geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3749. II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája (GC1mut)

Református ótemplom nyáron

Református ótemplom nyáron

Református ótemplom télen

Református ótemplom télen

Bejárat feletti felirat

Bejárat feletti felirat

Az őrszoba kéménye

Az őrszoba kéménye

Glória

Glória

Hátsó homlokzat

Hátsó homlokzat

II. Rákóczi Ferenc toronyórája

II. Rákóczi Ferenc toronyórája

Kémény és óra

Kémény és óra

Lőréses védőfal I.

Lőréses védőfal I.

Lőréses védőfal II

Lőréses védőfal II

Műemlékvédelem I

Műemlékvédelem I

Műemlékvédelem II

Műemlékvédelem II

Magtár

Magtár

A magtár és a templom

A magtár és a templom

Egykori templombazár I

Egykori templombazár I

Egykori templombazár II

Egykori templombazár II

Egykori templombazár III

Egykori templombazár III

Nyitvatartás

Nyitvatartás

Friss infók

Friss infók
Szélesség N 46° 24,842'
Hosszúság E 20° 19,115'
Magasság: 80 m
Megye/ország: Csongrád-Csanád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.01.19 11:20
Megjelenés időpontja: 2014.01.19 13:36
Utolsó lényeges változás: 2020.01.07 20:15
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Maclura
Ládagazda: Maclura
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 422 + 1 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


WAP
A láda a toronyban az óraszerkezet szintjén van elrejtve. Tilos és veszélyes helyekre, valamint az óraszerkezet mögé nem kell bemászni! ((égömkoglodazzén))
A logok alapján a templom nyitvatartása bizonytalan, ezt kérlek vedd figyelembe, amikor célpontként választod ezt a ládát!
Ha zárva találod, akkor pótjelszó két helyen:
Pót1): a bejárat melletti hirdető bal alsó sarkán alulról.
Pót2): a templom közelében lévő információs térkép jobb alsó sarka mögött (hátulról bal alsó saroknál 1,3 m magasságban).


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A hódmezővásárhelyi református ótemplom - a város legrégebbi épülete - 2013-ban volt 300 éves. Nemcsak korával, hanem egyedülálló, a templomnál jóval régebbi különleges templomórájával is érdemes a figyelemre.
Emellett néhány egyedülálló érdekesség is jellemzi. Ilyen például a torony süvegéből kiálló valódi működőképes kémény, a részben még meglévő lőréses védőfal, a templom mellé épített magtár és a ma már csak régi fotókon fellelhető egykori "templombazár" emléke.

Megközelítés

Autóval a 47-es főút felől érkezve a Tóalj utcából fordulj be a Szőnyi utcába, majd rögtön jobbra az Oldalkosár utcába! 20 m megtétele után parkolj le a Cseresnyés kollégiummal szembeni parkolóban!

 N 46° 24,791' E 20° 19,120' 80 m [GC1mut+1parkoló]

FIGYELEM! A város centrumában fizető parkolási rendszer működik!

Ingyenes parkolási lehetőséget a Tóalj u. és Kaszap u. kereszteződésénél található bevásárló központnál találsz, ekkor azonban kb. 5-600 m-es sétát kell tenned a célpontig.

 N 46° 24,645' E 20° 19,330' 80 m [GC1mut+2parkoló]

Ótemplom

A 16-17. századból azért nem maradt fenn épület Hódmezővásárhelyen, mert a törökök védelmi okokból tiltották a szilárd építőanyag használatát. Attól tartottak, hogy a kőből és téglából emelt épületek hadicélokra erődítményként is fölhasználhatók lesznek. Emiatt a mai Ótemplom helyén a török idők alatt vályogból, sárból és fából készített templom állt. A török kivonulása után, az egykor Hód-tó partjához közel álló vályogtemplom elé 1713-1714-ben a most is meglévő, négyzet alaprajzú, hasáb formájú kőtornyot építették föl, ideiglenes tetővel. A torony a harang elhelyezése mellett védelmi szerepet is betöltött. Innen figyelték az ellenség és az árvíz jöttét, innen észlelték a tüzeket.
A bejárat fölött a város címerével ellátott - az építés idejét és az akkori vezetők nevét feltüntető - emléktáblát helyeztek el.

Magát a szabadon álló, egyhajós, a nyolcszög három oldalával záródó szentélyű, belsőben fiókos dongaboltozatú templomot Helbing János budai építőmester tervei alapján és kivitelezésében 1721-23 között építették. Eredetileg zsindelytetővel készült, melyet később változtattak cserépre. A tornyot az 1930-ban történt villámcsapás után építették át a jelenlegi beton megoldásra.
Az északi oldalon lévő toldalékjáratokat, melyek kedves esetlenséggel ízülnek a főépülethez, a 18. század végén "ragasztották" a főépülethez. A református templomokra jellemző fehérre meszelt falú templombelsőben - gyulai mesterekkel - 1739-ben két karzatot építettek. Ezek homlokzata és "mennyezete" eredetileg kazettás, festett fatáblákkal, stilizált virágmintás ornamentikájú volt. A karzatot és a mennyezetet 1892-ben igényes kovácsoltvas szerkezetűre cserélték. A karzat vasrácsát Deák Mihály helybeli lakatos, az új szószéket és az úrasztalt Csepreghi János budapesti műasztalos készítette. 1896-ban került sor az Oláh Ferenc által adományozott orgona beszerelésére. Soukenik János orgonakészítő mester hangszerét 1896. június 25-én szentelték fel.
A népművészeti értékű kazettákat ugyanekkor az Iparművészeti Múzeumba szállították. Ekkor vetette föl Tornyai János a helyi sajtóban először a múzeum létesítésének szükségességét. Azzal érvelt, hogy ha volna Vásárhelyen múzeum, biztosan nem vitték volna el Budapestre az értékes kazettákat. (Sajnos, ma már a kazettáknak csak egy része van meg az Iparművészeti Múzeum raktárában!) A szintén szép ornamentikájú ún. papok padját a Tornyai János Múzeum őrzi.
A templom északi falának tövében temették el a református egyház három lelkipásztorát: Füredi Mihályt, Füredi Sándort és Szőnyi Benjámint. Emléküket sírjaik fölött táblák őrzik.
Az épület a népi barokk sajátos megjelenése. A barokk stílus mozgalmassága, díszessége nélkül, egyszerű tömör formája, széles és súlyos falazata, fehér színe a magyar reformáció puritánságát fejezi ki.
Az akkori Városi Tanács támogatásával 1989-ben kezdődött ásatás tisztázta a 18. századi járószintet, megállapította a torony és templomhajó alapozásának 215 cm-es mélységét, továbbá azt is, hogy a régi sártemplomot 4 méter mély árok és kerítés vette körül. Ezen túl néhány szarmata és bronzkori edénylelet azt bizonyítja, hogy a kedvező, magaslati helyen mind az őskorban, mind a népvándorlás korában élt ember.
A templom becses ereklyékkel is büszkélkedik: itt őrzik az 1749-ből való ezüst keresztelő kannát és az 1761-ben készült ezüstkelyhet.

II. Rákóczi Ferenc órája és csengettyűje - az ország első egymutatós kovácsoltvas órája

A város földesura, gr. Károlyi Sándor a II. Rákóczi Ferenctől elkobzott és neki juttatott órát és csengettyűt 200 forintért adta el az egyháznak és azt 1725-ben tették föl a toronyba. Ezért hívják Rákóczi-csengőnek, s tőle kapta nevét a Csengettyű utca is.
Az óra és a csengő előzőleg II. Rákóczi Ferenc fejedelem nagyecsedi kastélyában szolgált.
A toronyórát az ország első egymutatós kovácsoltvas órájaként tartja számon a szakirodalom.

Lőréses védőfal

A még mindig fenyegető háborús viszonyokra figyelemmel gyulai kőművesek 1741-42-ben téglából lőréses védőfalat emeltek.
A védőfal déli és keleti része megmaradt. A Műemlékvédelmet dicséri, hogy - bár nem kis vita után - 1967-ben, a Szántó Kovács Kollégium építésekor a védőfal megőrzése végett az északi traktust betonlábakra állították.

Kémény a toronyban

A toronyban a rendszeres tűzszolgálat részére 1798-ban építettek őrszobát és sétálót.
A kéményre azért volt szükség, mert a városra vigyázó őrök a téli hidegben is teljesítettek szolgálatot és a melegedést szolgáló kályha füstjét ki kellett vezetni.

Az állandó figyelem mellett is megesett 1808-ban, hogy tűz ütött ki, és az Oldalkosár utcai tizedben 1150 ház égett le. A tragédiáról Berei Farkas András A kis Trója pusztulása címen eposzt is írt. E tűzvésznek köszönhető, hogy "Újváros" néven új városrész született, a tűzvész után ugyanis ott telepedtek le az emberek.

Templombazár

Az egyház 1889-ben a templomkert északi és déli részén lebontatta a védfalat és helyén 1890-ben üzleteket, műhelyeket magában foglaló ún. templombazárt építtetett, amelyet 1961-ben, a Kossuth tér rendezésekor lebontottak. A 15-16 üzlet közt csipke, kézimunka, fehérnemű üzlet, a Róth-nyomda, papír és könyvesbolt, valamint Sipos Antal rövidáru kereskedése is megtalálható volt. Egyszóval a könyvtől kezdve a pipán át a kézimunkáig mindent árultak itt.

Magtár

 N 46° 24,827' E 20° 19,111' 80 m [GC1mut+magtár]

A 18. században az egyházak szolgáltatásaik ellenértékét és az adót természetben, elsősorban terményben (búza, árpa) állapították meg és szedték be. A beszolgáltatott termények tárolására az Ótemplomtól nyugatra, a védfal mellett téglából magtárt építettek 1744-ben. Az épület elsősorban homlokzatán viseli magán a vidéki, ún. "parasztbarokk" sajátos stílusjegyeit. A természetbeni ellenszolgáltatások megszűnte után kereskedelmi és üzleti célokra használták. Az épületet 1984-ben a Szeged Tourist Vállalat felújította, és jelenleg is Tourinform irodaként használja.

Többször felmerült az épület hely- illetőleg egyháztörténeti kiállítóhelyként történő hasznosításának terve, valamint a templom környezetének rendbe tétele.

Ez a rejtés Geologi segítségével jött létre, amit ezúton is köszönök!

Forrás

Kellemes időtöltést kívánok!'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (150 db): környezet: 4.57 rejtés: 4.43 web: 4.70 átlag: 4.57

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Iván19 2021.11.21 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszönjük a rejtő munkáját. Sajnos nem tudtunk bemenni, de majd legközelebb pótoljuk. Kívülről is szép. A leírásból sok érdekes dolgot megtudtunk, ami még nekünk, vásárhelyi lakosoknak is újdonság volt.

PB215152PB215153
PB215155PB215162
PB215165PB215163
PB215154 
Pityeszti 2021.11.21 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.56
Köszönet.

etoc 2021.11.16 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Isteni szerencsénk volt, mert a templomot nyitva találtuk, így nem csak a torony tetejéig mentünk fel, hanem a templombelsőt is megcsodálhattuk. Gyönyörű templom. Nagyon köszönjük a Tiszteletes Úrnak!

tothadam86 2021.11.14 07:28 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v3.12.2]

Göde 2021.11.13 08:39 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Újabb kincs a tarsolyában. Köszönöm
[g:hu+ 2.7.14]

Molli 2021.11.13 08:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
Köszönöm a rejtést!

swiki 2021.10.21 14:06 - Megtaláltam
Érdekes toronyóra.

Pótinca 2021.10.16 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Fercsy 2021.10.15 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Tizsi 2021.10.07 22:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Suprmann 2021.10.07 20:11 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Kriszticskó 2021.10.03 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ☺️ [Geoládák v3.12.2]

szelas 2021.10.03 09:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

RicsiDia 2021.09.28 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

EdKa 2021.09.28 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
A "pót2" a templom közelében lévő információs térképnél a jelszó nincs meg, (lehet, hogy leázott), még szerencse, hogy a másik pótjelszó rendben olvasható.

csini666 2021.09.26 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Heni és Endre! [Geoládák v3.12.1]

R.Guszty 2021.09.26 10:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Vér Attila 2021.09.24 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

scele 2021.09.23 17:47 - Megtaláltam
mögvan

ésKata 2021.09.21 10:01 - Megtaláltam
Hódmezőváráshelyi látogatás alkalmából.

Zsolt és piroska 2021.09.19 15:10 - Megtaláltam
Zárva

Madwe 2021.09.18 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Balell 2021.09.16 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
A templom zárva volt. Megtaláltuk a pótjelszót. Köszönjük! [Geoládák v3.12.1]

Panniikaa 2021.09.07 19:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.20
Nem volt nyitva, így pótjelszót kellett használni [Geoládák v3.11.3]

p1sti 2021.08.29 14:55 - Megtaláltam
jelszo megvan de actemplom zarva volt

menlymen00 2021.08.27 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kosbor 2021.08.20 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Bandee14 2021.08.15 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

egiagi 2021.08.15 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

szolyaagi 2021.08.15 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Hegyo 2021.08.15 08:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Megkerestük Teveladyvel szegedi nyaralásunk alkamával. Köszönöm a lehetőséget, hogy megmutattad nekem a helyet.

dkxyz 2021.08.14 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

totik 2021.08.13 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

galorban 2021.08.06 08:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!Nagyon szép város!

IMG_20210806_081426IMG_20210806_081143
IMG_20210806_081204 
hukse 2021.07.27 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

SilverG 2021.07.25 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

FCsili 2021.07.25 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Mónika2390 2021.07.25 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

JAck:66: 2021.07.24 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Peterancsa 2021.07.24 10:48 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltam.Köszönöm a rejtést! :)
[Geoládák v3.11.3]

AtiÁk 2021.07.24 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm az élményt! [Geoládák v3.11.3]

KK_Team 2021.07.17 08:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Gábor és Edit 2021.07.04 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.27]

Feri0705 2021.07.03 09:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Bapee 2021.06.27 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

laas 2021.06.23 13:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila
[g:hu+ 2.7.4]

Szabó família 2021.06.19 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

paidlp 2021.05.25 17:35 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Kisbubi 2021.05.25 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

baggio 2021.05.24 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

TheJegas 2021.05.23 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ramika & Jégu [Geoládák v3.10.5]

kovesdiszilard 2021.05.23 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

denho 2021.05.22 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

noemilajos98_420 2021.05.16 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

njuca 2021.05.15 17:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Jelszóvadászok12 2021.05.15 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

sheriff 2021.05.15 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

putik 2021.05.08 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

data4526 2021.05.08 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
Hódmezővásárhelyi tekergés.
[g:hu+ 2.6.9 teszt]

01 
Halmosp 2021.05.02 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Patics 2021.04.26 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

jfowler 2021.04.24 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

Rókica3 2021.04.18 12:16 - Megtaláltam
19. Ládám. Sajnos nem volt nyitva a torony. [Geoládák v3.10.3]

Senator62 2021.04.10 15:00 - Megtaláltam
Meglett! Köszi a rejtést! Sajnos az óratorony még mindig zárva van. Az 1-es pótjelszóval lehet logolni, a 2. pótjelszó nem olvasható.

geodroi 2021.04.05 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!

Szilleri 2021.04.04 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

szille 2021.04.04 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Jeti Úr 2021.03.28 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajna a torony zárva volt. [Geoládák v3.9.6]

afriday 2021.03.28 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nem jutottunk fel a toronyba.. [Geoládák v3.9.6]

bolianthos 2021.03.13 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

emmerwald 2021.02.28 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
A virtuális lehetőséggel éltünk. Érdekes hely, köszönjük az invitálást!

IMG_20210228_124409IMG_20210228_124747
larissza99 2021.02.25 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Szilhazim 2021.02.13 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos a templom zárva volt. [Geoládák v3.9.6]

kertimi 2021.02.04 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

pandala 2021.01.24 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Green Eye 2021.01.24 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép város, sosem jártam még Vásárhelyen. Sajnos a toronyba most nem lehet felmenni.

KLBD 2021.01.22 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Tngyam 2021.01.22 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

ha8je 2021.01.17 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

egynagyati 2020.12.31 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

oryszcsak 2020.12.30 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Ötvös család 2020.12.29 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

kicsipori 2020.12.27 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

W05-44 2020.12.05 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Új autó második ládázós kirándulása, most már téli papucsokon. Köszi a rejtést!

szife 2020.12.05 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

hitamas 2020.12.04 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.45
Ma néhány betervezett láda a sárba veszett, ezért hazafelé pótcselekvésként beugrottam ezért a ládáért Vásárhelyre ... persze a pótjelszóval No2. Vaksi szememmel elég nehezen betűztem ki a jelszót. Nekem is volt egy ideig egymutatós karórám (mert a kismutató szőrén-szálán eltűnt ...). El is neveztük saccográfnak ... :)

MaFe örs 2020.11.28 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Zolnai 2020.11.28 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Fixis 2020.11.08 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Autós ládázás.

Zolas21 2020.11.08 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Bius és Örs 2020.11.07 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

kisember 2020.11.03 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Botond89 2020.10.26 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Pitymi 2020.10.26 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.2]

K.L. 2020.10.23 19:42 - Megtaláltam
A templom nyitva volt; egy kórus próbált. A toronyba vezető lépcső nyitva volt, én felmentem. egészen a körteraszig, arra is ki lehetett menni. Megérte.

dobozipatikus 2020.10.05 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Opc_Bini 2020.10.02 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Minige 2020.10.02 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

eszluzsu 2020.09.24 09:37 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.6.0]

ládavadász Pisti 2020.09.24 09:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

kisscsaba.repair 2020.09.13 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Váradi Csaba 2020.09.13 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Toncsi69 2020.09.12 08:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

LordHunter 2020.09.02 19:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Zsizsi60 2020.08.23 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Csg12 2020.08.22 13:00 - Megtaláltam
Az emlékpont megtekintése után átsétáltam a templomhoz. Sajnos nem volt nyitva. Csodaszép helyszín, köszönöm a rejtést!

érdligeti Darabosék 2020.08.21 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! (pótjelszóval) [Geoládák v3.5.3]

Szepikék 2020.08.21 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi.

scofield 2020.08.17 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ozsigombi 2020.08.15 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gombi&Magdi [Geoládák v3.5.4]

tevelady 2020.08.15 08:39 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

napvirág 2020.08.09 10:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget.

DSCN7734 
Maratonos Maci 2020.08.09 10:45 - Megtaláltam
Napvirággal ...

kasap 2020.08.08 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. pót 2-vel. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

tomasz63 2020.08.02 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
OK.
A környezet csak azért 4-es, mert még fel van dúlva a városközpont.

deva 2020.07.26 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Pibo 2020.07.24 16:58 - Megtaláltam
Köszi,

Bakszakáll 2020.07.08 17:15 - Megtaláltam
A feldúrt város csökkenti a séta élvezeti értékét. A templom és a környezete viszont így is tetszik. Köszönöm a rejtést, és a pótjelszavas logolás lehetőségét.

MFJ 2020.07.08 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönöm.

csatogabor 2020.07.06 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

mpeti1985 2020.06.28 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

v.judit 2020.06.28 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Aniko & Gyuri 2020.06.27 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

fehérkút 2020.06.23 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.4 teszt]

lovagias 2020.06.23 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Kimberli1 + Imi30 2020.06.15 13:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

lada76 2020.05.30 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

farkass74 2020.05.25 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.61
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ha2 2020.05.23 12:45 - Megtaláltam
Két keréken Hódmezővásárhelyen.

Pipers 2020.05.21 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

fcsaba 2020.05.09 11:48 - Megtaláltam
Hódmezővásárhelyi kényszerkitérő találata. A tábla alatti alternatívát választottam. Köszönöm a rejtést!

Hamish 2020.05.07 16:31 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Beus és Lacus

djreros 2020.05.07 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

santa9szabolcs1 2020.03.21 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Zsoland 2020.03.15 13:33 - Megtaláltam
Március idusán ezt is megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v3.3.2]

VenTOmi 2020.03.07 20:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

MadMax1456 2020.03.07 19:00 - Megtaláltam
Pot2 megtalálva, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Palog 2020.02.22 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Köszönjük szépen a rejtést!

vto 2020.01.18 17:05 - Megtaláltam
A láda begyüjtése után a szemközti teret is bejártuk, ahol az esti zsongásban teljesen elvarázsolt bennünket az elbűvölő fényjáték. Köszönjük a rejtést!
Tomi és Eszter [Geoládák v3.2.2]

tapiapi 2020.01.08 23:59 - Egyéb
Hurrá, a láda meggyógyult. Köszönöm a gondoskodást! [tapiapi, ládadoki]

Maclura 2020.01.08 20:22 - Egyéb
A ládát ismét kereshetővé tettem.
A gyakori "zárvatartás" miatt két pótjelszót helyeztem el a közelben.

Pót1): a bejárat melletti hirdető bal alsó sarkán alulról.

Pót2): a templom közelében lévő információs térkép jobb alsó sarka mögött (hátulról bal alsó saroknál 1,3 m magasságban).

Üdv:
Maclura

halaszkiraly 2019.11.12 19:30 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Maclura rejtőtársunk!
A 3749. GC1mut (II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája) geoládád státuszát az utolsó keresők jelzései alapján betegre állítottam.
Kérlek, amennyire időd, lehetőséged engedi - ellenőrizd a helyszínen a rejtés valódi állapotát, hogy mielőbb visszakerülhessen a játékba!
További tudnivalók a beteg ládákról.
A közösség nevében köszönöm a rejtést és a gondoskodást!
Üdvözlettel: hk
Email-t küldtem a rejtőnek.


Takyék 2019.11.07 20:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.24
Kérem a képek alapján a találatot érvényesíteni.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.11.10 10:31]

IMG_20191107_185630[1]IMG_20191107_185459[1]
uzolee 2019.10.28 14:21 - Megtaláltam
Köszönöm, csodálatos a templom. Sajnos nem tudtunk felmenni a toronyba. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.29 17:02]

20191028_13011220191028_130110
Páratlanpáros 2019.10.27 15:30 - Megtaláltam
Sajnos mint sokan mások, mi sem tudtunk a templomba bejutni. Szépen helyreállított műemlék, a több mint 250 éves védőfal megóvása is mintaszerű a lakóépületek alatt. A fotók alapján kérjük a megtalálást elfogani. Mivel olyan sok a jelszó nélküli, képek alapján történő logolás talán célszerű lenne valahol a közelben pótjelszót is elhelyezni.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.29 17:02]

Stüszi vadász 2019.10.26 14:40 - Megtaláltam
fkmaster-rel közös kirándulás, zárva talált templommal.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.29 17:01]

DSCF7839DSCF7840
DSCF7844DSCF7845
DSCF7848 
fkmaster 2019.10.26 14:40 - Megtaláltam
Sajnos mi is zárva találtuk a templomot, pedig a hivatalos nyitvatartási időben jártunk ott, kérnénk a fényképek alapján a találat elfogadását, köszönjük.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.29 17:01]

DSCF7839DSCF7844
DSCF7845 
bölli 2019.10.06 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Sajnos zárva volt, a képek alapján kérjük az elfogadást

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.13 21:03]

DSCN5773DSCN5770
DSCN5771DSCN5772
Bajuszcica 2019.10.06 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Sajnos zárva volt, a képek alapján kérünk elfogadást, köszönjük!

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.13 21:04]

SDC10074SDC10076
VaVi 2019.09.29 21:12 - Megtaláltam
Sajnos már csak este érkeztem a városba, így természetesen zárva találtam.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.13 21:04]

20190929_21143220190929_211229
20190929_211313 
VKBITANG 2019.09.22 23:59 - Megtaláltam
Üdv. "Nyitvatartási időben" voltunk, de az ajtó zárva volt. Kérem a képek alapján elfogadni a találatot.
Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.10.29 17:01]

20190922_13315920190922_133215
redbird 2019.09.22 12:40 - Megtaláltam
Nagyon szerettünk volna feljutni a templomtoronyba, így örültünk is, hogy a nyitvatartási időben érkeztünk - azonban a templom zárva volt. Megnéztük hátha tartanak még misét aznap, előtte/utána kicsivel visszatértünk volna, de ezzel sem jártunk sikerrel.

A város egyébként abszolút elnyerte a tetszésünket, egész nap sétáltunk, így a nap végére egy 27 km-es túra megtétele után indultunk haza. Be tudtuk járni az egészet, azonban még tervezzük a visszatérést. :)

Szeretném kérni a jelszó nélküli megtalálás elfogadását. Köszönöm szépen! 6/10

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.09.30 08:47]

IMG_20190922_124017IMG_20190922_124000
IMG_20190922_124024 
veektor253 2019.08.25 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.62
Éppen kezdődött az Istentisztelet, ezért nem akartunk felmenni a toronyba megzavarva azt. Kérem a kép alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.08.26 07:21]

20190825_095549 
Jevica és Gyuszi 2019.08.23 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1g]

petili 2019.08.18 17:00 - Megtaláltam
Sajnos már nem értünk nyitvatartási időben a torony közelébe pedig szívesen felmásztunk volna a toronyba - nagy forgatagot felülről megszemlélni.
Környező ládák keresése után kerestük fel a tornyot - ezért kérnék a fényképek alapján a rejtőt a lába elfogadására és jóváhagyására.
Köszönjük.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.09.04 06:08]

20190818_16574220190818_165819
20190818_16584120190818_165850
20190818_16592520190818_165946
20190818_17000120190818_170101
20190818_17024820190818_170410
20190818_170705 
nmárti 2019.08.17 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] Már zárva volt, pedig ezt szerettem volna megnézni, majd legközelebb. A város feltúrva, épül a villamos :) Köszönöm az elfogadást!

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.08.17 18:11]

bb2014 2019.08.08 16:59 - Megtaláltam
A toronyba nem tudtunk felmenni.

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.08.16 17:35]

IMG_20190808_181235 
csorics 2019.07.08 13:54 - Megtaláltam
Sajna nem engedtek be. A templom felújítás alatt van. (?) [g:hu 1.6.2y]

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.07.12 18:48]

GC1mut_2019078135306.jpg 
lukovszkil 2019.07.04 12:58 - Megtaláltam
Nagyon érdekes hely, köszönöm hogy idevezettél. [Geoládák v2.2.5]

Nutszeru 2019.06.02 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BaLiAnIzAb 2019.05.10 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Sajnos nyitvatartási időn kívül jártunk itt, de megtaláltuk! :)))))

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.05.15 18:55]

IMG_20190510_181714IMG_20190510_180453
IMG_20190510_180220 
GeoCicák 2019.03.31 12:00 - Megtaláltam
Sajnos zárva volt :( Kérjük szépen fotó alapján a jóváhagyást!

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.04.02 07:01]

IMG_20190331_120953 
Ifkovics_család 2019.03.10 13:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

fatibi1 2019.02.21 09:15 - Megtaláltam
Szerencsém volt,egy szerencsétlen alkesz festő,vagy kőműves felengedett.Mire leértem a toronyból,már nem ismert meg.A memóriával kicsit baj volt.Azért köszönöm neki,és a rejtőnek is!

scamel 2019.02.19 16:00 - Megtaláltam
Sajnos a templom zárva volt. Kérem a rejtőt a fotók alapján elfogadni a találatot. Köszi!

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.02.19 21:40]

IMG-3866IMG-3863
IMG-3864IMG-3865
CsipiX 2019.02.10 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Hmvhely és környéke ládatúra 6/5 Kellemes belvárosi séta közben. Sajnos zárva volt, így csak fotók alapján kérem az elfogadást. (lehet, hogy érdemes lenne egy pót jelszót elhelyezni nyílt terepen) A templom egyébként nagyon szép kívülről is! Köszönöm!

[Jóváhagyta: Maclura, 2019.02.11 12:15]

WP_20190210_16_30_46_ProWP_20190210_16_31_40_Pro
WP_20190210_16_32_32_Pro 
MarkoGear 2018.12.02 16:23 - Megtaláltam
Sajnos este csak kívülről tudtam megnézni. Látom mások is erre a sorsra jutottak. Képek alapján kérlek fogad el.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.12.02 21:09]

IMG_20181202_170241IMG_20181202_162330
Sir Pajszer 2018.11.14 11:58 - Megtaláltam
A templom zárva volt. Köszi ha elfogadod!

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.11.15 07:12]

20181114_115859[1] 
Hey-ho 2018.11.02 15:40 - Megtaláltam
A kiírás szerint pénteken 15h-ig lehetne látogatni, de úgylátom nem sikerült senkinek bejutni a ládához mostanában.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.11.05 07:48]

Köszönjük az elfogadást

IMG_1666IMG_1667
eltájoló 2018.10.31 12:57 - Megtaláltam
Próbálkoztam, nekem sem sikerült bejutnom. Lefényképeztem a nyitvatartást, de szerintem ez sem sokat számít. A ládaoldal elég informatív, amit érdemes tudni, az le van írva. A fényképek alapján, kérlek fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.11.05 07:48]

Köszönöm.

A legújabb nyitvatartás
 
bigmick 2018.10.22 10:47 - Megtaláltam
Sajnos zárva. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0h]

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.10.24 10:12]

GC1mut_20181022104406.jpgGC1mut_20181022104532.jpg
jadam968 2018.10.18 12:14 - Megtaláltam
A templomot zárva találtuk, ezért kérem a jelszó nélküli megtalálás elfogadását. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.10.21 08:07]

GC1mut_20181018121223[1] 
Pmagda 2018.10.16 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Hódmezővásárhelyen most elég nehéz közlekedni, több helyen le van zárva az út, amit nem jeleznek, többszöri kísérlet után eljutottunk a templomhoz, és megcsodáltam. Sajnos zárva volt, a képek alapján kérem az elfogadást. Köszönöm, hogy megmutattad !

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.10.19 07:14]

Templom tornyaTemplom emléktábla
Próbálom kinyitni a kaputTemplom előtt
nettykaaa 2018.10.09 15:59 - Megtaláltam
Sajnos nem volt nyitva a torony :( Azonban nagyon sok szép templomot felfedeztünk, valamint megcsodáltuk a városházát is. Kérjük találatunk elfogadását.
Netti és Feri

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.11.28 19:43]

IMG_3227IMG_3211
tapiapi 2018.09.11 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Szegedről Debrecenbe tartva. Ugye mindent elmondtam. Nem lehet átmenni a városon, aki nem ismeri a járást. Szóval minden zárva. A templom is. Lehet, hogy csak arra a néhány percre, amikor odaértem. Megértésedet és jóváhagyásodat kérem.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.09.13 08:27]

20180911_134527 
zs&t 2018.09.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Sajnos éppen zárva volt, így fürdőztünk egyet.

KözelítünkBejárat
Mr Zerge 2018.09.09 09:35 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Igazán szerencsénk volt, a templom nyitva volt és a kapujában prospektusokat osztott egy hölgy. Megkérdeztem, hogy meg lehet-e nézni az óra tornyot, mire készségesen kinyitotta a felvezető lépcső ajtaját és beengedett. Még csak fizetni sem kellett.
Az óra szerkezet tényleg érdekes, a harangozást sikerült megúszni, az nem lett volna élvezet ilyen közelről.

KP1965 2018.08.20 14:25 - Megtaláltam
Augusztus 20-án, a nemzeti ünnep napján sajnos zárva találtam a tornyot. A fényképek alapján kérném szépen a találat elfogadását. [g:hu 1.5.4]

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.26 08:50]

20180820_14230820180820_142511
YO5OAI 2018.08.04 19:00 - Megtaláltam
Sajnos zárás után értünk oda, kérem a fényképek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.07 07:56]

DSC_1236DSC_1238
ha8llh 2018.08.04 19:00 - Megtaláltam
3-an talaltuk meg. Nyitvatartas mar reg nem volt ekkor. Kérem a fotok alapjan

az elfogadast.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.06 09:52]

DSC_1237DSC_1236
DSC_1238 
YO5NDA 2018.08.04 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Szombaton voltunk Hódmezővásárhelyen, így esélyünk se volt nyitva találni, de ha megint útba esik, megpróbálunk feljutni! Kérlek a fényképek alapján fogadd el

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.06 09:52]

38451345_922543204599446_6680957835225858048_n38493432_317951868750267_7691589890814771200_n
PardiAndi 2018.08.03 23:59 - Megtaláltam
dzoli1-gyel. A kép alapján kérném megtalálásnak elfogadni ottjártamat.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.07 07:57]

Köszönöm.

P1000707 
dzoli1 2018.08.03 23:59 - Megtaláltam
Nyitvatartási időben voltunk ott Andival, mégis zárva volt. A kép alapján kérném magtalálásnak elfogadni ottjártunkat.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.07 07:57]

Köszönöm.

P1000715 
BoViKa 2018.08.03 10:13 - Megtaláltam
Sajnos zárva volt a templom, pedig a kincses szatyrunkat is vittük... Készítettünk pár fotót a környéken.
Lehetséges, hogy elfogadd?

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.06 09:52]

IMG_20180804_101341IMG_20180804_100827
IMG_20180804_101720 
PEx2 2018.07.31 13:00 - Megtaláltam
Keddi napon voltunk erre, így nem volt nyitva a templom. A képek alapján kérnék egy elfogadást!

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.08.06 09:52]

Köszi!

DSC_4012DSC_4013
DSC_4014 
szollosi73 2018.07.14 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Szerencsém volt, mert a templomban keresztelőt tartottak, és ingyen felengedtek a toronyba, ha nem hangoskodok, mivel ilyen terveim nem voltak, így nekivágtam a lépcsőknek. Nagy élmény volt, nagyon tetszett a torony, az óraszerkezet, természetesen a harangok épp akkor szólaltak meg amikor felértem, különleges érzés ennyire közelről hallani...
A ládát kerestem, de sajnos nem találtam meg, nem tudom mi mögé kellett volna benéznem sajna.
Ha lehetséges a feltöltött képek alapján szeretnék kérni egy elfogadást.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.07.18 11:04]

II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 001II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 002
II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 003II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 004
II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 005II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 006
II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 007II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 008
II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 009II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 010
II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 011II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 012
II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 013II. Rákóczi Ferenc egymutatós toronyórája 014
zsolty23 2018.06.20 14:04 - Megtaláltam
Sajnos a templomot én is zárva találtam.
Kérem a rejtőt, a fényképek alapján hagyja jóvá a találatot.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.06.26 18:39]

DSC_1836 1DSC_1834 1
Emerich63 2018.06.17 16:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget, érdekes a templom meg inkább az óra története. Sajnáljuk hogy mi vasárnap jöttünk de még ezen a napon sem lehet bejutni a templomba....
A feltöltött képek alapján kérjük a megtalálás elfogadását.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.06.19 15:10]

20180617_13565520180617_135802
20180617_13585320180617_140301
DaZoBaViKr 2018.04.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Megtaláltuk köszi. Sajnos rossz időpontban értünk oda, így légy szíves képek alapján fogadd el a megtalálást

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.05.02 07:55]

IMG_20180430_190140[1]IMG_20180430_190140[1]
IMG_20180430_190215[1] 
Bagoly és Talicska 2018.04.14 11:57 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
Szeged - Békéscsaba biciklizés alkalmával kerestem volna, de sajna nem volt nyitva a templom. És a vissza úton sem jártam szerencsével.
Köszönöm az elfogadást! :)

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.05.02 07:55]

IMG_20180414_115722 
Zéboy 2018.03.20 11:12 - Megtaláltam
Zárva. Kérem a képek alapján fogadd el.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.03.21 07:43]

Zéboy logó20180320_111053
20180320_11101120180320_111035
Berián 2018.03.20 11:07 - Megtaláltam
A templom zárva van. Kérem a képek alapján az elfogadást. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.03.21 07:43]

IMG_20180320_110817IMG_20180320_110801
Benedek_Vulkán 2018.03.16 15:25 - Megtaláltam
Nagyon kíváncsiak voltunk a toronyra, ezért kicsit csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült feljutnunk. Kérem a jelszó nélküli találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.03.31 20:22]

20180316_155713 
Zivatarlány 2018.03.16 15:25 - Megtaláltam
Nagyon kíváncsiak voltunk a toronyra, ezért kicsit csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült feljutnunk. Kérem a jelszó nélküli találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.03.31 20:23]

20180316_155028 
PBM 2018.03.04 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.37
Elvileg nyitvatartási időben érkeztem, gyakorlatilag zárva volt a templomajtó. Látva az előző logokat, erre azért számítottam.
Kérem a rejtőt a fotók alapján a találat elfogadására, köszönöm.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.03.07 10:34]

20180304_13161120180304_131529
20180304_131622 
kun.istvan82 2018.02.24 17:40 - Megtaláltam
Szervusz! BT_pro barátommal együtt voltunk a helyszínen, de nem volt nyitva a templom.Köszönöm az elfogadást.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.02.27 07:36]

20180224_174019 
BT_pro 2018.02.24 17:16 - Megtaláltam
Megvan köszönjük! Kun.Istvan82- vel . A templom zárva. köszönjük az elfogadást!

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.02.26 07:48]

28313922_1416887908434592_581952204_n 
kectam 2018.01.04 10:40 - Megtaláltam
Évindító baráti ládatüra Hódmezővásárhelyen és környékén kópé1993, LionDaddy és pliptai társaságában.
Hiába értünk oda "nyitvatartási" időben, a templom zárva volt. Kívülről körbejárva néztük meg. Egy pótjelszó nagyon kéne ide, mert nem hiszem, hogy sokszor van nyitva.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.01.08 07:33]

DSC07760DSC07761
DSC07762DSC07763
DSC07765DSC07767
kópé1993 2018.01.04 10:40 - Megtaláltam
Hódmezővásárhelyi Geotúra Kectammal Pliptaival és LionDaddy-vel. Köszi a rejtést!

IMG_20180104_103250IMG_20180104_103415
IMG_20180104_103435 
pliptai 2018.01.04 10:40 - Megtaláltam
Geotúra Kectam, Liondaddy és Kópé1993 társaságában! Érdekes az egymutatós koncepció, bár funkcionális szempontból nem tűnik túl hasznosak! Köszönet a rejtésért!

DSC02977DSC02978
DSC02979DSC02981
LionDaddy 2018.01.04 10:30 - Megtaláltam
2018 első baráti geotúrája kectam, Kópé1993 és pliptai társaságában a Maroslele-Hódmezővásárhely-Szentes útvonalon. 12/5. találat.

A GCHMVH multi bejárása közben tettünk egy kis kitérőt a templomhoz. Több szempontból is érdekes volt. Az egymutatós toronyóra sem mindennapos látvány, de a közeli régi téglagátra szó szerint ráépített modern épület sem hétköznapi. Ez utóbbi nem is tetszett.

A képek alapján kérem a találat elfogadását!

Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.01.08 07:33]

image045image046
image047image048
image049image050
image051image052
image053image054
image055image056
image057image058
image059image060
Webber 2017.12.31 20:20 - Megtaláltam
Szilveszterkor szerettük volna megkeresni a ládát, így a leírás szerint maradt a fényképkészítés. Kérném a rejtőt, fogadja el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: Maclura, 2018.01.02 08:46]

IMG_20171231_202021_HHTIMG_20171231_202036_HHT
IMG_20171231_202050IMG_20171231_202459
Varhelyi 2017.12.30 15:22 - Megtaláltam
Azokat a ládákat szeretem, ahol a gps pontosan oda tud vezetni a helyhez. Ez a láda nyilvánvalóan nem ilyen, hiszen a templomon belül kell keresgélni a több szintes toronyban, ahol a gps nem segít. Mégis ez egy nagyon jó láda, ha az ember rendesen végigcsinálja. Felmehettem a toronyba, és még belépődíjat se kértek. Sikerült azonosítani az óraszerkezet szintjét és a láda is meglett. A benne lévő tollak nem fogtak, így otthagytam az enyémet. Az utolsó emeletre nagyon meredek létra visz fel. Először az ablakokat nyitogattam ki, hogy kilássak, aztán rájöttem, hogy egy ajtón keresztül ki lehet lépni a teraszra is. Itt már erős tériszonyom volt. Nagyon szép volt Vásárhely innen nézve.
Egyúttal kipróbáltam a Geoládák alkalmazást is. Másodszori próbálkozásra sikerült bejelentenem a megtalálást a helyszínről. Úgy látszik, betűhíven kell beírni a jelszót.
Megtaláltam, köszönöm a rejtést és az alkalmazást! [Geoládák v2.0.1]

20171230_15200520171230_152603
20171230_15270220171230_153012
20171230_15312520171230_154029
sandorfabi 2017.11.27 00:00 - Megtaláltam
Ezen a napon Vásárhely ládáit vettük célba. Keresztül-kasul gyalogoltuk a várost. A templomnál olvastuk csak részletesebben a ládához írt tájékoztatót, amiből kiderült számunkra, hogy hétfőn nem lesz jelszó... így aztán készült a fotó, amely alapján kérnénk az elfogadást. Köszönjük.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.12.04 08:58]

20171127_09033220171127_090321
erdei.laszlo 2017.11.14 17:52 - Megtaláltam
A helyszínen szembesültem vele, hogy zárva van. Nem tájékozódtam előre :/ így a képek alapján kérem a találatot elfogadni. Köszönöm!

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.11.15 08:09]

BF00CBB5-8AA4-46A4-849E-F12D76BF7691A888DEC3-7352-4985-99B3-55DF6DE100C7
1B2D22C6-03B3-4CAD-990C-47EC7A3AB19C 
james 2017.11.05 15:25 - Megtaláltam
Elvileg időben érkeztünk, de nem jutottunk be.

Üdv,
Anita, Enikő, Judit és James

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.11.06 20:07]

20171105_152551 
sirgalahad 2017.10.14 06:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.53
Mit lát a láda kutató?
Tornyon egy árva mutató
Ez a kicsi, vagy a nagy?
Ha nem tudod, gyagya vagy...

Kérném a találat elfogadását,
köszönettel,
Sirgalahad

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.10.16 11:02]

20171014_060247 
emiGrant 2017.10.11 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
14/6. Nagyon szép templom és az egész környék lenyűgözött. Sajnos nem tudtunk bejutni, mivel az ajtó kulcsra volt zárva. Bent voltak, mert kihangzottak emberi hangok meg orgonajáték is, de nyilvánvalóan valami privát esemény zajlott. Kérem a fényképek alapján a találatot elfogadni! :)

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.10.14 10:24]

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
petrot81 2017.08.26 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.98
HMVásárhelyi családi kincskeresés 7/4. Záróra után... Köszönjük a rejtést, a pótjelszó hiányában a kép alapján kérnénk a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.08.28 19:20]

A torony. 
Csuhás 2017.08.24 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.42
Az esti szabadtéri Carmina Burána előadásra érkeztünk. A koncert előtt egy kis laza ládikázással is töltöttük az időt.

Janka, Klári, Csuhás

TemplomEgy mutató
TemplombelsőÖreg óragép
Gátszerkezet olajfürdőbenBelső számlap
Magtár 
anettx 2017.07.30 18:00 - Megtaláltam
TFTC!
Dél-Alföld - 3 nap - érdekes látnivalók - szép helyek - kánikula
Ezt a helyet nagyon megnéztem volna, pedig két délután is sikerült a belvárost biciklivel bejárnom, sajnos egyik alkalomkor sem volt nyitva.
Kérek szépen elfogadást.
Tényleg jó lenne egy pótjelszó hamarosan.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.08.07 21:31]

gc1mut-IMG_3029 
Hegedüs Zsuzsa 2017.07.30 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Sajnos nem volt nyitva, így a képek alapján kérem az elfogadást.
Köszönöm a hely bemutatását.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.08.07 21:30]

IMG_20170730_141127IMG_20170730_141330
IMG_20170730_141414IMG_20170730_141427
IMG_20170730_141733IMG_20170730_141837
IMG_20170730_141543 
Kellia 2017.07.28 16:27 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a torony is és a környék is. Remélem legközelebb betudunk majd menni.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.07.31 07:18]

DSC02057DSC02059
Csizmások 2017.07.23 19:00 - Megtaláltam
Sajnos csak kivülről nézhettük meg!

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.07.23 22:28]

imageimage
imageimage
ocsike78 2017.07.21 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. :)
Képek alapján szeretném kérni az elfogadást. Ott voltam,de idő hiányában nem mentem be.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.07.23 22:27]

GC1mut_20170721_132912GC1mut_20170721_133020
GC1mut_20170721_133042GC1mut_20170721_133047
GC1mut_20170721_133059 
tabletta 2017.07.19 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170719_103509 
kupec 2017.07.03 12:05 - Megtaláltam
Szép, rendezett főtér.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.07.04 14:42]

IMG_20170703_120349 
GAMANO 2017.07.02 16:04 - Megtaláltam
Zárás után jártunk ott, kérjük a fotók alapján elfogadni a megtalálást!

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.07.04 14:41]

DSC_0039DSC_0044
DSC_0038 
vViktor 2017.06.23 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.06.26 08:47]

20170623_134542 
Gubirobi 2017.06.19 19:45 - Megtaláltam
Esti vásárhelyi séta közben nosztalgiázva (hiszen itt tanultam a főiskolán) megnéztem a várost és egyben a tornyot is. Jó lehet a láda és nagyon sajnáltam, hogy a nyitvatartási időben nem tudok eljutni ide. Talán egyszer. Addig is kérem, hogy a képek alapján fogadd el a megtalálást. Köszönöm!

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.06.26 08:46]

a toronya híres óra
bejárat - zárvaemléktábla
Barika55 2017.06.07 17:58 - Megtaláltam
Acsarttal és nagy csapatunkkal sajnos, már nem tudtunk bemenni a templomba.
Kérem a rejtőt a fotók alapján, fogadja el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.06.14 12:02]

19126149_1483876081682828_1382708230_o19141620_1483876918349411_1125109603_n
Acsart 2017.06.07 17:06 - Megtaláltam
Nagy csapattal Hódmezővásárhelyen ládázgattunk, messziről érkeztünk, így kicsúsztunk a nyitvatartásból. A fotók alapján kérnénk egy megtalálást. Köszönjük az élményt.
Barika55, Andi, Tomi, Acsart és még sokan.
[Jóváhagyta: Maclura, 2017.06.13 07:50]
Köszönjük.

P1270176P1270127
P1270130 
Bala1 2017.04.22 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.04.27 07:35]

iloilo 2017.04.22 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.04.27 07:34]

GC1mut_20170422190312.jpg 
Fazék 2017.04.21 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.50
Először azt hittük, hogy most is zárva van, de kis kopogtatás után lehetőségünk nyilt a 200 Ft-ok befizetésére. Tetszett a torony is, meg a rejtés is. Nem túl gyakoriak a bejegyzések a logbook-ban, de majd egyszer biztos tele lesz. :)

2017-04-21 12.40.36IMG_6133
IMG_6134IMG_6135
IMG_6136IMG_6141
IMG_6142 
S-A 2017.04.15 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

igelkott 2017.02.24 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.50
Sajnos csak jelszó nélkül sikerült. A templom nem volt nyitva, pedig a megadott időben érkeztünk.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.03.16 11:29]

DSC_8871 
katijoko 2017.01.26 10:00 - Megtaláltam
Igen hideg volt,de szép látvány fogadott bennünket. Köszönjük!

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.01.30 13:29]

^E6702EB303B09F4627A84D1F7F8F31A82746CD957D16279B78^pimgpsh_fullsize_distr20170126_100815
SirLes 2017.01.06 15:54 - Megtaláltam
Siettem amennyire tudtam, hogy még 16:00 óra előtt odaérjek, de aztán csak csukott ajtóra leltem. Így aztán maradt a fénykép a farkasordító hidegbe.

[Jóváhagyta: Maclura, 2017.01.10 11:08]

P1170126P1170128
P1170129P1170130
Famágus 2016.12.29 14:20 - Megtaláltam
A kép alapján kérjük jóváhagyni! Köszönjük!

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.12.30 15:27]

Köszönjük a jóváhagyást! remekül éreztük magunkat, mert a főtéren a jégpálya mellett, egy bódéban egy kedves, magyar hagyományörző fiatalember, tartott nekünk egy részletes helytörténeti bemutatót a kaja, és a forró tea, illetve, forralt bor mellé. Minden kérdésünkre tudott válaszolni, sőt!! :-) Ajánljuk figyelmetekbe..

DSC00345 
oldfox 2016.12.29 14:20 - Megtaláltam
Jót sétáltunk a belvárosban a hideg szél ellenére. A templomba bejutni nem tudtunk.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.12.30 15:26]

DSC00344 
N.Zs. 2016.12.26 23:59 - Megtaláltam
A környéken sétáltunk, de a templomba nem tudtunk bemenni.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.12.30 15:26]

IMG_0230IMG_0231
IMG_0233IMG_0232
IMG_0234IMG_0228
RékaésAdrián 2016.11.20 09:50 - Megtaláltam
A templom előterébe benéztünk, mivel éppen istentisztelet volt.
Szívesen felmentünk volna a toronyba körbenézni, de majd egy másik alkalommal talán sikerül.
Szeretnénk kérni a találat elfogadását. Köszönjük szépen!

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.11.23 18:47]

Hódi séta 
Párduc50 2016.11.19 12:18 - Megtaláltam
Sajnos a templom 11.01-től 04.01-ig egyáltalán nem látogatható. Így marad a fotő, és a jszn. megtalálás

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.11.21 07:56]

20161119_11564120161119_115707
20161119_11575520161119_115802
20161119_11583820161119_115921
öregmedve 2016.10.31 11:20 - Megtaláltam
Találat lepkével.

lepke 2016.10.31 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Roppantul tetszett mind a templom, mind a torony. Arra számítottam az előző játékosok bejegyzései után, hogy zárva lesz a torony, de ha mégis nyitva lenne, akkor is felesleges felmenni, mert a láda elveszett. Kellemes meglepetésként nemcsak a torony volt nyitva, hanem az új láda első megtalálói voltunk, legalábbis a logbook szerint. Annyira elcsodálkoztam az óraszerkezeten, melyet még soha nem láttam, hogy a jelszónak csupán egy részét sikerült kiírnom izgalmamban. Mondjuk, ide egyedül mentem fel, Öregmedve addig a templomban várt, és féltem, hogy valaki esetleg lekapcsolja a villanyt, míg én odafenn nézdegélek, akkor aztán lebucskáztam volna a szűk csigalépcsőkön. Élmény volt a torony, igazán érdemes felmenni, akár van láda, akár nincs.

szeged 013szeged 014
szeged 016szeged 017
feldelaci 2016.10.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Nem mentünk fel a toronyba, kérem a találat elfogadását a kép alapján.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.10.21 13:56]

20161019_132626 
push_key 2016.10.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

begree 2016.10.08 15:00 - Megtaláltam
Megleltem!

SandorCsaba 2016.10.01 14:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :) Sajnos időm nem volt bemenni a toronyba, mert siettem Szegedre, de egy gyors kitérőt tettem Hódmezővásárhelyen átmenet.
A képek alapján kérném az elfogadást!

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.10.03 16:16]

IMG_7922IMG_7923
IMG_7924 
Seres Péter 2016.08.15 12:10 - Megtaláltam
Sokáig kerestük, de sajnos nem lett meg. Kérem a fényképek alapján a találat jóváhagyását.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.08.16 20:39]

GC3749AGC3749B
GC3749CGC3749D
GC3749EGC3749F
GC3749GGC3749H
GC3749IGC3749J
GC3749KGC3749L
GC3749MGC3749N
GC3749OGC3749P
GC3749QGC3749R
Paul 2016.08.13 21:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.27
Sajnon nem találtam meg a ládát de óvatosan néztem csak meg mert mellette az étterembe nagyon sokan voltak.Képeket késöbb tudok csak feltölteni. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.08.15 11:05]

20160813_21040020160813_210448
ivigeo 2016.08.12 14:30 - Megtaláltam
Láda nem volt fellelhető.
Kérjük a kép alapján elfogadni.
Köszönjük.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.08.13 06:34]

20160812_142852 
Hecsa 2016.08.11 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Tisztelt Rejtő!

Voltam a helyszínen, de nincs a helyén a láda.
A képek alapján kérem a találat elfogadását.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.08.13 06:34]

DSC09040DSC09042
DSC09043DSC09041
kiflik 2016.08.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.88
Több alkalommal is kerestük a ládát az elmúlt másfél hónapban, de sajnos sosem találtuk a helyén, képek alapján kérnénk szépen elfogadást.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.08.08 07:30]

IMG_20160803_182306IMG_20160803_182343
IMG_20160803_182409IMG_20160803_182423
Tanohun 2016.07.19 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.07.20 11:00]

GC1mut_20160719101238.jpgGC1mut_20160719101238.jpg
Norebert25 2016.07.15 17:04 - Megtaláltam
Valaki korábban elvitte az ereszcső alól

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.07.18 14:11]

13682615_1453778461332184_817734536_o13699502_1453778424665521_328497581_o
geo_CsV 2016.07.15 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk volna, de nincs itt azért köszi! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.07.18 14:11]

DSC_5708DSC_5709
DSC_5710 
Attibati 2016.07.03 06:45 - Megtaláltam
147 klométer kerekezés Hódmezővásárhely környékén. Az időjárásjelentés nyugodtabb időt jósolt az Alföldre mint az eredetileg tervezett Északi hegyvidékre, ezért az utolsó pillanatban borult a program.
A térre érkezve egyből beugrott, hogy a "műemlékes" korszakomban már jártam itt felmérni a templom állapotát. A ládát én sem találtam. A rejtőnek elküldtem a mai tracklogomat, ez alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.07.05 06:12]

Vien 2016.06.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.34
Sajnos nem találtam meg. 123 méternyire dolgoztunk, örültem, hogy a munka után volt szabad fél órám egy itteni ládára. Viszont a templomban kellemeset beszélgettem, majd felsétáltam a toronyba. Az óraszerkezet nagyon érdekes volt, ritkán látok ilyesmit közelről, talán most volt a második alkalom életemben. A harangokat érdekes volt felülről látni. A tiszta időben a panoráma is majdnem lenyűgöző volt. A kéményt is megcsodáltam :) Ugyan nem leltem a ládát, de köszönöm a rejtőnek, hogy ide vezetett.

[Jóváhagyta: Maclura, 2016.06.30 09:31]

Kopi 2016.06.11 11:00 - Nem találtam meg
Tetszett a hely, de a láda sajnos nem lett meg, pedig vissza is mentem. A telefonom gps-e eléggé megbízhatatlan, de azt hittem adni fogja magát a láda.

AnZsaLa 2016.05.21 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2016.05.14 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Köszi, talán itt esett a legjobban, de pont elcsíptük a harangjátékot. Tűzoltós esküvői menet is érkezett a városházára...

Furtyka 2016.05.12 14:10 - Megtaláltam
A láda mellett a GPS 14 m-t mutatott. Szerencsére nem adtam fel. :) Köszönöm!

Egyiptom 2016.04.26 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Ez a geocachingnak szól: Itt a log bevitelénél az időpont 15:15 volt, ahhoz hogy beírjam trükkökhöz kellett volna folyamodni, ezért irom most ide, mikor voltunk ott. Nincs kedvem játszani az időpont beírásával. Eddig miért nem volt jó ahogy beírtuk mikor jártunk ott.

Köszönjük szépen a rejtést. Régen jártunk Hmvhelyen, nagyon szép a séltáló központ nevezetes épületeivel. Úgy rejtettem vissza a kis dobozkát, hogy jó legyen, viszont hamar megláttuk, ahogy körbe sétáltunk. Remélem sokáig ott marad. A log füzetke egy kicsit betelt, de azért beírtuk hogy itt jártunk. A fényképezőt otthon felejtettük, pedig jó lett volna fotózni.
Köszönjük szépen.

Kertész család 2016.04.23 10:20 - Megtaláltam
Néhányszor átutaztunk már a városon,a régi út itt vezetett át a templom mellett,de sosem figyeltünk fel rá.Az óráját különösen nem figyeltük.Most még a templomba is bejutottunk,a toronyba is felmásztunk.A templom gondnoka nagyon imponáló vezetést tartott nekünk.Mindenkinek ajánljuk ezt az élményt.Köszönet a rejtőnek.

katika 2016.04.16 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Az alternatív cipőfűző kötéses mutatvány elég furcsára sikeredett. A közeli kávézó asztalnál lévő társaság végignézte, amit "ott" csináltam. Nem volt jó érzés.

tentadora 2016.03.20 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2016.03.20 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

P1010749 
K&H 2016.03.13 16:52 - Megtaláltam
#91
Biciklis találat Szegedről ismerősökkel. Sajnos a láda előtt konstatáltuk, hogy bekaptunk egy defektet, úgyhogy a nagy vásárhelyi ládavadászat itt véget ért, de legalább pizzáztunk egy jót. Aztán meg hazavonatoztunk...

BeGyu 2016.03.06 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönöm!

matya&zotya 2016.02.14 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Csuek 2016.02.13 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

BRAVO2.0 2016.02.09 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Remek! Tetszett! Valóban érdemes volt egy ládával felhívni a figyelmet erre a gyöngyszemre! Köszönöm hogy megmutattad!

*Moka* 2016.02.08 14:30 - Megtaláltam
Köszi

*Vica* 2016.02.08 14:30 - Megtaláltam
Köszi, jó rejtek!

Fénykép0219Fénykép0220
Fénykép0221Fénykép0222
EmesESE 2016.01.31 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Dél-magyarországi ládázásunk során 13 láda helyét sikerült meglátogatnunk. Szombaton ködös, kellemetlen vasárnap kellemes esős időnk volt.
Ez a láda majdnem megtréfált, figyelemmel a GCSZK1 rejtésre, itt is úgy gondoltuk hasonló "nem rázos" dobozzal van dolgunk, de nem it tényleg rázhat a rázó doboz.
Szerintünk azért az egy mutatós óra anyira nem volt pontos legalább is a városháza órájához képest.
Köszönjük a lehetőséget

nimka 2016.01.26 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.31
szeged felől jöttem, volt úgy 2,5 órám itt ládázni. a láda látszik, még ha nem is feltűnő, de biztos megtalálták már olyanok is, akik nem keresték. a templom most nem volt nyitva. a multira már nem maradt idő.

thbarnabas 2015.12.30 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Gyerekekkel sötétben leírás nélkül...
Köszönjük!

eazs 2015.12.30 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Köszönjük

Szelicsán krisztián (P20) 2015.12.26 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Dóri,Noel,Krisz (p20)

Dori es DobosUr 2015.12.25 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Karácsonyi séta keretében.

Norbee97 2015.12.20 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Hódmezővásárhelyi ládázás 2/6.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
A GCHMVH közben ez is útba esett. Tetszett ez a városközpont, van most vásár is, korcsolyapálya is.
A láda hamar meglett, bár nem volt odamágnesezve, csak a földre volt téve. Ha nem esett le, akkor most fogja a mágnes. :) [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]
374.

s_b 2015.12.03 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kétbakancsos 2015.11.25 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Hódmezővásárhelyi séta. Köszönjük a rejtést!

TemplomEmléktábla
Logbook és a ládaTemplom
álomfogók 2015.11.12 13:50 - Megtaláltam
Csongrádi csatangolás Szegedről kis kitérővel hazafelé.

KutaToll 2015.11.08 14:06 - Megtaláltam
Felkutatva! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szamosszamoca 2015.10.29 12:00 - Megtaláltam
+

TMC 2015.10.28 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltuk! Köszönjük :)

V_Gabor 2015.10.25 12:46 - Megtaláltam
Szegedi hétvége. Köszönöm!


[g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

KOL*Team 2015.10.17 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

dedesi 2015.10.17 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2015.09.26 19:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Megtaláltam pár "cipőkötés" után

moTT 2015.09.14 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

VP 2015.09.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.47
Szegedi kétnapos tájfutó bajnokságról hazafeléjövet.
Közel 10 éve itt is volt városi tájfutóverseny, most az azóta született ládákat kerestem meg.

godzol 2015.09.06 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

zozonagy 2015.09.05 11:00 - Megtaláltam
Szép a templom és a környéke.

Marton Zoli 2015.08.30 14:00 - Megtaláltam
A vásárhelyi séta közben ki sem lehetett hagyni. Köszi.

zsityi 2015.08.29 16:26 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk.

Gabbence 2015.08.25 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletek később. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Biciklivel bejártuk a várost ládákat keresve, ezt is útba ejtettük. Viszonylag könnyen meglett. Zárásképpen a templom melletti cukrászda jóvoltából jót fagyiztunk.

malevil 2015.08.23 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2015.08.23 00:00 - Megtaláltam
Bringával

windon&tjaball 2015.08.19 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

thera 2015.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk! Köszi! :-)

CsiLa 2015.08.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megtaláltuk! Köszi! :)

GeoMelinda 2015.08.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Köszönjük! :)

Zeike 2015.08.01 13:00 - Megtaláltam
:)

Yesok 2015.07.28 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2015.07.26 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2015.07.26 09:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

LeBoeuf 2015.07.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Ez volt életem első geoládája, nagyon örülök neki, hogy sikerült megtalálni! Köszönöm az élményt! Valamiért a jelszót nem fogadja el, mindjárt töltöm a bizonyíték-fényképet. Köszönöm!

[Jóváhagyta: Maclura, 2015.07.15 21:16]

 
sanzi89 2015.07.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam!

Sheeva & Leon 2015.06.21 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!

gizike 2015.06.20 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)
Köszönjük a rejtést.

carmin 2015.05.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Éppen egy fiatal pár ült a közeli lépcsőn, próbáltuk a ládát észrevétlenül megszerezni, amikor egyszercsak a kezembe kaptam :-) Innen is üdvözlöm a dende párost! Köszönjük a rejtést.

dende 2015.05.30 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük! :)

Reaper 2015.05.25 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Köszönöm a rejtést. Sokat változott a hely rég jártam erre.

Puszkany 2015.05.23 12:22 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zsókica és Lackó 2015.05.16 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bogi&beci 2015.05.02 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Köszi a rejtést!

b&b

lagaf 2015.04.26 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1j] [wapon beküldött szöveg]

Demente & Nicol & Tina 2015.04.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.75
Köszönjük!!

urbanj 2015.04.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Éppen nagy sepregetés folyt a környéken, megpróbáltam észrevétlenül elővenni a dobozkát, ami nincs túlzottan eldugva.

Gymboo 2015.04.12 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pisznice 2015.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönjük.

kevindaface 2015.04.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Köszönjük a rejtést. Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Bőrharisnya 2015.03.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
25 éve nem jártam Hódmezővásárhelyen.A fejlődés hatalmas.A belváros gyönyörű.Köszönjük a rejtő munkáját és az élményt!

kispeter12 2015.03.21 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

Szomolya 2015.03.20 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Családi megtalálás, GPS nélkül. Nagyon jó volt kimozdulni, együtt lenni!

tarsolyos 2015.03.08 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Köszönöm!

Pogánypeti 2015.03.03 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Ez volt a mai napi vásárhelyi gyalogos ládavadászatom negyedik találata, egyben a 4. református temploma... :)
Tetszett ez az érdekes templom, köszi, hogy bemutattad nekem... :)

A Bakay-kút a református ÓtemplommalA Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség temploma
A református ÓtemplomSzőnyi Benjámin emléktáblája a templom falán
petocsaba 2015.01.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Köszi a rejtést ! :) Egyszerű volt.

GYEZegzug 2015.01.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Köszi szépen.Karácsonykor ilyen ládákat találtunk sokat Stockholm városába. Gyönyörű ez a Város. Köszi a lehetőséget.

 
Liberty 2015.01.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
3/5 Hódmezővásárhelyi láda túra.

Nagyon tetszik a ládaoldal ismertetője. Érdekes az ótemplom és II. Rákóczi Ferenc egymutatós órájának a története. A templom gondnokától megtudtam, hogy az időt úgy lehet leolvasni az egymutatós óráról, hogy 1-1 számlap között úgy telik el az egy órahossz, hogy negyedóránként ugrik egyet a mutató. Szerettem volna megnézni az óraszerkezetet közelről és látni a várost a toronyból, de a második szintre nem mertem felmenni a szűk és meredek lépcső miatt, mert tériszonyom lett. Visszafelé pedig nehéz volt lemenni, mert nincs korlát. Ennek ellenére nagyon tetszett a templom belső és a torony. A rejtés nagyon ötletes. Köszönöm a lehetőséget.

Hódmezővásárhely címere
takacsimre 2014.12.29 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Szeged környéki ládázás barátainkkal, Icával és Gézával. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2014.12.29 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltuk.

 
TothTi 2014.12.15 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zahako 2014.11.22 12:07 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

job1 2014.11.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Az eső a közeli tömbház aljába hajtott. GPS bekapcs - legközelebbi láda 50 m-en belül. Hoppá! No így már másképpen védekezünk az eső ellen :)
Kellemes keresgélés volt, utána meg nagy élmény a közeli épület megtekintése. Mindenkinek ajánlom, szánjon rá időt, megéri!

Egy gyönyörűen felújított templom!Nagy élmény az óraszerkezet egész órájának jelenete!
Mesteri mű! 
Babuc 2014.11.03 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Megtaláltam. Szép, de rendkívül forgalmas környéken. A log book megtelt. Köszönettel.

levender 2014.10.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Megtaláltuk!

geryshepherd 2014.10.25 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

cardy91 2014.10.25 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk a barátommal:) Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Raczky család 2014.10.25 15:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szbarna 2014.10.18 08:40 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk, szép hely :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nzsolt 2014.10.12 08:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

reka.nyilas 2014.10.05 09:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.16
Mai második ládánk az egész napos bóklászás elején. Köszönjük.

Csacsibogyó és mazsolafül 2014.09.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Köszi a rejtést! :)

Almond 2014.09.20 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :-) Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Twindy 2014.09.15 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Judith 2014.09.14 14:30 - Megtaláltam
Megcsíptem!

Geoverseny alkalmából közös megtalálás Sanchoo és M. társaságában.

TigerCat 2014.09.14 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2014.09.14 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.5.0p] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2014.09.14 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


 
faragoz001 2014.09.13 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.26
TFTC

Access Denied 2014.09.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
31/16 - A GC28FV versenyre menet, versenyen, versenyről jövet...

Remek rejtés, gyors találat, érdekes toronyóra!

Köszi a rejtést!

kolibri 2014.09.12 00:00 - Megtaláltam
Idén már másodszor vagyunk Hódmezővásárhelyen. De jó! :o)

Skalp 2014.09.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.12
Köszi!

jiimbo 2014.09.06 14:30 - Megtaláltam
Remek!

Jotkoma 2014.08.31 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Tami, Regi, Mesi, Józsi [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

flatliner 2014.08.20 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

GC1mut_20140820155142.jpg 
Kazsimers 2014.08.17 20:56 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

benist 2014.08.17 11:10 - Megtaláltam
A dobozka megtalálása után körülnéztünk a templom-múzeumban, felmásztunk a toronyba egy aranyos kislány vezetésével. Utána elbeszélgettem a papával a templomról, az óráról és a gc-ről. Véletlenül akadt rá a dobozra, de "hivatalosan" nem tudott róla.

HiPi 2014.08.16 11:09 - Megtaláltam
Ok [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hosnagypeti 2014.08.16 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést

macikupac 2014.08.15 21:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Hódmezővásárhelyi nyaralás 5.

A 3 éjszakás nyaralás első estéjén kerestük meg. Persze, várhattunk volna vele, de ha úgy is a tér másik felén volt a szállásunk... A főtéren éppen 6 napos dínom-dánom vette kezdetét, így teljesen mindegy volt, hogy mikor jövünk ide. Egy kellemes vacsora utáni pici levezető séta volt a keresés. A sötétben csak éreztük, ha meztelen csigára léptünk... És talán a feltűnési koefficiens is alacsonyabb volt. Azért másnap világosban is körbenéztük, mert (megint) nem sikerült olyankor érkeznünk, amikor nyitva lett volna. Dudu mackónkat hoztuk.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Gabcsi 2014.08.15 21:07 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

sinus90 2014.08.12 14:30 - Megtaláltam
Szülinapos ládám. Vásárhelyre érkezve felhívtam Tót Zolit - aki teljesen véletlenül épp ráért - már logoltam, amikor megérkezett. A közeli vendéglátóegység asztalaitól pont a rejtekre látni...
Majd elmentünk Törihez, akitől egy szép zipphúzó tulipánpárt kaptam. Töri rendkívül ügyes! Rögvest feltettem a hátizsákomra. Ők ketten nagyon csodálatos emberek!
Zoli elkísért még egy comos ládához, majd a buszpályaudvarra. Szép napom volt! Köszönet érte!

 
Kanton család 2014.08.10 00:00 - Megtaláltam
Koszonjuk a rejtest!
Kanton család.

vaterlo 2014.08.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Alföldi kerékpártúra sokadik ládája. Köszi a rejtést. Elég mugliveszélyes helyen van, nagyon rálátni.

sas&szti 2014.07.26 08:00 - Megtaláltam
Gyors találat! :)

 
Sanchoo és M. 2014.07.25 20:12 - Megtaláltam
Megvan, köszi! :)) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó Család 2014.07.25 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
Köszönjük a rejtést,érdekes a mutató. Köszönjük.

befi 2014.07.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.36
megtaláltuk

golyakr 2014.07.13 09:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.32
Megközelítés Volánnal, majd ládázás gyalogosan (22.87). A rejtés merész, szerencsére vasárnap a nagyvárosokban általában senki sem tartózkodik a napon, így igazán könnyű dolgom volt. Tovasiettem a téglás multi pontjainak irányába. Köszönöm! :)

Hocsa 2014.07.06 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Szabi közbeni ládázás 3/1. Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
Hocsa, Hajni & Tücsi The Dog.

peterpan 2014.07.06 00:00 - Megtaláltam
.

 
Babka és Cöcke 2014.06.30 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Elég sűrűn járok HMVH-n, de ezt a részt nem ismertem, érdemes volt meglátogatni. Az óra működése érdekes lehet.

iMagination 2014.06.29 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Köszönjük!

Zsu. 2014.06.28 12:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2014.06.28 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Köszönet! Szuper, nagyon megérte a fél órás itt tartózkodás és a csekély belépő. Élmény volt! Beszéljenek a fotók erről a csodaszép templomról. A rejtés profi, szeretem az ilyet! A mai nap fénypontja volt ez a hely...

Mikulás

 
Radián 2014.06.14 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszönjük a rejtést! :)

NightBlade 2014.06.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megvan, köszi!

Macusa 2014.06.06 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Köszi

csk1 2014.05.31 14:08 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Joanne 2014.05.25 10:00 - Megtaláltam
Ok!

LCSOKA 2014.05.22 19:00 - Megtaláltam
Erre jártam, megtaláltam.

bonisbela 2014.05.19 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Menzára járó osztálytársaimmal megtaláltuk. 8 évig jártunk a szomszédos gimnáziumban, minden a hétfői hajnalainkat a templomban töltöttük. Kár, hogy nincs rajta a nemzetközi oldalon is. Köszönjük a rejtést!

Pomisa 2014.05.04 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Hazafelé még belefért ez a láda.
Köszönjük a rejtést.

zalajaro 2014.05.02 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Zergiékkel...

Bubuka 2014.05.02 15:56 - Megtaláltam
A vasutasok tavaszi csillagtúráján.

Zergi 2014.05.02 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 4.35
Fogtam!
A Vasutas Természetjárók Szövetsége tavaszi csillagtúrája volt Szentesen. Onnan jöttünk ide is....
Nekem megérte a templombelépőt!

 
marsoka 2014.05.02 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megvan.
A rejtés ötletes, de a mágnes már elgyengült, így leesik a "láda".
Hallottuk a csengettyűket is.
Köszi a rejtést.

Gyömi 2014.04.28 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Nagyon tetszett, köszönjük!

waneqr 2014.04.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Pompás templom. Köszönjük a rejtést!

hanola 2014.04.18 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.34
Köszönöm, hogy megismerhettem ezt az érdekes toronyórát!

herbi76 2014.04.15 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Köszönjük a rejtést, a hely kicsit forgalmas, de a torony igazán különleges.

gubar 2014.04.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.43
Meglett. Köszi a rejtést.

Robelix 2014.04.06 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Glac 2014.03.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Ok.

taylor_g 2014.03.24 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2014.03.23 06:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Szuper!
Köszönjük!

cosinus0 2014.03.22 18:45 - Megtaláltam
Ok. megvan! Köszi a rejtést.

biromester 2014.03.22 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

marvik 2014.03.22 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést :-)

TS 2014.03.15 09:30 - Megtaláltam
Már régebben is felkeltette az érdeklődésemet ez a kis templom. Kíváncsi lettem volna a belsejére, de eddig nem jutottam be. Most az ünnepi szentmise alatt értünk oda. Tele volt a templom. A mise után lehetőségem volt körbenézni, sőt még az óratoronyba is felmehettem. Mechanikus az órája így naponta fel kell húzni, amit a társaságomban hajtottak végre. A torony kör erkélyéről remek a rátátás a városra. A főtéren belehallgattunk Lázár János ünnepi beszédébe, majd folytattuk utunkat Gyula felé.

Csaba & családja 2014.03.14 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.46
Megtaláltam a pótjelszót a földön. Köszönöm a rejtést.

bubu&vahur 2014.03.13 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést. :-)

 
Puzzle Apartman Gyula 2014.03.08 15:30 - Megtaláltam
Céges rendezvény utáni levezetésként végre összeszedtük.

salty 2014.03.07 12:10 - Megtaláltam
Megvan! :)

Apexsek 2014.03.07 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Tetszik ez a város! :)

Tiszaparti 2014.03.06 13:59 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Dzseko922 2014.03.04 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

sorx 2014.03.01 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0j] [wapon beküldött szöveg]

GSdriver 2014.03.01 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0j] [wapon beküldött szöveg]

FoJo 2014.03.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Sziki teljesítménytúra után, hazafelé.Köszönjük a rejtést!

Emese62 2014.03.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Érdekes! Körbejártuk, belülről nem tudtuk megcsodálni mert nem volt nyitva! Szép rendezett!

Mary Lou 2014.03.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Sziki gyalogos teljesítménytúra teljesítése után, néhány Bihargó túratársunkkal ládázgattunk levezetésnek, kihasználva a szép, napsütéses délutánt. Köszönjük a rejtést!

bence máté 2014.03.01 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.45
ok

Mihul 2014.02.28 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.0j] [wapon beküldött szöveg]

szakica 2014.02.28 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0j] [wapon beküldött szöveg]

GC1mut_20140228165730.jpgGC1mut_20140228165747.jpg
tau 0470 2014.02.18 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Velem is megnézette az alternatív a cipőfűzőmet. Érdekes megoldás, köszönettel.

toronyA vásárhelyi leventék kálvária útja.
sztyopa13 a páratlan páros 2014.02.16 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Többször voltunk már itt,de eddig azt hittem leesett a másik mutató.A kémény mint olyan fel sem tünt.A rejteknél csak a lapocska van meg,de az sem vonzódik mágnesesen a csőhöz.Igy a megtalálást cipőfűző bekötésnek lehet álcázni.

Gabriello 2014.02.15 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

kl 2014.02.15 11:26 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Ferrit 2014.02.09 14:14 - Megtaláltam
Vasárnap délutáni családi kirándulás.
Köszönjük.

Judit és Béla 2014.02.08 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Megtaláltuk.

Pillangó csapat 2014.02.08 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Köszönjük a rejtést!

Túranyuszi 2014.02.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszi a rejtést! :)
üdv.: Túranyuszi, Andralin :)

 
kissjani85 2014.02.02 18:48 - Megtaláltam
Ezzel a ládával lett felavatva az új kütyü, bár elég rendesen megijesztett. Állunk a megadott koordinátán GPS jelzi, hogy max. 3 méter eltérés lehet de az ott lévő függőleges fém csövön alul nincs semmi. Körbemegyünk, hogy hátha a GPS téved ( és másnap viszem is vissza ), de semmi. Előveszem a telót az is kb oda mutat. Aztán megláttuk az alternatív jelszót és világossá vált, avatatlan muglik járhattak a környéken. :-(

Amúgy a hely szép bár mivel nap mint nap arra járunk nem nagy újdonság!

Köszönjük a rejtést!

kobcikrajci 2014.02.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.19
Téli bicajos tekerés a vonattól. A kerékpárút szerencsére jól járható volt, könnyen a megjelölt helyszínre lehetett gurulni. A téren jégpályán csúszkáltak a gyerekek. Közben én a ládát kutattam, de csak a pótot találtam meg.

sio 2014.01.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Nem tudtam leolvasni a pontos időt, számomra értelmezhetetlen ezzel az 1 mutatóval.
Ha csak órát mutat nem valami pontos.....

Ottjártamkor épp csengett. Köszönöm a rejtést

kiszoltansandor 2014.01.20 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Kár volt, hogy vártam vele egy napot, így lecsúsztam a dobogóról, de nem baj :D Köszi a rejtést:)

totzoli65 2014.01.19 21:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Szögedi geosörözés után, enyhe csöpörgős időben kerestük mög! :-)
Annak ellenére "ládaérdemös" a hely, hogy a multi egyik pontjával majdnem azonos. ;-)
Ajánlom az ezután jövők figyelmébe a mellékölt fotón levő információt, érdemös fölmönni a toronyba, mögnézni a fölújított óraszerkezetöt, mög möghallgatni negyedóránként a Rákóczi csöngettyű hangját! :-D

Még pár info, érdemes belülről is megnézni:
http://www.vasarhelyiotemplom.hu/cikk/2
Köszönjük a rejtést! :-)

látogatható!! :D 
Cerberus 2014.01.19 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.22
Megtaláltuk! Tökéletes időben jelent meg a láda egy laza kis vasárnapi cachinghez. Másodikként sikerült levadászni az ügyes rejtésű ládát. A helyszín ismerős volt, elég sokszor megfordultunk már a környéken. Köszönjük a rejtést!

 
Berci és Rózsa 2014.01.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Első !!! ;-)
Ebéd utáni böngészés a neten és minő meglepetés!
Egy doboz a városban, a központban.....
.... GPS előkap, koo-k a kütyübe, garázsból kiáll és gyors indulás.
A rejtek pillanatok alatt meglett, nem problémás. A helyszín is ismerős, megszámlálhatatlan alkalommal voltunk már itt esküvőn, keresztelőn, iskolai ünnepségen. Az egymutatós óráról jó volt olvasni.
Köszönjük a rejtést.
Itt is hagytunk egy geo-tizest ajándékba.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]