FAQ
3775. Pestis kápolna Zsámbékon (GCPeZs)

Zsámbék címere

Zsámbék címere

Pestis kápolna

Pestis kápolna

Kápolna bejárata

Kápolna bejárata

Paulai Szent Ferenc oltár (az előtérben) a Plébánia templomban

Paulai Szent Ferenc oltár (az előtérben) a Plébánia templomban

Szent Vendel sváb tájház

Szent Vendel sváb tájház

Csap utca sarkán álló öreg ház

Csap utca sarkán álló öreg ház

Kálvária és távolban a zsámbéki templomrom és a várkastély

Kálvária és távolban a zsámbéki templomrom és a várkastély

Kilátás a Kálvária dombról a zsámbéki medencére

Kilátás a Kálvária dombról a zsámbéki medencére

Húsvéti sváb hagyomány harmatszedés

Húsvéti sváb hagyomány harmatszedés

Hajnali menet a kálvárián

Hajnali menet a kálvárián

gróf Zichy Miklós márvány relief portréja

gróf Zichy Miklós márvány relief portréja

Zichy-Berényi család címere

Zichy-Berényi család címere

Fertőzésektől védett (?) csőr doktor

Fertőzésektől védett (?) csőr doktor
Szélesség N 47° 32,574'
Hosszúság E 18° 42,389'
Magasság: 197 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.02.21 21:00
Megjelenés időpontja: 2014.03.13 13:13
Utolsó lényeges változás: 2020.04.25 16:25
Utolsó változás: 2020.04.25 16:51
Rejtés típusa: Multi geoláda (2V)
Elrejtők: Robin13
Ládagazda: Robin13
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1400 m
Megtalálások száma: 491 + 2 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente


WAP:
1. pont: N 47° 32,574' E 18° 42,389 197m. Pestis kápolna ereszcsatornájának alján gravírozott lemezen a jelszó első része.
2. pont: N 47° 32,381' E 18° 42,681' 218m. A kálvária keresztektől a DK stációsor felülről második oszlopán gravírozott lemezen a jelszó második része.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


A Zsámbéki medence Budapest környékének természeti szépségeiben gazdag területe, mely sok kulturális történelmi és művészeti emléket őriz. Nem véletlen, hogy a medencére való rálátást már két láda is lehetővé teszi az északi oldalon GCtelk és a nyugati oldalon a GCMoZa. A déli oldalról a kilátás talán a legszebb, hiszen innen a Pilis valamint a Budai hegyek bércei mind elénk tárulnak. Véletlenül akadtam rá, hogy ezt a szépséget már korábban felfedezte kessertársunk Csaszi akinek ládalapja végül nem valósulhatott meg.
Megközelítés

Autóval: Mindkét pont megközelíthető kocsival, de érdemes Zsámbékon a centrumban, a Szent István téren hagyni az autót  N 47° 32,734' E 18° 43,106' 245 m [GCPeZs+parkoló] és innen elsétálni a pontokhoz.

Autóbusszal: a Széna téri végállomásról induló VOLÁNBUSZ Budakeszin és Pátyon áthaladó járatain (783-787) lehet eljutni a Zsámbéki centrumig (Szent István tér).

Kerékpárral és gyalog: Zsámbéki centrumnál (Szent István tér) az Etyeki utcából közvetlenül nyíló Bicskei utcára kell térni, melyből 400m után nyílik a Csap utca  N 47° 32,502' E 18° 42,963' 167 m [GCPeZs+leágazás] . A Csap utcán ÉNy irányba haladva 280m után egy D irányba leágazó hídon keresztül  N 47° 32,510' E 18° 42,735' 176 m [GCPeZs+híd] jutunk el a Kálvária útra, melyről mindkét pont pár száz méteren belül elérhető.
Leírás

1. pont, geoláda :  N 47° 32,574' E 18° 42,389' 197 m [GCPeZs-1] A Kálvária utcai kanyarban induló  N 47° 32,467' E 18° 42,628' 195 m [GCPeZs+útkanyar] felfelé haladó földútról 80m után  N 47° 32,451' E 18° 42,572' 197 m [GCPeZs+letérés] ENy felé letérünk a vízszintes földútra, melyen elérjük a kápolnát. A Pestis kápolna ÉNY oldalán lévő ereszcsatorna alján található gravírozott lemezen a jelszó első része.
A falu keleti szélén húzódó vízmosás, ún. Angyalárok szélén szabadon áll a Pestis kápolna, egyhajós téglalap alaprajzú, félköríves záródású szentéllyel. Az ajtó feletti szegmensív közepén üres címerpajzs helyezkedik el, mely fölött a Zichy és a Berényi család kettős címere látható. Az épületet a 90-es évek elején kívülről renoválták, belül a csupasz falak láthatók. A kápolna ma sajnos funkció nélkül, gazdátlanul áll a város szélén, pedig többre lenne érdemes.

2. pont, Kálvária:  N 47° 32,381' E 18° 42,681' 218 m [GCPeZs-2] A három kőkeresztet felülről a Csillagerdő utcából legjobb megközelíteni, mely az 1.pontnál megadott Kálvária utcai kanyartól felfelé haladva 360m-re nyílik. A Csillagerdő utcánál megfelelő parkolási lehetőség is adódik  N 47° 32,339' E 18° 42,725' 197 m [GCPeZs+parkoló] A kálvária keresztektől a DK stációsor felülről második oszlopán gravírozott lemezen a jelszó második része.
A kálváriát - a domborműves stációkat és a dombtetőn álló kereszteket- az 1800-as évek első felében állították. Sajnos a domborműveket már eltávolították. A plébánia évente egyszer Húsvét hajnalán a keresztutat ennél a kálváriánál tartja a sváb hagyományok szerint. A szép fekvésű kálváriáról Zsámbékra, a medencére és a környező hegyekre gyönyörű kilátás nyílik. Az utóbbi évtized mohó építési terület foglalása folytán a kálváriát teljesen körbe fogják a zsámbéki "Rózsadomb" láthatóan módos lakóházai. E terület Csillagerdő neve utal már csak arra, hogy itt évszázadokkal ezelőtt erdő volt.
Zsámbék és a Zichy család

A település nevét a "zsombék" szóból származtatják. Más források szerint III. Béla király idején egy Zsámbéki nevezetű családot telepítettek ide. E család építette 1220 körül, a korábbi templom helyén, a késő román-korai gótikus háromhajós bazilikát, amely rom mivoltában is a magyar építészettörténet egyik kiemelkedő emléke. Mellette található - szintén romos állapotban - a premontrei rend kolostora. A tatárok a templomot a községgel együtt elpusztították, de IV. Béla újjáépíttette. 1541-ben a törökök elfoglalják Zsámbékot, és 145 évig birtokolták. 1689-ben a Zichy család vásárolja meg a települést, és az 1710-es években a lerombolódott vár helyén felépíti a kora barokk várkastélyt. A török idők alatt elmenekült vagy elpusztult lakosok helyére német telepeseket hívnak be. A település a gyors fejlődés eredményeként hamarosan mezőváros lett. Zichy Miklós gróf igen emberséges volt, ezért nagy szimpátia övezte Zsámbék lakói körében. Mély vallásosságát bizonyítja néhány templom és kolostor, melyeket ő építtetett. Művészet pártolását támasztja alá, hogy udvarában élt Bebó Károly is, aki a zsámbéki barokk templom csodálatos szószékét és mellékoltárait készítette.

Pestis járvány és a Zichy család

A bubópestis akkor alakul ki, ha az embert a pestis bacilussal fertőzött patkánybolha csípi meg. A fertőzött patkányok Kelet-Afrikából az 500-as években jutottak el Európába a kereskedelmi forgalom útján. A fertőzés általában a lágyéki nyirokcsomók jellegzetes elváltozásával, megnagyobbodásával (bubó) jár, melyet a korokozók véráramba kerülésével halálos vérmérgezés követ. A járvány a 14. században újból kitört Európában. A legnagyobb pestisjárvány 1347-1353 között lezajlott fekete halál volt, mely az európai lakosság egyharmadát-felét pusztította el. Ulászlót (1490-1516) - a Budán kitört pestisjárvány Zsámbék várába üldözte 1496 nyarán. A király magával hozta a Szent Koronát, valamint a koronázási jelvényeket. A szomszéd megyék lezárták Pest megye határait, ezzel az egész törvényhatóságot egyfajta karantén alá helyezték. A fertőzött településeket őrökkel vették körül. A korabeli doktorok fűszerekkel teletömött csőrszerű maszkot viseltek abban a hiedelemben, hogy így nem fertőződnek meg. Zsámbékot több kolera- és pestis járvány sújtotta, ezek közül a legpusztítóbb 1737-39 során tombolt, ekkor a lakosság fele, 828 ember esett áldozatul. A járvány elvonulásának emlékére 1739-ben Zichy Miklós barokk fogadalmi szobrot (Pestis Immaculata) állíttatott fel a kastéllyal szembeni téren. Az Angyalárok partján 1740-ben építtette Zichy Miklós a Paulai Szent Ferencről nevezett barokk stílusú Pestiskápolnát egyetlen gyermeke Mária Josefha emlékére aki 4 évesen a pestis járvány idején 1739-ben halt meg. A kápolna Paulai Szent Ferenc kis díszített oltárát, Zichy Miklós anyagi segítségével 1752-ben épült barokk plébániatemplomba mentették át. A Zsámbéki -medencében még Telkiben található egy korabeli pestis kereszt.A leírás forrása
pestis
Zsámbék
kálvária története
valamint a plébánia könyvtára.


Zsámbék e kevéssé ismert része a sváb hagyományokat is őrzi, ezért is érdemes a Bicskei utcán végigsétálni, hogy meglátogathassuk a Szent Vendel sváb tájházat (Bicskei utca 12, nyitva tartás: hétvégén 10-től 18 óráig) és lássuk a legrégebbi népi lakóházakat. Mindjárt az utca kezdetén találjuk Melocco Miklós szobrász zsámbéki lakóházát. Természetesen érdemes a Szent István térről elérhető és táblákkal jelzett egyéb zsámbéki nevezetességeket is megtekinteni, aki még nem ismeri ezeket (Romtemplom, Barokk templom, Törökkút, Lámpamúzeum, Melocco ivókútja).A GCPeZs 2. pontja az építkezés miatt át lett helyezve a kálvária domb egyik stáció oszlopára, lásd a leírásban.

A GCPeZs 1. pontja a kiterjedt földmunkák miatt virtuális formában a Pestis kápolna ereszcsatornájára lett áthelyezve, lásd a leírást.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (202 db): környezet: 4.43 rejtés: 4.47 web: 4.66 átlag: 4.52

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Iparvasutas 2023.01.29 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

2in1 dream team :) 2023.01.08 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Szalay-team 2022.12.30 11:16 - Megtaláltam
Egy kis év végi ládakeresős közös bringázás Ellával.
1. találat , köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

totik 2022.12.28 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Snipermaster 2022.12.26 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

20221226_15295720221226_152748
20221226_15172120221226_151557
20221226_151613 
Világutazó 2022.12.01 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.10]

wolfkery 2022.11.26 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

olsen 2022.11.19 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Nyúl Béla 2022.11.19 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

vasanitsl 2022.11.19 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!A jelszó első része a kápolna ajtó melletti párkányán
található-- teljesen szabadon!!

utigabi60 2022.11.19 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

mura 2022.10.19 14:13 - Megtaláltam
Az Angyal-árok felől mentem a kápolnához; a meredek oldalban egy fához kikötött kötél segíti a felkapaszkodást. Táblát nem találtam, de a csatornára fel van írva a jelszó. A kálváriánál rendben megvan a jelszóhordozó. Tetszett mindkét hely, köszönet a rejtésekért!

DFRi 2022.09.12 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megvagy láda :-) Köszi
Ez a multi most majdnem teljesen drive-in lett. Tényleg alig mentünk, szerintem max. 100 métert. De megint olyan csodahelyekre jutottunk el, ha nincs a Geocaching, akkor ezeket sohasem látjuk ;-) És a kálváriánál lévő panoráma tényleg lenyűgöző volt.
Brigi&Feri&Mira [Geoládák v3.12.10]

20220912_15313320220912_153334
20220912_15475320220912_154811
DoIm 2022.08.23 17:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Fantasztikus a kilátás a környékre.????

TündImi 2022.08.22 11:26 - Megtaláltam
TündImi, Veszprém
Köszi :) [Geoládák v3.12.10]

SuperAnya 2022.08.06 17:07 - Megtaláltam
Egy őzgida várt ránk a kápolnánál aki jöttünkre megriadt, sajnos!
Felejthetetlen emlék, köszönjük a rejtést!

Szomori üdvözlet ládától besétaltunk a települesre Szomorra, onnan stoppal Zsámbékra.

Kuruczok 2022.07.31 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A kápolnánál a tábla le van esve. A második ponton gyönyörű a kilátás!

20220731_195840 
ellfelek 2022.07.16 13:46 - Megtaláltam
Az új házaktól, a Kálváriától is szép a kilátás, de jó magasan vannak a dombon és az utak elég keskenyek... Mivel autóval mentünk fel, ezért nem küzdöttünk sokat az emelkedővel. :) A kápolna meg egészen elbújt... nem is egyszerű megközelíteni... :)
Köszi a rejtést!

IMG_0205IMG_0207
IMG_0208IMG_0209
IMG_0210IMG_0212
pistannn 2022.06.22 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Megtaláltuk, köszönjük! :) (az első ponton a tábla leszakadt) [Geoládák v3.12.10]

Bence2009 2022.06.21 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Benkó Andrea 2022.06.16 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Lalima 2022.06.16 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

lemminolog 2022.06.06 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Köszönjük szépen, szép túra volt.

SzantoA 2022.06.06 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Mai remek bicikli túra SagiK társaságában. 115Km, 1Km szint.

SagiK 2022.06.06 12:15 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :)

Meinhard 2022.06.04 22:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
.

benger 2022.05.29 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Rejja87 2022.05.29 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ❤️ [Geoládák v3.12.10]

ArkAngyal75 2022.05.27 20:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

eazs 2022.05.21 09:56 - Megtaláltam
Köszönjük

ndavid42 2022.05.14 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

bacsnyir 2022.05.06 18:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Ma alapvetően a Giro d'Italia első szakaszát megnézni érkeztem Zsámbékra. Igaz, délben a munkahelyemen befejezve már láttam az elvonuló mezőnyt, de mivel egy kedves barátom mondta, hogy nézzük meg a verseny közben is bicikliseket, nem álltam ellent, és az általa javasolt helyre mentünk. De ha már itt voltam, előbb ezt az útbaeső ládát kerestem meg - annál is inkább mert a 2. pontnál jó parkolóhelyet írt, míg a verseny útvonalához közeli helyeket mind elfoglalták a közönség autói.
Nem bántam meg a választást. A két pont közül a nagyobb esztétikai élményt vitán felül a második nyújtja: tényleg kellemes a kilátás a Kálvária-dombról, és a nagyon harmonikus egységet alkot a három kereszt és a stációk is a tájjal - még úgy is, hogy itt is egyre inkább új házakkal épül be a környék. A Pestis-kápolna pedig a maga nemében valóban különleges. Ahhoz képest egyébként, hogy a "senki földjén" van, és az ajtaja sincs zárva, szerintem egész jó állapotban van. Köszönöm a rejtőnek, hogy megmutatta.

atompyka 2022.04.30 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A kápolnànàl a tàblát elengedte a ragasztás, csak be van szorítva, el fog veszni

ckriszti 2022.04.30 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

kwh 2022.04.23 13:30 - Megtaláltam
gotcha

Andy38 2022.04.21 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!Barátnőmmel sétáltunk közben becserkészve. [Geoládák v3.12.7]

Szent László 2022.04.19 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, gyönyörű helyen van [Geoládák v3.12.6]

braunfrici 2022.04.17 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.78
Megvagy!
Az ereszcsatornán a ragasztás elengedett,de a táblácska megvan.

LeReAnBo 2022.04.15 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Tünde&Attila 2022.04.02 15:35 - Megtaláltam
Megvan, köszi! :)

toroki 2022.04.02 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Old Eye emléktúra után kerestük meg. Köszönjük a rejtést!

ludens 2022.04.02 14:57 - Megtaláltam
Old Eye emléktúra után sétáltunk még egy kicsit.
Megérte, Kösz!

DSC00160 
Togo 2022.04.02 14:55 - Megtaláltam
Megtalálás letudva

Micra73 2022.04.02 14:55 - Megtaláltam
Elkövetve Dr. Ladával és a csapattal [Geoládák v3.12.7]

Dr.Lada 2022.04.02 14:41 - Megtaláltam
Micra 73-al elkövetve.:-)

Log, képek később.
[g:hu+ 2.7.16]

tfmb 2022.04.02 13:42 - Megtaláltam
Ok. Köszönöm a rejtést!

Bodzalime 2022.04.02 13:14 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

IMG_20220402_131122IMG_20220402_125952
fodordav 2022.04.02 13:00 - Megtaláltam
OldEye túra utáni, eső előtti gyors megtalálás.

GeoEvike 2022.04.02 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.12.7]

Toti 2022.04.02 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

szabolcsc 2022.03.27 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Köszi a rejtést!

Puzzle Apartman Gyula 2022.03.27 10:35 - Megtaláltam
Rég jártunk már Zsámbékon. Nagyon szép környéken van mindkét pont.
Ami érdekes volt, hogy a kápolnához vezető úton miért ültettek facsemetéket az "erdősáv" mellé közvetlenül? ;)

robinbird 2022.03.26 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

kétbakancsos 2022.03.17 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Ma Zsámbékon a Pestis kápolnától a Zsámbéki hegyig tettünk egy szép körtúrát, begyűjtve a még hiányzó hu-s és com-os ládákat. A ládákat rendben megtaláltuk. A ládagazdának köszönjük a rejtést és az újabb pontszerzési lehetőséget, koordináták pontosak voltak a hintek korrektek.

A kápolna bejárataAz oltár
KálváriaStáció
Manoka61 2022.03.14 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

vaslemez 2022.03.14 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. A kápolnánál a kötél elég klassz segítség.

Batkamanó1211 2022.03.14 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

fkmaster 2022.02.26 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.40
Nem láttam még ebből a szögből Zsámbékot, tetszett a panoráma és az eldugott kápolna is.

zoli86 2022.02.22 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

pulyka 2022.02.05 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

Zsoofii 2022.02.05 13:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

SzéplakiDóra 2022.02.05 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Mr. Fülixáj 2022.02.01 16:58 - Megtaláltam
Most lett meg a láda.

TFTC Fülix. [Geoládák v3.12.2]

feketea 2022.01.30 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

Mike 2022.01.16 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Vasárnapi, egész napos autós-sétálós ládázás...
Tetszett! Jó a mászókötél!
Köszönet a rejtésért!

raticu 2022.01.02 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

szabilkó 2022.01.02 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Webber 2021.11.14 10:03 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.12.2]

akosgy 2021.11.06 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Szülinapi buli előtti gyors, alkonyati séta. A város ezen részén még nem jártunk, a kálváriadombról jó a kilátás, a pestis kápolnánál pedig az Angyal-árokhoz vezető ösvényen a kapaszkodó kötél egészen kalandos érzést keltett. A kápolnánál a ragasztás már eleresztett, de a lapka a fal és az eresz közé tűzve még megvan. Köszi.

Cicusok1219 2021.10.30 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Artemix 2021.10.30 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Brumi 2021.10.27 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

MrsDilbert 2021.10.24 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Itt lakom a környéken, de még sosem jártam erre, köszönöm, hogy idevezettél. Az első pontnál a tábla csak oda van támasztva az ereszhez, gondolom, korábban valahogy rögzítve volt, érdemes lenne ránézni, nehogy elvesszen. [Geoládák v3.12.2]

foltimoka 2021.10.09 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Páratlanpáros 2021.10.05 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

redzol73 2021.10.01 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.17
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

csehbalee 2021.10.01 08:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Imperator Csaba 2021.09.25 15:43 - Megtaláltam
+Van! Köszi :) [Geoládák v3.11.3]

RGBT 2021.09.20 09:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Chubby 2021.09.11 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.13
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [Geoládák v3.12.1]

A Drivingcamp és a GCZSAM után ezt a multit is felgöngyölítettem. A kálvária stációinak többsége sajnos üres, a dús aljnövényzet arról árulkodik, hogy a ládászokon kívül nem is igazán látogatott hely, pedig nagyon szép panoráma nyílik a tetejéről. A pestiskápolna környékén viszont több sétálóval is találkoztunk.

Rózsás László 2021.09.05 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Bimba69 2021.09.05 13:50 - Megtaláltam
Megtalaltuk koszi.Bimba69 Rofi73

ottgyuri 2021.08.19 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

csbagi 2021.08.11 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Ksandor96 2021.07.31 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

vlaci57 2021.07.31 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

NOFU 2021.07.30 19:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk . Köszönjük szépen ! Gyönyörű helyen járhattunk ???? [Geoládák v3.11.3]

Acsart 2021.07.29 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Meglelve, köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Cözi, Fefe, Acsart, Geomazsi

IMG_20210729_155241IMG_20210729_155430
IMG_20210729_160657IMG_20210729_160412
golyci 2021.07.24 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Aliz0327 2021.07.24 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

mokuskerekvok 2021.07.20 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!????
Nagyon jó láda!
Esztergom
Matemester [Geoládák v3.11.3]

Zella 2021.07.11 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

KeresTalál 2021.07.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Köszönjük a rejtést.

Túrázó974 2021.06.26 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A kápolna ereszénénél elengedte a ragasztás a jelszót tartalmazó lapocskát, de szerencsére még ott van. A láda mindkét pontja "méhecske legelő"
A kálváriától mesés a kilátás a zsámbéki medencére.

20210626_154810 
pedro750 2021.06.26 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

targonczas 2021.06.20 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a munkádat és a lehetőséget!
[g:hu+ 2.7.4]

AtiÁk 2021.06.01 20:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm az élményt! [Geoládák v3.10.5]

Peterancsa 2021.06.01 19:01 - Megtaláltam
Ez is megvan! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5] A kötél fergeteges ötlet, azt hittem menni fog nélküle... hát nem :)

morph 2021.05.25 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

kenau 2021.05.15 16:24 - Megtaláltam
A kapolna fele az osvenyt most ujitjak fel, par ev mulva nagyon hangulatos lesz...

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Jacsa 2021.05.15 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.38
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

S0beit18 2021.05.15 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

KJ & GM 2021.05.04 13:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J14_1298J14_1299
Invictus3 2021.05.02 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Megvan, köszi!
Levezető sétaként begyűjtöttük ezt a két pontot is. A meredek domboldalban a kötél izgalmas volt :D
A kápolnába bementünk, kicsit hátborzongató a teljesen üres térben a ferde kereszt.

Davestator 2021.05.01 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Harcos73 2021.05.01 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Szilkó76 2021.04.28 19:03 - Megtaláltam
Vétek lett volna kihagyni ezt a kellemes időt, így munka után elugrottam egy kis ládázásra.

Köszi a rejtést!

Glac 2021.04.17 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Nikicsu 2021.04.12 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.7]

kitkat0123 2021.04.11 16:56 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.10.3]

Aaron_fam 2021.04.11 12:08 - Nem találtam meg
[Admin log: logba írt jelszó-részletet töröltem. 2021.04.13. hk]

[Elutasította: geocaching.hu, 2021.05.27 16:03]

gst76 2021.04.11 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

BalázsCsalád 2021.04.05 22:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ???? [Geoládák v3.9.6]

zoldbeka 2021.04.03 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.7]

Hudakcsalad 2021.03.27 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Szép volt a kálvária és a pestis kápolna is az első rejtése az ereszcső alján volt kettő darab gravírozott lap egyik oda volt csavarozva a másik kiszedhető volt fotózáshoz, a második pont kb: fentről a harmadik kálvária oszlop alján volt alig vettük észre még fehérre is volt meszelve jó volt a rejtés mindenhol.WEBES MEGJELENÉS IS JÓ.

Kitsike 2021.03.21 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Mukkaland 2021.03.21 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

std74769 2021.03.21 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

joco64 2021.03.17 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
Köszönöm.

bubac 2021.03.15 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

BRobi 2021.03.15 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. :-)
[g:hu+ 2.5.10]

pbberta 2021.03.15 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

zsebeszter 2021.03.15 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

MEMME és ZEREB 2021.03.13 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Köszi a rejtést!

kerol 2021.03.06 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

tuktukos 2021.03.01 10:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

barnanya 2021.02.27 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

beneboto 2021.02.27 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam barnanyával, köszönöm a rejtést! Mind a 2 pontot rendben találtam. [Geoládák v3.9.6]

guppik 2021.02.23 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a sétát és a rejtést!

Ancs 2021.02.20 13:19 - Megtaláltam
Zóna kirándulás 3/4.
Ide már egyedül jöttem, kellemes kis séta volt. Egy kicsit tisztult az idő, de nem volt az igazi. A kápolna nagyon szépséges. A stációkon nincsen kép, ami eléggé fura.
Köszi

IMG_20210220_130621IMG_20210220_130724
IMG_20210220_130738IMG_20210220_130747
IMG_20210220_130801IMG_20210220_131745
IMG_20210220_131839IMG_20210220_132001
kergosz76 2021.01.23 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

MoMaszter 2021.01.09 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.22
Az Angyal-árok partján parkolva először az 1. pontot cserkésztük be. Az ide való feljutás eléggé kalandos, de helyi erők kapaszkodókötéllel segítik a mászást. Ismeretlenül is köszönjük nekik! Innen kényelmesen átgyalogolva lehet begyűjteni a következő pontot.

Köszönjük a rejtést!

Mászás 1
Laltan 2021.01.03 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

pcjav73_old 2021.01.01 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltuk, köszönjük. Kicsit körülnézve, észrevettük, hogy egy kötél van az egyik fához kötve, hogy fel lehessen mászni. Meglepődtünk, ezek szerint van aki onnan közelít. :)

Búr 2020.12.29 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.4.7]

petili 2020.12.13 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszönjük a rejtést!

znasz 2020.12.13 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
A meredek domoldalon való feljutást nagyon segítette a kötél. Kár, hogy a kápolna elhanyagolt állapotban van. A kálváriáról nagyon szép volt a kilátás. Köszönet a rejtésért.

Babzsak68 2020.12.06 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

KovacsVillo 2020.12.06 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Bugár-orienteering 2020.12.04 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Zsámbéki ládázgatás eredménye.

erdei.laszlo 2020.11.22 07:43 - Megtaláltam
Reggeli kötélmászás kellemes volt!
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

gknight8 2020.11.14 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

ésKata 2020.11.08 13:59 - Megtaláltam
Korda Studió látogatás után.

Leslie33 2020.11.01 13:51 - Megtaláltam
Bobby Holmes társaságában, köszönjük a multit! [Geoládák v3.12.5]

Bobby Holmes 2020.11.01 13:51 - Megtaláltam
2019 őszén kerestem ezt a multit a nagyszüleimmel, de akkor nem lett meg egyik pont sem, most viszont mindkettő. Már akkor is tetszett a kápolna, most meg már emlékem is kötődött hozzá. Kicsit sajnálom, hogy az emelkedőn a segédszíj ki lett cserélve. Köszönöm!

A kápolna előttKápolnabelső
Kilátás, távolban a PilisKilátás keresztekkel
KremesEmber 2020.11.01 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

BereznaiMiki 2020.10.20 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

vt54 2020.10.05 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
ZSÁMBÉKI WELLNES KAPCSÁN. KIVÁLLÓ IDŐJÁRÁSBAN, REMEK LÁTÁSI VISZONYOK MELLETT. KÖSZÖNJÜK. vt54, ICA

CSTE 2020.10.04 10:35 - Megtaláltam
Köszönjük!
Remek a kilátás!
www.cste.hu

Barika55 2020.09.26 11:40 - Megtaláltam
Nem gondoltam, hogy Zsámbék ilyen szép! Köszönjük a rejtést.

wirtha 2020.09.19 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

coteacote 2020.09.19 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

menace 2020.09.05 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

majd_máskor 2020.08.30 15:30 - Megtaláltam
Könnyed családi kikapcsolódás. Utána cukrászda.

lelcache 2020.08.29 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

esemese 2020.08.21 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megtaláltam. Köszönöm. [g:hu 1.6.7]

IMG_20200821_143228IMG_20200821_141744
KovácsKökényFamilia 2020.08.17 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Twini 2020.08.11 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.33
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Sziszi76 2020.08.09 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Ambró 2020.07.30 23:59 - Megtaláltam
.

cipollino 2020.07.28 14:30 - Megtaláltam
Erre jártam Vironiával. A nap utolsó találata. Köszi a rejtést

Vironia 2020.07.28 14:20 - Megtaláltam
Cipollinóval kerestük meg közösen. Köszi a lehetőséget!

LazyJackies 2020.07.26 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zsomle13 2020.07.24 09:44 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Pók 2020.07.24 09:41 - Megtaláltam
Behálózva!

IMG_20200724_091449 
Szamárfül 2020.07.24 09:39 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Mikkamakka19 2020.07.13 18:18 - Megtaláltam
Kaland

R.Guszty 2020.06.27 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.11
Biciklivel kerestem meg mindkét pontot. Az elsőnél nem volt egyszerű feljutni, a másodikban csak a kánikula akadályozott. Kösz a rejtést.

Adriennnsmith 2020.06.18 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ;)
Köszönöm az élményt [Geoládák v3.4.1]

Szalamandra66 2020.06.18 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.23
A kálváriáról extra szép a kilátás este. A Kápolna környéke nagyon gazos. Köszönöm!

zs06 Pezs08 Pe
Tündérpár 2020.06.18 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

bölli 2020.06.17 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést!

Bajuszcica 2020.06.17 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Köszönjük a rejtést!

serb.orsi 2020.06.08 11:11 - Megtaláltam
Szuper a kilátás! [Geoládák v3.4.1]

Fringilla és Kuglóf 2020.06.01 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

érdligeti Darabosék 2020.05.31 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

hidasedina 2020.05.28 18:30 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt ;)

saintg 2020.05.05 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Szabó família 2020.04.28 11:30 - Egyéb
Az első pont koordinátáit jó lenne pontosítani, mert még mindig a volt láda helyére mutat és nem a leírásban szereplő ereszcsatornára.

Szabó família 2020.04.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

tam623 2020.04.17 17:33 - Nem találtam meg
Az első ponton felszántották a talajt és kerítésoszlopoknak fúrtak óriási lyukakat, így a láda már nem megtalálható. A kálvárián meglett a jelszó: d-vel kezdődik és 7 karakter. A mellékelt képek alapján kérem az elfogadást. Bringával egész könnyen megközelíthető.

20200417_152607157_iOS20200417_152641675_iOS
dendeocse 2020.04.17 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Az első ponton a láda megsemmisült. Kiírtották a bozót egy részét. Megtaláltam a logbook több részletét, de csak papírfecnik vannak szanaszét. Kérném a képek alapján a jelszó nélküli elfogadását!

[Jóváhagyta: Robin13, 2020.04.19 20:37]

GCPEZS2GCPEZS1_1
GCPEZS1_2GCPEZS1_3
gym 2020.03.14 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Csg12 2020.03.12 17:02 - Megtaláltam
Nagyon hangulatos a kápolna, a kilátópont zseniális! Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

geooszi 2020.03.12 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

fa-peti 2020.03.08 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Hajnalék 2020.02.24 15:27 - Megtaláltam
Hajnalék megtalálták!
Köszönet a rejtésért.

CsopjákCsalád 2020.02.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
KÖSZÖNJÜK

james 2020.02.16 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.3.2]

kasap 2020.01.17 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

Puhapracli 2020.01.17 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

álomfogók 2020.01.05 13:05 - Megtaláltam
Idei második ládázás Zsámbék környékén ragyogó napsütésben, de csontig hatoló szélben.

kocsisjozsef74 2020.01.02 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.1.2]

anzsu7 2020.01.02 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa és Józsi [Geoládák v3.1.2]

Évi&Zoli 2019.12.15 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Egy szép napot töltöttünk Zsámbékon. A GCZSAM pontjai után kerestük fel a multi pontjait, ami az alapos leírás ellenére is elég körülményesre sikerült. A kápolna megközelítése közben sikerült közelebbi kapcsolatba kerülni a sáros anyafölddel, de a Kálvária pazar kilátása kárpótolt a kezdeti nehézségek után! Köszönjük!

20191215_13385520191215_133612
20191215_13142020191215_131605
BosziCat 2019.11.03 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
Megtaláltam Lilo11-gyel, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Lilo11 2019.11.03 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megtaláltuk BosziCat-tel közösen. Köszi

A kápolnaNem ezen van a jelszó...
Keresztek 
ant 2019.10.27 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.57
Köszi a rejtést! Nagy élmény volt Zsámbékon túrázni és ebből az irányból is megcsodálni a várost!

Pety&Poty 2019.10.24 12:23 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Pety és Pöty

Pogánypeti 2019.10.22 08:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Reggel, miután megalapoztam a napomat (azaz a Szent István téri Lángosozónál betoltam egy jó fokhagymásat, amit a mellette lévő söntésben lemostam egy üveg Borsodival) megindultam a Kálvária-domb felé. A kis gravírozott lemezt gyorsan megtaláltam, jól olvasható állapotban van. A keresztek mellől készítettem pár képet a ködös városról, majd a lafancos fűben átsétáltam a kápolnához, ahol szintén gyorsan ráleltem a ládára. Logolás után benéztem a szegényes kis kápolnába, mivel az ajtaja nyitva volt. Ezután visszaballagtam a városba, és elkezdtem begyűjteni a GCZSAM multi jelszótöredékeit...
Köszi a rejtést! :)

Nicky&Ati 2019.10.20 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kiaribua 2019.09.22 12:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Szép a kilátás. A leírás is informatív.

Robogo 2019.08.18 11:41 - Megtaláltam
Páty-Bicske-Zsámbék-Perbál-Budapest biciklis túra alatt kerestem fel a ládát.
Köszönöm a rejtést!

Pumba9 2019.07.06 17:28 - Megtaláltam
Hurrá. Újabb láda a gyűjteménybe. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mirtt 2019.07.06 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Hokuszpok 2019.07.03 16:01 - Megtaláltam
Köszi!

Kovács Beni 2019.07.03 16:01 - Megtaláltam
Köszi!

ricsi0220 2019.06.01 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Skali&Margó 2019.05.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
OK!

sogor36 2019.05.11 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszi a rejtést.

emiGrant 2019.05.02 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.28
A kilátás csodás a kápolna felett levő földútról. Mi onnan közelítettük meg a ládát, bár a leírás nem egészen fedi a valóságot. Bokor helyett fa alatt van a láda, és a rejtek sem igazán mesterséges. de legalább talaj szinten van. A kálvária is szép, bár a középső kereszten kívül, mindegyik elég roszsz állapotban van. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Bogicsi 2019.04.22 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyönyörű, ismeretlen hely a közelünkben. [Geoládák v2.2.5]

CsKaroly 2019.04.22 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

CsKriszti 2019.04.22 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ratagi 2019.04.19 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

thtimi 2019.04.13 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést! Timi, Peti és Bumbi

esztelneki 2019.04.07 17:04 - Megtaláltam
Bringával megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

kess76 2019.03.31 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

2Szaki 2019.03.27 11:23 - Megtaláltam
A pestiskápolnához vezető útnál kicsit olyan érzésem volt, mintha valakinek a szeméttelepén mentem volna át. A kálvária viszont szép, rendezett! [Geoládák v2.2.5]

Csuhás 2019.03.02 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.42
Ha már Zsámbékon kirándultunk..
Köszi!

Janka, Riki, Csuhás, Vándor, Vackor

IMGP0067IMGP0068
IMGP0069IMGP0072
IMGP0073 
GYEZegzug 2019.02.28 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.39
Jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190228_143443IMG_20190228_143524
sovix 2019.02.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltuk!
Klassz kirándulás volt, igaz nyakig sárosak lettünk. Egy kis segítség a megközelítéshez, hogy inkább a "szervíz" utat válasszátok.
A Rejtőnek szeretném jelezni, hogy épül a kerítés és így már nem lehet megközelíteni az egyik jelszórészletet!
(Én mondjuk bemásztam, elnézést az ott lakóktól.)
Ani@Zsolti

Zsámbék látképeKeresztek a domb tetején
Pestis kápolnaA kápona története
A láda könnyebb megközelítése 
Bob&Bobek 2018.12.29 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.83
A 2. pontnál akad egy kis gondom. Az üres telket beépítik, új kerítés is készül. Nem találtam meg a jelszórészletet. A kápolnánál fellelt fél jelszóval és egy kis netezéssel logikai úton meglett a pont.

Fixis 2018.11.24 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Kerékpáros találat.

VenTOmi 2018.11.06 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tekergő 2018.10.30 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Gyonyoru doben jartunk Zsambekon. Forditott sorrendben haladtunk es a kapolnat a lenti volgy felol kozelitettuk meg..Izgalmas kotelmaszassal sikerult fel- es lejutnunk a meredek domboldalon.

20181030_12570745087802_320194185425315_4197884160183894016_n
45095123_1781594178635407_1785478000129605632_n45081647_656812008049675_3638141379101589504_n
PascalVillard 2018.10.23 09:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Kicsit koszos térddel és némi izgalommal teljesítettük a láda kihívásait! Köszönjük a rejtést!

vándorViktor 2018.10.06 22:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

SimonG 2018.10.06 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Autós kirándulás során megtalálva. Kellemes séta volt a Kálváriától a kápolnáig. Sajnálatos, hogy nem tartják karban a környékét. A rejtés is tetszett.

Bőrharisnya 2018.09.24 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönjük a rejtést.

Mr&Mrs HR 2018.09.21 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Halász család 2018.09.16 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Panka kirándul 2018.08.12 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

vgaabor 2018.08.12 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Párduc50 2018.08.12 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

"J&J" 2018.08.03 10:33 - Megtaláltam
A jelszóban egy betűt rosszul jegyeztünk meg, igy csak a rejtő segítségével sikerült logolni.
A kápolnára tényleg ráférne egy tatarozás, bár amilyen állapotban volt a 80-as években, csoda, hogy megmaradt (lásd a fotókat az ismertető táblán a kápolna előtt)

nemesa 2018.07.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Köszi a rejtést! A hely több törődést igényelne (gazos a kápolna környéke),lévén Mária-úton fekvő kis tüneményes kápolnáról van szó. Be is lehet menni,a feszület nagyon ötletes.

Benedek_Vulkán 2018.07.01 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

20180701_153033 
Zivatarlány 2018.07.01 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

20180701_15363120180701_153514(0)
sulthan 2018.06.02 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Zsámbéki kis kirándulás keretében megkerestük. Hát szó ami szó, több gondozást igényelne és érdemelne a kápolna is meg a kálvária is. Erről persze a rejtő nem tehet, neki köszönet.

szabicsalad 2018.05.27 16:06 - Megtaláltam
Erre jártunk, megtaláltunk! :) [Geoládák v2.2.4]

Oszi&Edit 2018.05.23 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.43
Megtaláltuk, köszönjük!

Vincenzo65 2018.04.22 09:08 - Megtaláltam
Kápolnához vezető Mária út lefele tippelős. Valamiféle kis vakolás munkálat látszódik. A kálvária is hasonló. Krisztus keresztje nincs meg. A stációknak csak az oszlopai vannak. Alulról már feljárat sincs. Remélem egyszer ide is begyűrűzik a felújítósdi.

gab.szalontai 2018.04.05 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

urbanj 2018.03.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Pest környéki ládázás során eljutottunk ide is. A pontok egyszerűen, gyorsan megtalálhatóak. A kápolna valóban többre lenne érdemes, kár, hogy hagyják az enyészetnek. Köszönjük a rejtést.

R-Gyu 2018.03.17 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

BladeGee 2018.02.19 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. :)
Jól beépítették a kálváriát... [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Törpe 2018.01.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.85
Köszönjük a rejtést!
Törpe

KP1965 2018.01.20 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A Kálváriakutató mozgóládáért jöttem ilyen korán Zsámbékra. Miután az meg lett, megkerestem ezt a multit is.

MaTamas 2018.01.20 07:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
A mai túrám Zsámbékról indult, előtte újra nekiálltam ennek a multinak, amit 3 éve valamiért nem találtam.
Ezúttal nem volt probléma, csak az hogy a GCKAKU-t 15 perccel előttem vitték el.

Mizo6869 2018.01.07 11:40 - Megtaláltam
A láda rendben a helyén van. Köszönjük a rejtést Mia, Piri (kutya), Zoli.

Fonte 2018.01.01 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Először a második pontot kerestem meg, a keresztek közelében parkolva, majd gyalog indultam a kápolnához. Arra számítottam, hogy nem találom a ládát, de nagyon könnyen meglett. Jól van, a helyén van, nyugodtan kereshető.
Egy dolgot ne értek. Zsámbék láthatóan nem szegény település. Vajon miért nem jut pénz a kápolna és a stációk felújítására?
Ez is az a hely, ahová geocaching nélkül nem jutottam volna el.
Köszönöm a rejtést.

Felújításra várvaÚtközben
MadáretetőDe jó! Meglett!
Zsámbék pestiskápolna_12Zsámbék pestiskápolna_14
csg69 2017.12.27 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.33
Karácsony utáni ládázgatás keretében a fiammal ide is eljutottunk. Sajnos a kápolnánál a dobozt mi sem találtuk, a második ponton könnyen meglett a táblácska.
Én ott jártam, ugye elfogadod. Köszönöm szépen.

Frissítés 2017.12.29.
Valószínűleg a láda a helyén van, csak nem voltam elégé körültekintő, viszont a rejtő ettől függetlenül elfogadta a találatot. Így utólag is köszönet érte.

[Jóváhagyta: Robin13, 2017.12.28 11:29]

GCPEZS 120171227_134529
20171227_13465920171227_135505
gusty 2017.12.03 13:59 - Megtaláltam
Hát nem tudom. A GPS halál pontosan vitt a bokorhoz, de nem találtam ott semmit. (Biztos ami biztos a szomszédos bokrok tövét is megnéztem.)
A lombokat széttúrtam, de se moha takarást, se doboz tetőt nem találtam. Kopogtattam a fagyott földet, de nem hallatszott, hogy valahol doboz lenne alatta.

[Jóváhagyta: Robin13, 2017.12.04 12:17]

Baloldalon a vélt bokorA bokor töve
vakond87 2017.11.27 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.10
.

csaba159 2017.11.01 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pgyp 2017.10.04 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Megvagy!
Nincs toll a ládában. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A GCKaKU-hoz kerestünk rejtekhelyet, ez a láda meglett, de a kálváriadombon nem találtunk elég biztos rejteket, így nem ide rejtettük a ládát.
Az első pont hamar meglett, a meredeken való felmászásban nagyban segített a helyi gyerekek (?) által kirakott kötél. A második ponton is hamar meglett a jelszó, de félek nem sokáig lesz itt jó helye, a telket hamarosan beépítik, így nem lehet majd meglátni a jelszót. A kilátás viszont gyönyörű volt, kár, hogy a fényképezőm lemerült.

kovianyo 2017.09.27 19:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
köszönöm a rejtést!

dgabi 2017.09.27 19:52 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

Pupu 2017.09.13 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.29
Szépet sétáltam, jól esett a lábamnak a szombati lábköröm-pusztító Kriván után. Bökős bokorba bújni nem szeretek. A legközelebbi játékos vigyen tollat, mert nincs a ládában (vagy csak tollbetétet, ceruzacsonkot, mert kicsi a hely). A kirámolt kápolna falán ferdén lógó kis feszület aligha alkalmas áhítat felkeltésére, inkább bizarr. A kálváriától viszont gyönyörű a panoráma.

IMG_4087[1]IMG_4089[1]
Frankie Family 2017.08.26 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

azimee 2017.08.19 19:25 - Megtaláltam
Köszi.

nrudi 2017.08.19 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [ZMER]
Mindkét pont rendben, kereshető!

ErdőCsöndje 2017.08.12 21:54 - Megtaláltam
Megvolt mindkét pont, a korábbi logok segítettek.
Köszönöm!

JM 2017.08.09 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Köszönjük a rejtést, pumi94 társaságában!

pumi94 2017.08.09 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, sajnos az első pontnál a dobozt nem találtuk meg, reméljük mi voltunk az ügyetlenek és még ott van. A 2. pontnál nem voltak nehézségek, a jelszót köszönjük az első ponthoz.

Emerich63 2017.07.16 15:36 - Megtaláltam
Update: A 2. pontot a rejtő javította, már kereshető.
A Kálváriánál a rejtek adó akácot kivágták. Így a második jelszórészlet nem kereshető. Köszönöm Bagee segítségét.

20170716_15355520170716_152246
20170716_150336 
EmesESE 2017.06.11 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Bagee 2017.06.10 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GeoGirl 2017.06.10 13:21 - Megtaláltam
Köszi.

lakkanto 2017.06.05 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Nagyon szép sétaút, köszi a rejtést.

csipet_csapat 2017.06.05 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.32
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. Siessetek, most érik a cseresznye:)

IMG_0159IMG_0160
IMG_0165IMG_20170605_132248
IMG_0166 
RékaésAdrián 2017.06.04 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Igen rejtve van a kápolna, és kihívás a megközelítése. Szép időben, kellemes terepen gyűjtöttünk be a találatot. Köszönjük, hogy megmutattad a gyönyörű kilátást is.

Danichem13 2017.05.28 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést megtaláltuk.

RoriZo 2017.05.21 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.05.20 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Szép volt a kilátás, kellemes a séta a kápolnáig, köszönjük.

Szellszi 2017.05.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Zsámbéki ládázás 3/1.
Köszönjük a rejtést :)

WallHattok 2017.05.04 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Köszönjük!:-) Megtaláltuk!:-) Szép a kápolna kár, hogy nincs befejezve a felújítás!:-)

h725 2017.05.01 09:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szeretem ezt a környéket, Zsámbék kedves település, mindig szívesen járok, járunk erre. A kápolnánál korábban még nem voltunk, örülök, hogy most erre is sor került, hála a rejtőnek az ötletért. A kálvária is nagyon szép helyen van. Vadvirágok tömegei borítják a dombot.

Zsolt

A kápolna alulnézetbőlA ládikó közeléből ilyen a látvány
A kálváriaÉs ez is a közelben van
gyurgyalog 2017.04.30 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kolibri 2017.04.30 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Robin13 2017.03.17 11:30 - Egyéb
A rejtekhely helyreállítva. A láda, földbe mélyített rejteküregét tetőcserép takarja, melyet mohás föld és fapálcák fednek. Kérem a ládikiót jól lezárva visszahelyezni és a takarást helyreállítani. Köszönettel, szép tavaszi ládavadászatot kiván a rejtő.

kazevo 2017.03.11 14:49 - Megtaláltam
A ládát nem találtuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Robin13, 2017.03.12 19:51]

IMG_20170311_143358IMG_20170311_144615
Jerina 2017.03.06 15:45 - Egyéb
Sajnos csak a felét találtuk meg a kereszteknél lévő fán, a templomnál sajnos nem.

IMG_20170306_154341IMG_20170306_154739
vtamas010 2017.02.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.26
Szép hely, köszi

N.Zs. 2017.02.19 10:00 - Megtaláltam
Az első ponton a ládát nem tudtuk elővarázsolni. A rejtő segített ki a hiányzó jelszóval, illetve beszélt le a további "áskálódás"-ról. A kápolna belsőt "lábazatig" újravakolták.

ködbenkeresztek és stációk
renoválják?front
bagolyvera 2017.02.18 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel és Petheovackával közös találat:) Láda nincs a helyén, jelszó a rejtővel megbeszélve, újrarejtést igényel!

Ignis9 2017.02.18 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.29
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Közösen Bagolyverával és Petheovackával. :)

DSC01683DSC01685
petheovacka 2017.02.18 00:00 - Megtaláltam
Meglelve megyéken átívelő kódorgás közben bagolyverával és Ignis9-cel.
A láda nem lett meg, a rejtőt hívtuk. Az első jelszórészt felírtuk a kápolna domb alján, a kút mellett lévő téglahalmon lévő tetőcserép aljára!

20170218_15002020170218_151057
OsiOsi 2017.02.11 14:50 - Megtaláltam
Sajnos a láda felkutatása nem volt sikeres így a rejtő segítségét kértük. :-(

20170211_14343020170211_144859
Csizmások 2016.12.31 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Köszi! BÚÉK!

Nemi91 2016.12.30 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2016.12.30 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Nitusz 2016.12.30 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nita [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2016.12.26 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2016.11.26 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

totedu 2016.10.30 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.50
Kicsit lehangoló volt ilyen elhanyagolt állapotban találni ezeket az érdekes helyeket. (nem a rejtő hibája).
Köszönöm a helyek bemutatását!

KápolnaKálvária
tádé 2016.10.16 16:10 - Megtaláltam
Zsámbék mindig tartogat valamilyen újabb meglepetést. Köszönjük! Tádé és Teodóra

 
Green Eye 2016.10.09 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.28
Megtaláltam.

KilátásSötétedés előtt
Mirr&Murr 2016.10.02 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

BLUEway💙2016! 2016.10.01 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Az akácfa "ölébe" rejtési helynél 5letesebbet vártunk volna, hiszen sok lehetőség "adódna" a dombon... A kálváriadomb elhanyagolt, a stációkon SEMMI (pl. dombormű v. felirat, stb) sincs, de hát erről NEM a rejtő tehet. THX.

20161001_14043820161001_141157
20161001_14090720161001_142357
20161001_14303020161001_142557
20161001_14252620161001_142432
20161001_14261120161001_142728
distike 2016.09.20 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam.Köszönöm a lehetőséget.

joove 2016.09.18 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Kalandor patakmeder-mászás után levadászva. Köszönjük a rejtést.

Antalbeus 2016.09.17 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
Megtalálva. A táblát nehéz leolvasni, benőtte a fakéreg. Szöszivel közös megtalálás

cofe 2016.09.04 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2016.08.25 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Köszönöm a rejtést! Részletek később.
Blue Mali
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Piedonéval közös találat!
Ma itt Zsámbékon, s környékén kupáztunk, s ez a multi mivel új, így meg kellett keresnünk!
Sajnálom, hogy a kápolna ilyen elhanyagolt állapotban van, ráférne egy állagmegóvás!
Kálváriánál a virtuális jelszóhordozót egyre jobban növi be a fa, lassan sakkozni lehet csak a jelszót a gugli segítségével!
Mindazonáltal szép, s érdekes helyen jártam!

Köszönöm az élményt!

Piedone 2016.08.25 13:18 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Részletek később.

[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Winssent 2016.08.13 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.51
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

placc 2016.08.07 17:50 - Megtaláltam
A kápolnához nem sikerült jól járható utat találni, így patakmeder-mászás lett belőle..
TFTH

zaskl 2016.08.07 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Wilka74 2016.07.31 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsolty23 2016.07.31 12:48 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

abide 2016.07.24 23:59 - Megtaláltam
az akác kezdi benőni a kis táblát

nepster 2016.07.21 19:41 - Megtaláltam
Bringával Bicske, Zsábék, Páty Biatorbágy, Bicske útvonalom. Köszönöm a lehetőséget.

LionDaddy 2016.07.10 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.32
Bringatúra a Pátyi-Zsámbéki medencében. 8/3. találat.
Fotók és élmények később.

Köszi a rejtést!

20160710_130826P1360255
P1360258_stich20160710_133855
20160710_133545 
csemege 2016.07.07 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Kittiferi7050 2016.06.26 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Kittiferi7050 [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

H+W 2016.06.11 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
A dzsungelen át, egy kötél segítségével...Köszönjük a rejtést!

Bolondok 2016.06.06 21:35 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2o] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2016.06.06 17:45 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mozso1 2016.05.29 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönjük :)

Attolico 2016.05.16 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Zsámbéki séta után. Köszi a rejtést!

kópé1993 2016.05.16 10:48 - Megtaláltam
Szép környék! Köszi a rejtést!

P5160048P5160049
P5160053P5160054
P5160055P5160056
P5160058 
*Moka* 2016.05.07 12:25 - Megtaláltam
köszi

*Vica* 2016.05.07 12:25 - Megtaláltam
A második ponttól 10 méterre volt dolgunk.

Fénykép0427Fénykép0428
Fénykép0429Fénykép0430
Fénykép0431Fénykép0432
Fénykép0433Fénykép0434
Fénykép0435Fénykép0436
Access Denied 2016.05.01 07:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
13/1. Összesen 29 km / 965 m, ebből 3 km és 80 m szint.

A hétvégi ládavadászat első találata. Mivel bringával voltam, így nem tudtam igénybe venni a domb megmászásához a kikészített kapaszkodót, így nem is volt egyszerű felmászni a kis kápolnáig, melynek az állapota elég lehangoló.
A második pont meglepetés volt, mert a térkép szerint a kálvária minden irányból utcával határolt, és ez tényleg így is volt.
A kilátás remek, szerencse, hogy a kálvária területe nem lett áldozata a lakóparknak.

Köszi a rejtést!

IMG_5915 (Custom)IMG_5916 (Custom)
IMG_5918 (Custom)IMG_5919 (Custom)
IMG_5922 (Custom)IMG_5923 (Custom)
IMG_5924 (Custom)IMG_5925 (Custom)
track (Custom) 
petiba 2016.04.30 23:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2016.04.18 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nagyfliszi 2016.04.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Kellemes tavaszi ládázás hetedik állomása.
Tetszett. A kápolnánál a kötél segítség még ebben a száraz időben is jól jött, nagyon jó ötlet.
TFTC.

Kaputyin 2016.04.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Köszi a rejtést, tetszett a panoráma, majdnem sikerült onnan lőni a fotót, mint a régi 1938-as képen!

zsámbék1 (1)zsámbék1 (2)
CacheFinder 2016.04.03 17:10 - Megtaláltam
Úton az 1200 felé" túra Gyöngyivel. Érdekes helyre hozott ez a láda. A kettes pont viszonylag könnyen adta magát, bár a keresgélést a környékbeli kutyák ugatása kísérte. A kápolnához egyértelmű volt az út. A koordináta pontos, de ha nem olvasom a rejtő "egyéb" logjában a "mohatakaró" kifejezést, akkor még most is ott keresgéném a ládát. Én eme multit inkább úgy csináltam volna meg, hogy a kálvária alján lenne az ajánlott parkoló, a 2-es pont lenne az első, amelyen megkapnánk a mostani 1-es pont koordiátáját, amely 2-es ponttá avanzsálna. Köszönjük a rejtést!

Molli 2016.03.24 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Megtaláltam

IMG_0005IMG_0006
IMG_0007IMG_0008
Zergi 2016.03.22 09:00 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_6987IMG_6988
IMG_6989IMG_6990
IMG_6991IMG_6992
IMG_6993IMG_6994
IMG_6995IMG_6996
IMG_6997IMG_6998
IMG_7000IMG_7003
IMG_7001IMG_7002
Bubuka 2016.03.22 09:00 - Megtaláltam
Kár, hogy a kápolnát így hagyják pusztulni.
Tetszett a hozzá felkapaszkodást segítő gurtni.:)

Göde 2016.03.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
kÁR, HOGY A KÁPOLNA MÉG NINCSEN FELÚJÍTVA ÉS KÉZBEN TARTVA

Gábor és Edit 2016.03.06 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Megtaláltuk.

P1110161 
vecsmeli 2016.02.27 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2016.02.20 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Ezt is megtaláltuk. Jó rejtés, köszönjük.

Robin13 2016.02.09 11:00 - Egyéb
A láda a helyén van, a rejteket friss moha takaró fedi. Kérem ugyanúgy vissza fedni.

Cseszti.P 2016.02.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
A második pontot sikeresen megtaláltuk, de az első pontról hiányzik a láda. A képek alapján kérem az elfogadást. Köszönöm :)

[Jóváhagyta: Robin13, 2016.02.14 20:45]

IMG_1504IMG_1506
IMG_1507IMG_1514
IMG_1520 
hinia lux 2016.02.07 13:30 - Megtaláltam
A láda még mindig nincs a helyén, a kápolnát viszont érdemes megnézni.
A képek alapján kérem a találat jóváhagyását.

[Jóváhagyta: Robin13, 2016.02.08 15:57]

KápolnaAjtóban
Sir Pajszer 2016.01.30 12:19 - Megtaláltam
A kápolnánál kb. 20 percig keresgéltem ,de nem találtam a rejteket. A képek alapján kérném a találat jóváhagyását. Köszi!

[Jóváhagyta: Robin13, 2016.01.30 19:40]

20160130_12252920160130_122728
20160130_122542 
Evila 2016.01.11 15:20 - Megtaláltam
Több mint egy órán át járkáltunk a szúrós bokrok körül, alatt. Nem találtuk meg a ládát. Ahol lennie kellett volna, ott volt egy kis gödör, közelébe két lapos kő, és a bokor környéke alaposan kitaposva. A második pontnál a lemezke meglett, a jelszórészlet utolsó betűje: A
Kérem a leírtak és a képek alapján a találat elfogadását. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Robin13, 2016.01.21 21:03]

 
K.L. 2015.12.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Az év utolsó megtalálása lett volna, ha megtaláltam volna :-)
Sajnos már sötétben értem a kápolnához, és a zseblámpa fényénél nem találtam meg a földi alatti dobozt. A 2. pont meglett, bár szerintem eredetileg a fára volt a felirat ragasztva, most két ág közé téve találtam.
Kérem a rejtőt, hogy a track alapján fogadja el a "találatot" (fényképezéshz már túl sötét volt).

[Jóváhagyta: Robin13, 2016.01.01 17:31]

 
KISÁ01 2015.12.27 19:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szalais78 2015.12.27 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.34
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!

VaVi 2015.12.20 11:00 - Megtaláltam
:)

Clavo 2015.12.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.40
Az első pontot (7 betű D-vel kezdődik) könnyen megtaláltuk Vavi-val, de a második pont kifogott rajtunk. Az eső, sár és tüskés bokrok megnehezítették a dolgunkat. Hiába találtuk meg a bokrot és jártuk körbe körbe a ládát mégsem leltük.
Kérném a találat elismerését a képek alapján.
Köszönöm ;)

[Jóváhagyta: Robin13, 2015.12.29 21:59]

Nars 2015.11.11 14:15 - Megtaláltam
Hiába haladtunk az ösvényen, így is csak jó sok tüskeszúrás árán találtuk meg. Láda rendben, jól elrejtve várt ránk.

NagymesterG 2015.09.19 18:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.23
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést, tetszett a hely.

Stn72 2015.09.07 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.81
+van! Könnyen megtalálható, egyszerű rejtés...
Az 1. pont kissé távolabb a pusztulófélben lévő, magányos kápolnától, az újkori gazdagság árnyékában... ;( -ha más nem is, a kontraszt legalább nagy!
A 2. pont megadott koo-ján, 'igényesen' egy élő fára celluxozva... ;(
-ettől jobb megoldás nem volt?!

V_Gabor 2015.09.06 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Kellemes napsütésben, viszonylag erős szélben kerestük fel a két pontot. A kálváriától szép volt a kilátás. Ilyen keresztet sem láttunk még kápolnában!

A láda jó állapotban, szárazon várta a találatot. :)

Fél kézzel is megvan (a bal gipszben), köszönöm a rejtést!
[g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

graffz 2015.09.06 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kincsvadászó Kalózok 2015.08.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!

Cseber 2015.08.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Megtaláltam! Köszi.

 
kobcikrajci 2015.08.21 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.44
Bicajos ládázgatás Herceghalomtól (a volt) Csimáig és vissza. Ezekkel az emlékekkel nem büszkélkedhet a település, ugyanis teljesen elhanyagoltak. Csak úgy nekivágva próbáltam a kápolnát a közeli utcából elérni, de a kiadós esők után ez nem volt járható út. Így mentem a kijelölt ösvényen, majd méltatlankodtam egy sort a láda elhelyezését illetően. 40 m felesleges bogáncsgyűjtés és szúrás éppen 40 m-el több, mint ami szükséges lenne. A virtuális pontnál nem volt gond.

stmester 2015.08.03 12:30 - Megtaláltam
megvan köszi

jpal 2015.07.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.83
Előre is elnézést kérek, hogy a rejtésre csak 3-ast adtam, de mindkét kess szúrós növényzetben volt, az 1-es ponton galagonyabokorban, a 2-es ponton akácban.
A jelszó hasonlít egy személynévre, de egy betű hibádzik. Most már csak az a kérdés, hogy ez a kóbor apácák megtévesztése miatt van-e.
Az 1-es pontot a Csap utcában leparkolva és a patakmedren átkelve közelítettük meg, a 2-es pont a Csillagerdő utcában drive-in találat volt.
Köszönjük a rejtést.

Kati a kápolnánál halszemperspektívábanA kápolna oldalról
A kápolna a láda felőlGolgota
Dicsfény 
R.Betti 2015.07.03 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Megtaláltam. Köszönöm. :-)

atipapa 2015.06.25 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

scele 2015.06.10 19:40 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

befi 2015.06.05 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2015.06.02 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gabortel 2015.05.30 12:16 - Megtaláltam
Míg mások Kinizsiztek, én gyűjtögettem...

seegyuri 2015.05.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Köszi

zsoltika63 2015.05.16 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Köszönöm a rejtést!

 
JAck:66: 2015.05.09 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
1217, megérett a meggy.

Zsiráf 2015.04.20 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.32
Tavaly októberben már jártam erre. Alig van bejegyzés a füzetben a két logom között.

OImi 2015.04.19 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Sajnos az első pontnál nem találtunk ládát.A másodiknál megvolt a táblácska,úgy láttam valamikor fel lehetett ragasztva,ma már az ágak tövében volt.

[Jóváhagyta: Robin13, 2015.04.19 20:38]

 
Pilis50 2015.04.15 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Én is a 'nem találtam abban a lukban'-ok közé tartozom
- a kereszteknél gyönyörűen virítanak a sárga virágok.

Kérlek - fogadd el.

[Jóváhagyta: Robin13, 2015.04.16 09:48]

Köszönöm!

 
Nyusszancsék 2015.04.11 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Zsámbéki ládatúránk második pontjaként begyűjtöttük ezt a ládát is. Sajnálatos, hogy a Kálváriát így beépítették. A megtalálás odafigyelést igényel, a láda megvan, és nem a látható ásott lyukban kell legyen.

JuciMano&Laja 2015.03.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Szia!

Sajnos az első ládának hűlt helye, a második pont az meglett! Köszönöm!
A később érkezőknek, megtudtam, hogy ez a kiásott gödör nem a "kincset" rejti, tovább kell keresni.

[Jóváhagyta: Robin13, 2015.03.28 16:45]

Mr Bean 2015.03.25 18:01 - Megtaláltam
egvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2015.03.22 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Az első pont az nehezen lett meg, kellett is hozzá a rejtő segítsége. A második az viszont könnyű találat volt.

Goldenbay 2015.03.21 13:42 - Megtaláltam
A láda nincs a helyén. A képek alapján kérem szépen a jóváhagyást! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.04.21 21:42]

GCPeZs_20150321133940.jpgGCPeZs_20150321134142.jpg
MikiCache 2015.03.20 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.33 súly: 4.14
A bokor alatti rejtekhelyet megtaláltam, de üres. Mondjuk, azon a helyen nem is csodálkozom, hogy kiürítették.
Miki és Anikó

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.04.25 22:57]

 
bigmick 2015.03.08 11:08 - Megtaláltam
Az 1. Ponton csak rejtés helyét leltük, kitúrva. A 2. Ponton a 7 karakteres jelszórészletet megleltük.
Köszönjük a lehetőséget.
Bigmick, Iza [g:hu 1.5.1f] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Robin13, 2015.03.08 22:39]

GCPeZs_2015038104626.jpgGCPeZs_2015038105201.jpg
GCPeZs_2015038105433.jpgGCPeZs_2015038111124.jpg
TothTi 2015.02.14 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2015.02.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Délelőtt Etyek-Botpuszta volt a program, szintén kápolna és szintén láda. Ebédelni jöttünk Zsámbékra a Lámpás étterembe. Csak ajánlani tudom. Nem olcsó, de megérte, mert kitűnő a hely és a konyha is.
Ebéd után visszamentünk az ajánlott parkolóig és onnét indultunk útnak, hogy legyalogoljuk az ebédünket.
Zsámbékon korábban már többször jártam. A WAVIN gyárhoz is volt szerencsém, és GC ügyben is többször. Ugyanolyan kellemes benyomást tett rám most is, mint évekkel korábban. Szép, rendezett ez a kis település.
Láttuk a benzinkút asszisztens macskát. Február közepén kicsit csodálkoztunk a méheken, amelyek kis híján berepültek a szánkba. Jöttek szembe aranyos kölyökkutyák, akik feltehetően most először jártak az udvarukon kívül.
A kápolnához kicsit sáros úton lehetett eljutni, főleg ahol lejöttünk a köves útról a megadott ponton.
Utána mentünk fel a kálváriához, egy kicsit kiegyenesítve az utat. Kerítés nélkül és a domb íve miatt nem nagyon láttuk, hogy magánterületen keresztül mentünk-e, de ki lehetett menni ismét a köves útra. Azaz csak majdnem, mert én kimentem de kisvártatva fájdalmas ordítást hallottam a hátam mögül. Anya megcsúszott, lebukfencezett a dombról, maga alá fordult a bokája és csak feküdt a földön. Valahogy hazaértünk, de másnap reggel mentő, 4 óra Honvéd kórház (ÁEK) vendégszeretete, egy hét fekvőgipsz következett a részleges szalagszakadások miatt, ezért a kései log.

 
bgjozsa 2015.01.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Hétvégi egészségügyi séta keretében félig levadászva. Köszönöm a rejtő segítségét!

zsotie 2015.01.02 12:17 - Megtaláltam
A fagyott talajon az első pont kifogott rajtunk. Nem nagyon akartuk feszegetni, nehogy megsérüljön. Köszönjük a segítséget!
A második pont sima liba volt, jó kis panorámával.

aDoc 2015.01.01 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
xxx

medike75 2014.12.20 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönöm :)

ZoliQua 2014.12.20 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCPeZs_20141220164123.jpg 
Butchman 2014.12.19 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltuk. Nagyon szép helyet ismertünk meg Általad! Köszönjük. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2014.12.10 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.47
Pestiskápolna - dől az romba
Ezt is látom a csőrmaszkomba'
Gyógyfű illatát belélegzem
Kór hűs szimatát ne érezzem

Robin13 2014.11.21 12:00 - Egyéb
A láda a rejtekhelyen van!! Pótjelszó a kápolna ÉNy oldalán lévő esővíz leeresztő cső alján, földközelben található.

Attibati 2014.11.15 11:25 - Megtaláltam
Dunakeszi-Budaörs-Zsámbék-Telki-Budakeszi-Dunakeszi 117 km kerékpárral.
A ládát sajnos nem találtam meg csak a mesterséges üreget, a rejtekhelyet kifosztották.
Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Robin13, 2014.11.15 19:39]

kivancsifancsi 2014.10.30 16:09 - Megtaláltam
megvan. részletek később ... [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

accu 2014.10.19 15:00 - Megtaláltam
Nehezen találtuk meg az első pontot o rejtés volt

povyagi 2014.10.19 12:42 - Megtaláltam
\o/ Hurrá! Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2014.10.19 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Merje még egyszer valaki azt mondani, hogy minden jó helyet lefoglaltak már...

Gyönyörű hely, szép időben, remek rejtésekkel, ettől több nem kell!

Viczi 2014.10.11 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Pátyról kerékpároztam át. Már többször megtettem ezt az utat, és most jutottam el a ládáig. Fordított sorrendben kerestem. Nagyon szép a kilátás a kálváriánál.

Apexsek 2014.10.11 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Vajon milyen lehetett a régi korokban egy-egy ilyen járvány?
Mikor nem ismerték a gyógymódot, sőt még korábban azt se tudták, mitől halt meg egy ember?
Csak hullottak, s fogalmuk se volt, miért...

Útközben 1Útközben 2
Seres Péter 2014.10.11 10:56 - Megtaláltam
902. ládám

sereva 2014.10.08 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltuk.

Cerberus 2014.10.04 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Megtaláltuk! Nagyon szép a helyszín és a rejtek is igényesnek tűnik mindkét ponton, csak sajnos már látszik rajta az elhasználódás. Az 1. ponton mohát egyáltalán nem találtunk, míg a 2. ponton a táblácskára a fa mellett, a földön leltünk rá. A fa ágai közötti védett helyre tettük vissza, eszköz híján. Köszönjük a rejtést!

 
rita85gto 2014.09.28 11:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Secc 2014.09.27 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCPeZs_20140927102522.jpg 
Horizont 2014.09.25 15:13 - Megtaláltam
Láda ügyben másodszor jártam Zsámbékon, szívesen jöttem ma is. Kár a Pestis kápolnáért, hogy ilyen szárnyaszegetten, és gondozatlanul küzd az erózióval. Kellemes sétával értem el kálváriát. Ma gondoltam rá, vajon hány hasonló helyet derítettem már fel, egyszer összegyűjtöm. Köszönöm a lehetőséget.

bimbee87 2014.09.21 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Köszönjük a rejtést!

csörike és maci 2014.09.21 00:00 - Megtaláltam
Ok.

Gyros 2014.09.18 15:30 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2014.09.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
3/1. Zsámbék és Tök ládatúra Gyrossal.

Nagyon szép panoráma tárult elénk a kálváriától, tetszett a rejtés is. A kis kápolna puritán és elhanyagolt. Közvetlen előtte van az Angyalárok , ezért szemből nem is lehet jól megörökíteni. Nagyon tetszik a webes megjelenés és a remek információk.
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Zsámbék címere
Mo-Hó 2014.09.06 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Budapestre menet útbaejtettük.
Köszönjük a rejtést!

TigerCat 2014.08.30 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2014.08.30 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bati.hu 2014.08.24 17:42 - Megtaláltam
Megvan.köszi.
elcsaltam a tesómat meg a gyerkőcöket [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Paul 2014.08.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.16
Köszönöm a rejtést.

othnan 2014.08.18 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Köszönöm a rejtést.

zöldfülű 2014.08.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Lefülelve :-)

Csavargós csésze- és családlátogatás a nyári tavaszt kihasználva...

A kápolnát egy készséges helyi segítő kíséretében látogattuk meg :D
A Kálváriától lebilincselő a kilátás!!!

Köszi a rejtést

höri 2014.08.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megrágva :-) Köszi

cscsala 2014.08.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Az Angyalárok felöl egy kicsit nehéz volt mivel délelőtt eső volt :)

Mercenary 2014.08.10 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Sajnos mind a kápolna mind pedig a kálvária kissé elhanyagolt, ettől függetlenül pazar a kilátás és érdekesek a helyek. Még egyszer köszönet a Rejtőnek a második pontnál felmerült nehézség áthidalásáért! Túl sokan voltak illetéktelenek a rejtésnél.

anettx 2014.08.09 20:00 - Megtaláltam
TFTC!

cs24 2014.08.03 00:00 - Megtaláltam
Megvolt

Frigyes § 2014.07.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Kerékpárral Tatabánya - Óbarok - Bicske - Zsámbék - Tök - Csabdi - Nagyegyháza - Tatabánya útvonalon, két közeli com-os ládát is begyűjtve.

Gábor75 2014.07.26 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Lopakodóval, kerékpárral. Köszönöm a rejtést!

Lopakodó 2014.07.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Köszönöm a lehetőséget!

Kapytany 2014.07.21 18:38 - Megtaláltam
MÖGVAN Zsámbékról érkezve [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCPeZs_20140721184119.jpg 
Hegedüs 2014.07.18 00:00 - Megtaláltam
Zarándokút végén.
A.

Pajzsika 2014.07.12 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.66
Meglett, köszönjük!

Dióskanyar 2014.07.12 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Megtaláltuk. Köszönjük.

becko 2014.07.12 06:10 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm.

ssophie 2014.07.09 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vittorio 2014.07.09 13:10 - Megtaláltam
Lehangoló a kálvária és a kápolna környezete is. Szomorú, hogy így bánik az értékeivel a település. Még egy normálisabb út sincs, jóformán a gazon kellett átverekednünk magunkat. Ez nyilván nem a rejtő hibája. Ezzel együtt is érdemes volt fölkeresni a kápolnát. A kápolna közelében lévő fára erősített kötél jópofa, azon ereszkedtünk le.
Maga a rejtés igényes, tetszett. Köszönöm!
Ja és a közeli lovardánál összehaverkodtunk az egyik pacival.

Hz 2014.07.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.32
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Panoráma 
csillagvadasz&kiralylany 2014.06.29 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Köszi a rejtést!

 
Cs_Zoli 2014.06.28 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCPeZs_20140628175518.jpg 
Attilacska 2014.06.23 08:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Bernáth 2014.06.21 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
A város központjában hagytuk az autót, és a kápolnát kerestük meg először. Az alsó úton mentünk a házak között, így néhány régi, romos pincét is láttunk, és a kötél segítségével másztunk fel a kápolnához. A jelszó helyesírása hibás, hiányzik belőle egy "c" betű.

Romos pincék a kápolna mellettAz utcáról így lehet feljutni a kápolnához
A premontrei kolostor, távolról
TS 2014.06.17 12:12 - Megtaláltam
A kápolnát kerestem fel elsőre, majd a kálváriához sétáltam át ahonnét szép panoráma tárul elénk. Ott találkoztam egy helyi lakossal aki elmondta, hogy megpróbálja megszervezni a kálvária domb rendbetételét. Mindkét helyen könnyen meglett a rejtés.

Pety99 2014.06.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Minden rendben, megtaláltam

tudo 2014.06.09 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.39
85 km kerékpár edzés 1000 m emelkedéssel a Herceghalom - Szomor - Gyermely - Gyarmatpuszta - Bajna - Zsámbék - Herceghalom útvonalon 1 új és 9 régi ládával. A GCKUPA menet zsámbéki körébe illeszkedett a láda. Mivel reggel, indulás előtt láttam a sikertelen log-ot, gondoltam, ebből telefonálgatás lesz, ezért inkább a hazafelé vezető útba illesztettem a ládát, hogy ne alkalmatlankodjak korai telefonálgatással.

Ehhez képest ahogy a rekkenő hőségben, jelentős szintkülönbséggel és km-rel a hátam mögött letántorogtam a dombról a kápolna felé, elsőre én is láttam a feltúrt lukat, de az inkább kisállaté lehet; a bokrot megkerülve a túlsó oldaláról azonnal előkerült a doboz.

Megnéztem a kápolnát, aztán a füves csapáson gurultam a házakig és a 2. ponthoz. A táblácska is azonnal meglett. Nézelődtem kicsit, aztán teljes lendülettel gurultam vissza Herceghalomra 52/13 - 52/15 között tempózva átlagos 91 rpm ped. és 127 bmp pulz. mellett. A faluban ismét vedeltem, a mai menetben ezzel együtt 5.5 l folyadék ment le.

Érekezés a bokorhozTalálat
A Pestis kápolnaA bejárat nyitva áll
Kápolna belsőAblak
A Pestis kápolnaA Pestis kápolna
LevendulákokZsámbék
12 %Keresztek
LevendulákokSzürcsölés :-).
Robin13 2014.06.09 00:00 - Egyéb
Nem a láda helye van kiásva, a láda a bokor másik oldalánál van.

Tathalas 2014.06.08 12:14 - Megtaláltam
A Kálvária felett a gravírozott táblán lévő jelszó megvan (D*****A), de pestistemplom felett a bokor alatt az üreg ki van ásva , láda sajnos nincs :-(
Kérem a fénykép és a log alapján a találás elfogadását.
Ja és köszönöm a fa mellett lakók segítségét :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Robin13, 2014.06.09 10:42]
Kedves Robin! Akkor elnézést kérek és köszönöm a jóváhagyást! :)

GCPeZs_2014068115451.jpg
hitamas 2014.05.25 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.00
:)

Discover 2014.05.25 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Köszönöm a rejtést!

Marvin 2014.05.18 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megleltem.

jspanyik 2014.05.17 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Családlátogatási programból kaptam egy kis "felmentést" ládakeresésre. Az időjárás kedvezett a kutyák lelkesen ugattak. A helyszínek könnyen adták magukat.

Köszönöm a lehetőséget!

Jesper Olsen 2014.05.13 08:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Nagyon tetszett a rejtés módja, főleg az első pontnál. Köszönöm, hogy ide is elcsaltál. A Kálvária fekvése is nagyon szép. A kápolnára ráférne némi regenerálódás.

A mai napon egyedül kóborló GPS-nélküli ládavadász: Csaba

Aleph & Rita 2014.05.07 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.93
A kettes pontnál pazar a panoráma, a kápolna mellett meg aranyosak és szépek a lovak. Ezeken a helyeken még nem jártunk, így köszönjük, hogy a rejtés kapcsán pótólhattuk ebbéli hiányosságunkat.

VP 2014.05.01 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.43
Éjszakai tájfutóversenyre menet.

kl 2014.05.01 09:47 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

whaides 2014.04.27 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Gyönyörű hely. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

M Zsófia 2014.04.27 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszönöm a rejtést.

Tikis 2014.04.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.93
koszi.erre jartunk

bebfva 2014.04.24 12:32 - Megtaláltam
Koszonjuk a segitseget. Igencsak elbujik a szem elol a lada. Rafinalt rejtes. :o)) A keresztnel mar konnyen boldogultunk. Gyonyoru a kilatas. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

marsoka 2014.04.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Húsvét hétfői túrán kerestük, sajnos a végládának, csak a helye van meg.
Kérem a képek alapján fogadd el a megtalálást.

[Jóváhagyta: Robin13, 2014.04.22 10:18]

Puszkany 2014.04.20 15:12 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Sgt.Pepper 2014.04.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Szakadó esőben kerestük kb. negyed órát mire meglett! De megérte! :)

viad 2014.04.14 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Famágus 2014.04.13 10:15 - Megtaláltam
Remek volt, Oldfoxxal köszönjük!

oldfox 2014.04.13 10:15 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

nmárti 2014.04.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.96
A első pont simán meglett. a másodiknál viszont üresen találtam a rejteket. Kérem a rejtőt, a képek alapján fogadja el. Köszönettel:)

[Jóváhagyta: Robin13, 2014.04.13 10:29]

 
breimanne 2014.04.12 00:00 - Megtaláltam
Úgy látszik a mai zsámbéki erről szól. Nmárti logja és a képek alapján kérem az elfogadást!

[Jóváhagyta: Robin13, 2014.04.13 10:29]

Kerticsorbi 2014.04.11 18:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

szulez 2014.04.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Jóleső családi kirándulóhelyet mutatott meg nekünk ez a láda. Köszönjük!

Zoli, Helga, Barnabás, Mártika, Bíbor

barchetta13 2014.04.05 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Fazék 2014.04.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.40
Péntek délelőtti 30 km-es biciklizés. Bár Zsámbékon sokszor jártam, de a városnak ez a fele eddig kimaradt. Köszönöm.

Strombus 2014.04.02 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
A 2. pontnál kezdtük, jó kis domb volt a biciklivel. :-) Útközben szép új házak gyönyörű szép székely kapukkal. Úgy látszik itt ez olyan nagy divat, hogy lassan már nem is tűnik tájidegennek. Furcsa nekem.
A kálváriáról meg azt gondoltam, hogy a sok módosabb környékbeli egyszer majd csak összefog és rendbeteszi. Jobbat érdemelne szegény. A tavaszi héricsek viszont vígan tenyésznek ezen a senkiföldjén.
Miután kigyönyörködtük magunkat a panorámában, megkerestük az utat le a kápolnához és a ládához. A kápolna hamar meglett, a láda egy kis keresés után. Igényes, ügyes rejtés a fa (nem bokor) alatt! A kápolnán mintha dolgoznának!

 
Péter60 2014.04.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Érdekes helyek és egy nagyon ötletes rejtés.

a-beatrix 2014.03.31 17:20 - Megtaláltam
Kergetem az álmaim, most épp hétköznap délután, letűnt idők nyomát keresve /3.
A multit a kápolnánál kezdtem, ami nekem még így, pusztulásában is gyönyörű... A láda megtréfált, ezúton köszönöm a rejtő segítségét. Innen a kálváriához sétáltam. Szegény, jobb sorsra lenne érdemes... Egyetlen ékessége pillanatnyilag a rengeteg hérics, amitől csak úgy sárgállik a föld.
Köszönöm, szép volt.

Pales 2014.03.30 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.50
A hagyományos láda rejtése ügyes. Értem, hogy multi láda kell, de egy olyan lepusztult kálvária amilyet a virtuális pont mutat meg, inkább siralmas látvány, meg megnézni való látványosság.
Amiért mégis érdemes ide is eljönni, az a Zsámbéki romtemplomra való rálátás, fotózási lehetőség.

K-55 2014.03.30 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Nagyon jó program volt ennek a ládának a begyűjtése. Az útvonal lehetővé tette Zsámbék bizonyára egyik legszebb, legérdekesebb részének megismerését, nem beszélve a gyönyörűséges tavaszi héricsekről. Bár a Kálvária..... Mindezt nyári melegben.AA

picuresnagyur 2014.03.30 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
nagyon klassz, nem ismertem a helyet :) köszi

Mr Zerge 2014.03.29 15:20 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Zsámbéknak ezen a részém még nem jártunk. Rövid sétával elértünk a kápolnához, kissé üres. A kálváriához átautóztunk, gyalogoltunk ma már eleget.

Dudika 2014.03.29 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Megtaláltam Köszönöm a rejtést

SirLes 2014.03.29 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.35
Megtalaltam, jo kis rejtes! [wapon beküldött szöveg]
Kellemes multi, jó időben jól esett a séta. A két pont között a gerincen közlekedtünk. Az első ponton nem találtuk a ládát, középső fiamat küldtem be a bokor aljához. Aztán körbe mászkáltunk, de nem találtunk semmit. Végül a rejtő súgott nekünk, valóban ott volt a láda, de nemcsak szemmel kell keresni :)

 
szakica 2014.03.24 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0o] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2014.03.24 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.0o] [wapon beküldött szöveg]

GCPeZs_20140324131915.jpgGCPeZs_20140324134300.jpg
sinus90 2014.03.23 15:15 - Megtaláltam
Ládázgatás Zsámbékon, kellemest a hasznossal ötvözve.
Fordított sorrendben: először a kálváriánál voltam. Pont a fánál álltam meg, hogy elővegyem, mit, hol kell keresnem. Élő fába szöggel erősített lapocska...! A kálváriánál és a környékbeli üres telkeken virít a tavaszi hérics, mint egy természetvédelmi területen. A kilátás remek! Épp a domb tetején ballagtam a kápolna felé, amikor megérkezett a szél egy kis záporral. Szerencsére hamar elállt - nem áztam át teljesen - aztán láttam Pest felé, ahogy a felhő lába leér a földig... A láda könnyen meglett, csak a kesser ösvényt kellett követnem. Visszafelé még benéztem az Íjász Napforduló rendezvényre. Láttam ahol íjászkodni lehetett, meg a sólymokat, meg mindenféle kirakodó vásárt, ettem egy töki pompost - kemencés lángost. Voltak népi viseletbe öltözött férfiak és nők. A buszban hazafelé száraz ruhát vettem magamra a hátiból. Jó nap volt. Köszi a rejtést!

BekukkantottamKat. tpl
Múlt és jelenTavaszi hérics
Kilátás a városraKápolna
Skalp 2014.03.23 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.10
A szomorkás idő ellenére is jól éreztük itt magunkat. Köszönjük!

boszorkányok 2014.03.23 00:00 - Megtaláltam
Már rég óta nézem ezt a kápolnát az útról, érdemes volt lejönni érte.

20201112_18135120201112_181415
bodza73 2014.03.22 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Tényleg nagyon szép a kilátás. Köszönjük.

kismaczu + Neje 2014.03.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
A kilátás szép,de a kálvária elhanyagolt.A kápolnát felülről közelítettük meg ,így szerencsénk volt.Egy fiatal kesser csapattal is találkoztunk.

pliptai 2014.03.22 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.09
A kápolna meglehetősen lepusztult állapotú! Mindkét helyről szép kilátás van Zsámbékra. A találatot követően elmentünk a kihagyhatatlan rom-templomhoz is! Köszönet a rejtésért!

mazsola069 2014.03.22 08:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapong beküldött szöveg]
Mai tekerésem első állomása volt ez a multi,a kilátás pazar,a láda rejtése felettébb igényes.Innen Szomor felé vettem az irányt, de előtte még bekukkantottam a bányába is.

Mikulás 2014.03.21 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.55
Szép kis 45 kilométeres bringás kör a Páty-Zsámbék-Csabdi-Bicske-Herceghalom-Páty útvonalon. Ezt a csodás, 20 fokos időjárást nagy kár lett volna kihagyni. Zsámbékon először a kettes pontot kerestük meg, miután elhúztunk a csodaszép sváb tájház mellett. A gravírozott tábla azonnal meglett. A kereszteknél kicsit ücsörögtünk, élvezve a napsütést és a pazar kilátást. Utána "nagy kegyesen" elgurultunk a kápolnáig. Az is nagyon tetszett, nem is jártam még itt. Jól szerkesztett multi, szép helyekkel, korrekt rejtésekkel! Köszönet érte!

Mikulás

 
Bal3 2014.03.21 09:18 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

Szabó Család 2014.03.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.20
A kilátás szép, kellemes séta. Köszönjük.

Csaba & családja 2014.03.17 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.46
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

 
Kokó 2014.03.15 16:15 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

BDT 2014.03.15 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

emmerwald 2014.03.15 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Köszönjük!

 
19izsi73 2014.03.15 16:15 - Megtaláltam
ok

Kofola BT 2014.03.15 16:15 - Megtaláltam
.

macikupac 2014.03.15 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.35
Füstbe ment terv 8.

Zsámbékon már jártam egy pár alkalommal és mindig láttam valami újat. Ez igaz a mai napra is, mert sem a pestiskápolnát, sem a kálváriát nem ismertem korábbról. Az időjárás eddigre már elég barátságtalanná vált: az erős szél az arcunkba vágta az apró esőszemeket és konkrétan hideg is volt. Fentről indultunk a kápolnához. Az épületet elvéteni lett volna nehéz, nem megtalálni. Ahhoz képest, hogy a kvázi senki földjén áll, még egész jó állapotban van. Kár, hogy odabent teljesen üres. Innen könnyen eljutottunk a kálváriához. Ezt a pontot már esőben néztük meg. A kilátás még a felhők ellenére is remek volt. Bár sváb faluról beszélünk, Jézus keresztútjának helyi manifesztációja meglehetősen elhanyagolt állapotban van. A magas fűben itt-ott láttunk tavaszi héricset, de azok már becsukták szirmaikat az eső miatt. A rejtés virtuális része nem nyerte el a tetszésemet, mert csak egy szög az élő fába verve... Hiánypótlónak nem nevezném, de érdekes helyszíneknek bizonyultak. Jonkó medvém jött velem.

 
katika 2014.03.15 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Hurrá! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
A kápolna fölötti bozótosban rengeteg csipkebogyót találtunk. Valószínű az enyhe tél miatt nem fagytak el, és nagyon finom édesre értek.

 
Rézangyal77 2014.03.15 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a játékot! Ezeket a helyeket eddig nem ismertük Zsámbékon. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

retepcar 2014.03.15 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Köszönjük!

benist 2014.03.15 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.28
Sikerült még a hidegfront zordabb hulláma előtt bejárni bringával. A helyszínen rájöttem, hogy valaha kerestem már itt ládát a másik játék kapcsán, nem sokat változott a környék. Remélhetőleg a sok szúrós zöldségből nem jutott a gumikba. A láda rejtése igényes, csak a fedés nem tudom, hogy hány megtalálást visel még el.

carmin 2014.03.15 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.31
Köszönjük a rejtést.

Pepe 2014.03.14 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.11
Lenyűgöző a kilátás, de a láda által bemutatott helyek annyira nem azok. a 2. ponton különösen idegesítő a közeli szomszéd kutyáinak szüntelen ugatása.
Azonkívül, hogy idegesítő így keresgélni, visszarejteni, felírni, előbb-utóbb valaki észreveszi mi érdekes egy akácfában, és a táblácskát leszereli. MIelőtt ez megtörténne, jobb lenne neki más helyet keresni.

zem 2014.03.14 00:00 - Egyéb
Aki erre jár és a GPSGamesen is játszik, annak ajánlom az "Elhagyatva" névre hallgató, ugyanezeken a pontokon 2008 óta megtalálható játékomat.
http://gpsgames.hu/jatek/adventure/434/elhagyatva/

Csaszi 2014.03.13 19:00 - Egyéb
Hurrá!

Nagyon örülök, hogy sikerült újra életre kelteni
ennek a fontos "momentum"-nak emlékét.

A Pestis kápolnáról anno én is gyűjtöttem adatokat, mely során körbejártam Zsámbék nevezetes pontjait is.
A kész tervet felvázoltam egy tapasztalt moderátor részére, aki a Zsámbékon lévő öreg templom mellé nem javasolt még egy geoládát.
Aztán múltak az évek és lám...... színesebbé vált Magyarország nevezetes pontjainak palettája.

Kedves Robin13!
Gratulálok a telepítéshez és munkásságodat mindannyian köszönjük!

Pestis kápolna 
szollosi73 2014.03.13 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megvan!
Nem volt könnyű...
Ma Pesten volt dolgom, a láda megjelenését már ott észrevettem, és mivel Pestről Zsámbék szomszédos települése volt az úti cél, így nem hagyhattam ki a ládát. Sajnos a gps-em már Pesten lemerült, az első com-os ládánál, azért tettem egy kísérletet, ami nem sikerült túl fényesen, mert a második pontnál kezdtem, amiről azt hittem, hogy az az első! Lelkesen kerestem a ládát, persze teljesen máshol mint ahol a gravírozott lemez volt :) Kértem telefonos segítséget is az első megtalálótól, aki nagyon kedvesen segített is, köszönet Neki innen is újra, de sajnos gps nélkül, kissé összekavarodva nem jutottam sokra. Már épp lógó orral el akartam oldalogni, mikor alu vázas paripán befutott a felmentő sereg, Mira és Gábor személyében. Innentől közösen kerestük meg a 2. pontot, aminek megtalálásához Gábor alapossága elengedhetetlen volt! Az első ponthoz átgurultam kocsival, ott újra vidáman üdvözölhettük egymást. Logolás és egy kis beszélgetés után ők paripáikon tovasuhantak a naplementébe, én pedig egy fához erősített gurtnin leereszkedtem a mélybe...
Mindenkinek köszönöm a segítséget, a rejtőnek a rejtést!
Külön öröm, hogy a multinak köszönhetően sikerült egy nagyon szimpatikus kesser párral megismerkednem. Folyt köv. a Velencei-tónál!

 
Gábor66 2014.03.13 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mira 2014.03.13 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam. Köszönöm! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bringával abszolváltuk az új ládát, szerencsére nagyon közel volt hozzánk, így sikerült még dobogós helyre befutni. A kálváriánál lévő pont kifejezetten tetszett, nemcsak a rejtés, de a kilátás is első osztályú.
Szerencsére összefutottunk mindkét pontnál szollosi73 kollégával, így biztosítottuk a nyárra a Velencei-tavi vizes ládák szakszerű felkeresésének lehetőségét (amit előre is köszönünk!). :)

ha2 2014.03.13 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Hiába jelent meg a közelben láda pont a szabadnapomon,
nem voltam eléggé gyors az első helyhez.
Mikor elindultam még nem volt bejegyzés a ládaoldalon.
Úgy tűnik a kápolnát próbálják menteni az enyészettől,
de a kálvária nagyon szomorú képet fest.
Először egy másik bokor alá kukkantottam be,ott is
volt egy szép kupac moha.

prodg 2014.03.13 14:45 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű. Többet később! :)

THX Zulunak! ##

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]