geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3345. Biciklivel a Berettyó körül (GCBIBE)

A javasolt útvonal

A javasolt útvonal

Tipikus földút

Tipikus földút

Első pihenő, az Emődi kanyarnál

Első pihenő, az Emődi kanyarnál

A Templomzug

A Templomzug

A Berettyó májusban

A Berettyó májusban

A második pihenő, a balai hídon

A második pihenő, a balai hídon

A Berettyó a balai hídról

A Berettyó a balai hídról

Csend és nyugalom

Csend és nyugalom

Érkezik a csapat operatőre

Érkezik a csapat operatőre

Ki tudja, mi célt szolgál?

Ki tudja, mi célt szolgál?

Túrkeve

Túrkeve

Harmadik pihenő, ebéd Túrkevén

Harmadik pihenő, ebéd Túrkevén

Csendélet

Csendélet

Rejtő és az emlékmű

Rejtő és az emlékmű

A Hitbringa csapat (rejtő nélkül)

A Hitbringa csapat (rejtő nélkül)

A 2. ponttól Ecsegfalva fele

A 2. ponttól Ecsegfalva fele

Szivattyú telep

Szivattyú telep

Fertőzött és mégis szép

Fertőzött és mégis szép
Szélesség N 47° 4,891'
Hosszúság E 20° 56,007'
Magasság: 83 m
Megye/ország: Békés
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.05.25 14:00
Megjelenés időpontja: 2012.07.25 21:52
Utolsó lényeges változás: 2012.07.25 21:52
Utolsó változás: 2013.08.09 21:37
Rejtés típusa: Multi geoláda (2V)
Elrejtők: a Hitbringa csapata
Felhasználó: Pepe
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 49000 m
Megtalálások száma: 62 + 1 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


WAP:
1. aranyszínű táblán szereplő pénzösszeg számjegyei.
2. a fehér táblán szereplő két kékbetűs szó.
Kettő egybeírva adja a jelszót.
TB a ládába nem tehető :-).

Megközelítés

Autóval Észak felől Ecsegfalván, délről Dévaványán keresztül közelíthetó meg a réhelyi Látogatóközpont, ahol a multi első pontja található. Vonattal Dévaványa a legközelebbi vasúti megálló, innen 6 km az első pont. Eddig a pontig a nehézség/terep 1.0/1.0. Az autót a parkolóban hagyva a második pontot kizárólag biciklivel vagy gyalogosan lehet megközelíteni. Gyalogos megközelítésnél érdemes autóval továbbmenni a Balai hídig , és annak közelében parkolni. Innen 18 km az oda-vissza táv.

A multi persze a bringázók kedvéért jött létre, így azt javaslom, hogy -amennyiben időtök engedi- szálljatok is meg a Látogatóközpontban, és csak másnap reggel vagy kora délelőtt induljatok útnak. Így egy fél-egésznapos szép túrában lesz részetek, amit a balai hídon átmenve érdemes Túrkeve meglátogatásával és egy ottani ebéddel megtoldani. Ezzel az út mintegy 8-9 km-rel lesz hosszabb. Az ajánlott útvonal (Túrkevei kitérő nélkül) az első ábrán látható, a megadott hossz is erre vonatkozik.

Az Ecsegfalva-Réhely közötti 7 km-es aszfaltozott szakasz kivételével a túra változó minőségű döngölt földutakon vezet. Száraz időben jól járható, esős időszakot követően nem javaslom.

Motiváció

A BME Híradástechnikai Tanszék fiatal oktatóinak kisebb csoportja a pünkösdi hosszú hétvége alkalmával hagyományosan háromnapos Balaton- kerülésen vesz részt. Jómagam öt éve csatlakoztam a csapathoz részben azzal a motivációval, hogy a tó környékén található, geoládákkal is megjelölt helyeket felkeressem.

Négyszeri Balaton-kerülést követően idén úgy éreztem, hogy újítani kellene, így kapóra jött az egyik csapattag ötlete, hogy az idei Pünkösdre máshová szervezzük a bringatúrát. A Körös-Maros Nemzeti parkra esett a választás, ennek egy részét jártuk be a jelen multiládához kapcsolódó bringatúra alatt. A rejtés alapötletét végül nem csupán a gyönyörű táj bemutatása adta, hanem a Berettyó jobb partján, a balai és ecsegfalvi hidak között nagyjából félúton található, kerékpárút melletti emlékmű, amely megközelítése mindenképpen egy kiadós túrára kényszeríti a keresőt.

Mit mutat be a láda?

Már az első ponton, a réhelyi Látogató központban is sok a látnivaló a természetet, állatokat kedvelők számára. Akadnak itt fekete bivalyok, magyar szürkemarha, lovak, túzokok és számos egyéb madár. Innen érhető el gyalogosan a közeli GCTUZO láda is. A Látogató központ fogadó épületének falán található tábláról olvasható le az első jelszórészlet  N 47° 4,891' E 20° 56,007' 83 m [GCBIBE-1] (l. WAP).

A multi második pontjához vezető bringatúra elején guruljunk ki a Látogató központból az aszfaltútra, majd északnak fordulva bal kéz felől előbb egy gazdaságra vezető betonutat találunk, majd további 400 méter után egy földutat. Itt  N 47° 5,110' E 20° 55,884' 83 m [GCBIBE+itt balra] forduljunk balra, a Berettyó felé vezető útra. Útközben, a folyóhoz közeledve -ha éppen szerencsénk van- időről-időre őzek, nyulak és nem utolsó sorban fehér kócsagok, kisebb ragadozó madarak tűnhetnek fel. Az utunk néhány kanyartól eltekintve alapjában Nyugatnak tart.

Mintegy 3,5 km után egy T-elágazásba  N 47° 4,832' E 20° 53,346' 82 m [GCBIBE+itt jobbra] érünk, ahol jobbra (Észak felé) fordulva újabb 5 km-en belül, az Emődi kanyarnál  N 47° 7,186' E 20° 52,040' 83 m [GCBIBE+Emődi kanyar] érjük el a Berettyó bal partját. Itt érdemes először megpihenni, lemenni a folyóhoz, csendben szemlélődni.

A kanyarból Nyugatnak indulunk tovább, eltávolodunk a folyótól és jobb kéz felől átvágunk az ún. Templomzug hodály mellett, amelyet a Berettyó egyik nagy kanyarulata vesz körül. Mintegy 2 km után ismét a folyó közelébe érünk, ahol mindössze 260 méter választ el minket a második ponttól, amely viszont "sajnálatos módon" a folyó túlsó partján van. Követve a folyó ívét, további alig 2 km után az előzőhöz hasonló módon a folyó ezúttal a Gyűrű zug-ot öleli körbe, mi meg e mellett egyenesen átvágva folytatjuk utunkat.

Ezt követően már többé-kevésbé az egyre lágyabban kanyargó folyót követve, újabb 6 km megtétele után érünk a már említett balai hídhoz, ahol el kell döntenünk, hogy a hídon átmenve ellenkező irányban folytatjuk utunkat a Berettyó jobb partján, avagy a korgó gyomrunkra hallgatva teszünk-e egy kitérőt Túrkevére. Mi ez utóbbi mellett döntöttünk, és habár a városka a színes templomtornyát leszámítva nem igazán bűvölt el, a Korda Sándor Színházteremmel szembeni falatozó-kocsmában kis pénzért jól laktunk.

Visszatérve a hídhoz rátérünk a töltésen vezető földútra kb. 4 km után újra elérjük a Gyűrű zugot, amit most viszont a folyó kanyarulata miatt hűen követnünk kell. Egy rövidebb egyenes szakasz után a Templom zugot övező kanyarulathoz érünk, itt található Balogh János biológus, e táj szerelmesének emlékműve.

Miközben ezen a ponton megpihentünk, fogant meg bennem az ötlet, hogy ezt a szép kis túrát emlékezetessé kellene tenni egyrészt önmagunk számára, másrészt megmutatni a többi bringázó-ládázó társainknak. Nemzeti Parkról lévén szó, a második ponton is egyelőre csak virtuális rejtést keress, mégpedig az emlékműhöz közeli, a földút mellett álló oszlopon lévő táblán  N 47° 7,011' E 20° 50,591' 82 m [GCBIBE-2] olvasható két szót. Amint meglesz az NP hatósági engedélye, a közelben kereshetővé válik egy hagyományos láda (0,5 literes pillepalack) is.

Az út hátralévő részén megkerüljük a Templom zugot körülölelő folyóhurkot, majd -mielőtt visszatérnénk az Ecsegfalva-Dévaványa közötti aszfalt útra- utolsóként a Bokros zugot is. Ecsegfalván több kocsma is van, ahol megmenekülhetünk a fenyegető kiszáradástól, itt már az ember nem a sört, hanem a szódát kívánja, és meg is kapja, fél litert 50.- (azaz Ötven!) forintért, tavaly a Balatonon ugyanennyiért 500-at fizettem!

Epilógus

Aki hozzánk hasonlóan netán háromnapos bringázást tervez, annak itt a javasolt folytatás: az autót a réhelyi Látogatóközpontban hagyva irány Dévaványa - Körösladány - Vésztő - Okány - Zsadány - Biharugra - Madárvárta (75 km). Szállás a Madárvártán, majd másnap Biharugra - Kőrösszakál - Magyarhomorog - Komádi - Ujiráz - Csökmő - Szeghalom - Kőrösladány - Dévaványa - Réhely (90 km). Útközben több geoláda is megkereshető, úgy mint GCWKRP, GCKLAD, GCVMAG, GCVTYN, GCfrd, GCBLNY, GCmviz, GCPAKR, GCSZGH.

Jó bringázást, kevés defektet, és még kevesebb ellenszelet kívánok mindenkinek!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (22 db): környezet: 4.67 rejtés: 4.08 web: 4.66 átlag: 4.47

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


vViktor 2020.10.22 20:11 - Megtaláltam
AK teljesítése közben!
A csatolt fotók a rossz jelszóhordozók :-)

[Jóváhagyta: Pepe, 2020.10.22 20:31]

20201022_12344720201022_123436
ChefBogi 2020.09.23 10:42 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Ancs 2020.09.23 10:40 - Megtaláltam
AK Vésztő - Réhelyi Látogatóközpont - Mezőtúr szakasz közben.
Reggel az 1. pontról indultunk, s a kéktúra útvonalán közelítettünk a 2. pontig. Valahogy nem jött be ez a láda, mert ha körül, akkor egy 3. pont hiányzik.
A telepítéskor megvolt az oka a 2 virtuálisnak, de ma már talán nincsen.
A gát, a tegnapi 68km után már nagyon nem esett jól, pedig ma 35km-en zötyögtünk rajta...
Köszi

IMG_20200922_171900IMG_20200922_173219
IMG_20200922_173635IMG_20200922_184501
IMG_20200923_094914IMG_20200923_100146
IMG_20200923_100157IMG_20200923_102628
IMG_20200923_104134IMG_20200923_104142
"J&J" 2020.07.09 13:59 - Megtaláltam
Tiszántúli biciklizés Debrecentől Kistelekig. Igy az Epilogusban javasult útvonalat meg is csináltuk, és egy kicsit túl is teljesítettük :).
A gáton azért nem tükörsima az út, de sikerült hasraesés nélkül végigmenni :))
Sajnos az "ellenszélellenes" jókívánság nem jött be...
Kösz a rejtést!

dobozipatikus 2020.06.01 16:59 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt!

VenTOmi 2020.05.23 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Szilágyiék 2020.05.11 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Mi már nem bírunk ennyit bicajozni, és gyalog sincs már ennyi kilométer a lábaimban, ezért autós a találat: Ecsegfalvától a Balai hídig a gáton, hármasban Heki úrfival.
(Kértem, és kaptam töltéshasználati engedélyt.)

Csodás idő volt, jó lett volna gyalogolni, hallgatni a csendet. De így is láttunk csodás madarakat, hallottuk a hangjukat, az ebédünket pedig egy nagyon klassz horgászhelyen, békakuruttyolás közepette költöttük el itt: N 47° 06,731' E 20° 49,099'.

Dévaványa - 1. pontEcsegfalva előtt "gáz-világítás"
Át a Berettyó hídjánÚt közben - útjelző táblák
Csodás kócsagokGástyási szivattyútelep
Boci-portréEmlékmű és kesser-autó
Árnyas pihenőhely...... a Berettyó partján
A búbos banka hátat fordítottEz a hely látszik a gátról is
Országos kék kör bélyegzőBalai hídról a Berettyó
Útmutatás - Túrkevére Süti - fagyi - kávé
Aniko & Gyuri 2020.04.04 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ha8je 2020.03.28 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

zoli96 2020.03.21 23:59 - Nem találtam meg
Nem találtam meg!

[Elutasította: Pepe, 2020.05.03 14:08]

pliptai 2019.12.26 08:10 - Megtaláltam
Régi adósságom ez a Karcag könyéki ládákból, ma meglett ez is! Köszönet pepének a rejtésért és a benézett jelszóhoz adott segítségéért!!

becko 2019.12.12 06:54 - Megtaláltam
Ez sem bújhatott el!

Katona55 2019.10.26 13:20 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel.

stmester 2019.10.26 13:20 - Megtaláltam
Az egyik pontját még tavasszal találtam meg, tudtam, hogy felírtam, örültem hogy megtaláltam hova, erre elírom a részletet. Jó lenne, ha tudnék olvasni. Köszönöm Péter segítségét.

VP 2019.10.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.63
A 2. pont a holnapi nagy biciklis kör előtt bemelegítésként. Helyenként elég rázós az út, de most legalább mindenhol csont száraz. (Az 1. ponton már jártam korábban.)

kupec 2019.09.15 12:22 - Megtaláltam
Én is csak az É-i szakaszt tekertem végig. Értem én, hogy negyedszerre unalmas a Balaton, bár én helyiként 25 éve nem unom, de akkor inkább Velencei-tó kerülés. Ez itt nekem túl csendes, bár megvan a varázsa.

IMG_20190915_111728 
MarciMilánBálint 2019.06.28 19:16 - Megtaláltam
A második felét az előző kékezésen kerestük meg, vártam, hogy meglegyen az eleje is. AK 2. találata, köszönjük a rejtést!

norko 2019.06.28 19:16 - Megtaláltam
Alföldi kéktúra közben, két részletben.

V_Gabor 2019.04.24 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Biciklivel, Alföldi Kéktúra végigjárásom közben.
A 2 hetes bringatúra alatt 1160 km-t tekertem, 53 ládát találtam meg, ez volt a 22.
Ám a lényeg, hogy sok-sok jó élménnyel gazdagodtam! :)

Az egyes ponttól 40 méterre volt a szállásom. Csodaszép naplemente, nyugodt este, szép környék. Csak a kéket ne vitték volna át azon a bozótoson. Azaz inkább, bárcsak valaki azt is rendben tartaná.

Köszönöm! [g:hu 1.6.3a]

2019-04-24 13.16.28R2019-04-24 13.22.35R
2019-04-24 15.08.15R2019-04-24 15.12.54R
2019-04-24 15.53.12R2019-04-24 17.26.16R
2019-04-24 17.29.16R2019-04-24 17.36.12R
2019-04-24 18.14.41R2019-04-25 07.36.47R
Mikulás 2019.04.24 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.67
'AK' közben a rejtő által megadott bringás körtúra teljesítve. Volt egyáltalán másik olyan elvetemült, aki végigtekerte ezt a tracket? Nincs idők/kedvem és semmilyen késztetésem ezt ellenőrizni, önigazolást keresni, mindenesetre a visszaút egy jelentős része nem volt még rajta a turistautak.hu-n, így kétlem, hogy gyakran járták volna. A trackem alapján most már fent vannak az utak, teljes a kör. Tulajdonképpen jobb volt, mint vártam, egyáltalán nem bántam meg, hogy oly' módon teljesítettem, ahogy a rejtő kitalálta. Persze ehhez nélkülözhetetlen némi száraz időjárás, mert ezeken az utakon eső után bringázni nem lehet nagyon "buli". Az emlékkőnél elrejtettem a GCTREK-et.

Köszönet! Régóta tervben volt már ennek a multinak a felkeresése. Kár, hogy minden virtuális...

Mikulás

IMG_5525IMG_5527
IMG_5528IMG_5530
IMG_5531IMG_5535
IMG_5536IMG_5544
IMG_5546IMG_5539
vajasfok 2019.04.18 13:21 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

Bryan 2019.04.15 15:40 - Megtaláltam
Évek óta "kergetem" ezt a ládát is (az első ponttól 4 km-re nőttem fel), a mai edző-körömet úgy alakítottam, hogy végre pontot tegyek az "ügy" végére :)

Országúti bringával a második pontot egy kicsit nehezebb volt megközelíteni (a köves úttól ~10.5 km-re van végig a gáton, aminek az utolsó 3,5 km-es szakasza már jobban be volt nőve, gondolom azért, mert arra már nem nagyon járnak), de nem volt vészes a szárazság miatt. Út közben rengeteg őzet, nyulat, Nagy kócsagot láttam, hihetetlen szép a környék.

20190415_14540220190415_151818
20190415_16014920190415_160122 - Copy
20190415_160302 
villon 2018.11.04 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

Gyömi 2018.10.06 16:50 - Megtaláltam
Köszönjük!

Liberty 2018.08.22 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Alföldi bolyongások közben, több részletben, sok szép látnivalóval.

Ecsegfalva címere
FoJo 2018.08.07 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
31km jó kis rázatós a Berettyó gátján. Köszönjük a rejtést!

SandorCsaba 2018.08.06 15:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

ystray 2018.07.05 12:05 - Megtaláltam
Jó kis biciklitúra volt!

IMG_20180705_093421IMG_20180705_093455
IMG_20180705_093512 
hacsabi 2018.07.01 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

nmárti 2018.06.09 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.43
Több részletben végre befejezve. Köszi a lehetőséget !

tapiapi 2018.02.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Szakadó esőben, nyakig sárban.

kispeter12 2017.11.02 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vakond87 2017.10.10 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.10
AK túrán.

eltájoló 2017.08.08 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Ez az igazi Berettyó, vagy a másik? Nem volt könnyű biciklizni a gáton. Az autók az eső után még nem taposták le a földutat. Köszi.

Emese62 2017.07.29 07:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Az Alföldi Kéktúra ezen szakaszának bejárása közben! Nagyon élveztük! Csodálatos a Berettyó a partok jó messze vannak egymástól, és csak úgy kanyarog!

IMG_5904IMG_5910
IMG_5874IMG_5885
IMG_5889 
fehérkút 2017.06.10 18:35 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést ! Az AK-n biciklizés közben.

lovagias 2017.06.10 17:35 - Megtaláltam
:)
fehérkút társaságában

BT_pro 2017.06.04 18:00 - Megtaláltam
Köszönöm! Alföldi kéken bringával. Félreolvasás miatt már megpóbáltam szerezni egy enigmát , hogy megfejtsem a betűkódot, de a Bakk család kisegiitett , nagyon köszönöm nekik! :)

Bakk család 2017.05.22 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2017.05.18 17:09 - Megtaláltam
Drive in ...

ocsike78 2017.04.13 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. :)

GCBIBE_20170402_172707GCBIBE_20170402_172816
GCBIBE_20170402_172851 
iloilo 2017.04.09 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tatraval10perc 2017.04.09 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2016.12.09 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.46
A zúzmarás reggelen gyorsan szedtük a lábunkat. Köszönjük a rejtést.

DSC08922DSC08928
DSC08941DSC08942
Vincenzo65 2016.09.03 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.79
Az emlékmű rendbe tartott és friss virágos. Tetszik az ilyen megbecsülés.

Marton Zoli 2016.07.20 15:09 - Megtaláltam
Nem az ajánlott útvonalon mentem mivel ma a szarvasi arborétum és a dévaványai vasútállomás közötti kéktúra szakasz teljesítése volt a cél.

Itt pár napja még komoly esőzések voltak, így utólag nagy merészségnek tűnt bevállalni 40 km gátat de hát egyszer élünk :-) Az árnyékosabb szakaszokon igencsak kerülgetni kellett a tócsákat de a napsütötte részeken is épp csak a felső 2-3 mm volt teljesen száraz. Alatta erősen rogyadozott a felázott agyag a bringa kerekei alatt.

Az emlékműnél már kb kétszer akkora távolságot éreztem a lábamban amekkorát valójában megtettem de valahogy csak eljutottam Ecsegfalvára ahol a Nagy Faház nevű műintézményben két gyönyörű fröccs - és pár helyi törzsvásárló - társaságában erőt gyűjtöttem az út további részéhez.

Az út hátralevő részében lágy szellő...madárdal....no meg némi aszfalt...

Szép az élet :-)

ha8lls 2016.06.24 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltam négy keréken :)

imageimage
imageimage
TS 2016.04.02 14:04 - Megtaláltam
A réhelyi Látogató központban a jelszó első felének a leolvasása után elsétáltunk a túzok kilátóhoz, ahol három szép példány is megmutatta magát. Egészen a kerítéshez jöttek. Ecsegfalvánál a hídon átkelve megálltunk elfogyasztani a szendvicseinket. Mivel nyitva volt a töltésen a sorompó, gondoltunk egyet és felhajtottunk, majd egészen az emlékműig gurultunk. Az aránylag jól járható földúton egy-két mélyedést kellett kerülgetni. Útközben több ritka madarat is láttunk. Az emlékmű környéke szépen rendbe van tartva. Visszaindulás előtt még lesétáltunk a Berettyó partjára. A szivattyú telephez érve azért örültünk, hogy rátérhettünk az aszfaltos útra.

Attibati 2015.07.18 12:30 - Megtaláltam
Kisújszállásról indulva 75 kilométert tettem meg a kánikulában.
Megkönnyebülés volt a 2. pont felé vezető - kezdetben - műútra rátérni, végre egy kis árnyék. A szivattyútelepig tartott az aszfalt, majd a gátőrházig egy elég jó minőségű földúton gurultam. Innen már kevésbé volt kijárt az út, rázott is rendesen, örültem, hogy elértem az emlékművet.
Gondoltam, hogy visszafelé a közelben futó kerékpárúton megyek vissza, de egy holtág (?) utamat állta, így maradt a zötykölődés visszafelé is.
A ládaleírásban javasolt teljes kör megtételére ebben a hőségben nem is gondoltam.
Az első pontot kerestem meg másodszorra a látogatóközpontban. A kedvemért kinyitották a büfé, így megmenekültem a szomjhaláltól. A magammal vitt víz már olyan meleg volt, hogy kézmosásra is kellemetlen volt használni.
Mindenesetra ekkora túrához kevés ez a két pont, legalább még egy állomást be kellene iktatni, hogy végigmenjenek az útvonalon a keresők.

GYEZegzug 2015.03.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Dévaványán a réhelyi látogatóközpontnál az aranyszínű tábla - nyolc számjegyű - leolvasva. Irány Ecsegfalva menet közben begyűjtve a GCMIGA láda ,-utána jelzi a gps, hogy cca. 5-6 km-re van a kis fehér tábla a Mirhó-gáton nyíl egyenesen,- indulás. 157 m-re a cél előtt jött a nagy víz,- mi más irányban akartuk megközelíteni,-sajna van ilyen csont. Csöpörgő esőben kellemes időtöltés. Kérem a képek alapján elfogadni

[Jóváhagyta: pepe1948, 2015.03.14 22:38]

Köszi szépen.

jiimbo 2014.10.19 13:45 - Megtaláltam
Remek!

Cerberus 2014.08.16 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.24
Megtaláltuk! Gyalogos vadászat volt 16,6 km sétával a töltésen a 2. pontért, röpke 3 óra alatt teljesítve. A táv úgy sikerült ekkorára, hogy találtunk egy rövidítést. Az ecsegi híd után nem sokkal nyugatra indul egy keskeny aszfaltút a halastavak között, ami a Berettyó töltéséhez csatlakozik egy szivattyútelepnél. Bár a telep területére belépni tilos, kívül lehet hagyni az autót. Innen már csak 8,3 km gyaloglás a 2. pont. Így oda-vissza 4,8 km gyaloglás spórolható meg. A Naviguide térképen feltüntetett, Bokros felé vezető aszfaltút egy sorompóval elzárt, járhatatlan magánút, így az rövidítésre nem használható.

Hangulatos volt a környék, bár gyaloglásnak elég hosszúra nyúlt a dolog még a rövidítéssel is. Köszönjük a rejtést!

tomasz63 2014.06.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
OK!
Bővebben később.

Gabriello 2014.06.22 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2013.11.16 13:26 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.11.02 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
Dévaványa-Ecsegfalva-Kisújszállás bicajtúra. A mai napi program motiváló ládája nyugis vízparton, szép időben. Az ide-oda kanyargó gáton néha kemény volt az erős déli szél. Szeretem a kies helyeken elrejtett emlékműveket, jó volt megpihenni kicsit.

DonPepe 2013.10.28 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Köszönjük a lehetőséget és a rejtést!
Nagyon szép volt a nagy pusztaság látványa és érdekes volt látni azt hogy a semmi közepén egy emlékmű áll egy nyughellyel.
Egy hagyományos ládát is belehetett volna építeni de így is nagyon tetszett.
Üdv Réka és Pepe

Pusztaságban 
alucifer 2013.10.26 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93

MEGTALÁLTAM

Köszönöm a rejtést!kl 2013.06.15 15:55 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]
Egy megjegyzes csupan: a Turkeve kulteruleten levo Balai hidtol tenyleg 9km, de csak oda!

Hey-ho 2013.04.27 10:00 - Megtaláltam
Kerékpárral gyönyörű időben az Ecsegfalva-Túrkeve-Dévaványa útvonalon.
A Berettyó még mindig az ártéren,a gát tövében.
Parkoló, Ecsegfalva benzinkút mellett 398Ft/l. A gáton a második pontig: gátőr, halász, őz, nyúl, énekes és vízimadarak, gyíkok, békák és halak. Szóval volt látnivaló rendesen.

Köszönjük a lehetőséget!

Csaba & családja 2012.12.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.40
Bíztam benne hogy a föld fagyos így nem lesz sár. Ez néhol igaz is volt, de azért nem mondanám ideálisnak az útviszonyokat a biciklizéshez. Nyakig sárosan és jól elfáradva értem vissza az autóhoz. Ismét jól éreztem magam.

Mihul 2012.09.11 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

GCBIBE_20120911170355.jpgGCBIBE_20120911173212.jpg
GCBIBE_20120911164037.jpgGCBIBE_2012097091434.jpg
sanzi89 2012.07.28 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Megtaláltam!

Békésről indulva egy 142km-es bringatúra keretében lett meg az első első ládám. :)
A két pont között én 21km távolságot, mértem. Az útvonal most eléggé nehéz volt, végig sáros, dimbes-dombos töltésen kellett mennem. Ilyenkor senki nem ajánlom, kivéve ha gyalog megy. Nagy szárazság idején felkereshető bringával is, vagy a javasolt túra is végigjárható.

Pepe 2012.07.26 00:00 - Egyéb
Tökéletesen igazad van. Útközben tracket nem készítettem, utólag meg nem volt kedvem a tuhura be nem rajzolt útvonalra tracket szerkeszteni. Szerintem a két út között nincs nagy különbség.

V_Gabor 2012.07.26 00:00 - Egyéb
Egy pici megjegyzés: az "GCBIBE+itt jobbra" N47 04.832 E20 53.346 segédpont a tuhu térképen a semmiben van. Műhold felvételen látszik, hogy van ott út (és talán járhatóbbnak is tűnik, mint a zöld kerékpár út Zöld kerékpár)

Vicces, hogy az 1. képen a track a Zöld kerékpár-on megy és nem is érinti a fenti segédpontot.

Egy track link jó lenne, amíg felkerül a tuhu-ra az a rész is.

Kösz!
_____
2012.07.27
Köszönöm a választ! Akkor az első megtaláló készítsen tracket, hajrá! :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]