geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3092. Szigetvári séta (GCSZIS)

Szigetvár címere

Szigetvár címere

Törökház

Törökház

Vigadó

Vigadó

Városháza

Városháza

Zrínyi tér

Zrínyi tér

Vár utca

Vár utca

Gyógyfürdő

Gyógyfürdő

Csónakázó

Csónakázó
Szélesség N 46° 2,626'
Hosszúság E 17° 48,124'
Magasság: 115 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.10.08 18:00
Megjelenés időpontja: 2011.10.25 16:10
Utolsó lényeges változás: 2021.07.23 09:06
Utolsó változás: 2021.07.23 09:12
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: Kukucska
Ládagazda: Kukucska
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1200 m
Megtalálások száma: 326 + 1 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP
1. pont: Láda fejmagasságban, fa odúban; 8 karakter NEM KERESHETŐ!
2. pont: Lépcső mellett lévő tábla 2. sorának utolsó szava; 6 karakter
3. pont: Vigadóval szemben lévő emléktáblán található utolsó szó; 5 karakter
4. pont: Városháza sarkánál található tábla 15. sorának utolsó szava; 7 karakter
5. pont: Szökőkút tábláján található évszám; 4 karakter

1. N 46° 2,626' E 17° 48,124'
2. N 46° 2,733' E 17° 48,210'
3. N 46° 2,860' E 17° 48,060'
4. N 46° 2,859' E 17° 47,964'
5. N 46° 3,004' E 17° 48,049'

A jelszórészleteket sorban egymás után kell írni.


A ládába TravelBug helyezhető.


Megközelítés

Autóval:
 N 46° 2,618' E 17° 48,208' 115 m [GCSZIS+parkoló]

Autóbusszal:
Ha busszal érkezünk, érdemes a Szigetvár, autóbusz állomás megállónál leszállni, ekkor az 1. ponttal azonnal kezdhetjük is a ládázást.

Vonattal:
Vasúton érkezve is az 1. ponttal, a ládával érdemes kezdeni.

A multi pontjai

1.pont:A láda  N 46° 2,626' E 17° 48,124' 115 m [GCSZIS-1]
A buszállomás és a vasútállomás között egy hangulatos parkban, fehér kerek láda fa odúba rejtve. Pótjelszó a rejtéshez legközelebb lévő oszlopra felírva.


2.pont: Törökház  N 46° 2,733' E 17° 48,210' 115 m [GCSZIS-2]
Más néven Várospince, a XVI. században épült. A hódoltság egyetlen épen maradt lakóháza Magyarországon. Téglalap alapú, jellegzetes török téglákból épült 2 szintes épület. 80 négyzetméter alapterületű, kolostor boltozattal rendelkezik. Az épület funkciójára vonatkozóan több elképzelés is született. Az egyik elképzelés szerint gyerekek tanultak itt, mások szerint inkább vendégfogadó lehetett. Az ablakon fűzött török vasrács találhatók. Ma az épület felső szintjén miniatúrák láthatók, az alsó szinten a török hódoltságkori kiállítás található.
Lépcső mellett lévő tábla 2. sorának utolsó szava

Nyitva tartás:
Kedd - Szombat 10.00-14.00

3.pont: Vigadó  N 46° 2,860' E 17° 48,060' 115 m [GCSZIS-3]
"Ez a ház szakmai tevékenységem egyik csúcsa, mindazok az elemek amelyekre valaha rátaláltam, itt szerepelnek, sőt még egy sajátosan gyermeki szürrealizmus is. A három egymásba hatoló kupola amely megidézi az első Goetheaneumot megzabálja a két oldalsó szárny régi kultúráját jelképező leromosodó falait amelyek eldőlnek és eltűnnek az általuk létrehozott geometriailag egyszerű tértartalmában azonban rendkívül bonyolult és erős szürreális hatásokkal működő térben." (Makovecz Imre)
Sajnos a Vigadó épületét a mai napig nem sikerült teljes mértékben használhatóvá tenni. A nagykupola alatti terem nem, csak az épület első részén található termek használhatók.
Napjainkban a Vigadó a város egyik kiemelkedő közművelődési színtere, amelyet közművelődési megállapodásban rögzítettek szerint egy civil szervezet tölt meg programokkal.
Vigadóval szemben lévő emléktáblán található utolsó szó

4.pont: Zrínyi tér  N 46° 2,859' E 17° 47,964' 115 m [GCSZIS-4]
Itt található az Oroszlán szobor. A Gerendai István által elkészített szobor Szigetvár főterén, a Zrínyi téren található. 1878-ban Szigetvár és a térség adakozásából épült. Magyarországon a legrégibb Zrínyi emlékmű.
A vörös márvány talapzaton álló oroszlán a török félholdas zászlót tapossa. Az oroszlán szimbólum megtalálható Szigetvár címerében is, ahol két oroszlán jelképezi a szultán és Zrínyi harcát és halálát.
A szobor talapzatán Vörösmarty Mihály epigrammája olvasható.
A város főterének keleti oldalán áll a XIX. század második felében, eklektikus stílusban épült városháza. Homlokzatát a város címere díszíti.
A dzsámi 1588-89-ben épült tölgyfacölöpökre. A törökök kiűzését követően a római katolikus plébániatemplommá alakították át, majd 1788-ban a Szent Rókus tiszteletére szentelték fel. Az átalakításkor eltüntették az imafülkét, elbontották Ali pasa sírkápolnáját, és előcsarnokkal, karzattal, szentéllyel bővítették.
Városháza sarkánál található tábla 15. sorának utolsó szava

5.pont: Gyógyfürdő  N 46° 3,004' E 17° 48,049' 115 m [GCSZIS-5]
Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. A város szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő, ahol az 50 évvel ezelőtt felszínre törő 62°C-os hévíz nyújt felejthetetlen kikapcsolódást. A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az izületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.
Szökőkút tábláján található évszám

Szigetvár címere

Félköríves záródású, ívesen süvegezett domborpajzs. Felül, a két pajzs-sarokból közép felé hullámvonallal záródik. A szimmetrikusan felépített címerpajzs felső két heraldikai kék színű mezejében két egymással szembe forduló, jobb illetve bal mellső mancsában ezüst kivont kardú, hátsó lábain ágaskodó, kétágú farkú, arany színű oroszlán helyezkedik el. Az alsó vörös mezőben két-két sáncos, hosszú tornyú, négy pártázatú, középen nyitott kapujú, ezüst
színű téglavár áll. A pajzs felett ötlombú, arany színű, vörös díszítésű a címerkorona. A címerpalást indás vonalas arany díszítésű, jobbról két szőlőfürt, balról két szőlőlevél található. A pajzstalp alatt, valamint a címert és a koronát elválasztó mezőben arany indás, szőlőleveles díszítmény helyezkedik el.

Szigetvár története

Az Almás-patak árterületének ez a része évezredek óta lakott, mindenkor fontos út haladt át a vizenyős területen, s vagy a patak szigetén, vagy a mocsaras övezet szélén telepedtek meg elődeink. A kutatók a keltákat leigázó rómaiak Limosa nevű települését sejtik a környéken. A honfoglalás korában Botond törzse élt errefelé. Egyes kutatók szerint a városias település kialakulása szerzetesrendi szervező tevékenységnek is köszönhető. A XV. századra már a középkori fogalmaknak megfelelő várossá alakult, melyet biztonságot nyújtó védőművekkel erősítettek meg, és vízzel öveztek. A település múltjának alakulása szorosan összefügg a vár történetével.
A mai vár területét, a várostól északra fekvő szigetet egy kisnemesi család birtokolhatta, amelynek első ismert tagját, Szigeti Anthimiust vélik a vár alapítójának. Egyik utóda a XV. század első harmadában háromemeletes téglatornyot építtetett, amely a lovagvár magjául szolgált. E torony alapját régészeti kutatás tárta fel a mai vár északnyugati bástyájában. A tornyot körös-körül megerősítették, kelet felé L alakban bővítve a területet. Ezt a várrészt a középső várat, csak palánkfal választotta el a hajdani lovagvártól (belső vár). 1473-ban a Gara család, majd az enyigi Török család birtokában volt a környék.
A mohácsi csata (1526) után mind a várat, mind a várost megerősítették. Elmés vízszabályozással a tóvá duzzasztott Almás-patakkal vették körül a szigeteket. Ekkoriban állta ki első ostromát Szigetvár. A kettős királyság idején Szapolyai János hadai török segítséggel támadtak rá, de Török Bálint vitézül védekezett. Később átpártolva János királyhoz 1541-ben esett török fogságba Buda ostromakor. Támasz nélkül álló özvegye átadta a várat Habsburg Ferdinándnak. Így lett Szigetvár királyi birtok. Az uralkodó felismerve a vár jelentőségét állandó őrséggel látta el. Nevezetes kapitányok védték az ismétlődő török ostrommal szemben; Kerecsényi László 1554-ben, Horváth Stancsics Márk 1556-ban verte vissza a támadó ellent. Az utóbbi mind a várat, mind a várost védő bástyákat korszerűekké építtette át olasz hadmérnökökkel, s az ő elgondolásai alapján épült a várostól délre fel az "újváros". Zrínyi Miklós, horvát bán és dunántúli főkapitány 1561-ben lett Szigetvár védelmének irányítója. A vár 1566-os elfoglalása után, a törökök építették fel a ma is látható formájában, eltakarítva a középkori, három részből álló erődítmény romjait. A város magyar lakosságát elhurcolták vagy elűzték, s török és bosnyák családok szolgálták ki a hamarosan 700 fő fölé emelkedő török várkatonaságot.
A török terjeszkedésével Szigetvárnak egyre nagyobb katonai és közigazgatási szerep jutott. A mai Baranya megye területén itt tartott legtovább a török uralom, s 1689 februárjában is csak a várvédők kiéheztetésével és szabad elvonulásuk árán foglalták el Vecchi ezredes csapatai.

Az elkövetkezendő években komoly erődítési munkálatok folytak, többek között az északi oldal kazamatáinak kiépítésével. A megváltozott haditechnika miatt a XVIII. század közepére Szigetvár elvesztette hadászati fontosságát. Mária Terézia eladta a várost, a lakosságot jobbágysorba juttatva. A vár is földesúri kézbe került, birtokosai között volt Szily Ádám, Tolnai Festetich Lajos, a Wenckheim és az Andrássy család.
A XIX. század végén a Pécs-Barcs vasútvonal megépítése után a város bekapcsolódhatott az ország vérkeringésébe. Megalakultak a nagyüzemei: 1881-ben a gőzmalom, 1884-ben a cipőgyár, 1937-ben a konzervgyár. Az évszázados fejlődésnek köszönhetően az egykori hősi helytállás 400. évfordulóján, 1966-ban Szigetvár megkapta a városi rangot.

Forrás:
www.szigetvar.hu
www.szigetvarigyogyfurdo.hu

free counters
Állapot: kereshető

KRW értékelés (144 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.44 web: 4.68 átlag: 4.58

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


RéZ 2021.11.21 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Robinson76 2021.11.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Köszönöm, hogy a feladvány során újra körbejárhattam a Kisvárost!

Hajo 2021.10.27 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

D3C35193-ABA3-4D01-9203-536D01AB1D7AD5CCD389-3F32-4406-8618-57F58FF6BB81
02AF06EC-290E-4642-9F32-821925E3F65F8CFDEE60-5DA9-48D6-9A86-9EB10AE6B083
AB7EDB10-2391-407F-9D92-95311794742EB7C5854E-11A3-4C4C-8E50-AA2E757D070A
Moncsiroli 2021.10.10 12:40 - Megtaláltam
Köszönöm

violazsuzsinka 2021.09.13 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.Jó kis séta volt, szépen végig vezetett Szigetváron. Minden rendben volt.
[g:hu+ 2.7.14]

Ramboramcsi 2021.09.03 18:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Első ládikóm [Geoládák v3.11.3]

Bimpbell 2021.09.03 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! GRL [Geoládák v3.11.3]

fcsaba 2021.08.17 17:00 - Megtaláltam
Családi kirándulás Pécs környékén. Ez mindenképpen kellett a másik 3 találat mellé. Különösen a török ház fogott meg: 18:00 óráig volt nyitva, így bejutottunk. Egy páratlan előadásban volt részünk, ahol sok mindent megtudtunk az egykori eseményekről, olyat is, ami a többi helyen nem derült ki. Pl. a Török-Magyar Barátság Park igazi történetéről adalékokat. Külön érdekessége a háznak az, hogy teljes egészében a török állam rendezte be.
Logolni csak rejtői segítséggel tudtam, melynek valószínű oka az, hogy a második pontnál az eredeti táblára ráragasztottak egy másikat, és a második sor már azon a másik táblán található. Köszönjük a rejtő segítségét és a rejtést!

Knaliret 2021.08.05 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

eltájoló 2021.07.29 19:44 - Megtaláltam
mmxx) Szép a multi által bemutatott belvárosi rész. Érdemes lenne biztosan többször is eljönni ide, de nagyon messze van.
A jelszóképzés egyértelmű, bár a 2. ponton két tábla is van. Köszi a rejtést.

Bence2009 2021.07.21 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

SünVeedee 2021.07.17 15:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Nagyon kellemes kis séta kerekedett ki a segítségével!

breimanne 2021.07.15 15:59 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

viad 2021.07.15 15:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Szárnyaló Sas 2021.07.10 22:32 - Megtaláltam
A sas leszállt, a sas leszállt! Köszönöm a munkádat! [Geoládák v3.11.3]
Kipróbáltam a fürdőt, kicsit retro de mivel kempingeztem előtte, meg dzsindzsában ládáztam nagyon jól esett a fürdés.
Körbejártam a ládát, és megvacsoráztam a pizzériában. Kellemes 1 napos volt, sajnos Szigetvár nem nagyon hoz sokkal többet...

Katulyakutatók 2021.07.01 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Ezt is felkutattuk.
Köszönjük a rejtő fáradozását!
Bővebben otthonról, fényképek később.
[g:hu+ 2.7.8]
Alaposan bejártuk a várost és nagyon beleszerettünk. Hangulatos, élhető helynek látszik. Tetszett, hogy mindenfelé takarítottak, rendezetlenséget sehol sem láttunk. Tudnánk itt élni! A napot egy remek ebéddel KORONÁztuk meg.
Talán az első pontnál lehetne egy pótjelszót kitenni, mert ez a megadott jelszórészlet megoldás, elég igénytelen.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9 
nimka 2021.06.17 17:36 - Megtaláltam
buszcsatlakozásra várva körülnéztem kicsit

Aniko & Gyuri 2021.06.15 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Fazék 2021.05.29 15:07 - Megtaláltam
Baranyai kirándulás utolsó találata. Rég jártunk Szigetváron, sőt kisebb gyermekeim még sohasem, ideje volt pótolni. Kellemes kávézással és forrócsokizással indítottunk a főtéren, aztán körbesétáltuk a 4 pontot.
Van sok szép része a városnak, de sok helyen még ráférne a felújítás.

2021-05-29 14.25.11IMG_7188
IMG_7193IMG_7195
Julcsi 2021.05.29 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Hey-ho 2021.05.28 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Benedek_Vulkán 2021.05.24 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Zivatarlány 2021.05.24 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Merida901 2021.05.10 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

KovMat 2021.05.07 09:16 - Nem találtam meg
A láda elzárt építési területre esik (felújítás), és szerintem a pótjelszó is, mert a járdáig le van nádszövetezve.

20210323_102120 
Tőkésréce 2021.04.10 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.1]

tfmb 2021.03.07 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Köszi a rejtést!

nmárti 2021.03.06 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.57
2014:Útközben:)Köszi a rejtést, képek később :) 2021: a képekre egy kicsit várni kellett,de elkészültek:) Kihalt volt a város szombat délben, a ládát nem kerestük,mivel 2014-ben már meglett,most csak nosztalgiáztunk.

-1-2
-3-4
-5-6
kitkat0123 2020.12.31 13:45 - Megtaláltam
Robogoval kerestük fel a ládát, Kaposvár mellől érkeztünk, de nagyon sok időnk nem volt sajnos Szigetváron ládázni mivel vissza kellett érnünk Siófokra 15:00-ra. A pontokat sétálva és autóval kerestük fel. Négy helyen sikerrel jártunk, azonban a ládát nem találtuk csak a rögzítés maradványait. A rejtő segítségét ezúton is köszönjük a jelszó képzéshez.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.8.3]

Robogo 2020.12.31 13:06 - Megtaláltam
Somogysárdi karácsonyozás alatt kerestük fel a ládát kitkat0123-mal. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Délelőtt elugrottunk Szigetvárra, majd a szilvesztert már Siófokon töltöttük. Útban Szigetvárra Csökölyre is elkanyarodtunk, majd megcsodáltuk az elhanyagolt állapotban lévő ladi kastélyt és parkját. Gyors drivein-re beugrottunk Patosfára, majd felkerestük Patapoklosi templomát. Érdekes volt a vár, a láda közelében gőzölgött a patak. Tetszett a multi. Az első ponton eltünt a láda. Köszönöm a rejtő segítséget!
Köszönöm a rejtést!

Béla 53 2020.11.24 08:43 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.1 teszt]

sipsza 2020.11.22 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Bettyke 2020.11.21 15:15 - Megtaláltam
Szuper kereses volt Schramjanko1-el. ?

schramjanko1 2020.11.21 15:15 - Megtaláltam
Köszi. Jó volt.

ukata79 2020.11.20 08:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

BRita72 2020.11.12 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Totht737 2020.11.12 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Mr Bean 2020.10.25 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megvan! Köszönöm a segítséget [Geoládák v3.7.6]

szabti 2020.10.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.36
Kellemes kis megpihenés hazafelé félúton. Ha nincs a láda, bizonyára csak elszáguldunk a 67-esen, de így legalább többet kaptunk a vár(t)nál... Köszönjük.

fatibi1 2020.10.15 11:39 - Megtaláltam
Köszi!

Lopakodó 2020.10.03 20:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Micra73 2020.10.03 20:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Dr.Ladával és Lopakodóval a GC versenyre jöttünk és a környéken keresgéltünk.A kaposvári szállásunkra tartva,sötétben kerestük fel a multi pontjait.

IMG_20201003_200712IMG_20201003_201055
IMG_20201003_201256IMG_20201003_201530
IMG_20201003_201704 
SirLes 2020.10.03 20:51 - Megtaláltam
Andival

Dr.Lada 2020.10.03 19:59 - Megtaláltam
Elkövetve.:-)
Micra 73-al és Lopakodóval közös találat. A GC versenyre jöttünk és ha már itt voltunk garázdálkodtunk a környéken.:-) [g:hu 1.6.4]

Csizmások 2020.10.03 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

kectam 2020.10.02 17:35 - Megtaláltam
3 napos geotúra Anitával, Beával és LionDaddyvel. Útban a GC39FV, a sziágyi versenyre több helyen megálltunk. Itt volt a szállásunk, (ami nem volt jó), egy délutáni fürdés után vettük nyakunkba a várost. Minden pontot megtaláltunk, a láda merész rejtésű a parkban, nagyon szem előtt van.

20201002_16534620201002_165710
20201002_16573720201002_170151
20201002_17021720201002_170330
20201002_17050620201002_170534
20201002_17083520201002_172537
20201002_173227 
LionDaddy 2020.10.02 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.44
3 napos geotúra Anitával, Beával és Kectammal. 13/4. találat.
A GC39FV - XXXIX. Geocaching Fesztivál és Versenyre Szigetváron foglaltunk szállást.
A szállás elfoglalását egy kellemes fürdőzés követte a közeli termálfürdőben, majd egy városnéző - vacsorakereső séta a városban. 2 éjszakás látogatásunk során furcsa kép alakult ki bennünk a városról. Szállást alig találni, ami van, az sem valami nívós. A hotel recepciósa nem tudott egy valamire való éttermet ajánlani, csak egy pizzériát. Végül ott vacsoráztunk mindkét este, és kellemes meglepetés volt az Amici Pizzéria. Pizzán kívül finom levesek, olasz tészták és kemencés ételek is voltak az étlapon. Őket bátran ajánljuk, nem úgy, mint a Kumilla "hotel"-t. Na azt kerüljétek el messzire!
Vasárnap reggel még bejártuk a várat és a parkot, megnéztük a kiállítást és egy nagyon érdekes hagyományőrző harctechnikai, harceszköz és ruházati bemutatót is.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.3.4]

 
vaslemez 2020.09.08 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.20
A fürdő bejárata és a városháza helyett a Szent Rókus Plébániatemplom érdekesebb lenne. A rejtés elég merész, tekintve, hogy a parkban rengetegen ücsörögtek így hétköznap délelőtt.

Kikyo 2020.08.23 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó kis túra volt :) [Geoládák v3.5.3]

IMG_20200823_155155IMG_20200823_162209
IMG_20200823_162836IMG_20200823_163841
IMG_20200823_165337 
H.B. 2020.08.21 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
'Kiss István nyomában' túra közben, amire A+M+J+Z kísért el. Köszi a rejtést!

Rem.dpk 2020.08.20 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Cs. + Zs. + A Két Bitang: M & G [Geoládák v3.2.2]

stopo 2020.08.18 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Csureszh 2020.08.16 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Kellemes séta közben meglettek a pontok. Mi a vártól indultunk, így a sorrend 4-3-2-1-5 volt.

GBoys 2020.08.15 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

ottgyuri 2020.08.14 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

pliptai 2020.08.10 07:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

gvelllaci 2020.07.28 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Family-H 2020.07.23 16:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

menace 2020.07.22 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

cila 2020.07.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Villámlátogatása jöttünk Szigetvárra, mert itt még nem voltam. Megnéztük a várat, bejártuk a várost. Köszönjük a rejtést :)

20200721_10075220200721_100934
20200721_10124420200721_135013
kekenj 2020.07.21 12:30 - Megtaláltam
kösz a rejtést :)

targonczas 2020.07.18 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

Ekarp 2020.07.16 14:15 - Megtaláltam
Az első ponton először a pótjelszót kerestük a muglik miatt, de az nem lett meg - bár a láda könnyen meglett. A Törökház látogatásához először meg kellett volna venni a várbelépőt, és utána lett volna ingyenes - mire a várban végeztünk, addigra a Törökház bezárt (ott nem lehet a várba jegyet kapni).
Köszönjük a rejtést!

Fringilla és Kuglóf 2020.06.15 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

ZizAti 2020.06.10 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kocsisjozsef74 2020.06.02 07:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi [Geoládák v3.4.1]

Mendy 2020.06.01 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

avori 2020.05.31 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

hornyaz 2020.05.31 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

szekerandi 2020.03.08 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

NagymesterG 2020.02.27 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Csabiq 2020.02.25 14:13 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pedit 2020.02.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.08
Bebarangoltuk a várost!

gyildarefo 2020.01.27 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.97
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Rossz időben, egy szép kisvárosi multi.

Szigetvári illetőségű lakosnak tetszik lenni a bejelentett okmányoknak a tokmányok szerint?

DSC04375DSC04376
DSC04378DSC04380
DSC04382 
gabor03 2020.01.19 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Pantya 2020.01.19 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Zsoland 2019.12.29 13:35 - Megtaláltam
Évvégi ládakeresés a Zselicben. Megtaláltuk, köszönjük! Jót sétáltunk a kisvárosban, pedig az idő nem volt kedves hozzánk. [Geoládák v3.1.2]

pideryus 2019.12.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltuk, köszönjük!

g-tabe 2019.12.22 15:31 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

fehérkút 2019.12.18 14:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Bernáth 2019.12.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Bejártuk a multi pontjait. A török ház sajnos télen zárva van. A Vigadó épületében kiállítás van, és mozi üzemel most benne. A fürdőt előző délután belülről is megnéztük. Köszönjük a rejtést.

Szigetvar_06Szigetvar_07
Zrinyi mutatja a jelszótSzigetvar_10
Szigetvar_11Szigetvar_12
Szigetvar_13Szigetvar_14
Szigetvar_15Szigetvar_16
Szigetvar_17Szigetvar_18
Szigetvar_20 
indiana jones 2019.11.08 15:35 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu 1.6.4]

Kobaljov 2019.11.01 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk Martinnal, a láda sajnos épp nem volt elérhető (szó szerint) így az a rejtő segítségével lett megoldva. Felelevenítette a régi városismereti verseny emlékét :-)

nyattila 2019.08.18 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

jonapet 2019.07.02 16:46 - Megtaláltam
Pécsről hazafelé álltunk meg feleségemmel Szigetváron. Kíváncsiak voltunk, ott milyen fagylaltot árulnak. Autóból kiszállva, rögtön néztük is, rejt-e ládákat a város! Hamar bele is vágtunk a szigetvári sétába! A multit a (fagylalt) 4-5-3-2-1 sorrendben kerestük fel! Ottjártunkkor a nap teljes egészében pompázott, nem úgy, mint olykor másik égi kísérőnk. Meglehet, 5 évvel ezelőtt is volt harminc pár fok délután. Talán Barátaink, a hódoltság alatt is megélhettek hasonlót. Valamiből többet is találtunk, de figyelmetlenségből nem jót vittünk magunkkal (eggyel többet, mint kellett volna). Az öles fák közt arra lettünk figyelmesek, kukorékol egy állatka valahol.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2019.07.03 13:56]

20190702_164123b 
GYEZegzug 2019.06.30 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.44
Brrr. Ennyi kiabálós hajléktalant még nem láttam. Mind a belvárosban, mind a parkban, kora délelőtt nekem furcsa volt. Nem jövök ebbe a városba egy darabig. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190630_093654IMG_20190630_093846
IMG_20190630_094144IMG_20190630_100842
IMG_20190630_102100 
Attibati 2019.05.22 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.54
Kardosfai néhány napos pihenés után hazafelé szedegettük a környék ládáit.
Az első pontnál nehezen ment a keresés mivel a közeli padon közmunkások pihentek, elég nehezen jöttem rá a vezérfonalra.
A török háznál jónéhány tábla van a lépcső környékén, mindet lefényképeztem, aztán itthon kitaláltam melyik az igazi. Itt elkelne egy kicsit pontosabb definició.
Soha nem jártam még Szigetváron, a multi segítségével kicsit megismertem a várost.

Nilike 2019.04.26 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Kellemes kis sétánk volt a belvárosban.
Utólag is köszönjük a rejtői segítséget az odúnál...;)
Szép hely, szeretjük!

20190427_12313820190427_123145
20190427_12372020190427_123850
Korigumi 2019.04.14 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

antonia03 2019.03.24 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kanga021 2019.03.16 14:44 - Megtaláltam
14:45 Harkány környéki csavargás alkalmával ezt a ládát is megtaláltam. TFTC [Geoládák v2.2.5]

BuBiPuma 2019.03.15 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Köszönet denho-nak az 1. ponton a "vezérfonal"-ért! Így egész komfortosan elérhető ;)
A városi sok virtuális pontos multik nem kedvenceim, ennek ellenére itt valahogy mégis jól kiadta az a 'ritmusos' rejtés, talán a kis távolságok és a folyamatos látnivalók miatt :)

margabat 2019.03.03 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

drkmse 2019.02.12 15:30 - Megtaláltam
Ketten másztunk a férjemmel, utána láttuk, hogy egyszerűbben is ment volna. Köszönöm a rejtőnek hogy megmutatta a várost. [Geoládák v2.2.5]

potok 2018.12.31 09:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BouLache 2018.12.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Köszi! :)

T*K 2018.11.28 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

RoliHun 2018.11.14 08:27 - Megtaláltam
TFTC

anettx 2018.11.12 20:25 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.4]
Somogyi-baranyai csavargások második napjának a végén sötétben, de azért gyorsan meglettek a pontok.
Kaja- és szállásügyileg van még mit fejlődni a városnak :(

ha2 2018.11.12 17:35 - Megtaláltam
Mai utolsó multink,már sötétben,de közel a szállásunkhoz.

Bass 2018.11.02 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

denho 2018.10.21 15:48 - Megtaláltam
Az első ponttal megküzdöttünk. Nem vagyok alacsony és rövidkezű de egyedül nem lett volna meg. "Bakot tartás" módszerével sikerült párosan kézhez kaparinteni. A ládavadászaton kicsit enyhítettünk egy vezérfonallal.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zsozso94 2018.09.24 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
Az 1. pontnál kell kicsit küzdeni meg akrobatázni hogy meglegyen a láda de különben kellemes sétával megtalálható a multi. :)

Szigetvár - Török házSzigetvár - Vigadó
Szigetvár - Oroszlán szoborSzigetvár 173
Szigetvár 256Szigetvár 264
Szigetváron 
Zsotyka 2018.09.24 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Köszönöm a lehetőséget!

Szőkekapitány 2018.09.07 13:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

VP 2018.08.24 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.58
Nem nagyon kedvelem az ilyen sokpontos, jelszórészletleolvasgatós (x. sor y. szó) városi multikat. Ez az utolsó pont ezzel a jelszórészlettel például minek??
Ráadásul a régi és elavult leírásommal is voltak bajok. A város közepén aztán egyszercsak váratlanul lett eduroam wifim!? (Van itt valami főiskola?) Így meg tudtam nézni a friss leírást (okostelefonom, mobilnetem nincs).

Szépen felújították 
arnoldlaszlo 2018.08.10 10:59 - Megtaláltam
A 4 virtuális pontot sikerült megtalálni.
Az elsőt sajnos nem.
Próbáltuk a fa odvában megtalálni a ládát, de lehetetlen elérni - ha még ott van egyáltalán.
Sajnos a pótjelszót már nem tudtuk megolvasni, mert a közelben járöröző janicsárok elkezdtek túlságosan is érdeklődni irántunk, jobbnak láttuk tovább állni.
Az egyik janicsár épp a rejtő fa mellett aludt, mi ébresztettük fel a mozgásunkkal. Lásd kép.

A nyomvonal:
https://www.strava.com/activities/1762868489

Javasolnám, az 1. pont kevésbé veszélyes helyre történő áttelepítését.
Nagyon sok kétes alak kódorgott a környéken, a padokon, és ahogy látszik a fűben is hemperegtek. A többieket nem mertem megfotózni.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2018.08.15 16:09]

Köszönöm a jóváhagyást!

rejtő fajanicsár...
GAMANO 2018.08.05 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

vebereva 2018.07.22 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

VeberB 2018.07.22 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Diesel Family 2018.07.20 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk mindet, jó ki séta volt, köszönjük az élményt.
A faodú nem egyszerű még magas embereknek sem, jó kihívás. [g:hu 1.5.4]

Mortanius 2018.06.10 12:10 - Megtaláltam
1. pontnál láda bár megvan az odú alján(befényképeztem), de nekem 182 centisen elérhetetlen mélységben. Pótjelszóval abszolválva.
Szép kisváros egyébként. :)
Köszönöm a lehetőséget!

-2
ClaryaTáncolóFelhő 2018.06.03 16:00 - Megtaláltam
Az első ládát mi nem találtuk az üregben, csak az odvas fát találtuk meg a parkban.
A pótjelszó segített az oszlopon.
A Törökháznál lévő tábla 2. sor utolsó szavát is kicsit kérdőjelesnek éreztük, a "lépcsőnél lévő tábla" is kérdéses volt, a lépcsőnél pont nincs tábla, több nyitvatartást, egyéb tájékoztatást kiíró tábla van, és egyetlen kőtábla a falban, de annál a 2. sor utolsó szava nem hat, (ahogy jelezve van) hanem hétkarakteres.
Az ötödik részt pedig online nem engedi beírni a jelszóablak, nincs hely 30 karakternek.

Nagyon jó kis séta volt amúgy, megfejeltük a várlátogatással is.
A várbelépő ingyenes látogatást biztosít a Törökházba.
Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: Kukucska, 2018.06.03 19:37]

hali79 2018.03.17 15:37 - Megtaláltam
Köszönjük, cler és hali79.

Cler 2018.03.17 15:32 - Megtaláltam
Koszonjuk

K-55 2018.03.17 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.22
A legnagyobb esőben jártuk végig a multit. Szerencsére minden rejtés könnyen megtalálható, olvasható volt, és valóban a legfontosabb látnivalókat mutatta meg nekünk a rejtő.

P1440842P1440846
P1440854P1440855
P1440857P1440859
P1440860 
dodi88 2018.03.15 17:41 - Megtaláltam
Megtalaltuk, koszi a rejtest

Nyeta101 2018.03.15 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! ;)
Kinga, Nyeta

Miklos88 2018.03.15 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi :)

Móni&Krisztián 2018.03.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Köszönjük

Mary&Advent 2018.02.24 10:35 - Megtaláltam
Tavaly a pontok nagy részét megtaláltam, csak a ládát nem értem el és nem néztem, hogy volt pótjelszó. Így azt most találtam meg.

IMG_20180224_094328_HDRPANO_20180224_093727
katika 2018.01.28 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

becko 2017.11.15 14:49 - Megtaláltam
Szép város Kolozsvár...

mucik 2017.11.03 00:00 - Megtaláltam
Meglett.
Mucik, Panna, Juli és Bori

OsiOsi 2017.11.02 12:40 - Megtaláltam
ok

KoMa 2017.10.29 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Ezen láda alapján estünk neki a városnézésnek. köszönjük a rejtést.

KP1965 2017.10.22 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
A négynapos családi kirándulás harmadik napján Szigetváron és környékén három láda megtalálása volt a cél, ez volt a harmadik.
A vártól indultam neki és visszafelé gyüjtöttem be a jelszórészleteket. Így utoljára maradt az első pont, amit egyedül kerestem fel és erre majdnem ráfáztam, mert bár láttam a dobozkát a fa oduban, nem értem el. Kénytelen voltam egy arra járó srácot megkérni, hogy ha bakot tartok neki, legyen szíves benyúlni az oduba és kiszedni az ott lévő kis dobozt. :)

melinya 2017.08.26 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kiaribua 2017.08.24 15:30 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. A séta jól vezet a városon át, mi visszafelé csináltuk meg. Az első ponton az odú már túl magasan van, de úgy láttam, benne van a láda. Tekintettel azonban a parkban sziesztázó népes családra, inkább a félig olvasható, félig kitalálható pótjelszóval oldottuk meg és nem próbáltunk fára mászni. (Mi találtunk a belvárosban jó pizzériát.)

bgecco 2017.08.19 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Manala&Snake 2017.08.14 14:00 - Megtaláltam
Az odú túl magasan volt, így pótjelszóval de megtaláltuk.

Walterhal 2017.07.30 12:00 - Megtaláltam
Ezt a ládát terven felül találtuk meg, két éhes és nyűgös pasit vonszoltam pontról pontra. Ráadásul a telefon otthon feküdt nyugiban, így fotót sem tudtam csinálni, frászoltam, is, hogy jól írjak fel mindent. Némi hibakeresés után siker! Köszönjük a rejtést. Az meg hihetetlen, hogy egy ilyen turistáknak termett városban főszezonban vasárnap délben nem lehet semmi kajálóhelyet lelni a belvárosban! Többen vadászunk, és cserélgettük az infot: Kiskakas zárva, arra semmi kaja, stb. Amúgy is, mint ahol neutronbomba robbant, annyi helybéli élet látszott.

Spangarázs 2017.07.27 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Az fában nem találtam a dobozt, alternatív kissé nehezen olvasható.
Köszi a rejtést!

LengyelMate 2017.07.27 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Persoval 2017.07.27 00:00 - Megtaláltam
Elso geolada, marha jo volt.

Photographer 2017.07.25 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Szigetvári nyaralásunk során kerestük fel a Szigetvári multit. Kényelmes sétával értük el a láda pontjait. Sajnos a fa odvában lévő láda nem található, így az alternatív jelszót használtuk.
Köszönjük a rejtést!

DSC_7222DSC_7227
DSC_7234DSC_7226
whaides 2017.07.17 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2017.07.03 18:33 - Megtaláltam
Munka miatt Szigetváron szálltam meg. Így lehetőségem nyílt 2x is végigsétálni a multi pontjait. A vacsora után ugyanis újra lesétáltam a teljes távot, mert annyira kicsi a város, hogy simán belefért.
Az első pontnál a tartalék jelszót használtam, mert az üreg hatalmas én pedig alacsony vagyok...

GréJuBé 2017.07.01 23:59 - Megtaláltam
Köszönet a lehetőségért, igazi kisváros!!

P7010097P7010100
P7010102 
Ricci 2017.06.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Köszönjük

isoprof 2017.05.28 09:30 - Megtaláltam
megtaláltam

má-csa 2017.05.07 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Schlégl 2017.05.07 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2017.04.30 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Antissimo 2017.04.29 14:52 - Megtaláltam
Kaposvárról Pécs felé ejtettük útba Szigetvárt.

zotyafiu 2017.04.15 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Audrey722 2017.04.09 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Salkit87 2017.04.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Jól éreztük magunkat a keresés közben. :)

fox007 2017.04.01 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Jól éreztük magunkat a keresés közben.

kétbakancsos 2017.03.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Szigetváron és környékén kirándultunk, ládákat is keresgéltünk. Köszönjük a rejtést!

HidakVárfal
FürdőAlkonyat
macikupac 2017.03.14 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.46
Kisvasutak nyomában 14.

Amikor legutóbb Szigetváron jártunk (a kővágószőlősi verseny miatt), még nem volt ez a multi. Azóta eltelt pár év... Amíg Ancs (akinek már megvolt a multi) megvette a közeli boltban a vacsorához szükséges dolgokat, mi Kokóval és Macekkel 4-5-3-2-1 sorrendben végigjártuk a pontokat. Megmondom őszintén, hogy a belvárosi rész tetszett, a többi nem. Akár a strandfürdő, akár a láda környéke - számomra - jellegtelenek. Viszont mind a Zrínyi tér, mind a Török-ház kifejezetten szép. Sok emléktáblát is láttunk. A jelszórészleteket is - részben - ilyenekről kellett levadászni, ami volt ahol egyértelmű volr, de volt olyan is, ahol sokáig tanakodtunk, melyikre van szükségünk. Az előttünk itt járó nem találta a ládát sem, de mint a fotóról is látszik, nincs vele gond. Ami még nem tetszett, az a 30 karakteres jelszó. Minek?

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

Kokó 2017.03.14 15:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.03.13 15:06 - Megtaláltam
A ládát nem találtam, a pót jelszó eleje már lekopott, de KItalálható.

Gaben98 2017.01.05 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az 1. állomásnál lévő hagyományos láda nehezen hozzáférhető, amúgy szuper! :)

jutics 2016.12.30 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
A fürdőbe érkeztünk délután. Mivel az egyik pontja itt található, úgy döntöttünk, hogy a strandolás után - már a sötétben - megkockáztatjuk a keresést. Szerencsére gyorsan meglett mid, bár a ládánál kicsit bénáztunk. :) Nagyon szép ez a város, köszönöm a rejtést és a barátaim türelmét! :) Na és főleg a rejtő segítését!

WP_20161230_026WP_20161230_027
WP_20161230_028 
Hajnalék 2016.11.03 16:00 - Megtaláltam
Hajnalék megtalálták!

Lőrik Edit 2016.11.01 09:45 - Megtaláltam
Szép város, köszönjük!

holczman 2016.10.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Megtalaltam!

[Jóváhagyta: Kukucska, 2016.10.30 20:51]

waneqr 2016.10.23 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Göde 2016.10.14 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Az első pontnál sok rosszarcú fiatal lézengett, ezért csak a pótjelszó részletet olvastam le. Az egész séta jó volt, szép volt.

goligon 2016.10.08 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Kisbakanycsfűző-Vagabund honismereti kirándulás keretében a Pécsi ANK 1. Iskola tanulóival. Klassz volt! Köszi!

IMG_9083IMG_9143
IMG_9271 
Paul 2016.09.23 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3c] [wapon beküldött szöveg]

Saláta Bogi & Sanya 2016.09.17 15:53 - Megtaláltam
Igazi kis- Kisváros. Ami különösen tetszett, néhány száz méteren belül, minden elérhető. A Törökháznak különös, barátságos hangulata van. Köszönjük a lehetőséget!

GeoMelinda 2016.08.27 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Esküvőn jártunk Szigetváron, sikerült körbejárni a multi pontjait. :) Köszönjük!

vitibi 2016.08.18 00:00 - Megtaláltam
Ok!

Konki87 2016.08.09 21:31 - Megtaláltam
Megvan, köszi

angela78 2016.08.06 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. Angi és Endre [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2016.08.06 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.06
Bele a várjátékok közepébe.
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logóSzemle a főtéren.
A vár tövében.És a lerágott csontok.
Berián 2016.08.06 14:50 - Megtaláltam
Jókor voltunk jó helyen! Pont a Zrínyi napok keretében megrendezésre kerülő várjátékok nyitásakor értünk a főtérre. Aztán természetesen átsétáltunk a várhoz is az ökörsütésre és a várjáték programokra. Szép kis délután volt.
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Macusa 2016.08.01 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.12
Jól esett egy kis romanikázós séta a "kisvárosban"! Köszönjük

picuresnagyur 2016.07.30 09:41 - Megtaláltam
Köszi

takacsimre 2016.07.29 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2016.07.29 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
5 napos kesselés szigetvári bázissal Takiékkal. Kellemes esti sétával ismerkedtünk a várossal. Köszönjük.

DSC_2996DSC_2992
DSC_2999IMG_0196
IMG_0208IMG_0185
Csapdoki 2016.07.15 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Nagyon régi tervem volt ez a túra.Köszi.

zsityi 2016.07.14 14:54 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk :-) Első pontnál sok a roma, és irdatlan szemét van. Itt a ládát nem találtuk meg, csak az alternatív jelszót.

gym 2016.07.14 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2016.07.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.45
Köszönjük a rejtést.

DSC04563DSC04567
DSC04568DSC04569
DSC04574DSC04582
DSC04583DSC04584
DSC04585DSC04586
leve2002 2016.06.30 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Jó kis séta volt!

SaManók 2016.06.30 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a lehetőséget. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ulmi. 2016.06.12 17:45 - Megtaláltam
Szép séta volt , fagyizással egybekötve. Igyekeztünk a ládát felkutatni, hárman voltunk, felváltva bakot tartva, fejlámpával :) nézelődtünk,de hiába, így pótjelszóval logoltunk.

Esteban62 2016.05.24 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
A láda forgalmas helyen van érdemes megvárni míg elmegy a busz, mert akkor kiürül a park. Az odú viszont magasan van és a doboz nagyon lent, nem egyemberes a kihalászása.

fodor8peter 2016.04.03 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Köszönjük a sétát, kellemes volt a vasárnapi csendességben.

bibrabb 2016.03.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.30
Köszönjük a rejtést. Ha valaki nem 2 méter magas, esélytelen, hogy egyedül kiszedje a ládát az odúból. A pontok szépen elkalauzolnak a város nevezetességeihez :)

K.L. 2016.03.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltam.

B&Zs 2016.02.28 19:30 - Megtaláltam
A gyerekek teljesen beindultak ládakeresés ügyben, így - mivel hazai pálya - este sötétben vadásztuk le a pontokat.
A láda ott van, viszont magasan :) így hagytunk segítséget, amivel egy 160 cm-es el tudja érni a dobozt :)

Törpe 2016.02.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Köszönjük a rejtést! Törpe

Balogh Család 2016.01.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.30
Egy csendes mondhatni "kihalt" kisvárosban találtuk magunkat. Sajnos a hagyományos láda nem volt a helyén az odu üresen tátong a megadott helyen, igy a jelszó eleje nincs meg. Kérjük az elfogadást.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2016.01.30 20:36]

Vargapapamama 2015.11.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
Az első pontnál mi is a pótjelszóra szorultunk.
Köszönjük a városka bemutatását!

 
laszloze 2015.11.14 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam :) Köszönöm a rejtést!

Egy egésznapos túra keretei közt kerestem fel a ládát. :)

vecsbal 2015.09.19 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
"Papi pipa" teljesítménytúrát követő levezető sétán, Firka-kutyával közös találat.

 
Pogánypeti 2015.09.19 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Vonattal jöttem át Pécsről Szigetvárra begyűjteni az itteni ládákat. Mivel még sosem jártam itt, ezért külön érdekesség volt a pontok felkeresése. Köszönhetően ezeknek a ládáknak, viszonylag elég jól megismerhettem ezt a kisvárost, amit külön köszönök a rejtőknek... ;)
Ez a láda volt a harmadik találatom. A Török-Magyar Barátság Parktól gyalogoltam vissza a városközpontba, és kezdtem el gyűjtögetni a láda jelszótöredékeit, majd legvégül a várat és ládáját kerestem fel.
A ládát sajnos nem tudtam az odúból kibányászni, ezért a pótjelszót használtam.
Köszi a rejtést!

Török Ház MúzeumPáduai Szent Antal Zárdatemplom
VigadóA szigeti Zrínyi Miklós-szobor (Mihael Štebih,2009)
Szent Rókus rk.templomSzent Rókus rk.templom
VárosházaOroszlán-szobor (Gerendai István,1878)
Kossuth-szobor (Vanyúr István,2007)A Vigadó épülete az Olay Lajos utcából
FürdőbejáratCivitas Invicta-emlékmű (Vanyúr István,2014)
TS 2015.08.18 15:50 - Megtaláltam
Most jártam a városban először. A "Kisváros" sorozatból ismerős főtéren kezdtem a városi multit. A városházán lebélyegeztettem az aktuális túrafüzetemet, majd irány a felkeresendő pontok, amik szépen bemutatták a belvárost.

bjoco1977 2015.08.03 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csk1 2015.07.30 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

urbanj 2015.05.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Járai őrnagy és Hunyadi főtörzs nyomában. :) Köszönöm a rejtést.

EdKa 2015.05.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Az első pontnál nagy forgalom miatt csak a pótjelszót keresve, kellemes séta során nagy melegben.

zalajaro 2015.04.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
.

Bernix 2015.04.12 17:00 - Megtaláltam
+van!

Gyros 2015.04.12 17:00 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Balage88 2015.04.08 23:50 - Megtaláltam
Sajnos a telefonomon még az volt hogy a második pont ki van véve. Ezért a jelszót nem tudom beírni.
Kérném a pozitív elbírálást :P

[Jóváhagyta: Kukucska, 2015.04.09 12:33]

Liberty 2015.03.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
2/1. Szigetvári ládatúra.

Tetszett minden bemutatott pont, hangulatos a város főtere és a vár környéke. Az 1.-es ponton a ládához nem fértem hozzá, az odú nagyon magasan van, ezért a pótjelszót olvastam le. A látnivalók a közelségük miatt 1 óra alatt kényelmesen végigjárhatók. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Szigetvár címere
Párduc50 2014.12.06 12:50 - Megtaláltam
Útban a Kaposvári Mikulás ládája felé levadásztuk. A város megnézésére az időjárási viszonyok miatt nem volt lehetőség, de már úgyis láttuk :-)
Az 1. láda megdolgoztatott bennünket, de aztán megoldottuk nyakiban :-) Köszi!

Feri0705 2014.10.27 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

DSCF1120DSCF1122
DSCF2016DSCF2019
Pibo 2014.10.25 00:00 - Megtaláltam
Köszi...

BaLinda 2014.10.24 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Kellemes séta, köszönjük!

S-A 2014.09.28 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

placc 2014.09.06 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kovi76 2014.08.28 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
A Török háznál a borostyán nagyon benőtte a ház falát. (A 2. pontot ezért lehet, hogy máshová is kellene vinni. Bár átmenetileg most nem is él. jelszó-2 karakter) Az első pontnál a fa odva hatalmas lett, nem is lehet belelátni. Doboz? A pótjelszó rendben van! Szépen olvasható volt. Köszi! Az ilyen multikat szeretjük!

hitamas 2014.08.26 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Harkányi üdülés, harmadik nap, ötödik láda. Szigetvári fürdőzés előtt bejártuk a várost. Ha a vége jó, minden jó ... A második ponton befejeződött a felújítás, lehetne újra kereshető! P.s. A láda az odúban van, de nem könnyen lehet kinyerni .... tessék küzdeni érte .... érdeklődnék továbbá, hogy mi köze a borostyánnak a szellőzőkhöz ... 2014.08.28 :)

ZsófiBence 2014.08.05 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Szép a város . Köszi a lehetőséget :)

lacc 2014.07.27 20:00 - Megtaláltam
Még szerencse, hogy a 2. pont nem kell, mert bajban lettünk volna...
A Török-Házat felújították, a "szemben" és "szellőző" fogalmakat nem tudtuk értelmezni a helyszínen. A Török-Ház 4 oldala közül melyikkel szemben, illetve milyen szellőző??? Pince, csatorna, konyhai, netán ablak, klíma, padlás, vagy milyen szellőzőre gondolsz??? Ha ez a pont visszakerül mindenképp egyértelműsíteni kell!
Egyébként tetszett a séta és a multi!

2 Ildi + 2 Laci

dorjan család 2014.07.22 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszönjük. Szigetvári nyaralás során útbaejtve.

szbarna 2014.07.22 19:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Pécs-Szigetvár-Barcs-Gyékényes-Zalakaros-Keszthely hatnapos biciklitúra alkalmából felkeresve.
1/?
Szentlőrinc-Szigetvár könnyed 35 km-es szakasz után gyors vacsora és a multi. Nagyon tetszett a környék, a kis belváros és a vár környéke rendben, gyorsan végigszaladtam biciklivel. A Török-házat is megneztem
, szerintem mehet már újból a pont oda. A ládához utánam érkező kessertársakat észlelve gyorsan logoltam, majd a Borozó nevű borozóban csatlakoztam a csapathoz. Nekem bejött ez a kisváros, köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

StiviG 2014.07.12 11:05 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2014.07.12 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Három napon keresztül a fürdőben áztattuk magunkat, az eső meg a földet. A nyaralásunk utolsó napján bezzeg szép idő volt, így megkerestük ezt a multit.
A láda nagyon forgalmas helyen van, kétszer is jártunk arra, de nem volt lehetőségünk elővenni a dobozt. Marad a pótjelszó.
A pontok könnyen meglettek, a fürdőhöz el sem mentünk, fejből tudtuk a választ :)
Köszi

 
[HUN]RZolee 2014.07.04 13:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Tamás&Angi 2014.06.10 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Az első pontnál csak a tartalék jelszó lett meg, mert nem tudtuk kihalászni a ládát. A többi pontnál minden rendben volt. Köszönjük a rejtést.

laszloistvan 2014.05.31 20:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Sok átutazás és több korábbi pár órás időtöltés után most a fürdőt próbáltuk ki, utána pedig egy kis séta a rejtés vonalán. Régebben kocsival is a központon át utaztunk, de most sétálósabbá tették a központot az autók kitiltásával - és jobb ez így.
Tényleg kicsi város - még kocsival kikerülve is nagyobbnak tűnik, de hogy a vár és a vasútállomás ilyen közel legyen gyalog is, azt nem gondoltam.
Bármennyire kicsinyke is, a túra mutatott újdonságokat - pl. a Törökházat nem ismertem, és teljesen rendben van, mostani állapota szerint nem értem, miért van kivéve az állomások közül.

kupec 2014.05.05 17:30 - Megtaláltam
Kellemes séta a városban. Az 1. ponton a közeli buszindulás miatt tele volt a park kisebbséggel, így azt inkább kihagytam. A fotók alapján kérnék egy jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2014.05.05 21:35]

 
Bőrharisnya 2014.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Kellemes sétát tettünk a pontok begyűjtésével a gyönyörű épületek, hangulatos utcák, terek között. Köszönjük a rejtést.

Ifialex 2014.04.19 12:15 - Megtaláltam
Csöndes, rendezett városka szép várral! Thx!
MASAVI Team

aceespepee 2014.04.13 00:00 - Megtaláltam
Kellemes szigetvári délután Zsuuu-val, Csillával, Baluval, Kredenccel és Dokival :)

kredenc65 2014.04.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Szigetvári séta Zsu, Pepe, Doki, Csilla és Balu társaságában. :)
Köszi a rejtést!

zsuuu 2014.04.13 00:00 - Megtaláltam
Szigetvari seta Kredenccel, Pepevel, Dokival, Csilluval, Baluval 1.
Koszi a rejtest

eTiGeR 2014.03.23 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Megtaláltam! :) Többször jártunk már a városban, most viszont megkerestük ezt a multit is... :) A pontok könnyedén meglettek. A láda elrejtése egyszerű, ám nagyszerű, mivel egy kicsit nyújtózkodni is kell érte...! :) Köszi a lehetőséget.

GCSZIS geoláda
kobcikrajci 2014.03.08 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.21
Szigetvár és környéke bicajos bejárás vonattal érkezve. Szép a városkép, élvezetes volt végigjárni a nem túl nehéz rejtések helyszíneit.

öfi és nufi 2014.03.01 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.11
a láda nincs az odúban :(

soos.balazs 2014.02.15 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Cubis Gold 2013.12.29 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

dabcsi 2013.12.27 15:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kaker 2013.11.01 11:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Kakukkos és Hajszál 2013.11.01 08:23 - Megtaláltam
92km-es tekergés a környéken kerékpárral.

katica 2013.10.21 21:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Egy kis gyógyfürdőzés után jártuk be a pontokat, kellemes tavaszias időben, nagyon szép este volt, köszönjük!
katica + pimi + tobias

Vándor Csillag 2013.09.29 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Először jártam Szigetváron. Nagyon tetszik.:) Aranyos, kedves "Kisváros". :) A vár lenyűgöző, a fürdő kellemes. :))

Zsókica és Lackó 2013.09.22 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

plecs 2013.09.21 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
A 2. ponttal akkor sem boldogultam volna, ha kellett volna, de szerencsémre éppen nincs benne a jelszóban átmenetileg, bár a Török-ház felújítása már kész...

BubaGC 2013.09.21 17:15 - Megtaláltam
:-)

G&V 2013.09.08 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
A láda pontjainak felét még péntek este kerestük meg a vár ládájával együtt, vasárnapra marad az első két pont.

Mikulás 2013.08.31 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Köszönet! Bringával [wapon beküldött szöveg]

Szigetváron és környékén bringázgattam ma késődélután. A városi pontokat igen hatékonyan megtaláltam és tetszett, amit láttam. Szépül a város, jók a pontok. Röviden betértem a várba is "rodeózni". Ma halfőző verseny volt. Szép ételeket láttam, de nem volt még aktuális a vacsora, így tovább tekertem a közeli ládák irányába...

Mikulás

Pilis50 2013.08.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Köszönöm a Rejtő (szellőző-beli) segítségét.

Az 1-es ponton 180-cm alattiak ne is próbálkozzanak (vagy hozzak stokit) :-)

Vagy 30-éve jártam itt utoljára - ideje volt újból erre járni - köszönöm, hogy eljöhettem.
Kis város - Kisváros :-)

Toti 2013.08.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
A vár és a környező emlékhelyek után a multi pontjait is végigjártam a nagy melegben. Szép kis város Szigetvár. A ládánál alacsony kesserként egyedül esélytelen voltam és muglik is akadtak szép számmal ezért maradt az alternatív megoldás. A második ponton a Törökházat felújítják, így némi próbálgatás után lett meg a pontos szám a loggoláshoz. A többi pont rendben van és érdemes is felkeresni őket. Köszönet a virtuális idegenvezetésért!

mlnet 2013.08.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
A környéken nyaraltunk és meg akartuk nézni Szigetvárt is, erre pedig legalkalmasabb egy városi sétás geoláda. Köszönjük.

Galocza26 2013.08.06 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Délvidéki nyaralásunk első szigetvári ládája. Rekkenő hőségben jártuk végig a multi pontjait. Az első ponton először az alternatív jelszót olvastuk le, majd miután ellenőriztük, hogy nincs idegen lakója az odúnak, a legmagasabb Galocza mégis benyúlt és előhúzta a dobozt. A 2. ponton váratlan helyzet elé kerültünk: a Török házat éppen felújítják, a jelszóhordozó lezárt építési területen van, bontott gerendákkal, vasakkal elbarikádozva. Egyezkedtünk a munkásokkal, egyikük nagyon készségesen elkezdte félrepakolni a deszkákat, de hiába. Végül a rejtővel egyeztettünk, segítségét ezúton köszönjük. A 3. és 4. pont megtalálását a nagy hőség sem akadályozta. A Zrínyi téren felállított párakapu életmentőnek bizonyult. Az 5. ponton eltűnődtünk, hogy mennyi az annyi, a pénztáros hölgyet sikerült kihozni a sodrából, a pénztárak darabszáma és számozása közötti differencia firtatásával. A helyes eredményt csak eltaláltuk, jót sétáltunk, köszönjük!

Jisti 2013.08.06 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Jó hosszú,de érdekes séta volt.A törökházat sajna nem tudtuk közelebbről megnézni,mert felújítás alatt áll.

Szilágyiék 2013.08.06 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Köszönjük a rejtői segítséget, a Törökházat felújítják, nem közelíthető meg.

sirgalahad 2013.07.30 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.42
Oroszlán lába a félholdon
Van ott tán láda, ha én mondom
Kis utcáit minek járom?
Új multi van Szigetváron

befi 2013.07.23 17:20 - Megtaláltam
Talán én voltam a Török házban az utsó látogató, mert a gondnok hölgy mondta, hogy tervek szerint másnap kezdődik a felújítás (habár neki nem szóltak, hogy mostantól nincs munkahelye) - a segítségével lett meg az idetartozó pont, ugyanis mi a tetőn kerestük a szellőzőt (ott is van), nem pedig a földön a borostyán közt eldugva egy kilyuggatott csempe (koo alapján bármelyik lehet)- ő mondta, hogy itt mindenféle népek szoktak a susnyásban kotorászni, és sajnálja hogy alig jönnek be a Török házat megnézni - pedig csak pár forint a belépő.
A többi pont rendben, a láda reménytelen volt a nagy forgalom, a buszokra várakozók miatt.

geoguru 2013.06.02 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést.

Webber 2013.06.02 09:50 - Megtaláltam
Meglett, egy kis próbálgatás után. :)

iszéd 2013.06.02 09:50 - Megtaláltam
meglett

sereva 2013.04.18 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

kl 2013.03.31 14:04 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

egyedk 2013.03.24 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Történelmi városrészek, szépen felújított terek és épületek a "Kisváros"-ban. Leginkább a keresztény templommá alakított dzsámi tetszett. Kívülről csak egyes motívumok utalnak az eredeti külsőre, de belülről egyértelmű az eredet. Dorfmeister freskója harmonikusan illik a formavilágba.

Szejbi 2013.03.20 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26x] [wapon beküldött szöveg]

RoriZo 2013.03.02 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Bütyök+Zulu 2013.02.16 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Régóta készülök a vadászatra. Ma szép időt ígértek ehhez képest hó-havas eső fogadott Szigetváron. Bebarangoltam a város azon részeit, amerre eddig nem jártam. Csodaszép kis és nagy házakat találtam.
( A Tescot is, elemért,mert lemerültek a Gonci aksijai és mindenem telefon, tartalék elem a fürdő öltözőszekrényében volt már. :) A kis parkot egész máshol kerestem, kellett a GPS. A rejtekhez sajnos én is kicsi vagyok. Nagyon szép láda, főleg, ha gyalog kóboroljuk be, mert igazi kis gyöngyszemeket találunk . Köszi a rejtést! Kiugrottam még Patapoklosira és utána rendes kesserként az utolsó pontnak nemcsak a virtuális jelszavát olvastam le, hanem be is mentem, egész napos fürdés következett, kedvenc fürdőnk anyukámmal, gyakran jövünk ide. De a pénztárak száma? :)

kovtom72 2013.01.26 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.85
A jelszó 3. pontja már nem található. Kérem az elfogadást, vagy a segítséget a 3. jelszórészlet megadásához mivel az üzlet már ott bezárt.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2013.01.27 00:07]

gusztigeo 2013.01.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
szép szó kirakós :)

geosanyi88 2013.01.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltuk gusztigeoval. Köszönjük! És a segítséget is köszönjük a rejtőnek.

Puszkany 2012.12.04 13:32 - Megtaláltam
Pontok ratok rontok. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

baranyaifiú 2012.11.17 14:30 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.11.17 14:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

Csa.Csi87 2012.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
A vigadóval szemben már nincs meg a bolt, így a jelszó egy része hiányzik.

Szép a város. Köszönjük az idegen vezetést.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.11.12 16:39]

a hiányzó jelszó darabgyógyfürdő
Yuppy 2012.10.21 16:45 - Megtaláltam
fürkészekkel

sagabi 2012.10.21 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Fürkészekkel, KariKatáékkal

KariKata 2012.10.21 16:45 - Megtaláltam
Fürkészekkel és Sagabival...
Láda nincs meg, csak pótjelszó.

Fürkészek 2012.10.21 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
KariKatáékkal és sagabival együtt kifürkésztük. Nagyon köszönjük a rejtést!

utkaparo79 2012.10.21 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Nagyon tetszett Szigetvár, hangulatos "Kisváros" :D! A Fő utca szépen alakul, biztos jól fog kinézni, ha elkészül. A Vigadó épülete bizonyára szebb napokat is látott már. A jelszóképzésnél kis nehézségbe ütköztünk, az 5. állomáson a pénztárak száma nem egyértelmű, de végül a korábbi logok segítségével sikerült összeállítani a helyes jelszót, páros szám. Összességében nagyon tetszett a multi, köszönjük a rejtést!
Eszter és Tamás

félnarancs 2012.09.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
megtaláltuk, köszönjük!

KJ & GM 2012.09.20 10:50 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

sonka1998 2012.08.30 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Megtaláltuk! 20 perc alatt meglett bringával. Köszönjük a rejtést!

duranyikd 2012.08.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Emailben elküldött jelszórészletek alapján kérem a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.08.22 11:34]

köszönjük :)

JulesDark 2012.08.15 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
Köszönjük a városnézést. :D

kami1 2012.08.12 10:00 - Megtaláltam
A láda kivételével minden simán ment. A rejtésről készítettem képet. 4 alkalommal, 4 különböző időpontban közelítettem meg a rejteket. Annyira sokan vannak ott, annyira sokan figyelnek, hogy esélytelen a láda kivétele, ha ott van.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.08.15 19:50]

Köszönöm!

2. pont a zöld alatt
oldfox 2012.08.09 11:10 - Megtaláltam
Nem sikerült rájönnünk, a logokban valaki pótjelszót említ, hol találhattuk volna meg? Végig jártunk mindent pontot, megfejtettünk mindent, elküldjük emilben..
Többit lásd Famágusnál..

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.08.10 07:45]

Famágus 2012.08.09 11:10 - Megtaláltam
Szép város..
Első ponton a láda nincs meg, nem csoda, mindenki itt várakozik a buszok indulására...
Második pont, a Törökház érdekes, de a szellőzőlukakat számolgatni?! Azért mindent megnéztünk amit meglehetett.. A dzsámiból templomot, a várat..a ferences rendházat, a fürdőt, a városházánál is tatarozzák a teret, alighanem burkolni fognak.. az oroszlán jelenleg máshol lakik, nem volt ott..képek később.
Érdemes volna kicsit törődni vele, változtatni ezen a multin, mert sokkal jobb is lehetne :-) bár így is jó.. Hajrá!!!

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.08.10 07:45]

köszönjük a jóváhagyást!!!

 
apo69 2012.07.29 00:00 - Megtaláltam
Végig mentünk a sétán, meglett a láda is. A jelszót nem tudom összerakni, mert a com-os (GC36JW4) kérdésekre figyeltem (pl. "Vigadóval szemben lévő bezárt üzlet neve" - ami nem tudom mennyire lesz időtálló, illetve egyértelmű). Talán érdemes lenne a kettőt egyeztetni. A ládában talált jelszót nem fogadja el.
A városka tetszett, noha a hőség miatt elég üres volt.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.08.04 16:21]

BeriLa 2012.07.25 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Dalissime-vel együtt kerestem fel ezt a ládát. Szép város. Köszi a rejtést.

banyóca 2012.07.04 11:30 - Megtaláltam
Örömmel sétáltam és nosztalgiáztam gyerekkorom helyszínén! Élményt adó beszélgetésben volt részem a Törökház tárlatvezetőjével. A főtér sajnos feltörve, megújul a burkolata. A ládát nem leltem a remek rejtekén, a fotók alapján kérem az elfogadást.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.07.08 12:47]

Bébic és Nyúl 2012.07.01 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönjük!
Vivi, Viki, Zoli

Cerberus 2012.06.16 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Megtaláltuk! A láda szép helyeken vezet végig. Korábban már jártunk Szigetváron ládázni is, illetve más okból, azonban a bemutatott helyeket még nem láttuk.
A láda helye az 1. ponton adta magát, de - mint ahogy már mások is írták - eltűnt. Szerencsére a rejtekhez legközelebb eső villanyoszlopon szép nagy betűkkel szerepel a jelszórészlet, így aztán ezzel nem volt problémánk. A 2. ponton a Török ház pincéjét megnéztük belülről is, majd küzdöttünk egy sort a jelszórészletért, mivel előzőleg a segítségképpen felrakott fotót nem néztük meg, a telefon pici képernyőjén pedig nem látszott, hogy nyíl jelzi a megoldás helyét.Ezen a ponton úgy láttuk, másnak is problémája akadt. Javasolnánk a Rejtőnek a szöveges leírás pontosítását. Mi egyébként nem jó "szellőzőt" néztünk, úgyhogy a helyes jelszórészletet köszönjük a Rejtőnek. A többi ponton simán meglett ami kellett, bár az 5. részletre két lehetséges megoldás is lehet, úgyhogy a páros szám a helyes.
Köszönjük a rejtést.

Ildi76 2012.05.14 00:00 - Megtaláltam
Kellemes kis sétát tettünk a városban. A várban idegenvezetésben is részesültünk. Sajnos a ládát nem találtuk. Köszönet a rejtőnek az utólagos segítségért!

szicsu 2012.05.14 00:00 - Megtaláltam
a láda sajnos eltűnt a részletben a rejtő segített. a multi jól körbejárja a várost. az utolsó ponttól nincs messze a vár ahova szintén bemenntünk. sajnos a látnivalók értékeit csökkentette a felújítás, viszont egy remek idegenvezetést kaptunk

ADML 2012.05.12 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Sikerült!

Firesanyi 2012.05.06 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
köszönöm

ballasz 2012.05.05 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Jól összerakott multi, érinti a város minden érdekes pontját.
A láda, annak ellenére, hogy forgalmas helyre került, jól el van dugva, nem is hittem volna, hogy ennyire jó helyet lehet itt találni neki.
Köszönjük a körbevezetést a városban.

A jelszóképzés szerintem kicsit nehézkes, főleg ami a Török-háznál levő szellőzőt jelenti. Mivel nem néztem meg a képet a honlapon, fogalmam se volt mit kell keresni, a szövegben pedig semmi iránymutató nincs. Én ide mást találnék ki. Mellesleg a pénztárak számában se vagyok biztos...
Lényeg, hogy a jelszót nem sikerült megfejtenem.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.05.06 13:13]

fobizan 2012.04.29 09:55 - Megtaláltam
Szigetvári séta közben megkerestük, köszönjük!

kmatija 2012.04.29 09:25 - Megtaláltam
Egy kellemes séta Szigetváron, közben útba ejtettük a multi pontjait:)

tosza73 2012.04.28 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Hangulatos kis séta volt. Köszönjük!

EndIvett 2012.04.17 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

kletyo66 2012.04.14 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.41
megtaláltuk
Adri. Kletyo

Mathau 2012.04.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.34
Szép ez a város, nekem legalábbis nagyon tetszik, ilyen kellemes sétát a belvárosban még csak most először tettem, ezért tudott újat mutatni a láda. A jelszórészletek nem tetszettek, valahogy túl bonyolultnak tűntek, sok helyen rejtették a hiba lehetőségét. Talán érdemes lenne kis plasztik lapokat kirakni...

 
trob1 2012.04.09 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Kellemes séta a szülővárosomban... Köszönjük a rejtést!

 
Csámborgó Csikók 2012.04.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
OK!!!

Mr Zerge 2012.04.07 10:30 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Sétáltunk, az egyik leolvasást elrontottam, a rejtő szíves segítségével tudtam logolni.
A város nem igazán ragadott meg.
Üdv Mr Zerge.

fa-peti 2012.04.03 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Nagykanizsa-Pécs vasutazás 7. pontja a Zrínyi-vár láda bezsebelése közben. Szigetvár a túra 4. útmegszakítási pontja. Nagyon hangulatos a város, nagyon megtetszett. Pici, kedvesek az emberek, a főtér fantasztikus. A vár és a török emlékek különösképpen tetszettek. Remélem, hogy egyszer még visszatérhetek ebbe a kedves kis városba, akár többedmagammal.
A láda rejteke jó lett, bár nekem segédeszközt kellett hozzá használnom :). Egyébként friss doboz és logbook fogadott amivel már rég nem találkoztam. Köszönöm az ismertetőt és a rejtést. (:

Fotók hamarosan, amint időm és energiám engedi.

rosie 2012.03.28 12:00 - Megtaláltam
Szigetváron egyéb ügyekből járva, úgy gondoltuk hamar felkeressük a pontokat, ami azért sem okozott nagy problémát,mert gimnazista éveimben eme városka Zrínyi Miklósról elnevezett gimnáziumának padjait koptattam. Az első pontot gondoltam én problémásnak és a félelmem be is igazolódott: hiszen a buszállomás tőszomszédságában elterülő kis parkocska kiválóan alkalmas arra, hogy jó időben a vidéki emberkék a padokon megpihenve várják az induló járatokat. Így tettem ezt én is vidéki kis gimnazistaként és úgy tűnik teszik ezt azóta is a fiatalok. Ennek eredménye képen az összes pad foglalt volt, így még a kutyával sétálva is elég furán festettünk... Az ominózus fánál csak nagy sietve mertünk matatni, azonban a ládát nem találtuk meg.
A jelszórészlethez a rejtőtől kaptunk segítséget, köszönet érte!
A séta többi része igazán kellemes volt: napsütés, nosztalgia, szép környezet, andalgás a szerelmemmel és a kutyával=tökéletes délelőtt!

Nargoth 2012.03.28 11:59 - Megtaláltam
Rosie77-el nem találva :(

donbosco 2012.03.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Az 1. pont kivételével az összes jelszó részlet meg van. Az 1. ponton lévő parkban annyi ember volt, hogy lehetetlen volt a feltűnés nélküli keresés. Ettől eltekintve nagyon tetszett a szigetvári séta. Nem túl hosszú, kényelmesen lesétálható, még is sok mindent bemutató multi. Kérem a találat elfogadását a fényképek alapján.

[Jóváhagyta: Kukucska, 2012.03.30 17:40]

Köszi a jóváhagyást.

Irisz14 2012.02.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Megtaláltam!
Szép "kis város".
Köszönjük a rejtést.

kamzik 2012.02.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Szép túra volt. Köszi szépen.

Cseber 2012.02.19 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2012.02.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Busójárásról hazafelé jövet ezt is megkerestük.
István épp elérte a ládát, de aki alacsonyabb, az csak a pótjelszót tudja megtalálni... Amúgy tetszett a séta, aranyos kisváros. Kösz a rejtést!

kenau 2012.01.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Szigetvarikent kicsit konnyebb volt a dolgom, de azert igy is jo kereses volt. A ladat rejto odu nagyon szem elott van, de remelem ettol meg hosszu eletu lesz a rejtekhely.

buhera 2012.01.15 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Kellemes kis séta volt főleg, hogy ez az idei első találatunk.
Köszi a rejtést.
buhera

21
Csöpke 2012.01.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Megtaláltuk Ciconnal.
Mikor Pécsről elindultunk a busszal még ragyogó napsütés volt, közben többször havazott!
Szigetvárra érve szakadó hó és süvítő szél fogadott. Már-már visszafordultunk, de mivel a láda közel volt, gondoltuk, azt azért megkeressük. Közben kisütött a nap, úgyhogy nekivágtunk a sétának.
A török háznál Cicon volt az éber, aki elég hamar megtalálta a szellőzőnyílást.
Itthon láttuk csak a segítő képet a leírásban. ( Szerintem felesleges ez a segítség, túl könnyű így a feladat! )
Itt vettük észre azt is , hogy a Török ház nyitva tartása megváltozott!!!
Loholtunk tovább a belváros felé, ahol azt láttuk, hogy a Vigadónál lévő jelszórészletből már két betű elveszett!!!! (mi a logikusnak talált betűket helyettesítettük be, úgy tűnik jól!)
Itt ismét hóvihar fogadott, de már a szemünk előtt lebegett a finom, meleg fürdőmedence, így tovább mentünk.
Egy kellemes fürdőzés után este jöttünk vissza Pécsre vonattal.
Köszönjük a rejtést!

 
diego 2011.12.31 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.71
óóóó az én városom.

Pécsi szilveszter/9

Egyik kedvenc sorozatomat a kisvárost itt forgatták java részt. Ez volt Végvár település. A fényképeken feltüntettem az épületek filmbéli nevét.

Az utazási irodaA városháza
A híres oroszlán szoborHerceg úr étterme
Hédi patikájaÁB aegon biztosító
A fő tér
Talán ez lehetett a Siesta club hotelBalogh Máté itt kapta el a rossz fiúknak vélt kollégáit még zászlósként
Az autótolvajok című rész egyik jelenete játszódott itt 
lasipeti 2011.12.31 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

mcfreeze 2011.12.31 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

Baktercsiga 2011.12.28 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.60
Meglett, segítőimmel...

Judit és Béla 2011.12.27 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltuk.

Zerind HUN 2011.12.27 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Ma autó hiányában busszal jöttünk Szigetvárra ládát keresni, könnyen meglettek a pontok. Bár már sokszor voltam a városban, de csak a központban és a várnál, így most is láttam új dolgokat. Az egész városról két véleményem van: az első, hogy azonnal vissza kellene csatolni Somogy vármegyéhez, hiszen mindig is ahhoz tartozott néhány évtized kivételével! A másik meg, hogy ha kicsit gondozottabb lenne, egész jó város lehetne belőle.

szamosszamoca 2011.12.22 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Szülővárosomat hogy is pontozhatnám másképp? Mintha összementek volna a távolságok:) Sokat változott a kisváros, előnyére!

Soko 2011.12.19 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Közös találat SanyiApóval. Munka után este kerestük meg a pontokat, a sötétség végett a jelszó pontósításához a rejtővel konzultáltunk. Utólag is köszönet a segítségért, valamint a rejtésért.

Csaba & családja 2011.12.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.33
ok

Pomisa 2011.11.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Az összes pont tetszett viszont a ládát nem találtuk.
Köszönjük a rejtést.

lepke 2011.11.12 14:25 - Megtaláltam
A dobozt nem találtam az odúban, de a fa melletti oszlopon megleltem a jelszót. Mondjuk, elég forgalmas is az a mini park, ámulnék, ha még a helyén lenne a láda.
Szigetváron nekem csak a vár, illetve a körülötte lévő szép park tetszik, egyébként olyasfajta település, amelybe épp csak bementünk, és már jöttünk is kifelé.
A Városháza mellett tökfesztivál zajlott, kisvároshoz méltó forgataggal.
Arra kíváncsi lennék, ki vásárol olyan tököt, amelyből pont a lényeg, a tartalom hiányzik, de azért kedves, humoros töklámpásokat láttam.

Makovecz tornyaVárosháza
HomlokzatTökbabák
TökfejekSzigetváron van egy lik, ott rohant ki Zrínyi Mik
Ágak-bogakFurcsa Kossuth-szobor
Atmosz&Zozmosz 2011.11.06 14:05 - Megtaláltam
Megvan :-)

fuzbal 2011.11.01 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.69
[wapon beküldött szöveg]
Köszi a rejtést!
Berni, Hugi, Liza, +nyuszacsalád

nyusza 2011.11.01 00:00 - Megtaláltam
.

Eszti és Robi 2011.10.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltuk!

toth2zoltan 2011.10.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Kellemes őszi séta, gyönyörű időben.
Kiváló a multipontok elhelyezése, végigjárva megismerhetjük a kisváros hangulatát.
Gyönyörű kisváros, mindenkinek javaslom felkeresését.
A rejtés sem nem túl nehéz, sem nem túl könnyű. Pont jó.

Farekék 2011.10.29 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
A szívünk csücske Szigetvár, kedves kisváros. Itt születtek a gyermekeink. Pécsről hazafelé menet megkerestük az új láda pontjait. Kellemes kora esti séta volt. Köszönjük a rejtőnek.
A pénztár ablakok felirata megtévesztő lehet.

gst76 2011.10.29 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Szigetvári hosszú hétvége során jártam körbe a multit.
Csendes, nyugodt kisváros, kár, hogy nem annyira ismert turista szempontból, mint pl Eger.
A kettes pontot kicsit elnéztem, de a rejtő segítőkész volt. Köszönet érte!

Köszi a rejtést!

Péter60 2011.10.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.61
Jobb lett mint gondoltam volna, szeretem a passzoló jelszavakat. Számolgatni már kevésbé...

Strombus 2011.10.28 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.48
Ez lett a 300. hu-s megtalálásom! Jó kis láda, szép séta volt. Köszönöm.

Ui: A Törökháznál szerintem az nem szellőző, hanem csapadékelvezetést szolgáló nyílás. A gyógyfürdőnél a pénztárak száma nem egyértelmű.

Mivel mi voltunk az elsők, aki rejtői segítség nélkül kereste meg a jelszórészleteket, szerintem nekünk járna a piros egyes. :-)

Belyus 2011.10.25 23:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Órákon keresztül lent voltam a városban este.. így jár aki nem nézi a telefonját :)
Amikor hazaértem láttam itt van egy új láda, mérgelődtem :) és alig vártam, hogy a gyerekek elaludjanak.
A rendőrségen biztos felkeltettem az éjszakás figyelmét. Az utcán senki, csak egy biciklis a térfigyelő kamera alatt megáll és a táskájából kivesz valamit :D de csak a jegyzetfüzetem volt :D
Mivel első úgysem lettem, légyszi fogadd el a megtalálást mert az a nyavalyás szellőző kifogott rajtam. Gps nélkül nehéz volt megállapítani melyik szemben lévő házról van szó. Ígérem amint arra járok megnézem alaposabban és megszámolom :D

[Jóváhagyta: Kukucska, 2011.10.26 06:54]

Köszönöm :)

Terdik Család 2011.10.25 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Már megérett a "Kisváros" egy sétálós ládára. Mi is jót nézelődtünk, van mit.
A jelszóval két pontnál is meggyűlt a bajunk.
A 2. pontnál vagy a sötétben nem láttuk jól a szellőzőt, vagy a "szemben lévő"-t nem tudtuk helyesen értelmezni.
Az 5. pontnál is a rejtő segített ki bennünket, amit ezúton is köszönünk.
A ládában hagytunk némi ajándékot az utánunk következőknek.
Köszönjük a rejtést.

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]