geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3782. Dr. Kresz Géza Mentőmúzeum (GCoxio)

GCoxio

GCoxio

A névadó

A névadó

A Mentőpalota, 1890 körül

A Mentőpalota, 1890 körül

Emléktábla a Bazilika oldalánál

Emléktábla a Bazilika oldalánál

Mutatom a bejáratot és a bringaparkolót

Mutatom a bejáratot és a bringaparkolót

Homlokzat 2014-ben

Homlokzat 2014-ben

3 bites retro útinfó

3 bites retro útinfó

BÖME harang

BÖME harang

Megkülönböztető jelszések gyűjteménye

Megkülönböztető jelszések gyűjteménye

Elektrifikációs készülék

Elektrifikációs készülék

Az első őrségi napló

Az első őrségi napló

Mit keres itt a Titanic?

Mit keres itt a Titanic?

Nemrég még használt mentésirányító berendezés

Nemrég még használt mentésirányító berendezés

Dohányfüst-klistír

Dohányfüst-klistír

Tóth György HA-OMA lajstromjelű gépe

Tóth György HA-OMA lajstromjelű gépe

Vastüdő

Vastüdő

Pincekórház - 1956

Pincekórház - 1956

Kórház jelenet a pincében

Kórház jelenet a pincében

Régi, régebbi és nem túl régi mentőauók

Régi, régebbi és nem túl régi mentőauók

Ez az autó egy éve még aktív szolgálatban volt

Ez az autó egy éve még aktív szolgálatban volt

Garázs, mentőautók, megrendezett motorbaleset helyszín

Garázs, mentőautók, megrendezett motorbaleset helyszín

Rejtek és láda

Rejtek és láda
Szélesség N 47° 30,535'
Hosszúság E 19° 3,254'
Magasság: 123 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.04.11 00:00
Megjelenés időpontja: 2014.04.12 09:24
Utolsó lényeges változás: 2021.09.08 23:07
Utolsó változás: 2021.09.09 10:19
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: PeterPan
Ládagazda: peterpan
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 513 + 1 jelszó nélküli + 6 sikertelen + 12 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.3 megtalálás hetente


WAP: Jelezd a dolgozóknak, hogy mi célból érkeztél. A kanapé mögött van amit keresel, ami egy 25x20x40 cm-es alumínium mentőláda, feltűnő ismertetőjeggyel (lásd fényképek). A múzeumi dolgozók be vannak avatva, azt kérik jelezd, hogy játékos vagy mielőtt megkeresed a dobozt.
A múzeum nyitva tartása:
Hétfő-péntek 8-16 h-ig, (szombaton 9-14 h-ig?)
A szombati nyitvatartásról és általában a kiállításról Jobb Borókától lehet tájékozódni a +36703485114 számon.
Cím: 1055 Budapest, Markó u. 22. I. emelet
A BELÉPÉS INGYENES!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
M3, 4-6 villamos
Parkoló a környéken mindenhol fizetős, a Markó utcában a Mentőpalota előtt csak a mentősök parkolhatnak! A sarkon túlról értendő a ládától mért távolság.
Bringát a portaszolgálat mögött, az udvaron lehet lezárni.

A Mentőpalota története
1886-ban Temesváron alakult az első magyarországi önkéntes mentőegyesület. Egy évvel később, 1887-ben dr. Kresz Géza (1846-1901) létrehozta a Budapesti Önkéntes Mentőegyesületet (BÖME). Az egyesület bécsi mintára alakult meg, az itt dolgozó mentők önkéntesekből toborzódtak. Az egyesület létrehívóját, dr. Kresz Gézát tiszteljük a magyarországi szervezett mentés alapító atyjaként. Az ő zseniális szervezőtehetségének és kitartó munkájának eredményeként jött létre az a szervezet, mely mai is alapját képezi a mentők tevékenységének, s egészen 1948-ig, a mentők államosításáig látta el feladatait a fővárosban, és segítséget nyújtott a vidéken szerveződő egyesületek számára is. Jogutódja az Országos Mentőszolgálat.
Dr. Kresz Géza foglalkozását tekintve Budapest V. kerületének (mely a mai Lipótvárost is magában foglalta) tisztiorvosa volt. Széles látókörű, művelt, humanista ember. Ő alapította a budapesti Korcsolyázó
Egyletet, foglalkozott anyatejbegyűjtéssel, járványügyi állomást létesített, harcolt az élelmiszerhamisítások ellen, és az ő tevékenységének eredménye volt a Mentőpalota megépítése is.
Az épületet, ahol ma a mentők Főigazgatósága, a Központi Mentőállomás, a Központi Irányítócsoport és a múzeum is működik, 1890-ben adták át.
Ez Európa legelső mentőállomásnak épült épülete, mely azóta is csak a mentőké.
Kresz Géza is itt lakott a családjával a 2. emeleten. Az udvarban voltak az istállók a szénapadlással, a mentőfogat, mely elé befogták a lovakat, amikor esethez vonultak.

A Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület (BÖME) megalakulása
A BÖME 1887. május 10-én a mai Bazilika helyén, az akkori Lipót-templom oldalában meghúzódó bazársoron, a 47. sz. bolthelyiségben kezdte meg működését.
Az első mentőállomás emlékét a Mentőmúzeum egyik dolgozója ötletéből ma egy tábla őrzi a Bazilika oldalában:
 N 47° 30,025' E 19° 3,224' 103 m [GCoxio+Emléktábla].
A bolthelyiség két szobából állt, és egyetlen telefonkészülék kapcsolta össze a külvilággal.
A mentők 1890-ig innen vonultak ki a hívások helyszínére, lovaikkal és a mentőfogattal. Már az első éjszakán két hívásuk volt. Eleinte főként az orvosok értetlenkedtek, és nem nézték jó szemmel az önkéntes mentők munkáját, rövidesen azonban a fővárosban nagy tekintélyre tettek szert, és elismertségükhöz nem férhetett kétség sem.
Napi 20-22 segélyhívás érkezett a fővárosból, s az egyesület minden esethez igyekezett orvost kiküldeni.. A mentőállomáson minden riasztást dokumentáltak. Ez a korabeli ún. őrségi napló ma is megtekinthető a Mentőmúzeumban.
Néhány nappal az után, hogy a mentők megkezdték működésüket a fővárosban, a budapesti rendőrkapitányság új közlekedési intézkedést adott ki, miszerint a mentőkocsik a megengedettnél sebesebben közlekedhetnek, és el kell engedni őket. A kocsikra sípot helyeztek, amellyel figyelmeztették az embereket a közeledésükre.
A szűk kis bolthelyiséget hamar kinőtték a mentők. Kresz Géza megoldást keresett és talált: a fővárostól kapott telket, a Markó és a hajdani
Sólyom (ma Nagy Ignácz) utca sarkán,kezdődött meg az az építkezés, melynek eredménye lett az akkori Európában egyedülálló épület, a Mentőpalota, melyet kizárólag a mentőegyesület vehetett birtokba. 1890 augusztusában ünnepélyesen vonultak át a mentők a vadonatúj, Quittner Zsigmond által tervezett neoreneszánsz stílusú, 2 emeletes épületbe. 1891. március 3-án maga Ferencz József császár is meglátogatta a Mentőpalotát, és "mindennel nagyon meg volt elégedve"...

A Mentőmúzeumról
Dr. Kresz Géza volt az, aki megkezdte a mentők emlékeinek gyűjtését és rendszerezését. A Mentőmúzeum alapításának gondolata az 1896. évi millenniumi kiállításon született, ahol a fővárosi mentők kiállították mentési szakfelszereléseiket és a kiállításon ideiglenes mentőállomást is üzemeltettek. A régi eszközöket nem dobták ki, hanem összegyűjtötték, így született meg a mentők kicsiny múzeuma, mely kisebb-nagyobb szünetekkel az 1890-es évek óta fogadja a látogatókat, és bemutatja a magyarországi mentők működését, eszközeit. 1937-ig (a BÖME alapításának ötvenedik évfordulójáig) a múzeum mindössze egyetlen helyiségből áll., Később bővítették a múzeumot, és nagyobb hely jutott a látogatóknak a mentők emlékeivel és mentőeszközeivel való ismerkedésre. Az 50-es években helyszűke miatt átmenetileg szüneteltették a múzeum működését, a padláson becsomagolva porosodtak az emlékek.
Az egykori alapító nevét felvevő Kresz Géza Mentőmúzeum 1987. május 10-én, a szervezett magyar mentés centenáriumi évében nyitotta meg ismét kapuit.
2005-ben, 2008-2009-ben és 2013-ban jelentős felújítások, beruházások történtek a Mentőmúzeumban.
A mentés és a mentéstörténelem szemléletesebb bemutatása végett a Paulikovics Elemér Kiállítóterem vetítőteremmé alakult, ahol megtekintésre ajánlott a dr. Lengyel Árpádról készült kisfilm (ő volt a Titanic túlélőinek megmentője, a Carpathia óceánjáró hajóorvosa). A múzeum könyvtára és kutatóhelyisége is megújult, az udvari garázsban muzeális mentőgépkocsik lettek elhelyezve.

A múzeumban megismerhető a magyarországi elsősegélynyújtás és borbélysebészképzés története, a korabeli újraélesztési eljárások (dohányfüst-klistír, hordón görgetés stb.) és a mentés ma használatos eszközei.
Megismerhetik a látogatók a századfordulón alkalmazott sürgősségi gyógyeljárásokat, a mentés motorizációjának történetét és a mentőjárművek fejlődését a lovas mentőfogatoktól egészen napjaink legmodernebb mentőkocsijaiig.
Helyet kapott a HA-OMA lajstromjelű SuperAero betegszállító repülőgép modellje is, ami kapcsolódik Tóth György tragikus sorsú pilóta emlékéhez.
Az Orovecz Béla-teremben a látogatók betekintést nyernek a mentés napi gyakorlatába, a lélegeztetőgépek fejődéstörténetébe, a lélegeztetőeszközök, a keringésdiagnosztikai eszközök és defibrillátorok használatába, és megismerhetik a mentésirányítás történetét.
A terembe vezető hosszanti kiállító térben a mentőrádiók alkalmazásának történetét bemutató az egykoron használatban lévő összes mentőrádió típus is megtekinthető.

A Pincekórház
A Pincekórház az 1956. évi forradalom és szabadságharc idején született. A fegyveres harcok során az Országos Mentőszolgálatnak a hirtelen kialakuló háborús helyzetben kellett a mentési, betegszállítási feladatokra felkészülnie. A sérültek ellátása, kórházba szállítása a főváros belső kerületeiben igencsak megnehezült a fegyveres összecsapások miatt, ezért a Mentőszolgálat főigazgatója október 24-én elrendelte a Markó utcai épület légoltalmi pincehelyiségeiben egy ideiglenes segélykórház felállítását.
Ezekben a napokban a mentők folyamatos, 24 órás szolgálatban, emberfeletti erőfeszítések közepette végezték hősies munkájukat. Sok esetben a harcok közelében, a "portyázások" során mentették ki a sérülteket a tűzvonalból. A később Pincekórházként elkeresztelt segélyhelyen több száz beteget, köztük sérült szovjet katonákat is gyógykezeltek, ha kellett operáltak. Egy bő hét leforgása alatt a Pincekórházban már annyi beteget ápoltak, hogy a hely szűknek bizonyult. Ezért a főigazgató megoldást keresett a betegek tovább szállítására és elhelyezésére. A Szobi utcában működő szemklinika a harcok idején üres volt, így a főigazgató megállapodot a Klinika akkori vezetőjével a betegek átszállításáról.
November 2-án a mentők birtokba vették az épületet, egy betegszállító mentőegység még aznap át is települt. Éppen idejében, mert még a november 4-i második szovjet invázió előtt sikerült az épületet a mentők sürgősségi betegellátó tevékenységének megfelelő fogadóképes állapotba hozni.
November 4-én este már három kórterem volt zsúfolásig tele betegekkel.
Az épületet a forradalom leverését követően a Fővárosi Tanács végleg átadta a Mentőszolgálatnak, az intézkedést 1956. évi november 20-án rendelet hagyta jóvá. Ez az intézmény lett a legendás Mentőkórház, mely a 2000-es évek elejéig sikeresen működött, majd financiális okokra hivatkozva megszüntették.
Az 1956-os év végére kialakult a sürgősségi kórház struktúrája.
Az intézmény hamar a hazai és a nemzetközi mentőorvoslás meghatározó tudományos háttérintézményévé vált. Az itt működő, kitűnő mentőorvosokból álló kollektíva olyan gyógyeljárások és a mentésben használható terápiák kikísérletezésén dolgozott, melyek Magyarországon és a világon is a maguk idején egyedülállóak voltak. Az első és leglátványosabb siker az 1960-as években a modern újraélesztés gyakorlatának elterjesztése volt. Ezt egy évtizeddel később újabb tudományos szenzáció követte: a világon elsőként a Mentőszolgálat által alkalmazott helyszíni intravénás elektróda útján végzett pacemaker-terápia bevezetése.
A pincekórházban megrendezett jelenet szereplői nagyon hasonlítanak a pepe1948 nagyszerű Sziklakórház (GCSZKH) ládájának szereplőire. A hasonlóság nem a véletlen műve, mivel a bábuk onnét származnak.

A 2001. év az intézmény életében végső változást hozott, a Mentőkórház az Országos Traumatológiai Intézetbe költözött.
A 2004. év tett pontot az egykori Mentőkórház és szakembergárdájának sorsára. A Szakellátó Egység utolsó működési napja 2004. március 15-én volt, mely másnap végleg befejezte működését, 16-án reggel átadta felszereléseit, leltári állományát az OBSI-nak. Ezzel egy időben az egység személyi állományának mentőszolgálati jogviszonya is megszűnt.

Mentéstörténeti érdekességek
A középkorban még szinte ismeretlen fogalom volt az életmentés.
Sokáig a vízbefúltakhoz, akasztottakhoz nem mertek nyúlni, mivel ezt a cselekedetet szégyenteljes dolognak tartották. 1769-ban Mária Terézia uralkodói rendelettel 12 pontban szabályozta és előírta a bajbajutottak számára első segítség nyújtását. Ezek a módszerek ma már nagyon furcsának tűnnek, és nehéz elképzelnünk, de hittek a hatásosságában. Később már a fuldokló betegen eret vágtak, leggyakrabban a külső nyaki vénát ...
A vízbe fúltakat lábuknál fogva akasztották fel vagy hordón görgették. A 18. században előszeretettel alkalmazták újraélesztési eljárásként a dohányfüst-klistírt, ezzel a fecskendőszerű szerkezettel az életjeleket nem mutató beteg végbelébe dohányfüstöt fújtak. Ha nem volt kéznél ilyen szerszám, a pipaszárat is megfelelőnek tartották.
A kovácsok fújtatóját is alkalmazták lélegeztetésre. Ezzel az eszközzel - mely a mai lélegeztető eszközök ősének tekinthető - a modern eljárásnak megfelelő, helyes módon, a nem lélegző beteg száján át a tüdőbe fújták a levegőt. A BÖME már a kezdetektől foglalkozott a keringés megindításával is Az első elektrifikációs készülék, a BÖME által már alkalmazott példánya, látható a múzeumban.
Az elektródákat a beteg homlokára helyezték, majd kisütötték. Ettől remélték az életműködés beindulását.
Ezenkívül megtekinthető még sok más lélegeztetésterápiai, keringésdiagnosztikai és elektroterápiás eszköz, respirátor, vastüdő (!), EKG-k, defibrillátorok, pacemakerek is a múzeumban.

Mercedes mentőautó belsőEz a gyűjtemény egész Európában egyedülálló. Az egyetlen olyan múzeum európai viszonylatban, ahol kizárólag a mentéssel kapcsolatos emlékeket, felszereléseket gyűjtöttek össze, és ahol megismerhetik a mentés fejlődését történetileg is.

A Mentőmúzeum a 2009. évi Múzeumok Majálisán "A legigényesebb program közönségdíját" nyerte el.


A láda létrehozásában és elhelyezésében nyújtott segítségéért szeretnék köszönetet mondani Debrődi Gábornak (múzeumigazgató, történész) és Szilágyi Editnek (történész, webszerkesztő, múzeumi munkatárs).
Kresz Géza Mentőmúzeum
elérhető a Facebookon is.

Mentőmúzeum weboldala


Ládakarbantartások:
2014.10.15 - szombati nyitva tartás változás
2020.04.10 Koronavirus járvány miatt zárva
2021.03.19 Koronavírus járvány harmadik hulláma miatt továbbra is zárva, kérlek NE adoptáld emiatt!
2021.09.08 Helyszíni ládakarbantartás, Juju jelzése alapján ismét kereshető.
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (246 db): környezet: 4.77 rejtés: 4.76 web: 4.85 átlag: 4.80

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
-
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


new.feanor 2021.10.20 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Hegyo 2021.10.17 17:23 - Jelszó nélküli megtalálás KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.17
Margitsziget és környéki hétvégi sétám által kerestem meg. Köszönöm, hogy megmutattad nekem a helyet csak sajnos zárva volt. Ezért kérném a rejtő jóváhagyását.

IMG_20211017_172312IMG_20211017_172325
Ambró 2021.10.16 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Csa.Csi87 2021.10.13 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

NagyKamilla 2021.09.22 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Világutazó 2021.09.17 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.1]

peterpan 2021.09.08 11:59 - Egyéb
Helyszíni ellenőrzést tartottam, Juju jelezte, hogy ismét nyitva a múzeum.
Különös apropót adott a mai látogatásnak két apró ajándék két nagyszerű mentősnek, akik ellátták és az éltmentő műtétre korházba szállították a barátnőmet.
Miközben a múzeumot nézegettük, befutott egy tévés csapat és Győrfi Pál is személyesen.
Szombatonként hol nyitva lesz a múzeum, hol meg nem. Ennek kiderítésére elkértem az egyik nagyon kedves itt dolgozó telefonszámát, ő szívesen ad felvilágosítást.

2021_09_08 12_44 Office Lens 
Viczi 2020.03.06 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

magyar65 2020.03.02 10:42 - Megtaláltam
Köszönjük!

Gábor és Edit 2020.02.29 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Már régóta terveztük ezt a múzeumot meglátogatni, de mostanában sokszor zárva volt. Élvezetes kikapcsolódást jelentett az egész családnak, de valószínüleg ide se jutottunk volna el, ha nincs itt geoláda elrejtve. Köszönjük a rejtőnek, hogy felhívta rá a figyelmünket, illetve a mentőszolgálat dolgozóinak is, hogy megnézhettük.

MoMaszter 2020.02.27 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Köszönjük a rejtést!

Érdemes végignézni a múzeumot és nem csak a geoládára összpontosítani! Könnyen beleesünk abba a hamis feltételezésbe, hogy a mentősök munkája nekünk "jár", amikor bajban vagyunk, s csak ritkán gondolunk bele abba, hogy mennyi áldozat, felkészülés és szaktudás szükségeltetik hozzá!

Tisztelet nekik!

Gabó és Zoli 2020.02.27 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

eniko 2020.02.14 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Ananász 2020.02.14 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

AzElveszettGeoládaFosztogatói 2020.01.25 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

csomix 2020.01.21 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Regnal 2020.01.13 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

kocsisjozsef74 2020.01.11 09:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi

Köszönöm a személyzet rugalmasságát! Nagyon szép, érdekes és tartalmas kiállítás! Jó szívvel ajánlom. [Geoládák v3.2.2]

W05-44 2019.12.19 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Sikeres evolúcióbiológia beszámoló után összekötöttem a kellemest a hasznossal Kessersenseiem társaságában: ajándékvásárlással, gyrosozással és véradással egybekötött ládázós délutánt tudhatunk magunk mögött. A program hamarosan folytatódik, a mozijegyek ugyanis már a zsebünkben lapulnak.

Jó ötlet megmutatni a múzeumot a ládászoknak, érdekes helyszín. A személyzet nemcsak kedvesség dolgában, hanem humorban is jeleskedik. Köszi a rejtést!

szife 2019.12.19 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Rede99 2019.12.18 13:35 - Megtaláltam
Koszi

kami1 2019.12.11 11:24 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Balázs1984 2019.12.11 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

csg69 2019.11.30 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Megvan :)

HZsoti 2019.11.22 09:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.40
Jártam már itt, csak akkor kimaradt a láda, most begyűjtve, köszi a rejtést

nagyfeco 2019.11.16 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Köszi, hogy megmutattad.

20191116_11070620191116_110747
20191116_110713 
Sifi 2019.10.29 08:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Morgato 2019.10.28 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. :) [g:hu 1.6.4]

Malna 2019.10.28 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

TÁJK Alkesz Duo 2019.10.04 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Green Eye 2019.10.04 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nagyon jó kis múzeum, fenn is és lenn is!
Köszi a rejtést!

Simikirándul 2019.10.03 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kisbrekeke 2019.09.27 15:35 - Megtaláltam
Köszönjük! Fantasztikus a múzeum. Nagyon megérte eljönni ide :)

Zsálab! 2019.09.24 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bldone 2019.09.24 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ha már itt jártunk, természetesen a múzeumot is megnéztük, nagyon érdekes volt, az itt dolgozók pedig tényleg szuper kedvesek. Köszönöm, hogy megmutattad, különben nem nagyon jutottam volna el ide.[Geoládák v2.2.5]

pedro750 2019.09.20 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

erdei csiperke 2019.09.13 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Ok

mézespuszedli 2019.09.13 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Ok

petili 2019.08.27 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést és a bemutatást!

Henya 2019.08.24 11:59 - Megtaláltam
Szombati napon lányomat elkísértem egy tanfolyamra, és míg ő ott volt, az 5. kerületet bejártam a ládákért. Sajnos a múzeumi ládát nem sikerült levadásznom, mert a portás úr azt mondta, hogy az ismertetővel ellentétben, nyáron szombaton nincs nyitva a múzeum, mert szabadságolási időszak van, és nincs ember. Nem tudom, mikor járok erre legközelebb, szeretném kérni a Rejtőt, hogy a képek alapján legyen szíves találatot adni, ha lehet. Köszönöm.

[Jóváhagyta: peterpan, 2019.09.03 20:21]

múzeum 1múzeum 2
Zéboy 2019.08.23 13:35 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2019.08.23 13:35 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

norci&endi 2019.08.16 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Köszönjük a rejtést! Másképp nem néztük volna meg a kiállítást, de láttunk sok érdekes dolgot.

buksika 2019.08.13 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Zeike 2019.08.05 11:45 - Megtaláltam
:)

lajtmann 2019.08.02 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mo-Hó 2019.08.01 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Szép gyűjtemény, kedves és segítőkész dolgozók. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Evila 2019.07.15 10:10 - Megtaláltam
Adventtel közösen. Már a kapuban kaptunk útba igazítást a múzeumot illetően. Sikerült a pincekórház részt is megnézni, kiváló kalauzolással. Köszönjük a múzeum munkatársának, és persze a rejtőnek is, hogy új élményekkel, ismeretekkel gazdagodhattunk!

pálesz88 2019.07.11 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Minki 2019.07.04 08:57 - Megtaláltam
Elcsíptem, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ellfelek 2019.06.22 23:00 - Megtaláltam
A múzeumok éjszakáján sikerült ide is eljutni... Egy elektromos kiskocsival mentünk át az egyik múzeumból a másikba. (A Margit-szigeti kisautókat hadrendbe állították)
Minden program tetszett, bár idén inkább egy-egy helyen több időt töltöttünk és nem szaladtunk a következő helyre. Most még egy szabaduló szobából is sikerült kijutni... :)
Itt, ennél a múzeumnál is kivártuk a sorunkat, pedig ekkor már igazán esett az eső is.... De megérte lemenni az alagsorba.
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190622_200222IMG_20190622_202153
IMG_20190622_224603IMG_20190622_224649
karcsi9641 2019.06.18 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nagyon érdekes kiállítás, a személyzet abszolút segítőkész.
Ritka az ilyen hely.
Köszönöm a rejtést!

Pingacsguk 2019.06.03 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

monic1006 2019.06.01 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Budapesti városnézős, múzeumlátogatós, kultúrálódós nap alkalmával kerestük fel - avagy "pucoljuk ki Budapest ezen részének ládatérképét" kör. :-)
Már maga a mentőmúzeum is régen fent volt a megnézendő-listánkon, a láda már csak a bónusz hozzá! :)
Nagyon kedves volt a múzeum munkatársa, körbevezetett minket, levitt a pincekórházba is, mondott pár szót a mentők történetéről és egy pár perces videót is levetített nekünk. Amikor beléptünk már akkor sejtette, hogy kesserek vagyunk! Azt mondta általában felismeri a "fajtánkat" :D :D :D
Köszönjük a rejtést - nagyon autentikus! ;)

szsoutdoor 2019.06.01 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Mára kultúrális, városnéző ládász napot terveztünk történelmi emlékhelyek felkeresésével. Ennek volt az első állomása ez a múzeum. A felkeresése régen tervben volt, most végre sikerült is. Még idegenvezetést is kaptunk, amit ezúton is köszönünk. Köszönjük a rejtést!

nmaria 2019.06.01 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

pyrosz 2019.05.16 17:21 - Megtaláltam
Köszönöm!! ;) [Geoládák v2.2.5]

KoviP 2019.05.11 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon tetszett a múzeum! KoviP [Geoládák v2.2.5]

alat300 2019.04.21 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.31
sajnos a húsvéti zárvatartás miatt nem tudtunk bemenni, de ezt majd mielőbb pótoljuk

[Jóváhagyta: peterpan, 2019.04.27 18:46]

IMAG0889IMAG0890
porto 2019.04.12 15:17 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
"Csak okosan azzal a buta fejjel!" -:)))
[Geoládák v2.2.5]

Invictus3 2019.04.03 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megvan, köszi!
Ez egy nagyon klassz rejtés. Ahoz képest, hogy nem vártam sokat ettől a múzeumtól, hihetetlenül jó volt, nagyon érdekesek a kiállított tárgyak, fényképek.
Ismét egy hely, ahova nem jutottam volna el ládázás nélkül :)

pcguru és Mirci 2019.04.01 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kisgab88 2019.02.26 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ng0407 2019.02.26 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, kisgab88-cal köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zsofka_Tom 2019.02.21 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Göde 2019.02.14 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]
Nem gondoltam, hogy ilyen érdekes látnivalókban lesz részem. Köszönöm.

kivancsifancsi 2019.01.18 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Bár pár percre dolgozom, valahogy soha nem tudtam útba ejteni. Ma a végére jártunk. Kicsit rendhagyó ládahelyszín, de nekem tetszett. Köszönöm.

Fidorka 2019.01.18 15:37 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2019.01.12 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Nagyon érdekes a kiállítás. Jó volt végigjárni. Köszönöm a lehetőséget.

katica 2019.01.12 11:50 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt a kiállítás, köszi!

Access Denied 2019.01.12 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.31
Szuper hely, köszönjük hogy megmutattad! :-)

Patent&Lord 2019.01.08 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltuk! A kiállítás nagyon érdekes, érdemes rászánni az időt. Köszönjük a lehetőséget! :)

Huncutka01 2018.12.13 18:48 - Megtaláltam
Megtalálta. Köszönöm a lehetőséget, hogy ezt is megnézhettem. A személyzet egy kedves hölgy.
Sajnos a pince korházat nem tudtam megnézni. Más program volt benne.

fehérkút 2018.11.30 12:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget, hogy megnézhettem a múzeumot!

gores 2018.11.16 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltuk, köszönjük.

Soma00 2018.11.15 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönöm a rejtést!

GCoxio_1GCoxio_2
GCoxio_3 
LH458 2018.11.10 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

szandrik 2018.11.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Szép gyűjtemény. Köszönjük

FTom 2018.10.30 08:40 - Megtaláltam
Fővárosi kiruccanás, ismert és új helyszínekkel.

zsubamba 2018.10.26 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Fürkészek 2018.10.25 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Kedves személyzet, kiváló hely! Kifürkészve! Köszönöm!

Altrix 2018.10.24 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nyogam 2018.10.17 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

btamas 2018.09.29 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Bonbonetti 2018.09.20 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

EmesESE 2018.09.20 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2018.09.19 12:45 - Megtaláltam
Most végre sikerült végigsétálnom a kiállítást. Érdekes volt. Köszönöm!

Készlet
VarázspálcaPersely
ModellKorai jármű
KedvencMelyik is az?
 
Lacza és Tádé 2018.09.18 08:45 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

GabyArt 2018.09.17 15:36 - Megtaláltam
Megtalaltam
Nagyon kedves dolgozok vannak itt és a múzeum is nagyon erdekes

erdosimi 2018.09.11 09:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

erdosjudit 2018.09.11 09:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Tasina67 2018.09.07 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Famágus 2018.09.01 12:30 - Egyéb
Benne lett volna a mai 10 ládában ez is, és a múzeum megtekintése.. Pechünkre nem volt nyitva, mert mentősnap volt a Városligetben, ahol délután tényleg láttuk és hallottuk a bulit.. szóval így jártunk.. A kedves őr, meg nem nyithatta ki nekünk a beriasztózott múzeumot.. jogos.. na, majd máskor

orszagoskek 2018.08.31 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Csaba és Tamás
Méltó befejezése volt a mai napnak. A múzeum nagyon tetszett a fiamnak. A személyzet odaadóan fogadott minket és készséggel meséltek a a múzeum világáról. A láda helye, és a doboz is különleges. A kiállítás pedig megér egy körbetekintést. [Geoládák v2.2.4]

mperecsenyi 2018.08.27 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Utoljára kb. tíz éve jártam itt a Múzeumok Éjszakáján. Akkor is nagyon tetszett, most is. Azóta az 1%-omat a mentősök kapjak. A mai láda keresés újból megerősített ebben. Igazi értek őrző láda egy igényes tartalmú múzeumban.

Szamoska 2018.08.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönöm, hogy megismertetted velem ezt a helyszìnt. Nagyon èrdekes volt szàmomra.

salamonkod 2018.08.24 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Edizon 2018.08.24 11:10 - Megtaláltam
Megvan.

Csipetkék 2018.08.21 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. nagyon kedves volt az igazgató, még a pincébe is lemehettem.

20180821_11103820180821_112414
Szőkekapitány 2018.08.17 12:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

kovmik91 2018.08.15 14:27 - Megtaláltam
Nagyon szép és nyugis múzeum, az alkalmazottak pedig nagyon rendesek! Köszönjük a lehetőséget :)

fabian11 2018.08.15 12:41 - Megtaláltam
Csodálatos ez a múzeum, az igazgató baráti kedvességgel fogadott. A láda helyét gondosan eltitkolta.Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

ErdőCsöndje 2018.08.14 13:20 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű hétköznap idejönni, de ma végre volt rá alkalmam. A dolgozók nagyon kedvesen fogadtak, a kiállítás is érdekes. Köszönöm!

KTE 2018.08.09 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Köszönöm az élményt!

KatonaMark 2018.08.09 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

leaderlala00 2018.08.09 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

esztelneki 2018.08.08 11:13 - Megtaláltam
Bringával megtaláltam. Köszönöm a rejtést, a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Galin 2018.08.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Nagyon köszönjük a rejtést, nélküled sose tudtuk volna meg, hogy létezik ez a múzeum. :-)
Borzasztó kedvesek voltak és érdekes volt a kiállítás

ocsy07 2018.08.03 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Szöszke15 2018.08.03 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

RékaésAdrián 2018.07.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönjük szépen, hogy megmutattad a helyet. Nagyon jó a rejtés, érdekes a kiállítás.

pockok 2018.07.27 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

iloilo 2018.07.25 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

tatraval10perc 2018.07.25 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Fakakadu 2018.07.24 20:57 - Megtaláltam
A múzeum tényleg nagyon szép és érdekes. Érdemes megnézni!
Könnyű, gyors találat. Köszönöm a rejtést.

enagy 2018.07.18 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Bittmann 2018.07.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kisfiam kedvéért választottuk ezt a ládát, amit nem bántunk meg. Az első meglepetés, hogy belépő, mindenféle adománygyűjtés nélkül látogatható egy ilyen színvonalas múzeum, ahol ezenkívül az összes ott dolgozó ember segítőkész és kedves volt! Köszönjük, hogy megismerhettük ezt a remek helyet!

IMG_1929 (1)IMG_1930 (1)
IMG_1932 (1)IMG_1933
DóriAtesz 2018.07.09 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

Paco 2018.07.06 16:12 - Megtaláltam
Ez is megvan, mégsincs este. Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

kupec 2018.07.02 12:08 - Megtaláltam
Érdekes hely.

Kiss_Karoly 2018.06.30 20:50 - Megtaláltam
Unokámtól jövet próbáltam megkeresni, nem is jutott eszembe, hogy esetleg egy lezárt, nyitvatartással rendelkező helyen lehet. Képpel és trackloggal igazolom, hogy ott jártam. Kérném, fogadja el megtaláltnak. Köszönöm!

[Jóváhagyta: peterpan, 2018.07.22 23:11]

GCoxio 
vadalma28 2018.06.26 12:00 - Megtaláltam
Éppen előadás zajlott amikor ott voltunk,emiatt nem tudtunk "rendesen" logolni. A mellékelt képek alapján kérném a találat elfogadását.Köszönöm szépen.

[Jóváhagyta: peterpan, 2018.07.22 23:11]

Bp 003IMG_20180626_144251
distike 2018.06.15 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.51
Városi ládázást választottuk az unokámmal,az esős idő miatt.Így találtunk rá erre a ládára.Nem bántuk meg.A múzeumot végig tanulmányoztuk, unokámnak s nekem is tetszett.Köszönjük a rejtőnek.

Brigus 2018.06.08 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Bigi 2018.06.08 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.4]

lacagoncz 2018.05.31 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

katika59 2018.05.28 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Mizo6869 2018.05.22 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Zoli.

tuktukos 2018.05.18 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Csigabiga 2018.05.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Levadászva! :o)

Dolgom volt az épületben, és miután végeztem, megnéztem a múzeumot.
Először körbejártam a kiállítást, majd szóltam a hölgyeknek, hogy megkeresném a ládát.
Nem akarták megmondani, hogy merre találom - azt mondták, hogy meg kell keresni! :o)
Kissé készületlenül mentem oda, mert váratlanul volt ott dolgom, de rémlett, hogy valami kanapénál kell keresni... Első körben annyira a kiállított tárgyakra figyeltem, hogy fel sem tűnt a kanapé. Második körben viszont már meglett!
Köszi! :o)

Makettés az eredeti
Robur 
Szitya2 2018.05.10 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

gyildarefo 2018.05.09 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

A kanapénál éppen a holnapi bemutatóra gyakorlatoztak, de segítőkészen megoldották a találatot.

IMG_5180IMG_5181
lacc 2018.04.21 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!
Laci

petrot81 2018.04.10 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) Szuper rejtés, nagyon érdekes a hely. Köszi, hogy megmutattad! [Geoládák v3.0.0 beta]

Schlégl 2018.04.10 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Három napos budapesti ládázásom egyik leg jobb rejtése. Múzeum is nagyon tetszett.

Benedek_Vulkán 2018.04.03 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Nagyon érdekes volt a kiállítás, köszönjük szépen, hogy idecsalogattál minket.

Zivatarlány 2018.04.03 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Nagyon érdekes volt a kiállítás, köszönjük szépen, hogy idecsalogattál minket.

gazzék 2018.03.29 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

DFRi 2018.03.26 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megvagy láda :-)
Köszi a lehetőséget!!!
Mira&Feri [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

Jó a hely! Az most egészen biztos, ha nem kezdek el ládázni ezt a helyet nem látogattam volna meg... Szegényebb lennék egy érdekes élménnyel :-) Köszi, hogy elvezéreltél erre a különleges kiállításra!!!!

Most olvastam lentebb halaszkiraly logját, hogy a Charpatia hajóorvosának időszakos kiállítása is látható... ezt én valahogy kihagytam... na most mehetek vissza, mert érdekel :-)

GCoxio_20180326110930.jpgGCoxio_20180326110824.jpg
GCoxio_20180326110953GCoxio_20180326111005
GCoxio_20180326111501 
vidoree 2018.03.10 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam Walkyval, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.2]

walky 2018.03.10 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

msi 2018.02.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Komoly szervezést igényelt a közeli ládák levadászása. Köszönet a minőségi rejtésért.

Furtyka 2018.02.01 14:22 - Megtaláltam
Tanfolyam vegere varva. :) koszonom a rejtest

halaszkiraly 2018.02.01 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Munkába menet orvoshoz kellett betérnem, de túl korán végeztem ahhoz, hogy egyenest bemenjek dolgozni - így tettem egy kis kitérőt.
Először csak a jelszó megszerzésére gondoltam, aztán abogy az meglett, mentem még egy kört a múzeumben. Majd az óvóhelyi pincekórház kiállítást is megnéztem, ezután elárulta a nagyon kedves hölgy, hogy van egy időszaki kiállítás a garázsban is amely Lengyel Árpád - a Charpatia hajóorvosa családjának jóvoltából látható, még ebben a hónapban - megnéztem azt is!
Aztán kis híján elkéstem a munkahelyről ;) Nagyon köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet!

sirgalahad 2018.01.23 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.54
Ki elholt, s már nem is hörög
Feléled, ha hordón görög?
Vagy a nagykönyv mit is írt,
Adjunk neki füst klistírt?

erdei.laszlo 2018.01.23 10:00 - Megtaláltam
Sikeresen megtalálva!

Lilamacs 2018.01.16 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
A múzeumban kedvesek voltak, jó kis múzeum, jó volt vele megismerkedni. Az a vastüdő durva volt. Ez volt az első olyan geoládánk, amiben ajándék is volt, jó volt feltölteni is:)

thera 2018.01.10 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Paul 2017.12.20 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

james 2017.12.16 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

James

Cseber 2017.12.13 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Megtaláltam.Köszi!

gyalogk 2017.12.13 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Megtaláltuk,köszi.

belus01 2017.12.08 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

szlibud 2017.12.08 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VPeti1980 2017.12.02 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Szuper kis program volt, köszönjük. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Rejja 2017.11.25 11:46 - Megtaláltam
Klassz kis múzeum, köszi, hogy odavittél minket.

Zsókica és Lackó 2017.11.22 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Telkess 2017.11.21 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

kispeter12 2017.11.20 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zsirafka 2017.11.06 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

somga 2017.11.03 14:00 - Megtaláltam
Nagyon érdekes a múzeum! Köszönjük.

bojlizoli 2017.11.02 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.65
Nagyon tetszett a hely a gyereknek pláne.Köszönöm,hogy megismerhettem!!

Pomisa 2017.11.02 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Nagyon megéri eljönni megnézni a kiállítást, mert érdekes.
Köszönjük a rejtést.

Antissimo 2017.10.28 12:56 - Megtaláltam
Erről a helyről sem tudtunk volna a láda nélkül. Érdekes volt a múzeum, a láda is, és a filmeket is sikerült beüzemelnünk.

Nikicsu 2017.10.26 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Zolas21 2017.10.24 14:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Tisztelet a mindennapok Hőseinek!

golyakr 2017.10.21 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mraich 2017.10.20 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk Krisztivel! :)
Köszönjük a rejtést! :)

Chubby 2017.10.09 12:37 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mikszi 2017.10.05 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]. A lehető legszuperebb rejtés, gyalog megközelíthető, a múzeum ingyenes, tolongás nincs, a kanapén kényelmesen lehet logolni és ráadásul érdekes is.

Vincenzo65 2017.09.23 13:36 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a kiállítás. Egy vastüdőt kipróbálnák csak úgy óvatosan.

azimee 2017.09.17 13:28 - Megtaláltam
Vasárnapi ládázás. A Kulturális Örökség Napjai keretében nyitva volt a múzeum, így megtudtam nézni, + a pincekórházban is volt tárlatvezetés, ezt követően pedig imitátorok tartottak bemutatót egy balesetről.
Köszönöm a rejtést!

Wilka74 2017.09.16 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Nagyon érdekes, mindent felölelő tárlat. Készséges személyzet, aki tud a ládáról (természetesen nem segít a megtalálásban, ha ez valakinek nem lenne egyértelmű), bár a fotók alapján gyerekjáték. Szerettem a nyugis logolást a város kellős közepén :) Köszönjük szépen szép, értékes helyre vittél minket!

homemadebyjuci 2017.09.12 11:35 - Megtaláltam
Pesti séta közben megtaláltuk! Közben a múzeumot is megnéztük, érdekes! :-)

Poór Andrea 2017.09.08 15:07 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a múzeum, meg is lepődtem, hogy milyen egyszerű bejutni ide.. De nagyon megéri!
Köszönöm szépen!

bobori94 2017.09.07 15:09 - Megtaláltam
Közös találat adamdudassal. Klassz kis láda, a múzeum is érdekes :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

adamdudas92 2017.09.07 15:09 - Megtaláltam
Közös találat bobori94-gyel! :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

mayagabor 2017.09.01 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük!

sz.v.endre 2017.09.01 13:13 - Megtaláltam
Meglett, kösz a rejtést...! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bodopal 2017.08.24 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

othnan 2017.08.22 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Köszönöm a rejtést.

P1050637P1050611
P1050613panP1050615
P1050620P1050621
P1050622P1050636pan2
leptoszom 2017.08.21 12:50 - Megtaláltam
Csillával!

Fleur 2017.08.16 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm az élményt :)

TanEra 2017.08.16 06:49 - Megtaláltam
Megtaláltam! Figyelmetlenség miatt Jelszó nélküli!
Tetszett a mentősök munkáját segítő eszközök bemutatása.
Köszönöm a rejtést és az elfogadást!

[Jóváhagyta: peterpan, 2017.08.30 19:07]

Köszönöm!

Oxio 2oxio
oxio4 
Vasmatska 2017.08.15 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönöm, megtaláltam :)

Judit és Béla 2017.08.07 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Megtaláltuk.

Ricsi és Cinti 2017.07.31 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ZitaKati Andris és CsZso 2017.07.03 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2017-07-03_15-24-52_HDR_tonemapped 
Isfer 2017.06.30 09:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg] Jó volt látni a sok évtizede ma már nem használatos régi mentőeszközöket.

52
13
46
Puzzle Apartman Gyula 2017.06.24 19:42 - Megtaláltam
A Múzeumok éjszakája keretén belül kerestük meg miután jól felmérgeltük magunkat a Bazilikánál....
A dolgozók egyébként nem tudtak a ládáról hiába is jeleztük mit akarunk. Ettől függetlenül megengedték. :)
Tetszett a kiállítás. Köszi

Gorkii 2017.06.24 19:41 - Nem találtam meg
A múzeumok éjszakáján próbáltuk Csirimojóval megszerezni a ládát, de nem tudtak segíteni. Kérem az elfogadást Csirimojó képe alapján. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: peterpan, 2017.07.26 22:24]

Csirimojo 2017.06.24 19:40 - Nem találtam meg
A kiállítást már többször láttuk, így Múzeumok éjszakáján csak a ládáért mentünk be. Sajnos a megkérdezettek azt mondták, nem tudják, hol van. A kép alapján kérem a találat elfogadását. Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: peterpan, 2017.07.26 22:24]

20170624_193213 
Felcser 2017.06.19 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
A 100. ládámnak terveztem, de máshogyan alakult.
Köszönöm a rejtést, a ládázás miatt szereztünk tudomást a múzeumról.
Az egyik szakmám EÜ-s így kötelező láda volt :)

BarlangÁszok 2017.06.15 22:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.88
Érdekes, igényesen kialakított hely, valódi múzeumi atmoszféra, semmi nyomasztó árnyalattal, amit a helyszín (a témánál fogva) sugallhatna.

DSC_0010DSC_0011
DSC_0014DSC_0016
DSC_0017DSC_0018
DSC_0019DSC_0020
DSC_0021DSC_0022
Bubu_83 2017.06.02 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam, köszi. Megtekintettük a kiállítást is, nagyon tetszett.

20170602_12072420170602_120731
20170602_12081520170602_120847
geoládászok 2017.05.26 14:06 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Fairy 2017.05.19 22:45 - Egyéb
Link

Zsizsi60 2017.05.09 10:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

Pupu 2017.05.06 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Most városi futóedzés közben jártam itt. Köszönöm a helyet, Ákos fiam mentős!

Fénykép0009 
Kiaribua 2017.04.22 12:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

breimanne 2017.04.10 12:15 - Megtaláltam
Régóta készültem a "Mentő Palotába"!

A láda, a kiállítás szuper! Köszi, hogy megmutattad!

dinkie 2017.04.03 12:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Nagyon jó a gyűjtemény!

vadvirsli 2017.04.03 08:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

geohorcsog 2017.03.14 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Gyáva Oroszlán 2017.03.14 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
A kis múzeumot érdemes megnézni.

 
fules22 2017.03.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.59
Köszönjük szépen, hogy megmutattad nekünk a rejtéssel ezt a múzeumot. Tényleg nagyon ritka és különleges gyűjtemény, érdekes volt. Sajnos a pincekórház most nem volt nyitva.

cosinus0 2017.03.04 09:00 - Megtaláltam
Szép kis Múzeum, amiről eddig nem is tudtam. Köszi, hogy megmutattad!

hg5vy 2017.03.01 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, érdekes a múzeum, megéri az időt rá szánni

ivigeo 2017.02.14 10:25 - Megtaláltam
Köszönjük.

tapiapi 2017.02.10 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

KP1965 2017.02.03 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Sikerült még a nyitvatartási idő vége elött odaérni, így begyüjthettem a környék utolsó, még hiányzó ládáját, ami nekem kis jubileum is, a háromszázadik!

Artemix 2017.01.30 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.52
Nem volt nehéz megtalálni

SagiK 2017.01.27 10:45 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

ésKata 2017.01.19 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Ebédszünetben, itt volt mindig a közelemben. Érdekes volt a múzeum. Kik mennének oda, ha nem lennének kesserek? Pedig tényleg jó a múzeum, de ki sincs írva. Amikor odaértem, pont a múzeum egyik munkatársától érdeklődtem, merre kellene mennem. Igazán készséges volt. A mentőláda pedig szellemes rejtés. Köszönöm a lehetőséget.
Képek majd később.

fattila 2016.12.31 15:21 - Megtaláltam
Sajnos nem jó időpontban kerestem fel. Alternatív megoldás hiánya miatt kérném a rejtőt, hogy a csatolt fotó alapján fogadja el a találatomat. Köszönettel.

[Jóváhagyta: peterpan, 2017.01.19 15:25]

20161231_151337 
denho 2016.12.14 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

becko 2016.12.10 11:20 - Megtaláltam
Ma egy 20km-es városi túrán kerestem fel a maradék 4 Bp-i ládát.
Biztos voltam benne hogy soha nem fogom "megkeresni" ezt a dobozt, aztán tévedtem:)

Szpal 2016.12.09 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Bírósági iratbeadás után, személyesen a múzeum igazgatója fogadott, mert véletlenül épp ott volt. /298.

Mortanius 2016.12.08 11:40 - Megtaláltam
Még egy kisfilmet is levetítettek nekünk. :)
Köszönöm a lehetőséget!

luna89 2016.11.30 16:36 - Megtaláltam
Múzeum látogatás ügyintézés után :) köszönöm a rejtést!

IMG_0366IMG_0367
*Moka* 2016.11.26 13:55 - Megtaláltam
+

*Vica* 2016.11.26 13:55 - Megtaláltam
Színház előtt, így csak a ládáért "szaladtunk el".

Fénykép0684Fénykép0685
ikba88 2016.11.18 13:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

redbird 2016.11.08 15:33 - Megtaláltam
Nagy őszi geoládázásunk hetedik állomása. A rejtés tetszett, sok érdekes dolgott láttunk, illetve valószínűleg nem is tudtunk volna a hely létezéséről ha nincs ez a láda. Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

wtl 2016.11.03 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Kitűnő állapotú láda, remek hely.
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCoxio_2016113094912.jpgGCoxio_2016113094912.jpg
Bruka 2016.11.02 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
szuper hely!!

Szabó-Nagy 2016.10.27 09:23 - Megtaláltam
a mentők a királyok

Mercenary 2016.10.27 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.02
Érdekes hely. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet.

hgabor1 2016.10.23 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Vidékről egy tanfolyamra jöttem Pestre, de sajnálattal láttam, hogy nem tudok eljutni a múzeumba, reggel még, este meg már zárva lesz... Mindenesetre kérem szépen a rejtőt, hogy a találatot legyen kedves fogadja el a mellékelt képek alapján (alternatív jelszó nem volt. :( ). Sajnos csak sötétben tudtam fotózni is.... aztán hátha egyszer sikerül bejutni is...

[Jóváhagyta: peterpan, 2016.11.27 20:31]

2016-10-23 22.48.102016-10-23 22.48.18
2016-10-23 22.48.362016-10-23 22.48.48
pemema 2016.10.15 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, gyermekekkel. Köszönjük a lehetőséget. Ötletes rejtés, érdekes helyszín! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2016.09.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Kivételes helyszín, egyedi ládával. Meló utáni bringázás alkalmával. Nem volt időm végigjárni az egész múzeumot, de azért nézelődtem kicsit. A vastüdő és a házi pacemaker megdöbbentett.

Roberto Kesser 2016.09.23 15:35 - Megtaláltam
Végre tudtam logolni!
Már 4. vagy 5. alkalommal járok itt, de most végre nyitva volt - igaz, most is el akart egy hölgy zavarni, hogy kivételesen hamarabb zárnak, de nem hagytam magam, és az igazgató beengedett!
Így végre megvan a pont, de a múzeum megtekintése egy későbbi időpontra maradt..
Köszönöm a rejtést!

kir6 2016.09.22 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Nagyon tetszett a kiállítás és a láda is. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ásványvadász 2016.09.21 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
A múzeumban nagyon kedvesen fogadtak, majd jelzésemre rögtön a láda közelébe vezettek. Kényelmes, nyugodt logolás után kicsit bámészkodtam. Huuuh! Jó hogy ennyit változott az egészségügy.
Ezúton is köszöntöm korunk egyik hős csapatát, a mentősöket!

Lempike és Sándor 2016.09.10 14:30 - Megtaláltam
Nagyon szép tiszta a láda, a kiállítás érdekes volt. Köszönjük a rejtést!

GeoGirl 2016.09.06 15:32 - Megtaláltam
Köszi.

Bagee 2016.09.06 15:32 - Megtaláltam
köszi!

Ákibard 2016.09.06 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Nyugatis értekezlet utáni instant találat.
Múzeumok éjszakája rendezvényen már többször jártam ebben a múzeumban, és mindig nagyon tetszett :) Színvonalas kiállítás érdekes kordokumentumokkal, gyűjteménnyel. Akkor a mentés irányítókhoz is lementünk, kipróbálhattuk a digitális rádiójukat :) Kellemes hely, és szívesen fogadják az embereket. Köszönöm!!

A log :)
Dazura 2016.08.25 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget :) Nagyon tetszett a múzeum, jó volt visszatekinteni a múltba :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dobozipatikus 2016.08.10 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Köszi a rejtést ! SandorCsabaval talaltuk meg !

SandorCsaba 2016.08.10 11:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

EdKa 2016.08.05 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Nagyon érdekes kiállítás. 30 évig a szomszéd utcában laktam, minden nap elmentem az épület elött, kellemes nosztalgikus ládázás.

Lacipap 2016.08.03 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltam!
Kitűnő rejtés!
Nagyon kevesen mozogtak a környéken, a múzeumban pedig senki nem volt! Igen tartalmasan berendezett múzeum. Az ott dolgozó nagyon kedves volt és sok mindent el is mondott.
Köszönöm az elrejtőnek!

Kertész család 2016.07.27 11:50 - Megtaláltam
Nagyon kedves emberek,nagyon szépen berendezett múzeum,kár lett volna kihagyni.Köszönjük a rejtést.

csabika25 2016.07.27 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szepzsuzsi 2016.07.25 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Köszönjük.
.

zsolty23 2016.07.11 09:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

BLUEway💙2016! 2016.06.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Kullancs-ambulancia utáni gyors találat. A portás és az ott dolgozók készségesen mutattak utat a múzeumhoz és a ládához. THX!

20160627_14545720160627_145350
20160627_145207 
Tomcache 2016.06.25 21:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.72
Érdemes volt ide is ellátogatni. A mai nap folyamán mentős bemutatót is tartottak az udvaron.

Domos 2016.06.25 19:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2016.06.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Köszönöm a rejtést!

N.Zs. 2016.06.11 12:15 - Nem találtam meg
Ugyan a kiírásban az szerepel, hogy szombaton 9:00-14:00-ig nyitva van a múzeum, de ez ma nem így volt. :-(
Egy ott dolgozó elmondása szerint a hétvégi nyitvatartás elég bizonytalan.
Szóval marad a Hétfő-péntek 8-16 h-ig.

S-A 2016.06.07 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szimari 2016.06.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.84
ok

Bärlin 2016.05.31 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.75
A portásnak fogalma sem volt, hogy miről beszélek......
De az emeleti dolgozó kollégák nagyon rendesek és segítőkészek voltak.
Ügyes rejtés, valószínű, hogy soha nem keveredtem volna el ide......

molka 2016.05.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Már régóta terveztem a múzeum meglátogatását, most végre sikerült egy kis időt elcsípnem munka végeztével.
Meglepődtem milyen szépen kialakított, gazdag gyűjtemény található a múzeumban. Igyekeztem azért minden teremben szétnézni, különösen a régi fényképek tetszettek.
Köszönöm a lehetőséget!

imageimage
imageimage
imageimage
catNcat 2016.05.07 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszönjük. Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy látogasson el ide.

fcsaba 2016.05.07 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Céges (Sysdata) volt kollégákkal való találkozás előtt kerestük fel az egyik egykori kolléganőmmel, Eőry Katalinnal a múzeumot és a ládát. Noha igen gyakran megfordulok a Nyugati pályaudvar környékén, a korlátozott nyitva tartás miatt csak most tudtam bemenni. Érdekes a múzeum, kicsit furcsa is, hogy ingyenes. Ennek ellenére (vagy talán pont emiatt?) nem volt nagy forgalom; kívül azt sem tudták megmondani, hogy nyitva van-e.

Köszönjük a rejtést!

ildati 2016.05.05 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Ildikó & Attila [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ABZsB 2016.04.21 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Albatrosz947 2016.04.18 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.77
A láda a helyszínhez méltón van elrejtve.:)!
Megtaláltam, köszönöm!

DSCF4814DSCF4811
tinus2002 2016.04.16 13:00 - Megtaláltam
KÖSZÖNÖM.ÉRDEKES A MÚZEUM IS.MA MÉG 3 LÁDA VÁR RÁM.

Katka991 2016.04.09 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

krypton 2016.04.09 10:15 - Megtaláltam
Megvan, köszi a rejtést!
Érdemes megnézni a múzeumot is, mert sok érdekes információval szolgálnak a kiállított képek, tárgyak (lásd kép). :)

20160409_101357 
Szilágyiék 2016.03.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Köszönjük! Nagyon érdekes kiállítás volt.

raci 2016.03.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Elcsépelt, de igaz: ide se találtunk volna el a rejtés nélkül. És nagyon tetszett a kiállítás, melyet alaposan végignéztünk. Köszi a rejtést.

GYEZegzug 2016.03.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.92
Megtaláltam. Köszönöm.

 
BBBBNET 2016.03.09 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Stark család 2016.03.08 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltuk! Nagyon tetszett!

..
. 
Évi&Zoli 2016.03.06 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Vasárnap lévén a múzeum nem volt nyitva, a portás semmit sem tudott a játékról. Kattingattam jobbra-balra, a fotók alapján kérünk, fogadd el! Köszi!

[Jóváhagyta: peterpan, 2016.03.10 00:55]

20160306_13160320160306_131351
20160306_13143620160306_131228
20160306_131242 
napvirág 2016.03.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Nagyon érdekes volt a kiállítás!

Köszönöm a lehetőséget, jó volt vele élni!

2016.03.05 0012016.03.05 002
2016.03.05 0062016.03.05 009
2016.03.05 0142016.03.05 015
2016.03.05 0162016.03.05 022
dzoli1 2016.03.04 00:00 - Megtaláltam
Szép időben.

Janza 2016.02.25 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.04
Érdemes időt szakítani a kiállításra is!

dendeocse 2016.02.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megvan.

macikupac 2016.02.10 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.43
A mai napot megosztottuk a Millenárison lévő űrhajózás-történeti (Gateway to space) és a magyar Mentőszolgálat alakulását bemutató kiállítás között. Mivel ez volt a második, ezért eddigre némileg lankadt a srácok új ismereteket befogadó készsége. Amióta a láda megjelent egyfolytában ide készültem, lévén a Nyugatiban naponta kétszer járok (de vagy túl korán, vagy túl későn). Másrészt a szemközti épületbe jártam főiskolára és már akkor is kíváncsi voltam, milyen lehet odabent. Az év elején már egyszer próbálkoztunk, de akkor még zárva volt. A kiállítást felügyelő hölgy nagyon készséges volt. Elmondta a legfontosabb tudnivalókat, majd engedte, hogy saját magunk fedezzük fel a dolgokat, s a végén szívesen válaszolt a bennünk felmerült kérdésekre is. Sőt, a fiúk kedvéért még a projektort is beindította. Tudom, hogy nem feltétlenül ez a leghálásabb munka, de minden tiszteletem az olyan embereké, akik ilyen hivatást választanak. Ha belegondolok, hogy alig két évszázada még milyen fokon állt az orvostudomány és vele párhuzamosan a betegmentés is milyen magas szintre emelkedett... Köszönjük az élményt! Akik beérik a pótjelszóval, azok baj esetén is keressenek alternatív megoldást! Frédi mackónkat hoztuk.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Gabcsi 2016.02.10 14:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2016.02.08 10:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

SzabEdAn 2016.02.08 00:00 - Megtaláltam
Meglett köszönjük!

dc3 2016.02.06 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Becserkelve! Kösz a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Végre eljutottunk ide, pár nappal korábban a biztonság kedvéért telefonáltam a szombati elérehetőség miatt.

Plusz érdekesség, hogy a repülős szekcióban látható Öregcsabi nevű játékostársunk hajózó naplója! Ő volt korábban a Légimentők főpilótája.

soka9001 2016.02.05 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Megtaláltam, köszönöm.

Gyombi 2016.02.03 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

guppik 2016.01.28 13:50 - Megtaláltam
Köszönjük, érdekes kiállítás!

Ashmelia 2016.01.12 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
.

dabcsi 2016.01.10 09:45 - Megtaláltam
Sajnos a portás egyáltalán nem volt segítőkész csak azt hajtogatta, hogy január első 2 hetében a múzeum zárva van.
Kérjük a fénykép alapján az elfogadást. Üdv: DABCSI (A PIROS ESERNYŐ ALATT:-)

[Jóváhagyta: peterpan, 2016.01.13 12:38]

KÉP 
hinia lux 2016.01.09 12:30 - Megtaláltam
Megterveztünk magunknak egy szombati budapesti napot, melyben ennek a ládának a felkeresése is szerepelt, mivel előre tájékozódtunk a neten a nyitvatartást illetően. Fényképeztük a bejáratot, az amúgy érdekes épületet, amikor a biztonsági őr közölte, hogy nincs a múzeumban senki, hiába szeretnénk bemenni.
Kárpótlás gyanánt kérjük a találat jóváhagyását.

[Jóváhagyta: peterpan, 2016.01.13 12:38]

 
tabletta 2015.12.15 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Kobaljov 2015.12.12 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet! Egyelőre az emeleti múzeumot néztem meg és érdekes volt, a garázst majd legközelebb.

Helymeghatározás egykor 
hokato 2015.11.30 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Köszönöm.

gezuci 2015.11.26 08:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Köszönöm hogy idehoztál.

R.Betti 2015.11.23 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Kedves, segítőkész személyzet. Tetszett a múzeum. Köszönöm a rejtést! :-)

zöldek 2015.11.19 11:50 - Megtaláltam
Orvostörin ajánlották többek között ezt a múzeumot is, ezért szabadidőnkben felkerestük :) Nagyon tetszett, szép a gyűjtemény és akit érdekel a téma, tényleg mindent megtalál itt.
Köszönjük a rejtést! :)

Perico1986 2015.11.19 09:58 - Megtaláltam
Nagyon színvonalas idegenvezetést kaptam, és a kiállítás is nagyon érdekes volt. No meg a rejtés is tetszett.

kincs92 2015.11.18 11:18 - Megtaláltam
Párom TDK prezentációja előtti találat. Ahogy Csabi is írta, a múzeumban nagyon barátságosak voltak, az ideiglenes kiállítást is megmutatták. Maga a rejtés igazán ötletes, eddig ez a kedvenc megvalósításom :)

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső és Csabi

Balear 2015.11.18 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
TDK előtti ládázgatás Kincsővel :) Mindenképpen csak ajánlani tudom a helyet. A múzeumban nagyon segítőkészek voltak még idegenvezetést is kaptunk. Időszakos kiállítás van jelenleg és az egyik garázsba berendeztek egy plusz helységet. Aki teheti mindenképpen nézze meg.

Köszönjük a rejtést,

Kincső és Balear

zoli86 2015.11.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Köszönjük :)

tothjanostamas 2015.11.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megvan:)

Puszkany 2015.10.30 11:14 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Turistaember 2015.10.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Ide jöttem, megkerestem. Érdekes, egyedülálló a múzeum. Köszi a lehetőséget!

erand 2015.10.28 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Ok!

job1 2015.10.26 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltuk. A fiúk élvezték. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

82elek 2015.10.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést, mindenkinek ajánlom nagyszerű hely!

Bernáth 2015.10.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Ma végre eljutottunk nyitvatartási időben a mentőmúzeumba. Körülnéztünk, logoltunk, én lefényképeztem magamnak a jelszót. Itthon bemásoltam néhány fényképet a telefonomról, aztán törölgettem a képeket... Azt gondoltam, hogy emlékszem a jelszóra, de mégsem. A múzeum nagyon érdekes, érdemes megnézni!
Előre is köszönjük a Rejtő segítségét!

[Jóváhagyta: peterpan, 2015.10.17 04:44]

Kukucs!
 
anettnori 2015.10.07 08:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Az Andrássy útról sétáltam át ide. Megérte!

MikiCache 2015.10.06 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Köszönöm a célpontot!
"Ide sem jutottam volna el geocaching nélkül!!!" És ezt most határozottan pozitív értelemben állítom!
Kitűnően összeállított és gondozott kiállítás!
Miki

alucifer 2015.10.03 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.16
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Bőrharisnya 2015.09.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Ismét olyan hely, ahova geoláda nélkül nem jutottunk volna el!
Köszönjük a rejtést!

Tibi1983 2015.09.25 15:35 - Megtaláltam
Köszi!

stikli08 2015.09.24 08:37 - Megtaláltam
Megtaláltam Peti haverral.. Köszönöm a Rejtő fáradozását. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Birodalmi kutasz droid 2015.09.24 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megtaláltam Józsi Barátommal :)

sanzi89 2015.09.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.62
Megtaláltam!

u.i.: Először a leírást nem végig elolvasva vágtam neki a ládának, kb 5 óra környékére értem oda. Így jártam. Másodjára 15:55-kor léptem be a múzeum ajtaján, ahol közölték, hogy 4-kor zárnak, így jártam. Szerencsére miután nagy búsan kibandukoltam utánam jött valaki, hogy egy gyors ládázás még belefér. Nagyon köszönöm neki!

u.i.2: Azért pontoztam le a ládát, mivel a nem mindig elérhető ládák esetében nem gondolom fairnek, hogy nincs semmilyen alternatív jelszó. Hétvégéimet nem töltöm Pesten, hétköznap meg az emberek dolgoznak, most is csak kivételes eset volt, hogy zárás előtt épp be tudtam esni a múzeumba. A hely egyébként nagyon érdekes és biztos sok időt el lehetne itt tölteni, nagy kár érte.

Miamicryt 2015.09.21 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

napisten 2015.09.21 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lovecraft 2015.09.21 13:13 - Megtaláltam
Örülök, hogy egy ilyen izgalmas kiállításra vezetett el a ládakeresés :)

Bubbantó 2015.09.15 15:05 - Megtaláltam
Stílszerű rejtés!
Sajnos csak kevés időm volt, pedig szívesen elidőztem volna ebben a ritkaságnak számító múzeumban!

acsipapa 2015.09.06 13:35 - Megtaláltam
meglett

Webber 2015.09.05 13:35 - Megtaláltam
Meglett. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Áron 2015.08.28 11:08 - Megtaláltam
Andris (VHA) és Áron meglelte.
Érdekes kis múzeum, szép kiállítással. A láda pedig 5*. Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

VHA 2015.08.28 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk Áronnal. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ludens 2015.08.25 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Stílusosan a Kresz Géza utcán sétáltam végig, így közelítettem meg a múzeumot. Sok érdekesség van itt. Nagyobb byilvánosságot érdemelne. A játék nélkül nem jutottam volna ide.
A láda nagyon tetszett!

 
Galgand Péter 2015.08.24 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Nagyon kedvesek, segítőkészek a dolgozók. Utaztatjuk legomanjunior-t! 2015.09.12-n GCADBS-be költözött.

Galmák 2015.08.24 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Nagyon kedvesek, segítőkészek a dolgozók. Utaztatjuk legomanjunior-t! 2015.09.12-n GCADBS-be költözött.

ssophie 2015.08.07 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

sya0120 2015.08.04 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csirimojo 2015.08.03 10:04 - Egyéb
FYI:
"Ezúton értesítünk minden érdeklődőt, hogy 2015. június 27-től 2015. augusztus 31-ig a Kresz Géza Mentőmúzeum az alábbi nyitva tartás szerint fogadja látogatóit:
Hétfő-Péntek: 08:00-16:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA"

OsiOsi 2015.07.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.06
"Kutyafuttában"

icarusdes 2015.07.24 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszönöm a rejtést! Örülök, hogy a cachingen keresztül megismerhettem ezt a helyet. Szerintem geocaching nélkül sosem hallottam volna róla, hogy ilyen múzeum létezik kis hazánkban.
Nagyon érdekes a tárlat és a láda ebben a formában plusz pont! [237]

Katulyakutatók 2015.07.18 00:00 - Egyéb
Másodszorra nem sikerült megkeresni. Először nem jutott rá idő, most pedig a portás(?) tájékoztatása szerint: A LÁDA NYÁR VÉGÉIG SZABADSÁGOLÁSOK MIATT, CSAK HÉTKÖZNAP KERESHETŐ!

Norbertosz 2015.07.13 11:15 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget 😊 Jópofa láda!

Csg12 2015.07.07 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Zseniális! Sok érdekeset láttam, nagyon kedvesek voltak. A láda és a leírás is kreatív, igényes. Köszönöm az élményt!

Judith 2015.07.03 10:50 - Megtaláltam
Megcsíptem!
Nagyon sok érdekes dolgot láttam,tetszett a múzeum,régen vágytam már,hogy felkeressem.
A láda szuper!

Fonte 2015.07.03 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
A nagy melegben egy hűsítő kiállítás. Sok érdekes dolgot láttunk.

Méretes spatulák :)Micsoda hangja lehetett!
No, meg ennek is:)De jó! Meglett!
fercsipeter 2015.07.03 08:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltam. Köszönöm! Érdekes kiállítás! Érdemes rendesen körbenézni! Kora reggeli Pesti ládázásom! A bejáratnál csak annyi volt a kérdésük, hogy ilyen korán már művelődni akarok??? :-D Ha most van ideje az embernek, akkor igen!

Voltak érdekes módszerek... 
Petrukkio 2015.06.26 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Nagyon jó! Köszi!

Atalati 2015.06.21 00:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

CacheFinder 2015.06.21 00:11 - Megtaláltam
Anno a szépreményű Szomszédok című sorozatban ez az épület volt Magenheim Doktor munkahelye. Az egyik epizódban bemutatta ezt a múzeumot. Azóta szerettem volna eljönni ide, de hogy-hogynem ez mindig elmaradt. Most a Múzeumok Éjszakájának keretében -és persze a láda okán is- felkerekedtünk és megnéztük a kiállítóhelyet. Érdekes volt és most még extra programokkal is kedveskedett a látogatóknak az OMSZ. Köszönjük a rejtést!

Sir Pajszer 2015.06.20 23:14 - Megtaláltam
Köszi!

Kadorca 2015.06.20 21:30 - Megtaláltam
Múzeumok éjszakáján, egy jó barát (aki épp hivatalból tartózkodott ott) kivadászta nekem a ládát, hogy ne legyen olyan feltűnő, amint egy látogató kotorászik :)

cs24 2015.06.20 00:00 - Megtaláltam
Megvolt [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kerticsorbi 2015.06.12 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

zolika87 2015.06.08 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Köszönöm a rejtést, nagyon ötletes! A múzeumot meg ajánlom mindenkinek, érdekes volt :)
Ha nincs itt a láda, soha fel nem fedezem ezt a múzeumot, ezért külön köszönet érte!

Kaputyin 2015.06.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Szakszervezeti gyűlés után, beugrottam a Markó utcába. Végre szakítottam rá időt, mivel nekem ez "hazai pálya" révén, kötelező találatként volt tervbe véve, a láda megjelenése óta! Kicsit elmerengtem a fekete egyenruha láttán, 31 éve amikor elkezdtem mentőzni, még ilyet viseltem én is, de azóta sok minden megváltozott a szolgálatnál! Köszönöm a rejtést, jó volt kicsit nosztalgiázni!

Ilyenben kezdtem!Csákvár még nincs rajta!
Még akkor, ilyen is volt!!! 
Sushies 2015.05.26 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Életünk legnagyobb ládájára leltünk a múzeumban. Rendkívül ötletes és kulturális a rejtés. Gyorsan végigrohantunk a több termes tárlaton, mert már majdnem záróra volt. Nagyon tetszettek a kiállított eszközök, ijesztően hatottak. Segítőkészek a dolgozók és érdekes a téma. Köszönjük!
Kérjük a logbook alapján a megtalálás jóváhagyását.

[Jóváhagyta: peterpan, 2015.05.28 22:09]

Vivienne Drucocu 2015.05.07 16:05 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

moon06221 2015.05.05 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget :). Az itt dolgozók nagyon kedvesek, valamint a múzeum csodás:). Aki teheti keresse meg!! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2015.04.24 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Na végre, sikerült időbeni ideérni! Sokadik próba után meglett ez is. Üdvözlet a rejtőnek Nyíregyházáról, valóban megérte bejönni, köszönöm a rejtést.

szipeti 2015.04.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
ok

FoJo 2015.04.17 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Nagyon tetszett a kiállítás, tárlatvezetést is kaptunk, a pincekórházat is megnézhettük. Köszönjük a rejtést!

FodorMeli25 2015.04.11 13:38 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt a múzeum. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2015.03.24 11:40 - Megtaláltam
E hely meglátogatására sosem került volna sor részemről a geocaching nélkül. Köszönöm az élményt, képek később!

Miley98 2015.03.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Nagyon tetszett a múzeum.Köszönöm.

police107 2015.03.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Már régóta készültünk hogy megnézzük a múzeumot de mindig közbejött valami.
Most végre sikerült.
Nagyon tetszett.

Szabó Család 2015.03.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Érdekes volt betekinteni a régi dolgokba. Köszönjük a rejtést.

Tieborg team 2015.02.27 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Megvan. Köszi a lehetőséget. Tibi & Anna [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCoxio_20150227114813.jpgGCoxio_20150227114905.jpg
Esteban62 2015.02.26 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Bejártuk, megtaláltuk... :-)

 
kisback 2015.02.20 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, a mai hat pontos túránk második állomása volt. Szani és Andris

kectam 2015.02.17 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Fantasztikus tárlatvezetést kaptunk, vagy jó 2-2,5 órát barangoltunk a termek között, le a pincébe, sőt bepillanthattunk a mentők valós életébe is. Óriási élmény volt, köszönjük a rejtést!

medike75 2015.02.17 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltam, köszönöm :)

nogacsalad 2015.02.14 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Ez a ládikó mégiscsak teccik!
( átértékeltem korábbi logom, és most önkritikát gyakorolok... )
Drágáimmal jártunk ma itt, és peresze jól meg is néztük minden zegét-zugát a mentőmúzeumnak.
Bevallom: nagyon tetszett...

Köszi a lehetőséget!

 
ther 2015.02.13 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Budapesten töltött pár szabad órámat ládázással töltöttem, még a hazaút előtt volt időm ide is betérni, bár eredetileg nem terveztem, de nem bántam meg. Én először a pincét láttam, majd utána pedig a termeket. Nagyon kedves volt mindenki, én csak ajánlani mindenkinek, aki erre jár!

Köszönöm a rejtést!

Piás 2015.02.12 15:50 - Megtaláltam
+van! Köszi a rejtést!
Mottó: le a multikkal! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

viad 2015.02.02 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Bryan 2015.01.31 11:05 - Megtaláltam
"Megtaláltuk", köszönjük a lehetőséget :)

alecar 2015.01.28 08:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2015.01.24 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Sokadszori próbálkozásra sikerült bejutni a múzeumba, de megérte. Érdekesek voltak a régi eszközök, sajnos a járműkiállítást nem láttuk, de talán legközelebb megtaláljuk. Köszönöm a lehetőséget!

Gábor75 2015.01.24 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Öröm a köbön! :-)
Az eddigi kereséseim egyik legnehezebb találata. Hatodszori próbálkozásra sikerült bejutni a múzeumba, de megérte a kitartás. Tetszett a múzeum, bár tárlatvezetést nem kaptunk. Köszönöm a rejtést! :-)

Bikeklub 2015.01.24 00:00 - Megtaláltam
Nagyon kedvesek voltak a múzeum "dolgozói". (egy kis tárlatvezetést is kaptam) Érdemes meglátogatni.

RoriZo 2015.01.22 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szakacsatus 2015.01.19 09:47 - Egyéb
Szép a múzeum sikeresen megtaláltam a ládát! Köszönöm a lehetőséget!

EdeZ 2015.01.16 09:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A múzeum karbantartás miatt zárva van hétfőig, de beengedtek hogy megkeressem a ládát. A múzeumot is megtekinthettem volna, mert kedvesen invitáltak, de lesz még rá lehetőségem később.

h.krisz 2015.01.13 14:16 - Megtaláltam
köszi

krissz73 2015.01.13 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Norbee97 2015.01.10 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Budapesti ládázás bélyegző nélkül 1/13.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Ezzel a ládával kezdtem a napot. Az egyik kint cigiző mentős (?) elmondta merre van a múzeum. Portán bejelentkeztem, emeletre felmentem. Kiderült, takarítás miatt zárva vannak de amint mondtam hogy a geoládáért jöttem, beengedtek. Megtaláltam hamar, szép nagy láda. Belogoltam, kicsit nézelődtem és jöttem. Szép hely, de annyira nem fogott meg. [g:hu 1.5.0u] [wapon beküldött szöveg]
257.

Kis láda
 
erchegyia 2014.12.30 14:37 - Megtaláltam
sajnos a múzeum január 5-ig zárva, pedig hétköznap lévén nem erre számítottunk :(

[Jóváhagyta: peterpan, 2014.12.31 10:08]

sogor36 2014.12.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Ha nincs a geocaching, akkor biztos nem jöttem volna ide. Köszönöm.
És végre egy olyan blogfüzet, ami szép, száraz, és kényelmesen lehet bele írni.
Köszi a rejtést.

kaldigeza 2014.12.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Volt egy órai szabadidőm Pesten két ládára... Össze is jött! Remek ez a Múzeum! Ha nem vagyok kesser, biztosan kikerülöm... Köszönöm a rejtést!

Attibati 2014.12.06 12:30 - Megtaláltam
A meteorológia esőt jelzett mára, így ezt a fedett helyen levő ládát választottam.
Remek a láda rejtése, mintául szolgálhat a múzeumi ládák számára az "elkérős" változat helyett.
Érdeklődve néztük végig a rengeteg kiállítási tárgyat - néha egy kicsit több magyarázó szöveg nem ártott volna. Örömmel fedeztük fel gyermekkorunk doktor bácsijának orvosi táskáját a kiállítási tárgyak között.

StiviG 2014.11.29 11:55 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt a múzeum. Mndenkinek ajánlom megnézni.

Ancs 2014.11.29 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szuper jól éreztük magunkat a múzeumban, remek hely! Rengeteg érdekes dolog van itt, döbbenet, hogy 100 év alatt mennyit fejlődött az orvostudomány.
Köszi az invitálást!

 
bodza73 2014.11.29 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Remek kiállítás és nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük az invitálást.

Discover 2014.11.22 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.13
Köszönöm a rejtést!

szaboist 2014.11.22 10:30 - Megtaláltam
A portás szerint csoportot vitt a múzeum felügyelője, ezért találtunk zárt ajtókat. 15 percet ácsorogtunk, de nem került elő, így kérjük a találat elfogadását a helyszín felkeresésére.

[Jóváhagyta: peterpan, 2014.11.22 21:17]

 
Snipermaster 2014.11.21 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ide sem jutottam volna el a gc nélkül!

kisfiam a bejáratnál 
K-55 2014.11.21 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Bővebben később.

Az alapító
 
bazsoka 2014.11.21 11:42 - Megtaláltam
Különösen a pincekórház tetszett, oda feltétlen le kell menni. Összefutottam egy kedves ládavadász házaspárral is.

kétbakancsos 2014.11.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Tanulságos és látványos a kiállított múzeumi anyag, örülünk, hogy láthattuk.
Köszönjük a rejtést!

OklevélEmbléma
Kórház 
Piró 2014.11.19 14:50 - Megtaláltam
Alapvetően nem szeretem az olyan ládákat, amiket "el kell kérni", de ez nagyon jó kis hely. Nagyon tetszett a kiállítás is és a személyzet is nagyon kedves. Köszönjük szépen!!

Gyros 2014.11.13 15:10 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Luki 2014.11.03 10:29 - Megtaláltam
+one. Köszönöm a lehetőséget.
többet később blogban :)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCoxio_2014113102940.jpg 
Bubuka 2014.10.20 15:45 - Megtaláltam
KŐKUPA pontbeszedés után.

zalajaro 2014.10.20 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Pilscsabáról hazajövet , még betértünk.

NEM BÁNTUK MEG.

lacc 2014.10.17 15:28 - Nem találtam meg
Potyaút az esőben!
Péntek du félnégykor arról tájékoztatott a portárs, hogy a múzeum zárva, mert az úriember korábban elment, legközelebb hétfőn fog kinyitni. (Pedig okt.18 munkanap, meg egyébként is - a leírás szerint - normál szombatokon délelőtt is nyitva kellene legyen.)
Majd valamikor máskor, de csak telefonos egyeztetés után, újra próbálkozunk...
Ildi és Laci

dienespeter 2014.10.16 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2014.10.14 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2014.10.11 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Bárcsak mindent tüzetesebben megnézhettem volna! Pórul jártunk, mert a múzeum nyitvatartása nemrég megváltozott. Ez kétszer is elhangzott, mutatták is a táblán. Ja, az első emeleten, az ajtó melletti táblán! Az utcai táblán és a ládaoldalon még a régi időpont szerepelt. :-(

A múzeum valóban nagyon érdekes, tiszteletet ébresztő, elálmélkodtató, okosító, időnként még vicces is. A rejtés, a láda állapota, a ládaoldal és rövid név pedig ehhez méltó. Ráadásul az épület is nagyon szép. Klassz volt!

Mentőállomás és mentőmúzeum kapujaMentőpalota
 
Péter60 2014.10.11 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Nagyon tetszett a kiállítás, sajnos nem maradt túl sok idő a körülnézésre, mert a kiírással ellentétben szombaton nem 8-kor, hanem csak 9-kor nyit és sietni kellett a modigyűlésre.
Ezt jó lenne javítani a leírásban, nehogy más is fölöslegesen toporogjon szombat reggel egy óra hosszat.

waneqr 2014.10.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Köszönjük a lehetőséget!

koszta 2014.10.03 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

katika 2014.09.13 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megtaláltam. Hurrá! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon érdekes volt Mentőmúzeum. Találkoztunk a jpal csapattal is. Ritkán lehet ekkora geoládával találkozni. A kiállítás tetszett, és a pincében lévő műtő is érdekes volt. Nagyon dicséretre méltó a hozzáállás, amit az egész önkéntes működés közvetített. Köszönjük a lehetőséget.

jpal 2014.09.13 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszönjük a lehetőséget, hogy megtekinthettük a múzeumot, járhattunk ebben a patinás épületben, lelkes és szakszerű vezetést kaphattunk a pincekórházban, sőt, bekukkanthattunk egy csak a jövő hétfőn megnyíló kiállítási részbe is.

A patinás MentőpalotaKresz Géza emléktáblájánál
Kati a vészharangnálLoggolás közben
Csudaszép makettekA pincekórház
znasz 2014.09.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszi a rejtést.

Heni&Gábor 2014.09.12 09:30 - Megtaláltam
Kisfiam nem mehetett ma bölcsibe, így alternatív programot kerestem. Kézenfekvő volt ez a célpont, hiszen "nínós autók" és geoláda is volt. A ládát könnyen megtaláltuk, ajándékot cseréltünk, végignéztük a kiállítást (csak a múzeumot, a pincekórház most kimaradt). A múzeum igazgatója, Debrődi Gábor úr rengeteg tennivalója között is szakított ránk időt, Boldi felvehetett volna egy kis mentős kabátot és ráülhetett volna a mentőmotorra, sajnos nem akart. Nagyon jól éreztük magunkat, még biztosan visszajövünk ide! Ha nincs a geocaching, biztosan nem jutottunk volna el ide; kár lett volna... Köszönjük a rejtést és az ott dolgozóknak a szíves fogadtatást!

Pogánypeti 2014.09.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai délelőttöm ötödik, egyben utolsó találata.
A Börzsönyből Kiskunhalasra való átutazásom egyik állomása volt ez a színvonalas múzeum. Nagyon tetszett ez a tematikus gyűjtemény, amely időrendileg mutatja be a magyar szervezett mentés történetét.
Igazából én is csak a geoláda miatt jöttem ide, de sokkal gazdagabban távoztam egy szimpla megtalálásnál... :)
Köszi még egyszer a rejtést! :)

A Mentőpalota udvarán... :)Bent a múzeumban... :)
TigerCat 2014.09.06 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2014.09.06 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.5.0p] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2014.09.04 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]
M beiratkozása miatt voltam Bp.-n. A szabadidőmben természetesen beiktattam egy kis ládázást. Nem tudtam a múzeum létezéséről, de nagyon örülök, hogy eljutottam ide. Érdekes volt, a múzeum munkatársa nagyon kedves volt, a pincében berendezett tábori kórház múzeumot is megmutatta. Ajánlom mindenkinek! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet! LeMbo

rozsabogar 2014.08.30 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megvan

urbanj 2014.08.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Köszönjük a rejtést és a kényelmes logolási lehetőséget is.

vakond87 2014.08.25 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Munka után elkerékpároztam a Markó utcába, hogy megnézhessem a múzeumot. Fél 4-re értem a múzeumhoz, így már csak az emeleten lévő múzeum megtekintésére futotta a nyitvatartási időből, de azért örültem, hogy ezt a részt láthattam. Innen még a Budai-hegyekben lévő Oroszlán-sziklához tekertem. Köszönöm a rejtést!

mozgo 2014.08.23 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Tetszett. Pozitív csalódás volt. Barátnőmmel újra meg fogom nézni.Most sajnos nem volt mindenre időm, mert kesser kutyus a kocsiban várakozott. Köszönöm a rejtést :-)

 
stmester 2014.08.18 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.70
Így eljutottam a múzeumba köszönöm

kl 2014.08.15 13:33 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

pegasus_mv 2014.08.15 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Különleges helyszín. Ilyet még nem láttam. Köszönöm a rejtést.

Szab 2014.08.14 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Érdekes volt a kiállítás, köszönjük! Csak mi voltunk a múzeumban, így nem is szóltunk senkinek, hogy keresünk valamit, amit igazából nem is kellett keresni. :)

Maci012 2014.08.13 15:50 - Megtaláltam
Pesten jártam, megkerestem SirLes-nek. Én voltam az egyetlen látogató :)

SirLes 2014.08.13 15:50 - Megtaláltam
Maci012-nek találta meg nekem.

joco12589 2014.08.13 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszi a rejtést! :)

IREBA 2014.08.12 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!!

 
geocat&geodog❤ 2014.08.09 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszi a rejtést!

Csizmások 2014.08.09 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Köszönjük! Nagyon kellemes és érdekes időtöltés volt Jártunk lent a pincekórházban, megnézhettük a két mentőautót belülről és persze a kiállítást.

Ágica63 2014.08.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Jó ötlet a rejtés. Ágica

Herobrine 2014.07.31 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Köszönöm!

 
Farekék 2014.07.31 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Másodszorra sikerült! A kísérőnk nagyon barátságos és segítőkész volt, mindent megmutatott. Nagyon érdekes volt a gyűjtemény és a pincekórházról eszembe jutott a pár hete látott sziklakórház is. Kedves Peterpan! Köszönjük, hogy elhoztál ide.

 
PEx2 2014.07.30 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Nagyon tetszett a múzeum, köszi!

Mr Zerge 2014.07.26 12:35 - Megtaláltam
Újfent megszivatott ez a láda.
A portás telefonszámát kellene megadni a ládaoldalon, ő mindig tudja a nyitvatartást.
Börzsönyi ládákhoz nem gyalogoltam ennyit, mint ezért a városiért.
Kérném a fotó alapján a megtalálás elfogadását. Egyelőre nincs szabadságom ahhoz, hogy hétköznap jöjjek, vagy itt táborozzak, várva a kinyitást.

[Jóváhagyta: peterpan, 2014.07.26 21:53]

 
Mr Zerge 2014.07.26 00:00 - Egyéb
Ma próbálkozunk harmadszor.
Az egyik telefont nem veszik fel, a másik telefonról kapcsolgattak melléket, de ott sem tudják, hogy nyitva van-e/lesz-e ma?
A legsz@rabbul vezetett/publikált múzeum.

Geri89 2014.07.25 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Levadászva!
Nagyon jó volt a múzeum, és az ott dolgozó srác nagyon segítőkész volt hozzánk. Köszönjük a rejtést!
Geri89

ocsibacsi67 2014.07.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam!

Woodoo 2014.07.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Megtaláltam

Ifialex 2014.07.24 17:00 - Megtaláltam
Érdekes hely, köszi a rejtést!
Találat Geadog társaságában.

njuca 2014.07.22 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Esős idő esetére (is) ez egy remek program. A múzeum nagyon klassz, az idegenvezetés és a mentősök egyaránt nagyon kedvesek. Köszönjük a rejtést!

petyo11 2014.07.17 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
petyo&neje

placi75 2014.07.17 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon ötletes, igényes, biztonságos rejtés! Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a helyre is. A közelben elár az ember, de nem is tudja, hogy létezik egy ilyen múzeum.

siemens 2014.07.17 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon örülök ennek a ládának. Ritka az ilyen rejtés, ami új ismeretekkel és élményekkel gazdagítja tudásunkat. Ahol kommunikálni is kell, és nem csak jövök, regisztrálok, megyek, hanem akár hármunk számára is készséges (ingyenes) tárlatvezetés segít eligazodni a múzeumban. Természetesen mindent megnéztünk, a tárlatot, dr. Lengyel Árpád Titanic Carpathia kisfilmet, a garázst és a pincekórházat is. Szívesen látnék még 1-2 ilyet, a sok értelmetlen "hegytókőhalom" rejtés helyett. Elnézést. Köszönjük, teljesítette 3 fő. PeterPan, KÖSZÖNJÜK! 5*

Macusa 2014.07.14 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Szülinapi tali. Ajánlom mindenkinek.Köszi

carmin 2014.07.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Nagyon tetszik a ládaötlet és kivitelezés, jól el lehet itt nézelődni. Köszönöm a rejtést.

Gabro 2014.07.10 00:00 - Megtaláltam
Csak az eloterig jutottam be, rajtam kivul senki sem volt, akitol segitseget kerhettem volna... :-(

[Jóváhagyta: peterpan, 2014.07.14 13:21]

Bajuszcica 2014.07.09 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Ha nincs a geocaching.........Érdekes időutazás volt. Köszönöm a rejtést!

gyetger 2014.07.09 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

lepke 2014.07.03 14:10 - Megtaláltam
Röpke múzeumlátogatás rapid városnézéssel egybekötve. Utóbbi során megállapíttatott, hogy milyen szép Budapest, legalábbis a Lipótváros.

Szép kis mentőautók
Életmentő eszközökMentőszekér
kobcikrajci 2014.07.02 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.28
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Délutáni vásárlás közben egy kis kiállítás. Szerencsére nyugi volt, gond nélkül lehetett nézelődni.

mostmiujsag 2014.07.02 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

K-Isti 2014.06.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
OK.

Mr Zerge 2014.06.28 00:00 - Egyéb
Másodszor szivatnak meg a szombati zárva tartással.
Előzetes telefonos érdeklődés nélkül ne induljatok oda, ötletszerű a nyitva tartás.

csörike és maci 2014.06.27 15:30 - Megtaláltam
Ok

Monik 2014.06.27 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Nagyon tetszett a kiállítás, sok érdekeset lehet megtudni a ládaoldalon is és a helyszínen is. Köszönöm a rejtést!

vittorio 2014.06.26 14:40 - Megtaláltam
A múzeumot és a pincekórházat is megnéztük, a személyzet nagyon segítőkész volt. Megérte ide eljönni, köszönöm!

 
Rudi Team 2014.06.25 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nexus6 2014.06.23 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Épp zárás előtt értem oda, nagyon kedves volt a tárlatvezető kinyitotta a múzeumot. Gyorsan körülnéztem, logoltam. Ide a kisfiammal is eljövök, nagyon jó a hely és a rejtés és gazdag a láda is. :)

zsuzsi es sanyi 2014.06.22 00:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Múzeumok Éjszakájával ötvözve. Köszönjük a rejtést!

gpapp 2014.06.21 22:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést. Ez a 100. találatunk! Nagyon érdekes kiállítás, mindenkinek csak ajánlani tudom! A pincekórház is érdekes, kár hogy csak ennyi látható belőle.

zöldfülű 2014.06.21 22:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Lefülelve :-)

Kihasználtam, hogy végre munkaidőmön túl is nyitva leledzett az ojjektum.

Köszi a rejtést

LionDaddy 2014.06.21 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
A Múzeumok Éjszakája 2014 eseménysorozat alkalmával találtuk meg. Szerencsére nem voltak nagyon sokan a múzeumban, így nyugodtan körül tudtunk nézni.
A láda helye egyértelmű, nem lehet elhibázni.

Köszi a rejtést!

grw766 2014.06.21 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Kösz a rejtést.

Cerberus 2014.06.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.24
Nem volt már csapatunk minden tagjának ismeretlen a helyszín, de most Budapestre menet az útközbeni ládák levadászása során veszett mód rohantunk, hogy még időben ideérjünk, hogy mindenki láthass a helyet. Ez bőven sikerült is, azonban sajnos a portánál közölték, hogy jelenleg Budaörse települtek ki, a kiállítás ezért nem látogatható csak majd legközelebb a múzeumok éjszakáján, június 21-én, így ez nekünk jó időre kiesik a látókörünkből. Kizárólag a láda ügyében sem engedélyezték a belépést. Így alternatív jelszó híján (amivel személy szerint nem igazán értünk egy hasonló jellegű ládánál sem egyet) ezt a megoldást választottuk.

[Jóváhagyta: peterpan, 2014.06.15 11:30]

 
Farekék 2014.06.14 10:10 - Egyéb
Ma meglátogattuk a mentőmúzeumot. De épp kitelepültek valahova, így nem jutottunk be. Talán legközelebb.

 
sinus90 2014.06.11 15:40 - Megtaláltam
Ma úgyis az egészségemmel foglalkoztam, belefért még ez is. A liftnél előre köszönt a szóvivő úr, aki épp egy jegyzetelő hölgynek mesélt a mentősökről. A múzeumban sok mindent elolvastam, velem zártak. Érdekes dolgokat tudtam meg. Amikor megmondtam, hogy a ládikót is megkeresem, felcsillant a szeme a vezetőmnek. Ő is jól végig mért, mint a Rádiómúzeumban, mert nincsenek a korosztályombeli geoládászokhoz szokva.
Felhívták a figyelmemet a

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁ-ra, mely junius 21-én lesz,

vetítés és vezetés, a pince kórházat is megmutatják, szeretettel várnak mindenkit és visszavárnak!
Köszi a rejtést!

B.exter 2014.06.11 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Önző módon ide szerveztem egy programot, hogy megejthessem a ládát! A kellemeset a hasznossal tipikus esete. TFTC!

Okulár 2014.06.10 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Ez a gyűjtemény valóban egyedülálló. A fenntartása megérdemelne egy kis civil támogatást... Ehhez el lehet hozni egy sárga csekket a múzeumból.

Fazék 2014.06.07 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Három gyermekemmel látogattuk meg a múzeumot. Talán most először sikerült geoláda helyett geobőröndöt találnunk. Nagyon profi.

2014-06-07 11.00.472014-06-07 11.03.00
marsoka 2014.06.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megvan.
Nagyon jól megcsinált kis múzeum. Érdemes volt megnézni.
Köszi a rejtést.

tau 0470 2014.06.05 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Erről a múzeumról sem tudtam eddig. Érdemes volt megnézni. Köszönettel.

légimentés 
Fixis 2014.06.05 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Tetszett a tárlat!

Pilis50 2014.05.31 15:00 - Egyéb
Peterpan mellett ültem az Elnökség újraválasztásánál - jót beszélgettünk Pincehely-ről a Titanic -ról - a .Fagyi nagymamájáról meg az én újraélesztésemről ...

Most nézegetve a beírásokat - fotókat - látom már - meg se kell nézni a Kiállítást - majd minden le lett már fotózva - írva. Szerintem semmi fontos nem maradt megörökítés nélkül ... nehéz dolga lesz a következő látogatóknak, hogy ne kerüljenek ismétlésekbe!

Ennél már csak az lenne "jobb", ha a műtőasztalon mandula - vagy vakbélműtétet végezne az ügyeletes mentőscsapat ...!!!

Ezt látni kell - az alternativ + a jelszónélküli szóba sem jöhet!

Jó ötlet volt a láda elhelyezése - ismételten köszönjük !!!

Bl4st3r & Amy 2014.05.31 14:44 - Nem találtam meg
Budapesti hivatalos rendezvényről egy gyors kitérő, sajnos pont lekéstem a nyitvatartást...

 
-Mike- 2014.05.29 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Katonasulis csapattal találtuk meg a ládát.
Sokszor járok erre, de nem tudtam a múzeumról.
Megnéztünk egy filmet Lengyel Árpádról, a Titanic túlélőit mentő magyar Hajóorvosról. Megint sikerült újat tanulni, bár nem lepett meg a dolog, hisz mindenhol ott vagyunk a világon.
Köszi, hogy megmutattad!

V_Gabor 2014.05.22 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Jó, hogy ide is került láda! Kösz!

Szerencsére sikerült időt szakítanom a ládára. A vastüdő igen sokkoló látvány közelről.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
peterpan 2014.05.21 08:11 - Egyéb
Nyamm :)

picuresnagyur 2014.05.21 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
köszi :) vittem egy tábla csokit a muzeológusoknak a logokból kiolvasható jófejségért. A fiatalember jól meglepődött. Peterpan, vedd úgy, hogy te is kaptál belőle :) a múzeum s a rejtés is klassz :)

hitamas 2014.05.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Belvárosi programmal összekötött találat. A különleges körülmények miatt a 24 órás szabályt ennél a hagyományos budapesti ládánál nem tudtam betartani. Nagyon tetszett a Sport kávéfőző dobozába beépített miniatür újraélesztő(?) készülék. A magyar találékonyság diadala ... A mentőszolgálat első programvezérelt telefonközpontját a BHG szerelte, évtizedekig egyik kedves kollégám hangján volt hallható a szolgálat bejelentkező bemondása (a kezelői munkahely látható az emeleten). Várakozásomtól eltérően közönsége is volt a múzeumnak, nem is tudtam kivárni, hogy az angolul zajló vezetés, vagy inkább baráti beszélgetés befejeződjön. A vendégek ismerték a játékot, a ládát még le is fényképezték. A helyiek erősen köszönték a láda megjelenését, jót tett a látogatottságnak, amit a múzeum igencsak megérdemel. Pótjelszóról pedig szó se essék .... :)

JAck:66: 2014.05.19 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
1073, megérett a meggy.

Choongie 2014.05.19 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Kösz a rejtést.

Togo 2014.05.17 10:43 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

zsotie 2014.05.16 13:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pepe 2014.05.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Csaknem egy órát töltöttem a múzeumban, sűrűn fotózgatva, bámészkodva. Látván érdeklődésemet, az intézmény igazhatója nemhogy kisebb tárlatvezetést tartott nekem, de miután kiderült, hogy a Sziklakórház ládájának gazdája vagyok, kedvemért kinyitatta az alagsori részt, ahol ugyancsak található néhány viaszfigura (orvosok, ápolók, betegek).
Odafele menet azon morfondíroztam, hogy a régi gárda ezt a ládát több okból sem engedte volna át a moderáción, és voltaképpen igazuk is lett volna, hiszen az utca, házszám, emelet, kanapé megadásnak semmi köze a geokessinghez. És mégis, milyen jó, hogy ez a láda megszületett. Köszönöm!

bohrmann 2014.05.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Érdekes a hely, vicces rejtés, okosabb lettem sok információval.

anettx 2014.05.15 12:45 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. Érdekes volt itt is járni!

VP 2014.05.14 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.44
GPS nélkül. :-)

Zergi 2014.05.13 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.36
Fogtam!
Hálás köszönetem ezért a "rejtésért"! - de leginkább a látnivalókért:)

Attila the Hun 2014.05.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Az ott dolgozók kedvesek. A tárlat igényes. A logbook is. A láda is szépen feltöltött. Megéri eljönni egy smile-ért :) Köszi

ystray 2014.05.12 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2014.05.06 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Sokat hallottam róla -.Fagyi a szemben lévő Óvónőképző tanulója volt (azelött pedíg a téren lévő Pénzjegynyomda Revideálóját szoktam felkeresni ...)
:-)
Az ujonan bemutató fiatalember készségesen mutogatta a Boncnokok műszereit - néhol átvettem a vezetés fonalát (a .Fagyi nagymamája a Kárpátián jött Haza azon a Titanic-os éjszakán..)
- majd elmeséltem, hogy 2012 Karácsonyán arra ébredtem, hogy három mentős áll az ágyamban - felettem - és mondogatják= nna' - sikerült a bácsit visszahozni ...!

Lementünk a Pincekórházba is, de az új mentőt nem láttam - illő lesz visszamenni..

.

Köszönöm a lehetőséget, hogy megnézhettem a Múzeumot.

ezen ment a vonat ??
oxigénes önmentő
Blokkoló-óra
házigyártmány
júúj - ujj ..!! 
Hz 2014.05.05 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.31
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Pincekórház 
Sanchoo és M. 2014.05.05 11:01 - Megtaláltam
Megvan, köszi! :))
A megtalálásban segített egy apró 8 lábú és Dr. Lakos is! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

TücsiTeam 2014.04.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Megtaláltam.

emiGrant 2014.04.29 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Még mielőtt bármit mondhattam volna, máris rákérdezett valaki, hogy ládázom-e? Mondtam igen és boldogan fedeztem fel a láda helyét. A múzeum maga nagyon érdekes, végig néztem az összes vitrint. Sajnos a pincekórházba nem sikerült bejutnom. Köszi a rejtést!

TS 2014.04.29 12:00 - Megtaláltam
Nem tudtam erről a múzeumról, de megérte eljönni. Remélem ez a játék népszerűsíteni fogja. Nagyon segítőkészek az ott dolgozók. A pincekórházat is megmutatták. A múzeumtól a Parlamenthez mentem, ugyanis 13:00 órától lehet megnézni a Seuso-kincseket.

Mihul 2014.04.29 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.0s] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2014.04.29 08:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

ZoliQua 2014.04.28 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Magnes50 2014.04.28 10:50 - Megtaláltam
Érdemes volt felkeresni és megnézni.

nmárti 2014.04.26 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Nagyon tetszett a múzeum, a rejtés :) Nem is tudtam, hogy ilyen létezik, pedig nyitott szemmel járok. A hölgy kedvesen kalauzolt, válaszolt a kérdésekre. Köszönjük a lehetőséget ! :)

cachekereso 2014.04.25 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Szerintem évek óta nem járt annyi látogató ebben a főváros szívében létrehozott, érdekes témakört bemutató múzeumban, mint az elmúlt hetekben. Tökéletes a helyszínkiválasztás; no, és itt nem a rejtés a lényeges. Köszönöm a lehetőséget.

Attilacska 2014.04.25 09:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

fkmaster 2014.04.24 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.22
Érdekes kiállítás, érdemes volt végigjárni és a Titanicos filmet is megnézni.

NPLranger 2014.04.23 15:55 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

reweptor 2014.04.23 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

undu 2014.04.23 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

jspanyik 2014.04.23 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Mivel a nyitvatartási idő majdnem egyezik a munkaidőmmel, így csak egy rövid ebédidei látogatásra volt lehetőségem. Így is tetszett!

Köszönöm a rejtést!

gst76 2014.04.22 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Iskola után, az esős időt kihasználva látogattam el a múzeumba. Nem bántam meg, hogy rászántam azt a kicsit több, mint 1 órát. Megnéztem a kiállítást, mentő garázst és a pincekórházat is. Továbbra is azt vallom, jó, hogy nincs alternatív jelszó! Érdemes körbe sétálni! Köszönöm az élményt.

u.i.: Bár a múzeum látogatása ingyenes, akinek módjában áll támogassa a Mentőmúzeumot!
számlaszám: 10800007-68164029 Országos Mentőszolgálat Alapítvány. A Közlemény rovatba a "MENTŐMÚZEUM" szót írjátok.

GCoxio_20140422121244.jpgGCoxio_20140422121910.jpg
csemege 2014.04.18 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.82
Már jártam itt korábban is, most a láda miatt újra felkerestem.

tothadam86 2014.04.18 10:16 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Aleph & Rita 2014.04.17 15:25 - Megtaláltam
Körbejártuk a múzeumot, logoltunk az impozáns logbook-ba, majd egy kisebb csoporthoz csapódva lementünk a pinyóba is, ahol tárlatvezetéssel, filmvetítéssel egybekötött élményben részesültünk, sőt még a garázsba is benézhettünk. Köszönjük geocaching, köszönjük PeterPan!

benist 2014.04.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Élmény volt végigjárni a számunkra mindeddig ismeretlen múzeumot. Végignéztük a Titanic filmet, a pincét és kicsit elbeszélgettünk a nagyon készséges munkatársakkal. Persze végül az "aprócska" dobozt is elő kellett szedni.

ShellGuards 2014.04.16 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Huni 2014.04.16 09:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Nagyon jó volt a múzeumban, éppen egy egyetemi csoportnak volt "órája" igy hát közéjük vegyültünk Bicis65-tel. Sok új dolgot tanultam kb. 90Percet voltunk bennt.

tudo 2014.04.16 09:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.39
30 km városi kerékpározás az új ládával. Fiam az orvosi egyetem közben mentőzött egy évig, mély nyomot hagytak benne és a családban az akkor szerzett élmények. Akkori munkásságáért kitüntetést kapott, mert jó döntései és cselekvése miatt három esetben életet mentett.

Ennek jegyében mentem el a múzeumba. Közben más csoportot vezettek a tárlaton, ennek során láttam a Titanic katasztrófájáról és Dr. Lengyel Árpád hősi tevékenységéről szóló filmet. A pincehelyiségben az 1956-os mentés kiállítását is láttam. Élmény volt a múzeum megtekintése.

Dr. Kresz Géza MentőmúzeumRégi mentőautó
LélegeztetésEgyetemi oklevelek
19561956
morph 2014.04.15 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2014.04.15 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Dacára annak, hogy már legalább 20x sétáltam el a Markó utcai mentőállomás mellett, még soha nem vettem észre, hogy az otthont ad egy múzeumnak is, ami ráadásul ingyenesen látogatható! A múzeum egyszerűen fantasztikus, rendkívül igényesen kialakított hely! Mindenkinek csak ajánlani tudom a meglátogatását! Pontosan ezen okból teljesen egyetértek azzal, hogy nincs alternatív jelszó! A ládakeresés alkalmat teremtett arra is, hogy megismerkedhessek lagafékkal is! :) Köszönet a rejtésért!

lagaf 2014.04.15 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltuk. [g:hu 1.5.0l] [wapon beküldött szöveg]
Most sem találjuk arra a kérdésre a választ, miért kerülte el figyelmünket eddig ez a rendkívül érdekes és látványos múzeum. A portás már rutinosan igazított útba bennünket, a múzeumba belépve pedig örömmel fogadtak. A munkatársak elmondták, nem hitték volna, hogy ez a játék ilyen nagy - számukra egyelőre szokatlan mértékű - forgalmat generál. "Megnyugtattuk" őket: ez csak a kezdetekben van így, később a roham minden bizonnyal csökkenni fog...
Elmélyültünk a tárlók nézegetésében, ismerkedtünk a mentés történetével, eszközeivel, megtekintettünk két rövidfilmet, a nagy terembe érve azonnal felfedeztük az ominózus kanapét. Csak hát mások is voltak a teremben, az egyik személy mozgásából látszott: ugyanazzal a dilemmával küszködik, mint mi. Előbb arra gondoltunk, megtréfáljuk, s egyszerűen nem megyünk tovább, végül azonban lemondtunk erről, s megkérdeztük, a láda miatt jött-e ő is. Így ismerkedtünk meg a szimpatikus pliptai játékostársunkkal, akivel a logolás után együtt folytattuk a látogatást, és tekintettük meg Debrői Gábor vezetésével a pincekórházat is.
Sajnos az idő gyorsan elszaladt, nem mindent tudtunk alaposan szemügyre venni, sőt a régi gépjármű parkra már idő sem jutott; így aztán biztos, hogy visszatérünk egy alaposabb látogatásra.
Összességében a láda a ritka "csupa ötöseink" egyikét érdemelte ki. Köszönjük a rejtést.

Belépve a múzeumba...Áttekinthető tárlók, olvasható feliratok
Szemlőhegyi Kresz Géza dr. nemesi címereKresz Géza pecsétnyomója
lélegeztető készülékFogatolt mentőkocsi
Budapest "térképe"Vezénylőközpont
Szépen berendezett múzeumNem "eregy", R-40!
MakettA sziklakórház műtőjében
KórházbelsőA doboz és tartalma
Horizont 2014.04.15 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Remek alkalom volt arra, hogy megismerkedhessünk a mentők embert próbáló munkájával. Különösen érdekes volt összehasonlítani a korabeli, és a mai technikai eszközök közötti fényévnyi különbséget. Mindenkinek szívből ajánlom. Rendkívül készséges volt a múzeum házigazdája, köszönet neki, és "peterpan'-nak a helyszín remek kiválasztásáért, és a *5-ös rejtésért.

Liberty 2014.04.15 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Horizonttal felkerestük az új ládarejtést, azelőtt nem is tudtunk róla, hogy itt múzeum van.
Rendkívül igényes, színvonalas a mentő múzeum . Nagyon érdekes volt visszatekinteni és emlékezni a múltra. Mindenkinek szívből ajánlom a múzeum megtekintését, a virtuális jelszónak itt valóban nincs helye, mert látni kell az emeleti és a pincekórház kiállítását is. Nagyon szívélyes volt a teremőr, aki megmutatta az udvaron még át nem adott ,de készülő félben levő mentőautó bemutató termet is. Köszönet a rejtésért.

V.kerület címere
 
Nicky&Ati 2014.04.15 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Nicky&Ati [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2014.04.15 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.47
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Evetke 2014.04.15 12:55 - Megtaláltam
[iwc]

plecs 2014.04.15 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
:-)

BubaGC 2014.04.15 11:00 - Megtaláltam
:-)

sereva 2014.04.15 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

joco64 2014.04.15 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Köszönöm.

Mikulás 2014.04.15 08:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Köszönet! Nagyon tetszett!
Munka előtt (ezúttal kivételesen nem bringával) látogattam meg a számomra teljesen ismeretlen múzeumot. A belépést követően, amint jeleztem szándékomat, nagyon kedves fogadtatásban volt részem. Más helyen, múzeumban még a belépődíj megfizetése után sem kaptam ilyen figylmet és vendégszeretetet, mint itt INGYENESEN! A múzeum is érdekes, de nekem a garázsban található két régebbi merci mentőautó adta a legnagyobb élményt. A pincébe most - idő hiján - nem mentem le, de megfogadtam, hogy egy szombati délelőtt eljövök majd Lilluval, mert ez neki is tetszene.

Köszönöm a nagyszerű lehetőséget. Ez egy kicsit rendhagyó geocaching, de peterpantól láttunk már ilyet és az is jó volt!

Mikulás

 
Lili.th 2014.04.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
A lépcsőn felfelé menet összetalálkoztunk Győrfi Pállal. :) A kiállítás nagyon érdekes, az ott dolgozók kedvesek és barátságosak, és a kávéautomata is tetszett. Invitáltak, hogy jöjjünk vissza mikor több a látogató, és tekintsük majd meg pincemúzeumot és a régi gépjármű parkot, de magunktól is arra a következtetésre jutottunk, hogy ide még biztosan visszatérünk és másoknak is ajánljuk a helyet.

A "nogacsalad" pedig kizárólag magát jártatja le a bejegyzésével!

Blue Mali 2014.04.14 14:35 - Megtaláltam
Piedonéval [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2014.04.14 08:24 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a múzeum, örülök hogy került ide is egy ládikó.

nogacsalad 2014.04.13 09:00 - Nem találtam meg
Hosszú idő után, végre sikerült ma családosan, négyesben elindulnunk.

Vasárnap nem látogatható!
Alternatív jelszó merre, hol?
Ejnye-bejnye!
Hát nem ez lesz a kedvencem, az biztos. /pontozás: 5-0-1/

Mivel ezzel a vasárnapi családi megoldás alaphangon is szarul indult, így sztornóztuk a további progikat, és irány haza :(
Magam részéről ezek után hasznosabbnak láttam munkával tölteni ezt a szép verőfényes napomat (is). Irány megint a munkahely!
Köszi érte!
Egyéb iránt, a város ma élhetetlen arcát mutatta. közlekedni, parkolni kb. lehetetlen volt. Minden felé szédült biciklisták és futkározók portyáztak. A rendőri irányítás eszetlen és ésszerűtlen.
Legközelebb, áthajtok pár őrült biciglistán, ígérem !!!

 
peterpan 2014.04.13 00:00 - Egyéb
Sok sok előzetes tervezés, levelezés, személyes látogatás, főigazgatói véleményre várás, lemoderált ládaterv történészi revíziója, logfüzet készítés után végre összeállt a láda. Mindent elhelyeztem pénteken az arra kijelölt helyre, egyedül az első megtaláló (nálam) hagyományos ajándékát nem hagyhattam ott (jelen esetben egy témájában illeszkedőn feldíszített üveg pezsgő), mivel a mentőknél nagyon szigorúan veszik a szeszes ital birtoklását is. Este elvégeztem a végső simításokat a ládaoldalon és beharangoztam a fórumokban, hogy másnap délelőtt ládamegjelenés várható.
Szombat reggel nem is volt más hátra, mint megjelentetni a ládát. Vandussal elbringáztunk a közeli játszótérre. Amíg ő tombolt, én kereshetőre állítottam a ládát. Kicsit izgultam, nehogy az első megtaláló előbb érjen oda, mint én a neki szánt ajándékkal. Helyette majd egy órát vártunk, hogy befusson az első megtaláló. Már épp elbúcsúztunk a múzeumban és épp indultunk volna a bringáinkhoz, amikor furcsán bizonytalanul közlekedő kerékpárost pillantottam meg. Vandusnak mondtam, hogy ne mondjunk egyelőre semmit se neki, lehet, hogy kesser, de az is lehet, hogy nem. Egyszerű múzeumlátogatónak próbáltam tettetni magamat, ndavid42 logjából láthatóan kevés sikerrel :) Végül persze bemutatkoztunk egymásnak és befutott a második (egyben a harmadik) és negyedik megtaláló is. Kicsit beszélgettünk, aztán hazaindultunk.
Hazafelé a Kúria után, de még a Markó utcában találtunk egy igen kellemes parkot. Nagy része virágokkal van tele, azon kívül van játszótér a kicsiknek (0-3), nagyoknak (3-9) és korhatár nélkül. Van parkőr, aki igen udvarias stílusban beszél minden látogatóval, legalább 2 nyelven teszi ezt és magázza a gyerekeket, ami furcsa, de mégsem erőltetett.

Hogy miért került ide láda: a plagizált motiváció: "Aki ládát rejt, azért teszi, mert a többieknek mutatni akar valami érdekeset. ... váratlanul egy számomra ismeretlen múzeumra találtam rá. Bementem, ... Nem bántam meg, sok érdekes dolgot hallottam és láttam. Mivel egy-két extrém budapesti ládán kívül már az összeset megkerestem, tudtam, hogy itt láda nincs. ... Ekkor döntöttem úgy, hogy kerüljön ide láda."

Megszületett GCoxiondavid42 az első megtaláló
a második
 
Nalika 2014.04.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.35
Könnyü találat, érdekes környezet. :)

csehipest 2014.04.12 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Sajnos túl későn vettem észre a ládát, hogy a dobogóra esélyem legyen, bár amikor elindultam még csak egy megtalálása volt beregisztrálva ezért én még egy kicsit reménykedtem. Gyorsan bringára pattantam és amilyen gyorsan csak tudtam tekertem és vagy egy tucat piros lámpán át is jöttem, de mind hiába. A hely az nagyon tetszett bár nem tudtam alaposan körbe nézni mert nem vittem magammal bicikliláncot ezért siettem vissza nehogy lába kelljen a bringámnak.

ha2 2014.04.12 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Az új láda megjelenésének pillanatában éppen citromokat és egyéb nyalánkságokat válogattam a Fény utcai piacon,ezért esélyem sem volt előbb ideérni. A kiállitás anyaga nagyon gazdag , jól összeválogatott és áttekinthető. Külön kuriózum hogy ingyenes. Köszönet a ládaötletért.

Dudika 2014.04.12 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltam Köszönöm a rejtést. A kiállítás nagyon szépen bemutatja a mentősök áldozatos munkáját és műszaki lehetőségeit. Az ott dolgozók kedvesen és készségesen utba igazítottak, és lehetővé tették a pince múzeum megtekintését is. Köszönet érte !
Érdemes volt eljönni.

petiba 2014.04.12 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Előbb a matekversenyen el kellett indítanom a gyerekeket... Pedig tízkor itt lehettem volna... [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

RobiGergo 2014.04.12 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.57
Köszönjük a rejtést és a beszámolót a rejtőnek, a kislányának pedig a tárlatvezetést, amellyel lekötötte kisfiúnk figyelmét! :-)

alcala76 2014.04.12 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Köszi a rejtést! Nem sokon múlt a piros egyes, még egyszer gratulálok az előttem megtalálónak. :) Külön öröm volt, hogy a rejtőt és kislányát is megismerhettük. Családi találat RobiGergovel.

ndavid42 2014.04.12 11:09 - Megtaláltam
[:641:]
első elsőm :))))) \o/
Nna, szóval az esélytelenek legnagyobb nyugalmával indultam el délelőtt otthonról, mondván: az egy órája kint lévő ládára tuti lecsaptak már a helyiek. odaértem, bringa lezár, épületbe be, mondom az ott lévő úrnak, h mi járatban vagyok, persze, menjek csak nyugodtan. egy geoládász-gyanús apa-lánya páros már ott volt, meg is ijedtem, h megelőztek, de mint kiderült, maguk a rejtők voltak, és az első megtalálót várták :) kaptam gratulációt, pezsgőt (jó meglepetés volt! köszönöm). örülök a ládának, mert nélküle nem is szereztem volna tudomást erről a helyről, ami amúgy nagyon tetszett!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]