geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3400. A békéscsabai kolbász nyomában (GCBKOL)

BÉKÉSCSABA CÍMERE

BÉKÉSCSABA CÍMERE

KRAJCSÓ PALI BÁCSI HÁZA A REJTÉSSEL

KRAJCSÓ PALI BÁCSI HÁZA A REJTÉSSEL

ÉLŐVÍZ-CSATORNA, UNOKÁK A GCBTFM REJTÉSEMNÉL

ÉLŐVÍZ-CSATORNA, UNOKÁK A GCBTFM REJTÉSEMNÉL

DEÁK UTCAI REFORMÁTUS TEMPLOM

DEÁK UTCAI REFORMÁTUS TEMPLOM

SZOBOR A TECHNIKUMNÁL

 SZOBOR A TECHNIKUMNÁL

DEÁK UTCAI HÁRSFÁK

DEÁK UTCAI HÁRSFÁK

VÁROSI SPORTCSARNOK

VÁROSI SPORTCSARNOK

GYÚRÁS A FESZTIVÁLON

GYÚRÁS A FESZTIVÁLON

CSABAI VÉKONY KOLBÁSZ

CSABAI VÉKONY KOLBÁSZ

CSABAI VASTAG KOLBÁSZ

CSABAI VASTAG KOLBÁSZ

FÜSTLŐBEN A DISZNÓSÁG

FÜSTLŐBEN A DISZNÓSÁG

FÓSTÖLÉS UTÁN A DISZNÓSÁG

FÓSTÖLÉS UTÁN A DISZNÓSÁG

CSABAPARK

CSABAPARK

ÓRIÁSOK JÁTSZÓTERÉN

ÓRIÁSOK JÁTSZÓTERÉN

CSABAPARK JÁTSZÓTÉR

CSABAPARK JÁTSZÓTÉR
Szélesség N 46° 40,681'
Hosszúság E 21° 7,409'
Magasság: 86 m
Megye/ország: Békés
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.09.15 20:00
Megjelenés időpontja: 2012.09.15 20:01
Utolsó lényeges változás: 2016.09.06 17:39
Utolsó változás: 2019.12.17 13:14
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+2V)
Elrejtők: Kovács Palika, GYEZegzug,Tarsolyos +36302454856
Felhasználó: tarsolyos
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 3200 m
Megtalálások száma: 234 + 1 sikertelen + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetenteA ládába TravelBug nem helyezhető.


WAP

1. ponton villanyoszopon fém lemezcsíkon keresd. 2. ponton gravírozott táblácskán van elhelyezve. 3. ponton reklámtábla fém oszlopán, szem magasságban keresd. 4. pont: 10 x 11 x 5 cm-s kemény fedeles, hagyományos konyhai doboz, nem hagyományos rejtéssel.

Ha megtalálsz egy geoládát, a visszarejtéskor Te magad leszel a láda új rejtője.
Te vagy a felelős a ládáért, és a következő megtaláló élményéért! Ezt ne feledd!!!


PARKOLÁS

Érdemes gyalog vagy kerékpárral felkeresni a pontokat, de autóval is körbejárható. A sportcsarnoknál lehet parkolni a  N 46° 40,923' E 21° 6,856' 86 m [GCBKOL+1parkolo] koordinátán. Ez ingyenes, amennyiben rendezvény van a sportcsarnokban, akkor a környező utcák, adott esetben az Aldi parkolója  N 46° 40,873' E 21° 6,731' 86 m [GCBKOL+2parkolo] is jó választás lehet.

A CSABAI KOLBÁSZRÓL S ANNAK FESZTIVÁLJÁRÓL

A csabai kolbász mindössze 120 évvel ezelőtt indult "hódító útjára". Ennek oka egyszerű: a csabaiak nem tartottak annyi sertést, hogy az kellő mennyiségű legyen a helyi kolbászkultúra elterjedéséhez. A technikai fejlődés, a környezeti adottságok azonban a századforduló környékén már egyre elterjedtebbé tette a sertéstartást. A csabai kolbász a két világháború közötti időszakban lett híres, az 50-es, 60-as években már országszerte forgalmazták a "Csabai csípős" elnevezésű terméket. 2000-ben hungarikummá nyilvánították. A hivatalos eredetvédelem szerint csak Békéscsaba és Gyula környékén előállított kolbászt lehet Csabai márkanévvel illetni. Zömében az különbözteti meg a többi Magyarországon készített kolbásztól, hogy több paprikát tesznek bele, és speciálisan füstölik. A paprika annyira lényeges elem, hogy bár kerül bele só, köménymag és fokhagyma is, de egyik sem mehet a paprika rovására. Nem csak csípős, hanem csemegepaprikát is kell beletenni, hogy szép színe legyen.
A fesztivál 1997-ben született meg, az évek során széleskörű nemzetközi rendezvénnyé vált. Évről évre több látogató keresi fel s a résztvevők száma már meghaladja a 100.000 főt! A kolbászkészítő versenyen is egyre több csapat vesz részt. A fesztivál kezdi kinőni az eredeti helyszínt, a sportcsarnokot és az azt körülölelő területet.

REJTÉSEK

KRAJCSÓ PÁL

1. pont: N 46° 40,914' E 21° 5,488' 87 m [GCBKOL-1] Jelszórészlet, beton villanyoszlopon a járda mellett, a kövesút felőli oldalon, fém lemezcsíkon, szem magasságban találod, (8 karakter).

Krajcsó Pál, (1923-2007) hentesmester (a Csabai Kolbászfesztivál 2000. évi Életműdíjasa, a Csabai Kolbászklub örökös tiszteletbeli elnöke). Sokat tett a kisüzemi kolbászkészítés hagyományának, az igazi csabai házi kolbász ízvilágának megőrzéséért. Az ő tiszteletére hirdetik meg 2010 óta minden évben a Krajcsó Pál vastag és vékony kolbászgyúró emlékversenyt.
Az induló csapatok feladata, hogy 10 kg kolbászhúsból kétféle - csabai ízesítésű kolbászt készítsenek.
A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-s sütőkolbászt, valamint 1 szál (min. 40 cm hosszú vastagkolbászt kell leadni a zsűrizéshez.
Ez utóbbiakat Krajcsó Pál szabad kéményes füstölőjében, a hagyományt továbbvivő családtagok gondos munkával felfüstölik, érlelik. Ezen versenykolbászokat a zsűri az adott évet követő május-június hónapjában ünnepélyes keretek között nyilvánosan értékeli és díjazza.
A rejtés annak a háznak a közelében van, ahol Krajcsó Pál élt és dolgozott. A füstölő, érlelő és feldolgozó kisüzemet a család jelenleg is működteti. A ház egy nyeles telken helyezkedik el ezért az utcáról csak a jelöletlen bejárati kapu látható.

DEÁK UTCA REFORMÁTUS TEMPLOM

2. pont: N 46° 40,819' E 21° 6,182' 87 m [GCBKOL-2] Jelszórészlet az elektromos szekrény faházán, ott ahol nem ázik, egy gravírozott réz táblácskán, (7 karakter).

Rövid sétával elérjük a kis templomot, közben fagyizók, kávézók sokasága kínálja termékeit. Átsétálva az Élővíz-csatorna kis hídján, megérkezünk a hársak birodalmába. Gyönyörű látvány az utca télen-nyáron egyaránt lenyűgözi az arra járó embereket. Tavasszal virágzás idején a környéket belengi a virágok illata.
A templom 1912-ben épült. 2002-ben teljesen felújították. Szomszédságában van a régi országos hírű "technikum" ma Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium. Gyermekkorunk világa, itt kezdtünk ismerkedni a lányokkal, nagy sétákat tettünk a kis levelű hársak birodalmában.

A BÉKÉSCSABAI SPORTCSARNOK

3. pont: N 46° 40,928' E 21° 6,638' 87 m [GCBKOL-3] Jelszórészlet a gát melletti hirdetőtábla vasoszlopán, szem magasságban található, (9 karakter).

A kolbászfesztiválnak is helyt adó Sportcsarnokot csehszlovák építőmérnökök építették, akiket a római Colosseum ihletett meg.
A 2004-es női kézilabda-Európa-bajnokság rendezését Szeged nem vállalta, de a megüresedő helyre azonnal jelentkezett a város. Itt tartják minden év tavaszán a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét.
A Sportcsarnok megközelízésea 3-as és 8-as busszal lehetséges.

CSABAI KOLBÁSZHÁZ ÉS RENDEZVÉNYPAJTA

4. pont:  N 46° 40,681' E 21° 7,409' 87 m [GCBKOL-4]
Jelszó utolsó részlete egy ládikóban, nyúlj fel érte! Mugli veszély vagy a láda eltűnése esetén a rejtéstől 2 méterre a kerítésen, szemmagasságban gravírozott réz táblácskát keress! (4 karakter).

2015 januárjában nyitott, fő célja a csabai kolbász népszerűsítése, bemutatása. Disznóölésekkel, hagyományőrző kolbászkészítő oktatással, valamint állandó kiállítással tartják fenn egész évben az érdeklődést a kolbász és a kolbászfesztivál iránt.

www.csabaikolbasztevival.hu

www.kolbaszklub.hu

Krajcsó Pali bácsi receptje

10 kg sertéshús vegyesen (comb, lapocka, tarja, dagadó), ha nem elég zsíros, akkor kevés húsos szalonnával kiegészítjük. Legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebb Mangalica-Berkshire, keresztezett sertés.
20 dkg édes, őrölt, házi paprika, 5 dkg erős, őrölt, házi paprika, 20 dkg asztali só, 3 dkg apróra vágott foghagyma, 2 dkg fűszerkömény (egész)


Kolbász füstölése


Egy napra felakasztják a kamrában, hogy átjárja a hűvös, de nem fagyos levegő. Utána először enyhe, majd erősebb füsttel megfüstölik. Vigyázni kell a füst hőfokára és mennyiségére: ha kezdettől fogva túl erős a füst, akkor a hús megkeseredik és megbüdösödik. Ha viszont túl kevés a füst, akkor a tartósítási eljárás nem lesz elég intenzív, és a kolbász gyorsabban megromlik a tárolás során. A füstölés időtartamától függően csökken a kolbász víztartalma, felülete kiszikkad és egy védőréteg keletkezik rajta.
Régen speciálisan öblösre kialakított kéményekben füstölték a kolbászokat.
A fa és fűrészpor égésének lefojtásával érhető el a jó és erős füst.
Minden családnak megvolt a saját módszere.
A speciális illatot árasztó fák, pl. fenyőfa erre nem alkalmasak, mert illóanyaguk és gyantájuk megkeseríti a húst. A bükkfa és a gyümölcsfák - valamint ezek fűrészpora - a legjobbak erre a célra. Némely tájegységen szőlőtőkét, kukorica csutkát is használnak füstölésre. A kolbásznál a füstölési idő 2-5 napot vesz igénybe.

Közelben van a Csabapark, nagyszerű programokkal valamint csodálatos játszóterével.

www.csabapark.com

LÁDATÖRTÉNET

2012. szeptember 15. 20:00 - A láda megjelent

2012. szeptember 16. 10:29 - Első megtalálók: Skalp & Sio

2012. szeptemberében a láda megszűnt 13 megtalálással, 1 nem megtalálással, 11 egyéb bejegyzésekkel.

2016.08.22-09.06. Négy éves álmából felébresztettük s örökbe fogadtuk - Rajp kesser társunktól - átalakítottuk és ismét kereshetővé tettük: tarsolyos, dobozipatikus, GYEZegzug

Mindenkinek nagyon kellemes kikapcsolódást s jó láda- vadászatot kívánunk.

tarsolyos
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (98 db): környezet: 4.55 rejtés: 4.68 web: 4.71 átlag: 4.65

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Ferrit 2021.02.21 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést.

emmerwald 2021.02.07 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Békéscsabai séta közben érintettem a pontokat. A végláda kialakítása tetszett a legjobban. Köszönöm az invitálást!

IMG_20210207_143927IMG_20210207_163124
IMG_20210207_133835IMG_20210207_134924
james 2021.01.30 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.5.8]

Frankie Family 2020.12.31 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Szilveszteri ládázás Bobékkal, 9. találat. [Geoládák v3.8.3]

Bob&Bobek 2020.12.31 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

LőrincDombiBarangolók 2020.12.31 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

jleo60 2020.11.08 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.06
Köszönjük!

pliptai 2020.10.30 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

prklb 2020.10.29 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

SRobi95 2020.10.29 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Aranymaszatka1 2020.10.19 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést és a sétát.

NonaSugi 2020.10.19 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Senator62 2020.10.18 15:20 - Megtaláltam
Meglett! Köszi a rejtést.

sogor36 2020.10.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 4.04
Köszi a rejtést.

ArkAngyal75 2020.10.04 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

g-tabe 2020.09.19 13:40 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

katica 2020.08.25 18:15 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.6.4]

Access Denied 2020.08.25 18:15 - Megtaláltam
Ok

fkmaster 2020.08.06 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2020.08.06 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Kellett az élményhez a láda kísérőszövege is, mert némelyik helyről nem jöttünk volna rá, hogy mi köze a kolbászhoz. A Csabaparkban kolbászmúzeum nyílt, de éppen nem tudtuk megtekinteni, hiszen táborozó gyerekeknek adták át a kiállítás anyagát.

urbanj 2020.07.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Még tegnap este kezftük el összeszedni a pontokat, de a 2.nál elakadtunk, mert a borult idő miatt olyan sötét volt, hogy nem találtuk a gravírozott lapot. Ma simán meglett. Köszönjük a rejtést.

Pibo 2020.07.22 19:00 - Megtaláltam
Köszi,

PEx2 2020.07.22 17:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

ystray 2020.07.09 15:00 - Megtaláltam
megvan :)

vaslemez 2020.07.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.19
A városban lehet, hogy nincsenek a kolbászhoz köthető helyek. Legalábbis a multi pontjai nem igazán illeszkednek a témához.

Little nero's 2020.06.27 16:57 - Megtaláltam

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

pasan 2020.06.25 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltam, köszi a rejtést!

Zsoland 2020.06.01 09:09 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v3.4.0]

varnewr 2020.05.17 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, jó kis túra volt! A dobozban találtunk egy pár harisnyazoknit, ez meglepő volt.

IMG_20200517_190053 
aknitram 2020.05.15 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.05.15 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

omzsolt 2020.05.02 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kertész család 2020.03.01 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést.

phalanx 2020.02.24 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pilislackója 2020.01.15 10:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

oryszcsak 2019.12.28 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.1]

CsKaroly 2019.11.24 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Benics 2019.11.22 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a Rejtőnek. [g:hu 1.6.4]

Aniko & Gyuri 2019.11.16 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Aniko és Gyuri [Geoládák v2.2.5]

emmis 2019.11.03 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

alcala76 2019.10.29 16:50 - Megtaláltam
Meglett, bár a ládikát csak segítséggel értem fel. Az 1. pontot már sötétben kerestük, a pótjelszót találtam csak meg. Az eleje így is lemaradt, köszönet Paulnak a segítségért.
A 3.ponton csak tollal írt felirat látszik, rendezvény miatt le volt zárva a környék, nagyot kellett kerülni.

Paul 2019.10.27 07:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szejbi 2019.10.16 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Katulyakutatók 2019.10.04 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Ezt is felkutattuk. Köszönjük a rejtő fáradozását! Bővebben otthonról, fényképek később. [g:hu 1.6.4]
Vé nagyon sajnálta, hogy a Krajcsó-féle húsfüstölőt nem tudta megnézni, mert az ő nevelőapja is hentesmester volt és gyermekkorában sokszor látta a füstölést. A 3. ponton csak egy kopott filcfeliratot találtunk. A Kolbászházba nem sikerült bemenni, így a Kira cigány étteremben ettünk, amit már régen meg akartunk nézni. Vé stílszerűen sült csípős kolbászt evett.

-1-2
-3-4
10yei 2019.09.28 23:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Páratlanpáros 2019.09.10 19:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

B o u n t y 2019.08.31 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Köszönjük a rejtést!

Kyra 2019.08.31 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Jó kis séta volt, köszönjük!

Figulint 2019.08.19 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm az igényes, szép rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GSdriver 2019.08.17 20:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.81
Már esteledett, mikor megkerestük. A nap utolsó ládája. Fordított sorrendben haladtunk. A történet érdekes, a rejtések is tetszettek, bár a 3. ponton mi csak egy erősen kopott, alkoholos filccel készült jelszófeliratot találtunk. Picit azért sajnáltuk, hogy a szegedi Napfény bevásárló központban levő csabai mintabolttal ellentétben itt bizony sehol sem volt kolbászból a kerítés. :) [Geoládák v3.0.0_beta_8]

sorx 2019.08.17 20:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Imperator Csaba 2019.08.11 13:05 - Megtaláltam
+Van! Köszi :-) [Geoládák v2.2.4]

bükkinyúlsz 2019.08.04 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam

starcus 2019.08.04 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

zaskl 2019.08.01 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

mamli 2019.07.31 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Bár nem vagyok nagy ládakereső (ez volt a 106.találatom) de el kell mondanom hogy ez volt az eddigiek során az egyik legötletesebb rejtés-sorozat amit láttam. Ha valaki a rejtések kreativitása okán is szereti ezt a játékot és nem csak azért hogy minél több ládája legyen, akkor ez a multiláda kitűnő találat lesz számára. Az első rész (láda) rejtése azért nem lehetett a legegyszerűbb dolog. De jó lenne ha a sok ilyen láda lenne...

Seres Péter 2019.07.30 14:30 - Megtaláltam
1089. ládám

GC3400B1GC3400B2
GC3400B3GC3400B4
GC3400B5GC3400B6
GC3400B7GC3400B8
Petrukkio 2019.07.19 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Bakszakáll 2019.07.18 16:45 - Megtaláltam
Szép séta nagyon jó kis rejtésekkel, a végén a megérdemelt csabai stríítfúúddal:) Köszönöm a lehetőséget.

Bőrharisnya 2019.07.16 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Köszönjük a rejtést.

VaVi 2019.06.22 21:41 - Megtaláltam
köszi :)
a PVC cső kifogott rajtam...

GeoCicák 2019.06.22 14:48 - Megtaláltam
Végigjártuk. Köszönjük!

er&esz 2019.05.27 14:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést és a segítséget . Képek később.

P1190577P1190580
baranyaifiú 2019.05.12 14:45 - Megtaláltam
ok!

tmolli 2019.05.12 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm!

Zéboy 2019.04.24 11:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2019.04.24 11:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

ha8je 2019.04.14 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

KratkiTimi 2019.04.02 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

krisztiankope 2019.03.30 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
Megtaláltuk!

etoc 2019.03.28 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Ákoss55-tel közösen egy biciklitúra keretében. Nagyon klassz volt! Köszönjük! Minden rejtek és láda a helyén, minden rendben velük ;)

akoss55 2019.03.28 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Etoc-al közösen felkutattuk, köszönjük szépen a rejtélyeseket. Remek kaland volt, és sok érdekes infóval lettünk gazdagabbak! :)

jspanyik 2019.02.01 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.36
Gyulai kirándulásról hazafelé 3. találat.

Köszönjük!
Mari és János

20190201_11520520190201_115736
20190201_12242420190201_125158
20190201_12523020190201_132910
griffs 2019.01.28 23:59 - Megtaláltam
Jó csapattal.

ha2 2019.01.28 15:10 - Megtaláltam
Kicsi de annál lelkesebb csapattal jártuk végig a pontokat.

gst76 2019.01.28 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.91
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]
Közös ládakeresés Griffs és Ha2 kessertársakkal.
Sajnos, magát a ládát nem találtuk, mert a környéket vastag hó borított.
Végül a villanyoszlopról olvastuk le a jelszó részletet.

fercsipeter 2019.01.27 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

SimonG 2019.01.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Érdekes témájú multi láda, nekem bejött. Jómagam is sok diszóvágáson vettem már részt, daráltam húst, kevertem a tölteléket, töltöttem a kolbászt, füstöltük is. A végén pedig jókat ettünk.
Az első pontnál körbekémleltem az egész területet, de sehol nem találtam a ládát, csak a villanyoszlopon lévő alternatív jelszó volt a helyén.
A végső pontnál érdemes lenne leírni, hogy a kerítésen kívül kell keresni. A koordináták alapján azt hittem, hogy a kolbászház területén lesz a láda. Mivel behajtani nem lehett a kapun, csak a rendezvény pajta felől tudtam megközelíteni a házat. Aztán a kerítésnél kutakodva jöttem rá, hogy ez a pont kívül van. A rejtés viszont nagyon tetszett, ötletes. :)

Békéscsaba többi multijának megkeresésével kötöttem össze, jó kikapcsolódás volt az ünnepek után.
Köszönöm a lehetőséget.

lacc 2019.01.02 09:45 - Megtaláltam
Dec.30-án és Jan.2-án teljesítettük a multi pontjait.
Ildi és Laci

TothTi 2018.12.31 13:50 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. Jó volt felidézni a régi diákéveket. Különösen a Deák Ferenc utca...

muchammm 2018.12.31 00:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bagoly és Talicska 2018.12.04 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hácsé 2018.11.25 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az első pontnál csak a réz táblát találtam meg. [Geoládák v2.2.5]

Puszkany 2018.11.12 09:49 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

Benedek_Vulkán 2018.10.30 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Zivatarlány 2018.10.30 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

K-55 2018.10.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Viszonylag nagy távolságra vannak egymástól a pontok, így akinek kevés ideje van, annak kerékpárral vagy autóval érdemes felkeresni őket. A fesztivál miatt egyes pontok nehezebben voltak elérhetők, ennek ellenére érdemes végiglátogatni a pontokat.

P1540534P1540536
P1540548P1540549
P1540551 
csehipest 2018.10.21 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

MarkoGear 2018.10.07 14:25 - Megtaláltam
Két pont keroval, két pont autóval. Édesapám mesélt közben a kolbász készítésről.

sirgalahad 2018.10.06 05:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.55
Hol gyaloglok, hol mászok
Csak meglesz a láda
Mindenünnen kolbászok
Csüngenek a számba

Csizmások 2018.09.16 10:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

kertimi 2018.09.15 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Tanohun 2018.09.15 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Lacza és Tádé 2018.09.15 09:53 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

ollo 2018.08.31 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Az első hely különleges volt, de az utolsó azért nem tetszett, mert kis termetűeknek esélye sincs megszerezni a ládát. Enyhített a bosszúságon, hogy a pótjelszót megtaláltam.

Mirabelle 2018.08.26 20:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

ErdőCsöndje 2018.08.26 15:46 - Megtaláltam
Békés város :-) klassz multikkal. Köszönöm!

Szandi&Gabi 2018.08.12 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk...

IMG_20180812_194013IMG_20180812_195059
IMG_20180812_201535 
Bovkati 2018.08.12 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

mr.bandesz 2018.08.09 19:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszönöm a rejtést!
Tökéletes ládaház!

IMG_20180804_163157IMG_20180804_112704
tabletta 2018.08.07 07:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0e]

rblst 2018.08.04 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Érdekes túra volt. Az utolsó pontnál kicsit nehéz volt a ládához hozzájutni.

Pmagda 2018.07.31 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
1.Gravírozott résztábla a villanyoszlopon. 2. Gravírozott réztábla, elég sokáig kerestem. 3. Sportcsarnok hirdetőtábla, 2 m magasan filctollal felírva. 4. Ládikó üres, kerítésen résztábla. Élvezetés keresés volt, köszönöm a rejtést !

Krajcsó Pál házaAz utca, ahol a ház található
SportcsarnokTábla
Deák utcaReformátus templom
Templom tornyaKolbászház hátulról
Mellette levő pakKolbászház
btk666 2018.07.26 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
by: btk [g:hu 1.5.4]

Attibati 2018.07.01 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.52
Békéscsaba környéki kerékpáros gckupa pontgyűjtés keretében ez is meglett. A mai nap végén 166 kilométert mutatott a kilométer óra.
Az első ponton alighogy el kezdtem keresni a ládát egy kerékpáros jött oda hozzám és kérdezte mit keresek. Az "Egy csövet" válaszom lassan bár de meggyőzte. A levágott fű teljesen befedte a PVC csövet így elég nehezen találtam meg. Remek rejtés.
A templom előtt is egyből kiszúrtem a potenciális rejtekhelyet de hiába kerestem a fém lapot, nem találtam csak akkor, mikor már ötödször vizslattam végig az eresz alját. Túl terepszínűre sikerült a lapocska :-)
A végpont rejtése is szép munka.

Fekete-Szabó Dániel 2018.06.30 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kmisi89 2018.06.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Az elsőt csak az alternatívval sikerült megtalálnunk, de a többi rendben volt. Köszönjük szépen.

JAck:66: 2018.06.29 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0a]

SirLes 2018.06.22 17:21 - Megtaláltam
ok

N.Zs. 2018.06.02 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Békéscsabán már csak a GCBKOL és a GCBSLO pontjait nem találtuk meg. Ma jött el az ideje, hogy megkeressük a pontokat.
A PVC csövet nem találtuk meg, "kolbászoltunk" egy ideig a koordináta körül, de végül az alternatívot olvastuk le.

Békés megye 001kolbászház
fazsákokSportcsarnok randivonallal
így könnyű megtalálniBékés megye 032
Békés megye 034Békés megye 036
Molli 2018.05.22 13:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

erdeisz 2018.05.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.60
Megtaláltuk.

Kiaribua 2018.05.19 14:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

redfish 2018.05.19 11:00 - Megtaláltam
Megvan köszi

ésKata 2018.05.07 19:00 - Megtaláltam
Gyulai szállás felé

dende 2018.05.05 20:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Vegre :) [Geoládák v2.2.3]

Cler 2018.04.29 13:54 - Megtaláltam
Igenyesen karbantartott multi. Koszonjuk.
Hali79 es cler

hali79 2018.04.29 13:53 - Megtaláltam
Köszönjük. Cler és hali79

Lazlow 2018.04.24 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Smelakandes 2018.04.23 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

kervi99 2018.04.23 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

egynagyati 2018.04.08 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtaláltam, köszönöm.

20180408_065914 
vincentbonde 2018.04.07 21:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Zsu. 2018.04.02 10:37 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2018.04.02 10:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.64
Húsvét hétfői kirándulás Zsuzsival Békés megyében. Csodás napsütést, de szeles időt fogtunk ki, ami még mindig jobb, mint az elmúlt napok esőzése. A tirpákos sorozat első két tagjának felkeresése után szedegettük szép sorban a csabai pontokat. Az első azonnal meglett, de a két gravírozott lap sem jelentett gondot. A végláda pedig a már jól ismert GYEZegzug dobozban doboz. Profi kivitel, tetszik ez a stílus! Köszönjük szépen, a legjobban a végláda környezete érintett meg a lovardával, szélmalommal és kolbászházzal.

Mikulás

IMG_9317IMG_9318
IMG_9320IMG_9322
IMG_9323IMG_9325
IMG_9327 
Mr Zerge 2018.03.24 14:50 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Két nap alatt, drive-in módon összeszedegettük a pontjait. Szeretem a Csabait.

csg69 2018.03.18 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.33
Megvan :)

Bigi 2018.03.12 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.2]

Brigus 2018.03.12 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

MoMaszter 2018.02.23 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Köszi a színvonalas rejtést!

Békéscsaba északkeleti felében lakó rokontól Gyulára menet szépen sorba tudtuk szedni a két éve idő hiányában itt hagyott multit! Közben jól szórakoztunk.

Ásványvadász 2018.02.04 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y]
A többi multival keverve kerestük fel a pontokat. Sok szép és érdekes helyet ismertünk meg.
Sajnos az első pontnál nem voltunk ügyesek, nem találtuk a ládát. Ezért a pótjelszót használtuk.

Göde 2018.01.25 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Keverve a többi békéscsabai kincsesládával. És a kolbász is finom.

erdei.laszlo 2018.01.18 09:26 - Megtaláltam
Hideg reggelen Begyűjtöttem ezt a remek multit!!!

Rézangyal77 2017.11.18 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a játékot!
Békéscsabáról elszármazott kesserként ideje volt már levadászni ezt a ládát. Ha hazalátogatok, lehetőség szerint mindig feltankolok csípős vastagból. Lehidalnak tőle a "pesti népek" :D [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2017.11.07 14:45 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :)

Nekem, sorrendben összejött. :)

katika 2017.11.05 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A 3. és a 4. jsu részlet fordítva van.[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
Galocza26 2017.10.30 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Sassy 2017.10.23 21:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2017.10.22 09:53 - Megtaláltam
A városi pontokat biciklivel a végládát már kocsival kerestük meg. Köszi a rejtést!

PA220033PA220037
PA220035 
picuresnagyur 2017.10.16 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Köszi, a fesztiválra készülve félig körbekordonozták a táblát a stadionnál, de azért látható :) a végére egész megéheztem ;)

EmesESE 2017.10.01 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Maclura 2017.09.28 18:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Többszöri nekifutásra, végül mégis rejtői segítséggel a jelszó kialakítása.
Jó téma és hozzá jó jelszó. Köszönöm, hogy végigvezettél rajta.

Kata és Ati 2017.09.27 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltuk! Az első pont nagyon tetszett.

KolbászházReformátus kis templom
nfmate 2017.09.26 23:59 - Megtaláltam
Több éve járok Békéscsabára, de tudott új helyeket mutatni nekem ez a multi.

Jó rejtés, a jelszó kifejezetten tetszik :)

fattila 2017.09.20 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2017.09.16 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
16/2. Vegetáriusként én nem eszem kolbászt, de stmester-nek már régen vágya volt ezt a ládát megtalálni, meg ő szereti is a csabait. Így vasárnap reggel megkerestük ezt a ládát is. A láda könnyen meglett, és láttuk, hogy nemsokára lesz a kolbász fesztivál. Köszi a rejtést!

 
stmester 2017.09.16 09:00 - Megtaláltam
Nem csak a láda megtalálása volt régi vágyam, hanem az igazi Csabai vastagkolbász megkóstolása is. Kedves kessertárs GYEZegzug segítségével mindkét vágyam ki lett elégítve. Örök hálám üldözni fogja.

P1020587 
tau 0470 2017.09.13 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Az első pontot éppen negyed éve kerestem fel, de a hőség miatt nem folytattam a keresést. Ma viszont munkám végeztével végigjártam a többit is. Szép helyeket mutattál meg. Köszönettel.

1.2.
3.4.
log 
moTT 2017.09.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Megtaláltam biciklivel Makóról. köszönöm

povyagi 2017.09.09 16:29 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2017.09.09 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2017.09.09 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

befi 2017.08.25 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csbagi 2017.07.24 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
6 napos Körös-környéki ládázás 2. napján.
Az 5 km-es autóút melletti kutyagolást követően meglepetten láttam: a rendezvénypajtánál vagyok! Így a 3-4. pontot megkerestem, az első kettőt pedig 27-én, amire a többi is lett volna tervezve.

Körösök 226Körösök 229
Körösök 230Körösök 481
Körösök 482 
Judith 2017.07.11 12:17 - Megtaláltam
Megcsiptem!

Ötvös család 2017.07.09 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170709_124904IMG_20170709_124841
carmin 2017.07.02 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
3000. találatom! Békéscsabát jól ismerem, fiatal éveimből itt töltöttem 4-et. Még nem jártam a Kolbászfesztiválon, de jól ismerem és szeretem a csabai kolbászt és szalámit. 5 éve próbáltuk keresni az eredeti rejtést, de akkor már problémák voltak és utána meg is szűnt. Köszönjük az újraélesztést és a precíz rejtéseket.

DSC03465DSC03473
DSC03474 
Páratlan Páros 2017.07.01 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Megtaláltuk! Élveztük a játékot! A Kolbászháznál a ládika nehezen nyílt ki, vagy mi voltunk kicsik? Famászással megoldottuk!

Fazék 2017.06.25 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Elég régen jártam Békéscsabán, ideje volt újra meglátogatni. Most az 1. Viharsarki Kessertalálkozó kitűnő alkalmat szolgáltatott. Délután sétáltam egyet és megkerestem a még hiányzó ládákat. Jók a rejtések, tartalmas a leírás.

2017-06-25 14.15.212017-06-25 14.24.17
2017-06-25 15.08.56IMG_6884
TS 2017.06.25 14:24 - Megtaláltam
Póstelekről a GChusv famászós láda teljesítése után hazafelé kerestem fel a pontokat fordított sorrendben. A kolbászháznál elsőre a kerítés rossz oldalán keresgéltem, de végül meglett a láda és a réztáblácska is. Az eső hol esett, hol nem esett. Mire a harmadik ponthoz értem már szakadt. Ezért tovább mentem a reformárus templomhoz ahol már csak csöpörgött, így könnyen le tudtam olvasni a jelszót. Érdekes módon az egyes pontnál egyáltalán nem esett az eső. Száraz volt minden. Néhány kört megtettem, mire rátaláltam a láda rejtekére. Mivel elállt az eső, ezért visszakanyarodtam a sportcsarnokhoz a hiányzó jelszórészletért. Jól ismerem a várost és mindig szívesen megyek Békéscsabára. Ezért is örültem, hogy az igen aktív helyi kis csapat életet lehelt ebbe a multiba. Ráadásul a csabai kolbászt és szalámit is szeretem. A város női röplabda csapatának néhány hazai meccsét a helyszínen szurkoltam végig. Hajrá BRSE !

Skali&Margó 2017.06.20 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
köszi a rejtést!

Hey-ho 2017.05.14 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2017.05.13 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megtaláltuk.

Párduc50 2017.05.10 20:00 - Megtaláltam
Esti találat, egy jó rejtésekkel teli multival zárva a napot.

Poliák család 2017.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
KÖSZÖNJÜK A REJTÉST! MEGTALÁLTUK AZ ÖSSZES JELSZÓT ÉS LÁDÁT.

20170501_16071520170501_153746
20170501_15233520170501_150625
Norbee97 2017.04.29 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Maradt még kis időm a buszig, így nem hagytam ki ezt sem. Az első ponton sikeresen elakadtam, a csőben/csövön nem találtam semmit, de lehet csak én kerestem rossz helyen. Ezután olvastam alternatív jelszóról, így azzal sikerült is. A második pont kicsit problémás volt ismét, épp esküvő folyt, így muszáj voltam megvárni míg arrébb mennek, beletelt pár percbe, de megérte várni. A harmadik ponton nem igazán kerestem 3+ méter magasságban,
találtam egy alacsonyabban lévőt is. Majd az utolsó ponton idő hiányában az alternatív lett meg itt is, így is rohanni kellett a buszhoz.
Jó kis láda lett ez felújítva, bár tény hogy az eredeti logikásabb verziója jobban tetszett volna. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
610.

IMG_20170429_162838IMG_20170429_163318
IMG_20170429_163650IMG_20170429_163908
IMG_20170429_164103IMG_20170429_164644
IMG_20170429_165524IMG_20170429_165715
takacsimre 2017.04.23 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2017.04.23 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Megtaláltuk Takiékkal. Nagyon igényes rejtés, ötletes jelszó. Bár Géza üzeni, ő egy kicsit fűszeresebben szereti:) . Köszönjük, hogy megmutattad.

IMG_0492IMG_0494
IMG_20170423_102311IMG_20170423_101921
alucifer 2017.04.22 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


20170422_12500320170422_125021
20170422_12575820170422_133226
20170422_134154 
Viczi 2017.04.15 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Kerékpárral bebarangolva Békéscsabát. Szépen összeállított multiláda, jó rejtések! Dáviddal, Dórival és a szülőkkel

2017-04-15 17.47.102017-04-15 17.52.20
2017-04-15 17.52.452017-04-15 18.28.22
kun.istvan82 2017.03.26 22:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

villon 2017.03.26 14:35 - Megtaláltam
Vasárnap délutáni kerékpáros találat.Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

BT_pro 2017.03.25 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszönjük a lehtőséget , a rézlapocskás megoldás továbra is kiváló, egyre jobban tetszik, szerintem az első multim amivel igazán jól szórakoztam , mondjuk az is hozzátartozik ,hogy a sötétség leple alatt kolbászoltunk....

golyakr 2017.03.19 14:05 - Megtaláltam
Békéscsaba nem volt ismeretlen számomra, és mindenképpen örömmel töltött el, hogy két új ládát is tartogatott számomra. Az előző napi gyalogos kesselés összes fájdalmával nekiindultam. Felkerestem a már bejárt helyszínek nagyrészét is, de a multi is tudott újat mutatni. Kellemes, esőmentes, napfényes, ámde szeles napot töltöttem el Békéscsabán. Azon morfondíroztam, hogy a Mcdonald'sban van e kolbászos hamburger, mikor észleltem, hogy bezárt. A pontokat sorrendben teljesítettem. Az első négy pontnál a táblácskákat néztem. :) Sajnos a pvc csövet nem találtam. Utam a mentők előtt vezetett, és nem kerülte el a gondolatom a már közhelyes "de kórháááz?" kérdés. A láda helye bár szerintem egyértelmű, de a közelben éppen rendőr igazoltatott egy hajléktalan formát, és nem tudtam volna meggyőzni a kéket arról, hogy ez az univerzum egyik legnagyszerűbb játéka. Köszönöm a multit! :)

Sir Pajszer 2017.03.17 12:39 - Megtaláltam
Köszi!

MaMaLi 2017.03.17 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük. :)

Emerich63 2017.03.04 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.03.04 12:55 - Megtaláltam
Kész lett a "kolbász". Kerültem egy kört a szülőfalumban. Jó apropó volt, ennek a hiányzó ládának a felkeresése.

Szomolya 2017.02.26 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.24
Gyulára menet találtuk meg a multi pontjait!
Jómagam is szalámi rajongó vagyok, bár nekem túl fűszeres, csípős a csabai.
Aki viszont kedveli, annak mindenkor váljék egészségére! :-))

ocsike78 2017.02.04 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) Pontok rendben, bár én még tettem volna plusz egyet. :)

GCBKOL_20170204_122507 
Atalati 2017.01.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.50
Köszönöm!

FoJo 2016.12.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A láda elődjét sajnos nem sikerült anno befejeznünk, így külön öröm hogy fel lett élesztve ez a rejtés. Háztól-házig 9km-es sétával begyűjtöttük a jelszórészleteket. Minden pontot gond nélkül megtaláltunk, szépen kivitelezett munka.
Köszönjük a rejtést. BUÉK

cosinus0 2016.12.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
A Békéscsabai Karácsonyfa felkeresése után vettük célba. Minden pontot könnyen megtaláltunk, tarsolyos segítő tanácsait meghallgatva a Geo-karácsonyfánál. Minden pont rendben, pontos koordináták, a végláda szuper, bár kicsit pipiskednem kellett, hogy elérjem. Köszönjük a rejtést! Útközben az ALDI-ban is megtaláltuk, amit ott rejtettek el. :)

Pogánypeti 2016.12.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai békéscsabai gyalogos-városnézős ládavadászatom hatodik, egyben utolsó találata... :)
Sajnos a gps. a 2. pont megtalálása után, a geokarácsonyfa felé menet felmondta a szolgálatot. Innentől kezdve csak térkép alapján jártam a várost és kerestem a ládákat, a pontos helyzetemet nem láttam, csak sejtettem. De még így is sikerült megcsinálnom, amit beterveztem... :D
Az 1.ponton viszont a pótjelszót választottam, ez egyszerűbb volt gps. nélkül. A többi jelszórész is könnyen meglett. Külön tetszett a végláda rejtési módja!!!
Gyors logolás és visszarejtés után ügettem visszafelé a buszállomáshoz, ahol azért még maradt egy sörnyi időm az indulásig... :)))
Köszönöm a rejtést Tarsolyos, nagyon tetszett, jól éreztem magam Békéscsabán! BÚÉK!!! :)

Geokarácsonyfa :)Evangélikus Kistemplom és Nagytemplom a Luther utcából
Élővíz-csatorna az Árpád sorrólDeák utcai Református templom
Városi SportcsarnokPusztulófélben... :(
VP 2016.12.29 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.53
Az első pontot nem találtam, a rejtőtől kaptam segítséget. A másik három pont rendben.
Békés megyei "irodalmi séták" (Szilasi László, Krasznahorkai László, Závada Pál) és Wenckheim-emlékek felkeresése Piroskával.

 
Mary Lou 2016.12.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltuk.
Ünnep utáni séta Békéscsabán.
Köszönjük szépen !

Famágus 2016.12.27 10:30 - Megtaláltam
....megtaláltuk, köszönjük!
Remek multi, könnyen becserkésztük a pontokat, Oldfoxxal köszönjük szépen! :-)

DSC00102DSC00103
oldfox 2016.12.27 10:30 - Megtaláltam
....megtaláltuk, köszönjük!

dzoli1 2016.12.18 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

krisztinagyorgy 2016.11.20 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tapiapi 2016.11.19 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2016.11.16 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Zergi 2016.11.15 11:43 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_6555IMG_6556
IMG_6558IMG_6559
IMG_6561IMG_6562
IMG_6565IMG_6566
IMG_6567IMG_6568
IMG_6569IMG_6570
IMG_6571IMG_6572
IMG_6573IMG_6574
IMG_6577IMG_6578
gertaniko 2016.11.06 08:15 - Megtaláltam
Megvan.

gertam 2016.11.06 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam....

kispeter12 2016.11.05 19:20 - Megtaláltam
Igényes rejtés, köszönöm!

eltájoló 2016.11.02 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Az első ponton sehogy sem sikerült a csövet megtalálni, pedig kétszer is voltam a helyszínen. A többi pont rendben. Nem is tudtam, hogy van már Kolbászház is. Köszönöm a rejtést.

KovMat 2016.10.31 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Fesztiválon való részvétel alkamával sikerütcezt is teljesíteni.
Köszi! -.- ..

MaTamas 2016.10.31 09:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
4 éve nagyon örültem ennek a ládának, de megszűnt mire Csabára értem. Most a Fesztivál idejére ismét hazajöttünk pár napra. Egyesével, 3 nap alatt végigjártam a pontokat. Ez a multi így már rendben van!

W05-44 2016.10.29 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Amíg Peti sportedzői tanfolyamon volt, anyával felfedeztük a várost. Köszönet érte! :)

kl 2016.10.15 16:27 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

sanzi89 2016.10.11 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2016.10.02 09:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.30
Megtaláltuk! Nagyon örültünk, hogy felélesztettétek ezt a ládát. Annak idején lemaradtunk sajnos róla, hamar megszűnt.

Az újraélesztett ládával könnyű dolgunk volt, minden pont azonnal meglett. A helyszínek környékén korábban már jártunk, most csak a pontokért jöttünk. Az első és az utolsó nagyon tetszett, a végláda rejteke nagyon igényesen lett elkészítve. Köszönjük a rejtést!

IMG_7277IMG_7280
IMG_7282 
verebiz 2016.10.01 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Jó kis túra volt végigjárni a pontokat. Mindegyik meglett egyből. A végláda nagyon tetszett. :)
Köszönöm a lehetőséget.

Az első pontReformátus templom
SportcsarnokCsabai Kolbászház
tomasz63 2016.09.29 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
OK!

katijoko 2016.09.28 18:00 - Megtaláltam
Megtalàltuk!

Marton Zoli 2016.09.25 09:32 - Megtaláltam
Ez volt a nap első ládája, majd irány tovább Gyulára.

Radián 2016.09.24 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszönjük a rejtést! :)

Liberty 2016.09.24 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
11/1. Tisza-tó körüli ládatúra.

Remek délelőtti program volt a láda pontjait felkeresni. Érdekesek a helyszínek, nagyon jók a rejtések, árad belőle Békéscsaba szeretete. Tavaly februárban végigjártam Békéscsaba összes ládáját, jó volt újra visszatérni az ismerős helyekre. Gyezegzugnak nem csak a rejtései jók, hanem az isteni finom saját készítésű csabai kolbászt és szalámit is volt szerencsém többször megkóstolni. Köszönöm a receptet és a láda felélesztését.

Békéscsaba címere
bubu&vahur 2016.09.22 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bence máté 2016.09.18 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.86
ok

GYEZegzug 2016.09.16 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Mai nappal Tarsolyos barátomnak jó szívvel átadva,gratulálok az 1.000-ik láda megtalálásához.

kolbkolb
kobcikrajci 2016.09.16 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.53
Európai Mobilitási Héten feléledő városnéző ládát keresni jöttem Csabára. Bár az első ponton hosszú kutatás után maradtam a pótjelszónál, a többi helyen gond nélkül megtaláltam mindent, sőt, a láda a teraszon ülők mellett is biztonságosan meglelhető. A végén adhattak volna egy kis kóstolót!

Szilágyiék 2016.09.13 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.82
Köszönjük!

Gyömi 2016.09.10 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Meggyeslepeny 2016.09.07 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Köszönöm!
Remek rejtés!

Emese62 2016.09.07 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Ugyan én a konkurenciánál (GYULAI) dolgozom 35 éve, azért tudom ezt a ládát értékelni!! Örülök, hogy újra kereshető, mert éppen lecsúsztam róla mielőtt megszűnt. Bele vehetted volna esetleg a játszóteret is, igen érdekes. Van sokféle jobbnál-jobb recept létezik ki hogy szereti! Aki a kolbászt szereti rossz ember (asszony) nem lehet! Várom a következő ládádat Gyuri!

IMG_1116IMG_1115
IMG_1119IMG_1126
IMG_1130IMG_1134
IMG_1137 
SandorCsaba 2016.09.06 20:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :) Jó hogy újra kereshető a láda!

IMG_7848IMG_7849
tarsolyos 2016.09.06 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
Lehet hogy többek számára, a rejtések helyszínei kicsit
jellegtelenek, de nekünk csabaiaknak, az egyre népszerűbb
és híresebb "kolbászunk" -nak köszönhetően, igen sokat jelentenek.

P1200434P1200445
dobozipatikus 2016.09.06 18:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Hurrá a láda újraéledt! Nagyon szép rejtés, mestermunka! Nekünk Csabaiaknak a szíve félig kolbászból van ! Köszi a rejtést !

nmárti 2014.08.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.03
A titkos recept megvan :) Szülőföldem apró titkai nyomában:) köszi a rejtést!

rajp 2012.09.23 22:22 - Egyéb
Örülök, hogy sokan megtaláltátok a ládát! Gratulálok mindenkinek!

Az egyik ponttal kapcsolatban érkezett kérdések, észrevételek miatt egy plusz segítség került a ládaadatlapra egy kép formájában, hátha így a jövőben a ládát felkeresőknek egyértelműbb lesz a feladat. Az adott pont ládájába is bele fog ez a plusz segítség kerülni. (Pénteken)

prisoft 2012.09.23 16:55 - Megtaláltam
Sikeres találat. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Remek vasárnap délutáni bicajozás alkalmával kerestük fel a pontokat. Nincs túlbonyolítva, nem annyira vészesek a feladványok! Mindet ki lehet találni, klasszul el van készítve. Nálam a 4. pontnál egy-két fával arrébb mutatja a pozíciót, de a "természetes" tárgyat keresve tudtuk mit kell kutatni.
Egy dolgot nem értek, hogy a 6. pontnál miért kellene telefon. Végül hogy ez is meglegyen, felhívtam a lányomat hogy "Mi újság otthon?" :)
Köszönjük a rejtést, sok munkájában van a rejtőnek, mi viszont jól szórakoztunk!

Kövesd a madarat!Még egy kis segítség
 
szakica 2012.09.23 16:42 - Megtaláltam
Köszönjük, a lehetőséget. Nem volt egyszerű, de sikerült.

Mihul 2012.09.23 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

GCBKOL_20120923143326.jpg 
Mocorgók 2012.09.23 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Vasárnap délután nekifutottunk ennek a ládának. Csabaiak révén a pontok nem voltak ismeretlenek. A második és az ötödik pont kicsit megizzasztott minket, de a végén miénk lett a kolbász receptje. Ötletes a rejtés, nagyon tetszett, egyáltalán nem éreztük lehetetlennek,sőt üde színfolt ez a többi "menj oda vedd fel" ládához képest. Aki nem érti mi köze a ládának a kolbászhoz, az gondolkozzon még egy kicsit :) Köszönjük a rejtőnek a fáradozást és még sok ilyen ládát kívánunk! Adri és Peti

carSfamily 2012.09.23 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
MEGCSINÁLTUK! A 2. és 3. pontot még pénteken munkába menet ill. jövet felkerestem, így ma a 4. pontnál folytattuk a családommal. Gyönyörű időben, élvezetes vadászat kerekedett belőle! Minden elismerésem a rejtőknek! Remélem hosszú életű marad minden pontja ennek a multinak! Kicsit időigényes, de szerintem egy igazi kesser ezt nem hagyhatja ki! A koordináták nekem mindig kellően pontosak voltak, a leírásokkal pedig teljesen egyértelmű minden. Sajnos a "skalp" által felajánlott kolbászról nekünk is le kell mondanunk. (Kár érte!) Mégegyszer, gratulálok az ötlethez és a kivitelezéshez! Köszönjük!

luxusmoszkvics 2012.09.22 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.54
Remek kis rejtvény! Két szombat délutánt töltöttünk el a kolbász receptjének megkeresésével. A negyedik pont koordinátáit rosszul jegyeztük fel, ezért kb 500m-re a valós helyszíntől, egy másik utcában kerestük. Persze, hogy nem találtuk. A következő hétvégén visszamentünk a harmadik ponthoz, és újra megnéztük a koordinátákat. Ezekkel az adatokkal már lényegesen könnyebben meglett! :)

Köszönet a rejtőnek a segítségért, és, hogy ilyen remek feladatokat talált ki!

petili 2012.09.22 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.12
Az eleje kicsit túlbonyolitott volt. Kerettörténetet szerintem itt kellene kifejteni, mert sok információt kellett megjegyezni az árokparton "feltünés nélkül". Remélem a telefonos segítségre való felhívás nem öncélú, mert az a jó ha láda élete külön válik a rejtőtől.
Remélem a ládákat minél több nem békéscsabai fogja felkeresni.
Köszönjük a rejtés!

Puzzle Apartman Gyula 2012.09.22 10:05 - Egyéb
Egyetértünk sio kessertárssal.
Nincs ezzel a multival semmi baj. A módosításoknak köszönhetően ráadásul sokkal könnyebb lesz teljesíteni, mint nekünk volt. Mi azonban nagyon élveztük a keresést, pedig általában nem szeretjük azokat a rejtéseket, ahol nem ismert a multi minden pontja!!!!
TÉNY, hogy ez a láda időt igényel. Vagyis azok, akik messzebbről jönnek és 1 nap alatt 20 ládát akarnak megkeresni azoknak ez nem fog tetszeni. Emiatt azonban butaság lenne alulértékelni a rejtők sok-sok fáradozását.
A koo-k pontosságát (esetleg pontatlanságát) mi nem figyeltük, mert annyira egyértelmű volt a segítségekkel a rejtek.
100 szónak is 1 a vége, aki nem szeret gondolkozni, az ne keresse meg. Viszont érdemes, mert felemelő érzés rájönni a megoldásra. :))

ZoLiza 2012.09.19 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.70
500 [wapon beküldött szöveg]

Elsőre nagyon vadnak látszott a dolog de nem az...

Időhiány miatt 3 nap alatt kerestük fel a pontokat.
Az első pontnál (hétfőn) a bot amire fel kellett volna csavarni a papirt nem volt a dobozban, pár méterrel arrébb találtuk meg. Még aznap elmentünk a másodikig. Megtaláltuk de akkor nem sikerült megfejteni a feladványt.
Kedden a kettes pontnál kezdtünk, gondolkoztunk, próbálkozunk. Ekkor véletlen arra járt Skalp barátunk és rávezetett a megoldásra. (így sajnos buktuk a felajánlott kolbászt) Majd irány a hármas majd négyes pont. Gyors találat mindkét helyen. Az ötös pontnál nem találtuk a lemezkét ezért a pótjelszót használtuk fel. Irány a hatos, gyors találat majd irány haza.
Szerdán munka után már a végláda megfejtett koordinátájára mentünk. Jó rejtés!
Visszanézve a keresést még túl sok a segítség is....
Köszönjük a játékot, igazán ötletes rejtések.
Szerintünk a kooordináták hibahatáron belül vannak, semmi gond velük.

sio 2012.09.19 11:40 - Egyéb
A sok megjegyzés után engedjetek meg egy hozzászólást:
A láda megjelenését követően azonnal elindultam felkeresni, nyakamba akasztottam egy kezdetleges (térkép nélküli) túra gps-t és a sötétben nekivágtam. Ugyan a kezdőládától már SKALP társaságában, közösen végigjárva teljesítettük a feladatot, de a 4. pont kivételével nekünk nem a koordináták pontatlanságával gyűlt meg a bajunk. Hangsúlyozom nem százezres készülékkel, hanem egy Etrex H-val, vagy egy GPS-es telefonnal bárki meg tudja csinálni, (tapasztaltam ennél sokkal nagyobb eltéréseket is, ahol 20-30 méteren belül akár több helyet is át kellett nézni, De KERESÉSRŐL van szó, nem?)

A feladvány fifikája, viszont már más kérdés, mert esetünkben mindenki figyelmét és gondolkodását megkövetelte, de tudtuk teljesíteni 24 órán belül (alvással egybekötve is)

Mindenkinek sok sikert kívánok a kereséshez, remélhetőleg valamelyest egyszerűsödik a feladatuk azzal, ha plusz könnyítés kerül a feladványba. Én csak köszönettel tartozom a rejtőnek, hogy fáradozott.

A rosszalló megjegyzések helyett örüljünk, hogy gazdagodik a játék ezzel a rejtéssel is, esetleg nem kötelező fellelni. Tudok másik multit, amit nem sikerült elkezdenem se, de nem húztam le ezért.

carSfamily 2012.09.18 16:00 - Egyéb
A rejtő "védelmében", a gmaps műhold térképe( a leírás végéről) tényleg teljesen pontosan mutatja hol található a kezdő láda. Tegnap mielőtt haza indultam a munkahelyemről, én is azon néztem meg. Ma reggel munkába menet leellenőriztem gps-el (eTrex Vista Hcx) is, és ha "úton" közelíted meg, akkor a jó oldalra visz. Persze amikor ott álltam a ponton, akkor megpróbált átirányítani a túloldalra, de három lépés után már visszafordított. A papírtekercset sima golyóstollal kellene megírni, akkor talán tartósabb lenne, bár a lényeg az teljesen olvasható, sőt csak az, így ez még egy kis plusz "segítség".
Ami szerintem probléma, hogy egy ilyen "nem egyszerű" ládához túl forgalmas a helyszín, feltűnés nélkül kivenni a ládát, értelmezni a tartalmát, visszatenni, hát...
A közvetlen közelben lakóknak elmagyaráztam mi ez, mert feltűnt nekik az elmúlt napok nagy nyüzsgése. A folytatás majd hétvégén a családdal.
Addig is jó vadászatot a többieknek!

Torvalipin 2012.09.18 14:00 - Nem találtam meg
Inkább nem írok semmit. Pontatlan koo, nagyon összecsapott munka. Nem ez a geocaching lényege. Nem jár mindenki csúcstechnikával., internetes kütyüvel, csak egy egyszerű gps-el és szeretne ládát keresni. Nem agyalogni és bosszankodni. Olyan nagy feladat ez? Az ott lakók közül egy úr nagyon nemtetszését fejezte ki a kutakodásért. Az ott lakók at célszerű lett volna ELŐRE a rejtőnek beavatni, esetleg engedélyüket kérni.

pendragonhu 2012.09.17 00:00 - Egyéb
tegnap még a kezdőláda oda és úgy lett visszatéve ahol találtam.
de van egy-két problémám nekem is a kezdő feladvánnyal. vélhetően a 2. pontig eljutottam. szerintem is túl van bonyolítva.
jah és nekem többszöri próbával (garmin dakota 20) is az első pontot egy olyan villanykaróra mutatja, amin egy fény házban villanyóra és stb. van, egy műanyag ládával eltakarva... picit veszélyesnek ítélem. és a többieknek üzenem hogy nem ott a kezdőpont. :)

starcus 2012.09.16 17:50 - Egyéb
Ez lényegesen több időt igényel.

luilui 2012.09.16 17:30 - Egyéb
Nagyon érdekes ez a "láda". A mai napon a környéken ládáztunk és a nap végén az első pontot megnéztük. Elég bonyolultnak nézet ki ezért letettünk a mai nap róla. De ami késik nem múlik. Vissza fogok térni , csak idő kérdése :-) Nagyon tetszik és érdekes lesz , csak még ki kell forrnia magát. Nem rossz ez.
A szalagon a felíratok tényleg már alig látszottak . Az jó , hogy cserélve lesz erősebbre , jobbra.
Gratulálok és sok sikert .

dunlop2 2012.09.16 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.00
Délelőtt próbálkoztunk, aztán láttuk a második pontnál, hogy ez hosszúnak ígérkezik azért ebéd után megint nekifutottunk.
Felkerestük a második pontot mert nem tudtunk elmenni a "segítség"-en, szerintem még egy ENIGMA kódfejtőt is megizzasztana. Közben két fiatal, első ládájaként szerette volna levadászni, de feladták. Remélem nem örökre.
Egy rövid telefonos segítség rajp-tól, mivel a pálcás bűvésztrükk nekünk félresikerült, aztán már sínen voltunk mint József Attila.
Skalpéknak elismerésem, ha ennek nekifogtak a sötétben, mivel a mikroládákat még világosban is skubizni kell.

Nekem tetszett, de
- egy kicsit túlkomplikált, de egyébként élvezhető.
- a végláda lehetne nagyobb, hogy lehessen rendesen logolni, meg ennyi matekozás és bóklászás után megérdemel a kesser egy normál méretű ládát.
Végszóként: Nekem ez a 100. ládám volt, meg is izzasztott rendesen. Képeket nem igazán csináltunk mert lefoglalt a gondolkodás, de egy bélyegzőlenyomatot teszek fel ha már nyomni nem tudtam.

Köszönjük: dunlop2 és Móni

Diverzáns garázskolbászolás 2009-ből.
Ezt minden decemberben elkövetem, mivel Csabaiként csak saját házi kolbászt eszem. Butulotoxin kizárvaBalról Sógorom, jobbról az Asszony
jiimbo 2012.09.16 12:50 - Megtaláltam
Remek!

Bekes Nadasek nelkul karacsonyig sem jottem volna ra a megoldasra! :-)

Mindenesetre nagyon koszonom a lehetoseget!

Ez valóban egy nagyon különleges láda.
Bár soha nem lesz kedvencem a számolgatós, köbgyökvonós multi, de ezt szerettem. Piszok sokat dolgozhattak vele a rejtők - ezt ezúton is köszönöm!
Mi hárman Békés Nádasékkal nem a rejtők által kitalált módon jutottunk el a megfejtéshez, hanem a kezdőláda térkép és a ládaoldalon található műholdkép segítségével. Nélkülük még tényleg ott állnék bután a buszmegállóban :-)
Összeségében ez egy jól kigondolt, több úton is megfejthető rejtvény. Köszi!

 
Puzzle Apartman Gyula 2012.09.16 12:40 - Megtaláltam
Tegnap még egy jó biciklizést terveztünk a kígyósi ládához, ezt azonban felülírta az, hogy 10-ig pihentük a hét fáradalmait. Ekkor láttuk, hogy megjelent a láda. Így aztán ebéd előtti szórakozásnak szántuk. :)
Az első pontnál ismerős autókba futottunk. Mint kiderült Skalp már végzett jiimbó pedig épp indulni készült, így az utat közösen folytattuk.
Nagyon tetszettek a pontok. Nem azért, mert új dolgokat mutattak, meg, hanem azért, mert nagyon jól ki vannak dolgozva. Az ugyan valóban nem derül ki, hogy ennek mi köze a kolbászhoz, de jó időben kellemes kikapcsolódás lehet bárkinek. :)
Számunkra a 3. pont koo-jának megfejtése okozott gondot, mert csak az egyik fél adta magát pikk-pakk (N koo.), így ott a téves koo-ra érkezéskor előkerült jiimbó iPadja, ahol az oldalra feltett térképrészlet sokat segített, hogy nagyjából hova menjünk. Ott pedig már nem volt nehéz dolgunk.
Az utolsó pont előtt lemerült a GPS-ünk, szerencsénkre azonban a jiimbóé még jól bírta.
Összességében tökéletesen kiegészítettük egymást jiimbóval, így ez a harmadik hely abszolut közös. :)
Köszönjük a jó társaságot és a rejtők nem kis fáradozását a rejtések ill. a ládaoldal kidolgozásában.

Skalp 2012.09.16 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.95
Sióval futottunk össze a kezdőpontnál este 10 körül, majd 2 órás agyalás majd egy oda-vissza és 3 pont leküzdése után ő éjfél körül feladta a 4-es pontnál, de én sem bírtam tovább a kotorászást a kutyapiszkos fűben és a levizelt fák tövén hajnali 1 óránál. (Egy kutyás erre figyelhetne ;) Reggel ugyanott folytattam, tudtam is, hogy mit keresek, de a kissé (kb. 10m) félremutató koordinátával esélytelen AZT megtalálni. De kiváló a rejtek!!! Itt volt szükségem telefonra, nem pedig a 6-os pontnál, ott nem értettük, minek is kéne? De látom, bekerült azóta a 4-es pontra egy plusz segítség. Szerintem az már nem kéne, csak a koo.-t kéne javítani, úgy simán megtalálható. A következő pontnál vártam egy órát, mire felszabadult az ülőalkalmatosság, addigra Sió is befutott, megint együtt indultunk tovább innen már gördülékenyen a megoldás felé. A 6-osnál a törtszám második tagja egyel kisebb kéne legyen, mert amit keresünk, az egyel előrébb kezdődik, bár így is beazonosítható.
A rejtések nagyon jók, a feladványok nehezek, de megoldhatók, a dolog köré kanyarított történet is remek. Egy dolog azonban nekem nagyon hiányzott végig. Hol van ebben a kolbász??? Ez egy újabb - egyébként jó - csabai multi a kolbász ürügyén. A végén sem került elő az, ami után nyomoztunk. Vagy valaki tényleg ellopta ?!? Ez így virsli: jó a multi, csak nincs kolbász íze. És még egy: a leírásban háromszor is lebeszéled a ládászt a keresésről. Miért is?
Szóval jó volt, de én azért még fésülgetnék rajta egy kicsit, hogy még jobb legyen.
Bocs, ha kritikus voltam, de kolbászból is csak a hibátlant szeretem ;)
Ja még egy! Aki a segítségek nélkül megoldja, vendégem egy szál saját készítésű csabaira! Hazafelé menet az egyes pontnál a vélhető 3.4. helyezettbe botlottam, Jimbo és Békés Nádasék.

Ez pl. első osztályú csabai!Ez a tuti!
Ebbe bele!A recept fejben van!
KolbászágyúVékony
VastagEz egy "segítség". Segítség!!!! :))
Valaki itt még dobogós lehet! 
sio 2012.09.16 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.26
SKALP és ÁFONYA (a kutyus) jelenlétében és természetesen a segítségükkel egy este és egy délelőtt rááldozásával közösen jutottunk a végládához. Köszönjük a tartalmas rejtéseket, és a feladványt, Árpi

ZoLiza 2012.09.15 21:18 - Egyéb
Megfordult a fejemben.... de inkább majd holnap a családdal... :)

MeSa 2012.09.15 21:12 - Egyéb
Már rohansz is?
:-)))))

ZoLiza 2012.09.15 21:10 - Egyéb
ez érdekes lesz... :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]