geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3561. Georali a Köztársaság tér környékén (GCEKF3)

Itiner

Itiner

A szökőkút

A szökőkút

A játszótér 1.

A játszótér 1.

Köztársaság tér

Köztársaság tér

A játszótér 2.

A játszótér 2.

Itiner megfejtés, Forrás: www.pgase.hu

Itiner megfejtés, Forrás: www.pgase.hu

Ügyességi verseny 1.

Ügyességi verseny 1.

Ügyességi verseny 2.

Ügyességi verseny 2.
Szélesség N 46° 4,155'
Hosszúság E 18° 13,365'
Magasság: 125 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2013.06.05 08:05
Megjelenés időpontja: 2013.06.07 20:29
Utolsó lényeges változás: 2013.06.08 10:21
Utolsó változás: 2021.11.13 07:31
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: bazsogeleba
Ládagazda: bazsogeleba
Nehézség / Terep: 4.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 160 + 1 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP
A láda megtalálásához georali-ban használt itiner segítségével kell egy megadott útvonalat végigjárni, útközben feladatokat és áthaladás ellenőrző pontokat (ÁE) megkeresni. Ezt teljesítve a feladatok megoldásait felhasználva számolhatók ki a láda koordinátái, és kereshető meg a láda.
Az itinert az első képben találjátok, célszerű előre kinyomtatni. és a lenti szabályok figyelmes elolvasása után végigjárni.
Az útvonal itt kezdődik:
 N 46° 4,155' E 18° 13,365' 125 m [GCEKF3-1]
A jelszó az ÁE pontok: STOP tábláknál S betű, Kerékpárosok veszélyt jelző táblánál K betű, valamint a ládában található jelszó egybeírásával képződik, összesen 9 betű.
Ha ugyanabbana kereszteződésben több tábla is van, az csak egynek számít.
A láda egy 12x3 cm méretű henger, melyet 1m magasan, egy fémtárgy belsejében találsz.

Az itiner végigjárásának szabályai:
Az útvonalat az itiner ábrákat a számozás szerinti sorrendben végigjárva kell teljesíteni, az autókra vonatkozó KRESZ szabályok betartásával.
Az itinerben csak azok a kereszteződések vannak feltüntetve, amelyekben egynél több irányba tudsz továbbhaladni, tehát egy olyan kereszteződés, ahol Behajtani tilos tábla, kötelező haladási irány, zsákutca táblák vannak, és te csak egy felé tudsz továbbmenni, nincsenek jelölve.
Az ábrákon a kereszteződések felülnézetből vannak ábrázolva, és te mindig az ábra alja felől érkezel a kereszteződésbe, és a nyíl irányába haladsz tovább.

Az itinerben van egy olyan szabály, hogy minden elsőbbségadás kötelező táblánál jobbra kell fordulni. Ez azt jelenti, hogy ha az útvonal során egy rád vonatozó elsőbbségadás táblához érsz, akkor nem figyelünk az éppen következő itiner ábrára, hanem mindjárt elfordulunk jobbra, és ezt az itiner ábrát a következő kereszteződésben hajtjuk végre. Tehát ezek a kereszteződések sincsenek jelölve az itinerben.
A feladatok az itinerben az ábrák melletti bekarikázott számokkal vannak jelölve. A feladatokat az adott ábra, és a következő itiner ábra között kell keresni. Az útvonal során jegyezd fel a feladatok megoldásait, ezek segítségével lehet meghatározni a láda koordinátáit.
ÁE pontok az útvonal során minden érintett, és rád vonatkozó STOP tábla és Vigyázz kerékpárosok KRESZ tábla. ÁE pontok érintése esetén S illetve K betűket írj a jelszóba.
Részletesebb leírás a georali szabályairól az alábbi helyen található: Georali szabályok.

Jótanács:
Az útvonalat nagyon lassan és figyelmesen célszerű végigjárni, figyelve minden kereszteződésre és az itiner ábrákra. Az elhagyott itiner ábrákat meg kell jelölni, hogy ne legyen elcsúszás az ábrák és a kereszteződések között.
Néhány táblát idő közben elég jól benőttek fák ágai, erre különösen figyeljetek!
Az útvonal hossza csak 3 km, de még autóval is legalább 15 percet számoljatok, mire figyelmesen végigjárható. Biciklivel és gyalog is végigjárható az útvonal, de az autókra vonatkozó szabályokra kell figyelni.

Georali
A Georali egy autós tájékozódási és ügyességi verseny, mely Pécsen már 70 versenyen van túl. A verseny lényege, hogy pontosan azon az útvonalon kell végighaladni a megadott szintidőn belül a KRESZ szabályok betartásával, amit a rendezők elterveztek. Itt nem az autó és a sebesség, hanem elsősorban a navigátorok teljesítménye (ill. a versenyzők gyors helyzetfelismerése) a döntő.
Ez nagyon könnyűnek hangzik, éppen ezért a szervezők igyekeznek minden útszakaszt különböző, előre nem ismert módon megnehezíteni. Javasolt, hogy az autóban utasok segítsék a tájékozódást és a feladatok megkeresését.
A tájékozódási versenyt szlalom ügyességi verseny egészíti ki. A versenyek Pécsen korábban Adonyi János, manapság Sebestyén György irányítása és szervezése mellett zajlanak. Forrás és bővebb információ:.

Köztársaság tér
A Köztársaság tér Pécs egyik népszerű tere, melyet szintén átépítettek 2009-ben az EKF program keretében. A rekonstrukció a tér gyalogos felületeire, játszóterére és szökőkútjára terjedt ki, díszburkolatot alakítottak ki és padokat helyeznek el. Új szökőkutat építettek a régi már nem működő szökőkút helyén.

Segítség:
Induláskor (1. ábra) a Köztársaság téren megyünk K felé és a 2-es itiner ábrán található balra befordulást, és az első feladatot keressük. A Rét utcához érve egy T elágazás fogad minket, ahol egy elsőbbségadás kötelező táblát is látunk, tehát a tábla miatt itt jobbra fordulunk, ez az ábra még nem lesz teljesítve, ezt a balra befordulást keressük tovább, mint a feladatot is. Kifordulás után az út bal oldalán megtaláljuk a ház falán a feladat megoldását, ezt felírjuk. Utána az első utcán (Igló u.) balra behajtani tilos táblát találunk, itt nem tudunk befordulni balra, tehát megyünk tovább. A következő kereszteződésben be tudunk fordulni balra (Eperjes u.). Tehát itt teljesítettük a 2-es ábrát, megyünk tovább és innen kezdjük el figyeli a 3-as ábrát. Itt az utca végére érve csak balra tudunk továbbmenni, tehát itt elfordulunk balra (Lőcse u.), de ez nem számít kereszteződésnek, mivel csak 1 irányba tudtunk menni, tehát megyünk tovább még mindig a 3. ábrát keresve. Az utca végén egy elsőbbségadás kötelező táblát találunk ismét (egy fa ágai között), tehát itt jobbra megyünk, majd a Rét utcában megtaláljuk az első kerékpárosok táblát az út jobb szélén.
És így haladunk tovább figyelmesen, sorba véve az összes ábrát.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (84 db): környezet: 4.18 rejtés: 4.40 web: 4.45 átlag: 4.35

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


nbokan 2021.11.19 16:20 - Megtaláltam
Megvan. Log és képek később... [Geoládák v3.12.2]

bazsogeleba 2021.11.13 07:00 - Egyéb
A megoldások változása miatt 2 feladat és a láda koordinátáinak számolása frissítve lett.

tothadam86 2021.11.09 20:31 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v3.12.2]

Moncsiroli 2021.11.09 02:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
köszönöm remek feladvány volt

Vincenzo65 2021.10.28 18:25 - Megtaláltam
Fiammal, feleségemmel kikapartuk. Ezer segítséggel.

BuBiPuma 2021.08.25 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

A 2. feladathoz : a parkolóautomatán lévő szám 2019. január vége óta megváltozott, ugyanis akkor cserélték az oszlopokat. A mostani oszlop számából (lásd a csatolt fotón a rövidebb letakart rész) le kell vonni 209-et, hogy a rejtéskori kiinduló érték meglegyen. Vagy : a Google Street View 2011. novemberi felvételén látható a rejtéskori érték (amihez az utasítás szerint majd hozzá kell adni kettőt, hogy a koordináta északi szélességének a fokperc tizedesjegyeit kiadják).

A láda jelszó : a henger alján lévő felirat kezd kopni, első ránézésre akár számnak is tűnhet, de nem az, betűkről van szó; a "logbook"-ban már egyértelmű.

Annyi törődést megérdemelne a ládaoldal és a keresők, hogy a már több éve megváltozott információk (2. és 3. pont) frissítve legyenek, ne a 100+ logot kelljen végigbogarászni indulás előtt... A jó olvasata, hogy az itt kialakuló, egymást támogató kesser (sors)közösség legalább örömteli :)

GCEKF3-parkoló automata új szám 
boobaa 2021.08.21 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

sogor36 2021.08.09 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.07
Köszi a rejtést.

Easter 2021.07.26 19:27 - Megtaláltam
Pécs első geoládája a számunkra, egy izgalmas rejtés. Imádok tájékozódási feladatokat megoldani, ezért rögtön megtetszett az itiner által vezetett láda. A szabályokat megértve, a kinyomtatott itinerrel könnyen végig tudtunk járni az útvonalat, elakadás nélkül végigmentünk. A sétát egy fagyizással zártuk, ahol elkezdtük összerakni a láda helyét, viszont itt problémába ütköztünk. Miután a kapott helyen nem találtunk semmilyen ládát, hazamentünk, hogy átgondoljuk melyik feladatot ronthattuk el. Nagyon sok korábbi log elolvasása után a trafó és a parkolóautomata lehetett a ludas, ezekhez vissza is tértünk. (Rétike már nincs meg, de korábbi logok alapján nem estünk kétségbe, hanem a google segítségére bíztuk magunkat)
A trafónál ne a szürke szekrényeket, hanem a ház falát nézzétek, a parkolóóránál pedig a lematricázott domború számot kell figyelni.
Kijavítva a korábbi koordinátát és bízva a sikerben nekiindultunk a láda keresésének, ami szerencsére így már meg is lett.
Nagyon tetszett ez a láda, ötletes, több ilyet is el tudnék képzelni, több városban is.
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.11.3]

pcguru és Mirci 2021.06.21 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Kell a felkészülés. Köszönjük a rejtő segítségét! [Geoládák v3.11.1]

Csabiq 2021.06.04 12:56 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Míg Pécsre értem, a 80 km-es távot végig raliztam a 800 cm3- es kétkerekű barátommal. A helyszínt már gyalogosan jártam be, nagyon odafigyelve. A táblákkal nem is volt semmi gond, az elsőre jó lett. De a kapott koordináta a végládához egy magánkertbe szeretett volna bevinni. Így maradt a rejtői segítség kérés, a hol rontottam el mondattal. Persze a parkolóóra. Pedig előző este mind a 149 előttem logolt játékostárs leírását átolvastam esti mese gyanánt. Ez volt a taktikám az elsőre bonyolultnak tűnő multihoz. Mégis sikerült a rosszat választanom. NEM A GYÁRTÁSI SZÁM KELL! Vissza 300 métert és meglett. Rétikét én is kitaláltam, nem volt bonyolult. Nekem tetszett ez a multi, jó hogy ilyen is van a palettán. [Geoládák v3.10.5]

Korigumi 2021.05.16 15:42 - Megtaláltam
Köszönjük a Rejtői segítséget megtaláltuk ![Geoládák v3.10.5]

Attibati 2021.02.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.58
Ez a láda sokáig a "Ne jelenjen meg a kereséseimben" kategória volt, mivel szerintem semmi köze e geocachinghez. Ma gckupa pontokat jöttem gyűjteni és úgy döntötte, hogy megeröltetem magam és megkeresem a ládát, hiszen 7 gckupa pontot ér és ez még pécsi viszonylatban is magas érték. Semmit nem bíztam a véletlenre, itthon "végigjártam" az útvonalat a Streetview segítségével. Az első pont könnyen kitalálható, mivel a térképen is szerepel az emléktábla az évszámokkal együtt. Sokáig nem jöttem rá, hogy az itinerben levő bekarikázott számok nem a multipontokat jelentik, hanem a feladatok sorszámait. Innentől már sima ügy volt a megfejtés. Az útvonal megfejtése után már csak a kritkus helyekre mentem el a terepen, hogy az napi amúgy is jelentős - kb. 30 kilométeres távot - valamivel csökkentsem. A végponton ki akartam cserélni a ládát, de a plusszos dobozra méretezett tartószerkezetbe nem fért bele az új, ezért csak egy nejlon tasakba csomagolt logbookot tettem a ládába. Reméljük, hogy így nem fog újra elázni.

Brsc 2020.12.20 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! Egy kis rejtő is segítség kellett, sok száma van egy automatának. EZEZ [Geoládák v3.8.3]

emmerwald 2020.11.29 10:13 - Megtaláltam
A Rétike megszűnt, de a koordinátába könnyen kitalálható mi lehetett.
A ÁE pont nekem csak 6 db volt, de a végére beillesztettem egy betűt...
A ládában még éppen olvasható volt a két betű. Az alján is fel van írva, de ott sem jobb a helyzet.
Kicsit gatyába rázva különleges kis multi lenne ez.
Végül is emlékezetes sétát tettem a Köztársaság-tér környékén. Köszönöm!

tomi-zsuzsi 2020.11.20 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Az élet szép! [Geoládák v3.7.6]

Béla 53 2020.11.16 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.5 teszt]

banyóka 2020.10.29 10:34 - Megtaláltam
Végre meglett :)

pappcsalád 2020.09.29 17:37 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

Szőkekapitány 2020.09.24 14:12 - Megtaláltam
Jól körbejárattak, de meglett. Köszönöm a rejtést.

fehérkút 2020.09.22 08:59 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Blasius McKay 2020.08.22 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

csehipest 2020.07.21 09:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

tarsolyos 2020.06.02 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
KÖSZÖNÖM A REJTÉST!

Dawe92 2020.05.09 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Balage001 2020.05.09 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Ez jó bonyolultra sikerült.
Másodszori nekifutasra sikerrel jártunk.
Köszönjük.

A papír ami benne volt, teljesen szetazott.
A dobozka alján lévő jelszó is elkopott, alig tudtuk kiolvasni.
Logbook egyáltalán nincs benne.

Ládadokit kérném állítsa betegre az állapotát és a rejtő vizmentesitse a rejtést.

Ideiglenesen hagytunk benne új papírt a jelszórészlettel.[Geoládák v3.3.2]

gabor03 2020.03.27 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pantya 2020.03.27 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A végláda alján is fel van tüntetve a jelszó, nem kell kierőszakolni a szétázott papírt! [Geoládák v3.3.2]

Aniko & Gyuri 2019.12.28 09:06 - Megtaláltam
Rejtői segítséggel! A táblák háromszori próbálkozásra sem jöttek össze... Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Aniko és Gyuri [Geoládák v3.1.2]

RéZ 2019.08.20 19:12 - Megtaláltam
Jó volt, köszi! :) [Geoládák v2.2.5]

cosinus0 2019.07.14 08:00 - Megtaláltam
Meglett.

Zsotyka 2019.05.31 21:51 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.4.3]

Zsozso94 2019.05.31 21:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

james 2019.05.20 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

tfmb 2019.04.05 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Köszi a rejtést !

nmárti 2019.04.04 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.49
Köszi a rejtést, részletek később !

GYEZegzug 2019.03.06 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.40
Hát!!!!!!!! Köszi szépen a lehetőséget.

becko 2019.02.19 09:11 - Megtaláltam
Vonattal érkeztem Pécsre, a verőfényes kora tavaszban gyalogosan jártam végig a város 22 ládájának - a multik miatt ennél sokkal több - helyszínét, 22 km lett a vége, szép volt, jó volt, elég volt.
A láda jelszó már olvashatatlan, a rejtő segített.
Sajátos multi, egy érdekesebb környezetben megállná a helyét, de itt nincs különösebb látnivaló. Rétike már megszűnt, gugli segített.

Fazék 2018.12.27 15:44 - Megtaláltam
Márciusban egy pécsi munkanap után már egyedül nekikezdtem, de akkor a 3. pont után elkavarodtam, meg az eső is esett, így akkor feladtam.
Most Noémivel és Marcival, felkészülten, közös erővel hiba nélkül végigjártuk.
A profi multira sajnos végláda büdös logbookmaradványa nem teszi fel a koronát. Lszi, lszi javítsd valamikor. Köszi.

2018-12-27 15.44.23 
BouLache 2018.12.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Hát ez a multi tényleg fenomenális! :) Régóta váratott már magára, hogy nekiinduljak, kicsit tartottam tőle, hogy túl bonyolult lesz, de hála a pontos leírásnak és a jól összeállított itinernek nem volt probléma. Tény, hogy az ember nem kalandozhat el, mert könnyen kifelejt valamit, de e kényelmesen néha meg-megállva is teljesíthető egy bő óra alatt a pálya. Tetszik, ahogy a rejtő ötvözte s ralit a kessinggel. Remélem nem ez lesz az utolsó ilyen ládája. Gratulálok a feladat összeállításához, nagyon jól sikerült multi! :) ;)

tótheszter 2018.10.21 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

ha2 2018.08.25 19:37 - Megtaláltam
Tetszett a játék! Sajnos a rejtek ismét beázott,csurom víz. A sok évvel korábbi tákékozódási-túraversenyek emléke idéződött fel bennem.

anettx 2018.08.25 19:37 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.4]
Baranyai barangolás során az első napon még mindenképpen be akartuk járni, mert a másnapra jósolt nagy zuhéban nem lett volna nagy élmény.
Összességében zseniális és nagyszerű volt, segítség nélkül teljesítettük egy óra alatt.
Előtte alaposan felkészültünk, sok korábbi logot elolvastunk és log-fényképet megnéztünk, mely a terepen hasznos visszajelzés volt, hogy jó útvonalon haladunk.
1. pont könnyen meglett
2. pont is hamar meglett, de korábbi logokból már tudtuk, hogy 3-jegyű számot kell keresni
3. pont Rétikét nem találtuk az adott háznál, de google térkép segített.
4. pont könnyen meglett, mert korábbi logokban olvastuk, hogy pontosan hol keressük.
5. pont egyértelműen meglett
Útközben jegyeztük a K és S betűket, de nekünk eggyel kevesebb volt, amit végül sikerült kitalálnunk.
A láda is gyorsan előkerült, logolni nem tudtunk a szétázott minifüzetbe, de a pótlapon még olvasható a jelszórészlet.

gcekf3-DSC06456gcekf3-DSC06468
gcekf3-DSC06471 
urbanj 2018.07.15 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Míg mindenki a foci vb vel volt elfoglalva én georaliztam egyet. Gyalog jártam végig és én is meglepődtem, hogy milyen könnyen meglett a láda. Sajnos a füzet csurom víz, a jelszót alig tudtam elolvasni. Felhívtam a rejtőt, aki megerősített benne ís tettem egy papírt bele a jelszóval. Talán az első nagy esőig kibírja. Köszönöm az élményt.

Gábor75 2018.06.04 14:47 - Megtaláltam
Második nekifutásra sikerült, némi rejtői segítséggel. Ezúton is köszönöm szépen! :-)

Mai95 2018.06.02 09:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. :) A logfüzet cserére szorul , mert teljesen elázott.

vittorio 2018.06.02 09:20 - Megtaláltam
Megvan. [g:hu 1.5.4]

denho 2018.05.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.82
Versenyre nem valószínű, hogy nevezni fogunk. Két és félszer jártuk végig az útvonalat és utána se találtuk meg az hiányzó ÁE pontot. De végül megoldottuk. :)

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

laszloistvan 2018.05.11 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.94
Nem megy nekem könnyen az ilyesmi... Először ugye majd öt évnyi nekigyürkőzés :-), melyből pedig több mint négyet a Köztér közvetlen közelében töltöttem munkaügyileg, napi rendszerességgel. Különösen ahhoz képest hosszú és érthetetlen a halogatás, hogy volt helyzet, amikor a Mecsek-térképen szinte ez volt az egyetlen szürkítendő pont (azóta a helyzet szerencsére romlott :-)). Ez is a "bármikor meglehetne, ezért végül soha nem lesz meg" esetté válással kezdett fenyegetni.
És mikor végre nekiálltam (biciklivel), látnom kellett, hogy a félelmeim nem voltak alaptalanok. :-) A tegnapi első (majd második, harmadik - mire elkaptam a fonalat) próbálkozásra a vihar zavart el félútról, ma pedig végül bizonytalanság keveredett az adatokba, melynek felelősségét azért megosztanám a rejtővel - akinek viszont köszönöm, hogy telefonon készségesen segített.
Nagyon jópofa és eredeti, az amúgy is játékos lelkű kessereknek szerintem jól fekvő alapötlet, jó rejtés (az évek alatt valszeg százszor is méterekre közelítettem meg). (Kapszula tartalma elázva.) A leírás is korrekt - ha a dolog természetéből fakadó rendkívüli érzékenység miatt egy picivel még szabatosabb lenne, akkor egyenesen tökéletesnek mondhatnám.

Mr. Fülixáj 2018.04.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Végigjártuk a 10 éves fiammal kettesben - hát, egyedül nem ment volna neki ... :-))
Jó kis játék, akinek van 1-2 üres órája a belvárosban, kitűnő elfoglaltság.

Elég összetett a játék, mi pedig elfelejtettük megjegyezni azt hogy a K és S táblák sorrendje is számít, nem csak a darabszámuk. Mi csak striguláztunk hogy melyikből hány db van. Mázli volt, hogy aznap még fejből emlékeztem rá hogy melyik hol volt, így a jelszót ki tudtam totózni. Másnap már nem ment volna ...
Esetleg érdemes lenne a ládaoldalon jobban kiemelni ezt.

TFTC Fülix + az utódja ;-))

melinya 2018.02.19 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ballasz 2018.02.10 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyon élvezetes volt, bár egyszer rossz felé mentünk, de hamar rájöttünk a hibánkra, aztán meg még egyszer végig kellett menni az útvonalon a stop és kerékpáros táblák miatt.
Két hibát viszont észrevettünk az itinerben, ami legalábbis szerintünk nem jól van:
a 3. nyíl elé kellene még egy 8. féle nyíl
a 10. elé kellene még egy 9. féle nyíl

A ládában a papír teljesen el van ázva, ki kellene szárítani egyszer...

fodor8peter 2018.02.10 09:47 - Megtaláltam
Ballasszal közösen, keményen, autóval! :)
Kétszer...

drkmse 2018.01.14 15:00 - Megtaláltam
100. ládám lett ez az érdekes multi! :) Dryptosaurussal jártuk végig az útvonalat. Nagyon élvezetes " kör" volt, jó kis vasárnap délutáni program! Szuper, gondosan megtervezett multi, minden elismerésünk és köszönetünk a rejtőnek. Pogánypeti logja is segítségünkre volt. Köszönjük!

g-tabe 2017.12.24 15:29 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!
Egy élmény volt! A feladatok meglettek rögtön, de a táblák miatt újra kellet járni a kört. Sebaj!
Asszem a következő "igazi" georallira benevezek! :-)

Tipp az utánunk jövőknek: a parkolóóránál 3-jegyű számot kell keresni.

dodi88 2017.11.13 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést!

stmester 2017.10.21 14:30 - Megtaláltam
Ennyi mindenre figyelni nehezen tudok egyszerre. Főleg, hogy közeledett a vonat indulás ideje. Nagy rohanás, elszámolás, elírás volt, de végül megvan.

P1020937P1020938
P1020939 
Katona55 2017.10.21 14:00 - Megtaláltam
Közös keresgélés stmesterrel.

Gaspi01 2017.10.14 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Megtaláltam, köszönöm.
Hétvégi bringázós találat.
Nekem a parkolóórával volt problémám, kicsit összezavart, hogy több szám is van rajta, nem voltam biztos benne, hogy melyiket kell nézni, csak a túra végén jöttem rá, hogy a három számjegyűt.

A többi könnyű volt, a logbook sajnos megint (vagy még mindig?) át van ázva.
Ha megint arra járok, talán viszek majd egy zacsit neki.
Az itineres dolog új volt nekem, de tetszett és jól ki volt találva, köszönöm!

Pongi57 2017.08.30 19:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.85
Szuper kis játék volt. Hasonló élmény, mint a fehérkúti GCFEKU. Bringával abszolváltam. Az útvonal követésénél nem volt semmi gond. Viszont a táblák számolgatása nem sikerült elsőre, így még egyszer végigtekertem. :-) Köszönöm a lehetőséget.

Umbia 2017.08.19 12:50 - Megtaláltam
Nehezen indultunk,aztán belejöttünk. Köszönjük a lehetőséget.
Kicsit vizes a logbook. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Fairy 2017.07.29 12:04 - Megtaláltam
:-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2017.07.25 18:34 - Megtaláltam
Évek óta nézegetem ezt a ládát, nem sok kedvem volt belekezdeni, mert nekem túl bonyolultnak tűnt, végül aztán a kíváncsiság legyőzte a vonakodást.
Gyalog vágtam bele, 1 órán belül én is végigértem rajta. Alapból utálom a városi multikat, ez meg annak minősített esete. Egynek jó volt, de én nem örülnék, ha ebbe az irányba menne a gc. Ettől függetlenül minden tiszteletem a rejtőé, precízen kidolgozta az itinert.

cugesz 2017.07.22 19:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon jó móka volt végigjárni.

Móni&Krisztián 2017.07.15 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)

Patri321 2017.07.14 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Bonyolultnak tűnt, pláne úgy hogy jogsim sincs, de a leírás alapos áttanulmányozása elég volt ahhoz hogy elsőre sikerüljön. A ládánál már kezdtem aggódni, hogy megint matathatok a bozótban, de szerencsére nem került rá sor. Nagyon király rejtés, meg a sétát is élveztem. Egyedül egy táblát nem vettem észre ott, ahol hirtelen sok dologra kellett figyelni, de később ez is meglett. Köszönöm a rejtést!

Pogánypeti 2017.06.07 08:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Sokkal könnyebb, és élvezetesebb volt, mint gondoltam!!!
Egy teljes óra alatt gyalogoltam le, de csak azért, mert a trafót nehezen vettem észre, azt hittem, hogy az út szélén álló kis szürke dobozokat kell figyelnem, mire végre rájöttem, hogy egy ház falán kell keresnem a feliratot... :D
A ládát könnyedén megtaláltam, viszont teljesen be volt ázva, a Logbook szinte olvashatatlan volt. Elhoztam Fairy boltjába, ahol szárazra töröltük. Fairy szerkesztett bele egy új Logbookot, én vettem bele tollat, majd visszarejtettem a helyére. A régi Logbook itt szárad Fairy boltjában (Hungária Non-Stop), bármikor átvehető...
Köszi a rejtést, tetszett!!! :)

PEx2 2017.03.13 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2016.11.02 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gyikok 2016.11.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Az itinerben van egy hiba (az egyik teljes kereszteződésben az egyik utca zsákutca, tehát azt nem kellene jelölni). Ettől eltekintve tetszett, gyerekekkel 40 perc séta alatt teljesítettük. Köszönjük!

waneqr 2016.10.21 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

navigaator 2016.10.12 00:00 - Megtaláltam
-

dr.is 2016.09.25 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fa-peti 2016.09.23 14:21 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

vakond87 2016.09.15 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Tetszett nagyon a játék, bár vissza kellett mennem a 2-es ponthoz az autómatához, mert darabszámot jegyeztem fel az azonosító szám helyett, illetve a trafóhoz is gondolkodnom kellett mire rájöttem hol van. Köszönöm a rejtést!

griffs 2016.09.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
74 kilis Orfű-Pécs bringás körtúra fő célpontja volt ez a multi. Izgalmas kalandnak ígérkezett és nagyon élveztem is a nem hétköznapi feladatok végrehajtását. Nem mondom, hogy nem keveredtem bele párszor és nem kellett többször is visszatérnem 1-1 pontra, de végül meglett a láda. A sok pluszkör miatt a táblákba belekeveredtem, de a Rejtőtől kaptam segítséget. Köszi, az emlékezetes kalandot!

erwinnn 2016.03.31 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltuk! Nagyon izgalmas volt! :) A trafó megviccelt :) Köszi a rejtést!

Blue Mali 2015.11.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!
Blue Mali [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Piroskaa1-el közös találat!
Sokáig mumus volt eme láda, de terepen tényleg könnyű!
Minden pontját élveztem!

Köszönöm a rallys élményt!

Piroskaa1 2015.11.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Nagyon tetszett, ötletes rejtés, így is lehet játékosan kreszt tanítani gyerekeknek:)

hitamas 2015.11.28 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Pécsi "nyaralás" második nap 4. láda. A Zsolnay-negyed látogatása sokkal tovább tartott, mint terveztük, a többi ládára már csak sötétedéskor jutott idő. Ötletes, élvezetes játék. :)

Révai család 2015.10.30 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Iszonyatosan király volt!
Köszönjük a rejtést!

Endresz_család 2015.10.27 13:00 - Nem találtam meg
Sajnos valahol félúton Rétike után elrontottam, a trafó már nem lett meg. Minden meditációs és relaxációs technikámat bevetve végül is nem vagyok ideges. Az egész bolyongásom alatt a South Park sorozat Drótsikló túra epizódja járt az eszemben, a kaland summázatát Eric Cartmen adja a 8:50 körül.
A bemutatott játékot nehezen tudom a geocaching-hoz kapcsolni. Amúgy elfogadom, hogy élvezetes is lehet, de hát ugyebár jégtáncolni sem fogok soha valószínűleg -és nem véletlenül.

 
szjuli 2015.10.19 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Félve indultunk neki a játéknak, vajon mi fog kisülni ebből. De aztán sikerült elsőre végigmenni rajta. Csak a parkolóórához kellett visszamennünk, mert a koordináta leolvasás elsőre nem sikerült. De nagyon jó kis játék volt, köszi!

luviktor 2015.10.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Hurrá! Megvan! :)

Nem is tudom. Azért így sem volt kis forgalom a városban, épp sikerült elkapni egy olyan pillanatot, amikor a gyerekek özönlöttek ki a szomszédos iskolából. Ekkor azért nehéz volt egyszerre figyelni a vezetésre, a gyerekekre, noch dazu még a táblákra is meg Juli navigálására. Néhol meg-meg is álltunk pihenni. Ettől függetlenül abszolváltuk, és a végére teljesen jól belejöttünk.

Jó kis móka volt, köszönjük!

carmin 2015.07.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.40
Elsőre sikerült hibátlanul végigjárni az útvonalat és a jelszó is meglett elsőre. Köszönjük a rejtést, érdekes játék volt.

Zsoatt 2015.05.09 19:00 - Megtaláltam
Jó játék volt, köszi a rejtést.

Oxica 2015.04.12 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszönjük, nagyon élveztük! És a fagyi is finom volt. :) Lenke baba 14. találata.

MoMaszter 2015.04.06 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.55
Köszönjük a játékot! :)

Elsőre valamit elvétettünk (egy tábla kimaradt), így utólagos furfangozással sikerült kitalálni a jelszót!

Mars3696 2015.04.06 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Tetszett! :) Autóval.

Köszönjük a rally-t!

Zsu. 2015.04.05 11:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.04.05 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.58
Tartottam ettől a multitól ezért készültem rá. Volt navigátorom is, Zsuzsi, így nagyon szépen haladtunk és a pontokat simán megtaláltuk, feljegyeztük. Kellemes csalódás volt, üde színfolt a geocachingben. Egy ilyen láda elfér itt. A rejtés is profi munka. Gratulálok és köszönöm a szórakozást!

Mikulás

 
Mr Zerge 2015.04.04 19:00 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Nem ragadott meg, nem ez lesz a kedvenc ládám.

Zerind HUN 2015.04.04 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 4.02
Na, végre ez is megvan. Korábban már kétszer is fölírtam-fölrajzoltam magamnak, amikor pécsre jöttünk, de valamiért akkor bele sem kezdtünk. Gyalog jártuk végig a pontokat, de most már, hogy van benne gyakorlatunk, én másodjára már belevágnék autóval is :) De sajnos nincs másodjára, pedig lehetnének még ilyen ládák más városokban is. A transzformátort kellett keresni egy ideig, mert először azokra a kis ,,dobozokra'' gondoltunk, nem a házfalba beépítettre.

Judit és Béla 2015.04.04 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Megtaláltuk.

kobcikrajci 2015.03.20 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Pécsi továbbképzés előtt még beneveztem erre a versenyre, és rendkívüli módon élveztem. Érthető, logikus leírás, egyértelmű szabályok, gyerekes izgalom! :) Egyedül a trafó megtalálásával töltöttem el több időt, mert kicsit elbújt, és közben elektromos kapcsolószekrények próbáltak meg eltéríteni. A láda felújítva, első bejegyzést írhattam a füzetbe.

Feri0705 2015.03.17 11:00 - Megtaláltam
A trafónál nem jó számot olvastunk le, a rejtő segített ki minket. Közös találat Firesanyival. Köszi a lehetőséget.

Firesanyi 2015.03.17 11:00 - Megtaláltam
megtaláltam

ackcsaba 2015.03.01 10:14 - Megtaláltam
Megtaláltam

ndavid42 2015.03.01 10:14 - Megtaláltam
ok

sereszaki 2015.03.01 10:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Hú,ez jó móka volt! Kellemes séta vasárnap délelőtt. Sosem jártam még Pécsnek ezen részén.
Gond nélkül meglett a láda is. A teteje viszont el van törve,ezért a logbook át van ázva. Sajnos nem volt nálunk semmi,amivel orvosolhattuk volna...
Köszi a rejtést! :)

Hrvatska 2015.02.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.54
Térképpel, gyalog, Google Streetview-val, GPS nélkül, negyedszeri nekifutásra.

Bubuka 2015.02.03 15:00 - Megtaláltam
Zalából ruccantunk át Pécsre egy kis ládázásra.
Bár a rejtő ezzel a ládával rengeteget dolgozhatott, nem az én esetem. Ha egyedül vagyok, biztos már félúton feladom, ketten azért összehoztuk.
Legjobban az útba eső Művész Presszó tetszett finom söreivel és a retro berendezésével, ne hagyjátok ki!

zalajaro 2015.02.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Ezért a ládáért meg kellett dolgozni agyilag.
Nehezen álltam át gyalogosból autósba.

Gyros 2015.01.13 11:45 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2015.01.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
10/21. Baranya m-i ládatúra Gyrossal.

Különleges játék volt a pontok felkeresése , a láda rejtés pedig egyszerűen nagyszerű. Köszönöm a lehetőséget.

Pécs címere
tzapa 2014.11.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
No ez nem volt egyszerű, de meglett. Szép sport a georally, de azt hiszem nem az enyém.
Köszönet a rejtőnek, hogy megismertetett vele.

pliptai 2014.11.10 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Na ez a megtalálás igazán mókásra sikerült! A start után szinte néhány száz méteren belül nem vettünk észre egy macisajtot a lombok takarásában, így persze, teljesen másfele folytattuk az utunkat, mint amerre kellett volna. A 2. "kör" után felhívtam a rejtőt aki rávilágított a hibánkra, így ezt követően rögtön végigmentünk a kijelölt 3 kilométeren! A probléma csak az volt, hogy útközben "elhagytunk" 2 táblát valahol! Az újabb ismétlést követően végre minden információ összeállt a logoláshoz! Tetszik ez a műfaj, de azt hiszem versenyezni nem fogok benne! :) Köszönet a rejtésért!

 
Dióskanyar 2014.11.09 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Végig navigáltuk. Köszönjük!

Pajzsika 2014.11.09 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Az első georali ládánk, köszönjük!

aceespepee 2014.09.14 00:00 - Megtaláltam
A láda már tavaly meglett, de a táblák csak többszöri nekifutásra :)

nida 2014.08.23 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Ez szenzációs volt! Még úgy is, hogy kétszer kellett végigjárnunk, mert ennyi mindenre képtelenek voltunk figyelni. Így is hála a mai kor mobilinternetének, mert az azonnali jelszó próbálkozásoknak köszönhetjük, hogy nem otthon ért csalódás.
Szóval a S-k és K-k miatt újra jártuk az utat. És közben tanultunk új kresz szabályt is a macisajt és a stoptábla kapcsolatáról. (Mert elsőre egy sorompónál kötöttünk ki jó egy kilométerrel odébb, és vicces, de arra is van egy másfajta pikkelyes címer, és a házszáma is oké volt.)
Nagyon tetszett, ilyet még sehol nem láttunk! Köszönjük Pécs, köszönjük bazsogeleba!!

hgabor1 2014.08.21 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival,köszönjük a lehetőséget és a segítséget! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

isoprof 2014.08.17 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam

Dany33 2014.06.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megvan! Köszi!
Tetszett!!!!

Puszkany 2014.06.21 15:55 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2014.05.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 4.03
1075, megérett a meggy.

befi 2014.05.19 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Köszönjük a rejtő segítségét, nem minden áthaladásellenőrző pontot sikerült begyűjtenünk (szerencsénkre nem a stop táblákat hagytuk ki :)

Szépen komótosan, gyalogosan jártuk végig, eleve elhatározva, hogy mi ennyi szabállyal nem küzdünk meg autóból.
Remekül szórakoztunk a pocsék időjárás ellenére is, a városkép itt kellemes. Amikor már csináljuk, az összes előre elolvasott fura szabály szép sorban értelmet nyer. Ügyes munka!

Sétánkat megszakítottuk, a vasútállomásnál szerettük volna folyó ügyeinket intézni, és egy ebédfélét - de hát az most egy borzalom. Mind rendezettségre, mind tisztaságra, mind lehetőségre. Se egy illemhely, se egy kultúrált étkezde, se padok pihenni - csak egy elég kétes nyamvadt kínait találtunk.
De mindössze ez volt az össz negatív élményünk.

Domos 2014.04.26 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
ok.

thomas.trinn 2014.04.06 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

soos.balazs 2014.04.06 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Köszönjük a rejtést. Nagy élmény volt.

pideryus 2014.04.05 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.41
Nem volt egyszerű, a trafó jól megtréfált, de végül meglett

kovi76 2014.03.05 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Első ládám a gyerekekkel! Rögtön egy klassz feladványsorozatba csöppentünk és most más szemmel jártam be a lakhelyünket! Élveztük! Még több ládát fogunk keresni!
Nekünk nem a trafó okozott gondot - bár valóban nem így szokott kinézni - (kis fotós segítséget feltettem) - inkább a kerékpáros táblák tréfáltak meg.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.04.07 21:34]

Iskola, előtérben a szökőkútVeress Endre
A környékA környék
A trafó környékeA címeres ház
b.monika 2014.01.15 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Köszi! nagyon ötletes volt!

hab14 2014.01.15 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.42
Gyalogos találat, semmivel nem volt probléma. Köszi! :)

povyagi 2014.01.02 12:12 - Megtaláltam
Jó volt az ünnepek után kicsit kimozdulni, sétálni egyet, és kicsit megdolgoztatni az agyunkat is. :)
De a húsbolt nem volt nyitva, így a vacsora ugrott. :/

Mathau 2014.01.02 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.41
Elsőre kicsit bonyolultnak tűnt, de aztán povyagi vezetésével simán ment. A koo részletek egyértelműek, minden könnyen meglett, csak figyelni kellett.

 
H. Gábor 2013.12.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
A láda viszonylag könnyen meglett, de a pw kifogott rajtam, de a rejtő segített. A bringás táblák tréfáltak meg :)
A pici trafóból kettőt is találtam, de rajtuk számot nem.
Köszönjük.

szamosszamoca 2013.12.29 18:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.70
Döcögősen indult, de a végére egész jól belejöttünk. A trafo számát mi se leltük, de a ládikó így is meglett. Köszi hogy bevezettél ebbe a játékba, de maradunk a normál autózás mellett. Az időpont miatt alig volt forgalom, így kényelmesen teljesíthettük a feladatot.

csbagi 2013.12.15 16:06 - Megtaláltam
Pécsi hétvége Istvánnal.
Gyalogosan egy óra alatt jártuk végig az útvonalat. Én nagyon élveztem a játékot, István nem annyira. A trafónál viszont lehet, hogy nélküle nem boldogultam volna, én másféle kinézetű trafóra számítottam.
A korábbi megtalálókkal ellentétben nekünk egy K betűvel több volt, igaz, azt kérdőjellel írtam fel, így másodikra már jó lett a jelszó.

Cseber 2013.12.15 16:06 - Megtaláltam
Megvan.

FILA71 és Dávid 2013.10.29 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59

Köszönjük, szuper!!!

Minden teljesen rendben volt, nagyon élveztem a fejtörősdit.

 gabocza 2013.10.26 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Jópofa, tetszett az ötlet. Egy K betűvel nekem is kísérleteznem kellett...

vecsbal 2013.10.23 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Kerékpárral gyorsan és rugalmasan teljesíthető volt, más módszert nem is ajánlanék. A trafó egy kicsit döcögött, mintha elcsúszott volna, de ennyi nehézség abszolút belefért. Én is eggyel kevesebb "K" betűs táblát számoltam, de egy karakter hiánya már könnyen kisakkozható volt. Különben nagyon tetszett, az itinerrel sem volt gond, főleg, hogy a rejtő a kezdő lépéseket és elveket a leírásban még el is magyarázta. Köszönet az ötletes rejtésért!

Zergi 2013.10.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 4.33

Fogtam!

Gyalogosan. A trafót én sem vettem észre. Továbbá nekem is eggyel kevesebb karakterem gyűlt össze. Köszi a rejtői segítséget! 
StiviG 2013.08.21 14:40 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2013.08.21 14:40 - Megtaláltam
Pár éve majdnem minden ládát lekaptunk Pécsett, de szerencsére azóta megszaporodtak az újak, így a mai napot ennek szántuk.
Volt itt szidás, éljenzés, kíváncsi voltam, mit rejt ez a láda. Itinert még otthon kinyomtattuk, helyszínen értelmeztük, majd nekivágtunk. Nagyon figyeltünk, így is 3 helyen rontottunk. Rögtön az első jelszó részletet nem vettük észre, bár ezt még út közben felfedeztük. Majd a második feladatot értelmeztük rosszul. Végláda keres, nem talál, gondolkodik, leesik a tantusz. Újra megnéz, koo kiszámol és lám, egy láda előkerül hamar. Itt derült ki a harmadik rontásunk, amely az egyik utolsó jelszórészlet volt. Ezt már csak kilogikázni volt időnk, elfáradtunk a nap végére.
Igazából jót játszottunk, de a vége nagyon bosszantott. :D
Köszi

kl 2013.08.18 08:52 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

ssophie 2013.08.11 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam! Jajj, ezt én nagyon-nagyon élveztem, több ilyet! :)

adams 2013.08.11 14:30 - Megtaláltam
ok

mucsucsula 2013.07.30 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Először elkezdtük google maps-en a előző tanácsnak megfelelően, hát azt kétszer is elrontottuk, mivel nem látszik jól minden tábla... aztán úgy döntöttünk, h próbáljuk meg élesben, és láss csodát, elsőre megtaláltuk a végét :) nem kell kihagyni egyetlen elsőbbségadás kötelezőt sem, az itiner pedig végig korrekt, bár a vége kicsit furcsa volt számunkra, még ha kresz szerint stimmel is. mindenesetre ott volt a parkoló, szóval gondoltuk, hogy jó. a láda szélességi koordinátáján valamit elrontottunk, de mivel volt hozzá leírás, gondoltuk, h miért lenne ennyire máshol, mint a végső parkoló, hát körbenéztünk ott, és megtaláltuk :)
viszont nekünk is csak 8 karakterünk lett, de hamar sikerült megtalálni a hiányzó K helyét némi próbálkozással :)

gabesz99 2013.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést. Az utolsó itiner képen és a plusz táblán (amit nem találtunk) kívül korrekt rejtés. Ez az első georallys ládám, és eddig erről a hobbiról sem hallottam, jó volt megismerni :D

laszloze 2013.07.18 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.05
Saját készítésű kerékpáros GPS-emet teszteltem élesben, amikor felkerestem ezt a ládát valamint GCBAJM és GCSULE-t.

Huhh hol is kezdjem???
írtó mérgesen értem haza ez után a láda után, de éhes is voltam, párom javaslatára megebédeltem, most már nem vagyok feszült :D

no tehát!
ez a láda több sebből is vérzik, harmadik nekifutásra sikerült megcsinálnom. Jelzem: találomra el kezdtem K betűket beírogatni,mert sok előttem hasonlóhoz, nekem is csak 8 betű jött ki, és 3-szori végigjárásra se találtam meg azt a bizonyos hiányzó vigyázz kerékpáros táblát!!!

1.: a kiinduló pontnál van egy elsőbbségadás kötelező tábla ("az itinert figyelmen kívül hagyva fordulj jobbra") többször nekiindultam, jobbra fordulva, Veress Endre számait megtudtam, de gyakorlatilag a rét u végéig se jutottam,és az itiner egy U alaku utcába vezetett... Feladtam, hazajöttem, az Itinert böngészve, találtam egy jelet, egy átlósan mutatót, ami ott a környéken csak egy utcára jellemző, így még laptop előtt a Google Maps-on bejártam az útvonalat, az általam felismert átlós utcától vissza felé,és előre is,és láss csodát egyrészt eljutottam a parkolóba, másrészt a kiinduló pontra is.
JÖHETETT AZ ÚJBÓLI KERÉKPÁROS KÍSÉRLET.
elég jól haladtam, de elértem a trafós állomásig itt jött a következő probléma:
2.: a trafós állomáson kerestem a trafót, de sehol se volt,majd gondoltam továbbmegyek, "nincs messze a következő állomás" címmel, a trafó a pikkelyes címeres ház állomásánál van, így én 2 feladványt tettem volna erre az állomásra.

de lényeg hogy meg van :)

javaslat a többieknek: előtte Google Maps-on járják be az utat, és amikor az utolsó állomásnál is a parkolóba jutnak, csak akkor kezdjenek bele a tényleges keresésbe ;)

FONTOS: Az első elsőbbségadás kötelező táblát vedd figyelmen kívül!!! :) Én nem olvastam végig a leírást, és megszívtam :D

Hajnalék 2013.07.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Végre van egy georallye-s láda! Nagyon tetszett!

RoriZo 2013.07.08 19:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Nekünk semmi gondunk nem volt ezzel a ládával. Könnyen meglett, és egy nagyon jó kis játékot mutatott meg, jól éreztük magunkat. Kerékpárral, vagy gyalogosan érdemes keresni, és nem a napközbeni csúcsforgalomba kell elidulni, semmi gond nem lesz.
Köszi Balázs!

bortel 2013.07.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
ok

RAJ & Wicky 2013.07.05 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. RAJ & Wicky, Kristóf, Beni [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Szöszke15 2013.06.29 17:45 - Megtaláltam
Megvan!

Cerberus 2013.06.22 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Megtaláltuk! Nekünk tetszett a rejtés koncepciója és a bemutatott környék nagy része. Nem bántuk, hogy különösebb extra látványosság nem volt. Az egyetlen szépséghiba csak az volt, hogy a jelszó összeállításához rejtői segítséget kellett kérnünk. Az útvonalat elsőként lesétáltuk, azonban amikor kezünkbe került a láda, észleltük, hogy mindössze 8 karakteres a megszerzett jelszó. Ezért autóval körbementünk ismét, majd ezt követően újra, de maradt a 8 karakter. Szerintünk egy biciklisekre figyelmeztető tábla ottjártunkkor nem volt kint, mivel három körből hármunk közül senki nem látta.
Egyáltalán nem bántuk, hogy volt ez a láda, néha az ilyen jellegű különleges rejtések is szórakoztatóak tudnak lenni. Köszönjük a rejtést.

 
Csaba & családja 2013.06.21 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.42
Elsőre nagyon izgalmasnak tűnt, aztán olvasva a bejegyzéseket már félve vágtunk neki. Nehezen jöttünk bele, de a végén még élveztük is.

kamzik 2013.06.17 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.95
OK!

fuzbal 2013.06.16 20:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Köszi a rejtést!

tmolli 2013.06.16 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

baranyaifiú 2013.06.16 14:40 - Megtaláltam
Nehezen, de összejött...
Sajnálom, hogy ilyen láda jutott Pécsnek!
Szerintem sehol nem szabadna ilyen ládát engedélyezni!

ttiti 2013.06.15 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Tárnai Szabi 2013.06.15 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Kakukkos és Hajszál 2013.06.13 20:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2013.06.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.85
Megtaláltam! Voltak gondjaim nekem is, az itiner sem volt teljesen rendben. A "rejtvény" szerint a 46° utáni szám a környék jellegéből nulla kellene, hogy legyen, ugyanakkor a "C" megoldás nem az, ha Rétike alatt a papírboltot kell érteni. Egy helyen pedig két STOP tábla volt, csak a jelszó karakterei számából lehetett kikövetkeztetni azt, hogy csak az egyiket kell felhasználni. Nem értem továbbá, hogy, ha már egy 3 km hosszú itinert kellett teljesíteni, akkor miért nem lettünk végigvezetve a Köztársaság téren. Több ott a megmutatnivaló, mint az összes többi útvonalán az itinernek.

VP 2013.06.08 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 4.41
Megváltozott a leírás szombat óta. Amikor megtaláltam (a logbook szerint 3.-ként - vagy nem vettem észre logokat? - mindegy, nem érdekel a dobogó vagy a sorrend), még 8 karakteres jelszó kellett, most már 9!?? Nekem megvolt a 8 (két kör után), így nem kerestem tovább.

A helyes jelszóhoz köszönöm Stromus segítségét!

A többi furcsaságot (pl. hogy a koordinátát a leolvasott érték ellenére a józan ész alapján számítottam) már nem ismétlem.
Ráadásul mitfahrer nélkül elég veszélyes műfaj ez. Nem örülnék, ha elterjedne a GC-ben.
Éjszakai országos tájfutó bajnokság Orfűn. Már reggel elindultam, és ládáztam, sétáltam, ... és autóztam.

Strombus 2013.06.08 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.50 súly: 3.95
Amikor tegnap este megláttam az új láda leírását, először meghökkentem. Aztán szépen elolvastam mindent, amit a rejtő javasolt és elkezdett érdekelni a dolog. Fehérkút GCFEKU ládája kis ízelítőt adott a tájfutó térkép használatából, most egy más játékkal újabb módon tanulok meg tájékozódni, új szépségeket ismerek meg a Köztársaság téren és környékén! Nem is rossz ötlet! Ezzel a lelkesedéssel álltam ma reggel neki.
A rejtő megjegyzi, hogy az itinert "célszerű előre kinyomtatni." Célszerű??? Anélkül nem lehet játszani! Szót fogadtunk, volt nálunk. :-)
Az elején kicsit bénáztunk, de aztán ráéreztünk és már elég jól ment a tájékozódás, a tábla számolgatás, a koordinátahordozók megtalálása. A környék rejtett szépségei közül megtekintettünk egy emléktáblát, egy parkolóórát, egy kis boltot, egy trafót és egy furcsa címerszerűséget. Hova tűnt a virtuális útikönyv irányelv???
Látnivalók hiányában az útvonalvezetés teljesen öncélú. A rejtés lehetne egy kevésbé forgalmas, ezáltal kevésbé balesetveszélyes környéken. Örülök, hogy hétvégén és biciklivel mentünk, így nem okoztunk fennakadást, nem ütött el senki és mindent jól meg tudtunk figyelni. Kocsival ez szerintem sokkal nehezebb.
Végre leküzdöttük a pályát, fejtsük meg a koordinátát! Az még könnyen ment, hogy ami az itineren karikás 1-es, az valójában "a", azon sem akadtunk fenn, hogy egy betű nem egy egyjegyű számot jelöl, hanem teljesen változó, hogy hány jegyűt. De hiába minden próbálkozás, egy számmal kevesebb állt rendelkezésünkre. Nem, nem hiányzik semmi, mindent jól olvastunk le, a matek is jó. Mitévők legyünk? Talán tegyünk a végére egy 0-át? Tettünk. A láda helye: 5,86 km-re innen! Ez nem lehet! Mivel a rejtőt többszöri próbálkozásra sem sikerült elérni (talán egy új és kacifántos láda megjelenésének első napján illenék odafigyelni a telefonra), Kis-Molnár segítségére szorultunk, aki megmondta, merre keressük a ládát, így rájöttünk, hogy nemcsak a nullát tettük rossz helyre, hanem egy másik számjegy sem stimmel, Rétikének nem az utolsó számjegye kell, hanem a két számjegy összege! Így már a rejtek adta magát. A rejtek magánterületre esik és lehet, hogy egy kamera is látja. A tulajdonos tud a rejtésről?
Gyorsan, logoljunk a wapon! Hát, ez se megy! :-( Ismét Kis-Molnár. Ismét segít. Itt egy karakter pluszba került a figyelmes kereső a leíráshoz képest. :-(
A négyes nehézség nem gondoltam, hogy azt jelenti, hogy semmi sem stimmel és segítséget se lehet kérni. :-( Ez így nagyon nem volt jó élmény. :-(

Sokszor van vita arról, hogy szükség van-e moderációra vagy sem. Ez a láda nagyon jól mutatja azt, hogy bizony szükség van rá, ha az valóban alapos, nem csak formaság. Nekünk is volt olyan rejtésünk, hogy a moderátor szólt, a parkolókoordináta egy tóba mutat. Itt vajon miért nem nézte meg senki, hogy a láda hol van? És az, hogy nem mutat be látnivalót? No, meg hogy forgalomban táblákat és egyebeket bámulni, erre-arra kanyarogni, hirtelen fékezni fokozott balesetveszély?

Péter60 2013.06.08 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1 web: 2 átlag: 1.67 súly: 3.97
Érdekes sportot mutat be ez a láda, én még nem is hallottam róla. A geopalettát szinesíti, de sok köze nincs hozzá szerintem, mert környezetileg nem mutat be semmit, lehetne akárhol is.
Érdemes felkészülni a leírtakból, mert ahogy a rejtő is írja, sok mindenre kell egyszerre odafigyelni. Pont ezért nem is igazán javasolnám autóval teljesíteni, főleg egyedül nem! A játék totál leköti a figyelmet, a forgalomra már nem is jut. Ha meg elvét az ember egy-egy pontot, nagyon macerás a szűk kis utcákban megfordulni vagy tolatni, ha meg nagyon lassan megy, akkor feltartja a forgalmat. Szóval én a bringát javaslom.
A kivitelezés viszont nagyon nem tetszett! Ha már 4-es a nehézség, akkor legyen a kivitelezés is ennek megfelelően precíz! Minden stimmelt csak a két legfontosabb nem, ami egy ládánál kell: a koordináták, meg a jelszó!
Hiányzott egy számjegy a koo-ból, a jelszó nem 8, hanem 9 karakter, a besorolás 6V, de csak 5 felkereshető virtuális pont van. Kicsit a modik sarát is érzem itt, hogy így átengedték az oldalt.
Ezeket mostanra részben kijavította ugyan a rejtő, de akkor ott nagyon bosszantó volt, és még telefonon sem tudtuk elérni.
Szerencsére az előző megtaláló kisegített a bajból, hozzá közben befutottak az újabb infók, de ez már az ő sztorija.

Kukucska 2013.06.08 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.36
Megvan! [g:hu 1.4.27c] [wapon beküldött szöveg]

Reggel biciklivel indultam a ládáért. Előző este már elolvastam segítséget, így az első 2 ábra teljesítése után a többit is megoldottam. Útközben leolvastam a jelszórészleteket, viszont a koordinátaszámolással már voltak gondjaim, hiszen a Köztársaság térre mutatott a GPS. Ott viszont semmit nem találtam. Próbáltam hívni a rejtőt, de ki volt kapcsolva. Amint hazaértem hívott Kis-Molnár, hogy ő megtalálta a ládát, de a jelszó neki sem stimmelt. Délután visszamentem és megkerestem a ládát. Szerintem a STOP tábla számolgatás túlbonyolítja a játékot.

Köszönöm Kis-Molnár-nak, hogy megmondta a láda helyét, illetve Strombus-nak, hogy átengedte a második helyet.

 
Kis-Molnár 2013.06.08 00:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Piros 1 :)
Hát nem volt egy egyszerű történet. A Köztársaság tér közvetlen szomszédságában lakunk, ezért egy ideje már törtük a fejünket azon, hogyan lehetne rejteni az említett helyszínen. Nem is tudtunk volna elképzelni jobbat. A láda megjelenése után egy órával kaptuk a fülest az új rejtésről. Nem is néztük meg alaposan a leírást mielőtt egyikünk már úton is volt. Sajnos néhány percnyi telefonálás után kiderült, hogy először érdemes alaposan felkészülni, ezért hazakarikáztam és közösen álltunk neki a rejtvény megfejtéséhez. Második nekifutásra már sikerült végigkarikáznom az adott útvonalon. Mint az utólag kiderült a koordináta hiányos és pontatlan volt. Nekünk ez fel sem tűnt, mert mire összeírtuk volna a számokat a láda elő is került :). Nagy elégedetten értem haza valamikor éjfél után. Szerettünk volna logolni, sajnos sikertelenül. Az összetett rejtésből adódóan nagy a hibázási lehetőség. Ezért azt gondoltuk, hogy valamit elrontottunk. Miután többszörösen leellenőriztük a lehetőségeket, rájöttünk, hogy mégis a rejtő volt pontatlan. Mivel szeretjük a kihívásokat és a kísérleti jellegű rejtéseket összességében ez a rejtvény nagyon tetszett. A kezdeti nehézségeket figyelmen kívül hagyva az értékelésünk a rejtés javított verziójára vonatkozik.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]