geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3257. Szent Márton Történelmi Sétaút - Szombathely (GCSZTM)

Ezeket kell követni.

Ezeket kell követni.

GPS helyett

GPS helyett

Az 1. pont

Az 1. pont

A 2. pont

A 2. pont

Szent István

Szent István

3. pont

3. pont

Néha ekkora a víz.

Néha ekkora a víz.

4. pont

4. pont

5. pont

5. pont

6. pont

6. pont

7. pont

7. pont
Szélesség N 47° 13,540'
Hosszúság E 16° 36,290'
Magasság: 221 m
Megye/ország: Vas
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.05.12 17:00
Megjelenés időpontja: 2012.05.13 07:29
Utolsó lényeges változás: 2020.09.17 22:25
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: GToni
Felhasználó: GToni
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 308 + 2 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


Röviden

1. a templom bejárata előtt álló kereszt márványtáblájának utolsó számjegye
2. a láda, ne a földön keresd!
3. a híd déli korlátján egy bronzból készített, fennakadt drapérián a rajta lévő első betű
4. az irányjelző alsó (kisebb) peremén az évszám
5. a szoborhoz legközelebb eső csatornafedél D-Ny sarkában lévő egyetlen betű
6. a libafejek és hátak különbsége
7. szobor talapzatán a réztáblán az utolsó betű
A végponttól vissza kell menni a kezdőpontra!
A képeken segítenek a piros nyilak.
A jelszó részleteket sorban egymás után kell egybe írni.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Szent Márton Szombathelyen, az egykori Savariában született. A Római Birodalom katonái közül nemcsak vitézségével, hanem jóságával, a betegek és a szegények iránti részvétével tűnt ki. Amiens városkapujánál egy didergő koldusnak adta köpenye felét. Álmában Jézus elmondta neki, hogy ő volt a koldus, akivel jót tett. A látomás hatására kereszténnyé lett, elhagyta a katonai pályát és térítő útra indult. Savariába hazatérve édesanyját is megkeresztelte. Később a franciaországi Poitiers-ben kolostort alapított. 371-ben a tours-i keresztény közösség püspöknek választotta. A tisztség elől a baromfi ólba próbált elbújni, de a libák gágogásukkal elárulták. Ezért lett jelképe a lúd. Püspökként emberszeretete, jósága és kiváló szónoki képessége nagyon népszerűvé tették. Candes-ban halt meg 397-ben. A Frank királyok és Gallia védőszentje lett és az egész keresztény világon elterjedt tisztelete. Európában több mint háromezer település és templom viseli a nevét.

A Szent Márton Történelmi Sétaút a kálvária templomtól a Szent Márton templomig vezet. Azokat a helyszíneket mutatja be, amelyek a város ókeresztény hagyományaihoz kapcsolódnak. Az egyes állomásoknál lévő műalkotások, Szent Mártonnak és Szent Quirinus életének egy-egy epizódjára hívják fel a figyelmet. Közben átszeljük a város központját nyugatról keletre. Aki nyitva tartja a szemét emellett még sok érdekességet fedezhet fel.

A szombathelyiekhez különösen közel áll Szent Márton személye. Számtalan írásos dokumentum őrzi, hogy a város miként ápolja nagy szülöttének a tiszteletét.
Azonban Szent Márton emléke Szombathelyen nem csupán tárgyakban él tovább. Minden év november első felében rendezik meg a Szent Márton hetet, amikor számos kulturális és közéleti esemény várja az érdeklődőket. Közülük a legnépszerűbbek a Szent Márton napi nagyvásár és a lampionos felvonulás. Ez idő tájt a legtöbb szombathelyi vendéglőben Márton-napi libaspecialitásokkal várják a vendégeket.
Utunkat az aszfaltba épített nyilak segítik, de azért legyen kéznél a GPS is. :)
A legjobb a gyalogos vagy a kerékpáros keresgélés. Autóval is végig lehet járni. Azonban az út átvezet a város központján, ahol hétköznap csak fizetős parkolók vannak. Mindemellett még sokat is kell keringenünk az egyirányú utcák miatt.

Ajánlott parkoló:  N 47° 13,557' E 16° 36,361' 215 m [GCSZTM+parkoló]

1. állomás: kálvária
Itt olvashattok róla részletesebben.
A Szent Márton történet legismertebb jelenete - fele köpenyét egy koldusnak adja - két bronztáblán megjelenítve. A táblák egymás mellett, szintben elcsúsztatva kerülnek elhelyezésre, alattuk kőtáblán felirat.
 N 47° 13,512' E 16° 36,267' 226 m [GCSZTM-1]
Itt találjuk meg még az út térképét a pontokkal és a leírással.
 N 47° 13,500' E 16° 36,264' 227 m [GCSZTM+térkép]
A jelszórészlet a templom bejárata előtt álló kereszt márványtáblájának az utolsó számjegye.

2. állomás: Szent István park déli része
Ezen a területen volt az ókorban a színház.
A 2 darab ívesre hajlított felületű, ábrákkal áttört acéllap Szent Quirinus halálra ítélésének és Szent Márton megvesszőzésének, illetve üldözésének történetét jeleníti meg.
 N 47° 13,541' E 16° 36,294' 221 m [GCSZTM+A 2. pont ]
Itt a ládát kell megkeresni. Nem a talajszinten van!
 N 47° 13,540' E 16° 36,290' 221 m [GCSZTM-2]

Egyéb látnivalók:

Szent István szobor
 N 47° 13,533' E 16° 36,332' 220 m [GCSZTM+ Szent István szobor]

83. gyalogezred emlékműve
 N 47° 13,545' E 16° 36,350' 212 m [GCSZTM+emlékmű]
Az ezred laktanyájából már csak két nagyobb épület maradt meg, amelyek a Kálvária út közepe táján találhatók.

3. állomás: Óperint utca, Perint híd
Az híd déli korlátján egy bronzból készített, fennakadt drapéria (püspöki mucétum) utal Szent Quirinus mártírhalálára. A jelszórészlet a rajta lévő első betű(középtájt kis felirat).
 N 47° 13,730' E 16° 37,045' 225 m [GCSZTM-3]
A jobb parton két emléktábla is emlékeztet az eseményre.

4. állomás: székesegyház
Szent Márton ereklyéket rejt a szombathelyi székesegyház Szent Márton oltára is. Tours érseke 1913-ban Márton koponyacsontjának egy szeletét ajándékozta Szombathelynek, amelyet országra szóló ünnepélyességgel hoztak a városba és a Tóth István, szombathelyi művész által készített hermában helyeztek el.
A szombathelyi székesegyház kereszthajójának oltárképe, a Csodatevő Szent Márton című kompozíció, 1791-ben készült el. Maulbertsch festménye "csodáinak fényében" mutatja be Tours halhatatlan püspökét.
A székesegyház előtt az iránymutató kompozíció középén kiemelkedő kőelemtől hét - a burkolatba süllyesztett - irányjelző nyíl indul ki, a jelzett célok irányába. Az irányjelzők feliratai: Katedrális, Romkert, Szeminárium, Sala Terrena, Kálvária - Martineum, Szent Márton templom, Iseum. Az irányjelző kövekben egy-egy jelképes kör alakú bronztáblácska kap helyet, a jelzett funkció megjelenítésével.
A jelszórészlet az irányjelző alsó (kisebb) peremén az évszám.
 N 47° 13,885' E 16° 37,103' 221 m [GCSZTM-4]

5. állomás: Savaria tér (a tér úgy alakult ki, hogy az 1945-ben, a bombatámadásban lerombolt épületeket nem építették fel újra)
A közelben volt az egykori városkapu. Ezen a városkapun át jutottak el a középkorban a szombathelyiek a Szent Márton templomba és a mellette lévő temetőbe.
A Főtér összeszűkölő végében egy acéloszlopra rögzített hegesztett rajzon Szent Márton látható, amint átnyújtja palástját a koldusnak. A rajz középkori kódexek hangulatát idézi.
Megjelenésekor, már megütközést váltott ki. Hiszen amikor a jól ismert jelenet megtörtént, akkor még katona volt és nem püspök.
Jelszó a szoborhoz legközelebb eső csatornafedél D-Ny sarkában lévő egyetlen betű.
 N 47° 13,898' E 16° 37,502' 221 m [GCSZTM-5]

6. állomás: Savaria Múzeum
Szent Márton a hagyomány szerint libák közé bújt, amikor püspökké akarták választani. A libák gágogásukkal elárulták és így nem tudott a feladat elől kitérni. A Savaria Múzeum lapidáriumában találhatók az ókori Savaria legbecsesebb emlékei, a kiállított tárgyak között több az ókeresztény lakosság IV-V. századi jelenlétét bizonyítja.
A Savaria Múzeum részletesen.

Az itt látható kompozíció elemei: liba alakokat formázó íves elem, fekvő kutyát és kígyót formázó elemek. Ezek az állatok a Szent Márton legendákban szerepelnek, egyúttal asztrális szimbólumok is. A kompozíció további eleme egy bronztábla, amelyen Szent Márton alakja látható szerzetesi ruhában, imádkozva. A tábla sarkában a Skorpió havának jelét formázó kampón lopótök lóg, utalva a Márton-napi újbor kóstolására.
A művész a libákat meglehetősen lazán kezelte. Az egyik oldalról láthatók a fejek, a másikról a libák háta. Ezek részben ülőalkalmatosságok is. Azonban van egy bökkenő. Több a fej, mint a hát. A jelszórészlet egy szám. Mennyi fejnek nincsen háta?
 N 47° 14,015' E 16° 37,522' 217 m [GCSZTM-6]

7. Szent Márton templom és Szent Márton kútja
A Szent Márton tiszteletére felszentelt templom északi mellékkápolnájának bejárata fölött olvasható a felirat: HIC NATUS EST SANCTUS MARTINUS, azaz "Itt született Szent Márton". A kápolna oltárán Márton püspök szobra látható, lábánál a libával. A faragott oltár-szekrényben, egy fatörzs alakú ereklyetartóban őrzik ujjcsontjának darabját. A Tours-ból Szombathelyre vezető "Európai Szent Márton Kulturális Útvonal" a VIA SANCTI MARTINI jelképét, Szent Márton bronzba öntött lábnyomát, 2005-ben helyezték el a templom kápolnájának lépcsőjén.
A templom előtti kutat már a középkori források is Szent Márton kútjának nevezték. A hagyomány szerint ennek vizével keresztelte meg Márton édesanyját. E jelenetet ábrázolja a kút fölött álló, Rumi Rajki István által készített bronzszobor.
A szobor talapzatán lévő réztábla utolsó betűje.
 N 47° 13,975' E 16° 37,855' 213 m [GCSZTM-7]
A templom mellett a Szent Márton temető Magyarország legrégebbi, közel kétezer éven át használt temetője. A rómaiak idejében itt volt a város ókeresztény közösségének sírkertje.

A láda története:

2016.03.27.
A 4. pont le van zárva felújítás miatt. Ez a jelszórészlet: E

2017.04.14.
A láda maradt a koordinátán,de új helyre költözött.
A 4. pont ideiglenesen kivonva. Meglátjuk hová kerül az átépítés után.

2019.06.21.
A 4. pont visszakerült. Az 5. ponton eltűnt tábla miatt változott a jelszó.

2020.09.17.
Láda karbantartás, feltöltés. Kicsit arrébb került.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (161 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.44 web: 4.71 átlag: 4.61

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Pókusz 2021.03.02 22:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Geonóri 2021.02.04 20:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

szelz 2021.01.01 11:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést és a rejtő segítségét a 2-es pontnál...

emmerwald 2020.11.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
A ládát nem találtam meg, de a Rejtő a helyszínen kisegített a pótjelszó helyét illetően.
Köszönöm a lehetőséget!

kilali 2020.09.17 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

N.Zs. 2020.08.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Az egyik legjobb multi volt itt Szombathelyen. Minden pontja világosan le van írva és a végén sem küld el a susnyásba. A Fórum hotelből indultunk a belvárost megismerni. A közeli 4 multi 21 pontja mentén szerintem sikerült is. :-)

IMG_7985IMG_7989
IMG_7898IMG_7926
IMG_7963IMG_8053
IMG_7913IMG_7971
IMG_7978IMG_8030
IMG_8041 
lehotaiz 2020.08.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.77
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

vitibi 2020.07.30 23:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kireth 2020.07.22 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

utigabi60 2020.07.22 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

kingajani 2020.07.19 22:45 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

aknitram 2020.07.19 19:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

acsi53 2020.07.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Köszönjük a rejtést!

Aniko & Gyuri 2020.06.19 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

molb 2020.05.30 20:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
megvagy!.

Skali&Margó 2020.03.01 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.14
OK!

fa-peti 2020.02.22 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

tabletta 2020.02.22 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.30]

Smileagain 2020.02.22 14:30 - Megtaláltam
Ok

ksarvari 2020.02.15 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

palzeno 2020.02.15 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

menace 2020.01.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltuk!

totcsab 2019.12.26 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Andi és Csabi [Geoládák v3.1.2]

kocsisjozsef74 2019.12.07 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.14
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Benedek, Józsi [Geoládák v3.1.2]

kocsisbenedek 2019.12.07 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.54
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Benedek,József [Geoládák v3.1.2] [Geoládák v3.1.2]

Monaa92 2019.11.30 21:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Lazlo86 2019.11.30 21:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

GARRI85 2019.11.03 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Brigi&Kristóf :) [Geoládák v2.2.5]

Juhász család 2019.10.22 10:45 - Megtaláltam
Szombathelyi kirándulás alkalmával.

Nicky&Ati 2019.10.07 18:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

morph 2019.09.25 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Bőrharisnya 2019.09.14 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Köszönjük a rejtést.

HZsoti 2019.08.07 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.74
Kellemes délutáni program volt.
Köszönjük a rejtést.

Péter60 2019.08.04 16:46 - Megtaláltam
ok

nazso.oszan 2019.08.03 11:59 - Megtaláltam
Három multival küzdöttünk egyszerre, ez lett teljes először. Jól követhető és minden részlet egyértelműen leolvasható. Így valóban élvezet a keresgélés, van sikerélmény és a látnivalókra is jut elég idő.
A ládika teteje és oldala törött.
Köszönjük a rejtést.

IMG_20190802_193841IMG_20190802_202346
IMG_20190802_202424IMG_20190802_202458
Schlégl 2019.07.27 19:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Köszönöm szépen a rejtő segítségét a 4 pontnál felületesek voltunk. Szombathely gyönyörű kár, hogy a vihar megzavart bennünket.

ha2 2019.05.27 09:20 - Megtaláltam
Nagyobb részben kerékpárral.

anettx 2019.05.26 15:15 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Szombathelyi teker(g)és közben az 5 multi pontjait párhuzamosan keresgéltem.
Rejtői segítséggel az 5. pontnál, mert hiányzik a tábla.

gcsztm-DSC02457gcsztm-DSC02461
gcsztm-DSC02467gcsztm-DSC02478
bagolyvera 2019.05.19 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel, köszi!

Ignis9 2019.05.19 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

Mortanius 2019.04.25 15:08 - Megtaláltam
Mi fordított sorrendben haladtunk, a 7.-től az 1. pontig.
A 7. pontnál mi valami egészen mást olvastunk le. Hogy meg van-e még az a bizonyos réztábla, azt nem tudom.
Az 5. pontnál meg szerintem az a tábla(darab) hiányzik amin a jelszó lenne(látszik is a helye).
A 2. pont közvetlen környezetét pedig szeretném örökre száműzni az emlékezetemből.

Köszönöm a lehetőséget!

 
Stacee 2019.03.16 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Szombathelyi hétvége alkalmával remek kis séta keretében kerestük meg. Nagyon tetszett, igaz egy kis segítségre szorultunk a jelszóval kapcsolatban. Ezúton is köszönjük a segítséget a rejtőnek.

DFRi 2019.01.30 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!
Pilis50&Juli&Roy&Feri [g:hu 1.6.1x]

Pilis50 barátommal úgy döntöttünk, hogy a napot a szombathelyi ládák összegyűjtésével töltjük. Ezért már 6:25-kor suhantunk is Savaria felé. Az első multi, első pontjánál a véletlen összesodort minket emiGranttal. Gyorsan megbeszéltük, hogy együtt folytatjuk tovább a ládakeresést. Hamar összeszoktunk és igen hatékony ládavadász különítménnyé alakultunk! Ennek eredményeként a város ládáit még a sötét beköszönte előtt begyűjtöttük, amibe még egy láda javítás-csere is belefért. A borongósnak indult napot egy roppant kellemes és hangulatos élményként zártuk! Köszönöm Barátaim ezt a napot!

20190130_09164620190130_091554
20190130_09362120190130_093653
20190130_09570420190130_133745
emiGrant 2019.01.30 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
A szelestei kastélyszállóban töltött kis üdülésünk második napján egy teljesen véletlen találkozásból nagyszerű ládázós napunk lett DFRi-vel és Pilis50-el Szombathelyen. Még Roy is velünk tartott a ládák zöméhez. A mi kis társaságunk hihetetlenül gyorsan összerázódott egy hatásos és nagyon élvezhető kis csapattá, amely sikerrel levadászta Szombathely összes ládáját. St. Márton élete eddig teljesen ismeretlen volt részemről, de ez a séta, együtt a többi multi keresésével, nagyon élvezetes volt. Az 5-ös ponttal nekem is bajom volt, mert logoláskor kiderült, hogy valamit elnéztünk. A rejtő felajánlotta, hogy ha írok e-mailt kisegít, de végül egy barátom segített. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-1
-2-3
-4-1
-2 
Doktor 2018.11.02 15:07 - Megtaláltam
OK

Párduc50 2018.11.02 15:07 - Megtaláltam
Az 5. pontot benéztük, a többi rendben volt :-) Nagyon kellemes séta volt ez a multi, köszönjük szépen!

Molli 2018.10.27 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Köszönöm a rejtést!

Göde 2018.10.27 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]
A 2. és 5. pont alkotásai: Háááát???? Ízlés kérdése.

"J&J" 2018.10.08 15:31 - Megtaláltam
DDK túra során megtaláltuk, igaz, kellett hozzá a rejtő segitsége is. Köszönjük.

lembo 2018.10.08 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.82
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Tetszett ez a multi, csak a jelszóképzés nem akart összejönni, a libaszámolással is meggyűlt a bajom... De a rejtő segítségével sikerült. Köszönöm!

3iXZsD5EQpusfqV1MVIksQIAfXvSUoSh+AHMCGseem1g
konradtk 2018.09.17 17:04 - Megtaláltam
A rejtő segítségével sikerült csak..köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

izsolt 2018.08.20 16:35 - Megtaláltam
Kőszeg-Szombathely zarándokút utáni levezető séta. Lehet hogy a 35 fokos hőség miatt nem sikerült rendesen összerakni a jelszót, köszönöm a rejtő segítségét!

szkj 2018.08.19 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-)
A törölt pont tényleg törölve van. [Geoládák v2.2.4]

Zéboy 2018.08.11 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zéboy 
Berián 2018.08.11 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

tiktak 2018.08.11 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

H+W 2018.08.08 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Galocza26 2018.07.29 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Zsókica és Lackó 2018.07.15 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

alcala76 2018.07.15 13:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

othnan 2018.07.11 16:35 - Megtaláltam
Vasi ládázás solyomeye-ékkel 10/11 .
Köszönöm a rejtést.

P1110230P1110233
P1110235P1110237
P1110238P1110239
P1110241P1110243
P1110245Szombathelyi ládázás
solyomeye 2018.07.11 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Megtaláltuk.

Mary Lou 2018.06.25 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltuk.
Velemi kirándulás alatt, városnézés és ládázás Szombathelyen.
Köszönjük!

esztelneki 2018.05.20 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
A szombathelyi pontok bringás bejárásával a gyönyörű időben egy remek várost sikerült megismernem. A Szent Márton körüli történetek úgy tűnik alaposan beépültek a város tudatába, amikor a fémszobrot néztem, odalépett hozzám egy idősebb hölgy és hosszasan mesélt erről, nagyon tetszett. Köszönöm a jól összeállított multit és az alapos, informatív leírást.

Maclura 2018.05.15 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Egyszerre több multit is gyűjtöttem. Igaz, hogy rejtői segítséggel, de összeállta jelszó. Úgy tűnik, a kiiktatott ponton is összegyűjtöttem egy betűt valahogy.
Köszönöm a segítséget és a rejtést is.

Törpe 2018.05.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Köszönjük a rejtést!
Törpe

Pajzsika 2018.04.28 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Bejártuk, nagyon tetszett.
Köszöjük

Dióskanyar 2018.04.28 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Bejártuk. Köszönjük.

Hogyishivják kuzin 2018.04.07 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Megvan!

Ténia 2018.04.07 17:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

joove 2018.04.04 16:25 - Megtaláltam
Hazavonatozás előtt levadásztuk ezt a multit. Köszönjük a rejtést.

PardiAndi 2018.03.16 00:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

dzoli1 2018.03.16 00:00 - Megtaláltam
Andival

pliptai 2018.03.15 15:00 - Megtaláltam
Egyszerre 3 multi pontjait gyűjtöttük, így néhányszor elvesztettük a fonalat, hogy melyik multi pontjánál járunk! Az sem könnyítette a dolgot, hogy néhány a különböző multi pontjai meglehetősen közel voltak egymáshoz. Ennél a multinál a múzeum előtti park tetszett a legjobban és a benne lévő szobrok! Köszönet a rejtésért!

DSC03326DSC03334
DSC03340DSC03369
DSC03377DSC03373
dliptai01 2018.03.15 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Floriella 2018.02.17 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-) A jelszóhoz mondjuk kaptunk egy kis segítséget a rejtőtől! :-) Köszönjük! [Geoládák v2.2.2] Mivel nagyobbacska ládáról van szó, hagytunk benne ajándékot :-)

4453A971-BF42-452D-BD7E-302F0BB775BE 
csipet_csapat 2018.01.28 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.34
Az első 2 pontját még tavaly kerestük meg, most jó volt folytatni...
Köszönjük.

IMG_0399IMG_0420
IMG_0424IMG_0430
Endresz_család 2017.12.28 16:00 - Megtaláltam
Több részletben, gyalogosan. Köszönjük!

D0B7887A-BDF1-4142-84EE-6F9E6B76E03EFFF46169-E427-4B9B-9E99-9C99EB6E74DA
5D760414-6A8A-40D3-BBDC-88C5BBF43D5727574FF5-EE15-467A-A913-F0286E6664C6
joco12589 2017.12.21 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést. 32 km seta Szombathely es Gencsapáti környékén. 10/10 láda a mai nap. Szép hangulatos a belváros.

K.L. 2017.11.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Megtaláltam.
Viharos szélben jártam végig, szebb időben sokkal élvezetesebb lett volna.
Egy kicsit elszámoltam magam, köszönöm a rejtő segítségét.

Pomisa 2017.10.31 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
A multi előtt tartottam egy kicsit ettől a ládától a sok pont miatt, de végül sikerült egyből a jó jelszót beírni:) Szép város Szombathely.
Köszönjük a rejtést.

striker11 2017.10.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Szuper volt, köszönet!

BT_pro 2017.09.21 19:00 - Megtaláltam
Megvan köszönöm!

bigmick 2017.08.28 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

GCSZTM_20170828111831.jpg 
Bogi és Zoli 2017.08.07 19:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Meli & Tibi 2017.08.04 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Megtaláltuk.

napvirág 2017.07.28 20:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
:-) Hurrá nyaralunk!

Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni!

DSCN3696DSCN3699
DSCN3704DSCN3711
DSCN3718DSCN3723
DSCN3727DSCN3728
Maratonos Maci 2017.07.28 19:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Napvirággal ...

bölli 2017.07.19 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönjük a rejtést!

Bajuszcica 2017.07.19 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszönjük a rejtést!

zaskl 2017.07.19 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Markhun 2017.07.04 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megvan! Mind a 7 pont és a láda is csak lehet hogy rosszul raktam össze a betűket és a számokat! A láda Nagyon trükkös helyre van rejtve. Sokáig tartott. Eredetileg a főtérről indultam el egy haverommal. És a kálváriánál először nem találtam meg a ládát. kerestem égen-földön aztán elmentünk a Szent-Márton Templomig aztán vissza a ládához. Ötletes helyen van. Gratulálok a rejtőnek! Jól Kitalálta a rejtekhelyet!

[Jóváhagyta: GToni, 2017.08.01 11:33]

A láda közelébenA 6 pont
az Első pont Körül 
Suprax 2017.06.11 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Telkess 2017.05.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

WP_20170528_003WP_20170528_005
WP_20170528_006WP_20170528_015
WP_20170528_019 
GToni 2017.04.17 18:37 - Egyéb
Láda pótolva.

Parmerozpazepan 2017.03.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Nagyszerű séta, mind a belvárosban, mind fent a hegyen. Köszi a rejtést.

(A ládát sajnos kifosztották, törött. Cseréltem új ládára, benne ideiglenes módon a jelszóval, rejtővel egyeztetve.
(Én áthelyezném a végládát másik, kevésbé forgalmas helyre a környéken)).

trachea007 2017.01.04 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Cserkész Mészikével közösen gyűjtöttük össze a jelszó részleteket, egy esti séta keretében.
Köszi a rejtést, jó volt végig járni a helyszíneket.

20170104_17460420170104_174640
20170104_17473020170104_174802
20170104_17524220170104_190202
20170104_19051720170104_190952
20170104_19255220170104_192731
20170104_194600 
cserkész Mészike 2017.01.04 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Esti túra során jártam be másodmagammal a multiláda útvonalát. Nagyon tetszett mindegyik pont. Köszönöm a rejtést.

20170104_17460420170104_174634
20170104_17473020170104_175242
20170104_18212120170104_190202
20170104_19051720170104_190952
20170104_19255220170104_192736
vaterlo 2016.12.03 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Kéktúrázás előtt szombathelyi séta és ládázgatás. A ládarejteket könnyen megtaláltam, de üres volt. Pár méterre meglett a kifosztott doboz is, amit visszatettem a helyére. A jelszórészlet a ládáról leolvasható.

nmárti 2016.11.06 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.29
A pontokat még tavaly kezdtem el gyűjteni, a ládát is akkor találtam meg. Aztán elfeledkeztem róla. Most hétvégén esőben jártuk a várost és beugrott, hogy vannak hiányosságaim. Szép a város még mindig. Köszi a rejtést!

 
hinia lux 2016.09.28 14:42 - Megtaláltam
Egy szakmai rendezvényre érkeztem Szombathelyre, de természetesen ládázásra is szántam időt. :) Szeretem a várost, gyerekkoromtól ismerem, a legtöbb rokonom ugyanis itt lakik, tesóm és felesége pedig ide jártak a főiskolára. A pontok legtöbbje már ismerős helyszínt mutatott be, jó volt végigjárni.

Szent MártonColonia Claudia Savaria
BelvárosbanSamu B. és a hattyúk
Perint patakHaladunk
Szent Márton templomFény és árnyék
Kilátó 2016.09.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Az autómentes napon egy rövid városi biciklizés keretében a Kálvária templomtól a Szent Márton templomig tartó útvonalon gurultunk végig a Vas megyei kerékpáros szövetség szervezésében, amely egyben a városi Szent Márton útvonal is.

tothkopasz 2016.09.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Köszi a rejtést.

stmester 2016.09.07 10:10 - Megtaláltam
a libáknál kis gondom akadt

P1020252P1020253
P1020255 
nbokan 2016.08.23 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Drive-in babakocsival :) A többi szombathelyi ládával együtt ezt is végigjártuk. Jó kis nap volt, köszönjük a rejtést. A ládát a rejtektől kb. 20 méterre találtuk, visszaraktuk az eredeti helyére. Amúgy teljesen üres, de a jelszórészlet leolvasható a tetejéről.

-1-2
-3-4
-5-6
-7
-8-9
-10-11
-12 
Ákibard 2016.08.21 12:25 - Megtaláltam
Szombathelyi esőkabátos ládázás során megtaláltuk :) Köszönöm a rejtő segítségét :))

Nyunyó_Rulez 2016.07.17 16:12 - Megtaláltam
A Rejtő segítségével lett meg,ugyanis a láda eltünt.
köszönet érte

NagyPatak 2016.06.29 13:23 - Megtaláltam
Szerintme a ládát ellopták, mert hiába nézegettem be minden alá a farönknél, nem volt sehol és a rejtek is szét volt burítva.
Azért ennek hiányában is jó kis túra volt, Kőszegi biciklizásről hazafelé kerestem meg más szombathelyi és környékbeli ládákkal együtt.

[Jóváhagyta: GToni, 2016.07.10 21:55]

20160629_105946161_iOS 
Törpikék 2016.06.27 23:59 - Nem találtam meg
A ládát nem találtuk a helyén. Pedig régen ez volt az első ládánk, amit megtaláltunk,csak akkor a többi jelszórészlet nem volt meg.Sajnos nem jegyeztük meg a ládajelszót . :-( Köszönjük a rejtést :Törpikék

[Elutasította: geocaching.hu, 2016.09.12 16:32]

jpal 2016.05.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Pünkösd vasárnapját és hétfőjét Szombathelyen és környékén töltöttük. Látszik, hogy idén minden az 1700 éve született Szent Mártonról szól most. A sétautat több részletben 5-4-3-1-2-7-6 sorrendben jártuk végig, közben ugyanúgy éreztük a Szentlélek szétáradását, mint Márton 1700 éve.
Köszönjük a rejtést.

Indulj az útraKálvária
Szent Márton megvesszőzéseA hídon
A mártír püspök emléktáblájaÉpítési terület
A székesegyházA vasoszlop
Szent Erzsébet templomKesserek a ludaknál
ElbújtakKút, köpeny, templom
Hic natus est 
Bakelitusz 2016.05.08 20:00 - Megtaláltam
A 2. pontnál a dobozt kifosztva találtuk.
Jó kis túra :)

totedu 2016.04.16 16:30 - Megtaláltam
Végigjártuk, megtaláltuk. A második ponton csak egy teljesen üres ládát leltünk.

Székesegyház 
katika 2016.03.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.35
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! Húsvéti kőszegi ládázás 7. állomása. Köszönjük a rejtő segítségét! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

-1-2
-3-4
-5-6
mozgo 2016.03.26 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A hatodik ponton kicsit a libákkal gondban voltunk. Ezúton is köszönöm kupec segítségét. A láda üresen állt. Még szerencse, hogy a tetején ott van a jelszórészlet. Köszi a rejtést.

DSC_2263 
kupec 2016.03.06 14:00 - Megtaláltam
Kellemes multi, jól bemutatja az útvonalat. A 3. pontnál akadt egy kis nehézségem, köszönöm a rejtő utólagos segítségét.

Johnnie 2016.02.27 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

kir6 2016.02.21 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Egy teljesen üres dobozt találtam; amire ráírták a jelszórészletet.

gyetger 2016.02.20 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :) [g:hu 1.5.2j] [wapon beküldött szöveg]

Dlacc 2016.02.06 20:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Megtaláltam. Sérült a doboz és a logbook is! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

cotturag 2016.02.06 20:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

4Hut 2016.01.27 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Kellemes séta, többszöri nekifutásra. A ládát volt, hogy azért nem kerestük, mert a közelben lévő játszótér miatt nagy volt a nyüzsgés. Egyébként a láda most üres, szerencsére a jelszórészlet a fedélben megvan.
Ha van időtök, érdemes egy kis sétát tenni a 7. pontnál a Szent Márton temető régi síremlékei közt is.

Márton és QuirinusSzent Márton temető
Szent Márton temetőSzent Márton temető
Szent Márton temetőSzent Márton temető
Szent Márton temetőSzent Márton temető
Szent Márton temető 
Csirimojo 2015.12.21 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2015.12.21 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

acsocso 2015.11.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Jó nagyot sétáltunk köszi :)
A 2. ponton a láda teljesen üres, de szerencsére a dobozról le tudtuk olvasni a jelszót.

kétbakancsos 2015.11.07 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Szent Márton napok alkalmából három szép, tartalmas napot töltöttünk Szombathelyen, geoládák keresésével sikeresen bebarangoltuk a várost és a környéket. Ez lett 550. ládánk. Köszönjük a rejtést!

Szent Márton képekLampionos felvonulás
KálváriaLiba napi étlap
Szent Márton ereklyeSzent Márton templom
distike 2015.09.28 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Megtaláltam.

navigaator 2015.09.14 00:00 - Megtaláltam
-

Hepur 2015.08.23 12:32 - Megtaláltam
ok

Repcsi 2015.08.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A láda sajnos teljesen üres volt, így a rejtő segítségét kellett kérnünk. Ezúton is köszönjük!

Szabó família 2015.08.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Acsart 2015.08.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.75
A szombathelyi ládák gyűjtögetését még tavaly kezdtük el, volt pár megtalált és még több, részben megtalált rejtés. Visszatértünk hát befejezni a megkezdett vadászatot. Nagyot sétáltunk, szedegettük a pontokat, de valahogy a négyes kifogott rajtunk. Valószínűleg a figyelmeztetés ellenére, a térképes tábla betűjét jegyeztük fel. Jött a találgatás , de viszonylag gyorsan meglett a helyes jelszó. Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Acsart

 
Vincenzo65 2015.08.15 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
2. pont kivételével nagyon tetszett. Talán érdemes volna a kálvária részre áttenni a ládát,hogy ne kelljen tankcsapdák között keresgélni. A székesegyházba egy kis esküvőre is benéztünk, míg álmélkodtunk gyönyörűségén.

Nivás Döme 2015.08.14 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.57
A láda ugyan most sem a legjobb arcát mutatta, de a város annál inkább. Egyedül a "múzeumkerti" emlékhely nem tetszett, számomra túl bazári és tipikus példája az EU-s pénzek eltapsolásának (ahogy az sem túl felemelő látvány, hogy a pár éves kőlapokról kopnak a feliratok, a fafelületeket meg lassan kikezdi az idő) - persze ezek nem a rejtő hibái. A multi logikusan összerakott, de én a rejteket máshova tenném, esetleg mikroládát használnék. A hiányzó jelszórészletért köszönet pockoknak, a multiért pedig a rejtőnek.

A szintén felújított evangélikus templomgraffiti?
...és egy klasszikus
totik 2015.08.05 16:10 - Megtaláltam
A láda kivételével a többi pont jelszavait elküldtük emilben. Kérjük a megtalálás elfogadását.
Köszi!

[Jóváhagyta: GToni, 2015.08.09 06:51]

feldelaci 2015.08.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Sajnos a láda eltűnt, csak a teteje árválkodik a koordinátával jelölt helyen. Köszönöm a rejtő segítségét!

DóriAtesz 2015.06.27 21:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 5/5
A ládát a rejtektől messzebb találtuk kifosztva, vissza tettük a helyére. A hiányzó jelszórészlet miatt kérjük a találat elfogadását!
DóriAtesz

[Jóváhagyta: GToni, 2015.07.02 09:27]

 
Attibati 2015.06.21 00:00 - Megtaláltam
Több napra jöttünk Szombathelyre, az első nap délutánján a rengeteg belvárosi multiláda pontot jártam végig kerékpárral.
A ládát üresen, kifosztva találtam meg, a hiányzó jelszórészletet a rejtőtől kaptam meg, amit ezúton is köszönök.
Megfontolnám a láda áthelyezését, mivel a környéket illemhelynek használják a környéken kirándulók.

krezga 2015.05.16 00:00 - Megtaláltam
Olyan három-négy szombathelyi látogatásunk alkalmával szedegettük össze a pontokat, volt, hogy szép napsütésben, de volt amikor el is áztunk. A pontok könnyen fellelhetőek, érdekesek, sajnos egyedül a láda az, ami kifosztva hever a rejtekhelyén.

Köszönjük a multit!

Tapsifüles 2015.05.06 08:08 - Megtaláltam
Végigjártam a multit. Minden pontját megtaláltam, de a láda ki volt fosztva. Fénykép alapján szeretném kérni a találat elfogadását. Köszönöm! :)

[Jóváhagyta: GToni, 2015.05.16 21:27]

Így találtamA teteje
Közelben a jelszórészlet
Acél oszlop alatti MÁRVÁNY tábla - erről van csak kép
cserpan01 2015.04.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Megtaláltuk. A láda nemvolt megfelelően elrejtve és hiányzott a logbook, a rejtőt értesítettük. Köszönjük a rejtést.
Rami Szilárd

VP 2015.03.02 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.46
Nekem ez egy kicsit sok!
Belvárosi nagy séta + külvárosi esős autózás: 6 láda, ebből 4 multi, összesen 22 pont

Csaab_SZTG 2015.01.04 00:00 - Megtaláltam
Egy hétfő délelőtt bolyongtam a városban, s ha már így volt ne legyen céltalan! A pontok keresése közben találtam néhány másikat is.

Köszönöm!

tudo 2014.11.27 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.41
45 km városi kerékpározás 200 m emelkedéssel Szombathelyen GCKUPA jegyében 2 régi és 6 új ládával. Ma reggelre érkezett az idei tél első hideg lehelete: a városban láthatóan mindenki didergett, a városi ládák naplózása miatt majd` lefagyott a kezem, a szembeszeles szakaszokon csontig hatolt a jeges levegő.

A láda bemutatja várost és híres szülöttének emlékhelyeit. A leírások a jelszórészletekkel rendben vannak, kivéve a hídon akadt bronz drapériát. Percekig lógattam a fejem a jeges szélben kívül/belül, hiába. Végül rejtői segítséggel lett csak meg a hiányzó betű - ezúton is köszönet érte.

A vasútállomáson kezdődöttMúzeum
Templom torony a belvárosbanBelváros
BelvárosPatak
Itt nem találtam a feliratotEmléktábla
Mária szoborTalálat
Emlékhely a kálváriánSzombathely
Liberty 2014.11.19 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
8/9. Zala és Vas m-i ládatúra Gyrossal.

Rendkívül színes és érdekes volt a multi minden pontja, sok-sok látnivalóval és ismerettel lettem gazdagabb. Köszönöm a sok ötletes rejtést.

Szombathely címere
Gyros 2014.11.19 15:35 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szalaij 2014.11.15 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kaldigeza 2014.11.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Szalaij barátommal egész nap Szombathelyen! Köszönöm a rejtést!

Hz 2014.11.11 16:30 - Megtaláltam
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Piás 2014.11.02 14:19 - Megtaláltam
+van! köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2014.11.02 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2014.10.23 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
köszi, remek multi

barchetta13 2014.10.04 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Jó multi!

Gábor75 2014.09.23 16:47 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2014.09.19 14:44 - Megtaláltam
.

marsoka 2014.09.19 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megvan.

 
Zergi 2014.09.19 14:44 - Megtaláltam
Fogtam!

 
zalajaro 2014.09.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
.

mikszi 2014.08.31 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Szeretném itt megemlíteni, hogy Szent Márton életútja itt kezdődött és Franciaországban, Tours mellett végződött. Mellékelek néhány képet ennek ürügyén. Köszönet a ládagazdának a 4. és az 5. pont pontosításáért.

Szent Márton utcaCandes-St-Martin
Candes-St-Martin 
bubu&vahur 2014.08.24 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

 
aDoc 2014.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
xxx

öregmedve 2014.08.22 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam lepkével.

lepke 2014.08.22 16:40 - Megtaláltam
A Savaria karneválra jöttünk, és a programok szünetében keresgettük a pontokat, ezért néhány képet a felvonulásról is felteszek, habár mindössze az a kapcsolódási pont, hogy Márton is római (lómai?)polgár volt.

Márton a mamájávalMárton libái
Római polgárokŐsz patriárka az unokával
Fonte 2014.08.16 11:20 - Megtaláltam
A pontok keresését tegnap estefelé kezdtem el, és ma fejeztem be.
Sajnos két pontban is azonosság van egy másik multival. Nem igazán értem, ez hogyan lehetséges. Addig rendben van, hogy egy utat mutat be, de ez szerintem akkor sem szerencsés.
Szombathely szép kis város, sok zöld területtel, szép központi résszel. Egészen megszerettem, annyit sétáltam itt.

Az 1. pontnál lévő templom belsejeDe jó! Meglett!
belus01 2014.08.04 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük.

kissss 2014.07.31 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Nyaralásunk egyik állomásaként több napot töltöttünk el a városban. Közben "lekaszáltuk" az összes multit. :) Köszi a felvezetést.

lelcache 2014.07.12 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Erre menjTemplom belülről
... és a mennyezetPerint
SzékesegyházÉrmegyűjtemény
FőtérFőtér
SzoborEzt látják a ludak
Itt a vége... 
tofu 2014.06.28 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Nagyszerű multi egy nagyszerű séta keretében egy nagyszerű városban és persze nagyszerű társaságban.
Jó volt sétálni a városban, amibe lassan kezdünk szerelmesek lenni. Kár, hogy a jelszó összerakása nem sikerült elsőre, és nem volt meg a sikerélmény rögtön a helyszínen, miután az összes pontot végigjártuk. Mindenesetre nagyon köszönjük a rejtést és a történeteket szent Mártonról.

MirP 2014.06.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.36
Jó kis sétaút ez Szombathelyen. A többi multira nem is volt már időm, majd legközelebb. Ez viszont már most elkalauzolt egy csomó helyre. Tetszettek a helyek és a város! Az utolsó két ponton elszámoltam, elnéztem valamit, ezért a felírt jelszó okozott egy kis problémát, de a rejtő segítségével ez megoldódott. Köszönöm szépen a rejtést! :)

kobcikrajci 2014.06.13 17:20 - Megtaláltam
Ok

molka 2014.06.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Köszi!

carmin 2014.06.09 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.34
Szombathelyen volt a szállásunk, két esti séta alkalmával szedegettük össze a jelszórészleteket a többi multi pontjaival együtt, reggelre már csak a láda maradt, ezt az időt írtam be. Köszönjük a rejtést.

donbosco 2014.05.22 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi. A 2. állomásnál a láda szana-szét volt szórva, a láda tele vízzel, a logfüzet a ládától jó messze eldobva. Néhány ajándék volt még a dobozban, a logfüzet is száraz volt. Víztelenítés után, a helyére visszarejtve a láda. A 7. állomásnál meg a hajléktalanok tanyáztak, volt szaguk rendesen, az egyik meg már kötekedni is elkezdett volna. A Sétaút nagyon jól nyomon követhető műszer nélkül is, a jeleket követve.

szicsu 2014.04.27 15:55 - Megtaláltam
Megvan

Ildi76 2014.04.27 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Jó kis városi láda volt. Igaz megkeserítettük a saját életünket, mert a többi városi ládát is próbáltuk begyűjteni. A libáknál gyorsan ment a számolás, mert a hajléktalanok mellettünk veszekedtek ill. már ütötték is egymást. Így gyorsan menekültünk. Szomorúan tapasztaltuk, hogy a múzeum felújítás miatt zárva (2 nap múlva nyit).

urbanj 2014.04.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Szombathelyi ládázásunkat erre a sétára építettük fel, míg végigjártuk egyéb pontok is összegyűltek. :-)
A jelszó képzésével volt egy kis gondom, ezútonn köszönöm a rejtő szíves segítségét. Mentségemre legyen mondva, hogy a libáknál egy csapat nem színjózan emberke megtalált minket és a műalkotás kizárólag általuk megmutatott oldalát próbálták kicsit erőszakosan ránktukmálni, így a libák számolása messziről történt.
Köszönjük a rejtést.

ncs001 2014.03.15 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszi a rejtést!

 
zsotie 2014.03.06 11:23 - Megtaláltam
Ismerős helyek.

darabosk 2014.02.21 15:45 - Megtaláltam
Megvan:) Köszi a rejtést.

Nagy Kalandorok 2014.02.14 17:56 - Megtaláltam
Este a sárban, zseblámpával különösen izgalmas volt! :)

 
ArNick 2014.01.01 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Szilveszter környéki gyalogos geoláda keresgélés Szombathelyen...

A multi első 5 pontja még a múlt év utolsó napjának délutánján került felkeresésre, az utolsó két helyszínre viszont már csak az új év első napján szakítottunk időt.

A székesegyháznál téves betűt sikerült felírni, de a rejtő segítségével korrigálásra került a malőr.

Köszönjük!

befi 2013.12.31 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

sztikletti22 2013.12.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Jó kis városnéző turánk volt ezzel a multival. Jól éreztük magunkat Szerelmemmel és unokatesójával.:) Köszönjük a rejtést:)

 
Checkers 2013.12.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Adventi forraltborozás közben sikerült begyűjteni. Köszönjük a rejtést!
A minap újra fellobbant a vita a színház újraépítéséről.

masek 2013.11.06 10:50 - Megtaláltam
két nap alatt gyűltek össze a jelszótöredékek. szép város!

markovicsa 2013.11.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]
A liba fejeket háromszor számoltam meg.

 
Szlil 2013.10.28 13:00 - Megtaláltam
részletekben

Csibék 2013.10.26 00:00 - Megtaláltam
Ez is 2 napba telt, de megérte.

bex9999 2013.10.24 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Első sikeres geocaching- em, nagyon élveztük a barátnőmmel, már keresem is a következő lehetőséget. :)

bohrmann 2013.10.19 07:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Szombathely mostantól a kedvenc városom. Patakok, parkok, bicikliutak, mi kell még?

sereva 2013.10.10 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltuk.

Hektor 2013.10.03 10:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Mikulás 2013.09.29 08:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.54
A tegnapi Kőszegi-hegységben elkövetett bringás ámok után, kipihenve indultam egy rövid szombathelyi köröcskére a sok-sok új láda okán (persze a régiek pontjait sem vetettem meg...). Nem ígéretek sok jót mára az időjósok, de szerencsém volt megint, délelőtt nem esett eső, csak néhány komolytalan csepp :) A multi pontjait - több más helyi rejtéssel és multiponttal együtt - nem sorrendben, hanem egy alapos terv szerint kerestem fel. Szép helyekre kalauzolt a láda, jól illeszkedik a város más rejtéseihez, mutat újat, szépet!
Köszönöm!

Mikulás

 
Hagyma 2013.09.16 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Köszönjük, mindhármunknak nagy élmény volt, kellemes és tanulságos útvonal!
Ibolya és a Pálok

gyöngyvirág7 2013.09.01 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Végre meglett az összes pont.
Köszönjük a rejtést, és a segítséget!
Renaid és Vándorló04 társaságában nyárzáró ládászás.

 
GerGeo 2013.08.26 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
A Savaria karnevál ideje alatt felkutattunk pár ládát is. Köztük szerepel ez is. Igaz a pontokat nem sorban kerestük fel, de végsősoron mindenhol jártunk, és örülök is, hogy utoljára hagytuk az 1. és 2. pontokat, mert ez a helyszín számomra még teljesen ismeretlen volt, úgyhogy méltó zárása volt ennek a ládának.
Köszönjük a rejtést! :)

Savaria Múzeumoszlop (Savaria tér)
Savaria KarneválSzent Márton templom és kút
Szent Márton templomSzékesegyház
Perintkálvária
dombormű
Zsu1971 2013.08.18 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Szombathelyi hosszú hétvége alkalmával jártuk be a pontokat. Köszönjük szépen!

[Jóváhagyta: GToni, 2013.08.19 08:03]

rekfercs 2013.08.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk, első multi-ládánk volt! :)

targonczas 2013.08.12 23:59 - Megtaláltam
ok

csk1 2013.08.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Megtaláltuk.

Paul 2013.08.10 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.14
Köszönöm a rejtést.

Virág Eszter 2013.08.10 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
MEGTALÁLTUK! JÓ KIS MÓKA VOLT:-)

takacsimre 2013.07.28 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszönjük a kalauzolást. Marika és Imre

djozike 2013.07.18 00:00 - Megtaláltam
Megvan :), A székesegyház állomáson nem teljesen egyértelmű szerintem (legalább is nekem), hogy melyik tábla, mert azon a házon 4 is van.

Csaszi 2013.07.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Tökéletes multi! Gratula!

A közelben nyaraltunk, ezért Szombathelyet is meglátogattuk. Egy egész napot szántunk a helyi nevezetességek megtekintésére, de így is kevés volt a rá fordított idő.
Kellemes nap volt, köszönjük a rejtő figyelem felhívását, hogy ezen a helyen érdemes nézelődni is!

Évi és Csaszi

 
anettnori 2013.07.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Nem sorrendben kerestem fel a pontokat. Az első kettő maradt a végére. Nem is baj, még így is az egyik részletet elnéztem. Köszönet a rejtői segítségért!
Érdekes, és számomra korábbról már ismert helyeken vezet át ez a multi. Nem ez volt a rejtő célja, de igazán nosztálgiázósra sikerült ez a barangolás.

fcsaba 2013.07.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Kapuvári tartózkodásunk szombathelyi kiruccanása alkalmával kerestük meg ezt a multit. Szép helyekre kalauzol minket a multi pontja; egyetlen karakteren még egy másik multival is érintkezik. A jelszót nem sikerült előre eltalálni, a rejtő segítségére volt szükség.

Köszönjük a rejtést!

bazskas 2013.05.29 18:04 - Megtaláltam
megvan!köszi a kirakást [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

karcsi9641 2013.05.19 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam.
A mai napot a szombathelyi multik levadászására szántam. Hihetetlen hogy mekkora fejlődésen ment keresztül ez a város. Az 1970-es 80-as években a munkámból kifolyólag előfordult, hogy naponta kétszer megfordultam itt. Aztán kimaradt 30 év, és most csak kapkodom a fejemet, hogy hol is vagyok. Hálás vagyok hogy ezt a sok újat bemutattátok!
Köszönöm a rejtést!

eltájoló 2013.05.18 00:00 - Megtaláltam
Osztálykirándulás keretében ládázgattam a városban. Sajnos a jelszó egyik betűjét nem jól fejtettem meg, de bazskas segítségével megoldódott a rejtély. Köszönöm a segítségét.

balazsko87 2013.05.14 15:42 - Megtaláltam
rejto segitsegevel meglett a helyes jelszo. Koszi

Csaba és Kati 2013.04.19 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.77
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]
Voltak ismétlődő helyek a másik kettő multiláda pontjaival, így megint bejártuk a várost.

Kálvária templomPerint
Székesegyház kívül ...... és belül
AcéloszlopMég mindig pihen
Szent Márton templom kívül ...... és belül
Fő tér 
benist 2013.04.15 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Az 1-es és a 7-es pont közeli parkolás mellett végiglátogattuk a tematikus pontokat, érdekes volt, nem beszélve a város önmagában is szép részeiről. Nem először járunk a városban, de előnyére változott utolsó látogatásunk óta. A ládarejtés kicsit merész, remélhetőleg nem gyűjti be illetéktelen. Természetesen hibáztunk is, de a rejtő segítségével meglett a helyes jelszó, köszönjük.

karcsipanna 2013.04.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.83
Szuper volt!

bgjozsa 2013.03.30 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Ebéd előtti 7 km-es séta keretében teljesítve.

Puzzle Apartman Gyula 2013.03.26 15:20 - Megtaláltam
Szombathelyi wellnesezésre jöttünk. Terveink szerint 1 hetet szerettünk volna a környéken eltölteni és szokásunkhoz híven minél több ládát összegyűjteni. Ebben azonban a fantasztikus "tavaszias" időjárás erősen megakadályozott bennünket.
A szaunában azonban nem nagyon bánkódtunk az időjárás viszontagsága miatt. :) 2 szaunakör között kimondottan jól esett a városban az ismerősnél ismerősebb helyszíneken sétálni. Ráadásul a szállodánktól a pontok nem voltak távol :)))
A ládát 10 cm. hó alól kellett kitúrni (még szerencse, hogy húsvét közeleg).
A sétánk végén egy nagyon korrekt helyen ebédeltünk, melyet mindenkinek melegen ajánlunk!

pockok 2013.03.20 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.18
Résen kellett lenni a feliratoknál, de végül sikerült! Köszönjük!
Kora este, kislányommal biciklivel - végig, jegyzetelve a városon :).

(A lomb nélküli kora tavaszban a ládát már messziről kiszúrtuk. Elég nagy volt a nyüzsgés a környéken a játszótér miatt, de próbáltuk feltűnés nélkül mélyebbre/jobban visszarejteni. Ha beindul a vegetáció, visszaáll a rend :))

Pilis50 2013.03.17 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Hiába vittem a vándorkönyvemet - se itt Szombathelyen - sem Nádasdon nem jutottam 'hivatalos' pecséthez - kocsmába pedíg nem akartam betérni ezért :-)

Van 'nekünk' is Camínónk - lehet itt is lelkitúrázni - tessék igénybe venni a lehetőséget.

Köszönöm a rejtő segítségét a jelszó javításáért.

felszállt a fehér füst
Adri&Lacike 2013.03.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Megtaláltuk!

diego 2013.03.16 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.81
Eredeti terv szerint a Tömörd- Szeleste OKT lett volna ma, de hiába jöttünk IC-vel az 45 percet késett, így pont lemaradtunk a tömördi buszról. Ezután adott volt a helyi ládák felkeresése.

kofarago 2013.03.09 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi!

szjuvi 2013.02.16 16:16 - Megtaláltam
Élmény volt.

A lépés séta lett, a séta úttá nőtt,
Nyílak. táblák, jelek, és mi fő,
Elértük a célt, s megpihenve
Meleg teával mondott búcsút Szombathely szülöttje.

Köszönjük

Tánciévi 2013.01.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Egy kirándulás alkalmával begyüjtöttük ezt a ládát is, tetszett!

Tánci 2013.01.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
Megtaláltuk

zöldek 2013.01.11 12:45 - Megtaláltam
Többször is nekifutottunk ennek a multinak, szinte mindegyik helyszínen gyakran megfordulunk, de csak most sikerült az összes jelszórészletet begyűjteni. Köszönjük a rejtést!

nagycsaba74 2012.12.30 15:15 - Megtaláltam
Séta alkalmával találtuk meg a ládát.Mindenkinek további jó keresést.Bogi,Gabi,Csabi

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.01.30 19:03]

Dokiii 2012.12.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk! :)

keridori 2012.12.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltuk! :)

márka 2012.12.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
megvan

Priszi 2012.12.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Megvan.

Mese-Cache 2012.12.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Megvan.

harcsat 2012.12.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2.5 átlag: 4.17 súly: 2.96
A számok összege sehogy sem jön ki 10-re. A székesegyháznál lévő betű pedig bizonytalan.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.01.29 20:11]

EmesESE 2012.12.08 13:00 - Megtaláltam
December elei szokásos geocaching túránkat ismét nyugat-magyarországra koordináltuk.
Szokásos hóesés megvolt, de így is be tudtunk gyűjteni Szombathely környékén 11+1 ládát, egy esetben kellett jelszó nélküli megtalálásra hagyatkoznunk.

Access Denied 2012.12.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
A behavazott Szombathely egész más arcát sikerülni felfedezni ezáltal a multi által.
Remekül összeszedett pontok, még a szombathelyi ismerősömnek is tudott újat mutatni! :-)
Remélem a végládát nem buktatják le a lábnyomaim!
A logbookban a dátum tévesen lett bejegyezve,dec. 7 sikeredett.

Köszi a multit!

 
anyóca 57 2012.11.22 12:10 - Megtaláltam
Élvezettel jártam végig az útvonalat és ismertem meg Szent Márton történetét. Tudatlanságomból fakadóan Márton és a ludak kapcsolata is csak most került a helyére. Köszönöm ezt a remek multit.

raci 2012.11.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Szent Márton vásárba menet letudtuk az első két pontot. Gondoltuk, jobb még világosban megoldani a kettest. A többi pontot aztán a Főtértől jártuk végig. Köszia rejtést.

pötyimiki 2012.11.07 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.61
Köszi a rejtést.

Mr Zerge 2012.11.02 11:20 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Belvárosi sétélés, kiegészítve egy kis autózással. Szombathelyt már ismertem régebbről, így most a pontokat vettük célba.
Üdv Mr Zerge.

GCsoka 2012.10.31 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Jó kis séta + összeraktuk..

SirLes 2012.10.31 11:15 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

BENCZE 2012.10.31 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Jó kis őszi szüneti program. Köszönjük.

Webber 2012.10.31 00:00 - Megtaláltam
ok

mjdgm 2012.10.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Többször jártam Szombathelyen, ismerős volt multi útvonala. A Főteret szépen felújították! Köszönöm a rejtést! :)

Cseber 2012.10.20 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2012.10.20 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Szombathely-Felsőcsatár biciklitúrán Istvánnal.
Harmadik nekifutásra végre meglett az információs tábla! (Már kétszer mást olvastam le) Most Istvánnal újra végigjártam az egészet. Szuper!

Svéd 2012.10.14 11:16 - Megtaláltam
megvan

cila 2012.10.14 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Szombathelyi ládázós hétvége. Köszönjük a rejtést. Legjobban a sok-sok liba tetszett a fejekkel és hátakkal :)

csabavezer 2012.10.03 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Szombathely és ez a multi ismételten bebizonyította, hogy egy gyönyörű város :) !

Köszönöm a rejtő segítségét, azzal az egy betűtévesztésem helyreigazításában:)

Rubor 2012.09.30 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Megtaláltam. Szombathelyiként sok, számomra újdonságot fedeztem fel.

karathl 2012.09.26 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
Megtaláltam.A láda közvetlen környezete kicsit lehangoló (bűzös), de erről nem a rejtő tehet.Ügyesen összeállította Szent Márton sétaútat. Igaz, én kerékpárral teljesítettem.

Templar 2012.09.16 14:00 - Megtaláltam
OK!

JAck:66: 2012.08.29 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
641, megérett a meggy.

SilverG 2012.08.26 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltuk!

FCsili 2012.08.26 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltuk!

tádé 2012.08.24 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
2012.08.24:
Nagyon jó a tematika; igaz, van átfedés más ládákkal, de így kerek ez a multi.
Az éppen zajló Savaria Történelmi Fesztivál csak tovább emelte a belvárosi csavargás hangulatát.

2012.09.05:
Ma újra Szombathelyen akadt dolgom, ezúttal Kicsi Gesztenyét is magammal hoztam; ő is lelkesen végigjárta a pontokat, végül betért a Savaria múzeumba. Nagy örömmel fogadták - úgy látszik, ritkán érkeznek látogatók...

Köszönjük! Kicsi Gesztenye és Tádé

 
Glac 2012.08.18 17:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Toti 2012.08.15 18:30 - Megtaláltam
Környékbeli nyaralás alkalmával több részletben kerestük fel a multi pontjait a több környékbeli ládával együtt. Szép, érdekes helyeken jártunk.
Alexa, Mami, Papi, Toti

RenaID 2012.08.15 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Bojszáékkal és Nikoliccsal bringatúránkon.
Köszi!!

Bojsza család 2012.08.15 11:17 - Megtaláltam
Szombathely bringával 30/1 30/5 30/6 30/10 30/15 30/17 30/19 találat
sorrendben 7. 5. 6. 4. 3. 1. 2.
nagyon jó városi multi
köszönjük a rejtést!

Nikolics 2012.08.15 08:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Megtaláltuk! köszönjük!

E.T. 2012.08.14 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
E.T. megtalálta! Köszönjük a rejtést!

Bojta 2012.08.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Már jó rágen bringakupáztam. Jó volt!
Ezzel a ládával kezdtük a szombathelyi városnézést.
Most tudtam meg, hogy a nagynénéim itt születtek. :-)

Strombus 2012.08.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Bringakupa 49 km, 6 új láda.

Nagyon régen és nagyon futtában jártam csak Szombathelyen, így most megragadtam az alkalmat egy kis ládázós bringás városnézésre. Elképedtem azon, hogy 3 multi is van, mindenegyik jó hosszú. A háromból ez a leghosszabb, de ez tetszett a legjobban.
Érdekes, hogy mekkora kultusza van itt Szent Mártonnak. Nagyon szépek és szépen gondozottak a róla megemlékező szobrok és helyszínek. Kár, hogy Márton fiam nem jött velem. :-)

Az 1. pont megegyezik egy másik multi egyik pontjával - ráadásul ugyanazt is kell leolvasni. Hogy engedték ezt így át a moderátorok?
A 6. pont, a liba-alkatrész számolgatás feladata tetszett a legjobban.
A 3. pontot és feladatát is élveztem. Magamtól észre se veszem a művet, de így, hogy alaposan meg kellett nézni, biztosan nem felejtem el. Érdekes alkotás, tetszett. Itt összefutottunk a rejtővel. Ez azért érdekes, mert nem ismerjük egymás, viszont éppen az utóbbi két hetekben váltottunk néhány levelet. Örültem a véletlen találkozásnak. :-)

Az 1. pontnál - ahol utoljára jártunk :-)Hol lehet? 3. pont
Libás szoborszéken Bojta, 6. pontnál 
Mihul 2012.08.07 19:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

GCSZTM_2012087190948.jpg 
szadi&agi 2012.07.29 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
A kútnál, az út végén egy kedves hölgy mesélt nekünk Szent Mártonról, és a látogatóközpontot is nagyon ajánlotta nyitvatartási időben. Esőben veszélyes és sáros volt a ládát keresni, nekem elég lett volna ha csak virtuális az egész rejtés. A stólán lévő apró szó megtalálása majdnem kifogott rajtunk, összességében nagyon tetszett. Kösz a rejtést!

waneqr 2012.07.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Kellemes volt még ha a régebbi ládák felkeresése miatt a helyszínek többsége ismerős is volt. Köszönjük a lehetőséget!

Csaba & családja 2012.07.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Az eső kicsit megnehezítette a dolgunkat.

Evetke 2012.07.18 13:08 - Megtaláltam
Bizony meg vagy találva. [iwc iphone]

Oxica 2012.07.14 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Családlátogatás közben ládáztunk egy kicsit és kiderült, hogy még mindig van mit tanulni Szombathelyről... Nagy élmény volt, köszönjük!

V_Gabor 2012.07.13 22:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!
Mónika és Gábor [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

GCSZTM_20120713231423.jpg 
dagadt 2012.07.12 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Lucypapa 2012.07.10 15:01 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2012.07.04 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.45
EB meccs szuneteben... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

kl 2012.07.04 12:45 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2012.07.03 00:00 - Megtaláltam
.

 
Fazék 2012.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.34
Előző este Dozmaton voltunk házibuliban sok kávé és szolid reggeli után sétáltunk kicsit a már jól ismert helyeken. Szerencsére szombathelyi idegenvezetőnk is volt, így szinte minden ponthoz kaptunk még valami személyes törtéentet is. Gabi, Timi, Peti és Fazék

1252 2012.06.29 10:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

k97j02 2012.06.28 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
A jó időre vártunk;kellemes kerékpártúra a gyerekekkel.

 
Myself 2012.06.20 00:00 - Megtaláltam
köszi

Főnix Rendje 2012.06.19 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.00
Sikerült!!!

sinus90 2012.06.12 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A múlt héten intézni való miatt jártunk Szombathelyen és a gyönyörű napsütésre való tekintettel a kilátóba mentünk, majd onnan csorogtunk az állomás felé. Ez is tervbe volt véve, de idő szűkében álltunk. Ma viszont visszajöttem. Ide a Víztoronytól jöttem. A stációk mentén mentem fel és ott is jöttem le. A templomba is benéztem. Láttam merre megy a kesser ösvény a kereszttől, de ebben az eső utáni és épp szitáló időben nem vállaltam be - különben se tettem volna... A ládát lentről közelítettem, de még így is csúszott és kapaszkodtam amiben tudtam, mert elesni nem volt szabad, hiszen egész nap a városban fogok sétálni és hogy néznék ki sárosan? A kezemet meg a cipőmet a fűben tisztítottam meg. Innen egy kis kerülőt tettem az Emlékmű-domb felé, onnan a Gagarin úton az egyetem érintésével jutottam a Perint-hídhoz. Közben az "Öreg Sam"-nál ebédeltem. Mintha otthon lennék úgy mentem a Székesegyházhoz, majd a Főtérre.
Közben emlékek árasztottak el: első alkalommal 1959-ben iskolai kiránduláson jártam itt, a város központban villamos járt. Középiskolás koromban is voltunk itt. Aztán a 80-s években kéktúrázni voltunk a környéken, amit az ezredfordulón újabb követett.
Jól tudtam tájékozódni a városban, igaz a tuhu is segített. Az 5. ponti alkotás nekem újnak számított és nem voltam még a múzeumban sem. Negyed 6-kor felocsúdtam, sietnem kell, ha el akarom érni a 6 órás vonatot. Legközelebb az Arborétumot célzom meg.
Köszi a sétát!

Lassan érkezem...a templom
a belseje...szép hosszú lépcsősor - de nem itt mentem fel
Perint hídSzékesegyház
... belülrőlMegyeháza
VárosházaFőtér
Főtér szűkületébena Múzeumnál
a 7. pontnál+ képek: Emlékmű-domb
+ képek: lábad előtt a város+ képek: Egyetem
antonia03 2012.06.10 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.52
Jó kis délutáni séta volt :)

Quantum 2012.06.09 10:54 - Megtaláltam
Egy kis bringázás során begyűjtöttük ezt is!

ba3525 2012.06.07 16:00 - Nem találtam meg
Magát a ládát nem találtuk meg sajnos, nem tudom, hogy mi voltunk e bénák, mert előszőr csináltunk ilyesmit, vagy netán elvitték... de holnap még megpróbáljuk... segítséget elfogadunk :D

nexus6 2012.06.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Szülővárosunk ládáit nagyon szeretjük. Nagyon igényesek a pontok, persze a libákat elszámoltam én is, de a segítség (tíz) segített. Pár pontról én sem tudtam, nekem nagyon tetszett, ötös!!!

CsKaroly 2012.06.03 17:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk (kis segítséggel Köszönjük

Mónika, Károly

m.zsömi 2012.06.03 15:00 - Megtaláltam
ok

Kovalek 2012.06.02 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

rongylab2 2012.06.02 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a kellemes sétát!

 
cincinek 2012.05.28 17:30 - Megtaláltam
Pünkösdi, kissé szomorkás, esőáztatta ládázásunk 2. találata, együttes teljesítéssel a Szombathelyi sétával. Összevonva, kisebb kitérőkkel, sok madárkával, odúból csipogással és kényelmes sétával összegyúrva: már nagyon hiányzott! Köszönjük a rejtést!

Moszy 2012.05.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
továbbra sem kedvelem a multikat :)

kamzik 2012.05.28 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Szép túra volt!

Tutuk 2012.05.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Köszönjük a rejtést!

rero72 2012.05.27 17:00 - Megtaláltam
Gondolkodtunk, hogy mit is csináljunk, aztán észre vettük az új ládát.
Köszönjük a sétát.
Judit+Robi

 
Bärlin 2012.05.26 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Nagyon jó kis városi multi, jó volt végigtekerni a pontokat. Néhol nem pontos a koordináta, ezért köszönöm a rejtő segítségét.

KJ & GM 2012.05.26 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a sétát!

Atmosz&Zozmosz 2012.05.26 13:00 - Megtaláltam
Megvan :-)

salty 2012.05.19 16:10 - Megtaláltam
Megvan! :)

Hartyi 2012.05.17 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
Egy könnyed biciklis keresés. A láda hamar meglett viszont a koordináta másik helyre mutat! Szép multi! Köszi!

Barbi és Bendőke 2012.05.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
A ládakereséssel egybekötve Rocky kutyus is sétált egy nagyot velünk. :)

Barbi, Bendőke, Rocky kutyus

sirgalahad 2012.05.16 06:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.36
Bejárandó egy pár pont
Jelszó trükkös, ne véts' hibát
Megidézed Szent Mártont
Látsz sok embert, kevés libát

Köszönöm a rejtő segítségét, elszámoltam a far-fej arányt...

Ahinana 2012.05.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Régen jártam a belvárosban ezért egy-két új dolgot sikerült a séta alkalmával felfedezni.Köszönöm a rejtő segítségét melyet szerintem rajtam kívül még sokan kérni fognak.
Köszönöm a lehetőséget!

Ahinana

Mama és Papa 2012.05.14 15:15 - Megtaláltam
Kiralyekkal ismerős helyeken.

kiralyek 2012.05.14 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.67
Ma gyorsan megkerestük Mamával, míg Papa lábadozott. A drapéria megtréfált minket, köszönjük a Rejtő segítségét.
Mama egyébként zarándokként már végigjárta az utat, sőt hallotta a szobrok alkotóinak előadását is még 05.11-én, pénteken. Ha tudta volna...

hacsabi 2012.05.13 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Szombathelyi lévén kötelezőként éreztem az élmezőnyben végezni. Viszont autós gps-em lévén akadtak némi komplikáció. A ládát pl épp az ellenkező oldalra mutatta de hab a tortán a székesegyház előtti informácios tábla volt.No de azért csak kikövetkeztettem. Köszi a rejtést

behuzos 2012.05.13 15:07 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. A tegnapi eső után a 2. pont kicsit "sáros". Laci

GyZsTeam 2012.05.13 14:53 - Megtaláltam
Nem terveztünk mára semmit, mivel ezt még nem tudtuk Szombathelyről, rászántuk a délutánt. Igaz, sok más érdekességet sem, amire most rácsodálkoztunk. Nagyon jó volt. Köszönjük!
A város egy szomorúbb arcát is megmutatta. A viszonylag hűvös idő nem sok embert csábított az utcára, így arányaiban több hajléktalant, kukázót, alkoholistát, stb. lehetett látni. Döbbenetes mennyien vannak.
Ki az aki ma oda adná a fele köpenyét? Lassan, de biztosan kiölik az emberséget, az emberből.......

Erről sem tudtam
nemlac 2012.05.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Útba esett a láda, a többi részt is sikerült levadászni.
Köszi a rejtést.

Carlo 2012.05.13 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Sikeresen megtalálva, köszönjük!

GeoMárk 2012.05.13 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megtaláltuk!!

Yumi 2012.05.13 08:50 - Megtaláltam
Valamiért furcsán néztek rám a hívők a Kálváriánál, mikor kiugrottam a bokorból rövidnadrágban,papucsban.....GPS-el kezemben.
Savaria Múzeum libái mellett lévő fém-kutyát éppen egy enyhén illuminált
úriember próbált elzavarni, kevés sikerrel .
Köszönöm GToni, bár szombathelyi volnék több újdonságot mutattál.

kovaripeti 2012.05.13 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Még az ágyban feküdtem, mikor hallom a telefonom a másik szobából, ahol a gyerek alszik, hogy e-mail jött. A laptop mellettem volt, gondoltam megnézem, de biztos spam. Megnyitom, ÚJ GEOLÁDA!!
Azta! Kiugrottam az ágyból. Hol a ruhám? Gyerek szobájába, aki még alszik. Nem akartam felébreszteni. Pizsamára felhúztam egy munkásruhát, az asszony míg lefőzte a kávét, addig rátöltöttem a kütyüre a pontokat. Lehúzom a gépről, akkor látom, hogy alig van az akkuban élet. Feltöltött akksi is a gyerek szobájában. Indulás biciklivel. Még jó, hogy pénteken jött meg a kerékpáros tartó. Első pont gyors megvan. Ráugrok a bicóra, közben ütöm be a 2.pontot, közben tekerek. Látom, hogy visszafelé mutat. Tekerek tovább gondoltam még nem állt be rendesen:) beütöm menet közben mégegyszer, megint vissza mutat. Megállok. Nézem a térképet, akkor látom, hogy tényleg ott van, elmentem mellette. Vissza!! Hamar meg is lett. Megint elindulok, akkor jöttem rá, hogy a tollamat beletettem a ládába. Basszus! Megint vissza. Irány 3. 4., majd 5.pont, mikor kiírja, hogy alacsony akkufeszültség. Úr isten! Gyors megnézem a többi pontot, rögzítem a fejemben, ha mégis baj lenne. Gép kikapcsol. 6-os 7-es gyorsan meglett. A logolásnál egy kis hiba csúszott majdnem, de a rejtő nagyon segítőkész volt, köszönöm neki!
Nagyon szépen kiépített városi túra!!
Köszönöm!!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]