FAQ
3398. Körmendi-tanya Golf pálya (GCKTGP)

Golfpálya

Golfpálya

Tó

Ide üsd a labdát

Ide üsd a labdát

125-ös tábla

125-ös tábla

A gázvezeték felől nézve

A gázvezeték felől nézve

Társalgó

Társalgó

Itt térj le e láda felé

Itt térj le e láda felé

Segítőim, akik megtalálták a láda új rejtekhelyét :)

Segítőim, akik megtalálták a láda új rejtekhelyét :)

A LÁDA

A LÁDA

Régi rejtek

Régi rejtek

A golfpálya télen

A golfpálya télen

A golfpálya télen is zöld :)

A golfpálya télen is zöld :)

Télen befagyva

Télen befagyva

A régi láda

A régi láda
Szélesség N 48° 1,629'
Hosszúság E 21° 46,928'
Magasság: 107 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.09.10 16:00
Megjelenés időpontja: 2012.09.14 23:03
Utolsó lényeges változás: 2019.03.25 17:11
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: haywire
Ládagazda: Vironia
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 350 m
Megtalálások száma: 197 + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP: A láda (9cm átmérőjű, 13cm magas) henger alakú, kék fedelű, kék színű fém kávés doboz (lásd képen). Tuskóba rejtve, mohával álcázva.


A ládába TravelBug helyezhető.


FIGYELEM!!! A LÁDA A GOLFPÁLYA TERÜLETÉN KÍVÜL TALÁLHATÓ! A PÁLYA CSAK NYITVATARTÁS IDEJE ALATT LÁTOGATHATÓ, HA EZEN AZ IDŐN KÍVÜL KERESI VALAKI A LÁDÁT KÉREM A PÁLYA MELLETTI JÁRHATÓ AKÁCOSBAN KÖZELÍTSE MEG!

Megközelítés: Nyíregyházára érkezve, Sóstó-gyógyfürdő felé hagyjuk el a várost, majd Nagyhalász irányába haladva a megyeszékhelytől 8.5 km-re, Libabokor elágazásnál jobbra fordulva, 2700m után érkezünk meg a Körmendi tanyán lévő gyakorló golfpályára. Parkolásra a golfpálya bejáratánál van lehetőség.  N 48° 1,728' E 21° 46,882' 110 m [GCKTGP+parkoló]
Amennyiben valaki biciklivel érkezik, és nem akarja a parkolónál hagyni a biciklijét, haladjon tovább a betonúton 600-700 métert. Ahol a gézvezeték keresztezi az utat ott a gázvezeték mentén haladva akár 15 méteres távolságra is meg lehet közelíteni a ládát biciklivel.
Hosszabb 25-30km-es biciklis túrára is lehet indulni. Sóstó felé indulva szintén bicikliút vezet egészen Nagyhalászig, itt az útról még Sóstóhegyen a 8-as kilóméretkő után kell lefordulni Libabokor felé. Innen panorámaút vezet Nyírturáig. Nyírturától a 4-es főút mellett vissza Nyírpazonyig. Majd a láda megkeresése után a 4-es főút mellett vissza a bicikliúton Nyíregyházára. A túra során megkereshető GCKTGP és GCNYRT geoláda, melyet érint az útvonal.

Környezet: Kelet-Magyarország első gyakorló golfpályája kivételesen csodálatos helyen, akácerdővel szegélyezett környezetben várja a kikapcsolódni, sportolni vágyókat. A barátságos kialakítású klubháznak, méltó kiegészítő létesítménye a kültéri búbos kemence, mellyel együttesen kiváló lehetőséget biztosítanak baráti társaságok összejövetelére.

A Láda: A geoláda a golfpálya mögötti akácos erdőben található, a gázvezetéken túl. Megközelítéskor, kérlek a golfpálya melletti erdőszélen haladj, egy ideig taposott ösvényt találsz, aljnövényzet nincs, az akácost épp ritkítják, így a láda megközelítése egyre könnyebb lesz. Menj ki a golfpálya végén található gázvezetékig, innen a ládához az egyetlen földút visz, néhány méter után menj fel jobbra a tuskósor felé. A ládát egy tuskó rejti mohával álcázva, kérlek a ládát alulról vedd ki, felülről túl szűk a hely.
A láda egy 9cm átmérőjű, 13cm magas, henger alakú kék fedelű kék színű fém kávés doboz, fekete szatyorba csomagolva.

A GOLFPÁLYA NYITVATARTÁSA:
HÉTFŐ: SZÜNNAP
HÉTKÖZNAP: 14:00-20:00
HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAPOKON: 11:00-20:00


Ha ki akarják próbálni a golfozást előtte egyeztessenek a tulajdonosokkal, az alábbi elérhetőségeken:
Podlovics Attila (tulajdonos) 06-20-9155-940
Terjék Tímea (üzletvezető) 06-20-534-3003

Ár: 1000Ft/1 kosár labda
Egy kosár 60db labdát tartalmaz, ennek megvásárlása esetén ütőt, és kezdő oktatást is kapnak a vendégek.

A golf története
Már a XIII. században veronai falfestményen és a XVI. századi németalföldi festményeken szerepel egy hasonló játék, az viszont biztos, hogy a skót tengerparton a pásztorok "találták ki" és játszották. A pálya eredeti neve "links" is erre utal és a legeltetett birkák által a füves területen keletkezett kitúrt homokos rész, a bunkerek a mai homokcsapdák ősei voltak.
A skót, angol és ír területeken rendkívül gyorsan elterjedt játék körülbelül 100 évvel ezelőtt lépte át a Csatornát és terjedt el öreg kontinensünkön. Ugyanekkor lépett be Észak Amerika és Japán is a "golfőrültek" táborába. Jelenleg mintegy 65 millió ember golfozik a világon, akiknek 98 %-a amatőr.

Magyar Golftörténelem
Magyarországon a golf ősbemutatóját 1902-ben gr. Andrássy Géza - a NOB tagja - tartotta a Lóverseny-pályán. Az első pálya Tátralomnicon épült (1908-09) és az első verseny 1909-ben is itt zajlott le. A pálya építője Lauber Dezső építészmérnök volt. 1911-ben alakult a Budapesti Golf Club, amely később Magyar Golf Clubbá alakult. A világhíres Széchenyi hegyi pályát szintén Lauber Dezső építette. A '20-as években a magyar golf óriási fejlődést mutatott, 1926-36. között meghatározója volt Európa golféletének. A magyar golf sport ebben az időben rajtuk kívül kiválóan képzett versenyzők tucatjait mutatta fel és hozott sikereket az országnak. 1989-ben értek meg a feltételek ahhoz, hogy megalakuljon a Magyar Golf Szövetség, első elnöke Dr. Gáti Ferenc lett. A szövetség azonnal tagja lett az Európai Golf Szövetségnek és a Világ Amatőr Golf Tanácsának. Az 1951-ben felfüggesztett Magyar Golf Club időközben újjá alakult.

Jelentős szerepet játszik a magyar golféletben az 1995-ben alakult Senior Golfozók Társasága /MSGT/. A magyar golfsport és ezen belül a seniorok eddigi munkájának elismerését jelenti, hogy az Közgyűlése a magyar tagszervezetet kérte fel a 2009 évi Európa Bajnokság megrendezésére. Erre 2009 augusztusában került sor a Magyar Golf Szövetség aktív támogatásával, a Máriavölgyi, Tatai és Balatonudvari pályákon.

Nyírség Golf Klub története
A klubot Závaczki Zsolt alapította:
2006 elején, 10 alapító taggal jött létre az egyesület. Akkoriban, nem kis feladatot tűzött ki maga elé a későbbi elnök Závaczki Zsolt, minthogy olyan tagokat találjon az első Kelet-magyarországi golf klub megalakításához, akik már valamilyen kapcsolatba kerültek ezzel a sporttal. 2006 júniusában végül megalakult a Nyírség Golf Klub.
Ezzel párhuzamosan megtervezésre került, és elkezdődött a kialakítása, annak a driving range-nek, amely az egyik alapító tag területi felajánlásával valósulhatott meg.
A 2006-os munkálatok után, végül 2007 áprilisában nyitotta meg kapuit a gyakorló pálya.
A nagyszabású pályaavató ünnepségen, a sok meghívott mellett, Nyíregyháza város polgármestere, Csabai Lászlóné és a Magyar Golf Szövetség elnöke, Sugár András volt jelen, és avatták fel hivatalosan a golfpályát. A hivatalos megnyitó után Ifj. Tringer László és Sárközi Richárd tartott egy nagyon magas színvonalú golfbemutatót.

Forrás: Nyírség Golf Club és A Magyar Golf Szövetség honlapja

Kellemes vadászatot, és jó vételt kívánok mindenkinek!
Jáger Patrik (haywire)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (83 db): környezet: 4.41 rejtés: 4.47 web: 4.59 átlag: 4.49

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Monesz&Tibi 2022.11.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

 
albandy8 2022.08.04 19:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

hitamas 2022.07.19 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.53
Az utolsó két Rotary ládáért indultam (Felsőtárkány és Nyíregyháza), de ha már ilyen messzire "kellett" autózni, begyűjtöttem a maradék Nyíregyháza környéki ládákat is. Tényleg nem sokat nyújtó helyszín, egyetlen bazi nagy nyúllal találkoztam az erdőben. Az akácos valóban elfogadható mértékben járható. Valamiféle élet még lehet a pályán (időnként), mert az erdőben találtam egy golflabdát ... :)

bacsnyir 2022.07.13 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.89
Nyíregyházát néhány évvel ezelőtt két-három lelkes lokálpatrióta kessertárs "teleszórta" geoládákkal, így a város az egyik leggazdagabb "láda-lelőhellyé" változott. Én, nyíregyháziként is, tisztelem a lelkesedésüket (még akkor is, ha azóta lényegében felhagytak a geocachinggel). Ugyanakkor az általuk telepített ládák nagyobbik része olyan, ami maximum POI-ként érdekes, nem igazán "ládaérdemesek". Ilyen ez a láda is. Golfpálya van már Magyarországon máshol is sok helyen, ráadásul sokkal "aktívabban" használtak, jobb állapotúak. Itt ezt nem tudom, használják-e még egyáltalán (a hely, a gyep állapota nem igazán erre utal), most látnivalóan az "Alfrédó Vendégház" névre hallgató szálláshely részeként "üzemel" a helyszín. Ha valami érdekes volt, nekem inkább a láda rejtekhelyeként szolgáló monokultúrás akácerdő volt az (amúgy a rejtés kiváló, a láda jó állapotú). Mivel apukám hétvégi telkétől 3-4 km autóútra volt, így nagy kár azért nem ért a meglátogatásával egy meggyszedés "levezetéseként". Ha messzebb lett volna, már nem érte volna meg a benzinköltséget.

Moncsika96 2022.07.10 21:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Karolina30 2022.07.10 11:41 - Megtaláltam
.

poszet82 2022.07.10 11:33 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Aszti2559 2022.07.10 11:20 - Megtaláltam
Megvan

nbokan 2022.06.29 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.35
Sóstóról hazafelé egy kis kitérővel ez is meglett. Nem nyitvatartási időben érkeztünk, de beköszöntünk és bemehettünk körülnézni. Kedves emberek és rendezett környezet, tetszett, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
Ibolka 2022.06.29 09:08 - Megtaláltam
Nbokannal közösen, kösz a rejtést. [Geoládák v3.12.7]

povyagi 2022.06.04 15:52 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan!
[g:hu+ 2.8.12]

Mathau 2022.06.04 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.12]

SGaben 2022.05.23 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Velőrózsa 2022.05.23 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Rekinejó 2022.04.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. A tájékoztatót és a tollat pótoltam. ;)

vassagi 2022.04.15 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Gps koordináta jó, a leírás nekünk sokat nem segített. Lehet valaki áthelyezte a dobozt... A pálya végén a balra lévő akácosban van, csak felülről lehet belenyúlni a tuskóba. [Geoládák v3.12.7]

josvai 2022.03.30 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

fa-peti 2022.03.27 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Ark Hunter 2022.02.27 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Gmre 2022.01.29 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

ABabámésén 2022.01.02 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.59
Megtaláltuk, köszönjük. :)

stmester 2021.09.14 08:11 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Páratlanpáros 2021.09.05 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A rejtek teljesen megfelel a leírásnak, és bár a koordináták kissé pontatlanok, azért néhány méteren belül, igaz, hogy hosszas keresgélés után meglett a láda. Aki keres, az talál. [Geoládák v3.11.3]

smico50 2021.09.05 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Kimberli1 + Imi30 2021.09.03 11:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (202 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]