geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3303. Mikófalvi panoráma (GCMIFA)

A falu a dombtetőről

A falu a dombtetőről

A kálvária tavasszal

A kálvária tavasszal

Bringával a vackorfánál

Bringával a vackorfánál

Panoráma a vackorfától

Panoráma a vackorfától

Templomunk

Templomunk

A láda első rejtőinek lakhelye

A láda első rejtőinek lakhelye

Passió (korabeli képek)

Passió (korabeli képek)

Passió képeslap

Passió képeslap

Passió (korabeli képek)

Passió (korabeli képek)

Palóc lakodalmas lányok

Palóc lakodalmas lányok

Palóc lakodalmas fiúk

Palóc lakodalmas fiúk

A menyasszony

A menyasszony

Az ősfeltöltés

Az ősfeltöltés
Szélesség N 48° 3,212'
Hosszúság E 20° 18,892'
Magasság: 290 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.06.27 18:30
Megjelenés időpontja: 2012.06.28 17:00
Utolsó lényeges változás: 2016.06.23 19:59
Utolsó változás: 2020.05.12 18:21
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+1V)
Elrejtők: Stiggs és Dorci
Felhasználó: bakoscsaba
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 103 + 1 sikertelen + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


Wap: Az első ponton a kovácsház padlására felvezető létra fokainak a száma.
A második ponton a Kálvária dombon elrejtett ládában van a jelszó második része. (Pót jelszó a kerítés egyik beton elemén, talajszinten.)
A harmadik ponton, a vackorfa közelében elrejtett ládában találod a jelszó harmadik részét. A három részletet egymás után egybe írva add meg.

1-es pont: N 48° 3,212' , E 20° 18,892'
2-es pont: N 48° 3,275' , E 20° 18,771'
3-as pont: N 48° 2,935' , E 20° 17,995'

Körülbelül 6 kilométeres séta, csodálatos panorámákkal!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Ez a három pontból álló multi láda a Heves megyei Mikófalvát és annak környezetét hivatott bemutatni, egy 6 kilométeres sétával.

Az első pont  N 48° 3,212' E 20° 18,892' 290 m [GCMIFA-1] a műemlék Kovács-háznál található. A ház 1846-ban épült, a földszinti része lakóházként, a pince rész pedig kovácsműhelyként működött.

A ház újra nyitva van az alábbiak szerint:
Április 01- október 31 között kedd-csütörtök-szombati napokon 9-13 óráig.
Ezen időszakon kívül a 06 36/554-002-es telefonszámon történő előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Ezen a ponton a jelszó a padlásra felvezető létra fokainak száma.

Induljunk el a templomdomb felé; jobbra a művelődési ház, balra pedig a láda eredeti rejtőinek otthona tekinthető meg. Aki gépkocsival vagy motorral érkezik, itt talál parkolóhelyet  N 48° 3,196' E 20° 18,885' 300 m [GCMIFA+parkoló] is, ráadásul a webkamera is pont oda néz. A templomdombon ugyan nem helyeztünk el pontot, de mindenképp érdemes felmászni, mert a templom előtti kereszttől már ízelítőt kaphatunk a ránk váró csodás kilátásokból. Az Akácfa utcán indulunk el a második pont, a Kálvária felé. Az utca végén az erdőbe jobbra fordulunk, követve a Mikófalvi Panoráma Kerékpáros Túraútvonal jelzéseit. A Kálvária stációi mellett elhaladva elérkezünk a második ponthoz,  N 48° 3,275' E 20° 18,771' 320 m [GCMIFA-2] ahol az első ládát rejtettük el, (ami egy 2,5x5 cm-es hengeres műanyag doboz, egy fa tövében, gyökerek között). A keresztektől csodás kilátás nyílik a falura, a Bél-kőre, a Bükk nyugati vonulataira.
A helynek az a legfőbb nevezetessége, hogy itt állt 1922-ben az ország első szabadtéri színpada. Itt mutatták be a passiójátékokat, több alkalommal, hatalmas díszletek között, mintegy 150 szereplővel. Szinte hihetetlen, de a telefon, a tévé, és az internet előtti időkben mintegy negyvenezren voltak kíváncsiak az előadásokra.

A harmadik pont  N 48° 2,935' E 20° 17,995' 411 m [GCMIFA-3](ami egy kb. 15x10x6cm-es műanyag doboz) Sétáljunk vissza a templomhoz, a festői szépségű Akácfa utcán, és forduljunk jobbra, sétáljunk el a temetőig  N 48° 2,998' E 20° 19,005' 300 m [GCMIFA+Temető], és a temető után szintén jobbra fordulva, a kissé meredeken emelkedő úton küzdjük le az első dombot. A nyeregbe  N 48° 2,997' E 20° 18,666' 300 m [GCMIFA+Kereszteződés] érve forduljunk ismét jobbra és kövessük a Kerékpáros Túraútvonal jelzéseit na meg a GPS-t . Hamarosan megpillantjuk, a dombtetőn álló magányos vackorfát melynek közelében található a második láda. Erről a pontról teljes körpanorámát élvezhetünk. Kelet felé a Mátra uralja a látóhatárt, északra a Karancsság, a Heves-Borsodi dombság lankái, észak-észak kelet felé az Alacsony- és a Magas-Tátra vonulatai, majd a Bükk nyugati hegysora, melyben a Bél-kő erősen megfaragott ormai uralják a képet.

A környék különleges nevezetessége a dombok közt elszórva található megkövült fák, a Gasztonyi Éva geológustól kapott szakértő szavakat a leírás végén olvashatjátok.

Reméljük, a séta és a kilátás kellemes perceket fog szerezni.

Kerékpárral mindhárom pont elérhető, de a kerékpáros megközelítést egyértelműen a Mikófalvi Panoráma Kerékpáros Túraútvonalon ajánljuk, mely a falu fölötti dombokat sokkal kellemesebb, kerékpárral könnyebben járható úton mutatja be.

Érdekességképp pedig:

Mikófalvi webkamera


Mikófalva a Facebook-on, lájkold ha teszett


Megkövült fák

Mikófalvát nyugatról alacsony dombok kísérik, melyek alapkőzetét a kb. 17-18 millió évvel ezelőtt, a földtörténet miocén sorozatának kárpáti emeletében keletkezett Garábi Slír Formáció képződményei adják. A többnyire szürke színű, ciklikusan változó szemcsenagyságú üledékek; homok, csillámos homok, agyag, agyagmárga; tengeri eredetűek, parttól távoli, nyíltvízi körülmények között rakódtak le. A kőzet jó állapotban megmaradt kagyló és csigamaradványokat őrzött meg.
Az idők folyamán a terület kiemelkedett, a tenger visszahúzódott, a tengeri üledékekre kb. 14 millió évvel ezelőtt, az alsószarmata emeletben sekélytengeri, partszegélyi, szárazföldi, édesvízi (tavi, folyóvízi) durva kavics, keresztrétegzett homokkő, homok, homokos és agyagos tufitréteg települt. A kavicsos összletből növénylenyomatok; juhar, platán, bükk, gyertyán; kerültek elő, az édesvízi üledékekben diatómákat, szivacstűket és szárazföldi csigákat találtak. A partközeli sekély tenger, a kiédesedő, félsósvízi medencék, a vulkáni hamuszórás igen gazdag növényvilág maradványait őrizte meg.
Mikófalva erősen szabdalt vízmosásaiból hatalmas kovásodott fatörzsek kerültek elő. A vulkáni működés utóhatásaként a vízbe került kovasav átjárta, kővé változtatta a területet borító erdők fáit, így őrződtek meg, több mint tíz millió éven át.
A kövült fák vizsgálata alapján változatos hegyes-völgyes tájat rekonstruáltak. A folyók partján égerfa ligetek díszlettek, a völgyeket platánok, nyárfák, ámbrafák alkotta erdők borították, a magasabb helyeken fenyőerdők ; köztük mamutfenyő; álltak, a hűvösebb lejtőkön bükkfatársulások éltek. A szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően sok babérlevelű faj, magnóliák, fikuszok is gyakoriak voltak. Az itt előforduló fajok némelyike a lelőhely nevét őrzi, pl.: Magnolia mikófalviensis, Ficus mikófalviensis, Quercus sályensis.
A Mikófalváról előkerült fatörzsek szép példányai láthatók az egri vár udvarán, ilyen fatörzs Legányi Józsefnek, a híres egri természettudósnak a síremléke is, az egri Kisasszony temetőben, de eljutottak szép mikófalvi fatörzsek többek között Budapestre a Földtani Intézetbe, vagy Miskolcra, a Herman Ottó Emlékparkba is. (Gasztonyi Éva)

Ládatörténet:
2016.4.10: Hosszas betegeskedés után a láda új gazdához került. Admin (Fazék).

2016.04.24: A láda újra kereshető. B.Cs.

2016.06.19: A 2. Pont javítása folyamatban. BCs.

2016.06.23. A 2. ponton pótoltam a ládát, újra kereshető. B.Cs.

2016.10.08. A 2. pontról eltűnt ládát pótoltam, most egy mikro láda került oda. B.Cs.

2020.05.10. A 2. ponton a tartalék jelszót javítottam, de a doboz is kereshető. A 3. ponton a ládát kicseréltem és visszatettem az eredeti helyére, ami biztonságosabbnak tűnik. Talán egy jószándékú megtaláló helyezte odébb :-). B.Cs.
'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (53 db): környezet: 4.61 rejtés: 4.13 web: 4.60 átlag: 4.45

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


álomfogók 2020.07.11 15:45 - Megtaláltam
A remek helyszíneken pocsék rejtések minősített esete.
Rendkívül érdekes kialakítású kálvária a gerinc mentén, a végéről remek panoráma. Ugyanakkor a teljesen jellegtelen erdő, egy a többi közül semmivel ki nem tűnő fájának aljában kell rálelni egy filmes dobozkára, miután össze-vissza kóvályog a szegény kesser, hogy megtalálja, mire is gondolhatott a láda gazdája. Sokkal több időt kell pazarolni erre a bóklászlásra, mint amennyi marad a hely élvezetére.
Csodálatos érzés volt a 3. ponthoz bandukolni, már messziről látszott a célul kitűzött vackorfa. Mondom magamban, ezt szeretem, amikor nem azzal kell az embernek az idejét töltenie, hogy a susnyásban keresgél, hanem beavatottként egyenesen odatart, aztán már csak a panorámában kell gyönyörködnie. Ehelyett a fánál 50 méter mutatott a GPS és visszaolvasva valóban az szerepel a rejtésről, hogy annak közelében van a doboz elrejtve. Egy szörnyűséges tájidegen akácosban, amelybe a bejutást a feltörekvő kökényes akadályozza. Igaz, van viszonylag jól járható út, de arról legalább illene megemlékezni. Az utánam érkezőknek: ne ijedjetek meg, menjetek tovább a szomszédos kis domb felé és mikor leértek a nyeregbe, forduljatok balra. A vízmosás innen indul, a bejutás is menni fog innen.

Évi&Zoli 2020.07.11 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Az elmúlt hetek fáradalmai után, végre egy lájtosabb hétvége! Megnéztük hát a legközelebbi meg nem talált ládát és így jutottunk el Mikófalvára.Kellemes délutánt töltöttünk el a településen. A kánikula felejthető, az élmény megmarad! Köszönjük!

IMG_20200711_122038IMG_20200711_122055
IMG_20200711_123656IMG_20200711_124150
IMG_20200711_140930IMG_20200711_141807
IMG_20200711_140939IMG_20200711_143551
tapiapi 2020.05.12 19:08 - Egyéb
A ládagazda a karbantartást elvégezte. Köszönöm a gondoskodást! [tapiapi, ládadoki]

bakoscsaba 2020.05.10 23:59 - Egyéb
A tavaszi nagytakarítás-karbantartás megtörtént.

Caldera 2020.05.09 12:45 - Megtaláltam
Köszi!

N.Zs. 2020.05.08 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.47
A 3. pont lenyűgözött. Egyszer már majdnem elindultunk, de mire a temetőhöz értünk besötétedett és úgy döntöttünk, hogy elnapoljuk. Nagyon jó döntés volt. Ezt a meseszép környezetet nappal kell látni. Az ajánlottnál hosszabb úton mentünk egy-két dombot beiktatva, de a rövidebben jöttünk le a temető mögött. A láda fölötti dombon ettük meg a palacsintánkat. Ilyen jól még sosem esett.....
Egész úton csönd és nyugalom áradt a környezetből. Meg is lepődtünk, hogy senki nem flexel. :-) Aztán megoldódott a rejtély... péntek van, nem szombat!
A kálvária tetején a golgota kialakítása újragondolt villanypóznákból jópofa. A ládát itt néhány percig keresgéltük, mire ráakadtam. A pótjelszót nem találtuk.
Az első jelszórészletnél a lépcsők számolgatása nem volt gond.
A láda alja törött, a logbook elázott, de a jelszó egy papíron jól olvasható. A doboz jelenlegi helye nem szerencsés, mert egy vízmosás alján egy nagyobb esőzésnél mindig be fog ázni.
Mi lettünk a 100. megtalálók.

IMG_5183IMG_5184
IMG_5189IMG_5201
IMG_5203IMG_5206
IMG_5207IMG_5221
IMG_5222IMG_20200508_172217
IMG_5211Mikófalva
VenTOmi 2020.05.04 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Pár hónapja lecsekkoltam az első 2 pontot, majd egy hatalmas zivatar miatt kimaradt a 3. Most erre járva összeszedtem az utolsót is! :)Gyönyörű panoráma, ráadásul az úton oda és vissza is találkoztam 3 rókakölyökkel! :)

FB61569B-860B-484E-9BB5-427D1207F17E4D481467-DEB2-4809-AD2B-2808830F7FF5
F22B0BBC-4A15-4C16-A47F-D206E829D286BAF07549-262C-41E6-93DC-3A21CC06DB63
59C4CADD-E2A3-40CD-B761-B5C0FCCBC655740FDB5B-30C4-4407-8CBB-0F1C94BA4ED2
C16E3CB5-3917-4662-92E8-6B70F78215E3D1880576-4C0D-4471-AB98-09ED4A4A3B8E
C22CE537-0CE4-452B-97B1-24B1BA1360DE9BEBCDD8-CA5B-4E2C-8163-1B73FFF69054
CF000C11-481B-4099-89A2-5515E93806AA38FFAE1A-A287-494E-B075-23F06714C3C5
valti 2020.04.18 12:35 - Megtaláltam
Ok, köszi a rejtést!

pappcsalád 2019.08.24 19:30 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

Liberty 2019.08.24 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.52
A Geovándor túra után kerestük fel Mikófalvát. A tájház nagyon tetszett, kedves hangulata van. A második és harmadik pont nem volt számunkra élvezetes a kutyaveszély miatt. Köszönet a rejtésért.

Mikófalva címere
tabletta 2019.08.24 19:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

eltájoló 2019.06.01 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
A létrának eggyel több foka van, mint ami az utcáról látszik. Az Akácfa utca végéről mentem fel a kálváriára. Kis keresés után meglett a mikró. A pótjelszót nem találtam. Innen igyekeztem követni az ösvényt a susnyásban. Nem sikerült. felfelé, és lefelé is elakadtam a sűrűben. A kilátás fentről valóban pazar. A vackorfa közelsége relatív. Le kell ereszkedni egy vízmosásba, ahol a láda van. Jó állapotban találtam rá. Köszönöm a rejtést.

geooszi 2019.05.11 23:59 - Megtaláltam
Bükki túra után levezetésképpen. :)

 
Attibati 2019.01.12 09:25 - Megtaláltam
A megadott parkolóhelyet nem tartottam alkalmasnak a megállásra, ezért a néhány perces sétára levő iskola előtt álltam meg.
A kovácsháznál levő lépcsőszámot kívülről csak becsülni lehet, másodszorra el is találtam.
A kálváriánál szarvasok álldogáltak, de mire elővettem a fényképezőgépet eliramodtak. A kálváriánál - olvasva az előző megtalálók logjait a ládakeresésé nehézségeiről - először a pótjelszót próbáltam megtalálni de nem lett meg. A vevő viszont egyenesen a rejtekadó fához vezetett aminek felismerésében nagy szerepe volt Discover fotójának.
A 3. ponthoz Mikulás útvonalát követtem, az ösvény most jól járható volt, a berajzolt út alapján könnyen követtem.
A rejtekhely több mint ötven méterre van még a vackorfától, ezért nem értem, hogy miért ezt a támpontot adta meg a rejtő. A láda egy vízmosás oldalában álló fa gyökerei között található.

IMG_20190112_092858_modIMG_20190112_100825_mod
fatibi1 2018.07.17 11:25 - Megtaláltam
Köszi!

Csaba & családja 2018.05.13 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.60
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

csipet_csapat 2018.05.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
GC35Fv másnapján. A kutyákra vonatkozó bejegyzések miatt, mi a 2. ponttól - azt későbbre halasztva:( - mentünk fel a szaggatott vonalon. Nem vmi jó döntés volt, jól benőtte már a susnya. Visszafele a temető felé jöttünk, szerencsére kutyával sem találkoztunk! A fenti panorámával nem lehetett betelni! Gyönyörű! A 2. pont dobozkájának keresését szívesen kihagytam volna. Magát a kálváriát persze nem. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.4]

IMG_1887IMG_1903
IMG_20180513_115911IMG_1896
IMG_20180513_122916IMG_20180513_124310
IMG_20180513_125857 
Ancs 2018.05.12 18:00 - Megtaláltam
GCfeszt kalandozások Heves megyében.
A felsőtárkányi verseny eredmény hirdetését nem vártuk meg, helyette még meglátogattuk Mikófalvát.
Az első pont korlátozott nyitva tartása miatt csak kívülről tippeltünk a helyes számra, szerencsére jól.
A kálvária nekem tetszett, egyedi és a golgotáról a kilátás zseniális. Innen sétáltunk fel a harmadik ponthoz, néhol úttalan utakon. Ez nem tetszett, viszont a vadkörte fától a körpanoráma ismét zseniális! Ültünk vagy 10-15 percet a fűben, magunkba szívva a Mátra, a Bükk és a Tokaj-hegy látványát is.
Lefelé a mifa+kereszteződés irányba próbáltunk menni, de az az út gyakorlatilag már nincsen. Egy bácsi kertjének a végében kötöttünk ki, ahol először csak a hatalmas kutyus nézett velünk szembe. Az Úr bezárta és kiengedett minket a kapun. Hálás köszönet. :) Mondta, hogy nem mi vagyunk az elsők, akik hozzá érkeztek ily módon.
Összességében tetszett, de talán kellene egy alternatív útvonal a hármaskához.
Köszi

20180512_171315_HDR20180512_171324_HDR
20180512_17251920180512_171528
20180512_172731_HDR20180512_172756_HDR
20180512_172805_HDR20180512_175322
20180512_17543720180512_175509_HDR
20180512_175511_HDR20180512_175514_HDR
20180512_175544_HDR20180512_182949_HDR
ChefBogi 2018.05.12 18:00 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.3]

emiGrant 2018.05.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.13
A kálvária nagyon tetszett. Egyszerű megoldás, de nívós és tetszetős. Sajnos a harmadik részhez segítséget kértünk, mert egyrészt az időjárás, másrészt az agresszív kutyák eshetősége miatt a rejtőhöz fordultunk. Nagyon köszönjük a kedvességét és a rejtést is.

-1-2
-3-4
GYEZegzug 2018.05.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Köszi szépen a lehetőséget.

P_20180512_114819P_20180512_114850
anettx 2017.11.14 15:45 - Megtaláltam
TFTC!
Még volt bennem annyi erő szerencsére, hogy erre a csodálatos panorámát nyújtó helyre felmásszak. A kálváriánál jó darabig keresgéltem, nekem pont a kettő közt mutatta a mikroláda helyét, mint amit Discover megadott.
A temetőnél kutyaveszély! Aki onnan megy a 3. ponthoz, nagyon figyeljen, mert a közeli tanyán szabadon vannak eresztve a kutyák.
Én lefelé menet a dombról találkoztam velük, elég messze voltak, így ők nem vettek észre engem, csak a kocsinyitás kattanására kezdtek futni felém, addigra meg már bepattantam a kocsiba:)

gcmifa-IMG_5343Mire odaértek már a kocsiban ültem:)
Discover 2017.05.28 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
A második ponton hosszas keresgélés után is csak rejtői segítséggel találtam meg a kis filmesdobozt, a megadottól 15 méterrel lejjebb, koo N48 03.280 E20 18.761. Az utánam jövők segítségére teszek fel egy képet erről a kővel (betondarabbal) takart rejtekről. A végláda felett a (kör)panoráma lenyűgöző.
Köszönöm a rejtést és a segítséget!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC8706_DSC8703
GCMIFA-2_DSC8711
_DSC8715_DSC8724
_DSC8725_DSC8728
_DSC8732_DSC8734
_DSC8738_DSC8743
kun.istvan82 2017.04.21 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Családi program. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

aldarion109 2017.04.14 22:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (108 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.