FAQ
3131. Fehérvári éjszaka kerékpárral (GCFEK)

Halloweeni graffiti

Halloweeni graffiti

Régi jelszóőrző

Régi jelszóőrző

A láda régebben

A láda régebben

Várkapu (fotó: Gubirobi)

Várkapu (fotó: Gubirobi)

Az órajáték lépcsője

Az órajáték lépcsője

Órajáték

Órajáték

Mujkó

Mujkó

És a romkert

És a romkert

A romkert kapuja

A romkert kapuja

Az alma egyedül

Az alma egyedül

És kesserekkel

És kesserekkel

Órajáték

Órajáték

Zichy-liget

Zichy-liget

Csitáry-kút

Csitáry-kút

Vidámparki-tó

Vidámparki-tó

Vidámparki-tó

Vidámparki-tó

Tóparti Gimnázium

Tóparti Gimnázium

A rejtő, Scele fotóállványával:)

A rejtő, Scele fotóállványával:)

Mint egy karácsonyfa:)

Mint egy karácsonyfa:)

A track térképen

A track térképen
Szélesség N 47° 11,717'
Hosszúság E 18° 23,010'
Magasság: 110 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.12.17 15:00
Megjelenés időpontja: 2011.12.17 17:48
Utolsó lényeges változás: 2021.04.11 08:56
Utolsó változás: 2021.09.12 17:49
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+5V)
Elrejtők: Griffs/B.exter/HUNJack15 & Hippi72
Ládagazda: HUNJack15 & Hippi72
Nehézség / Terep: 4.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 25000 m
Megtalálások száma: 186 + 23 egyéb
Megtalálások (havi bontásban):

A legaktívabb hónap 2012-03 volt 9 'Megtaláltam' loggal,    OFF
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Wap/bevezetés: 6 pontos, 25 kilométeres éjszakai multi, a második ponton hagyományos ládával. A jelszó ugyan nappal is kiolvasható (bár sokkal nehezebb), de akkor pont a rejtés lényegi részét hagyod ki, így az így keresőknek nem fogok segítséget nyújtani! Több ponton is igyekeztem különböző módszerekkel a nappali keresést gátolni. A pontokról csak a helyhez adok segítséget, a jelszórészletek megtalálásához a kreativitásotokra lesz szükségetek, lehet nem fog elsőre leesni, hogy mit kell keresni. A leírás végén kódolt tippeket láthattok, ezeket csak végső esetén használjátok. Általános tipp a pontokhoz: fény.

1. Alagút (2 számjegy)
10-et felfelé
2. Sóstó (4 betű)
Láda, betonban. GC feliratot keress
3. Szovjet temető (3 betű)
Délkeleti sarok
4. Millenniumi emlékmű (1 számjegy)
Fában, derékmagasságban. "Legnagyobb kitűnő érték"
5. Órajáték (4 betű)
Lámpát a lámpára!
6. Rózsaliget (1 számjegy)
Hány pontot látsz?
7. Bregyó (6 betű)
(Fény)sorompó
Jelszóképzés: 4-1-2-5-7-3-6 (összesen 21 karakter, nem összefüggő)

Az eddigi ládáink, főleg a GCSTT, eléggé "szájbarágósra" sikerültek, emiatt akár koordináták nélkül is megtalálhatóak, ha az ember körülnéz kicsit. Mivel körülbelül három éve megkerestük mi is ezt a ládát, és voltak helyek, ahol agyalnunk kellett kicsit, ezért mi ezt az elvet próbáljuk tovább vinni és akár továbbfejleszteni. A legtöbb helyen hasonló módon kell kiolvasni a jelszót, de mindenhol kicsi eltéréssel, nagyrészt a sötétre támaszkodva.
Minden ponton található kihelyezett pótjelszó, ezek a legtöbb helyen közel találhatóak az alapponthoz, így saját kútfőből is megkereshetőek, viszont akkor képzik majd a leírás szerves részét, ha a hivatalos pont eltűnik.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
Az eredeti koncepciónál maradva körtúraként teljesíthető ez a biciklitúra, melybe bárhol be lehet szállni.
Székesfehérvárra biciklit autóval hozhatunk a legkönnyebben. Autónkat  N 47° 12,265' E 18° 23,144' 107 m [GCFEK+leparkolhatjuk] Szárazréten a Lidl áruháznál, innen az egyes ponttól indulhatunk. Egy másik ajánlott parkoló a Pláza előtt található  N 47° 11,399' E 18° 24,315' 111 m [GCFEK+ murvás parkoló ], ahonnan az 5-ös pont van a legközelebb.
Biciklit még vonaton szállíthatunk. Budapest felől a Z30-as és a G43-as összes járatán lehet, más járatokról a MÁV oldalán lehet tájékozódni

Útvonal és a pontok részletesen
Kezdési időpontnak már sötétet ajánlok, sötétedés után már elindulhatsz. Szürkületben még pár pont megtalálása kérdéses lehet.
Az általam ajánlott track letölthető itt: track megtekintése
Bevezetésként idézem a régi leírást:
"Fehérvár két, légvonalban közeli városrésze között, csak igen kacifántosan lehet közlekedni. Hacsak nem ismeri valaki az első pont környezetét övező alagutat, kavics borítású mezőgazdasági utakat, patakokat és hidakat. Mellesleg innen rálátásunk kínálkozik a Bakony és a Vértes vonulataira. Mondjuk sötétben kevésbé:)"
Az első ponthoz ( N 47° 11,717' E 18° 23,010' 106 m [GCFEK-1]) nem kell bemenni az aluljáróba, bár a különleges graffitik miatt érdemes. Azt javaslom, hogy csak mellette haladjon a szemed felfelé 10-et, két számjegyet találhatsz. Az alagutat igazán szép és minőségi graffitik díszítik, ehhez hasonlót Budapesten, a III. kerületi GCGRAF (Filatorigát - Magyar graffiti Mekkája) ládánál találtok.
Miután megtaláltuk a jelszórészletet elindulunk dél felé egy néhol murvás, de főleg köves földúton. Eső után voltunk kint, az út egészen járható volt így is. Körülbelül fél kilométer megtétele után balra tartunk egy hasonló úton, majd keresztezzük a Gaja-patakot és a Jancsár-árkot. Balra kanyarodunk a szennyvíztisztító telep mellett, majd a Bakony utcára kiérve ráhajtunk a bicikliútra, melyen egészen Demkóhegy városrészig haladunk. Éles kanyarban balra fordulunk a Borszéki utcára, amin egészen a Balatoni úton haladunk. Jobbra fordulunk, azaz Dél felé és a körforgalomnál átmegyünk a síneken, majd a második lehetőségnél befordulunk a Kolozsvári utcába, amin a végéig haladunk a Dési utcába. Itt balra fordulunk a Sóstó felé, ahol a második pontot ( N 47° 9,736' E 18° 24,724' 120 m [GCFEK-2]), azaz a ládát találjuk.
A Segesvári utcán visszamegyünk a Batthyány utcára, ami a Csíkvári útban folytatódik. Közben elhaladunk a Sóstó mellett, amit a GCSTT multiládánk mutat be. A Széchenyi utcán a központ felé haladunk, majd a gyógyszertár mellett befordulunk a K-1 kerékpárútra. Keresztezzük a Prohászka Ottokár utat és elhaladunk a GCPROH láda mellett is. Hamarosan elérjük a szovjet katonai temetőt, ahol a harmadik pontot ( N 47° 11,104' E 18° 25,454' 111 m [GCFEK-3]) az Északkeleti sarokban találjuk (virtuális pont). Bár a temető nyitva van, de a pont kintről érhető el.
A Lövölde útra hajtunk, amin a kerékpárúton haladunk és a Budai útra fordulunk, amin egészen az Öreghegyig haladunk. A Zombori út buszmegállónál befordulunk a Beregszászi utcában, ahol jobbra tartunk és egészen a Donát utcán haladunk fel a Millenniumi emlékműig, másnéven a Háromágúhoz. Itt találjuk a negyedik pontot ( N 47° 12,176' E 18° 27,815' 165 m [GCFEK-4]), ami egy kéttörzsű fában található, a kerítés felöli oldalon kell benyúlni. Elég nagy tárgy, van rajta egy fekete eszköz, amivel ki lehet húzni, kérlek utána álcázd vissza. Keressd rajta a legnagyobb "kitűnő számot"!
Ha a biciklink is alkalmas hozzá, lemegyünk az emlékmű alatti meredek parkban, majd a Felvidéki utcán, Rekop utcán és Dévényi utcán át kihajtunk a Pozsonyi útra, majd a Berényi úton haladunk ismét a központ felé. Amikor elérünk a Királykút lakónegyedhez, a Széna tér felé vesszük az irányt és a Rákóczi úton keresztül elérjük a Fő utcát. Balra fordulunk és egyenesen az Órajátékhoz érünk, itt találjuk az ötödik pontot ( N 47° 11,418' E 18° 24,637' 116 m [GCFEK-5]), amit fekete alapon találunk, mágneses megoldással.
Ha itt megvagyunk, akkor visszafelé haladunk egy darabig, majd végig a Fő utcán, át a Zichy ligeten, le a Mészöly Géza utcán, egészen a Rózsaligetig. Elhaladunk a Csitáry-kút mellett, közben a GCVIEM ládát is begyűjthetjük. Elérjük a hatodik pontot ( N 47° 11,920' E 18° 24,131' 101 m [GCFEK-6]).
Északi irányba haladunk, a Tóparti Gimnázium felé, majd a Fürdő soron folytatjuk az utat, egészen a Bregyó mögötti Kiserdőig. A patak után balra fordulunk, majd az első lehetőségnél jobbra és az utolsó pont felé közeledve a hangulatos kivilágítatlan ösvényen haladunk. Itt érjük el a sorompót, ami a hatodik ( N 47° 12,536' E 18° 23,755' 110 m [GCFEK-7]) és egyben utolsó pontot rejti magán.
Ezzel befejeztük a túrát, megtettünk 23 kilométert, a jelszót pedig az alábbi sorrend alapján kapjuk meg: 4-1-2-5-7-3-6 (összesen 21 karakter, nem összefüggő). Innen balra fordulva pedig célba vehetjük a kezdőpont területét, így egy kört alkotva, ami már eléri a 25 kilométert is.

Segítségek
Az alábbi segítségeket végső esetben vedd igénybe, mert nagyban rontják a játékélményt.
1. !stígáliv arákof kidezit őscpéL
2. .nabájla bmötnoteb ttötnödik ,lezök zohpolzsoapmáL
3. !aráladlo ynérkezs somortkele ygav ,erlülef stígáliv ersétírek etekeF
4. .djam izset tze kascnaygu mázs A .el dloscpak djam ,eleb stígáliV
5. !stigálív arálja apmál etekeF
6. !arájlutáh kólorátilkicib a stítágliV
7. !stígáliv erézsér őslük kanápolzsoótrat ópmoroS

Ládatörténet

2011.12.17 - A ládát elrejti Griffs
2017.08.03 - Megtaláljuk
2021.01.16 - A ládát örökbefogadtuk
2021.02.20 - A ládát felújított és újragondolt formában megjelenik.


Régi leírás

2014.01.04. Az első ládám, amit kedvenc rejtőmtől örököltem és egyébként is! Köszönöm Griffs! Igyekszem helytállni! (;

Hatpontos, éjszakai multi láda.
1. Alagút. Keresd a szigorú kis arcot. Három szám. Légy bátor! GÓL ÉS CSAVARD
2.Láda, GC feliratú betontömbnél, villanyoszlop közelében.
Ne keress itt jelszórészletet!
3. Pótjelszó működik a Szovjet temető kerítésénél a körforgalommal ellentétes sarokoszlopnál van a jelszórészlet, bokamagasság felett (közel a földszint).
4. Az emlékmű dombja alatti parkban, kéttörzsű fa, kerítés felőli oldalán. Hosszan világíts bele a csőbe, majd kapcsold le a lámpát!)
Alternatív: a megadott koordinátán talált karaktert duplázd meg! STÍGÁLIV
5. A harangjátéktól jobbra fel, a lépcső közepén állj meg, fordulj vissza, jobbra tuja. Lámpa és belépés szükséges!!! Keresd légy szíves!**
6.Alternatív rejtés az eredeti pontra bevezető út elején lévő sorompón. Nézz alá!! (Ez nem érvényes most: megadott ponttól lassan haladj az úton (ÉNY) és figyeld jobbra, a fákat, öt méteres magasságban. Csak sötétben! Jelölt fa túloldalán jelszó, mellmagasságban, ideiglenesen, a fára írva. Egy betű látszik most)
** Az 5. pontja a multinak egy elég biztos jelszórészlet. Kb. 10-ből 2-en keresitek meg, kérlek Benneteket, hogy ezt ne kérjétek tőlem, fényképért cserében. Amennyiben felhívsz, mikor ott vagy, mert nem találod, segítek szívesen.

Lásd még a részletes leírást!

Jelszóképzési sorrend! 6.4.(3. ezt_ne_írd_bele)2.5.1.

Éjszakai multi, csak a napnyugtát követő órákban teljesíthető! Sem nappal, sem hajnalban nincs esélyed! Jelszó nélküli megtalálást, csak éjszakai fotó kiséretében fogadok el!
Indulás előtt ellenőrizd a bringád lámpáit és legyen nálad egy jó fejlámpa! A jelszó dokumentálásánál fényképezőgépnek nem veszed hasznát!
A tracklog letöltése ajánlott, az etap eleje és vége, nem megszokott városi szakaszokon vezet.A ládába TravelBug nem helyezhető.


Szokás szerint körtúrával van dolgunk, ahova bármelyik ponton beszállhatunk. Mivel az 5. pont, a multi legjobbja, ha lehet, hagyd a végére. Indulásnak napnyugtát, enyhe szürkületet ajánlok és így az utolsó 2 pontnál már sötétben leszel. 4-5 órával sötétedés után már nem biztos, hogy mindegyik pont működik! Ajánlok egy parkírozót, ami megegyezik a GCMTB3-4 LIDL parkolójával.
Már csak azért is, mert bármelyik MTB teljesítése után, bátran merem ajánlani, ezt a kis éjszakai multit.

Részletes leírás

Fehérvár két, légvonalban közeli városrésze között, csak igen kacifántosan lehet közlekedni. Hacsak nem ismeri valaki az első pont környezetét övező alagutat, kavics borítású mezőgazdasági utakat, patakokat és hidakat. Mellesleg innen rálátásunk kínálkozik a Bakony és a Vértes vonulataira. Mondjuk sötétben kevésbé:))
Az alagútnál találjuk az első pontot.
Az alagút tele van graffitivel. Találhattál többek közt három kezet, az egyiket enyhén sértegető tartásban, amíg át nem festették. A jelszórészletet az "arcosabb" oldalon keresd, bátran! Falba rejtett dolgokra találhatsz.
Griffs szerette ezt az elhagyatott helyet, többször pihent meg itt, néha sörrel a kezében:) Ha a megadott útvonalat gondosan követjük, végig jó minőségű kavics utakkal lesz dolgunk, eső után is teszteltem. Miután áthaladunk több, pataktorkolat közelében található hídon, rövidesen, aszfaltozott bicikliúton találjuk magunkat. Megérkezünk a közutakon oly távoli (és teljesen sík) Maroshegyre.
Némi kacskaringózás és két vasúti átjáró után a második pontnál találjuk magunkat. Illetve lesz 2 kilcsi pluszunk a muglik, azaz ládaáthelyezés miatt. Ezt a távot természetvédelmi terület mellett tesszük meg (Sóstó), hangulatos, kis utcákban. A házi gyártmányú betontömb megtalálása a ládával, nem jelenthet problémát.
Hacsak nem tűnt el:(
Erre az esetre ott a ritkán használatos vásártér, körbevéve combmagasságú betonoszlopokkal és tömbökkel. Az egyik hátulján, nagy betűkkel megtalálod az alternatívot. Ez volt a láda eredeti helye.
Ha itt várunk reggelig, hazavihetünk egy kis meglepit, a szomszédos állatkórházból és menhelyből:)
Egy parknál , Orosz emlékműnél keressük, aharmadik pontot.
A JELSZÓRÉSZLETET AZ NYUGATI OSZLOPON KERESD! (SENGÁMŐTŰH) Van átfedés a ládában lévő részlettel.
A város majd legmagasabb pontját közelítsük meg a Budai út kerékpárútján, felülről (Krasznai utca). Az öreghegyi séta egy pontja ez a helyszín, de most megcsodálhatjuk a város éjszakai pompáját is. Ha a lent elterülő várost nézzük, jobbra találjuk a negyedik pont. Az emlékmű dombja alatti parkban, kéttörzsű fa, kerítés felőli oldalán. Világíts bele a csőbe, hosszan, majd kapcsold le a lámpát! Két karaktert fogsz látni, jelszórészletként.
ALTERNATÍVmegoldást KERESD, ha nem volt elég erős a lámpád fénye, az itt talált karaktert duplázd meg
Lefelé vagy toljuk a lépcsőn, vagy terepezünk a parkban és lecsapatunk a Milleneumi utcán. Balra visszatérünk a Budai útra, majd a trackre.
Egyre közelebb kerülünk a város szívéhez, amelyről megemlékezik a
Állapot: kereshető

KRW értékelés (99 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.75 web: 4.76 átlag: 4.73

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
-
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Búr 2022.05.22 14:22 - Megtaláltam
Nem volt könnyű, de nagyon tetszett. Többszöri nekifutásra sikerült.
Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.8.9]

zoll 2022.05.14 18:59 - Megtaláltam
Köszönjűk a rejtést! Andi, Zoli

Bence2009 2022.04.03 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

nazso.oszan 2022.03.18 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Andi0714 2022.02.27 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Karaliosz 2022.02.27 16:28 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v3.12.6]

KeresTalál 2022.02.20 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Köszönjük a rejtést.

 
Ambró 2022.02.12 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

divi 2022.01.15 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

horvath.kata.anna 2022.01.06 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.5]

krypton 2022.01.06 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

paidlp 2021.12.14 19:33 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

krino30 2021.11.28 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szépen a lehetőséget! [Geoládák v3.12.2]

Molli 2021.11.21 22:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Köszönöm a rejtést!

pliptai 2021.11.19 20:50 - Megtaláltam
Több részletben kerékpár nélkül. Ennek a ládának kimonottan kedvez a hamar sötétedős időszak! Köszönet a rejtésért, jó móka volt!

bagolyvera 2021.11.10 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

tevelady 2021.10.31 13:11 - Megtaláltam
Székesfehérvár hétvégi sétám által kerestem meg Hegyoval. Köszönöm, hogy megmutattad nekem a helyet!

OsiOsi 2021.10.16 20:27 - Megtaláltam
Több részletben.

Aniko & Gyuri 2021.09.24 20:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ez szuper volt :D! Míg nem éreztünk rá a "láss ne csak nézz"-re, nevetségesek lehettünk. A kerékpártárolóknál igen gyanúsan nézegettek bennünket, zavarunkban elsőre azt ott is hagytuk, majd amikor már nem volt ott egy bicaj sem, visszamentünk új próbát tenni. Sikerült. Nagyon jól szórakoztunk, tetszett! [Geoládák v3.12.1]

ottgyuri 2021.09.12 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Wilka74 2021.08.07 22:16 - Megtaláltam
Erre a multira építettük fel a délutáni keresést. Érdekes a koncepció, a pontokból nekem nem mindegyik jött be, viszont ami fontos, hogy este kereshető volt mindegyik. Benéztem az útvonalat, így a 4-es ponttal zártuk a kört, itt azért óvatosan kell elemlámpával világítani, mert olyat is lát az ember, amit nem akar :)
Köszi a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

IMG_9127 
Batkamanó1211 2021.08.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Manoka61 2021.07.31 20:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Szűcsné S. Adrienn 2021.07.30 23:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Marold 2021.07.30 01:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (209 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]