FAQ
3322. Tiszai árvízi emlékmű, Tivadar (GCTAET)

Tivadar címere

Tivadar címere

Árvízi emlékmű

Árvízi emlékmű

Emléktábla

Emléktábla

A 2001 árvizet megelőző gátszakadás Tivadar és Tarpa között

A 2001 árvizet megelőző gátszakadás Tivadar és Tarpa között

Református templom

Református templom

Világháborús emlékmű és Millenniumi emlékoszlop

Világháborús emlékmű és Millenniumi emlékoszlop

Jellegzetes, szatmár-beregi harangláb

Jellegzetes, szatmár-beregi harangláb

Tisza parti szabadstrand és kikötő

Tisza parti szabadstrand és kikötő

Felső-Tisza tanösvény

Felső-Tisza tanösvény

Tiszavirág tanösvény

Tiszavirág tanösvény

Itt találsz segítséget, ha kell

Itt találsz segítséget, ha kell

Az 1. láda induló készlete kihelyezés előtt

Az 1. láda induló készlete kihelyezés előtt
Szélesség N 48° 4,028'
Hosszúság E 22° 31,054'
Magasság: 115 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.07.13 16:40
Megjelenés időpontja: 2012.07.13 21:33
Utolsó lényeges változás: 2016.08.15 16:06
Utolsó változás: 2021.05.30 23:28
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: LionDaddy, Karate Kid, Anita és Vivi
Ládagazda: LionDaddy
Nehézség / Terep: 2.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 15 m
Megtalálások száma: 377 + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


Röviden

A négyfülű 20 x 10 x 6 cm méretű láda az emlékmű nagyobbik sziklája alatti üregben, kövekkel takarva található. Kerülj mögé, hátul keresgélj!

Vész esetére 2,5 x 8,5 cm méretű fémlapocskán alternatív jelszó a közeli ( ~20 m ) "Szatmár-Beregi Szilvaút" köszöntő fatábláján.


A láda Travelbug-ot NEM fogad.


Megközelítés

Szárazföldi: Autóval az M3 autópálya, később a 41 főút javasolt Gergelyiugornyáig. Innen a Jánd - Gulács - Tivadar falvak által jelzett alsóbbrendű úton közelíthető meg a célterület. Parkoló közvetlenül az Árvízi emlékpark előtt található.  N 48° 4,033' E 22° 31,050' [GCTAET+1. Parkoló]

Vízi: Vízimádó kesserek Tiszabecstől csónakkal ereszkedhetnek le a Tiszán, mint ahogyan azt sok-sok éve teszik a Tisza Túra résztvevői is. Ez a megközelítés csak a nyári időszakban ajánlott, ekkor van ugyanis kikötésre alkalmas homokpad (tájszóval palaj) a folyó jobb partján a híd előtt, nagyjából itt:
 N 48° 3,656' E 22° 31,085' [GCTAET+2. Parkoló]

Az 1947-48-as nagy tiszai árvíz

Részlet Fejér László: A szilveszteri gátszakadás c. publikációjából

"Amikor - nem egészen ötven esztendővel ezelőtt - az ország közvéleményének figyelme Szilveszter, s így Petőfi Sándor születésnapjának kapcsán a kiskőrösi szülőház felé fordult, mintha a nagy költő Tiszáról írott félelmetes sorai elevenedtek volna meg a Felső Tisza népének életében. A hirtelen jött tiszai árvíz még a határon túl átszakította a gátat és december 31-ikén, szerda hajnalban Uszka, Tiszabecs, Milota és Magosliget községeket elöntötte. A kiáradt víznek azonban nehéz volt ellenállni, fokozatosan víz alá került Tiszacsécse, Tiszakóród és Szatmárcseke alacsonyabban fekvő része.
Az akkori megyeközpontban, Mátészalkán az ifjúság a háború utáni első szilveszteri báli mulatságra készülődött, amikor a rossz hír megérkezett. A báli mulatságot némi huzavona után megtartották ugyan, de a bevétel teljes összegét már az árvízkárosultaknak ajánlották fel. Ami azonban 1947-ről 1948-ra virradóan történt, az a további napokban kiteljesedő árvízi katasztrófának csak előjátéka volt.
Az ünnepek kellős közepén gazdák és parasztok ezrei magasították a töltéseket, emeltek nyúlgátakat, vagy éppen településüket igyekeztek körgátakkal megvédeni. Az esetek túlnyomó többségében sikertelenül. Ahogy a korábban említett falvak, úgy Tivadar sem kerülhette el a sorsát. Mindaddig a víz a szovjet-oldali gátszakadás következtében a töltéseket megkerülve ömlött a magyarok nyakába, az itteni helyzetet azonban az súlyosbította, hogy a Tisza a község határában immár egy magyarországi fővédvonalat szakított át.
A látvány, ami az egykori védekezők szeme előtt lejátszódott, félelmetes lehetett. Másfél méter magas vízoszlop tört át a mentett oldalra. A töltés előterében lévő fűzfaerdőre olyan erővel zúdult a víz, hogy az egész erdő ledőlt. De a legnagyobb pusztulást mégsem ez jelentette, hanem az összedőlt házak, elvesztett jószágok és értékek. A mentés azonnal megindult. Több száz embert az utolsó pillanatban, még nedves ruhában menekítettek el. Nagy szerencse volt, hogy a háborúban elpusztított Tisza-hidat addigra helyreállították. Akit csak lehetett ezen a hídon szállítottak át a biztonságos túloldalra...
...Magyarországon az árvíznek három halálos áldozata volt. Közülük két férfit Tiszakóród határában a mentési munkálatok idején sodort el az ár. Az érintett 255 négyzetkilométernyi területen a 4500 ház több mint 20 %-a összedőlt, vagy lakhatatlanná vált. Az anyagi kár nagyságát nehezen lehet megbecsülni, különösen azért nem, mert ez a vidék az ország egyik legszegényebb területe volt, ahol a házak többsége vályogból épült."

Korabeli filmhíradó részlet:
Filmhíradók Online: Árad a Tisza Tivadarnál

Tivadar története, a Tisza folyó jelentősége

A község neve 1333-ban a pápai tizedjegyzékben tűnik fel, mint parókiával rendelkező hely, Dyodor és Thihedor alakokban. A XIV. században már virágzó község, melynek birtokosa a Gulácsi család. 1566-ban tatárok törtek a térségbe, mely során Tivadart elpusztították. A falu újjáéledését a Tisza folyónak köszönhette, mely évről évre nagy károkat okozott a településnek, de a jó természeti adottságok, a bő termésű dzsungel-gyümölcsösök vonzották ide a birtokosokat. Így a település viszonylag kicsiny határának 1600 és 1676 között 22 birtokosa volt. 1880-ban a Kölcsei családnak is volt itt jelentősebb birtoka.
A falu határa kiválóan alkalmas a gyümölcstermesztésre. Már a XVIII. sz. végén jól jövedelmező almáskertek vették körül, míg a Tisza kanyarulatai által keletkezett szegekben nagy mennyiségben termelték a Penyigei, vagy ahogy itt mondják a "Nem tudom" szilvát. Tivadar híres az ebből készült aszalt szilvájáról és szilvapálinkájáról.
Természeti értékei között legismertebb a hideg vizű szabad strandja, melynek vízminősége kiváló, selymes, tengerpartot idéző homokja felejthetetlen élményt nyújt a kikapcsolódni vágyó turistáknak. A folyó e szakasza lehetőséget ad a fürdésre, csónakázásra, horgászatra. Nevezetes esemény az évenként induló Nemzetközi Tisza-túra, illetve a kérészek rajzása - népiesen tiszavirágzás - amiben itt is gyönyörködhet az idelátogató. Az ártéri üdülőterület és annak környezete a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet része, míg Tivadar a Szilvaút egyik állomása.

Látnivalók és rendezvények

1. Református templom -  N 48° 3,824' E 22° 30,829' [GCTAET+Református templom] 1797-ben épült műemlék jellegű épület, tornyát 1930-ban emelték. Copf stílusú berendezése a templommal egyidős, a XVIII. század végén készült el.

2. Világháborús emlékmű és Millenniumi emlékoszlop -  N 48° 3,840' E 22° 30,828' [GCTAET+Emlékmű]

3. Felső-Tisza tanösvény - 25 km hosszú kerékpáros tanösvény a Jánd-Gulács-Tivadar- Ukrán határ útvonalon

4. Szilvavirágzás Ünnepe

Források:

Tivadar község honlapja
Duna Múzeum
Szatmár-Beregi Szilva Út Egyesület
Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

Élményekben gazdag túrázást és jó keresést kívánunk!

Ládatörténet:

2016. júniusban az eredeti rejteket kifosztották, a láda és a logbook megsemmisült. :(

2016.08.15-én a ládát új rejtekben pótoltam.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (155 db): környezet: 4.58 rejtés: 4.59 web: 4.72 átlag: 4.63

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


kia71 2022.08.01 22:59 - Egyéb
Szia LionDaddy!

Amikor 2014-ben a com-os ládámat rejtettem a szikla alá, akkor a hu-s láda még a kerítés közelében volt elrejtve. Én még ott találtam meg.

Ezért választottam egy másik helyet, ami markánsan megkülönböztethető a hu-s rejtéstől.

Aztán valamikor a hu-s rejtés átköltözött a szikla alá. Ha jól sejtem, akkor 2016-ban. Furcsa, hogy eddig megfért egymás mellet a két láda. :)

Mindegy. A com-os rejtés most a kerítés mellett található. Amit megtaláltál az a régi com-os láda lehet, amit egy idő után nem találtak a com-os keresők.

Szóval nincs gond. A te ládád a szikla alatt van, az enyém a kerítésnél. :)

LionDaddy 2022.08.01 09:40 - Megtaláltam
Az elveszett ládát pótoltam az eredeti rejtekben, ahol - az utóbbi pár hét logjait olvasva nem volt meglepetés - egy com-os PET linket is találtam.
Mivel magam a com-on jó régen nem vagyok már aktív, örültem volna kedves kia71, ha annak idején tájékoztattál volna a rárejtési szándékodról... Na mindegy! Jobb későn, mint soha... :(

Az emlékhely rendben van, a pótjelszó is megtalálható a közeli "Szatmári Szilvaút" táblán (két helyen is), így lacc korábbi logját még most sem értem. Vagy is értem: nem volt a helyzet magaslatán, majd igyekezett a rejtőre fogni a malőrt. :(

További jó ládázást!
LionDaddy

20220801_09425420220801_094307
DAgika 2022.07.31 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam a pótjelszót. A ládában nincs benne a jelszó. [Geoládák v3.12.10]

medusa 2022.07.31 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Zella 2022.07.10 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

ABabámésén 2022.07.03 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)
Sajnos a ládában nincs jelszó. A táblán találtuk meg [Geoládák v3.12.10]

Mandula93 2022.06.11 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

lacc 2022.06.05 15:23 - Megtaláltam
A nagy kő alatt csak a com-os (GC5G823) PET előformát találtuk meg. Átsétálva az út túloldalára a Szilvaút tábláján - alternatívként - csak egy jelszórészletet találtunk, amit a Rejtő szerint még ki kellene egészíteni egy római számmal. A táblát nem fotóztam le (nem szoktam), viszont gondosan fel szoktam írni annak tartalmát. Ha ezen lett volna római szám, bizonyára azt is felírtam volna a másik jelszórészlet mellé.
Ildike&Laci és Ildi&Laci

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2022.06.09 14:10]

denes111 2022.05.28 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Dori_Toth 2022.05.27 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, SZ.P, T. D [Geoládák v3.12.10]

frank530601 2022.05.23 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Tivadar árvízi emlékmű 
lenasari 2022.04.20 11:40 - Megtaláltam
A láda sajnos eltűnt. Volt egy kő, ami a rejtekhely előtt lehetett, de láda nem volt, csak egy csomó dióhéj, valami állat hordhatta oda. A pótjelszót megtaláltuk, a megadott tábla hátoldalán van, nem réztáblán, hanem egy felragasztott matricán, de nekem nem működik (nem akarom ideírni, nehogy más is lássa, de el tudom küldeni, amit annak hittünk), továbbá vannak képek is a helyszínről, ha szükséges.

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2022.04.21 20:08]

Ark Hunter 2022.02.24 16:15 - Megtaláltam
Sajnos a láda nincs a helyén, alternatív jelszót használtunk. [Geoládák v3.12.5]

Bigyu 2022.01.29 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

nazso.oszan 2021.12.21 12:00 - Megtaláltam
Már többször elmentünk az emlékmű mellett, most végre meg akartam keresni a ládát, de sajnos nem találtam. Pótjelszóval logoltam.
Köszönjük a rejtést.

james 2021.10.16 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.12.2]

jbako 2021.10.14 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Labge 2021.09.04 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

vik-er 2021.08.31 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Köszi, végül megtaláltuk a második nekifutásra, mert a kütyüt nem jól állítottuk be először. Az alternatív viszont nem lelhető sehol

kisember 2021.08.22 10:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

anettx 2021.08.20 13:46 - Megtaláltam
TFTC!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirándulgatás
[Geoládák v3.11.3]

dobozipatikus 2021.08.20 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Marton Zoli 2021.08.17 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam útban Tarpa felé.

galaktikus lázadók 2021.08.16 17:06 - Megtaláltam
Az Erő legyen veletek!!
Ma van a szülinapom!!!! [Geoládák v3.11.3]

Tar család 2021.08.14 12:48 - Megtaláltam
Nyári túrázás közben megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget!
[g:hu+ 2.7.14]

Stamnes 2021.08.12 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.91
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az emlékmű nagyon szép és kifejező. Nagyon könnyű megtalálni. [Geoládák v3.11.3]

MaZsola07 2021.08.04 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Stn72 2021.08.04 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést!
Ancsa & MaZsola & Stn72 [Geoládák v3.11.3]

Mike 2021.08.04 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Tisza-túra során felkeresett láda.
Köszönet a rejtésért!

vassagi 2021.08.01 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v3.11.3]

dadii 2021.07.25 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam

Wulka2 2021.07.22 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

dildi 2021.07.22 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

mozgo 2021.07.22 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

bazskas 2021.07.22 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Maratonos Maci 2021.07.20 13:00 - Megtaláltam
Napvirággal ...

napvirág 2021.07.20 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget.

DSCN8691DSCN8692
szz 2021.07.17 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk családilag, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Judit és Béla 2021.07.14 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Megtaláltuk.

zsagerist 2021.07.12 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Zahy 2021.07.04 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

"J&J" 2021.07.04 18:25 - Megtaláltam
J&J ezt a ládát is megtalálta!
Köszönjük a rejtést :).
[g:hu+ 2.7.11]
BEAC biciklitúra a Felső Tiszavidéken.

Votom 2021.07.04 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

leompaleo 2021.07.03 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Szörfi98 2021.07.02 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

silvelie 2021.07.01 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

Soma00 2021.07.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Köszönöm a rejtést!

GCTAET 
Raczky család 2021.06.25 17:25 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget, megtaláltuk.
[g:hu+ 2.7.3]

csepi26 2021.06.02 16:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Bliccc 2021.05.29 16:58 - Megtaláltam
Sikerült!
[g:hu+ 2.7.3]

Laci és Timike 2021.05.29 10:48 - Megtaláltam
A régmúlt szomorú eseményét kifejezően jeleníti meg az emlékmű.
Köszönöm a rejtést.

033 
eazs 2021.05.23 19:17 - Megtaláltam
Köszönjük

Balalajka 2021.05.22 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]
Nagyon szép hely. Könnyü megtalalni.

Verácska0721 2021.05.21 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Szabó család [Geoládák v3.10.5]

Tibcsiii 2021.05.03 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Izabella89 2021.05.02 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Toll legyen nálatok. ;) [Geoládák v3.10.5]

Dioszegiek 2021.04.27 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! jó kis élmény gyerekekkel! :) [Geoládák v3.10.5]

20210427_172514 
Rekinejó 2021.04.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Köszönet érte!

Linda98 2021.04.03 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Petra88 2021.03.27 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Nagyon boldog volt a gyerek mert ezt ő is könnyen megtalálta!
Hiába írom be a hozzá tartozó jelszót nem fogadja el!

Kimberli1 + Imi30 2021.02.28 12:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Szeleburdi Országjárók 2021.01.30 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ???? [Geoládák v3.9.0]

Booba 2021.01.24 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Meg találtuk! Köszönjük a rejtést! A dobozka sértetlen. Száraz a belseje. ☺️ [Geoládák v3.9.0]

menőjövők 2021.01.09 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

fabian11 2020.12.16 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Lisi 2020.11.07 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

scele 2020.10.14 17:23 - Megtaláltam
mögvan

radpeter 2020.10.14 17:23 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos

Micra73 2020.10.11 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Dr.Ladával jöttünk a környékre ládázni.Az autót Kisarban hagyva biciklivel szedtük össze a GCTEKR multi pontjait.Mielőtt visszaéertünk a kocsihoz elgurultunk ezért a ládáért.

IMG_20201011_161903IMG_20201011_161919
IMG_20201011_161953 
MZ/XX 2020.09.30 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

Ildi76 2020.09.20 09:55 - Megtaláltam
Elutazásunk napján a helyi ládához is eljutottunk. Egy kis diót is sikerült szednünk :) Sajnos csak rövid időt tölthettünk itt, de sok csodaszép helyet sikerült bebarangolnunk. Köszönjük a rejtést!

20200920_10115320200920_093720
Szejbi 2020.09.10 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Ich.. 2020.09.06 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

IMG_20200906_112750IMG_20200906_112439
vocsok 2020.09.05 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönöm.

hacsate 2020.09.01 19:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Kerékpáros túrán jártuk be Bereget. Tisza, Tur, és műtárgyaik, Öreg templomok, kedves emberek, szép táj. Mi kell még egy jó túrához. Ja, egy-két geoláda. (-:

Chicago 2020.08.30 20:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! S.Á.M [Geoládák v3.3.2]

lada76 2020.08.18 19:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

MonTri 2020.08.16 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Gyömi 2020.08.16 12:28 - Megtaláltam
Mivel az emlékmű mögötti részt wc-nek használják, maradt a pótjelszó.

csomix 2020.08.09 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Kámán_Gergely 2020.08.07 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

fg0014 2020.08.01 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

danita 2020.07.28 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

mmadarassy 2020.07.18 17:52 - Megtaláltam
családdal Gacsalybol Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pumba9 2020.07.14 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.14 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

szollosi73 2020.07.02 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.21
Megvan!
Elgondolkodtató hely, elképesztő micsoda rombolásra képes a víz, Nagyon érdekes volt a korabeli filmhíradó képkockáit látni.
Köszi a rejtést!

Tiszai árvízi emlékmű, Tivadar-1Tiszai árvízi emlékmű, Tivadar-2
Tiszai árvízi emlékmű, Tivadar-3Tiszai árvízi emlékmű, Tivadar-4
Tiszai árvízi emlékmű, Tivadar-5 
Reggel 2020.07.02 15:23 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

Le Snoblè 2020.06.16 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

emmis 2020.06.06 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Skalp 2020.05.30 23:59 - Megtaláltam
Köszi!

sergio 2020.05.27 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.66
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést KisVacak&Sergio

nzsola 2020.05.16 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megtaláltuk, gőzgombócozás után. :)

belus01 2020.05.14 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Kuruczok 2020.04.26 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Fehér Márton 2020.01.12 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

FLAC 2020.01.12 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

R.Guszty 2019.11.17 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
EastEnd Trip közben. Könnyű találat. Szép az emlékmű. Kösz a rejtést!

Robogo 2019.11.17 10:53 - Megtaláltam
East End ládázós hétvége utolsó napján kerestük fel a ládát kitkat0123, Liberty és R.Guszty társaságában.
Köszönöm a rejtést!

kitkat0123 2019.11.17 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gyildarefo 2019.10.19 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

C7581EB7-6575-4C40-B772-DA5AEDF23264DSC04114
DSC04116DSC04117
Wilka74 2019.09.21 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Sehol senki nem volt, tetszett a rejtés. Köszönet érte.

nagyfeco 2019.09.18 20:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Köszi a rejtést.

atipapa 2019.09.11 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
köszi

gabor03 2019.08.25 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.08.25 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lustadick123 2019.08.22 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

drseelee 2019.08.08 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VP 2019.08.05 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.62
Szatmári biciklizések - 2. nap: Penyige - Igonya - Csetfalva - Penyige 115 km
1982-ben Vásárosnaményból, aztán 1985-ben már Tivadarból indultunk a Tisza-túrára (később pedig Tiszabecstől).

Toro_001 2019.07.30 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. TORÓ MARCSI Dani Berti [g:hu 1.6.4]

eFeS 2019.07.25 21:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Nyári kenutúra Terézzel, Gergellyel, Leventével, Melindával és Lacival - és egy kis egyedül bolyongás a sötétedő Tisza parton...

Páratlanpáros 2019.07.23 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

smico50 2019.07.23 11:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VaVi 2019.07.14 20:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

esztelneki 2019.07.06 16:27 - Megtaláltam
Köszönöm a rendkívül érdekes és alapos leírást. A filmhiradó pedig sokat elmond az akkori világról (pedig ezekre a szegény parasztokra csak utána jött a csúnya világ).

Doki99 2019.07.06 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2019.07.05 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lopakodó 2019.07.05 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bakmarek 2019.07.05 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.07.05 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.07.05 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] 75.találat sok szúnyoggal

FoJo 2019.06.09 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Iván19 2019.06.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Köszönöm a lehetőséget. A rengeteg szúnyog miatt gyorsan kellett keresnünk, de hamar meglett.

P6080798P6080797
katogabor 2019.04.21 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

ládavadász Pisti 2019.03.23 17:02 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük.

eszluzsu 2019.03.23 17:00 - Megtaláltam
Közös találat ládavadász Pistivel

aknitram 2019.02.16 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.1x]

kingajani 2019.02.16 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

ironman 2018.11.16 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

micimaci 2018.11.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltuk.

alcala76 2018.10.31 14:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

sirgalahad 2018.10.20 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.55
Fuss a házból ki hamar
Veszélyben van Tivadar
Ki-ki mentse hát magát
Közel szakadt át a gát

BoGár 2018.09.29 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megtaláltam, mai napon a 3. láda.
Az emlékmű jelentését valaki számára meg kellett magyarázni.

DSC01135_resize 
Váradi Csaba 2018.09.29 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kisscsaba.repair 2018.09.29 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

piroska 2018.09.27 23:59 - Megtaláltam
Ezt is útba ejtettük.

Dodó és Malvinka 2018.09.25 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Molli 2018.09.15 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Köszönöm a rejtést!

OsiOsi 2018.07.28 11:34 - Megtaláltam
Eddig csak a 70-es árvizet ismertem.

coteacote 2018.07.25 10:50 - Megtaláltam
Megtalaltuk, egyszerű de jó rejtekhely.

Csöreszék 2018.07.23 12:06 - Megtaláltam
+one

czegledia 2018.07.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Bozsernyikusz 2018.07.23 00:00 - Megtaláltam
Koszonjuk szepen :)

baggio 2018.07.22 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Lempike és Sándor 2018.07.17 11:00 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, köszönjük!

Masni 2018.07.13 15:17 - Megtaláltam
Drive in rejtéseket előtérbe helyező ládatúra keretében családi találat Ircsi mamával. Szép kis emlékmű. Köszönjük a rejtést.

nmárti 2018.07.05 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.44
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4] A gát gőzerővel...és nagy robajjal fejlődik :) ÍAlig 700 méterre laktunk a helytől, így gyorsan megkerestük. Én az említett táblát nem fedeztem fel, de a doboz a helyén volt.

ShellGuards 2018.05.17 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Zéboy 2018.05.05 10:26 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2018.05.05 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

gsy 2018.05.01 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

V_Gabor 2018.04.07 08:26 - Megtaláltam


[fotók és részletesebb log később]
Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

SAM_6884RSAM_6887R
SAM_6888R2018-04-07 08.26.14R
SAM_6890RSAM_6891R
SAM_6894RSAM_6896R
SAM_6898RSAM_6899R
SAM_6902RSAM_6903R
SAM_6904R 
fercsipeter 2018.03.23 09:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2018.03.23 09:00 - Megtaláltam
Különleges és nagyon érzékletes emlékmű.

Hey-ho 2018.03.17 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

mulder2197 2017.12.29 21:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.11.24 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2017.11.16 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Én láttam ide nem messze a tarpai gátszakadást a közelmúltban. Ezek - sajnos - bizonyos fokig a folyamszabályozásoknak, bizonyos fokig a megváltozott időjárási szélsőségeknek következményei.

Tekergő 2017.10.31 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Szep emlekhely.

20171031_09584820171031_100059
20171031_10014920171031_100615
EmesESE 2017.10.22 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

takacsimre 2017.10.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
OK

csipet_csapat 2017.10.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_0695 
pliptai 2017.10.02 22:08 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Bőrharisnya 2017.09.12 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést!

ocsike78 2017.09.08 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) Az emlékműél lévő diófa termése vékony héjú, hoztam is el pár szemet...

GCTAET_20170908_113611GCTAET_20170908_113622
picuresnagyur 2017.08.25 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
köszi

Mary Lou 2017.08.23 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ládázgatás alatt.
Köszönjük!

Paul 2017.08.20 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stradic 2017.08.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltuk Krisztával

Szalay-team 2017.08.12 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Vásárosnaményi kirándulásunk 1. ládája. Köszönjük a rejtést!

PEx2 2017.08.04 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Stimm 2017.07.24 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Kerékpárostúra során.

kriszna73 2017.07.20 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.07.20 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Emese62 2017.07.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Az Országos Kerékpáros Kör Szabolcsi szakasza teljesítése közben. Tivadaron aludtunk.

IMG_5392IMG_5393
IMG_5394 
skj 2017.07.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
OK

emiGrant 2017.06.20 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
9/6. A rejtés egyszerű, de ügyes. Hamar meglett. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
KálmánCsalád 2017.06.16 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszöni a rejtést a Kálmán család!

katika 2017.06.11 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
fa-peti 2017.06.05 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2017.06.05 16:42 - Megtaláltam
Fa-Petivel elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2017.04.30 19:00 - Megtaláltam
Nagyon szép emlékmű. Láda is rendben van. Finom pizzát ettünk a Tisza parti pizzériában

tivi2007 2017.04.25 15:40 - Megtaláltam
Országos kerékpáros körtúra alkalmával jártam itt 35 évvel ezelőtt.

BT_pro 2017.04.16 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Nagyon szép, gondozott, nyugott hely, érdemes keresni ! Köszönöm a rejtést !

Bugár-orienteering 2016.12.28 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
December 27-31 között Nyíregyházán és környékén ládáztunk.

 
tapisomi 2016.11.13 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam. Köszönöm, hogy itt lehettem. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Fringilla és Kuglóf 2016.10.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Részletek később.

alecar 2016.10.09 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tepertő 2016.09.25 21:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Még augusztus 23-án kerestük fel, de csak most jutottam oda, hogy beregisztráljam. Köszi!

yan-chee 2016.09.25 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Érdemes volt eljönni ide. Köszönöm a rejtést

Süni1966 2016.09.21 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

CsKaroly 2016.09.21 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2016.09.16 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Köszönjük, hogy elhoztál ide!

SAM_1283 
Pepe 2016.09.03 12:20 - Megtaláltam
Hétvégi Szatmár-Bereg bringatúra, 1. nap 2. láda. A fák árnyékában meghúzúdó, egyébként is sötét tónusú emlékmű alig észrevehető, pedig csak pár lépésre van az úttól. A rejtés jó és egyértelmű, a spoiler fotóra valójában nincs szükség. Tetszett, köszönöm!

Norbee97 2016.08.23 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
A buszról leszállva kb 300 méter sétára volt a láda. Nem tudom milyen volt az eredeti rejtés, sajnálom hogy nem láthattam. Érdekes volt az emlékmű is, valamint a Tisza is szép volt, Kisar felé a gáton sétálva mentem visszafelé. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
483.

20160823_11213020160823_112407
20160823_11304920160823_113056
20160823_11310920160823_113116
20160823_11320120160823_113752
20160823_11382120160823_113830
Borbolya06 2016.08.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltuk!Köszönjük!

krisztinagyorgy 2016.08.20 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
köszi

placc 2016.08.14 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

wirtha 2016.08.02 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Köszi!

tapiapi 2016.07.30 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Köszönjük a rejtést!
Bölcsesség 260.: Van az az erő, ami előtt meg kell hajolni és főhajtással, tisztelve tűrni minden akaratát.

evivagyok 2016.07.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Kedvesemmel, csg69-el :)
Köszönjük a rejtést!

csg69 2016.07.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Megvan :)

jleo60 2016.07.23 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.92
Köszönjük!

vileda 2016.07.14 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Farekék 2016.07.10 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.83
Érdekes, szomorú emlékhely. Köszönjük a lehetőséget.

DSC06487 
segoy 2016.06.28 12:30 - Megtaláltam
Sajnos a "merész rejtés" eltűnt. Mikulás ládafotójából tudom, hogy ez a lefűrészelt fogas része volt a rejtésnek. Kár érte. Kérem a fotó alapján fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2016.06.29 07:57]

P1000280P1000282
lczandris 2016.06.19 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2016.06.15 16:00 - Megtaláltam
a pótjelszó lett csak meg.

Attilacska 2016.06.02 08:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

bigmick 2016.04.29 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.2xd] [wapon beküldött szöveg]

Bróthág 2015.12.29 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zsu. 2015.10.23 16:45 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.10.23 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.60
Beregsurányból - a kastélyvizitek után - érkeztünk Tarpára, majd Tivadarra, amit már csak egy híd választ el Kisartól, a szálláshelyünktől, ahonnan a holnapi bringatúránkat indítjuk. Az emlékmű kifejezetten egyedi, nagyon kifejező. A gát szép lett. A rejtés merész, de profi munka és tartósnak is tűnik. Most is teljes nyugalomban logoltam. Köszönet!

Mikulás

2015-10-23 16.37.432015-10-23 16.37.56
2015-10-23 16.38.022015-10-23 16.38.21
2015-10-23 16.39.232015-10-23 16.41.23
Lóri 2015.10.23 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vaterlo 2015.10.07 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Köszi a rejtést.

fjocy és manka 2015.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Megtaláltam, köszi!

GYEZegzug 2015.10.04 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megtaláltam,-kicsit magasan van a rejtés,-pót a helyén van. Köszi szépen a lehetőséget.

 
feherg 2015.08.21 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.00
Köszönjük a rejtést. Aranyos farmertasak... :)

Kiscsigusz 2015.08.21 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Köszi a rejtést!

Tesztelo.hu 2015.08.21 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

IREBA 2015.08.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Lavami 2015.08.20 18:28 - Megtaláltam
Köszönjük szépen. Varga Család [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vizes 2015.08.20 18:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Delfin1990 2015.08.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszi!

znasz 2015.08.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszi a rejtést.

petili 2015.08.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönjük a rejtést!

tavidir 2015.08.13 09:02 - Megtaláltam
A ládikó találatot kapott!!! Köszönjük!!!

Sly&Tündi 2015.08.11 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

profán-pofák 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehtőséget. Képek, bővebb leírás később. pp

Holnap 2015.07.27 00:00 - Megtaláltam
Görtábor 17. találat.

bajnokjanko 2015.07.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Enivel, nyaraláskor.

mato 2015.07.04 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!
Bővebb log és értékelés később, ha utolérem magam... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

delfin 2015.07.04 13:55 - Megtaláltam
Csoportos találat. Köszi a rejtést.

fattila 2015.07.04 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

geoAtti 2015.07.04 13:45 - Megtaláltam
Csoportos ládázás alkalmával megtalálva.
Köszönöm a rejtést!

h.krisz 2015.07.04 12:44 - Megtaláltam
köszi

kópé1993 2015.06.29 06:43 - Megtaláltam
Reggeli ládázás a környéken. Köszi a rejtést!

dzcsiga 2015.06.23 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Log később. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2015.06.06 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.41
Szatmár-Bereg bicajos nap vásárosnaményi indulással. Könnyű rejtés, hangulatos emlékhelyen. Szerencsére a gát ma már biztonságosabb, a közelben pedig hatalmas árapasztó tároló műtárgya épül. A jelszó túláradó betűinek itt sem örültem nagyon.

MJANEZ 2015.06.05 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam!
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
sztyopa13 a páratlan páros 2015.05.27 13:30 - Megtaláltam
Egy hetes Szatmár,beregi ládázásunk során ezt is megtaláltuk.Köszönjük a rejtést!

 
M.Sasa 2015.05.26 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Ok.

Wsky 2015.05.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Egyszer már megvolt, úgy emlékszem, de mégsem mert most van meg igaziból.

Köszi

akolang 2015.05.01 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Aniko & Gyuri 2015.04.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.19
köszi

ricsivivi 2015.01.31 14:45 - Megtaláltam
köszi

Fillér Team 2015.01.24 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Köszi!

martonjozseffgy 2015.01.24 15:20 - Megtaláltam
Nagyon ötletes a rejtés helye. Többször jártunk már erre kirándulni, de még csak most kerestük meg a ládát először. Köszönjük a rejtést.

laky981 2015.01.24 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.84
2015 év első levadászott ládája! :)

Céges disznóvágás keretében került sor a láda keresésére. Az emlékmű után tovább sétáltunk a töltésen, és megtekintettük az épülő Beregi-tározó vízbeeresztő műtárgyát.

Köszi a rejtést!
Laky

Beregi-tározó vízbeeresztő műtárgy építése 
Hegedüs Zsuzsa 2014.11.08 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Érdekes emlékmű, nagyon jó rejtéssel.

 
jutics 2014.11.08 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Beregi ládázás 14/8. Köszönöm a rejtést! :)

katika59 2014.11.08 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Zsuzsával és Judittal
SirLes 2014.10.27 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gyombi 2014.10.25 13:42 - Megtaláltam
Köszi [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2014.10.25 12:40 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Igazi drive-in pont. Merész rejtés, amíg elég sűrű a tuja, addig jó.

Attibati 2014.10.14 14:15 - Megtaláltam
Vásárosnaményból kerékpárral, közben az útbaeső településeket trekkelve.
A környéken több remek, újonan épített kerékpárutat fedeztem fel.
A rejteknek jobb lenne valamelyik, az úttól távolabb eső tuja, úgy kisebb lenne a lebukás veszélye.

Vironia 2014.09.27 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Köszönöm a rejtést! :)

cipollino 2014.09.27 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
A Tarpa Trapp túra befejezése utáni találat.

szemanzl 2014.09.27 12:10 - Megtaláltam
Szuper rejtés, Szép hely!

Csizmások 2014.09.22 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2014.09.15 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
10 évvel ezelőtt biciklivel jártunk erre, de nem emlékeztem erre az emlékműre. Köszönjük a rejtést, jópofa.

zalajaro 2014.09.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
.

marsoka 2014.09.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megvan.

ésKata 2014.09.13 10:16 - Megtaláltam
Bereg bicaj-túra

Zergi 2014.09.13 10:16 - Megtaláltam
Fogtam!

mykiboy 2014.08.17 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést.

Lacipap 2014.08.09 15:42 - Megtaláltam
A ládát nem találtam csak a tartalék jelszót. A tuják között a valószínűsíthető helyet megleltem. Fehér bálázó zsinór láthatóan késsel elvágva lógott.
Előző logokat visszaolvasva azt hiszem rossz helyen kerestem.
Köszönet a rejtésért.

kia71 2014.07.24 18:22 - Megtaláltam
Ez profi munka. Tetszett. :) Köszönet a rejtésért.

StiviG 2014.07.17 15:20 - Megtaláltam
:-)

GyEdit 2014.07.16 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Köszönjük a rejtést!

Puzzle Apartman Gyula 2014.07.13 17:25 - Megtaláltam
A hiánytüneteket enyhÍtő ládázás 18. állomása.

Madym 2014.07.13 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Megvan. Második kelet-Magyarországi geós túrám 3/11 ládája, ezúttal autóval, feleségem is elkísért. Nekem is ugyanaz volt, mint másoknak: 18-20 méteres eltérés, és a jobboldali tujasorra mutatott a kütyü. Javasolnám megoldásnak a láda áthelyezését a baloldali tujasorra, mindenféle méricskélés helyett. Köszönöm a lehetőséget!

Az emlékműTemplom makett
Üdvözlő tábla 
Csuek 2014.06.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
[Jóváhagyta: LionDaddy, 2014.07.10 19:45

A ládát megtaláltuk, de a jelszót rosszul írtuk fel. Köszönjük a rejtő segítségét.

Nyúl 2014.06.21 12:51 - Megtaláltam
Megvan
A koo egy picit pontatlan (a másik tujasorra mutat, de ne adjátok fel a keresést! :-) )

EdeZ 2014.06.20 10:18 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

henkas 2014.06.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam az FMG Kerékpártáborának tagjaival és MarciMilánBálinttal.

LionDaddy 2014.06.12 17:55 - Egyéb
A legutóbbi logok alapján kételkedtem a ládám meglétében, de az utolsó megtaláló információi szerint - köszi álomfogók! - a láda nem veszett el, ott van a rejtekben és továbbra is kereshető!

álomfogók 2014.06.09 11:45 - Megtaláltam
Pünkösdi sokládás szatmár-beregi kirándulás 25. állomás.
Talán előbb-utóbb részletekre is jut majd időm.

Mira 2014.06.07 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2014.06.07 12:40 - Megtaláltam
Csak a pótjelszót találtuk. A tuják között találtunk egy fehér műagyag madzagot, aminek semmi nem volt a végén. Pontosabban egyik végén a tuja volt, a másik végén semmi. Mindez 1,8 méter magasan. Talán itt lehetett a láda?!
Köszönjük a rejtést!

benist 2014.05.07 12:45 - Megtaláltam
A megadott helyen a tujákat hiába vallattuk, a láda nem került elő. A pótjelszó leolvasása is komoly feladat volt, a magassága, az olvashatatlansága és a bonyolultsága miatt.

izsolt 2014.05.01 18:45 - Megtaláltam
bringatúra után, szállásunk felé menet rövid megállás

Döfi 2014.04.25 08:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
DEocachingre menet megálltunk itt is!
Köszönet érte!

bgecco 2014.04.25 00:00 - Megtaláltam
Döfivel közösen elkövetett garázdálkodásunk eredménye:) Köszönet.

galgo 2014.04.20 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszi

galgo és era

kanyazoltan 2014.04.19 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2014.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megvan.

lili02 2013.10.28 16:30 - Megtaláltam
anyuval

bolyak 2013.10.28 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Kapásból nem találtuk a ládát, de annyira sötétedett és még Csarodára mindenképpen oda akartunk érni, úgyhogy csak az alternatív lett meg.

 
zaskl 2013.10.28 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Ercsizsolti 2013.10.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53

Megtaláltuk,jó rejtés.Köszönjük.er&esz 2013.10.14 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Mit bírnak ki emberek, honnan kezdenek újra...A rejtés valami szuper, gratulálunk és köszönjük!

Fazék 2013.10.12 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.39
Egész napos GCTOUR tekerés után hazafelé útba esett. A ládát nem találtuk, a pótjelszót igen, a GPS egyértelműen a baloldali tujasorra mutatott, ott kerestük, ... itthon olvastam, hogy (talán) a távolabbi tujasorban kellett volna. A hely közvetlen környezete sok érdekeset nem mutatott, de legalább az egykori Tisza-túráinkról nosztalgiáztunk kicsit Dugóval.

KJ & GM 2013.10.09 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Manka. 2013.09.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Ötletes rejtés :) a tarpai trapp alatt zsebeltük be

Berci és Rózsa 2013.09.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Megtaláltuk. Körbenéztük a tujákat, jó kis rejtés. A gáton is szétnéztünk.
Köszönjük.

Éci és Gabi 2013.09.08 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. köszi a rejtést!

ßeŁŁ 2013.09.03 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszönöm a rejtést! =)

 
haywire 2013.09.03 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
PrimadonnaGirl-el ládázni indultunk a Bereg környékére.
A nap első találata. A rejtés ötletes, nekem nagyon tetszik.
Köszönjük a rejtést! :)

karathl 2013.08.29 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
A Vas megyei Múzeumbarátok Természetjáró Szakosztályának kerékpáros túráján kerestük fel Tivadart. A GPS a baloldali tujasorra mutatott, már majdnem feladtuk a megtalálást, amikor is egyik turatársunk első ládáját megtalálta a jobboldali tuják egyikében.

matheios 2013.08.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Tujás rejtés, nem szeretjük, a ládát csak alternatívval tudtuk logolni, mindenesetre az emlékmű szép.

scamel 2013.08.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Csodás helyen levő találat. Ez a vidék minden évben segít kisimítani az összeborzolt agytekervényeim. Örülök, hogy ide is került láda.

scamel, Panka

Sanchoo és M. 2013.08.19 19:32 - Megtaláltam
Rég látott barátainknál jártunk.
Köszi [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

matheus 2013.08.18 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Nagyon jót nevettünk a szütyőn! Köszi a rejtést, ami indokot adott erre a kellemes kis sétára. Jó hangulatú kellemes délutáni séta volt Timivel és Dáviddal. :-)

LionDaddy 2013.08.17 16:25 - Egyéb
Ládaellenőrzés. A láda rejteke és a láda rendben.

Megkérek minden játékost, hogy csak olyan "ajándékot" hagyjon a ládában, amit maga is szívesen látna a saját ládájában. Szerintem a lejárt 2012-es Sziget-belépő, a különféle áruházi akciós matricák és egy 1/4 marék szotyi nem az.

Köszönöm!

Vityka76 2013.08.16 15:00 - Megtaláltam
:)

Motkány 2013.08.16 15:00 - Megtaláltam
:)

19izsi73 2013.08.14 00:00 - Megtaláltam
Beregi tekerés alatt....

warnew 2013.08.10 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam . Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCTAET_20130810104200.jpg 
Csoki 2013.08.10 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

sosi 2013.08.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Hatnapos kerékpártúránk első ládája. A strand remek, a sör hideg és a nap tűz ezerrel.

Ajtony 2013.07.24 13:47 - Megtaláltam
Az emlékmű, mint szobor nagyon tetszett, kiváló alkotás. Köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2013.07.24 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Érdekes kis emlékmű, jó rejtéssel, könnyen meglett.

tarsolyos 2013.07.15 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Köszönöm!

Kadorca 2013.07.12 15:18 - Megtaláltam
Csak a virtuális sajnos. Nem szeretem a tujás rejtéseket, főleg nem eső után, főleg nem úgy ha már a sokadikat nem találom ezen a hétvégén.

Liberty 2013.07.11 20:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
36/12. Szabolcs-Szatmár-Beregi és Hajdú megyei ládatúra Gyrossal.

Nagyon kifejező az árvízi emlékmű mondanivalója. Köszönjük az ötletes rejtést.

Tivadar címere
Gyros 2013.07.11 20:36 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2013.07.11 15:20 - Megtaláltam
Érdekes.

Gubirobi 2013.07.11 14:54 - Megtaláltam
III. Levin-féle vízitúra felé utazva időt szakítottunk a közelben lévő ládák megkeresésére is.
Gyors megállás után és a tuják állapota láttán a szúnyoghadak támadása közepette nem volt kedvem a ládát kitúrni, így maradtam az alternatív jelszó megkeresésénél, ami szokás szerint igényes volt.
Itthon átolvastam a ládaoldalt is és nagyon tetszett a régi filmhíradó részlet! Szuper ötlet!
Köszönöm a lehetőséget!

kapaja 2013.07.09 13:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtés, nagyon klassz láda.

laubi 2013.07.01 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
A koordináták engem a másik fasorba vezettek először :) A rejtés és a jelszó egyedi, és ötletes, nagyon tetszett, köszönjük. Sok emlék fűz Tivadarhoz(, főleg a Tisza-part-hoz) de az emlékmű létezéséről nem is tudtam. A jelszót meg kellett néznem a képekről, mert csak az "algoritmust" megjegyezve, az az alapján helyesen felírttal mellé lőttem :)

losbagiros 2013.07.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.56
Tiszavirágzás helyett ládavadászat. Köszi a rejtést!

MarciMilánBálint 2013.06.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Fazekasos (FMG Debrecen) kerékpártúra keretében levadászva; köszönjük az ötletes rejtést és külön köszönet a rejtőnek a segítségért! (Jó sokan kerestük, hamar meglett :)

hidas&révész 2013.06.23 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
A Túr vízitúra egyik kitérője volt ez a megtalálás.

Sifi 2013.06.20 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Szúnyogtámadás közepette megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget!

 
befi 2013.05.23 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
ok

Judith 2013.05.01 14:41 - Megtaláltam
Megcsíptem!

yohee 2013.04.01 10:23 - Megtaláltam
Boldog Húsvétot kívánunk!

Baby-m 2013.03.31 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2013.03.31 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2013.02.28 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.41
Szívesen jöttem ide, régebben jót kenuztunk itt a Tiszán. Sajnos csak a pótjelszót találtam, lehet csak azért mert már sötét volt.

lemente 2012.12.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Megtaláltuk! Két ünnep közötti szabolcs-szatmár-beregi ládázás 9/7. állomása. Nagymamám, aki Panyolán élt, esténként órákat tudott mesélni a 47-es szilveszteri jeges és a 70-es májusi zöldárról, előbbit rokonokon keresztül, utóbbit azonban személyesen, élőben élte át... Rá emlékeztünk ezen a helyen (és a szomszédos Fehérgyarmat 70-es árvízi emlékművénél). Köszönjük a lehetőséget!

kl 2012.12.08 15:33 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Zolnai 2012.11.02 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Megtaláltuk :)

Joanne 2012.11.01 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Kifejező emlékmű. Reméljük, száz év múlva a virágzó és újjáéledő vidékért kell majd emlékműveket állítani.
Zs&E

DTi 2012.10.21 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.24
+van. DTi,Andi,Fanni

AlanTheWild 2012.10.11 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.36
Újra hazafelé a rokonoktól. A ládát nem találtam, de nem nagyon akartam kutakodni mert többen diót szedtek a környéken. A pótjelszóval próbálkoztam.

 
hgabor1 2012.09.30 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk Andival,köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]
Illetve most csak Andi... A rejtés nagy ötletes, ritkán látni ilyet...

plecs 2012.09.29 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.78
A Tarpa Trapp túrán pont útba esett...hát megkerestük!

BubaGC 2012.09.29 10:00 - Megtaláltam
:-o)

Pogacsa1 2012.09.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszi a rejtést!

kép1 
K-55 2012.09.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Ötven éve, a kecskeméti Katona József Gimnázium éppen végzett diákjaiként Tiszakerecsenyben voltunk építőtáborban. A Csaronda vízelvezető medréből hánytuk ki két hétig az iszapot, meg ami még benne volt. Most a megmaradt öregfiú csapattal egy emléktúra keretében meglátogattuk a régi helyszínt, előtte bejárva nevezetesebb emlékhelyeinket (Tárkos, Nagyar, Szatmárcseke, Tiszacsécse, Milota...)
Természetesen Tivadarnál is megálltunk, köszönjük, hogy felhívtátok a figyelmünket erre az árvízi emlékműre.

50 éve a CsarondábanIndulás, 50 év múlva
alucifer 2012.09.21 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Tiszai árvízi emlékműA gát
A Tisza part
brekeke 2012.09.02 13:15 - Megtaláltam
OK

Bl4st3r & Amy 2012.08.26 00:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Szokásos augusztus végi felső tiszai vizitúra alkalmából idén levadásztam az útközbeni ládákat. Kisarban kempingeztünk ma, onnan este visszajöttünk Tivadarba a szokásos éttermünkbe, és az ilyenkor szokásos partikra... xd Lehet kicsit sok volt a folyadék a szervezetünkbe, mert egyik társunk eltünt, és egész éjszaka kereshettük, de azért nem aggódtunk annyira, mert legutolsó ismert tartózkodási pozicióján épp két feltünően csinos lánnyal volt, ezért volt időnk a nagy keresés közepette fejlámpákkal levadászni ezt a ládát is. Biztos szép láda és szuper rejtés, mert nem nagyon emlékszem rá... xd De a jelszót lefényképeztem, köszönöm szépen

Szinte az egyetlen emlék az estéről...Nem túl sok víz volt most...
 
Karate Kid 2012.08.24 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Párszor már megtaláltam, mivel apával közösen rejtettük. Most sokadik megtalálóként logolok is.
Sokszor járunk Tivadarban mikor a mamáéknál nyaralunk, a közeli Tisza parton szoktunk strandolni mi is.

Köszi!

LionDaddy 2012.08.24 17:45 - Egyéb
2012.08.21. 15:35 - ládaellenőrzés
Köszönöm az eddigi megtalálóknak, hogy felkeresték a rejtésemet, remélem szép emlékekkel lettek gazdagabbak ezen a vadregényes tájon.
Külön köszönöm azt, hogy a ládában elhelyezett kötelező tartozékokat gondosan használták, az ajándékokat hasonló minőségű, színvonalas csereajándékokkal váltották ki és hogy a visszarejtésre is odafigyeltek.

tööpszli 2012.08.23 00:00 - Megtaláltam
pipa :)

palika 2012.08.20 14:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]
Annyira ötletes rejtés, hogy alig találtam meg :)
Köszönjük!

GGABI 2012.08.19 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszi a rejtést.

Palazsu 2012.08.19 18:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

wasawski 2012.08.19 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.68
Megvót

pithe&juci 2012.08.19 18:30 - Megtaláltam
II. GC Vízitúra alkalmával levadászva.

dunlop2 2012.08.19 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.96
A II. Levin-féle vízitúra keretében sikerült megtalálni.

Üdv: MCCLAINE

Tivadarnál a Tiszában
Levin 2012.08.19 18:29 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

cherrybabe 2012.08.19 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
Vízitúra alkalmával csoportos ládázás :)

Ancs 2012.08.19 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
GCVT02 második evezős napján a kiszálló Tivadarban volt, így adta magát, hogy a csapat megszállja a ládát.
Fáradt kesserek lévén - már benne volt a kezünkben sum 40 km - a 600m-es távolságot is autóbusszal tettük meg. :)
A ládát a csapat egyik mugli tagja találta meg. :)
Köszi

 
Éva 2012.08.19 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Kikötés után, még a buszos találat előtt elsétáltam a ládához. Nem találtam meg, ami nem is csoda, mivel a túlsó tujasorban kerestem:-) A pótjelszó szépen meglett.
Csúnya világ lehetett... Most annyira alacsony a Tisza vízszintje, hogy el sem tudtam egy ilyen árvizet képzelni.

Nivabibi 2012.08.19 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Megvan.

Rudi Team 2012.08.19 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

F.Csub 2012.08.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Köszi a rejtést. :)

FyG 2012.08.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.35
Hosszas turkálás a másik sorban, majd a fiam rálelt.

gst76 2012.08.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Kerékpáros, kenus túránk utolsó napjaiban kötöttünk ki Tivadarban. A Tisza vízállása alacsony, helyenként bokáig érő.
vViktor kesser társsal próbáltuk megkeresni a az árvízi ládát, de nem jártunk sikerrel. A sok járókelő miatt nem mertük kockáztatni a láda biztonságát. A rejtő segítségét kértük és kaptunk, amit ezúton is köszönünk.
Köszönöm a rejtést.

vViktor már a hajón kívül...16 fős csapat partra szállása...
bringám az emlékmű előtt. 
becko 2012.08.11 10:20 - Megtaláltam
Tivadar nem a tragikus árvíz, hanem a Tisza-parti föveny miatt a kedvencem. A jelszó első felének írásmódja nem szabályos, de jelszónak tökéletes.

Szabóék 2012.08.06 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.04
Megtaláltuk! A 3 hetes Zsombor fiúnk első ládája :-)

Lujzi 2012.08.04 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Ráróval.

Ráró 2012.08.04 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Hasonló rejtéssel találkoztunk már Nagykanizsán.

FTom 2012.07.29 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Természetesen mást is megnéztünk, sétálgattunk a folyóparton és az üdülőközpontban is.

Tomimat 2012.07.29 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Nagyon ötletes rejtés! Vizitúrán jártunk erre. Jeges ár szilveszter éjjel... BBBBRRRR...

mnora82 2012.07.28 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nagyon ötletes a rejtés. Szép az emlékmű is. köszönöm.

soka9001 2012.07.28 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Kölcsébe menet félcsaláddal megtalálva.
Köszönjük, hogy e szomorú esemény emlékhelyét megláthattuk.

pozoli1 2012.07.27 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltam.

réka97 2012.07.22 11:26 - Megtaláltam
:)

Pomisa 2012.07.22 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Vizitúrás ládázás 2/8.
Itt is szakadt az eső, de szerencsére már nem annyira. A koordináta nekünk nem volt pontos.
Köszönjük az ötletes rejtést.

M.Xati 2012.07.21 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
OK!

 
adtam 2012.07.17 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A rejtés brilliáns. :) [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

kutyi 2012.07.17 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Épp a megjelenés másnapján érkeztünk meg a szokásos Olcsvaapáti nyaralásunkra (10 felnőtt, 14 gyerek). BékaBütyökék addigra összeszedték - másodikként. Másnap mi már csak a 4. voltunk... Viszont találkoztunk az 5. megtalálóval :-) Szóval pörög a láda!
Tivadarból indultunk vizitúrázni Tivadar - Apáti gyerekekkel is letudható szakaszon.
Köszi
Kutyi, Tücsök, Matyi, Vili, Lóri

 
aztakutyafáját 2012.07.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Köszönettel!

BékaBütyök 2012.07.14 17:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Első dobogós találatunk.
Béka, Bütyök, Orsi, Lala, Anti

luilui 2012.07.14 09:30 - Megtaláltam
Közös lábázás Szabbral.
Nagyon tetszett a láda csomagolása :-)

szabbr 2012.07.14 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Luiluival közösen 1. voltunk :)
A mai napon a környéken kerestünk ládákat,
de reggel változtattunk a sorrenden, bízva az első helyben és bejött! :)

Köszönjük a lehetőséget!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]