetszett a hely, köszi a rejtést!

Hatlábú pajta - Ferencz József fája-1Hatlábú pajta - Ferencz József fája-2
Hatlábú pajta - Ferencz József fája-3Hatlábú pajta - Ferencz József fája-4
Hatlábú pajta - Ferencz József fája-5Hatlábú pajta - Ferencz József fája-6
Hatlábú pajta - Ferencz József fája-7 
SzMartzy 2020.09.03 16:50 - Megtaláltam
OKT-s találat, köszi!

UfoPapa 2020.08.21 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.11
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

Tesómmal kerestük meg kék túra keretein belül. Érdekes volt a láda leírása, teljesen beszippantott a fák mérésének kérdése.

Bigjonh22 2020.08.21 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Arian 2020.08.20 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

andris0125 2020.08.15 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

stikli08 2020.08.12 15:43 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést! Kéktúra alkalmával, ha már erre jártam megnéztem. [Geoládák v3.5.0]

Hulkstunt 2020.08.12 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

botondbota 2020.08.12 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

kispajesz 2020.08.08 19:21 - Megtaláltam
Jó rejtés

Mary&Advent 2020.08.07 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Murus 2020.08.05 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

vikikrisztian 2020.07.24 13:38 - Megtaláltam
ynwa V&K [Geoládák v3.5.0]

gyenesdias20200724-1gyenesdias20200724-2
Zsombeeka 2020.07.20 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk Köszönjük a rejtést!
Zs.

GeryClaire 2020.07.20 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Butchman 2020.07.18 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kasap 2020.07.18 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Schmauder Tamás 2020.07.15 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
OK

a4marvany 2020.07.12 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Még tegnap, csak nem sikerült logolni. Kéktúra, juhéé![Geoládák v3.4.1]

Zlatnik_A 2020.07.10 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Bittmann 2020.07.04 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Köszönjük a lehetőséget!

Vonyarcvashegy vasútállomásról indultam két sógornő és egy barátnő kíséretében felkeresni a "közeli" ládákat. A túra hossza 22 km lett végül a GCDSZJ-GCHTAV-GCGYDB-GCBEKI-GCFJBF-GCPADK geoládák érintésével. A hatlábú pajta környezetében jelenleg derékig ér a gaz, emiatt sok turista észre sem veszi, csak elsétál mellette. A láda rendben a helyén volt, fatörzs takarásában.

IMG_1334IMG_1335
IMG_1350 
Cicapapa51 2020.06.29 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Az OKT 3-as szakasz teljesítése közben nem lett volna szabad elmenni ez a láda mellet sem.
Aki csak az úton halad, nem lát mindent. Egy-egy kitérő útközben belefér.
In: kulcstartó
Out: régi kovácsolt szeg maradvány
TFTC
Cicapapa51

Ampulla 2020.06.28 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

ChefBogi 2020.06.28 08:50 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.4.1]

GeoFox 2020.06.27 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.4.1]

Ambró 2020.06.24 00:54 - Megtaláltam
.

djreros 2020.06.22 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Vértes 2020.06.20 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

gezhorva 2020.06.20 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

akarair 2020.06.19 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Bala1 2020.06.17 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

viad 2020.06.15 10:44 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

striker11 2020.06.12 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

ptekla 2020.06.03 19:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

tam623 2020.05.30 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

szaatt 2020.05.27 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Liberty 2020.05.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Balaton-felvidéki nagy túránk állomásai: GCBAMA, GCSZGY, GCSFRI, GCFJBF, GCPADK, GCBEKI és a GCCSOA.

A Nagymezői parkolóból indultunk pappcsaláddal a körtúrára. Néhol meredek úton, de kényelmes 3 km-es sétával értünk a pajtához, útközben hatalmas méretű vörösfenyőket és különleges virágokat láttunk, az erdő hangos volt a madarak csicsergésétől. A pajta tartóoszlopán már messziről látszott a láda. Visszarejtéskor a láda elé tettünk egy fatörzs darabot, hogy ne vegye észre, aki nem kesser. Köszönet a rejtésért.

Gyenesdiás címere
pappcsalád 2020.05.16 16:26 - Megtaláltam

[g:hu+ 2.1.16]

Greener 2020.05.03 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Kéktúra közben találtam véletlenül.
Meg lepődtem nem ismertem a játékot.
Köszönöm

MaTamas 2020.05.02 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.87
Tettünk egy kellemes körsétát a hegyen, 2 kilátóval és rengeteg orchideával.

dikokuttor 2020.04.19 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gbotar 2020.04.12 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Corona.Quartett 2020.04.09 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Gyenesdiásról indultunk négyen + Idessel (egy magyar agárral) megkeresni az első ládánkat, amely sikeresen megtörtént.

92946758_1430697427103261_6146634092235456512_n92517103_1534095373416256_1991739900394733568_n
92369848_267036814305348_8017889796221304832_n 
Micra73 2020.04.05 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Elkövetve Dr.Ladával :)

IMG_20200405_123558 
Dr.Lada 2020.04.05 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Elkövetve :) [g:hu 1.6.5]

Érdekes a pajta, a rejtés elég merész, de megvan.

-1-2
-3-4
Hamish 2020.03.02 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.41
Köszönöm a rejtést

kutyaapu 2020.02.22 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

geogirl:) 2020.02.14 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Megleltem.

Panyek 2020.02.04 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
OKT közben, szakadó eső végén (a pajta teteje sajnos jó pár helyen, többek közt a padok felett beázik). Köszönjük.

GöRi90 2020.01.31 09:59 - Megtaláltam
Okt kozben. Koszi a rejtest.

fulopkriszta 2020.01.14 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Haki 2020.01.02 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.18
Megvan köszi!
Tényleg szép nagy fa lehetett, még így is méltóságteljes. OKT közben.

eliottwans 2019.12.29 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.11
Megvan!

kiviki 2019.12.20 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Megvan.

csg69 2019.12.20 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Megvan :)

szladoo 2019.12.17 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Fürkészek 2019.11.25 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
A ládát kicseréltük az egyesületi ládacsere program keretén belül! Ládát, tollat és naplót is kapott újat és pár ajándékkal is gazdagodott! Remek kis hely, itt költöttük el az ebédre hozott szendvicseinket! Nagyon egyszerű rejtés szinte azonnal kiszúrta Eszter fürkész, de Csilla fürkész vadászta le, felmászva a pajta tartóoszlopán! Innen indultink fel Padkűre! Köszönjük a rejtést! Kifürkészve!

20191125_10515020191125_105717
20191125_10575420191125_105801
20191125_11162720191125_111635
Hörcsög 2019.11.24 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

stmester 2019.11.16 11:32 - Megtaláltam
A kilátótól jöttünk ide, már jobban esett. A dobozt nem tudtam kicserélni, mert lent felejtettem a kocsiban.

zoli86 2019.10.23 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A láda cserét igényel, oldala be van törve. [Geoládák v2.2.5]

Zugi 2019.10.18 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
ok

hunor42 2019.10.12 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nonow22 2019.09.28 10:27 - Megtaláltam
OKT közben megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

azimee 2019.09.23 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Ritus71 2019.09.22 15:11 - Megtaláltam
Egész jó kis hely:)Köszönöm a rejtést!

GyZsTeam 2019.09.22 15:11 - Megtaláltam
Berzsenyi kilátótól majdnem toronyiránt jöttünk ide. Jó volt! Köszönjük!

HER_7742_tnHER_7744_tn
HER_7745_tnHER_7746_tn
HER_7751_tnHER_7774_tn
HER_7775_tnHER_7743_tn
Mikkancso 2019.09.21 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Ede 2019.09.15 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Kellemes hétvégi séta. Megtalálók: Ági, Gabi, Miki, Edi és én.

Folytonossági hiányKis pajta
antonia03 2019.09.14 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mangogyuri 2019.08.25 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

Kerticsorbi 2019.08.23 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Togo 2019.07.27 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
A láda csereérett, mert egy hatalmas lyuk van az oldalán.

 
Attil@ & Réka 2019.07.17 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

Juju 2019.07.11 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megvan :) Köszönöm a rejtőnek, hogy megmutatta ezt a szép helyet! [g:hu 1.6.3]

DFRi 2019.06.25 17:36 - Megtaláltam
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!
emiGrant&Pili50&Feri [Geoládák v2.2.5]

emiGrant 2019.06.25 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
A GCPORT és még három láda után hárman nekifogtunk egy kis Keszthelyi-hegység beli túrához. Én csak egyszer voltam errefelé, de az már legalább 10 vagy több éve volt és nem túrán hanem tájfutó versenyen vettem részt. A horribilis hendikep a hőség volt. Túránk eredetileg négy ládához vitt volna el bennünket, de aztán rájöttünk, hogy a meleg miatt annyira lelassultunk, hogy jobb lesz ha a Pad-kőt legközelebbre hagyjuk. Így is volt 7km 350m szinttel, ami tájfutó körökben is a maximum szokott lenni az 5% szint környékén. A pajtához egy vadregényes, meredek, benőtt, szamócával teli ösvényen ereszkedtünk le. Szerintem is több lába van a pajtának, de így is tetszett. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Pilis50 2019.06.25 13:59 - Megtaláltam
Legalább 10 lábat számoltam.
Az egy U .

Zergi 2019.06.21 14:20 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_9756IMG_9757
IMG_9759IMG_9760
IMG_9761IMG_9762
IMG_9763IMG_9764
IMG_9765IMG_9766
IMG_9767 
Joanne 2019.06.12 09:55 - Megtaláltam
Letérés az OKT-ről, oda-vissza 0,05 km.

justancsi 2019.06.09 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A szúnyogok meg köszönik, jóllaktak velem! [Geoládák v2.2.5]

bumba 2019.06.08 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Papi13 2019.06.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
ok

sanzi89 2019.06.07 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

GARRI85 2019.05.25 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Brigi&Kristóf :) [Geoládák v2.2.5]

tete123 2019.05.02 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

levcsesz 2019.04.28 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük!

Fillér Team 2019.04.27 01:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
MATT-on éjszaka :-) Köszi a rejtést!

V_Gabor 2019.03.31 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.43
Biciklivel GCBEKI - GCFJBF - GCPADK kör a vonyarcvashegyi Berzsenyi Dániel utcából indulva.

A doboz oldalán van egy lyuk, de talán ott nem ázik be.
Találkoztam a rejteknél két kéktúrázóval, akik egyben teljesítik az OKT-t. Még hó volt Írottkőnél, amikor elindultak. Óriási hátizsákokat cipeltek. Jó utat nekik!

Köszönöm! [g:hu 1.6.2xb]

2019-03-31 16.16.20R2019-03-31 16.18.01R
2019-03-31 16.26.49R2019-03-31 16.32.25R
laclac88 2019.03.17 16:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. :)

kincs92 2019.03.02 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Balear 2019.03.02 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
OKT közben, nem nagyon volt jel a ládánál úgy hogy a megérzésemre hagyatkoztam.

Köszönöm a rejtést:
Csabi

Juvigabi 2019.02.23 15:00 - Megtaláltam
Kéktúrázás közben megtaláltuk. köszönjük [g:hu 1.5.4]

HRita 2019.01.26 13:16 - Megtaláltam
A láda törött, bár fedett helyen van.
Köszi a rejtést!

green_tiercel 2018.11.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 1.30
Szép a hely.

cic 2018.11.13 14:00 - Megtaláltam
Szép őszi túra során kerestük fel Fernc József fáját és találtuk meg a ládát a hatlábú pajtában.

pityulino 2018.11.13 14:00 - Megtaláltam
Levadászva Ciccel! [Geoládák v2.2.5]

matyaspeter 2018.11.02 13:25 - Megtaláltam
megvan, köszönöm a rejtést

margoh 2018.10.31 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

garaboncia 2018.10.27 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.46
Megtaláltam

sereszaki 2018.10.22 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Az OKT Sümeg-Badacsonytördemic szakaszának teljesítése közben megkerestük,ndavid 42-vel.
4/3. nap 6/4. találata.
Köszi a rejtést! :)

ndavid42 2018.10.22 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! OKT alatt! [Geoládák v2.2.4]

Timi&Szabi 2018.10.14 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Ákibard 2018.10.13 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
OKT teljesítés közben meglett. Szerencsém volt, mert belogoltam, és jött is egy család rögtön, de addigra összepakoltam a ládát. Szerencsére nem maradtak sokáig, mert haladnom kellett tovább, Keszthelyig volt még bő 7 km :)

hohner 2018.10.06 15:32 - Nem találtam meg
a bozotba nem volt kedvunk bemaszni. a kep alapjan kerem az elfogadast [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.11.30 21:32]

lypapp 2018.09.29 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Papp csalad [Geoládák v2.2.4]

geri83 2018.08.23 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Kappa 2018.08.16 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
Köszönjük a rejtést!

VINAX 2018.08.15 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
GCGYDB - GCBEKI - GCPADK - GCFJBF körtúra

A sok emelkedő után, a Padkőtől már csak lefele kellett jönni a pajtához. A szendvicsek elfogytak, de útközben rengeteg szedret tudtunk szedni, amivel jól is laktunk. Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

FB_IMG_1535708213552FB_IMG_1535708217168
FB_IMG_1535708229047 
pisznice 2018.08.07 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Dicemiki 2018.07.28 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Katka991 2018.07.24 12:56 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.4]

kiss.csalad 2018.07.12 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.4]

AnCsaTappancs 2018.07.12 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

AnCsaTappancs 
MarciMilánBálint 2018.07.07 19:47 - Megtaláltam
A mai nap utolsó találata - köszi a rejtést!

monic1006 2018.06.17 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Előző napi Tanúhegyek 20 túra után még megspékeltük a hétvégét egy kis Kéktúrázással - Lesenceistvándról Keszthelyig egy újabb 20-as letudva! ;)

Remek kis túrát csaptunk, a GCPUP ládájával kettőt is beszedtünk útközben.
Igyekeztünk jobban visszarejteni, mint ahogy találtuk - mert eléggé szembetűnő volt.
Köszönjük a rejtést! ;)

szsoutdoor 2018.06.17 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
A szombati Tanúhegyek 20 tt után másnap, ha már eljöttünk ide, akkor átkékeztünk Lesenceistvándról Keszthelyre. A GCPUP után a második találat. Az idevezető úton még őzet is láttunk. Köszönjük a rejtést!

z0ly 2018.05.21 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

dumbi 2018.05.21 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm szépen! [Geoládák v2.2.3]

Izer 2018.05.20 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Köszönjük szépen! Életünk első ládája, szuper kezdet!

32855827_1695780367171789_5089135173123964928_n33144258_1695780327171793_4896464649622388736_n
angicsku 2018.05.19 00:00 - Megtaláltam
Kis hétvégi kalandozás közben meglett ez is! Köszi! :) nem tudom viszont, hogy ez miért "átlagnál kisebb doboz"..

djozike 2018.05.19 00:00 - Megtaláltam
Koszi a rejtest

becko 2018.05.07 10:35 - Megtaláltam
Három napos geotúra, második napon a Keszthelyi-hegység 13 ládáját kerestem egy 30km-es túra során.

Ajtony 2018.04.29 10:15 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2018.04.29 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
A lőtér irányából közelítettük meg, a megszűnt, később a létező piros és kék jelzések útvonalán. Kár, hogy a fa elpusztult, valószínűleg pár év múlva már nem sok marad belőle. Ennek a ,,hatlábú pajtának'' van valami nevezetessége, vagy ez csak egy sima esőbeálló? A nevet a rejtő adta neki, vagy ez az igazi neve?

roko1821 2018.04.02 16:48 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

csattila87 2018.04.02 16:47 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

stegeradam 2018.04.01 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

szandra84 2018.04.01 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.3]

notaisz 2018.03.24 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

spanyesz 2018.03.15 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.18
Megtaláltuk, köszönjük!

Petrav 2018.03.15 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.18
Megtaláltuk, köszönjük!

Murmogoek 2018.02.23 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Kogerj 2018.01.13 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Kéktúrázás során találtuk meg. Hatalmas sár,kivágott fák,nehéz terep.

Danichem13 2017.12.30 13:00 - Megtaláltam
Szilveszteri túra alatt megtalálva.

eskar 2017.12.28 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2017.12.01 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.23
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


20171201_11143420171201_111459
DSCN9122DSCN9123
DSCN9124DSCN9127
rakosaz 2017.11.12 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Benkóczy vezetésével. Köszönjük a rejtést!

GAMANO 2017.11.03 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

fera27 2017.10.22 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

esztelneki 2017.10.14 12:17 - Megtaláltam
Bringával. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vidoree 2017.10.07 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

walky 2017.10.07 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

CukiMaCi 2017.09.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Aznapi túránk 3. pontja.

gym 2017.09.16 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

cav004 2017.09.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
ok

Atmosz&Zozmosz 2017.09.10 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Keszthelyi-hegység túra első találata. Szép hely, nagyon sokszor jártam már erre. Köszönet a rejtésért!

dsnine 2017.08.14 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.

szaszkievics 2017.08.13 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Szeles, de szép időben elkövetett sikeres találat, Hajnival, 18km-es túra során. Alsógyenes - Festetics kilátó - Hatlábú pajta - Padkű kilátó - Bél Mátyás kilátó - Balatongyörök útvonalon. Szép panorámákkal és szép természettel tarkított nap volt, köszönjük a rejtést!

IMG_20170813_112109[1]IMG_20170813_113513[1]
IMG_20170813_113736[1] 
Pogánypeti 2017.08.01 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi gyalogos ládavadászatom 7. találata a nyolcból!
A Berzsenyi-kilátótól gyalogoltam le a pajtához egy jelzés nélküli úton, majd a piros sávon. A láda gyorsan meglett, logolás és visszarejtés után megnéztem a bükkfát, majd a P+ -en megindultam felfelé az Öreg-szék-tetőn át a Padkűi-kilátóhoz... :)
Köszi a rejtést!

mayagabor 2017.07.31 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

csehipest 2017.07.08 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zaskl 2017.07.04 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

NZs 2017.06.30 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.92
Hévízi kesingtúra 18/6.
GCPADK-tól jöttünk a sárgán, majd a P+-on. Eddig egész nap felfelé vezetett az utunk, most pedig erős lejtőn ereszkedtünk alá. A kereszteződéshez érve bár láttuk a célt, kicsit tanakodtunk, hogyan közelítsük meg a nagy dzsindzsán át. Végül nem volt jobb út - belementünk. A rejtés tényleg bátor megoldás - szerencsére akkor senki sem volt a pihenőben rajtunk kívül. Egy népesebb turistacsoport közepén nem is tudom, hogyan lehetne észrevétlenül megtalálni - valószínűleg sehogyan. Logolás után szerettük volna megnézni a nagy fát is - de vajon merre lehet? Véletlenül megtaláltuk: ha a P+ felől érkezel, a piroson jobbra kissé tovább kell menni, ott lesz a kopjafánál.
Sötét fellegek érkeztek fölénk időközben, felerősödött a szél is - sietve indultunk vissza a Nagymezőn hagyott autóhoz. A mai túránk során folyamatosan hallottuk a lövések zaját, visszautunkon pedig a lőtér mellett haladtunk el a jelzett turistaúton (P)! Itt volt kitéve egy tábla, hogy éleslövészet, életveszély! Hát köszi, és akkor most repüljünk fel, vagy mi? Szerencsére már befejezték a lövöldözést, de ez azért elég gáz megoldás! Az ösvényen közlekedőt semmi nem védi meg egy eltévedt lövedéktől...
Megúsztuk a golyózáport, meg az égi záport is, megtaláltunk 4 ládát, sok szépet láttunk, 12,7 km-t gyalogoltunk - így hát boldogan indultunk vissza a kocsival Hévízi bázisunkra.
A túrát másnap folytattuk a Hévízi úszás nevű multi utolsó pontjával (GCHEVU).
NZs & Dóri

egy fejdzsindzsatúra
az öreg fakopjafa
kihajtott a régi bükkmai track
mai magassági profilÉleslövészet - tábla csak az út egyik végén van!
Gergelix 2017.06.28 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :) Eléggé ellepte a helyet a magas fű, ettől független szép volt. Rózsa&Geri

rianas 2017.05.18 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dr.is 2017.01.14 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Hévízi, gyenesdiási havas túra keretében.

pifu79 2016.10.09 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Szép hely mindenképpen érdemes eljönni ide. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kaputyin 2016.09.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Esősnek induló nap, kis aggodalommal töltött el minket a túránk elején, de mire a lőtértől felértünk a pajtához, már lassan kezdett megszűnni a csapadék utánpótlás.
A ládát rögtön kiszúrtam mihelyt odaértünk, így nem kellet keresgélni. Logolás, majd gondos visszarejtés után, folytattuk utunkat a Pad-kő kilátó irányába!
Köszönjük a rejtést!

WP_20160906_11_52_47_ProWP_20160906_11_53_02_Pro
WP_20160906_11_53_21_Pro 
Attibati 2016.09.06 10:25 - Megtaláltam
58 kilométer kerékpáros tekergés Keszthely környékén.
Nem indult jól a mai nap és nem is folytatódott jól.
Kora reggel az autópályán végig esett az eső és mikor Keszthelyre értem itt még jobban esett. Egy órát ültem az autóban, hátha csillapodik az eső, de nem volt változás. Végül kilenc óra körül meguntam az ücsörgést, esőkabátot vettem és elindultam.
Először a Gcvvkk ládát kerestem fel majd következett ez a láda. Az eső már csendesedett, de az út néhány helyen alaposan fel volt ázva.
A pajta közelében vettem észre, hogy egy kis, nyílhegyszerű kődarab kilyukasztotta a hátső gumimat.
Jó volt a vastagon sáros gumit levenni a felniről :-)
A gumicsere után jött a döbbenet: nem tudom visszarakni a kereket a helyére, mert a féktárcsa nem illeszkedik a helyére. Fél órai kínlódás után, annyira sikerült összerakni a bringát, hogy tolni tudtam. Szerencséra csak két kilométerre parkoltam az autóval, így odáig elkínlódtam a bringát - azt hiszem útközben találkoztam Kaputyinékkal is.
Egy mosónál lemostam a gépet, majd sikerült találnom egy szerelőt, aki rendberakta a féket. Mint kiderült elmozdult a fékbetét szerelés közben.
Majdnem két óra volt, mikor tovább tudtam indulni, természetesen az eredetileg tervezett tíz ládát tartalmazó tervet lényegesen redukálnom kellett.
A pajtánál a rejtés tényleg nagyon merész, de ahogy látom a logbookban levő bejegyzések mennyiségéből kiállta az idő próbáját.

komozol 2016.08.30 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Évi&Zoli 2016.08.29 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Gyenesdiásról indulva egy jó kis körtúrán egybefűzve a GCGYDB, GCBEKI GCFJBF. Utána jutalmul egy pancsi a Balatonban. Köszönjük!

20160829_13074220160829_130904
morph 2016.08.26 12:24 - Megtaláltam
Kéktúra közben megtaláltam. Hinnem kellett volna a térképnek, a kék jelzéstől nem vezet ide út, csak egy vadcsapás a szedresen keresztül. Némi véráldozat árán mi mégis átkeltünk rajta. A láda egyébként a piros jelzésen simán megközelíthető. A fa még így, elhalva is impozáns. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

katika 2016.08.21 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

 
Bruka 2016.08.21 13:00 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM

GToni 2016.08.19 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Soma00 2016.07.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Köszönjük a rejtést!

GCFJBFGCFJBF_2
scele 2016.07.22 15:20 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

drmckay 2016.07.20 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

nemlac 2016.07.15 07:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
2. láda a reggeli keresésemnek. Kicsit tovább tartott az ideút, mint gondoltam. Erős elhatározással továbbindultam Padkő felé.
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Fazék 2016.07.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.47
Biciklivel kerestem. A lőtérnél kiakasztott "Éleslövészet, életveszély" tábla és a durrogás kicsit megakasztott, de aztán a lőtérvezetővel megbeszltük, hogy a turistaúton persze biztonságosan lehet közlekedni.
A pajta és a fa rendben, a rejtés egyszerű, de nagyszerű. Köszönöm.

2016-07-08 12.57.222016-07-08 12.52.49
Tekergők 1 2016.07.06 21:26 - Megtaláltam
Könnyű találat, köszönjük a rejtést!

geoládászok 2016.07.05 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszi a lehetőséget.
Nagyon szép, hangulatos hely és a fa is érdekes.

SAM_0187SAM_0189
SAM_0202 
balatom 2016.07.04 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.00
Megtaláltam.

adrivik 2016.06.22 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Köszi a lehetőséget!

tabletta 2016.06.19 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

moTT 2016.05.31 10:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

mozgo 2016.05.14 18:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

DSC_2835DSC_2836
droops 2016.03.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.57
Köszönöm a rejtést!

Zéboy 2016.03.17 11:22 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2016.03.17 11:22 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

carmin 2016.03.15 10:20 - Megtaláltam
Szakadó hóesésben. Köszönjük a rejtést.

DSC01162DSC01172
DSC01174DSC01203
G_Sanyi 2016.03.14 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

petheovacka 2016.02.28 00:00 - Megtaláltam
Csövivel fellelve. Kár a szép fáért. A láda jó állapotban van, a rejteket kicsit álcáztuk. Kösszi a rejtést! :)

Esteban62 2016.02.27 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

melinya 2016.02.21 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget:-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg

emmerwald 2016.02.15 12:00 - Megtaláltam
Ok

Laminsio 2016.02.15 00:00 - Megtaláltam
Köszi

ArNick 2016.01.02 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
A Nagymező, Berzsenyi kilátó, Padkő körtúra utolsó helyszíne e pajta lett. Gyors találat, javuló időjárási viszonyok közt. Köszönjük!

N.Kata 2015.11.28 16:20 - Megtaláltam
Mai 3. láda. Tetszett a rejtés!

Cicki 2015.11.16 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Köszi a rejtést! :)

chriiss 2015.11.16 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Garamm 2015.11.16 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Cirbolya ;-) 2015.11.16 11:30 - Megtaláltam
Meglett. Köszönöm a rejtést.

Kiskősz 2015.10.24 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.94
megvan

laszloistvan 2015.10.05 20:00 - Egyéb
Bár megkésve, de aktualizáltam a weblapot - a fa véglegesnek tűnő kiszáradása okán.

dzoli1 2015.09.26 00:00 - Megtaláltam
Hévízi és környéki ládázás.

Mars3696 2015.09.24 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
A Berzsenyi kilátóból noname úton, legrövidebb távon leereszkedve... :)

Köszi a rejtést.

MoMaszter 2015.09.24 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Tetszett! Tényleg merész a rejtés, de rendesen visszarejtettük!

TibEra 2015.09.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Ötletes rejtés.

kobcikrajci 2015.08.26 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

Wonderwall 2015.08.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
nincs

HajniPetra 2015.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Köszönjük, megtaláltuk!

Hajni, Lilla, Petra

Judit és Béla 2015.08.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.13
Megtaláltuk.

Szili83 2015.08.06 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.
Hát igen, sajnos a fa kiszáradva áll már.
És ahogy utána olvastam már élete végén sem birtokolta ezt a címet, legalábbis a mértékadó dendromania.hu oldal szerint.
http://www.dendromania.hu/index.php?old=falistak&nemzetseg=FAGUS%20(B%DCKK)
A láda nevét talán szerencsés volna megváltoztatni, ha lehet: lehetne mondjuk Ferenc József fája.

 
valti 2015.08.03 15:05 - Megtaláltam
OK:-). Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bibor.13 2015.07.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
v

tak-tak 2015.07.21 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Tar család 2015.07.19 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk az első ládánkat! :-)
Tar család

IMG_20150719_140002 
akosgy 2015.07.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Balatoni félig barlangászós hétvége második napján, amikor is elindultunk a 40 fokban túrázni. :) Kellemes volt, de jobban esett a túra utáni lazítás a györöki strandon.

A körtúra visszirányán útba esett. A pajta aranyos, a bükk kiszáradt, a tanya a sok szeméttel kissé igénytelen. Pláne védett területen. Vagy mifenén. Azért köszönöm.

vbr 2015.07.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Köszönjük a rejtést!

benist 2015.07.11 15:45 - Megtaláltam
Bringával különösebb megterhelés nélkül. A pajtában a doboz a jó rejtek ellenére gyorsan meglett. A közelben nagyszabású fakitermelés "tábora".

rozsabogar 2015.07.05 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megvan.

berkyék 2015.07.03 00:00 - Megtaláltam
Szép túra volt.

szabokla 2015.07.02 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.34
Megtaláltuk!

GCPADK ládától sétáltunk le ide a rekkenő hőségben Ildivel. A fakitermelők tábora a közelben egy kicsit ijesztő volt, nem is maradtunk pár percnél tovább. Ezzel együtt remek túra volt az erdőn át!

Köszönjük a rejtést.

Öreg ember
Öreg fa
 
laas 2015.06.29 15:11 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kiaribua 2015.06.21 15:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

kamzik 2015.06.14 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Köszi a rejtést!

"J&J" 2015.06.13 10:30 - Megtaláltam
OK
Piroskával közös találat

piroska 2015.06.13 10:30 - Megtaláltam
Jó melegben. JPPJ-ékkel közös találat. Innen a Padkőre mentünk.

Telkess 2015.05.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Vonyarcvashegy körül sétálva ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

 
Dodadegu 2015.05.24 15:28 - Megtaláltam
heuréka [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bojsza család 2015.05.09 13:30 - Megtaláltam
Vonyarcvashegyi romantikus hétvégén a kirándulás sem hiányozhatott. A Zenit hotelből indulva tettünk egy 18 kilométeres kört. melynek ez volt a harmadik állomása.
Köszönjük az ügyes rejtést!!

lebert63 2015.05.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Köszönjük!

BMarcell 2015.04.19 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mr.K 96 2015.04.09 23:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sambenedek 2015.04.06 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
OK

Keszibogár 2015.04.03 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

19izsi73 2015.03.21 17:30 - Megtaláltam
Amíg látható megnéztük; a környéken nem kis meló folyik...

Ancs 2015.03.21 17:30 - Megtaláltam
GCTT07 utáni ámokfutás mk, Izsi és Gyombi társaságában.
Az odavezető út úr ismerős volt, bár most nagyon letarolták a környező domboldalakat. Nagy meló van, a munkások meg kint laknak a fa tövében.
Vajon meddig bírja még ez az óriás?
A láda kutyaugatás kíséretében hamar meglett.
Köszi

 
macikupac 2015.03.21 17:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.39
Szigligeti GCTT07 8.

Tavaly nyáron is jártunk ugyanezen rejtőnek, egy szintén kiszáradt öreg bükkfájánál. Amikor elolvastam a logokat, ide is minél gyorsabban szerettem volna eljönni, amíg még van mit látni. A korábbi logokban több helyen is említenek igen tekintélyes fákat a ládához vezető úton. Nos, mi a koronglövő-pálya felől érkeztünk, de egy nagyobbacska nyárfát leszámítva nem láttunk hasonlóan tekintélyt parancsoló egyedet. Viszont sok szártalan kankalin (Primula vulgaris) nyílt már az út mentén. A fa közvetlen közelében favágók élnek egy apró kalyibában. Remélhetőleg nem sejtik meg a láda rejtekét! Maga a Hatlábú pajta egy nagyon masszív építmény. Akár egy éjszakára szállást is nyújthat ha az ember vándortúrázik. Jonkó mackómmal kerestem fel.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

csomaiattila 2015.03.16 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

columbo 2014.12.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszönjük!

MaFe örs 2014.11.02 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

geomurr 2014.10.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.39
Szép nagy darab, köszönjük, hogy megmutattad!

K.L. 2014.08.30 21:58 - Megtaláltam
Lesenceistvándiból Válluson keresztül biciklivel jöttem. Az elhalt kiszáradt fa nekem nekem kevésbé, de a környék és az odavezető út nagyon tetszett.

Petymeg 2014.08.29 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sziooka 2014.08.22 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Köszönjük a rejtést.

szmoni 2014.08.17 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Kár, hogy már nem él ez a fa. Köszi!

bacsnyir 2014.08.17 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Mai körtúránk végén mi a Padkő és a Büdös-kút felől, a P jelzésen közelítettük meg a fát. Büdöskúttól az első kb. 1,5 km alig volt járható komoly sérülések (főleg csaláncsípés, szedertüske-karcolás) nélkül: tényleg embermagasságot meghaladó növényzet volt az amúgy remek szurdokvölgyben.
A fa viszont valóban nem különösebben látványos: számos szebb bükkfát láttam már - a közeli turistaúton is akadt egy-két kapitális példány -, ráadásul tényleg kiszáradóban van (vagy tán ki is száradt?), a környezetét pedig vastagon borítja a csalán, tehát nyáron nem is könnyen megközelíthető. A "Ferenc József fája" táblák közül mi csak az újabbat láttuk kibukkanni a csalánból.
A pajta viszont masszív, jól esett leülni benne - és nekem a rejtés is tetszett: szeretem az ilyen ládákat, ahol nem a kövek, fakéreg stb. alól kell kikaparni a dobozt, hanem csak úgy "ott van".
Köszönjük a rejtőnek, hogy megmutatta.

Erről jöttünkÚtközben is akadt néhány másik szép bükk
Ferenc József fája távolabbrólKözelebbről
Még közelebbrőlA Hatlábú pajta (elvileg csak 2005-ben épült)
Ilyen irtások vannak a közelben a feketefenyők kiszáradása miatt 
Gyeta 2014.08.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.92
Szokásos keszhelyi nyaralás részeként bevettük magunkat a hegyek közé. Nagy csapattal voltunk plusz egy kutyus: igazi kesser-boldogság. A két kis srác bírta a legjobban.
Köszönet a rejtésrét.

 
iloilo 2014.08.16 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tatraval10perc 2014.08.16 13:46 - Megtaláltam
Meglett. Köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Geoléda 2014.08.12 23:59 - Megtaláltam
ok

Párduc50 2014.08.12 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
A fa szép, sajnos már nem élő. A környezete elhanyagolt, veszélyes. Sajnos nem tudtam a közvetlen közelébe férkőzni, így a barátkozás a tekintetek találkozásánál elakadt :-(.
A rejtőnek köszönet a szép túráért!
Egyébként az útközeli fenyőfákat kivágják, épp most folyik az irtás :-(

 
0ffhu 2014.08.08 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

BT_pro 2014.08.03 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Megvan köszönöm!

nmárti 2014.07.29 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
A bánya után indultunk a fához. Útközben több helyen fadöntésre figyelmeztetnek és óvatosan kell közlekedni. Nekem illúzióromboló volt a szemét a pajtánál/-ban és a magas gaz. Ugyanígy a fát alig lehet megközelíteni, ezért az ölelkezés elmaradt. Köszi a rejtést!

 
fcsaba 2014.07.20 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.92
Családi kirándulás a Keszthelyi hegységben és környékén. Ez volt a nap és egyben a hétvége utolsó találata. Szép a látni való. Az erdő viszont a fairtást követően valami egészen elképesztően siralmas állapotban van. Modern fakitermelésnek hazudják; nekünk nagyon nem tetszett az, hogy az összes fát kivágták a hegyoldalban.

Köszönjük a rejtést!

mihoj 2014.07.14 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Ötletes rejtés, szerencsére nem volt senki a közelben. Szegény fa nagyon kiszáradt és kikezdte a láncfűrész is. Szerettük volna körbe ölelni (hány ölelés), de a nagy gazban ez elmaradt.
Köszi a rejtést!

nagypista 2014.07.13 15:30 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM.

brat 2014.07.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Megtaláltuk!

Puszedlinyuszi 2014.07.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.46
Megtaláltuk köszi, bár a legnagyobb bükkfát meg nem.

pliptai 2014.07.03 06:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Korán indultam ehhez a ládához így odafelé még csak az erdőgazdaság parkoló gépeit láttam! Visszafelé már keményen ment a favágás! A látnivaló fa sincs túl jó bőrben! Köszönet a rejtésért!

zalajaro 2014.06.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.26
.

horvathszaby 2014.06.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.63
Tapolca -> Keszthely OKT közben, a Padkőtől, a Zöld háromszög (Zöld), majd, a Zöld sáv (Zöld) és Sárga sáv (Sárga) közös jelzésén, végül, a Piros kereszt (Piros) jelzésen értük el a hatlábas pajtát, valamint a bükkfát...
A fa, még így kiszáradva is látványos, azonban a környezete eléggé elhanyagolt... :-(
Kis pihenő, valamint evés után tovább is indultunk a Piros sáv (Piros), később pedig a Kék sáv (Kék) jelzésen mai túránk célállomására, Keszthekyre.
Köszönjük a rejtést!

vacakos 2014.05.12 11:47 - Megtaláltam
Zsuzsó első ládája. :-)
bongi, vacakos [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

james 2014.05.11 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Enikő, Anita, Judit és James

tax30 2014.04.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Megtaláltam!Köszönjük a rejtést!Szerintem nagyon jó rejtés,becsábítja az érdeklődő embereket.

 
bmxlacko 2014.04.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltam.

feldefanni 2014.04.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltam.

Ani & Imi 2014.03.29 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Schlégl 2014.03.29 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

má-csa 2014.03.29 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Eszti és Robi 2014.03.22 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Lepke 25 TT közbeni találat.
Összeszedtünk egy kis plusz szintemelkedést mi is, de a közeli láda miatt mindenképp muszáj volt :). A környék erdőirtása-reinkarnációja ijesztő, pár éve még sokkal szebb volt minden errefelé... De természetesen a láda, fa értékéből ez nem von le semmit.

reprocesszor 2014.03.22 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Lepke 25 TT közben egy kis kitérőt tettem (ami főleg a szumma szintemelkedésben mutatkozott meg).
Sajnos "Ferenc József fája" - bár még mindig impozáns - eléggé ramaty állapotban van, de senki és semmi nem tart örökké...
Helyenként elég intenzíven termelik le a fekete fenyőket. Ez ijesztő látvány, de ha hosszú távon az egészséges állományok védelmét szolgálja, és helyette újra őshonos fafajok népesítik majd be a domboldalakat, akkor hosszú távon mindenképpen ez a jobb megoldás.
A Hatlábú pajta és a rejtek nagyon rendben van, jövök még erre! :)
Köszi!

kekenj 2014.03.21 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.36
kösz a rejtést

Strombus 2014.03.21 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Pusztuló erdőben haldokló öreg fa. Ez egy szomorú séta volt inkább, mint szép.
A hatlábú pajta hangulatos, a rejtés jó.

Péter60 2014.03.21 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.11
A Berzsenyi kilátóból jövet erre már egy kicsit élőbb a környezet, de az összkép sajnos elég siralmas.

zsu&rich 2014.03.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.02
Ünnepi találat!- még a jósolt vihar előtt. Kár, hogy a bükkfa halódik. Ráadásul a környezetét is rendesen irtják, de ahogy néztem, csak a tájidegen fenyőket vágják ki. Mindenesetre kellemes séta volt.

Chandler & Brigi 2014.03.08 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.83
OK!

Chandler&Brigi

dendeocse 2014.03.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megvan.

An_Ga 2014.03.01 12:48 - Megtaláltam
Egy hévízi wellnes hétvége betétprogramjaként összegyűjtött 21 láda közül a harmadik. Köszönjük a rejtést. :)

tszep 2014.02.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megvan.

kiralyek 2014.01.18 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
A Nagymezőnél hagytuk a GeoPicassot és elsétáltunk a bükkig a tavaszi erdőben. Nyílnak a kankalinok, csivitelnek a madarak, nyársalnak az erdészeti dolgozók, itt a tavasz! A bükkfa betegnek, fáradtnak tűnik, remélem, tavasszal kihajt.
Visszafelé futottunk egy kicsit, hogy a disznótoros reggeli után legyen étvágyunk az ebédhez is.
Köszönjük a lehetőséget!

Mama és Papa 2014.01.18 12:47 - Megtaláltam
.

ifilevente 2014.01.06 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megvan!

Gaguinga 2014.01.06 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Köszi!

Ikejapipi 2014.01.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Bükk és pihenő a sötétben.

Láda 
Mákos 2014.01.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Óriásbükk susog a sötétben.

anettnori 2013.11.19 08:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Kissé ködös időben, de azért csendes őszben sikerült megközelítenem a tetthelyet. A doboz hamar meglett, a fát el sem lehetett téveszteni. Hatalmas, tiszteletet parancsoló példány. Logolás után indultam tovább.

A környéket vizuálisan kissé "elrontja" a fakitermelés által létrehozott fakupacok és a munkagépek által felszántott rét.

Köszönet a rejtésért!

 
laszloistvan 2013.11.17 00:00 - Egyéb
Bár helytelen, a maga módján ügyes volt ez a tréfás áthelyezés. Még a megtartásán is elgondolkodtam volna, ha a mászáson túl nem kellene még közel 1.90-es magasság is hozzá.
Visszakerült az eredeti helyére.

ludvig 2013.11.03 15:20 - Megtaláltam
A láda önálló életre kelt, bár még állítólag ott van a helyszínen kissé elvándorolt....mi nem találtuk meg csak a széthajigált szemeteket. Legyetek türelemmel, már hívtuk az orvost....

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2013.11.05 07:48]

ogreee 2013.11.01 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

sabotage 2013.11.01 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

fraktal 2013.11.01 16:32 - Megtaláltam
A következő megtalálónak felnőttes ajándéka lesz ;-)
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Bau_family 2013.11.01 15:56 - Megtaláltam
Kérem a mellékelt kép alapján a megtalálás elfogadását, nem tudtam 5 méterre felmászni a ládához, pedig láttam hol van... :(

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2013.11.04 08:11]

bárcsak tudnék repülni... 
Szamárfül 2013.10.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79

Köszi a rejtést! A láda szerintem nem az eredeti helyére lett visszarejtve, arról nem volt szó hogy csak ipari alpinisták számára kereshető. Bocsánat a következő ládásztól, de visszatettük oda, ahol találtuk.

 

Ettől függetlenül erre a megtalálásra mindig emlékezni fogok...  :)zsomle13 2013.10.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszi a rejtést!

niethammer 2013.10.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.75

Megtaláltuk. Szerintem a láda nem az eredeti helyén volt. Megpróbáltuk visszarejteni a legjobb tudásunk szerint. Maga a fa nagyon látványos. Sajnos sok ága letört, és a gombák is megtelepedtek már rajta. Remélem azért még sokáig él még.Lassu 2013.10.26 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Szép időben.

runnner 2013.10.24 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.00
Szép környék és őzet is láttunk.

Ildi76 2013.10.23 15:35 - Megtaláltam
Berzsenyi kilátó-Padkő- Büdöskút útvonalon. Elég szomorú, hogy a fa és a környezete gondozatlan. A hatlábú pajta is elhanyagolt. Amig a párom loggolt, én összeszedtem az asztalok körül a szemetet.

szicsu 2013.10.23 15:35 - Megtaláltam
a fa hatalmas, sajnos a kor a letöredezett ágakban meglátszik

vorilaci 2013.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Talpalók egyesületének túrája során találtuk meg. Sajnos folyik a beteg (meg a nem annyira beteg) fák kitermelése, néhol nyomasztó a környék ettől. A rejtés viszont vagány...

narp 2013.10.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Hát szegény bükknek vége van.

MillenniumFalcon 2013.10.07 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

paulangos 2013.09.22 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

sztyopa13 a páratlan páros 2013.08.31 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

 
befi 2013.08.31 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

aicon 2013.08.30 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

pockok 2013.08.30 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.4.28l] [wapon beküldött szöveg]

krizma 2013.08.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
A tavalyi sikertelenség után idén végre sikerült megtalálni :-)

Skalp 2013.08.17 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.05
Hát sok legöregebb fát láttam már, de ennek a gondját viselték legkevésbé. Elkelne egy kis rendrakás körülötte.

Jancsi és JuliskaLátóknak sem egyszerű a terep...
duranyikd 2013.08.14 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.62
A lőtér mellett vezető útra ki volt írva, hogy éles lövészet... Szerencsére voltak a lőtéren, de nem lőttek.
Kellemes séta volt a ládáig. Tovább akartunk menni Padkő irányába, de nem volt kiírva, és az egyik láda leírásában sem szerepelt utalás a másik ládára.
Így a padkői ládát ma halasztottuk.

igelkott 2013.08.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.77
Nagymező - Festetics Kilátó - Murvabánya - Berzsenyi Kilátó - Hatlábú Pajta - Nagymező

ironman 2013.08.13 19:30 - Megtaláltam
Szegény óriás. Utunk során a harmadik nagyfás láda, s mindhárom elpusztult..

Klári 2013.08.13 19:30 - Megtaláltam
OKT közben.

piszkos tizenkettő 2013.08.13 12:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Oxyman 2013.08.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
A "P" jelzés az idők során átalakult "D" jelzéssé. Ez kicsit megkavart bennünket, kerültünk is egy nagyot.
A lőtér mellől, a "piros" jelzésen indulva egy könnyű séta.
A fa halottnak tűnik, vagy így nyár közepén alussza téli álmát. Bár így lenne...!

h.krisz 2013.08.11 10:30 - Megtaláltam
kár,hogy halóban ez a remek fa...köszi

Lehetetlen 2013.07.30 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Kicsit halottnak tűnik ez a fa.
Köszi. :)

Ed kesser 2013.07.27 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Minden rendben.

 
eszel 2013.07.25 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
ok!

Raczky család 2013.07.20 19:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

heyjoe 2013.07.20 17:37 - Megtaláltam
Mai bolyongásom közben nem hagyhattam ki ezt a ládát sem. Kéktúrázás közben már tettem a fához kitérőt, de akkor még nem volt itt geoláda, így örültem, amikor megláttam, hogy ide is került. Köszönöm!

figuráns58 2013.07.18 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Megtaláltuk! Könnyü kis túra keretében meglett. Nehezítő körülmény volt, hogy sok kis bogár ránk repült és az útvonal mellett éleslövészetet tartottak, amely egyre gyakoribb mostanában.

geokutya 2013.07.10 13:00 - Megtaláltam
Úton Padkő felé.

hinia lux 2013.06.22 20:13 - Megtaláltam
Gyenesdiási strandolás és keszthelyi múzeumok éjszakája közötti szúnyogtámadásos találat.

KezdőpontnálKilátás a felső útról
Keszthelyen 
orangebrotherz 2013.06.03 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Scorpius 2013.05.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Megvan, de a fa már nem él.

sanyigabi 2013.05.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
A Berzsenyi kilátó után jöttünk le ide, de kicsit csalódtunk, mivel a fa semmi életjelet nem adott így tavasz vége felé. :(
A rejtés jó, a környék is szép volt.
Köszönjük!

moli_gyuri 2013.05.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Szellemes.
A lövészet feltartásával sikerült átjutni...
Köszi
Cilu & Gyurkóó

Mazsom

napozóvadtuli
Sly 2013.04.28 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.59
1 éve már elbringáztunk ide, de mivel többen pihentek a tető alatt, így sajna akkor kimaradt a találat. Most sétálva felkerestük :)

kakukKata 2013.04.14 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
OKT közbeni elkalandozás és ebéd a nagy fa mellett :-)

Gyombi 2013.04.07 11:35 - Megtaláltam
Köszi [wapon beküldött szöveg]

Cristian 2013.03.23 11:29 - Megtaláltam
ok

Rubor 2013.03.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.48
Megtaláltam

housefly 2013.03.13 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Access Denied 2013.02.09 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.02
Téli séta az erdőben, néhol hóban, néhol sárban. Ha a quadosok és a favágók nem zajongtak volna, akkor a nyugalom szigete is lehetne akár a környék.

Köszi a rejtést!

 
Hey-ho 2013.01.30 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük.

kovtom72 2012.12.30 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.82
Berzsenyi kilátótól ereszkedtünk le, hát nem gyenge pálya volt!. Szilveszter előtti ládás kollégákkal. Nagyon könnyen megvolt a láda, és inkább a fa mellé tettem volna a rejtést. kovtom72

toth2zoltan 2012.12.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
megvan

kat1823 2012.12.10 00:00 - Megtaláltam
Megvan, Köszönjük!

robatko 2012.11.17 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.35
Büdöskúttól hazafelé útbaesett.

Tapsifüles 2012.11.03 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
Sajnos a centi otthon maradt, de a kezem kéznél volt. :)
Én négy öleléssel tudtam körbefogni a fát.
Innen a P+ úton haladtam tovább, ami néhol elég hiányosan volt felfestve.

hacsabi 2012.11.03 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
OKT közben egy pici kitérővel. közi a rejtést

ge944cw 2012.10.21 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Köszönöm a rejtést.

RoriZo 2012.10.21 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Köszönjük, meglett!

csbagi 2012.09.29 11:50 - Megtaláltam
Megvan

Cseber 2012.09.29 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Megtaláltam , Ágival!

Fgg 2012.09.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
megtaláltuk.

Bianka 2012.09.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
Megérte a sétát ez a fa.

Magnes50 2012.09.17 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bati.hu 2012.09.16 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
tetszett a pajta is meg a fa is kitűnt a többi közül, köszi
tovább Vállusra
(Keszthelyi-hg bringásládázás +Reaper+Csabavezer 7/11)

csabavezer 2012.09.16 11:18 - Megtaláltam
Reaper és Bati barátaimmal egy újabb bringás vadulás negyedik állomása

Reaper146 2012.09.16 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

padler 2012.09.06 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.76
A láda a pajtában könnyű találat, utána viszont tanácstalanul néztünk körbe, hol a fa, de az út másik oldalán néhány méternyire meglett. Sajnos eléggé megsinylette az idei szárazságot.

padler + efemm

Acsart 2012.09.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
A csodás fát mai túránk utolsó állomásának terveztük. Az útvonal: Helikon Taverna, Gyenesdiási murvabánya, Berzsenyi kilátó, Padkő, majd az ország legnagyobb bükkfája. Méltó befejezés, nagyon tetszett a hatlábú pajta és a merész de ötletes rejtés. Csodálatos a környezet, csend és nyugalom. A fa méltóságteljes, hatalmas termetével tiszteletet parancsoló, mellé állva az ember érzi milyen apró kis teremtés. Természetesen lemértük, nekünk 130cm-es magasságban 615cm-t mutatott a szalag. Köszönjük az élményt és a rejtést: Acsart

-=Popey=- 2012.08.18 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.68
Köszi a rejtést!

kolett 2012.08.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.46
A 3. láda a mai napon. Köszönjük az ötletes rejtést!
Nagyszerűek az útbaigazító táblák az egész hegységben, köszönet értük az Egyesületnek!

lembo 2012.08.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Megvan! Hipp-hipp-hurrá!!! LEMBO

érdeCache 2012.08.15 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Ládavadász96 2012.08.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.74
Megtaláltuk.

belus01 2012.08.13 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bea&Lazy 2012.08.11 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.19
+Lett! Köszi a rejtést!

gyoeria 2012.08.09 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.54
Ezek az öreg fák mindig nagyon érdekesek a sok görccsel, torz ágmaradvánnyal, kinövéssel. Az elötte álló kopjafa is ötletes, annyira belesimul az erdőbe, hogy alig vettük észre.

A rejtés kicsit szokatlan, remélem sokáig felfedezetlen marad a "muglik" táborában

Köszönjük

Győriék

Jó az irányNagy fa -kicsi ember
aDoc 2012.08.04 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Nekem öt egész 4/5-öd Jo méretű a kerület értéke.

A a kilátónál a favágók nem ismerték a fát. Kíváncsiságból megkérdeztem tőlük.

Ötvös család 2012.08.03 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.54
Megvan a GCFA-val együtt. A lőtéren a bácsi csak úgy fogta és kitette az országos kéktúra útvonalra a lövészet átmenni tilos táblát. Kissé csodálkoztam, de kerültünk GCBEKI felé. Köszi a rejtést. Képek később.

 
horee 2012.08.02 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Már régóta fel akartam jönni ide, most hogy ide került mellé a GCFA, végre rászántam magam.
Sajnos a környék eléggé elhanyagolt...

Szepikék 2012.07.31 14:21 - Megtaláltam
A Balatoni kirándulásunk egyik ládája volt. köszi.

szaboist 2012.07.31 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Remek hely.
A legnagyobb bükktől 25m-re, ÉK-re tettem le a mozgó GCFA ládát N 46°47,901 E 17°18,388!

petser 2012.07.26 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Impozáns fa, köszönjük.

Mikulás 2012.07.23 09:29 - Megtaláltam
Köszönet! [wapon beküldött szöveg]

Maclura 2012.07.20 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
17 km-es gyalogtúra 4. célpontja.
A pajta és a doboz egyből meglett - naná, mert oda mutatott a koo.
Aztán körbefordultam a bejáratnál, hogy oké, de hol a bükk óriás?
Nemsokára azért az is meglett és érdekes célpont mivoltát valóra is váltotta.
Köszönöm, hogy megmutattad.

batla44 2012.07.20 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget :)

 
Yumi 2012.07.12 00:00 - Megtaláltam
Második nekifutásra....első alkalommal épp arab úriemberek lövöldöztek a skeat-pályán, ezért lezárták a völgyet.

Bence99 2012.07.08 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, öcsémmel, nagybátyámmal! :)

KataJani 2012.07.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Mai 4/2., össz. 768. megtalálásunk. Tapolcai hosszú hétvége alkalmával ládázgattunk egy kicsit. Ma a Keszthelyi-hegységben túráztunk, vége 21.1 km lett. Balatonedericsi Afrika-múzeumtól indultunk, s Vonyarcvashegyre érkeztünk. Meglepően jól ki vannak táblázva a turistautak. Nagy hőség volt, de az erdőben egy pár fokkal hűvösebb a levegő. Hol a szél fújt, hol árnyékba sétáltunk.
A fa és láda is könnyen meg lett. Főleg úgy, hogy a pajtában csak mi voltunk. Közeli tájfutó állomáson életmentő frissítést kaptunk.

Geo előadásSzép nagy fa
ÚtvonalMagasság
öregmedve 2012.07.06 11:00 - Megtaláltam
Szörnyen sokat mentünk, legalábbis nekem soknak tűnt. Lehet, hogy rosszul választottuk meg a lefelé tartó utat, ezért nagyon fárasztó volt.

lepke 2012.07.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Festetics György meghívására Dukai Takách Judit költőnő is eljött a Helikon ünnepségekre 1817-ben, ahol persze Berzsenyi Dániel is ott volt. A víg kompánia kikocsizott a környékbeli erdőkbe élményt gyűjteni és felfrissülni a természet szépségétől. A Nagymezőn letáboroztak a poéták, ám Judit és Dániel továbbsétált az erdőben, és olyannyira belemelegedtek a disputába, hogy nem vették észre, már mélyen benn jártak a rengetegben. Berzsenyinek igen kedvére volt Judit éles esze, mindig szeretett vele eszmét cserélni a költészetről, és a fennkölt csevegés közben az sem kerülte el figyelmét, hogy milyen bájosan domborodnak a költőnő formái, milyen rózsásak orcái, milyen csókra termett az ajaka. Mikor a költők a mi nevezetes bükkfánkhoz értek - amely faidőszámítás szerint akkor még fiatal fának számított -, hirtelen átölelte Berzsenyi Juditot, aki cseppet sem tiltakozott, mi több, sebesen megoldódtak a pántlikák, lecsusszant a rokolya...
A bükkfa egyetértése jeléül egy apró bikmakkot ejtett Judit gömbölyű tomporára.
Így esett, nem másként.
De csitt, meg ne tudja Dukai Takách Zsuzsa asszony!
(Fünfkircheni legendaláda)

Na, de mit látott ez a fa?Azóta is ezen mélázgat.
Hz 2012.07.06 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Útközben 
ficsorgabi 2012.07.03 06:40 - Megtaláltam
Reggeli futás-túrázás során kerestem meg Vonyarcvashegyről, köszi!

Sanchoo és M. 2012.06.27 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Folyt.köv. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

A gyenesi nyaralásunk utolsó kalandja Ezzel teljes a történet, egyelőre.

fkmaster 2012.06.23 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Kellemes erdei séta volt folyamatos puskaropogás kíséretében.

arandria 2012.06.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszönöm a rejtést!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2012.06.09 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
A Berzsenyi-kilátótól lefelé tartó, jelzetlen utat nem ajánlom senkinek: veszélyesen sok a kullancs, csak úgy söpörtük le magunkról! A pajtában a faragott arcok kissé fantasy hangulatot kölcsönöznek az építménynek, jó hely!

/Quatermain/

wtl 2012.06.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönjük! Geocaching nélkül ide sem jutottunk el. A mai nap 4/8 ládikója. Irány a Turultojásos kút.

A láda őre
Photographer 2012.06.03 15:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.21
Az Éleslövészeti Klubnál tettük le az autót, bár Meli emlékezett arra, hogy errefelé már voltunk ládázni korábban. Kellemes sétával elértük a Hatlábú pajtát, aztán Meli egyszerre ki is szúrta a láda pontos helyét, majd megnéztük a Bükkfát is... szép nagy, és öreg :)
Köszi a rejtést!

Meli a pajta előttPajta egyik lábán faragott fej
Láda is meg vanBükkfa
csipet_csapat 2012.06.01 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Nagyszerű hely.
Mivel mi sokat keveregtünk Gyenesdiáson, a helyiek is kevesen tudták megmondani, hol is van a Nagymező, ide írom a parkoló koordinátáját: N 46°47,252 E 17°17,679.
köszönjük a rejtést.

Tánci 2012.05.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.97
Nagyon tetszett a láda rejtek.

Tánciévi 2012.05.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.64
Tetszett a rejtekhely :)

tibor9 2012.05.27 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.75
:)

fodor8peter 2012.05.27 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Bakancsos Kupa után még egyszer visszatértem.

Mr Zerge 2012.05.27 11:00 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...[wapon beküldött szöveg]
Kellemes séta az országút nagy kanyarjától. Tájfutó verseny volt a körzetben. Pont egy ellenőrző pont volt a láda alatt, de szívesen megengedték a logolást.
Üdv Mr Zerge.

Awiki 2012.05.26 17:05 - Megtaláltam
Könnyű találat, könnyű séta. A dobozt jobban is le lehetne rejteni, mert innen onnan kilátszik.Az nem derült ki számomra hogy miért Ferenc József fája. Köszi a rejtést.

Tozsó 2012.05.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Megtaláltam.K.hegységben túráztam a nap folyamán.üdv.T.Zs.Balatonfüred.

NAKMFM 2012.05.19 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.89
A remek harapható levegőn sétáltunk nem messze az éleslövészettől ragaszkodó bogarak között. Sajna mérőeszközt nem vittünk úgyhogy nem tudunk hozzájárulni a törzs méréséhez.

KÖSZÖNJÜK A REJTÉST!

wzoli 2012.05.13 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Fiatalokból álló bringás csapat sütögetett a helyszinen. Oda érkezésünkkor előzékenyen megkérdezték hogy nem a ládát keressük ?
Így gyorsan sikerült logolni.

nyiroadam 2012.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Túrázás közben, levadásztuk...

nyeso 2012.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.48
Megtaláltuk! Köszi!

mape72 2012.04.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Hosszú hétvégi Balaton északi parti ládázás/6
Bringával Keszthelyről

KJ & GM 2012.04.28 13:30 - Megtaláltam
Kellemes séta volt a fáig. A Hatlábú pajtát kibérelte 2 hölgy 2 kutyával, így a ládát nem tudtuk elővenni. A képek alapján kérjük a rejtő jóváhagyását.
Köszönjük a lehetőséget!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2012.04.30 17:09]

Hucul 2012.04.24 08:32 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.50 súly: 3.61
+van!

randy.t 2012.04.15 18:03 - Megtaláltam
Szintén GPS nélkül megtaláltam!Köszönöm a rejtést!

Attca 2012.04.15 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Sugi, Medi és Mgota társaságában indultam túrázni és megkeresni a bükkfát, a ládát. Már az ősszel szerettük volna eljönni ide, de akkor lőgyakorlat miatt le volt zárva az idevezető út. Most azonban már nem volt semmi akadály. Köszönjük a rejtést.

Medard 2012.04.15 17:05 - Megtaláltam
Szép időben, jó helyen! Köszönjük a rejtést!

na, mit rejt a láda?ide nézzetek!
hangyák a fábana harkály sem unatkozik
Mgota 2012.04.15 17:05 - Megtaláltam
Szerencsére jó idő volt, így a ládázás ezen a hétvégén nem maradt el. Szép nyugodt hely, köszönjük a rejtést! Sajna egy kullancs az úton rám talált :( legyetek elővigyázatosak!

az első...második...
óóóó ott a nagy faez a ládikó könnyen meglett
kopjafaközelről
Medárd, Sugi, én, Attcafák között a nap
Padkő felé medvehagymát és ropit uzsizunk...fincsiiii 
HunNia72 2012.04.15 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Kellemes tavaszi túra kisgyerekekkel is! Köszönjük!

 
Aranymadár 2012.04.04 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Köszönöm!

Csureszh 2012.04.04 12:27 - Megtaláltam
A család örült, mert a megtaláláshoz nem kellett hegyet mászni. Rengeteg gyönyörű virágot láttunk út közben. Tavaszi szüneti 10 ládánk.

Hampi 2012.03.25 14:31 - Megtaláltam
Kellemes séta volt. Köszönjük. Hampi, Edy, Peti, Guba

Nargoth 2012.03.18 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2012.03.18 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Kellemes séta a sík úton az egész napos emelkedők között. Puszi kutya napi szarvas-űzésére is sor került. [g:hu 1.4.6] [wapon beküldött szöveg]

sutyi_a_hegyrol 2012.03.18 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Amras 2012.03.15 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk: Adri, Eszti, Hilda, Noemi, Andras, Feri, Peter es Amras. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

SirAbacus 2012.03.15 09:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mic00004 2012.03.15 09:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mackka 2012.03.15 09:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

gyüjtő 2012.03.13 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
ok

erdei csiperke 2012.03.13 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
ok

Hektor 2012.03.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Köszönöm a rejtést!

gyusz_58 2012.03.04 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Tényleg laza séta, 40 perc alatt teljesítve. Odafele még jó út, visszafelé már a nap melegítette valamennyit, kezdett sárosodni. Szegény utánunkjövől:)
GC beki után, de a parkolóból, ahonnan gyalog mentünk.
Köszönjük a rejtést

pero 2012.02.25 11:42 - Megtaláltam
megvan [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

akassa 2012.02.25 11:42 - Megtaláltam
Megvan [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2012.02.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
köszi :) éljen sokáig! A Berzsenyi-kilátótól vadcsapáson - tovább a piroson, a lőtérnél kedves tábla...

 
pit2 2012.02.19 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Köszönjük a rejtést!

angyom 2012.02.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Jó rejtés! Kietlen volt az idő, -12 fok és erős havazás közepette kerestük meg párommal, a Berzsenyi kilátótól érkeztünk lejtmenetben.

josikaland 2012.02.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Csodás a bükkfa, a pajta fabútorokkal, havazásban. Jó kis rejtés!

segoy 2012.01.29 14:15 - Megtaláltam
!

tgb 2012.01.15 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
Merész rejtés, könnyű találat.
Dendrománia házi feladat elvégezve, eredmény 621cm.

Fácska...Alulról
VP 2012.01.02 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Újévi zalai ládázás meleg, napos időben.
A nap első öreg fája. Utána még kerültem egyet a Vadlánylik felé.

ormányos 
ier 2011.12.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.22
A közelben favágók dolgoztak, erősen figyelték ténykedésemet.

targonczas 2011.12.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Kellemes séta volt.

RIPTOR 2011.12.10 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.26] [wapon beküldött szöveg]

HajTom 2011.11.26 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltuk!
Napsütésben nem volt részünk, de így is szép volt az erdő.
Hát a FA csodálatos és óriási. Óriási,hogy láthattuk! Kicsit megölelgettük, átölelni nem sikerült.
Köszönjük a rejtést!
Hajni & Tomi és Barnabás

wilberforce 2011.11.26 09:59 - Megtaláltam
zuzmaras erdon at hegyrol lecsapatva megleltuk. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

Pepe 2011.11.23 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Hibátlan, az ilyen ládákért érdemes elmenni. Az ajánlott ponton hagytam az autót, majd egy kellems sétát tettem a csendes erdőben. Rögtön az út elején, attól jobbra szintén néhány tekintélyes méretű fa látható, majd egyre magasabb öreg vörösfenyők, késöbb valamivel alacsonyabb fák, de egyértelműen nem egy fiatal erdőről van szó.
A magyar viszonyokhoz képest csaknem makulátlan a tisztaság. A célpont már csak hab volt a tortán. Köszönöm!

kincsködmön 2011.11.20 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
köszi

kupec 2011.11.18 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Impozáns fa.

oktriv 2011.11.15 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Bátor rejtés.. de tetszett! Kösz.

Törpe 2011.11.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Köszönjük! Törpe

enazati 2011.11.04 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Köszi a rejtést.

Kerékpáros kupa: 32.8km

Lucypapa 2011.11.01 11:44 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Puzzle Apartman Gyula 2011.10.30 16:30 - Megtaláltam
A sötét beállta előtt még szerettünk volna eljutni a murvabányához ill. vissza a kocsihoz. Így a fához vezető úton is gyorsabban szedtük a lábunkat és utána is.
A láda gyorsan előkerült, ám a fától nem voltunk annyira elhalva... Igaz mi békés megyeiek Szőke-Kiss rejtéseken szocializálódtunk. Ezt pedig nehéz felülűberelni :)
Ettől függetlenül jó hely, köszönjük!

raci 2011.10.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Gyönyürű ajándékidőben, kellemes séta a pajta felkeresése. Sajnos a fa körméretmérésére nem voltunk felkészülve, de a fa gyönyörű és nem csak nekünk tetszik, hanem a környék vaddisznóinak is, akik gondoskodnak a fa környékének rendszeres felásásáról. Köszönjük a rejtést.

hofand72 2011.10.30 11:00 - Megtaláltam
Kellemes séta során első megtalálásunk.

BiharyG 2011.10.29 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Siettünk, hogy a tábla szerinti vadászat (16:00) előtt kiérjünk az erdőből. Valahol a környéken bicikliztünk egy GC verseny alkalmával pár éve, akkor is tetszett a hely. Köszi az élményt!

BiharyG + Moncsi

 
E.T. 2011.10.16 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.28
E.T. megtalálta. Köszönjük a rejtést!

kacsati 2011.10.15 12:00 - Megtaláltam
Sajnos a lőtéren éles koronglövészet volt, így kényszerű kitérővel becserkelve.

kaldigeza 2011.10.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Országos Kéktúra közben, sok segítséggel... Közűlük kacsati vitte a pálmát, mint már sokszor!!!

szalaij 2011.10.15 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.

takuan 2011.10.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Megvan.

puskasl1 2011.10.02 12:45 - Megtaláltam
A láda meglett - tényleg merész - de a bükk sajnos nem. Pedig biztos nyilvánvaló volt...

acic 2011.09.29 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Köszi a rejtést! Feri0705-el közös megtalálás.

Feri0705 2011.09.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
acic-cal közös találat!Az idő rövidsége miatt megpróbáltuk légvonalban megközelíteni a Berzsenyi kilátótól. Sikerült!:)

Csaba & családja 2011.09.29 07:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Rudi Team 2011.09.18 16:10 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

feldelaci 2011.09.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Megvan. Nagyon merész rejtés! Szerencse, hogy senki nem volt a helyszínen.

CyberWolf59 2011.09.17 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Mai biciklis kesselésünk harmadik állomása. A Keszthelyi
hegység tele volt túrázókkal. A hatlábú pajtánál is volt egy
állomás a teljesítmény túrázóknak. Beszélgettünk egy keveset
az állomáson szolgálatot teljesítőkkel. Elmondták, hogy a mai napon
rendezték meg a 20. és egyben utolsó Csík Ferenc Emléktúrát.
A jövőben már nem lesz pénz a szervezésre. Elgondolkodtató.
Arra nem jut pénz, hogy hozzásegítsük az embereket a természet
és Hazánk megismeréséhez, de arra még mindíg jut, hogy "győzikesókkal"
és hasonló idóta világnézetet sugalló műsorokkal mérgezzék őket.

sirgalahad 2011.09.13 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Nagy bükkfához ma jó menni
Szebb idő van, mint reméltem
Zsebemben a szabócenti
Körméretét, ím lemértem:

617 cm
(derékmagasságban, bár a törzsön levő dudorok jelentősen befolyásolhatják a mérést!)

kerülni kellettén készültem...
a famérésre készülve
felnéztem 
kispárna 2011.09.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Izgalmas megközelítés: a műútról induló P jelzés (murvás út) kezdeti szakasza közvetlenül a lőtér mellett halad, a fegyveres pont a turistaút irányába durrogtat, az elágazás elején a lövészetre tábla is figyelmeztet.
Pont lövészet volt. Hátra arc, irány a Nagymező, onnan a sárga kereszten felfelé, majd tisztes távolságban egy erdészeti úton a láda felé. Plusz egy óra séta után a láda meglett. A pajta környezete frissen kaszálva. Visszafelé a piroson, mert nem ropogtak a puskák. Ebédszünet lehetett mert röviddel a vége előtt megint lőni kezdtek. Szerencsére a murvás út ezen része látszik a lőtérről, hangos kurjongatás és integetés után a puskások intettek, hogy mehetünk. Nyakunkat behúzva futottunk a műútig. "Izgalmas" megoldás egy viszonylag nagy forgalmú turistaút mellett közvetlenül lőteret üzemeltetni.

öfi és nufi 2011.09.12 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
20 km-es túránk első ládája.

Puszkany 2011.09.10 10:55 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

kl 2011.09.10 10:53 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

jetijak 2011.09.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Megtaláltam.

Brontosaurus 2011.09.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk, du strandoltunk, a meccs 1-1 lett.

c.corax 2011.09.02 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.69
Köszi a rejtést!

Akik lövészet idején keresik a ládát, azoknak ajánlom figyelmébe az erdei szekérút használata helyett a következő ösvényt:
A lőtér felől közelítve: a betonút kanyarulatának, a kis murvabánya déli oldalán (a Nagymező felőli oldal) az út burkolatára rózsaszínű nyíl van felfestve, innen Kelet felé haladva egy újonnan kitisztított (illetve még kialakítás alatt álló) ösvény vezet a lőtér melletti rét legtávolabbi végénél lévő idősebb nyárfákhoz. Az ösvény melletti fák rózsaszínű pöttyökkel jelöltek.
A Hatlábú-pajta (láda) felől közelítve: a szekérúton a ládától a lőtér melletti rét felé haladva, annak keleti végében álló idős nyárfáknál déli irányba fordulva és a rózsaszínű pöttyöket követve jutunk el a kis murvabányához.
Az ösvény még csak most lett kijelölve és az erdészet is dolgozik még a járhatóvá tételén. Mindenesetre biztonságtechnikai okokból ha halljátok, hogy a lőtér használatban van és kint vannak a figyelem felhívó táblák, illetve piros színű zászlók, akkor célszerűbb ezt a kis kitérőt beiktatva közlekedni a területen.

rakoskato 2011.08.29 11:30 - Megtaláltam
Ma hatszázhuszonöt cm a kisebbik kerülete,a nagyobb bütyöknél hatszázötven.Aki nem hiszi,járjon utána!Életerő jól van benne,kicsi ágat letört a vihar.Napi kétszer pólust vált,szerintem.Kató

ipa 2011.08.28 15:15 - Megtaláltam
A Nyagyrét környékének felderítése a kellemesre fordult időben. Lazulás a réten, majd Festetics kilátó, murvabánya... És még tovább fokoztuk a szépséget. Irány az öreg fa. A völgy, ahol az út megy, nagyon kellemes. A hatlábú környéké és a kis rét mellette nagyon tetszett. Csend, béke és nyugalom. Egyet nagyon nem értek. A pihenő mellett ott a szemetes, tőle egy méterre pedig elhajigálva mindenféle. Az ilyen minek megy ki a természetbe? Ez persze nem a rejtő kritikája, hisz a rejtek nagyon ötletes és a matuzsálem pedig megéri a sétát. Sajnos eszköz híján nem mértük meg. De felmerült a kérdés, hogy a tövénél kellene vizsgálni, vagy kb. 1,5 méter magasságban, ahol láthatóan szélesebb a nagy bükk?

 
Csaba és Kati 2011.08.27 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.65
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! (A logfüzetben a napot elírtam.)
Délelőtti kényelmes séta, majd a találatot követően egy jó ebéd, és délután egy jóleső fürdés Hévízen.

A lőtérInfo táblák
Hatlábú pajtaLog
zsakar 2011.08.21 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Szép időben, kellemes séta. Köszönjűk.

Házikóék 2011.08.19 10:09 - Megtaláltam
Köszönjük!

koszta 2011.08.17 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszönöm a rejtést.

szabcy 2011.08.14 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.21
+

hesim 2011.08.14 18:40 - Megtaláltam
megvan

Hajo 2011.08.13 12:37 - Megtaláltam
Köszi!

jasa2 2011.08.12 10:05 - Megtaláltam
megtaláltam

*Moka* 2011.08.11 14:40 - Megtaláltam
+

*Vica* 2011.08.11 14:40 - Megtaláltam
Őrségi és hévízi nyaralásunk egyik pontjaként. Végre egy merész rejtés!
Wikiloc

 
Pomisa 2011.08.10 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Vonyarcvashegy-Gyenesdiás biciklitúra alatt begyűjtve.
Útközben ettünk szedret (1 órán át legeltünk:))
Köszönjük a rejtést.

MegvanA fa
zsotie 2011.08.10 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Tetszett. Kellemes séta jó időben.

ani95 2011.08.10 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Jó volt!!:P

jjoska 2011.08.10 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Kellemes séta az erdőben.

Mihul 2011.08.10 13:30 - Megtaláltam
ok

Hartyi 2011.08.10 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Szép hely! Tényleg merész rejtés, remélem sokáig meglesz!

gosalaus 2011.08.08 12:24 - Megtaláltam
+

Babu&Zeo 2011.08.07 00:00 - Megtaláltam
Gondolkoztam egy éjféli FTF keresésen, de nem volt teljes a csapat, így hétvégére halasztottuk. :)
Fox Yey

Lizy első kessingjeA fánál
vanek01 2011.08.06 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Biciklivel Keszthelyről.

tomki 2011.08.05 09:40 - Megtaláltam
MEGVAGY :-) [wapon beküldött szöveg]
A közelben jártam, így nem hagytam ki a lehetőséget. A lőtéren éppen pufogtattak, az úton tiltó tábla és piros zászló fogadott. Megkérdeztem meddig lőnek, azt mondták, bemehetek, majd addig abbahagyják.

heyjoe 2011.08.04 21:41 - Egyéb
Nekem való láda :)
Decemberben jártam a fánál Liliennel OKT közben, még ha a fényképen őt ki is takarja egy hópehely :)

Lilien, a fa, és hópelyhekHeyjoe "fázik"


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]