FAQ
3068. Kék Vércse Telep Abonyban (GCKVTA)

Az első pont

Az első pont

Láda-lak

Láda-lak

Fészek a földön

Fészek a földön

Fészkek

Fészkek

Az erdő a Gerece ős-szikes felől

Az erdő a Gerece ős-szikes felől

Fészek

Fészek

Erdő

Erdő

Fészkek szemmagasságban

Fészkek szemmagasságban

Szerelmes pár

Szerelmes pár

Kék Vércse

Kék Vércse
Szélesség N 47° 11,282'
Hosszúság E 20° 0,290'
Magasság: 89 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.09.25 14:01
Megjelenés időpontja: 2011.09.27 08:20
Utolsó lényeges változás: 2020.08.03 21:55
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: MiMintTeam
Ládagazda: Mosi Family
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 7000 m
Megtalálások száma: 225 + 1 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


1. pont
Az első pont koordinátája: N 47° 11,282' - E 20° 0,290'
Abony főterén álló kék vércsékről és a Kaszáló erdőről szóló információs tábla jobb alsó sarkában található Nemzeti Park igazgatóság telefonos körzetszámának első számjegye.
Figyelem: A táblát 2020 február elején felújításra elszállították. Ígéret szerint 1-2 hónapon belül visszakerül a helyére. A jelölt koordinátán, a padok melletti lámpaoszlopokon a beillesztendő karakter kihelyezve.

2. pont
A végláda koordináta: 47°09,9??' - 19°5?,???'
A Kaszáló erdő mellett található hagyományos geoláda természetes rejtekben. Megtalálásához a kódrészletet illeszd a végláda koordinátájába.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Részletes leírás:

1. pont - koordináta részlet
Abony főterén álló kék vércsékről és a Kaszáló erdőről szóló információs tábla jobb alsó sarkában található Nemzeti Park igazgatóság telefonos körzetszámának első számjegye.
Figyelem: A táblát 2020 február elején felújításra elszállították. Ígéret szerint 1-2 hónapon belül visszakerül a helyére. A jelölt koordinátán, a padok melletti lámpaoszlopokon a beillesztendő karakter kihelyezve.

Külön parkolási pontot nem adunk meg, több ingyenes lehetőség is van a belvárosban.
 N 47° 11,282' E 20° 0,290' 89 m [GCKVTA-1]

Ettől a ponttól nem messze egy másik abonyi láda is található, ajánljuk figyelmedbe: GCABAN

2. pont - fizikai láda
Abonyt délnyugati irányban elhagyva a Gereceszék dűlőnél kanyarodj jobbra. Ha autóval jössz és nem magasépítésű vagy terepjáró, parkolj itt, mert a dűlőút nehezen járható.
 N 47° 9,750' E 19° 58,469' 88 m [GCKVTA+leágazás]
A dűlőúton haladva az erdő déli részét éred el.
 N 47° 10,310' E 19° 56,950' 90 m [GCKVTA+erdő széle]
Innen az első ponton leolvasott kódrészlettel kiegészített koordináta alapján keresd a ládát, amit egy fa tövébe rejtettünk.

A kódrészletet illeszd be a kérdőjelek helyére.
Végláda koordináta: 47°09,9??' - 19°5?,???'


A városközponttól, vagyis az első ponttól 7 kilométerre fekszik a láda.

A logoláshoz szükséges jelszót keresd a ládában.

A ládát északról, a 40-es főút felől is elérheted, de az általunk megadott útvonal a legjárhatóbb.

Figyelem: Jelentősebb mennyiségű csapadék után a láda nehezen megközelíthető.
Mutatom:


A madarak májusban-júniusban költenek, a természet védelme érdekében ebben az időben javasolt az erdő elkerülése. Ezért is rejtettünk távol a fészkelési helytől. A rejtéstől nem messze költőládák vannak kihelyezve, ebben az időszakban ha kérhetnénk ne menjetek közel hozzájuk, nehogy megzavarjátok a védett madarakat. Köszönjük!

Tipp: Vigyetek távcsövet, remek madarász hely ilyenkor az erdő és környéke.

Kérlek a rejtésről ne rakj fel képet.

_________________________________________________

A kék vércse és élőhelye

Napjainkban az Alföldre jellemző növény- és állatvilág található meg Abonyban. Ez azt is jelenti, hogy nagyszámú védett állatnak ad menedéket az abonyi táj. Madárvilága például most is gazdag. Abony határában, a Kaszáló erdőben - mely egy telepített akácos - található Európa legnagyobb kék vércse telepe. Ez valójában egy vetési varjú fészektelep, melynek társfajai a kék vércse és az erdei fülesbagoly.

Az abonyi Kaszáló erdő, a Gödöllői dombság és a Tisza völgye között elhelyezkedő 85 m és 189 m tengerszint feletti magasságú, löszökkel és futóhomokkal fedett alacsony ármentes síkságon található. Gazdag madárvilága, az abonyi kék vércse telep papíron védelem alatt áll. A kék vércse Eurázsiában őshonos költöző madár, elterjedésének nyugati határa Magyarország. Síkvidéki erdők jellegzetes faja, gerle nagyságú, erősen fogyatkozó telepesen fészkelő ragadozómadár. Táplálékát nyílt terepen, érintetlen réteken ejti el, zsákmányát apró rágcsálók és egyenesszárnyúak teszik ki. A kék vércse szitálva szemeli ki zsákmányát és hirtelen lecsap rá. Fészket nem épít, más fajok (vetési varjú, szarka) elhagyott fészkeit foglalja el, vagy a második költésre készülő szülőket üldözi el. Májusban tojik 3-8 tojást, melyeken 28 napig ül.

Ahol a vetési varjakat pusztították, ott a kék vércsék is megritkultak. Abonyban az engedély nélküli fakivágások veszélyeztetik a faj életterét. Európában amúgy Abonyban költ a legtöbb pár. 15 évvel ezelőtt Polyák László kezdeményezésének köszönhetően menekült meg a kék vércse telep a jövő nemzedék számára. Mára azonban a varjúfészkek eltűnésével földönfutóvá vált madarunk elfoglalja ugyan a magányos szarka és a dolmányos varjú fészkét, de ott nincs biztonságban. Az alföldi varjú fészkelőhelyek oktalan pusztítása, a mezőgazdasági területek növekedése és a legelők felszántása miatt egész Európában megritkult és veszélyeztetetté vált a kék vércse.

Gazdag állat és növényvilág

Esti és hajnali szürkületben egyre gyakrabban találkozhatunk erdeinkben a fekete-fehér csíkos feju borzzal. Éjjeli rovarvadászaink a közönséges és a hosszú fülű denevér és az európai sün. Kertjeinkben elszaporodott a védett vakond és a kiemelten védett földikutya. Horgásztavaink, nádasaink védett faunájára a vizibéka fajok, a mocsári béka, vöröshasú unka, európai levelibéka, a fürge gyík, a vízi sikló és a mocsári teknős jellemző. Mezei és kerti virágainkon méhek, dongók, darazsak röpködnek. Nádasaink környékén és kertjeinkben is előfordulnak a karcsú testű, kék és zöld ragadozó szitakötők: a szép légivadász, a kisasszony szitakötő és az acsa-félék, a virágok nektárját és a lehulló gyümölcsök nedveit szívogató színes lepkék, pillangók, pl. számos boglárkalepke faj, a fecskefarkú és kardos pillangó, a szintén pillangófélék közé tartozó, rendkívül ritka farkasalma lepke, gyakori továbbá a kis rókalepke, nappali pávaszem és a gyönyöru Atalanta lepke. A gerinctelen fauna rendkívül gazdag, kutatása jelenleg is folyik.

Erdei madarak

A széncinege, a fecske, a fülemüle, a nagy fakopáncs, a barátposzáta, a vörösbegy, a búbosbanka, a csíz, a zöldike, az erdei pinty, a feketerigó, a sárgarigó, a seregély, a kerti és házi rozsdafarkú dűlőink és kertjeink kedves, hasznos vendégei. Rendszeres fészkelő madarunk a kis őrgébics. A dűlőkben téli vendég a nagy őrgébics, míg a tövisszúró gébics májusban érkezik vissza Afrikából. Énekes madaraink közül kiemelkedő természetvédelmi értékű a cigány- és a rozsdás csaláncsúcs, a fülemüle, a barátposzáta, a fitisz és a csilpcsalp füzike. Csodálatos énekük a belterületen is hallható. Cinegeszerű ügyességgel kutat a stiglic, a bogáncs, a pitypang, a bojtorján és más évelő növények szárain. Télen nagy számban lepik el a dűlők fáit a meggyvágók, sármányok, fenyőrigók és a sordélyok.

Kultúra követő madarak

Az ember közelségét keresik a gólyák és a fecskék. A fecskék közül a füsti- és a molnárfecske fészkelő madarunk, a sarlósfecske csak átvonuláskor figyelhető meg. Elhagyott homokbányákban egyre gyakoribb a partifecske, a színpompás tollú gyurgyalag és a szalakóta. Szántóföldjeinken a barázdabillegető, a mezei pacsirta és a búbos pacsirta építi fészkét a talajmélyedésekben. Elhagyott szarkafészkekben rendszeresen fészkel az erdei fülesbagoly, itt költi ki fiókáit a vörös vércse, az örvös galamb és a vadgerle. A Nagyerdőben nagyon sok az idős, odvas magyar fekete- és fehér-nyárfa, itt fészkelnek állandó madaraink: a kékcinege, a széncinege, a barátcinege, a csuszka, a csóka, a rövid- és a hosszú karmú fakúsz, a kuvik és a harkályfélék. Leggyakoribb madaraink: a feketerigó, az erdei pinty, az örvös galamb, a vadgerle. Május elején érkezik a szürke- és az örvös légykapó Dél-Afrikából.

Vízi és vándormadarak

A nádasokban és a csatornák partján nádi rigó, nádi tücsökmadár, nádi veréb költ. Őszi és tavaszi vonuláskor megpihennek nálunk a költöző madarak: a piroslábú cankó, a nyári lúd, a nagy lile és kis lile. Hosszú, elnyúló őszökön feltűnnek a délebbre vonuló darvak és a fekete gólyák. 1995-ben jelent meg a hatalmas méretu (75-98 cm hosszú, 230 cm fesztávolságú) nálunk áttelelő rétisas. A Lenge nádas környékén rendszeresen felbukkan hazánk legnagyobb énekesmadara, a holló. Szikeseink és a Gerece ős-szikeseinek jellemző költöző fajai: a nagy goda, a bíbic, a partfutók, a barna és a hamvas rétihéja, a kerecsen- és a kabasólyom.

Forrás: sulinet.hu - Riznerné Gáspár Erika
Képek: Polyák Attila (kivéve az utolsó kettőt: www.kekvercse.mme.hu)

Ládatörténet:
2015.04.21. A ládát 2014. októberében kifosztották, de tarsolyos kessertársunk jóvoltából a mai naptól ismét tartalmaz mindent, ami kell :)
Köszönet érte!'

2018. szept. 24. A láda több mint 4 hónapja beteg volt, a ládagazda már nem aktív (vagy nem látszik javítási szándék), a ládaoldal nincs aktualizálva, ezért a Ládadoki javaslatának megfelelően 'Mosi Family' kessertársunknak adom át. [Admin(Fazék)]


2018.09.26 Ládaellenőrzés, dobozcsere, jelszócsere.

2019.09.28 Ládaellenőrzés.

2020.02.07 A ládát betegre állítottam mert az első pontban szereplő táblát a parkból eltávolították.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (127 db): környezet: 4.39 rejtés: 4.38 web: 4.55 átlag: 4.44

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Tintás 2023.01.10 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.15
Köszönöm a rejtést, a ládával minden rendben, bár az alföldi pusztaságon kívül sok látnivaló nem volt [Geoládák v3.12.10]

Bőrharisnya 2022.11.13 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Köszönjük a rejtést!
Mindent a helyén találtunk.

peters 2022.10.22 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Webber 2022.09.18 16:21 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.12.10]

ésKata 2022.07.31 13:20 - Megtaláltam
A szolnoki Rotary láda ürügyén a környékbeli még hiányzó ládák jöttek sorba. Kékvércsét nem láttunk, csak fecskét. Találtunk két tollat elhullajtva, azok szépek és kékek.

 
anettx 2022.07.29 13:38 - Megtaláltam
TFTC!
Kb. 5 éve őrizgetem a láda koordinátáját, ma sikerült eljutnom a ládához, most szinte drive-in, éppen elég volt az a pár száz méteres séta a tűző napon.
[Geoládák v3.12.10]

IMG_7569 
Csg12 2022.06.17 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Pogánypeti 2022.05.10 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.30
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.4]
Az 1. ponton a keresett számot az I.vh-s emlékmű melletti lámpaoszlopon találtam meg, kb. 2,5 m. magasan. Behelyettesítettem a koo-ba, és már tudtam is hová kell tekernem.
A Kaszáló-erdő hihetetlen mennyiségű varjútól volt hangos, már messziről lehetett hallani az óriási hangzavart, károgást.
A láda rendben a helyén lapul, köszi a rejtést! :)

tabletta 2022.05.01 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

20220501_133528 
ha2 2022.04.10 14:20 - Megtaláltam
Az 1. ponton letépve a szükséges szám. A rejtő telefonos segítségével sikerült megoldani.

0BE42DB6-0E64-40F1-9448-D8559A2C6C1C661AA587-5A6D-4CEC-9023-EF697AAFC248
Wilka74 2021.12.22 18:36 - Megtaláltam
Az első pontot még az abonyi ládával együtt kerestem fel. Most, a fagyott talajon könnyen el lehetett bringázni a második pontért. Kicsit para volt azért az elemlámpás keresgélés, de köszi! Madarat most nem láttam :) [Geoládák v3.12.5]

straboti 2021.11.06 10:58 - Nem találtam meg
Az első ponton eltűnt a tábla, a másodikat már meg sem kerestük a sár miatt. :( [Geoládák v3.12.2]

Angyalfiak 2021.10.12 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megtaláltuk, köszi a rejtést!
Az egyik oszlopi koordináta félig letépve, a másik rendben van még.
Kicsit kalandos volt bejutni a szántott, saras úton, de csak meg lett! [Geoládák v3.12.2]

GBoys 2021.10.03 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

speti 2021.09.19 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

BereznaiMiki 2021.09.18 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

cipollino 2021.09.05 14:05 - Megtaláltam
Korona a nap végére. Ládázás Vironiával. Köszi a rejtést

Vironia 2021.09.05 14:05 - Megtaláltam
Megvan ez is. Köszi a rejtést!

kivancsifancsi 2021.05.26 16:42 - Megtaláltam
Kitúrtam

Fidorka 2021.05.26 16:42 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

FeldmanZ 2021.04.25 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Volt hangulata az útnak, őzek, varjak és vércse is feltűnt a hatalmas pusztai szikes gyepek szomszédságában. [Geoládák v3.9.6]

Csabiq 2021.04.21 12:57 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Kellemes séta az aszfalt útról, szitáló vércsék, komótosan repülő vetési varjak, illegető sárgabillegető és suhanó őzek társaságában. Már értem miért láttam annak idején az aszfaltút melletti fákon ennyi vércsét. A láda rendben volt.
[Geoládák v3.10.5]

izsolt 2021.04.17 16:50 - Megtaláltam
Szolnok-Rákóczifalva piros túra után még az abonyi ládáknak -köztük ennek is- a végére jártunk

A végláda koo-ja kb 5 éve megvan, akkor Abonyban fejeztem be egy túrát a sárga jelzésen (de amúgy elég egyszerűen ki is lehet találni tkp)

A saras úton kicsit izgalmas volt beautózni, cserébe útközben láttunk vércsét a madármegfigyelő kis kalyibánál (visszafelé is :-)

Akit érdekel a téma, nemrég láttam egy jó kis természetfilmet, Ketten egy fészekben címmel, gugli a barátunk :-)

stikli08 2021.04.08 10:33 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést! Nincs komolyabb túrára alkalmas idő, így gondoltam megnézem. áprilisi havaseső és erős szembeszél sem szegte kedvem. [Geoládák v3.6.0]

szikizso 2021.04.06 11:34 - Megtaláltam
Fürkészésem sikeres volt. \0/ [Geoládák v3.9.6]

eltájoló 2021.04.05 08:56 - Megtaláltam
Nagyjából 5 éve van meg a végpont koordinátája. Most végre sikerült eljutni ide. Láttuk a sok fészket, de leginkább csak varjakkal találkoztunk. Lehet, hogy vércsét is láttunk, de nem tudtuk, hogy az az volt.
A láda jó állapotban a helyén van. Köszi a rejtést.

Ambró 2021.04.04 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Csizmások 2021.03.25 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Kellemes 6 km-es séta a megadott letérésről. A vércsék nagyon zajongtak!

BF836936-57EE-4969-8F79-E00995894DFE2B91D640-06DB-4770-BD0F-E3110AC0523A
dj70 2021.03.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Mike 2021.03.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Az első pont már vagy két hete megvolt, de akkor nem leltük a bevezető utat, meg idő sem nagyon volt rá. Most egy kiadós sétával meglett.
A vércsék hangoskodását már messziről lehetett hallani.
Köszönet a rejtésért!

Hegedüs Zsuzsa 2021.03.13 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
Elszánt gyaloglóknak és madarászoknak.
A láda rendben volt a fa odúban.

IMG_4447IMG_4448
Feri Milán Ricsi 2020.12.27 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.33 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést !

Kissé nehezen de eljutottunk a ponthoz,hosszas keresgélés után vettük észre,hogy nem a fa tövében van hanem a dűlő út szélén, nyílt terepen ami a fától kb. 25 m . Feltételezhetően valami állat (kutya,róka) vihette oda ki. Visszahelyeztük a fa tövébe kissé elrejtve és úgy,hogy vadállat ne férhessen hozzá vagy mozdítsa el,valamint az időjárástól is védve van.

Páratlanpáros 2020.10.09 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

smico50 2020.10.09 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

MiMintTeam 2020.09.13 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Cápa 2020.09.10 17:14 - Megtaláltam
THX.
Kicsit messze van a végláda, de hát túrázók vagyunk...
A végláda koordinátái amit a kérdőjel helyére kell írni azok egyforma számok.

Kucsma család 2020.08.20 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

fkmaster 2020.08.03 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.33
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2020.08.03 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Lelkes madármegfigyelőként már nagyon vártam ezt a ládát és nem is okozott csalódást. A rejtés könnyen meglett és egy távcső segítségével a vércsék is a szemünk elé kerültek.

KataJani 2020.07.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.18
Esküvő után másnap.
Nagyon szép a táj. Sok állatot is láttunk, kékvércse őz, nyúl, ...
Ládát sajnos nem leltük. Elvitte egy állatka?

Kérjük a megtalálás jóváhagyását.

[Jóváhagyta: Mosi Family, 2020.08.03 21:02]

Szép tájPusztaság
Rejtektelen faLila bogáncs
lelcache 2020.07.05 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

Lopakodó 2020.06.14 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

sagabi 2020.06.14 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 4.03
Ma

bartuczk 2020.05.24 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Aniko & Gyuri 2020.04.12 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Ásványvadász 2019.12.21 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Az első pontot még nyáron, július 27-én megkerestük. Ma a láda felkutatására indultunk. A kövesúttól gyalogolva oda-vissza közel hat kilométer lett a séta. A fekete zacskót a ládával, néhány méterre a fától, a fűben láttuk meg. Logolás után a ládát a fa tövében lévő hatalmas oduba raktuk.

Mosi Family 2019.09.28 12:21 - Egyéb
Ládaellenőrzés Bazsival :)

Kérlek a fekete zacsit mindig rakd vissza a ládára! Köszönjük!

Miért ez a jelszó ? ( Lövésem sincs :) )

IMG_20190928_114515(1)IMG_20190928_121621
IMG_20190928_124045IMG_20190928_124330
kupec 2019.09.14 09:09 - Megtaláltam
Szerencsére a védett terület széléig bejutottam kocsival, nagyon unalmas lett volna a kukoricaföldek között gyalogolni. A füves pusztán jól esett a séta, sok vércse repkedett a környéken.

dobozipatikus 2019.09.06 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ribizli9 2019.09.01 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Köszönöm. ;)
Közös ládázás PÉV-vel.

 
PÉV 2019.09.01 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Ribizli9-el kerestük.
Köszönjük. ;)
-MEGVAN!-

 
Szilágyiék 2019.08.25 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Érdekelne, hogy jön a védett madarakhoz a jelszó...

FőtérenMi csak Őt láttuk
Csodás virágmezőA szárazságban is virágzik
A rejtek környékén 
lakkanto 2019.08.22 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Kellemes séta volt a réten a pontig.

Fixis 2019.08.04 10:44 - Megtaláltam
Megvan.

Zolas21 2019.08.04 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Megvan :)

Emerich63 2019.06.16 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Az első pont logikáját túlbonyolítottuk, köszönjük "mozsarak" segítségét.
A második pont megközelítése autóval kb. 1.3 km-re lehetséges, mert a mezőgazdasági munkák miatt onnantól kezdve hatalmas a bakhát a földúton, ráadásul óriási kődarabok is vannak rajta.
A nagy forróságban (36 fok) innen gyalog mentünk a ládához. Rengeteg kék vércsét láttunk, élmény volt. Ráadásul a láda helyét is őrzi egy fészek, benne a velünk szemező kék vércse fióka... Ha mostanában jöttök vigyázzatok rá!

20190617_09252420190616_134513
20190616_13442620190616_134821
Csincsi manó 2019.05.04 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszi!

Mozsarak 2019.05.04 14:02 - Megtaláltam
Köszönjük!

esztelneki 2019.03.30 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VenTOmi 2019.03.02 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

emiGrant 2019.02.22 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Abonyban és környékén már sokat voltam, egyrészt családfakutatás miatt (ott lakott pár ősöm), más részt ládázni is. A környezet tényleg nagyon alföldi, de az ember nem gondolná, hogy ennyi ritka madár és más állat is él arrafelé. Maga Abony, mint város, is szép, köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Katona55 2019.02.22 14:05 - Megtaláltam
Közös találat EmiGrant-tel és stmesterrel.

stmester 2019.02.22 14:05 - Megtaláltam
Az első pontnál már alig látszik a vércsés táblán a tudnivaló, mellé raktak egy újat a szalakótákról. Hálát adok a Dusterért, mert különben nem jutunk el a ládához abban a pokoli metsző szélben.

tábla 
sanzi89 2018.11.17 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.79
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

A multiságnak semmi értelme, lehetne önmagában a második pont egy hagyományos láda. A második pontot felkeresni nagyon jó volt, Abonyról gyalog indultam, jól esett egy kis séta a nyugodt pusztaságban.
Ezen kívül engem mindig zavarnak azok a rejtések, ahol nem tudom a pontos koordinátát induláskor, de ez betudható az egyéni defektemnek.

Péter60 2018.10.21 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Látom új, lelkes gazdája lett a ládának.
Két dolgot is javasolnék, ha szabad:
1. Az első pont felesleges, kitalálható, netkesselhető, a központot meg bemutatja egy másik láda.
2. Bár szép a láda helye, de túl messze van. Most száraz időben meg magasabb építésű kocsival nem volt gond, amúgy sárban ilyen hosszan bandukolni szántóföldek közt szívatás kategória. A jelszónak vajon mi köze az egészhez?
Azért tetszett, köszönöm.

Strombus 2018.10.21 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.50
Világvégén minden kellékkel ellátott szép láda. Tetszetős, informatív ládaoldal gyönyörű fotókkal.

A belvárosi pontnak nem látom értelmét.

Zéboy 2018.10.17 16:29 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2018.10.17 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

james 2018.09.28 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mosi Family 2018.09.26 18:00 - Egyéb
A ládát ellenőriztük, ismét kereshető.

Mosi Family 2018.08.21 19:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Logbook pótolva, újra kereshető.
Betévedtünk a védett területre, ahol rengeteg madárral és 3 őzzel találkoztunk. Köszönjük a rejtést.

BMBOPH 2018.08.04 12:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

EmesESE 2018.05.13 14:00 - Megtaláltam
A mai nap végre neki vágtunk ennek a láda második pontjának a felkeresésének. Az egyes pontnár már korábban voltunk akkor feljegyeztem a szükséges jelszó részletet, de sajnos erre rosszul emlékeztem. így ismét fel kellett keresni a főtéren lévő táblát. Majd örömmel mentünk a kettes ponthoz. Sikerült kocsival eljutni az erdőig, innet gyalogosan közelítettük meg a rejtési pontot. Sajnos a ládában mi sem találtuk jelszót, próbáltam a rejtőt telefonon hívni, de ez sikertelen volt.
Nagyon sok madarat láttunk főleg vetési varjakat, de láttunk vércsét is.
Kérem a feltöltött képek alapján találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.06.28 18:21]

246A3EE9-292E-4A8D-AE1C-B1E67B3DB613C0B59B58-C775-4B5D-A796-B26FB20EEEFF
A53747DF-EB19-48EA-B677-50D863033D08 
GAMANO 2017.11.17 14:52 - Megtaláltam
Már harmadik alkalommal jártunk Szolnok környékén és mindig kihagytuk ezt a ládát. Most kissé sarasan eljutottunk ide és nincs logbook! A karbantartás csak emiatt szükségszerű.
A rejtőtől kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: MiMintTeam, 2017.11.18 05:49]

20619281174009276053842556032224975583
5897407321789475120 
katika 2017.11.04 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk!

 
mizseicsaba 2017.10.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.30
Köszi a rejtést! Simán meglett!
Csen ,béke ,nyugalom helye!

KS01 2017.08.14 16:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Köszi a rejtést.

Dr.Lada 2017.08.12 11:07 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SandorCsaba 2017.08.02 17:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

V_Gabor 2017.07.29 11:35 - Megtaláltam
megvan
nyugalom
látunk réti sast


Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

N.Zs. 2017.07.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.34
Ez a pont szerintem egy hagyományos 1 pontos ládának sokkal jobb lenne. A körzetszám simán kitalálható és nem ad túl sok pluszt az információs tábla.
Gyalogoltunk. Útközben egy fiatal őz először jól megnézett a kukoricásból kikandikálva, majd könnyed mozdulatokkal tovább ugrott. Élmény volt.
Mikor elindultunk még borús szomorkás idő volt, de kb. 1/2 óra múlva kisütött a nap és remek idő kerekedett. A nap során háromszor volt részünk záporban, de nem áztunk meg....

kukk
 
JAck:66: 2017.06.27 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

MikiCache 2017.06.17 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.20
Egy kis spórlással ez is meglett... ha már erre jártunk.
Miki és Anikó

IMG_7532 
Tanohun 2017.04.15 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kertimi 2017.04.15 11:23 - Megtaláltam
TFTC!

Lacipap 2017.04.10 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Nagyon tetszett a szántóföldek közötti gyaloglás!
Sajnos kékvércsét nem volt szerencsém látni! Viszont szarkát és varjakat annál többet.
Egy csali ládában még elfogott szarkára is találtam! Nem tudom mi célból volt oda kitéve.
A helyszín nagyon jó választás, igaz gyalogolni is kell érte.
Köszönöm a rejtőnek a fáradozásait!

-1-2
ArkAngyal75 2017.04.08 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megtaláltam.

Párduc50 2017.04.02 15:20 - Megtaláltam
megtaláltam, köszi!

vajasfok 2017.03.21 12:34 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

hitamas 2017.02.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.22
:)

Mr Zerge 2017.01.29 11:05 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Már régebben megtaláltam az első pontot, de vártam a megfelelő alkalmat a láda elérésére. A logok alapján a téli turát választottam. Most igazán jó volt gyalogolni a havas tájon. Az utakon az autók nyomában könnyű volt menni. Nagyon sok őzet és nyulat láttunk útközben. Mivel ilyenkor nincs legeltetés, kutyák sem zavartak minket.
Vittem egy új csere dobozt új logbookkal. A rejtek egyébként jó.

dzoli1 2016.12.28 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

VP 2016.11.01 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.51
Az első jelszórészlet könnyen kitalálható, így már a vonaton beírtam a GPS-be a láda koordinátáit. Szolnokról érkezve azért elgurultam az első ponthoz egy ellenőrzésre (és a közeli GCaban láda megkeresésére).
Törtel felé nagy szembeszél volt, aztán pedig kb. 1 km nagyon nehezen biciklizhető szakasz (sár szerencsére alig volt, de a nehézgépek után nagyon rázott keskeny országúti gumikkal a bicikli). Utána már inkább füves volt az út, szépen lehetett haladni.
A kék vércsék védelméről olvastam (MME tagok vagyunk), így érdekes volt látni egy ilyen helyet. (A madarak már elrepültek.) A rejtekadó magányos fa tetszett - a láda viszont eléggé amortizált: nincs logbook. Szerencsére a jelszó fel van írva a tájékoztató lapra.
A láda után dél felé folytattam az utat egy csatornáig, és annak a partján tekertem ki a törteli országútra.
Országúti biciklivel a Szolnok vasútállomás - körös-körül Szolnokon - Abony - kékvércse telep - Törtel - Cegléd - Budai út vm. útvonalon, 12 ládával, összesen 100 km biciklizéssel. Délelőtt szép napos idő volt, délután kicsit befelhősödött, és elég kellemetlen szembeszél volt.

takacsimre 2016.10.14 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Az elágazóból gyalog tettük meg az utat, amely egy idő után fárasztó volt. Gépkocsival necces lett volna. Madarat nem láttunk, valószínűleg mi vagyunk figyelmetlenek. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

farkas_e 2016.09.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Második abonyi láda. Bár az út eleje kicsit necces, de egy Peugeot-val igen jól megközelíthető volt a láda. Odafele a birkanyáj figyelt minket, visszafele a gazdájuk... :D
Tényleg nincs logbook a dobozban, sajnos nálam sem volt, pótolni...
Köszönjük a rejtést!

Zergi 2016.09.27 17:19 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_5212IMG_5213
IMG_5216IMG_5217
IMG_5218IMG_5219
IMG_5220IMG_5221
IMG_5222IMG_5223
IMG_5224IMG_5226
Bernáth 2016.09.24 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Bementünk Abony központjába is, és elolvastuk az információs táblát, de már otthon a készülődés közben tudtuk, hogy onnan mit fogunk leolvasni, és hogy pontosan hova kell menni a ládáért. Először megijedtünk, hogy beszántották az utat is, de szerencsére megtaláltuk. Bátrak voltunk és autóval elmentünk az erdőig. Nagyon unalmas lett volna oda-vissza gyalog megjárni ezt az utat. A fa jól néz ki, a láda hamar meglett. Nagy rejtély, hogy tűnhetett el a füzet (és csak a füzet)két megtaláló között. Sajnos nálunk most nem volt üres füzet. Köszönjük a rejtést.

sogor36 2016.09.12 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.71
Sajnos a ládából eltűnt a füzet, így a jelszó sem lett meg. Azon kívül minden volt benne.
Köszönöm a rejtő segítségét, és a bele egyezésével felírtam a jelszót a kétnyelvű ismertető szöveg tetejére. Mindkét papíron rajta van.
Köszi a rejtést. Én drive-in betudtam menni 200 méterig a ládáig egy suzuki swift-tel.

macikupac 2016.08.13 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.45
Szolnoki szedegetés 3.

Abonyban sokszor jártam már, elsősorban átutazóban. A főtér olyan igazi vidéki hely. Rendben van, de semmi extra. A kérdéses számjegy jól olvasható a tábláról. Ha már itt voltunk, akkor egy com-os dobozba is logoltunk. A ládához biztos nem lett volna kedvem elgyalogolni. Szerencsére kocsival voltunk és az út jól autózható volt. Hogy mit láttunk a vércsetelepből? Gyakorlatilag semmit. Gondoltuk, hogy melyik lehet az az erdőrészlet, ahol állhat. Még madarakat sem láttunk szabadon repkedni, nemhogy egy telepet. Gyakorlatilag 20 méterre a ládától álltunk meg. Mivel a ládában nem volt füzet, tettünk bele egyet. Erős a gyanúm, hogy a juhász a ludas a füzetek eltűnésében. Senki másnak nem tűnik fel az arra vetődő kesser. Dörmi mackómmal jártam itt.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

golyakr 2016.08.03 13:51 - Egyéb
Gyalogtúra Abonyban (15.56.). Busszal közelítettem meg a községházát, ahonnan a multi is indul. Szép, rendezett, kellemes. A táblát lassan kikezdi az idő, de a koordinátához szükséges karakter kiválóan olvasható. Gyorsan bekukkantottam a kétlábú póznához (GCaban), majd elindultam a ládához. Az út - mivel nem először teszem meg a távot - már-már megszokott volt. Úgy gondoltam, hogy az aszfalt része lesz pusztítóbb, és nem a földút, de nagyot tévedtem. Kifejezetten utáltam a mai utat a második ponthoz. A nehézségek a lakókocsitól kezdődtek: kutya, birkák ott, ahol a vércséknek kéne lenni, kilométerekig követő legyek a birkák miatt, szúnyogriasztóra érzéketlen, szintén az aszfaltig követő szúnyogok nehezítették a kikapcsolódásom. Erről nem a rejtő tehet, máskor semmi gond nem volt a gyalogtúra során. A láda épségben, a helyén van.

Köszönöm ismét.

ildati 2016.07.24 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Ildikó & Attila [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsolty23 2016.06.18 13:06 - Megtaláltam
Jó hosszú séta volt a ládáig.
Köszönöm a rejtést!

Gyömi 2016.05.09 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

Robogo 2016.05.08 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Mai program biciklis ládázás volt a Jászságban.
Nagyon tetszett a hely, sok madarat láttam.
Köszönöm a rejtést!

Cben 2016.05.07 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltuk, az erdő sarkáig érdemes elmenni autóval, mert különben sokat lehet sétálni. Egyébként nem nehéz a terep 3 éves kislányommal elsétáltunk a ládáig. Köszi a rejtést.

kópé1993 2016.05.01 09:09 - Megtaláltam
Autós ládázás harmadik találata! A második pontért egy jó kis 6 km túrát kellett tennem. Szép környék! Ezen a szakaszon egy őz került elém kb 40 méterre volt.

P5010014P5010019
P5010021 
SirLes 2015.11.14 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Paul 2015.10.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.23
Köszönöm a rejtést.

pliptai 2015.07.18 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Talán a nagy meleg miatt, talán mert csak nem volt szerncsénk, de nem túl sok élőlénnyel találkoztunk! A láda az első ponthoz valóban nincs túl közel, rekkenő hőségben gyalogosan árnyat adó fák híján kimondottan ellenjavalt! ;) Köszönet a rejtésért!

GrayWolf 2015.05.16 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Az út normál autóval könnyedén járható volt így eső után is egész a tábláig. Ennek örültem, mert gyalog iszonyat messze lett volna. Aki tud vezetni, bátran próbálja be! A rejtés csillagos ötös! Eddigi megtalálásaim talán legjobb rejtése.
Köszönöm a lehetőséget!

GYEZegzug 2015.04.30 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszi szépen.

tarsolyos 2015.04.13 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Köszönöm!

nmárti 2015.01.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.11
A fiókból ez is előkerült,de jobb későn.....Köszi a rejtést!

Zolee@ 2014.11.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Családi ládázás keretében sétáltunk el a ládáig. Sajnos a bejegyzést nem olvastam így készületlenül mentem. A környék szép, hangulatos alföldi rét. Aki erre megy vigyen egy logbook-ot meg egy tollat a jelszót meg egyeztesse a rejtővel.
Kérem a rejtőt a találat elfogadására.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: MiMintTeam, 2014.11.12 09:08]

 
TücsiTeam 2014.10.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Sajnos csak a kifosztott ládát találtam meg. Ha vércsét nem is láttam, de találkoztam sok nyúllal és őzzel.

[Jóváhagyta: MiMintTeam, 2014.11.12 09:08]

 
medike75 2014.10.25 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm :)

ZoliQua 2014.10.25 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
OK, Mr Bean segitsegevel

*Moka* 2014.10.11 00:00 - Megtaláltam
+

*Vica* 2014.10.11 00:00 - Megtaláltam
Két részletben, köszi.

Mr Bean 2014.10.05 19:00 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

derzs bő 2014.08.22 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.56
Másodszorra már meglett.
Hát a vércséket hiányoltam.:(
Köszi a rejtést

ellfelek 2014.08.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Márciusban, amikor még mondhatni éppen csak elkezdtem ezt a "játékot", akkor jártam, jártunk itt Derzs bő-vel Abonyban. Ezt a ládát is kinéztük magunknak, de akkor csak az első pontig jutottunk... szerencsére... motorral voltunk... megúsztuk a terep motorozást :) De most az állatkert meglátogatása után, autóval nem volt probléma. Persze tényleg nincs út, és a legelőn kell menni... de mikor elbizonytalanodtam, a pásztor útbaigazított... :) mondta, nyugodtan menjek csapásirány felé. Több birkát láttunk, mint madarat, de jó volt a rejtés. Köszi!

Attibati 2014.08.09 09:20 - Megtaláltam
Kerékpáros találat.
Az ajánlott útvonal viszonylag jül járható, csak egy helyen kellett a kukoricásban kerülnöm. Félúton két veszettúl csaholó, megkötött juhászkutya mellett kellett eltekernem, szerencsére bírta a láncuk...
A tuhun meglevő utat innentől betárcsázták, így a legelőn zögykülődtem tovább.
Sajnos kék vércsét talán csak egyet láttam, de rengeteg szürkegém volt a környéken. A rejtekhely egyértelmű, egyből meglett a láda.

Gyepmester 2014.08.02 07:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Kemény menet volt, nagy eső után bicajjal sárdagasztás volt de megérte. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2014.07.26 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Anymen 2014.07.26 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
136 km-es geocaching kerékpártúra keretében találtam meg. Az utolsó pont a felkészületlenségem miatt a rejtő segítségével lett meg.
Rengeteg kék vércsét láttam, a ládát rejtő fáról a közeledtemre legalább tíz röppent fel. Gyönyörűek ezek a madarak! Később Kocséron is találtam táblát a kék vércsékről.
Az út teljesen járható. Most virágzik a sóvirág, aki szereti a szárítható virágokat gyűjteni, annak kötelező!

geooszi 2014.07.19 00:00 - Megtaláltam
Levadásztam. Köszi! :)

farkass74 2014.07.17 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Nagyon ötletes kivitelezés! Külön gratuláció hozzá! Köszönöm szépen a lehetőséget.

Tiszaparti 2014.07.16 12:10 - Megtaláltam
Köszi!

amerika 2014.06.29 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a lehetőséget. :-) Drive in cache volt! Az első pontját már korábban felkerestük, most az állatkert után jöttünk ide.

Hey-ho 2014.06.22 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Madym 2014.06.13 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Megvan. Cegléd-Csemő-Nagykőrös-Törtel-Abony geós túrám 9/9, azaz utolsó felkeresett ládája, A szokásos vonat + bicó kombi Debrecenből. Törtel után egy földút ágazik ki, erre kell térni, és valamivel több, mint két kilométer még a láda. Figyelem: bár a tuhu, és a kütyük térképe szerint is úton haladunk, de arra készüljetek fel, hogy egy néhány száz méteres részen nincs út! A valóságban szántóföldön, vagy valamilyen legelőn kell keresztülhaladni, és annak ellenére, hogy nincs út, térkép szerint mégis van. Innen már az abonyi vasútállomás következett. Köszönöm a lehetőséget!

A mai nap eredménye: 85,6 kilométer megtétele biciklivel, 9 felkeresett geoláda a Cegléd-Csemő-Nagykőrös-Törtel-Abony útvonalon, és a környékbeli erdőkben. Az abonyi vasútállomáshoz már magam sem tudom, hogy tekertem be, annyira ki voltam purcanva. Az aranyszabály most is érvényben volt: ahol vasútállomás van, ott kocsma is van. Ez volt a szerencsém, védőitalként egy jó hideg sörrel gyógyítottam magamat. A hazaúton természetesen nem volt kerékpárszállító kocsi. De azért utazz együtt a bicikliddel, mert az milyen jó dolog! :-(

A túrám útvonala 
Csapdoki 2014.04.04 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Most száraz úton sikerült meg közelíteni a rejteket ,akartam képeket csinálni de ez szerintem lessátor nélkül lehetetlen vagy egyszerűen ügyetlen voltam esetleg kezdő a technikám.Köszi.

gizike 2014.03.30 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)
Köszönjük a rejtést.

befi 2014.03.23 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

taylor_g 2014.01.12 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lacc 2013.12.26 11:27 - Megtaláltam
Ildike, Ildi és Laci [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2013.10.13 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


ystray 2013.08.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.65
Bicajjal becserkészve :D

oldfox 2013.07.31 11:30 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

Famágus 2013.07.31 11:29 - Megtaláltam
Oldfoxxal sikerült megfigyelnünk egy kékvércsét, igen alacsonyan repült.. amúgy rémes volt a tűző napon gyalogolni.. útközben láttuk a birkanyájat a meleg elől bebújtak a kis erdősávba, árnyékba. Ott tülekedtek, a fás rész nagyobb része meg üres volt.. no, ezért birkák :-)
Köszönjük szépen, a meleget leszámítva remek volt!!!!

a birkák
erand 2013.07.31 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
Ok!

Attilacska 2013.07.20 08:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

dorjan család 2013.06.30 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszönjük. Gyerekek is élvezték. :) Kocsival csak kb. félútig mentünk, tényleg rengeteg madárral találkoztunk.

csehipest 2013.06.16 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Az első pont könnyedén a második kicsit nehezebben de meg lett. A ládánál fészkel egy csomó bogár és szúnyog.

becko 2013.05.24 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Abony és Monor között 15 találat közte egy mozgó.
Megtanulhattam, hogy a kékvércsék imádják ha néhányezer varjú károg a fészkük körül.

Johny258 2013.05.21 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam miután áthámoztam magam a búzatáblán.

álomfogók 2013.05.20 14:14 - Megtaláltam
Ide érdemes volt eljönni. Az erdőbe természetesen nem mentünk be, csak kívülről próbáltuk meglesni a kék vércséket. Nem sok sikerrel. Varnyú viszont annál több volt. Szegény vércsék. Hogy bírják ebben az eszeveszett károgásban. Vagy ennyit el kell viselni a készen kapott fészkekért? Végül a búzaföld fölött sikerült felfedezni egy példányt, aki valószínűleg ebédet (na jó inkább uzsonnát) keresett.

MiMintTeam 2013.05.02 11:23 - Egyéb
Elkezdődött a költési szezon (májustól június végéig). A természet védelme érdekében kérünk minden erre látogató kessert, hogy az erdőbe ne menjenek be, és a költőládákat is kerüljék el. Ezért is rejtettük az erdőtől messzebb a geoládát. 20-30 kék vércse érkezett eddig, most alapítanak épp családot. :) Köszönjük! Tipp: Vigyetek távcsövet, remek madarász hely ilyenkor az erdő és környéke.

vándorViktor 2013.05.01 00:00 - Megtaláltam
Abony TT után kerékpárral, majd sétálva.

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

Kecso79 2013.04.28 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Megtaláltuk a családommal. Kb. 1 Km-re eljutottunk kocsival pedig egy WV Polo-t használtunk. A többit gyalog tettem meg csak egyedül. A rejtésnél Örvös galambok fészkelnek, de azért a rengeteg vércse fészek sem semi. Köszönjük.

Kiscsaládom az első pontnál.A láda helye már visszafelé.
NI 2013.04.20 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Megtaláltuk!

oktriv 2013.03.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Köszönöm a rejtést. Jó kis séta a semmiben.....

tudo 2012.12.29 09:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.38
55 km kerékpár edzés a Cegléd - Abony útvonalon az új ládával. A láda megjelenése óta foglalkoztatott, most, GCKUPA végeztével kerestem az alkalmas körülményeket a láda becserkészésére.

Ma máshová készültem ládázni, de az előrejelzés szerinti -8 C° reggeli hőmérséklet mindent megváltoztatott. Igyekeztem már nem sötétben, de a hajnali fagyot még a legjobban kihasználva beosztani a menetet. Így esett a választás a 07:03-as vonatra, 9 óra tájban elértem az 1. pontot, és néhány perc múlva már a puszta talaját kóstolgattam a kerekeimmel. Néhány jókora őzből álló csapat és 3 kövér nyúl volt a társaságom.

A szervezés és az előkészületek tökéletesen beváltak: a ládáig leszállás nélkül folyamatosan tudtam tekerni. A tócsák tövig befagytak, a sáros részek kemények voltak, inkább a rázkódást kellett védeni. A láda azonnal meglett.

A csodálatos tiszta időben, a kristálytiszta ragyogásban a magyar puszta a legszebb arcát mutatta. Logoltam, majd indultam vissza a megadott elágazásig. Az út végére a talaj felső rétege már kezdett felengedni, igyekezni kellett elérni az aszfaltot. Ceglédig 54/14 - 54/15 között tempóztam átlagos 85 rpm ped. és 136 bmp pulz. mellett.

Ez volt a 2400. láda megtalálásom.

Abony főterénAz 1. ponton
Kék Vércse (Falco vespertinus)Őzekből álló csapat
A pusztaTalálat
Igénybevett gumikA puszta
A pusztaMinden befagyva :-)
A pusztaKristálytiszta ragyogás
Útmenti kereszt - AbonyGyékény
szaboist 2012.10.22 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.02
Mai 11/10. A főtéren a templom pont "nekünk" játszotta a 511. dicséretet: "Maradj velem, mert mindjárt este van" ez tetszett, kéregetők, ez nem tetszett. 2. pont: az erőszél pontig, a letérőtől kb. 2,5 km most kissebb gödröktől eltekintve jól autózható. Onnan kb. 750 m a láda, útközben őzeket risztottunk. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Kinizsi kapu
 
bigmick 2012.10.22 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.24] [wapon beküldött szöveg]
Az "erdő széle" pontig mentünk autóval a tűrhetően járható földúton. Onnan gyalog a rejtekhelyig a nedves füvű szikes réten ragyogó napsütésben. Útközben őzek, (meg tán szarvasok) szökelltek előttünk, remek hangulata volt az egésznek.

GCKVTA_20121022094646.jpg 
Dudika 2012.10.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltam Köszönöm.

knor1982 2012.10.20 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Megtaláltam Zénóval és Nándival (Pubbancs).

Az első pont azonnal meglett.

A második pont okozott egy pici fejtörést, hogy a koordinátákat milyen programba lehet beírni ami mutatja a cache helyzetét (egyébként a g:hu appot használjuk, de abba mi általunk megadott koordinátát nem lehet átadni a programnak, hogy mutassa az irányt). Végül a Locus megoldotta a gondjainkat, nagyszerű app, azóta már meg is vettem a pro verzióját, letöltve mellé a geocaching addonját is.

A ládát megközelítve az első ajánlott ponton parkoltunk. Innen azért jó pár km-es, hosszú séta kellett a most elég kopár szántóföldön át a ládához. Mint utólag kiderült, az erdő széléig azonban simán be lehetett volna menni kocsival, mert bár néhol kátyús a földút, de egész jó állapotban volt. De egy eső után azért ebben már nem lennék ilyen bizonyos :)
Pozitív viszont, hogy - bár kék vércsét nem láttunk -, ám nagyon sok őzzel és nyúllal találkoztunk a hosszú gyaloglás alatt.
A láda-lak-ról készült, leírásban szereplő kép becsapós, mert tényleg így néz ki, de pont nem abból a szögből, ahonnan megközelítettük.. :)
A ládát - mint a vadászatok nagy részében, most is - csapatunk legkisebb tagja, Zénó találta meg.

pubbancs 2012.10.20 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést, és a hosszú, hosszú, hosszú sétát e szép időben.
Zénó, Nándi, Norbi

 
nagydivad 2012.10.19 00:00 - Megtaláltam
Köszi, megvan! :)

neregi 2012.10.06 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
A multi elsö pontján a táblát kb. 80 méterrel arréb rakták felújítás miatt. A mostani helyes koordináta a mi gps-ünk szerint: N 47 fok 11,282' E 20 fok 0,352' a második pont nagyon szuper helyen van, láda nélkül biztos nem jöttünk volna ki ide. Levivel és Csengivel közös találat. Köszönjuk!

BranDroid 2012.09.16 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Megtaláltuk. Borzasztóan nagy a szárazság ezen a tájon. Jó volt a séta a kellemes időben. Köszi a lehetőséget.

SzárazságSzárazság 2
Egy log a sokból:) 
pozoli1 2012.08.26 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megtaláltam.

Gyros 2012.08.23 20:47 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

fcsaba 2012.08.18 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
A családi abonyi kiruccanás záróládája. A városnézést és az állatkertet követően kérdéses volt, hogy kisgyerekekkel marad-e erre is kapacitásunk; szerencsére maradt. Autóval mentünk a köztes kanyarig, de akár a ládáig is el lehetett volna menni.

Van valami megkapó misztikum ebben az alföldi pusztaságban! Néha tetszik. Néha azt gondolom, hogy ez annyira rossz, hogy már jó!

Kék vércsét nem, kócsagot viszont láttunk.

Köszönjük a rejtést!

alexp 2012.08.18 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltam.
Nekem ez tetszett a legjobban az abonyi ládák közül.

Köszönöm a rejtést.

Gyig 2012.08.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első geoládám, nagy élmény volt biciklivel kimenni és újra felfedezni a terepet. Köszönöm!

comp@ss 2012.07.29 00:00 - Megtaláltam
lenyűgöző ez a pusztaság! nyulak őzeket ijesztenek, őzek nyulakat üldöznek, birkanyájnak kell könyörögni, hogy átengedjenek az úton, és vércsék kétpofára lakmároznak ki szőrös prédaállatokat.
nagyon klassz hely!

sprok 2012.07.15 19:10 - Megtaláltam
A végén még vércséket is láttunk. :)

graffz 2012.07.13 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Kösz. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]
A földút személyautóval is járható volt, csak óvatosan...
Láttunk két őzikét, a kukoricásba menekültek előlünk :-)

Nivabibi 2012.07.05 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.13
Vércsét nem láttam, se kéket, se más színűt, de a láda környékén felzengett a szúnyog és légyhad örömünnepe az új hús láttán. A ládának még külön speciális örzői is vannak - kis méretű, de könnyen ingerelhető darazsak. Már csak egy csörgőkígyó hiányzik! Óvatosan! (A leírás egy kissé zavarosra sikeredett.)

csg69 2012.06.29 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 1 átlag: 3.33 súly: 4.17
Nekem nem volt egyértelmű, hogy mi alapján jutok el a ládához, de sikerült összerakni. Ha nem motorral vagyok, neki sem indulok megkeresni.
A jelszóképzés nagyon félrevezető, mivel az első ponton talált számra nincs szükség a jelszóhoz!

Isfer 2012.06.24 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Ez a hosszú síkság, nyílt zötyögős terep nekem nem jött be.
Talán akkor értékeltem volna ha látok egy vércsét .
A láda rejtési helye viszont jó !

 
Liberty 2012.06.24 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
3/3. Abonyi ládatúra.

A leírás szerinti útvonalon, Gereceszékdűlőnél elfordultunk és a földút pontosan a rejtekhelyre vitt. Hosszú, nagyon poros és zötyögős az út odáig. Esős, sáros időben nem lesz könnyű a megközelítés.
Kék vércsét nem láttunk és nem hallottunk, a madár sem járt a környéken.
A rejtés nagyon ötletes. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Abony címere
StiviG 2012.06.23 17:30 - Megtaláltam
Jót kószáltunk a kaszálón :-)

Ancs 2012.06.23 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
A mai nap fő célja az állatkertben lévő kistigrisek megdögönyözése volt. Pár simi mindenkinek jutott, édesek a kis "cicák".
A ládához vezető földút jó döcögős, szép lassan haladtunk egyre beljebb.
Az utolsó kb 800 métert gyalog tettük meg. Pár madárkát ugyan láttunk a rekkenő hőségben, de egyebet sajnos nem. A nagy melegben az állatkák is elbújtak.
A láda körül sok a darázs, vigyázzatok!
Köszi

tosza73 2012.06.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Az állatkerti tigris simogatás után keltünk útra, iszonyatos hőségben!
Sajnos vércsét nem láttunk , csak varjakat, de abból volt bőven!

Judith 2012.06.10 11:07 - Megtaláltam
Megcsíptem!

Csoki 2012.06.03 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg] Már régóta tervezett láda találat. Hiszen itt a szomszédban lakom. A hétvégén eljött az a pillanat, hogy biciklire ültem és végig kerekeztem a Cegléd-Abony-Törtel -Cegléd útvonalat. Természetesen számtalan alkalommal elkerekeztem már ezen az úton, de ugye a geocaching kell ahhoz, hogy az ember felfedezzen valami újat a környezetében. A megtalálás után én nem a bejelölt úton mentem vissza a főútra, hanem tovább kerekeztem az alig észrevehető földúton és így ki is jutottam a Perje patak töltésére és ezen értem vissza az Abonyt Törtellel összekötő útra.

SzantoA 2012.05.28 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Jó hosszú séta volt a semmi közepén. Útközben találkoztunk az előző csapattal. Igaz, ők autósan közelítették a ládát.

Fazék 2012.05.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.33
Az erdő széléig autóztunk, onnan gyalogoltunk. Láttunk nyulat, őzet, fácánt varjút és természetesen kék vércsét is. Visszafelé autózva már láttuk a következő kereső csapatot is. Nekünk nagyon bejött ez a szép nyugodt alföldi táj.

 
Pepe 2012.05.25 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.05
A száraz földúton autóval az erdőszélig, majd onnan kellemes sétával a ládáig. Útközben nagy kékvércse sereg pillangógént, szinte egy helyben lebegett az út felett. Egy sérült varjúval(?) is találkoztam, nem tudott elrepülni, közeledtem elkeseredetten károgott. Köszönöm a rejtést.

U.i. szerintem teljesen felesleges "titokzatoskodni" a láda koordinátáival, mivel -hála a megközelítési mód pontos leírásának- azok egyértelműen kitalálhatóak. :-)

Cerberus 2012.05.20 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

 
Mathau 2012.05.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Jót sétáltunk a tűző napon a pusztában. Az első pontja is nagyon szép helyen van, de a második az igazi:)

 
gyusz_58 2012.05.06 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.88
A nap utolsó 11/11 ládája.
A síkság nem semmi... 5 Őz legelészett a lucernásban:)
Spontán találkozás a rejtővel és baátaival/családtagjaival, a rejtés ellenörzés során.
Köszönjük a rejtést

Sarkany 2012.05.02 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltam! :)
Kitűnő rejtés! Gyönyörű a környék így tavasszal. Virágzik a repce. Mindenfelé őzek, nyulak...
Száraz időben, bringával ajánlom!

Csuhás 2012.04.28 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.37
Szép időben kellemesen járható utakon mentünk a láda közeléig, majd sétáltunk egy kicsit a réten. Madarat sokat láttunk de szabad szemmel nem voltak felismerhetők. A sok kirakott fészkelőhely viszont jelzi a helyiek gondoskodását. Köszi!

Janka, Csuhás, Vándor

FészkelőhelySkótocska
Mitha vetették volnaJanka a ládával
Fészkelő telep 
Skalp 2012.04.27 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Itt is tanultam valamit, köszi! Kék madarat sajnos csak a sisakomon láttam, de legalább legközelebb felismerem, ha találkozunk.

Nagy itt a forgalomAz én legelésző kék madaram
ŐrszemKék, de csak majdnem vércse
Csigabiga 2012.04.16 10:45 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

 
Joanne 2012.04.07 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Szép volt. Egy helyi fiatalember megszólított minket, hogy mi járatban vagyunk, geoláda? Elmesélte, hogy tavaly előtt még százhúsz kék vércse pár volt itt, míg tavaly már csak három, mert egyes honfitársaink telente vágják az erdőt. Most érdeklődéssel figyelik a telepet teljesen önszorgalomból, egyelőre csak a vetési varjak hangjától hangos az erdő.
Köszönjük a bemutatót is és a ládát is. Kb. 4 km séta. De ne is menjetek be teljesen autóval, mert megzavarjátok a madarakat, és reméljük a vércsék minél nagyobb számban hamarosan visszajönnek.
Zs&E

ott a varjú
pokers 2012.04.07 10:16 - Megtaláltam
Jó messze vannak a pontok egymástól.

Gextrem 2012.03.20 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

GCKVTA_20120320154556.jpgGCKVTA_20120320155010.jpg
bekrisz 2012.03.18 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Tisza-tó felöl hazafelé menet kerestük meg. Jó kis multi, bár gyalogosan nem ajánlom :)) Köszönjük!

kalmana 2012.03.18 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.75
Nem keveset kellett caplatni. De szép kis multi.

Kertész család 2012.03.15 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

jenci 2012.03.10 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
megtaláltuk, köszönjük, kocsival el lehetett menni a ládáig, de gyalog jobb.

 
golyakr 2012.02.25 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.93
Gyalogos találtat! (~15) Már korábban jártam Abonyban, de ma úgy gondoltam vissza kell mennem ezért a ládáért. A főtér már anno is tetszett. Térkép alapján láttam, hogy nincs közel a láda, lélekben fel is készültem rá. Amire nem, az a süvöltő szél, a sár és a víz. Az állatok ott voltak, és kiugrasztottam egy nyuszit is az üregéből. :) Ilyen időben ajánlott a gumicsizma. Köszönöm a rejtést! :)

Abonyt elhagyva - gpsSzékdűlő - gps
Visszapillantva - gpshazafelé - gps
suveges81 2012.01.07 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
Sok-sok őzet láttunk, szegények megijedtek :) Köszönjük a rejtést!

Secam 2012.01.07 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Köszi.

Mikulás 2011.12.23 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.46
Karácsonyra Kecskemétre tartva az M5 helyett a 4-es utat választottam :) Abony felől érkezve, ráfordultam a megadott pontnál a földútra. Fagyos volt, talán végig lehetett volna autózni, de ahhoz nem volt kedvem, így lett egy bő 5 km kellemes séta a kietlen, téli pusztában. Sok nyuszival és kevés mozgással. Nem egy adrenalinbomba, de jól esett a mozgás. Köszönöm!

Mikulás

 
A.Fecó 2011.12.11 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Az út elején csodálkozva láttuk, hogy kifelé tart egy autó, de gondoltuk bármi előfordulhat, hiszen frissen szántott földek között vezetett az út.
Utólag jót mosolyogtunk, hogy az első megérzésünk volt a helyes.
Felmerült bennünk a kérdés, hogy a rejtő csapata miként talált erre a rejtekhelyre. Nekünk tetszett, mert jót sétáltunk a pusztában, a kutyák pedig nagyon élvezték a szabadságot.
Két birkanyájat is láttunk legeltettni. Vajon hol itatthatják őket?
A romos tanyaépület számos gondolatot ébresztett bennünk.
Nagyon élveztük a puszta csendjét, a jó levegőt, a mozgást és a rejtekhely is hangulatos.
Köszönjük.

Jó, hogy nem a nyári nagy kánikulában jöttünk ide.

 
carmin 2011.12.11 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Mi kocsival közelítettük meg a rejteket, ünnepi autóval nem ajánlom. Kifelé jövet a földút kezdeténél egy autót láttunk parkolni, közelebb érve már láttuk a kis csapatot, akik nem is lehettek mások, mint hasonló cipőben járó kesserek :)

Csaba & családja 2011.12.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Kellemes időben, kellemes séta.

-Bandi- 2011.12.07 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
megvan. jó kis séta a pusztában. először azt hittem, elütöttem a koot.

MiMintTeam 2011.12.04 15:30 - Egyéb
A láda tartalmát pótoltuk, újra kereshető! Reméljük ezúttal tovább marad életben...2011.11.29 10:56: tomv84 jelzésére a láda státusát betegre állítottuk, megpróbáljuk mihamarabb pótolni legalább a logfüzetet...

panant 2011.11.28 19:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltam a ládikát Tomv84 barátommal! Mint már írta, üresen talátuk! Kérném én is a megtalálás elfogadást!

[Jóváhagyta: MiMintTeam, 2011.11.29 10:53]

tomv84 2011.11.28 19:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.21
Majd' egy órás éjszakai gyaloglással értük el a ládát Pananttal. Sajnos a láda tartalma teljesen eltűnt, csak az üres műanyagdoboz van a rejtekhelyen.
Így a jelszót sem tudtuk leolvasni.
Kérem a megtalálás jóváhagyását.

[Jóváhagyta: MiMintTeam, 2011.11.29 10:53]

üres... 
erbeo 2011.11.16 12:17 - Megtaláltam
Üdv a helyszínről!
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.3.22] [wapon beküldött szöveg]

Sok madarat, birkát láttunk, és megrisztottunk egy csapat őzet.

ier 2011.11.16 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.21
Végigjártuk.

Judit és Béla 2011.11.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltuk.

kectam 2011.11.09 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Az első pont GCABAN után rögtön meglett, a végláda koordinátáját hamar kiszámoltam majd indultam leágazás felé. Az előző logokból már tudtam, hogy nem fogom megkísérelni az autóval való behajtást. A közel öt kilométeres séta alatt volt alkalmam megfigyelni a puszta életét, hisz rengeteg vadat láttam, nyulakat, őzeket, a távolban birkanyájat. A rejtek könnyen meglett a visszaúton traktorokat lehetett látni a távolból. Köszi a rejtést.
Ui: a földúton tényleg nagy gödrök vannak, ne kockáztassatok

Ötvös család 2011.11.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.44
Megvan. Hát bennünk is megfogalmazódott, kutyagolás a pusztában, rengeteg birkakaka kellős közepén. A rejtés jó egyébként, de iszonyat messze van.

sinus90 2011.10.31 12:35 - Megtaláltam
Hát... A város közepétől 7,5 km. Ide soha ki nem jöttem volna olyan messzi van gyalog, de bringával is nehezen járható a dűlő út. /A lelked is kirázódik./ Cosinuszékkal legalább az út egy részét autóval megtettük, a többi egy derékszögű háromszög két befogója... az átfogó 1,8 km körüli. Szerencsére szép időnk volt és végig dumáltuk az utat - régen találkoztunk.
Való igaz a védett telep környezetébe nem jó lett volna a ládát tenni, ezzel is zavarva amúgy is fogyófélben lévő madarakat, de ilyen messzire meg minek... Erdő 500 m-n belül nincs, csak kisebb facsoport. A rejtek jó, a doboz is - nem is kellene dupla belőle. A weben a Forrás hivatkozás nekem nem működött. Elég lenne csak a kék vércsékről szóló rész, a többi mehet link által, mert kinyomtatva 4 oldal. A más madarakról szóló rész még jól jöhet egy tavas-tanösvényes ládához is, - ahol tényleg sok madár van - kár azt itt ellőni.
Kánikulában és esős időben /különösen zivatarok idején/ egyáltalán nem ajánlott /gyalogosan és bringával/!

cosinus0 2011.10.31 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
100. megtalálásom, a hely nem véletlen, szülővárosom és gyermekkorom helye, és még ma is erős szálak kötnek Abonyhoz. Családom társaságában, sinus90-nel (aki ezt a játékot megmutatta nekem) és Lacikával közösen. Szép, napsütéses időben jót sétáltunk a ládához, mivel a dűlőút tényleg kevésbé járható személyautóval. Mi legalábbis a néhány kátyúba összehordott törmelék (üveg, szöges fadarabok, téglák, csempék, járólap darabok) miatt, jobbnak láttuk ha kiszálunk az autóból, és gyalog megyünk tovább, nem kockáztatva autónk éppségét.... Útközben sok nagykócsagot, és birkákat is láttunk, a rejtek elég egyértelmű volt már messziről. Kellemes időtöltés volt, köszönjük.

Hegyo 2011.10.29 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.59
Biciklire pattanva kikerekeztünk megkeresni a ládát L.Jutkával, L.Orsival és barátjával.

Zsiráf 2011.10.17 14:35 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 22.5km

feri65 2011.10.11 18:40 - Megtaláltam
ramsotetedett, elakadtam es a vegen mar az eso is rakezdett!
kerem a rejtot, h a telefonbeszelgetesunk es a kepek alapjan legyen szives jovahagyni a megtalalasomat!
kulonben, nagyon szep, csendes, bekes kornyek.
rengeteg ozzel es nyuszival talakoztam a lada kornyeki utakon!
koszonom!

[Jóváhagyta: MiMintTeam, 2011.10.12 00:03]

 
atipapa 2011.10.06 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Köszi

LionDaddy 2011.10.06 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Kecskeméten dolgoztunk ma, majd hazafelé vettük az irányt és megkerestünk pár közeli ládát.
A multi első pontját a GCABAN ládával együtt kerestük meg, majd a koo kiegészítése után a megadott útvonalat követtük. A földút kicsit körülményes,de megoldható a láda közelébe jutni. Kb. 600m-re leálltunk és gyalogosan kerestük meg a kiserdőt, majd a ládát. Valószínűleg egy idősebb kesser-párt láttunk - jó messziről -, mert pontosan attól a kiserdőtől indultak visszafelé, ahová mi igyekeztünk. Utunk közben egy szép vadnyuszit is láthattunk elfutni, atipapa ugrasztotta meg szegényt a nagy gazban.
A láda hamar meglett, majd logoltunk is. (Szerintünk ez előttünk ott járók a dátumot elírhatták, mert az időpont egyezett, de okt. 05. volt a füzetben.)

Köszi a rejtést !

A hiányzó részlet ezen a táblán található
Kiserdő
Kessertársak ? 
lagaf 2011.10.06 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
A 2. pont helyét már a felkészülés alatt kitaláltam (nem kellett nagyon megerőltetnem magam), de "a biztonság kedvéért" a GCABAN levadászása után ellenőriztük. A főtéri séta után a kiserdő felé vettük az irányt. Eredeti szándékunk szerint a szárazságot kihasználva az erdőig kocsikáztunk volna, azonban - az egyébként jól járható - földutat néhol "kijavították", azáltal valóban járhatatlan lett (csak ezen a sittel megszórt húsz méteren...). Mivel féltem, hogy az új, alacsony építésű kocsimmal fennakadok, a második "kátyúnál" visszafordultam és félig leálltam a kukoricásba. Onnan sétáltunk tehát vagy öt kilométert, de az az igazság, hogy ezen az utolsó nyári napon jól is esett. Közben láttunk vércséket fel-felszállni, vijjogva körözni, de csak tisztes távolból.
A láda meglelése nem okozott gondot - helye messziről "kiabált". Miután logoltam (nekem még csak 5-e volt...), láttuk, hogy jön egy kocsi, majd elkerülve bennünket elhajtott a Kecskés csárda irányába. Mivel a ládától nem messze is felrepült egy vércse, közelebb mentünk a facsoporthoz. Ez a példány a két kihelyezett költőláda helyett egy varjúfészket részesített előnyben. Alatta és körülötte a kicsik "meszes nyomai" voltak láthatók, s találtunk néhány tollat is. A vércse - sajnos - nem tért vissza fotózkodni, ezért visszaindultunk. Ekkor láttuk, hogy az előző kocsi utasai gyalogolnak át a mezőn, s egyenesen a ládához tartanak (mint a következő logokból kiderül, atipapa és LionDaddy voltak azok).
Kocsinkhoz érve ellenőriztük, nem szedtünk-e össze kullancsot (ahol juh, ott...), majd irány Szolnok és a két, még elő nem talált ládája.
Köszönet a rejtő csapatnak ezért a kellemes kikapcsolódásért!

Kiszáradt...Tisztes távolban...
Ő csak egy magát kellető búbos pacsirta...Árnyat ad...
Szomjat olt...Elmúlás
Egy telep...Nem is kék...
Orvosi székfű (Matricaria recutita)A doboz és tartalma...
benist 2011.10.05 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Bringatúra Abony-Tiszavárkony-Szolnok. Először a látványos téren a táblát tanulmányoztam. A térképet és a segédpontokat nézve előre ez volt a tippem. A veszélyes törmelékkel feltöltött szakaszt leküzdve kizötyögtem a ládához. Közben számos madárral találkoztam, de kéket csak egy villanásnyira láttam a fák között. Igen gondosan kivitelezett láda. A puszta egyébként kihalt volt, még a birka karám is üresen állt.

Mihul 2011.10.04 16:00 - Megtaláltam
ok

kl 2011.10.02 13:03 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Scorpius 2011.10.02 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Múlt héten tekertem át Szolnokról a másik ládához. Ma jöhettem megint. 57km oda-vissza. Be a városba a tájékoztató táblához majd ki. Nekem nem volt teljesen egyértelmű mik a hiányzó számok.
a terep nagyon bejött

Puszkany 2011.10.01 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.41
Nem lehet megunni, soha soha nem lehet megunni... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

A "puszta" tökéletes a madarak megfigyelésére több kiváló képet is sikerült készítenünk. A rejtek átlagos, ok nélkül nem nagyon fogják zargatni. Az első pontot nem nagyon értem, egy tábla miatt multivá alakítani a dobozt... Amúgy meg elfér Abonyban.

Ildióbuda 2011.10.01 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Madarak! Készült pár silány minőségű fénykép. Mozgó autóból repülő madarat? Szinte lehetetlen! A lényegen mit sem változtat, hogy a láda nagyon jó helyen van aki szereti a madarakat. Köszönjük!!

kenau 2011.10.01 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.80
Szerintem folosleges volt ennyire kivinni a pusztaba a ladat. Aki siet, az lathat egy levedlett kigyobort a lada melett.
Kocsival is siman jarhato az ut, foleg, ha a katyuzasra odahordott sittet bele is pakoljak a godrokbe.

paparazzy48 2011.09.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.38
132 km-es bringás tekerés Monorról. A GCm001 volt kinézve, mivel jó ideje a Csalánosi-parkerdő foglya, de reggelre felszívódott. Életbe lépett a tartalék alternatíva, odafelé mivel a multi kezdete a városban volt a 40-es úton ügettem Ceglédről, de visssza logikusan a törteli utat választottam, hiszen onnan támadtam a végládát. A betonról letérve, először a sziklává keményedett traktor-nyom rázta szét a gépet és az embert, majd a szúrós gazos és a szaru-keménységű lucerna tarló vizsgáztatta a gumijaimat (végig reszkettem egy esetleges defekttől, mostanában volt részem benne). Változatosságnak egy kis sziksós lapos következett. A rejtek az nagyon rendben, kékvércsét nem láttam, de egy egerészőlyvet és egy karvalyt megriasztottam. Köszi a rejtést: Paparazzy48.

Ha ezt látod megékeztél!Kilátás a ládától
t.bela 2011.09.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Szuper rejtés! Köszi

Kerticsorbi 2011.09.27 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

pajika 2011.09.27 09:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]