geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3755. Weöres Sándor nyomában Szombathelyen (GCWSSZ)

Weöres Sándor (1913-1989)

Weöres Sándor (1913-1989)

Weöres Sándor szobor

Weöres Sándor szobor

Ülj le mellém!

Ülj le mellém!

Pával Ágoston lakóháza

Pával Ágoston lakóháza

Weöres Sándor emléktábla

Weöres Sándor emléktábla

WSSZ

WSSZ

Kukucs!

Kukucs!

Kalandvárosnál

Kalandvárosnál

Garabonciás

Garabonciás

Családi kedvenc

Családi kedvenc

Ajánlott útvonal

Ajánlott útvonal
Szélesség N 47° 14,273'
Hosszúság E 16° 35,963'
Magasság: 213 m
Megye/ország: Vas
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.01.27 16:00
Megjelenés időpontja: 2014.01.28 12:00
Utolsó lényeges változás: 2018.01.04 18:13
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Kilátó
Ládagazda: Kilátó
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3600 m
Megtalálások száma: 327 + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente


WAP ON

1V - N 47° 13,860' E 16° 36,794' [GCWSSZ-1]
Az útjelző oszlop tetején, 1,9 m magasságban, vízszintesen elhelyezett mágneses lapocskán (3 cm x 5 cm) található 4 betűs jelszórészlet.

2V - N 47° 14,075' E 16° 37,087' [GCWSSZ-2]
Az épület keleti végében derékmagasságban elhelyezett mágneses lapocskán (3 cm x 5 cm) található 4 betűs jelszórészlet.

3V - N 47° 14,049' E 16° 36,792' [GCWSSZ-3]
A színház épülete előtti pad nyugati oldalán lévő lapocskán (3 cm x 5 cm) található 5 betűs jelszórészlet.

4H - N 47° 14,273' E 16° 35,963' [GCWSSZ-4]
Hagyományos konyhai ládában talajszínt felett található az 5 betűs jelszórészlet a szobortól déli irányba 73 m-re. A rejtekhely nem mozdítható el a helyéről!

JELSZÓ:
A jelszórészletek a pontok sorrendjében összerakva. (18 betű)

WAP OFF


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Kérlek benneteket, hogy a sikeres jelszóképzés után egy Weöres Sándor versidézettel logoljatok a logbookban és a ládaoldalon, ha lehetséges folytassátok láncszerűen az előttetek megkezdett verset a szokásos "ok - megtaláltam" bejegyzés helyett.

Helyi aktuális programok Weöres Sándorral kapcsolatban:
Weöres 100 a könyvtárban

Ládánkkal Szombathely szülöttének, Weöres Sándor költő-, író-, műfordítónak szeretnénk emléket állítani, születésének 100. évfordulóján az Őt és verseit ábrázoló szobrok és plasztikák segítségével.

Versein növünk fel, felnőttként is őt dúdoljuk, szavait visszhangozzuk, gondolatait tükrözzük, életünk minden részében jelen van. A legszebb dallam a Valse triste, a Bóbitától tündéri álmokba kerülünk, A teljesség felé által a hit és a bölcsesség erejével találkozunk. A múlt századi magyar költészet egyik legegyedibb alakja.

Csöngén 2006-ban felavatták feleségével - Károlyi Amy - közös emlékházát, 2007-ben szülővárosa szobrot állított emlékére, s a helyi színház is az Ő nevét viseli. A 2013-as év Weöres Sándor centenáriumi év Magyarországon, amelynek keretében a Magyar Posta emlékbélyeget, a Magyar Nemzeti Bank emlékérmet adott ki tiszteletére.

Weöres Sándor (1913 - 1989)

Szombathelyen látta meg a napvilágot 1913. június 22-én, mégis a cseri dombok tetején gubbasztó kis falut, Csöngét tekintette szűkebb hazájának, mivel itt, szülei otthonában töltötte gyermekéveit és ifjúkorát.
Szűkebb pátriájához, Vas megyéhez, Kemenesaljához egész életén át szoros szálakkal kötődött. Bármerre sodorta az élet, sohasem szakadt el lélekben e tájtól.
Már négy-öt éves korában megismerkedett a betűk és a számok világával, édesanyja és nevelőnője pedig németül és franciául tanította. Nyolc-kilenc évesen már Shakespeare műveit vette a kezébe, s mohón végigolvasta az evangélikus parókián található lexikonokat. Az elemi iskola elvégzése után a szombathelyi reáliskolában végezte középiskolai tanulmányait, s az irodalmár Pável Ágostonéknál lakott. Ekkoriban kezdett el verselni, s mindössze tizenöt éves volt, amikor megjelent első verse, az Öregek, melyre Kodály Zoltán is felfigyelt és megzenésítette. Rossz tanulmányi eredményei miatt a győri reálba íratták át, de végül Sopronban tett érettségi vizsgát. A pécsi egyetem bölcsészkarán folytatta felsőfokú tanulmányait, ahol esztétikából doktorált. 1932-ben jelent meg első verse a Nyugatban, majd 1934-ben Pécsett első verseskötete, a Hideg van. 1935-ben Baumgarten-díjban részesült, melynek összegéből távol-keleti utat tett. Ekkoriban már rendszeres kapcsolatban állt Babits Mihállyal és Kosztolányi Dezsővel. Egyetemi tanulmányai végeztével Pécsen lett könyvtáros, majd Budapestre került. 1947-ben nősült meg, Károlyi Amy költőnőt vette feleségül.
Bölcsőhelyétől soha nem szakadt el teljesen, visszajárt Csöngére, ahol barátai, költőtársai rendszeresen meglátogatták. Szombathelyről Pável Ágoston, Bárdosi Németh János, Pécsről Várkonyi Nándor járt ki hozzá, de sűrűn megfordult Csöngén a bakonytamási papfiú, az íróvá lett Tatay Sándor, Pestről pedig Berda József. 1934-ben Kodály Zoltánt is a vendégül látta.
Egyik legtermékenyebb költőnk volt. 1989. január 22-én, hetvenhat éves korában hunyt el. Bár úgy végrendelkezett, hogy "kis Csöngéje földjében" szeretne nyugodni, az ősi családi sírboltban pihenni meg, özvegye kívánságára mégis Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.
Szűkebb hazája, Csönge, Kemenesalja és Vas megye hűséggel ápolja nagy fia emlékét. Csöngén lakóház, a Lánka-patak partján emlékpad őrzi emlékezetét, az általános iskolások körében pedig évente szavalóversenyt rendeznek gyermekverseiből Ostffyasszonyfán.

1.pont - virtuális
 N 47° 13,860' E 16° 36,794' 216 m [GCWSSZ-1]
Az útjelző oszlop tetején, 1,9 m magasságban, vízszintesen elhelyezett mágneses lapocskán (3 cm x 5 cm) található 4 betűs jelszórészlet.

Weöres Sándor szobor (2007-Veres Gábor)

A szobor a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ és az egyetem közötti sétányon található.
Az alkotó az idősödő költőt jeleníti meg. Padjának támlájába a következő sorokat vésték:

Ez a város születésem helye.
ma a Perint habjával van tele,
úszik a híd, düledez a partfal,
ó bár oltalmazná ezer angyal.


1965-ben a nagy szombathelyi árvíz idején ezekkel a sorokkal dedikálta kötetét egy barátjának az író, és a jelenben ezen idézet mellett üldögél nyugalomban és a kedvenc macskáját simogatva. Az író szobrával szemben áll egy mesevilágot idéző útjelző tábla, amely Weöres Sándor rajza nyomán készült el. Nimolitánia útjelző oszlopán a városok irányába mutató táblák elforgathatók, ami azt jelzi, hogy a rossz dolgok könnyen fordulhatnak jóra, a bal oldalról egy szempillantás alatt átléphetünk a jobb oldalra, de az értékek állandóak maradnak.
A szoborkompozíció nem véletlenül került a MMIK közelébe, hiszen főleg az ifjúságnak szól és a Perint-patak is a közelben csordogál. Ha arra jár pihenjen meg és simogassa meg a macskát ön is!

2. pont - virtuális
 N 47° 14,075' E 16° 37,087' 218 m [GCWSSZ-2]
Az épület keleti végében derékmagasságban elhelyezett mágneses lapocskán (3 cm x 5 cm) található 4 betűs jelszórészlet.

Weöres Sándor emléktábla (2003-Kenedli István eredeti -
2010-Veres Gábor másolat)

Az egyemeletes ház kapubejáratától jobbra, a Petőfi Sándor utcában látható emléktábla Szombathely emlékezése a felállítás idején kilencven esztendős Weöres Sándorra. Pável Ágoston, a Vasi Szemle című helytörténeti kiadvány alapítója, tanár, muzeológus, etnográfus, költő, műfordító, a vend nyelv kutatója az 1928-29-es tanévben szállást adott a kamasz Weöres Sándornak, aki középiskolai tanulmányait akkoriban a szombathelyi Faludi Ferenc Reálgimnáziumban végezte (végül nem ott fejezte be őket, ám ugyanebben az évben felkereste Kosztolányi Dezsőt, és ez a találkozás véglegesen a költői pálya mellett kötelezte el őt).
Fennmaradt egy fénykép, melyen Weöres néhány szavas köszönetet mond Pável Ágostonnak a törődésért (ők ketten Weöres következő életkorában is élénk kapcsolatban maradtak, rendszeres levelezésben álltak Pável Ágoston 1946-ban bekövetkezett haláláig). A vörösmárvány alapú emléktábla bronz domborműves része ezt a fényképet teszi át a saját anyagába, Weöres kézírásával együtt.
A kő részen olvasható szöveg:

'Ebben a házban lakott / az 1928/29-es tanévben / Pável Ágoston / kosztos diákjaként / Weöres Sándor'.

3. pont - virtuális
 N 47° 14,049' E 16° 36,792' 215 m [GCWSSZ-3]
A színház épülete előtti pad nyugati oldalán lévő lapocskán (3 cm x 5 cm) található 5 betűs jelszórészlet.

Weöres Sándor Színház homlokzati dísze (2011-Veres Gábor)
Alternatív elnevezés: A holdbeli csónakos

Az Akacs Mihály utcai homlokzat sorminta egyik diszítménye a függöny mögül huncutul kikukucskáló Weöres Sándor. A fríz többi alakját a dráma költőien szimbolikus figurái ihlették.
A mű Weöres Sándor Holdbeli csónakos című, mesét és filózifát ötvöző drámája alapján készült.
A mű felirata:

" HADD ISMERJE KÜZDELMÜNKET MAJD A NEMZEDÉK: IRVA ÁLLJON LEGYEN EZ A SZÍNJÁTÉK TARKA ÁLOM, TÚLEMELKEDETT EZ ÉLETEN-HALÁLON KŐTÁBLÁKON, MIKOR MÁR MI NEM LESZÜNK MULÓNAK LÁTSZIK ÉS ÖRÖKNEK LÁTSZIK ÉS MULÓ. "

4. pont - láda
 N 47° 14,273' E 16° 35,963' 217 m [GCWSSZ-4]
Hagyományos konyhai ládában talajszínt felett található az 5 betűs jelszórészlet a szobortól déli irányba 73 m-re. A rejtekhely nem mozdítható el a helyéről!

Garabonciás szobor (2007-Lesenyei Márta, Vadász György)

A Liget utcában a Kalandpark előtt áll ez a különösen derűs hangulatú alkotás, nem magát a költő alakját ábrázolja, hanem a szellemiségét, a műveiben, személyiségében jelenlevő vidámságát.
Garabonciás a magyar népi hitvilág természetfeletti erejű alakjainak egyike.

Forrás:
Köztérkép - Veres Gábor
Wikipedia - Weöres Sándor
Állapot: kereshető

KRW értékelés (146 db): környezet: 4.72 rejtés: 4.72 web: 4.82 átlag: 4.75

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


vakond87 2021.11.25 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.26
Szombathelyi városi ládázás a 20 éves játék keretében. A pontok rendben megvannak. Köszönöm a rejtést!

csorics 2021.10.27 18:38 - Megtaláltam
Köszi. Megtaláltam.

A negyedik ponti megoldással nem értek egyet. Pont az ilyen/hasonló dobozokat tanítom a gyerekeknek, hogy veszélyes, kerüljék el.
[g:hu+ 2.7.14]

kispajesz 2021.10.27 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, kösziiii!!! pb [Geoládák v3.12.2]

Ágica63 2021.10.25 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Ha a világ rigó lenne,
Kötényemben ő fütyülne,
Éjjel-nappal szépen szólna,
Ha a világ rigó volna.

De ha a világ rigó lenne,
Kötényembe nem is férne,
Kötényem is honnan volna,
Ha egész világ rigó volna.

A láda 3. pontjának az őre 
gst76 2021.10.17 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Ricsi 77 2021.10.16 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.1]

KonDa 2021.10.13 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nagyon ötletes, kreatív multi, és jó a tematika.
És az idézet:

"Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
Zúg a tüske,
szél szalad ide-oda,
reszket a galagonya
magába.
Hogyha a Hold rá
fátylat ereszt:
lánnyá válik,
sírni kezd.
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája." [Geoládák v3.12.2]

Szőkekapitány 2021.10.13 10:59 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

szaatt 2021.10.12 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

jadam968 2021.09.30 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Tyupi17 2021.09.26 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Páratlanpáros 2021.09.14 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

ládavadász Pisti 2021.09.13 15:03 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönöm a rejtést. [Geoládák v3.12.1]

kutyi 2021.08.29 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk Petra barátnőmmel.
Köszönjük!
Tücsök

IMG_0419IMG_0449
IMG_0453IMG_0465
VaVi 2021.08.27 21:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

pedro750 2021.08.24 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

vikikrisztian 2021.08.23 15:56 - Megtaláltam
ynwa V&K [Geoládák v3.11.3]

20210823_15264020210823_153355
duranyikd 2021.08.21 18:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

fkmaster 2021.08.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
A többi szombathelyi multi pontjai közben kerestem fel ezeket is.

Rózsás László 2021.08.18 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

PEx2 2021.08.13 11:42 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4a]

betv 2021.08.12 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

scooper 2021.08.09 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Nyúlék89 2021.07.31 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Butchman 2021.07.29 18:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Mary Lou 2021.07.19 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Ismerkedés Szombathely szépségeivel gyalogosan.
Egyik kedvenc versünk tőle:

Buba éneke:
Ó ha cinke volnék,
útra kelnék,
hömpölygő sugárban
énekelnék -
minden este
morzsára, buzára
visszaszállnék
anyám ablakára.

Ó ha szellő volnék,
mindig fújnék,
minden bő kabátba
belebújnék -
nyári éjen,
morzsára, buzára
visszaszállnék
anyám ablakára.

Ó ha csillag volnék,
kerek égen,
csorogna a földre
sárga fényem -
jaj, de onnan
vissza sose járnék,
anyám nélkül
mindig sírdogálnék.

griffs 2021.07.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Bringával, 78 km-es körön.
Remek téma és bravúros rejtések.

PervaiSDG 2021.07.12 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Esztivel Géza bácsinál

"Valaha én is úr akartam lenni;
ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,
s uraktól nyüzsög a végtelenség."

Bobby Holmes 2021.07.12 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Meteorick 2021.07.11 15:48 - Megtaláltam
"Boldogok az összekulcsolódó szeretők:úgy kapnak, hogy adnak, s úgy adnak, hogy kapnak;" [Geoládák v3.11.3]

dagadt 2021.07.10 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.12]

anzsu7 2021.07.10 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa

[Geoládák v3.11.3]

edusanya 2021.07.05 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Apuska 2021.07.05 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Barnus-Nóri-kincsetkeres 2021.07.04 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

matemester 2021.06.16 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!????
Érdemes egy láda (konyhai doboz) cserét megejteni.
Nagyon jó láda!
Esztergom
Matemester [Geoládák v3.11.0]

K-55 2021.06.14 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
A hársfa mind virágzik,
a csíz mind énekel,
a lomb sugárban ázik,
csak szíved alszik el.

 
Mészárosék 2021.06.07 18:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

bogyó&babóca 2021.06.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszi

JPaul2 2021.03.15 15:25 - Megtaláltam
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben. [Geoládák v3.9.6]

pap.viola 2021.03.15 15:25 - Megtaláltam
Alattad a föld,fölötted az ég,benned a létra!

Megtaláltuk, köszönjük rejtést! [Geoládák v3.9.6]

HaKoBeRi Fing 2021.02.27 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.9.0]

Pókusz 2021.02.14 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

niksza 2021.01.03 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.9]

emmerwald 2020.11.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
A többi multival egy menetbe göngyölítettem fal a pontokat. A cicás szobor nekem is tetszett, köszönöm a rejtést!

geolady 2020.11.21 15:06 - Megtaláltam
Kőszegi családlátogatós hétvége geoládázással összekötve.
A cicás szobor mindent vitt nálam :)
Köszi, hogy megmutattad!

IMAG7169 
kiniczkyne 2020.10.17 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Régen csak a fiúkkal, most már a barátnők is jönnek. :-)

Nomádvándor 2020.09.26 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Hektor 2020.09.19 16:01 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

IMG_20200919_152949IMG_20200919_153408
kilali 2020.09.17 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

N.Zs. 2020.08.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Jól összeállított multi leleményes rejtéssel.
A pénteki napunkat Szombathelyen töltöttük. Két részletben kerestük meg a pontokat a 4 városi multi (GCszhe, GCSZTM, GCWSSZ, GCBOBI) közben.

IMG_7934IMG_20200821_101429
IMG_7935IMG_7936
IMG_7939IMG_8006
IMG_8011IMG_8010
IMG_8009IMG_20200821_153209
EmesESE 2020.08.20 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Megtaláltuk ! 🙂
Autóval és gyalog jártuk végig a rejtés pontjait összekapcsolva a GCFBSZ láda pontjainak felkeresésével.
Köszönjük a lehetőséget! ! [Geoládák v3.4.1]

Borzaska 2020.08.19 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Borzaska & LRDR [g:hu 1.6.7]

lehotaiz 2020.08.14 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

vitibi 2020.07.30 23:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

mangogyuri 2020.07.29 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

Földi és égi hatalom
"Amit nekem adsz: mindenkinek adod", hirdeti a földi hatalom.
"Amit mindenkinek adsz: nekem adod", hirdeti az égi hatalom.
(Weöres Sándor: A teljesség felé)

Adriennnsmith 2020.07.26 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ;)
Köszönöm az élményt [Geoládák v3.5.0]

kireth 2020.07.23 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

utigabi60 2020.07.23 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Tündérpár 2020.07.22 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, kösz a rejtést! Kösz az új láda tartslmat és az első jelszórészlet pótlását.

Árnyak sora ül a réten,
Nyáj zsong be a faluvégen.
Zúg-dong sürü raj a fákon,
Békák dala kel az árkon. [Geoládák v3.5.0]

Acocaloc 2020.07.20 21:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük!


A TERMÉSZET ÉVKÖNYVEI

Száll a kék
gömb körül
földre lejt
az idő

[Geoládák v3.4.1]

aknitram 2020.07.19 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) Az első pont rejtői segítséggel lett meg, nem volt a helyén a jelszó részlet, a láda is nagyon rossz állapotban van.
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.07.19 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

Twini 2020.07.15 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.14
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

anettnori 2020.07.04 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.34
Megvan! [g:hu 1.6.5]

Szombathelyi séta közben összeszedtük a részleteket.
Első ponton minden rendben.
Második pont egy papírfecni felragasztva.
Harmadik pont egy papírfecni felragasztva.
A láda "objektuma" már rozzant, szétesik, a doboz tartalma vizes, átázott, penészes.

IMG_20200704_142644IMG_20200704_143801
bazskas 2020.07.03 21:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A doboz tartalma és a logbook elázott. [Geoládák v3.2.2]

Aniko & Gyuri 2020.06.19 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A lada tartalma elazott, a jelszo meg eppen olvashato. [Geoládák v3.4.1]

CSTE 2020.06.01 17:25 - Megtaláltam
Jó móka

Skali&Margó 2020.03.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
OK!

tabletta 2020.02.22 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.30]

fa-peti 2020.02.22 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

menace 2020.01.18 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Lucypapa 2020.01.04 10:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

HZsoti 2019.12.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Nyáron a végláda az építkezés miatt kimaradt, ma pótoltam.
Szép lett/lesz a kalandváros, különösen a patak partján elhelyezett ötletes padok tetszenek, remélem ha legközelebb erre járok már az időjárás is engedi, hogy kipróbáljam őket.
Köszi a rejtést

kocsisjozsef74 2019.12.07 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Benedek, Józsi [Geoládák v3.1.2]

kocsisbenedek 2019.12.07 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.57
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Benedek,József [Geoládák v3.1.2] [Geoládák v3.1.2]

Monaa92 2019.11.30 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Lazlo86 2019.11.30 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

mézespuszedli 2019.11.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Mert ami egyszer végbement
azon nem másít semmi rend,
se Isten, se az ördögök:
mulónak látszik és örök.

erdei csiperke 2019.11.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Ok

Öröklét (3. Versszak)

Mit eltemet a feledés,
egy gyík-kúszás, egy szárnyverés,
egy rezdület mely elpörög
Múlónak látszik és örök

Juhász család 2019.10.22 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést. Érdekes volt.

Mr&Mrs HR 2019.10.20 16:23 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Szép nagy séta volt Szombathelyen, de jók voltak az egyes állomások jelszó részletei.
Mr&Ms HR

dienespeter 2019.10.19 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

GARRI85 2019.10.13 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Brigi&Kristóf :) [Geoládák v2.2.5]

Kata Balázs 2019.10.12 10:15 - Megtaláltam
Öröklét (2. versszak)

Világűr és mennyboltozat
sok forgó égi kapcsolat
a milliárdnyi tűzgolyó
öröknek látszik és muló.

Köszönjük a rejtést.

Nicky&Ati 2019.10.07 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

morph 2019.09.25 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Ó ne vidd el
két szemeddel
a napsugarat!
Ne menj, várj még,
mert e tájék
sötétben marad.

Ág nem himbál,
fecske nem száll,
béres nem arat.
Ó ne vidd el
két szemeddel
a napsugarat!

[g:hu 1.6.4]

Bőrharisnya 2019.09.15 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszönjük a rejtést!

600. ládánk!!!!!!

Weöres Sándor: Humoreszk
Kisfiúk témáira

Ha majd hatéves leszek
Ibit elveszem feleségül
mercédes kocsit vezetek
Ibi nem ülhet bele
Otthun a hele.

KARESZ HÜJE
GYÖNGYI HÜJE
csak én vagyok okos
énnekem a seggembe is felyem van.

Jobbra át
balra át
én masírozok legelől
temetjük a nagymamát.

20190914_14284520190914_142900
20190914_14290820190915_101151
20190914_144905 
The Fox 2019.09.11 11:00 - Megtaláltam
Első 3 pontot megtaláltuk, a negyedik az épitkezés miatt nincs meg. Este - ha találok email elérhetőséget - átküldöm a képeket és a meglévő jelszavakat. Kérlek utána fogadd el megtaláltnak. [Geoládák v2.2.5]

Öröklét

A Föld, hol az élet terem,
a mindent elnyelő sírverem
a síkság, hegy, tenger, folyó
öröknek látszik és múló.

[Jóváhagyta: Kilátó, 2019.09.14 23:24]

20190911_09522620190911_101215
20190911_10142120190911_105006
ésKata 2019.08.24 14:59 - Megtaláltam
Savaria Történeti Fesztivál alkalmából töltüttönk itt 3 élménydús napot.

Péter60 2019.08.04 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.53
Kissé illegálisan - az építkezés miatt - de azért bejutottunk ládáig. Sajnos az elázott rendesen, szerencsére kaptunk telefonos segítséget a rejtőtől.
Amúgy ötletesek a rejtések, az építkezés idejére én kivenném a láda helyét a sorozatból.

Strombus 2019.08.01 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.53
Folytatom, amit Menyust elkezdett:
"mert nem sejthetjük, mit hoz az új ezerév:
stronciumos bombát? Föld, víz, lég máglyahalálát
vagy van-e józanság, megmaradás, virulás?"

Kőszegi az igen retro és ezért elég vicces, valóban öreg Arany Strucc szállodától bicikliztünk át Szombathelyre, hogy a még hiányzó itteni ládákat összeszedjük. A sok multi miatt a bicikli volt a leghatékonyabb közlekedési eszköz. A körünk végül 82,5 km-esre sikeredett. Élveztük a tekerést, nézelődést a csendes, vasárnap miatt forgalommentes, szép városban.

1. pont: Leültem a szobor mellé. A pad és a macska tetszett.
4. pont: A Garabonciás most a szándékosnál is viccesebben nézett ki a széttúrt terület közepén kapálózva.

Nagyon kedvelem Weöres Sándor műveit. Tetszett a téma. Köszönöm a rejtést

2019 08 04 Szombathely Garabonciás szobor Lesenyei Márta Vadász György műve GCWSSZ2019 08 04 Szombathely Weöres Sándor szobor Bogival 1 GCWSSZ
Schlégl 2019.07.27 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.99
Szombathely összes ládáját begyűjtöttük tegnap. A első 3 pont után a láda felkeresésével nem jártunk sikerrel. A bejutást kerítés és sorompó zárja el, hatalmas építési terület, melyet biztonsági őr és tábla is véd. A képek alapján kérjük az elfogadást.

[Jóváhagyta: Kilátó, 2019.08.04 20:12]

IMG_20190727_160044_BURST001_COVERIMG_20190727_153824
IMG_20190727_173955 
Menyust 2019.07.13 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.68
Köszönjük a rejtést!

,,Mi a jövő? Még használatlan, puszta üresség,
jóvá vagy rosszá festi a képzeletünk,
Dolgozzunk s játsszunk csak a "most"-ban,
sohsem a "majd"-ban,"

TanEra 2019.07.10 19:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

anettx 2019.05.26 15:15 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Szombathelyi teker(g)és közben az 5 multi pontjait párhuzamosan keresgéltem.
Tetszett ez a multi, jó volt "személyesen" is találkozni a költővel:)
A 2. ponton nem találtam a jelszót.
A 4. pontnál a ládához be kell menni a lezárt építési területre át a kordonon.

Egyik kedvenc (geocaching)tematikámhoz választottam eme versrészletet:

Jön a kocsi, fut a kocsi:
Patkó-dobogás.
Jön a vonat, fut a vonat:
Zúgó robogás.
Vajon hova fut a kocsi?
Három falun át!
Vajon hova fut a vonat?
Völgyön, hegyen át!

gcwssz-DSC02428gcwssz-IMG_9873
bagolyvera 2019.05.19 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel, köszi!

Ignis9 2019.05.19 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

20190519_141040 
befi 2019.05.03 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Szerintünk a 4. pont most legálisan nem kereshető. Próbáltuk több irányból is, mindenhonnan kordonnal-(mobil) kerítéssel lezárva az építkezés miatt. (Rohonci út felől a parkoló lezárva, szalaggal, a Liget utca felől kétoldalas kordon vezet a kalandpark bejáratához - csak ezt átlépve lehet a ponthoz jutni.

és a rejtő kérésének teljesítése következik:
Reflektálva nagydora911 bejegyzésére (árnyék) - ide került utoljára vers - a mi választottunk:

Buda, Ferenchegy

Bokrok és kórók között
az út szinte üldözött,
a gyom úgy benőtte.
Rossz kerítés, tört palánk,
sárga bogyó, csupa láng
világít előtte.

Fehér függők, pirosak,
fázós kékes árnyasak,
zöld liliom-kardok,
barna fű, mit gaz megöl,
szűnő lépések elől
míly titkot takartok ?

Hol három nagy eb tutul,
a sáros út kanyarul
mint a liba-gége,
fal-árnyékok, ereszek
domb-lejtőre függenek:
ott a világ vége

szaszkievics 2019.04.22 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
OKT 1. szakasz teljesítése közbeni napokban, HRita, KesserHercegnővel! Könnyedén, két nap alatt kerestük fel a pontokat és ismerkedünk a multi segítségével a belvárossal. A csónakázó tó környéke nagyon szép, jól karbantartott!
Köszönjük!

HRita 2019.04.22 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagydora911 2019.04.21 18:04 - Megtaláltam
SZÓ
 
Aki a szót megragadja
sugarát is ragyogtatja
árnyékát is megmutatja.

Aki a szót elcsépeli
fényét árnyát elkeveri
magasságát porba veri. [Geoládák v2.2.5]

ndavid42 2019.04.18 17:44 - Megtaláltam
w/ justancsi
OKT előtti ládázás

Fekete Ákos 2019.04.14 11:59 - Megtaláltam
Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid - az erő legyél te magad.
Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad.
Űzd el szánalmaid - a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid - a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod - a teljesség legyél te magad.

Stacee 2019.03.16 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Szombathelyi hétvége során.
Köszönjük a rejtést.

speti 2019.02.18 15:05 - Megtaláltam
DDK túrázás után, szikrázó napsütésben :)
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pilis50 2019.01.30 14:26 - Megtaláltam
Évek óta keresgélem - de midig elvesztek a megtalált jelszórészletek - most nagyon baráti társaságban egyszerre lejártuk.

IMG_20190130_085336_1 
DFRi 2019.01.30 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!
Pilis50&Juli&Roy&Feri [g:hu 1.6.1x]

Pilis50 barátommal úgy döntöttünk, hogy a napot a szombathelyi ládák összegyűjtésével töltjük. Ezért már 6:25-kor suhantunk is Savaria felé. Az első multi, első pontjánál a véletlen összesodort minket emiGranttal. Gyorsan megbeszéltük, hogy együtt folytatjuk tovább a ládakeresést. Hamar összeszoktunk és igen hatékony ládavadász különítménnyé alakultunk! Ennek eredményeként a város ládáit még a sötét beköszönte előtt begyűjtöttük, amibe még egy láda javítás-csere is belefért. A borongósnak indult napot egy roppant kellemes és hangulatos élményként zártuk! Köszönöm Barátaim ezt a napot!

20190130_08541720190130_143330
20190130_16193320190130_161938
20190130_161946 
emiGrant 2019.01.30 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
A szelestei kastélyszállóban töltött kis üdülésünk második napján egy teljesen véletlen találkozásból nagyszerű ládázós napunk lett DFRi-vel és Pilis50-el Szombathelyen. Még Roy is velünk tartott a ládák zöméhez. A mi kis társaságunk hihetetlenül gyorsan összerázódott egy hatásos és nagyon élvezhető kis csapattá, amely sikerrel levadászta Szombathely összes ládáját. Weöres Sándort, mint írót nagyon szeretem. Szobra a paddal meg kutyával mestermű. Sajnos az időjárás nem volt elégge napos, hogy jól lehessen fotózni, de erről mégis sok képet csináltam. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5 
Doktor 2018.11.02 15:59 - Megtaláltam
OK

Párduc50 2018.11.02 15:59 - Megtaláltam
"Elmentem a kősziklához, ráhullattam könnyemet
szólt a szikla, én is égek, szenvedek, rejtőzködnöm nem lehet"

Göde 2018.10.28 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]

"Bóbita, Bóbita játszik, szárnyat igéz a malacra...."

Molli 2018.10.28 15:03 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! "Sáska hadak hegedülnek."

"J&J" 2018.10.08 13:14 - Megtaláltam
OK

lembo 2018.10.01 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Jó időben öröm volt végigjárni a pontokat, tetszett!
Lembo

nLVItm2pTCiMAAnAQhQOAA+1yiOGmsTyeHzbeljG0POQ
9jBAn9f7SJyLNOe99oXdqQ 
joco12589 2018.09.09 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszönöm a rejtést.

kir6 2018.08.25 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

izsolt 2018.08.20 15:55 - Megtaláltam
Kőszeg-Szombathely zarándokút utáni levezető séta. Talán a 35 fokos kánikula vagy a 30 km gyaloglás tehet róla, de a hármas és 4-es pont nem lett meg
A másik két jelszórészletet el tudom küldeni illetve mellékelek egy tracket bizonyításképpen, szeretnék elfogadást kérni, köszönöm

[Jóváhagyta: Kilátó, 2018.09.18 18:25]

köszönöm

Az idézet lemaradt:
"Béka hadak fuvoláznak"

gcwssz 
tiktak 2018.08.11 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! "körben az angyalok ülnek" [Geoládák v2.2.4]

Zéboy 2018.08.11 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zéboy 
Berián 2018.08.11 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

H+W 2018.08.08 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

csabika25 2018.07.28 10:50 - Megtaláltam
Marcical közös túra. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

SirLes 2018.07.14 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Már vagy két éve nem voltam Szombathelyen, így most jól esett sétálni egyet a városban és begyűjteni a pontokat.

P1280919P1280925
P1280928P1280933
P1280935 
Maci012 2018.07.14 13:25 - Megtaláltam
SirLes-sel
ÖRÖK PILLANAT

Mit málló kőre nem bizol:
mintázd meg levegőből.
Van néha olyan pillanat
mely kilóg az időből,

mit kő nem óv, megőrzi ő,
bezárva kincses öklét,
jövője nincs és multja sincs,
ő maga az öröklét.

Mint fürdőző combját ha hal
súrolta s tovalibbent --
így néha megérezheted
önnön-magadban Istent:

fél-emlék a jelenben is,
és később, mint az álom.
S az öröklétet ízleled
még innen a halálon.

Travo 2018.07.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Megvan, Köszi!

szkj 2018.06.05 21:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Mély erdőn ibolyavirág

Mély erdőn
Ibolya-virág,
Elrejt jól
A boróka-ág.

Minek is rejt az az ág,
Gyere, tágas a világ,
Mély erdőn
Ibolya-virág. [Geoládák v2.2.4]

esztelneki 2018.05.20 14:01 - Megtaláltam
Bringával megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Maclura 2018.05.15 20:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Ma a szombathelyi pontokat jártam körbe. Egyszerre több multit hajtottam, a lényeg, hogy sok érdekes pontot láttam.
Köszönet a rejtésért.

Törpe 2018.05.13 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Köszönjük a rejtést!
Törpe

Puszkany 2018.05.06 12:52 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

Geonóri 2018.05.03 11:00 - Megtaláltam
Köszi meglett másodszorra.A kutyasétáltató helyen első alkalommal megtámadott egy eb.De nem adtam fel,visszatértem.

ha2 2018.05.01 13:40 - Megtaláltam
Bringás városnézés.
Tetszett a végláda rejtése illetve inkább a kivitelezése. A megadott koordinátákon nem találtam. A rejtő telefonos segítségével már könnyen ment.
A költő szobránál szinte mindig voltak fotózkodók, de nem is csoda mert nagyon klassz kompozíció.

087088
GyZsTeam 2018.04.29 16:10 - Megtaláltam
Egy szép domb ide-kékül

Egy szép domb
Ide-kékül
Lágy hajnali fényben,
Hűsölni és
Jóllakni
Ottan lehet nékem.

Fényes kert
Almát terem,
Tarka, mint az élet,
Ott az apa
És anya
Hét gyerekkel élhet.

Domb-lejtőn
Kelet felől
Csupa szilva, szőlő,
Édes-piros
Szép gyümölcs
Napsütésben megnő.

Érdekes volt. Köszönjük!

HER_4064_tnHER_4065_tn
HER_4071_tnHER_4075_tn
HER_4078_tnHER_4081_tn
HER_4082_tnHER_4087_tn
Pajzsika 2018.04.28 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.03
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2018.04.28 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Megtaláltuk. Köszönjük.

Csaba és Kati 2018.04.23 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.00
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük.
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.4j]
Már illet a szomszédvár (Szombathely) hiányzó ládáit felkeresnem, amelyre ma sort is kerítettem.
A két városi multi pontjait közösen gyűjtöttem be, inkább gyalogosan, mint kocsival.
A multi pontjai rendben voltak, igaz, hogy már nem mindegyik mágneses lapocska. A színház előtt azonban sokat kellett várnom, mivel a szemközti szakképző intézetből a szünetet ott töltötték. Elég hosszú szünet volt.
A doboz koordinátái szerintem nem pontosak, kicsit odébb a harmadik fa alatt találtam meg.

"Weöres Sándor - Üdvösség

Csak azért
az egyetlen napért
érdemes volt megszületnem,
amikor szeretni tudtam,
és szeretnek-e, nem kérdeztem.
Csak ennyi történt teljes életemben,
egyébkor szakadékba buktam.
Csak azért
az egyetlen napért
érdemes volt megszületnem."

A szoborAz útjelző
EmléktáblaSzínház
Kicsit várni kellett miattukGarabonciás szobor
PardiAndi 2018.03.17 00:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

dzoli1 2018.03.17 00:00 - Megtaláltam
Andival

Floriella 2018.02.19 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-)

Weöres Sándor - A teljesség felé / Tíz lépcső

Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid - az erő legyél te magad.
Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad.
Űzd el szánalmaid - a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid - a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod - a teljesség legyél te magad.
[Geoládák v2.2.2]

AF7F7A4D-12E1-4CD9-BB67-8112514C322D 
csipet_csapat 2018.01.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Szerintünk a láda koordinátája kicsit elmért. De meglett:)
Réti csiga, réti csiga,
fejeden a hegyes iga,
hátadon a héj-kupola,
hova visz a nyár?
"Hét arasz a rönk teteje,
beszövi a moha ere,
öntözi a fűz levele,
párom odavár."
Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_0336IMG_0379
IMG_20180128_140602 
KovMat 2018.01.26 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.10
A végénél egy kis rejtői segítséggel, de meg lett.
Köszi! -.- --

HeavyLemmy 2018.01.07 15:05 - Megtaláltam
"Mit málló kőre nem bizol:
mintázd meg levegőből.
Van néha olyan pillanat
mely kilóg az időből," Örök pillanat

Megtaláltam, köszönöm. [Geoládák v2.1.4]

csipet_csapat 2018.01.04 18:00 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki

Endresz_család 2017.12.29 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
A záró ládát korábban már megtaláltuk, így tudtuk, hol keressük. A sövényt megnyírták, a dobozt a kerítés alatt leltük. Megtalálható a fa mellett, a sövény tövében.
A véleményünk szerint a láda kereshetőre állítható.
Köszönjük.

B3642BD7-C390-48F5-8F11-0E9EBB91C3107F50D215-A84B-4538-B2D5-BBDDF5AACA69
ACC7B469-1F21-4FE7-BA2A-DA6047FB302D9677FE5E-D60B-4FCD-8045-762BCE73A7BA
Pomisa 2017.10.31 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Az első három pont meglett, de a ládát nem találtuk. Felhívtuk a Rejtőt és bebizonyosodott, hogy a ládát ellopták. Tetszett a multi. Rejtésre megadom az 5-öst mert bár ellopták a ládát, az ötletes volt.
Köszönjük a rejtést és a segítséget.

Szép a fenyő

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az újesztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.

striker11 2017.09.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
A Birka-iskola
Egyszer volt egy nagy csoda
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
Az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,
Így hát egy se ment oda,
Meg is szűnt az iskola. Első megtalálásom! Köszönöm! :)

BT_pro 2017.09.14 18:00 - Megtaláltam
Megvan ,köszönöm a segiitséget és a lehetőséget!!!

bigmick 2017.08.28 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

napvirág 2017.07.28 20:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
:-) Hurrá nyaralunk!

Forgós-ropogós

Sej-haj, folyóba
Sok a hal valóba,
Dunába, Tiszába
Se szeri, se száma.

Sej-haj, vadonba
Kivirít a gomba
Keményre, kerekre,
Ha bolond, ne szedd le.

Sej-haj, fonóba
Sok a lány valóba,
Ki barna, ki szőke
Sose fuss előle.

Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni!

DSCN3730DSCN3733
DSCN3737DSCN3738
DSCN3743DSCN3745
DSCN3747 
Maratonos Maci 2017.07.28 19:34 - Megtaláltam
Napvirággal ...

Weöres Sándor:Kocsi és vonat

Jön a kocsi, fut a kocsi:
Patkó-dobogás.
Jön a vonat, fut a vonat:
Zúgó robogás.
Vajon hova fut a kocsi?
Három falun át!
Vajon hova fut a vonat?
Völgyön, hegyen át!

Zim-zim, megy a gép, megy a gép,
Fut a sínen a kerék,
Forog a kerék.
Zum, zum, nagy az út, nagy az út,
Fekete az alagút,
A masina fut.

bölli 2017.07.21 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszönjük a rejtést!

Bajuszcica 2017.07.21 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszönjük a rejtést!

zaskl 2017.07.19 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

"Ó ha csillag volnék
Kerek égen,
Csorogna a földre
Sárga fényem -
Jaj, de onnan
Vissza sose járnék,
Anyám nélkül
Mindig sírdogálnék."

szollosi73 2017.07.14 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megvan!
Nagyon tetszett a multi, szépek a szobrok, klassz helyeket mutat meg, jót sétáltam.
Köszi rejtést.

"Megládd, megint futunk a berken át,
feledve tél jegét.
A záros kert-ajtón s a kerten át,
ha felszikkadt a rét.
Most hűs estére hűsebb éjszakát
borít fehér sötét.
De majd megint futunk a berken át
s fogjuk köröskörűl az almafát,
feledve tél jegét,
ha felszikkadt a rét."

Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 001Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 002
Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 003Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 004
Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 005Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 006
Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 007Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 008
Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 009Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 010
Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 011Weöres Sándor nyomában Szombathelyen 012
KGDB 2017.07.11 18:48 - Megtaláltam
Köszi. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Parmerozpazepan 2017.07.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Színházi és útjelzőtábla pontok szerintem hiányoznak. A másik kettő rendben. Kérnék egy fényképes elfogadást a keresésre.
A helyszínek egyébként jók, tetszettek a szobrok is. A verseit is szeretem :)

DIE TAUBE PRIORISSA

Mater:
Du magst wegziehen von unserm heiligen
Kloster? Warum denn? Und was willst du werden?

Novicia:
Prostituierte.

Mater:
Schrecklich!Sag's noch einmal!

Novicia:
Ich werde Hure.

Mater:
Meine liebe Tochter,
Das ist sehr gut. Ich hörte erst Protestant.

[Jóváhagyta: Kilátó, 2017.07.11 22:47]

pad napszemüveggelpw2
pw4tábla töredékkel
NagyPatak 2017.06.27 13:06 - Megtaláltam
A láda sajnos javításra szorul, a színház előtti padról hiányzik a jelszórészlet. Kessertárs segítségével sikerült belogolni.

Mr Zerge 2017.04.16 12:30 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Szombathelyen már többször jártunk, most a másik multi láda pontjaival vegyesen, több parkolással kerestük meg ezeket a pontokat is.

Lady Me 2017.03.18 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2017.03.18 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

catNcat 2017.03.12 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Köszönjük!

KataJani 2017.01.22 15:03 - Megtaláltam
DDK közben a ZÖLDSPORT kéktúra csapattal. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Goldenbay 2017.01.22 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2016.11.06 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
A dobozzal kezdtük, nagyon profi :) Verssel logoltam. Sajnos a színháznál hiányzik a padból egy darab, vszínű azon volt a jelszórészlet. Kértem segítséget egy korábbi megtalálótól:) Köszi a rejtést. Képek jönnek hamarosan .:)
A vers:
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
Zúg a tüske,
szél szalad ide-oda,
reszket a galagonya
magába.
Hogyha a Hold rá
fátylat ereszt:
lánnyá válik,
sírni kezd.
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.

-1
-2
htibi 2016.10.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.07
A színháznál levő jelszótöredéket nem találtuk meg. A többi sikerült. A szobornál a mágneslap 3 darabban.
A láda elrejtése nagyon ötletes. Eddigi összes megtalálás közül a legjobb !!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.12.04 11:30]

IMG_4121IMG_4126
hinia lux 2016.09.28 15:42 - Megtaláltam
Szeretem Szombathelyet, gyönyörű őszi időben sétáltunk, a multi után a Csónakázótónál is.
Weöres Sándor pedig az egyik kedvenc költőm.
"Sugárpehely"

Főiskola előttWeöressel
WSSZGarabonciás
Csónakázó tó 
Vincenzo65 2016.09.23 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megvan. Köszönöm a versolvasásra való felhívást. Én választottam:
Mi volnék?
Tűzben fa parazsa volnék,
Vízben puha moha volnék,
Szélben jegenyefa volnék,
Földön Apám fia volnék.

tothkopasz 2016.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszi a rejtést.

stmester 2016.09.07 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
a láda rejtése feltette az íre a pontot nálam, nagyon élveztem a sétát köszi

P1020263P1020264
böbe 2016.08.28 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Köszönjük!

Kerékgyártócsalád 2016.08.26 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
SAVARIA fesztivál alkalmából nekilódultunk Szombathelynek , és jól ki is sétáltuk magunkat. Aztán egy kis fergeteg :)

"...Az idő hamispénz
jut elég belőle
csak annak kevés
ki aranynak nézte. ..."

Takácsúr 2016.08.23 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Röpült felém anyám ;-)
Meglett, tetszett, ügyes rejtés! Köszönöm!

nbokan 2016.08.23 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Drive-in babakocsival :) A többi szombathelyi ládával együtt ezt is végigjártuk. Jó kis nap volt, köszönjük a rejtést.

-1-2
-3-4
Ákibard 2016.08.21 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Szombathelyi esős-esőkabátos kirándulás közben megtalálva :)
Szép hosszú séta volt. A láda rejtése kreatív :)

A log :) 
Judit és Béla 2016.07.10 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltuk. A cicát megsimogattuk.

"Kecskemét téli éje.
Villog a fagy sörénye.
Négyszeres harang-kongás
Dörög a messzeségbe."

Fazék 2016.07.03 11:10 - Megtaláltam
A gyermekeim a Kalandparkot szemelték ki délelőttre, ideális "árukapcsolás", míg játszottak addig megkerestem a többi pontot. Nagyon jók a rejtések, köszönjük.

Jalapeno 2016.06.12 18:34 - Megtaláltam
,, A por siet a kő ráér.' Megtaláltuk, izgalmas volt. :D [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szaboist 2016.06.01 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

elina 2016.05.15 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Jeli arborétum után elmentünk Szombathelyre sétálni!
Az én választott versem:
Kocsi és vonat

Jön a kocsi, fut a kocsi:
Patkó-dobogás.
Jön a vonat, fut a vonat:
Zúgó robogás.

Vajon hova fut a kocsi?
Három falun át!
Vajon hova fut a vonat?
Völgyön, hegyen át!

Zim, zim, megy a gép, megy a gép,
Fut a sinen a kerék,
Forog a kerék.
Zum, zum, nagy az út, nagy az út,
Fekete az alagút,
A masina fut.

ahhoj 2016.05.15 18:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Tutuk 2016.05.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
ÉGI CSIKÓN LÉPTET A NYÁR

Égi csikón léptet a nyár,
tarka idő ünnepe jár,
táncra való, fürdeni jó,
nagy hegy alatt hűsöl a tó.

Hogyha kijössz, messzire mégy,
hogyha maradsz, csípdes a légy.
Habzik az ég, mint tele-tál,
tarka idő szőttese száll.

Apamókus 2016.04.23 11:05 - Megtaláltam
Nagyon köszönjük a rejtőnek. kreatív rejtés! [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

totedu 2016.04.16 14:30 - Megtaláltam
" Bóbita, Bóbita álmos,
elpihen őszi levélen,
két csiga őrzi az álmát,
szunnyad az ág sűrűjében. "
Kellemes tavaszi időben sétálgatva kerestük meg a pontokat, a cicát megsimogattam.

garabonciásmegsimogatva
színház 
katika 2016.03.26 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! Húsvéti kőszegi ládázás 8. állomása. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
mozgo 2016.03.26 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon jók az egyes pontok rejtései. A végláda különösen tetszett.

DSC_2257 
kupec 2016.03.06 12:05 - Megtaláltam
Kellemes multi, főleg az 1. pont tetszett.

Nivás Döme 2016.03.04 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Két részben teljesítve, jó féléves különbséggel, de ez egy nagyon jó városi multi! Külön öröm, hogy a nagy irodalmárnak állít emléket, ahogy a tőle való - sokat idézett - nagy bölcsességek is "A teljesség felé" című kötetéből:

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni,
gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted
az ég, benned a létra."

Köszönet a rejtésért.

gyetger 2016.02.20 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)

"hasztalan vággyal nézem a jövőt,
gyerek áll így a más-cukra előtt.
De a kevés is jobb, mint semmi se,
az élet szép, csak bánni kell vele
s ha félrebillen kedvem kereke,
helyrezökkenti a varázsige:
fü, fa füst."

Dlacc 2016.02.17 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.77
Megvan, szuper a rejtek!
"FALUSI REGGEL

Már üti - üti már
a torony a hajnalban!
Az időt bemeszeli a korai kikeriki,
lendül a vad dallam.

Kiscsacsi, kiabálj,
örülök a hangodnak!
Ha lefőz ez a kusza kikeleti kikeriki,
vége a rangodnak."
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

cotturag 2016.02.17 00:00 - Megtaláltam
"Tavaszköszöntő
Sándor napján megszakad a tél,
József napján eltűnik a szél.
Zsákban Benedek
Hoz majd meleget,
Nincs több fázás, boldog, aki él.

Már közhírré szétdoboltatik:
Minden kislány férjhez adatik,
Szőkék legelébb,
Aztán feketék,
Végül barnák és a maradék. " - Weöres Sándor

messi10kl 2016.02.14 13:00 - Megtaláltam
Tesvéremmel, Gergővel közös találat.

gergo2007 2016.02.14 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Köszönöm a rejtést.

Csirimojo 2015.12.21 16:10 - Megtaláltam
Az utolsó ponttól visszafelé nem a hídon, jöttem, hanem találtam egy gázlót. Nem volt biztos, hogy nem pottyanok bele a patakba. :)
Harap-utca három alatt
Megnyílott a kutya-tár,
Síppal-dobbal megnyitotta
Kutyafülü Aladár.
Kutya-tár! Kutya-tár!
Kutyafülü Aladár!
Húsz forintért tarka kutya,
Tízért fehér kutya jár,
Törzs-vevőknek öt forintért
Kapható a kutya már.
Kutya-tár! Kutya-tár!
Kutyafülü Aladár!
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2015.12.21 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

neogeo 2015.11.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.67
Koszonjuk, kellemes délutánt okozott.

kétbakancsos 2015.11.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Szent Márton napok alkalmából három szép, tartalmas napot töltöttünk Szombathelyen, geoládák keresésével sikeresen bebarangoltuk a várost és a környéket. Köszönjük a rejtést!

Weöres Sándor: Mély erdőn ibolyavirág

Mély erdőn
Ibolya-virág,
Elrejt jól
A boróka-ág.

Minek is rejt az az ág,
Gyere, tágas a világ,
Mély erdőn
Ibolya-virág.

A padAz emléktábla
PihenésGarabonciás
sinus90 2015.11.04 14:20 - Megtaláltam
Senkit ne tévesszen meg ez a jelszó nélküli megtalálás. Egy sportrendezvény miatt nem volt módom a ládát elővenni - nem akartam a ládát felfedni .A képeken láthatod majd azt a sok gyereket, akik beborították a környéket. A képek tisztes távolból készültek, nehogy személyiségi jogát sértsem valakinek.
Beteglátogatóba érkeztem Szombathelyre, de a látogatási idő kezdetéig ládákat keresgéltem. A vasúttól busszal jöttem. Már a buszból is láttam sok gyereket, de azt hogy a láda környezetében is lesznek, nem gondoltam. Innen csorogtam-kacskaringóztam vissza a városba ill. a kórházhoz.
A láda környezete korábbról ismerős volt, a többi helyszínt csak most néztem meg közelebbről. Szép időben jót sétáltam Szombathelyen.
A rejtővel folytatott mél-váltás alapján kérem a találat elfogadását - ígéretet kaptam rá.
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Kilátó, 2015.11.05 23:42]

A láda közelében edzők és tanítványok...
Monik 2015.10.18 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Remek rejtés, igényes, ötletes láda. Köszönöm a rejtést!

A SZÉL

A szél, mint sok kis patak,
folyik levelek között.
Bármelyikbe ütközött,
partjai mind hajlanak.

kacci 2015.10.02 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Szombathelyi hétvége alkalmával, köszönjük a rejtést!

Juju 2015.10.02 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Ismét Szombathely két év... Köszönjük a rejtést!

navigaator 2015.09.14 00:00 - Megtaláltam
-

Norbi85 2015.08.27 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.96
Karnevál alkalmából jártam erre. Sajnos 1 jelszórészleltet kivéve mindet megtaláltam. A színháznál lévőt nem találtam meg. Kérem a rejtőt fogadja el a találatot. Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: Kilátó, 2015.09.04 15:12]

 
Zolo1981 2015.08.22 20:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

4Hut 2015.08.21 18:30 - Megtaláltam
TAVASZVÁRÓK

Megládd, megint futunk a berken át,
   feledve tél jegét.
A záros kert-ajtón s a kerten át,
   ha felszikkadt a rét.
Most hűs estére hűsebb éjszakát
   borít fehér sötét.
De majd megint futunk a berken át
s fogjuk köröskörűl az almafát,
   feledve tél jegét,
   ha felszikkadt a rét.


 
hitamas 2015.08.15 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Bükfürdői nyaralás 3. nap, 3. láda. A gyermekeket (ma ... unokákat) Kaláka zenével és Weöres Sándor versekkel altattuk/altatjuk ( na jó, van József Attila, Jeszenyin .... vers is.). Az egyik kedvenc:

Csiribiri csiribiri
Zabszalma --
Négy csillag közt
Alszom ma.

Csiribiri csiribiri
Bojtorján --
Lélek lép a
Lajtorján.

Csiribiri csiribiri
Szellő-lány --
Szikrát lobbant,
Lángot hány.

Csiribiri csiribiri
Fült katlan --
Szárnyatlan szállj,
Sült kappan!

.....

zseniális a vers, amennyire gyermekvers, annyira felnőtt is :)

Paul 2015.08.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Köszönöm a rejtést.

ditke 2015.08.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Nagyon profi a láda rejtése :) Köszönjük!

feldelaci 2015.08.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
megtaláltuk

DóriAtesz 2015.06.27 18:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 1/5
DóriAtesz

Attibati 2015.06.21 14:05 - Megtaláltam
Kerékpárral jártam végig a szombathelyi belváros multpontjait köztük ezt a ládát is.
A 3. pontnál eleredt az eső és egy anyuka babakocsival a színház előteteje alatt keresett menedéket. Nem mertem nagyon belevetni magam a keresésbe, így csak a padok előtt sétálgatva próbáltam megtalálni a jelszót. Szerencsére nem kellett a padok alá is bekukkantanom...
A ládapontnál megzavart a szobor emlegetése, mivel körbepillantva egyet sem láttam. Azt hittem, hogy összekevertem a pontokat. Ráadásul a pont is jól el volt rejtve, de végül meglett a megoldás.

Zsókica és Lackó 2015.06.14 14:45 - Megtaláltam
"Harap-utca három alatt
Megnyílott a kutya-tár,
Síppal-dobbal megnyitotta
kutyafülű Aladár.
Kutya-tár! kutya-tár,
Kutyafülű Aladár."

Ez volt az első verse a kislányomnak, amit egyedül elszavalt. Imádtuk! :)

Nagyon élveztük a sétát a városban- a nagy hőség ellenére is! Köszönjük a rejtést!

tcsb 2015.05.25 15:00 - Megtaláltam
+van!

Szlil 2015.05.25 15:00 - Megtaláltam
Végre volt időnk becserkészni, legalább megvolt a pünkösd hétfői séta, és nyugodtan lehetett keresgélni, sehol senki a városban :-)

takacsimre 2015.05.25 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Nagyon szép környezet, rendkívül igényes rejtésekkel. Köszönjük. Marika és Imre

 
Zsu. 2015.05.16 20:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.05.16 20:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.58
A közeli (Kőszegi-hegység) GC rendezvény után szálláshelyünkre, Szombathelyre érkeztünk, ahol egy kiadós vacsora után nekiláttunk a multi pontjainak felkutatására. Jók a helyszínek és profik a rejtések (főleg a láda!), de legjobban természetesen a Weöres szobor tetszett a paddal. Jól szórakoztunk, értéket, érdekeset mutatott a multi. Köszönet!

Mikulás

krezga 2015.05.16 00:00 - Megtaláltam
"Fut a havon a fakutya,
vele fut a retyerutya,
din-don diridongó.
Ha kiborul a fakutya,
lepotyog a retyerutya,
din-don diridongó."

A multi pontjait három különböző alkalommal szedtük össze, a mai napra már csak a színházi virtuális pont maradt. Köszönjük szépen, jól kereshető, igényes multival volt dolgunk.

V_Gabor 2015.05.15 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.21
Mónika írta be a verset a füzetbe.
Nagyon jó rejtések, tetszett!

Végre ide is eljutottunk, köszönjük a rejtést és a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCWSSZ_20150515130610.jpg 
acsipapa 2015.05.09 17:10 - Megtaláltam
meglett

Webber 2015.05.09 17:10 - Megtaláltam
Meglett. Jók voltak a rejtések.

Tapsifüles 2015.05.06 09:05 - Megtaláltam
"Fut, robog a kicsi kocsi,
rajta ül a Hahargosi,
din-don diridongó.
Ha kiborul az a kocsi,
leröpül a Haragosi,
din-don diridongó."

Korrekt a rejtés. Jó, gondos munka. Tetszett a multi.
Jó volt a végláda is. Egyedül a "talajszint felett található" nem állta meg a helyét. Lehet, hogy korábban derékmagasságban volt, de most talajszinten találtam rá.

Az első pont közelébenA második pont közelében.
A ládához közeledve 
distike 2015.04.09 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam.

pliptai 2015.04.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Köszönet a rejtésért!

banyaietty 2015.03.29 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltuk. Köszönjük! :)
Egy kis érdekesség:
Magyarország lesz a negyedik nemzet, amely járművet küld a Holdra.
A Puli (űrszonda) Weöres Sándor a Szembe-fordított tükrök című versének egy részletét viszi magával, amely így hangzik:

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

A részlet A teljesség felé című kötetben jelent meg.

Dudipofi 2015.03.10 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megtaláltam! Ötletes rejtés! :)

VP 2015.03.02 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.46
Belvárosi nagy séta + külvárosi esős autózás: 6 láda, ebből 4 multi, összesen 22 pont

waneqr 2014.12.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Köszönjük a lehetőséget!

Mihul 2014.11.30 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.0s] [wapon beküldött szöveg]

 
szakica 2014.11.30 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

tudo 2014.11.27 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.41
45 km városi kerékpározás 200 m emelkedéssel Szombathelyen GCKUPA jegyében 2 régi és 6 új ládával. Ma reggelre érkezett az idei tél első hideg lehelete: a városban láthatóan mindenki didergett, a városi ládák naplózása miatt majd` lefagyott a kezem, a szembe szeles szakaszokon csontig hatolt a jeges levegő.

Az útra való készülés közben erre a ládára fentem leginkább a fogam. A jelszó részletek kis odafigyeléssel sorra meglettek, a láda is. Az egyes jelzések elhelyezése ötletes. GCFBSZ pontjaival folytattam a napot.

Weöres SándorSzínház
Belvárosi diákTemplom a kálvárián
Templom belsőSzobor
EmléktáblaTalálat
Liberty 2014.11.19 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
5/9. Zala és Vas m-i ládatúra Gyrossal.

A multi minden pontja tetszett, különösen az 1-es pont. Szép helyeken vezet végig a multi, az utolsó ponthoz a tó mellett sétálva jutottam el. Kedves a garabonciást ábrázoló szobor. Köszönöm a rejtést és a remek ismertetőt Weöres Sándorról.

Szombathely címere
Gyros 2014.11.19 13:44 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szalaij 2014.11.15 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

MOJULI 2014.11.15 14:32 - Megtaláltam
ok

Hepur 2014.11.15 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Délutáni ládázásunk fénypontja.

kaldigeza 2014.11.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Szalaij barátommal egész nap Szombathelyen! Köszönöm a rejtést! Mellékelek egy bájos idézetet!

Weöres Sándor: Első szimfónia

Ti rengeteg fényben remegő vidékek,

ti hallgatag erdők, hintái az égnek,

ti párolgó rétek,

kedvemet kék labdaként magasba vigyétek!

zöldek 2014.11.08 17:51 - Megtaláltam
ok

Lopakodó 2014.11.01 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Piás 2014.11.01 17:20 - Megtaláltam
+van! köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hz 2014.10.26 17:26 - Megtaláltam
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2014.10.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
köszi :) legjobban a szobor tetszett és a színházon lévő díszítőelemek :) csak az idő volt cudar...

cserpan01 2014.10.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Rami Szilárd

kl 2014.10.10 16:15 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

barchetta13 2014.10.04 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Különösen az utolsó volt nagyon ötletes :)

Gábor75 2014.09.23 17:12 - Megtaláltam
Öröm a köbön! :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2014.09.19 12:30 - Megtaláltam
.

zalajaro 2014.09.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
.

marsoka 2014.09.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megvan.

Zergi 2014.09.19 11:05 - Megtaláltam
Fogtam!

mikszi 2014.09.03 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Egy kis IQ igénybevételével (és a házon levő emléktábla képe révén), illetve a rejtő sugalmazása alapján sikerült összehozni a jelszót, bár a 2. ponton hiába nyúlkáltam mindenfelé, nem sikerült megtalálni a mágneses lapocskát.

Az emléktábla a Petőfi utcáááanA költő társaságában...
rongylab2 2014.08.29 18:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

m.zsömi 2014.08.29 17:00 - Megtaláltam
ok

Cseber 2014.08.29 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival.

csbagi 2014.08.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Délutáni biciklis ládázás Istvánnal.
Az összes gyerekverse kedvencem, de a legkedvencebb ez a mondat, pedig nem is vers:
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Köszönöm a rejtést, élmény volt végigjárni a pontokat!

bubu&vahur 2014.08.24 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

 
ArNick 2014.08.24 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
A ládát péntek este a kilátós menetben autóval, az első pontot szombaton délelőtt gyalogosan, a maradékot pedig vasárnap dél után teljesítettük egy sétával. Köszönjük!

Volt egy szép ládika,
Nőtt benne egy almafa,
Én azon az almafán
Dinnyét szedtem délután.
Nagyot ugrott Sárika,
Beszakadt a ládika.

öregmedve 2014.08.23 10:30 - Megtaláltam
Lepkével keresgéltem. Nagyon elkeseredett, mikor kiderült, hogy éppen most kicserélték az ereszt, de szerencsére másodszor visszatérve, megleltük a régi csövet, rajta a jelszót.

Táncdal

panyigai panyigai panyigai
ü panyigai ü
panyigai panyigai panyigai
ü panyigai ü

kudora panyigai panyigai
kudora ü
panyigai kudora kudora
panyigai ü

kotta kudora panyigai
kudora kotta ü
kotta panyigai kudora
panyigai kotta ü

ház panyigai kudora
ü kudora kotta ház
kudora ház panyigai
ü panyigai ház kotta

lepke 2014.08.23 10:30 - Megtaláltam
A Savaria-napok alkalmával ismét ellátogattunk Szombathelyre és néhány ládát is keresgéltünk. Elsőként ezzel kezdtük, mivel éppen a kollégiumi szállásunk mögött volt a szobor, melyet már jól ismertünk az előző itt tartózkodásunkból, mi több, magam is felhasználtam a Weöres-évforduló kapcsán a vetélkedő összeállításában.
Pécsett számos eseményt szerveztek az évfordulóra, akkor nem egy mókás történetet hallottam a költőről, hiszen Pécshez is ezer szállal kötődött.

Egy kevéssé ismert vers részletét másolom be:

Ugye eljön a bárba, ahol a dzsessz muzsikál
Búval illalulla drága, akad még egy üres szívkamrája?
Az ugye nekem dukál.

Magának pali minden Pista, akár sintér, akár sipista
Búval illalulla drága...

Ma foglalt a szívem, de várjon rám híven
Ha késik se pihen a mámor.
Ma még mással futok, és csalni se tudok
Majd végére jutok de máskor

Öregmedve Sanci macskáját simogatjaTó vize, tó vize csupa nádszál...
Egyszerre három liba pékCsíjja, csicsíjja rózsa, csicsíjja, mályva...
Óriási csiperke a rejtek mellettÚtjelző
aDoc 2014.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
xxx

rero72 2014.08.17 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Második nekifutásra. Először a virtuálisok, ma pedig a láda. (Igaz kaptunk egy kis segítséget.)
Köszönjük!

Aki tegnap voltál:
ma már nem te vagy,
Aki holnap léssz:
ma még nem te vagy.

Heni&Gábor 2014.08.05 11:00 - Megtaláltam
Nyaralás alatti (majdnem) találat. A 2. ponton nem találtuk meg a jelszórészletet, a rejtő visszajelzése alapján mi voltunk figyelmetlenek. A 4. pontra már nem tudtunk eljutni, kétéves kisfiunk nagyon elfáradt. Az e-mail és a fénykép alapján kérjük, hagyjátok jóvá a találatot!
"Zöld fűszál az ajka közt,
Tenyerén az álla...
A vándorló felhő-népet
Álmosan csodálja."

[Jóváhagyta: Kilátó, 2014.08.17 15:57]

Köszönjük!

 
belus01 2014.08.04 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük.

1252 2014.08.04 11:45 - Megtaláltam
Domb tövén, hol nyúl szalad,
S lyukat ás a róka:
Nyári fényben, napsütésben
Felhőt les Katóka.

Köszi a rejtést!

Börszáy 2014.08.03 18:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
ez volt nekünk az első, nagyon élveztük :)

Oxica 2014.08.02 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Lenke baba negyedik megtalálása, két, a nagyszülőknél eltöltött hétvége alatt.

"Jön a kocsi, fut a kocsi:
Patkó-dobogás.
Jön a vonat, fut a vonat:
Zúgó robogás.
Vajon hova fut a kocsi?
Három falun át!
Vajon hova fut a vonat?
Völgyön, hegyen át!"

kissss 2014.07.29 18:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Nyaralásunk egyik állomásaként több napot töltöttünk el a városban. Közben "lekaszáltuk" az összes multit. :) Köszi a felvezetést.

keridori 2014.07.23 19:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Dokiii 2014.07.23 19:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2014.07.12 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Mozdulatlanul ülSzínház
SzínházEmléktábla
Park 
Dallos család 2014.07.12 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Mamánál nyaraltam / Bogi / és piacozás közben megkerestük.

sirgalahad 2014.07.01 05:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.46
"Bóbita Bóbita táncol
körben az angyalok ülnek
béka-hadak fuvoláznak
sáska-hadak hegedülnek"

Kisfiam ezzel altatom
Szunnyadni kíséri halk dalom
Bóbita ráül a vállára
Reggelig vigyáz az álmára

karcsi9641 2014.06.14 08:30 - Megtaláltam
Régen készültem már, ma végre ideértem. Nagyon tetszett ez az igényesen kivitelezett multi.
Köszönöm a rejtést.

kobcikrajci 2014.06.13 16:40 - Megtaláltam
Ok

carmin 2014.06.08 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Szombathelyen volt a szállásunk, a többi multi pontjaival együtt szedtük össze a jelszórészleteket. Nagyon jót sétáltunk a két este a városban. Köszönjük a rejtést.

molka 2014.06.08 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszi!

 
cincinek 2014.06.01 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Nagy tisztelői vagyunk Sanyi bácsinak, így nagyon örültünk a ládának és annak, hogy Mókicával együtt tudtuk megkeresni: cica különösen tetszett neki:) A kissé hűvös idő ellenére még fűszálat és tobozt is kóstolgatott!

EMAIL

Vörösmárvány-tócsák alatt
sárga bogár szemközt az éggel
szív alakú királyokat
eszik a makkerdő fülével.

Access Denied 2014.05.25 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
A színháznál lévő lapocskát nem leltem, pedig nem kevés ideig kerestem :-S

Ahogy valaki már írta előttem: a környék legjobb multija, csak pozitívan lehet róla nyilatkozni! Szépen összeszedett pontok, remek leírás, szenzációs végláda! Öröm az ilyen rejtéseket végigjárni.

Néhány fotót is csatoltam az utamról és az idézet:

Weöres Sándor: Regélő

Három görbe legényke, róka rege róka,
Tojást lopott ebédre, róka rege róka,
Lett belőle rántotta, róka rege róka,
A kutya lerántotta, róka rege róka.

Egyik szidta gazdáját, róka rege róka,
Másik meg a fajtáját, róka rege róka,
Harmadik az ükapját, róka rege róka,
Hozzávágta kalapját, róka rege róka.

[Jóváhagyta: Kilátó, 2014.05.27 16:59]

Köszi! :-)

donbosco 2014.05.20 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi. Jó városi multi, nekünk a színháznál lévő részlet kisebb gondot okozott, mivel ottjártunkkor elég sokan voltak a padoknál, és feltűnő lett volna a keresgélés, ezért később mentünk vissza.

Törpikék 2014.05.19 00:00 - Megtaláltam
Törpikék is megtalálták a ládát ! Köszönjük a rejtést !
És a vers amit a reltő kért:
Medve-nóta
Kinn voltam a rengeteg erdőn,
medvét láttam kúszni a lejtőn,
tíz körömmel másztam a fára,
megszökött a medve vacsorája.

Lompos medve brummogva ballag:
"Mászni könnyű ilyen fiatalnak,
mennyi szégyen ér most vén-koromba,
kulloghatok éhesen odumba."

bgjozsa 2014.05.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
A gencsapáti ládák után már szemerkélő esőben jártuk végig e multit kis autós segítséggel. Nem írtam Weöres versidézetet a logfüzetbe, mert nem akartam még egy sokadik "Bóbita, Bóbita táncol, Körben az angyalok ülnek"-et írni a füzetbe, így a rejtő kérését nem teljesítettem. Ide pedig azért nem írtam, mert nem akartam végigolvasni az előző 44 bejegyzést, hogy melyik idézet nem volt még. Remélem a rejtő megérti ezt az indoklásaim alapján. Magát a multit egy jól kidolgozott tematikus ládának tartom.

lackó2000 2014.05.03 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bärlin 2014.05.02 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyon klasszul összeállított és igényesen elrejtett multi, köszönöm.

szicsu 2014.04.27 18:00 - Megtaláltam
Megvan!

Ildi76 2014.04.27 18:00 - Megtaláltam
A helyi ládák között a legötletesebb rejtések.

urbanj 2014.04.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Klassz helyek, jó rejtések.

"Aki a szót megragadja
sugarát is ragyogtatja
árnyékát is megmutatja.
Aki a szót elcsépeli
fényét árnyát elkeveri
magasságát porba veri."

targonczas 2014.04.21 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Esőben.

acs54 2014.04.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszönjük a rejtést!

Gyöngy az idő, vándoroljunk,
Nincs szekerünk, bandukoljunk,
Lassú folyó ága mellett
Járjuk a halk fűzfa-berket.

Este a láb gyönge, fáradt,
Lombok alatt nézünk ágyat.
Szöcske-bokán jő az álom,
Száll a világ lepke-szárnyon.

E.T. 2014.04.20 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.46
Megtaláltuk! Igényesen kivitelezett pontok, remek végládával. Köszönjük a rejtést!

Csibék 2014.04.20 00:00 - Megtaláltam
A jó vers élőlény, akár az alma,
ha ránézek, csillogva visszanéz,
mást mond az éhesnek s a jóllakottnak
és más a fán, a tálon és a szájban,
végső tartalma, vagy formája nincs is,
csak él és éltet.

tádé 2014.04.17 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Hármas

Mezítelen a jelenkorom.
Szakadt ruhák osztoznak multamon.
Jövendőm futkos a folyosón.

 
Szabó família 2014.04.16 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

sztikletti22 2014.04.12 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Egy szombat délutáni séta keretében megtaláltuk ezt a ládát is.:) Nagyon élveztük és nagyon megvoltunk elégedve ezzel a ládával, mert nagyon igényes volt. :) Köszönjük a rejtést és a lehetőséget.:) Robi, Kitti és Gergő:)

"Hidd el, ha egyszer meghalunk,
föl a felhőbe suhanunk.
Vének leszünk és ráncosak,
de szívünkben virágosak.

Nagy felhő-hintánk csupa láng,
alattunk sürög a világ,
gurul a labda, sül a fánk,
mosolyog hetven unokánk."

/Boldogság- A nő)

matyaspeter 2014.04.07 00:00 - Megtaláltam
biciklivel végigjárva

ngbriell 2014.04.06 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megvan!
Szemerkélő esőben kellemes találat, igényes rejtésekkel. A végláda szuper!
Szeretem Weöres Sándor verseit, ha egyszer gyermekem lesz, a Bóbitát szeretném neki először megvenni. Ezért, és a rejtőt ismerve körmöltem be ezt a verset a logbookba. :)

Bóbita Bóbita táncol,
körben az angyalok ülnek,
béka-hadak fuvoláznak,
sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita Bóbita játszik,
szárnyat igéz a malacra,
ráül, igér neki csókot,
röpteti és kikacagja.

Bóbita Bóbita épít,
hajnali köd-fal a vára,
termeiben sok a vendég,
törpe-király fia-lánya.

Bóbita Bóbita álmos,
elpihen őszi levélen,
két csiga őrzi az álmát,
szunnyad az ág sűrűjében.

Köszönjük, tetszett!
ngbriell és Roland

 
Svéd 2014.04.05 16:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

"Szégyelld az elfogadott sok tarka semmit
és csak a semminek látszó megfoghatatlannak örülj." (Weöres Sándor)

cila 2014.04.05 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Gondosan kivitelezett, igényes multi.
Tetszik, hogy versidézetet kell írnunk, de én szeretnék választani, nem más választását folytatni.
Ezt választottam:

MAJDNEM SZONETT

Húszéveskori önmagunkkal
ha találkoznánk negyvenévesen:
irigyelnénk, vagy megpofoznánk.

Aki tegnap voltál:
ma már nem te vagy,
Aki holnap léssz:
ma még nem te vagy.

Csak az emlékezet csalása fűzi
egy életté a folyamatos halált.

Mert meghal szünetlen
az én, meg az énre az én,
a bennem sületlenebb én,
a velem okosabb én,
a rajtam kopottabb én, meg én...

Repcsi 2014.04.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
"Száz törvény közt botlódsz, kapkodsz
s mindig hű vagy önmagadhoz,
mást akarva sem tehetsz.
Akármit téssz, akármint téssz,
azt teszed, mit legjobbnak vélsz -
mi a jóság, ha nem ez?"

Élmény volt! Köszönjük szépen!

 
nemlac 2014.03.30 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk. Idei első láda, hazai pályán, kislányommal.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Acsart 2014.03.29 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A mai napot a Szombathelyi ládáknak szenteltük, összesen 28 pontot kellene megtalálnunk, ebből a nap végére 17-et sikerült abszolválni. Nagyon kedves a multi szép helyekre kalauzol. Köszönjük az élményt és az ötletes rejtéseket: Cözi, Andi, Feri, Acsart

`Önkarikatúra`
Hárman vagyunk, ha egymagam vagyok. A háromságomat
ki érti meg?
Egyikünk bölcs, mint a kő és éppoly rideg, hideg.
Másikunk nyárspolgár és langyos-meleg, akár a szörp a nyári napon.
Harmadikunk dilinós kicsit és költő is és gyerek nagyon.
Weöres Sándor

Barbi és Bendőke 2014.03.21 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Benedek tényleg meghozta a meleget, ezért délután megkerestük a szombathelyi ládákat. Ötletes, igényes szépen kidolgozott rejtés gratulálok a két rejtőnek! :)

"Sándor napján megszakad a tél,
József napján megszűnik a szél,
zsákban Benedek
hoz majd meleget,
nincs több fázás, boldog, aki él.

Már közhírré szétdoboltatik:
minden kislány férjhez adatik,
szőkék legelébb,
aztán feketék,
végül barnák és a maradék."

Ui.: Barbi bosszankodik, hogy a barnák csak a legvégén kelnek el :)

Csaba & családja 2014.03.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést

gumba33 2014.03.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
Piros alma szivem ágán,
kivirító koronáján,
aki kéri, neki szánnám,
akinek kell, sose bánnám.

Köszi a rejtést! A láda nagyon jó!

zotyatomek 2014.03.16 11:48 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

ncs001 2014.03.15 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszi a rejtést!

 
nexus6 2014.03.14 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
ARANY ÁGON ÜL A SÁRMÁNY

Arany ágon ül a sármány,
kicsi dalt fúj fuvoláján,
arany égen ül a bárány,
belezendít citeráján.

Na ez után a találat után, nem keresek sötétben pdával. Köszönet a rejtő segítségért, kb. 10-12 méteres eltéréssel pásztáztam végig a füvet korom sötétben (csodálatos holdvilágítással). Szombathelyi lévén nagyon örülök az itteni ládáknak, főleg az ilyen igényesnek. Jók a pontok, és sok ismeretet is ad a már a helyieknek és a már elkerülteknek. Nekem a HEMO tetszett a legjobban, oda még tinidizsibe jártunk anno. Még egyszer elnézést a késői zavarásért, de már eléggé elcsigázott a fél órás keresés. Amúgy nagyon jó a rejtés is, már többször voltunk hazatérőként a Kalandvárosban is (már kisfiúnkkal is).

k97j02 2014.03.09 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Szép nyárias időben jóleső séta Kornéllal.
Nagyon tetszett az ötletes rejtés.
Az első pontnál én rá is láttam a mágneslapocskára.

raci 2014.03.09 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
De ha a világ rigó lenne,
Kötényembe nem is férne,
Kötényem is honnan volna,
Ha egész világ rigó volna.

Az ötlet, hogy folytassunk egy-egy verset, aztán jöhet az új, nagyon tetszik. Kár, hogy kessertársaink nem szeretik az ilyen játékot, csak a pontgyűjtést. Pedig a kettő játékosan megfér egymás mellett.
A gyengébb környezeti pontszám a színház helyének szól. Nem igazán értjük, hogy jött az ötlet pont a HEMO színházzáalakításáról, amikor méltóbb helyszínné lehetett volna alakítani az MMIK-t, illetve környezetét. És persze sajnos a lakóház környezete sem a legmegkapóbb. De a láda profi!!!!
Köszönjük a rejtést.

zsotie 2014.03.06 10:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

gyöngyvirág7 2014.03.02 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Nagyon tetszett a rejtés, ötletes volt! Köszönjük! :)

Ha a világ rigó lenne,
Kötényemben ő fütyülne,
Éjjel-nappal szépen szólna,
Ha a világ rigó volna.

RenaID 2014.03.02 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Kellemes 8 km-es séta volt. Köszi! :)

Yumi 2014.02.23 00:00 - Megtaláltam
Gyalog lakhelyünktől pont 10km-es kör lett.
Tetszetős rejtés, köszönöm !

"Perzselő szomjat kelteni a jóra: ezért jöttem."

darabosk 2014.02.21 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Nagyon tetszett ez a multi. Köszi a rejtést.

Egy kis idézet:
`Himnusz a Naphoz`

Lassú tűzzel guruló Nap,
gabonával vemhes hónap
templomában áldozópap!

Mit tudsz a tünő örömről,
ami a rügyön dörömböl,
hős-hűst váltó légbe bömböl?
.
.
.

Hartyi 2014.02.18 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Sikerült megtalálni minden pontját...a láda rejtés nagyon ötletes és kiváló! Köszönöm!

Ahinana 2014.02.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Az elejét biciklivel, a végét gyalog esőben.
Köszönöm a rejtést !

Ahinana

Harap-utca három alatt
megnyílott a kutya-tár,
síppal-dobbal megnyitotta
Kutyafülű Aladár.
Kutya-tár! kutya-tár!
Kutyafülű Aladár!

Húsz forintért tarka kutya,
tízért fehér kutya jár,
törzs-vevőknek 5 forintért
kapható a kutya már.
Kutya-tár! kutya-tár!
Kutyafülű Aladár

Rubor 2014.02.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Nézzünk egy 'Koratavasz'-i verset:

A madár

elszáll,

a gally utána kiegyenesül.

Köszi a rejtést!

Moszy 2014.02.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
nagyon tetszett

karathl 2014.02.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Igényesen kialakított multi, ötletes ládarejtéssel, igazán aktualizált helyekkel.
Unokáim kedves mondókájával köszönöm a rejtést:
Mackó brummog:
-Irgum-burgum.
bundám rongyos,
ez abszurdum

Checkers 2014.02.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Először elmentünk mellette, máshol nem találtuk, így mégiscsak meglett. Az ónos eső utáni olvadás alkalmából:

WS: Olvadás:
Csipp, csepp, egy csepp,
öt csepp meg tíz:
olvad a jégcsap,
csepereg a víz.

szjuvi 2014.02.02 19:45 - Megtaláltam
Nagy élmény ónos esőben, csúszós utakon keresni egy geoládát.
Az első pontnál meggyűlt a bajunk a jelszó leolvasással, szerintünk is picit magasan van, és így csúszósan még a megmászása is felért egy akrobata mutatvánnyal.
A végláda tényleg nagyon igényes, és nagyon ötletes. Nekünk segített a hóember.
Köszönjük a pontokat és a rejtést is.

Weöres Sándor: Örök pillanat

"Mit málló kőre nem bízol:
mintázd meg levegőből.
Van néha olyan pillanat
mely kilóg az időből,

mit kő nem óv, megőrzi ő,
bezárva kincses öklét,
jövője nincs és múltja sincs,
ő maga az öröklét.
.
.
.

Köszönjük

behuzos 2014.02.02 12:30 - Megtaláltam
Szombathelyen 2 napja ónos eső esik. Az emberek az otthonukban melegednek, és félnek utcára menni. Ideális idő egy ládázásra. Megérkeztem az 1. pont "kakasdombjához". 184 cm-es magasságommal nem volt egyszerű leolvasni a jelszórészletet. Én javasolnék ide egy alternatív jelszót (ami adott), nem csupán a fagyott talaj miatt, hanem szerintem egy 160-170 magas ember oszlopmászásra kényszerül. A végláda nagyon ötletes, tőlem is 5* kap. Ránéztem, tudomásul vettem, hogy nem az, de az agyi idegpályák lassúsága (hideg) mégis közvetített egy információt ami megalapozta, hogy mégis az. Viszont a felfagyás miatt a láda 4 tartóoszlopa annyira beszűkült, hogy visszahelyezésnél már szakítja fel a matricát.
Az előző verset folytatom, de én így találtam a neten:
Tűzben fa parazsa volnék,
vízben puha moha volnék,
légben jegenyefa volnék,
földön anyám fia volnék.

Szélben libapihe volnék,
kasban puha csibe volnék,
erdőn galagonya volnék,
otthon apám fia volnék.

Laci

kiralyek 2014.02.01 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Méltó láda Weöres Sándornak!
Ma ebéd után a szürkeségben, a punnyadásban inkább ládáztunk Mamával - és milyen jól tettük! Hideg volt, de jót sétáltunk. A végláda rejtése példás, tőlem csillagos ötöst kap!

Weöres Sándor: Mi volnék?

Tűzben fa parazsa volnék,
Vízben puha moha volnék,
Szélben jegenyefa volnék,
Földön apám fia volnék.

Mama és Papa 2014.02.01 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Ebéd után nagy kedvem (Mama) volt ládázni, de megegyeztünk a Papával, hogy nagyon síkosak az utak, majd máskor megyünk. Három óra körül hívtak Királyék, hogy menjünk, így mégis sikerült. Remek multi, remek rejtés. Köszönjük.

Barangolók

Gyöngy az idő vándoroljunk
nincs szekerünk, barangoljunk
lassú folyó ága mellett
járjuk a halk fűzfa berket.

Este a láb gyönge fáradt,
lombok alatt nézünk ágyat.
Szöcske-bokán jön az álom,
száll a világ lepke-szárnyon.

kovaripeti 2014.02.01 13:51 - Megtaláltam
Lacika nem jöttél, én megkerestem.

KJ & GM 2014.02.01 13:00 - Megtaláltam
Száncsengő

Éj-mélyből fölzengő
- Csing-ling-ling - száncsengő.
Száncsengő - csing-ling-ling -
Tél öblén halkan ring.

Földobban két nagy ló
- Kop-kop-kop - nyolc patkó.
Nyolc patkó - kop-kop-kop -
Csönd-zsákból hangot lop.

Szétmálló hangerdő
- Csing-ling-ling - száncsengő.
Száncsengő - csing-ling-ling -
Tél öblén távol ring.

sawkuk 2014.01.28 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.29
"Hároméves voltam,
mikor észrevettem
magam körül a világot,
de azóta se láttam.

Mint csillogott és tajtékzott!
fújt, toporzékolt!
Emlékszem, virágos kert volt,
zöld és tarka zuhatag,
benn barna kerti pad. Középen én.

Majdnem szétrobbantotta mindenét,
mintha bármi áron is
észre akarná vetetni magát.

A háztetőn macska, vörös nadrágban, hegedült,
megdobtam kővel,
ekkor elenyészett.
Ez sokkal később történt,
a világot újból azóta se láttam.

Mert hiszen az ember átlát a falon,
de nem lát keresztül a fal hiányán."

Rongyszőnyeg II. 1975

pockok 2014.01.28 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Szépen kivitelezett multi, igényes rejtés.
Ebéd helyetti biciklizés, a hóesésben :)
Részletek (még mindig) csak később.

Most olvasom csak jobban a kérést. A téli városi nyüzsgéshez talán ez a vidám versike illik legjobban :)

Weöres Sándor: Csupa fehér

Reggel süt a pék, süt a pék
Gezemice-lángost.
Rakodó nagyanyó
Beveti a vánkost.

Reggel nagy a hó, nagy a jég,
Belepi a várost.
Taligán tol a pék
Gezemice-lángost.


salty 2014.01.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
1. Megvan! :) Köszi a rejtést! :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]