FAQ
3639. Csegöld, Görög katolikus középkori templom (GCGKKT)

A templom

A templom

Nyolcszögletű szentély kívülről

Nyolcszögletű szentély kívülről

A templom szemből

A templom szemből

Szentély boltozata

Szentély boltozata

Szentély

Szentély

Kereszt

Kereszt

Sír a templomkertben

Sír a templomkertben

Térkép

Térkép
Szélesség N 47° 53,964'
Hosszúság E 22° 40,998'
Magasság: 117 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2013.09.02 15:00
Megjelenés időpontja: 2013.09.08 11:11
Utolsó lényeges változás: 2013.10.14 19:00
Utolsó változás: 2018.11.10 13:36
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: haywire
Ládagazda: Szabóék
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 213, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP:
A ládát (17 x 11 x 7 cm-es zöld fedelű doboz) a templomhoz vezető kis híd alatt találod, betondarabok között, száraz náddal takarva. N 47° 53,964' E 22° 40,998'
Visszarejtésnél figyelj, hogy a ládát jól zárd vissza, főleg a sarkokra ügyelj!

A ládába TravelBug helyezhető.


Csegöld megközelítése
Az M3-as Vaja/Mátészalka lehajtójától 47km-re található a település. Lehajtás Mátészalka felé, majd Győrtelekig a 49 főúton kell haladni, majd itt Fehérgyarmat felé a 491-e közútra kell áttérni. Fehérgyarmaton a körforgalomnál az első kihajtónál jobbra fordulva Jánkmajtison keresztül érhető el Csegöld. Parkolni a templom mellett tudsz az út szélére lehúzódva, vagy a szemközti Római katolikus parókia előtt.  N 47° 53,920' E 22° 41,061' 117 m [GCGKKT+Parkoló]

A templom előzetes bejelentkezés során látogatható!
Elérhetőség: Nagy Tibor atya 06-30-588-5692 (nagy.atya@freemail.hu)

Görög katolikus parókia  N 47° 53,982' E 22° 40,915' 119 m [GCGKKT+Görög katolikus parókia]

A templom története
A Szamos folyó közelében, a Szatmári-síkságon fekvő település első ismert említése az ugocsai főesperességhez tartozó egyházával kapcsolatos. A pápai tizedjegyzékek 1332-ben Ábrahám, 1334-ben pedig Tamás nevű plébánosát említik. Ebben az időben Csegöldön tehát már kellett állnia templomnak. Magáról az épületről nem maradt fenn írásos dokumentum a középkorból, s az előbb református, majd az 1780-as években görög katolikussá lett egyháznak eredeti titulusát sem ismerjük. A középkori épülettel kapcsolatban fennmaradtak azonban információk két, ma már nem látható évszámról. A XIX. század hatvanas éveinek tudósítása alapján a templom valamely részén olvasható volt egy felirat, amely szerint az épületet 1448-ban építették volna. Egy befaragott, 1467-es évszámot pedig 1923-ban a szentély záradékfalának egyik téglájáról rajzoltak le.

A keletelt középkori templomot egyrészt máig megőrződött részletei, másrészt XIX. és XX. század elejei dokumentumok alapján lehet több-kevesebb részletességgel rekonstruálni. A nyolcszög öt oldalával záródó, egykor két boltszakaszos szentély keleti szakasza ma is áll, az 1897-ben elbontott nyugatiról pedig Schulcz Ferenc 1864-es felmérései tanúskodnak. A szentély falai téglából épültek. Főként az ablakok alatti és feletti falfelületeken a téglák szabályosan váltakozva, egymás után hosszabb, illetve rövidebb oldalukkal jelennek meg a falban. A rövidebb oldalukkal látható téglák túlnyomó részének a vége - de csak ez -, sötétre van égetve, s jó néhány esetben kivehető még rajtuk egy sötétzöld, mázas bevonat maradványa is. A falfelületek jelentős, utóbb nem bolygatott részét így a téglák méretének és színének szabályos váltakozásából eredő, egyszerű mustra díszíti. E felületkialakítás arra is utal, hogy a külsőt eredetileg valószínűleg nem vakolták. Az újkori főpárkány előzményéről nem tudunk semmit, csupán feltételezhetjük, hogy ez is (idom)téglából volt kialakítva. A szentélysarkokat kívül kétosztatú támpillérek támasztják - az egykor az északi falat felező, ma már csak a sekrestyében látható déli párjához pedig utóbb hozzáépült a hajó keleti fala rézsűsen elhelyezett téglákkal volt kialakítva. A szentély középkori ablakkereteit a ma látható maradványok alapján szintén téglából falazták. Az ablakokat 1864 után, legkésőbb az 1897-es átépítéskor beszűkítették. A déli és a délkeleti szakasz ablakánál a csúcsíves záradék téglasora is fennmaradt, amit ugyanúgy vörös és sötét színű téglák váltakozásával raktak ki, ahogy azt a falfelületek jó részén is látni.

A szentély belsejében megmaradt a középkori boltozat, pontosabban annak egy átalakított formája. A négy poligonális falsarokból ma egy-egy kétszer hornyolt profilú, a két keleti sarokban visszametszéssel indított borda válik ki a falból, az indítások előtt csücsköstalpú pajzsokkal. A szerkezetbe néhány további bordaszakaszt betoldva megkapjuk viszont annak a hálóboltozatnak a formáját, amely az egyik legelterjedtebb típus volt nem csak Közép-Európában, de a fennmaradt példák alapján a Magyar Királyság északkeleti vidékén, s azon belül Szatmárban is (utóbbi megyében ld. Jánk, római katolikus templom; Vámosoroszi, református templom). Ha mind e feltevés igaz, a középkori boltozatnak nem csak egyes bordaszakaszait távolították el, illetve faragták, de részben boltsüvegeit is át kellett építeni. A ma látható süvegek ugyanis egyértelműen a jelenlegi bordarendszerhez igazodnak.

A mai, háromhajós hosszház teljes mértékben XIX-XX. századi építkezések eredménye. Az 1897-es átépítés során a szentély nyugati boltszakaszának és a sekrestyének az elbontásával kelet felé meghosszabbították a szentélynél egy-egy falvastagságnyival szélesebb hajót, s átalakították nyílásrendszerét is. 1929-1931 között pedig az északi és déli oldalához egy-egy karzatos mellékhajót építettek, egybenyitva a három teret. Noha valamelyest hasonló szerkezet a közeli Beregszász XVI. század első negyedéből származó és a XIX. században romantikus stílusban átalakított templomának nyugati sarkain máig látható, a csegöldiek középkori eredete meglehetősen kérdéses. A környéken ugyanis nem egy templomnál jelenik meg hasonló, a beregszásziénál Csegöldhöz formailag közelebb álló, egyértelműen XIX. századi kialakítás.

A négyzetes nyugati toronynak Schulcz rajzai alapján az épülettel egykorúnak kell lennie. A torony nyugati homlokzatán az első és a második emeletet téglából kirakott, a rajzok alapján egyértelműen nem értelmezhető, fogrovatszerű díszítősáv választotta el egymástól. A toronysisak középkori formája nem ismert.

A templom datálásánál a fent említett, mára eltűnt két évszám csak részben van segítségünkre. Az 1448-as feliratról nem tudjuk, hogy az épület melyik részére vonatkozott, és hogy új építkezésről, esetleg csak átalakítási munkálatokról tudósított-e. A másik évszám, amely nem feltétlenül a fallal együtt, hanem annál később is keletkezhetett, arra bizonyság, hogy a ma látható szentélynek legkésőbb 1467 körül valamilyen formában már állnia kellett. A mázas téglákból mintásan rakott falazat többi, környékbeli példáját (Baktalórántháza; Szamostatárfalva; Csenger) ugyan szintén nem tudjuk pontosan keltezni, de ezen emlékek alapján e technika megjelenése a XIII. század második felétől már elképzelhető, és a XIV. század második negyedében még kimutatható.

A hajó és a torony középkori állapotának datálásához még ennyi fogódzónk sincs. Előbbi mérműves ablakai a XIV. századra vagy annál későbbre utalnak, utóbbinál a fogrovat-dísz és a sátortetős résablakok román kori formák, melyeket azonban valameddig még a XIV. században is használtak a környéken.

Középkori Templomok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ládasorozat tagja. A sorozat minden ládája önállóan kereshető és logolható, nincs záróláda ahol szükség lenne a jelszavak részleteire.

A sorozat pontjai:
1, Csenger középkori temploma (3532, GCCSKT)
2, Csaroda virágos temploma (3595, GCcsvt)
3, Márokpapi középkori temploma, a Bereg ékszerdoboza (3596, GCmpkt)
4, Csegöld, Görög katolikus középkori templom (3639, GCGKKT)
5, Jánkmajtis középkori temploma (3640, GCJMKT)
6, Gyügye Európa Nostra-díjas középkori temploma (3641, GCKTGY)
7, Árpád-kori templom, Szamostatárfalva (3643, GCSZTF)
8, Szamosbecs Református temploma (3644, GCSZAM)
9, Hermánszeg, Református templom és fa-harangláb (3645, GCRTFH)
10, Szamossályi ferde tornyú temploma (3646, GCSZST)

Forrás: Középkori templomok útjaKellemes vadászatot, és jó vételt kívánok mindenkinek!
Jáger Patrik (haywire)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (81 db): környezet: 4.71 rejtés: 4.69 web: 4.72 átlag: 4.71

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Végek 2022.04.19 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Rekinejó 2021.11.25 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. A templom előtti járdát a fahídig éppen felújítják, de a ládával minden rendben van. :)

Bliccc 2021.10.31 16:24 - Megtaláltam
Sikerült!
[g:hu+ 2.7.14]

typhoon7 2021.10.24 11:33 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. :-)

james 2021.10.16 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.12.2]

dobozipatikus 2021.09.03 09:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kisember 2021.08.20 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

dadii 2021.08.20 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam

Marton Zoli 2021.08.19 15:29 - Megtaláltam
A templom környékén éppen esküvőre gyülekeztek, nem szándékoztam megvárni míg szétszéled a tömeg. Két kép készült, megköszönném a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Szabóék, 2021.08.20 05:52]

20210819_152929 (1)20210819_152904
ystray 2021.08.07 15:20 - Megtaláltam
Megvan :)
A hidat újítják fel, de a láda még a helyén van.

cipollino 2021.07.24 10:25 - Megtaláltam
Ládázás Vironiával. Köszi a rejtést.

Vironia 2021.07.24 10:25 - Megtaláltam
Rendben meglett! Köszi a rejtést.

IMG_20210724_102129IMG_20210724_102232
IMG_20210724_102332IMG_20210724_102940
kocsisjozsef74 2021.07.13 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi [Geoládák v3.11.3]

Zahy 2021.07.06 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

"J&J" 2021.07.06 16:44 - Megtaláltam
J&J ezt a ládát is megtalálta!
Köszönjük a rejtést :).
[g:hu+ 2.7.11]
BEAC biciklitúra a Felső Tiszavidéken.

Raczky család 2021.06.26 09:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget, megtaláltuk.
Sajnos a ládát nyitva találtuk, tartalmával szétszórva.
A logbook cserére szorul.


MZ/XX 2021.05.26 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!
[g:hu+ 2.6.11]

eazs 2021.05.22 16:19 - Megtaláltam
Köszönjük

kisscsaba.repair 2021.03.15 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Váradi Csaba 2021.03.15 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Norbee97 2021.03.04 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan. [Geoládák v3.9.6]

IMG_20210304_132512IMG_20210304_132703
IMG_20210304_132718IMG_20210304_132733
IMG_20210304_132803IMG_20210304_133000
IMG_20210304_133249IMG_20210304_134025
Fehér Márton 2021.01.02 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

FLAC 2021.01.02 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Szejbi 2020.09.09 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

vocsok 2020.09.06 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszönöm.

smico50 2020.08.21 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Páratlanpáros 2020.08.21 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.3]
A híd alatt, az árok oldalában épp egy termetes barna varangy sziesztázott.

A láda őre 
zsagerist 2020.08.21 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Pumba9 2020.07.13 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.13 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Reggel 2020.07.03 12:33 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

szollosi73 2020.07.03 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
Megvan!
Nagyon tetszett a templom környezete. Sajnos bemenni nem lehetett, csak bekukucskálni.
Köszi a rejtést!

Csegöld, Görög katolikus középkori templom-1Csegöld, Görög katolikus középkori templom-2
Csegöld, Görög katolikus középkori templom-3Csegöld, Görög katolikus középkori templom-4
Csegöld, Görög katolikus középkori templom-5Csegöld, Görög katolikus középkori templom-6
katika59 2020.05.16 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Csegöld- a templomhoz vezető út 
gerowonka 2019.12.31 11:49 - Megtaláltam
Megtalálva gc.com-mal.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.05.05 19:51]

DSC_0583 
tarsolyos 2019.11.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Köszönöm a rejtést!

IMG_3038IMG_3043
IMG_3044 
R.Guszty 2019.11.16 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Robogo 2019.11.16 12:23 - Megtaláltam
East End ládázós hétvége alatt kerestük fel a ládát kitkat0123, Liberty és R.Guszty társaságában.
Köszönöm a rejtést!

kitkat0123 2019.11.16 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfeco 2019.09.19 21:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Köszi a rejtést.

20190919_154726 
RékaésAdrián 2019.09.18 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zergi 2019.09.15 11:40 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_2356IMG_2357
IMG_2358IMG_2359
IMG_2360IMG_2361
IMG_2362IMG_2363
IMG_2364IMG_2366
wirtha 2019.08.06 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VP 2019.08.04 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.62
Szatmári biciklizések - 1. nap: Penyige - Csenger - Sonkád - Penyige 110 km
A láda elég szabadon állt. Nád nem volt, de legalább egy-két követ eléraktam.

Gyombi 2019.07.26 16:21 - Megtaláltam
Nagyon egyedi a környezet, tetszett! A láda nincs túlságosan elrejtve, Köszönöm!

PeterOltyan 2019.07.21 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ajtony 2019.07.19 14:02 - Megtaláltam
Szépen karbantartott környék, jelentős műemlék. Köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2019.07.19 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.14
Kicsit más a hangulata ennek a templomnak, mint a többi környékbeli középkorinak, talán mert ebben több a később hozzáépített rész. De nem baj, azért kellemes a környezete ezekkel az árnyas fákkal. A láda könnyen meglett.

Doki99 2019.07.06 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bakmarek 2019.07.06 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.07.06 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.07.06 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

esztelneki 2019.07.05 19:34 - Megtaláltam
Szamos környéki barangolás autóval, bringával, kenuval, és gyalog. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

atipapa 2019.06.17 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.38
köszi

Iván19 2019.06.10 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönöm a rejtést. Kívülről és belülről is szép.

P6101124P6101126
P6101127P6101145
P6101142P6101147
P6101150 
FoJo 2019.06.09 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eszluzsu 2019.05.18 11:55 - Megtaláltam
Közös találat ládavadász Pistivel. A logbook el van ázva.

ládavadász Pisti 2019.05.18 11:55 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval. A logbook ronggyá van ázva.

Vacskamati85 2019.04.21 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

VaVi 2019.04.14 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2019.02.02 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.02.02 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kia71 2018.10.23 08:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

sirgalahad 2018.10.22 07:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.55
Rusztikus a fal, ha rücskös
Sarka pedig poligonális
Címerpajzsok talpa csücskös
Szemem arra fordítom máris

Kimberli1 + Imi30 2018.10.21 15:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A logbook ázott, de a jelszó jól olvasható a dobozon. Éppen turistacsoportot vártak, így belülről is sikerült megnéznünk a templomot és az atyával is beszélgettünk. Mire végeztünk elfelejtettük, hogy logbookot akartunk cserélni, bocsi :)

MarciMilánBálint 2018.09.30 11:14 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Tar család 2018.09.30 11:13 - Megtaláltam
Köszönjül a rejtést!

Dodó és Malvinka 2018.09.21 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

SirLes 2018.09.08 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

OsiOsi 2018.07.27 16:40 - Megtaláltam
Thx

baggio 2018.07.26 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Lempike és Sándor 2018.07.18 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

nmárti 2018.07.06 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.44
A logfüzet szétázott, de a tartalékaink már kimerültek eddigre. Szerencsére a dobozon volt jelszó. A templomba be tudtunk lesni. Köszi a rejtést!

-1
-2
AlanTheWild 2018.07.06 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Munka és családi ügyben újra erre jártam, néhány ládát megtaláltam! :) Köszönöm!

ShellGuards 2018.05.14 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! A logbook teljesen szétázva. [Geoládák v2.2.3]

V_Gabor 2018.04.07 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
62 km-es biciklizés a Szamos mentén.

A láda SPD-s cipőben kisebb tornamutatvány árán, de előkerült. :)
Láda teljesen rendben van.

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-04-07 16.51.21R2018-04-07 16.51.40R
2018-04-07 16.51.53R2018-04-07 16.52.28R
2018-04-07 16.53.01R2018-04-07 16.54.02R
2018-04-07 16.54.56R2018-04-07 16.55.04R
2018-04-07 16.56.14R2018-04-07 16.57.06R
2018-04-07 17.01.28R2018-04-07 17.02.14R
ha2 2018.03.22 13:35 - Megtaláltam
Szép templom,jó rejtés.

fercsipeter 2018.03.22 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hey-ho 2018.03.16 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

katika 2018.03.16 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Gyönyörűen fel van újítva a templom. A kapuhoz vezető tujasor nagyon hangulatos. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2018.02.14 14:58 - Megtaláltam
TFTC!
Keleti csücsökben egy újabb szép templom.

ocsike78 2018.02.02 08:57 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :)

pliptai 2018.01.03 13:50 - Megtaláltam
Noha templom is nagyon szép, nekem a környezete méginkább tetszett! Köszönet a rejtésért!

DSC02848DSC02849
DSC02850DSC02852
DSC02853DSC02854
mulder2197 2017.12.28 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.11.26 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2017.11.17 10:40 - Megtaláltam
Tizenegy a tizenkettőből.
Minden szépen, tisztán, rendbentartva. Sokat cselekvő szorgalmas lelkésze és gyülekezete lehet a településnek.

EmesESE 2017.10.21 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2017.10.04 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20171004_145642IMG_20171004_145701
takacsimre 2017.10.04 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
OK

Süni1966 2017.09.20 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

CsKaroly 2017.09.20 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bőrharisnya 2017.09.15 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Köszönjük a rejtést!

merlegno 2017.09.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Köszi a rejtést!
Érdemes eljönni Csegöldre. A láda egy idilli ligetes helyen fekszik, gyönyörű fenyőfasor közepén. Egy öröm volt végig menni rajta és benézni a templomba.

Paul 2017.08.20 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.08.05 13:45 - Megtaláltam
Köszönjük! Nagyon tetszett a fasor!

R.Betti 2017.08.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Megtaláltuk. Köszönjük! :-)

csg69 2017.08.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.32
Megvan :)

feherg 2017.07.29 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Jó járda szép fákkal.

Stimm 2017.07.20 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Kerékpártúra során.

skj 2017.07.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A templom körül gólyák sétáltak. Nyugalom volt, és csend.

segoy 2017.06.03 18:25 - Megtaláltam
A reformáció 500 éves évfordulója jegyében szerveződött "Középkori templomok útja Reformáció örökségtúra" kerékpártúra keretében.

Liberty 2017.05.19 20:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
22/12. Kelet-magyarországi és Erdélyi ládatúra.

Még így késő alkonyati fényben is tetszett a templom. Köszönet a rejtésért.

Csegöld címere
Biba&Ima 2017.05.16 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

KálmánCsalád 2017.05.01 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést ebben a csodálatos környezetben!
Kálmán Család

urbanj 2017.04.29 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Molli 2017.04.15 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Köszönöm a rejtést!

tapisomi 2017.04.09 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszönöm a lehetőséget!

tapiapi 2017.04.09 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltuk, köszönjük.

csk1 2016.12.31 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nazso.oszan 2016.12.30 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Köszönjük a rejtést.

Bugár-orienteering 2016.12.29 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
December 27-31 között Nyíregyházán és környékén ládáztunk.

 
janusz 2016.10.31 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Fringilla és Kuglóf 2016.10.22 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Részletek később.

MSE& 2016.09.26 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2016.09.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Itt meg éppen nem zöldfedelű doboz volt, teljesen takarás nélkül találtuk. (Miután egy csomó pókhálóval megbirkóztunk :-) )
Kicsit körberaktam kövekkel, amit csak találtam, remélem jobb lesz így.
Köszönjük a rejtést!

u.i.: kár, hogy a leírásokban nem teljes a lista a Középkori Templomok Útjáról, nagyon sokat megtaláltunk ezen a pár napon, lehetne velük kezdeni valamit...

Tetszett, köszönjük!Nagyon szép!
Így találtukÍgy hagytuk.
Középkori templomok útja 
Judit és Béla 2016.08.26 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Megtaláltuk.

Lacipap 2016.07.15 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam!

atomfrici 2016.07.11 19:16 - Megtaláltam
köszi a rejtést

Párduc50 2016.06.16 15:27 - Megtaláltam
OK

Attilacska 2016.06.03 15:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kilali 2016.05.07 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Köszönöm a rejtést.

emiGrant 2016.04.27 14:10 - Megtaláltam
9/5. Bar telefonaltunk elore a tisztelendo ur nem volt ott. Azert sikerult bekukucstkalnunk. A lada konnyen meglett. Koszi a rejtest!

GYEZegzug 2016.03.27 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Köszi szépen a lehetőséget.

BoGár 2016.03.27 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Mai első találat.

Aniko & Gyuri 2016.03.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.28
ok

martonjozseffgy 2016.01.03 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Napsütéses de nagyon hideg januári ládázás második állomása. Nagyon szép a környezet. Köszönjük a lehetőséget.

fjocy és manka 2015.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam, köszi!

hacsate 2015.10.09 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Csiperke62 2015.08.22 13:35 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Cseliboy 2015.08.22 13:35 - Megtaláltam
Köszi a relytést!

Zéboy 2015.08.22 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.08.22 13:35 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

yohee 2015.08.18 12:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. A láda sajnos üres volt de azért a jelszó megvan.

Csizmások 2015.08.13 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Holnap 2015.07.29 00:00 - Megtaláltam
Görtábor 37. találat.

ironman 2015.07.28 18:00 - Megtaláltam
Klárival.

Klári 2015.07.28 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

gege68 2015.07.04 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

sztyopa13 a páratlan páros 2015.05.28 10:28 - Megtaláltam
Egy hetes Szatmár,beregi ládázásunk során ezt is megtaláltuk.A helybéli gyerekek irkálnak a füzetbe,de a tájékoztatónak köszönhetően nem viszik el a ládát.Mi is beírtuk,hogy 300km.-t utaztunk,hogy láthassuk ezt a templomot.Köszönjük a rejtést!

navigaator 2015.05.17 00:00 - Megtaláltam
-

Fillér Team 2015.01.24 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Ha összefut az ember a pappal, akkor egyhamar nem jut tovább, de nem kár érte! :-)

ricsivivi 2014.12.23 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
köszi

Mr Zerge 2014.10.24 11:45 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A templomhoz érve pont találkoztunk Nagy Tibor atyával. Részletesen bemutatta a templomot és történetét. Utána elkísért a ládához, ahol sajnos a hült helyét találtam. A rejtőt a helyszínről nem sikerült elérni.
Nagy Tibor atya elmondta, hogy szívesen kihelyezne egy új dobozt. Délután megtudtam a jelszót, amit SMS-ben elküldtem, hogy a láda újra kereshető lehessen.

Szabóék 2014.09.14 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Lujzi 2014.08.18 09:41 - Megtaláltam
Ráróval és Mykiboy-jal.

mykiboy 2014.08.18 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést!

Ráró 2014.08.18 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Szabolcsi rokonlátogatás alkalmával unokatesóimmal és Lujzival.

laubi 2014.07.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Messze kerültem-e földtől, de mindig jó érzés visszatérni. Köszönöm a rejtő munkáját, jó volt újra itt járni.

 
StiviG 2014.07.17 16:30 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2014.07.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
GCVT04-re menet a hetedik megálló.
A templomajtó nyitva volt, a rács azonban nem, így csak bekukucskálni tudtunk. Ez a templom láthatóan más volt, mint a többi: görög katolikus
Köszi

 
Levin 2014.07.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
.

mmadarassy 2014.07.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Erikkel és Vilivel Gacsályból, ahol a templomot épp most újítják fel. Nagyon szép és rendezett hely Csegöld.

Puzzle Apartman Gyula 2014.07.13 13:30 - Megtaláltam
A hiánytüneteket enyhÍtő ládázás 8. állomása.
Ma sok szép templomot láttunk. Itt a templomhoz vezető út tetszett igazán. Köszönjük!

kópé1993 2014.07.06 07:08 - Megtaláltam
Megvan, köszi a rejtést!

 
IREBA 2014.06.13 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!!

álomfogók 2014.06.08 15:00 - Megtaláltam
Pünkösdi sokládás szatmár-beregi kirándulás 12. állomás.
Talán előbb-utóbb részletekre is jut majd időm.

aztakutyafáját 2014.06.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszönet érte, hogy ezt a gyöngyszemet is megcsodálhattuk!

bigmick 2014.05.11 11:13 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

GCGKKT_20140511111519.jpg 
benist 2014.05.06 12:15 - Megtaláltam
A templomba be lehetett nézni, rendezett a környéke. Könnyű találat a híd alatt.

izsolt 2014.05.03 17:00 - Megtaláltam
jó rejtek, a láda tetejére írtak szeint eljárva megleletük a vasrács kulcsát és bejutottunk :-)

carmin 2014.05.02 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Kerékpárral a Szatmárban. Ez is egy szép templom. Köszönjük a rejtést.

 
Madym 2014.04.28 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megvan. ÉK-magyarországi ládázás 13/15 felkeresett rejtése. Nagyon szép környezet, jó rejtés, a templom kis kertje szépen karbantartva. Egy igazi kis gyöngyszem. Köszönöm!

A templomFeszület
Szép környezetben vezet a járdaA kishíd, a járda a templomhoz vezet
A templom, hátulrólEgy kis imahely
Döfi 2014.04.25 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
DEocachingre menet itt is megálltunk!
Köszönet a rejtésért!

bgecco 2014.04.25 00:00 - Megtaláltam
Döfivel közösen elkövetett garázdálkodásunk eredménye:) Köszönet.

Pogacsa1 2014.04.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Nagyon kedves templom ismertetőt kaptunk a tiszteletes úrtól. Köszi a rejtést!

kép1kép2
kép3 
vattila 2014.04.19 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.32
Megtaláltam.

Csaba & családja 2014.04.19 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

 
Evetke 2014.04.08 09:45 - Megtaláltam
[iwc]

galgo 2014.02.23 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Szatmári körutunk 5. ládája. A többnapos esőzés után kifogtunk egy szép napos időt.

galgo és era

kl 2013.12.26 13:43 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2013.10.31 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Mindenszentek alkalmából Szatmárba utaztunk és a hétvégét megtoldottuk egy ládázós elő-ünnepnappal, hogy a mostanában megjelent új nyíregyházi és szatmári ládákat meg tudjuk keresni. 16/12. találat.
A téli időszámítás miatt már szürkületben érkeztünk ide, így először a ládát kerestem meg. Szerencsére a ládán lévő felirat segítségével be tudtam jutni az amúgy ráccsal elzárt templomba, és még élvezhető minőségű fényképeket is tudtam készíteni.
Nagyon szép templom, errefelé nem sűrűn láthat ilyet az ember. Amilyen eldugott, "világ vége" helyen van, olyan szépen rendben tartott a templomkert és a környezete.

Köszi a rejtést!

lili02 2013.10.28 13:30 - Megtaláltam
anyuval

bolyak 2013.10.28 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Már az ötödik temlom ma és még mindig nem únjuk.

Puszkany 2013.10.24 13:53 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Baby-m 2013.10.24 13:53 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Pifu 2013.10.23 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk: Gabi&Pista

ßeŁŁ 2013.10.13 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszönöm a rejtést! =)

 
befi 2013.10.13 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2013.10.12 16:24 - Megtaláltam
GCTOUR keretében csapatostól, kerékpárral kerestük fel a ládát!
Köszönöm a rejtést!

Thull 2013.10.12 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Köszi

Attibati 2013.10.12 16:05 - Megtaláltam
A gctour közben ez is meglett.

jutics 2013.10.12 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Kerékpárral a GCTOUR-os csapattal. Egy újabb gyöngyszem a nap folyamán! Köszi a rejtést! :)

 
macikupac 2013.10.12 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.34
GCTOUR a Szamos mentén 14.

Bár még két templom volt a mai útvonalban, de ez volt az utolsó, amelybe sikerült bejutnunk. Viszont ebben kedvünkre sétálhattunk. Haywire előre lebeszélte az atyával, hogy eldugja nekünk a kulcsot, hogy a bizonytalan érkezési idő ellenére megnézhessük az épületet. Nagyon szép odabentről is, bár a görög katolikus templomokról bennem kialakult képhez képest kicsit talán túl modern. Később, Jánkmajtison sikerült beszélnünk az atyával is, akinek megköszönhettünk a nagylelkű lehetőséget. Bobó medvémnek is tetszett a hely.

 
Hegedüs Zsuzsa 2013.10.12 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
GCTOUR-ral 70 km tekerés.

Mira 2013.10.12 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam GCTOUR közben. Köszönöm! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2013.10.12 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
GCTOUR 17/13.
Megint más! Szép.
Jó rejtek - amíg nem rak rá valaki nehéz köveket.

Dr.Lada 2013.10.12 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Kerékpáros találat.:-) GCtour közben találtuk meg a ládát. Ez is szép kis templom volt, bár nem fakazettás. Köszönet haywire-nek, hogy előre lebeszélte a kulcsot, így ki tudtuk nyitni a templomot és bemenni.:-)

magpet 2013.10.12 16:02 - Megtaláltam
GCTOUR keretében kellemes kör, tökéletes őszi időben. Köszönöm a lehetőséget és a rengeteg ládát!
A környék bringás ládakergetésre született, nem vitás. A 90km körüli táv pont kellemes fáradtságot eredményezett. A fehérgyarmati pizza nem segítette az ébren maradásomat, de mégis sikerült egyben hazahozni a csapat rám bízott részét. Nagyon jó nap volt, köszönöm a társaságot!

Elnézést az érintett ládákhoz beszúrt egyen-log miatt, de ez a túra nekem nem sok magányos láda volt, hanem inkább egy óriás-multi. Annak viszont igazán kiváló. :)

A szerver kímélése okán a dokumentáció tárolását különféle alvállalkozókra bíztam:
Track a Connecten | Képek (geotagelve)

Bryan 2013.10.12 16:02 - Megtaláltam
Levadászva a GCTOUR során.
Köszönöm a rejtést :)

Gábor66 2013.10.12 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2013.10.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
De tetszett, végre egy nem református:)!

Hz 2013.10.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Részlet 
Pilis50 2013.10.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
A nagy ládakeresési hullám során felleltem - köszönöm a lehetőséget.

Fazék és Dugó napozgatni (pihikézni) akart ..
nem győztem "hajtani" Őket tovább --> Jánkmajtisra ... :-))))))))

Fazék 2013.10.12 15:30 - Megtaláltam
Itt már kezdett délutánba hajlani a nap, kicsit sütkéreztünk a templom oldalában, aztán irány Jánkmajtis.

tudo 2013.10.12 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
A 2013. október 12-i 110 km-es GCTOUR során jutottam el a ládához. Ez a templom és a körbe iktatott valamennyi nagyon szép volt.

CsegöldCsegöld
CsegöldA csapat
Mikulás 2013.10.12 14:11 - Megtaláltam
Köszönet! Bringával [wapon beküldött szöveg]

er&esz 2013.10.10 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Nagyon tetszett a templom és a szépen rendbe tett környezete, - valamint hogy a belsejét is meg lehetett nézni. Sok látnivalót és fotó témát találtunk itt.

KJ & GM 2013.10.09 11:10 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

kupec 2013.10.07 08:00 - Megtaláltam
ok

Bl4st3r & Amy 2013.10.06 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
A templomból semmire, de a kishídra emlékszem, az jópofa. Rejtés rendben, de csak kis létszámú keresést fog elbírni, mert idővel úgy leamortizálják/omlasztják majd a kesserek a híd sarkának oldalát hogy messziről fog virítani a helyszín. És akkor még nem beszéltünk egy esős, vagy havas megtalálásról.

 
kanyazoltan 2013.10.06 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29a] [wapon beküldött szöveg]

Judith 2013.10.06 10:48 - Megtaláltam
Megcsíptem!

FTom 2013.10.05 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Délutáni biciklizés a Szamosháton, szép napsütésben.

szabbr 2013.10.05 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

szz 2013.10.05 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megvan! Köszönöm a rejtést!

mato 2013.10.05 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!
Bővebb log és értékelés később, amikor rendes gép előtt leszek. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

fattila 2013.10.05 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.10.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Szatmári bicajtúra hűvös, szeles időben. Aki esetleg a doboz mellett a templomot is megnézi, nem is gondolná, hogy itt 20-25 éve még valódi békalencsés, mocsaras terület vette körül az épületet. Azon az egyetlen kis betonlapos gyalogúton lehetett megközelíteni csak, ami most aszfaltozva átvezet a hídon. Sokkal vadregényesebb volt az egész, elbújtatva hatalmas famatuzsálemek közé. Sőt, a templomot kerítés vette körül, és az ajtaja is általában zárva volt. Ehhez képest most szinte pikniket is lehetne itt rendezni, és persze rácson át a templombelső is megcsodálható.

pozoli1 2013.09.29 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltuk. pozoli1 és Ancsa [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Wsky 2013.09.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Szèp. Köszönjük.

bluemonday 2013.09.14 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltam. Később többet írok.

alucifer 2013.09.14 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Kerticsorbi 2013.09.13 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Elekék04 2013.09.11 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]