geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3839. Séta Kaposváron Fekete Istvánnal (GCLADO)

A cserkészcsapat dobosa F.I.

A cserkészcsapat dobosa F.I.

Katonaként Kaposváron

Katonaként Kaposváron

A vadász

A vadász

Ladó

Ladó

Az otthon ma

Az otthon ma

A színház anno

A színház anno

A színház ma

A színház ma

A park ma

A park ma

A park akkor

A park akkor

Turul anno

Turul anno

Turul szálló (mai Dorottya szálló)

Turul szálló (mai Dorottya szálló)

Gimnázium

Gimnázium

A gimi ma

A gimi ma

A törvényszék anno

A törvényszék anno

Az igazság istennője

Az igazság istennője

A tér még szobor nélkül

A tér még szobor nélkül

A Kossuth tér ma

A Kossuth tér ma

Talán ilyen volt a nyári vendéglő...

Talán ilyen volt a nyári vendéglő...

átépítés alatt álló színház 1

átépítés alatt álló színház 1

átépítés alatt álló színház 2

átépítés alatt álló színház 2

átépítés alatt álló színház 3

átépítés alatt álló színház 3
Szélesség N 46° 21,268'
Hosszúság E 17° 47,879'
Magasság: 146 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.07.29 19:00
Megjelenés időpontja: 2014.07.29 22:19
Utolsó lényeges változás: 2020.10.20 08:43
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: Dabcsi és Robi
Ládagazda: dabcsi
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 5000 m
Megtalálások száma: 275 + 1 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


WAP

1. pont: A mikrót a kapu tetején keressétek balra. A ház mai gazdái tudnak róla, nagyon kedvesek és bár nincs emlékszoba, megmutatják a fanoknak a házat. A láda 4x5x0.4 méretű műanyag dobozka egy karakterrel. N46° 21,268' E17° 47,879
2. pont: Mágneslap egy zöld műszaki objektumon. 1x4-es öt karakterrel. N46° 21,247' E17° 47,818 (matrica is)
3. pont: Fémtábla platánfán az iskola dél-keleti végénél, hét karakterrel. N46° 21,516' E17° 47,685'
4. pont: Egy fémtáblácskát kell keresni a volt Erzsébet szálló előtti platánfán, négy karakterrel. N46° 21,370' E17° 47,315'
5. pont: A ládát láda rejti (trükkösen nyílik és akinek kell, tud róla.) A belső doboz 8x20x25-ös irkával és a jelszó maradékával ami 13 karakter. N46° 22,244' E17° 47,803'

A jelszó az összes jelszórészlet egybeírva. (Ha nincs időd az összes pontra, a végládában, a logfüzet utolsó oldalán ott a teljes jelszó. Mi sem szeretjük a multikat :-)

M.Ákossal pontosítva a koordináták 2015. szeptemberben egy Oregonnal, egy eTrexel és egy GPSmap62-vel (átlagolva) a kritikák hatására, de megállapítottuk, hogy zavaró hibák korábban sem voltak, plussz a pontok kütyü nélkül is kereshetőek.

2018. JANUÁR 13. napján a végládát át kellett helyezni. 300 méterrel előrébb került, a Jégcsarnokkal átelenben...
Karbantartva. 2020. 10. 20.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés Parkolóként ajánlom a két szélső ponthoz legközelebb eső parkolót: 1: Piac-csarnok alatti mélygarázs N 46° 21,180' E 17° 47,922' nem ingyenes, de olcsó. 2: Jég-csarnok parkolója: N 46° 22,239' E 17° 47,769'

Első saját ládánkkal Fekete István kaposvári éveinek állomásait szeretnénk végig kísérni. Sokan nőttünk fel ebben az országban az Ő könyvein és szüleink után a magyar anyanyelvet tőle tanultuk. Szereplői mélyen emberi tulajdonságai - gyarlóságok és értékek - talán sehol másutt nem kerültek ilyen szépen megfogalmazásra.

Kaposvár nem vetekedhet Göllével, ahová minden Fekete István-i gondolat gyökerezik. A szülőház ma emlékmúzeum (GCKELE). Göllével nem vetekedik Ajka sem, ott felnőtt életének múzeuma van. Dombóvárhoz apai szálak fűzik "csak", de ott is van egy igazi Fekete István Múzeum. Ádándon szakközépiskola emlékezik meg róla. Kaposváron eddig csak egy szerény kis utca viselte a nevét, de hamarosan átadásra kerül a Desedán az Ő nevét viselő látogatóközpont.

Jó lenne, ha Kaposvár gazdagodhatna egy új köztéri szoborral az ÍRÓ emlékére, akinek könyveit Magyarországon a legnagyobb példányszámban adták ki! (Ifj. Fekete István felmérése szerint 10.000.000 példány felett...) A Fekete Istvánról megemlékező Apponyi utcai márvány tábla mellett, az Író szobráért kiált szeretett iskolája, a Polgári Fiú Iskola lépcsője melletti térség, átellenben Csokonai mellszobrával a Kossuth téren.

Gölle és Kaposvár után új tájak, új emberek hagytak nyomot az író emlékeiben. Bakócza, Ajka, Budapest, Erdély, a Kis-Balaton. Ahogy Ő írja: "Aztán persze jöttek mások is. Más szépségek, felhős, derűs percek, komor tájak, kis örömök, nagy szomorúságok, amelyek belefeküdtek lelkem örökké ringó bölcsőjébe, és később, amikor eljött az idejük kiszálltak tollam barázdáiba, hogy édességet, vidámságot, szomorúságot, élő álmokat és múló bánatot teremjenek."

Az ember életében állítólag a legmeghatározóbb korszak a kamaszkor. Ezt az időt 10 éves korától Kaposváron töltötte Fekete István. Kaposvár nevét kevés helyen olvashatjuk tőle másutt, de a Ballagó idő című önéletírásának mondjuk, 165 oldalától a végéig tartó közel 300 oldala viszont ténylegesen itt játszódik. "1909: Én ekkor már túl voltam a búcsúzáson és amennyire tartott még Gölle, annyira vonzott már Kaposvár, - amit nálunk senki nem mondott így, hanem csak Kaposnak, hiszen így is megértette mindenki, hát akkor minek cirkalmazni, hiszen akkor még Szigetvárt is csak Szigetnek, és Dombóvárt is csak Dombónak emlegették az emberek."

A Zsellérek kisvárosa is Kaposvár, és könyveinek minden tanár szereplője az Ő gyermekéveit egyengető kaposi TANÁR. Azoknak a gyerekeknek - akiknek a nevét élete végéig fel tudta mondani - a gyermekei, unokái, dédunokái itt élnek Kaposváron. Nézzünk csak bele a kaposi telefonkönyvbe. Ezek a barátok adták regényei minden későbbi kamasz figurája alapját, elég csak Bütyökre utalni: Kondorai/Pondorai.
(Itt említsük meg, hogy Ladó Gyula Lajost, Tutajost, magáról mintázta a Tüskevárban, és a Téli berek című könyvben.)

A századelő Somogyi megyeszékhelyéről rengeteg gyönyörű, életképszerű információt lehet szerezi, az Ő önéletírásából.

Kaposvárhoz fűződő viszonyáról egy mondat dr. Fekete Edittől, az ÍRÓ leányától: "Földi élete utolsó heteit Vele tölthettem. Anyámmal együtt vendégeim voltak Voralbergben. A Bodeni tavon etette a hattyúkat, fényképezte a havasokat és - hazavágyott! Egyik délutáni sétánkon, az Ache nevű gyors sodrású havasi folyó partján sétáltunk és megkérdeztem: Ugye, szép? Szép... - mondta elgondolkodva - de te nem láttad a Kapost..."

Most egy olyan (kb. 5 km-es, gyalog 60-70 perces) sétára invitállak benneteket, ahol minden látnivalót Fekete István mutat be Nektek.

Eredetileg úgy gondoltam, hogy csak az idézettekkel mutatom meg az 1910-es évek Kaposvárát, de, a jobb eligazodásért néhány plussz információt kell adnom. (Idézetek dőlt betűvel...)

Első állomás, az Otthon:
"... a Rózsa utca nevet viselte. Csendes rendes kis utca volt ez, amelynek egyik oldalát félig a katonakórház foglalta el. ...Egyszer történt valami, ami a figyelmemet egy négyablakos rendes házra terelte. Ez a ház az utca jobb oldalán a második volt... ...a ház már nem a betegsegélyző rendelője, hanem a mi házunk, mert - nagyszüleimre tekintettel is - apám megvette. A Rózsa utca - amelynek azóta már négy neve is volt, hódolva az idő múlandó nagyságainak - már befogadott."
 N 46° 21,268' E 17° 47,879' 146 m [GCLADO-1] A mikrót a kapu tetején keressétek.

Gr. Apponyi Albert utca 2. A ház magánház, melyen márványtábla őrzi Fekete István emlékét. A láda mágneses mikro-láda a kapu tetején balra. (Nem kell bemenni, de a - nagyon kedves - tulajdonosok tudnak róla.)

Második állomás, a Búzapiac:
"Elég volt egy göllei kocsit látni a Búzapiacon, ami ugyan Rákóczi tér lett, de azt senki nem mondta. Igaz ugyan, hogy azon a nagy térségen nem volt akkor még színház nem volt park, járda is alig. ...amikor heti tíz krajcárért tagja lettem a RAC-nak - Rákóczi Téri Atlétikai Club - már szinte őslakosnak számítottam. Gölle, Somogy szülötte, akire a RAC büszke lehetett, mert ha meg is bukott annak a nyavalyás gimnáziumnak első osztályában (igazságtalanul...) most, viszont íme: most színjeles, azaz kitűnő volt, és lelépett hetven lépésről kétszer egymás után bedobta az épülő színház ablakát..."

A Búzapiac ma Rákóczi tér és "színház park" a Csiky Gergely színházzal. A Csiky Gergely színház a város jelképe. Az ország egyik legnagyobb és leghíresebb színháza, most nem a legszebb arcát mutatja néhány évig, de reméljük lesz még KAPOSVÁR JELENSÉG. A teátrum épülete a magyarországi szecessziós építészet kiemelkedő alkotása, 1911-ben nyitotta meg kapuit. A színház előtt áll Kaposvár első szökőkútja, melyen két cifra gúnyás legény öleli párját. A szobrot a Kaposvári Szépítő Egyesület állíttatta 1913-ban, melyet Akt Gyula szobrászművész mintázott, és a pécsi Zsolnay gyár készítette majolikából és pirogránitból.  N 46° 21,232' E 17° 47,705' 135 m [GCLADO+Szokokut] Mivel a színházhoz is elhoz egy másik multi, én a parkot mutatom meg Nektek, ahol áll egy Tündérrózsa nevű díszkút (Gera Katalin 1983) és a Vízesés - 50 m2 medencével - (1933), amely ma újra működik.  N 46° 21,247' E 17° 47,818' 135 m [GCLADO-2] Mágneslap egy zöld műszaki objektumon.

Vissza és északra fordulva az Anna utcán menjünk felfelé:
" ... bár az Anna utcai iskoláról el kellett ismernem, hogy "valamivel" nagyobb, mint a göllei, hiszen emeletes is, meg két utcára szól...".  N 46° 21,396' E 17° 47,827' 149 m [GCLADO+KodalyIsk]

Tovább keletre:

" ... s akkor este a Turul kávéházban cigány mellett mulattak."

A szálló 1910-ben épült Baumöhl Leó tervei alapján szecessziós stílusban. Eredeti neve Turul Szálló volt, a turulszobor ma is látható a sarkon álló bejárat fölött. A kávéház gyakori vendége volt Rippl-Rónai József is, és világhírű cigányzenészek muzsikáltak a vendégeknek. F.I. is többször említi könyvében a híres kaposvári cigányzenészeket (Barczák, Babáriak). A II. világháború után Béke Szálló lett, később felvette a Dorottya Szálló nevet. Vigyázat, ez nem az az épület, ahol Csokonai Dorottyája játszódik! Az a sétálóutca másik végén van, az iskola mellett.  N 46° 21,403' E 17° 47,691' 149 m [GCLADO+Turul]

A szálló előtt északra indulunk:

Harmadik állomás, a Gimnázium:
"Megnyitó ünnepély a gimnáziumban... ...elegáns vagy legalábbis jól öltözött tanár bácsik, akik azonban az egy Sas tanár urat kivéve inkább voltak tanárok, mint bácsik. Egy-egy fiúval való kivételes bánásmód, ... egy-egy rosszul sikerült feleletem felett való viccelődés..."Ma: Táncsics Mihály Gimnázium Kaposvár, Bajcsy-Zs. utca 17. A gimnáziumban 1806-ban kezdődött meg a tanítás, jelenlegi épületébe 1898-ban költözött.  N 46° 21,516' E 17° 47,685' 152 m [GCLADO-3]

Tovább nyugatra a Bajcsy-Zs. utcán a Bíróság felé tartunk:

"... és lassan ellépegettünk a börtön vasrácsos ablakai alatt, s amikor az elpusztíthatatlan rácsra néztem, úgy gondoltam és éreztem, hogy Walter bácsi ilyen ráccsal fonta körül magát és családját, és már nincs ereje, sem akarata ezt a rácsot összetörni...Az Igazságügyi Palota - azt hiszem ilyen neve volt az akkor hatalmas épületnek - sarkán megálltunk."

Az 1905-1908-ban épült Igazságügyi Palota Kaposvár legnagyobb középülete, késő eklektikus stílusban. Szerintetek miben különbözik az épület tetején ülő Justitia-szobor az ország többi ilyen szobrától? (Válasz a ládában.)  N 46° 21,512' E 17° 47,360' 152 m [GCLADO+Birosag]

Innét délre lefelé a Kossuth utcán a Fő utcáig és ott jobbra:

Negyedik állomás, Polgári Fiúiskola:

"De ekkor már tudtam azt is, hogy - gyenge szellemi képességeimre való tekintettel - nem megyek a gimnáziumba megismételni egy osztályt, hanem apám már be is íratott a "polgári fiúiskolába", ami szerény kis épület volt a nagytemplom mögött, bár emeletes, és a bejárat felett nagy betűk hirdették, hogy a "haza kis polgárainak" épült. .... ahol semmiféle idegenkedés nem bántott már, hogy én sokkal előkelőbb iskolából jöttem, ha az az ellenszenves iskola ki is hányt magából..." Idézet Vajthó tanár úrtól: "Közöttetek csak egy valaki van, akire el lehet mondani, hogy jó tollú, ez a valaki Fekete István...""Fél évkor tiszta egyes voltam, és apám - mivel nem hitte amit, amit látott - feltette az ókulát. Aztán magához ölelt, és megsimogatta a fejemet. - Csak azt mondd meg, te gyerek, hogy mi a fene volt veled tavaly abban, a gimnáziumban..." "... nem akarom végigmondani a névsort, csak az ismerősöket, mert ez a névsor nem a második osztályé, hanem az I/A-é volt, s azt, amíg élek sem felejtem el... "

(A névsor visszaköszön a Tüskevár című regényben is...) Az épület eredetileg is erre a célra készült földszinti része 1832-ben, klasszikus stílusban épült, az emelet eklektikus stílusban a XIX. század végén került ráépítésre. Ma - 1997-től - katolikus általános iskola. Mivel itt már van egy másik multinak pontja, de a könyv alapján kihagyhatatlan, a pontot a Kossuth szoborhoz kötöttem, amelynek helye a Kossuth tér. A bronzszobor alkotója Kopits János. A szobrot F.I. ideköltözésének évében állította a Város, ahol a szabadságharc leverését követően először választották (szimbolikusan) követté Kossuth Lajost.  N 46° 21,370' E 17° 47,315' 150 m [GCLADO-4]

A téren való nézelődés után több irányba sétálva, illetve komolyabb túrára indulva lehet Fekete István nyomdokain járni a városban és a környéken: Cser, Kecel, Szentpál, Nádasd, Szokola, Füred, de aki be akarja fejezni a sétát, az elindulhat a végláda felé, ami innét 2400 méter. Javasolt útvonal: Kossuth Lajos utca, Berzsenyi-park az iskolával ami a Polgári Fiú Iskola utódja, Szent Imre utca, Sport-, Jégcsarnok.

Ötödik állomás - végláda, a Fácánosi nyári vendéglő (hűlt helye):

"Elbujdosom. Megtakarított kis pénzem már a zsebemben van. Kilenc korona húsz krajcár..." "Úgy gondoltam a Fácánosban megalszom, ott van egy nagy pajta aztán hajnalban elindulok Toponárra. Este egy barátomnál leszek Göllében és másnap reggel Csomában ülök fel a vonatra..." "Itt már mély útban mentem, aminek egyik oldalán, a magas parton deres kökénybokrok hallgatóztak, a másik, lejtős oldalon pedig ködös sötétségben lapultak a szántók." " Aztán a fácánosi nyári vendéglőhöz értem, amely mögött kisebb gazdasági épületek és egy pajta is állott. Ezt a pajtát gondoltam, ahol az éjszakát valahogy majd csak kihúzom..." Talán el is bóbiskoltam a széna között, és arra ébredtem föl, hogy nagyon fázom..." "A pajta kapuja előtt a holdfényben egy ember állt, aztán megszólalt: Pista! Pista fiam! Tessék édesapám! Gyere, fiam hazamegyünk... És fogta a kezem hazáig, és én csendesen sírdogáltam. És erre az éjszakára, apám meleg kezére emlékszem, amíg csak élek! De talán azon is túl... mert tornyok, várak és paloták összedőlhetnek, de a Szeretet - örök! "

A (régen téglagyárak közt kanyargó) mélyút ma már aszfaltos út, a gyárak helyén sportlétesítmények, vízművállalat, autószalon. Innét indul a desedai kerékpárút a Fekete István Látogatóközpont felé. A régi vendéglő helyén az autószalonnal szemben ma zöldterület van. A mai "nyári vendéglő" ami véletlenül (?) a Matula-tanya nevet viseli, a közvetlen közelben van.  N 46° 22,309' E 17° 47,790' 140 m [GCLADO+Matula_tanya] A hely valaha szebb időket megélt (játszótér, horgásztavak, sport pályák, nyári vendéglő) sajnos pillanatnyilag zárva van, ezért a ládát a már elbontott vendéglővel közelében a kerékpárút mentén találjátok.  N 46° 22,244' E 17° 47,803' 140 m [GCLADO-5] A ládát kerítésen, postaláda rejti. (Trükkösen nyílik és akinek kell, tud róla, SEGÍTSÉG: szög.)

Forrás: Fekete István: Ballagó idő, ifj. Fekete István: Fekete István az édesapám volt. Épületek: műemlékem.hu. Fotók: egykor.hu
Állapot: kereshető

KRW értékelés (107 db): környezet: 4.66 rejtés: 4.63 web: 4.77 átlag: 4.69

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


baggio 2021.10.17 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Petrukkio 2021.10.17 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

MoMaszter 2021.09.24 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Nagyon tetszett mindegyik pont, a végpont pedig zseniális! :)
Az utolsó pont megtalálása nem nagy kihívás, a kinyitása annál inkább. Láthatóan néhány játékostársnak komoly intellektuális kihívást jelenthetett már a dolog korábban, mert feltűnő, hogy próbálták a tetejét leszaggatni, stb. Pedig azért nem feloldhatatlan trükkel nyitható.

A végláda rejtekében egy darázsfészek is rejtőzött a ládán kívül néhány dühös darázzsal. Nagy szerencsénk volt, hogy nem csíptek meg minket. Bár sajnáltuk szegény kis rovarokat, Mars3696 fájó szívvel "rovartalanította" a helyet, lepiszkálva a fészket a doboz belsejéből; mert azért a kessertársakat jobban sajnáltuk volna, ha óvatlanul belenyúlnak a fészekbe.

Köszönjük a rejtő munkáját!

Szisz1976 2021.09.16 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Kikyo 2021.08.16 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

ocsy07 2021.08.15 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Szöszke15 2021.08.15 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

straboti 2021.08.10 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

peters 2021.08.10 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Butchman 2021.08.09 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Blasius McKay 2021.08.08 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

zoll 2021.08.07 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Andi, Zoli [Geoládák v3.11.3]

pozoli1 2021.08.06 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! pozoli1 és Ancsa [Geoládák v3.11.3]

Kovács Beni 2021.07.26 23:32 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszi a rejtést!

Hokuszpok 2021.07.26 23:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

breimanne 2021.07.14 18:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

viad 2021.07.14 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.11.3]

Kujti 2021.07.10 17:00 - Megtaláltam
Bringáztam egy kicsit a városban és közben miért ne lehetne egy láda is? Így lett. Köszönöm szépen! Darazsak vigyázzák a rejteket, körültekintően tessék az amúgy nagyon tetszetős rejtést megközelíteni és begyűjteni!

gym 2021.06.21 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Caranthis 2021.06.06 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Skali&Margó 2021.05.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
OK!

scele 2021.05.12 10:56 - Megtaláltam
mögvan

Béla 53 2021.04.28 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9 teszt]

Bennnybenő 2021.03.28 09:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kissdaniel991 2021.03.28 09:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kerol 2021.03.15 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

grudi 2021.02.04 16:05 - Megtaláltam
Köszönöm!

horimilan 2021.01.23 12:00 - Megtaláltam
érdekes volt

esthajnalka 2021.01.16 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

dializ 2021.01.02 23:59 - Megtaláltam
megvan

katat 2021.01.01 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltunk, köszönjük!:-)

Robogo 2020.12.30 16:04 - Megtaláltam
Somogysárdi karácsonyozás alatt kerestük fel a ládát kitkat0123-mal. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Délelőtt s Desedát jártuk körbe, délután Kaposvárral ismerkedtünk. Nagyon hangulatos a tó. Két hónapja az északi részt jártuk be, most a tókör következett. A 14km-es túra után Kaposvárnak vettük az irányt. Tegnap kezdtük el a multit, ma a végládához is sikerült eljutni. Nagyon tetszett a megoldás.
Köszönöm a rejtést!

dabcsi 2020.12.12 08:59 - Egyéb
Karbantartva. Jó keresgélést!

sipsza 2020.10.30 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

emmerwald 2020.10.18 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
A multi pontjai felújításra szorulnak:
1. pont: Még éppen olvasható.
2. pont: OK
3. pont: leázott a matrica
4. pont: leázott a matrica
5. pont: OK
Ennek ellenére tetszett a séta és különösen a végláda igényes kialakítása.
Mivel a logbook-ban szerepel a teljes jelszó, egy hagyományos ládának is beillene...
Köszönjük az invitálást!

IMG_20201018_135815IMG_20201018_122351
IMG_20201018_132608IMG_20201018_132040
szaatt 2020.10.13 08:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.2]

Seregi 2020.10.10 13:33 - Egyéb
4. zaszlorudon nincs matrica, sztem...
[g:hu+ 2.3.4]

Seregi 2020.10.10 13:22 - Egyéb
nézd meg légy kedves,
2. pont m.tábla eléggé szétmállott, 2. pont m.táblát nem találtam pedig sokat kerestem
[g:hu+ 2.3.4]

Szilágyiék 2020.09.17 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.09
Ennek a rejtésnekaz 5. pontját még két évvel ezelőtt kerestük meg.
Most sikerült a belvárosi sétával egybekötve befejezni.

A 4-es és a 2-es ponton - szerencsére jól - tippeltünk, de a másik két pont jelszó-hordozója is erősen cserét kíván.

Köszönjük hogy megmutattad.

Vajon itt mi lehetett?Itt egy papírcetli van.
Itt penészes a fólia alatt.Itt nem találtunk, csak tippeltünk.
Aniko & Gyuri 2020.09.13 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

becko 2020.09.05 13:50 - Megtaláltam
Vonatos kirándulás katonakorom megcsinosodott városába. Egy 27km-es gyalogtúrán gyűjtöttem be a város 14 ládának 38!!! pontját, túltengenek a multik a környéken.
A zászlórúdon nem találtam semmit, a 2. pont elkerítve, még jó hogy a ládánál ott van a teljes jelszó is.

GYEZegzug 2020.08.29 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.49
Kaposvári találkozó a fiúkkal, jó volt újra itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

tabletta 2020.08.21 20:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

ottgyuri 2020.08.16 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

fkmaster 2020.08.12 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
A végláda rejtése bátor, ötletes és eredeti, a többi ponton örültem, hogy valahogy ki tudom silabizálni a jelszórészleteket.

Freebird 2020.08.07 23:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük! :)

galk78 2020.08.03 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

fcsaba 2020.07.18 20:32 - Megtaláltam
Geotekerés Kaposváron. Mind az 5 pontját felkerestem; a második el van kerítve. A rejtés igazán különleges! Köszönöm a rejtést!

coteacote 2020.07.18 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

BRita72 2020.07.07 18:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Totht737 2020.07.07 18:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pomisa 2020.07.06 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.20
Ezt a multit már pár éve megkerestük, de akkor valamiért elfelejtettem bejelenteni és el is kavarodott a lap amire felírtuk a jelszót. Most nagytakarítás közben meglett a lap így be is tudom jelenteni :) Visszaemlékezve tetszett a multi és a rejtések is jók voltak.
Köszönjük a rejtést!

igelkott 2020.06.25 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
Rövidke, ám eseménydús kaposvári kirándulásunk alkalmával gyűjtöttük össze.

DSC_6116DSC_6117
DSC_6130DSC_6135
DSC_6138DSC_6142
DSC_6163 
balumaci 2020.06.25 18:00 - Megtaláltam
Ok

HRita 2020.06.06 21:59 - Megtaláltam
Útban a Deseda-tó felé Kaposvárról bringával indulva lett meg a láda :-)
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Vértes 2020.05.17 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Vegig jartuk a pontokat szombaton, ma pedig eljottunk a ladaert

cav004 2020.05.17 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Fazék 2020.05.16 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.58
Budapest felől érkezve a végláda volt legközelebb. Ügyes rejtés, tetszett; az üzemszerűen bedobált prospektusokat kikukáztam. A végláda után belvárosi parkolás, majd elő a bicikli, és szombat délelőtti kerekezés több más ládával összekötve. A jelszórészlethez a parkban nem fértem hozzá, merthogy komoly térkövezés folyik, a park munkavédelmi kerítéssel be van kerítve. A többi pont rendben.
És igen, Fekete István nekem is kedvenc íróm volt gyermekkoromban.

2020-05-16 09.13.212020-05-16 09.20.31
2020-05-16 09.25.28 
JAck:66: 2020.03.15 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.34]

Merida901 2020.03.12 09:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

drkmse 2020.03.07 15:05 - Megtaláltam
Két évvel ezelőtt kezdem el, ma befejeztem a láda keresését. Köszönöm a rejtőnek hogy körbevitt! [Geoládák v3.3.2]

banyóka 2019.12.28 13:02 - Megtaláltam
Nagyon hideg volt, nagyon fújt a szél, de jó volt ez a délutáni ládázás hármasban a kutyával.

kitkat0123 2019.12.26 15:49 - Megtaláltam
Karácsonyi ládázás Kaposváron, köszönöm a rejtést!

Szuper multi, a végláda nagyon tetszett. [Geoládák v3.1.2]

fehérkút 2019.12.19 10:06 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

pötyimiki 2019.12.12 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Natusniki 2019.10.31 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stopo 2019.10.24 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kiaribua 2019.10.18 14:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. A ládaoldal nagyon jó, a végláda nemkülönben.

Szőkekapitány 2019.09.15 13:54 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

Bugár-orienteering 2019.09.13 19:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Ezt sem sikerült tökéletesen megoldani.
13-án délután érkeztünk Kaposvárra és mivel a láda elég messze van a többi látnivalótól, ezt még este megkerestük. Kinyitni könnyű volt, nade visszacsukni már elég nehéz.
A többi látnivalót 14-én folytattuk. A 3-as ponton (iskola) nem találtam se mágnes lapot, se matricát. Így nem tudom, a teljes jelszót. :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.10.16 13:59]

KNND 2019.09.01 23:01 - Megtaláltam
Koszonjuk! [Geoládák v2.2.5]

szollosi73 2019.08.19 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Megvan!
Kaposvári kirándulás során szedegettem a multi pontjait. A ládánál kezdtem, és az előző log alapján készültem, a darazsakat kilakoltattam. Két fészek is volt a ládában, most már nem kell félni a csípésektől. A többi pontot napközben gyalog vadásztam le.
Köszi a rejtést!

Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-1Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-2
Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-3Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-4
Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-5Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-6
Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-7Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-8
Séta Kaposváron Fekete Istvánnal-9 
Jankiq 2019.08.15 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!:)
A végláda különösen tetszett!
Viszont van benne egy méretes darázsfészek és a lakók otthon vannak! [Geoládák v2.2.5]

marciq 2019.08.15 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Discover 2019.07.30 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC9045_DSC9047
_DSC9049_DSC9051
_DSC9071_DSC9081
_DSC9087_DSC9088
Family-H 2019.07.28 12:56 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést !

VaVi 2019.07.26 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

AngiZsuzsi 2019.07.05 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
1. geoládázásunk volt,nagyon tetszett.

dius123 2019.07.05 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
A postaládában darázsfészek van!

emiGrant 2019.07.03 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.31
Kb. 10km volt mai ládatúránk Kaposváron, aminek egyik felét gyalog, másik felét autóval követtük el. Kora reggeltől kora estig mentünk rendületlenül a nagy hőségben. Ez a multi sok érdekes helyre vitt el bennünket, de a matrica keresgélés és leolvasósdi, nem tartoznak kedvenc aktivitásaim közé. Ezzel szemben viszont a végláda nagyon tetszett. Meglehetősen fantáziadús ez a ládarejtek és nagyon élveztük megoldani a rejtélyt. A jelszó is nagyon tetszett, tényleg sok igazság van benne. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
HUNJack15 & Hippi72 2019.06.28 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

buksika 2019.06.21 21:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszönöm a lehetőséget. :)

proti92 2019.05.26 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az utolsó láda nagyon szuper! [Geoládák v2.2.5]

carmin 2019.05.19 18:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Decemberben jártunk Kaposváron, akkor megtaláltuk a virtuális pontokat, most csak a ládát kerestük fel.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

DSC00961DSC00973
DSC04424 
Zsotyka 2019.05.09 14:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

bagolyvera 2019.04.27 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel és petheovackával közös találat, köszi!

petheovacka 2019.04.27 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Kaposvári ládamustra bagolyverával és Ignis9-cel. Kösszi a rejtést! -- A mai ládasorban a legjobb rejtés! Tetszett! :)

Gabriel79 2019.04.27 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!kn_saci13 társaságában [Geoládák v2.2.5]

kn_saci13 2019.04.27 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! gabriel_79 es naandi8 társaságában. Az utolsó láda nagyon tetszett nekünk, full ötletes! [Geoládák v2.2.5]

naandi8 2019.04.27 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kn_saci13 és Gabriel79 társaságában [Geoládák v2.2.5]

Ignis9 2019.04.27 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Bagolyverával és petheovackával közösen, köszi! :)

lacc 2019.04.18 17:45 - Megtaláltam
A multi pontjait tegnap és ma teljesítettük.
Ildi és Laci

gabor03 2019.04.14 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.04.14 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

hitamas 2019.04.13 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Majdnem tökéletesen megvalósul minden ennél a ládánál, amit GCKELE esetében hiányoltam (lásd ott). Amit egy helyszínen meg lehet tenni, az nagyon rendben van ... a végládával és a jelszóval bezárólag. :)

Korigumi 2019.04.06 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pety84 2019.04.06 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csillanyu 2019.03.22 05:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Parmerozpazepan 2019.03.06 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép időben szép séta Kaposváron.
Nagyszerű multi, nagyszerű tematikával. A téli berek nekem örök kedvenc könyvem, felnőtt fejjel is elolvasom minden évben...
A pontok feliratai igényelnének egy kis felújítást szezon előtt, főleg a gimnáziumi matrica kopott el, de szerencsére kitalálható a hiányzó részlet. A jelszó is tetszett.

A végdoboz nyitását a rejtő volt kedves elárulni - így jár, aki nem olvassa végig teljesen a ládaleírást :) Utólag is köszönöm!

Paszti Andi 2019.03.03 15:50 - Megtaláltam
A 3. állomásnál jeleztük, hogy már nincs mágneses lap és a pótló matrica le van kopva.

Csabiq 2019.02.21 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a Rejtést! A harmadik állomáson a matrica nagyon megkopott de ha megvan az összes állomás jelszó részlete, akkor ki lehet következtetni. A végállomás kifejezetten kedves és élvezetes! Gratulálok! [Geoládák v2.2.5]

GeoFox 2019.02.10 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megtaláltuk, trükkös rejtés volt, köszönjük szépen! :) Gábor és Dóri

Mai95 2019.02.02 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

vittorio 2019.02.02 16:07 - Megtaláltam
Köszönjük, remek rejtés.

Bolisz 2019.01.16 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Hev 2019.01.16 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1g]

RoliHun 2019.01.03 15:08 - Megtaláltam
Fagyos ládázás Sacival.....hátha ő is "megfertőződik" ;-)
Köszi a rejtést

dev86xr 2018.12.28 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szilvil 2018.12.28 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! A valós láda nagyon ?lebukós? (sok lehet a mugli és nem lehet úgy logolni hogy ne lássa más), de nagyon ötletes megoldás. [Geoládák v2.2.5]

BngCng 2018.11.10 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, a valós láda nagyon jól el volt rejtve, a séta is jó volt. Köszönjük [Geoládák v2.2.5]

Feri0705 2018.11.03 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Paul 2018.10.21 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

KeryBony 2018.09.16 17:59 - Megtaláltam
Jó volt, köszönjük!

margabat 2018.08.19 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Molli 2018.08.19 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Köszönöm a rejtést!

Myself 2018.08.07 23:59 - Megtaláltam
jó kis séta :) kösz a rejtést

Bajuszcica 2018.07.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Köszönjük a rejtést!

bölli 2018.07.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönöm a rejtést

Emerich63 2018.05.19 21:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]
GCHEHT GCNAIM GCLADO GCKSZO és GCKVAR múltik egyszerre egy 13.4 km-es séta keretén belül. Szép város Kaposvár, alaposan körbesétáltatott az 5 multi 20 pontja. :)
Kora délután indultunk eléggé ránksötétedett mire minden pontot végig sétáltunk...

20180519_19503120180519_200939
20180519_192240 
Csucsu07 2018.05.17 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.93
Köszönöm a rejtést

horvath_jani 2018.05.17 19:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

g-tabe 2018.05.17 19:30 - Megtaláltam
Közös találat horvath_jani -val.
A 2-es ponton nem találtuk a mágneses lapot. A rejtő segítségét vettük igénybe, aki nagyon készsége volt. Lehet, hogy csak mi voltunk a bénák, mert Csucsu07 és Emerich63 is időben utánunk loggolt és nem jeleztek problémát....
Mindenesetre köszönöm a játékot!

denika 2018.05.01 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

denho 2018.05.01 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zergi 2018.05.01 08:28 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_9305IMG_9304
IMG_9333IMG_9360
IMG_9628IMG_9629
IMG_9630 
marsoka 2018.05.01 08:28 - Megtaláltam
Jó volt a 4 napos túra. Köszi.

ésKata 2018.05.01 08:28 - Megtaláltam
4napos

katika 2018.04.30 19:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

MoGeMaP 2018.04.29 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

V_Gabor 2018.04.29 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
A láda nagyon jó volt, az is gyalog a melegben.

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-04-28 14.58.09R2018-04-29 13.26.56R
2018-04-29 14.07.24R2018-04-29 15.34.14R
2018-04-29 15.36.07R2018-04-29 15.39.47R
bumba 2018.04.27 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.68
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4] Az igazi ládához elkelt a segítség, aztán a visszarejtéssel is akadt gondom. A kora reggeli időponthoz képest viszonylag nagy volt a forgalom, nem igazán lehet rejtőzködni. A szomszédban a kutya is folyamatosan ugat, ami szintén felhívja a figyelmet a ládázókra... Ezt leszámítva szépen felépített multi, bár szerintem olyan ládásznak is van esélye logolni, aki nem minden pontot keres meg...

szaszkievics 2018.04.03 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Az utolsó 3 pontot még február elsején kerestem meg, a végláda újrarejtése nagyon jó ötletes. Szépen felépített multi, szép helyszínekkel! Köszi a lehetőséget!

menace 2018.03.31 08:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2018.03.17 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
GCNAIM pontjaival együtt ez is meglett, de az utolsó ponthoz kellett még egy nap az eső miatt. Kellemes séta Kaposváron, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
feldelaci 2018.03.09 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SirAndrew 2018.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Kellemes seta volt, a lada zsenialis :)

dienespeter 2018.03.03 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2018.02.25 11:35 - Megtaláltam
Kaposvári séta a napos, de hideg időben. Köszönöm a rejtést.
Sajnos a telefon nem bírta a hideget, az első néhány fotó után megadta magát.

Audrey722 2018.02.14 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2018.01.14 12:39 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki

dabcsi 2018.01.13 14:05 - Egyéb
Sziasztok!
2017. év végén a ládát önkényesen leszerelték, átrakták egy alkalmatlan helyre és többszöri kérésre sem engedték az eredeti helyre visszarakni. Ha már így történt leszereltük, újrafestettük és találtunk egy Fekete István "fan" barátunk kerítésén új helyet neki. Most 300 méterrel rövidebb az út, a láda a Jégcsarnokkal szemben került elhelyezésre (a csarnoknál van optimális parkoló).

Göde 2018.01.08 09:00 - Megtaláltam
A végláda valóban hiányzik, köszönöm a ládagazda segítségét.

dendeocse 2017.12.25 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
A megadott koordinátán nem találtam semmit, ami a ládára emlékeztetett volna. És az ipari kamerák meg mozgásérzékelők kereszttüzében nem is akartam nagyon nyúlkálni. Ahol parkoltunk, ott láttam ugyan egy ládagyanús objektumot, de az meg 100 m-rel arrébb volt, és azért nem akartam nagyon kutakodni. Leveleztem a rejtővel, ő segített ki a jelszóval.

alcala76 2017.11.03 09:00 - Megtaláltam
Igényes ládaoldal, a pontok is rendben vannak. A végláda ügyes

geoládászok 2017.10.17 03:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszi a rejtést!

navigaator 2017.10.17 00:00 - Megtaláltam
-

bubu&vahur 2017.10.02 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Viczi 2017.09.30 15:19 - Megtaláltam
Kaposvári hétvége biciklivel.

N.Zs. 2017.09.23 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.35
Ráférne egy karbantartás...
1. A mikró doboza megvan, de jelszó nincs benne.
2. Ok. :)
3. Mágneslap nincs.
4. A zászlórúdról leolvastuk a jelszót, rendben van.
5. A vágláda parádés! Anti fejtette meg, hogy nyílik ki...
A jelszót próbáltam összerakni, de hosszabb lett a kelleténél...
Aztán jött az Isteni szikra! Hurrá!

IMG_5952IMG_5954
IMG_5956IMG_5981
IMG_5994IMG_5995
IMG_6000IMG_6003
IMG_6010 
VP 2017.09.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.55
5-3-4-2-1 sorrendben. A ládánál némi tanakodás után rájöttem a nyitás módjára. A 3-ason a mágneslapocskát keresgéltem egy darabig, aztán inkább telefonon kértem segítséget. Köszönöm! A 4-es és 2-es rendben. Az 1-esen csak a mikro alja van meg, de ez a jelszórészlet a megadott karakterszám és a többi ismeretében kitalálható.
Fekete István nagyapám barátja volt, így gyerekkorában én is jártam nála a ma már az ő nevét viselő budai utcában.
Somogyi kis kirándulások között kiadós kaposvári séta. Sokszor jártam már itt, többször színházba jöttünk, vagy tájfutó versenyre, aztán pedig az újabb és újabb ládákért.

zaskl 2017.09.03 15:30 - Megtaláltam
Végigjártuk a multi pontjait, de a bejelentéssel nem jártunk sikerrel.
1. pont: csak a törött dobozt találtunk
2. pont: rendben megtaláltuk
3. pont: nem találtuk meg az iskola kerítésén a lapot (de itt lehet, hogy csak mi voltunk bénák)
4. pont: rendezvény miatt a zászlótartó nem volt megközelíthető (ott volt a hangosítás)
5. pont: rendben megtaláltuk
Kérjük, a képek alapján a találat elfogadását. Köszönjük a rejtést. ZASKL

[Jóváhagyta: dabcsi, 2017.09.25 14:06]

DSC_5574DSC_5595
DSC_5600DSC_5603
DSC_5648 
geobraun 2017.08.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszi a rejtést!
Mint lelkes Fekete István rajongónak, nagy élmény volt

Hepur 2017.08.20 13:50 - Megtaláltam
ok

Zéboy 2017.08.04 13:01 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.08.04 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A 3.pont nincs meg, de a többiből ki lehetett következtetni.

ballasz 2017.05.16 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Több részletben, de összeszedtem a jelszót.

Vincenzo65 2017.03.31 14:40 - Megtaláltam
Ami megemlékezik Fekete Istvánról az mind örömmel tölt el. A végláda miértjén én is elgondolkoztam, de amikor elolvastam a ládaoldalt nálam kiérdemelte a nap ládája címet! Minden rejtés helyén. Nagyon köszönöm! Én is átéreztem,hogy édesapám itt van mellettem, bár hat éve már nem foghatom segítőileg se a kezét.

Puzzle Apartman Gyula 2017.03.26 00:00 - Megtaláltam
Kaposvári multik pontjait sétálva szedtük össze. Hisszük, hogy így lehet igazán megismerni egy várost. Ennek keretében kerestük meg ezt a ládát is. Köszi :)

stmester 2017.03.16 11:00 - Megtaláltam
A második ponton a már nem sokáig bírja a rejtés, a harmadik pontnál nem találtam a mágneses lapot, de később rájöttem a hiányzó részletre.

IMG_20170316_140303IMG_20170316_140833
IMG_20170316_150506 
nmárti 2017.02.22 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.32
Az első két pont rendben volt,de a 3. és a 4. ponton nem találtam semmit. A Kossuth szobornál az egyik oszlopon egy félig letépett valami van, amin semmi nem olvasható, a másikon pedig egy félig letépett kék szigetelőszalag darabkája. A jelszónál segítséget kértem egy korábbi megtalálótól. Köszi a rejtést!

-3
-2-1
 
Webber 2017.02.04 15:00 - Nem találtam meg
Sajnos az ötödik pont valahogy kimaradt a tervből. :(

takacsimre 2017.01.10 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2016.12.28 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Nagyon ügyes multi. A láda meg meg mega-igényes:) Köszönjük.

IMG_0300IMG_0337
IMG_0338IMG_0367
Tibi1983 2016.12.20 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

molka 2016.11.20 15:45 - Megtaláltam
Igényes multi. Kár, hogy a végláda egy ma már semmitmondó helyen van. A rejtés ötletes. Köszi!

IMG_3772IMG_3815
LionDaddy 2016.11.20 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Kaposvár és környékén elkövetett geoládás túra Molkával, kópé1993-mal és pliptaival.
Szuper tavaszias időjárás napsütéssel, 15 °C-os meleggel és rengeteg ládával.

Köszi a rejtést!

P1370713P1370714
P1370715P1370717
P1370722P1370727
P1370728P1370730
P1370734P1370735
P1370738P1370792
P1370794 
pliptai 2016.11.20 00:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSC05070DSC05107
DSC05109DSC05111
DSC05135DSC05137
DSC05243DSC05244
kópé1993 2016.11.20 00:01 - Megtaláltam
Kaposvári ládázás Molkával Pliptaival és LionDaddyval.

PB200034PB200066
PB200118 
Jevica és Gyuszi 2016.11.18 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3a] [wapon beküldött szöveg]

Hajnalék 2016.11.03 12:00 - Megtaláltam
Hajnalék megtalálták!

Lia & Zotya 2016.10.30 16:07 - Megtaláltam
Egy jót sétáltunk! :) Köszönjük!

eltájoló 2016.10.01 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Az első 4 pontot, ha jól emlékszem, 3 éve találtam meg. Így mostanra csak a végpont maradt. Nagyon jó a rejtek kivitelezése. Köszi a rejtést.

szemzoj 2016.09.28 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

banyóca 2016.09.19 15:15 - Megtaláltam
Két fordulós keresés volt, a ládához, melyet nagyon ötletesnek találtam, ma jutottam el.

Ajtony 2016.09.17 16:20 - Megtaláltam
Végre ez is megvan. A végláda nagyon trükkös, ragyogó ötlet. A 2. és 3. állomás egy kissé el van hanyagolva, az az igazság, hogy az értelmes jelszó segített egy hiányos részlet áthidalásában.

Cerberus 2016.08.28 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.30
Megtaláltuk! Tetszettek a helyszínek.

A rejtés értékelését az egyes pontok átlaga adta. Elég betegeskedő így a láda jelen állapotában.

Az 1. ponton megtaláltuk a jelszóhordozót, de jelszó nincs rajta. A jelszórészlet a leírás és a többi részlet birtokában viszont kitalálható.

A 2. ponton mágneslapot nem találtunk, helyette filctollas felirat volt.

A 3. ponton szintén nincs mágneslap, csak ragasztott papírfecni, aminek le van kaparva a fele, így a 7-ből csak 5 karakter olvasható. A maradék kettő a leírás és a többi jelszórészlet alapján kitalálható.

A 4. ponton a matrica tollal ki lett javítva, így ez kereshető állapotú.

Az 5. pont a végládával zseniális ötlet, szuper kivitelezéssel.

Összességében tetszett a multi, de a virtuális pontokra ráférne egy kis rendbetétel.

Köszönjük a rejtést!

IMG_6933IMG_6947
IMG_6949IMG_6943
IMG_6941IMG_6942
IMG_6944 
vitibi 2016.08.18 00:00 - Megtaláltam
Sajnos már az első pont megakasztotta a jelszó összerakását,de érdekeltek a pontok, ezért végigjártuk őket . Köszönet!

100_6381100_6382
100_6383100_6389
100_6349 
Fonte 2016.08.17 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Kaposvári sétát tettem ma, fölfűzve több multi pontjait.
Érdekes helyekre vitt a multi, mindig jó egy ismert ember életének helyszíneit látni. Gondom nekem is az elveszett, megrongálódott pontokkal volt. Szerencsére kaposvári barátaim kisegítettek a jelszórészletekkel.
Az utolsó pont ládája, nagyszerű, és annak a rejtése is "hatos":)

Kossuth térSzökőkút a színház előtt
Díszkút a parkbanGimnázium oldala
De jó! Meglett! 
nagyi11 2016.08.13 14:00 - Megtaláltam
Ráférne egy karbantartás...
1. A mikró doboza megvan, se jelszó se semmilyen papír nincs benne. :(
2. Ok. :)
3. Mágneslap nincs, matrica van, félig látszik csak. :(
4. A zászlórúdról lekaparták a matricát :(
5. A vágláda kiváló. :D

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.16 17:52]

WP_20160813_13_18_22_ProWP_20160813_13_55_00_Pro
picuresnagyur 2016.07.27 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Köszi, a 3-4. csak tipp, nem találtuk. A végláda nagyon kedves...

lepke 2016.07.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Hát ez kalandos volt!
Május elején már megtaláltam az első négy pontot GPS nélkül, mert nem tudtam beüzemelni a kölcsönkapott szerkentyűt. Akkor már lejárt az időm, utaztam vissza Pécsre, és bevallom, kísérleteztem a jelszó kitalálásával, de nem sikerült (csak majdnem!). Ám kár is lett volna kihagyni ezt a valóban szellemes megoldású ládát, amelyhez hasonlóval még nem találkoztam!
Milyen kár, hogy nem én lettem a megfejtő - igaz, nem sokat molyoltam vele -, hanem leszólítottam egy futót, aki csaknem azonnal rájött a nyitjára, épp csak ránézett.
Kicsit morcoskodtam, hogy ilyen messze rakta a rejtő az 5. pontot, de végül is a 12-es busszal elég jól meg lehetett közelíteni, vissza meg szinte futva mentem, hogy elérjem a Pécsre menő járatot, mert persze a 12-es igen ritkán közlekedik.

kaposvár 011 
Seres Péter 2016.07.15 15:30 - Megtaláltam
983. ládámnál
a 2. ponton nincs mágnes
a 3. ponton nincs mágnes és nehezen olvasható
a 4. ponton nincs matrica, a zászlórudat lefestették
az 5. pont nagyon kultúrált, bár mindegyik ilyen lenne.

GC3839A1GC3839A2
GC3839A4GC3839B1
GC3839B3GC3839B4
GC3839C2GC3839C3
GC3839C4GC3839C5
GC3839C6GC3839C7
GC3839D1GC3839D2
GC3839D3GC3839D4
GC3839D5GC3839D6
GC3839D7GC3839D8
GC3839D9GC3839DA
Bernáth 2016.05.28 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Köszönjük, bejártuk a várost Fekete Istvánnal. A ládáról elég sok embernek kell tudnia :) - de ötletes. Minden pontot viszonylag gyorsan megtaláltunk. A 4. volt a legérdekesebb, mert most két boros bódé áll a szomszédságában...

-1-2
Esteban62 2016.05.23 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

K.Ákos 2016.04.29 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Doktor 2016.03.28 12:13 - Megtaláltam
Közös családi séta

Párduc50 2016.03.28 12:12 - Megtaláltam
Kaposvári multi élvezetek alkalmával! Köszönjük!

james 2016.02.12 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

benist 2016.02.06 14:20 - Megtaláltam
A Dorottya napi rendezvényre érkeztünk, és egyúttal az újabb ládákat is végiglátogattuk.
A vasútállomásnál kezdtünk, és az első pontnál mindjárt a rejtővel futottunk össze. Végigjártuk a belvárosi helyszíneket, majd egyedül elkocogtam a nagyszerűen kivitelezett végládához. A felvonulásra még épp visszaértem a Kossuth térre. A 3 és 4 pontok felirata igen nehezen olvasható, de azért megfejtettük.

waneqr 2015.12.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Köszönjük!

sinus90 2015.12.13 17:15 - Megtaláltam
5-3-4-1-2 sorrendben.
A Füredi cs,p.-nál szálltam le, onnan iparkodtam az 5. pont, a láda felé. Annak azért örültem, hogy vasárnap van és nem hétköznap, amikor az egész szerviz az én ügyködésemen röhögne. Amúgy ügyes megoldás, még nem találkoztam ugyanilyen rejtéssel.
Aztán más ládák pontjait is keresgélve jutottam a 3, ponthoz, majd a 4. ponthoz, ami most nem a legjobb helyen van. Olyan közel van az egyik árudához, hogy azt hittem a hölgy rám fog ripakodni, hogy mi a csudát kukucskálok én ott. Ráadásul a matrica lekopott, valaki ugyan próbálta átírni, de így is csak fotó alapján tudtam kibogarászni.
/Itt találkoztam BaLee-vel a kürtőskalácsosnál.../
Ezután másik két láda pontjait kerestem meg, valamint a GCCUKI-t. Onnan már a technika ördöge kísért... Sem a gps, sem az okoska nem volt üzemképes...
Még szerencse, hogy készítettem egy jó kis térképet, amin minden mai ládapont rajta volt, ez segített nekem most. Bár az első ponton elsőre túl mentem, ráadásul a másik oldalon, de visszafelé csak meglett. A 2. pontot meg már lámpával kerestem a parkban, találomra. De meglett!
A hazahozó buszhoz 3 perccel indulása előtt érkeztem.
Itt Pesten meg, a vezető elfelejtett a Sasadi útnál megállni, nem jó sávot választott...
Hát mi tagadás kalandosra sikerült a mai nap!

 
5N 2015.11.18 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Sok más ládával együtt kerestük a pontokat gyalogosan,majd a végládához elautóztunk.Legtöbbször matricák helyett,filctollas feliratokat találtunk,de minden pont kereshető.A ládát meg mi is csak néztük csak néztük kétoldalról,aztán egyszerre ugrott be mindkettőnknek,hogy hogy is nyílhat és úgy is volt.

 
Mr Zerge 2015.10.25 08:20 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A virtuális pontokat előző napon városi séta alkalmával már megtaláltam. Reggel a ládával kezdtünk. Nagyon furmányos. Tapogattam, nézegettem. Majd miután a zsanért észre vettem, kezdtem a jó helyen keresgélni. Vasárnap szerencsére kihalt a környék, nyugodtan lehet logolni.

Pilis50 2015.10.08 12:25 - Megtaláltam
Szomorú - esős időben botorkáltam a pontok között.

 
gyetger 2015.09.15 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!
A láda tényleg elég trükkös, de csak sikerült... :D [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2015.09.11 09:47 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kilali 2015.09.07 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Köszönöm a lehetőséget.

kutymiri 2015.09.03 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.45
Köszi a rejtést!

M_ákos 2015.08.31 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Vezetett túrán megtaláltam! :)

bgecco 2015.08.25 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

hellfire 2015.07.29 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönöm a rejtést

anettx 2015.07.25 14:55 - Megtaláltam
TFTC!

Wilka74 2015.07.22 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Az első ponton csak a két mágnest találtam meg. A harmadik pont elérhetetlen volt egy kordon miatt. Köszönöm a rejtő segítségét, a végláda nagyon tetszett.

urbanj 2015.07.22 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Kaposvári séta közben. Az első ponton nincs meg a mikro, de kitalálható a hiányzó karakter. A 4.ponton a zászlórúd most el van kerítve a rendezvény miatt, de az őr rendes volt és megengedte, hogy megnézzem a jelszórészletet.

Fenilefrin 2015.07.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Meglett, köszi a rejtést!

Bakancska 2015.07.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Sziasztok!

Az első helyen a ládát nem találtuk meg, de ettől függetlenül köszönjük a rejtést!

Eszter, Bakancska

Attibati 2015.06.20 18:35 - Megtaláltam
118 kilométer kerekezés a Zselicben.
Gyerekkoromban kedvencem volt Fekete István - A Tüskevár filmfeldolgozását mostanában is szívesen megnézem Matula bácsi feledhetetlen alakja miatt - így nagy örömmel jártam végig az emlékhelyeket.
A végláda szemtelenül van elhelyezve, de viszonylag hamar rájöttem a nyitjára.

Mira 2015.06.20 13:54 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.06.20 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.59
A zselici GCTOUR "betyárkodásra" érkeztünk Mirával Kaposvárra. Egy csodaszép, 74 kilométeres körön az esemény ládáján kívül nyolc újat kerestünk fel. A túra vége felé a városi pontok "begyűjtése" után tekertünk el a végládához, ami nagyon meglepő volt és elnyerte mindkettőnk tetszését. Zseniális! Zalajáró ládában felejtett pecsételőjét magammal ragadtam... Innen már csak pár kilométer volt a Deseda-tó, ahol találkoztunk a rövid körön indult csapattal. A büfében elfogyasztott ételek-italok pótolták a mai energiaveszteségeket :)

Köszönet a túráért a szervezőknak és a ládákért a rejtőknek!

 
Dr.Lada 2015.06.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Kerékpáros találat.
GCtour közben elsőre a ládát kerestük meg Szabó Famíliával közösen, majd a tour után a többi pontot is lebringáztuk Lopakodóval. Remek kis multi ötletes végládával. Az összes ponton jártunk, viszont a kapu tetején csak két mágnest találtunk jelszót nem, a többi pont rendben megvolt, de szerencsére kitalálható volt a jelszó így is. Ismét egy jót bringáztam Kaposváron.:-)

 
Szabó família 2015.06.20 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

gattina 2015.06.17 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltuk

Dudika 2015.05.31 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltam, Kellemes nyár eleji sétával fedeztem fel a várost. A belvárosban a nagy rendezvény engem is elvarázsolt , ezért kellett a rejtő segítségét kérnem ügyetlenségem korrigálásához. Nagyon köszönöm a segítséget biztos hogy visszatérek még a városba a tobbi gyönyörű látnivaló felfedezésére.

Puszkany 2015.05.28 12:48 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Maclura 2015.05.27 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Kaposvárral való ismerkedés alatt összegyűjtöttem. Az 5. pont rejtése külön tetszett. Köszönet a rejtésért.

gy.marci99 2015.05.25 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! :) Nagyon trükkös rejtés! :)
(a 2. ponton sajnos nem találtam semmit, de a jelszó így is kikövetkeztethető volt)

Luis és családja 2015.05.24 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Acsart 2015.05.24 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Kaposvár ládáiért jöttünk, a GCLADO utolsó pontjával indítottunk. nagyon tetszett, az ötletes rejtés, gondoltuk ez jó ómen. Nem is csalódtunk, az egész napot itt töltöttük és nagyon jól éreztük magunkat. A további pontokat sem sorrendben gyűjtögettük össze, mert szerencsére, Kaposváron a kesser dúskálhat a rejtésekben. Ha nem akarsz újra és újra végigmenni ugyanazon az utcán jobb ha előre megtervezed az útvonalad. Nagy élmény volt, köszönjük a rejtést: Andi, Hektor, Acsart

Hektor 2015.05.24 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

KJ & GM 2015.05.23 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

griffs 2015.04.17 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Bringatúra alatt. Remek multi, le a kalappal!

kobcikrajci 2015.04.15 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2015.04.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
8/3. Kaposvári ládatúra.

Minden pontja tetszett a multinak, különösen a végláda rejtési módja. Eltelt 5-6 perc, mire rájöttem, hogyan tudok a ládához hozzájutni. Tényleg trükkös, nagyon tetszett a megoldás.
A rejtés tökéletességét igazolja, hogy szegény Fekete István levelet kapott egy Jehova Tanúi helyi gyülekezetére.
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Kaposvár címere
fodor8peter 2015.04.08 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Nagyszerűen végigvitt rejtés, gratulálok Nektek! A fényképek is zseniálisak! A végládával már egyszer megpróbálkoztam esőben, de nem ment. Most nyugodtabb körülmények között simán megfejtettem.
A 3. pontot én sem találtam. Ezek a huncut gimnazisták biztos mindig elviszik, gondolom...
Talán annyi pontosítást lehetne az első pontba vinni, hogy a mostani koordináták az Apponyi utca északi felére mutatnak, a ház pedig a déli felén van:
N46 21.267 E17 47.879

A postaládában egy levelet is találtam, Fekete Istvánnak címezve. Ha gondoljátok, hozzátok el, nem olvastam végig, valami Jehovás írta.... :)

kupec 2015.04.08 13:32 - Megtaláltam
Nem találtam sem a 2., sem a 3. pontot, de szerencsére így is kikövetkeztethető a jelszó. A doboz rejtése nagyon klassz, elég gyorsan rájöttem a nyitjára, a szerelők érdeklődve nézték a produkciót.

szamosszamoca 2015.04.06 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
A harmadik pontot sokáig kerestük, végül feladtuk. Szerencsére a jelszó enélkül is egyértelmű volt.

zalajaro 2015.04.03 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.32
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Valóban trükkös rejtés !
Ha a rejtő nem segít, még tán most is kerülgetem a végládát :)

Felejthetetlen multi , amire jó visszaemlékezni.

 
kaldigeza 2015.03.25 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Kacsati, szalaij társaságában. Köszönöm a rejtést!

kacsati 2015.03.25 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szalaij 2015.03.25 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A 2. és 3. ponton nem találtuk meg a jelszót, de sikerült kitalálnunk!

má-csa 2015.03.01 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Bár a 3.as pontnál leportalanítottuk a kerítést, de a jelszórészletet nem találtuk. A láda a ládában nagyon ötletes csak nagy volt a forgalom és ráadásul "kamerával figyeltek". :) Hozzátok van bekötve?

öfi és nufi 2015.02.15 15:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Tökéletes sétálós program erre a napsütéses délutánra. Mi a 3. pontot sajnos nem találtuk meg

Oxica 2015.02.15 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszönjük a rejtést, élveztük a sétát! Lenke baba 7. találata. :)

Válogat... 
Nyanya&Yeti 2015.02.14 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.53
Bár nem találtuk meg a harmadik pontot, a jelszó "kitalálható" volt. A végláda rendkívül ötletes, bár jó időben elég nagy arra a "forgalom". Köszönjük a rejtést!
Nyanya, Yeti

yeti1974 2015.02.14 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.52
a harmadik pont sajnos kimaradt :(

EmesESE 2015.01.17 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Nem ez a rejtés volt a mai napra tervezett Kaposvári célunk, de mivel szinte rögtön megtaláltuk a gimnáziumi feliratot, ugy döntöttünk megkeressük az összes pontját.
Tényleg szinvonalas a rejtés, főleg a végláda ötletes. Bár sokan mozognak a környéken bicikivel kutyával, vagy csak úgy futosva, próbáltuk az autó fedezetében kinyitni a tényleg rejtélyes rejteket.
Még én a szerszámokért mentem a kocsiba (fleksz, feszítő vas, láncfűrész, ütvefúró, légkalapács) addig műkörmös párom kinyitotta a ládát.
Sajos az 1. láda nem lett meg, mi a megadott helyen nem találtuk, ugy gondoltam a talált pontok és a leírás alapján egyszerű lesz a megfejtés, de már megírtam a jelszó nélküli megtalálást, amikor beugrott a lehetséges és jó jelszó.
Köszönjük a rejtést.

hg5vy 2015.01.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.01
Nagyon helyes város,
A 3. ponton nem találtam a jelszót.
A fényképezőgépem meg meghalt.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.02.18 21:04]

bigmick 2014.12.31 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Bigmick, Iza [g:hu 1.5.0w] [wapon beküldött szöveg]
A 3. pontot mi sem találtuk, de a korábbi logokban bízva nem is kerestük 15 percnél tovább (a geoszilveszteri gyülekező óta, vagyis fél napja kint voltunk már a ... hidegben, és majd megfagytunk). Végül tényleg kitalálható volt ez a jelszórészlet.
A végládánál néhány próbálkozás után beugrott, hogy mi is lesz a kinyitás módja.

GCLADO_20141231133854.jpg 
ADML 2014.12.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Sikerült!

Köszönjük a rejtést!

Pajzsika 2014.11.22 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Végláda nagyon ötletes :)
Köszönjük a rejtést!

Dióskanyar 2014.11.22 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Vegigjártuk. Tetszett az utolsó pont, szerencsére nem kellett sokat gondolkozni rajta. A 3. pontot mi sem találtuk de a kitalálható volt. Köszönjük!

Piroskaa1 2014.11.15 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Köszönjük szépen!
Párommal Blue Malival jártuk végig.

Jó, klassz pontok!

Blue Mali 2014.11.15 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Köszi a rejtést!

Piroskaa1-el kerestük fel a pontokat.
Szép helyek, jó séta.
GCKUPA alkalmával jártunk itt Kaposváron.

Köszönjük.

Piás 2014.11.09 09:26 - Megtaláltam
+van! köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2014.10.27 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napom első találata a háromból... :)
Jó kis sétáltatós multi, segített még jobban megismerni ezt a számomra már nem is annyira ismeretlen várost.
A 3. ponton a gimnázium kerítésénél több, mint fél órát eltököltem, de a jelszót sajnos sehogy sem találtam meg, pedig még fel is másztam rá... lehet, hogy elvitték? Ezt a jelszórészt kitaláltam (nem volt nehéz...).
A láda nekem is tetszett, szerintem is nagyon ötletes. Ezt nem merik piszkálni a muglik a portásház miatt... :)

Fekete István emléktáblájaA Vízesés az 50 m2-es medencével
Tündérrózsa (Gera Katalin,1983)Kaposvár főtere, a Kossuth tér
Zsolnay-díszkút a Berzsenyi parkban (Alpár Ignác,1929)Útban a láda felé... :)
Útban a láda felé... :)Logbook
kamzik 2014.10.26 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszi szépen a rejtést!

peterpan 2014.10.25 00:00 - Megtaláltam
.

kl 2014.10.24 12:09 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Bőrharisnya 2014.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 3.09
Nagyon ötletesen valósítottad meg ezt az 5 pontos ládát.Mi végig zuhogó esőben, gyalog igyekeztünk begyűjteni mindet.A láda a ládában szenzációs !!!
Köszönjük, hogy az egyik legnagyobb magyar íróról megemlékeztél!
Köszönjük a rejtést!

aceespepee 2014.10.18 23:59 - Megtaláltam
Zsu, Kredenc és Doki társaságában :)

zsuuu 2014.10.18 00:00 - Megtaláltam
Napsuteses oszi kirandulas Kaposvar kornyeken Pepevel es Kredenccel (es meg sokan masokkal) 5.
Koszi :)

kredenc65 2014.10.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Zsu és Pepe, valamint barátaink társaságában begyűjtve egy napsütéses októberi szombaton.

Ez is, akárcsak a szintén kaposvári GCROBE multi számomra (ahogy ott is írtam) a geocaching lényege. Jómagam is Fekete István művein nőttem fel, és valamikor gyermekkoromban a Ballagó időt is olvastam, de nyilván az olvasmányemlékek ennyi év távlatából már elhalványultak. Jó volt a leírás alapján ismét emléket idézni, varázslatos volt "követni" Fekete István szellemét, meglátogatni ifjúkora fontos helyszíneit. Köszönöm a munkát, amit a rejtők beleöltek ebbe a multiba, és a láda elrejtéséért a maximálisan adható öt ponthoz kérek még hozzászámolni plusz öt bónuszpontot! :)

(És nem véletlenül emlegettem fel a GCROBE multit sem, ugyanis az a 44-es gyalogezred, a "rossebek" nyomában jár, amely sereget Fekete István is felemlegeti a Ballagó időben. Így fonódnak össze a szálak...)

 
laszloze 2014.10.11 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

befi 2014.10.02 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Petyóó 2014.09.27 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

Atmosz&Zozmosz 2014.09.20 17:35 - Megtaláltam
Megvan :-) A végláda rejtése zseniális! Köszi a rejtést!

BaLee 2014.09.14 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
A "Miénk a város" rendezvény közben egy kellemes sétával jártuk végig a pontokat az utolsó kivételével. Persze ismertük ezeket a helyeket, de így Lucának is megmutathattuk. :-) A végládára egy héttel később került sor. Rövid fejtörés után sikerült kinyitni,tényleg nagyon ötletes a rejtés!

Mathau 2014.09.05 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Csak, hogy meglegyen a 200 km:)

Nargoth társaságában a biciklitúra végén még begyűjtöttük ezt a dobozt. Ismerős, de szép helyek és igényes rejtések.

Gubirobi 2014.08.23 12:05 - Megtaláltam
A közeli GC7DOM letekerése és a GCUSER láda megtalálása (ott akartam hagyni nektek dabcsi, de olvasva a logokat ez máshogy alakult) után még volt kedvünk tekerni, így Nargoth társaságában és vezetése/segítsége mellett (amit itt is megköszönök) végigjártuk a multi pontjait.
Kaposváron és környékén évente 2 alkalommal minimum jelen vagyunk Nórival, így sok újdonságot nem hozott a láda, azonban mindig jó itt sétálni/kerekezni (ráadásul Székesfehérvárhoz képest nincsenek kitiltva a biciklisek a belvárosból).
Az első ponton 3 néni várt minket, akik közül a bátrabb megkérdezte, hogy a nyereményjátékot :D keressük-e, valamint érdeklődött, hogy meddig a tart a játék. Tájékoztattuk, hogy még sokáig! :) Nagyon aranyosak és kedvesek voltak, tetszett!
A színház mögötti parkot még nem ismertem, nagyon tetszett ez a rész is.
Utána a 4. pontot vettük sorra, ahol a főtéren éppen WW Bogár kiállítás volt és meg tudtuk csodálni az autós különlegességeket is.
Sajnos az itt lévő matrica a multi leggyengébb pontja, jó lenne lecserélni valami másra!
Az Állami Gimnázium épülete és környéke is nagyon tetszett, majd kitekertünk a szuper ládáig. Látszik, hogy sok munkád van benne, valamint nem lehet nem kihangsúlyozni, milyen remek lett számomra a ládaoldal (szerintem jobb, mint maga a multi)!
Köszönöm a lehetőséget!

 
Csizmások 2014.08.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Köszi! Szuper volt! Az utolsó pont autóval.

keridori 2014.08.17 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Herobrine 2014.08.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megtaláltam.
Köszönöm.

Farekék 2014.08.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Délutáni séta közben kerestük fel a pontokat. Fekete István nagy kedvenc és Gölléhez családi kötődés is van. A 2. pontnál futottunk össze Eszti és Robiékkal.
Köszönjük a lehetőséget!

Eszti és Robi 2014.08.16 16:00 - Megtaláltam
Mobilrol bejelentve. Reszletek kesobb.

Dokiii 2014.08.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltuk! :)

csbagi 2014.08.15 11:45 - Megtaláltam
Kaposvári ládázás Istvánnal.

Cseber 2014.08.15 11:45 - Megtaláltam
Megtalàltam Àgival.

Schlégl 2014.08.14 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Ma sikerült összeszedni a legkedvesebb ládánkat, dabcsi-ék remek rejtését.
A láda előkészületeit ismerjük, és tudjuk, hogy milyen sok munkát fektettek bele, megérte nagyon összeszedettre sikerült.
A F.I. nagyon megérdemelte ezt a multit, ha Kaposvár egy kicsit mostohán bánik vele, legalább itt ahol a természetről, a szép helyekről, stb szól a játék méltó multit kapott gyermekkorunk kedvenc írója, aki sokunkkal kedveltette meg a természetet.
Nagyon igényes rejtés, remekül kidolgozva, csak gratulálni tudunk hozzá, még sok hasonlót szeretnénk tőletek. Ami egy kicsit nem tetszett, hogy rejtésben megelőztetek bennünket, de nem fogjuk hagyni magunkat. A tanítvány túlnőtte a mestert.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2014.08.13 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
Mindig szívesen jövök Kaposvárra, és már előre nagy élvezettel olvastam a ritka jó ládaoldalt.
A helyszínek mind ismerősek voltak, a koordinátákra ráférne némi pontosítás, de ettől még megtalálhatóak a pontok. A villanyoszlopos matrica rejtés elég gagyi, hamarosan meg is adja magát szerintem.
A végláda viszont igazi poén, gratula!

Strombus 2014.08.13 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Igazi élményt és ismeretet adó, gyönyörűen kidolgozott ládaoldal, kellemes csalinkázás ebben a szép városban (mi biciklivel tettük), rendkívül ötletesen kivitelezett végláda. Nagyon tetszett! A következő olvasmányom biztosan egy Fekete István könyv lesz. :-)

A köztes pontok megvalósítása kissé kiforratlan, nem látszik rajtuk az az átgondoltság, igényesség, időtállóság mint a végládán. Gondolom, az idő, tapasztalat majd javítást eredményez.

A koordináták több helyen eléggé pontatlanok, pl. a 4-es pontnál nekünk 24-25 m-ert mértek a masináink és ha jól emlékszem, a 3-asnál is hasonló volt az eltérés, de ott jobban bezavarhatnak a fák, épületek. Látom, még nincs a rejtőnek GPS-e, így ez érthető, de nem elfogadható. Talán jó lenne kölcsön kérni pár órára egy kütyüt valamelyik kaposvári játékostárstól és pontosítani a méréseket.

Ajándékba hagytam (a rejtőnek vagy annak, aki örül neki) egy pathtag-et. Ez olyan mint egy kis geoérme, de ha tetszik, megtarthatod. Csak logold, kérlek, a pathtags.com oldalon, hogy lássam, hova került! Ha nem vállalod az ezzel járó adminisztrációt, kérlek, ne vidd el!

Judit és Béla 2014.08.02 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Megtaláltuk.

Zerind HUN 2014.08.02 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Bakonyi nyaralásról hazaérve láttam meg az új ládát, de még megvártam a ma este érkező Judit és Bélát, velük kerestük meg (gyalog) a jól ismert helyszíneket. Mindegyik pont igen hamar meglett, az utolsó láda kinyitása volt picit több idő. Annak a rejtése 5-ös lenne, de a főtéri matricán levő angol rövidítés miatt, és amiatt, hogy néhány részlet kitalálható lenne, nem tudok rá 5-öst adni. Végül már sötét lett, mire hazaértünk.

Lopakodó 2014.08.02 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2014.08.02 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Öröm a köbön! :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
Ezredik megtalálásom. :-)
Lopakodóval, kerékpárral ma kaposvári ládákat céloztunk. Eddig csak átutazóban láttuk ezt a várost, most sikerült alaposabban megismernünk. Nagyon tetszett! És bár nem szeretem kifejezetten a multiládákat, ez a témája és a felépítése okán méltán lett kerek megtalálásra időzítve. Minden pont a helyén és érdekes a leírás is. Gratulálok hozzá! Köszönöm a rejtést! :-)

SaManók 2014.08.02 00:00 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a városnézés Fekete István módra, jó kis biciklitúrát kötöttünk hozzá. A rejtések szuperek, a láda rejtése kifejezetten ötletes és vidám! :)
Köszönjük!

Csaba & családja 2014.08.01 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.49
Sajnos sok újat nem mutatott a multi, más ládák kapcsán már voltam ezeken a helyszíneken. A rejtések jók, de szerintem nem időtállóak. A végláda is ötletes, csak gondoltam majd a kocsiban írok a logfüzetbe, amit ugye nem nagyon lehet. Remélem az itt sétálgató emberek is azok közé tartoznak akik tudnak róla. Köszönöm a rejtést.

rosie 2014.07.30 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Nagyon vártam már ezt a ládát. Munka után tekertük le a pontokat. A helyeket természetesen ismertem, de érdekes volt most Fekete István szemével és a Ballagó időt nem régen olvasva végig járni a helyszíneket. Igazából kötelező olvasmánnyá kéne tenni a Ballagó időt, mielőtt valaki megkeresi ezt a ládát! :D
A rejtések tetszettek, főként a végláda. Külön értékelem, ha értelmes jelszava van egy ládának, köszönet a rejtésért. Jöhet a következő ládatervetek! ;-)

Nargoth 2014.07.30 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Köszönjük!

Ritkán adatik meg, hogy munka után ládázhatunk. :) Természetesen nekünk nem mutatott be sok újat a láda, de remélem, a városunkba érkezőknek is tetszeni fog! Nagyon jó, hogy a színházparkba végre került egy pont és nem is rossz helyre, nemkülönben a gimnáziumhoz! Külön pluszpont a Fekete Istvános tematikáért, amire felfűzted a pontokat!
-------
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

arnoldlaszlo 2014.07.30 16:55 - Megtaláltam
A logbook alapján dobogós vagyok :)
Jó rejtések!
Az első pontora azt írta a gps amikor a konyhában bekapcsoltam, hogy 92 méterre van :D Szeretem az ilyen ládákat. :)
A második mellett minden nap elmegyek állomásra/ról menet, úgyhogy nem kellett sokat keresgélni. :)
A zászlórúdon a jelszó meddig lesz olvasható vajon?
A végláda nagyon ötletes és nagyon jól kivitelezett! Remélem jól raktam össze...

Nagyon jó volt F.I nyomában sokadszorra is végigjárni a várost!
Köszönöm!

peterpan 2014.07.30 11:00 - Egyéb
Kellemes meglepetésként ért ma reggel az új kaposvári láda, melyet egy volt kollégám követett el (M. Robi). Nagy, nagy gratula érte! Rengeteg és alapos munka, legalábbis nekem mindig rengeteg munka egy ládaoldal összerakása. Nem is tudom megvárni a logommal a megtalálást, ami legkorábban az ősszel lehetséges.
Nem is kell mondanom, hogy kaposváriként mennyire kötődök ezekhez a helyszínekhez. Fekete Istvánt, valamint Vuk c. művét pedig szinte naponta emlegetem, amikor le kell betűznöm a családnevemet: "Vukovics V-vel, mint a kis róka..." :)
A Színházparkról egy kisiskoláskori emlék jut eszembe, amikor Terussal - ő a nagymamám volt (1911-2013), és az első ponthoz nagyon közel lakott akkoriban - valamint Andi unokatesómmal egy téli délutánon játszottunk a vízeséses szökőkútnál. Itt Andi beleesett egy bokorba, ami igen mókás volt.
Az iskola "az én időmben" Tóth Lajos - a méltán híres szociáldemokrata eszmékért harcoló nyomdász - nevét viselte, akiről akkoriban lilagőzöm sem volt, hogy kicsoda. Bár egyszer sem váltottam iskolát az általános 8 éve alatt, az elhúzódó felújítási munkák miatt csak 6-7-8 osztályt jártam ebben az épületben.
A Dorottya szálló - aminek híresen szép bálterme van, és sokat jártam oda társastáncolni - és a Gimnázium között van a szülőházam szürke kockatömbje, akkori nevén Engels utca 8-10. A régebbi Gimnáziumos ládakép jobb szélén látszik egy kicsit, még üres telekként a sarki épület és a későbbi Pálma cukrászda (ma csak Pálma panzió) között.
A ládaoldalon itt hibát találtam (hurrá, hurrá bele lehet kötni valami apróságba :) "Tovább keletre a Bajcsy-Zs. utcán a Bíróság felé tartunk" -> A valóságban a Bíróság nyugatra van a Gimnáziumtól (GCLADO-3 E értéke > GCLADO+Birosag E értéke). Kár, hogy a játék "hevében" kevesen jutnak el az olvasással odáig, de nyilván ezeket a sorokat se fogják olvasni. Úgyhogy javaslom maradjon meg a leírásban ez az apróság!
A bírósághoz is köt néhány emlék, ami szerencsére nem az igazságszolgáltatáshoz kötődik, hanem családi jellegű, mivel édesapám (aki egyébként a Gimnáziumba járt anno) jogász és néhányszor jártam tárgyaláson az ő révén ebben az épületben. Az újabb Dorottyás képen még látszik a hatalmas CASCO felirat még abból az időből, amikor csak egy biztosító társaság, az Állami Biztosító működött hazánkban. Itt dolgozott édesapám hosszú időn keresztül és én is jó pár alkalommal jártam bent.
A végláda által mutatott vendéglőben egyetlen alkalommal jártam, a diplomaátadó után itt láttuk vendégül az egyetemi oktatókat. Akkor még üzemelt vendéglőként és horgásztóként is. Innen nem messze van a Kutyaiskola eldugott kis fennsíkja, ahová gyakran vittem Alexet, a kis west highland white terriert (képek róla a profiloldalamon) még fiatalkorában. A kerékpár út is tudna mesélni hányszor mentem arra a Desire tartva, vagy csak úgy bringázva.
Ősszel megyek és végigjárom a láda pontjait. Robi, köszi a befektetett munkádat!

Csa.Csi87 2014.07.30 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megleletem köszi.

A 2.pont és a végláda nekem nagyon bejött.

Eddig fogalmam sem volt róla, hogy Fekete István élt itt - így már értem miért hívják Tüskevárnak a nyugati temetői városrészt.

eTiGeR 2014.07.30 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Végre, piros 1-es, köszönöm!!! :) Eddig vagy lecsúsztam róla, vagy szerencsétlenül alakultak a dolgok, de most végre megtört a jég! Reggel megláttam az új ládát, és egyből elindultam érte: Sikerült, első GC:HU-s P1-esem! :) A rejtések amúgy színvonalasak voltak, főleg a végládáé... Nagyon tetszett, egyből nem is jöttem rá a titok nyitjára... :) Tényleg trükkös, és ötletes! Gratulálok hozzá! Köszi a lehetőséget, és a könyvet is! :) Nagyon szerettem régen, el fogom olvasni ismét! :) Akinek nincs meg, annak ajánlom a göllei GCKELE ládát, hiszen az is kapcsolódik a költőhöz.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]