geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3369. Pécsi kutak (GCPKT1)

1. Török-kút

1. Török-kút

Keltaur

Keltaur

2. Petrezselyem-kút

2. Petrezselyem-kút

3. Aranyoskút

3. Aranyoskút

Aranyos :-)

Aranyos :-)

Szetkatolnai Kút

Szetkatolnai Kút

Eszperantó-fal

Eszperantó-fal

Játszótér a parkban

Játszótér a parkban

4. Berényi-kút

4. Berényi-kút

Berényi-kút kifolyó

Berényi-kút kifolyó

Sétány a várfalnál

Sétány a várfalnál

A sétány folytatása

A sétány folytatása

Menyasszony a sétányon

Menyasszony a sétányon

Székesegyház a sétányról

Székesegyház a sétányról

Szepessy Ignácz

Szepessy Ignácz

Kodály Zoltán

Kodály Zoltán

5. Szent István téri szökőkút

5. Szent István téri szökőkút

kifolyó

kifolyó

Csontváry

Csontváry

6. Zsolnay-emlékkút

6. Zsolnay-emlékkút
Szélesség N 46° 4,843'
Hosszúság E 18° 13,937'
Magasság: 177 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.08.12 19:00
Megjelenés időpontja: 2012.08.14 22:07
Utolsó lényeges változás: 2020.08.05 19:51
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H+2V)
Elrejtők: Mr. Fülixáj, Judit, Noncs, Táltos, Párduc50, Tiglet
Ládagazda: Párduc50
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2200 m
Megtalálások száma: 394 + 3 sikertelen + 11 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente


WAP
1. Jelenleg ne keresd, valószínűleg eltűnt. Jelszórészletre nincs szükség!! . Török-kút: Beton alatt.
2. Petrezselyem-kút: Mágneses
3. Aranyoskút: Húzd ki! Pótjelszó: Kis tábla a kúthoz felvezető lépcső melletti korlátot tartó fém pilléren.
4. Berényi-kút: Örökzöldre akasztva (alternatív:korlát alja)
5. Szent István téri szökőkút: Gravírozott tábla mesterséges objektum belső falán
6. Zsolnay Centenáriumi emlékkút: Kúton található két évszám különbsége betűvel


NO TB Travelbugot a láda (egyelőre még) nem fogad.


Pécsi kutak

2017.03.08: Ládaellenőrzés. Az egyidejűleg eltűnt 2,5,6. láda pótolva, többi a helyén!

A ládát 2014.07.10-én adoptáltam Mr. Fülixájtól. Ő és csapata rejtette a multit, amely most megújult. A multi jelenleg 6 pontos, melyből 1 virtuális, 5 pedig hagyományos rejtés.
Elsősorban a belvárost mutatja be, kútjain keresztül, de az északi várfalon túli részbe is bepillantást nyújt.
A láda pontjai tetszőleges sorrendben kereshetők fel, az ajánlott sorrend a növekvő számsorrendű, mely nagyjából körpályát ír le a belvárosban.
Gépjárművel parkolni az 1. láda mellett, a Kálvária utcában lehetséges. Javasolt kereszteződés:  N 46° 4,818' E 18° 13,769' 180 m [GCPKT1+kereszteződés]

Az útvonal bejárása gyalog, esetleg kerékpárral lehetséges.
Kérek mindenkit, hogy a keresés során körültekintően járjon el, tekintve, hogy a ládák igen forgalmas pontokon vannak

Útvonal

Állomások

1. Török-kút
 N 46° 4,843' E 18° 13,937' [GCPKT1-1]
Jelenleg ne keresd, valószínűleg eltűnt. Jelszórészletre nincs szükség!! .
E helynek a közelében a 18. század végén épült kút először. Építményét műemlékké nyilvánították. 1980-ban a déli házsorral együtt lebontották. Újjáépítette: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a harmadik évezred küszöbén.
1. jelszórészlet láda logbookkal (16x11x5 cm-es konyhai doboz), beton alatt, betonnal álcázva

Mielőtt tovább indulnátok, érdemes egy pillantást vetni a várfalra, melyen a Keltaur nevű szobrot tekinthetitek meg. Az északi városfalon felállított szobor a mai Pécs területén először letelepedő keltáknak állít emléket. A kelta mitológiai alak nyomán készült oroszlán-ló testű, emberfejű lény bronz figuráját Palotás József szobrászművész formázta meg.
Továbbindulva a 2. pont felé, az alagút felé haladunk. Az alagút fölé érve, kis kitérővel meglátogatható a GCNYBK
láda, mely a Kálvária templomot, és kálváriáját mutatja be.

2. Petrezselyem-kút
 N 46° 4,812' E 18° 13,598' [GCPKT1-2]
Aradi vértanúk útja és Hunyadi út kereszteződésén lévő díszkút az ún. Petrezselyem-kút. Az 1895. évi várostérképen még nem szerepelt. Egy 1902. február 25-i jegyzőkönyv említi, hogy nem sokkal azelőtt a város a Kaposvár utcai forrást kőfoglalattal látta el. A díszes építmény valószínűleg ekkor készülhetett. A 19 század végén készült vörös homokkőből. A Mecsek-hegységben található perm időszakból származó vörös homokkő Cserkút és Kővágószőlős közelében került a felszínre. Pécsett ezt a kőzetet még az útburkolatok díszítésére használták fel. A Mecsekről a városba lesétáló turisták mindig szívesen állnak meg egy percre, hogy felfrissítsék magukat a kút éltető friss vízével. A nagy nyári melegben szomjukat oltják az ideérkező látogatók.

2. jelszórészlet Mágnessel rögzített 8x4,5x2 cm-es ládában.

Utunkat dél felé fordítva elindulunk a Hunyadi utcán a városközpont felé. Nagyon gyorsan megtaláljuk a Hunyadi utca és a Káptalan utca kereszteződésében az Aranyoskutat

3. Aranyoskút
 N 46° 4,747' E 18° 13,631' [GCPKT1-3]
3. jelszórészlet Petling, húzd ki!
"Aki szomjazik jöjjön hozzám és igyék" (János 6:37) feliratú kutat 1942-ben a Lux Elek által megformált Keresztelő Szent János bronz szobra díszíti. A szobor kezéből az idők folyamán elveszett a szintén bronzból készült kettős kereszt és a feje felett lévő glória. A nyitott kávájú sima vonalú haraszti mészkőből faragott vízmedencét Nendtvich Andor építész tervezte.
Pótjelszó: Kis tábla a kúthoz felvezető lépcső melletti korlátot tartó fém pilléren.

A kúttal szemközt, a Hunyadi út nyugati oldalán található az
Eszperantó park
A parkban is található kút, ami egy egyszerű ivókútnak látszik, ám azok sorából kiemeli, hogy Szentkatolnai Dr. Bálint Gáborról, az első magyar eszperantistáról nevezték el.
A Papnövelde utcában, az Eszperantó parkkal nagyjából szemben található a Modern Magyar Képtár.
Vigyázzunk, ha továbbmegyünk, könnyen börtönbe kerülhetünk :-)

Utunkat az Aranyoskúttól a Káptalan utcában folytatjuk. Az utcát más néven a múzeumok utcájának is nevezik. Érdemes egy kis kitérőt tenni azoknak, akiket érdekel a Zsolnay múzeum, a Vasarely múzeum, a Reneszánsz kőtár, vagy a Bányászati múzeum.
Innen közelíthető meg Fairy GCVFAL kódú ládája.

Lassan kijutunk a Székesegyházhoz, melynek északi oldala a cél. Itt található multink 4. pontja.

4. Berényi-kút

 N 46° 4,730' E 18° 13,403' [GCPKT1-4]
4. jelszórészlet örökzöldre akasztva lépcső délnyugati részénél. Alternatív: Ugyanitt lépcső alján korlát alsó részére ragasztott kis táblán.

A Székesegyház északi oldalánál áll a Berényi-kút, mely 1739-ben készült. Egyszerű, faragott kávája fölött pompás kovácsoltvas rácsot csodálhatunk meg. A kút neve, valamint a rajta látható címer készíttetőjére, Berényi Zsigmond püspökre utal. A Pécsi Egyházmegyében a török hódoltság megszűnése után fél évszázad elteltével az ő nevéhez fűződik a papnevelő intézet létrehozása. A szeminárium alapkövét 1742. június 4-én helyezte el, és 1746. szeptember 4-én szenteli föl Szent Pál tiszteletére. Berényi püspök és a káptalan mintegy háromezer kötetes gyűjteménye képezte az alapját Magyarország első nyilvános könyvtárának, mely 1774-ben nyitotta meg kapuit Pécsett.

A Berényi-kúttal szemben, attól északra található a Középkori egyetem. A kiállítás jelenleg (2014. nyara) csak korlátozottan látogatható.
A középlori egyetem épületének keleti oldalán, lépcsőn, feljuthatunk a várfal sétányra. Érdemes végigmenni rajta, gondozott, új parkot ismerhet meg a látogató.
A székesegyháznál egyébként megkereshetjük a GCPECS kódú ládát.

Utunkat 5. kutunk felé a Bazilikától dél felé folytatjuk. A tér nyugati részén, a Püspöki Palota erkélyéről tekint ránk Liszt Ferenc szobra.  N 46° 4,673' E 18° 13,393' 76 m [GCPKT1+szobor]
Varga Imre szobrászművész lemezplasztikája a híres művész 1846. október 24-i látogatására emlékeztet, amikor a pécsi püspök vendége volt. Itt komponálta az "Esztergomi miseként" ismertté vált szerzeményét, valamint a Pécsi Dalárda számára írt első magyar férfikari művét is. Liszt Ferenc alakja a Pécsi Székesegyház felé néz, a szóbeszéd szerint azért, hogy " a bazilika harangjainak zúgását hallja, s ezáltal ihletet merítsen".
A szobor alatt közvetlenül délre található a Barbakán-kert bejárata. A pécsi Barbakán egy előretolt kapuerőd, amely önálló vizesárokkal, felvonóhíddal is rendelkezik és hátsó kapuja is van. A 15. századi kör alaprajzú bástya a hajdani püspökvár falrendszerének része. Kinizsi Pál hadvezér Pécsett tartózkodásához kötik megépülését. Építésének célja, hogy az ellenségnek a kapu ellen irányuló merőleges támadását elhárítsa, és a támadás irányát amennyire csak lehet, a védőfallal párhuzamos irányra terelje. Így a támadók hosszabb ideig kerülnek a védők fegyvereinek tűzvonalába.
A lőrésekkel tagolt magas várfal nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
A kert nyitva tartása 05.01-09.30-ig 8-20, 10.01-04.30-ig 9-17 óráig.

A bejárattól keletre, a tér aljának közepén Szepessy Ignácz szobra található.  N 46° 4,670' E 18° 13,422' 76 m [GCPKT1+szobor]
Szepessy Ignác 1780-ban született Egerben, filozófiát tanult Pesten, majd teológiát Bécsben. 1828-tól pécsi püspök. Rendkívül sokat tett a város tudományos fejlődéséért. Nyomdát hozott létre, megalapította a pécsi jogakadémiát, illetve a Klimó püspök által alapított első nyilvános könyvtárat mintegy négyezer példánnyal gyarapította. A Magyar Tudományos Akadémia 1831-ben tiszteletbeli tagjává választotta. 1838-ban halt meg Pécsett. A szobor állítását pécsi polgárok kezdeményezték 1872-ben. Kiss György alkotását , a szürke gránit talapzaton álló bronzból készült szobrot 1893-ban avatták fel. A főalak a szószék lépcsőjéről lelépő, a szentírást magához szorító főpapot ábrázolja. Alakja nyúlánk, arca hosszúkás, a portré a korabeli arcképek tanúsága szerint rendkívül élethű. A főalak mellett azonban jelentős a két oldalsó dombormű is, melyek a püspök legfőbb cselekedetét a főiskola alapítását ábrázolják. A jobboldali domborművön láthatjuk, amint a tervező bemutatja a püspöknek a jogakadémia épületének alaprajzát. A bal oldali ábrázoláson Pécs város küldöttsége köszönőiratot nyújt át az alapítónak. Sokak véleménye szerint a város legszebb köztéri szobra.

Már-már elérjük szökőkutunkat, amikor egy magányos férfialak kerül utunkba.  N 46° 4,635' E 18° 13,390' 76 m [GCPKT1+szobor]
Kodály Zoltán sok szállal kötődött Pécshez, egyrészt a kórusmozgalom, másrészt családi kapcsolatai révén. A város az 1976-ban felállított egész alakos bronzszobor felállításával adózott a zeneszerző emlékének. A mű az alkotó, Varga Imre kérésére került mai helyszínére, a Szent István térre, háttal a székesegyháznak, arccal a hajdan itt volt játszótér, azaz a gyermekek felé. A művész által ábrázolt Kodály esendő törékeny, idős ember, aki szinte légiesen, észrevehetetlenül sétál a gesztenyefák között. A szobor pontos mását 1980-ban állították fel Dunaújvárosban.

5. Szent István téri szökőkút
 N 46° 4,612' E 18° 13,403' [GCPKT1-5]
font size=2 color=blueb6. Szent István téri szökőkút/b/font
5. jelszórészlet Alacsony zöld objektum belső falán gravírozott tábla.
1996-ban újították fel az 1984-ben üzembe helyezett szökőkutat, amely szervesen épül be a tér jellegébe. A Szent István tér közepén vasbetonból és mészkőből készített, háromszintes, nagyméretű, csiszolt műkő medencékben a víz lépcsősen csordogál, és impozáns látványt nyújt. A szökőkút a keleti épületek alagsorában elhelyezkedő vízkezelő gépházzal rendelkezik. A rendszere vízforgatásos (nagy kör) és víz visszaforgatásos (szűrés, kis kör) rendszerű.

Ha mindezt megtekintettük :-), folytathatjuk utunkat a városközpont felé. Nem nagy távolságban, az út keleti oldalán, nyitott udvarban találjuk következő kutunkat.

A séta téri séta után induljunk tovább a Széchenyi tér felé.
Utunk során kövessük a Janus Pannonius utcát. Elhagyva a Székesegyházat, a Cella Septihora akad utunkba.  N 46° 4,667' E 18° 13,461' 48 m [GCPKT1+múzeum]. Ha még nem untuk meg a kiállításokat, ide is érdemes betérni.
Ha végeztünk, vagy kihagytuk, menjünk tovább, de csak a
 N 46° 4,669' E 18° 13,500' 76 m [GCPKT1+szobor] pontig. Csontváry Kosztka Tivadar bronzszobra található itt. A szobrot, mely Kerényi Jenő alkotása, 1979-ben állították fel, eredeti példánya a budapesti Kerepesi temetőben, Csontváry jelképes sírján áll. A sír azért jelképes, mert a festő hamvait az Óbudai temetőben tömegsírban helyezték el 1953-ban, mivel a művész sírjának lejárt bérleti díját senki sem hosszabbította meg.
A szobor alkotója az ábrázoláshoz Csontváry Önarcképét tekintette mintának, az alkotás lázában égő művészt jeleníti meg. Az Önarcképet Csontváry tükörből festette, ebből adódik mind a kép, mind a szobor balkezessége.

A szoborral szemben, az út déli oldalán található a Csontváry múzeum

Ha továbbmegyünk a 6. kút felé, begyűjthetjük a GCLOCK kódú ládát.

Ezután már csak pár méter, és kiérünk a Széchenyi térre, Gázi Kászim pasa dzsámijának északi oldalára. Innen pár méter utunk utolsó állomása.

6. Zsolnay Centenáriumi emlékkút
 N 46° 4,664' E 18° 13,700' [GCPKT1-6]
6. jelszórészlet Kúton található két évszám különbsége betűvel.
Az eredetileg a Jókai téren felállított díszkút jelenleg a Hunyadi út elején, a Boldogság háza mellett található. A Zsolnay
Porcelángyár - 1968-ban - a gyár alapításának 100. évfordulóján ajándékozta a városnak. A díszkút Gazder Antal alkotása. 2003-ban felújított állapotban került új helyére. Anyaga mázas pirogránit, eozin díszítésekkel. A Jókai téren még csobogó rendszerrel működő kút ma már vízvisszaforgatással és vízszűréssel üzemel.

A multiból kimaradt belvárosi kutak:

A multiból több kút kimaradt, ugyanis ezek közelében más rejtők ládái találhatók:
Zsolnay-kút : Strombus GCPEKF kódú ládája vezet oda, és írja le.

Tüke-díszkút : RoriZo GCTUK1 kódú ládájának leírása alapján keresd.

Színház téri szökőkút : Strombus GCPNSZ kódú ládája mutatja be

Kellemes keresést és időtöltést kíván a rejtő és kicsiny csapata :-)))Ládatörténet

2012.07.07. A moderátori testület +5/-3 arányban jóváhagyta a ládatervet.
2012.08.12. Mr. Fülixáj és csapata elrejti a ládákat, módosítja a ládaoldalt a rejtésnek megfelelően, majd élesíti azt.
2014.03.03.
A legutolsó megtaláló jelzése alapján az 5. pont ládája megsérült, ezért a javításig betegre állítom.
2014.07.10: Adoptálás során Párduc50 az új gazda. Átalakítottam 6 ládásra.
2015.11.15: Eltűnt 5. láda pótolva
2016.07.19: Logbook-csere a 2-3-4. részpontokon.
2017.03.08: 2,5,6. láda pótolva
2017.11.14: 5. láda a sorozatos eltűnések miatt virtuálisra változott. 2,6 láda a helyén volt.
2018.05.15: 3. és 4. láda karbantartva, 3. pontjoz alternatív jelszó kihelyezve.
2018.09.05: 4. láda pótlása új helyen + alternatív jelszó is kihelyezve.Török-kút
Állapot: kereshető

KRW értékelés (170 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.50 web: 4.69 átlag: 4.60

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Fazék 2021.10.23 12:05 - Megtaláltam
Baráti ebédmeghívás előtt kis séta a belvárosban. Az első pontnál parkoltam, a 3. ponton szerintem elveszett a pótjelszó, amúgy minden OK. Tetszett a séta.

2021-10-23 10.59.452021-10-23 11.05.43
2021-10-23 11.07.002021-10-23 11.13.49
2021-10-23 11.29.062021-10-23 11.37.56
2021-10-23 11.44.232021-10-23 11.53.06
2021-10-23 11.54.56 
Furtyka 2021.10.21 20:12 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.12.2]

juhaszbalu 2021.10.21 20:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

AnitaAni 2021.10.10 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Moncsiroli 2021.10.08 13:50 - Megtaláltam
Köszönöm

henicsuka 2021.09.11 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

jagoh92 2021.09.11 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Gorkii 2021.09.10 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam

H.B. 2021.09.05 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Kellemes séta és kut-atás Assassinkával. Köszi a rejtést.

n.david 2021.09.05 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az Aranyos-kút pót jelszava eltűnt a korlátról, a rendes jelszó pedig csak a szerencsének köszönhetően lett meg. A GPS elég pontatlan a környéken, a leírás pedig túlságosan szűkszavú. [Geoládák v3.11.3]

PipiDzsem 2021.08.28 21:57 - Megtaláltam
Az aranyos kútnál bajba keveredtünk, mert nem találtuk a jelszót a ládában , se pót jelszót ami eltűnt .Szerencsére velünk volt a MiniFini csapat ,akik hősiesen felhívták a rejtőt, aki elárulta nekünk a jelszót, amit mi beleírtunk a ládába. A geoláda vadászat közben egész végig szemerkélt az eső, De ez nem szegte kedvünket mert mi vagyunk a PipiDzsem!! [Geoládák v3.11.3]

minifinik 2021.08.28 21:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! a 3.-as ponton nem volt bent a jelszó. felhívtuk a tulajdonost, aki elmondta nekünk. Beírtuk a jelszót a kupakba. :) [Geoládák v3.11.3]

violazsuzsinka 2021.08.26 18:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14], Kellemes délután egy kis séta közben jártam végig a pontokat, a 3. pontnál a rejtő segítségét kértem mert csak az üres kapszulát találtam.

Molli 2021.08.21 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Köszönöm a rejtést! A 3. ponttal kapcsolatban pedig a Rejtő segítségét!

nemethk 2021.08.17 19:38 - Megtaláltam
Kényelmes sétával, a 3. ponton a rejtő segítségét kértük telefonon, mert nem találtuk.
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

fkmaster 2021.08.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.39
Aranyos kútnál a "ládában" jelszót nem találtam már.

sogor36 2021.08.09 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.07
Köszi a rejtést.

pocok2013 2021.08.08 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Votom 2021.08.07 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Ekarp 2021.08.05 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Két részletben, egy késő esti és egy kora délutáni séta során lettek meg a pontok. Az első ponton a leírásnak megfelelően nem kerestük a ládát, a második és a harmadik rendben megvolt. A negyediknél muglik miatt a pótjelszót olvastuk le. Köszönjük a rejtést, szép helyekre vitt el!

Knaliret 2021.08.02 19:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

NZs 2021.07.31 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.98
Pécsi kesingtúra 2021.
Ezt a multit érkezésünk napjának késő délutánján kezdtük el felgöngyölíteni. Szállásunktól elindulva a következő sorrend volt logikus: 5-(4)-2-3-(6).
Az 5. pont viszonylag hamar meg is lett, csak nem akartuk elhinni, hogy tényleg az az, pedig elsőre arra gyanakodtam...
A 4. pontot távolról körbejártuk, de nem tudtuk, hogyan juthatnánk a közelébe, ezért az akkor este nem is lett meg. Mint az utolsó napon kiderült, a Bazilika Ny-i oldalánál van egy kapu, amit 19 óra után bezárnak, onnantól ez a pont nem érhető el. Azért ennek az infónak ott kéne lennie a leírásban - ha már egyszer úgyis ilyen szép hosszúkás lett...
A 2. pont kis kutatás után meglett, a harmadiknál a nagy népsűrűségre való tekintettel a pót jelszót választottuk.
A 6. pont is logikusan beleillett volna az útvonalunkba, ott mentünk el nem messze tőle, csak már erősen esteledett és vacsorázóhelyet kellett gyorsan találnunk, ezért azt későbbre hagytuk. (Egyébként megdöbbentő, hogy Pécs belvárosának szívében mennyire nem egyszerű egy normális vacsorázóhelyet találni! Megdöbbentő volt ez a tapasztalás - abszolút nem erre számítottam.)
Az elmaradt két pontot végül a hazautazásunk napján kerestük meg. A szobával együtt a zárt parkolónkat is el kellett hagynunk és hát Pécsen tényleg nem egyszerű hosszabb időre otthagyni a kocsit valahol! A belvárostól jó messze, a N46 04.992 E18 14.049 ponton, a Tettye utcában tudtunk parkolni, innen gyalogszerrel jártuk be az utunkat. Elsőként a multi 6. pontját kerestük fel, nem okozott gondot. Ez után a Bazilikához mentünk, ahol most sikeresen bejutottunk a "hátsó kertbe" és megleltük a Berényi-kutat. Itt is a pótjelszót használtuk. Nem szeretek értetlen, de roppant kíváncsi mugli szemek kereszttüzében keresgélni - és általában a ládák egészségének sem tesz jót az ilyesmi...
Hazautunk következő megtalálása a dégi Festetics kastély (GCDEFE) lett.
NZs & Dóri

Ami a leírásból kimaradt: a 4. pont elérhetősége korlátozott!DSCN2286
Berényi-kútez most kígyó?
Bazilika virágbanlakatfal
egy öngyilkosjelölt paripa a várfalon 
Easter 2021.07.28 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.11.3]

BBálint 2021.07.25 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Nyaralás a Mecsekben 12/8.
A város helyett most a Mecsek látnivalói élveztek prioritást, de azért néha Pécsen is jártunk. A jól ismert belvárosban tettünk egy kellemes sétát. A Széchenyi-téren kicsit elsütiztük, elboroztuk és ellábfürdőztük az időt, így a végén már sietnünk kellett. Ezért aztán részben a pótjelszavakat kerestük meg.
Ez a multi akár állhatna 12 pontból is.:-)
Köszönjük a rejtést!

KisKata, Emese, BBálint

20210725_17272820210725_174221
20210725_17445120210725_182950
20210725_184142 
jpal 2021.07.23 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.99
Pécsi nyaralásunk során két nap alatt jártuk végig a kutakat, még a jelszót nem hordozó Török-kúthoz is elmentünk.
Köszönjük a rejtést.

IMG_20210722_175013IMG_20210722_175442
IMG_20210722_182625IMG_20210722_185350
IMG_20210723_093840 
Tündérpár 2021.07.20 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Fókamester 2021.07.17 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

meszmona 2021.07.03 20:31 - Megtaláltam
V_Gabor társaságában.
Köszönöm!

[g:hu+ 2.7.11]

V_Gabor 2021.07.03 20:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.51
Délután a GCPKT1 - GCTUKE - GCPNSZ - GCMuzu - GCPecs rejtéseket kerestük fel a multik által diktált sorrendben.

Kerestem a ládát is az 1. ponton, nem találtam. Hívtam Párduc50-et, de nem vette fel. Jó sok kutat láttunk. Természetesen a Zsolnay-kutat is megnéztük. Fura. Visszanézve a GCPEKF leírását, alig találtam meg hol említi a leírás a kutat. Fotó pedig nincs is róla ott. Azért ez elég szomorú.

Köszönöm!
[g:hu+ 2.7.11 teszt]

2021-07-03 16.42.14R2021-07-03 17.10.16R
2021-07-03 17.13.42R2021-07-03 17.47.21R
2021-07-03 19.35.45R2021-07-03 19.48.19R
2021-07-03 20.10.39R2021-07-03 20.14.22R
2021-07-03 20.32.37R 
Bobby Holmes 2021.06.26 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

H+W 2021.06.22 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

rero72 2021.06.21 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk!
Nagyon tetszett! Két éve már próbáltuk, de akkor nem lett meg minden jelszó részlet. Most sikerült! Nagyon jó helyekre kalauzol el.

Lokospatrik 2021.06.12 20:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Mr. Fülixáj 2021.06.10 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Volt egy kis szabad időm Pécsen ma délelőtt, hát elmentem megkeresni az általam rejtett első - és jelenleg utolsó - geoládát. Stílusosabb lett volna mondjuk a láda 10. szülinapján bő egy év múlva, de az a helyzet hogy nem emlékszem mikor volt utoljára több órányi szabadidőm Pécs belvárosában. Azon a napon tuti biztos hogy nem lesz.

Nem volt különösebben nehéz, kivéve az Aranyos-kutat, mert ott még soha nem találtam semmit, csak pótjelszót. El nem tudom képzelni hogy mit lehet kihúzni ott.

Az eredeti tervem az volt, hogy lesz majd egy GCPKT2-es láda, azokkal a kutakkal amik most ebben a multiban vannak, mert van belőlük a városban bőven. De az a láda sosem készült el, és közben 2016-ban el is költöztem Pécsről. 13 évig éltem ebben a városban, és országos viszonylatban ma is a legkultúráltabb városnak tartom ahol megfordultam valaha is hosszabb időre.

Örülök hogy van aki örökbe fogadta a ládát, és úgy tűnik hogy rendesen gondozza is.
Köszönöm neki.

TFTC Fülix :D :P :-))))))))))))))))))))))))))))))

Kisiphx 2021.05.28 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

kistimcsi1 2021.05.28 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó kis séta volt, barátnőmmel jártuk végig. [Geoládák v3.10.5]

Utiszabi 2021.05.28 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Csirimojo 2021.05.24 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Pünkösdi kirándulás [Geoládák v3.10.5]

csenge&barni 2021.05.24 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

kisbrekeke 2021.05.23 17:20 - Megtaláltam
Köszönjük a sétát :)

brekeke 2021.05.23 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Szép séta az esőben! ?

Etil 2021.05.23 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

tundi94 2021.05.23 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

csengeh 2021.05.08 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Gulyi :) 2021.05.03 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.10.5]

bernereniko 2021.04.16 20:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Rakoczyzs 2021.04.16 19:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

erdei csiperke 2021.04.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

LőrincDombiBarangolók 2021.03.14 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kami1 2021.02.20 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Fele már megvolt, most befejeztük a multit.

Balázs1984 2021.02.20 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Tőkésréce 2021.02.04 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Invictus3 2021.02.04 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megvan, köszi!
Mai tizenkilencedik :)
Az utolsó pont tényleg téliesítve van, de a szám (bár valószínűleg leszedhető a netről) ki is található (ennek "megtalálására" jelentem).
Sok kút van itt Pécsett, érdekes téma.

Szőkekapitány 2021.01.26 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést. A 6. pont bedeszkázva, de a neten van kép a kútról.

szendybetty 2021.01.15 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Pedit 2021.01.10 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Lau&Bálint 2021.01.01 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

utigabi60 2020.12.28 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Peterancsa 2020.12.26 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Brsc 2020.12.13 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Az utolsó állomás a téliesítés (fotón látszik) miatt már nehezebben abszolválható, de a googe segít. :) EZEZ

20201213_162014 
Halász család 2020.11.05 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Andi0714 2020.10.24 20:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az utolsó kút jelenleg el van zárva és nem látható semmi. Az évszámokat a neten találtam meg. [Geoládák v3.7.6]

Karaliosz 2020.10.24 20:49 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v3.7.6]

stopo 2020.10.22 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

ticy14 2020.10.10 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Janisoft 2020.09.27 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Dyna22 2020.09.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Köszi a rejtést!

Vidket 2020.09.19 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. :) [Geoládák v3.6.0]

PulykiMaki 2020.09.13 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

Family-H 2020.09.13 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kétbakancsos 2020.09.04 15:39 - Megtaláltam
03 - GeoPipi/GeoChicken (Pécs) találkozóra utaztunk, comos és hu-s ládákat gyűjtöttünk be. Meglátogattuk a TB hoteleket, cseles és színvonalas rejtésekkel találkoztunk. A ládák környezetében sok szép épületet, műemléket fedezhettünk fel. Köszönjük a rejtést!

KentaurSzőkőkút
SzékesegyházAranyos kút
Mirabelle 2020.08.29 20:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

tomi-zsuzsi 2020.08.28 23:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Blasius McKay 2020.08.18 19:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

kissss 2020.08.18 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Városnéző, ládagyűjtögető második napunkon sorra jártuk ennek a multinak a pontjait is.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

ottgyuri 2020.08.15 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam! [Geoládák v3.5.4]

Szőkéék 2020.08.12 20:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszönjük a lehetőséget!

geooszi 2020.08.10 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

banyóka 2020.08.08 19:37 - Megtaláltam
Még mindig nagy melegben, de meglett.

FeldmanZ 2020.08.07 07:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

pcguru és Mirci 2020.08.05 19:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! 1es pont nincs és nem is kell keresni. A többi pont teljesen rendben van! [Geoládák v3.5.0]

Laci és Anita 2020.07.28 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! igazi mediterrán város gyönyörű a központ folytatódik a pécsi ládakeresés! [Geoládák v3.5.0]

stikli08 2020.07.27 07:25 - Megtaláltam
Sajna az egyes és hatos ponton elakadtam, de kaptam segítséget a rejtőtől így sikerült. Ezúton is köszönök! [Geoládák v3.5.0]

menace 2020.07.23 18:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

csehipest 2020.07.17 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

OsiOsi 2020.07.14 09:29 - Megtaláltam
A rejtő segítségével.

Nem Kavics 2020.07.06 10:51 - Nem találtam meg
Nagyon izgalmas túra volt. Szívesen végig járnám újra, ha rendben lesznek a ládák :)
1, nem találtuk
2, betelt
3, üres a petling
6, nem találtuk egy órán át sem :) [Geoládák v3.4.1]

[Elutasította: Párduc50, 2020.07.14 09:50]

kocsisjozsef74 2020.05.31 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Az 1, 6 pontokon nincsenek meg a jelszavak. 3. ponton pótjelszó van. Köszönjük a Rejtő segítségét!

Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.4.0]

anzsu7 2020.05.31 09:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.4.0]

boobaa 2020.05.30 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Megtaláltam (egy részét), köszönöm a rejtést!
Köszönöm a rejtő telefonos segítségét: az 1., 2. és 6. pontoknál nem találtuk a dobozt/jelszót. [Geoládák v3.4.0]

[Jóváhagyta: Párduc50, 2020.06.01 16:32]

VaVi 2020.05.28 19:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

ellfelek 2020.05.17 13:22 - Megtaláltam
Sajnos az első és a hatodik pont nem lett meg, a második és a többi viszont rendben megvan. Köszönöm a rejtő segítségét!
Érdekes volt így végigjárni a belvárosi részt, hogy először a várfalon kívül mentünk végig ennek és a Pécsi séta láda nyomán.
Köszi a rejtést!

IMG_20200517_105817IMG_20200517_105902
IMG_20200517_131203IMG_20200517_132211
Béla 53 2020.05.14 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.A 1,2-es és a 6-ost nem találtam a helyén
[g:hu+ 2.2.1 teszt]

[Jóváhagyta: Párduc50, 2020.05.24 22:40]

Gábor66 2020.02.15 20:15 - Megtaláltam
köszi!

Mira 2020.02.15 20:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

lelcache 2020.02.15 20:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

kivancsifancsi 2020.02.15 20:15 - Megtaláltam
(Lazy wapon beküldve)

 
Fidorka 2020.02.15 20:15 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Korigumi 2020.02.01 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon köszönöm a rejtő segítséget! [Geoládák v3.3.2]

vaterlo 2019.12.30 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Pécsi évvége során végigjárt pontok. Az 1-es és 6-os pontok rejtései nekem sem lettek meg. Itt egy kis segítséget kaptam. Köszönöm a rejtést.

Milos92 2019.12.29 14:10 - Nem találtam meg
Sehol:( [Geoládák v3.1.2]

blenesi.kitti 2019.12.29 14:05 - Nem találtam meg
Nem talaltam meg

Aniko & Gyuri 2019.12.29 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Anikó és Gyuri. [Geoládák v3.1.2]

copfocska 2019.12.27 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést illetve a rejto segitseget az egyes es a hatos pontnal! [Geoládák v2.2.5]

Csabiq 2019.12.20 15:10 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Köszönöm én is az 1-es és a 6-os pontot Párduc 50-nek. Igazán szép város. Nagyszerű Emberekkel![Geoládák v3.1.2]

Mizo6869 2019.11.23 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, a 2, 3, 4, 5-ös pontokat. 1-6 pontban segített Párduc 50. Köszönjük a segítségét és a rejtést is! Mia, Zoli Érdről.

kitkat0123 2019.11.23 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Robogo 2019.11.23 10:33 - Megtaláltam
Pécsi ládázós hévégén kerestük fel ezt a ládát kitkat0123, R.Guszty és LCSOKA társaságában.
Köszönöm a rejtést!

R.Guszty 2019.11.23 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

LCSOKA 2019.11.23 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

KataJani 2019.10.26 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Egy hetes Pécsi ládázás alatt. Szuper időnk lett.
Az egyes és hatos ponton a ládákat nem leltük. A rejtő kisegített a jelszórészletekkel.

Hegyo 2019.09.27 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 5/Rejtés: 4/ Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

Colos155 2019.08.09 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fcsaba 2019.08.08 15:05 - Megtaláltam
Tábori szabad délutánt kihasználva megkerestem e multi pontjait is. Az első pontnál én is telefonos segítséget kértem a rejtőtől. Szép multi, köszönöm!

Kaputyin 2019.07.31 05:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Sok-sok látnivaló Pécs csodás belvárosában, melynek bejárására felfűztük a kutas multi pontjait is, 6, 5, 4, 2, 3, 1, sorrendben. Az 1-es pont kivételével a rejtések mindenhol előkerültek, bár az Aranyoskút (húzd ki) segítsége nem segített, itt a pótjelszó lett csak meg. A Török-kútnál, amit másnap egyedül kerestem fel, hosszas kutatás után sem jöttem rá hol lehet a láda, viszont a jelszóképzés szerencsére így sem okozott gondot, melyben sokat segített a Keltaur szobor, ami nagyon tetszett!
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190730_163951IMG_20190730_170517
IMG_20190730_173658IMG_20190730_175938
IMG_20190731_055130IMG_20190731_055138
IMG_20190731_055605IMG_20190731_055108
IMG_20190731_055629 
Eszti és Robi 2019.07.04 19:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Régóta terveztük, most volt idő megkeresni ennek a szép multinak a pontjait. Az első pontnál köszönjük a segítségét a rejtőnek.

IMG_20190704_200559IMG_20190704_195611
image 
Dóra2011 2019.07.04 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Szüleimmel pécsi kirándulás során találtuk meg. Az első ponton a ládát nagyon sokáig kerestük, de mi nem találtuk meg, köszönjük a rejtő segítségét.

IMG_20190704_203531IMG_20190704_203140
IMG_20190704_201256IMG_20190704_200625
IMG_20190704_192443IMG_20190704_192436
IMG_20190704_191844 
takacsimre 2019.05.05 11:30 - Megtaláltam
Csipet_csapattal. Remek társaságban, de: NÉLKÜLE!!!

csipet_csapat 2019.05.05 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Nagyon ügyes multi. Csodás helyszíneket mutat. Köszönjük a rejtést.

IMG_6096IMG_20190505_094400
IMG_6110IMG_6098
IMG_6106IMG_6129
IMG_20190505_095825IMG_20190505_095943
dzoli1 2019.04.20 23:59 - Megtaláltam
Andival

PardiAndi 2019.04.20 23:59 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

dobozipatikus 2019.04.02 08:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SandorCsaba 2019.04.01 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szadeczkyek 2019.03.22 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!:) [Geoládák v2.2.5]

Aleph & Rita 2019.03.21 18:00 - Megtaláltam
Kellemeset sétáltunk a rejtések kapcsán. A gc.comra simán fel lehetne tenni önálló ládaként a rejtéseket.
Köszönjük a lehetőséget!

margabat 2019.03.11 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.03.05 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2019.03.05 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

emiGrant 2019.02.27 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
A másik sokpontos multival együtt jártuk ezt is végig. Sok szép kút van Pécsett, bár nagyon úgy látszik hogy, legalább is télen, nem jön belőlük túl sok víz. Élveztük a sétát és jobban megismerkedtünk Péccsel, mint eddig. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9 
DaZoBaViKr 2019.02.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Megtaláltuk őket köszönjük a rejtést. Sajnos a 6. ponton talált logfüzet, teljesen be volt telve. Karbantartást igényel. A 3. ponton pedig el volt ázva a láda tartalma. Itt sem tudtunk logolni. Szintén szükség van egy gyógyító pillantásra. Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat.

trob1 2019.02.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

2019-02-24 10.23.252019-02-24 10.24.01
2019-02-24 11.13.56 
salem.macska 2019.02.23 07:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

becko 2019.02.19 14:45 - Megtaláltam
Vonattal érkeztem Pécsre, a verőfényes kora tavaszban gyalogosan jártam végig a város 22 ládájának - a multik miatt ennél sokkal több - helyszínét, 22 km lett a vége, szép volt, jó volt, elég volt.
Az 1. ponton eltartott egy ideig amíg rájöttem hogy egy falnak két oldala van, a többi simán ment.

"J&J" 2019.02.09 14:59 - Megtaláltam
Balázsnapi BEAC túra. Piroskával közös találat. A 3.dik ponton a logbook teljesen szétázott, kivettük, és a jelszórészletet egy papirdarabra felirtuk.

piroska 2019.02.08 14:59 - Megtaláltam
Első pécsi napunkon. A ládakeresés örömét elrontotta, hogy betonra pottyantottam a fényképezőgépemet.

HRita 2018.12.24 22:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaszkievics 2018.12.24 22:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
A Karácsonyi napokra Pécsre esett a választás nagy családi sokadalommal, HRita - Kesserhercegnővel közösen! :) Egy nap sem unatkoztunk, szépen gyűjtögettük a rejtéseket, ezáltal még jobban megismerve Pécset. Nem volt olyan pillanat, hogy ne éreztük volna jól magunkat, így köszönjük minden rejtő munkáját!

* Több nap alatt levadászva, minden pontja rendben volt!

Csóka család 2018.12.23 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Adventi séta, végén punccsal :-) [Geoládák v2.2.5]

Zsotyka 2018.11.17 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
köszönöm a rejtést!

katika 2018.11.03 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

deva 2018.11.01 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ÁnyosIngov 2018.10.29 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kir6 2018.10.24 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ferrit 2018.10.23 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

feldelaci 2018.10.21 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Nitusz 2018.10.21 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Nemi91 2018.10.21 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Csizmások 2018.10.21 08:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

g-tabe 2018.10.18 17:00 - Megtaláltam
Megvan!
Júli 13-án az 1, 3, 5, 6 pontok lettek meg, aznap a 4-est nem találtuk. Viszont ma megkerestük a maradékot.
Köszönöm a lehetőséget és a rejtők munkáját!!!!

ng0407 2018.10.16 19:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, kisgab88-cal köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kisgab88 2018.10.16 19:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

M1161 2018.10.06 21:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Nagyon jo és erdekes seta volt, koszonom a lehetoseget és a segitseget :)

EmesESE 2018.09.23 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

kilali 2018.09.23 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Köszönöm a lehetőséget.

adamtoth0412 2018.09.22 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A 3-4-5-6. pontokat még 06.30-án kerestük fel.
Ma ismét Pécsett volt dolgunk, így a hiányzó pontokat is begyűjtöttük.
A 3. ponton az alternatív lett meg.
Köszönjük a rejtést!

BouLache 2018.09.07 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Még tavasszal kezdtem el a pontos felkeresését, de akkor egy pont kimaradt időhiány miatt. Ma bepótoltam,az utolsó kút ládájának megkeresését is, GPS nélkül. ;)
Köszönöm a lehetőséget, tetszett ez a multi! :)

Párduc50 2018.09.05 15:00 - Egyéb
A 4. pont helyreállítva.

GYEZegzug 2018.09.02 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
GCEVFA levezetése. Köszi szépen a lehetőséget.

nagygeo 2018.07.26 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Kíra, Gyöngyi, Zoli [Geoládák v2.2.4]

csipet_csapat 2018.07.22 07:41 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

Chubby 2018.07.20 22:42 - Megtaláltam
A 4. pont kivételével (segítséggel) ezt is sikerült előkotorni. [g:hu 1.5.4]

Nikicsu 2018.07.20 22:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

urbanj 2018.07.15 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Pécsi séta során. A 4.ponton sajnos nincs meg a láda, rejtővel egyeutettem. A többi pont rendben. Köszönöm.

Csabetta 2018.07.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Kellemes séta volt. Ládákkal meg kellett küzdeni.

Török kútnál kis súgó nem ártana, mert arrébb van és nem is illene ott gyalogosan sétálni.
Aranyoskútnál el volt ázva a papír, még éppen olvasható volt.
Sétatérnél fekete a céltárgy és jól el volt rejtve a lényeg, nehéz volt az is.
Berényi-kút ládáját nem találtuk telefonos segítséggel sem. Nem biztos, hogy mi voltunk a bénák.
A túra jó, keresgélés is élmény volt, de kis karbantartás indokolt lehet.

Köszönjük!

Potyogók 2018.07.04 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Gyerekekkel 2 naposra sikeredett, de nagyon szép séta. A 3. pontot (Aranyoskút) nem találtam, rejtő segítségével sikerült, amit nagyon köszönök! :)

Attibati 2018.06.23 08:25 - Megtaláltam
Gckupás kör a Mecsekben 85 gckupa ponttal és hat új ládatalálattal.
105 kilométert sikerült kerákpároznom a mai napon.
Jó hosszú nap volt a mai, kettőkor keltem majdnem éjfél volt, mire hazaértem.
Néhány éve egyszer már nekifutottam ennek a multinak de akkor elakadtam a Zsolnai-kútnál. Most újra bejártam a pontokat és mindegyik viszonylag hamar meglett.

Bubuka 2018.06.22 10:05 - Megtaláltam
Vasutas természetjáró találkozón voltunk Pécsen.

P1160842P1160834
P1160844 
Zergi 2018.06.22 10:05 - Megtaláltam
Fogtam! - a pécsi Országos Vasutas Természetjárók Találkozója keretében.

IMG_1555IMG_1557
IMG_1558IMG_1564
IMG_1566IMG_1567
IMG_1568IMG_1569
IMG_1575IMG_1577
IMG_1599IMG_1600
IMG_1604IMG_1611
IMG_1612IMG_1615
katica 2018.06.17 13:29 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zsókica és Lackó 2018.06.10 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mortanius 2018.06.09 12:11 - Megtaláltam
Minden pont kereshető. Annyi, hogy a hármasnál mi megelégedtünk a pótjelszóval is. Hogy a petling megvan-e azt nem tudjuk.
Zsolnay emlékkút elkerítve, de a láda ettől még kereshető.
Köszönöm a lehetőséget!

Mai95 2018.06.03 15:12 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! :) A hármas ponton a Logfüzet cserére szorul mert el van ázva.

vittorio 2018.06.03 15:12 - Megtaláltam
Megvan. [g:hu 1.5.4]

 
denho 2018.05.19 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Javítás után érkeztünk, minden a helyén volt.

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

csipet_csapat 2018.05.16 07:47 - Egyéb
Kedves rejtő! Köszönjük a ládakarbantartást. Üdv: ládadoki.

BuBiPuma 2018.05.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.43
Köszönjük a rejtéseket!
1. ponton minden rendben (május 12.)
2. ponton minden rendben (május 11.)
A 3. ponton a láda május 11.-én a helyén, de jelszó és logbook nincs benne (fényképes dokumentáció után rejtői jelszó).
A 4. ponton május 2.-án feltehetőleg nem volt a helyén (fényképes dokumentáció után rejtői jelszó).
Az 5. ponton minden rendben (május 2.)
A 6. ponton elvesztette 'ragaszkodó' voltát a láda (rejtői útmutatás után lett meg).
Külön köszönet illeti a rejtőt segítőkészségéért és a gyors információkért!

Patri321 2018.01.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Siker! Ma végre begyűjtöttem az utolsó hiányzó pontot is! Az első ládákat még nyáron találtam meg. Igazából egyik sem ment könnyen, és valószínűleg egyike vagyok azoknak, akik a legtöbbször nem találták meg a ládákat, de ez sosem tántorított el attól, hogy időről-időre visszamenjek és újrapróbálkozzak. Így volt ez ma is a megmaradt 5. ládával, és megint ugynúgy kerestem, ugyanott, és ma végre meg is láttam. A kutakodásom történetéről regényt lehetne írni, de itt most csak megköszönni szeretném a Rejtőnek, hogy mindezt lehetővé tette. Élveztem, és annak is nagyon örülök, hogy ezzel most végre ki van pipálva az összes pécsi láda a geotérképen.

BiBoLi 2017.11.24 20:28 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

zöldfülű 2017.11.24 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Lefülelve :-)
Hurrá, újra itt!!! Pécs az egyik kedvenc városom, így minden alkalom önmagában is öröm, amikor erre járok. Ládákkal fűszerezve, ragyogó őszi napsütésben pedig prémium kategória :-)
Már előző este elkezdtük gyűjtögetni a jelszórészleteket, és szorgoskodtunk tovább, ahogy az utunk vitt. Úgy tűnik, a pécsiek sem feltétlenül szeretik, ha geoláda van a környéken, szorgoskodnak ők is az eltüntetésükben :-( Így két ponton is rejtői segítségre szorultunk.
Köszi a rejtést és a segítséget

071077
078080
Rézangyal77 2017.11.24 10:40 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2017.11.22 07:00 - Egyéb
Javítva

PBM 2017.10.28 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
5-4-2-3-6-1 sorrendben.
Az 5. ponton a térnél nem találtam a táblát, 4. oké, 2. nem találtam, 3. oké, 6.-nál nem találtam, itt kértem már rejtői segítséget. Megnyugtatott, hogy hamarosan leellenőrzi a pontokat és kisegített a hiányzó jelszó részekkel. Azért becsületből csak elmentem az első pontot is megnézni.
Köszönjük a rejtést!

Katona55 2017.10.21 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
A kettes pontnál nincs meg a doboz, a hatos pontnál nincs már mágnes a dobozon.

stmester 2017.10.21 08:15 - Megtaláltam
A kettes ponton nincs doboz, a hatoson tele a papír.

P1020858P1020884
P1020885P1020924
melinya 2017.08.28 22:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megtaláltuk. Köszönöm a Rejtő segítségét :-)

petili 2017.08.13 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszönjük a rejtést

Zsozso94 2017.08.08 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam köszi. :)

leve2002 2017.07.28 07:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Köszönöm a Rejtő segítségét! 2 ládát nem sikerült megtalálnom, az aranyoskútnál nem tudtam kiolvasni a jelszót.

nazso.oszan 2017.07.21 21:00 - Megtaláltam
Ma este még egyszer megpróbáltuk az 5. pontot begyűjteni. Hosszas keresgélés után találtunk szabadon egy logfüzetlapot a jelszórészlettel. Láda, mágnes sehol. A papírkát visszatettük az objektum alá, mert nem volt nálunk semmi, amivel a pont állapotán javíthattunk volna. Remélem mihamarabb megújulnak a sérült ládák.
Azért egy kicsit izgultam, hogy működik-e a jelszó (főként a 3. részlet), de mint látszik végül eltaláltuk.
Köszönjük a rejtést.

20170717_20260020170720_112010
nazso.oszan 2017.07.20 22:00 - Egyéb
Nem sorrendben kerestük fel a kutakat az elmúlt három napban. Az első két ponton minden rendben volt, az aranyoskútnál elázott papírdarabon tippelni lehet a jelszórészletre. A 4. ponton minden rendben volt. A Szent István téren, az adott koordinátán és környékén az alkalmasnak tűnő helyeken nem találtam a ládát, pedig ide háromszor is visszamentem. A 6. pontnál még csak kétszer jártunk, egyszer nem is kerestük igazán, mert szorgos közmunkások pihentek a kút körül. Másodjára pedig a hőség miatt siettünk, de azért kellően körül néztünk. Sajnos nem találtuk.
Esti hűvös (29°) időben már könnyen meglett a 6. pont is, bár nem a GPS által jelzett helyen és már nem is mágneses. A logfüzet betelt.
Egyébként a láda szépen bemutatja a várost. Érdemes végig járni az ajánlott útvonalat.
Köszönjük a rejtést.

whaides 2017.07.18 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zsizsi60 2017.07.16 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.82
Köszi a rejtést

bölli 2017.06.09 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.74
Köszönjük a rejtést!

emmerwald 2017.04.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Belvárosi séta közben gyűjtögettük össze a pontokat. Könnyen meglett mind, de a 6-os pont mágneséről lekopott a szigszalag.

DSCN5508DSCN5554
DSCN5577DSCN5594
DSCN5613DSCN5617
Pongi57 2017.04.08 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Esős, borongós szombat délelőtt indultam neki ennek a multinak, 1., 2., 5., 4., 3., 6. sorrendben. A Török kútnál nem néztem a térképet figyelmesen, így mikor nem találtam és rápillantottam a térképre, rögtön meglett a láda. A Petrezselyem kút eléggé lepukkant szegény, de a ládát pár perc alatt megtaláltam. Utána segítettem egy fiatalembernek eljutni a Csinos Presszóig, így aztán onnan a Szent István tér következett. Láda 2 perc alatt meglett, majd elsétáltam a Székesegyház mögé, ahol egy ideig rossz helyen nyúlkáltam, de aztán ráleltem. Az Aranyos kút kifogott rajtam. Köszönet a rejtőnek, Geolédának a segítségért. Végül a Boldogság házánál kötöttem ki, ahol szintén percek alatt meglett a rejtek. Klassz kis délelőtt volt. Köszönöm a rejtést.

2017-04-08 10.27.272017-04-08 10.37.30
2017-04-08 10.48.512017-04-08 11.11.00
P_4080003P_4080006
Umbia 2017.03.15 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Jó, hogy minden ponton van láda!!! (a 3.ponton ázik a logbook) [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.03.14 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

znasz 2016.11.12 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszi a rejtést.

Szabó família 2016.11.03 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Képek később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Párduc50, 2016.11.04 13:34]

picuresnagyur 2016.10.29 18:39 - Megtaláltam
Tényleg nincs meg a két mágneses pont, a Petrezselyem kútnál megtaláltuk a doboztetőt, lásd fotón, de sajnos már csak a gc felirat volt olvasható. A szökőkútnál semmi... a GCTUKE ládasorral fűztük volna össze, de azért végigjártuk. Ha képek alapján elfogadod, köszi!

[Jóváhagyta: Párduc50, 2016.11.04 13:34]
Köszönjük! :)

cameringo_20161029_130805cameringo_20161029_135256
cameringo_20161029_141518cameringo_20161029_144208
cameringo_20161029_163607cameringo_20161029_141822
cameringo_20161029_163848 
waneqr 2016.10.22 13:00 - Megtaláltam
Sajnos a megnáses ládák egyikét sem találtuk, de remélem csak mi voltunk ügyetlenek és a ládasor sértetelen. A csatolt fényképek és a levélben elküldött jelszórészletek alapján kérnénk a megtalálás elfogadását! Kösz

[Jóváhagyta: Párduc50, 2016.11.04 13:34]

c01c02
c03c04
c05c06
c07c08
c09c10
c11c12
etoc 2016.10.15 16:00 - Egyéb
Üdv!
Szeretném kérni a 2. és az 5. állomás felülvizsgálását, mert utam során nem az állomások sorrendjében mentem, hanem az első 2 állomás után az 5.-hez értem, mivel azonban nem leltem itt ládákat, nem kerestem tovább, így nem tudom, hogy a többi dobozzal mi a helyzet.
Köszönöm szépen!

Paul 2016.09.23 20:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3c] [wapon beküldött szöveg]

vacakos 2016.09.20 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

vakond87 2016.09.19 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Tetszik, hogy a kutak össze vannak egy ládában gyűjtve. Jól is jöttek vízvételezés céljából a városi ládázás közben.

Access Denied 2016.09.18 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
megvan, egyebek később!

Köszi a rejtőnek a segítséget!

Emerich63 2016.09.18 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Gyalogosan végig. Mindegyik láda megvan a helyén, de mindegyik tényleg jó rejtés - kisebb-nagyobb gondolkodás, agyalás, keresés - de rendben!

TanEra 2016.09.11 19:42 - Megtaláltam
Jocóval közös!
Logoló lap teljesen elázott Aranyoskútnál, rejtővel felvettük a kapcsolatot, ideiglenes papírt tettünk a jelszóval!

joco12589 2016.09.10 11:20 - Megtaláltam
Koszi a rejtest

Csureszh 2016.09.06 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Nagyon tetszett. Kétszer jártam végig. Először vasárnap volt, másnap kezdődött az egyetem, így mindenhol emberek voltak. Aztán kedden visszamentem, jó nagyot sétáltam és minden meglett. Megint sokat segítettek az előző megtalálók. Köszi mindenkinek.

ocReaper 2016.08.28 19:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk mindet! Köszönjük a rejtéseket, nagyon ötletesek voltak. A 3. láda sajnos eléggé el van ázva, így abba nem logoltunk.

fodor8peter 2016.08.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Szép kutak, érdemes volt végigjárni a tájfutó verseny után. :)
Nagyon jó rejtések!

zotyafiu 2016.08.15 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szimbi 2016.08.15 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tompika23 2016.08.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nem sorban találtuk meg a ládákat, mert közben a többi ládát is vadásztuk le, de reménykedtünk hogy mindegyik meglesz. jó volt ezeket a kutakat látni, ez is olyan dolog amit a GC nélkül nem lát az ember :)

Végek 2016.07.19 19:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsityi 2016.07.16 17:17 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk szakadó esőben :-O Petrezselyemnél tele van a logbook, aranyosnál lokbook szétázva, berényinél lokbook tele van.:-)

SirLes 2016.06.20 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.45
Feleségemmel és a legfiatalabb gyerekünkkel Gergellyel Sikondán töltünk pár napot és általában délelőtt ládákat keresünk. Ezt a rejtést két nap alatt sikerült teljesíteni. Minden pontját sikerült megtalálnunk, de volt hogy segítséget kellett hozzá kérni. Azt sikerült megállapítanunk, hogy Pécs bővelkedik a vízzel kapcsolatos építményekkel. Szép helyekre vitt el ez a multi minket.
A rejtések közül legkevésbé az első pontot élveztem, ott sehogy nem lehet rejtve logolni.

Photographer 2016.06.02 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.49
Pécsi sétánk alkalmával kerestük fel a kutakat több-kevesebb sikerrel. Követtük a Navitel utasításait és ami az útunkba került, azzal a ponttal folytattuk.

A 4. pontnál nincs semmi, kb. 20 percet kerestük a ládát, de semmi. Egyes pontokon túl kevés az információ, ezek alapján szinte lehetetlen megtalálni. A 6.-kal is meggyűlt a bajunk, de aztán nagynehezen meg lett!

Köszönjük a jóváhagyást!

DSC_4857DSC_4862
DSC_4882DSC_4902
DSC_4942DSC_4998
Móni&Krisztián 2016.05.28 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.52
Megtaláltuk, köszönjük!! :)

eltájoló 2016.05.15 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Jó kis meló mindet megkeresni. Az összes "láda" a helyén van. Némelyik kicsit ázott, bár nem értem hogyan. Szépek ezek a kutak. Köszönöm, hogy megmutattad.

KP1965 2016.05.13 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Az első két ponton nem sikerült rábukkanni a ládára, utána meg valami baja lett a GPS-nek, de azért végigjártam a sétát kúttól kútig. Így végül virtuális multiként teljesítettem, a fotók alapján kérném elfogadni, ha lehetséges. (a negyedik pontnál azért megtaláltam a ládát...)

[Jóváhagyta: Párduc50, 2016.06.07 16:36]

20160513_17250020160513_162643
20160514_19161320160513_174456
20160513_17540220160514_191152
Bugár-orienteering 2016.04.24 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Már 2014.12.23-án sétáltunk (a Török-kútnál be is írtunk a füzetbe) egy nagyot ez és GCTUKE pontjait gyűjtögetve, de akkor nem találtunk mindent meg. Ma reggel próbálkoztam újra, de a Berényi-kútat nem sikerült megközelíteni, a Zsolnay Centenáriumi emlékkútnál pedig ma sem jártam sikerrel. Köszönöm a rejtő gyors segítségét.
Nagyon szép, élhető város Pécs.

oldfox 2016.04.17 16:05 - Megtaláltam
... megtaláltuk!

Famágus 2016.04.17 16:05 - Megtaláltam
Végigjártuk a pontokat, sőt, volt ahova mégegyszer visszamentünk, mert értelmetlennek tűnt a jelszó azon része. Jó lett amit összeszedtünk, de érteni még mindig nem értjük. Mindamellett nagyon jó multi, tetszett. Oldfoxxal köszönjük!

DSC_0100DSCF0308
DSCF0310DSCF0311
Endresz_család 2016.04.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Klassz volt, köszi.

Vincenzo65 2016.04.14 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Párszor már jártam Pécsen, a ládának köszönhetően még többet láttam.

acsipapa 2016.04.03 13:23 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.04.03 13:23 - Megtaláltam
Stresszes egy multi volt, de végül minden pont meglett.

gege68 2016.03.14 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, én kis feleségemmel. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A3.-hoz kellett a rejtő segítsége (nagyon köszönjük!!!) ,de ne petlinget, hanem pet előformát keressetek!

Csöpke 2016.03.06 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2m] [wapon beküldött szöveg]

RéZ 2016.01.28 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :)

anettx 2015.12.19 11:20 - Megtaláltam
TFTC!
Pécsi ládagyűjtögetés: szép helyeken, jó időben, 15 ládatalálattal, 13 km sétával sikerült.

Blue Mali 2015.11.30 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!
Blue Mali [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Köszönöm a rejtő segítségét némelyik ponthoz!

Szuper helyszínek, jó rejtések!
Megismertem Pécs egy újabb arcát!

Köszönöm az élményt!

Piroskaa1 2015.11.30 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Pécsi látogatásunk során. Köszönjük a rejtő türelmét és segítségét. Sajnos késésben voltunk, rohanni kellett vissza hazafele, így jól jött a rejtő segítsége.

Fagyi 2015.11.08 14:25 - Megtaláltam
Pilis50 társaságában.

[Jóváhagyta: Párduc50, 2015.11.08 20:39]

Pilis50 2015.11.08 14:25 - Megtaláltam
2015.02.21 16:00 -én
Elkezdtük részletekben megkeresni -
6. -os kút
5.- kut

jelszórészlete megvan (úgy is el fog veszni - mire kellene..)
_______________________

Ma begyűjtöttük a többi részletet - kivéve a Török-kút -ét ..
sokat kerestük, de nem lett meg ........

Elfogadod?

[Jóváhagyta: Párduc50, 2015.11.08 20:39]

Köszönöm - köszönjük.

sagabi 2015.10.22 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.91
Az 5. jelszórészlet segítségért köszönet a rejtőnek

foxfoxfox 2015.09.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltam.
Köszönöm a segítséget Zsolti66-nak és a rejtőnek, Párduc50-nek az 5. ponttal kapcsolatban!

Zsolti66 2015.08.22 20:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Wilka74 2015.07.29 18:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Köszönöm a rejtést! Az 5. pontot nem találtam, bár a ponton nem is tudtam keresni a gyanús brigád miatt, akik leheveredtek a rejtéstől nem messze. Köszönöm Párduc50-nek a segítséget!

carmin 2015.07.29 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Már egyszer nekikezdtünk ennek a multinak, de akkor nem jutottunk a végére. Azóta teljesen megváltozott, így az elejéről indultunk újra. Ma nem volt sok túrista, nyugodtan lehetett keresgélni még a Zsolnay kútnál is. Ezt a kutat nem ismertem, nagyon tetszett a kis hangulatos térrel együtt. A Berényi kútnál először máshová nyúlkáltam, de aztán meglett ez is. Az 5. ponton nincs meg a rejtés (amin nem is csodálkozok, most is sok gyerek volt a közelben), ezzel a jelszórészlettel a rejtő segített ki. Köszönjük a rejtést, ismét szép helyeken sétálgattunk.

banyóca 2015.07.28 13:25 - Megtaláltam
Más ládákkal kombinált útvonalon gyűjtöttem be a pontokat. Pécshez sok szállal kötődöm, a kutak is ismertek voltak, ám most e játék kapcsán kerestem fel ismét e helyeket. Az 5. pontnál a Rejtő segítségét kértem, köszönöm!

Török kútA Petrezselyem kúttól
Aranyos kútBerényi kút
Szent István térZsolnay kút
Merida901 2015.07.28 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Több segítséggel, de végül sikerül.

Párduc50 2015.07.10 00:00 - Megtaláltam
OK

Párduc50 2015.07.10 00:00 - Egyéb
OK

StiviG 2015.06.19 12:45 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2015.06.19 12:45 - Megtaláltam
A Jakab-hegyet terveztük mára, de nem éreztük magunkat eléggé fittnek meg az időjárás is ijesztegetett rendesen. Így sétáltunk egyet az egyetlen, még meg nem talált belvárosi láda mentén.
Jó döntés volt, még kutas szemmel nem néztük a várost. A rejtések jók, néhol pofátlanok. :) Az ötös pontot rejtői segítséggel sem találtuk, valószínűleg lába kélt. A jelszó részletet köszönjük!
Jó kis séta volt, autótól autóig 4,8 km lett.
Köszi

pappcsalád 2015.05.02 13:46 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bubu&vahur 2015.04.30 17:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :-) Az 5. pont a rejtő segítségével. Köszönjük neki.

Pécsi geotúra 023Pécsi geotúra 024
Attil@ & Réka 2015.04.24 17:25 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést ;-) !
Réka és Attil@

Törpe 2015.04.19 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönet a segítségért! 5-ös ponton a földön keresd!
Köszönjük a rejtést! Törpe

butanbandi 2015.04.19 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

A 3. pontnál a logbook továbbra is elázott, a jelszórészlet egyelőre még olvasható volt.

presbazsi 2015.04.19 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mars3696 2015.04.05 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Tetszett! :) Köszi szépen!

Két ládikó sajnos sérült, ezekről majd dobom az e-mailt!

MoMaszter 2015.04.05 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Ez a multi nagyon szuper volt! A sok szóló pécsi láda szedése közben őt is begyűjtöttük! :)

Hüsecsalád 2015.04.03 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk mindet, ötletes rejtés, köszönjük.

vtsp&tav 2015.03.10 00:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Éjjeli városnézés/sétálgatás keretében útbaejtettük a pontokat. Ötletesek a rejtések, de az Aranyos-kútnál elázott a füzet, sajnos megszárítani/pótolni nem tudtam, cserére szorul. A Szent István téri doboz mágnese kieshetett, talajszinten hever. TFTC!

yvy 2015.02.21 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. yvy és családja [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2015.02.21 16:00 - Egyéb
Elkezdtük részletekben megkeresni -
6. -os kút
5.- kut

jelszórészlete megvan (úgy is el fog veszni - mire kellene..).

 
kriss556 2015.01.23 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

peacesztoj 2015.01.21 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sunyi4013 2015.01.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.82
Köszi

zalajaro 2015.01.10 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Pécsi séta a téli tavaszban.

A 3. pontnál vizes a .logbook.

 
RobiGergo 2015.01.02 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Köszönjük a rejtést!

alcala76 2015.01.02 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Szép helyeken jartunk, köszönjük!

Zolnai 2015.01.01 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.50 súly: 4.03
Megtaláltuk! :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zsuuu 2014.12.27 00:00 - Megtaláltam
Napsuteses karacsonyi szombat 3.
A harmadik pont ládája beázott, a logbook cserére szorul, a jelszó még olvasható, de logolnom már nem sikerült.
Köszi :)

navigaator 2014.11.27 00:00 - Megtaláltam
-

Liberty 2014.11.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
3/11. Pécsi ládatúra.

A jól felépített weboldal által fantasztikus idegenvezetést kaptam a rejtőtől a pontok felkeresésével. Minden kút története érdekes. A Szent István téren a rejtés nagyon trükkös, nem hittem el, hogy ott van, ahol tényleg van, sétálók és padon ülők szeme előtt.. Köszönöm pliptai kesser társam segítségét. Az utolsó pontot kétszer kerestem fel. Először hétfőn, de akkor nagyon sokan voltak a kút körül, így nem volt lehetőségem a rejtekhez hozzáférni, ezért szerdán ismét visszajöttem és megtaláltam. Merészek a rejtések, mert többnyire minden kútnál nagy a forgalom. Köszönöm a rejtéseket és a lehetőséget.

Pécs címere
Dióskanyar 2014.11.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Végigjártuk. Köszönjük!

Pajzsika 2014.11.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
Tetszettek a kutak :)
Köszönjük!

pliptai 2014.11.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Ezt a multit együtt teljesítettük a városfalas multival! Hihetetlen mennyi kút, forrás van Pécsett! Néhánnyal már találkoztunk a korábbi pécsi látogatásaink során, de volt közöttük több eddig ismeretlen is! A rejtések mindenhol rendben vannak! Köszönet a rejtésért!

hab14 2014.11.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Köszi! :)

b.monika 2014.11.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Köszi, hogy megmutattad! Néhány kútról azt sem tudtam hogy létezik :) :)

Bali László 2014.10.26 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

james 2014.10.25 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Enikő, Anita, Judit és James [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

keridori 2014.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megvan! :)

Dokiii 2014.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megvan! :)

Macusa 2014.10.24 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Köszi szépen!

cila 2014.10.14 22:55 - Megtaláltam
Merész rejtések. Több részletben kerestük. Kedvenc pécsi ismerősünk, Zoli segítsége nélkül nem sikerült volna :) Köszönjük a rejtést!

 
Bajuszcica 2014.10.14 22:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Esténként összeszedtük, köszönjük a rejtést!

SzandiB 2014.10.10 14:56 - Megtaláltam
sok a pók! szépek a helyek. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

komaki 2014.10.10 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2014.10.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napom ötödik, egyben utolsó találata... :)
A jelszótöredékek közül négyet még délelőtt megtudtam szerezni, de az Aranyos-kúthoz és a Zsolnay-kúthoz háromszor is vissza kellett térnem a nap folyamán, de mindkét helyszínen szinte tömegek voltak, nem tudtam nyugodtan keresni, nagy volt a lebukásveszély... :(
E két ponthoz a rejtő segítségét kellett kérnem, amit ezúton is köszönök Neki... :)

Török-kútPetrezselyem-kút
Aranyos-kútBerényi-kút
Szent István téri szökőkútZsolnay Centenáriumi emlékkút
N.Zs. 2014.09.30 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Órákig bolyongtunk Pécs belvárosában, közben a kutakat is felkerestük. Az első pont közelében parkoltunk. Mindegyik rejtés egész hamar meglett, kivéve az utolsót. Gondoltuk, hogy hol lehet, de nem mertünk a padra fellépni. Végül a rejtővel való egyeztetés után csak ráléptünk...
13 km után jól esett a wellness a Kikelet hotelben.

első pont
harmadik
negyedik
ötödik
hatodik
sforza
I just did it for fun
Bernáth 2014.09.27 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Ma sokat sétáltunk Pécs belvárosában, és megkerestük a kutakat is. Nem a megadott sorrendben mentünk, de persze mindhez eljutottunk. Nagyon ötletesek a rejtések, volt amelyiket sokáig kerestük. Köszönjük!

Firesanyi 2014.09.24 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Köszönöm a lehetőséget.Az Aranyos kút környéki építkezés miatt nem lehetett biztonságosan keresni ezért a rejtő segítségét kérve sikerült megtalálni.

Révai család 2014.09.22 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Háromszor két részletben kerestük délutánonként, suli után.
Az összes rejtés nagyon tetszett, köszönjük!

kovi76 2014.09.19 13:51 - Megtaláltam
A nyári sétáink alkalmával szép lassacskán begyűjtve. Mára maradt az utolsó!
Köszönjük!

Lopakodó 2014.09.07 20:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2014.09.07 20:07 - Megtaláltam
Öröm a köbön! :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Pimpi69 2014.09.07 13:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

jozsefmezei 2014.09.06 14:30 - Megtaláltam
Fanni, Bendi, Leila, Panka, Öcsi

kupec 2014.09.04 00:00 - Megtaláltam
Háromszor mentem végig a körön, volt mugli rendesen. Így sem lett meg minden pont, köszönöm Hgabor1 segítségét.

aceespepee 2014.09.04 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam :)

nida 2014.08.24 11:40 - Megtaláltam
Két nap alatt, mert este már lehetetlen volt a ládákhoz férni néhol a sötét, néhol a párocskák miatt. De megszereztük!

hgabor1 2014.08.22 23:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival,köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2014.08.20 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0u] [wapon beküldött szöveg]

GCPKT1_20140820133753.jpg 
nmárti 2014.08.20 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Több részletben:) Most derült ki, hogy nem jelentettem be, jobb későn... Köszi a rejtést!

sztyopa13 a páratlan páros 2014.08.20 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk!BIGMICK kessertárs segítségével.Köszönjük!

totik 2014.08.14 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Viki, Geri, Krisz', TZ

Zéboy 2014.07.31 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Köszönöm a lehetőséget.
Nálam 5-ös nagyon tetszett.

 
Berián 2014.07.31 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2014.05.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
1085, megérett a meggy.

sereszaki 2014.03.02 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Hétvégi pécsi ládázásunk kezdő- és végládája volt ez a multi. Az utolsó ponton csak egy kifosztott ládát találtunk,jelszó nélkül,ezért a rejtő segítségét kértük...
Jó multi amúgy,köszönet érte! :)

sereszaki,ndavid42,Vera

ndavid42 2014.03.02 18:13 - Megtaláltam
[:634:]
A láda romjait találtuk csak meg, ott hevert kifosztva a rejtektől jó pár méterre sajnos...

kobcikrajci 2014.02.18 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Pécsi sétálós nap folytatása a Tettyéről leereszkedve. Először a 4. pont esett útba, ez a 2.-kal együtt rendben van. Az 5. ponton a láda rejtése problémás, mert épp egy parkolóhelyhez került, ahol sokáig kellett várakoznom, hogy kivarázsolhassam rejtekéből. A malomkerék pedig éppen állt, így kénytelen voltam megbecsülni a nem látható részt. Második próbálkozásra be is jött. Összességében megérte a kiadós séta, mert tetszett a koncepció, és a kutak is. Nyári melegben még üdítőbb lehet felkeresésük. :)

kekenj 2014.01.07 15:35 - Megtaláltam
kösz a rejtést

fehérkút 2014.01.04 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
Hozzátenném, hogy szerintem az 5. Nepomuki Szent János kút-nál a koordináta nem jó!
Ha ránézek a térképre a láda koordinátája pont a kútra esik és attól odébb van . Ha valaki nem olvas hanem csak a GPS-re hagyatkozva megy nem fogja könnyen megtalálni.
Én ezt a koordinátát ajánlom: N46 05.579 E18 15.069

csbagi 2013.12.15 10:51 - Megtaláltam
Pécsi hétvége Istvánnal.
Fordított sorrendben kerestük meg, Istvánnak ez már a 3. próbálkozása volt, de végre sikerült!

Cseber 2013.12.15 10:51 - Megtaláltam
Megvan.

hoferko 2013.12.04 08:18 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30e] [wapon beküldött szöveg]

lupus78 2013.11.30 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Terdik Család 2013.11.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
A Tettye téri vízikeréknél igen nehéz dolgunk volt, mert a csapadékos napok miatt igen gyorsan forgott a kerék. Élőben lehetetlen volt a fogak megszámolása, ezért a fényképes tanácsot megfogadva otthon számolgattunk.
Köszönjük a rejtést.

 
markovicsa 2013.11.17 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Az első két pontot 11.14-én, a többit 17-én kerestem. Az első pontot kétszer is érintettem, bár nem kellett keresni. Mivel ez a pont ideiglenesen kikerült a multi jelszó képzéséből a maradék négy jelszó sorszáma nem változott. Nekem ez okozott problémát. A harmadik jelszórészlet keresésekor kellett keresnem a lapátok számát, csakhogy akkor a Szamár-kútnál voltam. Mivel nem boldogultam, tovább mentem a negyedik pontra ami a multi ötödik pontja volt. Ekkor értettem meg a sorszám eltolódást és visszamentem az előző pontra, ahol már a kutak megnevezésénél olvastam a feladatot. Meg is találtam a jelszórészletet. Végül egy jelszórészlet kimaradt, amivel a Rejtő kisegített. Köszönöm.

RAJ & Wicky 2013.11.16 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Pótoltuk a tollat a ládában.
RAJ&Wicky, Kristóf, Beni

[Jóváhagyta: Mr. Fülixáj, 2013.11.16 16:26]

vecsbal 2013.11.15 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Vártam erre a ládára, hogy ismét kereshető legyen és végre igen!
A kutak közül az első kettőt ismertem, a közelben lakom, a 4., de főleg az 5. is érdemes a bemutatásra. Az útvonalat kerékpárral jártam be, így parkolási problémám nem adódott ;)

Jó kis városnézős multi volt, tetszett!:)))

 
Mathau 2013.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 4.39
Nos volt vele gond, nem is kevés, de azért csak megvan végül, hála a rejtőnek.

Első pont nincs a helyén (mint ahogy azt a leírás is írja a végén a ládatörténetben. Az nem számít, hogy előtte ott van még 2x, hogy hol keresd). A 2. pont megvolt.

A 3-at nem találtam, de lehet, hogy én voltam a béna, a 4. el van mérve, én az oszlopon kerestem, persze ott nem lett meg. Az 5. megvan a helyén.

 
LionDaddy 2013.08.07 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
5 napos bikali nyaralásunk 3. napját egy pécsi kirándulásnak szenteltük. Ez lett a nap 8. találata.
A GCEG után 5-4-3-2-1 sorrendben kerestük fel a kutakat, a 3-4 közé iktatva a GCTMYS ládát is. A végláda és a Szamárkút jelszava meglett, de sajnos a Vízkeréknél és a Török kútnál nem találtunk jelszóhordozót.
Pécsett már sokszor jártam, számomra sok ismerős hely akad, de mindig van új a nap alatt. Örülök, hogy a családomnak is megmutathattam egy kis darabot ebből a szép városból.

A fényképek alapján kérem a rejtőt, fogadja el a találatot!

Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Mr. Fülixáj, 2013.08.11 21:34]

Köszönöm!

 
ReniPeti 2013.07.25 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.96
Köszönjük a rejtést, reméljük az első kút rejtésére lesz megoldás!

bortel 2013.07.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
ok

geoHamsters 2013.07.01 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Köszi

fercsipeter 2013.06.13 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.77
Sajnos a G:Hu programom nem jelezte, hogy beteg a láda, de köszönöm szépen a rejtő segítségét! Az útvonal ötletes, a kutak rendben vannak, szép a környék. Köszi a rejtést.

Petyóó 2013.05.19 15:00 - Megtaláltam
Megvannak, köszönjük a rejtést!

Kadorca 2013.05.18 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

SylverRat + Bogee 2013.05.18 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.02
Az öt pontból 2-t találtunk meg (4. és 5.). A többi ponton hiányzik a jelszóhordozó!
A kutak érdekesek.

Nargoth 2013.05.12 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2013.05.12 09:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.52
Köszönet! Bringával kerestem fel az új és régi geoládákat ezen a csöpögős, de nem hideg vasárnap délelőtt. A multi mondanivalója (mutatnivalója) teljesen rendben van, tetszik. A kutak szépek és különlegesek egytől-egyig. Ebben a városi környezetben a virtuális jelszórészletek szerintem teljesen elfogadhatók! Az 1-es ponton nekem sem volt lelki erőm a szemétben túrkálni. Egy korrábbi megtaláló segített ki a jelszórészlettel, amit innen is köszönök neki!
Ide is virtuálist tennék. A ládával viszont semmi bajom nem volt. Köszönöm a rejtést!

Mikulás

 
rosie 2013.05.12 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget.

scele 2013.05.11 15:17 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

bacsnyir 2013.05.11 12:10 - Egyéb
A Tettyei vízikerék (ha nehezen is), de meglett, a Török-kútnál viszont égen-földön nem találtuk a jelszót (lehet, hogy megint leesett, ezúttal végleg...? vagy csak én vagyok ennyire béna?!). Így lemondtunk a hátralevőkről, talán legközelebb nagyobb szerencsénk lesz. Pedig amúgy nagyon jó ötlet ez a kutas multi!

Történelmi hangulatLehet, hogy ő babonázott meg bennünket?!
Gubirobi 2013.05.10 19:03 - Megtaláltam
10. DDRKT előtti nap a szállás elfoglalása és a Gyükésbe tett sétám után betömegközlekedtünk a városba, ahol is romantikázós séta közben az új ládákat is megkerestük.
A multi utolsó két pontját még a szállásunk elfoglalása előtt megkerestük, most szerettük volna az első hármat megtalálni. Nem jártunk sikerrel.:(
Az első pontot azért lecsekkoltuk, holott a ládaleírásból kiderült, hogy nem kereshető. Nem baj, van másik felkiáltással mentünk tovább és ismét csalódottan távoztunk, mert bár végigkutattuk a második pont helyszínét is, nem találtunk semmit. Kissé lógó orral mentük fel a harmadik pontra, ahol ismét sikertelenek voltunk. Remélem csak mi bénáztunk és a pontok megvannak. Szerencsére más kesser társak segítségét kertük a megtalálás kivitelezésében, amit nagyon szépen köszönünk nekik.
Maga a multi kialakítása tetszett, jó lenne a koordinátákat pontosítani, az eltűnt pontokat újra kihelyezni és megállítani azt a ládaoldalon, hogy lassan a ládatörténet hosszabb lesz, mint az érdemleges tartalom. Felesleges helyfoglalásnak érzem. Nem tudok füligszájjal mosolyogni, az tuti.:)
Köszönjük a lehetőséget!

 
raci 2013.05.01 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.99
Szeretjük a városokat bizonyos nézőpontból bemutató multikat. Ez is szép helyekre vezetett, közönjük. Viszont a rejtések közül nem sikerült mindent megfejtenünk. Az első ponton nem volt szerencsénk a szemétturkálással. A vízikerék környéke gyönyörűen fel lett újítva, még alulról is megnéztem a szerkezetet, de a megoldást nem leltük. A megtalált jelszórészleteket SMS-ben elküldjük. Kérjük, hogy a mellékelt képek alapján fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: Mr. Fülixáj, 2013.05.10 21:59]

Skali&Margó 2013.04.30 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
OK!

Balage88 2013.04.26 00:59 - Megtaláltam
!

lghost 2013.04.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.32
A Török kútnál elengedett a ragasztó, visszasimogattuk, de nem lesz örökös. A Szent János kútért nagyon kár, szép lehetne, köszi a rejtést.

sereva 2013.04.18 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Tomi+Bogi 2013.04.07 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.76
Meglett! Az első láda sajnos még mindig nincs a helyén (szemét viszont annál több van, szerencsére volt egy faág, azzal lehetett turkálni benne), a második ponton leesett a matrica, de észrevettük és ugyanoda tettük vissza, a harmadik pontnál jó 10 percbe telt, míg annyira tiszta nem lett a terep, hogy légtornászkodhassak a patak felett, amit nem is kellett volna, de jobbnak tűnt biztosra menni :), az utolsó két pont egyértelmű, a láda környezete meg olyan, amilyen...

gyikok 2013.04.06 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
A Petrezselymes kútban nincs láda, a második pontnál pedig leázott a helyéről a lapocska. A többit rendben találtuk. Köszönjük a rejtést!

csiguszfamily 2013.04.01 22:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk,a petrezselyem kútban nincs a láda.

Szöszke15 2013.03.31 17:15 - Megtaláltam
Megvan!

Mr Zerge 2013.03.29 18:00 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Két részletben kerestük meg a pontokat, a ládával kezdtünk Pécsre érkezéskor. A Szamárkútnál laktunk. Este a hiányzó pontokat megkerestük, vacsora elött.
Érdekes célpontok, a virtuális pontokon jók a rejtések, a láda rejtése nem igazán tetszett.
Üdv Mr Zerge.

Mihul 2013.03.09 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.26c] [wapon beküldött szöveg]

szakica 2013.03.09 16:35 - Megtaláltam
ok

fobizan 2013.03.02 15:30 - Megtaláltam
Sikerült összeszedni.

kmatija 2013.03.02 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Jó kis sétát tettünk összekötve másik láda kereséssel:)

gabesz99 2013.02.13 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. :) [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

mucsucsula 2013.02.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
visszafelé sétáltunk, rövidebb keresgélés után mind meglett :)
közösen gabesz99-cel :)

smiti 2013.01.19 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.81
Becsületesen végigjártuk a láda útvonalát Judit&Wudu-val, de matricán lévő jelszórészletet csak a 4. ponton, illetve az utolsó helyen a ládát találtuk meg. Lehet hogy, mi voltunk a figyelmetlenek de a jelszó többi részét nem sikerült meglelni. :(
Az ő logjuknál lévő képek alapján kérem a rejtőtől a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Mr. Fülixáj, 2013.01.29 22:47]

Judit&WuDu 2013.01.19 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.91
Becsületesen végigjártuk a láda útvonalát smitivel, de matricán lévő jelszórészletet csak a 4. ponton, illetve az utolsó helyen a ládát találtuk meg. Lehet hogy, mi voltunk a figyelmetlenek de a jelszó többi részét nem sikerült meglelni. :(
A képek alapján kérjük a rejtőtől a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Mr. Fülixáj, 2013.01.29 22:48]

1. pont2. pont
3. pont4. pont
5. pont 
ADML 2013.01.05 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Sikerült!

Köszönjük a rejtést.

feverprice 2013.01.05 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.70
Megtaláltam.
Az első pontoknál már rengetegszer megfordultam, de az utolsó két kútnál eddig még nem jártam. Köszönet érte!

Bütyök+Zulu 2013.01.01 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Megígértem Roxinak, hogy el fogom vinni sétálni. Kinéztük ezt a ládát egy jó csavargásra. Elsőre nem jött be a dolog. A petárdáktól úgy látszik még mindig sokkos kutyával nem volt egyszerű. Szorgalmasan szimatolt ő mindenfelé, a virtuális pontokat mégsem találtuk. A kutya hol az úton mászkált, hol a víztől félt. A ládát azonnal megleltük. Segítséget kértem a rejtőtől, de bosszantott a bénaságunk. Ma 03-án a Búza téren volt dolgom és elszaladtam a kutakhoz is. Pillanatokon belül meglett mindenhol a matrica.
Jók a rejtések, tetszett a ládasor. Szamárkúton még sosem voltam,a buszfordulóban pedig egy szép székelykaput találtunk A Török kút mellett is mindig csak autóval suhantam el. A vízkerék pedig igazi öröm volt, gyerekkorom óta nem jártam arra, alulról közelítettünk és élveztem a látványt, Roxi pedig összehaverkodott egy boxerrel, és a fiatal gazdik pedig boldog új évet kívántak,hiába kutyások :).

 
WalterBrothers 2012.12.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Az év utolsó geoládája ;) köszönjük WalterBrothers

fuzbal 2012.12.29 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Hajnalék 2012.12.22 16:00 - Megtaláltam
Autóval kerestük fel a pontokat. Mindet láttuk már, de akkor még nem volt rajtuk jelszó.

Kis-Molnár 2012.12.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.27
A harmadik pont a rejtő segítségével lett meg.
Köszönjük szépen.

vizsla1 2012.11.17 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Megcsíptük!
Ákos, Norbi

Zsukabu 2012.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.89
megvan, köszi

Hrvatska 2012.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.50
Megvan.

Cerberus 2012.11.03 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Megtaláltuk! Sajnos már csak sötétben jutottunk el ehhez a multihoz, de így is tetszett, mivel Pécs eddig általuk nem ismert (3-5. pont), hangulatos helyeire kalauzolt el. Az első pontot is meglátogattuk, bár ezt már ismertük, de amikor november 2-án kiírtuk az információkat a ládához, akkor még nem láttuk a figyelemfelhívást. A matricás megoldások nagyon ügyesek, igényesek. Most valahogy pont az a fura helyzet állt elő, hogy maga a végláda nem volt annyira tetszetős. A multi összességében bejött. Köszönjük a rejtést.

 
Ajtony 2012.10.31 11:00 - Megtaláltam
A tettyei zubogó kiépítése igazán szép és nagyvonalú; a kiszáradt és/vagy ihatatlan kutak nem annyira szívderítők.

Judit és Béla 2012.10.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Megtaláltuk.

Zerind HUN 2012.10.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Az 5 pont közül csak a Szamárkutat ismertük a Wass Albert utcában, na meg persze a petrezselymesnél és a törökösnél is jártunk már sokszor, viszont én még sosem vettem észre korábban, hogy ezeken a helyeken egy-egy kút is van. A tettyei helyszínen régen jártunk utoljára, akkor még nem volt meg a kerék. Szóval láttunk jónéhány új dolgot. Ez viszont olyan pécsies: amelyik kútból egyáltalán folyt víz, abból nem lehetett vagy nem szabadott inni...

Rovás-ábécéA láda neve rovással
DrBASH 2012.10.31 09:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Nem olvastuk végig a ládatörténetet, így nem tudtunk az 1. láda hiányáról. Bánatosan álltunk az 1. kútnál, kétségbeesetten fotóztuk a szemetet a kútban, hátha meglátjuk közte a ládát. Ennek ellenére nem adtuk fel, megkerestük a többi helyet is, mindegyik egy külön élmény volt. Különösen a kerék, ahol mindketten lementünk mellé, és még onnan se láttuk meg a papírt. De aztán csak meglett. Köszönjük az élményt!
Beus&Atthys

H. Gábor 2012.10.28 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.77
Hej, ez jó volt! Isten éltessen! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

csg69 2012.10.23 23:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
Rejtői segítséggel! Köszönöm a lehetőséget :)

geoguru 2012.10.23 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

kl 2012.10.21 20:42 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Puszkány a lukban 
Puzzle Apartman Gyula 2012.10.21 18:10 - Megtaláltam
Részletek hamarosan...

Puszkany 2012.10.21 17:26 - Megtaláltam
Pontok ratok rontok. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Baby-m 2012.10.21 17:26 - Megtaláltam
Puszkannyal kozos ladazas. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Farekék 2012.10.21 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Tetszettek a bemutatott helyek, a gyerekeknek különösen a 3.pont. Az első ládát mi sem találtuk, de a jelszót ki lehetett találni a többiből.
Köszönjük a lehetőséget.

Tárnai Szabi 2012.10.14 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Tök jó hogy találkoztunk a rejtővel, így könnyebb volt.
Köszi

ttiti 2012.10.14 14:40 - Megtaláltam
Családi kirándulásnak álcázott láda vadászaton megkerestük.
Kétszer is találkoztuna rejtővel aki láda ellenőrzést tartott.
Köszönjük a rejtést!

VP 2012.10.13 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.40
Tájfutó országos bajnokság a Nyugati-Mecsekben. A szombati selejtező után délutáni séta a borus városban. Jó hosszú gyaloglás ez oda-vissza - néhol elég érdektelen részekkel (és kerülőkkel).
Az 1. ponton még hiányzott a láda, a 3.-on pedig nem találtam meg a matricát. Köszönöm a rejtő segítségét.

Nyunyó_Rulez 2012.10.11 00:00 - Megtaláltam
Eddigi legeslegeslegizgalmasabb keresésünk! Ötletes, érdekes, összetett. Sötétben, helyismeret nélkül még jobban nehezített. :)

....és még valami: GPS nélkül! :)

Köszönet Mr. FülXXXájnak!! ;-)

Maclura 2012.09.28 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Nekem összességében tetszett a téma és a rejtés is.
Nem a rejtő tehet róla, hogy az első ponton a láda szemét közt van.
Egyébként itt a ládát darabonként szedtem össze a szemetesnek használt üregből. Doboz, fedél és logbook is meglett. Persze nem biztos, hogy mindent megtaláltam.
A matricák igényesek és jól "működnek" a három köztes ponton.
A sors iróniája, hogy a kutak felkereséséhez mégiscsak ajánlatos vizet vinni magunkkal, mert a vizük fogyasztásra nem ajánlott.
Az utolsó ponton a koo a kutat jelöli ugyan, de a leírás segített egy irány és egy távolság megadásával.
Jó túra volt érdekes pontokkal. Köszönet érte.

 
Kukucska 2012.09.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megvan!

Strombus 2012.09.19 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Mai remek, 60 km-es bringakupázás egyetlen új találata.
Érdekes téma, érdekes helyek, igényes kivitelezés, jó jelszó, rendkívül pontatlan koordináták. Két GPS-szel mérve ezt tapasztaltuk: 1. pont: 21 méter eltérés, 3. pont: 10 m, 4. pont: 25 m, 5. pont: 15 m (a feltüntetett a kúthoz visz, nem a ládához)
Az 5. pontnál még sosem jártam. Meglepett a szép szobor, megdöbbentett a bűz és szemét. :-(
Szomorú, hogy a város hajdan oly fontos kútjainál ma nem enyhítheti szomját az arrajáró, vagy nem folynak, vagy nem ajánlott a fogyasztásuk. :-(

Köszönöm az érdekes városnézésért.

Péter60 2012.09.19 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Szuper a ládaötlet, látom még a tükéknek is tud újat mutatni, hát még nekem. Szomorú, hogy a kutak zömében egyben kukák is persze erről nem a rejtő tehet. A koordináták valóban pontatlanok, de ez a gyakorlatban nem okoz problémát.
Tetszik a szellemes, ki nem következtethető jelszó:)!

Kakukkos és Hajszál 2012.09.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.72
A kutak nagyon tetszettek.
5-dik ponttól mentem visszafelé bringával.
Pontatlanok a koordináták...
az ötösnél ok, írod, hogy keletre, de akkor miért nyugatra van a térképen? Meg kellene nézd a google-t, vagy a tuhut, hogy hova mutatja a ládát, és valójában hol van...
ugyanez érvényes a 4-es pontnál is. A kereszteződés sarkában van szinte a kút is és a matrica is, de a térképen vagy 15m-rel lejjebb mutatja...
az első pont is nagyon pontatlan. Itt valami szuper rejtésre számítottam a leírás alapján, de ahogy láttam a rejteket, nagyot csalódtam...hatalmas, büdös szemetesnek használják az emberek....

Domos 2012.09.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Ok

KJ & GM 2012.09.16 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

ZS&ZS 2012.09.09 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
1. Petrezselyem-kút: Szerencsénkre kevesen voltak,így hát gyorsan logoltunk, és kivettünk egy rózsaszín kisdínót,ami helyett betettünk egy ragtapaszt,és egy 20 Ft-ost. :)))
2. Török-kút: Hál' Istennek nem ült ott senki sem,és simán felírtuk a jelszót.
3. Tettye téri vízikerék és mésztufabarlang: Egy perc után már meg is lett!
4. Szamárkút: Zsófi azonnal kiszúrta a matricát.
5. Nepumuki Szent János kút: Egyik ismerősünk segített,hogy a túloldalon lesz a láda. Egy ragtapaszt tettünk be,és egy sárga gyűrűt vettünk ki.

A jelszó nagyon találó! Köszönjük a rejtést!

griffs 2012.09.09 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Gustyval és Strombussal kezdtem, de szép lassan magamra hagytak. Bringával nagyon élvezetes multi, jó helyszínekkel és remélem tartós rejtésekkel. A koordináták pontatlansága (2 helyen), durva, kezdő hibára vall. Az utolsó ponton NEM A KUTAT, HANEM A LÁDÁT kell kordinátásítani. A ládaoldal hibájának róttam fel. Mindemellett szép munka!

befi 2012.09.05 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
ok

isoprof 2012.09.03 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltam

laszloistvan 2012.09.02 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Egészen jó koncepció ez a részben szem előtt levő (ennek ellenére sem okvetlenül közismert), részben eldugottabb kutakat felfűző sorozat. Be kell valljam, a Szamárkút kivételével a többi állomás nekem újdonság volt. Az első két állomás mellett gyakran járok el, de leginkább kocsival (legtöbbet ugyan kerékpárral közlekedek a városban, és úgy könnyebben észrevehető lenne, de minthogy azzal a Király utca is járható, a jellemzően kelet-nyugati irányú mozgáshoz nincs miért felmászni ide). A harmadik új kialakítású - a Tettye-patak utóbbi rendezéséhez kapcsolódik - ezt az új állapotot most sétáltam végig, és egyelőre nem tudom eldönteni, tetszik-e vagy sem. Az utolsó állomás egy gyöngyszem.
Biciklis kör részeként jártam végig az állomásokat (és gyanús, hogy párhuzamosan egy gyalogos pár is ezen dolgozott). A rejtések technikailag voltaképp nagyon jók, csak kicsit para a keresés a népsűrűség miatt. És nem csak a belvárosban, hanem még a Szamárkútról is oda-vissza autóval, kannákban, ipari mennyiségben vételezték az ivásra a kiírás szerint alkalmatlan vizet. A 2. és 3. állomások első körben nem is sikerültek - utóbbi biciklizés után, gyalogosan együtt visszatérve lett meg (miután negyed óra körözés után az ott üldögélőktől kénytelen voltam nyíltan helyet kérni az akcióhoz). A 2. akkor sem lett meg, de a jelszó már nélküle is kikövetkeztethető volt.
Bár a leírás információival kiegészítve nem okoznak nagy problémát, a koordináták a két utolsó állomáson szerintem is mérési hibán túl pontatlanok - a több mérésre alapuló tuhu térképpel összevetve is (a Szamárkútnál a lakóházba mutat, a Nepomuki-kútnál pedig inkább magára a kútra, mint az út túloldalán lévő rejtekre).

atipapa 2012.09.01 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

GCPKT1_2012091111524.jpgGCPKT1_2012091113223.jpg
laszloze 2012.08.27 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.69
hát nemvolt egyszerű :)

végső soron 3 nap alatt jártam be az 5 állomást :) a rejtések nagyon jók,de a szamárkútnál, és a nepomuki kútnál nem volt pontos a GPS koordináta, bár ahogy olvastam a korábbi logokat egyes készülékeken pontosnak bizonyult

goligon 2012.08.26 17:00 - Egyéb
A Petrezselyem-kutat a közeli Kaposvári utcában található Petrezselyem-forrás vize táplálja. Sajnos tévesen -így szerepel a belinkelt honlapon is- elkezdték "Petrezselymes"-kútnak nevezni. Csókoltatom a névadókat! :)

goligon 2012.08.25 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Kánikula ellen ládázás:) A harmadik állomásnál a lányok balra el mászókázni, a maradék kettőt gyors autós megoldással. Jó a téma (Folyt. Köv?)! A rejtések -nemes egyszerűségük ellenére- megdolgoztattak. A Szamárkút (igen, így, a hagyományos írásmóddal!) melletti matrica koordinátái halál pontosak, de a GC-s térképen a rejtés egy családi ház garázsába mutat:) Jót izzadtunk- megszomjaztunk:) Köszi!

kamzik 2012.08.22 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Köszi a rejtést!

owl333 2012.08.21 20:11 - Megtaláltam
Fordított sorrendben mentem, mindkét hagyományos ládánál nagy nyüzsi volt (az 5. pontnál gyerekek játszottak, bicikliztek, az 1. pontnál az autósok, gyalogosok, buszra várók). A vízikerék kellemes meglepetés volt, mert sokszor járunk a Tettyénél, de eddig nem láttuk, pedig többször is ott mentünk el mellette! :-(
Összegzés: egy forró délutáni fürdőzést követő kellemes este megkoronázásaként meglett az összes jelszórészlet! :-)
Köszönöm!

RoriZo 2012.08.21 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Különösen a vízikerék tetszett, szégyenlem de nem jártam itt azóta, hogy felújították. Féltem az egyes pontnál lévő ládát, nagyon forgalmas helyen van.
Köszönöm.

Csaba & családja 2012.08.21 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Sok kút több törődést érdemelne, de a Tettye tér nagyon szépen fel van újítva.

Feri0705 2012.08.20 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Aug. 20.ai ládázás. Fordított sorrendben kerestük meg a kutakat. A petrezselymes kútnál sok egyéb szemét is volt a ládánál, de túl nagy volt a forgalom így örültünk, hogy logolni tudtunk. A Török kút sajnos le van zárva a jelszórészlet rendben, a Tettye téri vizikerék környéke szépen fel van újítva, a Szamár-kút grafitivel kissé elrondították, a Nepomuki Szent János kút több törődést érdemelne. A működó kutak vize hűsitő, bár nem iható. Nekem tetszett a multi. Köszi a rejtést.

baranyaifiú 2012.08.16 18:30 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.08.16 18:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

buhera 2012.08.15 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.79
Köszi a rejtést.

szamosszamoca 2012.08.15 16:21 - Egyéb
A láda nevében szereplő egyesből ítélve szerintem egy sorozat készül, Lepke által hiányolt kutak a következőkben lesznek:).

geolenyiek 2012.08.15 15:37 - Megtaláltam
Az első ládában még második vagyok, de a végládát elbénáztam az éjszakában...
Viszont nagyon jó volt suhanni bringával az éjszakában!
KAR!

Zengő682 2012.08.15 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Mivel mindkét ládában mi voltunk a negyedikek, a későbbi időpontot írom. Ekkor végeztünk. Köszönjük a rejtést, jó volt, tetszett. Várjuk a folytatást!

lepke 2012.08.15 11:00 - Megtaláltam
Reggel igen megörültem az új rejtésnek, ám közben kissé lelohadt a lelkesedésem. Fordított sorrendben kerestem fel a kutakat, mert a busz menetrendjéhez alkalmazkodtam, na meg még az átkeresztelés előtt akartam jönni a Marx úton.
Nem ismertem a Nepomuki-kutat, nem is jártam soha a környéken sem. A szobor kifejezetten szép, ámde a környezete! Szomorú. A Szamár-kútnál szörnyen sokáig keresgéltem, azonban nem találtam. Már szólt egy lakó, hogy mit keresek, így eloldalogtam dolgomvégezetlen. Szégyenszemre a következő pontnál is tehetetlenkedtem, kénytelen voltam a rejtő segítségét kérni. Köszönet érte! Utána az ismert kutaknál már gyors sikerrel jártam. Vajon miért a petrezselyemről kapta nevét ez a kút? Hányszor volt életmentő a mecseki túrák után, mégsem tudtam a nevét. Kíváncsi vagyok, hány tüke tudná megmondani, azt hiszem, sokan leszerepeltünk volna.
Érdekes a rejtés koncepciója, csak azt nem értem, hogy ha a pécsi kutakat szeretné megmutatni a rejtő, miért hagyta ki a legszebbeket, például az Aranyos-kutat, a Berényi-kutat (ott van a központban, mégis kevesen látják, pedig különösen szép), a Zsolnay-kutat.
A weblap tetszett, jól szerkesztett, informatív.

(Egy ismerősöm megmentette a tükék becsületét, ő ugyanis tudta, hogy az Aradi vértanúk útja volt régen Petrezselyem utca, innét a kút neve.)

MukiIá - kifogott rajtam a rejtés
Itt is bénáztamVégre van sikerélményem!
Morcos pofaIsmerős kút
Tej 2012.08.15 00:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nagyon jó volt! Köszi a rejtést! Gratula az elsőőőknek! ;)

szamosszamoca 2012.08.14 23:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Éppen emailt küldtem, amikor a beérkezett levelek közt ott volt a láda megjelenése. Mivel pont arról beszélgettünk lányommal, mit csináljunk, ha nem vagyunk álmosak, kézenfekvő volt az ötlet, hogy induljunk ládázni; csak apát kellett rávenni, hogy jöjjön velünk. Ez az első éjszakai vadászatunk. Az egyes ponttal szerettük volna kezdeni, de túl sokan álltak a kút mellett; így fordított irányban kezdtük. A két láda után a virtuális pontokat már sorban és segítő társakkal találtuk meg. A megtalálás időpontjaként az utolsó virtuális pontét írtuk.Nekünk nagyon tetszett a multi, jó ötlet, jó kivitelezés. A jelszó is ötletes. Extra bónusz észlelve:), hétvégére kereshető lesz. Egyet talál kettőt kap:)!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]