geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2967. Bécs magyar nevezetességei (GCBMN)

Magyar címer a pestis szobron

Magyar címer a pestis szobron

Tábla Széchenyi szülőházán

Tábla Széchenyi szülőházán

Esterházy-pince

Esterházy-pince

Magyar nagykövetség

Magyar nagykövetség

EU-csatlakozás emlékmű

EU-csatlakozás emlékmű

Parlament

Parlament

Trautson

Trautson

Hofburg (Mária-Terézia emlékmű)

Hofburg (Mária-Terézia emlékmű)

Hofburg (Művészettörténeti Múzeum)

Hofburg (Művészettörténeti Múzeum)

Pálffy-palota

Pálffy-palota

Rákóczi emléktábla

Rákóczi emléktábla

Szálloda a magyar királyhoz

Szálloda a magyar királyhoz

Szigeti pezsgő

Szigeti pezsgő
Szélesség N 48° 12,513'
Hosszúság E 16° 22,431'
Magasság: 190 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.04.20 00:00
Megjelenés időpontja: 2011.05.19 10:40
Utolsó lényeges változás: 2017.10.29 09:38
Rejtés típusa: Multi geoláda (12V)
Elrejtők: Csaba
Ládagazda: fcsaba
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 194 + 1 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP:

Jelszórészletek: mindegyik ponton egy kétjegyű szám.

1. Stephansdom; öntöttvas tűzcsapon VB XX/30.
2. Esterházy-palota; EUROPA NOSTRA, az évszám utolsó 2 számjegye.
3. Wilczek-palota; emléktáblán (nem Széchenyi!) az első évszám utolsó 2 számjegye.
4. Levéltár; gáztáblán S XX.
5. Nagykövetség; gáztábla első 2 számjegye.
6. Votivkirche; háromszögek száma az asztalon.
7. Trautson; gáztáblán SR 5XX.
8. Hofburg; öntöttvason A XX.
9. Pálffy-palota; gáztáblán KH XX.
10. Kaszinó; felső táblán XX. April.
11. Erdődy-Fürstenberg-palota; AX WASSER XX.
12. Hotel zum König von Ungarn; öntöttvason MA XX.

Jelszó: a jelszórészletek, egymás után írva.
Bécs az elmúlt néhány száz évben kiemelt jelentőséggel bírt Magyarország szempontjából. Évszázadokon keresztül annak a birodalomnak a fővárosa volt, amelyen belül Magyarország létezett. Az elmúlt évtizedekben pedig az egyetlen olyan szomszédos ország fővárosa, amely - mindenekelőtt gazdasági és életszínvonalbeli szempontból - a nagybetűs Nyugathoz tartozik.

A fentiekből már gondolhatjuk, hogy számos olyan hely létezik Bécsben, melynek kisebb-nagyobb magyar vonatkozása is van. Viszont a valóban a címnek megfelelő multi egy kb. 50 állomásos, mintegy 100 km hosszú giga körtúra lenne. Éppen ezért a multi helyes címe inkább ez lenne: Bécs belvárosának néhány magyar nevezetessége. A multi mindegyik pontja Bécs első kerületében található, és a hangsúly a teljesség igénye helyett inkább a magyar turista élményén van.

A multi pontjait érdemes gyalog felkeresni. Mintegy két óra alatt bejárható. A pontok sorrendje a javasolt bejárás sorrendje is. (A pontok kiválasztásánál és sorba rendezésénél szempont volt az, hogy útközben lássuk Bécs (belvárosának) legjelentősebb látnivalóit is.) A multi kiinduló- és végpontja a Szent István dóm (Stephansdom), melyhez metróval érdemes eljutni. Az egyszerűség kedvéért mindegyik ponton a jelszórészlet egy kétjegyű szám. Igyekeztem semleges jelszórészleteket keresni, hogy a valódi látnivalókat (pl. magyar nyelvű táblákat) nyugodtan lehessen fényképezni és feltölteni. Önmagában mindegyik pont nehézsége 1-es; a teljes multi nehézsége annak hossza miatt lett több. Az egyszerűség érdekében a multi mindegyik pontja virtuális.

Forrásként az alábbiakat használtam fel (egyes tényeket onnan másoltam ki):

- Collegium Hungaricum honlapja
- Wikipédia
- Utazás-Nyaralás.info
- Európai látnivalók

A multi pontjai az alábbiakban vannak részletezve.

1. Szent István székesegyház (Stephansdom)

 N 48° 12,513' E 16° 22,431' 190 m [GCBMN-1]

A dómba lépve, a főbejárattól jobbra található a máriapócsi oltárkép (Papp István alkotása 1676-ból). A bal oldali szárny külső oldalának alsó sorában a XI. századi magyar szentek: Szent István, Szent Imre és Szent László, fölöttük pedig Szent Erzsébet alakja van megfestve.

Jelszórészlet: a dómtól nem messze van egy öntöttvas tűzcsap. Ezen ez olvasható: VB XX/30. Mennyi XX?

Induljunk tovább Bécs forgalmas sétálóutcáján, a Grabenen. Útközben találjuk a Szentháromság- vagy Pestis-oszlopot, melyen a magyar címer is látható. Ezt követően jobbra láthatjuk a Szent Péter templomot. Majd továbbhaladva, balra fent láthatunk egy Wurmser-huszár szobrot. A magyar "Szent Korona országaiban" toborzott huszárezred 1775-1798 közötti tulajdonosáról kapta a nevét.

2. Esterházy-palota, Pálffy-palota

 N 48° 12,576' E 16° 22,018' 190 m [GCBMN-2]

A Kohlmarkton balra, majd jobbra befordulva a Wallnerstraßera érkezünk. Itt egymás mellett két magyar főúri család palotája található. Az Esterházy-palotát Esterházy Pál herceg, magyar nádor megrendelésére építették 1695-ben, a Pálffy-grófok palotáját pedig 1813-ban.

Jelszórészlet: Kör alakú táblán, a PALAIS ESTERHÁZY tábla alatt, kb. 1,5 méter magasan a következő szöveg áll: EUROPA NOSTRA, majd egy évszám. A jelszórészlet az évszám utolsó 2 számjegye.

Most forduljunk be balra a Fahnengassera, majd ismét balra a Herrengassera. Az utca túloldalán találjuk a következő helyszínt.

3. Wilczek-palota

 N 48° 12,514' E 16° 21,984' 190 m [GCBMN-3]

Ezt a palotát tartják gróf Széchenyi István szülőházának, magyar nyelvű felirattal (bár újabb kutatások szerint ez megkérdőjelezhető).

Jelszórészlet: 3 méter magasan a táblán (nem a Széchenyi emléktábla!) az első évszám (Franz ... után) utolsó 2 számjegye.

Menjünk tovább a Michaelplatzig (ami a Hofburg egyik bejárata; még járunk erre utunk során), majd forduljunk jobbra a Schauflergassera. Az első adandó alkalommal forduljunk jobbra, majd sétáljunk el a Minorita térre.

4. Levéltár, kancellária hivatal

 N 48° 12,537' E 16° 21,862' 190 m [GCBMN-4]

A Minorita téren található a következő pont. A levéltár több százezer, részben magyar vonatkozású iratot tartalmaz, ezért egy példa nélküli nemzetközi megállapodás keretében 1926-ben közös osztrák-magyar tulajdonnak nyilvánították az 1526-1918 közötti, legalább részben magyarországi hatáskörű szerveinek működése során keletkezett aktákat, Magyarország visszakapta a kizárólag magyar eredetű, tisztán magyar szellemi tulajdonnak tekinthető irat együtteseket, valamint állandósították a levéltári delegáció intézményét (ez utóbbi alapján dolgoznak ma is - osztrák kollégáikkal egyenlő jogokat élvezve - magyar levéltári kiküldöttek).

Ugyanebben az épületben található a kancellária hivatal is, ahonnan irányította gróf Andrássy Gyula a 19. század hetvenes éveiben nyolc esztendőn keresztül a Monarchia külügyeit.

Jelszórészlet: A levéltár épületén, 3 méter magasan a gáztáblán ez áll: S XX. Mennyi XX?

5. Magyarország ausztriai nagykövetségének épülete

 N 48° 12,626' E 16° 21,833' 190 m [GCBMN-5]

Nem messze a Minorita tértől, a Bankgassen egymás mellett két magyar vonatkozású épület is található: a magyar nagykövetség épülete, valamint a Batthyány-palota.

Bécs egyik legszebb külföldi képviselete a magyar nagykövetség. 1747-ben gróf Nádasdy Lipót kancellár vásárolta meg a magyar királyi udvari kancellária számára. 1848 tavaszán az első felelős magyar kormány megalakulásával, valamint a kiegyezéstől (1867) ismét a palota a király személye körüli minisztérium székhelye lett. A közös minisztériumok költségvetésének jóváhagyására a magyar és az osztrák parlament 60-60 képviselőjéből alakított delegációk is itt üléseztek bécsi tanácskozásaik alkalmával.

1918-tól Magyarország ausztriai külképviselete.

Jelszórészlet: A Bankgasse 3 szám alatt (tehát a túloldalon) a 3 méter magasan található gáz tábla első 2 számjegye.

A Bankgassen balra fordulva, hamarosan a Freyung térre jutunk. A térről is jól látszik a Batthyány-Schönborn-palota ( N 48° 12,730' E 16° 21,985' 190 m [GCBMN+Batthyány-Schönborn-palota]).

6. Fogadalmi templom

 N 48° 12,878' E 16° 21,587' 190 m [GCBMN-6]

Folytassuk utunkat a Herrengassen a Fogadalmi templom (Votivkirche) irányába. Innen nem messze kísérelt meg merényletet Ferenc József császár ellen 1853-ban egy 21 esztendős csákvári szabólegény, Libényi János. A merénylet sikertelen volt, Libényit nyolc nappal ezután felakasztották. Az uralkodó megmenekülésének emlékére viszont öccse, Miksa főherceg egy fogadalmi templom fölépítését kezdeményezte.

A templom előtti téren található egy másik magyar vonatkozású helyszín: az EU 2004-es kibővítése alkalmából készített műalkotás. A jelszórészlet is ehhez a helyhez kötődik: hány háromszög található az asztalon Ausztria térképe körül?

A fogadalmi templom mellett található az egyetem új épülete, melynek árkádjában található Semmelweis Ignác szobra (itt oktatott).

A Körúton (Ringen) haladva közelítsük meg a következő pontot. Ez esetben elhaladunk ugyanis a bécsi városháza (Rathaus) épülete előtt, melynek terén szokták megrendezni a híres bécsi adventi kirakodóvásárt, valamint megcsodálhatjuk az osztrák parlament épületét is.

Majd forduljunk jobbra a következő pont irányába.

7. Gárdapalota

 N 48° 12,335' E 16° 21,344' 190 m [GCBMN-7]

Német nevén Trautson. 1760-ban, az ugyanebben az évben Mária Terézia alapította magyar királyi nemesi testőrség, a "gárda" otthona lett. Az első testőrök között voltak a szellemileg Bécsben felnövő, itteni életük és szolgálatuk alatt európai látókörhöz jutó fiatalok, az ún. testőrírók: Barcsay Ábrahám, Báróczy Sándor és a legkiemelkedőbb, Bessenyei György. De a későbbiekben itt lakott Kisfaludy Sándor, Görgei Artúr és Klapka György is. 1924 őszén pedig itt nyílt meg a Collegium Hungaricum. 1962-ig a magyar állam tulajdonában állt.

Jelszórészlet: 3 méter magasan egy sárga gáztáblán ez áll: SR 5XX. Mennyi XX?

Most induljunk el a Museumstraßen. Ha tovább haladnánk elérnénk a Mariahilfestraßera, mely szimbólummá vált a rendszerváltás környékén Magyarországon. Mostani utunk során viszont ne menjünk el idáig, hanem forduljunk le balra a Museumplatzon, a Hofburg irányába.

8. Hofburg

 N 48° 12,263' E 16° 21,646' 190 m [GCBMN-8]

A Hofburgban az alábbi magyar vonatkozású helyszínek vannak:

- Mária-Terézia emlékmű: Grassalkovich Antal, Nádasdy Ferenc és Hadik András szobrai.
- Művészettörténeti Múzeum: számos magyar vonatkozású tárggyal (pl. szilágysomlyói kincs).
- Osztrák Nemzeti Könyvtár és Fegyvergyűjtemény: számos magyar vonatkozású műtárgy (pl. Mátyás király kardja, II. Lajos király vértezete, magyar huszárkardok és egyenruhák, Zrínyi Miklós sisakja és szablyája, Báthori István díszvértje és sisakja, II. Apafi Mihály páncélingjei és fegyverei).
- Világi és egyházi kincstár: többek között a magyar királyság történetét szemlélteti a hatalmi jelvények, a kitüntetések és a drágakincsek bemutatásával.

A jelszórészlet a Mária-Terézia emlékműnél található: lent található egy öntöttvas fedél "purator" felirattal, rajta A XX. Mennyi XX?

9. Pálffy-palota

 N 48° 12,366' E 16° 22,053' 190 m [GCBMN-9]

A volt Birodalmi Kancellária szárnyánál egy magyar személyiségről, gróf, később már herceg Batthyány Károly Józsefről elnevezett udvar található. A Josefsplatzon, a császár lovas szobra előtt található a Pálffy-palota. Az 1575 körül épült palota 1684-ben került a Pálffy grófok kezébe. Valaha itt mutatkozott be a bécsi közönségnek a hat esztendős Mozart, s állítólag - szűk körben - a Figarot is itt adta elő először

Jelszórészlet: 3 méter magasan, gáz táblán ez áll: KH XX. Mennyi XX?

Továbbhaladva, ha az Albertinánál (amely múzeum a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteményét tartalmazza) enyhén jobbra fordulnánk, az Operngassera jutnánk, ami az operához vezet. A következő pont megközelítéséhez viszont még előbb, a Führichgassera forduljunk (balra).

10. Esterházy-palota, Nádasdy-palota, Kapucinus templom

 N 48° 12,270' E 16° 22,267' 190 m [GCBMN-10]

Hamarosan a Kärtner Straßera jutunk, ami Bécs egy másik sétálóutcája. A Kaszinó palota 1871-től mindmáig az Esterházy grófok tulajdonában van.

Jelszórészlet: az Annagasse elején, a Kaszinó túloldalán a felső táblán (ÖSTERREICHISCHER AERO-CLUB) található első 2 számjegy (XX. April).

Az Annagassen pár tíz métert továbbhaladva, a 10 szám alatt volt Nádasdy Ferencnek a palotája.

Továbbhaladva a Kärtner Straßen, a következő utcán balra tekintve láthatjuk a Kapucinus templomot. Magyar szempontból a kapucinus kriptának van jelentősége, mely 12 Habsburg uralkodó temetkezési helye. Itt helyezték örök nyugalomra Habsburg Ottót is.

11. Erdődy-Fürstenberg-palota

 N 48° 12,328' E 16° 22,411' 190 m [GCBMN-11]

A következő kereszteződésnél forduljunk jobbra, a Himmelpfortgassera. A 13 szám alatt találjuk Erdődy-Fürstenberg-palotát, mely volt a Rákócziak és az Erdődyek birtokában is. Évekig lakott benne II. Rákóczi Ferenc, melyre magyar nyelvű tábla is emlékeztet.

Jelszórészlet: kb. derékmagasságban található táblán ez áll: AX WASSER XX. Mennyi XX?

12. Szálloda a magyar királyhoz

 N 48° 12,494' E 16° 22,530' 190 m [GCBMN-12]

A szűk, szabálytalan alakú utcácskákon keresztül jussunk el a multi utolsó pontjához, ami egy szálló: Szálloda a magyar királyhoz (Hotel zum König von Ungarn). A Bécsbe látogató magyar főurak kedvelt szálláshelye volt, még ma is több szoba őrzi magyar családok nevét. Megfelelő öltözetben érdemes egy kávéra beülni. Az étlapokat és az olvasólámpákat is a magyar korona díszíti.

Jelszórészlet: az úttesten található egy öntöttvas fedél, rajta MA XX. Mennyi XX?

Szinte már csak méterekre vagyunk a kiinduló pontunktól.
Két "opcionális" pont maradt még hátra azoknak, akiknek ez nem volt elég.

Régi egyetem

 N 48° 12,507' E 16° 22,644' 190 m [GCBMN+Régi egyetem]

A bécsi egyetemen számos magyar diák tanult. A 15. században a bécsi univerzitás hallgatóinak több mint egyötöde a "natio hungaricának" - a Magyarországról származó diákok "szervezetének" - tagja volt.

Régi városháza

 N 48° 12,704' E 16° 22,264' 190 m [GCBMN+Régi városháza]

A sárospataki "sub rosa" összeesküvésben részt vett Nádasdy Ferencet itt fejezték le 1671. április 30-án, melyre német nyelvű tábla emlékeztet.

A közelben található egyébként a Judenplatz a bécsi Holocaust emlékművel.
Bécs magyar nevezetességei a belvároson kívül

A séta nem térhetett ki minden bácsi magyar vonatkozású pontra (a nem magyar vonatkozásúakról nem is beszélve!), így csak felsorolás szintjén:

- Grassalkovich-kastély ( N 48° 13,314' E 16° 22,568' 190 m [GCBMN+Grassalkovich-kastély]; 1020, Obere Augartenstraße 40.) - 1787-ben került Grassalkovich Antal tulajdonába.
- Belvedere (1030, Rennweg 6.) - a két bécsi döntés kihirdetésének helyszíne.
- Hadtörténeti Múzeum (1030, Arsenal) - számos magyar vonatkozású szobor, festmény, címer, egyenruha, fegyver és más kiállítási tárgy.
- Bécs Városának Múzeuma (1040, Karlsplatz) - magyar vonatkozású festmények, rézkarcok és műtárgyak például Nádasdy Ferenc kivégzéséről, Libényi József Ferenc József elleni merényletéről.
- Theresianum (1040, Favoritenstr. 15.) - A nemes ifjak egykori oktatóintézete, számos híres magyar tanára és tanulója volt.
- Lehár-ház (1060, Theobaldgasse 16.) - Lehár Ferenc 1908-ban megvásárolt palotája.
- Esterházy-palota (1060, Amerlingstr. 6.)
- Mariahilfi plébániatemplom (1060, Mariahilferstr. 65.) - Esterházy Pál Szűz Mária tiszteletére építtette 1686-1689 között.
- Munkácsy egykori lakóháza (1080, Wickenburggasse 7.) - 1865 első felében itt lakott a bécsi Képzőművészeti Akadémia festészeti osztályán tanuló Munkácsy Mihály.
Pazmaneum (1090, Boltzmanngasse 14.) - magyar papnevelde, 1971-1975 között itt lakott Mindszenty József bíboros.
- Somogyi-udvar (1140, Hütteldorfer Str. 150-154.) - az 1927/28-ban emelt udvar, a korabeli bécsi szociális építkezések egyik jellegzetes példája, Somogyi Béla magyar szociáldemokrata újságíróról kapta a nevét.
- Sina- vagy Zichy-palota (1140, Beckmanngasse 10-12.) - a XIX. század elején a Zichy grófoknak emelt palota (ma KNDK nagykövetsége).
- Andrássy-villa (1190, Hohe Warte 5.) - Andrássy Franciska emlékművével.
- Döblingi elmegyógyintézet (1190, Obersteinerg. 18-24.) - itt élt 1848-1860 között és itt lett öngyilkos Széchenyi István ( N 48° 14,465' E 16° 20,731' 190 m [GCBMN+Széchenyi emléktábla]). Az épület előtt a legnagyobb magyar mellszobra ( N 48° 14,450' E 16° 20,688' 190 m [GCBMN+Széchenyi mellszobor]).
- Schikaneder-Lehár-kastély (1190, Hackhofergasse 18.) - 1932-től 1944-ig Lehár Ferenc tulajdonában.
- Stammersdorfi plébániatemplom (1210, Liebleitnergasse 3.) - az Esterházy család sírjai.
Bécs további nevezetességei

Annak érdekében, hogy teljes legyen a Bécs-kép, a legfontosabb nem magyar vonatkozású nevezetességeket is felsorolom, melyeket a fenti bejárás nem érintett.

- Schönbrunn - "Ausztria Versailles-a", egykor az udvari élet központja. Megközelítés: U4 (Schönbrunn).
- Prater - Bécs híres vidámparkja. Megközelítés: U1 (Praterstern).
- Karlskirche - Európa egyik leglenyűgözőbb barokk temploma. Megközelítés: U2, U4 (Karlsplatz).
- Duna-torony - 250 méter magas torony, egyedi kilátással Bécsre. Megközelítés: U1 VIC-en átszállás a 20B buszra, leszállás Dunauturm megállónál.
- Duna-sziget - 21 km hosszú, 70-210 méter széles sziget a Dunán.
- Donauzentrum - Bécs legnagyobb bevásárlóközpontja. Megközelítés: U1 (Kragan).
- Alt Wiener Flohmarkt - Bécs legjobb bolhapiaca. Megközelítés: U4 (Kettenbrückengasse).
- Kahlenberg-hegy - az egyik legnépszerűbb 1 napos kirándulás lehetőség Bécsből. Megközelítés: 38A busz.
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (117 db): környezet: 4.85 rejtés: 4.55 web: 4.83 átlag: 4.74

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


GAMANO 2021.07.30 12:36 - Megtaláltam
Már többször voltunk Bécsben, a belvárosban is jártunk, de most jobban szemügyre vettük az épületeket és az egyéb látnivalókat. Nekünk 10,53 km volt a kör (inkább össze-vissza) túránk a déli melegben. 2 pont nem megközelíthető, köszönjük a rejtő segítségét!

20210730_12360020210730_122449
20210730_12165420210730_121457
20210730_11461220210730_114330
20210730_11313820210730_111859
20210730_11010720210730_105717
20210730_10570320210730_104703
20210730_103521 
Vica1130 2020.08.17 16:50 - Megtaláltam
Nagyon jó az el helyezkedése a pontoknak, körbesétáltuk a belvárost. A 10es ponthoz kis netes segítséget kellett igénybe venni. Köszönjük a lehetőséget.

folis 2020.08.17 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm a körbevezetést, nagyon jó helyekre kerültek a pontok, a belváros legfontosabb látnivalóit érinti a multiláda.

griffs 2020.07.05 13:59 - Megtaláltam
Bringával

Varhelyi 2020.01.04 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0 - Jól működik a jelszórészletek összefűzése. Köszönet a fejlesztőnek.]
Másfél nap alatt lett meg- Első nap fagyó hideg volt, a másodikon eső és viharos szél. Nem sorrendben haladtunk, hanem déli irányból, ahogy jöttek. 3-4 pont után bementünk valahova melegedni. A 10. pont nekünk se lett meg, de a google képek segítettek. A lényeg, hogy ízelítőt kaptunk Bécsből, találtunk egy com-os ládát is és a Szépművészeti Múzeumban láttuk a nagyszentmiklósi kincset.

-1-2
dzcsiga 2020.01.02 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Biciklivel jártam végig a pontokat. A 10. ponton lévő táblát nem találtam én sem, de egy kis internetes keresgéléssel meglett!

viad 2019.12.31 16:46 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

breimanne 2019.12.07 13:00 - Megtaláltam
Nagy köszönet a rejtésért ! Kedvenc városom, ahol sokszor voltam. nem ládázás miatt, de mindig valamelyik rejtést megkerestem. Igy már régen meglett a jelszó, csak elkeveredett vhová! Hát most bepótlom!

Eszti és Robi 2019.11.03 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Jó sok pontból álló multi, de ezt feledtette a látnivaló. Köszönjük a kalauzolást. Ahogy az előttünk megtalálók, mi sem találtuk meg a 10. ponti táblát, felújítás van.

IMG_20191103_081112IMG_20191103_081656
IMG_20191103_081952IMG_20191103_082655
IMG_20191103_083409IMG_20191103_083812
10. pont utcájaIMG_20191103_091742
IMG_20191103_092825IMG_20191103_093610
IMG_20191103_094147IMG_20191103_095254
IMG_20191103_101032IMG_20191103_102457
mheder 2019.11.02 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

moha7676 2019.10.31 22:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

alexi 2019.10.30 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Ez alapján fedeztük fel Bécset. A 10. ponton lévő táblát nem találtuk, kellett egy kis internetes kutatás. Köszönjük!

Puzzle Apartman Gyula 2019.10.27 20:31 - Megtaláltam
Nyáron szülinapi ládázás keretében jártuk végig a pontokat. A jelszórészekről készített jegyzetet csak most találtam meg, emiatt logolok most.
A 10. jelszórészt nem találtuk, mert a táblát leszedték. A többi jelszórészt mailen elküldtem a rejtőnek. Ezek alapján szeretnék kérni egy elfogadást!
Köszönöm előre is.

[Jóváhagyta: fcsaba, 2019.10.28 01:06]

BRobi 2019.10.26 21:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtésért. Sajna a 10. pontnál az épület felújítása miatt a tábla nincs a helyén, de kis furfanggal minden megoldható... ;-) [g:hu 1.6.4]

bubac 2019.10.26 21:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Törpe80 2019.10.23 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.26
Köszönjük a lehetőséget.

TJ 2019.10.23 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

geoAtti 2019.05.25 14:53 - Megtaláltam
Bécsi látogatásunk során ez a multi volt az útikalauzunk. A szűk utcákban a GPS jel néha megviccelt bennünket (pontatlan volt, több kört is tettünk néha, hogy biztosan jó táblát olvassunk le). Szép útvonal, köszönöm a rejtést!

FogósRavaszKérdés 2019.03.17 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kazevo 2019.03.14 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Benedek_Vulkán 2019.03.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Nagyon szép útvonalon vezetett, köszönjük a lehetőséget.

Zivatarlány 2019.03.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Nagyon szeretem ezt a várost, mindig szívesen sétálgatok itt. Most jött el az ideje, hogy végre ezt a ládát is megkeressük. Nagyon szép útvonalon vezetett, köszönjük a lehetőséget.

Miamicryt 2019.02.05 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szuper rejtés! :)) [g:hu 1.6.1x]

gyuritill 2019.01.13 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

erdosjudit 2019.01.13 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (200 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]