geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3241. Trek Elek (GCtrek)

Mindenhol lehet trekkelni, földön...

Mindenhol lehet trekkelni, földön...

vizen... [fotó:Magpet]

vizen... [fotó:Magpet]

levegőben... [fotó:Griffs]

levegőben... [fotó:Griffs]

városban...

városban...

hegyen...

hegyen...

de a legjobb kerékpárral.

de a legjobb kerékpárral.

... és lehet hóban is...

... és lehet hóban is...

kutyával...

kutyával...

Dédes-vár

Dédes-vár
Szélesség N 45° 49,238'
Hosszúság E 17° 46,479'
Magasság: 105 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2021.11.19 13:30
Megjelenés időpontja: 2012.04.28 16:54
Utolsó lényeges változás: 2021.11.20 16:07
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: SirLes
Ládagazda: Párduc50
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 400 m
Megtalálások száma: 314 + 3 sikertelen + 36 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


kötelező vinni | 4 hét | új trek feltöltés újrarejtést követő 1 héten belül

Trekkelő geoláda: Ez egy MOZGÓ láda, 15x10x5 cm-es átlátszó konyhai doboz.

A ládát kötelező továbbvinni, nem vihető rendezvényekre, a tömeges, szabálytalan logolás megakadályozása érdekében, továbbá egy trekkel maximum két játékos logolhat. Ha többen vagytok készítsetek több trekket! A feltöltött, térképen addig nem szereplő trek linkjét a megtaláltam logodban tüntesd fel az újrarejtést követő egy héten belül, különben a találatod érvénytelenítve lesz! Ugyanazon játékos két megtalálása közt minimum 4 hétnek el kell telnie!.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

A Trekkelő geoládát Attibati játékostársunk 2012.05.28-án indította útjára, az alábbi bevezetővel:

Sokan használjuk a turistautak.hu térképeit, de vajon gondoltunk-e arra, hogyan készülnek azok a trackek, amik alapján a rajzolók elkészítik a térképet? A láda elindításával azt is szeretném elérni, hogy minél többen kapjanak kedvet a lakóhelyük környékén található, a turistautak.hu-n nem szereplő utak bejárásához és az így kapott track beküldéséhez. Sok visszajelzést kapunk arról, hogy térképünket sikeresen használják a turisták, hegyimentők, erdészek, különböző versenyek útvonalának kijelölésére a szervezők. Segíts te is abban, hogy térképünk színvonala, használhatósága mindannyiunk örömére javuljon.

A ládaoldalon 2015.10.26-ig 177 sikeres megtalálást regisztráltak, sok új trekkel gazdagítva a TUHU térképet. 2015. évben vita kezdődött a TUHU licenszének szabaddá tétele tárgyában, melynek kapcsán az oldalon a trekkek szerkesztési tevékenysége szinte megszűnt, rengeteg feldolgozatlan trek várta jobb sorsát. Ennek hatására a rejtő úgy döntött, hogy a ládát megszünteti.
2018-ra a szerkesztési tevékenység a turistautak.hu oldalon utolérte magát, a feldolgozás közel naprakész. Ez, továbbá a trek-feltöltési lehetőség kibővítése az OSM oldallal adta az ötletet a láda újjáélesztéséhez, amivel elsősorban a trek készítési tevékenység népszerűsítését szeretné szolgálni.

A láda megtalálásakor a következők a teendőid:

1. Mindig vidd tovább a ládát, enélkül a "megtaláltam" log "egyéb" logra lesz változtatva. A láda helyén hagyj egy cédulát a neveddel, a megtalálás dátumával és a telefonszámoddal, hogy az utánad érkező játékos fel tudja veled venni a kapcsolatot, ha szükséges.
2. Miután magadhoz vetted a ládát keress egy olyan utat, ami még nem szerepel a TUHU és/vagy OSM oldalon. Ötletet a leírás végén található tájegységekre bontott állományokból meríthetsz, ahol útvonalpontokkal jelöltem a még fel nem mért utak elágazásait (Az állományok a 2012. januári állapotot tartalmazzák.) A trekkelési szabályok - lásd később - betartásával készítsd el a tracket amit otthon fel kell majd töltened a turistautak.hu honlapra ezen a linken, és/vagy az OSM oldalára (ide előbb regisztrálni is kell) ezen a linken. A feltöltött track linkjét csatold a megtalálás logjához. Az OSM-en útmutatást is találhatsz többek közt az elkészített trek feldolgozásához a kezdők kézikönyve oldalon, tehát az elkészített trekket, ha akarod, térképre is szerkesztheted. Az OSM esetében fontos, hogy a track .gpx formátumban kerüljön feltöltésre.
Nem szabom meg a track minimális és maximális hosszát, lehetőleg egy már felmért úton végződjön az újonnan felmért szakasz. A felmérést bármilyen közlekedési eszközzel elvégezheted.
3. A további teendőid megegyeznek a többi mozgó ládánál megszokott lépésekkel.
Jelentsd be a találatot. Amennyiben nem a trekkelés végpontja közelében rejtetted el a ládát állítsd "beteg" állapotúra addig, amíg az új helyen elrejted. A rejtés után ne felejtsd el kereshetőre állítani a láda státuszát.
4. Töltsd ki a ládanaplót a megtalálás adataival és változtasd meg a jelszót.
5. Otthon a számítógép előtt add meg a láda új koordinátáit, írd át a jelszót a ládanaplóban megadottra és változtasd meg a rejtő nevét a sajátodra.

A láda nem rejthető el fokozottan védett területeken és ezeken a helyeken trekkelni is tilos mivel nem lehet letérni a jelzett turistautakról. A védett területeken - függetlenül attól, hogy hol történt a trekkelés - csak jelzett turistaút mellett szabad elrejteni a ládát.
Azokat a megtalálásokat, amik nem tartalmazzák a feltöltött track linkjét, nem fogadom el. Az ilyen esetekben levélben fogom kérni a log íróját a megtalálás törlésére

Mivel a trekfeltöltés már az OSM oldalra is lehetséges, a ládát külföldre is ki lehet vinni, de csak a határ 15 km-es körzetében. Kérlek, ha ennél messzebb trekkelnél, a ládát akkor se vidd el oda, inkább tedd le a készített trekktől távolabb, a szabály betartásával! Köszönöm!

A trekkelés alapvető szabályai.

A trekkelés TUHU-s szabályairól itt, a track feltöltés szabályairól pedig itt olvashatsz, míg az OSM-en a tájékoztatókat a már hivatkozott kezdők kézikönyve oldal tartalmazza. a következőkben néhány fontos szabályt említek csak meg.

A trekkelés megkezdése előtt ellenőrizd a vevő track-beállításait. Lehetőleg 4 méteres, távolság-alapú rögzítési módot használj. Kapcsold ki az úton tartás funkciót, így a GPS mindig a valóságos pozíciót fogja rögzíteni.
Csak akkor kezdj hozzá a trekkeléshez, ha a pontosság 10 méter alatt van és a vevő már befogta a műholdakat.
Rögzítsd útpontokkal az útkereszteződéseket és 20-30 méterre járd be azokat az irányokat amerre, nem fogsz továbbmenni, ezeket később valaki majd bejárhatja.
Szintén jelöld meg útponttal az útszakasz burkolatfajtáját, a burkolatváltásokat és belterületen az utcák nevét is. Sorold be az út típusát az alábbi kategóriákba, ezek fontosak lehetnek az útvonaltervezés szempontjából.

műút aszfalt, beton, zúzottkő burkolattal rendelkező út, adjátok meg a burkolat fajtását is
földút - gk-val járható, burkolatlan út
szekérút - gk-val nehezen vagy nem járható, és/vagy a növényzet által benőtt út
gyalogút - ahol legalább két gyalogos elfér egymás mellett
ösvény - rendszeresen használt út, ahol csak egy ember fér el.
csapás - alkalmilag használt gyalogút, ezeket lehetőleg ne mérjétek fel, mert fennmaradásuk esetleges.

Az útvonalpontok nevei legyenek beszédesek, hogy a térkép szerkesztője könnyen el tudjon igazodni az általad bejárt területen. Fontos, hogy az útvonalponttal kapcsolatos információkat ne a megjegyzés mezőbe, hanem az útpont nevéhez írd be, így meggyorsíthatod a térképszerkesztő munkáját.
Jelölj meg minden olyan objektumot, ami egy túrázó számára érdekes lehet: buszmegálló, esőbeálló, élelmiszer bolt, kocsma, sorompó stb.

Ládatörténet

2012.04.28: Attibati gondozásában megjelenik a láda, mely mozgó, feladata, hogy a térképkészítési kedvet serkentse.

2015.10.16: A TUHU licencének szabaddá tétele következtében a szerkesztési tevékenység a TUHU alatt minimálisra csökkent, ezért a láda funkcióját nem tudta tovább betölteni, így megszűnt.

2018.01.13: A láda újra él, az új tulajdonos Párduc50, aki nagyon köszöni a lehetőséget Attibatinak :-)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (134 db): környezet: 4.79 rejtés: 4.72 web: 4.82 átlag: 4.78

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


SirLes 2021.10.27 14:44 - Megtaláltam
Sajnos a Covid fertőzés rendesen bekavart. Ahol trekkelni akartam és ismerek fel nem térképezett ösvényeket, oda sajnos nem mehettem. Ezért ha már a világvégén, Révfalunál jártam, bejártam egy a GPS-em OMP térképen nem szereplő ösvényt. Ránéztem a geocaching kis térképre is, ott sem szerepelt. Erre amikor itthon megnézte, a TUHU-t, na azon már rajta volt. Pech, majd Parduc50 eldönti törli-e a találatot.
A ládát fán keresd, remélem nem fújja le a szél vagy mossa le az eső, netán rágják ki a hódok. Nagyon vadregényes hely, rengeteg hódcsapás és megrágott fa van. Révfaluban egy teljes kertet tarrá rágtak.

Itt keresdEzen a fán
P1150623P1150624
P1150627P1150629
P1150630P1150634
P1150635 
qtatom 2021.10.14 17:45 - Megtaláltam
Biciklis találat.

Új helye: Buzgó-kő, szikla alatt (2.kép)
2021.10.17. 13:30
N48 08.278 E20 32.231

A mozgó ládákat évente csak egyszer keresem meg, idén már ezt sem keresem többé.

gctrek-1gctrek-2
Fazék 2021.10.12 10:18 - Megtaláltam
Megtalálás: Miskolc felé közepes kitérővel a jászberényi 20 éves láda megtalálása után. Szép helyre került a láda.
Rejtés: Még aznap délután Miskolc környékén. A GCBB01 második pontjától ~40 méterre. Kettőt lépj fel a turistaúttól, és kicsit hasalj rá a kőlapra. N48 07.034 E20 38.094

A láda helye középen 
nikolecica95 2021.10.11 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Továbbvittük a Jászdózsai kápolna halomra. A trek az odavezető út lesz. A láda a domb tetején egy kuliszkockában.
A trek linkje:
http://turistautak.hu/tracks.php?id=44138

farkas_e 2021.10.11 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Köszi! Elvittük...
Tegnap este (már sötétben) ráfrissítettem a térképre, és megláttam, hogy a közelben mozgó van... Rögtön írtam Erinek, van-e kedve...
Reggel némi technikai problémával indultunk, de végül Niki megoldotta, így irány a préri. Neki az első mozgója, mindkettőnknek az első trekkelése... :)

2021.10.11 12:20
Újrarejtve a Jászdózsára vezető út melletti Kápolna-halmon, egy Kulisz kockában. Nagyon szeretem ezt a helyet, és a rövid földút, ami odavisz, nincs fent a tuhu-n. Remélem, hogy jól csináltunk mindent, mert szeretném látni majd a térképen!
Trek a Niki logjában.

koncentrálunk...újrarejtés
a kereszt közelről - Erifotó...és távolról
a rejtés melletta bejárat
Ribizli9 2021.10.10 13:00 - Megtaláltam
Új rejtés PÉV-vel Jászberény határában. A Sasközpont parkolójában (GCSKJB) lehet megállni. A rejtek az egyik kiszáradt fa tövében faháncsal takarva.

FIGYELEM ! ! !
A tanösvényre gépjárművel behajtani TILOS !


Szerencsés megtalálást!

PÉV 2021.10.04 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
"Nincs értelme várni. Cselekedni kell, mégpedig neki. És mindenekelőtt: gondolkodni.
A nap csak ímmel-ámmal tűzött be az ártéri erdő elvadult fáinak lombja közé."

-Baráth Katalin ~ Az arany cimbalom-

Reggel láttam hogy van Érden egy mozgó. Reménykedtem benne, hogy délután mikor ideérek, még kereshető lesz.
A tanösvény elején mentem be az ártéren vezető úton. A láda könnyen meglett. A piros fa jól vigyázott rá.

Eljött velem...

Erre jártam - megtaláltam.
Köszönöm.

-MEGVAN!-

2021.10.10.
Új rejtés Ribizli9-el.

[Geoládák v3.12.2]

 
Mizo6869 2021.09.26 10:00 - Megtaláltam
Még soha nem trekkeltem. Stmester segített, amit nagyon köszönök neki. A trekk már meg van csak a feltöltésével bajlódom. A ládát a piros fa alatt keresd kéreggel takarva.

stikli08 2021.09.23 12:26 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést! Erre jártam, felkerestem.
Vittem!

Rejtve!
2021.09.25 13:30
Csévharaszt, Sétaerdő Buckás kör kis kitérővel.

GPS:
É 47° 17,083'
K 19° 24,985'

Csévharaszti sétaerdőben több kis kört lehet sétálni, picit kiszakani a szürke hétköznapokból.
A láda a Buckás kör útvonalán, többtörzsű akác tövében rejtőzik, ágakkal, avarral takarva.

Trek: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1632505990ykwc

https://turistautak.hu/tracks.php?id=44103


stmester 2021.09.19 14:50 - Megtaláltam
Közösen rejtettük el kaszáló melletti nagy fa tövében.

Katona55 2021.09.19 14:50 - Megtaláltam
Nagyon szép a kaszáló, mert tele van lila kikericcsel, a szélén álló nagy fa tövében rejtettük el közösen a ládát stmesterrel és Wilka74-el.

Wilka74 2021.09.18 10:59 - Megtaláltam
Elvittem! [Geoládák v3.12.1]
-----------------------------------
Közös újrarejtés Mariannékkal: 2021.09.19. a Börzsönyben a Verebes-kaszáló mellett. Most érdemes ide (is) jönni, mert a rengeteg a Kikerics. A láda egy hatalmas fa gyökerei között, kő alatt lelt új helyre.

IMG_9551 
pliptai 2021.08.14 08:00 - Megtaláltam
Elvittem! Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

A loghoz feltöltött track: adatlap

_______________________________________________

Újrarejtve a Pilisben egy út melletti kisebb szikla és fa találkozása alkotta rejtekben.

Norbee97 2021.07.31 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.16
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Közös rejtés Liberty-vel és pappcsaláddal. [Geoládák v3.9.6]

IMG_20210731_144822IMG_20210731_144928
IMG_20210731_144916IMG_20210731_134052
IMG_20210731_134123IMG_20210731_134139
IMG_20210731_134410IMG_20210731_134512
IMG_20210731_134602 
pappcsalád 2021.07.31 13:50 - Megtaláltam
[g:hu+ 2.7.14]

Liberty 2021.07.28 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
A GC20SN túra bejárása közben, viszem tovább. Újrarejtés szombaton.
2020.10.23-án még nem gondoltam, hogy egy nyári időszakban újra végigjárom ezt a hosszú, de gyönyörű útvonalat. Jó volt újra itt lenni az Urak asztalánál, a határnál, köszönet anettnorinak, hogy itt rejtette el a ládát.
----------------------------------------------------------------------------------------
Közös újrarejtés pappcsaláddal és Norbee97-el, a GCTILA 2-es pontjánál a Zádor-hídnál. A Zádor-híd előtti többtörzsű fa ölében rejtőzik a láda, megfelelően álcázva.

Sopron címere
Karcag címere
A láda a fa ölében van
distike 2021.07.28 12:25 - Megtaláltam
Közös találat Libertyvel, ő viszi tovább.

anettnori 2021.07.26 05:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Megvan! Vittem.
[g:hu+ 2.7.14]

A határon, soktörzsű fa tövénél avarral takarva.

-1-2
karcsi9641 2021.07.13 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.13]

Egy ideig rakodtam a fát szorgalmasan, de csak előkerült. Gondoltam megutaztatom kicsit, ezért elhoztam Sopronba. Bocsi cetlit hagytam, hamarosan újrarejtem.

UPDATE
A ládát a megadott koordinátákon újrarejtettem. Ne talajszinten keresd!
Segítség: .kidamrah a lótdíh A

A TUHU-ra feltölttt track linkje: https://turistautak.hu/maps/mapnik/geojaunt.php?GPX=16768&zoom=16&lat=47.6810265&lon=16.5444365&layers=00B00

Sikeres keresést kívánok!

VaVi 2021.07.10 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]
Új helye a GCXX09 ládája közelében. A kilátónál lehet parkolni (amit föld - homok - úton lehet megközelíteni). Farakás alatt.
A track a GCSSZT keresése közben készült.

20210710_19210320210710_194012
kobcikrajci 2021.06.22 23:33 - Megtaláltam
Úgy alakult, hogy csak a fülledt, nyári éjszakai órára értem Debrecenbe, ahol a Nagyerdőn a Kartács utca végétől kb. 700 m-re csücsült a láda. Nos, ez nem táv, buli lesz megkeresni a sötétben. Úgy is lett! :) Az aktuális tömböt balról kerülve hamar el is jutottam a dobozig, ami kitúrva hevert a földön. Az ösvényen tovább haladva az okra is rájöttem, miután népes vaddisznó csordába botlottam. Az állatok szerencsére nem kívánkoztak a fénybe, viszont mindenféle hanggal azt jelezték, hogy nem is vonulnak tovább. Így én mutattam egy hátraarcot, és a már megtett úton távoztam a közelből. A lakott területtől pár száz méter távolságban nem számítottam ilyen intenzív élményre. :)
A láda egy kellemes esti bringázás és trekkelés során a Nyíregyháza- Nagyszállás melletti akácosba költözött, egy jelzett fa tövébe. A bejárt úton az emberi tevékenység nyomán a környezet igen nagy változatosságát lehet megcsodálni. N 47° 54,784' E 21° 48,302'
https://turistautak.hu/tracks.php?id=40982 (nagyszallaserdo.gpx)

 
Pancsi15 2021.06.14 15:57 - Megtaláltam
Köszönjük! Újrarejtés rövidesen.

FTom 2021.06.14 15:57 - Megtaláltam
Rövid pihenő után útra kelt. Trekkelés és rejtés néhány napon belül.
----------------------------------------------------------------------------
A Nagyerdő nyugati részében maradt.
Farakással szemben, az úttól 20 m-re, kidölt fa alatt bújik meg.
Előző helye: N47 34.094 E21 36.406
Ide költözött: N47 34.107 E21 36.859
TuHu-ra feltöltött anyag adatlapja:
https://www.turistautak.hu/tracks.php?id=43360
(újabb, nyugati részek)

ocsike78 2021.06.06 06:13 - Megtaláltam
Megtaláltam libertyvel köszönöm a lehetőséget. :) elvittuk ne keresd!!!!!!!!!!
------------------------------------------
2021.06.13-án újrarejtve Debrecenben egy nagyerdei ösvény mellett. Egy fa tövében keresd.

Track: https://turistautak.hu/tracks.php?id=43809

[Kesser 2.6.3]

GCtrek_20210613_145635 
Liberty 2021.06.06 06:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Reggeli frissítő, közös megtalálás ocsike78-al, a már ismerős helyen, mivel tegnap pappcsaláddal erre vitt az utunk a GCGYS felé. ocsike78 viszi tovább a ládát.

Gyöngyössolymos címere

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (353 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]