FAQ
301. A 4 sarok - nem kereshető! (GCNEW0)

A kezdőpont körül

A kezdőpont körül

Az egyik pont rejtése után

Az egyik pont rejtése után

Valamelyik másik pontnál

Valamelyik másik pontnál

Ez az eleje körül van

Ez az eleje körül van

Rejtés valahol egy bokorban

Rejtés valahol egy bokorban

Na jó, ez itt a vége! :)

Na jó, ez itt a vége! :)
Szélesség N 47° 36,111'
Hosszúság E 19° 5,553'
Magasság: 108 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.07.06 18:00
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: MP és Andi
Ládagazda: Game Over
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Megtalálások száma: 17 + 2 sikertelen + 21 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.0 megtalálás hetente


Kiderült, hogy a kezdő koordináta a Fővárosi Vízművek magánterületére mutat, így mostantól a láda nem kereshető! Óva intünk mindenkit attól, hogy a területre lépjen!
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (14 db): környezet: 3.23 rejtés: 3.47 web: 4.16 átlag: 3.62

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
+
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Csuhás 2007.11.22 09:49 - Egyéb
A közeli hetekben Magpet közremüködésével felújítjuk ezt a ládikát.
Hamarosan kereshető lesz ismét.

Megtörtént a felújitás, szóval ez a láda fog megjelenni de új ládaként. Aki kereste már, az keresheti ujra...

Most látom hogy ez már a nevét is elvesztette... régen ez a láda volt a gcnews

Csuhás 2006.01.20 08:55 - Egyéb
Nem lehetne két pontot áthelyezve újra életre kelteni ezt a ládikát?
Csak néhány méterről volna szó.
Esetleg örökbeadni?

Fazék 2004.04.25 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.36
Az utolsó koordináta birtokában ma indultam volna feltenni az i- re a pontot, de biztos ami, biztos még elolvastam a ládaoldalt. Hát ez pech. Az első, szintén tiltott helyen levő koordinátát még tavaly ősszel megtaláltam.
Igazi megtalálás helyett: az utolsó pont koordinátáinak számjegy-összege: (N xx° xx.xxx, E yy° yy.yyy) N ==> 36, E ==> 32.

[Jóváhagyta: magpet, 2004.06.17 09:30]

jalso 2004.04.17 09:15 - Egyéb
A fórumra már írtam ebben az ügyben, de talán érdekes lehet itt is, mert nem mindenki olvassa a fórumot.

"Én 2003. márciusában "abszolváltam" ezt a soktízkilométeres multit, és akkoriban még nagyon élveztem, hogy a láda tervezője szétküldi a gyanutlan kessert a szélrózsa minden irányába. Már akkor is kinn volt a tábla és a sorompó a Vízművek bejáratánál, de a kutya sem törődött a behatolókkal, és ha elkaptak volna, érzésem szerint tavaly ilyenkor akkor sem lett volna komolyabb következménye.

A világ sajnos ennyit változott egy év alatt: csapataink ott stabilizálgatnak Irakban, a világ második legvédettebb személye tett látogatást kis hazánkban, és ezért itt is nőtt a terrorizmus veszélye. Valakik (talán helyesen) rájöttek, hogy a Vízművek stratégiai létesítmény, amelyet óvni kell a terroristák ellen. Egyik szemem sír, mert egy kesser társunk áldozatául esett ennek a ténynek, a másik pedig nevet (vagy legalábbis elégedett), hogy végre valakik vigyáznak a város ivóvízkészletére. "

ÉvaSanKri 2004.04.17 00:00 - Egyéb
Engem 2002 novemberében, még barátságosabb körülmények között, de szintén elhajtottak ! (Pedig már az ötödik keresésnél tartottam.) Akkor választást kínált a fegyveres őr - vagy elhúzok, vagy hívja a rendőröket. Az előbbinél maradtam.

freddy 2004.04.15 23:00 - Egyéb
Ez aztán exRémkesing! Jó buli lehetett...

tudo 2004.04.14 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.21
A geocache egy érdekes oldalával ismerkedtem meg. Reggel szokás szerint kerékpárral mentem rá az első pontra. Láttam ugyan a tiltó táblákat, de a sorompó mellett kitaposott út van, ahol nyilván emberek rendszeresen járnak. Simán begurultam az úton a pontig. Éppen keresgélek, amikor megjelenik a Vízművek terepjárója, majd kiszáll belőle két fegyveres. Rákérdeznek - no nem a jelszóra közvetlenül - hanem, hogy mit keresek. Mutatom a láda honlapjának kinyomtatott lapját a csővezetékről készült fényképpel. Azt mondják, hogy itt nem lehet, de akkor már a jegyzőkönyvnél tartottunk, és hívták a rendőrséget is. Jó móka volt: hárman keresgéltük a ládát. Végül a filces változat meglett, ennek én jobban örültem, mint ők. A rendőrök szirénázva jöttek, szintén fegyverekkel. Azt hitték, hogy én is terrorista vagyok a GPS-szel. Kerülgettek, vigyázzállásban kellett kiraknom a cuccaimat, még a nyereg alatti pótgumit is megnézték. Újabb adat egyeztetés rádión, majd a kerékpár be a rendőrautó csomagtartójába, indulás GCNEWS következő állomáshelyére: a 4. ker. Rendőrkapitányságra. Tök jó szervezés az elrejtő részéről. A 2. ponton mindenemet elvették, jegyzőkönyvezték, majd bezártak a "2. Előállító" nevű szobába. Itt egy kicsit kellemetlen volt a dolog. Mi lesz, ha elfelejtik, hogy bezártak? Mindenesetre loggoltam a priccsen, ahol ezt már mások is megtették: különféle neveket kapartak a fába. Én belekapartam egy deszkába a TÜDŐ csapat nevét (GPS-emet elvették, de aki meg akarja keresni, annak írom: 2. Előállító, az ajtó felől nézve jobbra a fal mellett, jobbról a 4. deszka, kb. 20 cm-re a deszka bejárat felöli végétől). Másfél órai zárka után egy barátságosabb rendőr jött, aki azt mondta, hogy most már nincs rám szüksége, és visszaadták a cuccaimat. Alaposan ellenőrizték, hogy a bringa az enyém-e, majd utamra bocsátottak. A ládát a 3. ponttal majd egy másik napon folytatom... Fényképet most nem csináltam, pedig jópofa lenne, ahogy együtt kesselünk a Vízművek fegyveres őreivel, ahogy visznek a rendőrök a fogdába, vagy ahogyan a priccsen fekszem.

[2004.04.29. 12:00 A gyömrői és a monori ládák felől hazafelé kerékpározva veszem észre, hogy a multiláda 2. pontja mellett jöttem el más kifelé is. Ha már olyan nehezen szereztem meg az adatokat, miért ne nézném meg, hogy megvan-e még a láda. Megállok, megtalálom, de darabokban van. Újra összerakom, és a koordináták által jelzett helyen elrejtem. A 3. pont koordinátáit rögzítem.]

[2004.04.15. 9:15 Adyliget ládája után próbálom keresni a 3. pontot. A koordináták által jelzett helyen alkalmas rejtés látszik, de hiába keresem majdnem egy órán keresztül. Arra gondolok, hogy a tiltás miatt felszedte az elrejtő a ládákat, és megyek tovább a Fekete-hegyek felé.]

[2004.006.06. 16:50 GCKAVA felől érkezem hazafelé bicóval, 100 km és 5 zuhatagszerű eső mögöttem. Mivel a múltkor nem találtam a 3. pontot, újra megnézem. Kiderül, hogy egy számot elnéztem. Módosítom az adatokat.]

[2004.06.07. 9:30 A helyesbített koordináták szerint a láda megvan: egy kopott 8-ast 2-esnek néztem.]

[2004.06.08. 8:53 GCLAPE felé haladva megyek a negyedik ládára. A pont kellemes helyen, egyértelműen fellelhető pont. Az utolsó pont koordinátáit begépelve és a készülék térképén megjelenítve elhűlök: ismét veszélyes helyen lesz.]

[2004.06.09. 13:06 Az utolsó pont. Meglehetős izgalommal közelítettem a pontra, hiszen ez is a Vízművek területe. A sok szúnyog és a lebukástól való félelem kikészített. A láda simán meglett, jó állapotban van.

A láda ötlete nagyon tetszik - különben nem csináltam volna végig. Kerékpárral teljesíthető a teljes láda. Az első és az utolsó pontot a 2-es út túloldalára kellene tenni, és akkor tök jó láda!]

steve 2004.02.02 00:00 - Egyéb
Már az első pontnál problémák adódtak: a Vízmű védterületére szigorúan tilos a belépés. Komolyan vettem.
Lehet, hogy ez a cache nem felel meg a szabályzatnak?
Most, hogy olvasgatom a korábbi logokat, látom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
Ezt a ládát -azt hiszem- törlöm a keresendők listájából.
Sajnálom...
Steve

lelcache 2004.01.18 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.98
Hát nem egy 20 perces cache! Az első és az utolsó pont megtalálása között 120 nap, 2 óra és 7 perc telt el. Az első és az utolsó pont is elég gázos! Az utolsó pontnak kétszer is nekifutottunk, és a második alkalommal is éppen hogy csak nem kaptak el minket! Most részletesebben az egyes pontokról.
1. pont (2003.09.20 13:45)
Az első pont máris problémát okozott. Biciklivel érkeztünk, a helyszínt simán megtaláltuk. Akkor még nem láttunk a belépést tiltó táblát! Vagy később került ide, vagy csak figyelmetlenek voltunk, mindenesetre most már ki van táblázva, hogy szigorúan tilos a belépés! A kis ládikát nem sikerült meglelnünk, pedig vagy 30 percig keresgéltük. Telefonos segítségnyújtás közben megláttam a biztonsági helyre felirt koordinátákat (nem is értem, hogy előtte hogy nem vettük észre), de a ládát a telefonos kiokosítás után sem sikerült meglelni! Szerencsére azért a következő koordináta a doboz nélkül is megtalálható.
2. pont (2003.09.25 18:55)
Autóval érkeztünk. A hely nem különösebben szívderítő. Vagy fél órát keresgéltünk a sötétben a bozótosban, ami tele volt hatalmas méretű keresztes pókokkal. Vagy 4-5 db szövögette a hálóját négyzetméterenként. A hideg futkosott a hátunkon! Itt a biztonsági feliratot nem találtuk sehol. Szerintem valamikor a közlekedési táblára, vagy az út széli oszlopok valamelyikére lehetett felírva, mert más helyet nem igen tudnék elképzelni. A dobozkát viszont megtaláltuk kb. 10 m-re a GPS által mutatott helytől.
3. pont (2003.10.18 11:39)
Teljesen problémamentes megtalálás! Itt legalább a környezet is szép volt. Megtaláltuk a dobozt is, és a biztonsági felirat is szépen meg van.
4. pont (2003.12.28 16:17)
Ez sem okozott különösebb problémát! Kocsival a rejteket 5 m-re meg lehet közelíteni. Itt is megtaláltuk mind a dobozt, mind a biztonsági feliratot.
5. pont (2004.01.18 15:52)
A túra leggázosabb pontja! Először 2004.01.02-án 15:21-kor futottunk neki, de akkor inunkba szállt a bátorság, mert az úton, amin megközelíthető a láda egy kivilágított házikó állt, és a földút bejáratánál egyértelműen ki van téve a tábla, hogy "A belépés szigorúan tilos!" (Lásd a mellékelt képeket.) Ekkor feladtuk, de nem tudtam elfogadni, hogy ennyi időt és energiát rááldoztunk, és a végén nem lesz meg a láda! Ezért összeszedve minden bátorságunkat újra nekifutottunk egy vasárnap délután, bízva abban, hogy ilyenkor úgysem jár senki erre. Tévedtünk! A ládát kis keresgélés után meg is találtuk. Gyors logolás és iszkiri! Ahogy kifelé tartottunk látjuk ám, hogy jön befelé a vízmű kocsija! Fejünket leszegtük, és gyors iramban próbáltuk elhagyni a helyszínt! Szerencsére nem jöttek utánunk! Mindenesetre a ládát át kéne telepíteni, mert itt igen rossz helyen van!

lelcache+Zsé

Nem lehet(ne) bemenni!!!A belépés szigorúan TILOS!
atompyka 2004.01.18 12:24 - Nem találtam meg
Megpróbáltam (a Duna kivételével) minden irányból, de mindenütt kint vannak a vízműves belépni tilos táblák. A Szilas-patak felöl is, Dunakeszi felöl is, és a kettő közt végig. Elég újnak tűnnek...
Mivel nyáron Pest másik felén már meggyűlt a bajom a vízművesekkel ilyen táblák miatt, figyelembe vettem őket.
:-(((

probi 2003.10.26 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.25
Hát meglett. Ez volt a leghosszabb ládám. A patak parton be lehetett sétálni a területre nincs kerités. Csak az őröket kell elkerülni. A végláda jo helyen van, talán az árviz sodrását is kibirja.

Mathi 2003.09.20 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.85
Ez nagyon hosszútúra, különösen a Beszkárttal.

lelcache 2003.09.20 13:45 - Egyéb
Az első pont máris problémát okozott. A helyszínt simán megtaláltuk, szerintem mégcsak nem is illegális a hely (legalábbis semmi erre utaló táblával nem találkoztunk), ám a kis ládikát nem sikerült meglelnünk, pedig vagy 30 percig keresgéltük. Telefonos segítségnyújtás közben megláttam a biztonsági helyre felirt koordinátákat (nem is értem, hogy előtte hogy nem vettük észre), de a ládát a telefonos kiokosítás után sem sikerült meglelni! Szerencsére azért a következő koordináta a doboz nélkül is megtalálható.

lelcache

MikiCache 2003.09.14 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.67 súly: 3.47
Ezt a ládát "majdnem egy évig kerestük":-)
Az első pontot 2002. Október 27-én, a másodikat 2002. November 09-én, a harmadikat 2003. Március 28-án, a negyediket 2003. Szeptember 14-én és ugyancsak szeptember 14-én magát a ládát is.
Ha a patak melletti úton közelítjük meg a ládát, gyalogos forgalmat tiltó táblával nem találkozunk, de azért az még tiltott terület. Egyébként ezt onnan is tudjuk, mert az egyik autós őrjárat elkapott és rendesen kioktatott, hogy mi jár annak, aki tiltott területre "téved":-(((((
Anikó, Meli és Miki

A láda közelébenErdei sikló
vonUnterdertreppe 2003.08.24 11:30 - Egyéb
Elmentem az első pontra. Ha nem akarsz illegális lenni, akkor menj le a Szilas patak mellet a Dunához, ott alacsony vízállásnál a parton tovább, majd a megfelelő helyen merőlegesen befele a parttól. Ezen az útvonalon egy belépni tilos táblát sem láttam :) A budapest plázs pedig elbújhat a széles homokos dunapart mellett. Persze nagyobb víznél nem tudom mi van.

freddy 2003.08.04 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.73
[wapon beküldött szöveg]
Egész gyorsan befejeztem, nem? :))) 4 pont bicajjal, az egyik gyalog lett meg.

wildpig 2003.07.29 11:00 - Nem találtam meg
Az autót leraktam, magpet leírása alapján kicsit délebbről, egy sorompónál akartam bemenni. Az út túloldalán trafipaxoltak a rend őrei, ezért most sem mentem be, mert itt is ki van téve az "engedély nélkül belépni szigorúan tilos" tábla. Sajnos. Úgy tűnik, számomra ez egy elátkozott láda.

rohoska 2003.07.25 17:00 - Egyéb
Végre eljutottam a 3. pontig, így van esély rá, hogy 1 éven belül teljesítem. Remélem az utolsó pont nem az első közelébe visz vissza...

freddy 2003.06.17 11:45 - Egyéb
Hurrá a 3. is kész! A felirat és a láda is meglett.

freddy 2003.06.08 18:30 - Egyéb
A 2. pont is megvan. A koordinátákat ugyan leszedték, de a láda meglett.

freddy 2003.05.23 19:56 - Egyéb
Az első pont végre megvan! Bicajjal.

 
Mackók 2003.05.16 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.24
Becsulettel vegigjartam. De nem mertunk a kep hattereben allo rendorautoval szemben levo "tilos a belepes"-es sorompon atmenni... :( talan kicsit eros lett volna...

[Jóváhagyta: magpet, 2003.05.25 18:19]

wildpig 2003.04.18 00:00 - Egyéb
A kezdő pont illegális helyen van!

Idézet a szabályzatból:

"3. Aki elrejt egy geoládát, az köteles továbbá meggyőződni arról, hogy a terület szabadon hozzáférhető-e bármely időpontban a játékosoknak. Ennek értelmében tilos olyan helyre geoládát rejteni, amely zárt magánterület, illetve ilyen magánterületen át vezet az egyetlen, illetve az egyetlen járható út. Amennyiben egy helyről utólag derül ki, hogy az elrejtésnek bármilyen jogi akadálya volt, úgy az elrejtő köteles haladéktalanul eltávolítania a geoládát, továbbá ezt a geocaching.hu felé jelezni."

mp! Ha sikerült legálissá tenni, kérlek a fentiek értelmében azt közzé tenni. A multi ugyanis érdekel, de nem kényszeríthetsz senkit szabályok megszegésére.

Köszönettel: wildpig.

probi 2003.04.15 18:00 - Egyéb
Ma elkeztem e multit. Hogy mikor lesz vége azt nem tudom mert már az elsö ponton megadott további pont messze volt. Ez a Láda nem lesz gyalog teljesitve, bár a legtöbb ládámat gyalog teljesitem. Elsö ponton öröket elkerültem vagy épp nem voltak elég éberek. Fél óra alatt sem zavart senki. dobozka nem volt (elvitte az árviz?), felirat megvan. folyt köv. majd egyszer valamikor
2. pont teljesitve 2003 április 26 18 ora (épp erre jártam másik láda miatt)
3. pont megvan 2003 julius 16. 13 ora
4. pont megvan 2003 szeptember 17-én

jalso 2003.03.19 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.80
Néhány napba és jó sok kilométerbe került, amíg eljutottam a végpontig. Itt már nem kellett sok kutakodás, és a láda tartalma kárpótolt a sok elfogyasztott benzinért. Az "...Én egy zseni vagyok" feliratú bögrét pont nekem találták ki, ezért ezt magamévá tettem és betettem helyette egy kedves kis péztárcát. (Üresen... a következő megtaláló nem ebben találja a benzinpénzt!) Azért mindent egybe véve elszórakoztatott a pont. Köszönet a rejtőnek.
Gyuri


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (40 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]