geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2939. Leány-kő (GCVAGY)

Vágyom-völgyi átkelés

Vágyom-völgyi átkelés

Tavaszi Vágy(om-völgy)

Tavaszi Vágy(om-völgy)

Leány-kövön Bojta

Leány-kövön Bojta

Leány-kő

Leány-kő

Ha ott keresed, ahova Bojta rejtette, meg fogod találni

Ha ott keresed, ahova Bojta rejtette, meg fogod találni
Szélesség N 46° 15,088'
Hosszúság E 18° 16,505'
Magasság: 266 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.04.04 00:00
Megjelenés időpontja: 2011.04.06 03:20
Utolsó lényeges változás: 2012.05.29 00:42
Utolsó változás: 2018.11.12 23:06
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Strombus és Bojta
Ládagazda: Strombus
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 66 + 1 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Strombus készítette.


Wap: A kis patak meredek partfalán, sziklaüregben keresd a 25x25x10 cm-es terepszínű ládát.


A ládába Geocoin, TravelBug helyezhető.
Kérlek, ha megtisztelsz azzal, hogy ide rejtesz vagy innen viszel el egy vándort, ne felejtsd el bejelenteni a www.geocaching.com oldalon!


A láda első megtalálóját egy aktiválatlan geocoin várja.

A Mecsek egy kevéssé ismert, turisták által ritkán járt részét és egy érdekes sziklaképződményt, a Leány-követ szeretnénk megmutatni ezzel a ládával.
Maga a túra és a láda megtalálása sem lesz könnyű, de reméljük, úgy érzed majd, megérte a fáradságod.

Megközelítés
A Leány-kőig jelzett turistaút nem vezet. Részben a zöld sávon Zöld sáv, részben szekérutakon, ösvényeken, vadcsapáson közelíthető meg Magyaregregy, Kisbattyán, Kisvaszar vagy akár Szalatnak felől is.
Legrövidebb úton, végig emberjárta ösvényen, többször irányt váltva, dombot mászva, Magyaregregy felől 3 km-es (csak oda) túrával érhető el.
A legszebb és könnyen követhető útvonal, minimális szintkülönbséggel, de patakon és kidőlt fákon való átugrándozással Kisvaszarról a Szabadság- és a Vágyom-völgyön át vezet. (4 + 2,25 km távolság, csak az odaút.) Ezt az útvonalat ismertetjük itt.

Kisvaszartól a Leány-kőig
Kisvaszar Mecsekpölöske felőli faluszélén, jobb kéz felől, a domboldalon egy nagy sárga házat (Vasvári erdészház) elhagyva, a zöld sáv Zöld sáv jelzést követve jobbra kell kanyarodni.  N 46° 16,258' E 18° 12,954' [GCVAGY+parkoló] Itt könnyen meg lehet állni a kocsival. Ha szót fogadsz az erdészeti út elején álló táblának ("kivéve erdészet és engedéllyel"), itt hagyod a kocsidat és az első 1,7 km-en keskeny aszfaltos úton, majd jobbra fordulva, további 2,3 km-en jól járható, bár kátyúkkal tarkított földúton a Szabadság-völgyön (régebbi nevén Köszvényesi-árkon) át a Köszvényesi vadászházig jutsz.  N 46° 15,451' E 18° 15,247' [GCVAGY+vadászház] Innen már csak 2,25 km út áll előtted.
A vadászház közelében, a patak bal oldalán  N 46° 15,521' E 18° 15,263' [GCVAGY+Vágyom-völgy] indul a szekérút, amit követned kell. A patak eleinte csalódást okoz, száraz a medre, de érdekes módon a folyás irányával ellentétesen haladva mind több víz mutatkozik benne. 1 km megtétele után el kell hagyni a balra, felfelé kanyarodó szekérutat  N 46° 15,430' E 18° 15,939' [GCVAGY+kis ösvény], egy kisebb vízmosáson átkelve, utadat egyenesen, az eddig is követett patak mellett alig járt ösvényen (vadösvény?, kesserösvény?) folytasd tovább, a patakon többször átkelve, kidőlt fákon átmászva. A hol kiszélesedő, hol összeszűkülő Vágyom-völgyet kétoldalt meredek hegyoldal szegélyezi. Minden évszakban gyönyörű látvány. Újabb 1,25 km megtétele után megpillantod az úti célt, a Leány-követ.  N 46° 15,101' E 18° 16,462' [GCVAGY+Leány-kő] A cache a megadott koordinátákon, innen kb. 60 m-re, a nevezetes kőtől jobbra, a kis patak sziklás partoldalában, egy sziklaüregben található. A partoldal omladékos, kicsit (esős, havas időben nagyon) nehéz feljutni a ládáig, de azt akartuk, hogy megdolgozz érte. A logodban ne panaszkodj a terepviszonyokra, megmondtuk előre! A doboz elég nagy, 5 liter űrtartalmú. Igyekeztünk jól megpakolni ajándékokkal. Hogy más is tele dobozt talál-e, rajtad is múlik.

A legenda
A Leány-kő nevét onnan kapta, hogy egyszer egy fiú és egy lány egymásba szerettek. A szülők nagyon ellenezték a szerelmet és megátkozták őket, hogy ha még egyszer találkoznak, váljanak inkább kővé, mint hogy szégyent hozzanak a családra. A fiatalok családjuk haragja elől elbújva, lopva az erdőben találkoztak. De hiába rejtőztek el a szülők szeme elől, az átok utolérte őket. Szerelmük leghőbb pillanatában, mindketten kővé váltak. Hogy melyik a fiú, melyik a lány, azt már Neked kell megállapítanod. :-) Absztrakt művészetet kedvelők előnyben.

Visszatérés a kiindulási pontra
Mi nagyon nem szeretünk ugyanazon az úton kétszer menni és ha esetleg Te sem, és egy kis kaptatót sem bánsz, akkor az eddig is követett patak mellett folytasd az utadat egy kicsit tovább. A patak túloldalán meredek domboldalon irtást, szekérutat látsz. Hogy odajuss,  N 46° 14,996' E 18° 16,499' [GCVAGY+patakon itt át] itt a legkönnyebb a patakon átkelni. A szekérúton felfelé tartva a zöld sáv Zöld sáv turistaútra érsz,  N 46° 15,128' E 18° 15,265' 285 m [GCVAGY+itt jobbra] ami, ha jobbra indulsz, visszavezet a vadászházig, ha balra, elvisz Kisbattyánig.

Látnivalók útközben
Patakok, mély szurdokok, állatnyomok, virágok, gubacsok, madarak, őzek, szarvasok, vaddisznók. A rejtés délutánján háromszor keresztezte őz az utunkat, egyszer pedig egy hatalmas vaddisznó két kicsinyével. Embert egyet sem láttunk. Többnyire őz vagy szarvas nyomát követtük, mind a szekérúton, mind az ösvényen. Találtunk egy róka- és egy őzkoponyát és rengeteg gubacsot. A patakból néhány érdekes formájú követ szedtünk.

Jó tanácsok, figyelmeztetések
Az erdőben fakitermelés folyik, munkásokkal, munkagépekkel találkozhatsz, megtörhetik az erdő csendjét.
A terület vadban és idényben valószínűleg vadászokban is igen gazdag. Célszerű élénk színű ruhát viselni és vadászati szezonban pirkadatkor és napnyugtakor nem az erdőben tartózkodni.
Ha vaddisznót látsz kicsinyeivel, ne közelíts felé!
A terep biciklivel a Vágyom-völgyi szakaszon (kb. 2,5 km) nem járható.
Hosszúnadrág, bakancs ajánlott.
Inni-, ennivalót, csereajándékot ne felejts el magaddal vinni! A láda elég nagy, kinder tojás figuránál méretesebb kincset is hozhatsz.
Nyáron szúnyog- és kullancsriasztó elkelhet.
A környéken nincs térerő, telefonos segítségre nem számíthatsz.
Érezd jól magad!

Ládatörténet:
2012. 05. 28.: Ládakarbantartás. A ládát kitűnő állapotban találtuk.
2017. 05. 17.: Ládakarbantartás. A ládát most is kitűnő állapotban találtuk.free counters
Állapot: kereshető

KRW értékelés (41 db): környezet: 4.86 rejtés: 4.66 web: 4.91 átlag: 4.81

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


eltájoló 2021.08.28 15:43 - Megtaláltam
Magyaregregy felől jöttem le. Próbáltam a térképen jelölt utat követni, de szokás szerint be volt vetve az erdőig, így az elejét nem találtam. Ezért az oldalági patak mellett, majd beleereszkedve jutottam a ládáig. Így legalább sokkal szebb volt, mintha úton jöttem volna. A láda jó egészségben a helyén van. Visszafelé az út is meglett. Köszi a rejtést.
mmlxxv.

Csabiq 2021.06.27 14:52 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Ismét egy szép völgy!
Magyaregregy felől közelítettem, délutánra haza kellett érnem, úgyhogy az időhiány miatt az É 46° 14.814'; K 18° 17.184' pontig autóztam. Onnan 1 km-re volt a láda. A mai napra így is összejött egy gyalogos húszas. Odafelé a tuhun piros pontokkal jelölt ösvényt kerestem, de konzekvensen 50-100 méterrel alatta voltam, viszont egy nagyon kellemes ereszkedésű karbantartott erdészeti úton, ami lényegében megkerülve a hegyet szinte a célig vitt. Aztán megfogadva Strombus ajánlását(mert ők másik úton szeretnek visszafelé menni:)), a jelzett szekérúton indultam vissza. Meredek kaptatóval kezdődött, mert a gerincre vitt fel, aztán egyszer csak eltűnt. Bizony eszembe jutott a mondás,, Járt utat a járatlanért el ne hagyj''! Végül azért meglett a kocsi. Lefelé gyönyörködtem a Mecsek látványában.
Két kullancsot nekem is sikerült begyüjteni. Este megbeszéltem velük, hogy elég volt a ragaszkodásukból.[Geoládák v3.11.2]

HRita 2021.04.24 18:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

szaszkievics 2021.04.24 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Tavaly tavasszal fentről, Kisvaszar felől próbáltuk a rejtést megközelíteni - sikertelenül. Csak sok-sok kullancsot gyűjtöttünk és a jelzett ösvényt sem találtuk meg.
Egy évvel később ismét visszatértünk, Magyaregregy felől, egy 10 km-es túra keretében jártunk keltünk, jó minőségű "úttalan utakon".
A rejtés hez vezető ösvényt is könnyen megtaláltuk, hogy aztán a meredek domboldalon feleszuszogva, körtúraként visszatértünk a kiinduló pontra.
Gyönyörű volt az erdő a rejtés környékén, impozáns szurdok látvánnyal.
A nagy geoláda, egészséges, tartalmával együtt.
Eme rejtésnek sem tudtunk ellenállni, így megtaláltuk a Kincsesdobozt, amelynek nagyon örülünk. ;) [Geoládák v3.10.5]

Indulás a völgybeTavaszi erdei környezetben
Friss, zöld mindenSzurdok
Leány-kőA rejtés felé
Szurdokban 
aasgier 2021.04.10 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

MRT Co. 2021.04.10 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Béla 53 2021.02.19 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.4 teszt]

Attibati 2020.12.05 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
ok

drhalasz 2020.11.14 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.85
Komlóról indultam és a GCZSAV ládát céloztam meg először. Útközben meg szerettem volna nézni a Csonka Ferenc forrást, de annyira belefeledkeztem a tájba, hogy túlmentem rajta. :)
Mindegy, nemsokára megláttam a leírásban lévő fenyőket, és a láda is hamar meg lett. Kicsit megijedtem, mert napra pontosan egy hónappal ezelőtt eltört a kezem, és fára mászni még nem terveztem vele, de megoldottam a problémát. Kis pihenő után mentem tovább a GCVAGY láda felé. Hegyre fel, majd völgybe le, Köszvényesi vadászház után patakmeder követése. Nem számoltam, de számtalanszor ugrottam át a patak egyik feléről a másikra, majd vissza. Csodálatos szakasz, mindenkinek ajánlom, aki nem csak a kijelölt turistautakon szeret haladni.
A láda megtalálása után felszenvedtem magamat a szemben lévő hegyre, itt visszajött a térerő, és egy földúton Magyaregregy irányába indultam, onnan pedig a piros + jelölés mentén vissza Komlóra.
23 km-es túra lett, nagyon szép útvonalon, köszönöm a rejtést.

IMG_3876IMG_3877
IMG_3881IMG_3882
IMG_3883IMG_3884
IMG_3885IMG_3886
IMG_3887IMG_3888
IMG_3890IMG_3892
IMG_3894 
SirLes 2020.07.15 17:14 - Nem találtam meg
Magyaregregy felől érkeztünk a feleségemmel és két gyerekkel földutakon. Szuper volt végig a kilátás a dombhátról. Kb. 350 méterre a ládától úgy gondoltuk letérünk a patakmederbe a láda felé, azonban egy kerítés állta az utunkat. Először balra kerültünk és a kerítés mellett próbáltunk lejutni a völgybe. Eleinte jó ötletnek tűnt, mert tudtunk haladni, de aztán a völggyel párhuzamosan fordult a kerítés és lefelé végig járhatatlan szedres dzsungel volt, amiben még vadállat csapásokat sem leltünk. Hosszabb utat haladtunk a kerítés mellett, de a helyzet nem javult, így visszamásztunk a kerítés másik oldalára. Gondoltuk, akkor próbáljunk balra kerülni, de ez sem volt sikeres, a kerítés másik oldalán is dzsungel fogadott minket. Mivel mindenki teljesen össze volt karmolva a szedertől és csípve a csalántól, ráadásul folyamatosan kullancsokat kellett szedegetni, így a gyerekek és a feleségem lelkesedése megcsappant. Valamint későre is járt, elmúlt öt óra, és Konit, a fiam barátját még le kellett adnunk Budaörsön, ezért elindultunk vissza Magyaregregy felé a kocsihoz. A megtalálás így egy másik alkalomra maradt.
Itthon még kiszedtünk magunkból 10 kullancsot, képzelem mit gondolnak rólam a fiam barátjának a anyukája, aki állatorvossal szedette ki a kutyájukból a kullancsot :)
Ha valaki tud egy normális helyet a völgye lejutásra Magyaregregy felől, azt tegye már fel a honlapra a koo-t, mert erre járunk Sikondára, így feltehetőleg legközelebb is erről fogunk közelíteni.

Mathau 2020.05.16 14:22 - Megtaláltam
"Ez piszok jó, Egon!" [Geoládák v3.3.2]

povyagi 2020.05.16 14:22 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.6.7]

Andrusa 2020.02.15 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
:-)

arnoldlaszlo 2019.10.20 14:25 - Megtaláltam
"azt akartuk, hogy megdolgozz érte"
Hát köszi....
Hogy egy klasszikus idézzek: mire odataláltam elhasználtam mind a 3 segítségem :D
Na de megérte a fáradságot ez a láda!
Nagyon szép helyre jutottam el, köszönöm!!
Az őszi erdőben tekerni mindig nagyon lenyűgöző!
A felső út felöl ereszkedtem le, mert kerékpárral így lehet legjobban megközelíteni a helyet. A bicajt természetesen feljebb hagytam...
A láda rendben. Bár kicsit nehezen találtam meg, mert a nagy eszemmel nem töltöttem le a leírást és nem emlékeztem pontosan hol kellene keresni.

IMG_0155IMG_0078
IMG_0090IMG_0144
geri83 2019.09.15 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

aceespepee 2019.02.03 19:44 - Megtaláltam
egy esős napon Zsoltyka és Zsozso94 társaságában :)

Zsotyka 2019.02.03 08:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Köszönöm a rejtést!
Közös találat Aceespeppe, és Zsozso94.
Gyönyörű hely, vízszintesen szakadó januári eső. Kellemes.
A láda a helyén.

Zsozso94 2019.02.03 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
Jóféle rejtés, sáros, esős, csúszós időben kerestem a ládát, volt kihívás benne!

PatakokPatakok
Leány-kő 
drkmse 2018.11.18 12:45 - Megtaláltam
Ma Kekenj- jel túráztunk, közben megkerestük ezt a ládát is. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

totzoli65 2018.05.19 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Legend 2018.01.07 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2017.09.14 12:00 - Megtaláltam
Meglelve, Libertyvel. Régi vágy teljesült a megtalálással, így a rejtő összes baranyai ládáját sikerült végre kipipálnom. Nem mintha untam volna, sőt! Magyaregregyről közelítettünk, és azt az utat választottuk, amely egy szakaszon útcsonk jelöléssel szerepel. Kiválóan járható, mindenkinek ajánlom! A ládát megtaláva megfogalmazódott bennem: 1 nagy korsó (legalább literes) sörre vágyom! Még annyi a rossz GPS vétel miatt: a láda a patak folyásirány szerinti jobb (leánykövel azonos) oldalára lett rejtve. Köszönjük szépen!

Liberty 2017.09.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
7/3. Barangolás a Mecsekben.

Ez fantasztikus volt! Gyönyörű panorámás földúton haladtunk a láda felé. Balra a Szász-várat, jobbra Komlót és a háttérben a pécsi adótornyot láthattuk. Egy lucernás réten átsétálva értük el az erdei utat. A meredek és vadregényes erdőben egyszer csak véget ér az út és el kellett dönteni, melyik a jobb megközelítése a mélyben levő patakmedernek. Kicsit kalandosan, de sikeresen lejutottuk, nem volt könnyű. A ládát a patak folyásirányának jobb oldalán, a meredek partoldalban egy sziklarésben lehet megtalálni. Elég magasan van, kicsit küzdeni kell érte. A láda hatalmas, tele ajándékokkal. Megcsodáltuk a Leány-kőt és kicsit megpihentünk ezen a lenyűgöző helyen. Útközben gyönyörű szarvasokat láttunk a réten. Köszönet a rejtésért és a völgy bemutatásáért.

Magyaregregy címere
Atmosz&Zozmosz 2017.05.13 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Magyaregregy - Leány-kő - Köszvényesi vadászház - Kisbattyán - Battyán-hegy - Magyaregregy útvonalon, közel 19,5 km-en. Magyaregregy felől igencsak kalandos a megközelítés, egy szakaszon a TuHU-n jelzett út már nincs meg (ahogyan korábban is írták, csak akkor repceföld volt, most pedig repce árvakelés mellett van benne lucerna és más takarmánynövények is), a végén pedig a kőhöz leereszkedés már csak fától-fáig ment. A ládika könnyen meglett, elhelyeztem benne egy TB-t is. Utána a patakmeder mellett, illetve néha benne sétálva közelítettem meg a vadászházat. Sajnos a patakmederben egy friss crossmotor-keréknyomot is találtam... A Vágyom-völgy tényleg gyönyörű, köszönöm a rejtést!

kobcikrajci 2016.07.30 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.52
Pécstől Alsómocsoládig bicajjal a Mecseken át. Magyaregregyről nyakamba vettem az erre vezető földutakat, és közben szép kelet-mecseki kilátásban gyönyörködhettem. A z-re vezető szekérút elágazásától csak kb. 300 m északi irányban a cache, egyszerűen leereszkedtem a völgybe gyalogosan. A GCSING után nem jelenthetett gondot a patakmeder, illetve jól jött a képes segítség a láda helyéről, mert a GPS először tovább vitt. A nyári melegben is kellemesen hűvös, lenyűgöző hely.

nimka 2015.06.12 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.04
idei első megtalálás :)
a Félúton ládától indultam reggel. a vadászháztól az ajánlott úton. eleinte nehéz volt megtalálni a helyes utat. a favágók sok keréknyomot hagynak maguk után. ami felfelé vezet, az nem lehet jó, mert a patak medrét kell megtalálni először. a patak először tényleg száraz volt. az út viszont csupa pocsolya (benne erdei (?) békákkal). aztán később tényleg észrevettem, hogy miért ez az ajánlott útvonal. jó nehéz volt.

N.Zs. 2014.09.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
GCIDUT 4,7 km-es bemelegítése után Kisvaszar felől jöttünk. A behajtani tilosnál parkoltunk és a köves úton indultunk. Hihetetlennek hangzik, de éppen a GCVAGY félútján volt a "félúton" doboz, 6,3 km-nél. GCVAGY-nál 12,6 km-nél jártunk. Az össz. út 21,6 km volt, mert oda úton egy-két alkalommal nem a legrövidebb utat választottuk.Vissza csak 9 km volt. A vadászháztól kezdett izgalmasabbá válni a terület. A kezdeti majdnem teljesen száraz patakmedert követbe egyre több vízzel és egyre látványosabb területtel találkoztunk. Meseszép része a Mecseknek a Vágyom-völgy. Még vissza sem értünk, máris vissza vágyom....
Abszolút tökéletes pont, minden szempontból. Köszönjük!
A láda tartalma is példás. Egy sárga emberke rám mosolygott, elcseréltem egy Förbire.
A rengeteg eső ellenére mindenhol járható volt az út, a pocsolyák kikerülhetőek. Rengeteg állat lábnyomot láttunk. Voltak olyan részek, mint az Ipolytartnócon lévő bemutatóteremben.....
DE! Olyat is láttunk, amit nagyon nem kellett volna. Szörnyű szagra lettünk figyelmesek és néhány méter után már az eredetét is megtaláltuk. Egy hatalma szarvas bikát lelőtt valaki, aki levágta a fejét az aganccsal, a testet ott hagyta a patak partján oszlani. Döbbenetes!

kezdetbenhíd volt
 
viberci 2014.08.21 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Jártam már itt korábban is, nem sokkal azelőtt, mikor elkezdtem ebben a játékban részt venni. Aztán mikor ismerkedtem a játékkal, kiderült számomra, hogy egy idő után én is rejthetek, s első gondolatom az volt, hogy ez az a környék, ahol az első rejtésemnek helyet találok. Hamar kiderült, hogy erről lekéstem, s most jutottam oda, hogy ismét felkeressem a Leánykő környékét. Most is lenyűgözött a hely. Köszönöm a lehetőséget. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

anettnori 2014.08.16 09:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Köteles famászás után indultam tovább. Kellemes környezet, az elmúlt napok esőzései ellenére remekül járható utak. Aztán az utolsó 450 méteren volt minden, bozót-szederinda-kerítés-járhatalannak tűnő rész-hosszú gatyás rész. Szóval, fincsi szakasz volt.
A helyszín viszont remek! A láda is hamar meglett, logoltam, aztán gyönyörködtem a helyszín szépségében.

Köszönet a lehetőségért!

 
Szorgoslábak 2014.05.10 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Magyaregregy felől erdőn-mezőn keresztül jutottunk el a kőig és a ládáig. Egy helyen a kedves gazdálkodó beszántotta a földes utat és bevetette repcével ezért kicsit kerülnünk kellett, aki mostanában szándékozik errefelé kirándulni számítson a kitérőre, vagy vágjon át a repceföldön. :)
A völgy nagyon szép, csendes és vadregényes, érintetlen és tiszta. Ezért is örülök, hogy nem vezet ide túristaút, mert így csak az igazi természetkedvelők keresik fel ezt a helyet.
Köszönjük szépen, hogy elvezettél minket ide.

Pogánypeti 2014.05.05 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A szombat-vasárnapi nagy esőzések után jártam ma itt. A Leány-kő előtti utolsó méterek már nagyon csúszósak voltak, de a hihetetlen ügyességemnek és leleményességemnek köszönhetően szinte teljesen szárazon megúsztam ezt a kalandot is... :)))
Köszi a rejtést! :)

Odalent a Leány-kőA Leány-kő az erdő mélyén, félhomályban
A Leány-kő felső, zöldmohás tömbjeFelirat az alsó sziklatömbön
Egy pingvin fogadott a ládában... :)A repceföldön is folytatódott a keréknyom, én nem kerültem miatta...
Odalent már látszódtak Magyaregregy házaiA Máré vára is jól kivehető volt
K.L. 2014.02.15 19:26 - Megtaláltam
Nem a javasolt úton mentem oda, hanem Kisbattyán felől. Így a völgyből nem sokat láttam, de amit igen az nagyon szép. Féltem, hogy a nagyon sáros idő miatt a ládát nehezen érem el, de egyáltalán nincs megközelíthetetlen helyen.

kekenj 2014.01.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
kösz a rejtést, nagyon klassz hely, főleg a Vágyom-völgyön végigmenni élmény!

szamado 2013.12.29 13:44 - Megtaláltam
Magyaregregy felől közelítettük meg, földutakon, szántóföldeken erdőgazdasági úton keresztül. Jó rejtés, ritkán látogatott hely.
Szamado

Hajnalék 2013.09.07 11:54 - Megtaláltam
Én vagyok az idei első megtaláló!!!
A GCZSAV felől érkeztünk, és magas kerítés állta utunkat a láda előtt nem sokkal. :-( Azért valahogy sikerült lejutni a patakhoz. Visszafele más utat választottunk.

gerydeft 2012.11.11 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
+találtam

laszloistvan 2012.11.11 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
A félutas ládától jöttünk biciklivel. A tuhun jelzett út/ösvény vége elzárva (azóta ott is pontosítottam), a kerítés mellett ereszkedtünk le. Ilyenkor a helyszínen többnyire kiderül, hogy kellett volna csinálni, és a visszaút már simább, de most nem: tényleg nem vezet ide út. Szóval igazi vadregényes kalandvetittés.

pappcsalád 2012.08.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Meglett.

Itt valaki más is kővé vált. Biztos valaki leselkedő.
FILA71 és Dávid 2012.06.17 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszönjük szépen.

Jó kis túra olyan helyeken amerre nem igen jár ember.

Nagyon tetszett, a láda rendben.

Strombus 2012.05.28 00:00 - Egyéb
Ferrit logja ládaellenőrzésre késztetett. Gondoltuk, akkor már legyen kerékpáros kupa is egyben. Nem volt igazán jó ötlet. :-) Pedig akkor még nem is szakadt az eső, amikor bringástul lemásztunk a völgybe. :-)

A láda él és virul, rendkívül jó állapotban, tisztán, ajándékokkal tele találtam a helyén. Köszönjük az eddigi megtalálók gondosságát.

A ládát 10 méterrel arrébb helyeztük, így könnyebben megközelíthető, megtalálható, nem kell partomlástól tartani. A koordináták már az új helyre mutatnak.

Mit is írt a rejtő a láda kerékpáros megközelíthetőségéről?Odaértünk
Ferrit 2012.05.11 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Sziasztok

Mecseki ládázásunk első állomásaként indultunk párommal és kisfiunkkal a Leány-kőhöz.
Magyaregregyről indultunk a délutáni napsütésben a célhoz.
Az utolsó 200 métert azonban már csak én mertem bevállalni a partfal meredeksége miatt.
Amint a Dakota közölte 5m, a láda felkutatásához fogtam.
Sajnos sikertelenül fésültem át a szikla repedéseit nem leltem a ládát.
Kicsi családom közben a friss telepítésü erdőrész kerítésénél várt.
A kis patak partfala több helyen leomlott, esetleg a ládát a maga alá temette az omladék?
Kérem a feltöltött képek alapján a találat elfogadását.

Ferrit

[Jóváhagyta: Strombus, 2012.05.17 04:04]

 
szereday 2012.02.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Kisvaszar felől közelítettük meg a ládát. A korábbi nagy havazás nyomai még mindig láthatóak , bár már a hóvirágok is előbújtak. Gyönyörű útvonal, ide érdemes tavasszal vagy nyáron visszajönni. A láda tartalmát mi is gazdagítottuk egy Livestrong karkötővel. :)

fehérkút 2012.01.28 12:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Szép helyen van.

Leány a Leánykőn 
BouLache 2011.12.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Szép környezet és jó rejtés. Kisbattyán felől, átkelve néhány szántón sikeresen megtaláltunk!

kupec 2011.10.22 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Ez a láda a gc kezdeti időszakára emlékeztet, akkor még több volt az olyan rejtés, amiért meg kellett dolgozni. Magyaregregyről jöttem, nagyrészt toronyiránt, így 35 perc alatt sikerült a helyszínre érnem. A leírást nem olvastam el figyelmesen, ezért háromszor megmásztam a Leány-követ, mert ott akartam megtalálni a dobozt. Végül aztán meglett a helyén. Ezt a fajta álcázós rejtést előszeretettel használták az amerikai kesserek Boszniában.

Mr. Fülixáj 2011.10.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.36
Sima ügy.
Kisbattyánból indultam ezért a két ládáért, odafelé menet találkoztam egy kollégával, aki jelen log írásakor még nem logolt, de felajánlotta a segítségét a megtaláláshoz. Hát nem volt rá szükség. Jól látható helyen van a láda.
És tényleg .com-os, ahogy Fairy mondta.
Ennél könnyebb láda kevés van.

Csaba & családja 2011.09.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.31
Magyaregregy felől földutakon, majd a szántáson keresztül. Érdekes hely.

farnerz 2011.09.11 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Elfogult vagyok ezzel a ládával kapcsolatosan,részben mert a feleségem Kisvaszari származású másrészről a kedvenc túrázó helyem ez a Kelet Mecseki rész,úgyhogy nagyon örültünk ,hogy erre is sikerült rejteni két új ládát is,ráadásul a láda maga is nagyon igényes,úgyhogy nagyon köszönjük a rejtőknek.Ez volt a mai 3 ládánk az 5-ből.
Zoli Ádám és Eszter

carmin 2011.08.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Ha nincs itt geoláda ... Köszi a rejtést.

molka 2011.08.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Mecseki nyaralásunk során. Tényleg megküzdöttünk érte. A "Félúton" láda után totál "érzésre" erdei utakon, jelzés nélkül de sikerült. Csodás túra volt. A ládáért eléggé fel kellett mászni, de az agyagos talaj a ládánál épp megtartott és nem omlott tovább. Ajándékokat is cseréltünk, ritka az ilyen tartalmas láda. Köszi!

 
VP 2011.07.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
A Szenior tájfutó világbajnokság sprint döntője (Komló) után.
Magyaregregy felől. Számomra eddig ismeretlen világ. Hogy találtatok rá?
(A logbookba véletlen 2-át írtam.)

Cerberus 2011.06.26 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Megtaláltuk! Magyaregregyen hagytuk az autót az ABC előtt, majd a piroson elindulva földutakon sétálva közelítettük meg a helyszínt. Az odaút és a látnivaló is nagyon tetszett, igazi "GC nélkül soha" hely. A rejtek megközelítése egyáltalán nem vészes, kb. 3 méter magas, meredek, csúszós fal van ugyan, de meg lehet kapaszkodni fent a sziklákban és legalább nem veszélyes. Ha visszacsúszol maximum saras leszel, de szakadékba esni, lezuhanni, stb. nem fogsz.

Mikulás 2011.06.22 14:20 - Megtaláltam
Köszönet! Fotók és b?vebb beszámoló kés?bb... [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2011.06.22 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Baranyai habzsolás 9.

GCZSAV-tól erdészeti utakon tekertünk át Mikulással. Így utólag egészen jól sikerült az út kiválasztása. (Lásd: tuhu-n berajzolt út.) Bár az elején emelkedtünk és kissé döcögősebb volt a terep, de azután igen jól járt útra tértünk és a meredekség is kiegyenesedett. A völgybe Ny-i irányból ereszkedtünk le. Egy elvadult tarvágás szélén, a fák között letettük a bringákat és a hátralévő 250 métert gyalog tettük meg. A szikla hamar meglett: igen szép és jellegzetes darab. Igazi öröm lehetett a megtalálása. A doboz gyorsan meglett, s a patakban lévő kövekben sikerült ősmaradványokat is gyűjtenem. Visszamentünk a bicajokhoz, s ekkor ért egy igen kellemetlen meglepetés: teljesen leengedett a hátsó kerekem. Szerencsére Mikulásnál volt javítókészlet, így 10 perc után indulhattunk tovább, igaz csak csökkentett üzemmódban, mert a hátsó tárcsafékemből kiesett az egyik fékpofa. Visszaúton más irányba mentünk, s szinte végig húznom kellett a fékkart. De azért sikeresen megérkeztünk. Dörmi mackóm volt velem.

[wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

 
Puszkany 2011.06.12 14:50 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

kl 2011.06.12 14:50 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

kamzik 2011.04.23 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Nagyon jó hely. Köszi a rejtést! Egy róka őrizte a cache-t.

lovagias 2011.04.17 11:10 - Megtaláltam
:)
Magyaregregy felől megközelítve, utána tovább a völgyön lefelé, majd a zöld jelzésen a következő ládához, onnan Komlóra.

A láda megközelítése szerintem elég rossz, minden omlik.

A völgy gyönyörű.
Köszi
Túrámról képeket talász : http://indafoto.hu/lagi/20110417magyaregregykomlo
Útvonal: http://connect.garmin.com/activity/79750359

RoriZo 2011.04.17 09:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Nagyon szuper hely, Magyaregregy felől közelítettünk, majd a patak völgyön mentünk vissza Egregy felé. A láda rejteke szerintem előbb utóbb megközelíthetetlen lesz, leomlik a partfal.

Köszönjük, nagy élmény volt.

H. Gábor 2011.04.16 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Ide sosem jutottam volna el ha nincs a gc! :)
Egy újabb rendkívül értékes pontját ismertük meg a Mecseknek, ez a völgy fantasztikus! Én biztosan nem engednék ilyen környezeti értékek közelébe fakitermelő gépeket, sajnos a völgy dél-keleti bejáratát már elrondították.
Nagyon kellemes túrát tettünk a gczsav-al összekötve, köszönjük a lehetőséget.

rotty 2011.04.16 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
A zöld jelzést a GCZSAV-nál elhagyva céloztuk meg a követ, és kerestünk utat hozzá. A láda megtalálásban egyként vettünk részt: Lepke felfedezte a rejteket, túrabotja jó szolgálatot tett a mászásnál, amelyre én vállalkoztam, kicsit tartva attól, hogy valamelyik kő a kobakomon landol. Attila biztosította az a ajándék és logolás kellékeinek tranzitforgalmát...
Nagyon vadregényes táj, régebben a Mecsek-térképen szemet szúrt már e hely, de a felfedezésére eleddig nem vállalkoztunk. Köszönet a rejtőnek az invitálásért!
Lepke bánkódott, amiért nem hoztuk el a kő-Kámaszútrát, hogy eldöntsük hogy alakultak itt e geológiai formációk...
Három mohaborítású kövön falatoztunk, majd Lepke jutalom bonbonjaival ösztökélve elindultunk hogy zárjuk a kört, és tegyünk egy kitérőt - sajnos már nem gyalogosan - a Barna-kőhöz is.
Gyalogos kupa: 10,5 km

 
lepke 2011.04.16 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
A gczsav-nál bevált módszert követve hagytam, hogy Rotty keresse meg a dobozt, nem akartam elvenni tőle a megtalálás örömét. Ebből is látszik, minő jótét lélek vagyok :)
A kővel szemközt eszegélve azon méláztam, mi lehetett a kővé vált szerelmesek testhelyzete az in flagranti pillanatában - nem merem leírni, mire jutottam...
Szép a hely, és ha jobban kilombosodnak a fák, még szebb lesz.
Örülök, hogy elvezetett ide a rejtő.

SzurdokRotty és Attila
Temprás 2011.04.12 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszi a rejtést!
Gyengén szemerkélő esőben indultam, ami szerencsére el állt mire a GCZSAV-hoz értem. Találat után egyből ezt a ládát torony iránt vettem célba, szerencsémre mindig volt olyan út amin lehetett bringázni. A völgy végét elérve látszott a Favágók pusztítása, és elég közel voltam a ládához ezért az irtáson ereszkedtem be a völgybe. Már megpillantottam a Leánykőt mikor Kisvaszar felől hatalmas szél támadt, szinte végig söpört a völgyön, és sajnos hozta magával az esőt is. Egy fa és a Leány-kő mellett találtam védelmet az eső elől, de az órámra pillantva rájöttem, hogy nem sokat időzhetek, mert hamar rám sötétedik. Szerencsére az eső is csendesedni kezdet így gyorsan megkerestem a ládát, ami szintén ötletes rejtés volt, kicsit összekentem magam mire felmásztam, de tudtam, hogy haza felé ennél sokkal sárosabb leszek, nem tévedtem.
Haza felé végig le a völgyön mentem, patakon és fákon keresztül megszámlálhatatlanul, de ez így szép, így vad a környezett, így volt jó.
Legközelebb napos időben "vágyom" ide vissza.

A távolban Komló viztornya
Pomisa 2011.04.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Magyaregregy felöl közelítettük a ládát.
A völgy nagyon tetszett.
Köszönjük a rejtést.

bregő és andorpapa 2011.04.09 11:30 - Egyéb
360°-os panoráma a Leány-kőről és közvetlen környezetéről.

360°-os panoráma a Leány-kőről és közvetlen környezetéről 
bregő és andorpapa 2011.04.09 11:30 - Megtaláltam
Három új láda a Kelet-Mecsekben? Régen volt ilyesmi, ráadásul az időjárás is geocaching-barát arcát mutatta, úgyhogy elindultunk. Kisbattyán irányából közelítettük meg a követ, útközben hamisítatlan kelet-mecseki tájakon vezetett keresztül az utunk: domb domb hátán, friss termőföldek, legelők és kaszálók, meredek völgyek, lassan csordogáló patakok, éledező természet.
A láda is hamar meglett, a rejtés alapvetően ötletes, igaz van némi kételyünk a cacherek biztonságát illetően, mivel a doboz körül több kő is -melybe kapaszkodni próbáltam- a kezemben maradt, és a partfal tövében is méretes darabok jelzik, hogy itt nem "sziklaszilárd" képződménnyel állunk szemben. Szóval csak óvatosan!
A környék viszont a vadregényes kelet-mecseki tájakhoz méltóan ütős, ahogy az ide vezető út is sok szép látnivalót tartogat, és aki csendben jár, sok erdei állattal találkozhat.

Kisbattyán határábanEreszkedünk a völgybe
Valahol a legalján csordogál a patakHamisítatlan kelet-mecseki látvány
Bregő megpihen az egyik kidőlt fánElőtérben a patak medre, háttérben már látszik a KŐ
A Leány-kő közelrőlEhhez hasonló partfalban érdemes a doboz után kutatni
Kristálytiszta vízű a patakTapló
Visszatekintés a kőre 
Péter60 2011.04.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
De jó kis vadregényes helyre hoztál! Magyaregregy szélén hagytam a kocsit, ahol egy helybéli bacsikával jót elbeszélgettem, teljesen felvillanyozódott attól, hogy tudok a leány-kőröl! Elmondta a történetét, és jó bonyolultan elmagyarázta az odautat:). Kb 6,5 km-es körtúrát tettem meg, szó szerint erdőn mezőn patakon át, külön élveztem, hogy még túrista jelzés sem volt (a tuhun egyébként jó pár teljesen jó minőségű földesút nem szerepel). Apró kis kritika: mire feljut az ember a rejtekhez egy csomó földet túr le a partoldalról, csak ketten előztek meg, de már látszottak a nyomok. De ez mit sem ront az összképen, az eddigi egyik legjobb ládám, és az első bronzom!

Szerintem a lány van felül :) 
yano6ard 2011.04.06 10:40 - Megtaláltam
Titkon reméltem, hogy meglesz a dobogó, de arra nem gondoltam volna, hogy alig több mint egy órányira voltam csak az 1-től. Magyaragregy felől közelítettem, jó kis túra volt, tetszett!

Old Fairy 2011.04.06 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
1 :-) Remek hely, remek csésze! A+++ :-) Kis segítség a következő normális Gps nélkül érkező kalandvágyónak: a láda a Kőhöz keletről érkező patak déli partfalában van, egy lehajló fácska alatt. [wapon beküldött szöveg]
A coin-t elhoztam. Hogy a magam nevén aktiválom-e vagy valamilyen rendezvényen kerül kisorsolásra - azt még nem tudtam eldönteni. :-)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]