geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3813. Kincskereső-forrás (GCkncs)

Ilyen volt

Ilyen volt

Árokásók

Árokásók

Kőadogatók

Kőadogatók

Sárdagasztók (jégeső után)

Sárdagasztók (jégeső után)

Padkészítők

Padkészítők

Ilyen lett

Ilyen lett

2020. november 1-i állapot

2020. november 1-i állapot
Szélesség N 46° 9,163'
Hosszúság E 18° 17,574'
Magasság: 376 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.06.01 09:00
Megjelenés időpontja: 2014.06.01 09:02
Utolsó lényeges változás: 2020.11.01 17:54
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Kis-Molnár, Kakukkos és Hajszál, Strombus és még sokan mások
Ládagazda: Strombus
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1050 m
Megtalálások száma: 174 + 3 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


A Kincskereső-forrás Pécs-Vasastól északnyugatra a Dél-dunántúli Kéktúra útvonalának a közelében fakad. A 13x18x6 cm-es kincsesládát egy fiókban leled.


A ládába TravelBug helyezhető.


Megközelítés
A 66-os úton Pécs felől közelítve az Árpádtetőn itt kell jobbra fordulni:  N 46° 7,848' E 18° 15,151' 370 m [GCkncs+kanyarodj]
Itt  N 46° 8,560' E 18° 16,106' 376 m [GCkncs+kereszteződés] a szélesebb út jobbra, lefelé kanyarodik. Ne azt kövesd, hanem menj tovább egyenesen, felfelé, a keskenyebb erdészeti úton, a mindig nyitott sorompón át, egészen az  N 46° 9,196' E 18° 17,043' 387 m [GCkncs+parkoló]ajánlott parkolóig!
Óvatosan autózz/biciklizz, mert az útburkolat helyenként sajnos meglehetősen rossz, kátyúkkal tarkított!
A parkolóponttól a kék sávon Kék sáv indulj el kelet felé! Ennél a kereszteződésnél is keletnek tarts:  N 46° 9,118' E 18° 17,397' 399 m [GCkncs+kelet felé]! Itt pedig fordulj északnak, lefelé  N 46° 9,090' E 18° 17,605' 394 m [GCkncs+út a forráshoz] a kék körrel Kék telikör jelzett úton! Hamarosan meglátod a forrást.

A forrásokról
A források haszna nemcsak egy pohár hűs, tiszta víz. Szüntelen csobogásukkal ugyanúgy az erdőhöz tartoznak, mint a madárdal. Legyen bármilyen kicsi is egy forrás, közelében zöldebb a világ, különös mohák, ritkább növények díszlenek. A források a kőzetből kioldott ásványi anyagokat lerakva olykor meghökkentő formákat építenek maguk köré, s a forrásokban lakik az a szívós erő is, mely révén az útjukra engedett patakok mély völgyeket faragnak ki a kemény kőzetben.

Vigyázzunk vizeinkre!
Minden forrás védett! Vigyázzunk a víz tisztaságára és segítsük a forrás karbantartását! Ha forrásnál jársz, távolítsd el az elfolyóba hullott leveleket, ágakat, a felgyülemlett iszapot! Töröld le a tábláról a sarat, mohát, zuzmót! Néhány perces munkával is sokat segíthetsz a forrás tisztán tartásában, mely az erdőt járók közös érdeke. (Az esetleges mésztufa kiválás védett, azokat nem szabad eltávolítani! )

A Mecsek forrásai
A mészkőhegységek mindig kedvező feltételeket nyújtanak a forrásképződésnek. Hazánk hegyvidékei közül a Mecsek különösen elkényeztet minket forrásfakadásai számát tekintve: több mint 1200 vízkifolyás ismert. Jelenleg a kiépített források száma meghaladja a 360-at, ám valóban használható csak 210 darab, ami így is egy jelentős szám, de mutatja azt is, hogy van még feladat bőven.

A forrásépítés mesterei
Az erdőjárás, mint szabadidős tevékenység a 19-20. század fordulóján vált divattá.
Környékünkön a szakszerű forrásépítést az 1890-es évektől a Mecsek Egyesület kezdte el. A forrásfoglalások atyjának később Vitéz Csokonay Sándor (1898-1983) testnevelő tanárt tekinthetjük, aki egymaga kb. 70 forrást épített ki, a saját örömére, a kirándulóknak. A hátizsákjában szinte állandóan hordott cementet, kőműveskanalat és más forrásépítő segédeszközöket, hogy ha kell, bárhol munkához láthasson. A régi márványtáblákat is ő faragta. A legtöbb forrást maga is nevezte el, általában a környékre jellemző dolgokról. Azt akarta, hogy a hegy, az erdő mindenkinek az legyen, ami neki: a béke, a csönd, az élet örök megújulásának színhelye. Ötven éven át járta az erdőt, jelölt ki turistautakat, foglalt forrásokat, segített a turistaházak építésében. Úgy ismerte a Mecseket, mint a tenyerét.
Halála után a forrásokat sokáig nem gondozták, új forrásokat alig foglaltak.
Az 1993-ban újjáalakult Mecsek Egyesület néhány tagja elhatározta, hogy elkezdi tisztítani, felújítani a már meglévő forrásokat és szükség szerint újakat is épít. Ezeknek a munkáknak a motorja Baumann József és felesége. Napjainkra, 20 év után, kezük munkáját és elhivatottságukat több mint 100 új kiépítésű és felújított forrás dicséri. Társaik, Tasnádi János a Keleti Mecsekben, Biki Endre Gábor többnyire a Baranyai-dombságban foglaltak forrásokat.
A forrásépítés nem egyszerű dolog! A tervezés nagy körültekintést, az építés a vízhozam, a terepadottságok gondos megfigyelését és sok éves gyakorlati tapasztalatot kíván.
Forrást építeni csak szakhatósági engedéllyel szabad, ellenkező esetben jelentős bírsággal sújtják az építőket!

A Kincskereső-forrás születése
Kis-Molnár kessertársainkban fogant meg a gondolat, hogy a saját örömünkre, a köz javára és a geocaching népszerűsítésére foglaljunk mi is egy forrást. Kakukkos és Hajszál és Strombus rögtön lelkesedtek. Kis-Molnár felkereste Baumann urat, aki nagy örömmel fogadta a kezdeményezést és vette át annak szakmai irányítását. Nekünk való forrást is ő ajánlott: egy elhanyagolt, valamikor már részben kiépített, aszályos időszakban is 1,5 l/perces vízhozamú névtelen forrást, a Dél-dunántúli Kéktúra útvonalától alig 100 méterre, könnyen megközelíthető helyen.
Így a szellemi vezér mellett hamar megvolt a szakmai vezető és a megújulásra váró forrás is. Már csak társakat kellett találnunk a munkák elvégzéséhez és a felmerülő költségek finaszírozására. A dél-dunántúli játékosok összefogtak. Míg Baumann úr segítségével a Mecsek Egyesület megszerezte a szükséges engedélyeket, látványtervek készültek a forrásról és az elhelyezendő táblákról. Elkereszteltük születendő "gyermekünket" és türelmetlenül vártuk, hogy végre munkához láthassunk. Öt hónap telt el, mire végre megjöttek az engedélyek!
Az első munkanapon eltávolítottuk a területen a lehullott gallyakat, lecsapoltuk a pangó vizeket, kiástuk a régi forrás foglalása és az új forrás leendő kőfala közti árkot, összegyűjtöttük a falhoz szükséges köveket a környékről. Második és harmadik alkalommal kiástuk a félköríves forrás helyét, kitisztítottuk az ülepítő medencét, lefektettük a vízvezeték csövet és felfestettük a forráshoz vezető turistajeleket. Ezután következett az igazán látványos rész: a kifolyó és a falazat kialakítása, a forrástábla beépítése, padok készítése és tereprendezés.

A Kincskereső-forrásnak ezentúl gondnokai is vagyunk. Ez azt jelenti, hogy negyedévente meg kell látogatnunk, állapotát ellenőriznünk, lehullott lombtól, szennyeződéstől meg kell tisztítatunk, az állapotot, tisztítást fényképpel dokumentálnunk. Szeretnénk megkérni az arrajáró kessereket, segítsenek ebben és küldjék el Strombus-nak a forrásról készült "előtte-utána" fényképeiket.

Köszönet
Nem valósulhatott volna meg a Kincskereső-forrás az alábbiak nélkül:
Pénzzel és munkával segítettek:
- Kis-Molnár (Kis Endre és Molnár Anna), Pécs
- Strombus (Lázár Boglárka), Pécs
- Kakukkos és Hajszál (Murgács Csaba és Néczin Katalin), Pécs
- H. Gábor és családja, Pécs
- Péter60 (Dr. Keller Péter), Szekszárd
- Icewolf (Matkovits Attila), Pécs
- Jevica és Gyuszi (Csetényi Éva és Balassa Gyula), Kisharsány
Pénzzel segítettek:
- bazsogeleba, Pécs
- bluemonday, Pécs
- Bojta (Ferk Bojta), Pécs
- Csöpke és Cicon (Dr. Gál Éva és Bódi Béla), Pécs
- Dr. Csüllög Mária, Palics, Szerbia
- Hulope (Laki Fülöp), Feked
- kekenj (Keresztes Nagy József), Pécs
- Dr. Kis Tibor, Palics, Szerbia
- Kukucska (Simon Ádám), Pécs
- Dr. Lázár Gyula Levente, Pécs
- Lepke, Pécs
- Menytyinty, Csanu (Laki Menyhért és Laki Csanád), Feked
- Nargoth (Zsohár János), Kaposvár
- Párduc50 (Geisz Ferenc), Pécs
- Piczehelyi András, Pécs
- RoriZo (Rőhringer Zoltán), Pécs
- Rosie 77 (Bengyák Rózsa), Kaposvár
- rotty (Szász János Péter), Pécs
- SylverRat és Bogee (Pethő Balázs és Erdős Boglárka), Pécs
- szamosszamoca (Szamosköziné Ágnes), Pécs
Munkával segített:
- Baumann József, Pécs
- Fairy (Kövecs Ferenc), Pécs
- Kriston Barnabás, Pécs
- Jónás István, Pécs
Köszönjük a Mecsek Egyesületnek és a Mecsekerdő Zrt-nek, hogy munkánkat a lehetőségeik szerint támogatták.

A forrás kiépítéséhez szükséges anyagok, engedélyek, szaksegítség, Baumann úr benzinköltsége, anyag fuvarköltsége összesen 100 000 Ft-ba került. A verejtékünk ingyen volt. :-) Kb. 200 órát dolgoztunk.

Reméljük, mindenki legalább akkora örömét leli majd a forrásban és a kincskeresésben, mint amekkora öröm volt számunkra a kiépítése, elrejtése.
Kellemes időtöltést kívánunk!

Ládatörténet:
2014. 08. 24.: Ládakarbantartás.
2015. 10. 21.: Forrás- és ládakarbantartás.
2020. 04. 17.: Forrás- és ládakarbantartásra készültünk, de előbbit megtette már valaki helyettünk. Alig volt pár hullott levél, a tábla is tisztára sikálva. Köszönet érte.
2020. 11. 01. Az októberben eltűnt ládát pótoltam. A forrást kitisztítottam, táblát lesikáltam.

Ajánlott irodalom:
Csokonay Sándorról
Baumann József: A forrásépítés alapjai
Baranya Megyei Természetbarát Szövetség honlapja

Forrás: Mecsek Egyesület honlapja
Fotók: a munkálatokban résztvevők felvételeiFlag Counter
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (88 db): környezet: 4.87 rejtés: 4.92 web: 4.89 átlag: 4.89

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Kuesztia 2021.10.09 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kéktúra napján remek társasággal :) [Geoládák v3.12.2]

Green Eye 2021.10.08 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam DDK járása közben, köszönöm a rejtést!

bazsogeleba 2021.10.02 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

pstrx 2021.09.11 17:23 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

doktorszpájder 2021.09.04 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Bager 2021.09.04 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

medusa 2021.08.21 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

csavar 2021.08.19 20:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kisember 2021.07.01 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.4]

Katsumoto 2021.06.20 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

pierreott 2021.06.20 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Csabiq 2021.06.16 11:56 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Mánfáról sétálva. Gratulálok a foglaláshoz! Nagyon szép munka! Büszkék lehetnek rá a dél- dunántúli kesserek. A forrás tiszta volt, nem volt vele dolgom. [Geoládák v3.11.1]

Szilkó76 2021.06.12 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
DDK teljesítés közben felkeresve. Szép, igényesen megalkotott forrás.
Képek hamarosan...

Köszi a rejtést!

izsolt 2021.05.23 16:35 - Megtaláltam
DDK közben
megázás után, buszhoz rohanás előtt :-)

MRT Co. 2021.05.09 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

levcsesz 2021.05.01 09:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

hitamas 2021.04.23 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
GCHATO után ... azért a fiókot nem gondoltam komolyan, de mégis. Így még a kicsit pontatlan koordináta is megbocsátható. :)

DaZoBaViKr 2021.04.19 18:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Megtaláltuk köszi a rejtést. Nagyon szépen telújított forrás, és nagyon ötletes rejtés.

gasparjeno 2021.04.17 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Farekék 2021.04.15 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Szép környék és a forrás kialakítása is tetszett. Fura volt a havat és a zöld leveleket együtt látni.
Köszönöm a lehetőséget.

20210415_17323220210415_174116
20210415_17460620210415_175216
20210415_174313 
D.D.Anna 2021.04.15 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép forrás, remek rejtés :) [Geoládák v3.6.0]

erdei csiperke 2021.04.03 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Wpanna 2021.03.29 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Robinson76 2021.03.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.11
Szép környezetben, remekül rendbe tett forrás és elképesztően ötletes rejtés! Külön öröm, hogy láthattam a Dél-dunántúli Geocacherek által felújított forrás! Köszönet érte!

Judit és Béla 2021.02.25 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Megtaláltuk.

alzol 2020.12.29 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

copfocska 2020.12.26 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

a család 2020.11.22 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
J? az ötlet, szép a kivitelezés. Köszönet az alkotóknak! Csodálom hogy ilyen kevesen keresték meg eddig, pedig érdemes

Mr. Fülixáj 2020.11.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Rajta voltam a levelezésen amikor készült a forrás, sajnos akkor épp nem tudtam közreműködni személyesen, de a szavazatomat leadtam a forrás megszületésére. Most jött el a nap, hogy másodmagammal felkerestem a helyet, és megtekintettem a műalkotást. Gratulálok az építőknek, igazán igényes munka.

A forrás vízhozama jelentősen csökkent a foglalás óta, kis sugárban csordogált a mai napon, pedig az elmúlt 1 hétben végig borult idő volt.

Emlékezetes nap számomra a mai, mert életemben először mentem túrázni kettesben a lányommal. Nagyon örültem neki hogy végre ez is megtörtént.

Szomorúan látom hogy csak 145 találata van. Egy 0-val többet érdemelne.

Köszönettel Mr. Fülixáj

IMG_20201114_145019 
Strombus 2020.11.04 17:25 - Egyéb
Ahogy a ládaoldalról látszik, a ládát november 1-én pótoltam. Az utólag belogolt október 31-i karbantartásigény így okafogyott.

2020 11 01 Kincskereső forrás lesikált táblával 
"J&J" 2020.10.31 13:46 - Megtaláltam
Abaliget-Szekszárd DDK. Sajnos, a fiók üres, logolni nem tudtunk.
Piroskával közös találat.
Köszönjük!

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.11.04 17:17]

DSC_3416_30_30 
piroska 2020.10.31 13:45 - Megtaláltam
A rejtekhelyen az előző logban látott fecni és játékok találhatók. Fényképet küldök a rejtőnek. J&J ékkel RDDK túrán.

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.11.04 17:17]

drkmse 2020.10.27 14:30 - Megtaláltam
Gratulálok a forrás és a láda kivitelezéséhez! Logfüzet híján a rejtő segitett a jelszóban. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Pilis50 2020.10.27 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam a helyét, de fiók sajnos üres.

Kérnék egy jóváhagyást a "fotolog - mint érvényes bejelentési forma" alapján (nem hiszem, hogy járok erre mostanság) bár tetszett a hely!

Köszönöm a rejtést (meg a belefektetett közösségi munkát)!

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.10.28 18:31]

Ez volt a ládában.A geoforrás
K.L. 2020.10.11 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Megtaláltam.

ndavid42 2020.10.11 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam a helyét, de fiók sajnos üres :( [Geoládák v3.7.2]

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.10.12 21:33]

20201011_151632 
sandorfabi 2020.09.23 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést !

tomi-zsuzsi 2020.09.05 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszönjük a rejtést! Az élet szép!

Zerind HUN 2020.08.30 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.17
Érdekes módon az idei év legmelegebb napja épp a nyár legvégén, ma volt. Viszont itt a hegyen, az erdőben ez nem volt annyira észrevehető, ahol parkoltunk, ott 29 fokot mutatott a hőmérőnk. Nagyon jó ötlet, szép kezdeményezés volt ezt a forrást felújítani és így elnevezni! A rejtés is tetszik. Viszont a ládaoldalon két változtatást javasolnék. Az első, hogy az ajánlott parkoló az ne a behajtást tiltó tábla mögött egy kilométerrel legyen, hanem a tábla előtt, a sorompónál... Mi ott álltunk meg, szabályosan. A másik, hogy a Palics mellől jó lenne törölni a Szerbia szót, mert ez így csak a megosztottság érzését erősíti. Ha nem lenne odaírva semmi, az nem erősítene semmilyen negatív érzést.

Ajtony 2020.08.30 13:02 - Megtaláltam
Nagyon jó. és minden elismerést megérdemel a helyi gc. erők összefogása. A kellemes meglepetés már a KO kezdeténél a gc.hu embléma megtalálásával kezdődött, és betetőzte a hihetetlenül profi remek rejtési mód. Gratulálok!

Blasius McKay 2020.08.22 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Miskamester 2020.08.20 07:58 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

antonia03 2020.08.04 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]
Nagyon jól esett a hideg víz ebben a párás, meleg időben.

Tagesz 2020.07.25 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

sirgalahad 2020.07.10 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.57
Nem baj, hogy ha nincsen eső
Kapunk vizet itt a hegyből
Forrás neve kincskereső
Beugrik a GC egyből

lelcache 2020.07.10 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

kivancsifancsi 2020.07.10 12:05 - Megtaláltam
Kitúrtam

Fidorka 2020.07.10 12:05 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

zsubamba 2020.06.27 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

markovicsa 2020.06.23 10:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Kéktúrázás közben megkerestem. Kaposváron volt 3 éjszaka a szállásunk, így volt időm a napi szakasz gyaloglása után ládázni.

2020.06.23. GCkncs_Kincskereső-forrás 3 
Béla 53 2020.06.07 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.4 teszt]

griffs 2020.06.03 16:59 - Nem találtam meg
A mecseki bringázásom 2. napjára szánt találat.
Pazar reggelivel indult a napom, elsőrangú társaságban, de a bringás készlet feltöltésem elmaradt, az idősávos vásárlási rendszer miatt. Az első napi túrámnak is betudhatóan, jól esett a pihentető tekerés a nagy kedvenc, Rotary tanösvényen (az ide feljutástól már kezdett sajogni mindenem :)). Sikonda felé 1-2 helyen már tolnom is kellett, részben a sár, részben 1-2 meredekebb emelkedő miatt. Kicsivel Sikonda előtt kapott el az első vihar (nyomokban jeget is tartalmazott), de egy szép szurdokvölgy peremén bekkelve, szárazon megúsztam. A főútra leérve viszont a gps aksijai off-ot jelentettek. Helyismeret hiányában megindultam Pécs felé, reméltem, reménykedve, hogy nem kell egy huszast lenyomnom, a 2 számjegyű, forgalmas főúton. Hamarosan örülhettem is Mánfa falujának, ahol a falu tetejéről visszagurulva, némi bolyongás utáb végül is sikerült a készlet feltöltés és elemvásárlás, sőt még a kávézás is :) . Örömmel konstatáltam, hogy pont rajt vagyok a tervezett tracken, nekivágtam hát a hegymenetnek a zöld sávon. Persze a legmeredekebb részen váltanom kellett egy jelzetlen útra, de némi tolással, enyhén kitikkadva felértem az erdei aszfaltra. Megindulva a kényelmes úton konstatáltam, hogy a láda legkézenfekvőbb megközelítése (telefonos ellenőrzésről szó sem lehetett 13%-os töltöttség mellett) már mögöttem van, de sebaj, a kerékpáros térkép szerint még előttem is volt egy szekérút, lefelé. Megindultam rajt, majd átlósan, egy friss fakitermelő csapáson. Persze, hogy utamat állta egy kelet-nyugat irányú völgy, oda képtelenség lett volna lejutni bringával. Tolás vissza 30 méter szintet, majd ismét lefelé, egy másik fakitermelő csapáson, most délkeletnek, folyamatosan távolodva a céltól. Hamarosan persze egy Y alakú völgy találkozás fölött álltam. Ahova némi véráldozat árán le tudtam volna jutni, ott egy patak csordogált, út nélkül.. Leültem elfogyasztani készleteimet és átgondolni, hogyan tovább (mármint az előttem álló 60 méter szintnyi feltolás után). Közben összezárultak felettem a felhők és folyamatosan morajlott.
Foly. köv.
Ekkor jöttem rá, hogy le kell mondanom a ládáról. örülhetek, ha fel tudom tolni a cajgát, az aszfaltútig, a zuhé előtt. Végülis közvetlen a 66-os út előtt kapott el. 20 perc bekkelés egy ponyvaszerűen fölém magasodó fa, sűrű lombozata alatt és egész olcsón megúsztam. A 66-os út 300 métere így sem lett a kedvencem, a simán áztatóvá szelidült esőben, folymatos autó forgalomban. A Misinának felfelé már majd jobban száradtam, mint áztam :) Az út menti Tripammer-fa ládáját, egyetlen, mai dobozként begyűjtöttem, de a várva várt montis jelzést, a vidámparkhoz kihagytam. Elhaladtam a feliratok szerint egész évben nyitva tartó, de éppen zárva lévő, erdei étterem mellett és a legrövidebb úton le a Görbe dülőhöz. Egy betonelemekből kirakott (most vizes) városi utcácskában még lefelé is leszálltam, úgy 20-30 métert (hány %-os lehet?) és 18 óra előtt értem a kocsihoz. 49 km/1180 szint lett a vége, ami az előző napi 58/1250-el együtt nem rossz. Igaz ez a láda most nem jött össze, de csoda szép helyeken jártam a 2 napban.
Köszi Strombus !!
Később törölni fogom, ezt a terjedelmes, száraz, off logot.

Mathau 2020.06.01 12:34 - Megtaláltam
"-Ford, mi Csak egy kis gyengédségre vágytunk!
- Örüljetek a ráadasnak..."
[Geoládák v3.4.0]

povyagi 2020.06.01 12:34 - Megtaláltam
Hurrá, megvan! \o/ [g:hu 1.6.7]

meck36 2020.05.12 14:31 - Megtaláltam
DDK Kék túra során kerestem fel a ládát a forrás vize nagyon finom. A túra során pótolni kellet a vízkészletet. Köszönöm a rejtést.

mormogi 2020.04.25 11:29 - Nem találtam meg
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.14]

[Elutasította: Strombus, 2020.05.06 22:13]

Strombus 2020.04.17 15:50 - Egyéb
Ládakarbantartás. Tettem bele egy messziről jött TB-ét. Kérlek, csak akkor vidd el, ha tudod, mit kell tenned vele!

A láda rendben. Szerencsére az ajándékként beletett cukorkát még időben kiszedtem, még nem olvadt szét és ragacsozott össze mindent.
Soha ne tegyetek ételt geoládába!

kaszlaci 2020.04.17 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

DoraSz 2020.04.08 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri & Attila [Geoládák v3.3.2]

cosinus0 2020.02.28 15:30 - Megtaláltam
Ok.

Marzipan 2020.02.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Megvan!

Szőkekapitány 2020.02.01 11:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

zalajaro 2020.01.24 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Remekül sikerült a foglalás. Tisztelet mindenkinek aki résztvett a munkálatokban.

Attibati 2020.01.02 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
29 kilométeres gyalogtúra a Mecsekben.
Pécs Mecsekszabolcs városrészében a templom mellett parkoltam majd indultam a mai cserkészésre.
Nagyon megörültem a fára festett gc logónak, már tudtam, hogy jó helyen járok. Megemelem a kalapom a munkába résztvevők előtt,gratulálok nekik, hogy erre is van energiájuk.
A rejtekhely kialakítása egyedi, eddig még nem találkoztam hasonlóval.

Stacee 2019.10.26 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
DDK közben.
Ritkán látható remek rejtekhely és a forrás is szépen rendben van.
Köszönjük a rejtést.

Liberty 2019.08.19 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
A forrás felé menet megdobogtatta a szívem a fára és a forrásra festett geocaching logo. Óriási ötlet volt a forrás közös erővel történő felújítása és foglalása, nagyon klassz lett. A fiókos rejtés szenzációs. Gratulálok a Dél-Dunántúli kesser társaknak az összefogásért, a sok munkáért. Kár, hogy nem vehetem benne részt. Örülök, hogy itt lehettem, élmény volt. Köszönet a rejtésért.

Pécs címere
SirLes 2019.08.12 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nomadbz 2019.08.04 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltuk.

Ecetmuslica 2019.06.27 11:45 - Megtaláltam
Nagyon király. Megtaláltam, köszike! [Geoládák v2.2.5]

stevenph 2019.05.19 18:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Goldenbay 2019.04.30 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

KataJani 2019.04.30 15:15 - Megtaláltam
6 napos ZÖLDSPORTOS DDK alatt. Abaliget-Szekszárd. [g:hu 1.6.2y]

Lacipap 2019.04.27 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Megtaláltam!

zoomr 2019.04.22 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Athrun 2019.03.31 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

revlev 2019.03.24 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zsotyka 2019.03.01 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Köszönöm a rejtést!

Ziu9 2019.01.27 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.22
A pár centis hó jótékonyan elfedte a forrás körül csordogáló többi erecskét. A vize jó. A megtalálás sem volt nehéz. Megérte a pár perces kitérőt, a RP-DDK túra teljesítése közben.

hangarose 2018.12.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Ötletes rejtés, szép környezet. E+T+V+T

Móni&Krisztián 2018.11.10 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.32
Meglett,köszönjük!

picuresnagyur 2018.11.03 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Le a kalappal! Köszönjük!

Klári 2018.10.29 15:11 - Megtaláltam
DKK közben.

ironman 2018.10.29 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

feldelaci 2018.10.17 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

sirály84 2018.10.14 10:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kissss 2018.08.29 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
DDK során megtaláltam, köszi! Remek volt! :)))

DSC00117 
N.Zs. 2018.07.14 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Egyedi és kiváló!
A Rückner Akna közelében parkoltunk ( N46°08.024 és E018°17.790), ahol egy hatalmas szemétdomb fogadott. Soha nem fogom megérteni, hogy miért az erdőt választja valaki szemét lerakatnak.
A kék kör jelzésen indultunk előbb a GCHATO dobozhoz, majd folytattuk az utat a kék négyzeten a GCkncs felé az Andor-lak érintésével. Így kicsit nagyobb sportértéke volt.
A forrásház kialakítása pazar! A projekt résztvevőinak hálás köszönet.

Andor-lak és környezetetiszta, rendes, működő
egy igzai kincses fiókládaközeli gombák
ládaközeli gombák 2ládaközeli gombák 3
IMG_9910a forrás környéke
IMG_9904IMG_9905
BuBiPuma 2018.07.02 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
A 'mindig nyitott sorompó' és az ajánlott parkolóhely között az aszfaltos út csak pár 10 méteren igényel lépésben haladást, egyébként csak keskeny, de jól járható.
Nagyobb eső után sok a méretes erdei pocsolya, tele békákkal :)

a Jel :)Dél-Dunántúli geocacherek
fodor8peter 2018.06.29 14:35 - Megtaláltam
Gratulálok a baranyai sporttársaknak a megvalósításhoz! :) :) Csak a forrás miatt változtattuk meg a vándortúra útvonalát! :)

Pongi57 2018.05.11 08:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Kéktúrázás közben megtaláltam. Itt reggeliztem. Remek ötlet és szép megvalósítás. Sajnálom, hogy az építéskor még nem "fertőződtem" meg ezzel a ládakeresés nevű kórral. Klassz lett volna részt venni benne. A rejtek is nagyon ötletes, utánam egy "mugli" kismadár is próbálkozott vele. ;-) Köszi. [g:hu 1.5.4h]

Pongi és a Kincskereső-forrás 
JMilanka 2018.04.28 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

SzeitzG 2018.04.28 10:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Geobambusz 2018.04.22 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Jó élmény volt meglátni az erdőben a geocaching logót, és az igényes forrás-foglalást!
Köszönet a Dél-dunántúli Geocaching társaknak a munkáért!!! :)

leve2002 2018.04.21 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Nagyon jó rejtés! Örülök, hogy a Mecsek ilyen egyedi forrással kecsegtet! :)

VP 2017.12.27 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
3-kor keltem, 4 előtt indultam Budapestről, negyed 7-kor már Óbányán, ahonnan még sötétben kezdtem az első kirándulást. Utána további kisebb kirándulások a Mecsekben.
1982-83 telén Püspökszentlászlón voltam fűtő (akkor a kastélyban még egyházi szociális otthon működött). Akkor rengeteget mászkáltam a környéken. Ezen az úton is sokat bicikliztem (akkor még sokkal jobb volt a minősége).

álomfogók 2017.08.08 14:45 - Megtaláltam
Gratulálok az ötlethez és a munkátokhoz. Miután a megtalálás után végigolvastam újra a leírást, takarítottam, amennyit kellett.

DSC00141P1050500
P1050506P1050508
Patri321 2017.07.31 10:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Igazán csodaszép a forrás is, a hely is, és maga a történet ahogy ez az egész létrejött. Árpádtetőtől indultam gyalog ma, egy túrázós-ládázós napon, és ez a forrás volt a nap fénypontja. Jó volt megtalálni, leülni, szusszani egyet, mielőtt továbbindultam. Köszönöm a rejtést!

Zsozso94 2017.07.26 00:00 - Megtaláltam
" Megtaláltam "

Nagyon jó, érdekes rejtés, szép a forrás.

szabold1977 2017.06.20 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.76
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :)

Csöpke 2017.05.24 16:00 - Egyéb
Tegnap takarítani voltunk az unokáimmal és édesanyjukkal a forrásnál.
Baumann Úr kérésére ugyanis elvállaltuk a forrásvédnökségét a forrásnak. Másik védnöki forrásunk a Vasas forrás Köves-tetőnél. Oda kb. 2 hét múlva megyünk takarítani.

Takarítás előtt.Munkában.
"Tiszta" forrás! 
nyuszika20 2017.05.01 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kukucska 2017.04.17 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Fairy 2017.04.06 15:55 - Megtaláltam
:-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szabibi 2016.12.21 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
[Jóváhagyta: Strombus, 2016.12.29 22:16]

IMG_20161221_112932[1]IMG_20161221_112543[1]
IMG_20161221_112815[1] 
TS 2016.08.20 15:18 - Megtaláltam
Tavaly a Jakab hegyen találkoztam Baumann Józseffel, aki említette ennek a forrásnak a felújítását ahova láda is került. A családot letettem a Mecsextrém Parkban és én az ajánlott parkolóból nekiindultam a felkeresésére. Valóban szépen meg lett csinálva és a rejtés is ötletes. Kis pihenő után folytattam kőrtúrámat a kék sávon, majd rátértem a zöld sávra ahol előbb a Hársas, majd a Hármas-bükk forrást ejtettem útba. Utamat a zöld sávon folytatva tértem vissza a kiinduló ponthoz. A kőrtúra alatt még a Kőszegi és a Bugyogó-forrást is felkerestem.

kompaktor 2016.08.13 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Ez a találat szépségtapasz volt azután, hogy a GCTRFA-t nem találtam meg; a környezet, és a rejtés mindenben kárpótolt. :-) Azt hiszem, ez eddig a legprofibb rejtés, amivel eddig valaha erdős környezetben találkoztam. A GC-logó a fán pedig különösen szívmelengető látvány.

Köszi a rejtést!

pappcsalád 2016.08.07 17:10 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Bolondok 2016.08.07 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük , megtaláltuk !

dendeocse 2016.07.18 20:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Csak azért ennyi az értékelés, mert nincs csillagos 5-ös.
Bétaakna felől jöttünk, a Hársas-forrásnál meg kell küzdeni a csalánnal.
A forrás vize kicsit zavaros. Lehet, hogy a hétvégi esőzés miatt.

zsityi 2016.07.12 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Maclura 2016.06.24 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Mecseki bringázás alkalmával kerestem meg.
Köszönet a rejtésért.

foxfoxfox 2016.05.08 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Mi a mindkét oldalról behajtani tilos tábla miatt, inkább a sorompónál hagytuk a kocsit és innen indultunk a láda felderítésére a kényelmes erdészeti úton. A ládaleírás által parkolóként megjelölt elágazás előtt kidöntött tölgyek és bükkök törzsei várják az elszállítást igazán sok cincérnek adva átmeneti napozóhelyet. (Nézzetek a lábatok elé! Egy széttaposott gyászcincért és egy elütött erdei siklót is talátunk!) Az elágazás után a használatban lévő erdészeti út a sok sártól járhatalan, de talál az ember az erdőben más lehetőséget is. Az erdőn keresztül közeledve forráshoz már messziről látszik a kesserek munkája és mekkora élmény meglátni egy forráson a GC logóját!
Köszönöm a rejtést!

Kis hőscincérek, rengeteg volt! :)CGVAPU után itt is egy gyászcincér!
romokban.
.borz is járt itt
barokk, vagy romantikus? 
szamosszamoca 2016.03.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Végre felkerestük ezt a ládát is. Annak idején építését nyomon követtük, sajnos fizikai segítséggel nem tudtunk részt venni a munkálatokban. Nagyon klassz lett, most meggyőzödhettünk róla, hogy profi munkát végeztetek! Az út elején megijedtünk a sártengertől, de nem kellett mentőosztagot küldeni utánunk. Sajnos elkapott az allergia, így a másik két tervezett ládát hagytuk békében, siettünk haza.

101_1110101_1116
101_1106101_1092
101_1089101_1087
Dori es DobosUr 2015.11.07 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Szépen ki lett akakítva, gratulálunk.

macikupac 2015.11.06 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.42
Mecseki rendezés 6.

A Rücker-tó felől közelítettünk eleinte a K négyzet jelzéseket követve. Tettünk egy kis kitérőt a pár éve szép foglalással helyrepofozott Andorlaki-forráshoz is, majd kiérve a magasfeszültségű vezeték nyiladékába a hasonló nevű vadászházikót is megnéztük. Innen a nyiladékot követve másztuk meg az emelkedőt. A DDK-ról történő leágazásnál egy kellemes pihenőhelyet alakítottak ki. Ha fáradtak vagyunk, biztosan lepihenünk. De nem voltunk, így a forráshoz indultunk. El kell ismerjem, nagyon szép lett a foglalás. El sem hinném, ha nem tudnám, hogy olyan emberek készítették, akiknek ez volt az első hasonló munkájuk. Méltó emlékül szolgálhat az utókornak. A rejtés is jó lett. A sok lehulló levél szinte teljesen betakarta a kifolyó alatti részt. Megmosakodtam, kortyoltam belőle és Dömével folytattuk tovább a mai vándorlásunkat.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

Strombus 2015.10.21 12:00 - Egyéb
GCpant ittjártának apropóján őszi forrás- és ládakarbantartás.

 
Mikulás 2015.10.18 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Végre eljutottam ide is. Tavaly csak bámulattal néztem a munkálatokat és óriásinak tartottam az ötletet. Most affelől is megbizonyosodhattam, hogy a kivitelezés is profi munka. Gratulálok nektek újból, öröm volt ide betérni. A GC jelzés a fán megdobogtatta a szivemet :-) Vigyorogva ereszkedtem alá, a forráshoz, melynek vizét megkóstoltam: finom. A fiókban itt hagytam a GCpant-ot. Passzentosan, de épp belefért :-)

Köszönet!
Mikulás

Cicon 2015.10.04 15:56 - Megtaláltam
OKÉ

Csöpke 2015.10.04 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Egy szép őszi séta keretében végre megnézhettük ezt a szépen kialakított forrást!
Köszönet az építőknek!!!!

Cicon megpihen!
geri83 2015.09.13 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Szép lett a felújítás, gratulálok az építőknek.

Hulope 2015.08.29 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk, köszönjük.

A mindig nyitva tartó sorompó nincs mindig nyitva! Vagy vigyetek hozzá kulcsot, vagy számítsatok kb. 3 km extra gyaloglásra. A helyiek szerint Pécs-Somogy felől is meg lehet közelíteni.

Hrvatska 2015.08.29 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.56
Kövestető-Árpádtető közti túra közben szedtük fel ezt a ládát és az éppen itt tanyázó Forrásvadász mozgóládát is.
A rejtés elég egyértelmű volt, de annál ötletesebb. Gratulálok a forrás felújítóinak.


TücsiTeam 2015.08.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget, egyben gratulálok a rejtőnek e remek rejtéshez!

Révai család 2015.08.07 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Eszti első önálló megtalálása!
A túratábor során útba ejtette a csapat a forrást, és Eszti a jelet felismerve szólt a többieknek, hogy itt bizony láda van...
Hamarosan a család többi tagja is megkeresi a forrást (és a ládát)!
Köszönjük a rejtést!
(08. 11-én Eszter elkalauzolt minket a forráshoz.)

vaterlo 2015.07.18 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Kánikulai hétvégén gondoltuk úgy, hogy három nap alatt bejárjuk a mecseki DDK szakaszt. A második nap tettem kitérőt a Kincskereső-forráshoz. Nagyon szép a forrás és ötletes a rejtés. Előbb találtam meg a rejteket, mint a keresztet. A friss forrásvíz pedig életmentő volt. Töltöttem is másfél litert. Köszi a rejtést és gratulálok.
A cinkecsaláddal nem találkoztam.

molka 2015.05.24 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Sajnálom, hogy így megijesztettük a madárkákat, remélem a szülők végül visszataláltak. A keresztre utalást nem értettük, de a kesserszemünk nem tévedett és meglett a láda. Köszi!

carmin 2015.05.24 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
A cinke családot sajnos megzavartuk, a mama, papa ki is repült ijedtében, mi meg jól meglepődtünk. Reméljük, hogy nem okoztunk nagy traumát a családnak. Köszönjük a rejtést, ami végülis szuper.

g-tabe 2015.05.17 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Atom82 2015.05.07 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

A ládát az eredeti rejtek elč, kb 5 cm-re ŕthelyezük, mert a rejtekbe, a doboz mellč egy cinke mama költözött,čs ott nevelgeti az alig 2-3 napja kikelt fiňkŕit:)
Kčrjük ěgy is ňvatosan keressčtek a dobozt!!!
Ne zavarjŕtok a kis cinke csalŕdot!!!!!
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2015.04.21 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.39
Komló-Árpádtető-Komló bicajkodás. Két keréken is könnyen el lehet jutni a forrás közelébe, egy kis sár csak a kifolyó felett volt. Szép munka, gratulálok a résztvevőknek. A láda igazán spéci helyre, került, azonnal kiszúrtam, és a lehető legegyszerűbb módon elő is vettem. :)

Párduc50 2015.04.01 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Régi restanciámat sikerült pótolnom ezzel a megtalálással. Ráadásul az első 2015-ös log az enyém :-)
Kövestető-Árpád tető gyalogtúra keretében kerestem fel, úgyhogy 6 km túrával jutottam a ládáig. A forrás nagyon tetszett, és a rejtés is jópofa. Mondjuk gondolkodni nem sokat kellett. Szép munka a ládásztársadalomtól! Külön köszönet Kis-Molnárnak, és Strombusnak!

P.B_László 2014.12.22 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Színvonalas igényes ötletes rejtés , csoda szép hely !
Köszönjük a rejtést , László !

lovagias 2014.12.20 11:40 - Megtaláltam
:)

Bacsó 2014.12.20 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Nagyon szép a forrás, gratulálok. A keresztet sokáig kerestem, de azért meglett. Köszönöm a rejtést, nagyon frappáns!

 
laca42 2014.12.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
RP DDK közben! Szép, igényes rejtés, szép helyen. Köszi :)

Szabó Ildikó 2014.12.13 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.23
Köszönöm a rejtést.

Cerberus 2014.11.15 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Megtaláltuk! Remek kezdeményezés, nagyon igényes kivitelezéssel. A rejtés is ehhez méltó. Sötétben értünk már ide, így képet csak nehézkesen tudtunk készíteni a forrásról. Nagyon tetszett az egész, ez tényleg igazi geocachinges helyszín. :)

Odaúton aggódtunk kicsit, mivel a mindig nyitott sorompó mellett ki van téve a behajtani tilos, kivéve erdőgazdaság tábla. Ezt tiszteletben szoktuk tartani, de most a Rejtő körültekintésében bízva (az ajánlott parkolót ezen az úton kell megközelíteni) behajtottunk arra is tekintettel, hogy ezt a nagy távot már nem nagyon lett volna időnk ma lesétálni odáig.

Köszönjük a rejtést!

 
laszloze 2014.11.04 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Egy rég áhított ládát sikerült becserkésznem, kicsit sáros volt az út, kicsit én is sáros lettem, de megérte :)

Köszönöm a rejtést!

Ferrit 2014.10.20 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nem is akár hogyan. :-)
Először a Kőves-tető felöl próbáltunk eljutni a forrásig, de a sziklák után a turistaút beleveszett az erdőbe így visszavonultunk és újabb támadást indítottunk a forrás másik oldalán. Az út során néhány nagyobb pocsolyával kelett megküzdeni, de a késő őszi napsütés kárpótolt bennünket a dagonyáért.
A forráshoz közel egy egyedi turistajelzés tudatta velünk, közel járunk.
Innen már gyorsan ráleltünk a forrásra és a ládára.
Különleges hely, egyben magában hordozza mindazt amit a geocaching jelent, amolyan GC Mekka ahova minden ládásznak legalább egyszer el kell jutnia.
Köszönjük a munkát és a rejtést.

 
Pogánypeti 2014.10.03 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Végre élőben is láthattam ezt a remekművet, csodálatos lett, és nekem a rejtés módja is nagyon tetszett!
Ez volt a 190. MECSEKI(!!!) forrásom. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napom harmadik, egyben utolsó találata... :)
Árpádtetőről gyalog jöttem ide a forráshoz, miközben levadásztam két geoládát, illetve gyarapítottam a forrásgyűjteményemet a Gyertyános és Andorlaki források fotóival. Miután becserkésztem ezt a ládát is, és kigyönyörködtem magam eme forrásműben, gyorsan megreggeliztem, majd kereken 1 óra alatt feldöngettem Zobákpusztára, ahol csak 10 percet kellett várnom a Szászvári buszig... :D
A Kincskereső-forrás készítéséről sok képet láttam, Józsi bácsi Google+ oldalán is fent vagyok. De azért így élőben mégis sokkal szebb látvány... :)
Amúgy is különös figyelemmel viseltetek a források iránt, lenyűgözőnek, varázslatos, misztikus helyeknek tartom őket. A Mecsek forrásai közül 203 forrást személyesen is ismerek, minden egyes forrásról 4-6 db. fényképem is van. Ehhez a 203 mecseki forráshoz már nem számolom hozzá a Geresdi és Szekszárdi dombságok, valamint a Zselic forrásait. De más, távolabbi hegységekből is vannak forrásfotóim szép számmal.
Ez a mű (és maga a rejtés is) rendkívül jól sikerült, látva az építés képeit és olvasva a történetét, csak gratulálni tudok hozzá.
Köszönjük!!!

Forrás és GC. jelzés egy bükkfán :)A Kincskereső-forrás
Kincskereső-forrásKincskereső-forrás
Kincskereső-forrásA forrás névtáblája
Az építők... :)A forrás fentebbről
RoriZo 2014.09.27 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Nagyon örülök, hogy ez a forrás létrejött, vége meg is tudtuk nézni!

aceespepee 2014.09.20 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Strombus 2014.08.31 23:50 - Egyéb
Köszönöm, laszloistvan, hosszú logodat, a kedves szavakat és a kritikai észrevételt is. Sajnos a meglátásod teljesen jogos. A rejtek eredetileg magában a forrás falában kapott volna helyet, de szakmai segítőnk ezt nem engedte. :-( Így a felújítás előtti forrásházhoz került. Ha ezt előre tudjuk, nem így csináltuk volna. :-(

laszloistvan 2014.08.31 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
A geocaching játék nagyrészt a természeti környezetből él: megmutat dolgokat. Most pedig itt épp alkot valamit - mintegy visszaadva valamit Földanyának, teremtve valami nagyon organikusat, mert mi lehetne jobban az egy erdei forrásnál. Nagyszerű ötlet, teremtő akarat, derék munka.
Őszintén sajnálom, hogy - bár a levelezésbe pécsi játékosként meghívott voltam és betekintésem volt - a létrehozásban tevékenyen részt venni nem tudtam, de hogy végül még adományozás is elmaradt a dolgok sűrűjében, azt kimondottan szégyellem, és ennyivel is jobban gratulálok mindenkinek, aki tevékenyen részt vett az alkotásban és segítette azt.

Nyárbúcsúztató szolid vasárnap délutáni kerekezést szerveztem a keresésre. Nem vagyok annyira benne most - az átlagosnál jobban megizzasztott a kapaszkodás Árpád-tetőig és tovább. A térséget jól ismerem és nagyon kedvelem - sokat kerekeztem itt, a tuhun látható vonalak nagy részét én trackeltem/rajzoltam errefelé.
Meglepetésemre egy komoly kolóniát: láncfűrészes férfiakat, velük pedig nőket és gyerekeket találtam a forrásnál pihenni. Azt mondták az erdőn dolgoztak (vasárnap délután, szegények) és ha jól értettem, azt mutatták, hogy a forrás környékén is ők szedték össze az ágtörmeléket. Tudták azt is, hogy hol a geoláda. (Mondjuk nehéz nem észrevenni... :-)) Jött értük aztán egy terepjáró, és elmentek.

(Jellegénél fogva a rejtéssel szemben az átlagosnál magasabb az elvárás - leginkább egyébként az, amit láthatóan magával szemben támaszt. Ehhez tessék mérni azt a négyest, amit - ne vegyétek ünneprontásnak, de ha jól látom elsőként - adok rá. Gondolom a már-már karikatúra-szerű megoldás tudatos koncepció, és a munka, a technológiai kreativitás láthatóan benne van - épp ehhez mérten tűnik kicsit erőltetettnek a jelen formájában igazából céltalan ötlet, ami ráadásul nem is tökéletesen működő mechanikával valósul meg (már ha egyáltalán az eredeti állapotot láttam). (Konkrétan: a rejtés kiszúrja a szemet, és előbb lehet hozzájutni a ládához, mint észrevenni a poént - szerintem nem is mindenki látja azt a nyitási módot, amire viszont trükkösebb rejtést is lehetett volna alapozni.) Szerintem nem kellett volna sok, hogy ebből az alapötletből valami nagyon jó szülessen (pláne olyan rejtő-mágusoktól, akik itt is közreműködtek), és az ilyen "majdnem kiváló" megoldásoknak nehezebben bocsátom meg a hibát, hiába messze átlag felettiek - jobban zavar, ami hiányzik belőle (egy tisztességes rőzserakáson nincs mit kritizálni:-)). De mindezt tényleg csak zárójelben.)

A lényeg, hogy ilyen nagyszerű dolgot ritkán látni, mint amit csináltatok, köszönöm.

BouLache 2014.08.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Tetszett, de a kisebbség akkor "vitte ki" a 9. kocsi fát a forrás mellől. Persze a ládát is előbb megmutatták, mint hogy megtalálhattuk volna.

Péter60 2014.08.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Részt vettem az előkészületi munkában, most végre láthattam az eredményt:)!

Hajnalék 2014.08.24 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Mai kincskereső túránk utolsó ládája, a nap csúcspontja (nem magasságban)! Köszönjük mindenkinek aki segített a létrehozásában!

Strombus 2014.08.24 14:00 - Egyéb
Ládakarbantartás.
A ládával minden rendben.
A forrásmedencét és a táblákat kefével tisztítottam. Sajnos a táblákról mállik a festék, tavasszal újrafestem vagy festetem szakemberrel. Addig hadd kopjon ki, aminek ki kel!
Van egy repedés a falon, annak a javításán is gondolkodni kell szerintem.
A víz szépen folyik.
Az erdészeti vállalat még mindig nem vitte el a hullott ágakat, amiket a forrásépítés során összehordtunk (és megígérték, hogy elszállítják).

Köszönöm a sok pozitív logot! Nagy öröm, hogy tetszik, amit csináltunk. Remélem, más országrész kesserei is követik példánkat és több Kincskereső-forrás születik még szerte az országban.

ficsorgabi 2014.08.23 10:00 - Megtaláltam
Három lánykám: Karina, Bianka, Abigél társaságában indultunk, majd egy kis tekergélés eredményeképpen kibővültünk 10 kullanccsal..

Abigél már alszik.Karina és az 5 kullancs:)
öregmedve 2014.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Remek volt!
Szép volt a kb. 8 km-es séta, és még az eső is szerencsésen elkerült bennünket.

lepke 2014.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Óriási gratula mind a munkáért, mind a fantasztikus leleményes rejtésért!
Arra készültünk, hogy nem lesz hol megpihenni, erre igen kellemes meglepetés ért bennünket, hogy még padok is voltak, ezért külön dicséret!
Apró kiegészítés a hozzánk hasonló gyalogos túrázóknak (vannak ilyenek?): a 4-es busz Árpád-tetői végállomásától végig a kék jelzésen, illetve a roppant ritkán közlekedő 12-es busszal lehet megközelíteni a rejteket.
Azt egy kicsit sajnáltuk, hogy elég sokat kellett menni a betonúton, azonban a gyalogszeder eszegetése kárpótolt bennünket ezért a kis kellemetlenségért.
Végre valahára mókust is láttam ugrálni a fákon, sőt lepkét is tudtam fényképezni, melyet eddig soha nem sikerült.
A dobozba a mostanában készült legszebb lepkémet tettem, hátha Strombus ismét felkeresi a rejteket.

Derék munka!Gyöngyház lepke
Érik a gyalogszederÚtmenti gizgazok
Monostori 2014.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Csoda szép hely.Gratulálok hozzá. Minden elismerésem a tietek a sok munkáért amit ott végeztetek.

vecsbal 2014.08.13 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Zseniális!
A forrásoknál általában az szokott probléma lenni, hogy nehéz megközelíteni a kifolyónyílást a sáron keresztül. Itt azonban ezt mégis sikerült megoldani! :))
Köszönet a rejtésért, és a felfrissülésért!

eTiGeR 2014.08.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltam! :) A sorompó és a behajtani tilos tábla miatt egy kicsit aggódtam, de bíztam a leírásban, s a rejtő helyismeretében. Ezt a ládát mindenképp meg akartam keresni, mivel a hely egyfajta "geoszentély"-nek is tekinthető, ami kötelező találat kell hogy legyen minden kessernek! Gratulálok hozzá, szuper lett! A forrás szép, a víze hideg és finom, a rejtés pedig nagyon ötletes... Kell ennél több? Köszi a lehetőséget! :)

Havasi cincér :)
Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.07.29 12:21 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy és Zéboy.

Cseliboy 2014.07.29 12:21 - Megtaláltam
Köszi a relytést.

Zéboy 2014.07.29 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszönöm a lehetőséget.
Nálam 5-ös mert nagyon szuper.

 
Berián 2014.07.29 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szalmakalapos 2014.07.27 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Jó kis rejtés ! Köszönöm a lehetőséget.

kupec 2014.07.01 20:58 - Megtaláltam
Kellemes séta az esti erdőben. Nagyon szépen kialakítottátok a forrást, gratulálok. A láda roppant ötletes és szépen kidolgozott.

fehérkút 2014.06.27 10:23 - Megtaláltam
Köszönöm! Ötletes a rejtés, szép lett a forrás és jó ízű a vize.

 
bluemonday 2014.06.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Szép lett a forrás kiépítése. Szinte egy geoszentély és a közelben lapul a LÁDA is...

kl 2014.06.21 14:53 - Megtaláltam
Itt jártunk...
Gratulalok! Nagyon szep lett.

Puszkany 2014.06.21 14:26 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2014.06.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Nagy örömömre szolgált, hogy egyik első megtalálója lehettem a Dél-Dunántúli játékosok nagyszerű ötletéből megalkotott ládának. Sajnálom, hogy nem lehettem ott, amikor megszületett a forrás és a láda.
Minden tekintetben remekmű született, pedig alaposan megfigyeltem a környezetet, a rejtést és a weboldalt is. Úgy gondolom, maradandót alkottak a játékosok a forrással, ami túlmutat magán a játékon.
Természetesen ide vittem Vandust is magammal. Az is elmond valamit, hogy a környék legszebb geoládájának járó rajzzal tüntette ki a logbookot.
Őt egyébként már a parkolóból is alig lehetett elvontatni, mivel néhány lepke becserkészése teljesen lefoglalta. Útközben barátságot kötött néhány sárgahasú unkával. Aztán visszafelé jövet is játszott velük, de ezúttal nem ellenőrizte a békafélék királyfitartalmát, ma tehát elmaradt a csók :)
Nagyon szakszerű a forráshoz vezető turistaút jelzések kivitelezése. A forrás pont olyan egyszerűnek tűnik, mint más hasonló források, ami egyrészt jó de olvasva a leírásban szereplő szakirodalmat (én megtettem) kicsit csalódás is, mert a lényegi részek (és a rengeteg munka) a szem számára láthatatlan. Mindegy, én tudom, hogy mennyit kellett dolgozni, hogy ilyen legyen. Talán nem tévedek, ha azt gondolom, hogy H.Gábor adta a felülről látható alkatrészt, de legalábbis a mintáját.
A forrástól nem messze összefutottam Faradi Kelemen bácsival, a régi ismerőssel. Tőle hallottam, hogy a forrásnak csodatevő vize van, jó karmát hordoz. Ezen okból én is lemostam vele a GPS-t. :)
Érik a szamóca, marékszám ettük az út mellől!
Az autóhoz visszaérve leengedett ablakokkal lassan gurultunk az úton, ami nagy szerencse volt, mivel egyszer csak azt éreztem, hogy valami kaparja a nyakamat. Elég komoly önuralomra volt szükség, hogy a termetes hímszarvasbogár tapintása után ne dobjam el a kormányt, vagy essek más módon kétségbe. Meglazítottam a biztonsági övet, amibe kapaszkodott őnagysága, és fényképezőgépet ragadtam. :)

vattila 2014.06.11 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.69
Köszönöm. Szép a forrás a rejtés is jó lett.

Csaba & családja 2014.06.11 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Gratulálunk, nagyon szép lett.

goligon 2014.06.09 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Pünkösdi kircsi. A rejtés csillagos 8-as:) Köszi!

 
faragoz001 2014.06.08 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megvan! Köszönjük!

ELVESZTETTÜNK MENET KÖZBEN EGY GYERMEKSZEMÜVEGET (a parkoló és a forrás között)

Ha valaki megtalálná ezt a "kincset" is, kérjük lépjen velünk kapcsolatba! (Tel.: 30/355-30-41). Köszönjük!

baranyaifiú 2014.06.08 10:15 - Megtaláltam
Már itt volt az ideje! Hiszen már 4 hónapos...

hármasban 
tmolli 2014.06.08 10:15 - Megtaláltam
Az első ládánk hármasban!!!

eltájoló 2014.06.08 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm.

kamzik 2014.06.07 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Köszi szépen!
Nagyon szép, hangulatos hely! Szép munka!!
Nagyon ötletes a rejtés!

karcsi9641 2014.06.07 13:00 - Megtaláltam
Ezt már tényleg nem lehetett kihagyni, ha már erre jártunk.
Amit előttem leírtak a ládáról az mind igaz, nem akarom megismételni.
Köszönjük az élményt, és a lehetőséget a friss forrásviz megkóstolására!

A logomIvócimborák
A "névjegy" 
pallcsa 2014.06.05 14:34 - Nem találtam meg
szuper

[Elutasította: Strombus, 2014.06.08 13:53]

fercsipeter 2014.06.05 00:00 - Egyéb
Látatlanban is gratulálok! Amint lehet bele tb-t tenni megyek is és indítom első érméjét! :D

eTiGeR 2014.06.02 17:35 - Egyéb
Szeretnék én is gratulálni ehhez a remekműhöz! :) Nem csak a szépen és igényesen átalakított forráshoz, hanem magához az ötlethez, elképzeléshez, megvalósításhoz! Ha lesz időm és arra járok; akkor meg fogom keresni mindenképp! ;)

Icewolf 2014.06.01 23:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Köszi, hogy részt vehettem a projektben, grat a megálmodóknak a remek megvalósításhoz!

Bajuszcica 2014.06.01 23:05 - Egyéb
Gratulálok, nagyon szép lett. Remélem nyáron lesz alkalmunk megtalálni és megkóstolni a vizét!

Old Fairy 2014.06.01 21:05 - Egyéb
Köszönöm, hogy részese lehettem.
A legkirályabb Kis Endre és Baumann József - de rögtön utánuk jön a dél-dunántúli kesserközösség. Nagy boldogság ennyi jó ember között túrni a sarat. :-)
Sajnos csak kétszer voltam: tavasszal és nyáron. :-)

kupec 2014.06.01 20:50 - Egyéb
Nagyszerű ötlet, gratulálok a megvalósításhoz!

Mikulás 2014.06.01 19:50 - Egyéb
Gratulálok! Ez nagyon komoly, amit tettetek. Büszkék lehettek magatokra! Alig várom, hogy arra sodorjon a sors és személyesen is megcsodálhassam!

Mikulás

Jevica és Gyuszi 2014.06.01 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a szuper kezdeményezésnek. Szívesen támogattuk pénzzel és munkával is a forrás kiépítését!
Nagyon szép lett a forrás és szuper a rejtés! A kesserek összefogásáról nem is beszélve! Így kell ezt csinálni Dél-dunántúli kesserek!

 
H. Gábor 2014.06.01 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Legjobb rejtés, elégedett vagyok magunkkal :) Jó volt közösen, értékes dolgot létrehozni.
Rejtőtársként logolva.

Csinos kis forrás :) 
Kakukkos és Hajszál 2014.06.01 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Igazán jól sikerült a mai forrásavatás. Több napi munka után még ma is dolgoztunk sokan sokat, de úgy gondoljuk, nagyon szép, igényes munkát hagytunk magunk mögött. Nagyon ötletes a rejtek és a rejtés is, mindenkinek ajánljuk, hogy keresse fel ezt a helyet. Örülünk, hogy ennyien kiálltak akár pénzzel akár munkával egy jó ügy mellett.

A munkálatok alatt készült képeink.

Kis-Molnár 2014.06.01 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Nagy öröm számunkra, hogy megvalósulhatott a tervünk. Mindenkinek köszönjük az anyagi támogatást és a befektetett munkát.
Reméljük a kirándulóknak sokáig fog akkora örömöt szerezni a forrás mint nekünk építőknek.

A tábla még otthonA forrás felé vezető úton
Domos 2014.06.01 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.44
Nagyon tetszett a rejtés! Köszi.

elevente 2014.06.01 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltam:)

Ajtony 2014.06.01 16:06 - Egyéb
Szenzációs ötlet és komoly munka! Minden elismerést megérdemelnek a kiötlő(k), minden közreműködő és segítő és támogató.

kekenj 2014.06.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Egy újabb remek hely, ötletes rejtéssel. Kösz a rejtést, és külön öröm, hogy találkoztunk.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]