geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3312. Manó-kő (GCSzB4)

A Varsa-tető ÉK-i gerince

A Varsa-tető ÉK-i gerince

Arra van a Csóványos

Arra van a Csóványos

Egy, a turistaút melletti szikla (Nem a Manó-kő!)

Egy, a turistaút melletti szikla (Nem a Manó-kő!)

Fák között bújik

Fák között bújik

Manó-kő

Manó-kő

Kokó a méretarány

Kokó a méretarány

Ezt keresd!

Ezt keresd!

Ebben a fában van! - A fa mellett látszik a szikla csúcsa is

Ebben a fában van! - A fa mellett látszik a szikla csúcsa is
Szélesség N 47° 57,260'
Hosszúság E 18° 57,530'
Magasság: 855 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.04.12 16:20
Megjelenés időpontja: 2012.07.06 23:33
Utolsó lényeges változás: 2012.07.06 23:33
Utolsó változás: 2014.12.24 14:20
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Kokó, macikupac
Ládagazda: Kofola BT
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 10000 m
Megtalálások száma: 218 + 10 sikertelen, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP

A kb. 30 centi hosszú fadarabra erősített táblát a turistaút mellett álló egyik fa üregében keresd!

NoDriveIn

Megközelítés

Ajánlott parkoló Királyréten a  N 47° 53,709' E 18° 58,715' 255 m [GCSzB4+parkoló] pontnál lévő nagy parkolóban. A parkoló fizetős! A parkolóőrök általában 8 óra körül érkeznek. Ha előbb jössz, akkor kifelé már nem szoktak jegyet kérni. (De ne erre alapozz!)

Innen a következő útvonalat ajánlom:

A parkolótól kövesd a K négyzet Kék négyszög jelzéseket a  N 47° 55,139' E 18° 57,855' 500 m [GCSzB4+1letérés] pontig, ahonnan a K körön Kék telikör (a bal oldali ágán, azaz egyenesen) menj a  N 47° 55,880' E 18° 56,877' 710 m [GCSzB4+2letérés] pontig! Innen a PO Piros telikör lesz a követendő jelzés, míg eléred a Börzsöny főgerincét a  N 47° 56,258' E 18° 56,153' 843 m [GCSzB4+3letérés] pontban. Ezután fordulj jobbra az OKT-n Kék sáv és menj míg fel nem érsz a Csóványosra!  N 47° 56,946' E 18° 56,898' 938 m [GCSzB4+4letérés] Itt válaszd a P háromszög Piros háromszög jobb oldali, Pogányvár felé induló ágát, mely együtt halad a Z sávval Zöld sáv! Erről a  N 47° 57,075' E 18° 57,319' 880 m [GCSzB4+5letérés] pontban térj le balra! Innen már pár perc a fenyvesen át a gerinc.

Miért jöttünk ide?

Ezúttal egy - szerintünk - kevesek által ismert sziklaképződményhez csábítunk. Ez a mintegy 10 méter magas és hihetetlen alakú Manó-kő  N 47° 57,291' E 18° 57,473' 813 m [GCSzB4+Manó-kő], mely a turistaúttól 90 méterre található. Környezetbeolvadó színe miatt még azok is nehezen látják meg, akik tudják, hogy hol keressék.

A Manó-kő legendája

Ez a történet a 17. század elejére nyúlik vissza, amikor még a török hódoltságot és az ezzel járó rabigát nyögte az ország jelentős része. A közeli Nagybörzsöny tárói még adták, ha nem is ontották az aranyat, így a török portyáknak is gyakran célpontja volt. Egyszer, amikor a környéket szintén portya miatt járó Clēmens von Farnady hírét vette, hogy a lévai pasa emberei ismét a bányászfalucska megsarcolására készülnek, lesben állt embereivel a bányák körüli erdőben. A tervük azt volt, hogy elvágják a faluból az Ipoly völgye felé vezető utat és a rengetegbe kergetik az ellent. Napok teltek el és a katonák már morgolódtak az éhség és a tétlenség miatt, amikor megjelentek a törökök. Gazdag zsákmánnyal készültek hazatérni, amikor a katonák rajtuk ütöttek. Látták, hogy a visszavonulási útvonalukat elvágták és nincs más lehetőség, mint a Börzsöny évszázados fái közé menekülni és megtalálni a haza vezető utat. Igen ám, de helyismeret hiányában csak kóvályogtak az erdőben, míg a magyar katonákat tapasztalt helybeliek segítették a keresésben. Emellé élelmet, bort is kaptak a minél sikeresebb hajtóvadászathoz.

Az egyre fogyatkozó török csapatot végül ezen a környéken sikerült bekerítenie von Farnadyéknak. Utolsónak a sereg vezére maradt. Őt még gyermekként magyar családtól rabolták el; gúnyneve, a Manó is ebből az időből ragadt rajta, bár hatalmas termetével több fejjel kimagasodott társai közül. Neki, testi erejének utolsó tartalékát mozgósítva sikerült kitörnie és elmenekülnie az őt üldöző magyarok elől. Arra még volt ideje, hogy rablott kincsét a többi értékével együtt elrejtse. Abban bízott, hogy talán sikerül megmenekülnie az üldözők markából és halál torkából egyaránt. Amikor elfogták, azonnal vallatni kezdték, hogy hol van az arany. Eleinte szép szóval, kérleléssel akart hatni a katonákra, majd vesztegetéssel is próbálkozott, de hiába. A sok sebtől, a verésektől és a napok óta tartó éhezéstől legyengülve térdre esett, kezét égnek emelte és istenéhez fohászkodott. "Inkább váljak kővé, de el nem mondom a titkomat!" Isten pedig meghallgatta imáját és teljesítette a kérését. No, azóta állt itt magányosan az erdő fái között ez a sziklatorony.

És az igazság

A hegység aljzatát képező üledékgyűjtő medencét nagyjából kettéosztja a Diósjenő-Ógyalla (Hurbanovo, Szlovákia) nagyszerkezeti törésvonal. Ettől északra a Vepor-hegység kőzeteivel rokon paleozoós metamorf kristályos kőzetek (gneisz) kerültek elő a mélyfúrásokból, délre viszont a Dunántúli-középhegységből ismert triász időszaki karbonátos üledékek alkotják a sokkal fiatalabb nyílt vízi tengeri üledékek feküképződményeit. Mindezekre épült fel a miocén bádeni emeletében (mintegy 16-14 millió évvel ezelőtt) a mainál nagyjából 400 méterrel magasabb vulkán. A vulkáni tevékenység három szakaszban zajlott le. Mindhárom szakaszon belül jellemző volt a kőzetkemizmus változása a savanyútól (dácit) a bázisos (piroxénandezit) felé. A szakaszokon belül a nagyobb energiájú, kitöréses anyagszolgáltatás fokozatosan váltott át szubvulkáni tevékenységbe és kalderaképződésbe. Ez utóbbi folyamat szakaszosan, a felszínközeli magmakamrák kiürülésével összefüggésben ment végbe. A hegység geomorfológiai szempontból a három egymás után keletkezett vulkánnak a későbbi denudációs (lepusztulási) folyamatok által erősen átalakított roncsa, illetve utóbbinak a romja. A fiatalabb vulkánok mindig az idősebb vulkán beszakadásos kalderájában épültek fel, s így egyre kisebbek és alacsonyabbak. Székely A. tipizálása szerint a hegység összességében "központi kalderás vulkánrom"-nak minősül.

A sziklák kőzetanyagát a geológusok durvatörmelékes piroklasztikumként írták le, mely a lávadómok összeomlásához kapcsolódó izzófelhők, blokk- és hamuárak összecementált üledékeke. Ezen elmélet szerint eredeti törmelékanyaguk a Magas-börzsönyi vulkán oldalában zúdult le, kisebb mélyedésekben, völgyecskékben. Völgykitöltő alakzatok lévén általában hosszanti tengely mentén települtek, a mai gerincre, azaz a kalderaperemre merőlegesen. A kőzetanyag fontos szerepet játszott a kifagyásos formák kialakulásában és megmaradásában. Vagyis az ezen a kőzeten kialakult sziklaképződmények - a pados lávakőzeteken kialakult formákhoz képest - jobban ellenálltak az eróziónak, mivel a finomszemcsés kötőanyag jobban tűri a kisebb-nagyobb kőzetblokkok tágulását és zsugorodását. A formaképződés szempontjából további fontos jellegzetesség, hogy a sziklák az andezit rétegvulkáni összletnek a kaldera központjából kifelé dőlő rétegein alakultak ki. A sziklaalakzatok a körülvevő puhább rétegek közül a pleisztocén jégkorszakok során preparálódtak ki. A folyamatban az egykori periglaciális (jéggel fedett területekkel szomszédos) éghajlaton rendkívül erős kifagyásos aprózódás játszotta a főszerepet, mivel a gerincen 800 méter fölé emelkedő övezet fokozott mértékű fagyhatásnak volt kitéve. A kifagyásos formák kialakulását az is segítette, hogy a meredek lejtőkön (főleg a kaldera belső oldalán) a keletkezett aprózódási törmelék folyamatosan elszállítódott, s így biztosítva volt a krioplanációs (periglaciális területeken tapasztalható elegyengető hatás) folyamatok állandó megújulása.

(Bővebben erről itt olvashatsz.)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (117 db): környezet: 4.58 rejtés: 4.50 web: 4.65 átlag: 4.58

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Atom82 2021.11.06 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Jonigts 2021.10.09 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.17
Köszönöm a rejtést!

A fadarab, amihez a tába fogatva van lassan szétrohad. Minden esetre már két darabban van.

robinbird 2021.10.03 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Cuncus78 2021.09.26 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

skiccpausz 2021.09.09 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

szapi 2021.09.07 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

BékaBütyök 2021.05.24 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

mazsola069 2021.05.08 18:11 - Megtaláltam
szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. :)
[g:hu+ 2.6.11]

Istennyila 2021.05.08 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam, köszönöm!

Regnal 2021.03.06 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam Ádámmal, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

zsebeszter 2021.01.01 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

justancsi 2020.12.27 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Királyházáról mentünk egy Csóvanyos kört. [Geoládák v3.8.3]

GeoEvike 2020.12.06 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.7.6]

Szalamandra66 2020.12.06 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Ködös Manót megtaláltuk, 13:16-kor komolyan esti szürkeség volt.

Ekarp 2020.10.28 13:10 - Megtaláltam
A Csóványostól a zöldön mentünk le Diósjenőre, és onnan tettünk egy rövid kitérőt a piros háromszögre a Pogányvári kilátásig. Nagyon jó ötletnek bizonyult, nagyon szép volt a gerinc.
Köszönjük a rejtést!

nonow22 2020.09.27 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

dessew 2020.09.13 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.13
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Mr. Fülixáj 2020.08.30 13:56 - Megtaláltam
30 geoláda 1 nap alatt project - 11.

Hát ezt is kerestem vagy 10 percig kb, mire harmadszor is megnéztem a legnagyobb üreget a környéken, minden irányból, és akkor láttam csak hogy ott van benne.

TFTC Fülix. [Geoládák v3.3.2]

IMG_20200830_135517 
Manna&Peti 2020.08.13 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük.

Hegyre fel! 2020.08.02 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

lacc 2020.05.30 14:07 - Nem találtam meg
Félórát kerestük, az üreg üres, a környéken rengeteg fadarab, jelszót hordozó egy szál sem. Kérjük a találat elfogadását.
---
A diósjenői kastélypark előtt hagytuk az autót. GCDKP, GC3HAR érintésével mentünk fel a Csóványosra. Eleinte még napsütésben, aztán hideg, sötét erdőben. A Csóványoson ebédeltünk, majd megcsodáltuk a számunkra új, 2014-ben felújított kilátót (mi még csak a régi geodéziai tornyot ismertük...). Utunkat folytattuk GCSZB4 felé, ahol sikertelenül kerestük azt a bizonyos jelszóhordozó fadarabot, majd GCPVK következett, ahol azonnal a helyén meglett a jelszóhordozó. Lefele jövet eleredt az eső, 1 órán át zuhogott. Jó volt visszaérni az autóhoz. Összességében 26500 lépés...
Köszönjük!
Ildi és Laci

[Elutasította: Kofola BT, 2020.06.21 20:22]

20200530_140700 
Elveszett Geoláda Fosztogatói 2020.05.17 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
+

/Quatermain/ [Geoládák v3.3.2]

vitibi 2020.05.16 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

carmin 2020.05.14 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Hihetetlen időjárásban volt ma részünk. Diósjenőről még teljes napsütésben indultunk, de 700 m szint fölött egyre sötétebb felhőbe jutottunk óriási szélvihar kíséretében. Ez ki is tartott, míg újra 700 m alá nem értünk. Örültem, hogy gyorsan megtaláltam a jelszóhordozót és már siettünk is tovább, így csak az útba eső köveket láttuk.

DSC02680DSC02686
DSC02688DSC02693
DSC02696DSC02699
Liberty 2020.05.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Szülinapi túra a Börzsönyben Gyrossal. Diósjenőn, a Mázsaház parkolóból indultunk körtúránkra, melynek során 32,7 km-t tettünk meg 2100 m szinttel. Utunk során 10-szer keltünk át a Rózsás-patakon, szép panorámákkal, merőlegesen meredek szintekkel tarkított, madárcsicsergős remek túra volt. A túra során az alábbi ládákat kerestük fel: GCBARB, GCMAKK, GC3har, GCMUF, GCNRK, GCSZB4, GCPOGA, GCPVK, GCTKF, GCJEFA + a GCMKAT rejtése Diósjenőn.

A Nyír-rétről jöttünk a Manó-kőhöz, sziklákkal, kőtarajokkal tarkított, meredek szép erdei útvonalon. A jelszóhordozó fát is könnyen megtaláltuk, köszönet a rejtésért. Folytatjuk utunkat a Pogány-Gyökérhez.

Duna-Ipoly Nemzeti Park címere
MoMaszter 2020.04.30 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.20
A jelszó hordozó kint feküdt a fától fél méterre, reméljük, jó helyre tettük vissza!

Köszi a rejtést!

james 2020.03.25 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
James
[g:hu+ 2.0.30]

Wilka74 2020.03.08 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
18 km-es kirándulás második találata volt a pont. Itt már elég sok volt a hó, az árnyékos területeken 10-12 cm-es szűz hóban gyalogoltunk. Volt, ahol még ki is virágzott a hó. Köszönjük a rejtést és hely bemutatást.

IMG_5350IMG_5353
IMG_5362IMG_5363
IMG_5369IMG_5366
Track 20200308 
Stn72 2020.02.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.92
+van!

Koszt Andi 2020.01.26 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Mira 2020.01.26 11:48 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Sherpa 2020.01.26 11:47 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

ChefBogi 2020.01.26 11:47 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.2.2]

Ancs 2020.01.26 11:47 - Megtaláltam
Fel a Csóványosra! 2/5.
A csúcson szuszogás és teázás után Pogányvár felé vettük az irányt, így ez a láda is útba esett. Érdekes, hogy ezen az oldalon szinte porzott a talaj.
Az igazi Manó-kőhöz nem mentünk le, de így is tetszett a környék.
Köszi

20200126_11424420200126_114329
20200126_11442420200126_114545_HDR
KP1965 2019.12.08 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Nem tudtam ellenállni az egy börzsönyi túrára felfűzhető négy mozgóláda kísértésének. Királyrét volt a kezdő és végpont, idén már másodszor is feljutottam a Csóványosra, 30,2 km lett a vége. A négy mozgón kívül még hat találatom lett, ez volt az első.
Most újraolvasva a leírást, azt hiszem én is benéztem és nem az igazi Manó-követ találtam meg.

20191208_11525220191208_115515
vajasfok 2019.12.03 12:35 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

MSS 2019.11.14 23:59 - Megtaláltam
meglett!

Planetphotobook 2019.10.13 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

10yei 2019.09.22 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Köszönöm a rejtést!

Tünde&Attila 2019.09.14 14:03 - Megtaláltam
Sajnos, csak utóbb néztük a leírásban, hogy a rejtő fa közelében lévő szikla nem is a Manó-kő! Vissza kell mennünk majd az igazihoz!

dekanydavid 2019.06.14 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

hitamas 2019.05.17 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.38
A jelszóhordozó a földön hevert, megpróbáltam visszaszorítani a helyére ... Ma az ösvények patakmederként funkcionáltak, a turistautak búvópatakokként. Patak átkelés vízben járva .... Szóval remek túra volt (Diósjenő, GCMAKK, GCMUS, GCSZB4, GCPOGA, GCPVK, GCNRK és vissza. :)

nszk 2019.04.20 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

diego 2019.03.09 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vakond87 2018.11.13 09:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
GCPVK ládától jöttem át. A botos rejtés rendben. Köszönöm a rejtést!

LionDaddy 2018.11.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Börzsönyi geotúra pliptai-val a Diósjenő - Csóványos - Pogányvár - Dobó-bérc - Závoz-nyereg - Diósjenő útvonalon.
Táv: 22 km
Szintemelkedés: 960 m

Kihasználtuk ezt a remek, november közepéhez képest igazán kellemes időt és 7 db láda begyűjtésével túráztunk egy jót. Remek helyek, szép panorámák, csend és béke. Szuper volt!
Petinek ezzel a túrával a Börzsöny minden ládája meglett. Gratulálok! :)

20181110_083529_001_mod20181110_095243
20181110_10062820181110_101233
20181110_10230820181110_102455
20181110_10323420181110_103323
20181110_10565920181110_105733
20181110_105927 
johnnycache 2018.09.08 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Köszönöm az élményt! :-)

kivancsifancsi 2018.07.01 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Kitúrtam [wapon beküldött szöveg]

Már régóta terveztük a Magas-Börzsöny ládáinak megritkítását. Ma jött el a napja, hogy kettesben neki indultunk. A teljes túra végül kicsit több mint 30km lett, 1200m szintemelkedéssel.

A Csóványosról lefelé menet tettünk erre egy kitérőt. Köszönjük.

mura 2018.06.23 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszönöm a rejtést!

JimmyZ 2018.05.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

DSS és Szandra 2018.05.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Megtaláltam, köszi a rejtést! :)

ha2 2018.05.13 13:15 - Megtaláltam
Egész napos túra a Börzsönyben. Nógrádi indulással,keresztül a Csóványoson, Nagybörzsöny céllal.

VaVi 2018.04.14 17:42 - Megtaláltam
köszi :)

pegasus_mv 2018.03.29 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszönöm a pontos leírást és rejtést.

"J&J" 2018.01.07 13:50 - Megtaláltam
Szép, koratavaszi időben nagy kör a Börzsönyben. Sajnos, több találatra nem volt idő.

Toti 2017.12.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Végre megjelent a hegyekben a hó, amit testközelből szerettünk volna megnézni ezen a hétvégén. Diósjenőről indultunk a Csóványos kilátója felé. Egy darabig a jelzett, letaposott úton, de nem bírtunk ellenállni a csábításnak, hogy a térdig érő szűz hóban becserkésszünk néhány ládát, ezért tettünk némi kitérőt ehhez a ládhoz is. Csak a vadak nyoma látszott előttünk ebben az igazán télies, hófúvásos, hideg időben. A jelszóhordozó könnyen előkerült, de a kilátás ma sajnos elmaradt. Azért tettünk egy 15km-es túrát pár száz méter szintemelkedéssel. Túratársainkat viszont így is sikerült megfertőzni a geocachinggel:)
Köszönjük a rejtést: Niki, Ági, Zoli, Toti

P1000263P1000264
P1000266P1000268
P1000269P1000272
P1000274P1000275
pisznice 2017.11.18 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Börzsönyi ládázásom sokadik állomásaként már sötétben kerestem a rejteket. Szerencsére a fejlámpám fényénél sikerült megtalálnom. A sötét éjszakában felnézve gyönyörű, csillagos volt az égbolt. A sötét erdőben félelmetes óriási manónak látszódott a Manó-kő. Ijedtemben gyorsan tovább is indultam.:))) Az éjszakát Nagy-Hideg-hegyen töltöttem. Reggelre fehér hólepel borított mindent. Köszi a rejtést.

jutics 2017.10.20 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
A manóba, lehet, hogy elrobogtam a Manó kő mellett? Akkor mit fotóztam le? Most már értem miért nem volt manó alakja. :) Köszönöm a rejtést!

DSC_0579 
klfmate 2017.10.07 14:45 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

Puzzle Apartman Gyula 2017.06.11 15:27 - Megtaláltam
Érdekes hely. Köszi, hogy megmutattad.

moli_gyuri 2017.06.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.49
Köszi a rejtést.
Cilu&Gyurkoo
Mazsom

20170610_11585920170610_114257
20170610_140658 
Telkess 2017.05.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Közös igyekezettel ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

zöldfülű 2017.05.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Lefülelve :-)

Börzsönyi szintfelmérő túra: sikeresen vettem az akadályt, azaz túléltem az 1000 m szintet 24 km-en. Az élet apró örömei...

Köszi a rejtést

PEx2 2017.04.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Urbanj-vel egy szülinapi bakancsos, ládázós Nagy-Hideg-hegyen ottalvós túrán:) Szép hely, tetszett!

DSC_2316 
urbanj 2017.04.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Egy szuper szülinapi - bakancsos, hátizsákos, vonaton utazós, gyaloglós, Nagy-Hideg hegyen ottalvós, ládázós - hétvégén nővéremmel. Királyrétről indultunk, Foltán kereszt, Musli-forrás és Nyír-rét érintésével jutottunk el a Manó kőhöz. Szép hely, köszönjük a rejtést.

ErdőCsöndje 2017.01.02 17:21 - Megtaláltam
Komoly ládatúra a szünet utolsó napján a téli napsütésben, aztán a téli sötétségben. Köszönöm!

hygee 2016.12.29 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
A "ládát" megtaláltuk, de a Manó-követ sajnos nem, annak nem jegyeztem fel a koordinátáit :-(. Úgyhogy még mindenképpen visszatérünk ide!

joove 2016.10.31 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Pogányvár felé menet ezt a ládát is megkerestük. A szél piszkosul fújt, így nem sokat időztünk a kőnél. Köszönjük a rejtést.

ésKata 2016.10.29 12:58 - Megtaláltam
Zöldsportos túra a Börzsönyben

 
zalajaro 2016.10.29 12:58 - Megtaláltam
Aki keres az talál:)

Bubuka 2016.10.29 12:58 - Megtaláltam
Zöldsport egyesületi találkozón.

znasz 2016.10.22 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Soma00 2016.07.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Köszönjük a rejtést! A börzsönyi ládatúra 4. pontja.

Ötvös család 2016.07.19 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.70
Börzsönyi túra 7. ládája.

DSC_1003_resizeDSC_1006_resize
DSC_1007_resize 
Caleb 2016.06.25 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2016.06.23 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2016.06.23 16:10 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Skali&Margó 2016.04.30 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.94
OK!

Réka&Nimi 2016.03.27 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2016.01.31 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

donkardos 2016.01.31 14:58 - Megtaláltam
Népes társasággal, csípős szélben. Szép hely.

zoo_lee+Edit 2016.01.31 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen és egy kissebb csapattal.

Piás 2016.01.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
megvan ez is.

Lopakodó 2016.01.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Köszönöm a lehetőséget!

katica 2015.12.28 14:45 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

h.krisz 2015.12.20 15:20 - Megtaláltam
köszi

petili 2015.11.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.77
Köszönjük a rejtést!

kobcikrajci 2015.11.05 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

almatata 2015.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.03
Köszönjük a rejtést!

vaslemez 2015.10.10 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Piros kereszten a Rózsa-forrástól. A turistaút szó szerint megszűnt, mindenhol ágak, fák hevernek és az út elején még a turistajelzéseket is lefestették. Igaz, később meg a köd miatt nem lehetett látni őket.

Evab 2015.10.03 18:02 - Megtaláltam
Köszönöm! Innen még átmentem a GCNRK-hoz. Azt hittem, addigra már át tudom majd érezni a Kofola rejtéseket, de nem találtam meg az első pontot, pedig - szürkület lévén - fejlámpás segítséget is igénybe vettem. Így viszont mentesültem a többi ponthoz sötétben elzarándokolás alól. Majd legközelebb :-)

Murmogoek 2015.09.13 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

katika 2015.06.06 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2014.11.23 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.19
A sokadik "kavics" volt ez a mai napon! A rejtésbe biztosan nem fog véletlenül senki belebotlani, ugyanakkor annak helye kesser szemmel nézve teljesen kézenfekvő! A nagy keresés közben azt hiszem sikerült itt elhagynom a túrabotomat! Köszönet a rejtésért!

 
stikli08 2014.11.06 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

taliga 2014.11.06 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2014.11.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megtaláltam.
Ott van, ahol valószínűleg mindenki keresi, de sokan nem találták meg. Én szenvedtem vele: nagyon nehezen akart "előjönni". Én nem rejtettem annyira el.

8rebel 2014.10.18 14:09 - Nem találtam meg
A fa megvan, a jelszót tartalmazó része azonban nincs meg. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Kofola BT, 2014.11.12 00:29]

gabortel 2014.10.10 12:09 - Megtaláltam
Megszaporodtak a ládák a Börzsönyben, ideje volt felkeresni párat egy szép októberi napon.

Attilacska 2014.10.08 11:05 - Megtaláltam
Második próbálkozás.
Köszönjük a rejtést és a segítséget!

kicsiogre 2014.08.30 14:48 - Nem találtam meg
Sokáig kerestük, de nem találtuk sehol. Kérlek fogadd el a találatot a képek alapján.

[Elutasította: Kofola BT, 2014.09.03 20:43]

 
mazsola069 2014.08.30 14:48 - Nem találtam meg
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Kofola BT, 2014.09.03 20:43]

 
anettnori 2014.07.21 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

2010 nyarán Letkésen nyaraltunk egy héten keresztül. Akkor, onnan a Börzsöny nyugati részét sikerült bejárni.
Ma a középső részt jártam be egy 36 km-es túra keretében. Reggel 3-as ébredés, aztán indulás. A királyréti parkolóból 6-kor indultam el.

A Csóványosról lefelé jövet ezt néztem ki következő célpontnak. Nem volt messze, viszonylag hamar oda is értem, ahol már remek sziklaképződményeket alkotott a természet. A kütyü jelét követve keresni kezdtem a jelszóhordozót. No, még fél óra múlva sem volt meg. Ekkor telefonos segítséget kértem és kaptam (köszönet!). Azt is megtudtam, hogy az igazi Manó-kő lejjebb van a fák között.
Nagyon jó rejtés!

exe 2014.07.06 00:00 - Megtaláltam
Kemence-Királyháza 30 alkalmával.

Busko58 2014.07.02 19:44 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Kofola BT, 2014.07.03 21:13]

álomfogók 2014.06.29 13:20 - Megtaláltam
Névnapi kirándulás hármasban (Marcus is megtisztelt) a Diósjenő - Nyír-rét 3,2,1 - Manó-kő - Pogányvár - Jelesfa Diósjenő útvonalon (cca. 20 km). Kellemes volt. Köszönöm.

Ruttkay 2014.06.28 11:00 - Nem találtam meg
Hasztalan motoztam 20 percig az odvakat, majd visszanézek ha erre járok.

Csaba & családja 2014.06.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.48
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

vattila 2014.06.15 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Köszönöm.Megtaláltam.

jbako 2014.06.08 17:00 - Megtaláltam
Nem túl nagy durranás ez a kő, de útban más kövek felé ez is meglett. Sajnos a térképen jelzett kilátópontok egyáltalán nem kínálnak semmilyen kilátást, talán időközben a fák megnőttek? Sok-sok erdő körbe-kereken és köves ösvény sok kilométeren keresztül, hát ma ez volt :( Kösz a rejtést.

agedma04 2014.06.08 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Bazsa69 2014.06.08 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Rájöttem, hogy jobban szeretem a virtuális ládákat, mint a hagyományosokat... ;O)
Köszönöm a rejtést! :O)

peterpan 2014.05.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
9 órát voltunk kint a Börzsönyben (Diósjenő-Ételhordó út-Nyír rét és kastély-Hinta rét-Csóványos-Katalin szikla-Hangyás bérc-Oltár kő-Kőkorsó-Manó kő-Pogányvár-Diósjenő útvonalon), megtettünk mintegy 23,7km-t és 1263 méter szintet másztunk Tamás barátommal, aki a végére olyan állapotba került, mint az ügyfelei :)

nagyfliszi 2014.05.05 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Családunk legkisebb tagjának önálló találata osztálykiránduláson.
Köszönjük a rejtést.

viragtapso 2014.05.03 14:05 - Megtaláltam
Köszi!

fille.de.l.est 2014.05.03 14:05 - Megtaláltam
Köszi!

mihoj 2014.04.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
A Pilisben is rengeteg ilyen képződmény van, tetszenek nekünk. Sietve kerestük a rejtést, mert már jó ideje áztunk fent a hegyen. És még hol volt a vége...

 
acsipapa 2014.03.29 13:22 - Megtaláltam
meglett

Webber 2014.03.29 13:22 - Megtaláltam
Kerestük egy ideig, de végül sikerült rátalálni.

dzoli1 2014.03.26 10:40 - Megtaláltam
Szombat után szerdán is. :)

kisember 2014.03.22 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszi!

Radián 2014.03.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Köszönjük a rejtést! :)

Döbrögi 2014.03.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Királyrét felső parkolóból indultam a kutyámmal.
Kis keveredés volt, mert a "jeles fa" rejtését kerestem vadul, egy kéttörzsű fát... Az persze nem volt, de bele botlottam a rejtésbe, mert alapos ember vagyok. Azt megállapítottam, hogy nagy marha vagyok!

dendeocse 2014.02.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megvan.

Blue Mali 2014.02.16 13:35 - Megtaláltam
Kedvesemmel [wapon beküldött szöveg]

Piroskaa1 2014.02.16 13:35 - Megtaláltam
Kedvesemmel [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2014.02.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Börzsöny éccakain. Viharos szélben és ónos esőben nem túl barátságos hely:)

Ed kesser 2014.01.28 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Várak a Börzsönyben első szakaszának (Csehvár, Pogányvár, Nógrádi vár) keretein belül.

 
Svéd 2014.01.26 12:56 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

cila 2014.01.26 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Fel a Csóványosra TT során levadásztuk. Egy kis segítség az utánunk keresőknek: a Csóványos felé menet a jelszót rejtő (nem térdig érő) fa az út jobb oldalán van!! Köszönjük a rejtést, és a manólegendát :)

kópé1993 2014.01.26 12:27 - Megtaláltam
Fel a Csóványosra túra alatt megtaláltuk. Köszi a rejtést!

vaterlo 2014.01.26 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.91
Szintén a Fel a Csóványosra alkalmából. Köszönöm a rejtést, jó móka volt.

zem 2014.01.26 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
A Börzsöny kegyes volt, a manó meg bújós. Köszönöm a rejtést, profi! :-)

zferke 2014.01.26 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Laminsio 2014.01.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Meglett.Köszi

picuresnagyur 2014.01.25 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
kis kitérő a gcborzról :) köszi :) manónak igen délceg, ehhez képest duzzogva félrehúzódott az ösvénytől...nyomába eredtünk, de a keményre fagyott földből kiforduló kövek meggondolásra késztettek minket, Manó ezen határozottan röhögött :)

 
akosgy 2014.01.19 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
18km-es börzsönyi bóklászás közben. Lent szitáló köd, fent felhős, de tiszta idő, időnként egy-egy párperces záporral fűszerezve. Jelszóleolvasás után megtekintettük a manót közelről is, majd a pogányvári nyeregből a szintbeli erdészeti úton visszasétáltunk Diósjenő irányába. Köszönöm.

Kokó 2014.01.12 12:40 - Megtaláltam
Börzsönyi csavargás.

rétihéja 2014.01.11 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Könnyebben meg lehet szerezni, mint gondoltuk. Köszi

Attibati 2014.01.04 11:15 - Megtaláltam
Bosszantott a január elsejei sikertelenség, már csak azért is mert Emmerwalddal konzultálva jó fánál keresgéltem.
De hiszen ott van a helyén, pontosan abban a fában, mint ami a ládaoldalon található képen látszik!
Engem alaposan megkavart valameylik előző megtaláló azon kijelentése, hogy nem a helyén van a "láda".
Alaposan meg kell kotorni az odút, ott van az.

Attibati 2014.01.01 13:30 - Nem találtam meg
Néhány órával előttem Emmerwald megtalálta, tehát a jelszó megvan és valószínűleg az eredeti fában csak jobban meg kell kotorni az odút.
Na majd legközelebb... Legalább van ürügy arra, hogy ismét barangoljak a Börzsönyben.

emmerwald 2014.01.01 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Köszönöm a rejtést!

Dér varázsHivatalos kilátó épül...
 
Hegymeg 2013.12.30 14:22 - Nem találtam meg
Sajnos a jelszót hordozó fadarabot nem találtuk meg, az út melletti odvas fát, bár alul elég korhadt állapotban, de úgy gondoljuk, igen.
Kérjük a fényképek alapján a megtalálás elfogadását.
Köszönjük!
Szuri+Gyuri

[Elutasította: Kofola BT, 2014.01.12 20:27]

Ez az a fa?Egy álmanó
gyildarefo 2013.12.12 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.65
A jelszó nem a térdig érő fatönkös fánál található, ráadásul a manó is elbújt a ködben.

PreManó-kő930m felett süt a nap
Attil@ & Réka 2013.11.03 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.27
Mai kirándulásunk 3-dik ládája (szakadó esőben).
Köszi a rejtést! Attil@

Vica 2013.11.01 15:00 - Nem találtam meg

Véletlenül került az utunkba ez a "láda". Cammogó mobilneten próbáltam infót szerezni róla. Az út mellett lévő üreges fa túl nyilvánvaló lett volna, nem is találtunk benne semmit. Más üreges fát meg nem találtunk a környéken. Így a képek alapján, lehet, hogy a jó fát táncoltuk körbe ezerszer, a tönk is stimmel. Na majd legközelebb.Bubbantó 2013.09.28 14:45 - Megtaláltam
Nagy-Hideg-hegy - Katalinszikla - Kőkorsó - Csóványos - Pogányvár - Foltán kereszt - Spartacus ház - királyrét útvonalon kerestem fel nyolc ládát.
Ennél a ládánál megakadtam. A gyenge jel miatt először néhány száz méterrel tovább mentem, aztán visszajöttem. A leírásban szereplő, térdig érő fatönköt megtaláltam, szerintem azt a fát is "körbefényképeztem", ahol a jelszónak lennie kell, de a fadarabra erősített táblát nem sikerült fellelnem.
A fényképek alapján kérném a találat elfogadását!
Köszönöm!

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2013.10.19 10:59]

Köszönöm!
Bubbantó

a Manó-kőtérdig érő fatönk
itt van a rejtek?itt van a rejtek?
Murus 2013.09.07 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
A kezdet kicsit meredek volt nekünk, főleg, mert Johanna a hátihordozóban utazott, de igazán megérte a hely a fáradságot. A rejtekadó fa egyszer csak kidől, szegény már elég ramaty állapotban fa. A rejtés kivitelezése szép a lehetőségekhez képest. Murus, Cica és Johanna

salty 2013.09.07 12:08 - Megtaláltam
Megvan! :)

kupec 2013.08.24 15:50 - Megtaláltam
Az úgy volt, hogy külön papírra írtam a koo-kat és a leírásokat. Sose csináltam ilyet, meg is lett az eredménye. Királyházától mentem Nagy-Hideg-hegyig és a Nagy Mánán vettem észre, hogy csak koo-k vannak nálam, de onnan már nem akartam visszamenni. Mivel errefelé még nem túráztam, ilyenforma rejtésekkel még nem találkoztam. Amennyire lehetett feltúrtam mindent, eredménytelenül. A fotó alapján kérnék egy jóváhagyást, ki tudja mikor járok erre megint.

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2013.09.02 19:13]

 
SirLes 2013.08.24 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.31
Diósjenő felől jöttünk fel a zöld jelzésen a feleségemmel és a testvérével. Útközben találkoztunk pár teljesítménytúrázóval. A kő közelében megebédeltünk.

 
Sir Pajszer 2013.08.16 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Köszi!

V_Gabor 2013.08.12 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Biciklivel: Királyrét - GCNHH - Rakodó - Égés-tető - GCAnt - GCSzB1- GCSzB2 - GCkkro - GCbruc - Csóványos - GCSzB4 - GCPOGA - Nyír-rét - Musli-forrás - GCMAKK - Spartacus kulcsosház kör (30,7 km; 1255 m szintemelkedés)

Az igazi Manó-követ láttam közelről, no meg a 4 álmanókövet is. :-)

Nagyon kerestem, de nagyon nem találtam a jelszóhordozót. Talán szerencse is, mert a logok visszaolvasása közben jöttem rá, hogy a biciklit nem a valódi Manó-kőnél tettem le. Így a segédként iránymutatása alapján lementem és körbe is sétáltam a követ. Nagyon érdekes! Közelről mutatja meg magát igazán.

Itthon megnéztem a fotókat, láttam a fát, ahol a jelszóhordozónak kellett volna lennie. Előre is köszönöm a jóváhagyást!

Innen GCPOGA felé vettem az utam.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Kofola BT, 2013.08.13 19:32]

Köszönöm!

 
pero 2013.08.12 12:37 - Megtaláltam
Meglett, köszi
Csak egy megjegyzés: én nem találtam a rejtek közelében térdig érő fatönköt.

vittorio 2013.08.10 18:26 - Megtaláltam
Köszi!

kócoska 2013.08.10 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.18
jó volt a Börzsöny túra :-) Tetszett a láda egyszerűsége!

Chubby 2013.08.10 18:24 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

szjuvi 2013.07.19 14:10 - Megtaláltam
Egy kisebb keresgélés után megtaláltuk a jelszót.
Ezen a napon, nagyon sokszor mentünk fel, hogy utána lemenjünk a ládáért és majd vissza, így örültünk most egy picit, hogy nem kellett a jelszó miatt lemennünk a mélybe.
Mivel sietnünk kellett, és már a fáradtság is kezdet elhatalmasodni rajtunk, megfogadtunk, hogy mikor újra itt leszünk, akkor lemegyünk a Manó- kőig.

Köszönjük

Stüszi vadász 2013.06.30 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Lásd fkmaster!

fkmaster 2013.06.30 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.20
Kicsit keresgélni kellett a rejtést a gyenge jelek mellett, de a leírás alapján meglett.

sixtus 2013.06.29 12:55 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért, levadászva egy "7 geoládás" börzsönyi túra keretében! :)

Szilkó76 2013.06.14 18:13 - Megtaláltam
Érdekes ez az égbe meredő szikla! A környezetbe valóban olyan jól beleolvad, hogy a szomszédos gerincről nézve először én is csak nyugtáztam apunak, hogy "áá, az csak egy régi fa megmaradt törzse". :)

A jelszó kissé kikandikált az üregből, picit mélyebbre tettem vissza, ne legyen olyan feltűnő. Nem mintha bárkivel is találkoztunk volna egész nap 5 km-es körzetben... :)

Köszi a rejtést!

képek később...

Molli 2013.06.02 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Megtaláltam

lacsz 2013.06.02 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Börzsönyi kirándulásunk alkalmával kerestük fel a ládát.

Dr.Lada 2013.05.25 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
A Verseny Fesztivál alatt/ helyett felszuszakoltam magam hollófészekre a meredekebb részen, onnan már Pogányvár nem volt nagy dolog, Pogányvárról meg egy laza séta volt épp Csóvi felé tartva.:-) Megkerestem a jelszót, ami egyből meglett, majd a sziklát is lefényképeztem. Aztán fel Csóvira, majd vissza a bázisra. Itt beszélgettem Kokóval, mondtam voltam fent a ládájuknál, kérdezte, hogy Manókövet is megnéztem, én erre egyből válaszoltam még le is fényképeztem, hisz épp a rejtekkel szemben volt. Ekkor Kokó megemlítette, hogy akkor csak egy sziklát fotóztam, mert a Manó kő lent van a meredek aljába, így megtudtam, hogy nem láttam a Manó követ, hogy a manó rúgja meg.:-)
Sebaj, úgy is tervbe van egy Mána köröcske, abba meg belefér simán. Szóval hamarosan visszamegyek lemászok a mélybe és jól bokán rúgom a manóját, hogy ilyen csúf tréfát űzött velem.:-)) Sőt le fogom törpézni....gonosz törpe, elbújt és még jó szintet is kell miatta mászni.:-)))

Mercenary 2013.05.01 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.96
Térerő nem sok volt, de azért meglett.

SagiK 2013.04.29 12:00 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

SzantoA 2013.04.29 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Megvan az 500. találat! Remek időben, SagiK-kal közös séta. 34Km és 6 találat lett a mai termés.

 
gagarin 2013.03.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
Köszi a manót!

lelcache 2013.03.02 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2013.02.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Talán itt találkoztunk a legnagyobb hóval. Vagy csak már fáradtak voltunk? Bizony nehezünkre esett a szűz hóban a négyszázvalahány méteres kitérőt megtenni, lassan haladtunk.
A rejtekhez közeli kő csalódást okozott. A képek alapján karcsú, magas sziklára számítottam, de csak kicsi tömzsit láttam. Péter60 azt mondta a manók kicsik, tömzsik, ne akarjak nagy hosszút.
A rejtek megtalálásában segítségünkre volt a ládaoldal fotója, köszönjük! Térdig érő fatönk vagy már nincs vagy belepte a hó, de nem láttuk. Nagyon ügyes, ötletes rejtés!
*************
Jaj, jaj! Kokó felvilágosított, hogy ez a manó nem is az a manó! Rossz manót pécéztem ki magamnak! Így jár, aki nem olvassa el figyelmesen a ládaleírást, de még képeket is hiába tesznek az orra elé, csak a rejtek képét nézi. :-( No, meg, aki manókat akar meglesni, amik illékony, szégyenlős jószágok.

Péter60 2013.02.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Börzsönyi gyalogtúra szikrázó hómezőkön, nemvárt verőfényes napsütésben VII/7: Mi a manó, ez már a 800. :)?!

atros 2013.02.03 00:00 - Megtaláltam
Börzsöny Éjszakai közben

L@zy 2013.02.02 21:42 - Megtaláltam
Börzsöny éjszakai TT keretében. [wapon beküldött szöveg]

ozeki 2013.01.03 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jo kis kaland volt! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Crox 2012.12.30 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Úton a Csóványosra.
jeti-matterhorn, Ági, Bia, Marci

 
Stautoma 2012.12.29 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
OK

DonRazzino 2012.11.28 07:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
Köszönjük!

SzaboI 2012.11.28 07:23 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

becko 2012.11.04 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
26km-es körtúra Diósjenőről, 11 találattal.
Nagy a ládasűrűség a környéken.

mape72 2012.11.04 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
15 km családi körtúra a Szpari kulcsosháztól 4/4

jeti-matterhorn 2012.11.02 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Bmarianna,HA8LCA,Viki,Eszter,Ági,Bia,Marci,jeti-matterhorn

bmarianna 2012.11.02 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
jeti-matterhorn, Ági, Bia, Marci, Viki, Eszter, HA8LCA, bmarianna

Zsiráf 2012.10.23 15:04 - Megtaláltam
.

FyG 2012.10.22 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
A Debreceni Egészségügyi SE 4 napos Magas-Börzsöny túrájának utolsó napján találtunk rá. Érdekes történet. Ötletes, nemzeti parkhoz illő rejtés. Köszönet érte.
A vadon mélyén viszonylag jelentős forgalom volt a gyönyörű időben.

FTom 2012.10.22 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Magas-börzsönyi túrázás közben.

Mr Zerge 2012.10.21 10:50 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
Diósjenő szélén parkoltunk, az erdőgazdasági út kezdeténél.
20km -s túrával kerestük fel a 4 virtuális szikla látványosságot.
Üdv Mr Zerge.

szaboist 2012.10.20 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

kl 2012.10.13 12:55 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2012.10.13 12:34 - Megtaláltam
Karosszekben ulve otthonrol... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Jig$aw 2012.10.06 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.21
Ok. 164.
ELTETúra közepette.

Pazuzu 2012.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.63
A szép idő miatt elég nagy volt a forgalom.

termbuvar 2012.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Pufi, Blanka, Kristóf, Laci

Tiszaparti 2012.10.05 12:37 - Megtaláltam
Köszi!

Aleph & Rita 2012.09.30 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Mikor a Pogány-gyökeret szedtük, ránéztünk erre az érdekes szikla alakzatra. Ma megtekintettük újra. Köszönjük a lehetőséget!

"J&J" 2012.09.30 00:00 - Nem találtam meg
Nem volt nálunk a ládaleirás, rossz feliratot jegyeztünk meg. Kérjük, fogadjátok el.....

[Elutasította: Kofola BT, 2012.10.18 21:01]

 
ggyk54 2012.09.23 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Letkés-Kisirtás-Nagyhideghegy-Hangyásbérc-Csóványos-Manókő-Diósjenő túra során felderítve.A meredek kitaposott gerincen kerestem, de az ottani kövek nem illettek a képekhez. Visszafelé kaptatva láttam meg a Manót a jobbra eső járatlan gerincen. Ime ez Ű.

Ez nem a Manókő!Ű az!
kicsit közelebbrőlA felső része
és a töveEgy másik nézetből
sirgalahad 2012.09.23 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Lám itt a világos helyzet
Dácittal kristályos gneiszet
Lát a tudós; mi meg Manót
Erdőmélyre idevalót

Vértes 2012.09.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
25 km börzsönyi túra

cav004 2012.09.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Igazi kis őszi túra keretében kerestünk fel több ládát is. Királyrét volt a bázis, innen tettünk egy kb. 25 km-es kört szarvasbőgéssel, egy bagollyal és csípős hideggel kísérve. A bagoly sajnos nem kísért végig...

Tapsifüles 2012.09.09 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.49
Nagyobb sziklára vártunk. Mire megjártuk a jó meredek domboldalt oda s vissza, a cipőnk telement földdel.

bzsoltie 2012.09.09 18:06 - Megtaláltam
Egy kicsit monumentálisabbnak gondoltam ezt a kősziklát, élőben úgy eltörpült...

macikupac 2012.09.09 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Magas-börzsönyi túra Árpival 4.

A Kőkorsó kis kitérője után tettünk egy próbát a Rózsa-forrásnál (a Börzsöny legmagasabban fakadó forrásánál), de nem jártunk szerencsével. Gyakorlatilag fenékig száraz volt. Sok alkalommal jártam már itt, de erre még nem volt precedens. Ezt a sziklát nem olyan régóta (~2-3 éve) ismerem. Egy DINP-es túrán mutatta meg Bezeczky Árpi. Valahogy rögtön beleszerettem. Azóta szerettem volna ide egy ládát rejteni, hogy másnak is megmutathassam. Mert azok akik elhúznak itt a Pogányvár és a Csóványos között, nem veszik észre. (Ahogy a logokat elnézem, még így, hogy coord-osítva van a szikla helye, így is sokan összetévesztik a turistaút mellett álló jóval kisebb és jelentéktelenebb sziklával.) Örülök, hogy megmutathattam Árpinak. Ki tudja, hogy ha legközelebb erre járunk akár együtt, akár külön-külön, még áll-e ez a fura sziklatorony. Bár tudom, hogy meredek hegyoldalban kell leereszkedni, szerintem megéri körbejárni, körbefotózni. És a kölyöknek is tetszett. Főleg, hogy a kitaposott oldalgerincen visszafelé megmászhatott minden olyan kisebb követ, ami csak szembejött. Már ezért megérte eljönni. Itt már túl voltunk a túra nehezén, de még előttünk állt a Csóványos. De mivel az volt (minden tekintetben) a túra csúcspontja, nagy lendülettel indult meg hegynek felfelé. A mai túrára Árpi választott medvét: Nózi lett a szerencsés.

A nap végére összegyűlt 26 km/1050 m szinttel a Királyrét > Suta-berki-nyiladék > Újpest-forrás > Égés-bérc > Hangyás-bérc > Spartacus-forrás > Oltár-kő > Kőkorsó > Rózsa-forrás > Manó-kő > Csóványos > Foltán-kereszt > Szent-Györgyi Albert-forrás > Szénpataki-kh. > Királyrét útvonalon. A teljes idő 8 óra 20 perc körül volt egy 7 év alatti gyerkőccel.

N.Zs. 2012.09.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
A mai túránk címe: Kövek-sziklák-"kavicsok" mentén a Börzsönyben.
Hármasban indultunk Királyrétről GCAnt-GCSzB1-GCSzB2-GCkkro-GCSzB4 körre. A Hangyás-bérc kövei és kilátása tetszett ma legjobban. Ezen a szakaszon még korábban nem jártunk. A túra legszuszogtatósabb része az idevezető piros kör jelzésen volt. Az Égés-tetőre érve először kerékpáros, majd gyalogos teljesítménytúrázókkal találkoztunk. Mindenki szembe jött!!! A Hangyás-bércen viszont csak mi voltunk. A kilátópontnál kb. egy órát töltöttünk, ettünk, ittunk. Innen a Katalin szikla majd egy rövid ereszkedés után a piros háromszögön az Oltár-kő kövei következtek, ami kellemes sétával elérhető volt. Majd a kék háromszögön leereszkedtünk a Kőkorsó köveihez, ahol szintén kényelmes relax pozíciót vettünk fel, erőt gyűjtöttünk és Csóványos érintésével a piros háromszögön elmentünk megnézni miaManót. Jól elbújt a fák között és igen meredek ereszkedés majd kapaszkodás árán tudtam szemrevételezni. A két fiú a turista úton maradt, így közös képem nincs Vele!. Visszakapaszkodtunk Csóványosra majd vissza az autóhoz Királyrétre.
Összes megtett út 24 km.
Mozgási idő: 6.15, állási idő: 3.00. Szumma: 9 óra 15 perc.
Szintemelkedés föl: 1131, le:1140.

Itt a ManómiaManó?
Csóványos
luk
háttérben Csóványos
piros kör visszafelé
Hinter 2012.09.02 13:17 - Megtaláltam
Mai börzsönyi túránkon megkerestük. Köszi

Zergi 2012.09.01 09:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Fogtam!
Jót túráztam: Szénpataki ház - Kálmán-kaszáló - Égés-bérc - Hangyás-bérc - Csóványos - Manó-kő - Oltár-kő - Kőkorsó - Fekete-rét - Forrásoki-rét - Aklok-rétje - Bánya-tető - Salgóvár - Magyar-hegy - Nagybörzsöny 23/1050.
A többi találat mellet ez picit kisebb szikla:)

VP 2012.08.29 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.39
Kellemes 25 km-es nyárvégi kirándulás a Fekete-völgy (Vilati-üdülő) - Holló-kő - Salgó-vár - Bányapusztai-nyereg - Kőkorsó - Oltár-kő - Hangyás-bérc - Manó-kő - Csóványos - Fekete-völgy útvonalon. Csupa ismerős, szeretett hely - legutóbb télen túrasível jártam erre.

Gyeta 2012.08.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.80
Szokásos kis sziklatömb a turistaút mentén.
A rejtés vérpofi.
NHH bázisól indulva 6/7.

 
totedu 2012.08.19 15:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

soka9001 2012.08.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
"manókkal" nem találkoztunk de köszönjük a lehetőséget, hogy erre is eljuthattunk.
Tovább Pogány gyökér felé.

 
scele 2012.08.12 12:51 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

R-Gyu 2012.08.10 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Börzsönyi túra Királyházáról indulva, Magosfa, Kőkorsó, Oltár-kő, Hangyás-bérc, Katalin-szikla, Manó-kő, Pogány Gyökér, Nagy-Mána, Királyháza útvonalon.
A jelszó nem a talaj közelében van.

karathl 2012.08.10 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
A VTSZ Diósjenői Forrástalálkozóján szervezett túra keretében jártam a piros x túristaúton, és gyűjtöttem be a ládát és az érdekes információkat.

Fazék 2012.07.31 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Az SZBx pontok közül itt kerestük legtovább a jelszót. Majd' 2 percig tartott a megszokott pár másodperc helyett. Szépek a kövek. Innen visszaindultunk újra megmászni a Csóványost, hogy visszacsatlakozzunk az OKT teljesítésbe.

Vándor Csillag 2012.07.28 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.11
Királyháza túrán.

sagabi 2012.07.28 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 3.65
Manó

benist 2012.07.23 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Börzsönyi nyaralás során bringával. Rövid ebédszünet a Csóványoson, majd leereszkedtem a rejtekhez. Nézelődtem a fák tövénél, aztán picit feljebb, itt már sikerrel. Találat után ismét a Csóványosra fel.

19izsi73 2012.07.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Mikulás nyomában...
A Csóványostól öröm volt a gurulás; csak a kidőlt fákra kellett figyelni! Szégyenlem, de nem mentem el a kőig; szorított az idő. De a helyes utat a Foltán-keresztig megtaláltam, bár nekem nem esett olyan jól a lemenet...Kezdetben a meglepő pocsolyák, majd a kerekemet szétdobáló kövek okoztak kellemetlenséget. Ezt követően az aszfalt már király volt!

 
Hörcsög 2012.07.21 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
+van. 10/9.

rongylab2 2012.07.20 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

 
m.zsömi 2012.07.20 13:00 - Megtaláltam
ok

Goldenbay 2012.07.18 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
5/10
Nagy nyári ládázás a Börzsönyben. Nagyon jó volt!

Útba esett a Csóványos
Gyros 2012.07.18 15:31 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

csovanyosrol
Mikulás 2012.07.15 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.48
Bringával a Börzsönyben. Királyréti indulással, Nagyhideg-hegy, Hangyás-bérc, Katalin-szikla, Oltár-kő, Kőkorsó, Csóványos, Manó-kő, Pogány vár és végül Foltán Kereszt majd le Királyrétre. Gyönyörű időben, nagyszerű túra volt. Az NHH-n egyedül ebédeltem a teraszon, sehol senki nem volt se kinn, se benn. Bal3-nak integettem a webkamerán keresztül és azon morfondíroztam, hogy vasárnap, iskola szünetben, szép időben és nem hőségben miért is ülök én egyedül az NHH-n? Kisvártatva ismerős arc jelent meg. A Magas-Tátra jó ismerője, régi barát, sok túrában társam, zsorzs! :) Nagyon megörültem neki. Ő is rendelt egy jó kis bablevest, majd beszélgettünk egy fél órát és mindenki indult tovább a "küldetésére" :) Jó volt! Várom a ládákat!

A Kőkorsótól feltoltam a bringát a P3-K3 találkozásáig, majd újra nyeregbe pattantam és meg sem álltam a Csóványos (GCbruc) ládáig. Jó volt itt lenni. Sosem voltam még fenn bringával, gyalog persze vagy tucatszor. Itt már tudtam, hogy a mai túra neheze bőven mögöttem van, sőt innen jön a legnagyobb élvezet: a gurulás! :)
Így is volt. Gyönyörűen legurultam a Manó-kő érintéséval a P3-on a Pogányvárig. Hibátlan volt. Ott megkerestem a ládát, fotóztam párat, váltottam néhány szót az oda érkező TTsekkel és indultam is tovább lefelé egy jelzetlen, de nagyon jó minőségű szekérúton a Nyír-rét felé. Onnan a K4-en gurultam egészen a Foltán keresztig. Ott megint ládakeresés/érintés és tovább lefelé a K4-en, amíg el nem éri a murvás utat, ami a Kárpátok kulcsosház mellett vezet el a Szén-patak mentén. Lefelé integettem a GCBOKK multi első pontjának, de meg sem álltam Királyrétig :)

Nagyon jó volt. Az egész túra alatt végig bőven 20 fok alatt volt a hőmérséklet, esőt nem kaptam, egy "magammal hozott" defektjavításom volt csupán :) Azt is megspórolhattam volna tegnap esti javítással.

Mikulás

 
comp@ss 2012.07.15 00:00 - Megtaláltam
igazi kirándulóidő, végre! köszi!

mayagabor 2012.07.14 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.21
Megtaláltuk, köszönjük!

Discover 2012.07.14 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Börzsönyi körtúránk második állomásaként.
Köszönöm a rejtést!

Gyombi 2012.07.09 18:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Néztem, néztem messziről a megjelent börzsönyi ládákat, aztán ma munka után végre el tudtam indulni. Pont jókor jöttek a ládák, amúgy is volt járnivalóm.

Diósjenőről indultam, az Ételhordó zöldet jobban ismerem és szeretem, mint a kék 4zetet, de talán legközelebb azt is megpróbálom. Még elég melegben indultam (bár a budapestihez képest azért nem mérhető), azért izzadtam rendesen, mire a kaptatós-platós lépcsőkön a piros 3szög csatlakozását elértem.

A ládához közeledve a gps rég nem látott módon ugrált, olykor 60-70 métert is, szóval néhány fát végignézegettem, mire a helyeshez eljutottam az újraindítás után. Hát, jó rejtés :) Virtuális ide vagy oda, ha erre van lehetőség, így kell jót rejteni. Nekem ez tetszett :) Remélem, a sokadik megtaláló is így találja, mint én.

Köszönet a rejtésért és az érdekes látnivalóért!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]